.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Mayıs 2017 Pazartesi

Karne: Gaziantepspor 0 - 4 Beşiktaş


Goller: Ryan Babel (6'), Oğuzhan Özyakup (39'), Anderson Talisca (66', 76')
En iyi üç: Adriano Correia, Oğuzhan Özyakup, Ryan Babel
En kötü üç: Cenk Tosun, Dusko Tosic, Caner Erkin

Karne:

Şenol Güneş9.1
Beşiktaş9.1
Gaziantepspor4.9
Mete Kalkavan6.9


Fabricio Agosto9.0
Dusko Tosic8.3
Marcelo Guedes8.9
Adriano Correia9.5
Gökhan Gönül9.1
Tolgay Arslan9.0
Oğuzhan Özyakup (83')9.3
Anderson Talisca9.3
Ryan Babel9.3
Vincent Aboubakar (77')8.9
Cenk Tosun (60')7.8


Necip Uysal (60')8.6
Demba Ba (77')8.5
Caner Erkin (83')8.5


Takım Ortalaması8.9

Anket: 38 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


82 Yorum:

turgay dedi ki...

söylenecek çok şey var ama ligin bitmesini beklemek lazım. şimdi kutlama zamanı çünkü. maçtan sonraki röportajlar bir kaç tane sağlam duyumcunun konuşmalarını birleştirdiğimde takımdan ayrılmak niyetinde olan veya bizim göndermek istediğimiz 7-8 oyuncu var. benim için yeri doldurulamaz düşündüklerim adriano-oğuzhan ve tolgay olur. oğuzhan için romanın istekli olduğunu söylüyorlar. monchi sevilla zamanından beri takmış kafayı anlasılan ama oğuzhan için roma ne kadar doğru olur soru işareti. sevilla olsa başka bir seviye olurdu. hem oğuzhanı hem de tolgayı kaybetmek bize kötü yansır. sanırım abou ve talisca için portekiz seferi yapılacakmış kalmaları yararımıza. takıma alıştılar seneye gelişimlerini devam ettirirler diye düşünüyorum. şampiyonluğun hemen sonrası bunların konuşulması da bir bize özeldir herhalde. umarım bu 3 oyuncu takımda kalır. bir kaç şampiyonluk daha kazanmak şu lig ortamında olası.

tüm sezon boyunca burada inanılmaz fikir alışverişleri oldu. ekşi beşiktaş ailesinin de bu şampiyonlukta payı var diye düşünüyorum. sizlerle fikir paylaşmak beni çok mutlu ediyor. hepimizin şampiyonluğu kutlu olsun :)

carlito dedi ki...

Arkadaşlar bırakalım bence o gidiyor bu gidiyor laflarını da yıllardır gelmesini beklediğimiz bu güzel günlerin tadını çıkartalım ;)

Kaldı ki ben hocanın kalacağına yüzde yüz eminim, sizin de şüpheniz olmasın.. Hoca hep böyledir, yönetimden bazı istekleri vardır ve bunların ciddiye alınması adına kesin konuşmamayı tercih eder.. Şenol hocanın daha şampiyonlar ligi için büyük hedefleri var, Beşiktaş için bir ilki daha başarıp grupları aşmayı istiyor.. Trabzon da dahil hiçbir camiada görmediği bir sahiplenme gördüğü Beşiktaşımızdan ayrılması sözkonusu dahi olmaz..

Zaten hoca kaldıktan sonra kimin gelip gittiği de önemsiz, geçen sezon gol kralı ve asist kralı gitti, gene aynı puanı alıp eze eze şampiyon olduk.. Bence kalması hayati önemde olan tek adam kaptanımız Oğuzhan'dır, onun da 5 yıllık imzayı atacağını düşünüyorum.. Bir gün Avrupa'ya gidecek ama bugün değil..

Adriano'dan ise emin değilim ama kalsa şahane olur.. Q7 satılsa diye aylardır dua ediyorum zaten onu söylemeye dahi gerek yok..Geçen yıl sonunda kadrodan ciddi kayıplar yaşadığımız halde kaleci, sağ ve sol bek gibi diğer zayıf bölgelerimizi müthiş transferlerle güçlendirerek kayıpları telafi ettik.. Bu yaz dönemi de başta stoper transferi ile gene güçleneceğimizden eminim.. Büyük aptallıklar yapmadıkça ligdeki dominemizin süreceğine de inanıyorum..

Bu şampiyonlukta payı olan herkese binlerce kez teşekkürler..

YER SİYAH GÖK BEYAZ ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!

beagle dedi ki...

Carlito sevinçten ne yapacagimiz şaşırdık, melankoli yapıp üzülüyoruz biz de :)))

Geçen senenin travması bu da, gördük işte, gidenin yeri doluyor bir şekilde. Yerini korumuş Şampiyona koşarak gelir millet.

Şenol Hoca gayet yönetim istiyorsa kalıyorum diyor. Hem niye gitsin? O kalır. En önemlisi hoca zaten.

Ozzy, açıkça hedeflerden bahsetti. Bjk sonrasi hedef tekmesi bol Roma mi? Tepeden 5-6 premiere league, Top 3'den İspanya, Bayern falan istemezse gitmez. Zaten kontrati var.

Adriano, Q7, Cenk, Tolgay... Paraya ihtiyaç var, normal satışlar.

Caner girecek 11e. Lens gelici. Tosic, Abu/Cenk de yedek kulübesine yerleşmeli .
2-3 iyi transfere daha güçlüyüz.

Devam...Bundan sonra her sene!!!

EC dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EC dedi ki...

Sampiyon olduk.. huzurla simdi tum yaz CL kadrosu yapariz artik burada.. Turkiye deki bir cok medya dan daha etkili ve bilgilendirici analizler var burada..

Tesekkurler arkadaslar..

Siyah Beyaz ve SAMPIYON BESIKTAS...

SALDIR KARTAL..

( Yaz tatilinde bile )

Ruşenaliduran dedi ki...

Kim gidecek kim gelecek daha şimdiden merak etmeye başladım

QuaresmA dedi ki...

Eğer ki Adriano ve Q7 gidecekse, Abu kalacaksa bizim biraz kadro mühendisliği işine soyunmamız gerekir.

- Abu kafa vuramıyor, zamanlamayı yapamıyor.
- Caner'in ise en büyük özelliği iyi ortaları.

Biz eğer Q7'nin yerine yine orta özellikli bir kanat alırsak (Navas gibi) büyük sıkıntılar yaşarız. Caner ortayı açar, kimse vuramaz. O kanat ortayı açar, anca Babel ve Talisca vurabilir vs.

Yani kısacası eğer Adriano ve Q7 gidiciyse bizim orta özellikli değil, gol özellikli birini almamız gerekir. Lens mesela. 3 forvetle çıkar, geçen seneki pas oyununa döneriz ama daha dikine ve daha tempolu olarak. Gol rekoru kırarız. Arada Caner ortaları açar, içeride Talisca dahil gol yapabilecek adamlar olur.

Gökhan Töre'nin kalmasını isterim ama ilk opsiyon olmasını istemem. İlk opsiyon olmayınca da salıyor. Aslında Yusuf Yazıcı ile kafa kafaya takas edebilsek güzel olurdu. Veya Okay + Yusuf Erdoğan ile kafa kafaya.

Ozzy iyi paraya satılabilir. Yerine Tolgay direksiyona geçer. Yok Ozzy satıldıktan sonra Tolgay hala gitmek isterse çok anlamsız bir durum oluşur Tolgay adına. Ozzy Avrupa'da tutunamazsa yine başgan gider kiralar.

beagle dedi ki...

Bir sürü oyuncunun tüm kariyerinden bu kadar video çıkmıyor. Son aykiler ve Avrupa hariç üstelik.

https://youtu.be/4ppdQjkO2Bk

Cenk yerine Gomezle oynasa 5-6 asisti daha vardı :(

sports guy dedi ki...

Once hocayi ikna etmek lazim. Motive bi Senol hoca bu ligde ust uste 4 sene de gorebilir, sasirmam.

Bence istanbul'a daha once gelmeliymis. Gerci fikret orman olmasa yine gelmezdi tahminim, ve bi tahminim daha var: bence fikret orman ilk baskan oldugunda yaptigi ilk is hocayi aramak oldu. Hoca da daha erken oldugunu ama iki uc sene sonra gelebilecegini soyledi. Sadece tahmin bu tabii, ama aileden gelme oyle bir gecmisleri var ki bu yasandiysa sasirmam.

O yuzden de "kol kirilir yen icinde kalir" cok yasanmistir ikisi arasinda kesin. Ikisinin de yoruldugunu dusunuyorum, bir ayrilik olursa bu mental yorgunluktan olur zaten.

Senol hoca soyle guzel bir tatile ciksin sezon sonu da kafasini toparlasin. Yonetim de hocanin karsisina hazirlikli ciksin da cozulsun bu is.

planck dedi ki...

abi şampiyon olmuşuz, transfer muhabbetini sonra yaparız diyince ortada kimse kalmadı :) yaz sonu transfer başlığında kim kaç gol atar tahminlerime baktım, ne iyi ne kötü diyebilirim :) ilk rakam tahmin ikincisi 33. hafta sonucu.

ebu = 17/11
cenk = 11/18
ömer = 2/2
olcay = 5/[2+5(babel)]
q7 = 4/2
talisca = 13/13
ozzy = 12/5 :(
inler = 4/- :(
tolgay = 2/-
caner + adriano = 8/- :(((
gönül = 1/1
atınç = 2/1
marcelo = 2/3
rhodolfo = 2/-

bunların haricinde atiba 1 tosiç 1 demba 1 gol atmış. ozzynin istatistik olarak geçen senenin üstüne koyacağını ummuşum fakat oyun değiştiği için işin rengi öyle olmadı. caner ve adrianonun önlü arkalı oynayıp iyi skor katkısı vereceklerini ummuşum fakat canerin sakatlığı buna engel oldu + sakatlanıncaya kadar ki performansları da pek skorer gözükmüyordu. bir de inler 20-25metreden 3-4 tane yabıştırır demiştim ama o da olmadı. ama şampiyon olduk, gerisi traşşş :)))

czeslaw dedi ki...

@planck

rhodolfo'yu es geçmişsin hocam ama 1 golü var. hem de trabzon'a... :)

arka taraf, marcelo hariç, gol konusunda silik kaldı; ama attıkları gollerin çoğu da puanlara direkt olarak etki etti. ben sadece gg, caner, adriano'dan 6-9 arası bekliyordum, 10+ atsalardı da şaşırmazdım; ama 2'de kaldılar. tabii ki 2 golde kalmalarının da haklı sebepleri var.

marcelo: galatasaray / başakşehir. (2 beraberlik, +2 puan)
rhodolfo: trabzon (tek farklı galibiyet, +3 puan)
adriano: rize (tek farklı galibiyet, +3 puan)
gg: rize (tek farklı galibiyet, +3 puan)
tosic: adana (tek farklı galibiyet, +3 puan)

aslında listeye atiba'nın son dakika golünü de ekleyebiliriz. savunmacılardan bu kadar kritik katkı alınca şampiyon olmak da bir nebze kolaylaşıyor. tabii yanlış kurguda, yanlış adamlarla 20 tane sivok oynatsan da şampiyon olamıyorsun, orası ayrı.

beagle dedi ki...

@planck
80 gol beklemişsin, bu santraforlar ve Q ile :)
Toplam rakamin biraz tutması ve santrafor kardeşlerin idare etmesi Talisca'dan sebep. Kemiği kirilip 10-11 maç kacirdi gene de 13 golü buldu. O ek 10 adam*maçlık kontenjan büyük oranda Abu-Cenke geçti. Talisca 22 maç 13 golle oynadi. 34 maç tamamlasa 20 eder.

yilmaz dedi ki...

@planck hangi posttu, yazdıklarımı merak ettim :)

sports guy dedi ki...

@planck hadi rhodolfo'yu atladin ok, ama sezonun topcusunun rize'deki sambasini nasil unuttun be hocam :) yakistiramadim valla.

@yilmaz gecen ben de baktim, sanirim eksi besiktas transferin nabzini tutuyor postundaydi, ya da o civarda.

planck dedi ki...

wiki'nin kurbanı oldum beyler rhodolfonun sayısını yazmamışlar, golü hatırlıyorum halbuki ama kupa maçıydı demek ki diye düşündüydüm :) adriano ise uykusuzluğumdan kaynaklandı sanırım, iki brezilyalımıza da özürlerden bir demet sunuyorum :))

bahsi geçen post: http://eksibesiktas.blogspot.com.es/2016/09/eksi-besiktas-transferin-nabzn-tutuyor.html

dominic molise dedi ki...

hoca canli yayinda anlatiyor.
tum konusmayi dinledim ve alakasiz bir sonucla karsinizdayim:
hoca bence cidden "cakma filozof". ve inanilmaz tribal.
sevgiliyle kavga eder gibi konusuyor. hazirlanmis bir konusma ve alakasiz cumleler.
ayni zamanda bir iki alintiyla zeki oldugunu dusunup alakasiz bir narsisizm.

teknik direktorlugune lafim yok tabii, lutfen kalsin.

ne anlam cikardim? hoca mutsuz bir sebepten. bence kalacak ve ligi 3. bitirecek.

yilmaz dedi ki...

teşekkürler @planck, @sports guy

Ben de şunları yazmışım

---

*- Aboubakar + Cenk + Şişmanoğlu + Olcay = 40 (11+18+2+2 = 33)
*- Talisca + Oğuzhan = 14 (13 + 5 = 18)
*- Kerim + Aras + Q7 + Tolgay + İnler = 10 ( 0 + 0 + 2 + 0 =2 ) (Ne sallamışım ama :D)
*- Stoperler + Bekler + Atiba + Necip + Rakip Makip = 8 (6 + 2 + 1 + 0 + ? = 9)

Toplam 72 gol etti :D

---

3 gol daha atarsak, tam sonuç. :P


sports guy dedi ki...

@yilmaz hocam o kadar sapmayla 72 buldugunda huylanmadin mi hic :) ben uyarmis olayim, 62 ediyor toplam :) yani sene basinda 72 tahmin etmissin de, cikan sonuc 62. Tabii oraya olcay yerine gelen babel falan dahil olmali o ayri.

Ben de izledim hocanin toplantisini bastan sona, ve hic dominic'in cikardigi sonucu cikarmadim.

Bence yonetim guzel bi ikna ederse kafadan 5 sene bizde kalir hoca. Su altyapi mevzusunu gundeme tasidigi icin de oldukca mutesekkirim kendisine. Bi soruya cevap olarak "altyapidan oyuncu cikarmak 10 yillik is, kupa finali oynamak 5 yillik is nasil kisa vadeli bakiyorum" diye laf da carpti. Ben gayet tatmin oldum izlerken, ve boyle bir adam takimin basinda oldugu icin gurur da duydum.

Sene boyu zaten minimum konusuyor adam, birakalim de sampiyonluktan sonra meram anlatsin yahu.

Ha bir de, toplantiyi "seneye sampiyonlukta farkli olacak" diyerek kapatti. Dipnot olarak yazalim buraya.

Dominic molise sen ligi üçüncü bitireceğini nasıl çıkardın : ) hoca böyle ilginç bir karakteri olduğu için başarılı belki de. Romantik aykırı bir adam şenol hoca. Kalırsa laz inadıyla yine zirveye ortak edecektir bizi.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Şenol Güneş'in avantajı romantik bir adam olması mı bilmiyorum ama öyle veya futbolcular hoca gibi değil de, abi gibi görüyor ve daha önce pek çok futbolcunun kariyerini zıplattığından dolayı istediklerine karşı çıkmıyor. Q7 gibi yönetmesi kolay olmayan bir futbolcu bile Şenol Hoca'nın kariyeri için bir şans olduğunu biliyor. Dilerim Tolgay da bir aptallık edip gitmek için tutturmaz.

Nazar değmesin; 2 senedir hoca ve futbolcuların biri arasında bile ciddi bir problem çıkmadı. Sıradışı bir durum.

sports guy dedi ki...

Turk hoca icin yabanci oyuncularla uyum saglamaktir asil engel benim gordugum/okudugum/bildigim kadariyla. Medyaya dikkat ediyorum, yabanci hoca oldugunda turkler cabuk zirliyor cunku. Sirf su kisa sureli tudor doneminde bile adam iki ekstra idman yaptirdi diye resmen deprem oldu galatasaray'da.

Advocaat sene boyunca oyuncu gomup durdu futbolcularini zaten, ama aziz yildirim sus emrini iyi vermisse pek sizlanmaca olmadi :)

Senol Gunes, Fatih Terim ve Mustafa Denizli gibi adamlara karsi medyaya sizinti yapan adam saniyesinde kapi onune konur cok net. Burada yonetimin hocanin arkasinda oldugunu net hissettirmesi de onemli tabii.

Cenk falan oynamadiginda kesin sizlaniyordur, hoca toplantida da soyledi zaten. Ama hocaya inandigi icin medyaya yansimiyor/yansitilmiyor. Zor degil yoksa GS'dekiler gibi Serkan Korkmaz'a SMS atip "ama hoca:/" diye atip tutmak.

Yabancilarla arasini iyi tutma meselesine gelince, onun cevabi Abou'nun hocayi roportajin ortasinda omzuna alip gezdirmesinde. Zaten quaresmayla birbilerini bogazlamadan 2 sene gecirmeleri bence hakkaten mucize :)

Hoca kalsin, su umraniye isi hallolsun, hoca da keyifle isini yapsin. Beraber daha cok aci cekelim daha cok sevinelim. Su ortami bir daha uzun sure bulamayabiliriz. Degerlendirmek sart.

Ekrem35 dedi ki...

Hem hocanın basın toplantısını hem de başkanın açıklamalarını okudum şimdi ve rahatladım açıkçası. Zaten genelde başkan konuştuğunda bende bir rahatlama ve mutluluk hasıl oluyor.

Başkanın dediği ana kadroyu koruyup 2 stoper ve bir kanat almak bize yetecektir. Demba ba ve abuşun kalmasını istediğini söyledi. Ayrıca talisca'yı önder özen'in geldiği sene önerdiğini hatta talisca için "cılız bir çocuk var ama çok büyük yıldız olacak" dediğini söyledi. O günden beri izliyormuşuz.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Hehe o postu okudum şimdi tekrardan . Abou beni yanıltmamış . En kötü Niang - Sow kadar oynar demişim ki ortalamaya vurduğunuz zaman

Gerçi Niang'ın 29 maç 15 gol 10 asistlik performansı var ama Abou'dan 805 dakika fazla oynamış o sezonda . Keza Sow'un en iyi sezonunda 15 gol 7 asisti var . O da 900 dakika fazla oynamış Aboubakar'dan .

Niang'ı 31 yaşında 7.6'ya geldi . Sow 25 yaşında 7'ye geldi ki Abou çok daha vitrin bir kulüpten geldi . Bu bağlamda fiyat normal . Bizim için fazla olması tartışma konusu tabi ama adam bu kadar etmez denemez . O günkü argümanım da buymuş zaten :)

Basar dedi ki...

Önder Özen izlemenin basına getirsek ya. Bir de Altınordu ile anlasalim

carlito dedi ki...

@truant aynısını yazacaktım eline sağlık!

Şenol hocanın gitmesinin sözkonusu olmadığını düşündüğümü geçen hafta yazmıştım burada, bugünkü açıklamalar hiç şaşırtmadı beni ve mutlu etti..

Şenol hoca biraz karmaşık konuşan, aklından hızlıca geçenleri dile dökerken bazen kendini istediği gibi ifade etmekte zorlanan bir insan.. Ama kendisini yavaş yavaş tanımaya başlayınca aklından geçenleri düzgün ifade edemese de ne demek istediğini anlamaya başlıyorsunuz.. Bugünkü açıklamalarından benim anladığım tıpkı geçen seneki gibi mümkün mertebe kadroyu koruyup sağlam bir stoperle güçlendirmek istiyor.. Ama bir yandan da f.terim tarzının aksine, "ben işçiyim kulüp ne derse odur" demekten imtina etmiyor.. Bence her yönüyle bize yakışan bir adam, ama başarısızlıkta bu medyayla başedecek sakinliği gösteremeyeceğinden eminim.. İlk şampiyon olamadığımız sezonun sonunda ayrılacağına da eminim, o yüzden umarım şampiyonlukların devamı gelir.. Şahsen ben bir taraftar olarak doymuş değilim, kesinlikle doymadım! en azından üstüste 3. şampiyonluk ve cl'de gruplardan çıkma başarısı gelmeden de doyum hissetmeyeceğim, eminim Şenol hoca da aynı hislere sahip.. Böyle hissetmeyen futbolcular varsa onlarla da yollar ayrılsın zaten...

BurkayJK dedi ki...

Hem başkanın hem hocanın açıklamaları taraftara iyi geldi. Şenol Güneş'in kafasında altyapı ile ilgili planlar olması hoşuma gitti. Kendisi futbol şubesine sağlam bir düzen kurup bir başkasına bırakabilir. Tamer Tuna bu isim olabilir mi göreceğiz. En az bir şampiyonluk daha ve düzenli gruptan çıkma istikrarını yakalarsak ben doyabilirim.

Ekrem35 dedi ki...

Ben fbli ve gsli taraftarın ağzını bir daha açamayacak şekilde kapatana kadar doymayacağım. Tıpkı juventus'un yaptığı gibi 6 senelik ve hatta daha fazla seri bekliyorum istiyorum. Belki o zaman biraz doyabilirim. Çünkü bu karaktersiz basını ve sarışın kardeşleri başka türlü susturamayız.
Bundan 10 sene önce konuşulmayan 57-58 senesi şampiyonluklarımız nedense üstüste ikinci şampiyonluk ve 3. Yıldız gelince gündem oldu.

Bu yüzden doymadan,durmadan devam en az 5 üstüste şampiyonluk suratlarına vura vura gelirse hafif bir doyma yaşayabilirim.

Barreto dedi ki...

Hocanın basın toplantısını Beşiktaş maçı izliyormuş gibi heyecanla ve keyifle izledim. Hocanın ve Başkanın farkındalıkları, kendi aralarında ve kamuoyu ile iletişimleri fevkalade iyi. Bu bize muazzam bir avantaj sağlıyor. Bu yaz geçen seneki gibi büyük bir kadro dalgalanması olmazsa sezona daha iyi başlamamız ve sezon boyunca daha az sorun yaşamamız kuvvetle muhtemeldir. Üstüste 3-4-5 şampiyonluk için her sene üzerine ilave etmemiz gerekiyor. Doyuma ulaşmak için ise bir sezonda lig, kupa ve süper kupayı kazanmak, CL de çeyrek final/EL'de final oynamak yardımcı olabilir. Aslında tek seferde üst üste 3-4 defa şampiyonluktan ziyade, 10 yılda 6 şampiyonluk gibi orta-uzun vadeli süreçler kulübün gelişimine daha kalıcı ve güçlü etki yapar. O nedenle şampiyon olamadığımızda panik yapmadan kadroyu dağıtmadan, hocayı küstürmeden sabırlı devam etmek önemli. Allah Şenol Hoca'ya sağlık ve enerji versin azim ve kararlılığını eksiltmesin.

turkkant dedi ki...

Şenol Güneş'in ağzından çok güzel bir yılın analizi:
http://www.milliyet.com.tr/-her-maca-tedirgin-ciktik--besiktas-2459279-skorerhaber/

beagle dedi ki...

3 büyükleri ilgilendiren Istanbul Ligi'nde en çok sampiyon olan biziz. Hatta GS bayağı nal toplamis o yillarda. FB asıl rakip olmus. 3 tane namağlup sampiyonlugumuz var, hatta bütün maçları kazandigimiz da var. (Baba Hakkı dönemi). Yemişim yıldızını. Önce biz vardık, en büyuk de tartişmasız biziz...

Eski posta gelince, 75 gol bekliyorduk şampiyonluk için, 66. gol işi çözdü. 3 galibiyet az gerekti bu sene. Aman dikkat her sene böyle olmaz. Adam gibi santrafor lazım.
Başkan gene işi beleşe yıkmaya niyetli ama Demba Ba'dan tek banko kalırsa çok emin degilim.

sports guy dedi ki...

Aboubakar bu sene 20yi goremez demistim, seneye kalirsa gorur. Tabii quaresma eksenli oyun oynanmazsa. A opsiyonu sag kanattan orta bombalamak olan takimda hava toplarinda zayif forvet cok goze batar evet, ama ofansif plani oguzhan ve tolgay gibi oyuncularin uzerinden insa edilen takimda abou gol krali olur bu ligde cok iddialiyim. Cenk de gitmezse Abou-Tali-Cenk uclusu bu sezonki gol totallerinin ustune cikarlar sikinti yasamayiz bence. Sonucta biri(abou) ilk yari toplam kac dakika oynadi hatirlamiyorum bile, digeri de 2 ay sakatti. Cenk 10 gorsun, bu uclu toplam 40 cikarir. Daha tam sezon oynayacak Babel var.

Daha once de soyledim, onemli olan bu adamlarin hocayla yaz kampi yapmasi. Ki hoca da bugun buna vurgu yapti hakli olarak tekrar, sezonu acaren kamptaki oyuncularin yarisi genc takimdandi diyerek.

Biliyorum ffpden dolayi elimiz kolumuz bagli, ama hazir bu sene avrupa/dunya kupasi da yokken kadroyu temmuzda hazir hale getirmek icin sartlar musait. Agustos ortasina sadece son bir transfer birakilirsa, hoca seneye firtina gibi sokar bu takimi adim gibi eminim. 15/16 gomez harici tam bir istikrar kadrosuydu ve lige nasil giris yaptigimiz ortada.

QuaresmA dedi ki...

Abu'nun performansında Demba Ba'nın mentörlüğünün de etkisi olabilir. Zaten Demba geldikten sonra tam özgüvenle oynamaya başladı. Abu kalacaksa Demba da kalmalı.

Ama keşke Mario Gomez dönse. Bir daha Beşiktaş'ta onun gibi forvet izleyebileceğimizi sanmıyorum.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Dostum Talisca'yi Abu/Cenk hesabindan çıkar bence. Adam atiyor.

Maçları tekrar izlediginde, ikinci yaridaki zorlu maclarda Cenk cekilir eziyet değil. Takim iyi oynuyorsa sut kafa 7/10 idare ediyor.
Abu da tam tersi, takim kötüyken 1 gollük iş yapiyor. Zayif takimlara karşı şaşkın bir oyun oynuyor.
Yaz kampinda yan ortalara vurması gelişmez sanırım (sadece kafa değil)

Stoper pozisyonuna milyonlar gömen bir kulübüz. 1 tane düzgün santrafor alalım be ya :)

Demba kaliyorsa, Cenki satıp, tek santraforlu sistemleri oynayabilecek biri muhakkak alınmalı.

sports guy dedi ki...

Neyse biz beagle ile bu abou konusunda belli ki anlasamiycaz :)

Su abou'nun avrupa'da gosterdigi performansin bir benzerini tarihimizde hangi forvet gosterdi acaba diye sorsam mesela? Inatla kalsin diyorum. Ki adam esnek, illa merkezde tek tutmak zorunda da degilsin saga sola atabilirsin. Yaz kampi meselesi inatla gozardi ediliyor, tek dili fransizcayken ve takimda kimse fransizca konusmazken bomba misali senol hocanin kucagina birakildi bu adam eylulun basinda.

Piyasasi var ve hep olacak, menajeri saglam. Bunu sene basinda da soyledim. Eger bonservisi alinabiliyorsa net alinsin, bence zaten tutacak da tutmasa bile zarar etme ihtimalin inanilmaz dusuk.

24 yasinda ve takimla beraber buyuyecek forvet istiyorum artik ben de. Su pozisyonda bir istikrar gorelim 3 yildir forvet degistirmekten helak olduk.

Gomez ayri konu. Su quaresma agirlikli sistemde gomez olsa 35 gol gorurdu heralde, sonra da sene sonu beyin kanamasi suphesiyle hastaneye kaldirilirdi :) ama su an uzun vadede para getirmeyecek adama para gommenin hic bir manasi yok. Ki zaten gomez de gelmez de neyse.

Tamam talisca'ya gucumuz yetmez bonservis konusunda, ama abou'da zorlamamiz lazim. Yoksa 2 sene sonra kimi saticaz diye kafasi kesik tavuk gibi kosar bakariz etrafa.

beagle dedi ki...

Seneye Lens Töre falan gelince çift santrafor işi yalan olur. Yillik 4m maaşla yedek olacak adami alma kimseyi satman gerekmesin :))) iki yilda 8m maaş artı 6-7M bonservisten tasarruf 15M cepte ;)

Murat dedi ki...

basket takimi

Perşembe maça giden varsa bir organizasyon yapalım . ovuncsenturk@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz. Bu sene basket takımının neredeyse bütün iç saha maçlarına gittim ortam güzel :)

sports guy dedi ki...

Cift santrfor oldugu zaman mi atti abou o golleri abi ya ben onu anlamadim :) diyorum ki illa merkez olmak zorunda degil. Sakatlik olur bir sey olur kaydirabilirsin adami. Bu esnekliktir. Yedek olmasin zaten, oynadikca acilan tipte adam belli. As forvet abou olsun, 4 yillik imzala. Zaten ikinci yilin sonunda muhtemelen tutamazsin ama iyi para da alirsin. Surekli oyuncu satmaya ihtiyaci olan takim icin iyi yatirim olur.

Kimseyi satman gerekmesin? Oyle bi maddi durumumuz olsa talisca'yi da alirdik zaten. 20 milyon versen sonra 40a satabilecegin adam, ama yok o para. Olmayinca daha kucuk yatirimlarin pesinde kosmak zorundasin. Neyse zaten tutabilecegimizi sanmiyorum adami, bosa yani bu yazilar.

@murat maci izledim. Ufuk sarica takima ruh buyusu yapmis sanki. Yetenek olarak bu kadar geride oldugu takima karsi boyle bir galibiyet inanilacak is degil. Sertac sanli, DJ Strawberry ve Erkan Veyseloglu uclusu oyle bir katki verdi ki bu adamlar bunun yuzde 50 katkiyi vermeye devam etse final oynariz.

Su dusuk butceyle gercekten muthis is cikariyor basket takimi. Bana da sapka cikarmak kaliyor sadece. Helal olsun ufuk sarica'ya.

Emrah dedi ki...

Aboubakar'a 10 milyon bonservis verebilmek için satacak adamımız yok ama alırsak minimum 15, muhtemelen 20'ye satarız 2 sene içinde. Beşiktaş muhabirine göre Demba Ba kalıyormuş seneye. Abuş seneye Porto'da oynayıp bize beleşe gelirse tam süper olur:)

hastati dedi ki...

baskan 48 ay takside bagladi gene... az pesinat + 48 ay taksit + 50 mac oynarsa veririz hesaaaaaaabi...
saka bi yana bu yonetim, teknik, idari felan simartiyor bizi, football manager'i daha gercekci kiliyor,
en son y.d. baskanken; sugar daddy felanken oynamistim, harca harca felan, baskan cekiyor krediyi, cart curt o gelsin vursun gol olsun...
simdilerde daha bir gercek hersey, oyuna yansiyan cok sey var, Fikret Orman daha da yansimis. yahu tamam da baskan simdi 10 milyon euro demisler, neden 100 bin euro deil diyosun, kirmizi red yollarlar hemen, quit sonra reload, sonra tukurdugunu yala. hayvan gibi seyyapmamak lazim bazen.

Unknown dedi ki...

@övünç

gürcan'ın aldırdığı :) Micheal Roll'un muazzam oyun zekası ve liderliği ile oldukça iyi gidiyoruz. f/p açısından muhteşem bir sezon ve bunda Ufuk hocanın da katkısı tartışılmaz.

ama başkanın bu akşam euroleague için sarf ettiği sözlerin ardından misal Ufuk hocayı ve Micheal Roll'u takımda ne kadar tutabiliriz bilmiyorum. Bu açıklamaların ardından zaten bundan sonra euroleague organizasyonu, bizim organizasyon tarafından düzenlenen kupalara (euroleague+eurocup) katılmamızı istemeyecektir. Peki bu durumda hoca ve oyuncuları para dışında ne ile motive edeceğiz? Ayrıca hangi sponsoru euroleague'e katılmadan salon ve takıma yatırım yapmaya ikna edebileceğiz? Keşke oradaki yazarlar bunları da sorsaydı.

Başkan ne dedi diye merak edenler için kısa özet:
"Şampiyon olsak ve katılım hakkı elde etsek dahi euroleague'e katılmayı düşünmüyoruz. euroleague organizasyonuna karşıyım, organizasyonun hırsızlık olduğunu(yaptığını) düşünüyorum."

not: başkan'ın açıklamalarını kısmen doğru buluyorum (organizasyonun dağıttığı ödül miktarının oldukça düşük olması gibi), ancak bunların medya önünde bu şekilde tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum.

turgay dedi ki...

Başkan euroleague konusunda kısmen haklı ama konuşma şekli çok yanlış. Gaza gelip yatırım yapmak gerizekalılık falan demiş. Rakibinin başarısıyla alay edeyim derken vizyonsuzluğa da gerek yok. Euroleague'in düzenlediği kupalar fibaya göre daha oturmuş ve daha düzenli organizasyonlar. Boş konuşmaya gerek yok. Sen daha fiba borçlarını ödeyemeyip adam gibi oyun kurucu alamazken o yatırım yapmak para harcamak gerizekalılık dediğin organizasyonu bir Türk takımı kazanabiliyor. Hani hep diyor ya zekamla alay ettirmem diye başkanda bizim zekamızla alay etmesin. Babasının hayrına düzenlemiyorlar bu organizasyonu. Tabiki kar anacı olacak. Zaten bütün sponsorlarının %80i Türk şirketi hepsi gerizekalı bu şirketlerin o zaman. Başkan ifadelerinde haksız ama fikriyatı doğru. Sen şampiyon olda gitme oraya görelim Fikret Başkan.

Zaitsev dedi ki...

Geçen senelere göre Euroleague'teki yatırım yapan takım sayısı ile şimdiki arasında fark var. Yatırım yapan Cska, Fener, Real Madrid biraz Barcelona. İtalyanlar çekildi Almanlar zaten topa hiç girmiyorlar. Litvanyada altyapı ile bir yere kadar. Bayern Münih' in parası mı yokta basketbolda sağlam takım kurmuyor? çünkü geri dönüşümü yok finansal olarak. Zaten 4-5 sene önceki şartlar olsa Fener bu kadroyu kuramazdı çünkü bu oyuncular aynı paraları Avrupada da alırlardı. Doğru zamanda doğru yatırım kupayı getirdi. Helal olsun.

@ Emir oem

Basketbol oyuncularında aidiyet yoktur. Mesela Michael Roll bizden aldığının üstünde kontratı bulursa basar gider. Ülke/kupa fark etmez. O yüzden Euroleague filan hikaye.
Ufuk Sarıca'nın da bu durumu bildiğini düşünüyorum. 6-7 milyonluk bütçelerle ve bu rotasyonla euroleague zaten yürümez. Lig+eurochallenge+milli takım yeterince yoracaktır hocayı.
Sponsor ise bulunur. Dış pazara yönelik sponsor kaç tane var ki. Odeabank, sompo japan, ülker hep iç pazar sponsorları. Ben daha Avrupadaki marketlerde çikolatalı gofret görmedim mesela :)

emruli dedi ki...

Abou ile ilgili konuşmadığımız bir konu daha var. Dünya Kupası gibi olmasa da Konfederasyon Kupası da ilgi çeken bir organizasyon. Abou, şu formuyla, değerini katlayabilir. Alma gibi bir planımız varsa acele etmeliyiz.

@Emir

Basketbol takımı tamamen fiyat performans .

Stimac neredeyse üstüne para verecek durumdaydı bize geldiğinde . DJ zaten Ufuk Hoca'nın onu tekrar vitrine koyacağını bilerek Oly'de aldığıdan epey aşşağı geldi . Thompson , Dixon'ın Karşıyaka'da aldığıdan az alıyor . Roll'un parasını zaten Gürcan karşıladı :)

Açıkçası ben kağıt üstünde bu kadar agresif bir takım olabileceğimizi hiç beklemiyordum . Çünkü Ufuk Reyizin Karşıyaka'sındaki atletizm ile alakamız yok fakat oyun bilgisi ve fundemental olarak da bir o kadar yüksek bir takım . Bunu zaten oynadığımız maçların çoğunda ribauntlarda önde olmamız ve maç başına 20'nin üzerinde asisti bulmamızdan net farkedebiliyoruz .

Ufuk Hoca'nın yerli oyunculardan da verim çıkartıyor olması bizi diğer iddaalı takımlardan ayıran en önemli nokta .

Bence takım fiyatına göre hedefine ulaştı . CL'yi kazanabilirdik bir tek orada bir hayal kırıklığı var.

Finale çıkmamız şaşırtıcı olmaz . Ama Fenerbahçe ile aramızda çok büyük kalite farkı var . Direnebilmemiz çok zor .

Yine de destek önemli .

sports guy dedi ki...

Bu sene maksimum 15 mac izlemisimdir basketbolda, o yuzden cok saglikli olmayabilir benim yorumlarim(huyum degil napayim, 20 senedir NBA takip edince avrupa basketbolu yavan geliyor), ama ufuk hocanin bu kadroda fener'i yenebilmesi icin bir bobby dixon'i eksik gordugum kadariyla. Bu bol asistli kadronun hucumlari kilitlendiginde sazi ele alip 2 3 hucum tek basina net sayi uretecek coskulu bir oyuncusu olsa cok degisik seyler olabilirdi.

Ama yukarida denildigi gibi Efes elenirse, ki bence 5 mac gorur o seri, takim hedefine ulasmis olacak. Ha ufuk hoca sapkadan tavsan cikarir da fener'e ksk2 tarifesi uygularsa zaten yaz boyu kahkaha atarim valla :)

clutch dedi ki...

Şenol hocanın sözleşmesindeki opsiyon kullanılıp 1 yıl uzatıldı sözleşmesi. Dışardan baktığında bizim için iyi haber gibi duruyor, ancak ben bu işte sıkıntı görüyorum. Şenol hoca dün basın toplantısında yeni sözleşme istediğini ima eden cümleler kullandı ve bence uzun soluklu bir kontrat yapmak istiyor ki bence de olması gereken bu. Bir gün sonra sözleşmedeki opsiyon kullanılıp uzatılıyor, bugün ntvsporda katıldığı programda şenol hoca olaydan rahatsızlığını belirten cümleler kullanmış. "Evet uzatmışlar 1 yıl opsiyonu kullanarak, bana da bugün kağıt geldi" gibi. Nası bi açıklama bu? Hiç şenol hocayla oturup konuşulmadı sanırım? Eğer öyleyse şaka gibi bir olay. Bu mevzulardan şenol hoca küstürülüp hem kendisinin hem takımın performansı düşerse ya da bir şekilde istifaya zorlanırsa ağır söverim yalnız. Bir kere de başarı cezasız kalmasın be kardeşim şu ülkede.

beagle dedi ki...

Ayın 31i son gün. Uzatmasalar kizardik. Ama bir telefon edip formaliteyi yapiyoruz, kontratı Haziranda konuşacağiz demişlerdir umarım. Bu karisikliklar ligin Hazirana uzaması ile ilgili biraz da.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle +1

@ clutch

Bugün sözleşme uzatılması gerekliydi. Bugün bu opsiyon kullanılmasaydı yarın resmi olarak antrenörümüz yok. Daha büyük bir kriz bu sefer. Hoca da kalmak istiyorum dediğine göre yeni sözleşmeye kadar geçici bir önlem olabilir bu uzatma.

Ben hocanın da nasılsa +1 opsiyon olduğu için bu sözleşme konusunu kafasına çok takmadığını ve bugünlere bıraktığını düşünüyorum. Şampiyon olamazsam yollayabilirler, şampiyon olursam zaten +1 kullanılır veya uzatırız tarzı düşünüyor gibi geldi bana.

sports guy dedi ki...

Spor servisi'ni izledim. Ben sanirim hoca 24 saat televizyonda canli yayin yapsa 24 saat dinlerim. Arada katilmadigim seyler oluyo elbet soylediklerinde ama dinlerken bile ufku aciliyor ya insanin. Bi de inceden laf gecirme konusunda ustune yok, demirkol'a "gerci sen bordo sevmezsin pek ama" diye sahane gecirdi yine :)

Bi de "oyunu okuyamiyor dediler sirf onun icin gittim universite okudum" muthisti, fikret baskan feyz alsin mangal esprileriyle aradaki seviye farkini gorsun :/

carlito dedi ki...

@clutxh rahat ol kardeşim, hocanın sözleşmesi 31 mayısta bitiyordu, osmanlı maçında takımın başında olması için acilen opsiyonun kullanılması gerekiyordu.. Sözleşme uzatmak için kupayı kaldırdıktan sonra haftaya masaya oturulacak, muhtemelen hocanın ücreti de arttırılacak.. İki taraf da bunu bildiği için rahat, herhangi bir küskünlük falan sözkonusu değil..

sports guy dedi ki...

"Oguzhan Trabzonlu biliyosunuz Trabzonlu olmasa oynatmam" var bi de, nasil atlamisiz :) 5 sene falan sampiyon olsak da her sampiyonluk sonrasi boyle rahatca gururla konussa adam ya valla buyuk keyif.

clutch dedi ki...

@Carlito @Zaitsev @beagle

Teşekkürler beyler, bu 31 mayıs mevzusundan haberim vardı ama osmanlı maçına çıkamaz gibi bir krizi düşünemedim. Ben osmanlı maçını bile tamamen unutmuşum şampiyonluk sarhoşluğundan :) Ya işte yönetim içinde hocaya karşı olanlar var haberlerini görünce, hocanın da atarlı giderli bir yapısı var biliyoruz. Bir de kağıt gelmiş bana da falan deyince tedirgin oldum ister istemez. Lig sonunda temiz 3 yıllık bir sözleşme yapsalar da rahatlasak :(

Tescil olayı diye bir mevzu yok . Aboubakar'ın sözleşmesi de bitiyor 31 Mayıs'ta ama Osmanlı maçına çıkması istenirse çıkar . Bursa'da Şamil , Erdem , Sivok'un sözleşmesi bitiyor oynamayacaklar mı yani Trabzon maçında ? TFF isimli dingil kuruluşun ligi Haziran'a sarkıtacak kadar gerizekalı olmasından kaynaklı bir hata var . Olay bundan ibaret .

Sözleşmeler 30 Haziran'da bitiyor normal şartlarda .

Opsiyonun kullanılmasının tek mantıklı sebebi hocayı 1.5'dan devam ettirmek olur. Fikret Orman'ın Ligtvdeki röportajında , 'Hoca ile konuşacağız 1 sene mi ister yoksa fazlasını mı ister 'diye bir açıklaması vardı . Benim hayal ürünüm bir mevzu da olsa Hocanın parada gözü olmadığı için belki aradaki samimiyetten 'hocam sen 1.5'dan devam et üstünü transfere harcayalım' diyebilirler .

nuri mu dedi ki...

@Övünç
hocanın parada gözü olmadığı için demişsin ama hocayı çok sevmekle beraber (beşiktaşı çalıştırmadan öncede seviyordum) trabzonda kaldığım 2,5 yıl boyunca bir çok kişiden şenol güneşin cimriliği ile ilgili şeyler dinledim.

mal canın yongası, anlatılanlar ne kadar doğru ne kadar yalan bilemiyorum..

EC dedi ki...

Senol Gunes bence futbol bilgisi ve gundem takibi konusunda herseyi birebir takip ediyor.
ne bilmedigini biliyor ve ogrenmeye calisiyor yasina basina ragmen..

demek ki hic bir seyi kacirmamis.. ben bizim blogu bile okuduguna inanmaya basladim.. :)

Bizdeki Quaresma sikintisinin o da farkinda ama bu yol takimi ileri goturecek kisi Quaresma ydi ve cizgiye basmasi ile rakip defanslari akordiyon gibi acilmasini sagladi.. Babel in gelmesi ile de zaten hic bir takim dogru durust kapanamadi bize karsi..

KArabuk kazasinda yedigimiz gol ofsaytti ve yuzdeyuz Cenk in penaltisi verilmedi..

neyse Senol Gunes in su an Besiktas da olmasi muhtesem..
Sosyal Demoktrat oldugu icin Turkiye deki muhafazakar yapida maalesef gerekli saygi ve sohreti vermiyor kendisine Turkiye nin Milli Kurumlari ve SAtilik Medyasi..

Fatih Terim e de, Mustafa Denizli ye de basar teknik taktik ve mac kazanma basarisinda...

Iyiki var.

TEsekkurler Hepsine..

Barreto dedi ki...

Şenol Hocanın 2011 ve 2012 de Trabzon'daki, 2015'te Bursa'daki kadrosu yağmalandı. 2016'da da Gomez,Sosa, Töre ve Ersan'ın gidişi ve geç gelen transferlerle Beşiktaş'ta benzer şeyleri yaşadı. Artık bu olaya bağışıklık kazanmış olsa da, bu sene bari yeni oyuncuların adaptasyonu ve sistem ile uğraşmak zorunda kalmasa. Şöyle mükemmel ve keyifli bir sezon geçirsek, tedirgin maçların sayısı bir kaç taneden ibaret olsa fena mı olur. Kadroyu korusak(Demba dahil), 1 kanat 1 stoper alsak yeter de artar bile. Şu Demba ba ya 30 gol attırır rahat.

EC dedi ki...

@Barreto dogru tespit.. bence bu yil takim yagmalanmaz.. Besiktas su an Avrupa da da Marka olarak yukseliste.

Demba kalacak.. Abou da kalir.. umarim Burak i getirmez yalniz hoca.. BEsiktas lilar olarak Fetosaray formasi ile cok antipatiklik yapti cunku

beagle dedi ki...

Başkana çokça kızanlardanım, ama bugünlerdeki hareketleri "tecrübeli ve sakin" göründü bana (euroleague işi hariç).

İlk önce kontrat uzatma işi iş hayatında çok normal. 3 senelik kontrat imzalarken bunu bekleyeceksin. Ahlaksız bir durum değil. Sezon normal zamanında bitse idi, oturup konuşacak zaman olabilirdi. Plan dışı durum var. Bu hocanın maaşına bir ekleme yapılmaz demek değil. Ayrıca Şampiyonluk primi işi de vardır.

Transfer sorularına çok sakin teklif nerede diye sorup, "tok satıcı" şeklinde sakin sakin kalacaklar dedi. Söz konusu oyuncuların (Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Adriano, Cenk) en az 1-2'sinin satılacağından emin olsak da panik olmamak kadroda genel bir dağılma olmaması için çok gerekli.

Geçen sene Gönül ve Ekici'den sonra şimdi de Lens darbesini Aziz'e çakmış gibi(Lens'ın sosyal medya işleri). Lens galiba geliyor, gelmese bile FB ile arasını gayet açtık. Yıllarca tüpçüyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan birine bunlar yapıldıkça içimin yağı eriyor.

Gereksizler dışında yukarıdaki olası satılacaklar listesinde sadece Oğuzhan'ın yeri dolmaz, onu pek satmayacak gibiyiz. Lens cepte dersek, 1 stoper ve 1 santrafor gerekli. Demba'yı tutacak gibi görünmesi kritik. İçimizi çok rahatlatır kalması.

Bence bu sefer asıl kadroyu erken oluşturup, kalan zamanı gönderileceklerin pazarlanması ve Tolgay, Sosa gibi düşeş aramakla geçireceğiz. Umarım :)

Tabi benim atladığım önemli bir konuda spekülasyonu bitirmek için olabilirdi ama hoca bugün spor servisinde 'uzatmışlar bana da kağıt göndermişler okumadım daha' dedi . Artık espri yaptı gerçketen haberi yok mu bilemiyorum :)

QuaresmA dedi ki...

Şenol Güneş çok soyut ve dolaylı bir anlatım tercih ediyor. Kral adam ama ne demek istediği asla tam olarak anlaşılamıyor. Trabzonlu Master Yoda. :))

Mesela yeni kontrat istediğini yine dolambaçlı olarak söylediyse yöneticiler tam anlamayıp "Hee tamam o zaman opsiyonu kullanıyoruz" demiş olabilirler. Neyse şimdilik opsiyon kullanılsın da; yeni, uzatılmış ve maaşı yükseltilmiş bir kontrat yaşı ilerlemiş hocamızın motivasyonunu tazeleyecektir. ŞL'de çeyrek final ve UEFA Kupası final bonusları da çok yüksek olsun.

Unknown dedi ki...

Ryan babel'in kamerasından şampiyonluk maçı ve kutlamalar:

https://twitter.com/Bin900uc/status/870008099301715969?s=09

Tvlere göre çok daha iyi iş çıkarmış sanki..

beagle dedi ki...

Son 13 yilin ligde frikik golü rekoru 5miş. Talisca Gs, Ts, Gencler, Gaziantep ile 4de saniyorum. Ustelik sadece 22 maç ve sag caprazdaki hicbir frikige vuramiyor, cepheden ise yarisina Q zararlisindan sebep. 10-12 tane atar bir sezonda. Acayip bir yetenek ele geçirdik. Seneye birakalim vursun ya.

ozkankaya35 dedi ki...

Konya ön eleme oynamiyor.beter olsun oynayanlar

sports guy dedi ki...

Valla bildigim kadariyla 4. Bitiren 2 on eleme oynayacak playoff turu haric, yani toplamda 3 eleme turu var ve ilk mac temmuz ortasinda. Yani sezonu bitirdikten iki hafta sonra pasa pasa tekrar kamp yapacak.

4. Muhtemelen galatasaray olacak, simdiden kafayi yemeye baslayabilirler :)

nathan dedi ki...

Öncelikle hiçbir alakam olmayan Konyaspor'u ıslıklayan cahil cühelaya akıl izan diliyorum. Bu ne ya. Taraftarı ıslıklar takımı ikincilik madalyasına çıkmaz. Ne oluyoruz Ayşecik yazlıkta moduna mı geeçiyoruz hep beraber. Bir defa bile "ilke" diye bir kelime duymadınız mı ey ahali.

Beşiktaş'ımıza geçecek olursak. Blog'da gereğinden fazla bir kendinden emin havası hakim. Oğuzhan gidebilir Tolgay'ında gideri var vs. Üstelik bütün bunları takımın Q7 üzerine kurulmasını benim gibi eleştirenler söylüyor. Çok trajikomik gerçekten. Farkında mısınız bilmiyorum ama ligimizin zavallı durumundan dolayı Tolgay Oğuzhan'la bireysel çok iyi anlaşmasından mütevellit 6 numarada oynamaya zorlandı. Bu pozisyonu devam ettirebiletisi muamma ama bunun üzerine kadro kurulmaz o kesin.

Ben hocanın İnler'i silmesinin üzerine en az bir orta saha derken bir stoper bir de kanat yeterli denmiş. Hiçbir şey demiyorum. Tek diyeceğim oluşan ortamın çok uzun zamandır Beşiktaşlı olan bana yabancı olduğu. Bu yüzden sadece bekleyip göreceğim. En tepedekiler gibi zafer çığlıkları atmayarak.

Huzeyfe dedi ki...

Senol Hocayi spor servisinde izledim. Cok ilginc bir adam gercekten.
Konustugu seyler agzindan cikar cikmaz kendi icinde tartisan, bir anda bir konuyu tez ve anti-tezleriyle beraber anlatan, karsisindaki insanlarin sorularini daha onlar sormadan tahmin edip cevaplayan dolayisiyla da pek birsey sormaniza gerek olmayan bir adam.

Babel'in Antep maci icin cektigi bir video var. Orada mac sonunda soyunma odasinda sampiyonluk konusmasi yapiyordu. O konusmayi da bir dortlukle bitirdi hoca :)
Konusma da cok guzeldi. Birinci olmadiniz dedi. Iyi futbol dedi. Asagi yukari benzerlerini spor servisinde de soyledi.

Turkkant'in ifadesiyle PR'ci Bilic'ten sonra Senol Hoca efsane yabanci dizilerin dandik Turk versiyonunu izledikten sonra aslini izlemek gibi.

bekkenbaver dedi ki...

Başkan'ın sanırım TRT'nin İngilizce kanalında yabancı bir ablaya röportaj verdiği görüntüleri izledim. Detaya hakim değilim neden verildi vs. diye ama Vodafone Arena'da çimlerin üzerinde yapılıyor röportaj, Başkan "Stadı ben yaptım" dedi ingilizce.
"Stadı ben yaptım"... Benim başkanlığım döneminde yapıldı gibi birşey değil, Ben yaptım. Bu dilin ve bu anlayışın değişmesi gerekiyor, ayakları yere basması gerekiyor, sakin olması gerekiyor. Buraya kadar bence başarılı işler çıkardı, Aziz'e evrilmesi hoş olmaz.

Zaitsev dedi ki...

Hocanın Spor Servisi programını bir daha izledim. Bence başkana ve takımdaki her oyuncuya haftada bir izletilmeli program :)

* Kontrat konusunu herkesin elini rahatlatmak için sezon sonuna bırakmış. Bence kontrat mevzularını çok umursamıyor. Nasılsa +1 opsiyonda vardı elde. Yeni sözleşme imzalanır yakın zamanda.
* Transfere çok karışırım ama son karar yönetimindir.
* Dileğim oynamayanların paraya döndürülmesi dedi ama iyi teklif gelirse herkesin gidebileceğine kendini hazırlamış.
* Quaresma'nın agresifliklerinden rahatsız ama idmandaki çalışmasını ve isteğini çok takdir ediyor. Bir köprüdeki 2 keçi gibi devam edecekler. Acil durumlarda camı kırmak için çekiç olarak kullanmaya devam edecek.
* Oğuzhan'ın güçlenmesi gerektiğini söyledi ve bence iyi çalışmadığını ima etti. Seneye Oğuzhan'dan çok daha fazlasını bekliyor ve istiyor.
* Tolgay ve Oğuzhan'ın 10 numara oynamak istememelerinden bariz şekilde rahatsız. Yetenekleri var ama arkada oynamak kolaylarına geliyor tarzı bir imada bulundu. Arkada oynamak istiyorsa kesici görevi vereyim onu yapsınlar dedi :)
* Atiba'nın Lyon maçında çok öne basmak zorunda kaldığını(arkayı kapatmak değil) o yüzden o bölgedeki açığı kapatmak için taktik değiştirdiğini söyledi.

* Mitroviç'i yazın deneyecek ve karar verecek. Eksikleri var dedi ama ihalenin ona kaldığını düşünüyor. Teknik olması hocanın aklını çeliyor arkadan topla çıkma konusunda.
* Sosa ve Gomez'in kaçışı sonrası oyunu sağa yıkılmasını tercih ettiklerini ama bu kadar sağa yıkılmasının bir diğer sebebinin de Oğuzhan'ın hücuma yetersiz hamle yapmasından olduğunu söyledi.
* Caner'le de ufak bir sorun olmuş iyileşme süreci sonrası.

sports guy dedi ki...

@zaitsev

Guzel notlar cikarmissin :) mitrovic'le alakali sol stoper oynamakta zorlandigini o yuzden oynatmadigini da soyledi. Onun gozunde mitrovic'in yeri marcelo'nun yeri. Bakalim yazin bu degisebilecek mi hocanin gozunde.

Oguzhan konusunda katilamiyorum bi turlu hocaya. Adam halis muhlis 8 iste, bu saatten sonra 10 numaraya evriltmeye calismanin kime ne faydasi var allasen?

Bu arada futbolarena eger yalan haber yapmadiysa rhodolfo 1.5 milyon euroya flamengo'ya gitmis. Umarim dogrudur, 1.7 milyon euro maasindan da yirtmis oluruz.

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Haber1903 de rhodolfo haberi girdi. %99 doğru haber. Kullanmadıklarımızı böyle 1,2,3 milyona satabilsek 10 milyona yakın satıştan gelir elde edebiliriz.

beagle dedi ki...

Mehmet Demirkol derki Lensin menejerlik şirketini(Oguzhanla ayni) aramış. "Bu konuda konusmamamiz istendi" cevabini almış.
Bu da Lens sagda Babel solda, Töre yedekte, Q7 nerede demek olabilir :)

carlito dedi ki...

DJ STRAWBERRRYYYY !
2-0 :)

nathan dedi ki...

@Zaitsev

Hoca bunları söylemişse eyyorlamam şu şekilde:

- Tolgay 10 numara konusunda en son laf edilecek adam. Yeterli imkan verilmedi. Hoca elbette antrenman teknik-taktik çalışmalarındaki halini de biliyordur fakat Atiba'nın yokluğunda 6 numarayı verdiler layığıyla yaptı. Oradan yaptığı çıkışlarla hücuma da destek vermeye çalıştı. Amma velakin hep dediğimiz gibi sen hücumu hele ki Q7'nin olduğu kanata yığarsan pas alamaz Tolgay ve nitekim alamadı da. Tolgay'ın en verimli olacağı alan bana göre yanında sağlam bir DM ve önünde etkin bir ACM halidir. İkisinin ortasını çok güzel doldurur. Bu illa ki 8 numara olacağı anlamına gelmiyor. Maçına göre önüne yanına 8 de koyarsın 10 da. Hoca 10 numara eksikliğinden dem vurmuş görünüyor. Ancak ciddi liglerde böyle bir bölge pek kalmadı zaten. Hem niye kasıyoruz ki. Zaten ilerdeki 3 oyuncun emprovize oynuyor. Fazlası biraz da lüks olmaz mı.
- Oğuzhan'ın yeterince çalışmadığı tespitine performansını görerek sonun kadar katılırım. Allah var son dönemeçteki kritik maçlarda güzel işler yaptı. Ama biz bunu sezona yaymasını bekliyoruz. Hedefim Avrupa diyor ama Avrupa Katar veya Çin değil. Tam tersine orada süreklilik ilk konudur. Avrupa'daki tüm işlerde buna bakarlar zaten. Nitekim Başkan da dedi gelen bir teklif yok diye. Bu ilerde gelmeyecek anlamına gelmez. Yaşı genç otursun çalışsın. Bırakın Beşiktaş'ı bu lig tarihinde kendini yayarak oturup da hala oynayabilecek kadar değerli bir tek Sergen Yalçın oldu. Yetenekleri über istisna olduğu için.
- Atiba'nın Lyon maçındaki o halini biz de gördük daha doğrusu analiz ettik. Hocanın ben oyunumu oynarım düşüncesine büyük saygı duyuyorum. Ancak özellikle Avrupa'da rakipler hem lige hem de ülkelere göre çok değişken. Bunun dinamik hücum yapan Fransız takımları var, fizik ve pasla ileri ittiren Slav ekolü var, Hızlı pasla iş yapan İspanyolları var, set yapan Almanı var vs vs. Gerekirse maçına göre 2 defansı sağlam orta sahayla da çıkarsın ama bırakın bunu bakıyoruz İnler yine müzmin yedek. Umarım bunları gelecek sezon için iyi süzüyordur.
- Mitroviç milli takımında oynayan bir oyuncu. Ama özellikle bizim lig baz alınınca bir stoper için sayılabilecek özelliklerden olan topla iyi çıkma 3. ya da 4. sırada geliyor. 1) Hızlı hamle 2) Gerektiğinde tek adam kalabileceğini düşünerek akıllı kademe 3) Fizikle faul yapmadan rakip hücumcuları yıpratma bundan daha önemli. Genç adam. Madem kadroda ve yaz kampını bekleyip son kararımızı öyle vereceğiz ne yapalım bekleriz. Ben umutsuzum ama dediğim gibi görelim. Ancak bu halde de ilk 11 stoper eksiği doldurulmalı.
- Oyunun sağa yıkılmasını Oğuzhan'a bağlamak yanlış değil fakat çok ama çok eksik. Kaleci ve defansın görevlerini tartışamayız bu adamlar binanın temeli gibi. Tartışılacak olan beklerin hücuma etkileri (uzun yıllardan sonra bunu hallettik çok şükür) ve stoperlerin halleri. Dediğim gibi ilerde serbest oynayan bir ekole sahipsek orta alanın bir makine gibi olması gerekli. Artık Sosa yok. Dolayısıyla bu işi orta alandakilerin ekip işiyle çözmemiz gerekli. Bana göre bu bölgede Atiba'dan daha kesici ve hızlı biri gerekli. Böyle bir oyuncu ve doğru oyunla bunu gayet iyi sağlayabiliriz.

sports guy dedi ki...

Basketbol macinda "Senol Gunes: Turkiye'ye basketbolu sevdiren adam" pankarti acan superzeka taraftarimiza selam olsun. Yani suna bi tanimlama yapmak istiyorum da bulamiyorum. Gurcan "eziklik" demis, galiba aklimdakine en yakini o.

Ayiptir ayip.

nathan dedi ki...

@sports guy. Başkanın talihsiz açıklamasından sonra şaşırmadım. Söylediklerinde haklı olabilir detayını bilmiyorum. Ama haklıysa bile zamanlama herşeyi berbat ediyor. Önümüzdeki sezonda uğraşmamız gereken bir diğer konunun da bu pankart özelinde gördüğümüz ruh halinin yere inmesini sağlamak olacağını sanıyorum. Siyah-Beyaz'ın asaleti gittikçe renklenmeden.

sports guy dedi ki...

@nathan baskanin aciklamalari hakli, zamanlama cok yanlis. Bir de uslup sikintili. Hirsizlik gerizekali falan demeden de o is kotarilabilir. Sunu demek zor olmamali: "fenerbahce'yi tebrik ederim iyi is basardilar, ama euroleague cok para harcanip karsiliginda para vermeyen bir organizasyon. Bizim takimimizin da su an o tarafa para ayiracak butcesi yok, hatta diger takimlarin da yok bence."

Bu hem alttan fener'e "ya ffp seni alta suruklemis ne isin var senin oralarda?" Mesajini verirdi, hem de gundemi bu kadar calkalamazdi.

Ben istemem basket takimina o butcenin aktarilmasini sahsen, ki bir basketbol asigi olarak diyorum bunu. Cunku yok oglu yok. Barcelona'nin bile artik yatirimdan kacindigi bi daldam bahsediyoruz ki adamlarim basketbol mazisi ile kapisabilecek takim sayisi cok azdir. Ama ifade edis sekli onemli. Bu tarz uslup bize yakismiyor, aziz yildirim'in tarzi bunlar.

Umarim buradaki asil amac aziz yildirim'in iyice akliyla oynamaktir. Cunku iki yildir fikret orman delirtti resmen adami, resmi siteden ismail icin "besiktas'ta oynamis milli sol bek" aciklamasini yaptiracak seviyeye getirdi. Yoksa hic bir manasi yok.

can dedi ki...


Kadronun korunmasi gerektigi konusunda yukarda yazilanlara katiliyorum. Eger kadroyu koruyabilirsek:

Stoper konusunda Marcelo'ya bir partner alip, Mirkovic'i Marcelo'nun yedegi olarak denemek/degerlendirmek, gelen sol stoperi de Tosic'le yedeklemek en akillica cozum olarak gorunuyor. Atinc da altyapi kontenajinindan yedek olarak kalir.

Orta sahada Atiba'ya yedek lazim ama Inler'in roportajini okuyunca belki seneye o olabilir bu yedek diye dusundum. Hoca hakli, bu sene hic hazir olamadim dedi.

Q'yu Lens'le degistirip, yedege de Tore'yi yerlestirdik mi kanat sorunu buyuk oranda hallolur. Belki bir genc yetenek eklenebilir 4. olarak.

Paramiz varsa onu da santrafora gomeriz. Ben Demba Ba'ya fitim.

nathan dedi ki...

@sports guy. Açıklamalarınla zihnim açıldı resmen. Umarım Başkan da bahsettiğin gibi planlı iş yapıyordur ya da bundan sonra daha usturuplu konuşur.

@can. Abou kadroda kalıyorsa şahsen golcü için sırasıyla Demba-Abou-Cenk üçlüsünün yeteceğini düşünüyorum. Hatta bu şekilde tarihimizdeki en etkin golcü kadrosuna sahip oluruz. Üçünün de ayrı ayrı öne çıkan meziyetleri var çünkü.

yilmaz dedi ki...

Başkan'ın eurolig ile ilgili söylediklerini dinledim. Hakikaten şok edici şeyler söyledi. Ama bence fener boşuna alınganlık gösteriyor. Adam hiçbir şekilde turnuvaya katılan takımlar değersizdir gibi birşey söylemedi. Fener medyasının alınganlığı da başkanın fenerin zaferini küçümsediği ile ilgili. Lakin adam net bir şekilde bu turnuvanın adil olmadığını, para verip girilen bir turnuva olduğunu, şirketin de sponsor paralarını cukkalayıp katılımcılara bir kilo muz parası verdiğini filan söyledi.

Zaten yıllardır merak ederim niye bu eurolig'in sponsorlarının hepsi türk diye. sevendays kruvasan, tadım, doğu inşaat filan avrupanın bir numaralı basketbol turnuvasına neden sponsor olur, daha büyük global markalar neden yanaşmaz merak ediyordum.

Başkanın açıklamalarını dinlediğimde "ne diyo la bu meczup" dedim valla yalan yok, ama daha çok gerçeklerin böyle olduğunu görünce şaşırdım. Gerçekten de söylediklerinin hepsi doğru. Bu kadar şeyi söyledikten sonra "bu organizasyon hırsızlıktır" demesi ya da dememesi hiç bir şey değiştirmez. Zaten ne olduğu belli.

Ha keşke "ne olursa olsun avrupanın en iyi takımlarının katıldığı turnuvayı kazanan fenerbahçeyi kutlarım" gibi bir ifade kullansaydı o zaman turnuvanın zorluğuna da gölge düşürmezdi, belki renkliler daha az alınırdı bu durumda.

Bu arada turnuvanın resmi sitesine girdim hiç bir basketbol organizasyonunun logosu yok. Bilmediğim için soruyorum, bu organizasyon fiba ya da uleb tarafından resmi bir organizasyon olarak tanınıyor mu?

Yorum Gönder

Ara