.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mayıs 2017 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 4 - 1 Kasımpaşa


Goller: Vincent Aboubakar (2'), Ricardo Quaresma (33' P), Anderson Talisca (49'), Ryan Babel (65')
En iyi üç: Vincent Aboubakar, Oğuzhan Özyakup, Adriano Correia
En kötü üç: Cenk Tosun, Andreas Beck, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş7.8
Beşiktaş7.9
Kasımpaşa5.2
Serkan Çınar5.9


Fabricio Agosto7.2
Dusko Tosic6.4
Marcelo Guedes7.6
Adriano Correia8.1
Gökhan Gönül (86')7.5
Tolgay Arslan7.8
Oğuzhan Özyakup8.5
Anderson Talisca (65')6.7
Ryan Babel7.6
Ricardo Quaresma8.1
Vincent Aboubakar (72')8.7


Necip Uysal (65')6.6
Cenk Tosun (72')6.0
Andreas Beck (86')6.2


Takım Ortalaması7.3

Anket: 54 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


100 Yorum:

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/kartalanalizcom/status/866013854051991552 Ortamdaki ciddiyeti bozmak için bunu buraya bırakayım... Şampiyon oluyoruz neredeyse hala kanlı bıçaklıyız. Biraz keyfini çıkarın.

Transfer dosyası ısınma turları: https://twitter.com/demarkesports/status/865262967385989120

beagle dedi ki...

Ben buraya taşındım :)
Haydi bu hafta galibiyetin şerefine tansiyonsuz yazışmayı deneyelim.

Konuşulacak çok şey var, çünkü bariz şekilde oyunumuzu oturtamadık. Sene başındaki maçlar sertliğinde maç olduğunda duman oluyoruz. Ligde son 10 haftalık puan tablomuz da hiç hoş değil. Geçen hafta kırmızıyı yeseydik bitmiştik belki de.

Önce @Sportsguy'ın tespitine destek. Adriano bu sene cok faydalı oldu.

Benden ek tespit Marcelo da sezonun adamlarındandır. Oynamadığında halimiz vahim. Atibasız biraz oluyor da, Marcelo'suz olmuyor. Eldeki işe yaramaz 4-5 yedek stoperi tekrar saymayacağım. Rodolfo dursun kenarda, kalanlar gitsin. Yoksa 1 değil 2 stoper almamız gerekir.

Bu maçta Tosiç'in ağır beyinsizlikleri tekrar göründü. Bence bir gazla başlayan çıkışı ve bizdeki ilk 11 misyonu bitti. Gelecek sene ilk 11'den kurtulunması gerekenlerden. Ama Mitroyla falan olmaz o iş.

@Övünç Şentürk'e de bir destek gelsin, Abubakar sene başına göre daha olgunlaştı. Ama yan ortalardaki durum tekrar tekrar başa bela. Bugün altıpastan kaçan 2 kafa vuruşunun gol olmasına çok ihtiyacımız var. Çift forvette uyar, tek forvetli sistemlerde yetersiz.

Q mu? Gene ilk yarıdaki krizin sebebi. Talisca'nın da bu kadar kötü görünmesi Q nun oyun tercihi ile ilgili. Ama bugün 3 ortası gol olabilirdi. Kafa vuran bir forvetin varsa kenarda durup 30-45 dakika orta yaparak görev alabilir. Ama satılması herkesin hayrına. Misyon tamam artık.

Sol kanattan gelen ortaların cacıkla sonuçlanması da bugünün özetinde yer almalı. Abu ve Q'dan kafa beklersen çok beklersin. Seneye Caner Erkin geldiğinde acayip bir probleme dönüşür bu.

Oğuzhan'ın ne iş yaptığını bugünkü maçın ilk yarısında anlamayanla tartışılacak bir zemin olmaz. Daha da yapacağı bir şey yok. Bunun gibi 15 maç oynarsa elimizde de tutamayız. Beşiktaş MAF+Şifo döneminden sonra rakiplerine üstün bir uzun dönem geçiriyorsa, en büyük fark bu adam. Daha 24 yaşında!!! Bana kalsa 10 sene kaptan olarak tutar 4-5 şampiyonluk daha kutlardım.

Fabri'nin sağ tarafı bana alarm vermeye devam ediyor. Biraz daha dikkatle izlemek gerek.

Yukarının özeti: 1 Kafa toplarında etkili golcü (World class lütfen), 1 adet Tosiç yerine sağlam Stoper, 1 adet gol yönlü sağ açık mutlak gerekli (töre değil)

Ek olaraktan Tolgay ve Rodolfo'nun tutulması yoksa yerlerine birer kadroda yer bulacak kalitede adam daha alınması lazım. Tolgay giderse orta sahaya hızlı ve güçlü bir box to box almak çok kritik olur.

nuri mu dedi ki...

Geçen yıl q7 ile olcayı karşılaştırıp tartışıyorduk
hadi bunlar aynı bölgenin iki farklı tipteki oyuncularıydı bir atışmadır gidiyordu da
Amk oğuzhan ile q7 ne alaka yaa
Bunların istatistiklerini Cartını curtunu ne karşılaştırıyoruz
İnşallah oğuzhan gider kımılda kalır seneye de atiba ile marceloyla kıyaslarız artık amk
Geçen yıl olcayspor diye bokluyordu ortalığı şimdide maestrosporlular diye ....

nathan dedi ki...

Şampiyonuz

beagle dedi ki...

@nathan
Senin Habib Diallo 2.ligde iyi gibi de 1.ligde gol görmemiş. Yoksa kafa güç falan iyi.

Benim yatirimlik onerilerim Orkan ve Edomwonyi. Kasimpasada'ki Yusuf Altıntaş da gelisebilir. Babasi gibi güçlü görünüyor.

Maçtan geldim . Güzel ambiyans , güzel sonuç .

Talisca'nın yarattığı defansif tahribat televizyondan bile belli oluyor ama canlı izleyince çok acayip . Bu kadar defansı savsaklıyorsan çok daha fazla hücum aksiyonunun içinde olması gerekiyor ama orada da eksik . Ceza sahasına Tolgay'ın bile daha çok koşusu vardı ki en geride oynuyor neredeyse . Kasımpaşa gibi vasat bir takım bile Napoli ayarında top yaptı . Büyük orada Talisca kaynaklı ama takımın genel anlamda yatay mesafeyi iyi ayarlayamamasının da etkisi var.

Şahane beklerimiz var. Gökhan zaten ülkenin en iyisi senelerdir ama Adriano çok acayip bir seviye . Böyle adam bir daha çok zor gelir Beşiktaş'a .Hele 400 k € gibi komik bir paraya .

Marcelo 'yu zaten yazmaya gerek yok . Adriano gibi F/P müthiş .

Aboubakar sezon başında da söylüyordum iyi bir potansiyel . Sorunu özgüven . Burak Yılmaz 'ın 30 yaşında kafa golü atmayı öğrendiği yerde elbet birşeyler katar . Tam 20 m 'a Crystal Palace'a , West Ham'a itelemelik oyuncu . Oranın 8. sırasından itibaren her takımında iş yapar . Hull City'de Niasse filan oynuyor , West Ham 'da Arjantinli acayip bir kazma oynuyordu Calleri diyesim geldi hatırlayamadım . Bu adamı 12'ye al 20'ye sat . En kötü aldığın paraya satarsın .2018'de Dünya Kupasına gider 2 gol atar sonra çak gitsin .

Potacast takip edenler vardır aranızda. Kaan Reyiz Westbrook ile ilgili konuşurken onun başına buyrukluğu ve Oklahama'nın seviyesini nasıl belirlediğini anlatır . Westbrook takımın play off'a çıkmasının sebebidir ama daha üste çıkamamasının da sebebidir . Çünkü kendi dahil kimse bir sonraki hücumda ne yapacağını bilmez . Sürekli bir doğaçlama hali , basketbolun modern kurallarına isyan . İşte bu tarifler Quaresma'ya o kadar uyuyor ki anlatamam . Kimse ne yapacağını bilmiyor , kendisi de bilmiyor. Zaten 3 opsiyonun var kardeş nasıl bu kadar belirsizlizliğe sürükleyebiliyorsun değil mi :) . Futbol izlemek isteyen biri için Quaresma'yı izlemek oldukça eğlenceli olsa gerek . Lakin taraftar için öyle olmuyor işte .

Yarın Başak puan kaybeder , Biz de Türbülent'u ikinci lige uğurlayıp şampiyon oluruz .

YSY dedi ki...

Yani abu hakkında kafalar karışık ama hangisinden feragar edersin deseler heralde talisca gitsin derdim.

YSY dedi ki...

Bu arada şampiyonluğun ş sini ağzına alanın kalbini kırarım :) Başak bana kalırsa trabzonu yener.

Huzeyfe dedi ki...

@ Ovunc

Ocak-Subat aylarinda Aboubakar tartisilir durumdayken yazmistim. Tipik orta sira Premier Lig golcusu.
Eger gecen sene odedigimiz kiralik ucreti bonservisten dusuyorsa (boyle muhabbetler donmustu sene basinda) bence Aboubakar'i almak lazim. Orta-kafa meselesinde beagle'a katilmadigimdan degil ama safi bir finansal potansiyel oldugundan.
Mutlaka satilabilecek bir adam.

Ben Babel konusunda yanildim yalniz. Beklemiyordum acikcasi. Ideale yakin bir kanat performansi gosterdi. Belki kenardan getirdigi toplari biraz daha isabetli kullanabilirdi. 23 macta 7 gol 2 asist. Ustune bekine hem topsuz oyunda yardim etti genel olarak, hem de toplu oyunda koridor acma konusunda oldukca iyiydi. Zaten Adriano'nun performansindaki artis da cok net belli.
Ayrica gollerini qimildamayan toplardan atmadi bazi luzumsuzlar gibi :)

nathan dedi ki...

@beagle. Edomwonyi benim de radarımda. Kumaşını iyi belli ediyor. Afrika ortalamasının üzerinde tekniği var ama biraz konsantrasyon sorunu da var ki tamamen mental olabilir yani aşılabilir. Diallo şöyle ilginç. 1. Ligde ilk 11 oynadığı az. 2. Ligde ilk adam olunca biraz değişiyor. Önemli olan henüz çok genç olması.

Gerçi biz olması gereken şekilde takip ediyoruz ama yönetim bu işlere artık bakmaz. Hele ki kiralık işlerine girince.

Tercih yapacaksak ben de Talisca yerine Aboubakar'ın kalması taraftarıyım. Talisca Avrupa'nın ciddi liglerinde oynayamaz ama Aboubakar'ın şansı var.

Bu maç şöyle çok açıklayıcı oldu. Talisca, Q7 ve stoperlerimiz takım olarak oynama konusunda ağır sinyal veriyor. Maçına göre sırıtmazlar ama ağır maçlarda problem olabilir. Beklerimiz gayet iyi. Oğuzhan vasat geçirdiği sezonda isterse neler yapabileceği konusunda çok iyi sinyaller verdi. Tolgay 8 yerine 6'da sırıtmadı. Babel takımı sevdikçe daha fazla sahipleniyor. Aboubakar ver coşkuyu kıvamında. Diğerleri kafalarına yatarsa pas veriyor yoksa yine kafalarına göre takılıyor. Olası Q7 transferi ve Talisca'nın kiralık olması durumu biraz rahatlatıyor olsa da stoper konusu hala açık.

Fikret Başkanın 2-3 kupon transferle al-ver sezonunu kapatmayı düşünmesi kadroya uzak kalmasından. Bunu asıl taraftar ister ancak mevcut durumda öncelikle sabit eleman azlığını çözmeleri gerek. Hem sayı hem de içerik olarak.

nathan dedi ki...

@Övünç. Stadyumda daha iyi görmüşsündür. Bahsettiğin yatay mesafe sorununun temel nedeni ilerdekilerin takım hücuma kalkarken orta alanla uzak kalması. Şöyle bir yanlış algı var hücumcular rakip atak yaparken defansa yardıma geldiğinde görevlerini tam olarak yapmışlar sanılıyor. Bu değerliyken bir de takımın ataklarında orta alanda paslaşmalardaki rolleri var. Halı saha formatı gibi ilerde bana gönder ben hallederim işleri daha güçlü rakiplerde bizi zorluyor. Burada yine ve yeniden Talisca öne çıkıyor. 6 numaran iyi paslar atıyor 10 numara pozisyonunda set yapmaya çalışan tek adamın ceza sahası civarında koşular yapıyor. O zaman bir zahmet hazırlık paslarının civarında dolaş. Bu şekilde Necip değişikliği kağır üzerinde mantıklı görünse de takımın 75'den sonra düşen haline çözüm olamadı. Çünkü asıl sorun paslı çıkma. Hoca da yandan buna bağırıp çağırıyor ama bunu maç sırasında çığırmayacaksın, maçtan önce her oyuncunu bu şekilde organize edeceksin.

QuaresmA dedi ki...

Babel bence olması gereken bir performans sergiliyor. Yani ne iyi, ne de kötü diyebilirim çünkü Beşiktaş'ta o pozisyonda oynayan topçunun yapması gereken rakamları yapıyor, ne eksik ne fazla. Çünkü o pozisyon çok iyi destekleniyor zaten. Son vuruşları çok net değil ama fena da değil. Uzaktan şutlarını beğeniyorum.

Attığı gollere bakarsak ise yarısını Avrupa kupalarında, yarısını da ligde atmış. Ligde attığı gollerin geneli de farkı arttıran goller. Yani bu ne demek? Ligde de, Avrupa'da attığı goller defanslar nispeten daha açıkken gerçekleşmiş. Babel kapalı defanslara karşı sıkıntı mı yaşıyor? Göreceğiz. Defansif etkisi ise, eh işte. Yani defansif anlamda pek becerikli olmasa da çabalıyor en azından.

Değiştirilmesi için bir öncelik yok kısacası. Ama değiştirmek gerekirse de o iş zor değil. Artık sağ ayaklı sol kanat forvet piyasada çok var. Esas sıkıntı tam tersinde, yani sol ayaklı sağ kanat forvette. Bizde 2 tane var da birini Şenol Hoca niyeyse tamamen sildi, ötekinin de dışı rakipleri içi bizi yakar.

Son olarak Wolfsburg Bundesliga'da play-out maçı oynayacak. Play-out'u genelde Bundesliga takımı kazanıyor Almanya'da ama küme düşerlerse bir alım fırsatı olabilir umarım.

Basar dedi ki...

Bana kindar diyebilirsiniz ama Wolfsburg küme düşsün, Gomez'de Alman 2. Liginde oynasin istiyorum!

can dedi ki...

@ Basar
+1

turgay dedi ki...

napoli ve Lyon'dan sonra bizden daha fazla topa hakim olan bir takıma karşı oynadık kendi sahamızda ve bunu yaparken 4 gol atmak sevindirici. Ancak adamların ileride becerikli oyunlarının olmaması da avantajdı bana kalırsa. Q7 ve Oğuzhan üzerinden tartışmayı doğru bulmuyorum biraz inada binmiş gibi geldi bana arkadaşların tartışması. Burada ozan her ne kadar bana hocayı sevmediğin için yanlı bakıyorsun dese de -ki evet sevmiyorum- oyun planının bu tartışmalara neden olduğu bir gerçek. bizim oyun planımızda sıkıntı var oyuncularda değil. Dün ortasahası güçlü takıma karşı 70dk taliscayla oynamak veya oyun görüşü daha iyi olan inleri takıma monte edemeyip Necip ile baskı yaparım topu kazanırım mantığıyla oynamak veya kenarda her maç sağ bek ısındırıp sağ bek değişikliğini 86da yapmak gibi benim asla anlayamayacağım işlerin olması beni hocaya karşı dolduruyor. Rakibe çalışmayan sadece kendi oyun planına inanan değişiklikleri doğru yapamayan ama geniş kadro isteyen transferde isim söylemeyen gelen oyuncunun özelliklerini bilmeyen bir hocayı ben sevemiyorum.

Adrianoyu burada eleştirmiştim. Tempolu değil sakatlanmaya müsait idare ediyor sanki diye. Son 2 yılı iyi geçirmemiş bir oyuncunun motive olamadığından bahsetmiştim. Ancak ligin ikinci yarısından itibaren sol bek gibi değil lider gibi oynuyor. Babelin bunda etkisinin yatsınamaz olduğunu düşünüyorum çünkü bekle oynamayı biliyor. Ayrıca temposu yükseldi ve en önemlisi takımı sahiplendi. Gelecek yıl Çin haberleri çıkıyor ama biz onu çok ararız bence.

Tolgay ve Oğuzhan'ın da kontratlarını uzattığı söyleniyor. Ben Şenol Güneş'ten gelecek yıl özellikle orta sahası zayıf rakiplere karşı bu ikiliyi kullanmasını bekliyorum. Önlerine yalnız daha pası düşünen birini almak lazım. Talisca seneye Monako'ya gidebilir. Ama abou kalsın. Dediğiniz gibi İngiltere kesin transferde bayılır orta sıra takımları böyle oyunculara. Alalım bu deli oğlanı pişman olmayız

beagle dedi ki...

Bugün Alonso ve Lahm'a veda ederken kariyerlerine bakıyordum. Lahm 800 maçlık kariyeri kırmızı görmeden bitirmiş.
Yıldızlarımızı seçerken çok daha özenli olmalıyız vesselam.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Yıldız seçmek mesele değil onları Türkiye'ye getirmek mesele :) Neredeyse gelen her kalburüstü yabancının bir arızası oluyor.. Arızasız olanı da parlayıp gitmek için geliyor.

@ Basar +1903

Beter olsun Gomez.

* Maça gelirsek; Oğuzhan biraz kıpırdandı ve sonuç ortada. Oğuzhan'ın oyunun içine girdiği, kaybolmadığı her maçı 3-4 golle alırız. Her zaman diyorum; Oğuzhan ne kadar iyi oynarsa takım o kadar iyi oynar. Tolgay'ın oyunu farklılaştırması da işleri değiştiren diğer unsur.
* Hızlı oyun, pas. Bunlar lazım bize. Konya maçından sonra bunu 2ci kez oynayabiliyoruz. Bunun anahtarı Oğuzhan. O yüzden eleştirdim ve yine öyle oynasın yine eleştireceğim.
* Q7 sezon başında beri ilk defa bu kadar bek ile karşı karşıya kaldı. Birebir kalınca da saçmalama oranı azaldı. Bu adamı bu şekilde kullanmak gerekli. Bunun içinde dünkü gibi hızlı oyun şart. Oyunun içinde olunca gelmediği kadar da geri geldi dün.
* Talisca gol harici tamamen ofsayt. Ne savunma ne hücum. Talisca'ya bu oyunuyla kimse 20 milyon avro vermez. Monaco eldeki maliyetli adamların bir kısmını çıkarıp küçüldü geçen sene ve şampiyon oldular. Bu sene tek yönlü bir oyuncuya bu parayı bağlamazlar.
* Babel önümüzdeki sene daha iyi olacak. Devre arası gelip verdiği katkı kalitesinden kaynaklı. Önünde bir kontrat daha var. O kontratta maksimum kazanç için önümüzdeki 1.5-2 sene epey verimli oynayacaktır.
* Aboubakar'ı bir şekilde transfer etmeli. Bu adam sezon başından beri Cenk kadar oynasa 25 gol bandına yaklaşırdı. Özgüven sorunu varsa bunun kaynağı da Şenol hocadır maalesef. İlk 11 oynadı, kötü oynadı hemen kesti. Son 10-15 dakikalarda skora göre soktu. Avrupa maçlarında 11 oynattı, ligde oynatmadı. Cenk'e verdiği 2ci şansların 10da birini Aboubakar'a vermedi. Garip işler yaptı hoca bu konuda.
* Adriano büyük topçu. 2ci yarı Tosiç topu alıp tam uçuşa geçerken önüne geçip onu zorla durdurduğu pozisyona çok güldüm.

planck dedi ki...

mali durumla ilgili çok iyi flood: https://twitter.com/kakbas/status/866230212165607424

bana en çok koyan satılan 100 formadan 33ünün faiz gideri olarak bankaya gitmesi. üstelik tüm maliyet ve giderleri düşünce elde net bir para da kalmıyor gibi. haliyle 500bin forma sattık anca laf gibi geliyor bana.

turkkant dedi ki...

Ş. Güneş'in sene sonu gideceğini Toroğlu söyledi. Bunu 2-3 aydır bana söyleyen, yönetime yakın birine sordum. Genel olarak durum şu. Yönetimin bir kısmı Ş. Güneş'ten hiç hazetmiyor. Bunun da iki sebebi var. Biri, hocanın aşırı müsamahasız ve biraz da geçimsiz-huysuz olması. İkincisi ise yönetimden rol çalması. Bana söylediği, yarın hoca bıraksa F. Orman üzülmez, yönetimin büyük kısmı memnun olur, dedi. Öte yandan, şu anda Güneş taraftar ve medya nezdinde o kadar güçlü ki, itibarsızlaştırmadan bunu göze alamazlar dedi. Yani hoca gitmek istemezse yönetimin göndermesi (şampiyon olduğumuz durumda) zor görünüyor.

Burada tabi milli takım kartı çıkarsa işler karışır. Hoca şampiyon yapıp gidebilir, yoksa Ş. Ligi oynamak isteyecektir. Umarım Terim-GS, Güneş-Milli takım gibi bizi oldukça sıkıntılı bir pozisyona sokacak işler olmaz.

Maalesef Fener'in Ersun Yanal'la, GS'nin Terim'le yaşadığı örneklerden pek ders almamış gibiyiz. Tabi işler iyiyken, hoca değil, ben başarılı yaptım sanıyorsun; ama GS'nin Terim sonrası, Fener'in Yanal sonrası hallerine baksalar kazın ayağının öyle olmadığını görürler.

turkkant dedi ki...

Transfer konusuyla ilgili de alınacak oyunculardan çok satılacak oyuncular önemli gibi.

Umarım Tolgay-Oğuzhan ikilisini uzatıp elde tutabiliriz. Bu ikiliye eklenecek Sosa'vari dengeli, oyuna giren, savunma bilgisi de olan bir ofansif orta saha ile müthiş bir orta saha kurarız. Atiba-Necip vb. de alternatif oyuncu olur.

Talisca-Abubakaar işi için de... Her şeye rağmen Talisca'nın henüz 21 yaşında olduğunu unutmamak lazım Bu oyuncunun fiziği oturacak, oyun bilgisi yerleşecek. Seneye daha fazlasını hayal ettiriyor. Oğuzhan'ın şu anki hali ile 3 seneki halini karşılaştırmak lazım. Evet, bu yaştaki oyunu kimi zaman sinir bozucu, ama 2-3 seneye Türkiye Ligi'nde uçar, haksız rekaber yaratır.

Talica'sız Abubakaar ise sıkıntı. Zira net golcü değil, Talisca 10-12 atarken sıkıntı olmuyor, aynı Real'de Ronaldo 30 atarken Benzema'nın olduğu gibi, ama Talisca giderse M. Gomez gibi cepte 20 golü olan oyuncu bulman lazım. Ya da, en iyi sezonunda 2 penaltı golü olan Quaresma'dan vazgeçeceksin.

beagle dedi ki...

Gördüğüm V.Arena'nin en iyi gunlerimizde bile sağladığı gelir artışı, yapimindan kaynakli 500M TL ek borcun ancak faizini karşılıyor.
Yapilirkenki "kahramanlik" bu yuzden tehlikeli geliyordu.
Bu vesileyle Erdoğan Şenay gani gani belanı tekrar dilerim.

fidddas dedi ki...

bugun zenitin 3. olmasi ile sampiyonlar ligindeki 3. torba icin sansimiz baya artti.
onumuzda tam 24 takim var.
direkt katilanlar haric katilimi sorunlu olan takimlar
m.united uefa
sevilla on eleme
liverpool on eleme
napoli on eleme
ajax on eleme uefa
kiev on eleme

m.united uefayi alamaz ise 3. torba oluruz.

planck dedi ki...

milli takım ile bir kupa alınması ihtimali yok. dünya 3.lüğüyle bile kimseye yaranamadı adam. biz şampiyon oldukça tekrar milli takıma gitme ihtimali bu yüzden pek yok bence.

beagle dedi ki...

Rodellega dururken 60 dkdir Ndoye çilesi. Ersunun da acayiplikleri varmış.

fidddas dedi ki...

e hadi hayirli olsun artik...
ligden dusen takimi yeniyoruz ve bitiyor.

nathan dedi ki...

@YSY. Şampiyonuz :)

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@beagle al benden de o kadar! n'doye o kadar kötü bir forvet ki, maçı bir trabzonsporlu gözüyle izleyince acıdım adamlara, çekilecek çile değil.. almeida'lı günlerimiz geldi aklıma.. futbol aklına en saygı duyduğum hocalardan biri olan ersun yanal'ın bu konudaki tercihi ve inadı da hayret ettirdi..
neyse iki takım da çok kaçırdı, bence adil bir sonuç oldu ve tabii bize yaradı..

antep'in yeni stadı da bize yarayacak, umarım tribünlerin çoğunu alabiliriz ;) güzel bir şampiyonluk turu olacaktır, son hafta da içerideki osmanlı maçında kupa törenini yaparız.. (tabii f.orman geçen seneki gibi fazladan bilet satıcam diye ayrı bir kupa töreni düzenlemezse!)

çok güzel ve çok stresli günler geçirdik ama sonu güzel oldu.. yeterince birbirimizi yedik, artık tadını çıkartmanın zamanı.. geçen sezon da bu zamanlarda bugünün planlarına düşüp şampiyonluğun keyfini sürmüyordu bazı dostlar, bu zihniyeti değiştirelim, bugünlerin tadını çıkartmak için kafa patlatmadık mı o kadar?

herkes gibi benim de yeni sezona dair isteklerim, beklentilerim, tahminlerim var ama bunları yazmak için kupayı kaldırdığımız günün ertesini bekleyeceğim.. anamızın ak sütü gibi helal olan bu şampiyonluğumuz hepimiz için hayırlı uğurlu olsun Kartallar..!

beagle dedi ki...

Pilot takimi satin aldik herhalde. Kocaeli Birlikspor. 2. Ligde Pttye yukselmek için play off oynayacakmis.

Bence çıkmasın 2.ligde oynamadan gencleri ptt 1.lige vermek çok iyi değil. Yasin hocayla u21i direk seneye gecirelim.

nathan dedi ki...

Geriye bir tek A takımdaki sistemin aynısını pilot takımdaki gençlere oynatma kaldı :) Aksi halde pilot takımda parlayan bir genç teknik yönetime önerildiğinde "biz daha iyisini şuradan kiralık bulduk" demeleri şaşırtıcı olmaz. Zamanla olur diyelim. Yoksa bir nal bulduk geriye 3 nalla at kaldı olayında kalırız.

nathan dedi ki...

Mevlüt Erdinç lafları dolanıyor. Aman diyelim. Cenk'i kopyalamanın kime ne faydası olacak.

Armagan dedi ki...

2017-2018 şampiyonluğu yükleniyor... hala aç mıyız, aç kalacak mıyız?

planck dedi ki...

aç kalma olayı cidden önemli. 2004 sezonunda 1. devre sürklase ediyorken bir önceki sezonun şampiyonluğa kitlenmiş seyircisi takım nasılsa kazanıyor yaa diye gitmemeye başlamıştı stada. kombinelerin sezon bitmeden çıkması iyi oluyor bu açıdan, en heyecanlı zamandayken alınıyor. fakat blogda bir doygunluk hissi var gibi. şahsen bende de doygunluk diyemesem de bir tam olmamışlık hissi var. oyun geçen seneki kadar tatmin etmediğinden ve stadın heyecanı da olmadığından sanırım. bilemiyorum tam..

nathan dedi ki...

@planck. Olay açık. Uzun bir süreden sonra ligi önemli bir süre için domine etme şansımız belirdi. Biliyoruz ki bu olursa endüstriyel futbolun yapısı gereği durum 3-5-8 oyununa dönecek. Malum 3-5-8'in ileri versiyonu king'den farkı kazanmaya başlayanın abuk sabuk işler yapmadığı sürece sonraki oyunda daha şanslı hale gelmesi. Dert tasa bundan. Ha şu da vardır futbol işinin doğası gereği. 2-3 sezon şampiyonluk gelirse taraftar artık kafasını Avrupa'ya çevirir orada başarı arar. Beşiktaşlı bu konuda diğerlerinden ayrılır. Elbette Avrupa başarısı da ister ama sevinmek için sevmedik derken bir de lig şampiyonluğuyla sevinirse gayet tamahkar davranır. Dediğim gibi elimizde önemli bir fırsat var. Umarım garabet sürprizlerle karşılaşmayız. Rangnick'le uzun vadeli işlerde uzlaşmak üzereyken Eriksson'la anlaşılmasını da gördü bu gözler ve herbişey Mayıs-Haziran ekseninde kitleniyor o bakımdan.

BJK4EVER dedi ki...

Euroleague de amma abartildi be arkadas. Bizim disinda sikleyen yok, ama harbiden komik hale geldi.
Dun Beyaz Futbol izliyorum, resmen 1 saat konustular.
Ertem Sener gevrek gevrek 200'den fazla ulke yayinliyor, 2.5 milyar insan seyretti diyor. Ulan insan bir dusunur be. 200'den fazla ulke yayinladigi yalanini kim uydurdu bilmiyorum da, www.liveonsat.com ve euroleague.net'ten bakinca 25-30 ulkenin yayinladigi gozukuyor zaten. Suzme salak medyamiz kendi pompaliyor kendi abartiyor haha. Dunya Kupasi finalini belki 2.5 milyar insan seyretmemisken Euroleague finalini 2.5 milyar insan seyretti demek harbiden gerizekaliligin onde gideni. Birde Avrupa ilk olarak bunu, ikinci olarak Real Madrid'in sampiyonlugunu konusuyor dedi suzme salak hahhahaa.

Su basketbol ve voleybol mevzusunu bizim kadar sikine takan yok. Bunun nedeni de futbolda o seviyede basariyi yakalacak guc/organizasyona sahip olmayan Turk takimlarin kimsenin sikine takmadigi branslarda kendi egosunu tatmin etme cabasi.
Dunyanin en guclu kuluplerine bakarsan, bunlarin hicbirinin voleybol ve basketbol branslarini takmadigini gorursun zaten.

Ingiliz kulupleri basketbol takimi bile kurmuyor.
Ispanyollar eskiden ciddi para harcardi, son 3-4 yil tamamen kistilar.
Yunanlar bizim su an yaptigimizi yapardi, ama onlari kriz vurunca onlar da butceleri dusurdu.
Italyanlarin da artik sikinde degil, Montepaschi Siena birakti, EA Milano da butce dusurdu.
Almanlar da ciddi para harcamiyor zaten.
Isteseler Bayern Munchen, Juventus, Liverpool vs basketbol takimi kurup hayvan gibi para basarak sampiyon olamaz
mi zannediyorsunuz (BM kurdu ama hala dusuk butcelerde, siklemiyorlar)? Kimsenin sikinde degil basketbol voleybol.
Ama bundan yararlanip siradisi butcelerle hayvan gibi para basan suzme salak kuluplerimizin ego tatmini iste. Sadece erkek basketbol degil, gidin bayan basketbol ve bayan voleyboldaki Avrupa sonuclarina bakin, hep Turk takimi agirlikli. Hayvan gibi para harciyoruz, Avrupa'da kimsenin sikinde degil, sonra Avrupa'yi dize getirmis gibi seviniyoruz.
Euroleague'in sponsorlarinin tamami Turk neredeyse. Bildigim Tadim (kuruyemis) sponsor amk. Ama sorsan tum Avrupa Euroleague
finalini konusuyor. Kazanan takimin aldigi 1 milyon euro para (futbolda CL'de grup asamasinda 2 mac alinca daha fazla para giriyor kasana), ama sorsan tum Avrupa bunu konusuyor. Harbiden bizim millet kadar salagi yok bu dunyada.

BJK4EVER dedi ki...

Gelecek haftaki fiksturden belli Turk futbol yonetiminin ne boktan oldugu. Sampiyonlugu belirleyecek haftalar, ama maclar yine ayni saatte degil. Fiksturunuze, Lig TV'nize sokayim. Mac yapmadan sampiyon olma ihtimalimiz var, boyle sacma is olur mu arkadas.....

turgay dedi ki...

bjk4ever

öncelikle fenerbahçeyi tebrik etmek lazım. avrupa basketbolunun en üst noktasına planlı programlı bir biçimde çıktılar. doğru kadro doğru antrenör doğru genel menajer ile bu işi başardılar.

yazdıklarının büyük bölümüne katılıyorum. çoğu ülke siklememe seviyesinde olmasa bile bizim kadar yatırım yapmıyor. ingiltere mesela tarihinde basketbola yatırım yapmamış bir konumda. almanya ise tamamen bütçe ile alakalı olarak yatırım yapıyor. ne kadar param var ona göre takım kurarım hayal satmam seviyesinde. şampiyonları bamberg mesela galatarasayın bile altında kaldı bu sene. italya 90ların basketbolunun kalbiydi. benetton çekildi siena banka batınca bitti bir tek milano kaldı ama onlarda dediğin gibi çok fazla yatırım yapmıyor. ispanya ile yarışır durumdayız. organizasyon olarak avrupanın en iyisi durumundalar ama bizim kadar para harcamıyorlar. real ve barca dediğin gibi bütçeleri kıstılar. kıstıkları bütçeler yine 20-30 milyon euro civarında orası ayrı. cska 42 milyonluk takıma sahip. az paralar değil bunlar avrupa basketbolu için.

gelelim bize. bugün semih erden dediğimiz kazma 1 milyon euro alıyor senede. daçkanın parasını verip oynatmadığı 5-6 oyuncusu var. efes bugun fenerbahçenin kadrosuna giremeyecek adamlara milyon dolarlar veriyor. bu fenerbahçenin kadrosu az para kazanmıyor. ama diğerlerine göre 3 gömlek daha iyi organizasyon. bugün bu kadar para harcarken FİBA'da hergün transfer yasağı alan takımlarımız var ki onlardan biri de biziz. yani olmayan parayı harcıyoruz. bugün galatasaray 20 milyon lira zarar ediyor basketboldan. bakmayın fenerbahçenin de zararı bu civarda.

neden olay oldu bu şampiyonluk. çünkü fener medyasının sarılacağı başka bişey yok. kadın basketbol son topta lig şampiyonluğunu son periyotta avrupa şampiyonluğunu kaybetti. kadın basketbolu erkeklerden daha başarılı ama bunu satamıyorlar. ne satacaklar obradovici. futbolda kötü oldukları için satacakları tek şey bu takım. neyse sonuç itibariyle basketbolda başarılı bir ülke olmak kötü şey değildir. ha bunu yaparken türk oyuncular kenarda havlu salladı mı ? evet salladı. yazın avrupa şampiyonası var. asıl ak kara orada belli olacak.

beagle dedi ki...

@planck
Zannediyorum Boğaz kutlamasini Haxiranin ilk günlerinde yaparız. O zaman herkesler acıkır yeni sezon için.
Kendi özelimde ben santrafor işi oturmadı mı, çok iyi hissetmiyorum.
Gomezli sezonun tadini bir daha yakalamak çok zor olacak.

fidddas dedi ki...

bana kalırsa lyon maçları ve sonrasında oynadığımız maçlarda oynanan bizi tatmin etmedi...
lyon maçlarında skor olarak ezilmedik ama oyun olarak tatmin olmadık.
zaten bu maçlardan sonra gelen yorgunluk atiba için sezon sonu oldu neredeyse.

hoca ve yönetim bu dönemi iyi analiz ederse
- daha iyi bir defans almamız gerektiğini
- 32 yaş üstü oyuncu sayısını abartmamamız gerektiğini
- atibaya bu kadar yüklenmenin eninde sonunda bizi patlatacağını
- hücümda daha fazla takım oyunu oynamamız gerektiğini
- babel, talisca, querasma üçlüsünü avrupada oynatmanın takımı çok yorduğunu
- cenkin bu takımın birinci forveti olarak değerlendirilemeyeceğini ve mutlaka net skorer almamız gerektiğini
- manajer oyunu transferleri 5 sene önce yaptığımızı ve bunun bizi batırdığını hala onunla uğraştığımızı
- nolursa olsun şampiyonluğun o kadar kolay olmadığını ve ciddiyeti kaybetmenin sıkıntıya sokacağını
- transferleri en geç temmuz sonunda bitirmek gerektiğini

görmüşlerdir.

bu açıdan nisan sonu mayıs başı dönemi akıllarını başlarına getirmiş olabilir.

Bu arada bu yıl medya bize transfer ile girişecek gibi duruyor.
ozan tufan-tolgay takası falan yazmaya başladılar daha mayısta.
oğuzhan ve tolgayın hemen sözleşme yenilemeleri gerekiyor. bu yaz da bu ikisiyle uğraşmayalım ağustos başına kadar.

Basar dedi ki...

@fidddas +1

Ben önümüzdeki seneden çok ümitli değilim. Geçen sene bir stoper alalım, takımı koruyalım yeter diyorduk. Stoper haricinde bize seviye atlatan bekler ve bir çıt daha iyi bir kaleci bulduk. Sosa ve Gomez'i kiralıklar ile ikame ettik

Bu sene ise iki kiralık oyuncuyu ikame etmemiz gerekiyor, yine stoper sıkıntımız var, Atiba ve bir kanadı yedeklememiz gerekiyor. Sayı baya bir arttı.

Umarım bu transferlere yetecek ilk önce paramız sonra da vizyonumuz vardır.

fidddas dedi ki...

@basar
para işini kiralık falan çözüyoruz da umarım vizyonumuz vardır.
aslında ince işe gerek yok. takımın ihtiyacının ne olduğu çok açık görünüyor, hocanın ne oynatmak istediği de ortada.
şov yapmaya çalışmadan bunu yapmaları gerekiyor.

yilmaz dedi ki...

Fikirlerinizi merak ediyorum. Atiba ben futbolu bıraktım Kanada'ya yerleşip hayvancılık yapıcam dese, Talisca da 30m€ bonservisle Monaco'ya gitse:

tolgay-ozzie önüne mi adam almalı, arkasına mı?

Ben bu sezon da suni bir stoper problemi yaratılmaması gerektiğini düşünüyorum. Elimizde bi maç oynayıp tefe koyduğumuz 30 stoper oldu, yeter artık. Eldekileri satmadıkça yeni stoper filan almayalım. Lütfen bitsin artık bu 7 stoperler dönemi.

@yılmaz

Bu soruya iki taraflı bakmak lazım . Hedef ne ? CL'de gruptan çıkmak mı , Lige ambargo koymak mı ?

Hafta sonu mali kongreden anladığımız kadarıyla pek iyi durumda değiliz ve düzenli CL'de oynamaya devam etmemiz şart . Bu durumda lige odaklanıp Tolgay-Oğuzhan devam etmek mantıklı olurdu . Gökhan-Necip defansif kısmı bir şekilde hallolur . Ama CL'de hem atletik hem fizik olarak çok eksik kalır .

Şu stoper işi tam saçmalık . Mitroviç'i veya Miloseviç'i oraya adapte edeceksin. Bunun başka yolu yok . Adriano giderse hele adam almamız gereken en az 4 mevki varken hala stoper arıyor olmak delilik . Keza iyi kötü Tosic-Marcelo ile 2 şampiyonluk alıyoruz yine stoper manyak mıyız neyiz anlamıyorum .

fidddas dedi ki...

@yilmaz
Ben arkalarina kemikkiran isterim.
OguZhan ve tolgayin iki 8 oynadigi ve forvetin daha skorer oldugu bir 433 bize daha uygun.
Eldeki forvetlerden buna babel ve aboubakar uyuyor.
4231 deki 10 numara artik con spesifik bir oyuncu iyisini bulmak da elde tutmak da zor. Ayrica gokhan ve caner-adriano ile kanat beklerimizin iyi oldugu bir kadroda 4231 bana gore atil ve zayif kaliyor

turkkant dedi ki...

@Övünç, Yılmaz

Ş. Güneş'in oyun pratiği üzerinden düşünürsek 4-2-3-1 oynarız. Bu sistemde, Oğuzhan da Tolgay da önde olmuyor. O nedenle, bence en ideali Sosa vari defansif özellikleri olan, topun değerini bilen, oyun kurulumuna katılan bir ofans almak. Ama tabi Talisca giderse...

Stoper konusunda doğru planlamayla sol stoper doldurulmayacak pozisyon değil. Belki en ideali bulunmaz, ama Tosic'in iyisi bulunur illa ki. Bence Miloseviç hiçbir şekilde olmaz; Mitroviç de olmaz, en fazla alternatif olur, kendimizi kandırmayalım, oyuncunun özellikleri hamleli stoper oynamaya uygun değil. Önceden de dediğim gibi, benim isteğim Lucas Leiva ile orayı doldurmak.



Zaitsev dedi ki...

@ yılmaz

* Kesinlikle arkalarına adam alınması lazım. Ligde 2-3 takım haricindeki rakiplerle gerekirse 4-4-2 oynayarak bile işi götürebiliriz. Avrupa için Necip'in tecrübelisi lazım.
* Zor maçlarda Oğuzhan 10 numara oynatılır gerekirse. Baskı karşısında defansın önünde kaybolacağına forvet arkası serbest gezinmesi daha iyi olur.

* Stoper konusunda @ Övünç'le aynı fikirdeyim. Mitroviç'le tam bir yaz kampını geçirip onu oraya adapte edeceksin. Göbekte bu kadar yumuşak olduğumuz sürece hamleli stoper işleri hikaye. Ramos-Varane koysan kar etmez. Usain Bolt hızında Ramos hamlesinde bir adam yok dünyada :) Alırsın bir Giunti o zaman stoperlerinde sırıtmaz.

* Lucas Leiva'dan stoper fantezisi nereden çıktı. Adam yılların ön liberosu. Necip'ten beter olur arka tarafta. Liverpool'da defansın önünde Emre Can oynuyor. Tekrarlamış oluyorum ama koy bakalım Emre Can gibi bir adamı bizim defansın önüne sorun yaşıyor musun?
Transfermarkt'a göre Liverpool bu sene kaybettiği 6 maçtan 4ünü Lucas Leiva stoper oynarken kaybetmiş.

turkkant dedi ki...

Leiva bu sene 12 maçta ligde ilk 11 çıkmış, bunların 7sinde stoper oynamış. Liverpool'da 7 maç stoper oynayan oyuncu bizde rahat oynar. 2-2,5 m. euro bandında bonservissiz Leiva, Atiba düşerse yerine ön libero da oynatırsın bence faydalı transfer olur.

planck dedi ki...

inleri göndermeden göbeğe kimseyi almamak lazım. sayısal olarak eksik bölgeleri tamamlayalım önce. 2017 bütçesine 70M lira bonservis geliri yazılmış yani 20M€luk satış öngörülmüş. q7 + adriano + inler + stoperler diye tahmin ediyorum. bakalım görücez.

Ekrem35 dedi ki...

Keşke adriano'yu satmadan para kazanabilecek başka bir yolumuz olsa. Ligde neyse de avrupa maçlarında girdiği kademeler, kestiği ataklar ve yarattığı pas istasyonu olma özelliğini çok ararız.

Ayrıca son derece hırslı aynı zamanda da pozitif enerjisi olan biri. Takımdaki herkesin çok sevdiğine de eminim. Bakalım neler göreceğiz yazın ama önce şu şampiyonluğu resmen alalım bu hafta.

planck dedi ki...

çok yerinde eleştiriler gelmiş genel kurulda: https://www.youtube.com/watch?v=5L-Ib2VwKzU

Huzeyfe dedi ki...

Merak ediyorum acaba Cenk-Talisca-Abou uclusune sene basinda 40 gol yazan var miydi aramizda?
Ucu de istatistikte sasirtti, oyunda sasirtmadi.

Ayrica Adriano'nun oyununa Babel'in katkisi buyuk. Kucumsemek icin soylemiyorum, Adriano hep sorumluluk alarak oynadi. Ama Babel'dden sonra com daha iyi oldu sol taraf.

beagle dedi ki...

Ben Turkkanttan yanayim. Şenol Güneş futbolu zayif ofansla oynanamaz.
Önlerine Litmanen, Bergkamp, Alex artik ne tarz adam buluyorsak koymak gerekir. Sadece ceza alanina girip gol atması zorunlu. Mesela bizdeki eski kolpa Fernandes olmazdı.

Nitelikli bekler ile gol atmayan kenar forvetten tasarruf edip baklava veya asimetrik bir düzen kurabiliriz. Babel gezici, forvet arkası ve golcü koyarsan Tolgay ve Oguzhan'in arkasina bir kemikkiranlı sistem olabilir. Ama golcünde her yol olacak, kafa, dribling vb. (Mandzukic mesela)

Abi Titi'yi al bitsin bu stoper işi. Artik gözünün önünden bildiğin adam alacaksin. Bir de Rodolfo ve Ersanı yedekte tutacaksin tamam. Kalanindan kurtul.
Eldekilerle o iş olmaz. Geçen seneden 3 galibiyet az aldiğimizi hatirlatirim. Atiba sonrası sol stoper patlar. Yipranmadan Marcelo da sakatlanir. Kic üstü oturur izleriz ligi.

beagle dedi ki...

Fabri'nin sağı epey kişinin ilgisini çekmiş olmalı. http://haber1903.com/n-33074-fabrinin-ayni-golden-tam-9-tane-yedigi-ortaya-cikti.html

Zaitsev dedi ki...

@ turkkant

Leiva'nın stoper oynadığı 7 maçın 4ü mağlubiyet.

nathan dedi ki...

Şenol Hoca gidecek Bielsa gelecek fantezilerinde değilim. Hoca gidici olsa bile Bielsa'nın gelip takımı oturtması 2-3 yılı bulabilir, bu da mali yük nedeniyle ligi sürekli domine etmemiz gerektiği gerçeğine uymaz. Afaki konuşarak 4-3-3 ve 4-2-3-1 formasyonlarının konuşulduğu ortamda Bielsa'nın 3-3-3-1'i nasıl olabilirdi ve lige nasıl yansırdı benim için merak uyandırıcı. Herhalde ilk ciddi falsoyu vakit kaybetmeden en gerideki 3'lüden yerdik. Mevcut kadroda tek uyan tarafı ileri 3+1.

"The 3–3–3–1 system is a very attacking formation and its compact nature is ideally suited for midfield domination and ball possession. It means a coach can field more attacking players and add extra strength through the spine of the team. The attacking three are usually two wing-backs or wingers with the central player of the three occupying a central attacking midfield or second striker role behind the centre-forward. The midfield three consists of two centre midfielders ahead of one central defensive midfielder or alternatively one central midfielder and two defensive midfielders. The defensive three can consist of three centre-backs or one centre-back with a full-back either side.

The 3–3–3–1 formation was used by Marcelo Bielsa's Chile in the 2010 World Cup, with three centre-backs paired with two wing-backs and a holding player, although a variation is the practical hourglass, using three wide players, a narrow three, a wide three and a centre-forward"

czeslaw dedi ki...

yalnız ciddi ciddi hocanın gidici olduğu konuşuluyor. daha şimdiden tadım tuzum kalmadı. umarım amaçları da budur, gerçekten giderse olacaklar hiç iyi görünmüyor. zaten bu kadar hücumcuyu bir arada oynatıp, verim alacak herhangi bi' hoca da bu topraklara gelmez. başımızda da herhangi bi' futbol aklı olmadığı için, her şeyi yeniden planlamak gerekecek.

sahi, giderse kim gelecek/gelmeli?

beagle dedi ki...

@Nathan
Cafu, Roberto Carlos falan gibi nadir kanatlar bulmadiginda bütün 3 stoperli sistemler bana 5 defansli 5-4-1 versiyonlari gibi geliyor.
Belki geri 3lunun yan stoperleri Ramos ve Maldini niteliklerinde olursa takimi ileri itebilir ama çok özel oyuncu gereken işler bunlar.
Cruyfun 1 stoper 1-2 bek ve onlibero ile oynattığı futbol (Koeman Sergi(Ferrer) Guardiola(Nadal)) bu açıdan en cesurlardandi ve 300 maç falan oynadilar. Yillar sonra da Puyol Pique Mascherano ve Busquets ile benzerini yaptilar. Ama çok zor iş.
Futbolda sistemler degisir 4-4-2 versiyonlari baki kalir. ;)

nathan dedi ki...

@beagle. Hislerime tercüman olmuşsun :) Biz stoper bulamıyoruz kaldı ki böyle adamlar. Öte yandan Cruyff orta alan fetişisti bir adamdı ve bu nedenle bizim ligde sıkça yapıldığı üzere oyunun beklerle kurulması rahmetliyi çileden çıkarıyordu. Fakat elinde her daim topu oyuna çok iyi sokan orta saha oyuncuları olunca haklıydı tabii. Bizdeyse diğer bir eksik konu, stoper-orta alan paslarıyla topu oyuna iyi sokmak.

Eldeki kadronun yeni bir oyun sistemi için olumlu yönlerini saymadan defolarını ortaya koyarsak 4-1-4-1 ya da duruma göre 4-4-2 diye bağırıyor resmen.

nathan dedi ki...

@czeslaw. Eğer yönetimdeki rol çalma hadisesi gerçekse korkum "yabancı getiririz kendi işine bakar zaten Türkçe bilmiyor biz ekrana çıkarız" diyerekten isimli diye kadroyla alakasız bir yabancıyı getirmeleri. Jesus böyle bir aday. Gelirse 6 ay sonra oluşan kaostan dolayı yöneticilere kafa atmazsa ben de bir şey bilmiyorum.

Ali Ece dün tivibu'da Şenol Hoca ile ilgili mevzuların hikaye olduğunu söyledi bence de içeride rahatsız olan bir takım gerizekalı yönetici kesin vardır ama normal şartlarda Fikret Orman'ın bile takımı 2 sene üstüste şampiyon yapıp iyi kötü yarı final'in eşiğinden dönen hocayı gönderecek kredisi olmamalı .

Gerçi kombineler satılmış durumda zaten en kötü bu seneyi idare eder ondan sonra da bırakır gider , efsane olmak yerine ego kurbanı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alır . Bu kadar zeki bir adamın böylesine bir aptallık yapacağını sanmam .

Şenol Hoca şuanda ligin ve Beşiktaş tarihinin en iyisi .Bunu ben demiyorum istatistikler söylüyor . Hoca'nın Beşiktaş'ta maç başına 2.27 gibi akıllara ziyan müthiş bir puan ortalaması var . Beşiktaş'ın mevcut koşullarda başında olabilecek daha iyi bir hoca yok . Bu kadar net .

sports guy dedi ki...

@kuzeyfo onu beagle ile biz tartismistik sene basinda, aboubakarin gec oturmasi sagolsun o hakli cikti :)

Ben abou ile taliscaya toplam 30 yazmistim. Hem talisca sakatlandi hem de abou ile hocanin yildizi gec baristi/kampsizliktan takima gec uyum sagladi vs bir cok neden var. Ama 22de kaldilar. Ha tabi ideal gol sayisini 75 yazmistik muhtemelen 70 gorecek maksimum. Sasirtici kisim cenkten geldi evet, bir de babel olcay degisikligi de bu duzende siritan olcay'in muhtemelen yapmakta zorlanacagi katkiyi ayri bir yere tasidi.

Bu mental jimnastik bence her zaman onemlidir. Mesela sene basinda gol yazmadigim gokhan gonul tek golle tek mac aldi. Tosic keza oyle. Bu sene daha cok dagildi gol katkisi gecen seneye gore.


Seneye abou kalirsa bizde tam anlamiyla kariyer sezonu gecirebilecegini dusunuyorum, tabii senol hoca ve ozzy kalirsa. Beagle defalarca kez hakli olarak soyledi kafa toplarindaki eksikligini, ama seneye bu kadar quaresma eksenli bir futbol olmayacagini dusunuyorum. Ve daha yerden oynanan oyunda Aboubakar bu ligin tozunu atacak kapasiteye sahip.

sports guy dedi ki...

Bu arada galiba gidici kendisi, ama bu sezonun kadrosundan en cok kimi arayacaksin diye bir isim sorsalar net adriano derim. Yillardir bek bek diye aglayan bir taraftara ruya gibi bir sezon gecirtti. Varligini cok arayacagimiz kesin.

nathan dedi ki...

Kişisel olarak sezon puan ortalaması ya da peşpeşe gelen şampiyonluklar benim için tek kriter değil. Şenol Güneş'in eleştirilecek çok şeyi olduğunu düşünüyorum ve olan bitende ligdeki durumun da etkisi olduğunu görüyorum. Ancak bu saatten sonra yapılacak bir teknik yönetim değişikliği herşeyi alt üst eder ve hiçbir konuya yaramaz. İşte tam da ligdeki bu durum nedeniyle Şenol Güneş'le en az 1 yıl daha devam edilmeli hatta 2. Aradan 2 yıl geçtikten sonra akıllı bir yönetim becerisi gösterilebilirse ileriye dönük işlere başlanır. Ama şu anda hiç olmadığı kadar çok erken. Sırası değil.

Barreto dedi ki...

Şenol Güneş bu sezon biraz fazla hata yaptı gibi, ama mevcut koşullarda 1 yıllık opsiyonun kullanılmaması saçmalıktan öte bir şey olur.

Büyük Türkçe Sözlükten,

intihar Ar. inti§¥r
a. (intiha:rı) 1. Bir kimsenin toplumsal ve ruhsal nedenlerin etkisi ile kendi hayatına son vermesi: “Cinayetlerin ve intiharların sebebi kudret ve imkân arasındaki dengesizliktir.” -R. H. Karay.
2. mec. Hayatını tehlikeye düşürecek aşırı davranış veya iş.
3. spor. Bir kulüp yönetiminin başarılı hocasının görevine akılla izah edilemeyecek biçimde son vermesi. “Bu durumda Şenol Hocayı göndermek intihardan başka bir şey değildir.” -Barreto.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Eyvallah dostum.
Aslinda sene sonu durum tespiti şasirtici Cenk+Abu 30u bulacaklar. (Penalti etkisi+5)
Onun dışında Talisca'nin sakatliga rağmen iyi bir destek forvet skoru yakalaması işi çözdü.
Diğer pozisyonlardan yeterli gol gelmedi. Daha fazla stoper ve kenar forvet golü beklerdim.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

* Cenk'ten gelen katkıya gol sayısı olarak bakınca fark varmış gibi gözükse de attığı penaltılar ve oynadığı dakikaların da göz önüne alınması lazım.
* 2015-2016'da ligde 700 dakikada 8 gol(1 penaltı) atmış Cenk. bu sene oynama süresini 3.5 katına çıkarmış(2400 dakika) ama gol sayısı ligde 6 penaltıyla beraber 18 olmuş. Hareketli oyunda 1700 dakika daha fazla oynamasına rağmen 5 gol fazla atabilmiş. Bunun üzerine ciddi olarak gidilmesi gerekli.

* Yerli forvet tercihinin ve zorlamasının bize negatif katkısı olduğunu düşünüyorum bu sene. Gomez geldiğinde belki daha formsuz olmasına rağmen Gomez olduğu için düzenli oynadı ve form tuttu. Aboubakar ilk hatada kızağa çekildi. Ligde yedek CL'de ilk 11 oynadı. Bu şekilde oynatılan bir oyuncunun kafa ve fiziksel olarak form tutması beklenemez.
* Talisca'nın gol katkısıyla beraber bu sene denklemi düzelten en önemli unsur Babel transferi. Tam oturmamasına rağmen ligdeki 4 golü ve oyuna verdiği destek çok önemli bizim için. Tek kanat ağırlıklı oyunun devam etmesine rağmen ters kanattan verdiği destek orta bölgenin de rahatlamasına sebep oldu.

* Talisca konusunda girişim yapılmış görünüşe göre. Elde para varsa gelecek transfer dönemi başlamadan Caner + Talisca işini bitirmek lazım.

Basar dedi ki...

Cenk çok çok iyi bir yedek. Sonradan oyuna girdiğinde işler kötü gidiyorken bir silah, iyi gidiyorken farkı arttıracak bir adam. Cenk'i 1. forvet olarak kullandığımızda ise herkesin söylendiği bir adam. Adriano hakkında ne kadar net konuşuyorsak, Cenk de bu kadar net.

4-4-2 oynarsak bunu ayrıca değerlendiririz.

planck dedi ki...

gomez geldiğinde oyuncu özellikleri olarak teoride yapbozu tamamlıyordu pratikte tam performans gösteremese de. haliyle üstünde duruldu. abuş da ise durum farklıydı, burada da onlarca kez yazıldı beş para etmeyecek adam aldık anadolu topçusu fln diye. şu anki performansını 3-4 maç üstünde dursak kazacak durumda değildik o zaman zira adam takımdaki kimsenin dilinden anlamıyordu, takım başka bir top oynuyordu hatta ne oynadığımız da tam belli değildi. cenk de formdaydı ve oynadı haliyle.

mali verileri gözdünüz mü bilmiyorum ama oyuncu satsak da olabildiğince bonservissiz oyuncu almamız lazım hala. takımda caner q7 varken kafa vuramayan forvete ben hayatta vermem 6-7M bonservis + 3M maaş vermem. abuş değerli olsa da daha az maliyetle daha verimli kullanacağımız daha maliyetsiz oyuncular bulmak gerekiyor. veya bu adam bize şampiyonluğu getirir dedirtmesi gerekiyor. ben abuş için de talisca için de bunu söyleyemiyorum. abuşun yaptığı her hareket zaten random, daha önce de yazmıştım eleman zar atıyor bazen 1 geliyor bazen 6. şimdilerde 4-5 arası takılıyor ama tekrar 2-3lere inerse sıkıntısı büyük oluyor. fenere attığı golde de topa vuramadı şansı yaver gitti vs.. bu adamlar avrupada tur getirebilirler ama ligte şampiyonluk soru işareti olur. ve borçun faizini ödeyemeyen bir klüp için önemli olan ligtir. geçen seneki bütçede 8M€ kar beklerken 150M kadar zarar etmişiz. Tüm ŞL ve oyuncu satış gelirlerine rağmen. Bu sene gelirimizin 100M artacağı ve denk bütçe olacağı öngörülmüş. bu denk bütçe işini sağlayamadıkça klüp git gide borca gömülmeye devam edecek.

dominic molise dedi ki...

dudu ya da lens ya da ikisi birden gelirse ben acikcasi oldukca tatmin olurum.
hele bir de vida/rakitsky gelirse cok bombastik olur.
buyrun size 25 kisilik kadrom.

fabri,
gg, marcelo, vida/rakitsky, caner
atiba, tolgay
lens, talisca, dudu
abu

tolga, necip, tosic, n'diaye, turuc, babel, tore, ba, mitrovic/rhodolfo, inler, sobol, beck, fernandao, utku

bu beni oldukca tatmin eder.
oguzhan, q7, adriano, cenk satilacak bence ki sevinirim satilirlarsa..
bence hepsinin gelebilecekleri maksimum bu. belki oguzhan haric.
omer'in sozlesmesi bitti ama mitrovic, milosevic, veli, rodolfo, aras, inler, pektemek gibi adamlar karsiliginda da n'diaye ve turuc'u alabilirsek bence super olur. belki inler ve mitrovic/rodolfo yedek olarak kalabilir.

40 milyon euroya yakin para gelecegi soyleniyor oyuncu satislarindan. (oguzhan 17, q7+adri 15, 8 cenk)
8'i abu'ya, 5'i dudu'ya, 8 civari da vida/rakitsky'e, 8'i lens'e, 1'i caner'e gitse 30 ediyor.
sol beke de bence sobol'u kiralayacagiz yedek olsun diye. talisca da kiralanacak gibi duruyor.
bir de genc/potansiyelli forvet alabilirsek/kiralayabilirsek 3. forvet olarak bence basarili bir transfer sezonu olur. burada lutfen kriter olarak senol gunes'e danisilsin ki biliyorum fernandao tarzi azman bir adam istiyor. hatta fernandao bile olsa ben yadirgamam.

gaziantep tribunleri bize acinca sampiyon oldugumuzu varsaydim ve heyecanlandim. kusura bakmayin.


turkkant dedi ki...

Ben de Planc'e büyük oranda katılıyorum. Abubakaar transferi maliyetine bakar. 5-6 m. euro bonservis, 2 milyon altı senelikle iyi transfer derim. Üstü için kötü derim. Zaten üstü olursa satışı da zorlaşıyor. 3 m. euro versen, Avrupa'da 5 m. euro maaş veren takım bulman lazım satmak için, çok kolay iş değil...

Ş. Güneş gitse kim gelecek demiş arkadaşlar. F. Orman'ın çok eskidendir bir Abdullah Avcı sevadası varmış, belki o depreşmiştir.


Hidayet dedi ki...

hücum hattının sürekli değişmemesi için bile abou'nun kalmasını isterim . q7 giderse ,ki takımın bütün hücum alışkanlığı da değişir, bir de abou , ne olacağı bilinmeyen talisca . yok , bu sene yeter artık , bir ,iki toplamda zorunlu değişiklik olur da , böyle major değişiklik olmasın . sonra yine sil baştan olmasın .abou'ya 5-6 bonservisine verilir. abou beşiktaş'ın elinde de patlamaz .

yerli futbolcu yalakası medya (onlardan ekmek yedikleri için) cenk'i övecez diye adamı yerin dibine sokmaya çalıştılar . hatta kendi içimizden rüzgar sağnak gibileri bunlara dahil . hoca'da , abou'nun gelişimine , cenk sevdası yüzünden, engel oldu . her zaman söyledim , napoli-benfica-kiev- oly.. gibi takımlara karşı kim oynuyorsa ,sakat-cezalı değilse ligde de o oynardı . bak şimdi 3-4 haftadır bi tarafımız tutuştu da abou oynuyor. cenk iyi bir yedek (2.) te olmaz benim gözümde. çünkü o'na lyon ,ya da cl takımlarına karşı ihtiyaç duyarsak ne olacak ? as oyuncu sakatlandı , rakip napoli , ileride cenk . bazı konularda yeterliliği "0" olan adam bizde oynayamaz. rakip bizden zayıfsa , yükleniyorsak , iş yapabilir , fakat rakip lyon , napoli ,juventus ,hatta fener -gs ise , bizi kendi sahamıza itebiliyorsa, ve stoperleri biraz güçlü , hamleliyse cenk o maç ancak stoperlerden dayak yer . maç sonunda da hanesinde 0 yazar. şampiyonluğu garantilemeden ilk 11'de görmek istemiyorum . yine krallık hayalleri devam ediyordur . görün bakın şampiyonluk garantilenirse ,osmanlı maçına cenk çıkar. korkum ,antep maçına da onunla başlaması !

beagle dedi ki...

@Planck
2 paragrafa 10 doğru tespit falan sığdırmışsın :)

Abu'ya biraz ısındık ama maliyeti çok. İlk 11'deki yeri de sisteme bağlı. Hiçbir maçı koparamadığını da eklemek lazım. Yan ortalardaki zaafı 2. ve 3. golleri bulma ihtimalini çok düşürüyor. Ve tabi kırmızı kartlar. Seneye FB maçında 25.dkda kırmızı görmeyeceğinden emin miyiz? Güldük ama Q'ya top verme eylemi de oldukça salakçaydı. Şampiyonluğa 1 maç kalmış niye sorun ortamı yaratıyorsun?

Söz konusu devasa mali problemi futbol takımından satışla çözemeyiz. Stadın söylendiği gibi 200 değil 500 milyon TLye mal olması da tuz biber ekti. Daha önce belirttiğim gibi stadın sağladığı gelir ancak maliyetinin faizini ödüyor. Yıllık faiz giderimiz 150 milyon TL seviyelerindedir.
O stadın mülkiyetinin de bize ait olmadığını düşünürsek bu projenin finansal intiharla sonuçlandığını söyleyebiliriz.
Böyle dakikalarda muhasebecilik veya pembe vizyon hikayeleri ile iş çözülmez. Büyük firmalar, iş adamları veya politikacılarla devasa ölçekli bir çözüm üreteceksin. Hisselerin %51ini geri alma opsiyonuyla bir şeyhe mi satarsın?, Takım otobüsünü gazoz şişesi görünümlü mü yaparsın?, Kıbrıs'da veya Romanya'da kumarhane mi açarsın? Bilmiyorum. Ama YD'nin batırdığı kulübü, borcunu 2'ye katlayarak kurtaramazsın.

Ayrıca uzun vadede genç oyuncularımızı pilot takım vb ile pişirip paraya çevirmek de, Demba Ba, Ersan, Atınç gibi satışlar da sürdürülebilirlik projeleridir. Kısa vadede bizi kurtarmaz.

Son bir not, bir önceki denetçimizin 2 yıl ceza aldığını düşünürsek, Yalçın Karadeniz'e büyük haksızlık yapılmış olabilir. Ben başkanımıza çok güvenemiyorum.

EC dedi ki...

4-5 sene once kulup batmisti ve mecburi feda denildiginde piyasada bir tane para babasi yoktu..

su an doviz kur artislari, bitirilmis stad ve rayina %80 civarinda oturmus bir takim ile ust uste 2ci sampiyonluga giden bir takim.

Baskan acikladi; Erman Toroglu nun orta yere sicip biraktigi Senol Gunes polemigine cevabi.
Senol Gunes ve Besiktas uyumu bence su anda Turkiye ligindeki en iyi uyum.

Neden bozulmak istensin ki!?

2 Sampiyonluktan sonra da hala bazi arkadaslarin Besiktas i Barcelona, Batern Munich ayarinda gorup elestirilerini mali ve transfer acisindan bu kriter goz onune alarak yapmasi ise biraz acimasiz!

Biz gotu boklu Turkiye liginde su siralar en dogrulari yapmaya calisarak, bataktan burnumuzu disarda tutarak nefes alan ve tam cikmak icinde rakiplerine gore daha bilincli girisimlerde bulunan bir kulubuz.
PRofesyonel Kulup Turkiye de yok.
O nedenle bu mukemmeliyetci tavrinizi gidip biraz Bayern Munich Bloklarinda yazarak tatmin edin derim.

Son Soz;

SAMPIYON BESIKTAS...

FEtocusune ( GS ve IBFK), Sikecisine, Demiroren'ine, FB uyesi oldugunu dun soyleyen CB sine ragmen 2 yil ust uste SAMPIYON BESIKTAS !

Zaitsev dedi ki...

* Yalçın Karadeniz başkan olmak isteyen ve bunun için yönetime yüklenen birisidir. Kulübün derneğe olan borcunu görmezden gelip 2 borcu birleştirerek saçma sapan bir rakam açıklamıştır. Örneğin kulüp derneğe 100 milyon borç ödese Karadeniz'in hesabına göre borç 200 milyon azalacak. Bunun amacı seçim yaklaşırken yönetimi sıkıştırmaktır.

* Stad konusu 2 tarafı keskin bıçak. o stad yapılmasa benim şahsi fikrim bizi orada uzun süre barındırmazlardı. İstanbul'un en değerli arsası + trafik + deprem + eski stad bahaneleri ile size yeni stad yapalım çıkın oradan diyerek yolu verirlerdi. Bu kadar sıkıntılı bir dönemde durduk yere niye böyle bir borca girilsin. Her şeyin dolarla döndüğü bir ortamda da 3 senelik bir stad inşaatının 200 milyona çıkmayacağı aşikardır.

* Borç dolar bazında çok değişmedi YD dönemine göre. Arada bir de yeni stad yapıldı. Bu önemli bir süreç. Seneye yeni yayın ihalesi ve CL gelirleri ile toparlanma süreci yoluna girer. Benim gördüğüm hedef olarak 2019 yılı koyulmuş. 2019 UEFA denetlemesinin sona ereceği ve yeni 3 yıllık lobi satışlarının yapılacağı yıl.

Bu arada son bilançoda 1 haziran 2016 - 28 şubat 2017 arası net faiz gideri 40 milyon TL gibi gözüküyor. 150 milyon nereden çıktı?

Bu transfer konusunda basının gazına gelmeyelim.

* Elimizde Adriano harici net transfer yapar diyebileceğimiz oyuncu yok.

* Aklı başında hiç bir takım Cenk'i 3-4 maç izledikten sonra almaz. 8 milyon avro hiç vermez.

* Oğuzhan bu temposu ve fizik gücüyle İspanya harici bir ligde oynayamaz. Orada da 10 milyon avro üstü bir transferi yapacak takımlar belli. A. Madrid ve bir ihtimal Sevilla ve Villareal. ötesi yok. Roma transferi bana gerçekçi gelmiyor. Oğuzhan 5 yıllık kontratını imzalar yakında.

* Takasla Türkiye'de transfer olmaz. Kimse senin 1.5 milyon avro verdiğin oyuncuyu takasla almaz. N'diaye'ye takas teklif ettik mesela. Adam yıllık alıyor 300-500 bin avro max. Sen 3 oyuncu önersen minimum 4 milyon avro alacaklar. Osmanlı niye yapsın bu transferi. Bunun olması için en az kontratların yarısını yüklenmek gerekli.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Yukarida planck bir flood linki vermişti. Çok basit özetliyor:
https://twitter.com/kakbas/status/866230212165607424

Sen itiraz edince tekrar okudum. "Finansal Giderler" yani faiz 170 milyon TL. Üstelik 1 yil icinde 560MTL borç ödemesi var ki yeni borçlanmalar ve olasi faiz artışları demek. 200M olabilir :(

EC arkadaşım sampiyonluğu hep beraber kutlayacağız. Derdimiz "Bundan sonra her sene" için kulübün bu durumdan çıkması. 20 sene üstüste şampiyon olsak 21.yi de isterim ben.

Stad projesi pembe bir vizyon ama rakamlar ortada. Stad bitmiş, stad full, GSnin yarisi kadar maaş oduyoruz, CLden tek basimiza para aldik, bonservisten de artidayiz. Hala 1 yilda 100M uzerinde zarar...

Borcun faizini borç ile ödeyen işletme iflas etmiş sayilir. Sinirindayiz arkadaşlar. Büyük bir projeye ihtiyacimiz var.

turkkant dedi ki...

Gelecek sezonla ilgili ne alacağımızdan çok ne satacağımız önemli görünüyor. Ben eldeki oyuncuları ikiye ayırıyorum.

Birinci grup bonserisi bırak kontratından çıkmanın bile başarı sayılacağı grup: Rhodolfo, Miloseiç, Franco, Aras, M. Pektemek, Veli, G. İnler, Boyko. Maaş toplamları bu oyuncuların 10 m. euro civarı. Yani yıllık maaş toplamımızın neredeyse üçte biri.

İkinci grup ise değerini bulursan satacağın grup: Örneğin Oğuzhan 14 m. euro üstü el mahkum satarsın, Tolgay-Cenk-Marcelo'dan birine 7 civarı tekli gelirse satarsın, Quaresma-Adriano gibi veteranlara 3-4 m. euro gelirse satarsın, keza Mitroviç'ten zararın neresinden dönülürse kardır deyip 2ye filan elden çıkarırsın.

Atiba-Necip-Babel gibilere ise pek teklif gelmez kalırlar.

Barreto dedi ki...

Mali durum ile ilgili bir kaç şey yazmak istiyorum. Stadın gerçek anlamda devreye girişi şimdilerde oluyor. Kombineler(1 yıllık) ve localar (3 yıllık) olarak 2014-2015 sezonunda satıldı ve gelirleri stat insaatina gitti. Loca ve kombinelerin stat bittikten sonra süreleri başlıyordu. Dolayısıyla kombineler bu yıl da geçerliydi ve bu sezon gelir sağlamadı , localar ise 2018-2019'da tekrar satılabilecek. Stat tam olarak gelir getirmeye başladığında Beşiktaş'ın € olarak kabaca 35 yayın + 20 sponsorluk + 25 loca/kombine/bilet + 5 Ürün + 5 kira = 90 milyon (oyuncu satışı ve UEFA hariç) temel geliri oluyor. UEFA(CL:30, EL:10) gelirleriyle 100 ila 120 M € lik bir gelir ortaya çıkıyor. 45 - 50 milyon € luk maaş giderleri ve 10 milyon net transfer gideri düşünüldüğünde, kulüp yıllık 30 ila 50 milyon € luk faiz ve anapara ödemesi yapabilecek(120M ila 200 M TL).
Sonuç: enseyi karartacak bir durum yok ama çok dikkatli olunmalı.
1-Altyapıdan oyuncu çıkarmalı (en azından Necip seviyesinde ve bir tık üstü her yıl 1 oyuncu)
2-Pahalı transfer yapılmamalı
3-Maaş dengesi bozulmamalı
4-Arayı açmadan belirli sıklıkta CL ye katılmalı
5-Oyuncu satabilmeli
6-Scouting, scouting, scouting, ve dahi scouting.

Kulüp kültürü nedeniyle bunları FB ve GS çok zor yapabilir ama bizim yapabilmemiz lazım.

beagle dedi ki...

@Barreto
Ön satışları gözden kaçirmistim. Bir nebze içim rahatladi. Teşekkürler.

Barreto dedi ki...

Şu anda vadesi gelen borçlar yeni borçlanmalarla çevriliyor büyük ölçüde, 2018-2019 sezonuyla birlikte borçlarda azalma olacağını tahmin ediyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@Barreto

Yukarida bahsedilen hesaptaki gelir tablolarina bakildiginda loca&vip&kombine satislarindan 2015'te 11, 2016'da 23, 2017'de 34 milyon TL elde etmisiz. Para degil bu yalniz. Ben pek anlamadim. 3 yillik toplam senin soyledigin 20 milyon euro'ya ulasmiyor. Bunun yaninda CL 2017 gelirleri 125 milyon TL (2016'da 34 milyon TL).

Benim anladigim varsa yoksa CL. Oyle ara vermek filan degil. Her sene gideceksin. Yoksa iflas etmemek icin maaslari ciddi kisman gerekir. Maaslari kisarsan CL'ye gidemezsin. Kisir dongu. Lige ilk 2, ve CL her sene olmak zorunda.

Surekli borclanan bir mali yapinin borclarini azaltan bir mali yapiya donusmesi tasinmaz degerleri satmadan birden olmaz, cok normal surenin uzamasi.
GS'nin tablolarina bakarsaniz da tasinmazlarin satilmasinin aslinda gunu kurtarmaktan baska bir seye yaramadigini gorebilirsiniz.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Finansal gidere kredilerin ana para borçları da giriyordur muhtemelen. Ana para + faiz 170 milyondur. Kulübün bilançosunda açık olarak faiz gideri 59, geliri 19 milyon TL olarak belirtilmiş kalem olarak.

2016-2017de localar 3er yıllık satıldı ve kullanıldı. Gelecek yılların paraları şimdiden alındığı için bilançoda borç olarak yazıldı diye biliyorum. Başkan Demirören zamanı kırdırılan gelecek alacakları borç olarak kaydetmeye başlamışlardı.

Emrah dedi ki...

Kalan kısım kur farkı gideri

beagle dedi ki...

@Zaitsev
1.75 milyon borç var. Devlete olanı birakirsak 1.5 Milyar kaliyor. 40 milyon inanilmaz düşük bir faiz. %2.6 civarinda. Bu sebeple inanamiyorum.

Ama böyleyse bu faizden borç alip, bankaya koyup işi çözebiliriz :) Döviz için bile iyi faiz.

Gerçekçi olursak %10,hadi derneğiz destek vb %7-8 maliyet beklemek lazim. Döviz borçlanmalarda da kur farkı kaybı ile aynı yere çıkılıyor.


Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Borç 1.75 ama 200 küsur alacak açıklanmış. Net borç geçen gün 1.45 milyar olarak beyan edilmiş.

Kulüp %17-18 ile TL, % 5-8 arası ile de dolar/euro borçlanıyormuş.
9 ayda 60 milyon faiz ödenmiş. Yıllık 80 milyon eder. Borç TL ağırlıklı ise bu da en azından 500-600 milyonluk krediye denk gelir ki borcun dolar cinsinden çok artmaması fikrinden yola çıkarsak yabancı para ağırlıklı borcumuz olmalı. O zamanda 800-900 milyona yakın banka borcuna denk gelir bu faiz. Oyuncu alacağı, menajer borcu, kesilen çekler, taksitlenmiş bonservisler, temlikli alacaklar vb kalemlerle borç o noktalara gelebilir diye düşünüyorum.

nathan dedi ki...

Netteki bir habere göre Antep yönetimi Beşiktaş taraftarına fazla koltuk verilmesi konusunda ikiye bölünmüş ve henüz karara varamamış. Stadyumları 35bin kapasiteli ve evlerinde son oynadıkları GS maçına 5binin altında seyirci gelmiş.

Eğer bu haber doğruysa yönetimden ricam fazla koltuk için hiçbir ekstra girişimde bulunmamaları. Bir defa talep ettiler ısrara gerek yok.

Bu takım öyle ya da böyle oradan şampiyon olarak dönecek zaten. Stada gelen Antep seyircisi de şampiyon görmüş olur.

nathan dedi ki...

Diğer bir haberse Fortounis'le ilgilendiğimizi yazıyor. Gerçekten çok iyi bir hamle olur. Bildiğin Sosa bu adam neredeyse tıpatıpı. Daha genç ve dinamik olanı diyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=git_fMcV78U

Mayor dedi ki...

Abdullah Avci, iyi hoca olsa bile sevebilecegim, benimseyebilecegim bir adam degil. Neden bilmem.
Aboubakar'in bonservisini almaliyiz, su an Mario Gomez'in boslugunu kapatmaya calisiyor bizim gozumude ve bence hic kotu bir is yapmiyor. Sakatlik falan olmazsa kulube hem para hem basari kazandirir.

Bir de gunlerdir kafamda bir soru var. Atiba'dan stoper olur mu? Mevcut oyun okuma yetenegi, konsantrasyonu , mucadelesi ile olur gibi geliyor bir de bunlari Tosic'le kiyaslayarak yapiyorum ama pozisyon ve hamle bilgisi stoper olarak tatmin edici olur mu?

nathan dedi ki...

Atiba'nın stoper olması konusunda: Atiba kesici değil alan kontrolü ekolü. Bence olmaz.

nathan dedi ki...

Atiba'nın bu kadar değerli olmasının nedeni diğer orta alan-kanat-hücum oyuncularımızın 20-30 metreyi geç(e)meden oynama ekolünden olması. Her Atiba performansında yığınla söylenir şu kadar başarılı pas yaptı bu kadar isabet sağladı vs. Ki ligimizde değerli bir istatistiktir de. Kısa paslarla ama defanstan aldığı topları orta alana akıllıca taşıyabilen yegane eleman. Geçmişte farklı şekilde oynayabildiğini gösteren Avrupa maçları da oldu. İlginç olansa bu maçlarda CM formatında boy göstermesi. Sosa gibi pas trafiğini hücuma taşıyan bir adam varken herşey sıralı sistem şeklindeydi. Bu ortamda Atiba da daha rahat etti. Gitmesiyle hücumda pas mesafesi kısaldı, orta alan prese daha duyarlı hale geldi ve doğal olarak Atiba da tekrar DM yerine geçti. Sorun: bu hale geçmesiyle olduğu hal değişmedi. Yine de ligde sırıtmadı çünkü ağır orta alan organizasyonları ya da defans arkasına atılan toplardan ibaret lig takımlarımızla olan maçlarda sorun değil. Ne zamanki ciddi Avrupa maçları gördük sırıttı tabii. Yine de ligimiz standartlarının ötesinde bir adamdır. Keşke yaşı tekrar 31 olabilse.

planck dedi ki...

Evet bence de atibadan stoper işi çok zorlama olur zira temaslı oyun sevmiyor tackle yapmıyor çok iyi yer tutar ama bruma tipi elemanlara da anca eşlik eder. Mesela tosiçin de yer tutma sorunu var ama freni boşalmış kamyon gibi gidiyor karşıdan gelen adamın üstüne, normalde çok riskli ve yapmaması gereken bir iş olmasına rağmen çoğu zaman işe yarıyor.

carlito dedi ki...

Antep yönetimi çark etmiş, statta en az 27bin Beşiktaşlı olacak açıklaması yapmışlar.. yeni stat bize yaradı, Vodafone Arena atmosferinde ilan edeceğiz şampiyonluğu..

Bu arada daha maç oynanmadan 7 as oyuncuyla da yolları ayırmışlar, genç takım ağırlıklı bir kadroyla oynayacaklarmış son iki maçı.. Umarım o bülent uygun denen ukala eziği rencide edici bir skor alırız..

çıkartın bayrakları, pazar gecesi uzun olacak ;)

sports guy dedi ki...

Bu arada cok merak ettigim bir husus var. Uefa'nin son acikladigi resmi raporda fenerbahce ve galatasaray FFP gozuyle avrupa'da en cok borca sahip iki takimdan biri. Listede bizim adimiz yok.

Ama uc takimin bu sene acikladiklari toplam borclara ve borc alacak farkina bakiyorum, iki takim da bizden iyi durumda gozukuyor. Gerci gs'nin toplam borcu daha fazla da riva ve floryayla kurtardilar simdilik sanirim, ama bunlardan bagimsiz olarak biz niye o raporda ilk 20de degildik acaba?

Cunku listedeki 20. Takimin borcu 137 milyon euro, bizim son aciklamamiza gore 400 milyon euro borc var. Acaba aradaki fark nasil aciklaniyor? Takim bi yilda ekstra 300 milyon borc dogurmadi ya?

Sanirim uefa'nin bakis acisi ile aciklaniyor bazi seyler de o seylerin ne oldugunu ben bilmiyorum :) bilen cikar mi acep?

@sports guy

Beşiktaş'ın bünyesinde 9 tane şirket var ( İnşaat , medya , kartal yuvası , futbol , basketbol vsvs) .

Uefa sadece Futbol AŞ ile ilgilendiği için derneğin diğer şirketlerinin bütçesine bakmıyor hatta altyapı harcamalarına bile bakmıyor . Sadece Futbol AŞ olarak baktığın zaman Beşiktaş net kar açıkladı son mali yılda . Uefa'nın bakış açısıyla değil baktığı şey ile alakalı kısaca .

sports guy dedi ki...

@ovunc beyler

Oh be abi sagol ya. Valla kafayi bu isle bozmustum iki gundur simdi netlesti kafamda her sey. Tabii soyle bir sey de var, futbol a.ş mali kar acikladiysa(ki o aciklamayi ben de okudum yalan demiyorum) o zaman ffpnin bu seneki yaptirimlarin seneye de devam edecegi aciklamasi nereden yumurtladi?

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

O rapor 2015 finansal yılını kapsıyor. Belki bu sene bizde gireriz :)

FFP'de sadece kar açıklamak yetmiyor maalesef. Cezanın devam etmesiyle ilgili 2 durum konuşuluyor. Birincisi oyuncu maaşlarının toplam bütçede izin verilen yüzdesinin aşılması. 2ci durum ise eski yöneticilere borç olmaması durumu.

sports guy dedi ki...

@zaitsev 2015 finansal yili 2016'nin sonuna kadar degil mi? Rapor ocakta aciklandi cunku, oradan mantik yuruttum. Gecen sene girmediysek bu sene nasil girebiliriz onu merak ediyorum zaten :)


Bu arada hani olmaz da, siz cumartesi gunune de bayrak hazir edin :) bizim superyildiz tff basaksehir macini cumartesiye koydugu icin mac yapmadan sampiyon olma ihtimalimiz var gayet. Belki bilmeyenler vardir diye yaziyorum.

Mac 6'da, olasi bi lehe skorda sabaha kadar rahatca kutlama yapariz valla guzel olur.

@sports guy

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/OfficialDocument/uefaorg/FinancialFairPlay/02/24/58/35/2245835_DOWNLOAD.pdf

Beşiktaş'ın anlaşmasının bütün detayları burada .

FFP anlaşması diyor ki 2018 finansal yılının sonuna kadar denetim altındasın .

2017 itibariyle sattığın kadar al mevzusu ve şu kadardan fazla zarar edemessin mevzuları bitti . Burada artık genel ffp kurallarına göre hareket etmemiz gerekiyor onlar da şurada :

http://www.uefa.org/MultimediaFiles/Download/Tech/uefaorg/General/02/26/77/91/2267791_DOWNLOAD.pdf

Beşiktaş'ın GS gibi patlamamasının tek yolu düzenli olarak CL'ye katılması şu anda . Uefa gelirleri , Beşiktaş'ın bütün gelirlerinin %18'i . O gelirler giderse yeni bir feda sezonu gelir .

1 senede 2 maaş eksik aldığınızı düşünün o açıdan bakınca daha anlamlı oluyor :)

sports guy dedi ki...

@ovunc bey

Hocam yanlisin var, uefa'nin nisandaki aciklamasini unuttun galiba.

Kopyaliyorum:

"The CFCB Investigatory Chamber also concluded that FC Internazionale Milano (Italy) Beşiktaş JK (Turkey), and Trabzonspor AŞ (Turkey) only partially fulfilled the targets set for season 2016/17. As a consequence, the foreseen conditional sporting measures, such as the limitation on the number of players that may be included in the List A and the transfer restrictions, will not be lifted and will continue to apply in the following seasons as specified in each respective agreement."

El-Turkce: transfer kisitlamalari ve kadroya eksik adam yazma hususu devam edecektir.

Yani hala ozel klasmandayiz, genel ffp kurallarina atlayamadik daha.

carlito dedi ki...

@sports guy
bence kendi maçımızı oynamadan şampiyon olmayalım, hiç aynı tadı vermez.. zaten pek de ihtimal vermiyorum başakşehir'in adana'ya içerde yenilmesine.. dahası, böyle bir sürprizin olmamasını istiyorum :)

EC dedi ki...

100.cu yorum olsun; SAMPIYONBESIKTAS

Yorum Gönder

Ara