.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Mayıs 2017 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Fenerbahçe


Goller: Vincent Abouabakar (45')
En iyi üç: Tolgay Arslan, Adriano Correia, Gökhan Gönül
En kötü üç: Cenk Tosun, Fabricio Agosto, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş5.5
Beşiktaş6.7
Fenerbahçe2.2
Fırat Aydınus4.3


Fabricio Agosto4.1
Atınç Nukan5.9
Marcelo Guedes5.8
Adriano Correia7.8
Gökhan Gönül7.4
Tolgay Arslan (77')8.0
Oğuzhan Özyakup6.8
Anderson Talisca (89')5.5
Ryan Babel6.9
Ricardo Quaresma6.2
Vincent Aboubakar (72')7.3


Cenk Tosun (72')2.5
Necip Uysal (77')5.7
Gökhan İnler (89')5.6


Takım Ortalaması6.1

Anket: 33 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


87 Yorum:

Basar dedi ki...

"“Maça çok iyi başladık. 90 dakika maçın hakimi bizdik. Yapmak istediğimiz de buydu. Fenerbahçe derbilerde kontra arayan bir takım. Burada çok iyi oynadık. 4-0 yapacağımız maç son saniyede 1-1’le bitti. Oyunumuz umut vericiydi. Fenerbahçeli oyuncularının gözlerinin içinde o korkuyu görebiliyorsun! Bu iyi bir şey. Eze eze kazanmak istiyorduk ama futbol oluyor böyle şeyler. Bu hataları azaltmamız gerekiyor. Tecrübeli takımız. Önümüzdeki maç çok daha güzel olacak." Oğuzhan Özyakup

Sanırım önümüzdeki 4 maçtan endişesi olanlara net bir cevaptır bu.

Barreto dedi ki...

Oğuzhan güzel konuşmuş lakin biraz Ziya Paşa'nın beyitini hatırlatıyor.

Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz,
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

-Kişinin aynası işidir, lâfa bakılmaz;
bir kişinin aklının seviyesi, yaptığı eserinde görünür (yaptığı işten anlaşılır)-

fidddas dedi ki...

taraftarda oluşan infial havası takımda ve yönetimde yok.
belki dışarıya böyle yansıtılıyor ama ben bunu olumlu buluyorum.
bu süreci sadece sakin kalarak atlatabiliriz.
kalan maçlara ligin havası içerisinde baktığımızda sakin kalarak rahatlıkla alabileceğimiz maçlar gibi görüyorum.

ancak hocanın mutlaka kendine gelmesi lazım. panik yapmadan, inat etmeden zaten ortada olan doğruyu takip etmesi gerekiyor. zor bir iş değil bu.

planck dedi ki...

Bizim camianın ne zaman götü kalksa anında çakılıyoruz. Geçen sene uefa kurasına sevinen orman, bu sene her gördüğü mikrofona avrupada kupa istiyoruz 3.yıldızı alıcaz Beşiktaş nerden nereye geldi vs vs konuşan yine orman. Sanırsın mitroya abuya paraları gömen kendi değil. Aynı sırada çebi aklı başında temkinli açıklamalar yapıyordu. Orman sebadan öğrendik diyor bir de, tam ergen. Şimdi futbolcular 10 tutuştuysa yönetim 100 tutuşmuştur. Politika yapmak için volkanın yalçının cezalarına gık demediler, görücez taliscaya ceza gelirse ne yapacaklarını.

clutch dedi ki...

Öncelikle herkese geçmiş olsun, iki lyon maçı sonrası son bir aydaki 3.travmamızı da yaşamış olduk dün, umarım herkesin sağlığı yerindedir.

-Oyuna söyleyecek çok birşey yok, net bi oyun, net fırsatlar. Atamadık. Komik ötesi bir gol yedik, işin kötü tarafı 90+4 de yedik. 90+1 de yesek kalan 3dkya bile gol sıkıstırabilirdik.

-Fabri öyle iki maçta öyle büyük iki hata yaptı ki, tüm kredisini sıfırladı. Normalde şu oynadığı oyunla 4-5 kötü gol yeme kredisine sahipti aslında ama şu an benim gözümde ilk geldiği zamanki gibi nötr. Cenk'in kjaer'e basmaması kabul edilemez, dikkat ederseniz kjaer topu şişirmeden önce gökhan inler el koluyla kendini yırtıyo bas diye, orda yalandan bi hareketleniyo, orda adama bassa kjaer belki volkana geri dönücek.

-Tolgay sahanın en iyisiydi, büyük maçlarda ciddi sorumluluk alıyor tolgayı bir şekilde takıma kazandırmamız gerekiyor.

-Takımın önündeki en büyük engelin taraftar olduğunu düşünüyorum artık yazılanları okuyunca. Ya neyin paniği bu? Herkes sakin olsun, bu takım kalan maçlardan tulum çıkaracak güce sahip, oynanan oyunu görmüyo musunuz? Bu tarz travmalardan sonra artık ayağa kalkan bir beşiktaş var, son iki senede defalarca gördük bunu.

-Benim tahminim başakşehir önümüzdeki iki hafta iki puan alır, biz 6 puan alırız, antepte de şampiyonluğu ilan eder, osmanlı maçında da kupamızı alırız.

diope dedi ki...

sen 2yi 3ü atama sonra da şans de. ya böyle bişey var mı. geçen hafta burdan biri demişti, inleri son dakikalar alcaksan alma. nie alıyosun inleri. talisca dursun. abu yu çıkarcan al Ba yı. cenk sahada geziyor. stadda olunca görüyorsun. insan çıldırmamak için kendini zor tutuyor.

Zaitsev dedi ki...

@ clutch
* Ben de Fabri'ye çok kızmıştım ama Emenike'nin bariz bir dalışı varmış Fabri'nin böbreğine. Çok net dengesini bozuyor. Alabileceği topa çıkan kaleciye de kızılmaz. Bunu kaçıran yan, orta, 4cü hakemin hepsinin gözlerinde öpüyorum.

* Sıkıntılar aynen devam ediyor. Biraz derbi hatrına toparlanmış durumdayız. Maç özelinde Atiba'nın olmamasının bizi olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum. Tolgay topla dikine çıkarak, daha çok al-ver yaparak o bölgedeki işleri değiştirdi.
* Şenol hoca 70ten sonra Fener'e puan şansı verdi. Bu kadar mı kötü maç okunur anlamıyorum. Cenk'i sokacaksan yine sok ama ilk değişiklik Talisca olmalıydı. Şut çekecek diye adamı sahada tutuyoruz. Ve Gökhan İnler bu takımda her türlü oynar.

**** Kulübede Şenol hocaya karşı gelebilecek, onu frenleyebilecek, onunla tartışabilecek bir yardımcı lazım.

* Cenk oyuna girdikten sonra adamların stoperleri oyuna dahil oldu. Bu takım göbekte Cenk + Talisca + Oğuzhan'ı aynı anda kaldırmıyor. Bu kadar net. Tolgay'da çıkınca topu ileri taşımakta hayal oldu. Adamlar bu değişiklikler sonrası pozisyonda buldular hatta ufaktan topa sahip oldukları bir süreçte yaşandı.

* Emenike değil RVP olsa 11e 11 iken maç berabere olmuştu. Sonrası tam karambol.

* Tolgay hakkında daha önceleri satılsın demiştim ama böyle oynayacaksa, oyundan kaçmayacaksa takımda kalmalı.

* Oğuzhan ya kafa olarak sezonu bitirmiş ya da imzayı çoktan başka takıma atmış transferi bitirmiş. İlk 45 dakika yine yok. 2ci 45 ara sıra var.

* Sadece Tolgay'ın ilk golde attığı pasla, Oğuzhan'ın 2ci yarı güzelce kontrol edip, ölçüp biçtikten sonra Q7ye çizgiye kadar 30 metre civarı depar attıran pasını karşılaştırın. ondan sonra savunun.
* Daha önce oyunu hep sola yıkıyoruz demiştim. 2 maçtır da hep sağa yıkıyoruz ve Q7'ye tek başına hücum ettiriliyor. Neden tek kanat? neden oyunu 2 kanada taşıyamıyoruz / taşımıyoruz.

ozan dedi ki...

@zaitsev

Oguzhan Abouya attigi pasa da bakalim derim ben.

Ciddi ciddi Oguzhan hakkinda adil olmayan yorumlar var. Tolgayla kiyas icin falan da demiyorum ama Tolgayin attigi pasi gorup Oguzhanin abouya verdigini unutmak gormemek algida secicilik oluyor.

Yani gecen hafta talisca-q-cenk-babelin ileri 4 lu oldugu takimda Oguzhan takim oyunu oynanmiyor dendi, Zaitsev daha az kossun ama daha ince is yapsin dedi ki buna kabulum ama ileri 4 lu o haldeyken Oguzhana daha az kos dersek Atiba bacagi birakir her macta.

Maca da gelicek olursa. Abou degisikligi hata. Zaitsevin de dedigi gibi Talisca da sut atar diye israr hata ki bu adam bizim sozlesmeli futbolcumu degil oyununu gelistrimek icin kendi oyunumuzdan feda etmeye gerek yok.
Oguzhana laf soylerken bir iki kelam da q ye etmiyorsak adil olamayiz. Standart bir sag acikla ilk yari en kotu iki olurdu o mac. Yapmasi gerekeni bir kere yapti o da gol oldu. Ikinci yarida ilk defa calim+ sut yapti gol oluyordu.

Hoca formsuz en kotusu de talisca-q ve cenkte fazla israrci. Q konusunda sansi yok kendi etti kendi buldu. Talisca -cenk konusunda sansi var ama israra devam ediyor.

Sampiyonluk zor degil , Taslicaya ceza gelirse iyice qnun sans ortalarina bakariz . Ozy-tolgay-abou cikip ortadan deleriz falan filan cok zorlanmayiz yeter ki sakin kalalim. Isin kotusu takim SOS veriyor umarim hoca -yonetim bunu goruyordur cunku seneye q-tosic-babel-talisca falan ile bizden bir halt olmaz.

Hidayet dedi ki...

şu adamı çıkarıp ;

https://twitter.com/Canedowski/status/861323577391550468

şu adamı oyuna alan ;

https://twitter.com/evrenmanchester/status/861300511772901376

hoca'dır şenol güneş . maçtan sonra sinirim bozuldu ,tekrar izlememiştim .kan beynime sıçradı . yukarıdaki adam gibiler kalacak ,inler kalacak ,tolgay kalacak , çakma kral gidecek . beşiktaş başkanı olsam ,abi falan dinlemem ,şenol hoca'ya sorarım hesabını . altyapı'dan adam getirin , bekleyelim, sabredelim ,katlanalım , ama bu adama tahammül kalmadı . tek derdi var ; "gral olacak" istanbul gecelerinde "gral geziyor" diyecekler. oğuzhan'ın cenk'e nasıl kızdığına bakın. eğer takımın başında aklı başında bir hoca olsaydı , cenk, abou sakat/cezalı olmadğı hiçbir maçta , sonradan bile oyuna giremezdi. 34 'lük q7'nin yarısı kadar enerjisi yok . bu adam asla yedek forvet oyuncusu olamaz. beşiktaş'ta yedek oynayacak adamın bile bazı meziyetleri olur. sadece 3. sınıf anadolu takımlarına karşı oynayacak adamı yedek tutmak risktir. beşiktaş bu riski alamaz.

carlito dedi ki...

fener maçına yorum yazmak istemiyorum.. dünkü maçı oyun olarak kazandık biz,başakşehir'in rize'de galip geşdiğini varsayıyorum, gene puan farkı 2 olacaktı..
an itibariyle yapılacak tek şet net olarak önümüzdeki 4 maça odaklanmak.. ben 4te 4 yapacağız diyorum, eminim hatta.. zaten bursa'yı yendiğimiz anda (son 3 hafta 25 gol yiyen bursa, bi zahmet) rüzgar tersine dönecek.. başakşehir haftaya kazansa bile sonraki hafta önce oynayacak olan biziz.. kasımpaşa'yı içerde boğarız ve başakşehir de trabzon deplasmanına 5 puan geride çıkar.. orda kazanacaklarını sanmıyorum.. dolayısıyla son iki haftaya 4 veya 5 puan önde gireriz, ordan sonra da iş son haftaya bile kalmaz belki.. yani özetle 3te 3 yapmak bile yetebilir bence.. ben Oğuzhan'ın ve diğerlerinin açıklamalarını beğendim, hiç de paniğe kapılmış değillerdi.. asıl looser olan Beşiktaş takımı değil, bir kesim Beşiktaş taraftarıdır bence.. aşırı özgüvensiz, korkak bir kitle var içimizde ve bundan nefret ediyorum..

hakeden biziz ve hakeden şampiyon olacak, nokta!

Hocanın tartışılması gerektiği (şampiyon olsa dahi) gün gibi aşıkar. Büyük takım olmak istiyorsan büyük maçları da kazanabilen hocanın olması şartı acı bir şekilde yüzümüze vurmuştur.
Ha ayrıca amerikan futbolu faulu yapan emenike yi görmeyen fırat köpeğini de es geçersek ayip olur.o köpeğin niyeti ilk yarıya eklediği 1 dk dan belliydi.

Hidayet dedi ki...

dur biraz q'ya kızıyım

- niye asit yapıyor lan q , zaten rastgele de , mesela abou'ya rastgele attın topu da ,niye asist yapıyor lan ! bak babel'in kanadı ne güzel , assit yapmıyor ,mutlu mesut amk , niye yapıyon lan!

- oğlum niye hep senin kanat işliyor lan ! ne terbiyesiz adamsın sen . niye hep sana atıyorlar oğlum topu . senin yüzünden sol'dan , göbekten delemiyoruz lan rakibi . ne biçim adamsın lan ,eşek herif

- niye sakatlanmyosun lan .niye ayağın kırılmıyor lan (dün bunu yazdılar) niye kurtulamıyoruz oğlum senden. senin olmadığın maçlarda rakibin amk'oyruz lan , görmüyor musun .

-sana niye kırmızı göstermiyorlar oğlum . (bunu istediler) bizim takımda senin ayrıcalığın ne lan ! izlemek istemiyoruz , şöyle bi kırmızı görsen de 3 maç ceza alsan . sensiz akarız lan !

- ulan bu cenk'i sen başımıza bela ettin lan. sırf 5 tane kafa golü asisti ,pardon rasgele ortası yaptın adama , bitini kanlandırdın lan ! zaten diğer golleri de penaltı . sen başımıza bela ettin lan

-oğlum işin ne lan !bütün topları sana atacaz maç boyu .sen de en az iki kişiyle mücadele edip ,isabetli orta yapacan lan amele . biz yatacaz .sen bize isabetli orta yapacan . isabet edersen şans eseri ,edemezsen suç senin .biz böyle akıllıyız işte . böyle bizim algoritmamız .

-velhasıl , ey q , ey takımın hucum eşeği , bütün topları sana atarız ,bütün yük senin , bütün sorumluluk senin , bütün hataların senin , bütün başarılrın şans eseri !

planck dedi ki...

theoboy uğramadığına göre durum çok kötü değil. ama yerine gelenler de aratmıyorlar maşallah..

clutch dedi ki...

@Zaitsev
Hocam emenikenin şarjı var dogru, pozisyon faul o da doğru ama orda emenikenin müdahalesi değil marcelo ile anlaşamaması sebep oluyor gole, yani emenikenin olmadığını varsayalım, marcelo yine o topa vuracaktı muhtemelen. Ben pozisyonun sonucuna bakıyorum, topun indiği yerde fabri yerinde kalsa kucagına düşcekti top. Ya bir kalecimiz hiçbir topa çıkmaz çıldırtır, yerine geçen kalecimiz olur olmadık her topa çıkar çıldırtır bir ayarı yok mu şunun arkadaş.

QuaresmA dedi ki...

@ hidayet nurügengi

İyi oynadı ya, genelde ölü taklidi yapıyorlar böyle maçlardan sonra. :)

Hidayet dedi ki...

@QuaresmA

yok yanlışın var hocam , maç 1-0 bitseydi ölü taklidi vardı ,1-1 bittiği için yine suçlu o olur ,değişmez , iç ses ile diyalog şöyle ;

- bu maç şöyle bi q'ya iyi bi çakıyım blog'da

(iç ses) - ya asist yaparsa ?

- şans derim ,asist değil ,orta derim , herkes yapar derim

(iç ses) -galip gelirsek ?

- ölü taklidi yap , asisten önceki uzun pası konuş (geçen yıl q asist yapar , golden önceki 5. pası olcay'ın verdiği konuşulur takdir edilirdi)

(iç ses) - berabere kalırsak ,ya da mağlup olursak ?

- bütün suçu quaresmaya at ,çak çakabildiğin kadar , tam sırası . oyundan çıkmış olsa da salla. hiç çekinme . asisti değersizleştir . babeli ,cenk'i ,fabri'yi ,ozzy'i konuşma , o'na çak

GeceGezgini dedi ki...

Rıdvan'ın Fırat Aydınus için bugün yazdığı yazıdan alıntı:

"Fırat Aydınus verdiği kartlarda sonuna kadar haklıydı, ama vermedikleri kartlar fecaatti".

Fırat Aydınus yerine Quaresma, kart yerine de pas yazın, nur topu gibi sudokumuz çözülmüş oluyor.

Fırat Adyınus dün nasıl iyi bir maç yönetmediyse, Quaresma da iyi bir maç oynamadı. Bu maç sonrası quaresma özeli yazı yazmak istemiyordum ama sürekli her maç sonu bu adam üzerinden pozitif algı kasmaya çalışılmasına anlam veremediğim için ve yukarıdaki yazılanları gördüğüm için yazmak istedim.

Galiba şampiyon olacağız ;)

turkkant dedi ki...

Böyle zamanlarda gece uyku girmiyor, gözünü kapattın mı, Cenk bassaydı, Fabri çıkmasaydı, Marcelo sekirmeseydi, Gökhan yetişseydi, hakem faulu yakalasaydı, Adriano topu biraz daha ileri atsaydı, Oğuzhan Lens'ten önceki pozisyonda faulu alsaydı, milyon tane şey geliyor.

İçim yanıyor resmen.

Bu maç derbiydi sonuçta, garantisi olmayan maçlar, esas skandal önceki haftaki Başakşehir maçıydı.

Neyse, kafamızı gömüp maç maç bakacağız artık.

Hidayet dedi ki...

quaresma ile ilgili kimse pozitif tek kelime yazmadı , ta ki quaresma ile ilgili negatif algı kasılana kadar .altta 118 yorum var ,şöyle aşağı doğru okunursa , asıl algı net gözzükecektir sanırım .ilk lyon maçında mükemmel ???oynayan oğuzhan kadar oynamıştır ,en fazla. pozitif algı işte budur.

ayrıca ,bu maç oğuzhan'ı beğendim .bence konya maçından sonra bu yıl gördüğüm en iyi maçıydı . yazık oldu emeklerine.

Skywalker dedi ki...

Fabri'nin dun goldeki hatasi yerde yuvarlanip faul var diye el kaldirmamasidir. Net olarak tutacagi topta adam yan donuyor darbeyle.

Q7 icin de tek bir soru soracagim. Dun Q7 yerine Lens, Visca veya Cengiz olsa mac kac kac biterdi?

Q7 yi bence bu maçta tartismayalim artık.. takımı ileri götüren adam eksilten asistler yapan (cenk in atamaDigi lokum)hep oydu yapmayın beyler her topcumuz değerlidir. Topcularimiz arası sidik yaristirmayi bırakıp lütfen.
Bu Beşiktaş şampiyon olur ve bu oyuncularla olacaktır.
Q7 özelinde stada gidip izleyenler daha açık görmüştür ki;iki takım arasında ki en belirgin kalite farkı oydu.bizi Sarışınlarin fb si karşısında evet biz daha iyi takımız dedirten en önemli unsurdu. Gözardı etmeyelim

planck dedi ki...

lens olsa fenerliler evden çıkamazlardı bugün. lensi geç töre olsa hatta töre klübede olsa bile q7 aklını başına alır takım fişi çekmeden şovlara başlamazdı. dün ilk 20dkda inanılmaz kötüydü sonra normale döndü ama normali bu işte:
http://www.futbolakademi.net/wp-content/uploads/2017/05/bjk-fb9-768x431.png
http://www.futbolakademi.net/wp-content/uploads/2017/05/bjk-fb10-768x414.png
kaleye vurdu bu pozisyonlarda. çünkü kendisi golcü, her yerden vurur hiç affetmez :) çünkü 1 golü var :) dün de iyi oynadı çünkü 21 ortasında 5i isabetli olmuş :) ilk yarıda açığından destek alamayan bir ismaile karşı oynadı hem de :)

Lens mi ???? Yapmayın allah aşkına ...dün topa dokunamayan lens mi???lens i ben de beğenirdim ama dikkatle izlersiniz büyük maçlarda silik kaldığını görebilirsiniz. PL den niye sutlandigi buradan bellidir zaten.komşunun tavuğu kaz görünürmus

Zaitsev dedi ki...

* Hızlı ve isabetli pas yaparsa bir takım rakibini karıştırırsın, hazırlıksız yakalarsın sonuca ulaşırsın. o zaman bizde Oğuzhan güzellemesi yapılır çünkü bu oyun ortada başlar ve dağılır. Doğrusu da budur. Böyle oynarsan bu takımda Visca'da oynar, Cengiz de oynar, Lens'te oynar.

* Bizdeki gibi gevşek gevşek pas yaparsan, yavaş çıkarsan, yerleşik defansa hucüm edersen topu döner dolaşır verirsin Q7'ye beklersin birşey yapsın diye. Q7'de tek başına hücum etmesinin yanında doğru şut çekmelidir, 21de 18 orta yapmalıdır. Yorulmadan sürekli oyunda kalmalıdır hatta ortaya gelip oyun kurmalıdır. Orta sahamız ise dokunulmazdır. Böyle maçlarda kesinlikle Q7 suçludur.

* İBB maçında puanlamada Oğuzhan hala Q7'nin üzerinde kalabiliyorsa forumun banner kısmına dart tablosunda bir Q7 fotoğrafı koyulmalıdır bence ;)

@ ozan

* Oğuzhan'ın Aboubakar'a attığı pas muazzam ama 90 dakikada tek aksiyon? Talisca'nın ona attığı, Tolgay'ın Q7'ye attığı pasları atmalı Oğuzhan. Tolgay gibi topla çıkmalı, pas kanalı yaratmalı. Kendinden daha ufak Tolgay kadar omuz koymalı, mücadele etmeli.
* Oğuzhan kendine 8 ile 10 numara arasında bir bölge yaratmış orada oynuyor. Oynadığı bölge olarak dün Tolgay'ın yaptığı şeyleri yapması gerekirken yapmıyor. Lyon, İBB maçlarında bu işler düzgün yapılmadığı için bu kadar baskı yedik. Pozisyon verdik. Çıkarken kaptırdığımız topları hesaba hiç katmayalım o maçlarda.
* Standart bir sağ açık Q7'nin pozisyon yarattığı bütün pozisyonlarda geriye pas yaparak set oyununa döner. Çünkü önünde bek + stoper ve arkadan da orta saha desteği gelmişse teorik olarak yapılacak budur. Q7 bu riskleri aldığı için Q7 olmuştur. Almasaydı bu riskleri düz bir Alman sağ açık olurdu. Keşke o tarz bir oyuncumuz olsa bakalım oynadığımız bu oyunla o zaman kime yüklenilecek?
* Attığımız golde Tolgay'ın pası muazzam. Yapılacak tek şey asist. 2ci yarı Q7'nin çektiği şut öncesi etrafında kimse yok çünkü oyun soldan hızlı döndü sağa. Bahsi geçen bu aksiyonlar hızlı top yapmamız sonucu ortaya çıkan pozisyonlar. Bu topu kim yapacak? Pasları kim atacak?

@ Skywalker

Dün Lens ne oynadı? Visca ve Cengiz'e atılan ara pasları bizde kim atıyor/atmıyor? Biz İBB kadar hızlı pas yapalım sonra konuşuruz bunları. O seviyede ve hızda pas yapamazsan ortada ne Visca kalır ne Cengiz...

turgay dedi ki...

değişiklikleri zamanında ve doğru oyuncuları sahaya sürerek yapsak şimdi daha mutlu pazartesi geçiriyor olurduk. lige heyecan getiren şenol güneş'i ve teknik ekibini tebrik etmeli tff ve lick tv. her maç kenarda ısınan oyuncular beck-necip ve oynama durumlarına göre cenk veya abou. ezber adamlar ısındırıp ezber değişiklikler daha önceki postta da yazıldığı gibi bilic zamanında çok gördük. oyunu okuyamamak rakibi tahlil edememek benim nazarımda kabul edilebilir hatalar değil. tolgay'ın sahada baldırımı çekmeli oyundan çıkmak için ve inlerin 87de mi oyuna girmesi gerekiyor. 1 numaralı rakibin önce seni sonra kendi sahasında senın yenemediğin takımı yeniyor ve burnunun dibine geliyor. bence takım ve yönetim değil de şenol güneş şimdiden gerilmeye başlamıştır. taliscanın da olası cezası sonrası bakalım ezberleri onu kurtarabilecek mi ?

bir kaç sözde fabriye. evet faul var hem de çok net. hatta iki pozisyon önce lensin ceza sahasına girmeden oğuzhana da net faulü var ama vermedi fırat. sen kaleci olarak birinci madden kaleni zorunlu durumlar haricinde boşaltmamak olmalı. marcelo da tüm fener forvetlerinden daha iyi kafa vurdu maşallah. 40 cm içeriye düştü top.

Skywalker dedi ki...

@zaitsev

2 top yapamayan fenerde Lens'den ne bekliyosun abi dun? Bu sekilde futbol mu yorumlanir? Futbolun takim oyunu oldugunu, saklabanligin cezasinin kesildigini soyleyecem de saklaban seviyosunuz demek ki. Adam resmen kendi gol atacak diye kicini yirtti dun, amator takim mi burasi kendini eglendiriyosun? Bir pozisyonda topu kaptirdi oguzhan kanada kaptirdigi topa basmaya gitti, topu ortasahaya attilar, oguzhan geri oraya kostu, sonra bi daha kanada attilar, oguzhan oraya kosarken buna geri gel diye el kol yapti, beyimizin umrunda degil, eli belinde bekliyo. Bu dangalaktan baska bu seviyede oynayip hic beyin kullanmayan, isi gucu sov bi adam biliyosaniz soyleyin biz de bilelim. lakayt lakayt geri pas hizinda trivela sutlar bilmem neler, topun ustune bi basar rakip defans bir anda 8 kisi olur, bunlarin hicbiri gorulmez, niye? aaa asist yapti. Mustehak abi bize bu eleman ne diyeyim.

QuaresmA dedi ki...

Olcaysporlu, Maestrosporlu tayfaya tek bir açıdan katılıyorum.

İNŞALLAH sene sonunda Çin'den mi artık nereden geliyorsa Q7'ye bir teklif gelir de gider. O zaman takımın oynadığı futbolla, memur zihniyetli futbolcuların bir sağa bir sola verimsiz paslarıyla takım oyunu oynadığımızı sanarak o şerefli beşincilik günlerimize dönelim de rahatlayalım.

Hak etmiyoruz abi biz böyle futbolcuları, bu kadar güçlü kadroları, seri şampiyonlukları falan. Bu ceket üzerimize birkaç beden büyük geliyor. Eskisi gibi koyalım bir acuç kazmayı, gelen vursun, giden vursun. "Takım oyunu ehe mehe" ile "Sevinmek için sevmedik" arasında gidip gelelim.

Şımarığız, vefasızız, kıymet bilmiyoruz, mazoşistiz ve takım içinde adam seçip mimliyoruz. İnşallah yine eski günlere döner ve rahatlarız.

Hidayet dedi ki...

eğer takım q7 hariç yeterli , mükemmel diyorsan , baktın olmadı , niye başka kanallar açmıyorsun o zaman . atma abi topu , allah'ın emri mi ? niye visca ,cengiz , q7 yerine de babel'in yerine değil . emre 'yi seyrettin mi başakşehirde . onu oynat bakalım oğuzhan'ın yerine , ne olurdu onu söylesene . 5 yaş küçük olsa 5 tane oğuzhan'ı cebinden çıkarır adam. volkan'ı , fabri 'nin yerine koy da onu anlat bir de. adebayor olsa niye demiyorsun arkaşaş. dün talisca ne yaptı . niye q7 , anlamak mümkün değil. ben sana söyleyim , ozzy yerine emre olsaydı , babel yerine de cengiz olsaydı da 3 olurdu . suskun kanattan memnun , göbekten memnun , bütün hücum opsiyonları (neyse onlar) ndan memnun , q7 kötü . hakikaten patolojik durum var .

Pheaglix dedi ki...

daha önce şanslıydık derken kastettiğim böyle birşeydi. iki haftadır şans yanımızda değil ve şampiyonluğu kolayca (ve böyle giderse muhtemelen) vereceğimiz noktaya geldik. eğer önceki haftalardaki şansımız yanımızda olsa başakşehirin ikinci golündeki ofsayt çalınırdı, berabere bitirir maçı şampiyonluğu ilan ederdik. hiç olmadı o son dakika golünü yemezdik fenerden (gerçi o gol şanstan öte son dakikada pres yapacağına yavaş yavaş geri giden angutun suçu. maç heyecanıyla kim olduğunu göremedim, daha sonra da sinirden bakamadım).

hayır şanssızlık her zaman olabilir. mesela geçen sene de arka arkaya şanssızlıktan puan kaybedip geri düşebilirdik, ama o zaman gerçekten şanssız olurduk. ama bu sezon genelindeki performansa bakınca, son haftalarda olan şey şanssızlık değil, sadece sezon genelindeki şansın terse dönmesi. bir nevi "live by the sword, die by the sword" olayı.

başakşehir trabzonu geçerse şampiyon olur, biz de yeni bir fetret dönemine gireriz. tam en az beş yıllık hegemonya kuruyoruz derken olacak iş değil gerçekten.

Hidayet dedi ki...

@ QuaresmA

yok o devir bitti abi .vodafone arenayı o kombine fiyatlarıyla öyle takozlarla , oyun bilgisi mükemmel(!) , topsuz oyun canavarı kazmalarla dolduramazsın . bak olcay'ı vodafone arena yedi yarım sezonda . herkesi yer. quaresma gider ,gelen de fark yaratacak , öyle hilbert gibi beyaz pascal , müthiş sağ açık diye gelip , sağ bek'e evrilen adam kesmez kimseyi.

Skywalker dedi ki...

Bir futbolcunun, diger futbolcudan daha iyi olmasi, digerinin bu kadarini yapabiliyo olmasi baska bisey (emre > oguzhan), bir futbolcunun sadece kendi egosunu sisirmek icin top oynamasi, top kendine atilmayinca el kol yapip takimin moralinin icine etmesi, defansif olarak 0 katki yapmasi cunku takimin geri kalani ona calismak zorunda, her serbest vurusu her korneri ben kullanicam top benim kimseye vermem demesi baska bisey. Bu kadar acik ve net biseyi artik tartismaya gerek yok. Ben sana avrupada orta sira takimlarinda oynayan oguzhan'lar babel'ler, talisca'lar, abu'lar bulabilirim. Sen bana bi tane bu seviyede oynayan bunun gibi bi saklaban bul hadi.

planck dedi ki...

olcaysporlu Maestrosporlu falan değiliz. tolgay gelsin hak etsin alsın formayı ozzyden kimsenin gıkı çıkmaz. biz modernfutbolsporluyuzdur olsa olsa. oyunculara bağlı olsaydık olcayın yerine alınan babele yüklenmemiz gerekirdi. ama bizim damarımıza q7 basıyor. niye? çünkü u17de futbol iqsu +120 olan herhangi bir topçunun futbolun temeli olduğu için yapacağı şeyleri q7 yapmıyor. geçen sene ilk yarı ortalığı dağıtırken q7 napıyordu abi hafızanız neden bu kadar seçici? geçen sene q7 mi şampiyon yaptı takımı? artistlik yaparak oyundan çıktığı anda çatçat golleri takınca aklı başına geliyordu. bu sene beyimiz tekrar krallığını ilan ettiği için ilk geldiği yılki formata geri döndü. geçen sene rakipleri afallatan o pas oyunları bu sene neden olmuyor? çünkü talisca buna müsait değil ve çünkü q7 karadelik. talisca skorerliği ile ite kaka işi götürüyor. pas hatası yapıyor, pozisyon kaybediyor vs ama çevresinde 3 kişi varken pas yolu da açıkken göz göre göre pas vermemezlik yapmıyor. ben tvden izlerken çıldırıyorum bu kadar sorumsuzluğa, sahada olsam kavga etmediğim maç olmaz herhalde. bir forvet düşün kaleciyi geçmeden gol atmam diyor, insan çıldırmaz mı abi aynen böyle kafayı yiyiyorum ya. q7sporlulara da imreniyorum takımdan futboldan sonuçtan bağımsız sadece anlık güzel hareket seyretmek için maç seyredebiliyorsunuz. ben makine komple düzgün işlemediğinde zevk alamıyorum.

Skywalker dedi ki...

"volkan'ı , fabri 'nin yerine koy da onu anlat bir de". Git bi 2007-2008 sezonu fener galatasaray macindaki Nonda'nin golune bak. Bilmesek Neuer sanacagiz, ki neuer bile sacma sapan hatalar yapiyo. Volkan'la Lyon ilk macindaki o golu yemezdin tamam, yalniz 2 macta elege donerdin elege.

@Quaresma & Hidayet

Kusura bakmayın da ağır saçmalıyorsunuz .

Kimse Quaresma gitsin , Olcay dönsün demiyor ki o bile daha makul olurdu. Keza sövdüğünüz Olcay , 10'da 1'i kadar top kullanarak ligin 2. yarısında Quaresma kadar asist yaptı .

Sadece pas atması gereken yerde pas , şut atması gereken yerde şut atacak , içeri kat etmesi gerektiğinde kat edecek , çizgiye basması gerektiğinde basacak bir adam istiyoruz . Bunu yapmak o kadar da zor olmasa gerek ?

Lens olur , Nani olur , x birisi olur . Kafası çalışan birisi olmalı kısaca. Oyunu yükselten , diğerlerine değer katan biri olmalı . Kendi egosunu tatmin eden biri değil .

Fenerbahçe takoz mu veriyor seyircisine tribünleri boş ? GS ? Sneijder var , Muslera var , Bruma var , Podolski var adamların kadrosunda ? Dalga mı geçiyorsunuz ? 25 milyon veriyorlar la Talisca'ya ? Beyinsiz Quaresma'yı izlemeye mi alınıyor o kombineler ?

Hidayet dedi ki...

oofff ,şaklaban ,dangalak ..sen bana bu seviyede bi vitaminsiz göster hadi . bu seviyede gelenin geçenin içinden geçtiği, lise öğrencisi fiziğinde bir vitaminsiz göster .bu kadar oyunu yavaş değiştiren bir maestro göster . bu seviyede üstüste hata yapan kaleci göster. bu seviyedeki takımlarda oynayabilecek cenk göster. neyin tam ki

zaitsev'in sorular cevapsız , "neden sadece q7'nin kanadı" . " neden at topu q7'ye , 2 oyuncuyla boğuşsun isabetli orta yapsın " niye atıyorsunuz topu bu adama , başkası iş yapmıyor mu ? bu adama top gökten mi geliyor .geçen yıl oyunu sola yıkan ozzy ,bu yıl neden quaresmayı arıyor ? bunlar cevapsız . aslında cevabı var da işte , q7 suçlanmadığı zaman tat alınmıyor

takımı geçen yıl q7 i şampiyon yaptı ? hayır ,kim bunu iddia etti . fakat , yıl sonu değerlendirmesini tekrar okuyun , " sevmiyoduk ama hakkını yemeyelim yanılttı bizi eheheueheue " aaynen böyle.

"talisca gol atıyor idare ediyor." vay anasına 20 gol falan mı attı . quaresma 'nın da cl dahil 15 asisti var . fakat o idare etmiyor . niye ? peki babel niye idare etsin . peki oğuzhan ? onlar idare eder , q7 edemez. e işte asisti var , yok olmaz , sayılmaz ,onlar orta ,asist değil

tolgay haketsin, formayı alsın kimsenin gıkı çıkmaz.. çıkar çıkar . tolgay o formayı lig başında haketti .napoli maçı bi seyredilsin . fakat ozzy'e mevki bulamadık . sonra atiba'nın yanında tolgay oynarken ,ozzy'nin berbat performansı sonrası burada nasıl ozzy'den yana tavır alındığı görülür. 6-8-10 tartışmaları ordan kaldı .abou nasıl formayı haketti ,fakat alamadıysa , tolgay da öyle alamadı. ozzy'e formayı veren hoca , quaresma'ya da veriyor işte. hem de olcay-kerim gönderercek kadar güveniyor. tercih ozzy'den yana olunca iyi , q7 tukaka

hadi biz q7 sporluyuz . peki en azından mehmet demirkol ,cem dizdar ,ali ece falan takip etmediniz mi bu yıl . hiç okumadınız mı yazılarını . ali ece'nin quaresma'nın cl performansını değerlendirişini dinlemediniz mi ? mehmet demirkol'un takımı hücum yükünü sezonun ilk yarısı için tek başına sırtlanan oyuncu olduğunu söylediğini duymadınız mı? cem dizdar gibi bu tür oyunculardan haz etmeyen adamın q7 nin oynamadığı maçtaki eksikliğini nasıl yorumladığını duymadınız mı ?

Barreto dedi ki...

@plank ve @övünç'e katılıyorum.

Bu arada sezon boyunca Şenol Güneş orta sahanın göbeğinde Tolgay ve İnler'den yeterince yararlanamazken, Q7'yi aşırı kullanma yoluna gitti. Hoca bu sezon orta saha göbeği ve Q7 konusunu iyi yönetemedi bence. Diğer mevkilerde ise (santrafor, stoper vs) yönetimin beceriksizliği yüzünden sorunlar var. Süper lig deniyor adına ama aslında ehveni şer lig demek lazım. 18 takımın neredeyse tamamı kötü yönetiliyor, kimisi çok kötü kimisi eh işte. Bu sezonki yönetim ve hoca performansımız iyi değil. Hatta hoca bütün gayretine rağmen bir gol kralı bile çıkaramayacak gibi gözüküyor. Buradan Şenol Hoca veya Q7 gönderilsin gibi bir sonuç çıkarmayın kastettiğim o değil. Bence Töre kadroda olsa ve Q7'nin aldığı süre %30 daha az olsaydı herkes bu işten karlı çıkardı: Hoca, Q7, yönetim, taraftar, Cenk Tosun, Töre, Gökhan Gönül ve diğerleri. Birde Atiba'ya bütün yükü yıkmasaydık bir şekilde İnler ve Tolgay'ı kullanabilseydik manzara farklı olurdu. Kalan 4 maçta bunların önemi yok artık.

Hidayet dedi ki...

@Övünç Şentürk

saçmalamayı üzerime alınmadığım için hiç kusura bakmam . asıl sen kusura bakma . nefretin gözlerini kör etmiş , adil olamıyorsun

Hidayet dedi ki...

oldu . 10 yıl geriye gider , şimdiki volkan'la fabri'yi objektif şekilde kıyaslarım . kesin eleğe dönerdi .çünkü ben olmamış olayları ,oldu gibi kabul ederim. ya dönmezdiyse ? galatasaray maçında seyrettiğim volkan pek dönmezdi eleğe.o oynasaydı , bu olmasaydı.. bunları bırakalı 20 yıl oldu . çocukluğum , "sizde hagi olmasaydı.."yla geçti. ben orada bıraktım

yilmaz dedi ki...

Del Bosque, kendi sahamızda 4-3 yenildiğimiz Gaziantep maçından sonra, o maçta harika oynayan İbrahim Akın'ı soran gazetecilere "takım bu haldeyken tek bir oyuncuyu konuşamam" demişti. Adam gideli 500 sene oldu biz hala aynı yerdeyiz.

ozan dedi ki...

Ciddi ciddi bos rabona hayranlari var. Q cine gitse de gorseymisiz gecen sene gorduk acin bakalim ne yapmis q takim ne oynamis. Ulan besiktas topcusu bos rabona kovaliyor ayni macta hemde kac kere hepsi de basarisiz , kaleye 3 sutu var biri bos trivela kaleye zor yetisiyor. Qye 3 kisi basiyormus birakin bu isleri. 3 kisi basiyorsa kafasi calissin hizli cevirsin topu bos tarafa. Q assist yapmismis o asist Tolgaya yazilir da neyse hadi assist yapmis olsun ya yapamadiklari, ya perisan ettigi ataklar onlari konusmayalim cunku Babelin kanadi is yapmamis.

Futsal izleyin siz Quaresma sevdalilari Falcao var , Ricardinho.

diope dedi ki...

ya bu kadar tartışmaya değer mi arkadaşlar. ya guti yi simao yu ricardinho yu hadi onları da geçtim munch amokachi li takımları izlemiş insanlarız. daha eskileri saymıyorum bile. hiç kimse takım üstü oyuncu sevdalılığı yapmasın. bu maç Atiba oynamadı, atibasız bir Beşiktaşı konuşmuyorsunuz, yok q7 yok olcay, biz birbirimizle kapışmayalım, herkes yapıcı olsun. kimse kimseye de hakaret etmesin.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Hocanın zorunluluktan uyguladığı başlangıç taktiği gelecek açısından bize başka şeylerde göstermedi mi? Tabelaya bakınca bu maçın tek kazanımı orta ikili opsiyonlarından birini görmek oldu. İlk yarı bittiğinde de belirtmiştim, Tolgay-Oğuzhan ikilisi ligimiz için gayet de yeterli bir oyun sergilediler. Üstelik de bunu bir derbi maçında yapabildiler.

Tolgay-Oğuzhan orta sahası gelecek sezon eğer daha sert hale getirilebilirlerse (Napoli, Benfica ve Lyon'un kemik gibi olan orta alan oyuncularının benzeri daha dinamik ve kuvvetli) en az 5 yılımızda orta alanı bu ikiliye emanet edebiliriz. Etraflarına doğru bir şekilde seçilmiş diğer parçalar ile doldurursak, çok kıymetli bir hal de alabilirler. Ben ikisinin pas oyunundan, adam eksiltme becerilerinden, ara paslarından ve oyunu dikine oynama iştahlarından zevk aldım. Her ikisi de Quaresma'yı oldukça iyi kullandılar, fener'in bu noktadaki zaafını Quaresma'nın kendi ortalamasındaki performansı ile çok iyi işlediler. Quaresma üzerinden oyunun zorunluluktan olduğu kadar, bilinçli olarak da yapıldığını düşünüyorum (because of Ismael effect). Eğer Quaresma biraz daha sıra dışı performanslarından birini gösterseydi, tabela çok daha farklı olabilirdi. Kötüydü diyemiyorum çünkü adamın iyisiyle kötüsüyle bu olduğunu biliyoruz ve buna katlanmak durumundayız. Diğer tarafta da Hasan Ali'nin kanadından bir penaltı çıkaracak kadar üretim yaptık, verilmedi. İşin savunma tarafında ise her iki kanat bekinin de biraz daha temkinli oynaması, ileri çıkışlarının sınırlandırılması ile rakibin iyi yaptığı işleri önleme düşüncesi yerindeydi. İlk yarının, hatta Aboubakarın çıktığı 72. dakikaya kadar geçen süre boyunca takımın en kötüsünün Talisca olduğunu düşünüyorum. İşte o dakikadan itibaren hocanın kötü olduğu dönem başladı.

Şenol hoca yaptığı hamleler de maçın başındaki o beceriyi gösteremedi. Teknik heyetin maçın başındaki kurgusu ile oyunu kazanırken, ezberden yaptığı değişiklikler nedeni ile skoru kazanamadık. Ama en azından Oğuzhan-Tolgay ikilisinin bir derbi maçında dahi baskın olan taraf olabileceğini gördük.

Ekrem35 dedi ki...

Arkadaşlar kısır bir tartışmadan çıkmakta fayda var. Aslolan beşiktaştır. Futbolcular üzerinden kutuplaşmaya gerek yok.

Ben maçtan sonra yazdığım yorumlarla ümitsizler-karamsarlar tarafındaydım. Ancak gerek gökhan gönül'ün yazdıkları gerekse de tolgay'ın hem maç sonu söyledikleri hem de bugün instagramdan yazdıklarını görünce karamsarlığımı yavaş yavaş üstümden atmaya başlıyorum. Ayrıca adriano gibi bir oyuncunun varlığı da bana ümit veriyor.

Evet eleştirecek çok şey var. Oyuncu tercihleri, değişiklikler, taktiksel herhangi bir değişiklik yapamamamız (hepsi hocaya bağlı bu arada bunların) ama şu son dört hafta bu futbolcular inanırlarsa 12i puanı alırlar ve oyuncularda o inancı görmek beni de inanmaya itiyor. Hep beraber inanırsak başarabiliriz tekrar.

QuaresmA dedi ki...

Ahahah Q7'nin asistini de Tolgay'a yazmışız bu defa. Başkası asist yapınca asist ona, Q7 asist yapınca ya asistin asistini yapana ya da faul yapılana, duran toptan olunca Beşiktaş'ın golünü sayıyoruz ama Q7 asisti sayılmıyor, küçük takıma Türkiye Kupası'nda asist yapınca saymıyoruz, asisti Fener'e yapınca zaten hiç saymıyoruz. Asist kralı ama bazı arkadaşlara göre sene boyu saymaya değer asisti yok. Büyük komedi. :))

Bu zihniyetin zamanında John Barnes'ın sırf siyahi olduğundan dolayı milli takımda attığı gollerini saymayan futbol faşisti zihniyetten farkı yok.

Ya arkadaş onu bunu bırakın da maç öncesi sokaktan 10 tane Fenerli çevirip sorun "Beşiktaş kadrosundan bu akşamki maç için kimi çıkarmak istersin?" diye. Tahmin edin kimin ismini söylerdi. Milletin en çok korktuğu oyuncu bizim taraftarın en nefret ettiği oyuncu. Ya arkadaş açık açık söyleyin de rahatlayın şunu; performansıyla Töre'den formayı kapmasını, Olcay'ın şutlanmasına sebep olmasını hazmedemedik, takımın yıldızı olarak Oğuzhan'dan rol çalmasından çekiniyoruz, tek derdimiz bu diyin de rahatlayalım artık. Sonra da İNŞALLAH Çin'e mi gidiyor, nereye gidiyorsa sezon sonu Q7 de gitsin de Beşiktaş bu sayede zirveye uçsun. Yok abi yıldız mıldız da asla gelmesin bu takıma, salak olması lazım.

planck dedi ki...

çok net bir soru: gomez mi daha büyük yıldız q7 mi? karşılaştırabilirsin belki ama herhalde kimse q7 net daha büyük yıldız diyemez. peki q7nin geçen seneki şampiyonlukta gomez kadar katkısı var mı? hadi diyelim ki fanatik q7sporlusun ona da evet var diyebiliyorsun. yani buraya kadar gomezle q7yi aynı kefeye koyabildin. e be birader bu taraftar gomezi q7 eleştirdiğinin 100de1i eleştirdi mi? gomez daha büyük yıldız bence. niye eleştirilmedi? hakikaten saçmalıyorsunuz yıldız mıldız gelmez diye. evet lütfen IQsu 80in altındaysa messi yeteneğinde bile olsa GELMESİN.

hayalet dedi ki...

Şu saatten sonra şampiyonluk gitsede şaşırmam. Ben 4/4 yapacağımızı düşünmüyorum. Zaten gençler maçına 3 puan yazdım bile ben belediyenin. Neyse göreceğimiz varmış. Ben umutsuzum arkadaşlar. İşyerinde bile daha bugün renklilerden biriyle tartıştım. Kendime ediyorum gibi geldi.

ozan dedi ki...

@Quarema

Valla orda anlatilmak istenilen golun en onemli isini Tolgayin yapmasiydi ama iste tutanacak dal bulamiyinca onu bunu sutlamalar asisti ona yazmalar falan.Birazdan bir Olcayspor patlarsin olur biter. Cenk gol kraliydi bu haftaya kadar ama onun da penalti golleri sayildi o yuzden Qnun asist kralligi da elestirilir.

Sen onu bunu birak cidden soyle seni bu rabonalar sacma trivelalar rahatsiz etmiyor mu?

Quaresma yildiz degil top cambazidir. Yildiz Qauresma bir derbi aldirsaydi keske Sneider yildiz mesela Gomez de yildiz.

Ama sana bir konu da hak veriyorum keske gitse de gorsek ucuyor mu kaciyor mu Besiktas. Hatta Fenere gitse keske de Fenerin futbol uzmani taraftarlari hic korkmasa artik Besiktastan.
Kafasi azicik calisan futbulu da azicik takip eden FB taraftati bu Q7nin oynadigi maclarda Besiktasa bir kere yenildiklerini gorur cambaz yildiz seven taraftarlari keske benim de olsun der ama .

Sanirsin Quaresmanin Lizbondan akrabalari bazi arkadaslar.

Unknown dedi ki...

şurada güzel bir değerlendirme yapılmış:

http://www.futbolakademi.net/2017/05/mac-analizi-besiktas-fenerbahce-3.html

özellikle görüntülerle örneklediği Quaresma eleştirisi yerinde olmuş, çok yakan az kaçan Q7..

Zaitsev dedi ki...

@ ozan
Tolgay'ın attığı gibi pas alınca da Q7 patates etmiyormuş demekki topu. Bu tartışma bitmez.

Sorun şu. Topu Q7ye verip şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyen bir oyun düzeninde Q7 en son eleştirilir. Şu takımda uzun zamandır Adriano ve GG harici herkes buna razı oynuyor.

Sneijder oyunu yönlendiren, Gomez işi bitiren oyuncudur. Q7 normal bir sistemde bu 2sinin arasındaki oyunculardan biridir.

GSde Selçuk ve Sneijder kötü oynadığında Bruma birşey üretebiliyor mu mesela?Bizdeki mesele de budur. Oğuzhan-Talisca dökülürken ver topu kanada sonra da suçlu kanat olmaz.
Sneijder, Hagi, Alex gördük hepimiz. ufak maçları geçtim hiçbiri büyük maçlarda mücadeleden vazgeçmemiş, sinmemiş kaybolmamıştır. İyi kötü birşeyler yapmak için mücadele etmişlerdir. Bizim esas sorunumuz budur. Bizim oyunu kuracak yönlendirecek adamlarımızla ilgili esas sorunlarımız yok sayılıp mevzunun Q7 üzerinden dönmesi hatadır. Sizin kolayınıza bu geliyorsa da yapacak birşey yok.

carlito dedi ki...

yeter cidden baydı şu Quaresma muhabbeti.. herkes rengini belli etti zaten daha bundan sonrası kısır döngü, uzatmanın anlamı yok.. şu an tek odaklanmak gereken konu Bursa maçı..
son 3 maçta 16 gol yiyen Bursa'yı yenemeyiz diye düşünen var mı? bence olmamalı.. yenemezsek zaten şampiyon olmayalım daha iyi noktasında da hemfikiriz sanırım.. gençlerbirliği'nden bir şey ummuyorum, ihtiyacımız da yok zaten.. önümüzde iki maçı alalım yeter, başakşehir trabzon deplasmanına 5 puan geride çıkma baskısını kaldıramaz.. hadi diyelim onu da başardılar.. bizi ne antep ne osmanlı durdurabilir o saatten sonra.. herşey elimizde ve şampiyon biz olacağız.. durduk yere umutlanan tüm ezik sürüsü de avuçlarını yalayacak..

Skywalker dedi ki...

Atiba iyilesse de Tolgay-Ozi cikip Bursa'yi temiz bi 5lemek lazim (talisca'nin alacagi cezaya gore degisir tabi bu kadro secimi), bir daha dun ki kadar laubali olmayiz, akillari baslarina gelmistir heralde. Skor 3 fark omadigi surece de Cenk kulube de beklesin mumkunse, ondan sonra gol kralligina mi kasiyo ne yaparsa yapsin. Mesaji verirsek bu hafta gerisi gelir, Basak trabzon'da patlar. Olcayspor'a guvenimiz tam.

PS: Futbolcu fetisisti degilim cok sukur:)

nathan dedi ki...

Ahali coşmuş iyice. Ben ne Oğuzhan'ı ne de Q7'yi yeterli görenlerdenim. Aslında mesele de bu değil. Beşiktaş hem hocanın futbol yapısı hem de yönetimin tercihleri nedeniyle takım oyunundan önemli bir miktar uzaklaştı. Dolayısıyla her oyuncuyu bir hafta eleştirebilir her oyuncuyu da bir hafta kral yapabilirsiniz. Şu bir gerçek. Kulüp hocaya takımı şampiyon yap diye yetki verdi. Bu yaşından ve bu saatten sonra özkaynak sistemine bulaşmasını, eldeki adamlarla belirgin bir takım kurgusu oluşturmasını ya da ligimiz gibi ne olduğu belirli (veya belirsiz) bir futbol ortamında yapısal bir oyun kurgusu tutturmasını bekleyemiyoruz maalesef. Ayrıca olay şöyle. Kulüp yönetimi de hocadan bunları beklemediği için onu getirdi.

Yani bütün iş kulüp yönetiminin ne istediği ile ilgili ve şu anda da o oluyor. Bu nedenle hocayı ve futbolcuları dozajında eleştirebilirim ama tepki gösteremem. Bir takım karakteri olarak bakarsak "bu çerçevede" oyunculardan istisnaları buraya en başından yazdığım üzere Tolgay ve İnler. Bunun nedeni de bu iki oyuncumuzun takım oyunu içinde bireysel performanslarını 3'e 4'e katlayabilme potansiyeli. Mevcut kadroda bunlara sadece Gökhan Gönül, Adriano ve Babel'i ekleyebilirsiniz. Diğerleri daha çok "kendi işlerine bakan adamlar". İşte bu yüzdendir ki takım harala gürele emprovize oynarken bu iki adamı dakika bilmemkaçlarda oyuna alıp doğrudan etki beklerseniz hata yaparsınız. Oysa son maçta olduğu gibi, her ne kadar tek maçlık ve zayıf şekilde olsa da, işte Tolgay'a oynadığı bölgede uçuk olmayan bir görev verirsiniz o da bu şekilde yapmaya çalışır.

Klişe tabiriyle önümüzdeki maçlara bakacağız. Bursa maçını düşünmeyin derim, Antep maçını da. İş son maça kalırsa Vodafone'da sıkıntı yok. Kasımpaşa maçını bir şekilde alalım yeterli.

nathan dedi ki...

Bir de şu Biliç meselesi. Biliç dönemini desteklememin tek nedeni bir takım oyunu ve kurgusunu sahaya yansıtabilmeyi başarabilmemizdi. Üstelik bunu kadroya yeni katılmış düşük bedelli oyuncularla yaptık. Biliç’in yetersiz olması ayrı bir konu, gitmesi gerekirken gittikten sonra bu mentalitenin değişmesi ayrı. Artık oyun anlayışını daha da güçlendirecek şekilde 1-2 bölgeye nokta atışı iyi transferler yapmıyoruz. Artık kilit bölgelere kiralık adamlar alıp bireysel olarak katkı vermelerini bekliyoruz ve diğer kilit bölgelerdekilerin üzerlerine büyük yükler bindiriyoruz, ki bu ikincisinde söz konusu olan artık yaşından dolayı adam geçmekte zorlananlar olunca daha bir göze batıyor. Sorun onda değil ki, sen bu şekilde oynarsan sonucuna da katlanırsın.

Bu kısır döngüye girdikten sonra çıkması biraz zor. Ben duruma Beşiktaş’taki futbol anlayışının renklileşmesi olarak bakıyorum. Yönetim şimdiden geçmişte “top” olmuş şimdiyse kariyerinde sıkıntılar yaşayan adamları mercek altına alıyordur. Demba Ba tuttu, Gomez tuttu, sıradaki niye olmasın? Ya tutarsa.

Biz kalan maçlara konsantre olalım.

Basar dedi ki...

Anladığım kadarıyla buraya yazan arkadaşların çoğu macı TV'den izliyor. Sahada gerçekten iyi oynayan biricik aşklarının verimsizliğini ve savunmaya hiç donmemesini görememeleri bu yüzden.

Ha bu arada, seneye Lensi izlemeye hazırlanın. ;)

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Futbolcu fetişisti :) Hay ağzına sağlık Skywalker ancak böyle tanimlanırdı bu hastalık.

Bu travmatik maçtan sonra bugün guldugum seyi paylasayim:
"İsmail'in Beşiktaş'a en faydalı olduğu maç" oynandi.

Talisca ceza aliyorsa Demba Ba'yi direk 11 e koyalım. Bence Demba yanında Abu mucadele ederse kalan maçları çözer. Ilk 2 maçı alirsak 3.ye tur maçına çıkarız.

ozan dedi ki...

@Zaitsev

Aynen bu tartisma bitmez ama Qynin sacma rabonalarini trivelarini ne oyun duzeni ne de baska birsey aklar bence sende ugrasma aklamaya.

He birde Q pasa patates etmesin diye her takima bir Ismail koyalim her top arkaya sarksin, oyle olmuyor ne yazik ki.

Neyse uzatmanin anlami anlasamayiz seninle bu konuda.

Zaitsev dedi ki...

@ ozan

Benim kimsenin hareketlerini aklamak gibi bir niyetim yok. Ben daha önce de yazdım. Birşeyler kötü gidince arşivden olağan şüphelilerden birini çıkarıp günah keçisi ilan edilmesine karşıyım.
Lyon maçları Mitroviç'e yıkıldı. Fb maçının ihalesi de Q7 özeline indi resmen. İbb maçı kafadan 3-0 olmasa o da Q7ye kalırdı.

Beşiktaş'ın oyununda bir sorun var. Hepimiz burada hem fikiriz. Bu sorunun sebebi veya kaynağı değil sonucudur Q7. Sebep düzelmediği sürece de sonuç değişmez. Bu sorun devam ettiği sürece oyun hep Q7 üzerinden döner, bu tartışmada devam eder.

sports guy dedi ki...

Tahmin ettigim gibi son 50 yilin en kotu fenerine karsi siritmadiklari icin ozzy tolgay ikilisi deli ovulmus.

Buna aldanmak buyuk hata olur soyleyeyim. Faul yapmaktan baska savunma yapamadi takim butun mac bu ikiliyle. Fenerbahce o kadar kotu bir orta saha kurgusuna sahip ki faydalanmayi beceremedi. Tam kadro bir osmanli delik desik ederdi o kurguyu, basaksehir'i falan gectim.

Bi q yorumu da ben yapayim. Eskiden derbi maclarda siki marke edilirdi, o yuzden kirk yilin basinda duzgun top alabilirdi. Ben de cok elestirmezdim acikcasi. Bu mac oyle degildi. Son kararlari duzgun verebilmis olsa 4-5 net pozisyon yakalayabilirdik. Zaten problem burada. Pas verecegi yerde sut, sut cekecegi yerde pas, pas verecegi yerde driblingle kanada inip kontrayi oldurmek gibi aksiyonlari minimum 5 kez yapti adam macta. Elestirilmesi gayet dogal yani, bunlar yazilinca baska bir adamin bayraktarligini yapmis olmuyoruz. En azindan ben olmuyorum.

Neyse, ligin kalaninda form durumu vs dusunulunce bizi zorlayabilecek tek takim kasimpasa gibi duruyor. 4te 4 yapilamayacak bir tablo yok. Takim cok sok atlatmak zorunda kaldi bu sene. Umarim bunu da atlatir da ipi gogusleriz. Zaten seneye pek umudum kalmadi acikcasi, bari bu sene gelsin sampiyonluk da ucuncu yildiz goygoyu ile idare edelim biraz.

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncular kisisel olarak elestiriliyor da, bence asil sikinti takimin genel olarak futbol oynamaya meyilli olmasi.
Bu iyi birsey tabii de, takimin kalitesine gore hata yapma sansi azaliyor/artiyor.
Mesela Lyon'daki macta Fabri'nin topu ileri vurmamasinin nedeni illa topu oyuna kaliteli sokmaya meyilli olmak. Bu 1 kere iyi gider 2 kere iyi gider 3.de sicarsin boyle. Yine defanstan cikarken yapilan top kayiplari, driplingle ceza alanimiza yaklasan oyunculari yaka paca indirmek yerine illa israrla topu temiz sekilde calmaya calismak vs bu mentalitenin sonucu.
Dun yine skor 1-0 iken uzatmalarda maci bitirmeliydik. 1 oyuncu yere yatip sakatlansa oyun sogurdu. Adamlara 3 kere uzun top atma firsati verdik, vermeyeceksin.
Ikinci yarinin ortalarinda adamlar orta sahadaki bir faul icin 5 kisi hakemin uzerine cullandi. Fabri'ye hayvan gibi sarj yapilmasina ragmen 1 kisi bile itiraz etmedi. Orada Fabri kendini yere atip kivransa, 4-5 kisi hakemin uzerine kossa en azindan tereddut yasar. Yine Babel'in pozisyonunda kimse agzini acmadi.

Efendi olmak, top oynamak baska sey ezik olmak, hakkini yedirmek baska sey. O yuzden bu takimin Melo, Emre Belozoglu gibi bir lidere, bir pice ihtiyaci var. Kesinlikle bu tarz bir oyuncu sart. Bunu ara sira Sosa yapardi, sahada dik dururdu. Ama bizim oyuncularimiz su anda yapamiyor maalesef. Asiri derecede top oynama ve efendi olma istegi maalesef bizi hep sikintiya sokuyor.

Basar dedi ki...

Kişisel olarak pazar günü tüm takımı beğendim. Verimsiz bulsam bile quaresmayı bile beğendim. Maçı da gayet keyifle izledim, oynadığımız oyundan tatmin oldum.

Açıkcası yapılması gereken hemen hemen her şeyi yaptılar. Sert oynadılar, artistliğe cevap verdiler, geçen maçın öcünü de net bir şekilde alıyorduk (Oğuzhan rvp'ye kalça ayak daldı ve istersem ayağını eline veririm kodumun çocuğu çekti, bir tane şut çektirmedik, pozisyon vermedik, rakip çıldırıp 9 kişi kaldı vb.) Malesef 2. golü bulamamaktan ve futbolun cilvesinden ötürü maç 1-1 bitti. Dünyada iyi olmadan başarılı olabileceğin yegane spor dalı futbol. Misal bir basket maçı yapıyor olsaydık bu oyunla maçı kazanmıştık ama futbolda maçı her zaman hak eden kazanmıyor.

Sonuç olarak, sanki takım rezil oynamışta 1 puan almış gibi bir ruh haline gerek yok. Travmaya gerilmeye de gerek yok, hala öndeyiz hala iyi oynuyoruz. Takımdaki yorgunluk kalmamış, mental düzey de iyi seviyede.

Bizler Valerenga faciaları ile yetişmiş nesiliz, bu maç mı koyacak bize? Bi rahat olun, bi sakin olun.

clutch dedi ki...

Gaziantep dün mağlup olarak bence düştü. Biz 5 yeriz 7 yemeyiz, 6 yeriz 8 yemeyiz diye goygoy yapan bülent uygunun önce 8 gol yiyerek katardan kovulması, sonra da akhisardan 6 tane yiyerek puzzle'ı tamamlamasına çok gülüyorum :)

Takımdaki genel hava iyi gözüküyor okudugumuz kadarıyla, antepin de düşmesiyle işimiz biraz daha kolayladı. Şu an bendeki tek çekince basaksehirin ctesi kazanması ve bursa maçına kadar olan iki günlük süre ve bursa maçına ikinci olarak çıkmamız. Psikolojik olarak sağlam kalabiliriz umarım. Bu zamana kadar bu konuda hep olumlu sınavlar verdik ama böle bi durumu da ilk defa yaşıyor olucaz, açık favori durumunda iki hafta önce ne zaman garantilerizi konuşurken, bursa maçına puan kaybı yaparsak liderlik gidiyor gerçeği ile çıkıcaz.

BurkayJK dedi ki...

Hataları var elbet ama ne Fabri'ye ne de Cenk'e kızabiliyorum. Rakip kırmızı kart gördüğünde bile (ikinci golü atamadığımız için) içimde bir korku vardı ve nitekim olan oldu. Topun kaleye gidişini izlerken hiçbir şey düşünemedim, sinirlenmedim bile. Bomboş bir andı yani.

Fenerbahçe veya Galatasaray'ı bir daha böyle berbat şekilde zor yakalarız. Bu tip durumlarda rakibe son darbeyi vurmayı öğrenemedik. Böyle bir takım yarattığımız an bu ligde önümüzde kimse duramaz. Sonrasında Avrupa'da kupayı düşünürsün.

@BJK4EVER

Her cümlene katılıyorum.

Emre veya Melo gibi karaktersiz ve saygısız olmamak şartıyla o tip bir oyuncuya ihtiyacımız senelerdir var. Efendi bir piç olmalı yani. Ben Beşiktaş forması altında öyle terbiyesiz futbolcuları izleyemem. Zaten camia da böyle bir transfere karşı çıkar. En çirkefimiz(!) Caner, onun da nereden geldiği belli.

@Basar

Kaynağının sağlam olduğunu düşünüyorum ve heyecanlanıyorum. Girişim mi yoksa anlaşma düzeyinde mi, bilgin var mı? Quaresma'yı da satabilirsek tam win-win işi olur.

BJK4EVER dedi ki...

Caner aslinda bu tip bir oyuncu, ama onu da bu sene kullanamadik. Onun disinda Adriano da bu role burunuyor ara sira, ama bence o tip bir oyuncuya orta sahada ihtiyac var. Mesela Tolgay ve Oguzhan'in cok faul yapmasi elestirilmis, ama asil dogru olan o. Adamlar orta sahayi gececegine indireceksin. Biz savunmayi cikartan, ileride basan bir takimiz. Orta sahada indirmeyince cok kolay sarkiyorlar. Tolgay ilk yarida bu tip 4-5 faul yapti ve dereceyi oyle ayarladi ki, hicbiri tam sari kartlik degildi. Hakem pust olsa cok faulden sari verirdi, ama vermedi. Hepsi de gayet dogru faullerdi. Bu faulleri Atiba bile yapmiyor mesela, ki en geride oynayan oyuncumuz.
Ama Atiba'nin bu yonunu kimse elestirmiyor.
Orta saha kurgusu harbiden zor. Oguzhan 10'da olmuyor, 8'e koysan Atiba tek kaliyor, o da agresif degil.
Bence seneye denenmesi gereken direct baklavali 4-4-2. Kanat rotasyonumuz zaten sikintili. Quaresma tek kaliyor. Babel desen forvette de degerlendirilebilir. Orta sahada muthis bir kalabalik ve enflasyon var. Bizde muzmin yedek olan Tolga ve G.Inler ligdeki her takimda banko 11 oynar.
Seneye onliberoya sert bir oyuncu alip Atiba'yi Oguzhan'la ic olarak kullanmak mantikli olur, Tolgay'la donusumlu olarak. Talisca da serbest oynar, Babel de forvette alternative olur.
Hazir beklerimiz de bu kadar iyiyken bu system mutlaka denenmeli.
Ha, Quaresma ne olacak orasi sikinti. Talibi varsa gider, yoksa bu sistemde nasil yer acariz bilemiyorum. Tek forveti kesip asimetrik 4-4-1-1'le cogalma sikintimiz olur. Quaresma'yi ilk doneminde cift forvetten biri olarka da denemistik de, olmuyor. Kalabaligin arasina girince ne yapacagini sasiriyor, cizgideki serbestligi ve Alani bulamiyor.

sports guy dedi ki...

@bjk4ever ben cok faul yaptiklari icin elestirmedim. Faulsuz savunma yapamadilar dedim. Yillardir fenerin uyguladigi taktikti bu zaten bol faul soslu oyun kilitlemek, benim bununla bir derdim yok. Bunu tum seneye bu takimin yayamayacagina iliskin derdim var. Tek macta rezil bi fener orta sahasina karsi bu tutabilir, 34 macta olmaz.

Bu taktigin tutmasi icin bariz hakem destegine ihtiyac var. Fener gibi 20 faulde bir kart gormeyi basarirsan butun sene, buyur yap. Yoksa sonuc felaket olur. Firat yerine kartini sakinmayan bi adam olsa tolgay 60. Dakikayi zor gorurdu.

Su an yaz sezonunu hic dusunmek istemiyorum. Bence son 4 yilin en rezil ve en umutsuz yazina dogru ilerliyoruz. Gecen sene sosa ve gomez'in gidecegini dusundugumde bile boyle hissetmemistim, cunku sosa'dan para gelecegini tahmin ediyordum. Bu sene kimden para alicaz, hangi parayla transfer yapilacak, kiraliklarin durumu ne olacak falan hepsi soru isareti. Ve bu soru isaretleri yine agustosa kadar cozulecek cinsten degil maalesef.

Sirf bu yuzden bile sampiyonluk inanilmaz onemli. Hem cl gelirinden, hem de bu belirsizlige en azindan sampiyonluk apoletiyle girmekten dolayi.

BJK4EVER dedi ki...

Ligin ortalamasini baz alirsak faul yapmadik, ozellikle bir derbi maci oldugu dusunulunce bence fazla faul yaptik diyemeyiz.
Asil faul yapmayinca sikinti ortaya cikiyor; Bruma aliyor topu 5 kisiyi calimlayip golu atiyor. Lyon maclarinda oldugu gibi orta alan oyunculari ceza alanine kadar top surup pozisyon yaratiyor.
Bunu tum sezona yaymamiza gerek yok, cunku bu kadar faullu oynamamiza gerek kalmayacak. Ama gerektiginde faul yapmak ve hic faul yapmamayi tercih etmek arasinda kalinca ilk opsiyon daha mantikli ve biz 2. opsiyonda takili kaliyoruz. Bu sezonu goz onune getir; kac tane taktik faul aklinda kaldi? Benim aklimda hic yok.

EC dedi ki...

Quaresma da su an oyuncumuz. Oguzhan da.. Tolgay da..
Olcay da oyuncumuzdu ve emeklerine tesekkur ederiz.

Burada ben daha hakliyim, sen daha haksizsin kavgasinda ufak kazanan olmak icin 100 tane yorumun 40 tanesi bu uc oyuncu uzerinde donuyor.

Icimize sizmis renkli yoksa.. Hepimiz Besiktas'liyiz ve rakipler de disarda.

IBFK da - su siralar sosyal medya da sayfa sayfa donen cigerci Gumusdag dan su siralar TFF ve Aziz Yildirimdan daha guclu konuma donusmus Gumusdag ve IBFK ya karsi mucadele ediyoruz.

Bu kadar hatalarin alenen ve gozgore yapildigi yerde kesinlikle Kulliye nin duasi varki bizi / BESIKTAS i gotuyle kus bile tutsa cezalandiracaklar.. bakiniz Talisca nin sadece sevkedilmesi..

Besiktas yonetimi su siralar cikip Allah Tektir dese karsisinda buna itiraz edecek muthis bir medya gucu var ve o nedenle polemik olmamasi icin konusmuyorlar yada Kulliye yine bizim Besiktas yonetimine de susun dediki o nedenle kimseden tik yok!

Bu oyunu bozacak olan Turkiye de ve Dunya daki tum Besiktas'lilar ve dogrulari soyleyen, ispatlayan futbolseverlerdir..

Turkiye de maalesef herseyin boka battigi gibi bu kokusmus duzende Futbolda da adalet beklemek hayal tacirligidir.. Ulke de hukuk yok, PFDK da niye olsun!

Organize ve Bilincli Taraftar Grubu - Tum Besiktas'lilar boykot ile ve demokratik yuruyuslerle ve sosyal medyada daha anlamli acilacak # tag ler ile dunya ya ve ilgililere sesimizi duyurabilir..

BESIKTAS.. son nefes te bile

planck dedi ki...

İlgililer kim ve dünya kimin umrunda hocam? Sen paradan haber ver. Tşehirin şampiyon olması onların hesabına bir şekilde daha büyük para akışına neden olacaksa 4 maçımızı kazansak da yine tşehir alır kupayı. Ama gs fb zaten çöküyor seyirci izlemiyor bizi de kaybederlerse işlerine gelmez sanki. Bilemiyorum. Bence olabilecek en kötü senaryo bizim bu hafta puan kaybetmemiz ve liderliği vermemiz, sonrasında ise lehimize çok bariz hakem hatalarıyla şampiyon olmamız olur. Mağdur edebiyatıyla nereden nereye geldi adamlar malum. Ama bunlar hep komplo senaryosu tabi.

Barreto dedi ki...

Başakşehir Rize de son dakikada penaltıdan gol yiyip 3-3 berabere kaldığında, fark 7 puana çıktığında ya da Başakşehir Kasimpaşa'dan 4 yediğinde veya iki haftada bir öğlen 13:30 da maçları oynatıldığında bu komplo teorileri aklınıza geliyor muydu, el insaf. Önce sen ödevini düzgün yapacaksın, 4-0 kazanacağın maçı rezil biçimde 9 kişiye karşı kendi kalene gol atarak veriyorsan, komplo teorisine ihtiyacın yok. Al sana komplo teorisi:Cenk, Q7, Marcelo ve Fabri. Bu hafta fark 10 puan olabilirdi. İğneyi kendimize batıralım.

beagle dedi ki...

Bugün markette Abdullah Avcı ile karşılaştım. Işim çoktu her iki reyonda bir tekrar tekrar. Bela misin diyorum zaten stresliyiz :)
Yok abi Beşiktaşlilik çekmek demekmiş. 94 şoku daha geçmedi. Bir de fenerli salaklara 8 puan geride surunmelerine sevinmenin nasil gerizekalica olduğunu anlatmakla ugrasiyoruz.

nathan dedi ki...

Komplo teorisi vs bunlara gerek yok. Barreto'nun dediği gibi herşey apaçık ortada cereyan ediyor. Hatta son 5 yılı hesap edersek herşeyin bu sezonki kadar ayan beyan olduğu bir sezon hatırlamıyorum desem yeridir. Abuk sabuk cenabetliklerimize illa ki bir açıklama getirecek olursanız okuyup üfleme diyebilirsiniz. Ama ben de buna inanmayan biri olarak kısaca no derim. Beşiktaşlılar olarak mazimizde öyle garabet işlerden doğan sonuçlar oldu ki böyle bir arayışa gerek de yok zaten.

Bardağın dolu tarafından bakalım. 30. haftada hocamız Atiba eksikliği karşısında rakibe göre -çok olmasa da, nispeten- farklı bir taktik denedi ve başarılı da oluyordu. Nispeten çünkü sadece orta alanda bunu yapmaya çalıştı. Zamansız ve yanlış değişiklikleri sonuca gitmemize engel olsa da ben bunu artı hanesi kısmına yazıyorum. Ayrıca Tolgay'a profesyonelliği nedeniyle de tebriklerimi gönderiyorum. Kolay değil, sakatlığı dışında da bunca hafta yedek bekledi ve bunu sorun etmeyip görev verildiği ciddi bir maçta elinden geleni yapmaya çalıştı. Bunca yedek kalmaya rağmen kasının çekmesi ise futbol kulübü medikal ekibinin düşünmesi gereken bir olay.

Eldeki oyun sistemine göre değişiklik ve rotasyon yapabileceğimiz bölge sadece orta alandı. Atiba-Oğuzhan-Talisca-Tolgay-İnler-Necip isimlerine bakarsak bana göre Atiba-Tolgay sabit ikilisi yanında Oğuzhan ve Talisca seçimlerinden biri olabilirdi, birbirlerine benzer oldukları için (taraftarın çoğu bu konuda rasyonel değil duygusal düşündükleri için bu gerçeği göremiyorlar bence). Bazılarına göre Oğuzhan-Tolgay tercihi de yapılabilirdi. Şimdi Talisca'nın alacağı minimum 1 maçlık cezaya göre tercihler daraldı. Görünen Artık Atiba-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü ile sahaya çıkacağız. Futbolda orta alanda şöyle bir iş var. Ya orta alandaki oyuncularınızın farklı meziyetlerine karşın duruma göre bir bütün halinde oynatırsınız ya da sıralama yaparsınız. Premier Lig ekipleri için ilki vazgeçilemez bir tercih, aksi halde yolda kalırsınız (Biliç'in Lanzini taktiğiyle yarım etki yapabilmesi gibi). Elbette bizim durumumuz Premier Lig seviyesinde değil ve bu ana kadar oynanan oyuna göre biz ikincisini deneyeceğiz. Peki mecburiyet üçlüsü bunu yapabilir mi? Yanıtı bana göre evet. Dahası gayet evet. Sorun bu üçlünün içinde daha ezbere oynayan Atiba ve Oğuzhan'ın oyunun her iki tarafına ne kadar katkı yapabilecekleri. Demek ki Atiba sabit şekilde orta alanı Oğuzhan-Tolgay ikilisine yıkacağız.

Sosa'nın farkı sert ve isabetli pas atabilmesiydi ancak bu ikiliden bunu beklememiz zor. Zaten belli olan kanat oyuncu yapımızdan dolayı bu bir zaaf olarak görünmeyebilir ancak bu defa da Talisca'nın yokluğunda dikine gitme opsiyonu zarar görür. Bu konuda bu ikili arasında daha çok umudum olan Tolgay. Atiba varken ağır defansif yükten kurtulunca dikine daha çok gidebileceğini umuyorum. Bu şekilde herşey daha kolay olacak.

Neticede herşey daha kolay olacak. Yeter ki inanın.

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Beyler yakmayin kafalari. Sakin olun. Futbol boyle seyler oldugu icin guzel ve farkli bir oyun.

Birakin heyecanli olsun, eglenceli olsun, dramatik olsun. Olsun diye biz kasmiyoruz sonucta, memleketin insani, havasi, suyu boyle.

Yatirimla ve planlamayla uzun vadede kesin kazanilir. Kisa vadede bazen kazanilir. Bazen son dakikada atarsin bazen yersin. Onemli olan sene sonunda nerede oldugun.


Unutmayin bir de. Besiktas sampiyon olacak. Insallah.

Basar dedi ki...

@BurkayJK
Quaresma'yı bilmiyorum, öbürünü duydum. Adı üstünde duyum, olur olmaz bakacağız ama geçen sene GG'yi duyup yazmıştım.

BurkayJK dedi ki...

Yukarıda karaktersiz, saygısız vb. futbolcu tipinden bahsetmişken Talisca'ya değinmeden geçemeyiz. Ben fotoğrafı ilk gördüğümde sahte olabileceğini düşündüm ama ne yazıkki öyle değilmiş. Belki size komik gelebilir ama eğer Talisca bu hareketi için özür dilemezse benim için ahlaksız bir futbolcu olarak kalacak. Hatta önümüzdeki sezon takımda olmasını dahi istemem. Beşiktaş formasını bu tip sporculara asla yakıştıramam.

@Basar

Evet Gökhan Gönül meselesini biliyorum. Haftalar önce de Mario'lardan biri demiştin. Ben, Lens'in iddialı bir takımda çok daha farklı bir performans göstereceğini düşünüyorum, o yüzden gelsin isterim.

Golu yemeden 1 dk içinde, yüzde 1000 sarı kartlık 2 faul yapıyor. Lens ve alper ve en sonunda emenike faul ve gol.böyle bir kumpas görmedim. Bu fırat denen ...... nasıl küfür edeceğimi secemedim neyse ...

Hidayet dedi ki...

2 puan bizi aldatıyor .bir tane beraberlik hakkımız bile yok . durum bu . keşke trabzon maçı bu hafta olsaydı .ilk 2 maç çok önemli. bunun en büyük sorumlusu şenol hoca . yönetimin transfer hataları falan , tamam, haklı . fakat bb maçına 7 puan'la çıktın sen . bunu atamıyorum kafamdan. iki mağlubiyet hakkıyla çıktın , bir hafta sonra gelinen süreçte , beraberlik hakkın bile yok . valla güzelmiş.

hakikaten , maçtan sonra ,benim görebildiğim , talisca hakkında sadece bir tane eleştiri olması da ilginç. aboubakar'ın attığı kafadan ne farkı var bunun sonuç itibariyle. hain ,aptal,akılsız ,takımını satan ... falan olmamış . olmasın da zaten . demek ki o'nsuz da rahat kazanabileceğimiz düşünülüyor .çünkü 4 maçı da rahat alırız diyenler çoğunlukta.

Hidayet dedi ki...

bu arada , aras eğer ölmediyse , hoca'mız lütfen kadroya alsın . talisca gibi önemli bir adam yokken , hücum oyuncusu açığını 18 de bari doldursun .cenk malum . umarım talisca'nın açığını cenk'le falan doldurmaya çalışmaz. çünkü hocamız öyle güdülenmiş .sezonun ilk yarısı sağ açıkta oynattı cenk'i. istermisiniz , bir de forvet arkası cenk modeli olsun . her mevkiye bir cenk..

EC dedi ki...

Komplo teorilerini neredeyse gercege biz donusturuyoruz.. evet IBFK macinda temkinli baslayip 20 dk da gazlarini alsaydik en azindan beraber ayrilir ve 7 puani korurduk..

herseyin otesinde daha ilk haftadan baslamis.. hakemlere ragmen kazanma surecimiz..
Futbolcu nun psikolojisi de kaldirmiyordur.. belki o yuzden Babel in pozisyonuna kimse itiraz etmedi.. Psikolojik kabul edilme..Fabri o nedenle abartmadi!

Aboubakar Hasan ali ye degmedi bile adam sahaya saglik gorevlilerini sokturdu.. mac sahamizda oyunun pisliklerini bizde yapalim..
yerde yatalim.. tekme atalim.. Atiba faul yapsin.. Oguzhan faul yapsin..

Iyi olmak, dogru olani yapmak TR de pek ise yaramiyor! Enayi konumuna geciyorsunuz, Melek Gibi Takim vasfindan..

Bence BESIKTAS 4 Maci da alir.
IBFK ya karsi biraz geride alan birakmayan takim da puan alir.. Bu hafta Genclerbirligi bile alabilir.. Trabzon da zorlayacaktir.. Biz niye oyle saglam durmadik hala anlamis degilim..

FB macinda Talisca hic bir sey yapmadi.. hep faul almaya calisti ve hep kendini abartili atti.. defansif acidan fazla fayda da saglamadi ki - FB de fazla gelmedi, gelemedi zaten arkayi acmamak icin..-
belki olmamasi 2-3 mac bizim hayrimiza olur..
Yukarda bir arkadasin dedigi gibi Aras denenebilir.. ben onun milli maclarini izliyorum gayet de basarili..

Son Cumle; Quaresma ile, Ilk Yarida Olcay ile, Oguzhan ile Tolgay ile, yedek kaleci Tolga ile bu takim:
SAMPIYON olacak..



SAMPIYONBESIKTAS

Basar dedi ki...

Yahu bi rahat olun. Nedir bu stres? OLur böyle şeyler, sıkıntı etmeyin.

Şampiyonuz merak etmeyin.

fidddas dedi ki...

Bugun fanatik bir bursalinin bana soyledigi , eger 3-0 yenerseniz ben maci berabere bitmis sayarim.
Bursali topcularin otobuste dayak olayindan sonra ligden dusmek icin yemin ettiklerini falan soyluyor.

Bunlar taraftar goy goylari ama bursa taraftari bile maca inanmiyor.
Bana 1-0 da yeter ama ciddiye alip saglam bir skorla mesaji vermeliyiz.

dominic molise dedi ki...

bence bursaspor maci tolgay'in oyununa bakar.
takimdaki su an en ac oyuncu (kontrat yenileme ya da transfer potansiyeli yuzunden)
gecen mac da en isteklilerden biriydi yanilmiyorsam.
4 maci kazandirir, takimdan gider diyorum ben. ki tolgay dedigimiz adamin paragoz oldugu coktan ortaya cikti sanirim. en cok kim verirse ona gider; fener, galatasaray, trabzon...
yurt disi yapamaz cunku cok para vermezler. e besiktas zaten vermez.
seneye yillik 2.5 milyona fener ya da galatasaray'da diyorum ben ki ocak'ta transfer doneminin yildizi olur demistim. sozumun arkasindayim. bizde kalmayacagi kesin ama bence cunku 2.5 milyon vermeyiz.

yilmaz dedi ki...

açık konuşmak gerekirse bursaspor'da ne kadar stres varsa aynısı şu an bizde de var. Biz zaten rakip şöyle böyle diye diye farkı 2'ye kadar indirdik. GS'nin samsun-antep-antalya maçlarına çevirdik olayı.

Bursa'nın bundan kötü olacak bir durumu yok. Oyuncular maksimum konstantrasyonla oynayacaklar. Bence sezonun finalini de bu maçta yapacaklar. Ha bu bizden puan almaya yeter mi orasını bilemem ama, bu maçta Beşiktaş'a atılacak bir çelme sezonu onlar açısından kurtarır.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

erken gol bulamadığımız her dakika ,işler çıkmaza girer , hele bir de gol yersek ,ki bize adana bile 2 tane attı , çok daha zorlaşır . tekrar söyleyim ,2 puan tamamen sanal . gerçek şu , beraberlikte bile rakibin senin önüne geçer . 2 puan fark , eğer rakibin senin önüne geçerse , onu tekrar yakalamak açısından avantaj . 3 puan olsaydı , beraberlik hakkımız olurdu . en iyisi puanlar eşit gibi düşünmek .bursa maçında görecez bakalım . çünkü 4 haftayı kayıpsız , kolaylıkla geçecek , rahat ,stressiz takım , bursa'ya ilk yarı , kötümser senaryoda , en az 2 tane atar .

carlito dedi ki...

Talisca'ya 1 maç geldi.. Başakşehirlilere verilen cezayla kıyaslarsak daha fazlası haksızlık olurdu zaten.. Ama Volkan ayısı da ceza almadıkça adalet yerini bulmayacak..

Yorum Gönder

Ara