.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Nisan 2017 Perşembe

STSL 27 Trabzonspor - Beşiktaş




Tarih:  08 Nisan 2017 Cumartesi 19.00

Stadyum: Medical Park Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık ( BJK 3G 3B 3M / AS 4G 2B 5M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / -

Cezalı Oyuncular : - / Dame N'doye

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

40 Yorum:

fidddas dedi ki...

rakip tarafında
yusuf yazıcı ile olcayın bağlantısını kesersek ve castillo'nun ceza sahasına serbest dalıslarına önlem alırsak
bizim tarafta
babel, talisca, querasma üçlüsünden ikisi akıllarını lyon maçı yerine bu maça verirlerse
çok zorlanmayız ve 0-1,0-2 gibi bir galibiyet alırız diyorum.

Zaitsev dedi ki...

Galibiyet beklentimi junior Cüneyt Çakır maça atandığı için beraberliğe çekiyorum. Ya biz çok bağıracağız ya Trabzon. Bu adam ortada maç yönetmez.

carlito dedi ki...

geçen hafta trabzon'un rize maçını 90 dk izledim, çok kötülerdi.. ama her maç öyle değiller tabii.. bir de yanılmıyorsam yusuf yazıcı yoktu geçen hafta, bunun da etkisi olmuştu.. ayrıca yusuf erdoğan neden 70 dk oynatılmadı o maçta, onu da anlayamadım..
forvetlerindeki ndoye ise bence çok kötü bir santrafor, bu haftaya cezalı olması iyi olmadı.. muhtemelen rodallega oynayacak, ben onu istemezdim doğrusu..

tüm bunlar bir yana, elbette biz kalite olarak çok üstünüz.. ilk maçta da normalde daha ilk yarı 3 farkı bulabilecekken aboubakar sağolsun zora girmişti maç.. bu kez stat avantajı onlarda, ama yine de ibre bizden yana bence.. eğer kazanırsak şampiyonluk bizim diyebiliriz..

BJK4EVER dedi ki...

Net olarak kirilma maci olacak bence, gecen seneki GS deplasmani gibi. Bunun 3 nedeni var bence;

1 Trabzon 2. yarinin en iyi takimi
2 Deplasmanda oynuyoruz
3 Rakiplerimizden ikisi birbiriyle oynayacak
4 Haftaya Adana, sonra IBB maci var. Adana macini alirsak IBB macinda tamamen kopartma sansimiz var.
5 Bundan sonraki Avrupa maclari arasinda lig maci yok, Lyon maci sonrasi ilk lig macimiz evimizde Adana ile. Puan kaybi ihtimalimiz dusuk.

Bu mac bence rakiplerimizin psikolojisi acisindan cok cok onemli. Gecen sene FB bizim GS deplasmaninda puan kaybimiza o kadar focuslanmisti ki, biz o maci alinca tamamen dagildilar ve psikolojik olarak IBB macina o kadar cokmus halde ciktilar ki, o mac da gitti ve isi bitirdik. Bu macta rakiplerin tamami puan kaybimizi bekliyor. Puan kaybedersek IBB-GS maci berabere bitmedigi surece her halukarda sikintiya gireriz. IBB kazanirsa puan farki tek maca inecek ve IBB-BJK macina inanilmaz bilenecekler, ellerine o kozu verecegiz gereksiz yere. GS kazanirsa biz yenilirsek puan kaybi 6'ya inecek. GS futbol olarak cok gerimizde ama fiksturu cok cok daha kolay. Bir anda bilenirlerse yarisa ortak olabilirler, ki ne kadar berbat olurlarsa olsunlar ite kaka mac aliyorlar bir sekilde. Bizim zorlu fiksturumuz oldugu icin umutlanirlar, izin vermemek gerek.
Bu maci bir sekilde alirsak net yururuz buradan, ve biz alirsak IBB kesinlikle GS'yi yenemez o baskiyla bence. Bu durumda hem GS umutlanmamis olur, hem IBB'yi de psikolojik olarak cokertmis oluruz. 2 mac neyse ama 3 maclik puan farki olusursa is kopar artik. Bu macta rotasyon falan yapmamamiz lazim, full konsantrasyon ve eforla 3 puani alip isi kopartmamiz lazim.

beagle dedi ki...

Stressiz, enerji olarak bizden üstün durumda, saha içi ego problemleri olmayan bir rakip. Bu tip takımlara genelde puan kaybediyoruz.
Rakibin dezavantajı ne dersek, oyunu tutmada Okay ve Onazi çok da ideal değiller. Ya da gelişen beklerinin katkısını tamamlayacak bir kafa golü oranı yakalayamamaları. O yüzden 90 dakika üstünlük kuramıyorlar. Ama Yusuf Y., Castillo, Rodellega, Olcay grubu çok can sıkıcı bir grup, şut, koşu, çalım pas falan hepsinden biraz var.

Fabri oynarsa iki yan top zaafı olan karşıdan iyi kaleci ile oynanacak. Marcelo farkıyla yan toptan %51 biz alırız derim. Tolga oynarsa birşey demem, kısmet :)

sports guy dedi ki...

Ajanslara fabri'nin oynayacagi haberleri dustu bugun, umarim dogrudur.

@Bjk4ever

IBB konusunda haklisin, ama GS isi bitti. 03 04 vari bir cokus lazim onun icin, asagisi kurtarmaz. 9 puan var ve ikili averaj bizde. Adamlarin fiksturu kolay demissin, fiksturumuz ayni. Iki hafta geriden geliyoruz alt tarafi.

Basaksehir toparlayabilir, bizi zorlarlar ona lafim yok. Ama gs'nin treni gecti hocam. Trabzon maciyla bitti onlarin isi.

Ben bir puana tavim bu macta. Bunu cok yazdim bu aralar biliyorum ama kayseri-antalya-trabzon ucgeninden su lig ortaminda toplam 3 puan kiymetli benim gozumde. Fener maci sonrasi 4te4luk bir surece giriyoruz zaten, bu donemde tum deplasmanlarda yenilmemeyi onde tutarim(trabzon+ibb).

Kaldi ki boyle diyorum da bence ibb'yi yenicez zaten. Hatta o mac gs'yi ikincilige tasiyabilir :)

QuaresmA dedi ki...

2 takımın da hücumcuları birbirlerinin savunmalarına karşı üstünlük sağlıyorlar ve bunun yanı sıra muhtemelen 2 takımın hücumcuları da en rahat, en açık futbollarını oynayacaklar. Bu sebeple 2 takım da gol bulacaktır. 2 takım da kesinlikle galibiyet isteyecektir. Bu maç Trabzon'un gelecek sene için mesaj verme maçı olacaktır.

Eğer ki ilk 20-25 dakikayı önde geçebilirsek Trabzon'u strese sokarız. Büyük maçlarda içeride maç istedikleri gibi gitmediği zaman taraftar ve takım olarak çok strese giriyorlar. Kaç kere olay çıkardılar, hatta stadı bile defalarca kez yaktılar. Bunu en iyi Şenol Hoca bilir. Bu yüzden maça hızlı başlamamızı ve erken bir gol kovalamamızı bekliyorum. Trabzon'un kanat savunması zayıf sayılır, özellikle Olcay'ın olmadığı kanattan yüklenmeliyiz maç içerisinde. Q7 - Babel maç içerisinde pozisyon değiştirmek zorunda kalabilir, Q7'yi Olcay'ın olmadığı kanada atmamız lazım habire. Olcay intikam isteyecektir. :)

Bu maçtan beraberlik çıkması zor, bol gollü bir maç olacaktır. Q7 sıçmazsa alırız.

dominic molise dedi ki...

bu tarz maclar tam da beklenenin aksine gecer.
benim tahminim macin orta sahada kor dovusu seklinde gececegi.
bence 0-0 en olasi skor. ya da 1-0 olur en cok, o da duran toptan.
kim atar bilmiyorum ama duran toplarda ligin en iyisi besiktas gibi duruyor.

Basar dedi ki...

Ben bol gollü bir maç beklemiyorum. Aksine savunmaların ön plana çıktığı kontrollü bir maç olur. Oyun bu şekle bürününce tecrübemizle kotarırız. Bence 0-1 kazanırız. Kazanırsak Başakşehir dağılır.

Basar dedi ki...

Bu maç Abubaakar oynasın, Cenk yedekten girsin. Abu kendini affettirsin

planck dedi ki...

Valla ilk yarı yine top dolaştırıp tsyi koşturmaya çalışırız herhalde ama ts kolay yorulmaz sanki. Hızlanırsa 70den sonra falan hızlanır oyun sanki. Duran top golü veya hakemin saçmalaması işleri değiştirebilir tabi.

sports guy dedi ki...

Banko alt. Favori skorum 0-0, plase iki takimdan birine 1-0.

Trabzon son 9 macinda toplam iki gol yedi sadece. Bizim de son donem deplasman performansimiz pek ic acici degil. Bu tablodan bol gollu mac cikmasi asiri surpriz olur benim gozumde.

Pheaglix dedi ki...

gs-başakşehir maçı berabere bitmediği sürece her türlü puan kaybı şampiyonluğu zora sokar. tek tek baksan başakşehir-fener-bursa maçlarının tamamında puan kaybedebiliriz. eğer bu üç maça farkı açmış olarak çıkmazsak dokuz maçta iki puanı zor görebiliriz. umarım yarım sıfır da olsa kazanırız maçı, ama mantığım 2-0 ya da 2-1'lik trabzon galibiyeti olur diyor.

cochise dedi ki...

2. yarı Trabzon maçlarının hemen hepsini izledim. Kesinlikle bizim bir alt ligimizde bir takım. Oradan gelip de bizde ilk 11 oynayabilecek (o da belki) bir iki oyuncu var. N'doye bence Rodallega'dan daha iyi oyuncu ama onu tercih ederdim; daha statik. Yine de Rodallega da bildiğimiz Akhisar topçusu işte.

Yusuf Yazıcı'yı çok beğeniyorum ama incecilik kısmı çok zayıf (bence ya 2. forvete de ya da daha geride oynamaya evrilmeli bu haliyle 10 numara olmaz). Şutlarına dikkat etsek yeterli.

Castillo benzeri dikine giden pırpır ligde hemen her takımda var (bizde yok nedense). Bu özelliğinin dışında bir özelliği yok, atakların çoğunun sonunu batırıyor ama işte bu tip oyuncuların korkutan kısmı bir kere batırmaz başımıza iş getirebilir.

Olcay'ı seven biri olarak takım/pas oyununa katkısını, 2. forvet gibi ceza sahasını kalabalıklaştırmasına ve hemen sonra topun arkasına geçmesini beğenirdim. Yetenek kısmı hep sıkıntılıydı ama Trabzon'da oyun liderlerinden, ara pas falan atıyor; yani Trabzon'un kısıtlılığını bundan iyi birşey anlatamaz herhalde. Pekii bu kadar kısıtlı takım olduğunu iddia ediyorum da nasıl bu kadar puan aldılar 2. yarı? İlk payeyi Hocalarına veriyorum. Oyunu iyi tutuyorlar; takım halinde oynuyorlar. İlk yarıda çok dağınıklarmış sanırım; kesinlikle hiç dağınık değiller. Bilakis ligdeki en derli toplu takımlardan. Çok pozisyon bulamasalar da çok da vermiyorlar. Araya bir tane sıkıştırmaya çalışıyorlar. Rakip görece zayıfsa hükmediyorlar; değilse bekliyorlar. Ama okay-Onazi ikilisi teknik- fizik fena olmasalar da baskı kaldıracak bir yapıya sahip değil; oyunu oradan çözebiliriz.

Ben Biliç dönemi Beşiktaş'ına benzetiyorum. (Ersun aslında böyle bir hoca değil ama kadro yapısı mecbur bırakmış olsa gerek). Yani bir yere kadar iyi takımlar ama kendilerinden güçlü takımları yenebileceklerini sanmıyorum. Tabii futbol bu; bulduğun pozisyon değil attığın önemli. Normal şartlarda gol yemeyiz gibi geliyor. Bir tane de atarız bir şekilde. Başlarda atarsak rahat maç olur ama absürt bir gol yersek çıkarmak da zor olur.

Hidayet dedi ki...

ileri uçtaki tercihin önemli olduğunu düşünüyorum . kim oynarsa oynasın ,lütfen , şöyle enes ünal'ın psv'ye attığı gibi bir gol atsın . santrafor performansı sürekli diğer oyunculara bağlı omasın . bir maçta da diyelim ki "işte böyle satraforun varsa işi çözüyorsun " . sürekli ortasaha, kanat değil , bireysel santrafor performansı bekliyorum artık. zamanında nouma ,ilhan ,ahmet dursun falan yapardı

şöyle bir gol bekliyorum bizim cenk/abou 'dan , çok zor olmasa gerek

https://www.youtube.com/watch?v=-L_h8XQAqHI

carlito dedi ki...

Umarım Atiba bu maçta sarı art görüp cezalı duruma düşer.. Yanlış anlaşılmasın, kendisinin 8 hafta daha kart görmeyip, 25 hafta boyunca kart sınırında kalarak ligi bitirebilecek kadar mükemmel bir insan olduğundan şüphem yok.. ama hakemlere güvenemiyorum, ne olur ne olmaz.. kalan haftalarda Atiba'sız oynamaya en uygun maç içerideki Adana maçı olacaktır..

Bu arada kadro beklendiği gibi, forvette de Cenk oynuyor.. lyon maçlarında kullanabileceğimiz tek adam kendisiyken onu riske atmamak daha mı mantıklı olurdu bilemiyorum, hayırlısı..

BurkayJK dedi ki...

Abi çok iyi oynamıyor muyuz, bana mı öyle geliyor? Yoksa Trabzon mu çok kötü anlamadım.

Huzeyfe dedi ki...

Bu Tosic gerizaklisindan ne zaman kurtulacagiz ya? Dunyanin en gereksiz topunu kaptirdi. Bir de orta sahaya cikmis. Tactan gol yedik.

Takımda saçma sapan bir lakayıtlık var anlamıyorum . Maç çoktan bitmeliydi .

Trabzon geçen hafta Rize'de ne oynadıysa onu oynuyor . Beşiktaş'a karşı yapılmaması gereken ne varsa yapıyorlar . PAs yaptırıyorlar , önde basmıyorlar , Atiba-Oğzuhan'ı döndürüyorlar , Cenk'e indirtiyorlar , bekler oyuna girmiyor filan .Bunlar Olcay'ı bedava verdik diye maçı veriyorlar diye düşündüm neredeyse . Gol atmaya filan da niyetleri yok . Atıp bitireceksin . Saçma sapan şutlar , ayak altından kaçırmalar filan ne yapıyonuz be kardeşim ?

beagle dedi ki...

25 dk hatasiz top oynadik. Ama ileride pozisyon öncesini oynayamiyoruz. Qimil, Babel sonra da Abubakar... Bunlarin bir umut veren atagin içine etme orani %99.
Skordan bağımsız mac başındaki oyunumuz, her topu iyi yere atmamiz efsaneydi. Olcay inadi, Okay kalitesi bir de top şansı skoru acmamizi istemedi. Bi de frikik var ki. Bugün de başkası küfretsin. Zaten fazla kenardaydi.

cochise dedi ki...

çok iyi giderken herşey saçma sapan gol yiyerek hiçbir inancı olmayan rakibe sağlam bir enerji verdik. MAç birden kafa kafaya oldu. Tosiç'iç pozisyon öncesi ileri çıkışı da epey saçmaydı geri döndüğünde topa müdahale edemeyişi de ayrı absürt. Yalnız pozisyonun başında Olcay'ın Atiba'ya yaptığı net faul. Tabii bizim aleyhimize hatalar her zamanki gibi konuşulmayacak.
eğer çift forvete dönmeyeceksek Adriano ya da gökhan kanada geçsin. Bu sistemde kalacaksak kanat lazım. Tabii bu düzende kalmamızın bir anlamı yok ama Hoca sevemedi bir türlü 4-3-1-2'yi.

cochise dedi ki...

tabii babel'in yaptığı saçmalık da atlanmamalı; oysa maç orada kopacak. 3 kişiye bir kişiyken ne yapmaya çalıştı anlaşılır gibi değil..

Hidayet dedi ki...

rakibi ezdiğin deplasman maçında 2 gol yemek ? hadi be birader.. bunların hepsi hoca'ya yazar. şimdi maç böyle bitse başlar medya "müthiş maç oldu " demeye . hadi be ordan abi. yeter ! çıkar cenk'i , al bi ortasaha , tut oyunu artık . yeter ulan be !

Pheaglix dedi ki...

Al işte, ondan sonra yok Beşiktaş, lehine hakem hatası bilmem ne. Bu herif ikinci kez maçımızın içine sıçtı ve yine hiçbir ceza almayacak.

beagle dedi ki...

Taliscaaaa ve Atibaaaa. Girtlak birakmadiniz, helal olsun size!!!!

Hidayet dedi ki...

atiba, adamın kralısın lan !

cochise dedi ki...

fantastik
geçen seneki Akhisar'daki direk Trabzon'a gelmiş sanırım :) şampiyonluk geldi artık sıra uefa'da :)

Burada hocaya yazacak birşey yok yahu adamlar 40 defa vursa atamayacakları goller atıyorlar amk'dum Castillo'sunun kariyerinde 4 gol var zaten 2 sini aynı maçta attı . Okay desen öyle . Böyle saçma sapan bir maç . Acayip sinir oldum vallahi . 4-5 olacak maçta 3 yedik üstüne 4.'yü filan da yiyorduk . Peneltıyı verse 3-1 olacak maç bitecek . Gerçi oraya bırakmamak lazım . Sezonun topunu oynuyorsun yahu . Rakibin stoper ikilisini Çaykur Rize'ye filan koy vallahi oynayamazlar ... 3-2 olduktan sonra maç git gele döndü olur o kadar . Bu kadar kritik bir yerde bu kadar da şansın yanımızda olmaması çok acayip .

delgado dedi ki...

Demba'nın Arsenal maçındaki topu olmamıştı, bu maçta da Rodallega'nın olmadı. Belki de tesellisi bugüne kalmış, çok daha hayırlı oldu muhtemelen.

Hidayet dedi ki...

2-1 den sonra cenk'in kartı varken , oyunu bitirebileceğini düşünüyorum hoca2nın. 3-3 ken necip 'i alacağına 2-1 len yapabilirdi. ben kabullenemiyorum . medya başlamış "yenilen üzülmezdi" demeye . kahrolurdum ben abi , bu maç bizim %100 hakkımızdı oyun olarak. hiç ortada falan değildi

Ekrem35 dedi ki...

İnanılmaz iyi başladık yediğimiz gole kadar "işte bu be şampiyon gibi eze eze oynuyoruz" diyordum. Sonra saçma pozisyonlar silsilesi ve gol işler değişti biraz. Şans, kalite ve azim maçı getirdi.

Boğaz, gırtlak kalmadı ama feda olsun beşiktaşıma.

Bu arada alt komşum ts'li. Karşılıklı gol sevinçlerinden sonra son dakika gerekeni yaptım :)

Herkese iyi haftasonları. Siyah beyaz şampiyon beşiktaş.

carlito dedi ki...

bir sürü saçma sapan iş oldu, hepsi uzun uzun konuşulur irdelenir ama...

şunu kabul edelim, BEŞİKTAŞIM ÇOK BÜYÜKSÜN!
bu ligin çok çok üzerinde bir takımız artık.. bunda emeği geçen başta Şenol hocamız olmak üzere her kim varsa helal olsun, minnettarız hepsine.. bana göre Beşiktaş'ımız G.saray deplasmanında şampiyonluğun kapısını ardına kadar aralamıştık, bugün ise o kapıyı kırdık :) daha da kimse şampiyonluğun hayalini bile kuramaz, bugünkü galibiyet öyle basit bir galibiyet değil, herkese "saygılar abi" dedirtecek bir galibiyet :)
ve Atiba.. taşaklarına beton yetmez!

şimdi Lyon düşünsün ;)

Armagan dedi ki...

Bu yılın Akhisar maçı da Trabzon da oynandı, şampiyonluğun ayak sesleri bunlar. Önümüzdeki 2 maçı alırsak %95 şampiyonuz denilebilir artık. Son bir nefes!

Atiba biyonik misin mübarek, yılın ligdeki belki en kritik golünü attın. Tam doğru yerde doğru zamanda!(Hapoel maçında da benzer golü var)

Zaitsev dedi ki...

Çok güzel maç oldu. Son dakikada izlemeye gittim. iyi ki gitmişim. Bu maçı ancak biz çevirirdik bu ligde. Muazzam bir mücadele ve geri dönüş. Helal olsun çocuklara. İlk yarım saat çok iyi oynadık ama ufaktan kaşınmaya başlamıştık golden önce. 2-1 iken Cenk-Necip yapabilse hoca maç biterdi. belki gol bile olmazdı maçın devamında. Resmen kaşındık. Adamları zorla kazanabileceklerine inandırdık.

Ben izlerken Uğur omuzla aldı sandım. Hakemin açısı da öyle göstermiş olabilir. Hakemin pozisyonuna bakmak lazım.

Tosiç rezil bir maç oynadı. 1ci golde topu kaptırdı sonra Atiba ile beraber Olcaydan alamadılar. Gol oldu. Sonra ilk yarı Rodellega'yı kaçırdı Fabri çıkardı. 3cü golde Cenk efendi ıskaladı bir baktım Rodellega'yı yine bırakmış Tosiç.

Cenk kafadan golü attı ama onunla maça başlamak büyük eziyet. Kafası kesik tavuk gibi adam. Son 20 dakikalar iyidir onun için.

Atiba ve GG'ye de çok yıprandılar ve oyundan düştüler ama 90da işi çözdüler. Helal olsun onlara.

Abi Atiba'yla yakın olan arkadaş kimdi ya şöyle yarım saatini ayırsa bize blogça organize olup formamızı imzalatsak , yemek yedirsek , ayakkap , yelek , içlik alsak , Noah Reyize pijama alsak , omuzlarda taşısak ne bileyim bişeyler yapsak .

beagle dedi ki...

@Ovünç
Carlito'nun heykelle ilgili bi plani var sanırım. Tersten büstten şüphelendim ben :)

carlito dedi ki...

Atiba heykeli dikilecek adam, ama sahiden malum bölgeye beton yetmez :) hakkını veremeyiz yani :)

fidddas dedi ki...

ben totem geregi maclari izleyemiyorum. ozeti az once izledim.
tosic baya kotuymus. takimin kalani oldukca iyi gorundu gozume... gece lig tv tekrarini izlerim yine...
lyon macinda quearesma yok gibi, ayrica nispeten kapali bir oyun oynayacaksak eger mitrovic ile baslanabilir.
quearsma oynamazsa eger ;
fabri
gg marcelo mitrovic adriano
atiba
oguzhan necip
talisca cenk babel

Basar dedi ki...

Gooooooollllllllllllll :) içimden geldi

Emrah dedi ki...

Son 3-5 yılın en zevkli maçlarından biriydi. İzleyemeyen maçın tamamını izlesin. Tosic kadar Babel de kötüydü. İlk yarım saat falan 2-3 atamayınca atamayana attılar. Adamlar da kariyerlerinin golünü attılar yalnız. Bu güzel iki saati yaşatan her iki takımı da kutlamak lazım. Ts iki stoper bir sağlam forvet alabilirse seneye zirveye oynar.

Yorum Gönder

Ara