.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mart 2017 Salı

UEL R16 Olympiacos - Beşiktaş


Tarih:  09 Mart 2017 Perşembe 23.05

Stadyum: Stadio Georgios Karaiskakis

Hakem Hakkında Bilgi: Danny Makkelie (Hollanda)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Stefanos Kapino , Alejandro Dominguez / Caner Erkin , Necip Uysal

Cezalı Oyuncular : Bruno Viana / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

24 Yorum:

Turun anahtarı sabırlı ve sakin olmaktan geçiyor. Sonuçta ne kadar kötü bir dönemden geçse de Olympiacos avrupa kupaları tecrübesi olan bir takım. Ama biz daha iyi bir takımız. Benim beklentim bu kupada yarı final görebilmek. Umarım olur.

BurkayJK dedi ki...

Bildiğim kadarıyla as kadrodan önemli eksikleri var, hocaları daha birkaç gün önce görevi bıraktı ve bizim maçta takımın başında altyapı hocaları olacak. Şu turda rakibi böyle yakalamışken, İstanbul için sıkıntı yaratmayacak bir skor alıp dönmeliyiz. Kiev'deki gibi bir hakem faciası olmazsa turu rahatlıkla geçeceğimizi düşünüyorum. Umarım ileride Aboubakar ile başlarız.

Bu durum sadece bende mi var bilmiyorum ama yeni açılan başlıklara ilk yorumu yazamıyorum. Çözümü var mı acaba?

QuaresmA dedi ki...

Hocalarını kovmaları bizim için olumlu bir durum değil. Bu Olimpiakos da Fener gibi saçma sapan hocalar getirmesiyle bilinen bir takım, önceki hocaları da Yunan futboluyla alakasız biriydi. Tüm bunlarla birlikte hoca değiştiren veya hocasını kovan takımların kısa vadede performans yükselttiğini de düşünürsek bu bizim için olumlu bir durum değil.

Mesela Fener ile oynamadan önce Dick kovulsa ve maça camiayı tanıyan rastgele biriyle çıksalar o maç için daha korkutucu olurlar.

carlito dedi ki...

@QuaresmA ona bakacak olursak g.saray da bizim maça yeni hocasıyla çıkmıştı ama nafile, çare olamamıştı ;)

ben zorlanarak da olsa turu geçeceğimize inanıyorum, ama ilk maçı yenilmeden aşmak şart.. bu maç iin ben de abu ile başlamamız gerektiği düşüncesindeyim, Cenk lige saklansın..
Tosic yerine dönecektir, onun dışında kadroda bir değişiklik beklemiyorum..

Armagan dedi ki...

Ciddiye alip, tatava yapmadan en az 2 farkla almamiz gereken bir mac.Mitrovic oynamali. Oguzhan'in oyunu belirleyici olur diye dusunuyorum.

Gecen posta yazamadim, hucumdaki agirligin asil sebebi belirtildigi gibi Cenk'in onde son vuruslar disinda hicbir pas organizasyonunda bulun(a)mamasi ve statik kalmasi. Aboubakar ilk 11 cikmasa bile daha fazla sure almasi lazim.

turgay dedi ki...

Caner'i kadroya almış hoca. umarım sakatlığını tam olarak atlatmıştır ama o sakatlıktan kurtulmak 1 seneyi alıyor normalde. fazla yüklenmemek lazım nisan ayı gelmeden diye düşünüyorum.

Walla bana alelade ligde oynadığımız bir deplasman maçı gibi geliyor . Baya rahat 2-0 filan da kazanırız gibi hissediyorum .

Bunda Oly'nin Osmanlı ile oynadığı iki maçı izlemiş ve hiç etkilenmemiş olmamın etkisi büyük . Özellikle 2. maç son derece ortadayken tecrübesiz Osmanlı'nın duran toptan yediği golü çıkarmaya çalışırken yaptığı topyekün ataklardan dönen kontralar dışında pozisyon üretememiş olmaları sıkıntıyı daha da ortaya koyuyor .

Oly bizim gibi ortalama bir takımdı ama Ideye ve Milivojevic 'in devre arası gidişleri bizde geçen sene Sosa ve Gomez'in gidişine benzer etki yarattı. En golcü oyuncuları Fortounis'in 20 maçta 5 golü var şuan .

Bu maçları kazanamayacaksak zaten elenelim gitsin .

QuaresmA dedi ki...

Bu turda veya geçersek bir sonraki turda büyük bir katliama maruz kalma ihtimalini yoksaymamak lazım büyük konuşurken. Bunun yaşanmasına dair güçlü emareler var. Olympiakos'un UEFA katliamıyla bile bize gücü yetmeyebilir ama günümüz konjonktüründe UEFA'nın bir Türk takımının kupayı alma ihtimalinin oluşmasına izin vereceğini düşünmek biraz hayalperestlik.

yilmaz dedi ki...

benim bu tip karşılaşmalarda çekindiğim konu avrupa tecrübesi.

Şöyle ki, Beşiktaş avrupa'da belli bir seviyeyi genelde geçemiyor. 10 yıllık bir kesite bakarsak bir şekilde avrupaya atmışız kendimizi ama serüvenimiz hep kısa sürmüş.

Avrupa liginde son 16'ya kaldıktan sonra yine 32'de kalmışız, gruplardan çıkamamışız vs.

Mesela Şenol hoca ile beraber toplam 14 avrupa maçı yapmışız. İki iskenderbey, iki hapoel + 1 de efsanevi Napoli galibiyetlerimiz var. Sporting, Lokomotiv, Benfica, Kiev maçlarından 0 galibiyetle dönmeyi ben buna bağlıyorum. Halbuki bu takımlarla oynadığımız dönemlerde hepsini yenebilecek kadar formdaydık.

Bilic döneminde iki Feyenoord, Liverpool ve Tottenham galibiyetleri var. Nispeten daha iyi. Ama orada da brugge eşleşmesinde tam anlamıyla çuvallamıştık ve makus talihimiz devam etmişti.

Oly ise kendi liginin dandikliğinden ötürü sürekli bir avrupa tecrübesi var. Üstelik ŞL tecrübesi. Arada sırada ŞL gruplarından da çıkıyorlar ama avrupa piyasasında her daim varlar.

Kısacası ben bu maçı ŞL32 (Oly) takımı ile AL16 (Biz) takımının maçı olarak görüyorum. Açık konuşmak gerekirse çekiniyorum. Çok sinir bozucu bir oyun olacak gibime geliyor. İnşallah sonu iyi olur.

beagle dedi ki...

Xavi'den sonra Barca'nin biraz gazi kacmisti. Hele Arda transferi falan da altyapiya büyük ayipti.

Bugün Neymar büyük oyuncu oldu. La Masia da bensiz olmaz dedi. Bu sene çok iyi bitmeyebilir ama gelecek sezondan itibaren Messi destekli Neymar ve yeni gençler izlenmeye değer yeni hikayeler yazacaklar.

carlito dedi ki...

Barcelona golü yiyince bu iş bitti deyip kapatmıştım televizyonu ama sabah skoru öğrenince hay aklıma tüküreyim dedim :)
Neymar benim izlediğim 70 dakikalık bölümde bana göre çok kötüydü ama maçın kahramanı da o olmuş, futbolun cilvesi işte..

QuaresmA dedi ki...

Tamam efsane maç oldu ama bu maçın bir UEFA tiyatrosu olduğu gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki. PSG golü attıktan sonra nasıl olsa artık bitti diye hakem zart zurt Barça lehine her şeyi çalmaya başladı. Bir Barça'ya çalınan penaltılara bakın, bir de Di Maria'yı arkadan indirdikleri çalınmayan penaltıya bakın.

Platini kalsa Barça sittin sene bu turu geçemezdi, o da başka bir tiyatro olurdu ya neyse.

beagle dedi ki...

Maçın başından beri her ceza alanindaki Barcaliyi belli şiddette itip kaktilar. Bence 7 penalti Barca lehine calinmali. Forvet için sirtina sinek konsa değişir. Cek kardeşim elini... sonuçta benim bedenim benim kararim dimi ama :)

EC dedi ki...

Hakeme dikkat..
Sakin kalip beraberligi oncelik tutup daha sonra devaminda gol dusunmeliyiz. ben Olypmiacos un deli gibi saldiracagini sanmiyorum.. bence onlarda 0-0 a oynayacak ve deplasmanda gol atmaya calisacak.. oyle olursa geride acik vermeden, uzaktan Talisca golu ile isi cozeriz gibime geliyor..


kazanarak donersek; FETOSARAY ve SIKEBAHCE yi morartiriz..

:)

cochise dedi ki...

Oyunu tutmaya çalıştığımızda genelde daha çok pozisyon verdiğimiz düşünülürse (deplasmandaki fener maçı hariç) kontrollü ama kazanma amaçlı çıkarsak çok daha başarılı olacağı diye düşünüyorum. Ama Şenol Güneş inatla zorlanılan maçların içinde ya da zorlanılacağı düşünülen maçlarda (Misal GS maçında Oğuzhan-İnler değişikliği ile pek üzerimize gelemeyen takım bir miktar baskı yapmıştı ve klasik Podolski o golü atardı. ha denk gelmiş de olabilir ama ben ilkece ne oynamaya alışıksak hep onu oynamalıyız taraftarıyım) bunu yapmaya çalışıyor. Umarım böyle oynamayız.

İlk yarı uzun bir dönem "yıl sonuna kadar takımdan oyun/düzen beklemeyin ama sonrasında düzelir işler" demiş durmuştum. Hayal ettiğim kadar düzelmemiş (bu oyuncu yapısıyla -kalitesi demiyorum yanlış anlama olmasın sıkıntı kimyada- o üst düzey seviyenin gelmesi pek mümkün değilmiş zaten) olsa da belirli bir düzene kavuştuk. Problemler olsa da ligin çok çok üstündeyiz. Bundan iki ay önce boşverin uefayı derdim ama ligde olağan dışı hata yapmazsak işler rayında. o nedenle bu takımın artık sadece yerel değil uluslararası da birşeyler yapabileceğini göstermesi ve kendine çok da verilmeyen saygınlığı söke söke alması lazım. Bunun için de adı olan bir başarı gerek. Bu da en az çeyrek final ama aslen kendi tarihinin en yükseği olan yarı final anlamına gelir.

Rakip bireysellerin toplamında bizden daha az kaliteye sahip olabilir ama sahadaki futbolcuların dışında da tecrübeli ve kazanma alışkanlığı olan bir kulüp karşımızdaki (bizim olacağını arzu ettiğimiz ve beklediğimiz ambargoyu kendi liginde koymuşlar). Rakipteki kriz durumu ne olursan olsun işimize yarayacaktır. normalda 50/50 diyordum şu anda bir adım önde gibiyiz.. Haydi bakalım ..

Not: bu adam 2-3 ay sonra hiçbirşey olmamış gibi gelmiş yorum yapmış diyenler olabilir. yaklaşık 10 yıl ertelenmiş bir yüksek lisans tezim vardı. Hoca, 3 aya yazmıyorsan bırak da başka öğrenci alayım dedi. Blog zihnimi bir hayli doldurduğundan bitirene kadar girmeyeceği diye kendime söz vermiştim. (Tez bitti ama fakültem yerle yeksan olduğu jüriye giremedim bir türlü.. hayırlısı..)

carlito dedi ki...

off tosic of

Barreto dedi ki...

Savunma konsantrasyonu çok kötü, Marcelo dahil. Abu takımdan kopuk, tıpkı Cenk gibi oynuyor. İkinci sarı riski olan Tolgay'ı çıkarıp Ozzy yi almak iyi olabilir.

Ekrem35 dedi ki...

Acaba son haftalardaki cenk'in kötü performansı bu maçın ilk yarısında abuyu da etkisiz kılan ortasahamızın çok kötü oluşu olabilir mi? Sanki sorun forvette değil de ortasaha ve kanatlardaymış gibi gelmeye başladı bana.

Pheaglix dedi ki...

umarım sezonun her yeni maçta sezonun en kötü oyununu oynadığımız kısmına girmemişizdir. bu şekilde devam edersek sabaha kadar oynansa maç gol atamayız.

bu arada tolgay'ın kırmızısı var bu gidişle diyecektim, oğuzhan girmiş onun yerine. umarım biraz toparlanır orta saha.

turgay dedi ki...

Özür dilerim adriano benim seni eleştirmemi beklediysen eyvallah :) golde ve son pozisyonda karakterini belli eden arkadaşa da söyleyecek söz bulamıyorum

Armagan dedi ki...

Oğuzhan ilk 11'de olmalıydı.
Q7 solda oynamalı.
Aboubakar daha fazla süre almalı.
Tüm takım uzaktan şut çalışması yapmalı (fırsatlar oldu ama öndeki 4lünün her biri, en az bir kere dağlara taşlara attı).
Bir de şu hızlı hücumlarda basit oynasak farka gitmiştik.

Burada maçı vereceğimizi sanmıyorum ama bu rehavet iyiye işaret değil!

Barreto dedi ki...

Şu zavallı Olympiakos u yenmeliydik. Çok sayıda oyuncumuz laubali görüntü verdi.

carlito dedi ki...

beraberliği bulduktan sonra oyunun tek hakimi olmamıza rağmen kazanamadıysak tek sebebi Quaresma gibi laubali, sorumsuz, kendini beğenmiş bir yıldızımız olmasıdır! hiçbir zaman sevemedim seni Quaresma, bu saatten sonra da sevemeyeceğim kesin.. senin için reddedilemeyecek bir teklif yapan takımın en büyük duacısı olurum!

takımımızın genel olarak oyunundan memnunum, uzun yıllar boyunca bu tip orta seviyedeki avrupa takımlarına karşı deplasman bir yana içeride bile üstün oynayabilen bir takım değildik, artık böyle bir takımız ve bu beni çok mutlu ediyor..
tabii maalesef hala takımda zayıf halkalar var ve yaptıkları hatalarla ahengi bozabiliyorlar, bkz. tosic! biz aylarca parayı stopere gömün diye kıçımızı bu yüzden yırtıyorduk işte, ligde bu stoperlerle de şampiyon olursun ama avrupa'da iş değişir.. bu turu geçeriz, şans yardım ederse çeyreği de geçebiliriz, ama finale kadar çıkamayız.. çünkü marcelo ayarında ikinci bir stoperimiz yok, bu kadar net..

bugün olimpiakos'un hocasına ve oyuncularına sorsak, "noldu da öne geçtiğiniz maçta işler bu hale geldi?" diye, verecekleri cevap bence şu olurdu: "Beşiktaş'ta devre arası oyuna giren 15 numaralı oyuncu tek başına rakibimizin oyuna hükmetmesini sağladı!"
Ozzy sevgimi bilenler eminim abarttığımı düşünecektir ama samimi düşüncem bu, Oğuzhan'sız bir Beşiktaş olmuyor, olmaz.. zaten böyle düşündüğüm için seviyorum adamı, kaşını gözünü beğendiğimden değil! Beşiktaş'ın en iyi bildiği oyunu oynayabilmesi için Atiba&Oğuzhan ikilisini bozmayacaksın.. hadi diyelim bozuyorsun, İnler ile başlayaydı bari dedim izlerken.. Tolgay'ın bu formuyla işi zor gerçekten, yazık..

Adriano sahanın en iyisiydi, hatta Atiba'dan bile iyiydi diyebilirim bu maç için :) senelerce sol bekte bir yığın saçma sapan adam izlediğimiz halde, halen şöyle bir adamı eleştirenlerimizin olması da hayretlere sürüklüyor beni.. sezon başı transferleri içinde Fabri ile beraber en büyük yönetim başarısıdır Adriano'nun transferi..
Babel'in son maçlardaki performansını beğenmiyorum pek, bunu da Quaresma'da olduğu gibi alternatifsizliğe bağlıyorum.. işte bu yüzden Olcay gönderilmemeli diyorduk, banko oynasın diye değil..
ama madem alternatifleri yok, Q7 solda Babel sağda oynasa keşke, zira arkalarındaki beklerle o şekilde daha iyi anlaşıyorlar gibi geliyor bana..

Talisca iyiydi, hayalet maçlarından biri değildi.. son vuruşları beklediğimiz gibi olmasa da hücumda etkiliydi.. özellikle inatçı presleri hoşuma gidiyor, bugün Aboubakar'ın attığı golde en büyük pay Talisca'nın..
Abou demişken, eminim kaleci ile karşı karşıya daha yakın bir mesafede olsa kaçırırdı o golü :) adam uzak mesafelerde bir çok forvette olmayan bir vuruş yeteneğine sahip, helal olsun..

turu geçeriz, ama yine de kımıl arkadaş sağolsun mutlu bir geceydi diyemiyorum, zira bugün burada bitirebilirdik bu işi..

YSY dedi ki...

Tolgay sene sonu mümkünse kendisine teşekkür edilip yollansın. Zorlamanın anlamı yok olmuyor demekki.

Oyunumuzu çok beğendiğimizi söyleyemem. Pas var topa sahip olma var ama etkinlik yok. Kuru kuruya kendi kendine pas yapmanın bir anlamı yok. İlk yarı aboubakar 5 kere topa dokunmuş onun da birisi santradan.

Böyle oynarsak bir sonraki turda bizi feci düzerler.

Yorum Gönder

Ara