.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mayıs 2017 Salı

Karne: Bursaspor 0 - 2 Beşiktaş


Goller: Cenk Tosun (65'), Vincent Aboubakar (90')
En iyi üç: Tolgay Arslan, Vincent Aboubakar, Adriano Correia
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson, Necip Uysal

Karne:

Şenol Güneş6.1
Beşiktaş6.0
Bursaspor3.3
Bülent Yıldırım3.0


Fabricio Agosto7.5
Dusko Tosic6.5
Marcelo Guedes7.6
Adriano Correia7.7
Gökhan Gönül (79')7.1
Atiba Hutchinson (63')5.3
Tolgay Arslan8.1
Oğuzhan Özyakup6.9
Ryan Babel7.1
Ricardo Quaresma (90')2.7
Vincent Aboubakar7.8


Cenk Tosun (63')6.9
Andreas Beck (79')6.6
Necip Uysal (90')6.2


Takım Ortalaması6.7

Anket: 30 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


43 Yorum:

Emrah dedi ki...

Quaresma'ya sinirim hala geçmedi. Takım 7 puanlık farktan şampiyonluğu kaybetme aşamasına gelmiş. Ligin en kötü durumda ekiplerinden biriyle oynuyorsun ve kendini attırmak için elinden geleni yapıyorsun. Rakip takımlardan para alıp şike yapsan bu kadar bariz yapmayayım diye kendine hakim olursun. Önce Oğuzhan'ın pas kısa kaldı diye sinirlenip hiç pozisyon yokken adamın sırtına tabanı bastı kart görmedi. Sonra yerdeki adamın ayak dibine sinirle bir basma hareketi var, niyetten bile kart verilebilir. Sarı kart gördüğü pozisyon çok net direkt kırmızı kartlık. Sanki tartışmalı pozisyonmuş gibi sarıdan sonra bir de hakemi alkışlıyor beyinsiz. Ulan Bein'in siteden lig maç özetlerini merak edip izlemiyor musun? Daha bu haftasonu sarıdan sonra alkışladığı için ikinci sarıyı görüp adam atıldı.

Şu maçta Q7'nin akıl almaz sorumluluğu yüzünden puan kaybedip şampiyonluktan olsak takım tarihinin en büyük travmalarından birini yaşayacak. Milyonlarca euro gelirden olmanın yanısıra bildiğin takım ve yönetim dağılacak. Belki de Beşiktaş futbol takımının kaderini değiştirecek kadar büyük bu sorumsuzlukları bizim Şenol Hoca nasıl değerlendirdi? Adamı özellikle son 10 dakika ayağına bir kere top değmemesine karşın son dakikalara kadar oyunda tuttu. Çıkart arkadaş sen de, neyden korkuyorsun!

Atiba çok kötüydü. Seneye Appiah tarzı bir adam bulmamız gerekecek. Tolgay ve Babel karakter koydu. Helal olsun.

Basar dedi ki...

Bu maçta Fabri, Marcelo, Tolgay, Oğuzhan ve Babel karakter koydu. Cenk ve Abu çabaladı. Adriano ve GG tecrübe koydu. Tosiç hatasızdı. Benim takımdan yana hem geçen hafta hem bu hafta içim ferah.

Bursa'ya 3-5 atmamızı bekleyenlere şaşırıyorum. Hem topçuları, hem hocası hem de taraftarı ekstra motive oynadı. Zor maçı soğukkanlılıkla aldık. Hoca'ya sallayanlara da şaşırıyorum. Hoca gerektiği anda gerektiği riski aldı.

Takımın önümüzdeki sene birkaç net transfere ihtiyacı var. Sol stoper zaten sürüncemede. Atiba efsanesinin yaş itibari ile sonuna gelmiş bulunuyoruz. Artık çok iyi bir yedek olacak gibi duruyor (hakkımız her türlü helal) Q7 zararlısı evet etki ediyor ama saatli bomba. Ne zaman kırmızı görecek, ne zaman defansa dönecek, ne zaman basit oynayacak diye hop oturup hop kalkıyoruz. Taraftarın çoğunda da tepki var. Oraya da net transfer şart. Alabiliyorsak forvete de bir transfer lazım. Cenk ile Abu'yu birleştirebilsek efsane bir forvet ortaya çıkar. Cenk ve Ba yedek kalsın, katkıları inanılmaz olur.

Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi Appiah tarzı bir adam alırsak 4-4-2 oynamayı düşünebiliriz. O zaman Cenk-Abu, Abu-Babel çiftlemeleri bizde iş yapar. Belki tepki göreceğim ama İnönü'deki Kayseri maçında izlediğim Raheem Lawal bizde iş yapar gibi gelmişti bana. Hem güçlü, hem teknik hem de azman. Atiba yedekli iyi iş görebilir. Sözleşmesi de bitiyor.

Yine zor bir transfer süreci bizi bekliyor. Allah muhafaza şampiyon olamazsak süreç daha da zorlaşır. İnşallah 2016'daki gibi değil 2015'deki gibi bir süreç yaşarız. Duyumlar doğru ise kanat forvet ve santrafor transferleri daha kısa sürecek.

carlito dedi ki...

eğer şampiyonluk baskısı ve liderliği maç eksiğiyle de olsa kaybetmiş olmanın verdiği stres olmasa, bu maçı bu şekilde oynamanın affı olmazdı gözümde.. zira bu rakip son dakikalarda köşe bayrağında vakit geçirip skoru korumaya çalışacağımız güçte bir rakip değil.. rakibi çok daha erken sahasına gömüp, erkenden skoru bulup maçı rahat bir hale sokma stratejisiyle oynamalıydık, Şenol hoca bu anlamda hata yaptı.. ama dediğim gibi öyle şartlarda, öyle bir psikolojide çıktık ki maça, şu ortamda bazı şeyleri mazur görebiliyor insan.. eğer fener maçındaki son dk faciası olmasa dün bu korku psikolojisiyle oynamazdık kesinlikle..

quaresma denen karaktersiz ve beyinsiz kişilikle ilgi söylenebilecek herşey söylenmiş zaten.. sonucu ne olursa olsun her maçın ardından burada onlarca post sırf q7 kavgası üzerine yazılıyor farkındaysanız, bu bile bıkkınlık veren bir durum.. düne kadar zaten sabrımızı zorluyordu, ama dün bilerek ve isteyerek rakibini sakatlayacak şekilde üzerine basmaya çalıştığını gördüğüm an ipler koptu bende, bardak taştı.. ben hayatımda Beşiktaş forması giyen hiçbir futbolcuya bu kadar ağır küfürler etmedim 30 yıllık hayatımda! emre ve melo gibiler bunları yapınca şerefsiz haysiyetsiz diyorsak, q7 yapınca sırf formamızı giyiyor diye sessiz kalmak olmaz..yapılması gereken onu savunmak değil, onun bu şerefli formayı daha fazla kirletmesinin önüne geçmektir.. ama ben hayal dünyasında yaşıyorum tabii, eminim haftaya maç öncesi gene ilk tribüne çağrılan o olacak.. baksanıza hoca bile maç sonrası ropörtajda övüyor adamı, sanki onun yüzünden şampiyonluğu kaçırmamıza ramak kalmamış gibi!
kim ne düşünüyor bilmiyorum ama ben her sezon kombine alan bir taraftar olarak bu herife 1 sene daha tahammül edebileceğimden emin değilim.. 5 milyona satılacağına dair haberlere inanmamakla birlikte doğru olması için dua ediyorum! bana kalsa 1 milyona bile verirdim..

bu saçmalıklar yüzünden maçı bile konuşamadık.. benim gönlümde aslan payı Adriano'nun, şampiyonlukta en büyük paylardan biri onun olacak.. Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Ozzy, Tolgay, Babel, Talisca ve dün iyi olmasa da Atiba reise de hakkım helaldir.. Dönem dönem bizleri kızdırsalarda Cenk ve Abu da bizi buraya kadar getiren adamlardır, haklarını yemeyelim..

Yeni sezon öncesi değişmesi gereken, uzun uzun konuşulması gereken çok şey var kadro mühendisliği üzerine, ama 2 hafta daha sabredelim.. Şampiyonluğu doyasıya kutladıktan sonra bunun için yeterince vaktimiz olacak..

Basar dedi ki...

@carlito

bence fener maçında yediğimiz şanssız golün de bu korumacı tutumda etkisi var. Geçen hafta gol yedik, aman bir şanssızlık olmasın diye temkini elden bırakmadık.

dominic molise dedi ki...

bence ligin en zor macini oynadik. bursa zaten zor bir deplasman, bir de adamlar kismen intikam motivasyonuyla oynadilar (siz bizi kume dusurdunuz, biz de sizi sampiyonluktan edecegiz). ben besiktas'in oyununu yeterli buldum. ilk yari bursa cok asiri kostu ve yoruldu. ikinci yari da 45-65 agirligimizi koyduk. golun gelecegi cok belliydi.

q7'nin bence gorevi tamamlandi. gitsin lutfen.

tolgay tam da bekledigim gibi agirligini koydu ve transfer sezonu acilmadan kontrati/olasi transferini de dusunerek oldukca motive oynuyor. senol hoca bundan sonraki her maca ilk 11 baslatmali bence. aksi cok ayip olur.
atiba bence kotu oynamadi, bana sorarsaniz oguzhan ve tolgay'in ilk 11 oldugu neredeyse her mac benzer sekilde kotu gorunecektir. talisca ilk 11'de iken de kral olur.

yukaridaki lawal onerisine +1

kasimpasa'yi yenersek bu is biter. basaksehir berabere kalsa 4 puan oluyor fark ki ben kesin puan kaybedeceklerini dusunuyorum. her ne kadar buyuk maclari iyi oynuyor olsalar da stresi kaldiramayacaklar bence. bi de olcay'a guveniyorum .o)

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Emrah

Haftalardır hücumu ve hatta oyunu Q7 + GG + Adriano'ya yıkıp elde çerez maç izliyor takım + teknik ekip. Şampiyonluk giderse o maçlardan sebep gider, Q7 atıldığı/atılmadığı için değil. Şu gözü kapalı adam yakma olayından vazgeçelim. Bu Q7'nin saçmalıklarını görmeyelim demek değil çünkü öyle anlaşılıyor nedense. Birazda esas sıkıntılara bakalım. Başakşehir maçıyla bitecek ligi nerelere getirdik.

@ Basar

Hoca zorda kaldığında yaptığı değişiklikleri keşke rahat zamanlarında da yapsaydı da bu yarış bu noktalara gelmeseydi. Haftalardır değişiklikler hep ofsayt.

* Fenerle oynadığımız kupa maçından beri sahada dayak yiyoruz ve rakipler kart görmüyorlar veya çok zor görüyorlar. Haftaya da aynısı olacak. Sonraki haftada. Haftaya canımıza bu maçtan sebep ot tıkamayacaklar çünkü 15 maçtır tıkıyorlar zaten.

* Q7 anlamsız ve saçma sapan hareketler yaptı ilk yarı. King of Eyyam'ın sahada olması ilk defa işimize yaradı. Q7'yi gömme seansları bittiyse realiteleri dönme zamanı gelmiştir.
* Maça baktığımızda yine birşey üretemediğimiz bir ilk yarı ve Fabri’nin karşı karşıya pozisyonundan sonra dönen oyun var. Atiba'nın çıkmasının da etkisi var. Şarj lazım Atiba'ya.
* Göbekte alternatif 2li istiyor takım. Haftalardır yazıyorum burada ama Q7’ye kafalar o kadar takılmış ki ancak mevzuya uyanılıyor. Atiba-Oğuzhan hem yumuşak kalıyor hem de yavaş oynuyorlar. Baskı gelince de kayboluyorlar. Rakiplerde uyandılar. O bölgeye baskı yediğimiz zaman kilitleniyoruz. Son 2.5 maçtır Tolgay fark yarattı o bölgede çünkü dikine ve hızlı çıkıyor. Ezberi bozdu.
* Tolgay da kendi içinde bir risk ama çıkarken Talisca, Atiba ve Oğuzhan'da yeterince top kaptırıyorlar son haftalarda. O yüzden ısrar edilmeli.
* Necip-Oğuzhan-Tolgay 3lüsü ile göbek oluşturulabilir. Hem Tolgay hem de Oğuzhan için güç kaynağı olur Necip. 60dan sonra Talisca girer yorgun rakibe karşı fişi çeker.
* İnler her türlü oynamalı bu takımda ama hocanın damarı tuttu. İnler-Tolgay sürpriz + güzel olabilir.

* Zor bir transfer dönemi bekliyor bizi. Ben yazılan çizilen iddialara pek inanmasam da Adriano harici kime uygun bir teklif gelirse satılmalı.

* Gomez'in 2016 öncesi kendini parlatıp gitmesinden sonra bu senede 2018de oynamak isteyen kaşarlanmış ve son kontrat peşindeki adamlar için tercih takımı olabiliriz. 1-2 tane Gomez etkisi yaratabilecek kiralık oyuncu bekliyorum bu sene.

16 Mayıs 2017 13:44

YSY dedi ki...

@carlito

Şampiyonluğu 7 ouan geriden vermektense 3 hafta o köşe direğinde beklemeyi tercih eder takım :) psikolojisi o düzeyde yani bu işin..kafa kafaya giderken vermeye benzemez :)

Basar dedi ki...

@Zaitsev

Aslında hocaya yazılacak 2 maç var. İlki Karabük ama o maçtan sonra zaten puan farkı 7'ye kadar çıktı. İkincisi ise Başakşehir, onda da 4 puan ile net avantajlı ayrıldık. Hesapta olmayan fener maçının 90+4'ü oldu, o salak gol olmasa inan şu anda bunlar konuşulmuyordu.

Ben hoca antipatisini anlamsız buluyorum. Evet takıntıları var (hangi hocanın yok?) fakat bu yıl bu toplama takımı toplayıp CL'de üst turu, UEFA'da yarıyı zorlayacak ve ligi alacak hale getirebilecek birkaç hocadan biri Şenol Hoca. Elindeki kadroya bakıp öyle konuşmak lazım. Forvet net değil, 2 adam birbirini ancak tamamlıyor, kanat yedeksiz, sol stoper yedeği yok kendisi de idare ediyor, kadronun yarısı yaşlı yarısı kiralık... Bu veriler ile analiz yapmak lazım.

ozan dedi ki...

@Basar

Bence hoca genel olarak net basarili. Sirf Avrupa performansi bile yeter.

Hocaya genel bir antipati oldugunu dusunmuyorum, cogunluk hocadan memnun ama rakipler de ciddi kotu be sene, gecen sene ki gibi Osmanli-Konya ayarinda disli anadolu takimi da yok.


Rotasyonu nerdeyse yok gibi, takim zaten yasli sayilir artik gebermeler basladi. Bence biraz da yonetime inat yapiyor. Misal sene basinda Tore devre arasinda Olcay-Kerim giderken kesin ya golcu yada hizli stoper sozu almistir yonetimden. Arasa sure vermemesi biraz bundan kaynakli gibi geliyor bana.

Hoca da 64 yasinda yorulmustur, seneye Tamer Tunaya guveniyorsa ya sorumluluklari artilmali yada yanina daha kailbre bir ekip gerek.


beagle dedi ki...

@Ozan
Bizde calismiyor o yetkili yardimcı işi. Ancak 70 yasindan sonra belki. Bizimkilerden Rıza istikrarla başarılı. Büyük takima yeter mi tartışılır. Youla işi unutulmaz vizyon eksigidir.
Şifo'dan umutluydum ama iyi kadro kurmadigindan ya da Antalya istikrarını başka takimlara taşiyamadiğindan durakladı.
Açıkcası gozum Ersun'da. Beşiktaşlı diyorlar. Cidden öyleyse TS projesi durakladiginda Senol Güneşle takas edebiliriz.

ozan dedi ki...

@Beagle

Riza , Sifo bence olmaz. Sifo belki ama Rizanin oynatigi futbol bence kotu. Sergen falan deniyor arada o hic olmaz onu kapidan sokmamak lazim.

Ersun Yanal disinda da hoca kalmiyor trde, Besiktasli oldugunu senden duydum. Bence deli Ibo da adaylara arasinda olabilir biraz daha uzun sure ayni takimi calistirdiktan sonra. Soyle Osmanli ayarinda bir takim calistirsa bence basarili isler yapabilir.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar
Basaksehir maçına beraberliğe uygun kadro ile çıksak bugün fark minimum 5ti, kafamız rahattı.

Hocanın büyüklüğü tartışılmaz. Ama ara sıra kalibrasyon istiyor. Geçen sene bu kalibrasyon mağlubiyetleri zamanında geldi bu sene beraberlikler bizi kandırdı.

Hocaya külubede mantarlayacak, ona alternatif sunabilecek bir yardımcı gerekli. Rıza, Şifo, İbrahim, Sergen yardımcı antrenör olmazlar bu dakikadan sonra. Rıza korkak oynatmazsa antrenör olabilir aslında.

Bir de gidecek adamları hoca belirler. Gelecek isimlerde hocaya sormadan alınmaz. Sözle oyuncu yollanmaz. Töre kendi gitmek istedi, Kerim-Olcay'ı zaten az kullanıyordu. Mesela Mitrovic alındıysa hoca bir sebeple tamam demiştir yoksa olmaz o iş. Bu o gelecekti bu gidecekti, oyle olacakken böyle olacaktı muhabbetleri çok gereksiz. Öyle transfer olmaz.

ozan dedi ki...


Neye gore gereksiz?

Hoca belirler , tabi Trde hep oyle olur bu isler.

Arasi hoca mi belirledi,Sezer Ozturk vardi mesela cok isim var da gerek yok saymaya.

Kerimden gelen para Mitorvice gitmis olabilir mesela , yok ya hoca cok buyuk ama aptal yollayin alayini mitrovici verin bana dedi. Geciniz. Sanirsin transfer komitesinin basinda.

planck dedi ki...

Güneş özellikle isim vermemeye çalışıyor transferde. Hızlı sol stoper istiyorum diyor. Yönetim ya mitroviç ya hiç diyor. Ben sonra mitrodan para kazancam diyor. Hoca yok istemiyorum hiç olmasın daha iyi mi desin. Ayakları iyi uzun forvet istiyorum diyor. 2 ay sonra vakit kalmadı abuşu alıyoruz diyor yönetim. Hoş hocaya bıraksan o da serdar aziz fln diyor, çöpe çıkacak yerli istiyor. Biliç iyiydi o konuda, bin kere ısrar edip atibayı aldırdı, sosayı aldırdı, bizdeyken alamadıklarını westham da alırdı çoğunluğu da faydalı çıktı. İşin ideali nasıl olmalı sorusunun cevabı da bundesliga bana kalırsa. PLdeki gibi hemen herşeyi menejerin çekip çevirmesinin orta ve uzun vaadede stabil bir klüp başarısı yakalaması çok zor, bkz manu ne hale geldi.

fidddas dedi ki...

Hoca transferde para isi dondugu icin bulasmak istemiyor. Ozellikle kaciyor oyuncu ismi soylemekten. Bu bi kac yerde soylenmisti.
Serdar aziz , ozan falan meselesi bence uefaya bildirilecek listede turkiyede yetismis oyuncu ile de alakali biraz.
Hoca icin en onemli hedef samp liginde gruptan cikmakti. Liste kisiti falan olunca yerelde yetismis oyuncu onemli oldu. O ikisi de milli takim oyuncusu idi. Duz mantik yapti hoca bence.
Hoca isim soylemez. Ya yonetimin icinden ya da iyi bir profosyonel ile bu transfer isi bi saglama alinmali.
Bu yil bu ekibin bu isi elini yuzune bulastirdigi goruldu, umarim kendileri de gormuslerdir ve oz elestiri yaparlar.
Bana kalirsa daha once dedigin gibi mitrovic isi bi menejer dalaveresi, ayrica burada yazilmisti mitrovice verilen para 2016 dan kalan butcenin bu yila yansitilmasi icin kullanilabilir. Bu yil bizden gidecek. Eldeki stoperler ile de ligi gotururuz dediler herhalde.
En mantiklisi hocanin bana su lazim diyecegi bir profosyonel olmasi onun da menejerlere fazla gebe kalmadan en uygunu getirmesi, yonetici tayfasi icin de bir tane sov yapacaklari transfer hakki olsun avunsunlar iste.
Yoksa ahmet bulut ve fikret orman kafalarina gore gidiyorlar.

nathan dedi ki...

Öyleyse sırasıyla gidelim.

- Teknik yönetim olarak kafanda bir oyun planı vardır illa ki.
- Bu plana uygun oyunculara ihtiyacın var.
- İhtiyacın olan oyuncuları yönetime söylüyorsun. İsim vermiyorsun ama tarif ediyorsun (çoğu kulüp için yapılan da budur zaten)
- Tarif ettiklerine göre oyuncu alınmıyor
- Fizik kuralları gereği oyun planı güme gidiyor
- Eldekilerle oynamaya çalışıyorsun

Bu aşamada soru şu, peki bunlar imkansızlıklardan mı oluyor. Öyle olmadığını örneklerle görüyoruz. Feda sezonunda çok daha kısıtlı bir ortamdayken daha çok takıma benzeyen bir kadro kurulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. O dönemleri 1 milyon ve altına bonservisi alınan oyuncularla hatırlayabilirsiniz. Şimdi Aboubakar'ın Mitroviç'in maliyetleri ortada.

İyi bir şef olmak istiyorsunuz ama mutfağa alınan malzemelerin kalitesini kontrol edemediğiniz için doğal olarak yemek menüsünü de edemiyorsunuz. Durum bu.

Tek alternatifi futbol ekibinizin iyi olması. İşte iyi bir futbol direktörünüz vardır, yardımcılarınız çok yetkin ve yetkilidir, altyapı koordinatörleriyle sürekli görüşüp alttan oyuncuları takıma kazandırmaya da çalışıyorsunuzdur, vs. En uygun anlatımıyla bu da şüpheli.

Sürdürülebilirliği sağlayalım, gerekirse bir-iki sezon kaybedilir önemli değil.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Şu hızlı stoper işine girdik mi çıkamayız, hele ki sol stoper. En son hızlı stoper aradığımızda elimizde Dany ile kalakalmıştık. Hızlı futbolcuları ya bek, ya kanat ya da forvet olarak yetiştiriyorlar. Sayıca çok azlar, hele ki sol stoper olacak. Bulamayız ondan. Hoca bir tane daha Marcelo'nun sol ayaklısını alsın ve bu iş huzur içinde çözülsün. Yoksa her türlü Tosiç devam.

Bu Lyon'da her kornerde ileri geri söylene söylene koşan bir çocuk vardı Diakhaby galiba. Hem hızlı, hem fizikli. Bir şekilde alabilsek harika olur ama Lyon 3 sene sonra çok uçuk bir fiyata satacaktır zaten.

nathan dedi ki...

@QuaresmA. O eleman gerçekten etkili. Fakat şöyle bir durum da var ki nedense sadece Beşiktaş değil Süper Lig takımlarının neredeyse tamamı Ligue 1'i hiç takip etmiyor. Oysa her bölge için yığınla Afrika kökenli ve umut vaad eden genç ve dinamik oyuncu var. Aboubakar'ın maliyeti beni bu yüzden biraz sarsmıştı. Ligue 1 izleyin böyle çok oyuncu göreceksiniz.

nathan dedi ki...

Mesela bu elemanı izlerken bilmeseniz Aboubakar diyebilirsiniz (tm maliyeti 5 milyon):

https://www.youtube.com/watch?v=1xqshEA9OkA

Zaitsev dedi ki...

@ planck

Eneramo'yu da Biliç aldırmıştı :)

Geçen yaz 17 Ağustosa kadar Töre'den gelen kiralık parası ki onun da çoğu Marcelo'nun bonservisine harcandı, elde transfer bütçesi yoktu. Olmayan parayla mı forvet alınacaktı? Şu rutinden bir çıkalım. Elde bir Gomez vardı opsiyon olarak o da zaten kaçtı gitti. 2019a kadar 8 milyon avroluk kontratıyla mutlu Wolsburg'da.
Serdar Aziz GS'ye transfer olduğunda bizde transfer yapacak para yoktu. Olsaydı hoca muhtemelen Serdar'ı aldırırdı ya da Bursa bu transferden de 7-8 milyon avro kazanırdı Ozan transferindeki gibi.

Stoper mevzusunda da hala diyorum ve daha önce de sordum, elinizde 2 tane Marcelo olsa aynı tip veya aynı ayaklı diye oynatmayacak mısınız? Ramos sol stoper mi sağ mı? 2 stoper alırsın oynatmaya başlarsın, oynayarak birbirlerine alışırlar. Bunun solu sağı yok. Kendi aralarında taraf seçerler veya top tekniklerine ve takımın hücum düzenine göre hoca yerleştirir.

Ronaldo, Zago, Ahmet Yıldırım ile şampiyon olduk biz bunların hangisi uçan kaçan adamdı. Ama o zaman Guinti ile Tayfur vardı öyle elini kolunu sallayan gelemiyordu. Bu sertlikteki tek adamımız Necip o da kaç dakika oynuyor ki. Belki İnler’de o seviyeye yakın bir direnç ortaya koyabilir ama 92den sonra koysa ne olur..
Bizim göbek direncine göre stoperde Usain Bolt lazım bize. Aşağısı kesmez.

@ ozan

Hoca önerilen oyuncuyu araştıracak kasetlerine bakacak. Varsa maçı gidip izleyecek. İşine gelmediyse aldırmayacak. İlla biri gerekliyse de bulunanlardan en işine geleni seçecek veya U21den adam çıkaracak.

Ermenistan milli takımında oynayan, Ajax çıkışlı Türk pasaportlu bir açık oyuncusu önerilse ve maliyeti 1 milyon avro civarı olsa alır mısın almaz mısın? En kötü ihtimal yedek oyuncu olur. Seneye yine kiraya verirsin düşünmüyorsan olur biter. Bu risk alınır.

Sezer'i bende almazdım ama her transfer doğru olacak diye bir şart yok. Attığını %100 vuran kaç takım var dünyada.

Mitroviç konusunda bekleme taraftarıyım ben. Defansif sorunları artık tamamen Mitroviç'ten sebep olmadığı aşikar. Sezon hazırlık kampını takımla geçirmeli. Ayrıca Hülle transfer bile çıkabilir.

@ nathan
Fransa ligi Afrika pazarının açılış noktası. Ama Ligin oyun karakteristiğine dikkat etmek lazım. Genel olarak defansif bir oyun var. Kapanan takım isen tam kendine göre defansif oyuncular bulabilirsin ama büyük takımlarımızın üst sıralardaki takımlar haricindeki takımlardan aldığın bütün stoperlerin elinde patlama ihtimali yüksek.

Hidayet dedi ki...

beyler , arkadaşlar ;

twitter'da beşiktaş'ın burak yılmazla kesin anlaştığı , daha bitmedi , burak'ın 1. forvet olacağı , forvet sıralamasının burak-cenk-x (alınacak) olacağı , aboubakar ve demba ba'nın kesinlikle gideceği söyleniyor . bu doğru mu , teyit edecek/ettirecek var mı . 1. forvet burak ne demek amk . birisi lütfen yalan desin . ne işi var bu piçin 1. sırada 2 yıl (inşallah) şampiyon olmuş beşiktaş forvetinde ?

BurkayJK dedi ki...

Burak Yılmaz işine ihtimal vermiyorum. Bir kere Cenk, Burak'ın arkasında beklemek istemez. Öyle veya böyle milli takımın birinci forveti artık bu adam. Aboubakar'ın ikinci yarı performansını çok beğensem de alınması taraftarı değilim. İyi teklif gelmesi halinde Cenk'i satabiliriz diye düşünüyorum ama hoca bırakmak istemeyecektir. Burak ve benzerleri bu kulübün kapısından girerse maç falan izlemem. Öyle Beşiktaş olmaz...

Hidayet dedi ki...

@Burkay JK

umarım dediğiniz gibidir , hesap şu , adam baya iddalı , geçmişte bildiği bazı transferler var .

https://twitter.com/Levent_ozdmr

Hidayet dedi ki...

Burak yılmaz ,%100 diyor ,o konuda çok net. başkanın da "burak iyi bir beşiktaşlı " sözleriyle falan birleşince, bir de malum ş. güneş faktörü . şimdi de 1. forvet diyor . güvenilirliği var mı bu hesabın , var mı bilen ?

emruli dedi ki...

Genelde birkaç hesaptan doğrulamadan transferle ilgili bir şey yazmak istemiyorum ama adam çok net konuşuyor. Doğrulayacağım diğer hesaplar da şimdi transferi konuşmanın zamanı değil diyor. Bence böyle bir şey olmasa, hele de bahsettiğimiz kişi Burak'sa, reddederlerdi. Burak+Cenk varken iddialı bir yabancı forvet almamız hiç gerçekçi değil. Burak - Cenk ikilisiyle şampiyonlar ligine gitmek kabus gibi. Bu durumda, benim aklıma Burak'ın olup Cenk'in olmadığı bir senaryo geliyor. Cenk için zaten İngiltere söylentileri çıkmıştı.

turkkant dedi ki...

Ben sol stoper konusunda en mantıklı çözümün Lucas Leiva olduğunu düşünüyorum. İngilitere'den orta sıra takımlardan talibi olmazsa, Beşiktaş 2-2,5 m. euro seneliğe imzalayabilir. Bonservisi yok, yaşı da henüz 30 civarı 3 sene net oynar.

dominic molise dedi ki...

burak nedir ya?

---spoiler: transfer post'udur, sezon bitmeden heyecanla girilmistir---

fabri/tolga

gg/beck, marcelo/necip, ersan/tosic, caner/beck
atiba/castro, oguzhan/tolgay
tore/tunay, talisca/turuc, babel/cenk
abu/ba

su kadroya ben fitim.

mitrovic, milosevic, pektemek, franco, kavlak, rhodolfo, aras, inler, omer gitti diye sayiyorum ben.
gonul ister ki tolga da bu kadar cok para almiyor olsa.

q7+adriano 15 milyon euroya gitti deniyor.
ben talisca ile abu'yu almaya calisirim o paraya. elden cikarmaya calistiklarimiz da 5 getirse 20 milyon euro yapiyor zaten.
turuc, castro ile torun zaten bedava.

yeter, yazik senol hocaya. her sene 0'dan kadro mu kurulur?
bir de tek ricam lutfen bikac tane genc oyuncu alalim ya yedeklere.

ozet: 3-5 tane ya tutarsa transfer yerine, 2 tane tanidigimiz oyuncuya basalim gitsin tum butceyi. talisca da abu da bence verdigimiz paranin fazlasini getirebilecek oyuncular. kaldi ki talisca mesela portekizli olsa su an ingiltere'de oynuyordu bile. abubakar da avrupa ligi maclarinda kendini belli etti.

bu sene genelin aksine ben kadronun korunmasini, gereksizlerin takimdan gonderilmesini/kiralanmasini ve mumkunse genclerle takviye edilmesini isterim.



planck dedi ki...

burak gelecek demek haber olabilir ama burak gelecek ilk forvet olacak demek manipülasyondur.

turgay dedi ki...

Zaitsev

Yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Ben sağ açık istiyorum ben pivot santrfor istiyorum bunlar boş laflar. Para var diye topa girmiyormuş antrenör. Trabzon'a ne kadar Slovak varsa aldıran kimdi merak ediyorum. Hocanın transfer vizyonu ozan tufan Serdar Aziz volkan şendir arkadaşlar. Lütfen hocayı koruyacağız diye mantık sınırlarını zorlamayalım. Bir takımda hocanın görüşü alınmadan hele hele sizin deyiminizle Türkiye'nin en iyi antrenörünün olduğu bir takımda görüş alınmadan oyuncu alınabilir mi ? bana çok fazla mantıksız geliyor kusura bakmayın

Hidayet dedi ki...

eğer denildiği gibi burak gelecek , bir de birinci forvet olacaksa , ligin başı-sonu demem , o stadda , o adamı da , alanı da ,aldıranı da yuhalarım . eğer başarı , sonucu itibariyle burak'ın beşiktaş'a gelmesini sağlayacaksa , her türlü başarısızlık başım gözüm üstüne . eğer şenol güneş istiyorsa burağı, şenol güneş'i de istemiyorum . yanlış hatırlamıyorsam , n'doye'yi de güneş'in önerisi üzerine alacaktık . trabzon'a da istemişti de olmamıştı. yerli ersun olur , a. avcı olur , gözünün yaşına bakmayacak ,kadro için , formayı hakeden dışında kimseyi kayırmayacak , takımı eski -yeni kaşarları yüce milli takıma hazırlama takımı yapmayacak , yurtdışı oyuncu bilgisi geniş , taktik beceri sahibi , rakibi derin analiz edebilen , yeniliklere açık hoca istiyorum . milletin çöp diye çin'e itelediği adamları recycle eden takım değil beşiktaş. şişko o tufan ,kronik sakat serdar aziz , küçük takımların büyük oyuncusu e. derdiyok , takımının/taraftarının neredeyse kovarcasına gönderdiği burak'ların takımı değil beşiktaş. adam yönetimi fırçalamıştı resmen , derdiyok ile serdar aziz'i kaçırdık diye.

beagle dedi ki...

@dominic
Yazdigin olasi kadroda Castro iyi olur, Tunay başka takima gitti, Turuçü Kayseri bize vermez. Rodolfo'nun gitmesine hic gerek yok. Biraz oynatmak lazim. Marcelo dışında kafa topu alan kalmaz o kadroda.
Beytullah Sağbekte, Eslem merkezde rotasyon hakediyorlar. Sedat sahinturke de bakmak lazim. 8 veya 11 de rotasyona girebilir.

Gelen bütçe ile Talisca zorlanabilir ama gelecek sezon ortasinda ancak.

Pektemek yedek olmak üzere net 1. Santrafor gerekli. 3 tane altyapidan 3. Alternatif adayi var. Hamza, Muhammed ve Mustafa.

Abu olmayan kafa toplariyla ilk 11e uygun degil.Yedek olmaya da uygun değil. Çok yanlış yatirim olur. Ucuza kaparsan elde patlamaz ama sorunlu 1 sene gecirir.
Mevkisini bilmem ama en az 1 ilk 11 1 de yedek atletik oyuncu lazim. Fiziksel olarak rakiplerin altindayiz.

ozan dedi ki...

@Zaitsev

Stoper konusunda soylediklerine katiliyorum hatta Mitrovic Aras icin soylediklerinde de benzer fikirlerimiz var. Benim itirazim hoca yapar transferi konusuna. Hoca illa ki tamam der ama neden der. Yani Baskan kendi diyor Sezeri transfer ettigini hadi o eski donem, Arasi da kendi getirdi. Aras dogru transfer yanlis transfer mevzusunda degilim.

Transferi hoca yapsaydi Ozan Tufan,Eren Derdiyok vs sayilcak isim cok onlar gelirdi. Hoca onlari istedi. Dogru yanlis mevuzun da degilim.

Yada napsin hoca hizli stoper gelmedi diye birakip gitsin mi? Hocam idare et der baskan oda kabul eder.

@Turgay

Hocayi korumak degil mevzu ama sen hocadan memnun olmadigin icin konuyu farkli anliyorsun.


nathan dedi ki...

Adriano, Aboubakar ve Q7 gidiyor Talisca kalıyor diyerek:

İdeal olan:

- 2 stoper, 1 solbek yedeği, 1 defansif orta saha, biri ilk 11 2 kanat oyuncusu, 1 ilk 11'de sağlam golcü.

Memur için her ayın sonunu ayın 20'sinden sonra zorlanarak getirecek kadro:

- 1 stoper, 1 solbek yedeği, bir ilk 11 kanat oyuncusu, 1 golcü.

Manitaya 1 yarım günlük caka yaptıracak, ertesi 3 gün tavuk döner-ayran kadrosu:

- 1 solbek yedeği, 1 kanat oyuncusu, 1 golcü.

carlito dedi ki...

Başakşehir dün maç boyunca çok üstün oynadı, maçı domine ettiler.. Klasik fener balı olmasa farklı kazanmaları gerekirdi, (bize 3 kez geldiler 3 gol oldu mk) böyle bir maçın penaltılara kadar gitmesi inanılmazdı, ama sonunda adalet yerini buldu.. fener iyi alışmıştı haketmeden kazanmaya, gs ve bize karşı da hiçbir şey oynamadan puanlar almışlardı.. bir de hakemle bizi eledikleri kupayı alsalar hiç adil olmazdı..

öte yandan başakşehir'i deli gibi yoran bir maç olması iyi oldu :) bu yorgunlukla gidip trabzon'u evinde yenebileceklerini sanmıyorum, yenerlerse de ayakta alkışlarım zaten!
ipler tamamen elimizde, bir diğer kupa yorgunu ve moralsiz kasımpaşa'ya koyduk mu bu işi huzur içinde çözülür ;)

Castro , Başakşehir ile anlaştı . Tunay'da Trabzon'a gidiyor .

Badou N'diaye ile anlaştı zaten yönetim. Talisca'nın kalacağını sanmıyorum . Kalırsa Aboubakar kalır ama o da takım içinde maaş sıkıntısı çıkarıyor .

Hocanın bu maç özelindeki dengeli oyun olayını anlıyorum açıkçası . Çok zor gol atıp , çok kolay gol yiyen bir takım haline geldik . Hoca sürekli güzel futbola atıfta bulunuyor ama o işler hocanın demesiyle olmuyor işte . Oyuncu psikolojisi çok farklı . Rakiplerin yaklaşımı da farklı .

Abou'nun asisti çok iyiydi . Adam gerçekten çok enteresan . Kafada pek basit oynamak yok . Biraz olgunlaştığında çok acayip bir adam olabilir .

Skywalker dedi ki...

Bas parayi Abu'ya, eleman sezon oncesi kampini falan yesin bi, 5 sene forvet transferi dusunme. Buyuk mac topcusu bu yasta forvet zor bulursun. Talisca'nin yerine Sosa tarzi bi eleman bulunmasi taraftariyim arkaya bir Appiah bulmayacaksak.

beagle dedi ki...

Bence bizi sezonun %90ini oluşturan küçük maçlar daha çok ilgilendiriyor. Tanju, Jardel, Şaban, Gomez gibi bir adam bulacaksın. Kontraatak için de Babele yakin az daha golcü bir alternatif koymak gerekir.
4m maaşla 10m Bonservisle Abu olmaz.

Son dönem istatistiği iyiysede hiçbir maçı koparamiyor olmamiz eksik yanlarından.

planck dedi ki...

ben de daha çok beagle gibi düşünüyorum. "küçük" maçları garantiye alalım, her sene şampiyonlar ligine gitmeye başlarsak o zaman hem küçük hem büyük maç golcüsüne bakılır. gomez olsaydı şl'de abuş kadar gol atamazdı ama ligi kopartmıştık şimdiye.

Skywalker dedi ki...

ben bu sezonki sistemde Gomez'den ayni performansi alabilecegimizi dusunmuyorum. Ayrica dedigim gibi Abu sezon oncesini takimla gecirsin kucuk mac topcusu da olur bence. Para konusunda haklisiniz, biraz dusmesi lazim. Ama forvet oyuncusu her zaman daha fazla para alir bunu da unutmamak lazim. Cok zor abi 25 yasinda forvet bulacan, sezonda 25 gol atacak ve 10 milyon alti bonservise alabileceksin, kendisine de 2 milyon vereceksin. Yok oyle bisey yani.

beagle dedi ki...

Pektemek'le Cenk kadar kafa vursa ayni fikire gelirim. Ama yan toplarda hiç umut vaadetmiyor. Yan topsuz da sezon geçiremeyiz.

Genelde kontraatak oynayan lig ortası takimlarda çok daha iyi görünebilir.
Bir de şu kenarda bazen attığı calimlar da asıl yetenegi israf olmuşdedirtiyor. Zamaninda kanat/kenar forvet olarak yetistirselermis çok iyi olabilirmiş.

Emre Toraman dedi ki...

Pektemek duran toplarda ve kenar/2. forvet oyunlarinda iyi kafaci aslinda. Ama set oyununda 1. santrafor oynamaya cok uzak bir tarzi var. Aboubakar'a benziyor bence bir cok yonuyle.

Seneye abou gidip pivot santraforla oynayacaksak Cenk kadar destek forvet, Cenk'ten daha iyi de kontra/defansif forvet oynar. Ama 1. forvete bir sey olup da set oyununda tek forvet oynamak zorunda kalirsa anca arkasinda asil golcuyu oynayacak bir Talisca'yla kurtarir.

Yorum Gönder

Ara