.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Nisan 2017 Cumartesi

Karne: Trabzonspor 3 - 4 Beșiktaș


Goller: Cenk Tosun (4'), Vincent Aboubakar (55'), Anderson Talisca (74'), Atiba Hutchinson (90')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca
En kötü üç: Dusko Tosic, Ricardo Quaresma, Matej Mitrovic

Karne:

Şenol Güneş7.7
Beşiktaş8.3
Trabzonspor7.5
Ali Palabıyık4.2


Fabricio Agosto7.6
Dusko Tosic4.8
Marcelo Guedes7.4
Adriano Correia7.9
Gökhan Gönül8.0
Atiba Hutchinson9.6
Oğuzhan Özyakup8.5
Anderson Talisca (87')8.4
Ryan Babel7.1
Ricardo Quaresma (34')5.9
Cenk Tosun (76')7.2


Vincent Aboubakar (34')7.7
Necip Uysal (76')7.3
Matej Mitrovic (87')6.9


Takım Ortalaması7.4

Anket: 57 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

47 Yorum:

diope dedi ki...

ne maçtı be diyebilceğimiz muhteşem bir maçtı, umarım q7 ye bişey olmadı. tosic dışında herkes muhteşemdi.

beagle dedi ki...

Galibiyet coşkusu içinde kaybolmadan spor programlarında atlanacağını düşündüğüm notları yazayım:

- Talisca 1 gol dışında 3 asistlik iş yaptı. Cenk ve Babel'e gol pası attı, attığı golü frikiğini aldı. Yarın bir gün wiki istatistikleri ile fason yıldızlarla karşılaştırılırken gerekecek. 10 Numara pozisyonunda 17 maç 9 gol etti. TS maçını da derbi sayarsak son 2 derbide frikik golü var. Çok önemli bir katkı veriyor. Cenk ve Abu'nun eksiklerinin göze batmasına engel oluyor.

- Oğuzhan'ın bütün maç düşmeden oynaması, dehşet asist pası. Marcelo'nun 2 gollük uzun topu, Gönül'ün müthiş hücum desteği de notlarda yer almalı.

- Fabri 3 yedi, 2 kurtardı. Ama kale alanında kafa vurduruyor, köşelere giden toplara da yetişemiyor. Beşiktaş kalesi için biraz kısa. Bence takım düşüşe geçtiğinde yan top zaafı çok öne çıkacak. CL başarısı istiyorsak da (Çeyrek Final :) ) upgrade etmek gerekecek.

- Yusuf Yazıcı ve Okay Yokuşlu niye altyapı oyuncularımıza sabretmek gerektiği ile ilgili çok güzel göstergeler. Bugünler bizim ama görünen o ki yakın gelecekte Trabzon çok dişli bir rakip olacak. Ama 4. golden sonra oyuncularımıza çakmak vb atan Maymunlar tribünlerinde oldukça hep birşeyleri eksik kalacak.

planck dedi ki...

Atiba tarikat kursa da müridi olsak la. Yarın oy kullanacam, Atibanın başkan olma ihtimali olsa kafam karışabilirdi valla.

diope dedi ki...

bu arada konu dışı ama, atibanın neden tshirti çıkmadı? çıksa da alsak :)

carlito dedi ki...

@diope
Atiba'nın tişörtü geçen sezon Quaresma, Sosa ve Gomez'le birlikte çıkmıştı, hiçbirini almayıp tereddütsüz Atiba tişörtünü almıştım çıkar çıkmaz.. hatta üzerinde "çatışmalar başlasın" yazıyor :)

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

* Fabri konusunda maç özelinde sana katılmıyorum hocam. Bugün oynaması hataydı bence. Bu maça kadar son zamanlarda duran toptan yediğimiz bir gol anımsamıyorum. Takımın yer paylaşımı iyi genel olarak. Başlangıçta yan toplarda hatası vardı ama onları da pek yapmıyor.
* Köşelere giden toplarda benim de kaygılarım var ama açı kapatma konusunda gayet iyi bir kaleci Fabri. O da işimizi görür bizim. Okay'ın topu çıkabilirdi belki zaten çeliyor topu ama Castillo'nun gelişi topu uzak direğe vuracak gibi. Defansın yerleşimi de arka direği açık bırakıyor. Castillo yakına vurarak tuzağa düşürüyor defansı ve kaleciyi.
* Rodallega'nın ilk yarı attığı kafayı çıkıp alma işi riskli çünkü orta sert ve hızlı alçalıyor. Rodallega da topa penaltı noktasının az ilerisinde vuruyor. o bölgede bu topu almak için orta yapılmadan açılmış olmak lazım. O zamanda adam kaleye vurabilir topu. 3cü golde ise top zaten altıpasın köşesinde kafa hizasında. Kaleciler kornerlerde arka direğe daha yakın dururlar. O kornerde de topa çıkamazdı topun gelişine göre. Orada bir önceki pozisyonun etkisiyle adam paylaşımı konusunda kötüyüz. Burada ihale Tosiç'in Fabriyle alakası yok.

* Talisca üzerine koyarak gidiyor. Çok net bir katkı veriyor. Hala oyun içinde kaybolduğu anlar var. Biraz daha oyunun içinde olması gerekli. önümüzdeki sene de tutabilirsek takımda ne ala.
* Genç oyuncular için Trabzon güzel bir takım. Yusuf Yazıcı ve Yusuf Erdoğan iyi oyuncular. Yusuf Erdoğan'ı gözden çıkardılar biraz. Biz alabilsek Şenol hoca epey bir şekil verebilir aslında. Okay zaten Kayseri de parlamıştı. Burada da gelişimine devam ediyor. Muhtemelen Mustafa Reşit Akçay 1461'in veya altyapının başına geçerse alttan daha çok oyuncu çıkaracaklardır.
* Atiba ilk yarı çıkardığı gol ve attığı gol. Saygıyla eğiliyoruz. Bi ara oyundan düşer gibi oldu ama hemen geri bağlandı sonra. Biraz da şu dizlerini saplasa millete :) azıcık sertlik..
* Ah Cenk vah Cenk. Başka birşey demiyorum.

hayalet dedi ki...

Bu Tosic Avrupa'da bizi yakacak. Her topu aldığında yüreğim ağzıma geliyor. Gereksiz çıkışı yüzünden ilk golü yedirdi, yetmedi Rodollega'yı boş bırakarak 3. golü yedirdi. Mitrovic'in oynaması lazım artık. Bu Tosic yakacak bizi.

diope dedi ki...

@carlito adamsın bro, ben baktım ama göremedim kartalyuvası sitesinde, şimdi daha dikkatli bakıcam ve alıcam :)

carlito dedi ki...

@diope
https://eksisozluk.com/atiba-hutchinson-tisortleri--5338560 başlığı da açılmış, sen misin yoksa? :) şu an stoklarda yokmuş sanırım ama çok yakında yeniden üretilir, rahat ol ;)

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Zaten Fabriyi gömme niyetim yok. Şampiyon oluyorsak katkisi çok ve Lig için yeterli.Çok iyi biri gelmezse kesilmemeli. Ama genelde gördügüm bizim taraftar Avrupa'da birşeyler istiyor. O mecrada fizik çok önemli.
CL maclarinda arka tarafa düşen yan toplarda zaafi görebilirsin.
Fabriden 7-8 cm uzun olmasina rağmen Muslera'nin GS seviyesinde tikanmasi da biraz fiziginden. Uzanma noktasi ve yan toplari süper değil.

Kornerde çok acayip hatamiz da ofsayt ihtimali olmayan bir atışta kalemize doğru koşarak savunma yapmamiz. Kale alani cizgisinde hatta yarim adim içinde dizilmeliydik. Disari doğru hamle yapmaliydik. Bugün Marcelo da savunmada çok iyi degildi. Neyseki atlattik.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Fabri hakkında @beagle'ın söylediklerine katılırım. Bugün yediği gollerde hatalıydı diyemem ama boyu biraz daha uzun olsa belki gollerden birini çelebilirdi. Karakter ve oyun stili olarak takıma çok yakıştı fakat duygusal yaklaşamayız. Ligde götürür de Şampiyonlar Ligi için emin değilim. Hele de defans bu haldeyken.

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Defans böyle oynasın Neuer olsa fayda etmez :)

@ beagle

Fabri'yi gömmek istemediğini biliyorum.

Fabri'nin yan toplarında sorunu var ve boyu 1.85 değil 1.90 olsa daha iyi olurdu tabi ki :) Kaleciler oynadıkça gelişirler. Bu eksik zamanla giderilebilir umarım. Sağlıklı ve bu hafta düzgün idman yapmış bir Fabri de ilk golü çıkartabilirdi muhtemelen. Bence Fabri bu maçta dinlenmeliydi.

turgay dedi ki...

Bir savunmacı olarak en son yapman gereken şey olan alanını boşalt, sonra bir savunmacı olarak yine yapmaman gereken adamını kaçırmayı yap, ayağına gelen her topu yanlış kullan ve bu işleri hemen hemen oynadığın her maç yap ve hala oyna. Tosiç bence Şenol Güneş'e borç verdi beni oynatacaksın diye tehdit ediyor yoksa bu kadar hata yapan bir adamın oynatılmasını ben başka şekilde açıklayamıyorum. Müthiş top oynuyorsun ama bir tane dangalak bunu bozuyor. Şaka gibi. Lyon maçı da muhtemelen böyle geçecek. Çünkü onlarda uzaktan iyi vuruyor iyi basıyorlar. Kazandık ama şunu da unutmayalım. Sahada maçı rakibe vermeye yemin etmiş bir hakem vardı. trabzonlu dostlar hakem için hiç konuşmasınlar yabancı bir hakem olsa 11kişi kalmaları mucizeydi. Penaltıyı geçtim orada ayak kırılsa yine vermezdi akşam penaltıyı ama cenke temas olmadan çıkan sarı kart daha ilk pozisyonda okaya Yusuf'a çıkmayan kartlar çok inçe düşülmüş. Neyse vedat abinin dediği gibi hakemi de yeneceksin ama bu Ali palabıyık bizi çok yakar. Trabzon seneye yedek kulübesini geliştirirse şampiyonluk adayım

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Başarı sonrasi 1-2 inçcik boyu uzadi internette. Standart menejer işleri. Eski verilere ve Cenk Tosundan kisa olduguna bakarsan saclar hariç 180-81 civarinda Fabri. Kaleci için kritik seviyelerin biraz altinda.

planck dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/67351081

planck dedi ki...

buralar bir süre hep atiba arkadaşlar kusura bakmayın :) konu etiketine de uygun zira :)

https://www.izlesene.com/video/besiktas-taraftarindan-atibaya-beste-benim-adim-atiba/9771285

https://twitter.com/BatuhanBayazit/status/850781726347591681

beagle dedi ki...

Ne kusuru. Bu pazar günü Atiba kanepemi istesin veririm. O derece yani :)

carlito dedi ki...

dün gece uzun bir maç yorumu yazdım ama neden bilmiyorum bir anda uçtu gitti.. şimdi aklımda kalanları tekrardan karalıycam..
Fabri’yi ben yediği goller için suçlamayamıyorum .. iki uzaktan şut da çıkartılması zor olan iyi şutlardı ve geçen haftaki sakatlığıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. o golleri yemek istemiyorsak o şutları vurdurmayacaktık..
ayrıca Fabri'den iyisini kolay kolay bulabileceğimizi düşünmüyorum.. kaleci antrenörümüz Mrmic ile çalıştıkça daha iyi olacaktır ve seneye avrupa'da da daha faydalı olacaktır bence..
takımın her dönem bir zayıf halkası oluyor, bu dönemde de o isim Tosic.. son maçlarda yediğimiz tüm saçma gollerin hepsinde imzası var.. bir şekilde sezonu kendisiyle geçirdik, neticede takımda olduğu iki sezonu da şampiyon bitirmiş olacağımız için o da kalmayı hakediyor ama tıpkı Beck gibi sadece alternatif vasfıyla kalmalı.. yerini artık Mitrovic ile mi doldururuz, ne yaparız bilemiyorum.. ama asıl hedefimiz seneye cl'de grupları aşmaksa, sezon sonu parayı sol ayaklı Zago tipi bir stopere gömmemiz şart..
Adriano ve Gökhan Gönül sadece bu maçta değil, sezonun geneli üzerinden konuşacak olursak muhtemel şampiyonluğumuz da en büyük payı olan isimlerden ikisi.. geçen sezondan Gomez ve Sosa gibi iki kilit ismi kaybetmemize rağmen aynı başarıyı sürdürebilmemizin en büyük sebebi, önceki yıl aynı mevkiilerde İsmail, Serdar, Tosic, Beck gibi isimler oynarken bu yıl seviye atlamış olmamız.. (ki Caner gibi bir silahı hiç kullanamadık ama bu bile etkilemedi) Bilic dönemlerinde de lig şampiyonluğuna yetecek kadar iyi futbol oynuyorduk ama bu tip takıma liderlik edebilecek tecrübeli, eline ayağına dolaşmayacak adamlarımız yoktu işte.. defansif görevlerini yeterince yapıyor olmaları bir yana, biz Beşiktaşlıların yıllardır beklerinden alışık olmadığı müthiş bir ofansif katkı da veriyorlar.. ilk haftalarda hemen açılamamışlardı ama bu takımın geneli için geçerliydi.. ne zamanki Oğuzhan-Atiba ikilisi geri döndü ve Talisca iyileşti, takım da level atladı.. ligin ilk yarısında oyundan memnun olmadığımız maçların ardından çoğu zaman bu orta saha üçlüsünün bir kez bile beraber oynayamadığını, bunu beklememiz gerektiğini belirten yorumlar yazdığımızı hatırlıyorum.. aklın yolu bir!

Q7’nin sakatlığı bu maç için bence hayırlı oldu, daha hızlı bir pas oyunu oynayabildik.. özellikle Gökhan ve Ozzy eminim rahatlamıştır o yokken.. ama Lyon maçının hikayesi farklı, orda kendisine ihtiyacımız olacak..
öte yandan ilk yarıda sol çaprazdan atılacağı halde Talisca'ya bırakmadığı frikik ile gene binlerce küfür yemiştir.. hoca neden müdahale etmiyor bu işe anlamıyorum.. ve Q7'ye 3 sene daha nasıl dayanacağız onu hiç bilemiyorum!

carlito dedi ki...

Sığmadığı için ikinci postla devam ediyorum...

Cenk maç boyu çok saç baş yoldursa da, en iyi yaptığı işi düzgün yaparak galibiyette pay sahibi oldu.. o yaptığı tek vuruşu Aboubakar yapamazdı.. ama Aboubakar'ın harika golünü (hakkını verelim) Cenk de atabilirdi.. çok farklı özellikle var ikisinin, ama bir şekilde birbirlerini tamamlıyor gibiler sanki.. en azından ikisini toplayınca bir Gomez edebiliyorlar..
Abou'nun golü demişken, Oğuzhan'ın asisti muhteşemdi.. o pas açısını görüp, o şiddetle topu o aradan gönderebilecek başka adam yok bizim ligde.. Ozzy'i özel kılan bu işte.. hala kendisinin vasat olduğu yorumları yazanları futbol cahili olarak görüyorum, çok net.. her zaman söylediğim gibi satılırsa yeri dolmayacak bir isim, mutlaka kalmalı..

Talisca için de birkaç kelam edelim.. Sosa gittiğinde herşey bir yana iyi bir frikikçi kaybettiğimiz için üzülmüştüm, ama yerine gelen adam tarihimizdeki sanırım en iyi frikikçi oldu :) işin güzel tarafı ligin ilk yarısındaki gibi sadece gol noktalarında ve duran toplarda ortaya çıkan bir oyuncu değil artık.. Şenol hocanın etkileri bir iki aydır kendini göstermeye başladı.. artık koşuyor, kovalıyor, geçen sene Sosa'nın bolca yaptığı ani preslerle top kapıp al da at asistlerin aynısını yapıyor (ilk yarıda Babel kaçırdı birini, diğerini de Cenk atamadı ikinci yarıda..) attığı golü anlatmak gereksiz zaten, bizim kuşak için net bir Rivaldo golü ;)

Atiba'nın ise hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum.. Q7'ye yapılan sözleşmenin aynısının kendisine de yapılmasını bekliyorum acilen.. takımın en çok kazanan 3 isminden biri olmalı.. ve oynadığı her maçtan sonra onu Beşiktaş'a getirmek için çok çırpının Bilic'e de içimden teşekkür ediyorum.. bundan büyük bir hizmette bulunamazdı bu kulübe..

ben lig şampiyonluğunun Gs deplasmanındaki galibiyetle geldiğini düşünüyordum.. dün ise işi tamamen bitirdik bence.. artık diğer takımların 2.lik dışında bir hayal kurduklarını sanmıyorum..
Lyon maçları tarihimizin en önemli maçları diyebiliriz, eğer onları da geçersek tartışmasız olarak tarihimizin en başarılı sezonunu geçirmiş olacağız..

beagle dedi ki...

Bugünkü maclar sonrası Rize umutlandi, Adana Spor Totoya iyice yollandi. Basaksehir haftaya Rize'de, Adana Vodafone'da.
Yarin Başakşehir puan kaybederse çözülme başlar.

fidddas dedi ki...

fenerbahce macinda sampiyonlugu ilan ederiz.

turkkant dedi ki...

Tarafsız olsam çok keyif alırdım, ama taraf olunca böyle gitdili geldili maçlar çok stresli oluyor.

Maçtan önümüzdeki sene için gösterge olabilecek birkaç detay var.

İlk golde Tosiç önce önde topu kaptırdı, sonra Oğuzhan'a laf yetiştireceğim diye savunma pozisyonunu geç aldı, üzerine Olcay'a lütfen bastı ve golü yedik. Sonrasında da bol hatası var. Çok candan oynuyor, iki sene de beklenti üstü performans gösterdi, ama Beşiktaş seviye atlayacaksa daha iyisini bulmamız lazım. Umarım Mitroviç o seviyeye gelir, belli ki, henüz değil ki Güneş oynatmıyor.

İkinci golde de, Abukaaar'ın savunma tarafında Talisca'dan dahi umursamaz halini izledik. Dar alanda yapması gereken presi yapmayıp izleyince, presten çıkıp arkada bomboş alan buldular. Bu oyuncu, Emenike'nin bir tık yeteneklisi, aynı şeyi söyleyeceğim. Seviye atlayacaksak daha iyisi gelmeli.

Talisca ligin ikinci yarısı adım adım gelişme kaydediyor, özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda daha özverili oynuyor. Seneye Oğuzhan-Talisca-Atiba üçlüsünü tutabilirsek yine ligin favorisiyiz.

truant dedi ki...

Eskiden buralar trolden geçilmezdi. En aga, en net, en ideal, en baygın olanları buraya musallat olmuştu. Alınan her kötü sonuçta ilk onların yorumlarını okurduk. Kimimiz güler geçer, kimimiz ciddi ciddi cevap verirdik bunlara. Blog epey hareketliydi yani. Ama ne zaman ki Tudor balonunu söndürdük bir sessizlik çöküverdi her tarafa. Artık ne kadar küstülerse hayata, trollük yapacak hevesleri dahi kalmadı.

Şimdi de Trabzon balonunu söndürdük. Bin tesadüfün üst üste gelmesiyle attıkları ilk golden önce aslında 4-0 önde olmamız gerekiyordu. Yani Babel müsrif milyarder gibi davranmasa, GG rakip 18 içinde ayağının altından geçen topu tutabilse, Karaesma yine frikik atma krizine tutulmasa, belki de seyirciler arasından yeni bir onbir sahaya dalmıştı bile. Ya da maçın düdüğü, ötme basiretini gösterebilse 3-1 önde olacaktık ikinci golü yemeden önce. Neyse, neyse. Sonunda hakkımız olan puanları aldık da şu amansız ikincilik yarışını kimin kazanacağına dair umursamaz ve objektif tahminlerde bulunma lüksünü kaçırmadık.

Artık sırada olimpiklerin Lyon’u var. Biz ki sezonun ilk yarısındaki o sarsak halimizle Napolilere, Benficalara kafa tutmuş bir takımız. Kim korkar üç beş yeni yetmenin oynadığı Lyon’dan? Elbette masa başı ayarlamaları ya da düdük basiretsizliği gibi ihtimaller her zaman söz konusu. Ah bir de şu “herkes oynar Aboubakar tribünden bakar” durumu olmasaydı, belki de Europa League zımbırtısı bizimdi.

clutch dedi ki...

Çok özel bir maçı geride bıraktık, lig tarihinin en iyi 4-5 maçından biridir sanırım. Ama şu maçı kaybetsek heralde baya travma yaşardım kaybetmeyi hiç haketmedigimiz halde bir şekilde geri düşmeyi başardık. Ama beşiktaş dışında hangi takım olsa bugün şanssızdık abi napalım verdik maçı diyip kenara çekilirdi sanırım, bu sene geri dönüşlerin senesi, ne güzel takım olduk be valla izledikçe maçları kafamda anımsadıkca duygulanıyorum :)

-Fabri konusunda yorumların geneline katılmıyorum, yediği gollerde hatası yok, tek hatası rodelleganın santradan vurdugu top olur, orda da efsane vurdu adam. Bu seviyede fabriden iyi kaleci getirebiliyosak ne ala zaten de olay sadece kalecilik meziyeti değil, bir pozisyonda kaptan oğuzhana hakemle ne ugrasıyosun geç pozisyonunu al diye bir serzenişi vardı kameralara takılan, bilmem gören oldu mu? İşte fabriyi farklı bi seviyeye çıkaran bu. Bu takımın net şekilde atibadan sonra 2.kaptanı olacak adamdır.

-Taliscadaki değişimden carlito da bahsetmiş ben de maç sırasında aynı şeyi düşündüm. İlk gelen taliscanın oyun stili ile şu anki arasında dağlar kadar fark var, yine şenol hoca dokunuşu yine şenol hoca farkı.

-Bu lig bitti artık, kimsenin hayal dahi kurabileceğini sanmıyorum bu maçtan sonra :) Lyon'la tarihimizin en önemli maçlarına çıkacağız, inşallah ben de perşembe günü gidiyorum Lyon'a. Tur ortada, tek korkum tosicin sacmalamaları sonrası çeviremiceğimiz bir duruma düşmek(kırmızı olur,penaltı olur,ıska olur her türlü saçmalık mevcut maşallah) Lyon ne Napoliden ne Benficadan iyi takım değil biz bu takımlara 4 maçta da yenilmemişiz ben ümitliyim, avrupada da o sene bu sene diyelim artık :)

xiyar dedi ki...

hakkaten nerde bu teolar, barkin bagcilar, ideal 11ler. elleri agizlari dolu herhalde.

valla efsane takım olduk. burada milne'in metin-ali-feyyaz'lı takımini bilen az sayıda takipciden biriyim herhalde. o zamandan beri izledigim en iyi takim bu. lucescu'nun takimi da yenilmezdi, iyiydi ama bu takim baska bir seviyede. birkac yil ligi domine ederiz normal sartlarda.

avrupa'da basari icin eksikler var elbet. onlari da arkadaslar yazmis ama o eksik kale degil. fabri'ye laf eden carpilir. onemli olan boyu degil islevi. istersen neuer'i getir, takima uyum saglamadiktan sonra boyu 5 metre olsa fark etmez. marcelo normalde almanya'da ikinci, ucuncu sinif takim topcusuydu ama bizde sampiyon takim stoperi oldu. fabri de oyle iste.

trollerden kurtulduk. bir de su kü7'den kurtulsak ne guzel olacak. iddia ediyorum, su yasimda rakip sahadaki butun duran toplari ben kullansam, 10 tane asistim vardi. akan oyunda kac asisti var elemanin? herhalde 3-4. bir de ceza sahasina her mac yerli yersiz 50 orta yapsan biri elbette cenk efendinin kafasina carpiyor.

Zaitsev dedi ki...

@ carlito
* Yazdıklarının çoğuna katılıyorum. Q7'nin çıkmasının Gökhan'ı rahatlattığına katılmıyorum. Oğuzhan'ın oyununa katkısı konusunda da farklı düşünüyorum :) Maçı her türlü alırdık ama bu 4-3 olmazdı. 2-1/3-1 gibi bir skor olurdu. 2-1 iken Cenk-Necip değiştirsek bu kadar heyecan bile olmazdı. Şenol hocanın basiretinin bağlanması bize güzel maç izlettirdi.
* Q7'nin çıkması Trabzon'un göbeği daha fazla kapatmasını sağladı. Gökhan maç boyunca kenarda çok yalnız kaldı. Castillo epey yordu onu.
* Q7'nin varlığını Şenol hoca farklı kullanıyor. Onun çizgi oyununu kullanarak rakip defansı akerdiyon gibi enine açıyoruz. Sol bek çizgiye çıkıyor, sol stoper daha fazla kanada yaklaşıyor. Hatlar açılıyor. Top eziyor filan ama o varken sol açıkta mecburen sol bekine daha fazla yardıma geliyor. Q7 önünde tek kişi yakaladığında ortada adam varsa hızlı ve isabetli orta kesebiliyor. Kestiği yerlerinde bir standardı var. Topla fantezi yapmayıp sadece bu işleri yapsa faydası çok olur. Bu sene kornerden 2 gol attırdı sanırım Q7. Daha ziyade asistleri de hareketli oyun içinde.
* Maça gelirsek; topa hakim olduk, pas oyunu oynadık ama Aboubakar'ın golü ve sonrasındaki şok anında Cenk'in dışarı attığı şut harici 3-2ye kadar göbekten veya sol kanattan pozisyon çıkaramadık. Q7'nin yokluğuna değil sağ açıksız oynadığımıza bağlıyorum bunu ;)
* Oğuzhan'ın izlersek oyunu sol kanatla oynamayı seviyor ve tercih ediyor. Q7 sağdayken ve soldayken paslaşmaları ve 2li oyunları bile çok farklı. Q7 çıkınca sağ tarafla işi kalmadığı için daha istediği bir oyun oldu. Oğuzhan daha iyi oynayacak diye sağ açıksız maça mı çıkılmalı yoksa onun oyununu çift taraflı olması için çaba mı harcanmalı? Oğuzhan'ın futbol kariyerinin gidişatının sorusu budur. ilk durumda futbolu bizde bırakır. 2ci durumda güzel bir transfer yapar.
* Ayrıca Aboubakar'ın attığı golü Cenk atamaz hocam. Cenk ritüelleri olan bir adam. Orada topu aldıktan sonra Cenk'in vuracağı yer %200 uzak direktir. Zaten Onur o tarafa hamlesini yapmıştı. Neredeyse bütün kalecilerde bu pozisyonda uzak direğe doğru adım atarlar. 2-1 iken kaçırdığı pozisyonu hatırlarsan o pozisyonların hepsinde sağ veya sol tarafta olsun fark etmez şutu istisnasız kaleye bakmadan yakın direğe vuruyor. Aboubakar ayarsızının Cenk'in kaçırdıklarını atma ihtimali daha yüksektir :)

@ xiyar

Marcelo takımın 1 ve 2ci kaptanlarını sırasıyla dövmeye kalkmasa alamazdık onu. Öyle 2ci sınıf bir oyuncu değildir kendisi. Yaş olmuş 29 bundan sonra para konuşur :)

@ beagle

Bazı maç önü fotolara baktım. Eğer diğer oyuncuların boyları doğruysa 1.85 vardır Fabri :)

EC dedi ki...

@Xiyar.. bende o donemdenim.. ege kasabasindan Izmir e Buyuk dersaneye giderken yolda otobus radyosunda 10-0 lik maci dinleyenlerdenim..
Metin Ali Feyyaz in FB lileri yerin dibine soktugu donemlerdenim.. Ne Guzel FB o donemde de hep kaosdaydi.. hala kaos da..

Maci izleyemedim canli ama eve gelince tamamini izledim..

Muthis bir takim olmusuz..
her takimda da defo var ( Barcelona nin Ter Stegen i) bizim Dusko Tosic imiz.. adam cengaver.. kafasini topun onune koyar.. ama bazen de akilli oynamasi lazim..

Avrupa Ligine gelirsek; bu lyon a gol atacagimizi dusunuyorum ilk macta.. yenermiyiz yoksa berabere mi kaliriz bilemem..

Trollere gelince; admin bu adamlari bir zahmet bloklasin.. Teo gibiler ortaya el bombasini atip grubu karistirip kaciyorlar..

burada donen seviyeli ve egitici tartisma aspor da beyaz tv de donmuyor..
ben bu gruptan bazi arkadaslarin ilerde spor yorumcusu/yazari olacagini dusunuyorum..

SALDIR BESIKTAS..

carlito dedi ki...

@Zaitsev

Quaresma konusuna biraz daha açıklık getireyim.. Ben Q7 ile Gökhan Gönül'ün aynı kanatta oynamasının pek hayırlı olmadığını düşünüyorum.. zira Gökhan da ileri çıkmaları, bindirmeleri seven ve yaptığı ortalar en az Q7 kadar kaliteli olan bir oyuncu.. ama Q7 önünde olduğu müddetçe özgürce çıkamıyor, çünkü hem yerini doldurmaya tenezzül etmez, hem de daha müsait olsa bile mecbur kalmadıkça Q7 efendi kendisine pas vermiyor.. "eğer içeri orta kesilecekse o ortayı ben yaparım, başkasının ne haddine" gibi bir zihniyete sahip adam! eğer Gökhan Gönül ligin 28. haftasında ilk asistini yapabilmişse, bunun tek suçlusu kendisi değil.. önünde Olcay gibi gerektiğinde geriye yardım eden biri olsaydı daha fazlasını yapması garantiydi..
Quaresma zaten her maç bir süre sola geçiyor, ağırlıklı olarak orada oynasa zararı olmaz bence.. o taraftan da aynı kalitede orta açabilir, hatta içeri daha çok dalabilir..
gerçi bunları konuşuyoruz ama sezon bitti artık, yeni sezonda da kimlerin gelip gideceğine bağlı olarak Şenol hoca kanatlar için yeni planlamalar yapacaktır.. ama kesin olan şu ki, Gökhan'ı hücumda çok daha verimli kullanabilirdik, umarım yeni sezon bunu becerebiliriz..

Şenol hocanın Quaresma'nın varlığını avantaja çevirme yollarını iyi anlatmışsın, ben de katılıyorum.. sonuçta böyle bir adamın varlığı her zaman rakibi tedirginliğe ve önlem almaya sevkeder, adı bile yetiyor adamın.. lakin bununla beraber her hücumda çizgide bekleyip her topu kendine isteyen, atılmadığı zaman -diğer tercih de iyi olsa bile- arkadaşlarına el kol yapan, hatta kendi içinde olmadığı gollere çoğunlukla sevinmeyen bir adamdan söz ediyoruz! emin ol oynamadığı dönem özellikle oyun kurucu konumundaki Oğuzhan bir oh çekiyordur! hem dediğin gibi sol kanattan daha rahat oyun kurabiliyor ve genellikle etkili ataklar başlatıyor, hem de bunu yaparken kendisini "pas ver, bana ver" diye darlayan bir adam olmuyor!
Oğuzhan atağın yönünü değiştirme, çift taraflı oyun görüşü gibi özelliklere zaten daha Arsenal'deki eğitiminde sahip olmuş bir oyuncu, bunun için Quaresma'nın varlığına ihtiyacı yok yani :)
ayrıca aynı şekilde Atiba da Q7'ye karşı en zor tahammül edebilen ama çoğunlukla tatsızlık çıkmasın diye belli etmemeye çalışan bir adam, dikkatli izleyenler anlar..

velhasıl Quaresma'nın yararsız bir adam olduğunu söylemek saçmalamak olur elbette, ama kendisi takımdaki huzura katkı sağlayan bir adam hiç değil.. sözleşmesini hiç bozmamalıydık ve önümüzdeki sezon son senesi olmalıydı...

carlito dedi ki...

Aboubakar'ın golü meselesine gelince.. Cenk'in Konya maçında attığı ilk golü hatırla, aynı şekilde arkası dönükken hızlı şekilde dönüş yaparak golü atmıştı.. evet, orda uzak köşeye vurdu ama Abou'nun golü kadar zor bir goldü, yani aynısını atabilecek yeteneğe sahip olduğunda ısrarlıyım.. mesela Hapoel deplasmanında attığı gol de çok zor bir goldü.. Abou'nun ise her golü zor aslında, onun farkı Cenk'in yaptığı tek vuruşla basitleşebilen gol vuruşlarını yapamıyor olması..
işin ilginci ikisi de diğer takımlardaki forvetlerin bir çoğunun atamayacağı güzellikte goller atabilen isimler olmasına karşın biz yeni bir santrafor hayalleri kuruyoruz ve bunda haklıyız! :)

czeslaw dedi ki...

çok konuşuluyor, çoğunuz görmüşsünüzdür belki ama abou'nun istatistikleri gün geçtikçe ilginçleşiyor. görmeyenler için:

"Aboubakar Beşiktaş formayıyla toplam 1917 dakika, (90 dakikalık 21 maça denk geliyor) süre alıp 14 gol attı.
14 golün 10'unu maç berabereyken takımını öne geçiren gol olarak attı.
3 golü takımı gerideyken beraberliği getiren gol olarak attı.
1 golü ise takımı 2 farklı gerideyken farkı azaltan gol olarak attı."

kaynak: http://www.ortayuvarlak.com/2017/04/bir-degisik-adam-aboubakar.html

bence daha da ilginç olan galibiyeti perçinleyecek 1 tane bile gol atamamış olması. fiziki özellikleri, youtube performansı vs. yüzünden de daha çok 1-0'ı 2-0 yapar diye düşünmüştüm. şaşırtıcı gerçekten.

gitse de kalsa da içimizde hep bir şeyler eksik kalacak sanki. en iyisi hiç bulaşmamakmış.

planck dedi ki...

Gökhan Gönül ile ilgili şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. Kendisinin hücumdaki asıl özelliği seri adam geçmesi sıfıra inip yerden penaltı noktasına doğru çok düzgün pas verebilmesidir. Orta açmak konusunda q7den iyi değildir ama pozisyon yaratmak anlamında q7 orta açacağına gökhanın sıfıra inmesini çok daha tercih ederim. Gol olmasa karambol olur penaltı olur içerisi karışır uzaklaştırması da daha zordur.

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Oğuzhan konusunda Q7 özelinde düşünmüyorum. 2 kanatta da kim olursa olsun Oğuzhan oyunu sola yıkıyor. Sağ tarafla oynamayı çok düşünmüyor. Eğitimi almış olabilir ama uygulaması çok az. Q7 solda iken sağdakine göre kat kat fazla pas yapıyorlar. Konya maçı var bütün sezon aklımda kalan oyunu hızla terse döndürdüğümüz başka net bir örnek yok. Ayrıca Oğuzhan Avrupada yetişmiş bir oyuncu o yüzden öyle Q7'nin eli koluyla da darlanmaz :)

GG kariyeri boyunca 7 maçta 1 asist yapmış ortalama. Bu sene 2 asist eksik durumda. yeni takım, formsuzluk, uyumsuzluk derken o kadar eksik olabilir. GG ile Q7nin pas alışverişlerinin sezon başına göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. iyi mi değil kötü mü bence kötü de değil. Onlar bir şekilde anlaşırlar aynı kanatta oynarlarsa önümüzdeki sene.

Cenk konusunda potansiyeli olduğuna katılıyorum. Vuruş becerisi çok iyi. Ama dediğim gibi ritüelleri var. çeşitlendirmesi lazım kendini. Pozisyon bazlı maç öncesi onu çalışan bir kaleci çok yanılmaz şutlar konusunda. Aboubakar ise el bombası. Bekleyeceksin ne yapacak diye :)

Aboubakar ilginç adam. Takıma geç katılması, uyum sorunları, dil bilmemesi, Cenk'in sezona iyi girmesi derken sezon bitecek. Gomez/Demba tarzı kaşarlanmış ve Dünya şampiyonasında oynama hedefi olan kelepir forvet bulamazsak ve 5-6 milyon avro civarına anlaşılırsa Aboubakar transfer edilecek gibi geliyor.

turkkant dedi ki...

Ben Abubakaar'a verilecek her kuruşun, Talisca bonservisi için biriktirilmesi taraftarıyım.

Yediğimiz ikinci golden önceki 30 saniyeyi izleyin. Orada M. Gomez ya da Cenk olsa, yapması gereken baskıyı yapar o golü yemezdik. Zaten seviye atlayacaksak 1-2 pozisyon var geliştirilebilecek. Bekler iyi, orta sahalar iyi, bir tik iyisini kovalayabileceğin belki en kritik pozisyon santrafor. Daha iyisi alınmalı.

Huzeyfe dedi ki...

Ben Aboubakar'i cidden cok begeniyorum. Dakika/Gol ortalamasi Cenk'le hemen hemen ayni. Ustelik Cenk'in penaltilari da var. 6 tane filan yanilmiyorsam. Bence orta/ust sinif bir premier league takimiyla buyuk bir sicrama yapabilecek potansiyelde. Hatta iddialiyim ideale yakin bir premier league golcusu. Buna en guzel ornek de Afrika kupasi finalinda attigi gol.
Yine de turkkant'a kismen de olsa katiliyorum. Eger bonservissiz filan dusurebileceksek kalsin. Yoksa gerek yok.

carlito dedi ki...

Aboubakar konusunda ben de turkkant ile aynı kanıdayım.. eğer Talisca'nın alınmasına faydası olacaksa 1 kuruş bile verilmesin forvet transferi için, bonservissiz birinin peşinde düşülsün.. Bkz. Gomez kalp ben :)

Abou'nun potansiyeli konusunda hepimiz hemfikiriz ama onun kendisini geliştirebileceği yer burası mı, ondan emin değilim.. Almeida sonrası gelmiş olsa hepimiz bir ağızdan bonservisi alınmalı derdik, orası kesin! ama Demba Ba, Gomez gibileri gördükten sonra daha aşağısına razı olmuyor gönül...

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Tamam 85 o zaman :). Ben 78 ve 85 arasi veriler gördüm su ana kadar. 78in sadece "ayak"tan yanlis ceviri oldugunu saniyorum, eski bir scout videosuydu. Foto olarak Bale ve Cenkle gördüm. 83luklerden kisa gibi. Ama sonuçta iyi kaleci. Stoperleri cüsseli tutarsak fazla patlamaz fizik eksiği.

@Czeslaw ve Kuzeyfo
Abu ilginç goller atti. Fizik gücü ve topla dönüşleri yeterli.
Sorun yan ortalarda, kafa toplarinda falan olmamasi, arkasi dönük takimla oyunda da inanilmaz basit hatalar yapmasi. Kırmızılari da unutmayın.
Bu yaşında Webo daha çok iş yapar Beşiktaş'ta.

Kontraatak icin kalsa diyecegim, acayip pahali bir adam. Herhangi topu bilen vasat bir forvet, 'ne yapacağı belli oldugundan', Abuyu keser. Bonservis maaş falan feci patlar elimizde.

10 12 biriktirip, uğraşıp Taliscayi tutmak lazim. Sahada uzun mesafeli Gol tehlikesi tabelasiyla dolaşıyor. Rakipler için büyük sikinti.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Denklem şöyle hocam. Fabri + saç = Atiba :)

@ turkkant

Fener maçında 10 kişi kaldıktan sonra maç sonuna kadar yürüyen Cenk mi pres yapacak. Yapma hocam. Adamın yaptığı bütün presler ölü pres.

O golde Aboubakar basmıyor. Ama kimse basmıyor. Oğuzhan basmıyor Babel basmıyor. Atiba geri koşarken Oğuzhan önce bırakıyor ama mevzuya uyanınca tempo yapıyor falan filan. Sağ açıkta Cenk ise yürüyerek geri dönüyor? Bir gömme yapacaksak toptan gömelim ;)

Galatasarayda fişi çekti bu akşam. Bizi rahatlatsalar 2cilik için bir heyecan yaratsalar şaşardım. illa Başakşehir maçında adrenalin seviyemiz artacak.

carlito dedi ki...

bence daha güzel oldu böylesi.. fener de galatasaray da iyice boka batsın, beter olsunlar :) başakşehir hiçbir şekilde bize yetişemez.. çünkü bizi yenemezler.. hatta haftaya can derdinde olan rize'de puan kaybederlerse bizimle olan maçları bile formaliteye dönüşür..
ama o statta onları yenebilen de biz olalım, herkesin önünde saygıyla eğilmek zorunda kalacağı tek takım olalım isterim doğrusu.. fişi çekeceğimiz yer başakşehir olsun, en güzeli bu ;)

beagle dedi ki...

Ulan şu fişi illa biz kesicez diye hayiflanasim geldi... Sonra geçen sene Konya'nin Azize'ye tam zamaninda oturtuşunu hatirlayip nankörlük etmemeye karar verdim. Bu sene Hikmetçim yapacak güzelliği.

dominic molise dedi ki...

acikcasi ben de sevindim basaksehir'in yenmesine.
tek farkli yenselerdi belki berabere bitsin isterdim ama 4-0 beni sevindirdi.
beter olsunlar.
ben acikcasi basaksehir'den cok korkmuyorum.
haftaya rize harcar, biz adana'yi yeneriz.

planck dedi ki...

Gs ikinci olsaydı cl elemesine seri başı girecekti gruplara kalma ve yayın geliri payını bölüşme ihtimali olacaktı. Devreden çıkmış olması fena olmadı. İbb ve fenerle berabere kalsak yine de yetiyor rahat.

sports guy dedi ki...

Abou'yu cok savundum burada, illa tartismalarda hafif bir eksen kaymasi yasanacagini biliyordum :) takim daginikken o da daginik gozuktu, karsi sahaya topu daha rahat yiktikca parlamaya basladi. Hic sasirmadim ben sahsen. Degisik goller atabilen adamlar degerlidir gozumde, ki senol hocayla tedrisata giren forvet elbet kendini gosterir er ya da gec. Olur da bizde kalirsa demirkol da cok yiyecek o laflarini, inaniyorum ben :)

Ben mac oncesi 1 puana raziyim demistim, takimin haftada bir mac yapinca ne kadar enerjik oldugunu unutmusum. Yeniledebilirdik ama oyunun genelini aldik mac boyu, araya avrupa maclari girdiginde yasanan "ekonomik futbola" o kadar alismisim ki garipsedim valla ne yalan soyleyeyim.

Takim yasli takim, hoca da ilk devredeki kadar rotasyon yapmayip hedef 11ini belirledigi icin 11+1(abou) adamin cigerinin yettigi kadar gidicez artik.

Sirf kadroda rahatca rotasyon yapabilmek icin gs'nin kazanmasini isterdim acikcasi. Gerci referandum sagolsun lyon maclarinda cok canimiz sikilmaz ama olsun, adana macina rahatca en azindan atibayi dinlendirebilirdik.

Neyse, sampiyonlukta hala sikinti gozukmuyor da maclarla ilgili tahminleri lyon maclari sonrasina saklarim ben. Hala saglam bi fikstur var onumuzde. Ben bu basaksehir'i o sahaya gomecegimizi dusundugum icin kafam hala rahat, yoksa daha yapacak cok isimiz var.

Barreto dedi ki...

Önce Fabri konusuna değineyim.Kalecide boy bir yere kadar önemli fakat asıl önemli olan kanat açıklığıdır, yani kolların uzun olmasıdır. Fabri 1.85 duruyor bence, kolları uzun gibi; ayağının temiz oluşu, boyu ve zıplamasiyla ilgili kusurları da fazlasıyla telafi ediyor.

zaitsev ve carlito Q7 meselesini enine boyuna tartışmışlar. Benim görüşüm de carlito ya yakın. Bence Q7'yi geçen sene olduğu gibi kullanmak takım için daha doğru: yardımcı-rotasyon oyuncusu olarak. Bu sene esas oğlan olayım, her şeyi ben yapayım moduna çok sık geçiyor. Bunda kadrodaki eksiklikler, hoca ve takıntılı taraftarın etkisi var.

Beşiktaş'ın mevcut kadrosunun 4231 den çok 442Baklava veya 4312 e daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Tolga,İnler ve Necip'ten daha fazla yararlanabiliriz bu dizilişlerde. Q7 nin varlığı muhtemelen bu dizilişlerin kullanılmasına mani oluyor.

Bu arada Şenol Güneş faktörünü dikkate alarak Abu'ya 7, Talisca'ya 12'ye kadar bonservis verilebileceğini düşünüyorum.

Son olarak, ben de 1986-87'den beri Beşiktaş'ı takip eden biri olarak şu kadarını söyleyebilirim: Atiba gibisini görmedim, izlemedim. Atom Karınca Rıza'da çok çalışkan, disiplinli, beyefendi ve istikrarlıydı, fakat Atiba başka gerçekten. Beşiktaş futbolcu olsa Atiba, Atiba futbol kulübü olsa Beşiktaş olurdu sanırım. Öyle değil mi?

Zaitsev dedi ki...

@ Barreto

Hocam geçen sezonun ilk 7-8 haftasından sonra sakatlık ve ceza harici sürekli ilk 11 çıkan ve 1-2 maç haricinde en az 70 dakika oynayan bir adam nasıl rotasyon oyuncusu olarak adlandırılır :)

Talisca'yı 12ye versinler hemen anlaşmayı imzalar bizim yönetim :)

Mevcut kadro dediğim dizilimlere daha uygun ama oyunu yaymadığımız sürece de ortada sıkışıp rakip tarafından kilitlenme ihtimali yüksek dizilişler bunlar. Avrupada belki işe yarar ama bu ülkede oyunu genişletmezsen en geç ligin 2ci yarısı bizi göbekte Çin Seddi ile karşılarlar. Doldur boşalt'a döner oyunumuz. Lokal maç uygulamaları olarak çalışılmalı bu dizilişler.

@ Barreto da Q7'nin varlığı deyince şu genel rahatsızlığımı da söylemek istiyorum. Q7'nin varlığı taktik oynamaya engel oluyor, onun varlığı frikik atarken Talisca'nın aklını karıştırıyor. El kol hareketleri takımı rahatsız ediyor.
* Bu lafları, Q7'nin 27 yaşındaki iyi hali olsa anlarım. Takımın %90'ı Türkiye'de doğsa yine anlarım.
* Q7 34 yaşında ve bu takımın %80i Avrupa doğumlu ve eğitimli. Sahada oynayan en genç adam Talisca ve o da 23 yaşında. O yüzden onun eli kolu tribi kimseyi oyundan soğutmaz, etkilemez. Sallamazlar çünkü. Ben maç içinde uzun süre top alamadığı zamanlar hariç öyle kimseye durduk yere el kol hareketi yaptığını da görmedim. Niye önüme atmadın tarzı hareketleri ve sonrası karşılıklı el kolları herkes yapıyor saha içinde.
* Q7 kimseyi iplemeyen bir adam. Bu adam oyundan çıkarken sadece bantlarını yere atıp sonra da paşa paşa özür diliyorsa Şenol hoca hakimiyetini kurmuş demektir. Q7 bu hareketleri yapmadığı gün yollamak lazım çünkü o hırsı kalmamış ve artık parasına bakıyor demektir.
* Şenol hocanın opsiyon kontratı varken ve bunun uzaması muhtemel ötesi durumdayken Q7'yi istemiyorsa 3 senelik kontrat verdirtmez.
* Frikiklerde top dikilmeden kimin vuracağı bellidir. Talisca vuracaksa Talisca vurur Q7 vuracaksa Q7. Öyle bir izlenim var ki; Talisca topu koyduktan sonra Q7 karar değiştirebilir o yüzden hemen vurayım top gitsin diyor :)

Barreto dedi ki...

Q7 geçen sezon ligde 23 maç ilk 11'de olmak üzere 26 maça çıkmış. 34 maçın tamamında 90 dakika oynasa 3060 dk oynamış olacak, 1701 dk oynamış. 5 maç cezadan ötürü 1 maçta sakatlık yüzünden oynamamış. Bir kaç maçta da hafif sakatlık yüzünden 45 dk oynamış olabilir.

Atiba 3004, Beck 2798 dk, Mario Gomez 2700 dk, Oğuzhan 2554 dk oynamış.

Yardımcı-Rotasyon dan bunu kastediyorum, oynayabileceği 3060 dk dan 1701'inde oynamış. Bu sezon daha şimdiden 1871 dk oynamış. Benim gözümde azı karar çoğu zarar bir adam Q7, basit oynayınca ve tadında bırakınca daha faydalı oluyor. Başkalarının işine karışınca, üstüne vazife olmayan şeyleri yapmaya çalışınca tahammül edilemiyor.

carlito dedi ki...

@Barreto
altına imzamı atıyorum...

Yorum Gönder

Ara