.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2017 Perşembe

STSL 31 Bursaspor - Beşiktaş


Tarih:  15 Mayıs 2017 Pazartesi 20.00

Stadyum: Timsah Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım ( BJK 21G 8B 6M / BS 15G 10B 7M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Ömer Şişmanoğlu / Ertuğrul Ersoy , Serdar Kurtuluş , Furkan Özçal , Pablo Batalla

Cezalı Oyuncular : Anderson Talisca / Yonathan Del Valle(Kadro Dışı) , Deniz Yılmaz(Kadro Dışı)


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

125 Yorum:

turkkant dedi ki...

Bu arada, Sosa-Talisca karşılaştırması yapılıyordu. Sezon bitiyor, maalesef Talisca M. Gomez-Abubakaar arasındaki fark kadar olmasa da Sosa'nın geçen seneki katkısının uzağında kaldı.

Şu anda 10 gol 2 asist yapmış, geçen sene Sosa 7 gol 12 asist yapmış. Yani toplamda skora etki olarak yakın sezon bittiğinde yakın performanslar olacak diyebiliriz. Sosa belki bir tık daha iyi olur.

Ama esas fark takımın oyununu yukarı çekmekte. Sosa pas istasyonu olarak çevresindeki oyuncuların verimi de çok artıran bir oyuncuydu. Ayrıca takımda defo yaratmazdı. Örneğin, Talisca savunma anlamında diğer orta saha oyuncularına ek yük bindiriyor, böyle olunca Oğuzhan daha tedbirli oynamak zorunda kalıyor ve onun verimi düşüyor. Tersine Sosa defansif desteğiyle Oğuzhan'ı da yukarı çıkartıyordu.

Seneye Talisca kalsın isterim, ama belki de en hayırlısı, Tolgay-Oğuzhan orta sahasının önünde Sosa tarzı hareketli ve defansif oyun bilgisi de olan bir orta saha bulmak. Böyle bir üçlü çok şey hayal ettirir...

Bursa'yı paramparça ederiz de esas risk kasımpaşa maçında. O maçta saçma sapan işler yapmazsak şampiyonuz.

BurkayJK dedi ki...

@turkkant

Söylediklerin doğru fakat her rakibe karşı Oğuzhan-Tolgay ikilisi ile oynayabileceğini düşünüyor musun cidden? Bu noktada sana katılamıyorum. Önlerine değil de aksine arkalarına bir tane "canavar" bulursak sağ/sol içli orta saha kurgusu düşünülebilir.

Barreto dedi ki...

Taktik maktik yok, 85. dakikada 3 farklı önde olacak bir oyun oynayacaksın. Aklından ilginç şeyler geçenlerin eli kolu bağlanacak.

Huzeyfe dedi ki...

@ turkkant

Ben de bir Sosa-Talisca farki yazacaktim aslinda. Bence de istatistikten ziyade Sosa'nin oyunun butunune katkisi uzun vadede Besiktas'i guclu kiliyordu. Ek olarak da tecrube farki var. Talisca cocuk resmen.

turkkant dedi ki...

@BurkayJK

FB maçındaki sertliklerini görünce neden olmasın dedirtti. Tabi maçın önemi yüksek olduğundan eksta eforla oynadılar, sıradan maçlarda aynı çabayı vermezler. Yine de önlerinde savunma gücü de olan bir oyuncu bulunursa, Türkiye liginde bence çoğu maçta olur.

Arkalarında Atiba ile iç işi pek olmadı, bunun sebebinin daha çok Ş. Güneş'in oyun ezberinin 4-2-3-1 olması bence. Neredeyse tüm kariyeri boyunca bunu oynattı, o yüzden 4-3-3 Ş. Güneş'le olmaz sanki. Keza baklavalı orta saha da... Zira iki kanada basan kanat oyuncularını da çok seviyor.

Talisca kalacaksa Quaresma yerine Navas tipi daha orta saha özellikli bir kanatla daha kompakt bir takım oluruz. Bu sezon Gökhan Gönül'ün tek başına kalmasını çoğu takım değerlendirdi. Seneye bir sene daha yaşlanmış Quaresma-Gönül'le o tarafı savunmak iyice zorlaşır.

Armagan dedi ki...

Umarım çok farklı kazanmayız. Malum hemen bir taraflarımız kalkıyor takım, yönetim ve taraftar olarak. Yenelim, moral olsun yeter.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

@turkkant

Ekstra efor ve buna ek olarak Fenerbahçe orta sahasının (ve takımın) hali de 'neden olmasın' dedirtti. Dediğin gibi, Sosa gibi biriyle iç sahadaki tüm maçlara bu orta saha ile çıkılabilir ancak dış saha için farklı şeyler düşünmek gerekir.

Aslında orası için Atiba'yı kastetmemiştim. Şu an aklıma örnek verebileceğim bir isim gelmedi ama defansif gücü yüksek ve ayağı düzgün sert biri diye tanımlayabiliriz.

Bunları tartışırken Şenol Güneş'in böyle bir diziliş düşünmeyeceğini biliyorum ama olsun. :)

Navas ismini burada gündeme getirecektim, erken diye bir şey demedim. Sözleşmesi bitiyor. Quaresma'yı satarsak o bölge için şartlar zorlanabilir diye düşündüm. En az iki sezon üst düzey faydalanılabilir. Takımın yaşını diğer mevkilerden düşürsünler artık. :)

QuaresmA dedi ki...

Navas'ı City bırakmayabilir. Guardiola bazen 3'lü oynadığında Navas'ı sağda wing back olarak kullanıyor. Belki devam ederler.

Kaldı ki Navas da günümüz futbolunda hücumda barındırmak için pek uygun bir oyuncu değil artık. Eğer ki Gökhan Gönül olmasaydı Hilbert gibi sağ açık olarak gelip sağ beke devşirilsin derdim ama.

nathan dedi ki...

Sosa çok yönlü bir oyuncuydu ve en büyük artısı da buydu. Pas istasyonu, savunmadan uzun ya da hızlı toplarla çıkış, orta saha savunmasına destek, şut, serbest vuruş ve duruma göre kanattan orta ya da içeri girme, hepsinden vasatın üzeri vardı ve bu nedenle diğer oyuncular sırıtmıyordu. Talisca 1-2 yönden ondan daha ilerde ama diğer özellikleri vasatın bayağı altı.

İşte Sosa gibilerle takım olarak 1+1 = 3, duruma göre 4 olabiliyor ama bireysel oyuncularla 2 oluyor. Hatta oyuncuların durumuna göre 1,5.

Navas iş yapar. Q7'den daha hızlı ve hala adam geçebiliyor. Defansif yönüyse her halukarda daha iyidir. Ancak denildiği gibi max. 2 yıl.

planck dedi ki...

Talisca-Sosa kıyasını uzun zamandır yapıyoruz. Ozzy eleştrileri de q7 övgüleri de bu değişiklikle alakalı hep. İlk yarı hoca daha takım oyunu odaklı oynayabilmek için denediği varyasyonların çoğu tutmadı. Bir şekilde kazandık maçları ama oyun mutlu etmiyordu. Devre arası kampında herhalde kararını verdi hoca ve takımdan çok yeteneğe bağlı oyuna geçtik. Fena da gitmedi bir süre ama işte tökezleyince toparlaması kolay olmuyor. Makine gibi işleyen bir sistemin yoksa talisca gibi oyuncular avrupada fark yaratıyorlar. full konstrasyonla oynayıp tüm yeteneklerini gösteriyorlar. Ama ligde dalgalanmalar oluyor önlem alması kolay oluyor. Takım odaklı oyunda ise karşınızda iskeleti ve topsuz oyunu daha iyi bir takım çıktığında çok büyük ihtimal kazanamıyorsunuz. Ama uzun vaade de başınız daha az ağrıyor, toparlanmak daha kolay oluyor. Bizim sıkıntımız bu seçimi hoca yapamadı bu sene, hocanın verdiği demeçlerde tarif ettiği ike alınan oyuncuların alakası yok. Duvar olabilecek kafa toplarında etkili oyuncu istedi abuş geldi, hızlı sol stoper istedi yavaş sağ stoper geldi küfreder gibi. Ama hoca realist bir adam, rakipler bu kadar kötüyken şikayet etmek yerine elindekilerle en iyisini yapmaya çalıştı. Hataları takıntılar vs vardır ama bence yine de iyi iş çıkarttı.

Zaitsev dedi ki...

Sosa istasyon bir oyuncuydu. Takımı ileri geri taşıyordu. Bu seneki temel sıkıntılarımızı çözüyordu aslında. Skor katkısıyla beraber etrafında oynayan Töre-Q7-Olcay-Atiba-Oğuzhan'ın işini kolaylaştırıyordu.
Defansta Gomez ile beraber rakibi yıpratıyorlardı. Hücuma çıkarken Oğuzhan-Atiba arasına girip al ver yaparak o bölgeyi rahatlatıyor, topla dikine ve hızlı çıkıyordu.
Hızlı çıktığımız içinde açıklarımızın defoları, top alışverişine girmesiyle de defans önü 2lilerinin sıkıntıları o kadar ortaya çıkmıyordu. Sosa kalsaydı muhtemelen Olcay'da kalırdı.
Sorun ise bu tip arızasız adam bulmak pahalı ve zor, arızalı olanın ne yapacağı ise belli olmuyor. Pat diye gidebiliyor.

Bu sene transfer 2015 gibi olabilir. 2017-18 sezonunda piyasa yapıp 2018de oynamak isteyen 30 yaş civarı arka plana düşmüş oyuncular bulunabilir Gomez gibi.

Navas'a City bir yıllık kontrat önermiş, muhtemelen kalmak istemez orada. 3 yıllık dolgun bir maaş veren herhangi bir takıma gider. Gomez/RVP maaşı verirsek bize gelebilir.

Bursa maçına gelirsek; Bursa bu 3 haftalık periyodu ve standart Beşiktaş düşmanlığı kaynaklı sebeplerden ötürü sorun çıkarmak isteyecektir. ne kadar erken gol atarsak o kadar iyi. Maçın gidişatını ise kadro + oyuncu değişikliği tercihlerimiz belirler.

Basar dedi ki...

Bursa'nın bize düşmanlığı ve Trabzon'un fener düşmanlığı her zaman rakiplerine yarıyor. Bu maçı alacağımızı düşünüyorum. 3 olacağını düşünmüyorum ama 2 farklı kazanırız gibi bir hissim var.

fidddas dedi ki...

bursa düşman olsa ne olur. bu takımdan daha iyi bursa takımlarına 3 yıldır yenilmedik. bursanın bize düşmanlığı tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok gibi bir düşmanlık.
ciddiye alacak, stres yaratacak bir düşmanlık değil.

sakin kalıp, kendi oyunumuzu oynayacağız. bursa oyuncuları kenetlenmiş falan da değil. onlerin hedefi gençler maçından puan alıp ligde kalmak. oyuncuların çoğu da zaten sene sonunda transfer yapıp takımdan kurtulmanın yolunu yapıyorlar.
alt yapıdan çıkmış milli takıma yükselmiş başarılı kalecilerine bıçak çekmiş, dövmeye çalışmış bir taraftara ya da kulübe yönelik bir aidiyet hissetiklerini de düşünmüyorum.
zaten hocaları da alt yapıdan daha fazla oyuncu kullanacağının sinyalini verdi.
şampiyonluğun en büyük adayı olan bir takım ve hoca için mazereti olmayan bir maç. Sonuç 1-0'a da razıyım ama rahat kazanılması gereken bir maç olarak görüyorum. bu maçın rahat olması gerektiği zaten sezonun ikinci yarısının başından beri belliydi.
takımın önünde sadece kasımpaşa maçı var.

kendi kendimizi germeye gerek yok. rahat çıkıp, ciddi oynayıp kazanacağız.

yilmaz dedi ki...

bence bu ve bundan sonraki maçlarda mesele rakibin kim olduğu değil. Mesela pazar günü de rakibimiz yoktu sahada. Ama 2 puan kaybettik. Ha bi volkan vardı derseniz tamam derim.

planck dedi ki...

lens haberleri tekrar başladı. şaşırmam gelirse, gökhanla da iyi ikili olurlar. arada sakatlanan bir adam ama töre de olacak kadroda nasılsa.

bundesliga takip eden var mı, badstuberin sakatlığı ne durumda? bayern adamın yurtdışında oynamak istediğini sözleşme yenilenmeyeceğini duyurmuş. bu kadar sakatlıktan sonra hızlı bir stoper olma imkanı yok ama sol ayaklı çok iyi bir sol stoper kağıt üzerinde. ve bonservissiz tabi.

Unknown dedi ki...

ne kadar doğrudur bilemem ama ntvsporda az önce adriano'nun 10 milyon euro'ya ve quaresma'nın 5,5 milyon euro'ya satıldığını söyledi gençler..

iyi para...

nathan dedi ki...

Doğruysa diye yazayım. Adriano zaten gitmek istiyordu. Latinler genellikle son transferlerinden okkalı para kaldırmak isterler. Muhtemelen Katar-Çin ekseninde bir yere gidiyordur. Q7'nin gideceğini sanmıyordum ama demek ki o da iyi para almış.

Adriano önümüzdeki 1 sezon için kayıp olur. Ondan sonraki sezonlar performansı düşerdi zaten. Oyun zekası ve tekniği bakımından değil ama fizik olarak neticede bir Dani Alves değil. 10 milyon da manyak para. Q7 bir yıl yaşlanınca hiç çekilmezdi orada kayıp yok çok ciddi iyi kazanç var.

Tabii yine ve yeniden haber doğruysa.

Bu paraya ne mi alınır. Gayet güzel 3 futbolcu getirirsin. Bir tane de sözleşmesi olmayan buldun mu (Lens?) ihtiyaçlar karşılanır. Badstuber süper olur. Ahan da beleş seçenekleri yazayım.

Lens-Badstuber-Navas-Kolasinac-Costil-Torres.

beagle dedi ki...

Bence risk almadan Titi'yi alip Lens ve Gomez e odaklanmak lazim.

Tolgay da satilirsa, fizikli bir önlibero bakabiliriz.

turgay dedi ki...

Geçen de birbirimize girdik maça konsantre olamadık yine transfer yazıları başlamış. Akıllanmayız biz. Bursa'da yaşayan bir Beşiktaşlı olarak şunu söyleyebilirim. Adamlar farklı yenilmeyelim ne olursa olsun derdindeler ve açıkçası 3 farklı falan öne geçersek ciddi ciddi sahaya inmeyi kafalarına koymuşlar. Ben de tribünde olacağım bu yıl bir çok maçını tribünden seyrettim Bursa'nın düşen takımdan sonra gördüğüm en kötü takım. Sakin olmalıyız ne kadar sakin olursak o kadar rahat maç olur bize. Transferleri sezon bitince konuşuruz daha kazanmamız gereken bir şampiyonluğumuz var

YSY dedi ki...

Bu arada burak yılmaz h.o haberleri var.

Özellikle bomba olayından sonra bursa ile aramızda o kadar husumet kalmadı.

BurkayJK dedi ki...

Bahsi geçen rakamların yarısı dahi olsa çok iyi para. Beşiktaş muhabirleri ciddi ciddi yayında söylediyse doğruluk payı vardır diye düşünüyorum. Yalnız, Adriano'yu çok özleriz onu söyleyeyim. Oyuncu satışından 8-10 Milyon Euro civarı para gelirse sezon öncesi kampına yetişecek transferler yapmalıyız.

beagle dedi ki...

@Turgay
İş işten geçmiş oluyor sezon sonu. Sonra transferin son günü 6-7 milyon Euro yıllık maliyetle Abubakar alıyorsun.
Hem endişe etme, ilk 11 de Türkçe bilen 2 oyuncu var :)

Hidayet dedi ki...

inşallah burak haberleri yalandır . fakat kafamdaki şenol güneş vizyonuna da tam uyuyor. ah bir de volkan şen'le ,serdar aziz'i alsa . cenk'i bile onca hımbıllığına rağmen kesmeyen adama ,lacazette'i getirsen yine ilk 11 de burak'ı oynatır . ozan tufan ,serdar aziz inşallah olmaz diye diye mahvetmiştim kendimi ,şimdi de bu çıktı

ozan dedi ki...

Kirmizi cizgide Mehmet Ayan ve Serdar Ali soylediler q ve adrianonun transferlerini, dogruysa super olur. Hatta kanatlara da taison ve dudu yuksek ihtimal gelicek dediler.

15 mil cok iyi para +30 iki uyuncu icin

hayalet dedi ki...

Gençlerden ümidim yoktu zaten şaşırtmadılar. Belediyenin puan kaybı maçı ts maçı.

carlito dedi ki...

ben hiç zannetmiyorum Q7 ve Adriano haberlerinin doğru olduğunu.. keşke doğru olsa, belimizi doğrulturuz o paralarla.. Adriano'dan bir yıl daha faydalanamayacağımıza üzülürüm, ama sözü edilen deli bir para, o yüzden reddedilebilecek bir teklif değil.. ama benim inanmama sebebim de bahsedilen meblağlar zaten..

Bursa ve Kasımpaşa maçlarında 2de 2 yaptığımız anda Başakşehir Trabzon deplasmanına 5 puan geride çıkacak ve o psikolojiyle galip gelemez.. herşey elimizde yani, bunu başarırsak sonraki antep deplasmanına küme düşmüş bir takıma karşı şampiyonluk turu atmak için çıkabiliriz..

Pheaglix dedi ki...

başakşehirin trabzona puan kaybetmesi zor. adamların esas olayı büyük takımlara karşı etkili oynamaları. esas diğer maçlarda kaybederlerse kaybederler, ama biz geriye düştüğümüz an şampiyonluk havasına sokarız adamları. o saatten sonra itekleye itekleye şampiyon olurlar.

şampiyon olmamızın tek yolu dörtte dört yapıp başka takımların ayağına bakmadan ligi bitirmek. onun için de şenol hocanın belli inatlarından vazgeçmesi (özellikle cenk denen gereksizden) gerekiyor ama pek umutlu değilim. ha yine de geçen seneki oyunu oynatan da kendisi, dağılan kadro sonrası ligi buraya kadar getiren de kendisi, o yüzden pek birşey diyemiyorum.

fidddas dedi ki...

haftaya cengiz yok. yerine buyuk ihtimal pektemek oynayacak.
basaksehirin en zor maci haftaya .
puan kaybetmezler ise bizim butun maclari kazanmamiz gerekiyor.

beagle dedi ki...

Lens öyle yürüyerek oynuyor ki anlatmasi zor. Lig tv yorumcusu övüyor ikinci asistlik pası diye.
Ya duyum doğru ya da malum kişinin arizalarindan bu Lensda da var.

carlito dedi ki...

Wagner Love'ın bugün yaptığı hattrick ile birlikte Cenk'in krallık işi de yalan oldu.. Çok hakettiğini de söyleyemeyiz zaten.. Düşecek takımlar yüzde 99 oranında belli oldu, iyi de oldu.. Hem yarın bursa düşme korkusu olmadan oynayacak hem antep deplasmanında düşmüş ve hedefsiz bir takımla oynayacağız.. son hafta içerdeki rakip olan osmanlı ise daha bugün kendi evinde akhisar'dan 4 yedi! yani tek ciddi maçımız kasımpaşa maçı, orda bir kaza yapmazsak hiçbir şekilde şampiyonluğu vermeyiz..

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Bizim takım 2. yarı hedef maçların çoğunu kazandı. Trabzon'u, GS'yi, hatta fener (yediğimiz aptal golü saymadan) ve Lyon maçını, Olly maçını... Oldu bitti gözü ile baktığı Başakşehir maçında ise madara oldu.

Bu yönü ile yaklaşınca 4'te 4 yaparız diye düşünüyorum.

BurkayJK dedi ki...

Benim de endişelerim yok değil ama bizdeki bu durum tamamen geçmişimizle alakalı. Çok kötü yıllar geçirdik ve herkeste ister istemez bir acaba var. Gerçi Beşiktaş kulüp olarak son 15 yılda finallerde hep başarılı olmuştur. Bu yönüyle bakınca oyuncular son dört maçta gerekeni söyleyecektir diye düşünüyorum. Bursaspor maçı hasarsız atlatılırsa benim zerre şüphem yok takımdan. Kasımpaşa maçının içeride olması bizim için büyük avataj, yalan yok. Bu avantajla o maçı da alırız.

clutch dedi ki...

@BurkayJK

Senin sölediğine ekleme yapayım, bu konuda son dönemde ciddi bir yanlış algı var çünkü internetten ufak bir araştırma yaptım;

89/90: Son 4 haftaya fenerin 2 puan önünde girmişiz, şampiyon olmuşuz.
90/91: Son 4 haftaya gsnin 1 puan önünde girmişiz, şampiyon olmuşuz.
91/92: Son 4 haftaya fenerin 4 puan önünde girmişiz, şampiyon olmuşuz.
92/93: Son 4 haftaya gsnin 2 puan gerisinde girmişiz, averajla ikinci olmuşuz(meşhur 8-0'lık ankaragücü maçı)
94/95: Son 4 haftaya trabzonun 5 puan önünde girmişiz, şampiyon olmuşuz.
96/97: Son 4 haftaya gsnin 5 puan gerisinde girmişiz, ikinci olmuşuz.
98/99: Son 4 haftaya gsnin 5 puan gerisinde girmişiz, ikinci olmuşuz.
99/00: Son 4 haftaya gsnin 6 puan gerisinde girmişiz, ikinci olmuşuz.
02/03: Son 4 haftaya gsnin 3 puan önünde girmişiz, şampiyon olmuşuz.
06/07: Son 4 haftaya fenerin 2 puan gerisinde girmişiz, ikinci olmuşuz.
07/08: Son 4 haftaya gsnin 6 puan gerisinde girmişiz, üçüncü olmuşuz.
08/09: Son 4 haftaya sivasın 1 puan gerisinde girmişiz, şampiyon olmuşuz.
14/15: Son 4 haftaya gsnin 2 puan gerisinde girmişiz, üçüncü olmuşuz.
15/16: Son 4 haftaya fenerin 3 puan önünde girmişiz, şampiyon olmuşuz.

Özetle; son 26 sezonun 14'ünde şampiyonluk yarışında olmuşuz, bunların 7 sinde şampiyon olmuşuz. Son 4 haftaya lider girdiğimiz hiçbir sezonda şampiyonluğu vermemişiz. İstatistikler ortada, kıralım şu olumsuz havayı artık, bu takım kalan maçların tamamını alıp şampiyon olacak bu kadar.

fidddas dedi ki...

gs hamzalı sezonunda son 6-7 haftasını berbat futbolla 1-0 bağlayıp şampiyon oldu.
adı 3 kupalı sezon oldu.
bu akşam bursaya 90 da 1 tane atıp yensek bile yeter benim için.
takımın üst klasman takımlar gibi oynaması falan için bu sezon geç kaldık.
seneye erken transfer yapmalı ve hocaya vakit vermeliyiz.

bana kalırsa orta sahaya bir kemikkıran koymamız gerekiyor. bizim iki 8 oynamamız için forvetlerimizin çok yüzdeli ve yardımlaşmalı oynaması gerekiyor.
top kapsın oğuzhana, gökhana, canere versin, yeterli. bir de rakip gelmeye başlayınca sağlam omuz ve kalça koysun tamam.


beagle dedi ki...

Hedef maçlar Santraforla biraz daha genisletirsek forvetler ile çok ilgilidir.
Biz ise Atibaya güveniyoruz. O maçı tutsun da digerleri atar inşallah taktigimiz.

Sakatlik burada, o sebeple 4 maçlık seri hala riskli. Ha bu sakatlik sene basinda da belliydi. Mac kazanirken soylenmemiz bundandi.
Bizi bu duzluge bu kadar kaygili sokan yonetim utansin. Etoo ya para yok, Mitrovice var. Nasil istir bu...

turgay dedi ki...

bu transfer işinde neden sadece yönetime yükleniyoruz onu anlayamadım. transferi normalde hoca yapar. bizde de elbet hocaya soruluyordur. ha sorulmuyor direk alınıyorsa o zaman transferde hoca otoritesi yok demektir ki o zaman hocanın orada olmasının anlamı da yok. sorulup onay verilip alınıyorsa o zaman suçlu yönetim kadar hocadır da. bizde hocanın oyuncu portföyü olmadığından yönetime bırakılıyor transfer ama elbet hocanın da görüşü alınıyordur. hoca ses çıkarmıyorsa suçu sadece yönetime atmak doğru değil bence.

fidddas dedi ki...

bursa takımda ne kadar defans oyuncusu varsa 11 çıkarmış.
hadi hayırlısı bakalım.

ozan dedi ki...

Oguzhan-Tolgaydan birini cikarip 4-4-2 yapalim, mumkunse Ba girsin hic ortadan ugrasmadan kanatlardan devam edelim.

beagle dedi ki...

Oğuzhanı senelerdir oynayamadigi 10 numaraya koymak icin ne güzel maç dimi? Senol Guneş limitations...

Pheaglix dedi ki...

böyle giderse quaresma atılır.

Hidayet dedi ki...

acil quaresma demba ba değişikliği lazım . abou sağda oynar . şehri yakından tanıyan , çantada keklik gören , nabzını tutan arkadaşlara selamlar :)

beagle dedi ki...

1 pozisyonda 2 kirmizilik iş yapti. Beyinsizler kralı

Emrah dedi ki...

Beyinsiz Quaresma 2 kez kırmızı görebilirdi. Böyle bir maçta atılıp şampiyonluğu vermek adamın umrunda değil.

GeceGezgini dedi ki...

quaresma iyi bile kaldi oyunda. Bir de nedense gecen mac atibasiz oyunu gordukten sonra atibali oyun fazla yavas oynaniyor gibi geldi. Cok yavaslatiyor oyunu ve adamlarin bu kadrosuna karsi atiba fazla gibi. 4-4-2'ye atiba cikip gecilebilir sanki

hayalet dedi ki...

Gelenin geçenin 5 attığı Bursa'ya 2 şut çekebildik. Q7 denilen arkadaş atılır muhtemelen. 10 numara oynayamayacak adamı oynatan hoca ile birlikte belediyeden anons bekliyorum, şampiyonuz diye.

carlito dedi ki...

Bu Quaresma denen şerefsiz it ne yapmaya çalışıyor neyin peşindesin ulan 3 defa atılırdı şimdiye kadar hakem atladı hepsini.. Derdin ne lan senin hayvan herif kanser ettin beni be siktir ol git istemiyorum senle gelen başarıyı

Emrah dedi ki...

Beyinsiz Quaresma 2 kez kırmızı görebilirdi. Böyle bir maçta atılıp şampiyonluğu vermek adamın umrunda değil.

Emrah dedi ki...

Beyinsiz Quaresma 2 kez kırmızı görebilirdi. Böyle bir maçta atılıp şampiyonluğu vermek adamın umrunda değil.

Pheaglix dedi ki...

ciddi ciddi darwin ödülü falan mı almaya çalışıyor quaresma, anlayan var mı? benim saydığım iki direk kırmızısını atladı bülent, ona rağmen gitti son dakikada nolur at beni dedi de yine bülent görmedi.

şampiyonluk kırkbeş dakika sonra gidiyor, biz hala son haftalarda bilmem kaç gol yiyen takıma gol atmaktan aciziz.

ozan dedi ki...

Dakika 20 de kirmizi kovaliyor Q, helal valla buyuk yildiz.
Ba girsin , su bizim yildizi biri sakinlestirsin 2-3 orta kesin golu buluruz zaten.

Su Sivoklu tandeme doldur bosalt yapsak 2-3 olur.

Unknown dedi ki...

Acaba demba ile şenol arasında ne geçti?

ozan dedi ki...

Hic orta sahada debelesmeye gerek yok, 2 forvet yap kanatlardan yuru uste. Olmadi Babeli cek oraya adriano ciksin ileri-Atiba geride kalsin, adamlar da itis kakis disinda birsey yok, biz inatla dayak yemeye devam ediyoruz.

yilmaz dedi ki...

yok şuna çok eminim ki gerçekten bizim bir rakibimiz de biziz. Geçen hafta Talisca, bu hafta Quaresma, öncelerde Tosic, Aboubakar.

Tamam dünyanın en temiz takımı olmak gibi bir zorunluluğumuz yok eyvallah da, niye biz her maç eksik kalmak zorundayız. Hangi piçliği yapacaksan maçın sonunda yap bari.

Şenol Hoca da ikinci yarıya Quaresma ile başlarsa 55'de 10 kişi kalırız 0-0 biter maç.

Ekrem35 dedi ki...

Q7 net 2 belki 3 kırmızı kart göreceği bir ilk yarıyı geride bıraktı. Kabul çok gergin ortam çok gergin maç ama bu sana saçma sapan tapanla sırta basma, yerdeki ayağın üstüne basma isteği hakkı falan tanımıyor.

Fb maçından sonra şampiyonluk yolunda negatif yorumlarda bulunmuştum işin psikolojik yönünü kaldıramayacağımızı düşünerek beni yanıltmayan bir ilk yarı oynandı. Yanılmayı ve yarım sıfırla da olsa galip gelmeyi çok isterim ancak oynanan oyundan eminim hiçbir beşiktaşlı arkadaşım ümitli değil.

"Ya yenemezsek" düşüncesi şimdi her geçen dakika daha da büyüyecek ayaklar birbirine dolanacak çok zor bir 45 dakika bizi bekliyor. Şansa çok ihtiyacımız var.

Demba ba geldiğinde gelsin belki şampiyonluk golünü atar diyodum. Bu maç o golün atılacağı maç için biçilmiş kaftandır. Umut da fakirin ekmeğidir...

yilmaz dedi ki...

bir de Allah aşkına, şu göbekten geldiğimiz pozisyonlarda şu topu kanatlara atmayın. Kale sağda solda değil önünüzde, lütfen.

BJK4EVER dedi ki...

35 dakika bekleyip son 10 dakika gol aramak, iyiymis.
Yazik gunah, 35 dakikayi cope attik. Bursa da bekledigimden cok daha kotu. Hucum hatlari bize birsey yapabilecekmis gibi durmuyor kesinlikle, defanslari da biraz ustune gidince dagiliyor. Kalecileri haric saglam duracak oyunculari yok. Onyargisiz ve cesur bir hocamiz olsa orta sahadan birini cikarip (Atiba olsa bile normal olur) mutlaka cift forvet yapar 46'da, ama Senol Gunes'i taniyorsak 65'e falan kadar bekler, yapacagi degisiklik de Cenk'i Aboubakar/Babel'in yerine sokmak olur. Orta sahada bos bos top ceviririz ve 20 dakika daha cope atariz ki, 3 puan iyice zora girsin.
46'da acilen onlem alip ne var ne yok zorlamaliyiz. Skoru aldiktan sonra cikarirsin Babel'i Gokhan veya Necip girer zaten.
Ama bir kere de erken davran ve korkma be hoca. Tam Ba'nin maci da....

Basar dedi ki...

Atiba baya kötü. Çıkartıp 4-4-2'ye mi dönsek ilk maçtaki gibi

Basar dedi ki...

Q7'de atılıp maçı yakacak. Atiba ile hemen değiştirsek maç gelecek

hayalet dedi ki...

Hadi diyelim bu maçı aldık (zannetmiyorum ama) şu oyunla Kasımpaşa maçı kabus olur

ozan dedi ki...

dakika 60 oldu Senol Hoca izlemeye devam ederse sampiyonluk gidicek.

ozan dedi ki...

Babel-Abou yan yana is yapmaya basladik, cenk-atiba da yaptik. Iyi hoca uyandi.

ozan dedi ki...

Oldu , cok zor degilmis demek.

beagle dedi ki...

Necip olur Inler olur Beck olur... ulan biri lazim. Tutamiyoruz oyunu!!!

Barreto dedi ki...

Şampiyonluk istemeyiz...

ozan dedi ki...

Senol hoca yine uykuya gecti

ozan dedi ki...

Hadi gecmis olsun.
Bu got bursa da insallah duser kumeye , got kardesleri ankaragucu ile beraber beter olurlar.

Hidayet dedi ki...

abou - babel.. ne fiziksel direnç var bunlarda . bunlar gibi sağlam adamlar lazım takıma .

tolgay .. bu adamı da anlatmaya kelimeler yetmez. beşiktaş şampiyon olacaksa , bu adam sayesinde olacak . helel olsun . seni satacak olanın amk..

Armagan dedi ki...

Guzel galibiyet ama bu 60 dakika neden boyle oldu anlayamadim.bu kadar agir hucum etmek akil alir gibi degildi, zaten goller de hizli hucumdan geldi.

Ekrem35 dedi ki...

Tolgay iki maçtır fark yaratıyor hem atiba varken hem yokken çok beğendim. Adriano çok büyük oyuncu. Bu sene bu adam için bile şampiyon olmak lazım.

Geçen maç hatasıyla yakan fabri bu maç maçın kurtarışını yaptı. Kaldı geriye 3 maç. Haydi hayırlısı.

Basar dedi ki...

Hocaya saydırmak sevap oldu sanırım. Atiba-Cenk değişikliği ile macı aldı hoca. Sampiyon takım gibi büyük takım gibi oynadık. Son 3 maç artık Atiba devrinin kapanacağının sinyallerini veriyor lakin Tolgay yuvadan uçabilir.

Unknown dedi ki...

Benim anlamadığım yıllarca trabzonda oynanan fener maçlarında bunun 10da 1i kadar olay olduğunda maç tehir edilirdi, sebep neydi ki bu maç illa ki oynandı. İlla bursanın hopladığını görmek zorunda mıyız.

hükmen kazanmamız gereken maç 90 dakika oynandı. q7 gerizekalı olabilir ama bu maçta tekmeleri salladıkça oh çektim. bursanın oğlanları bilsinler ki sahada ki büyük takım beşiktaş. futbolcularınız tekme tokat oynayıp siz sahaya yabancı madde yağdırdıkça hakem böyle okşar totonuzu. sahaya bomba atıyor hur çocukları. şimdi hoplamaya devam etsinler. quaresmanın da ayağına sağlık.

Skywalker dedi ki...

Güzel galibiyet. İçerde Kasımpaşa'yı yenip Başakşehiri 5 puan stresiyle yollarız Trabzon'a, içerde Kasımpaşa'yla oynuyoruz Real Madrid'le değil. Adam gibi hakem olsa şaklaban yüzünden en az 60 dakika 10 kişi oynardık. Seneye Çin'e mi gidiyo uranüs'e mi gidiyo bi gitse de rahatlasak. Paralı parasız yollayın şu adamı.

planck dedi ki...

Sıkıntımız çok belli ya. Hızlı tek pas yapamıyoruz artık. Geçen seneki takım olsa ilk yarı 3ler giderdi. Olay sadece iqsu bir elin parmaklarını geçmeyen şaklabanspor değil. Atiba düşüşte, tolgay ve babel bu oyunu hiç oynamadılar ve üzerine takımın sahada off the ball duruşu gitgide bozuluyor. Hepsi birbirine bağlı olarak hızlı oyunu imkansız hale getiriyor. 3.bölgede dikine 3 tek pas yapamıyoruz. Halbuki önde basıp bloklar arası açılan takımları en kolay böyle geçeriz. Takım böyle önemli maçlarda yayvan yayvan oynayınca hiç heyecanlanıp şampiyonluk havasına giremiyorum açıkcası.

nathan dedi ki...

Takım az biraz pasla oynamaya başlayınca yani biraz takıma benzeyince Tolgay farkı hemen belli oluyor. Gerçi takım gibi oynayabilmemiz kağıt helva tadındaki Bursa orta alanı nedeniyle oldu ama ne olursa olsun 10 kişi defans yapan takıma karşı orta alandan dikine giderek 2 gol bulduysak bu onun yaptığı işler nedeniyle. Benim ayar olduğum takım gibi oynamaya karşın buna ayak uyduramayanlar.

Takım kazanınca hocayı eleştirmeyelim mantığı. Farkınsa mısınız bilmiyorum ama yine 1-0'a yatıp maçı bitirmeye çalıştık. Soru şu. Şenol Güneş bunu rakip etkisiz Bursa diye mi yaptı yoksa hep mi yapıyor. Bu sezonu izleyenlerin yanıtı belli bence. Kazanan hep haklıdır lafzası pragmatizmle açıklanabilir belki. Ama pragmatik olduğunuz yere bakın. TSL.

Bursa camiası anlık reaksiyon gösteren bir biçime bürünüp ilginç bir hal almış. Oysa derin bir futbol kültürleri vardı. Maç boyunca sahaya atılan maytaplar ve artık komik kaçmaya başlayan Beşiktaş düşmanlığıyla tüm sezonun moralini bu maça yasladılar. Ama bilmem farkındalar mı büyük ihtimalle küme düşme hattının bir tık üstünde sezonu bitirecekler. Ben daha iyi olabileceklerini düşünüyorum. Böyle kısır işlerle günü kurtarmayı bırakırlarsa tabii.

Talisca kalır mı bilinmez ama kalsa bile kadroda Sosa'vari bir oyuncu lazım. Böylelikle maçına göre kadro kurup oyun oynatabilirsin.

Son olarak, Aboubakar'ın golünde koşup ona sarılan Demba Ba adamsın.

Murat dedi ki...

qımıl beyinsizi senin ben...

ahahaha tamam lan adam olmus vurmayın daha...


yok ya ..vurun dengesiz futbolcu cakmasına..bu herifin ruh hastası olduğunun bilmem kaçıncı ispatı ne olur siktirsin gitsin şu güzel takımdan.. bunu savunan besiktasın fetosudur bak cidden...siktiğimin cocugunda her top ilk yarı..bu picin takımın go to guy 'ı yapılan sistemin yaratıcısının da sucu var bunda.. çok zor olacak bu sampiyonluk yalnız takım tükenmiş durumda..

Skywalker dedi ki...

Abi takımın eleştirilecek çok şeyi var, top oynamadığımız bariz zaten. Ama artık şu 3 maçı alalım da bitsin derdindeyim. Takımdan iyi top beklemiyorum bu saatten sonra. Oyundaki fundamental eksikleri yazın halletmeye çalışacağız yapacak bişey yok. Talisca'yla quaresmayla önümüzdeki sezon daha çok kabız oluruz o net. İnşallah Tolgay'ı satmak gibi bi hıyarlık yapmayız, özellikle ligdeki rakiplerimizden birine.

Basar dedi ki...

Rakibin sırtına taban, Bilal'in ayağına (isabet etmeyen) taban tekme denemesi, sari gördükten sonra alkış... valla muhteşem oyuncu, Allah'a dua ediyorum böyle zor maçta atılmadığı için!

fidddas dedi ki...

- bu maç hükmen bitmeliydi. bunun daha azında hakemler sahayı terk ediyor. sahaya atmadıkları kalmadı. bir ara oyuncuların can güvenliği yoktu.
- q7 atılmak için elinden geleni yaptı, atılmadı.
- atiba tükenmiş gibi görünüyor. ama haftaya kasımpaşa maçında tolga-oğuzhan-talsica çok yumuşak kalabilir.
- bundan sonra yazacaklarımı bursayı bilen arkadaş olarak yazayım :)
-- bursa bir süper lig takımı değil şu anda. adana bile daha iyi oynuyor bunlardan.
-- zaten buna ve elimizde takıma güvenerek rahat galibiyet öngördüm.
-- ama sanırım bizim düşündüğümüz ile hocanın düşündüğü arasında büyük fark var. biz hemen gole gitmemiz gerektiğini düşünüyoruz ama hoca böyle bir uygulama yapmıyor. pek onun yapısına uygun değil ama zaten 5-6 haftadır formsuz.
-- erken gol aslında bizim takımın ilacı, gol atınca daha iyi oynuyor. böyle bitecek bu sezon ama ceza sahasına ortalar kayboluyor gidiyor.
-- bursa seyircisi gelmez diye düşünüyordum. bunu sebebi de bizim sahadaki maçta olan üzücü patlamadan sonra bize eskisi kadar nefret beslemediklerini düşünüyordum.
-- ama yanılmışım, nefret göstermeye gelmişler. zaten takım erken gol bulsaydı bu maç tamamlanmazdı. adamlar yığınak yapıp gelmişler. :)
-- tamam hakem bizim kırmızıyı vermedi de asıl maçı bitirmiş olması mucizeydi.

Basar dedi ki...

Bu arada, hoca ilk yarı son adamı indiren Sivok'u ve ikinci sarıdan Bilal'i atamadı. Quaresmayi da atamadı.

nathan dedi ki...

Duruma göre eleştiriyi yapabiliriz ama bu sezon şampiyonuz o konuda tereddüt yok.

fidddas'ın "içerden" anlattıkları karşı tarafı gayet iyi özetliyor. Beşiktaş taraftarı husumete şuna buna bakmaz. Biz futbol ligimizde iyi top oynayan ve geçmişte yaptığı güzel işleri tekrarlayan bir Bursaspor görmeyi isteriz. Bu şekil sığ Beşiktaş düşmanlığıyla yanlışlarını sanal şekilde örtmelerini değil elbette.

Geçtiğimiz sezonlardaki efsanevi La Liga El Classşco maçlarını hatırlıyorum. Barça Real'i 4'lemiş 5'lemiş filan. Real'de kafayı sıyırıp Messi'ye ayak bilek dalanlar oldu Marcelo ve Pepe gibi. Ama tüm bunlara rağmen soğukkanlılığını ve kendi oyununu koruyabilen bir Ronaldo izledik. Ha Messi ondan kat be kat daha cool ama bugüne kadar kimse Ronaldo'nun da böyle saçma işleri görmemiştir. Sporting altyapısında beraber parladıkları dönemde herkes Quaresma'dan çok şey beklerken Zigano aklıyla değil duygusallığıyla oynamayı seçince diğerine göre hep çuvalladı. Görünen o ki değişecek gibi de değil. Korneri rabonayla atma ya da daha da önemlisi rakibin kendisini bozmasını hazmedemeyip çift dalma saçmalığı gibi işler futbol kariyeri bitene kadar devam edecek. Eğer Çin-Katar söylentileri ve bahsedilen rakamlar doğruysa bu işten gayet win-win şeklinde çıkabiliriz. Hadi inşallah.

QuaresmA dedi ki...

Şansımıza sezon başında pek birşey beklenmeyen Abu ve takımın 13. adamı Tolgay sezonun en kritik anlarında sahne almaya başladılar. Talisca dönünce Tolgay yine bu formuyla yedeğe düşecekse ne dese ve ne kadar ayrılmak istese az.

Ya Q7'nin kırmızı görmesi lazımdı da rakipler algı yaratıyor, bizimkiler de elinde tuzlukla koşup alet oluyor. Rakibin topçuları Melo'ya, Emre'ye bu kadar söylenilmedi be. Yıllarca hakemler bizi doğradı, biraz da bize çalışsınlar birşey olmaz.

turgay dedi ki...

bu yıl Bursa'nın bir çok maçını stattan canlı seyrettikten sonra 2 topla orta sahayı geçip Harun'la başbaşa kalırız diyordum ama Şenol hoca korkak davranıp 60dk hem rakip oyuncuları hem de taraftarı inandırmasıyla saçma sapan bir maç izledik. Samimi Bursalı arkadasım bile kendi kadrolarını görünce 5 olur bu maç derken bizim topu eveleyip gevelememiz çok enteresan oldu. Tüm paralarını torpile yatıran Bursa taraftarı karşısında tüm kariyeri sadece idare etmek olan bir hakemin varlığı da bizi zorladı. Bana uzak olduğu için Q7nin hareketini göremedim ama atılmaması tamamen seyircinin ona karşı olan tutumundan kaynaklandı. Çünkü hakem idare eden ne şiş yansın ne kebap diyen biri.

Bize gelirsek Atibanın varlığının bizi bozması çok değişik geldi gözüme bir üzüldüm bir tedirgin oldum diyebilirim. Babelin inatla içe çalımları da gına getirdi ilk yarı. Bu sezon haybeden oynadığımız kaçıncı 45dk bu bilmiyorum. Son maçlardaki gol bile atamamış rakibe bu kadar yavan korkak oyun oynatmak Türkiye'nin en iyisi sıfatına sahip bir antrenöre yakışmadı. Oyunu inatla 60dk değiştirmemek takdir edilesi. Halbuki rakip takım skoru verince açılan açıldıkça da acayip goller yiyen bir takımken yine 0-0a oyunu kilitlemek golü atınca da geriye yaslanmak çok manasız geldi gözüme. Neyse kazanmak güzeldir ama kulübe de büyük sorun var.

nathan dedi ki...

Emre ve Melo hakkında yeterince söylendiğim için bu maçtaki (ve benzeri performans gösterdiği önceki maçlardaki) hareketlerini eleştirmekte bir beis görmüyorum. Hakem Beşiktaş için çıkmadı elbette bunu Bursasporluların yaptıklarına seyirci kalmasıyla görebiliyoruz. Ama eyyam yapmaya çıkmasa muhtemelen bu maçta 10 kişi kalıp puan kaybederdik ve tüm sezon çöpe giderdi. Ne için? Mantıklı bir açıklaması yok. Hakemlerin eyyamına mı güvenip sezon planlaması yapacağız. Ayrıca hakem performansı dışında Emre ve Melo derken ikili mücadelelerde yaptıkları garabet işlerin cezalandırılmamış olması söz konusu. Ben bu vatandaşın bir mücadelesi olmadan çaktığı bir sürü pozisyon izledim. Neticede kanat oyuncusundan bahsediyoruz. Bir de daha maç bitmemiş henüz ilk yarısı. Neyin kafası bu? İyi paraya giderse hayır duası alır ve her iki taraf için de mutlu sonla biter. Şahsen bu şekilde biterse hakkım helal olsun.

delgado dedi ki...

Maç her açıdan geçen sene 1-0 kazandığımız Galatasaray deplasmanına benziyordu. Rakibin en iyi oyununu ortaya koyması, ilk yarının sonlarından itibaren koşamayacak kadar yorulması, bizim futbolculardaki (en hafif tabirle) iş bitiremezlik, stres, plansızlık... Bu felaket oyunu gördükten sonra Başakşehir'e şampiyonluk kaptırsak çok da üzülmezdim, ama oradaki binlerce ahlaksız çomarı bugün için mutsuz etmenin keyfi bile şampiyonluğun keyfine eşdeğer valla.

ozan dedi ki...

Abi ne algisi adam 45 dakikada iki net kirmizilik hareket yapmis. Bunun adi takim satmaktir, hadi adama tapiyorusunuz anladik onu bari bizim elimize tuzluk tutusturmayin.

Sen 20. dakika da adamin sirtina ne bok yemeye basarsin ulan hadi yaptin diyelim 5-10 dakika sonra yerde ki adama basmaya calisiyorsun.

Ts macinda yapti ayni boku, ibb macinda yine kovaladi hatirlamadigim bir kac mac daha var. Nasil algi yapiyoruz. Hakemler cidden kotu, rakipler pert. Yoksa atlamazlardi bu kartlari. Keske ts macinda gorseydi belki az akillanirdi.

Olusan algi su , rahat rahat alacagimiz ts maci yada bugun ki bursa macini bu yildiz q yuzunden hakem sayesinde kazanmis oluyoruz. Yazik

beagle dedi ki...

Bu maç özelinde Babel çok iş yapti. Orta yapmamasi, sifira hic inmemesi diger 2 forvetin yan ortada cacik olmasiyla da ilgili olabilir.
Abu da topla mucadelede iyiydi. Ama o tek forvetken yan orta işi çok manasiz oluyor. Kafa topuyla alakası yok. Bu yaştan sonra kanat desen olmaz, destek santrafor olmaz. Ancak iki forvetle oynarken alternatif olur.

Tolgayi abartmamak lazim. Raheem Lawal'in daha etkisizi. Kisa mesafe dribling yapabildiği maçlarda iyi görünüyor ama acayip gol yedirecek hata potansiyeli var.
Atibasizken takimin hizlanmasi, hucum potansiyelinin artmasi göze güzel geliyor. Çok eskilerde boyle onliberosuz oynardik. Futbol daha güzeldi.

Barreto dedi ki...

Patlak bir teker ne kadar işe yarıyorsa, Q7 de en fazla o kadar işe yarıyor. Bir an evvel sökülüp atılmalı. Q7 sevenler için gerçekten üzgünüm.

YSY dedi ki...

Bugünkü maçın zor geçeceğini biliyordum açıkçası. Öyle geçen haftalarda çuvalla gol yemeleri birşey ifade etmiyor çünkü bu maçı diriliş maçı olarak görüyorlardı ve duygusal açıdan yukarıda bir bursaspor vardı.

Talisca nın olmamasına sevinmiştim hatta dedim keşke 2 maç daha ceza verseler buna diye. Talisca olsa muhtemelen kazanamayabilirdik bu maçı. Haftayada benzer bir kadro ile 4-4-2 yapabiliriz.

nathan dedi ki...

8 numaran tam 8 değil aslında, bazen 10 olmaya da çalışıyor ama olamaz yeterli değil. Defansif olarak da etkisiz. Ön liberon sezonun genelinde çok aktif ve bağlantıyı iyi sağlıyor (artık pili bittiği için bunları da yapamıyor ama o kadar kredisi var diye) ama ısırmıyor. Kanatlardan bir tek Babel fundamentali ile içeri ve defansa gelmeye çalışıyor, diğerindeki bu meziyetleri söylemeyelim isterseniz. Eh bu halde ortanın ortasında kabak gibi bir tek Tolgay var. Şimdi diyoruz ki gol yedirebilecek potansiyeli var. Atiba hücumda etkisiz temelde defansif yönde ama Tolgay’ı değerlendirirken bu gol yedirebilir lafını söylüyoruz. Hücumda dikine gidebilip iş yapabiliyor, ama Oğuzhan’ın bırakın gol yedirebilmesini hem hücumda hem de defansta bu kadar etki yapıp yapmadığını bile tartışmıyoruz. O halde elde Atiba-Oğuzhan varken Tolgay’ın neyini abartıyoruz bunu çözemedim gerçekten. Yine tekrar edeyim. Tolgay bir sonraki maçta hatta son 3 maçın tamamında da çuvallayabilir. Çünkü bireysel oyuncu performanslarına bakarak değerlendirdiğinizde bir oyuncunun ta bilmem kaç hafta önceki haline göre yaptıklarını maruz görüp “ya şimdi de aynısını yaparsa” diye bekleyedurabilirsiniz. Ve böyle bir takım oyuncusunu da bir kalemde silip atabilirsiniz gözünüze hoş görünmedi diye. O halde kimse Küyediye kızmasın. Ya trivela yapıp tutturursa. Ya Talisca ceza alanı önünde hep kendini attığı şekilde frikik alıp yazarsa vs vs. Merak etmeyin hoca da sizinle aynı düşünüyor.

QuaresmA dedi ki...

@ ozan

Renklilerin yaptığı, bizimkilerin tuzlukla koştuğu algı şu: Q7 oynadığı 2 maçtan birinde kırmızı görmeyi hak ediyor ama asla görmüyor. Bunu abarttıkça abartalım ki önümüzdeki sezon Beşiktaş'ın (illa Q7 değil) oyuncuları haksız kırmızılar görsün, penaltıları çalınmasın vs. Denge sağlansın.

Hadi renklilerin böyle yapması normal de sizi anlamak mümkün değil. Kaldı ki yaptıkları algı boşa gitmemiş çünkü diyorsun ki; "Ts macinda yapti ayni boku, ibb macinda yine kovaladi hatirlamadigim bir kac mac daha var." Abartı resmen.

İyi tamam bu akşam Q7 kırmızı görmeliydi de yıllardır Fener 90+8'lerde gol atarken, şike yaparken, Melo maçları katlederken, Arif/Burak kendini yerden yere atarken, Fatih Terim sahaya dalarken, Hagi hakemlere tükürürken ne oldu? Adalet işte, ne güzel.

Bunu Q7'yi seven bir Beşiktaşlı olarak yazmıyorum, herhangi bir futbolcumuz için de geçerli olabilirdi bunlar. Mesela Tosiç'e de tam destek. :)

Huzeyfe dedi ki...

@ Quaresma

Quaresma'nin anasi senin savundugu gibi savunmuyordur cocugunu.

Biraksa da futbolu artik butun alem bi rahatlasak, gina geldi artik. Yemin ediyorum biktim.

beagle dedi ki...

@Nathan
Tolgay'i geçen iki sezon boyunca iyi izlememişsin. Son iki maç memnun olsak da acayip kart potansiyelli, hücuma çıkarken de sorumsuzca top kaptiran biri. Bu maç da yapti gol olmadi.Beşiktaş'ın merkezini uzun vadeli emanet edemezsin. Ha 1 sezonu riske edip alışır diye beklersen de karakteri biraz riskli, gelişime çok açık görünmüyor. Rotasyon adami olarak iyi mi,iyi. Ben top teknigi iyice olan hizli adam severim.
Tolgay'i paraya çevirip Eslem Öztürk'e yatirim yapsak en ideal çözüm olur. Çok daha iyi bir oyun kurucu potansiyeli var.

beagle dedi ki...

Qimil salakliginin bir sonraki hafta dogranma etkisi oluyor. Ahmet Cakar başlamış 8 10 haram puan diye.
Rasim Hoca doneminde bizden caldigin sampiyonluk yetmedi bu seneyi de mi arkana sigdirmaya calisiyorsun? Senin aldigin nefes haram...

Unknown dedi ki...

kaldı 270 dakika...

Bursa maçları içeride veya deplasmanda bizim için her zor oluyor. Her şeyden önce adamlar tam konsantrasyon sahaya çıkıyorlar ama rakibin son haftalardaki hali de ortadaydı. Taraftar gazı ve hakem desteğiyle çıktıkları ilk yarım saatin ardından, kondisyonları bittikten sonra dakika dakika eridiler. Önceki maçlarda böyle bir tribün ve hakem desteği ile oynamamışlardı.

Hakem o ilk 30 dakikada Bursa'ya vermediği kartlar yüzünden açıkça eyyam yaptı ve Quaresma'yı oyunda tuttu. Yaptıkları kabul edilebilir gibi değildi ancak takımın işleyen yegane planı da onun üzerinden devam ettiği için yutkunuyoruz sadece. Yoksa bu kadar açık bir şekilde takımı satması kabul edilebilecek bir şey değil.

60'tan sonra Atiba çıkınca orta sahada topu çok gevelemeden daha hızlı oynamaya başladık ve hataya meyilli Bursa savunması çözüldü.

Haftaya Kasımpaşa maçı var, şu an herkes Kasımpaşa'nın ne kadar iyi bir savunma takımı olduğundan bahsediyor, tıpkı Trabzonspor'un yenilmez bir takım olması gibi. En başta dediğim gibi 270 dakika kaldı, Kasımpaşa'nın şarlatan başkanı çıkıp zevzek konuşacak, sinirleri bozacak, ortalığı gerecektir. Kalan 270 dakikada Adriano ciddiyeti ile oynayıp, kalan maçlarımızı kazanmaya bakmalıyız. Sonrasını bol bol konuşacağız zaten.

nathan dedi ki...

@beagle. Beşiktaş orta sahasının merkezi derken rakibin orta sahasını yıpratmaktan çok defanstan aldığı topları akıllıca kullanan Atiba ve halen ne yaptığını çözemediğim dokunulmaz Oğuzhan'ın yanındaki adam diyorsan kabulümdür. Sosa bile zaman zaman barınamadı bu formatta ki Sosa'nın en verimli oldupu haller Oğuzhan'sız orta sahaydı. Merkeze alternatif olacak daha verimli her türlü isme açığım. Peki bu isim diğer ikisiyle nasıl oynayacak? Yani ve kısacası bahsettiğin açıklarla diğer ikilinin hiç mi bağlantısı yok? Daha da kısacası takımın oyun şekli ama mevcut teknik yönetimle bu konuda konuşmak fantazi olur.

nathan dedi ki...

@Emir oem. Kasımpaşa için iyi takım savunmasından bahsediyorlarsa yemişim ben o işi :) Olmayanı yutturamazlar öyle diyeyim. Ben tersine diğer taraftan tutururlarsa biraz endişeliyim o kadar.

Barreto dedi ki...

Fikret Orman'dan ricamdır, Karagümrük, Ümraniye veya Sarıyer'den birini pilot takım olarak satın alsın, Q7 ile de senelik 2,5m dan 5 yıl sözleşme yapsın ve pilot takımda her maç oynatsın. Sevenleri de kusana kadar rabona-trivela izlesin, Beşiktaş'ın yakasından düşsünler.

QuaresmA dedi ki...

@ Kuzeyfo

1) Yukarıdaki mesajlarımda Q7 savunması olmadığını tekrar dikkatlice okursan görürsün. Q7'ye çıkmayan kart yüzünden Beşiktaş'a algı yapılıyor, Beşiktaş taraftarı da buna prim veriyor. Hangi topçuyu sevip sevmediğiniz beni bağlamaz ama önümüzdeki sezon bugünkü serzenişlerin de etkisiyle hakem katliamları olursa dediğimi anlarsınız.

2) Q7'nin ilk döneminden beri bu blogda yazar çizerim. Üşenmeyen açsın baksın, ilk döneminde gönderilmesini istiyordum ama ikinci geldiği günden itibaren o kadar saçma şekilde eleştiriliyor ki kendimi AKP seçmenleri gibi hissedip o saçma eleştirilere cevap verme ihtiyacı duyuyorum. Tekrar gelmesini istemezdim ama geldikten sonra artık Beşiktaş'ın topçusudur, kabullenilse de kabullenilmese de. Çünkü geldiği günden beri olay kişiselleştirildi, objektiflik sıfır. Atiba kötü oynar; "Itiba bıgın kıtı gınınde" olur, Oğuzhan kötü oynar; asla dile getirilmez ama Q7 kırmızı yemesi gerekirken yemeyince aovv. Neyse bunlar çok konuşuldu. Bugünkü maç özelinde savunacak değilim ama bu 2 senelik performansını savunurum, çünkü performansını beğeniyorum. Aşırı subjektif genel yorumların da çok üzerinde buluyorum.

Kısaca yedirmeyiz. Ama Çin'e gidecekse gitsin artık. Q7'siz ne olacağını görmeyi merak ediyorum.

nathan dedi ki...

Küyedisiz bir Beşiktaş olmayacaksa "olmasın" bi zahmet. Ama Beşiktaş büyük kulüptür, Küyedisiz bir Beşiktaş kurulur, taraftar da onun yanında yer alır. Nokta.

QuaresmA dedi ki...

@ nathan

Demagoji.

hastati dedi ki...

yanliz,odur budur ama, mac izledik be

Huzeyfe dedi ki...

@ Quaresma

Ne algisi allasen ya? Daha iki gun once hakemi alkisladigi icin ikinci saridan adam atilmadi mi bu ligde? Manyak misiniz siz delirdiniz mi ya? Sapik gibi bi adam sevilir mi arkadas, psikologa filan gidin tedavi gorun, normal degilsiniz abi.

Bana sorarsan senin su halin AKP secmenine benziyor. Bu adam bugun takimin sampiyonlugunun icine etti. Hakem kirmiziyi gostermemis olabilir. Beni ilgilendirmez. Sen hala cikmis "ben performansini begeniyorum" diyorsun. Onlar da "ama yol yapti" diyor. Bak, ayni bok.
Kim kime benziyor??

Ciddiyim, tedavi gorun. Ya gozunuz bozuk, ya kafaniz gitmis, yada Quaresma sensin. Baska bi aciklamasi yok.

planck dedi ki...

Beşiktaşın kuruluş tarihini 5 IQlu birinin klübe imza attığı gün olarak değiştireceksiniz nerdeyse. Q7 emekli olunca klübü kapatıp gidelim en iyisi, onsuz Beşiktaşın bir anlamı yok nasılsa..

planck dedi ki...

Geçen seneki takımda ortalama formdaki ozzy'yi tolgayın en iyi haline tercih ederim. Fakat ozzy takım oyunu varken var, takım bireysel işlere döndüğü zaman fark yaratamıyor. Bireysel işlerde tolgay daha becerikli, o yüzden şu anda takıma daha olumlu katkı yapıyor. Soru aynı, nasıl bir takım istiyoruz? Ve yönetim bunu kurabiliyor mu? Bu sene açıkça hocanın isteklerini takmadan bireysel yetenekleriyle işleri kıvıran adamlar aldılar. Seneye de böyle olursa takım kaldırmaz.

QuaresmA dedi ki...

@ Kuzeyfo

Valla birşeyler yazdım da, sildim sonra. Laf anlatamıyorum çünkü. Yazsam tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Yine de fikirleri tartıştıracaksak tartışalım, ama "Manyak misiniz siz delirdiniz mi ya? Sapik gibi bi adam sevilir mi arkadas, psikologa filan gidin tedavi gorun, normal degilsiniz abi" gibi söylemlere gerek yok. Buradaki hiçbir tartışmada üslubumu bozmadım ben. Futbol tartışması için üslup bozmaya gerek yok. Kişisel ithamlarda bulunacaksan yazma, gerek yok. Fikirleri tartıştıracaksak eyvallah.

QuaresmA dedi ki...

@ planck

Sen de demagoji yapıyorsun. Mesajların dağılımına bakınca görülüyor ki Beşiktaş'ın tek derdi Q7'nin varlığı. O gidince veya oynamayınca takımın uçacağını anlıyorum bu bakış açısından. Ben de bir futbolsever olarak merak ediyorum Q7'siz Beşiktaş'ı. İnşallah gerçekleşir gelecek sezon. Herhangi bir tahminim yok.

Mayor dedi ki...

Atiba Tosic'in yerine stoper'e gecmeli.
Bunu yapabilecek konsantrasyona ve bilgiye sahip.
Bu sekilde pili biraz daha uzun dayanir.
Sezon'un son maclari oldugu icin soyleyecek bir lafim yok baskana.
Ruhu yeter.

GeceGezgini dedi ki...

Gokhan Töre alternatifli bir Q7 ile sikinti cekmeyiz gecen sene oldugu gibi.

@quaresma; abi demogoji yapanlar oluyor muhakkak ama senin de su mac sonrasinda emre,melo ornekleri vermen de bir garip:)

Akp secmenlerine atifta bulundun madem; "ama chp'li belediyeler de caliyordu" soyleminden farki kalmiyor melo orneginin;))

1 mac sonrasi farkli bir nickle yazmayi denersen, eminim cok daha super yorumlar gelecek senden( su anda da geliyor ama q7 ozelinde savunmaya geciyorsun sadece. Bu mac sonrasinda beklemezdim:))

planck dedi ki...

Takımdaki bir oyuncu 78 şut çekmiş ve 1 golü var, bilin bakalım kim :)

beagle dedi ki...

O golde penaltidansa benim bir fikrim var :)

QuaresmA dedi ki...

Türkiye Kupası hariç:

- X: 40 maç, 3200 dakika, 4 gol, 16 asist.
- Y: 36 maç, 2800 dakika, 4 gol, 7 asist.

Tahmin edin bunların hangisi ruh hastalığı düzeyinde nefret objesi, hangisi maestro.

Konu kilit, hadi canım hadi nankörlük saati geçti. Neyse ki stattaki gerçek taraftar veya Şenol Hoca nankör değil. Yedirmeyeceğiz.

ozan dedi ki...

@qauresma

Gecen hafta nankor vefasizlar size q gibi yildiz cok, haketmiyorsunuz dedin adam bu hafta seni duymus gibi takimi satmaya kalkti:)

Yapma etme 3 hafta daha bekle sampiyon olalim sonra sey edersin.

beagle dedi ki...

Mustafa pektemek
800 dakika 7 gol 3 asist

3200 dkya extrapolasyon 28 gol 12 asist eder. Kaba taslak 1 sezon lige tekabül eder. Gomez'e ne gerek varmış ...

Buyurun burdan yakalim :)

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

@ beagle

Yedek oyuncularda o verim as oyunculardan daha yüksek oluyor çünkü yorulmuş defanslara karşı oynuyorlar. Cenk Tosun'un geçen seneki dakika başına verimi ligde hiç kimsede yoktu mesela.

Ayrıca Mustafa Pektemek bu sene özgüven depoladı. Seneye 3. forvet olarak dönmesi düşünülebilir. Yani iyi performansa karşı örnek olarak yine iyi bir performansı gösterdin zaten. :)

Huzeyfe dedi ki...

Saglikli dusunulup dusunulmedigini argumanlara bakip anlayabiliriz.

Ornek:
Gercek: Malum oyuncu bir devrede 3 kez kirmizi kart gorecek hareketler yapti.
Arguman: Ama Melo ve Emre de yapiyordu.

Gercek: Malum oyuncu lig boyunca 78 sutta ancak penaltidan bir gol atmis.
Arguman: Ama Oguzhan daha az gol atiyor, daha az asist yapiyor.

Tartisacak bisey yok. Umarim futbolu birakir bir an once.

QuaresmA dedi ki...

Kuzeyfo senin ana dilin Türkçe değil mi? Yabancı klavye ile yazıyorsun, gurbetçi misin? Eğer öyleyse yazdıklarımı lütfen bir kez daha oku.

Ben Melo, Emre yapıyor diye Q7'nin dünkü görmediği kartları haklı çıkarmaya çalışmıyorum. Melo'nun, Emre'nin yaptıklarını görmezden gelen renklilerin gazına geliyorsunuz diyorum. Antu forumunda ne yazılıyorsa 2 gündür burada da onları yazıyorsunuz diyorum. Bir futbolcuya olan nefretiniz yüzünden Beşiktaş'a karşı yaratılan algıya körükle koşuyorsunuz diyorum. Bir oyuncuya olan nefretiniz yüzünden renklilerle bile saf tutmaya başladınız diyorum. Daha ne kadar açık anlatabilirim? Anlamak mı işinize gelmiyor arkadaş?

Ayrıca lig gollerini sayıp da CL gollerini saymamak ne kadar saçma sapan bir analiz. Üstelik CL golleri daha değerli iken. İşine geleni görmek isteyen istatistiksel analiz yapmasın kardeşim.

Tartışılacak birşey yok bence de. Umarım bir an önce futbol takip etmeyi bırakırsın.

Huzeyfe dedi ki...

@ Quaresma

Bana ne kardesim antu forumundan. Beni zerre kadar ilgilendirmez baska takimin taraftarinin soyledikleri. Ben gozumle gordugume bakarim.
1. Bilal'in ayagina basmaya calisan ama basamayan Quaresma.
2. Rakibinin sirtina tekme atan Quaresma.
3. Sari kart gordukten sonra hakemi alkislayan Quaresma.

Gercek. Yorum degil bunlar. Anladin? Fenerbahceli bir adam soyledi diye gercek degismiyor.
Baska hicbir futbolcuyla, hicbir takimla zerre kadar alakasi yok.
Ne diyelim bu adama? Aferin mi diyelim? Ya hakem gosterse kirmiziyi sezonun gitti elinden.

Sampiyonlar ligi gollerini yazmamisim. Yaz abi. Iki penalti, bir frikik. Kac tane frikik kullanmis bi de onu yaz. Bir adam ondeki 3 oyuncudan biri iken, bu takimin hucum organizasyonlarinin tamami onun uzerinden oynaniyorken, toplu oyunda tek bir tane gol atamamasini bir anlatsana bana.

Futbol. Takim. Oyunudur. Quaresma da arkadaslarini, taraftarlarini sampiyonluk yolundaki en onemli macta ulu orta satmis bir adamdir.
Ben futbolu takip ederim. Sen futbolcuyu takip edersin. Farkimiz bu.

ozan dedi ki...

@Quaresma

Yanlis anlama polemik olsun diye de soylemiyorum yalniz cidden AKP secmeni gibi yorum yapmaya basladin.

"Bir oyuncuya olan nefretiniz yüzünden renklilerle bile saf tutmaya başladınız diyorum"

Biraz pkk cemaat hayir diyor hayir diyenler onlarla saf tutuyoru animsatti bana.

Bu arada Cenk Tosunun gol-assist toplami Qye de Oguzhana da koyar, mevzu oysa.

Yorum Gönder

Ara