.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Mart 2017 Perşembe

STSL 23 Beşiktaş - Çaykur Rizespor


Tarih: 04 Mart 2017 Cumartesi, 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Yaşar Kemal Uğurlu (BJK 1g 0b 2m - ÇRS 2g 0b 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin , Demba Ba , Necip Uysal  / Ümit Kurt , Süleyman Koç , Mehmet Akyüz

Cezalı Oyuncular : Dusko Tosic / Davide Petrucci , Ahmet İlhan Özek


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

38 Yorum:

sports guy dedi ki...

Rize'nin son sansi. Bu mactan da puan cikaramazlarsa ust tarafla aralarinda 6+ puan olacak. Asiri motive olacaklardir. Sukunet ve kalite farkiyla almamiz lazim.

Kolay mac olur diyenler var, aman ha.

Senol hoca ligi cok iyi takip eden bi adamdir. Cikarsin puan tablosunu, ust tarafi yirtsin ve 18 adamin tamamina ayri ayri koysun durumu. "Iste bu kadar yarali ve her seyini ortaya koyacak bir takimla oynayacaksiniz" desin.

Ben de teknik direktorluk kursuna yazilayim artik.

EC dedi ki...

yeneriz..
Senol Gunes futbolcularin ayaklarini yere bastirtacaktir..FetoSaray galibiyetinin daha anlamli olmasi icin bu gerekli.

Sikebahce yi Osmanli yenecektir.. Fetosaray da beraber kalirsa iyidir Antalya da.

Alanya nin IBFK ya supriz yapacagini saniyorum ben..

onlarin sirri cozuldu ve pozisyona giremiyorlar artik, Osmanli karsisinda kornerden attilar golu..

Guzel bir hafta olacak yine

fidddas dedi ki...

Artik klasik hale gelen kadro ile cikacagimizi dusunuyorum. Olympiakos deplasmaninda inler ve abou gibi alternatifler degerlendirilecektir.
Rizenin hem ligdeki yeri hem oyun yapisi itibariyle erken gol bulmamiz, bekletmeden ikiyi atmamiz gerekiyor. Yarim saatlik ciddiyet, taraftar destegi ve kweukenin pas baglantisini kesmemiz bize yeterli olacaktir. Skoru bulursak zaten takim olympiakos macini dusunup rolantiye alir. Bence hoca da buna gore bir plan kuracaktir.

sports guy dedi ki...

Ya cok mu takiliyorum boyle seylere ben bilmiyorum da fetosaray sikebahce gibi muhabbetler bu blogda olmasa olmaz mi? Fazla sey mi istiyorum acaba?

BurkayJK dedi ki...

@sports guy

Valla benzer üsluplardan ben de rahatsızım. Bu tip lafları ortaokul yıllarımda kullanıyordum. :)

Bir de bizi doğrayacaklar bizi şampiyon yapmayacaklar algısı üst seviyedeydi, son derbi galibiyetinden sonra bitti çok şükür. :)

beagle dedi ki...

@sportsguy
Lanet olasi liverpool maçı ve aziz şike organizasyonunu kurduktan sonra bize bir kere normal ismimizle hitap etmediler. Şimdi elimize düşmüşler, birak arkadaşlar soylesin rahatsiz olma. Aslinda stadda bize 10 dk verseler yine yeniden "portakal soyulur mu, tadina doyulur mu" söylesek, sinir stres kalmayacak da :)))

Basar dedi ki...

Kağıt üstü zor maç fakat bir gol bulursak maç farklı yerlere gidebilir.

Taraftarın çok coşkulu olacağını ve takımı da iteceğini düşünüyorum. Ayrıca kimse 'fark olur' havasında değil, herkes aman ha ayağımızı denk alalım düşüncesinde. Bu düşünce, tribüne de ciddiyet getirecektir.

Normalde maça baskılı başlayıp erken bitirmeye çalışabiliriz ama perşembeye kadar dinlenme vakti olacak. Bu yüzden enerjiyi maç başında değil maç içerisinde kullanabiliriz.

clutch dedi ki...

Yarın mükemmel bir hava var istanbulda, ben de stadda yerimi alacağım. Tribünlerin full dolu olduğu,takımın coşkulu ve iştahlı futbolla ilk yarıdan işi bitirdiği bir akşam umuyorum. Şenol hoca bu maçta oly maçını düşünerek 1-2 rotasyon yapabilir bence, örneğin atiba ve q7 bu maç oynamasa fena olmaz.

czeslaw dedi ki...

@basar

hocam ben tam tersini düşünüyorum. gördüklerim ve duyduklarım içindeki azınlığı saymazsak, hepsi pazartesi kontağı kapattı. işin ilginç yanı da bunların yarısı zaten asıl rakibimizin başakşehir olduğunu söylüyordu. daha başakşehir deplasmanına da gidecekken taraftardaki bu "oldu-bitti" havası beni korkutuyor. ciddiyet falan göremiyorum. bir de şunu görünce daha da korktum:

https://twitter.com/forzabesiktas/status/837040358269804550

tek temennim hocanın ve topçuların işi ciddiye alması.

Unknown dedi ki...

q7 oynamasa yine bir yolunu bulur kazanırız ama atiba oynatılmaz ve dinlendirilirse, kazanırız diyemiyorum.

nisan ayına kadar aynı ciddiyetle devam etmek lazım, böyle devam edersek, nisandan itibaren dinlenmeye çok zaman olacak!

dominic molise dedi ki...

bence tam kadro baslariz, ikinci yari skoru elde edince q7, atiba/oguzhan, cenk cikar.
acikcasi ben de kolay bir galibiyet bekliyorum.
90 dakika tribunde goygoy yapilmadigi surece rizespor bence taraftar baskisiyla ilk yari cozulur.
bizimkilerin motive olmasina bile gerek kalmaz tribun iyi olursa.
mis gibi kitleyi bulmussun, bir zahmet oynayiver olur. kayserispor da dun fenerbahce'ye karsi dokuldu. bir suru sakat falan vardi en son. bence 2'de 2 yapar iyice gevseriz.
antalyaspor'un iddiali olmasi ve saha zeminin guzel olmasi da bizim net lehimize olacaktir.
ben ucte uc bekliyorum.

EC dedi ki...

gizli fetoculer desifre oluyor!

Armagan dedi ki...

http://www.ajansbesiktas.com/besiktasin-2-yildizi-avrupanin-en-iyileri-arasinda-5403h.htm

Kovalenko(shaktar), Azmoun(rostov) hiç dikkatinizi çekti mi bu oyuncular?

Zaitsev dedi ki...

Rize dibine kadar kapanıp Kweuke ile kontra kovalayacak. Ahmet İlhan'ın cezalı olması oyun planları için sorun. Koşturacak adam sayıları azaldı.

Maça GS maçı kadrosundan iyileşmişse eğer Mitrovic ve inşallah Aboubakar değişiklikleri ile çıkarız diye düşünüyorum. Cenk beni GS maçı beni çok yordu. Keşke stoperleri yorsaydı. Bir hafta olmadı en azından 60 dakika dinlendirsin beni :) Beck değişikliği de olabilir. GG de bir hafta dinlense fena olmaz. Skoru yakalarsak 2ci yarı Atiba, Q7 çıkarılabilir oyundan.
İnler'i hoca ufak ufak ısındırmaya başladı. Uzaktan şutları ve uzun pasları ile sonradan girip rakibin ezberini bozma konusunda işimizi görecek ilerleyen maçlarda.

Önümüzdeki 2-3 haftayı da kayıpsız geçersek şampiyonluk yolu iyicene açılır. Başakşehirle başbaşa kaldık gibi gözüküyor ama arada bir fark var. Rakipler bize karşı ekstra bir oyun oynamıyorlar ilk yarıya göre. Kapan ve kontra yakala, hakemden yüz bulursan sert oyna, Atiba ve Oğuzhan'a top aldırma kullanılan sabit taktikler.
Başakşehir'e karşı ise ligin 2ci yarısı rakipler daha sıkı oynayacaklardır. Puan kayıplarının bir sebebi de budur. Alanya maçları ilk golü ilk kimin attığıyla orantılı olarak gelişiyor. Açık oynamaları Başakşehir'in lehine. Vagner Love da bir Eto etkisi yaratmaya başladı. Güzel maç olur.

Bu hafta dikkatimi ise Fener maçımızın yıldızı hakem çekti. Başakşehir'e de tehlikeli hareket pozisyonunda beraberlik golünü yedirdi. Bu eşleşmenin yarı finalde Fener'le oynayacak??? Fener'in kupa yolunu açıyorlar gibi gözüküyor.

Kayseri Fener maçında ise Kayseri'nin epey bir rotasyon yapıp Fener'in tam kadro çıkması ve isteğince oynuyoruz moduna girmeleri ise gerçekten süperdi :)

can dedi ki...

@EC
Guzel saka kesinlikle ama bu konuda saka yapamayacak, yapilanlara da gulemeyecek kadar politik baski ve siddet altindayiz.

Unknown dedi ki...

Bence rotasyon gerektirecek bir durum yok ortada. Hapoel maclari ile Gs maçı çok hirpalanmadan gecildi. Önümüzde milli mac arasina kadar ligi kopartma ve Avrupada çeyrek finale çıkma şansı var. Bu 5 mac disimizi sikicaz artık. Aynı ciddiyet ve ideal kadroyla her mac devam. Maç skorlarina göre belki mac içinde erken değişiklikler olabilir. Keske su kupadan elenmeseydik Caner Ersan Demba icin super ısınma maclari olurdu.
Rize maçında ben konya maci vari bir oyun bekliyorum. Su an moraller yerinde ve 40bin seyirci onunde bu saatten sonra maç vermeyiz inonude.

beagle dedi ki...

Eğer transferle gelse en az 20 maç A takimda oynardi. Siyaha mi boyasak acaba? Şu anda altyapimizdaki en net merkez forvet oyuncumuz Muhammed Öztürk. Gol sayisindan çok,gücü, fiziği ve sirti dönük takimla oynayabilmesi öne cikiyor.
Yazin takima katarsak Cenk ve Ömer'den oyun içinde daha yararli olabilir.

https://youtu.be/2i3RxK4X3_s

QuaresmA dedi ki...

Hocanın Atınç ısrarları hatalı bence. Mitroviç de et mi balık mı pek anlamadık ama Atınç bugün herhangi bir Anadolu takımına gitse orada bile sırıtır gibi gözüküyor. Yok sezon sonunda almayı düşünüyorsak böyle büyük favori olduğumuz maçlarda tecrübe kazanması için oynasın tamam. Sonuçta camianın çocuğudur. Ama şu an yaptığımız boş yere Leipzig'in topçusunda ısrarcı davranmak. Üstelik riskli de bir oyuncu. Böyle maçlar Mitroviç'i takıma ısındırmak için ideal maçlar.

QuaresmA dedi ki...

A Spor'daki Beşiktaş düşmanları sezon başında Tolga'nın Fabri'den daha iyi olduğu konusunda ısrarcılardı. Fabri'nin daha iyi olduğu açık olmasına rağmen öyle algı operasyonu yapıyorlardı. Bu maç için ise kesinlikle Atınç'ın oynaması gerektiğini söylüyorlardı. Bu bir göstergedir.

Basar dedi ki...

Hakem çok kötü

xiyar dedi ki...

ligin acik ara en gerizekali forveti bizde. adamin tum yaptığı mac boyunca iki stoperin kucaginda durmak. oyuna en ufak bir katkisi yok. ligde forvet ozellikli hangi adami koysan simdiye 15 gol atmisti. cenk senden nefret ediyorum.

beagle dedi ki...

Sağ kanat ruhunu verdi. Neyseki bir gol sağlayıp. Ikinci yariya direk Beck ve Abu ile girmek lazim. O sarilar patlar kanatta.

emruli dedi ki...

Bence 1-2 ufak hata hariç hakem mükemmel maç yönetiyor. Tatava yapmadan Abou'yu oyuna almak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Yorumcular ne kadar mal ya. Devre arasinda a sporda serkan korkmaz cikmis quaresma ve gokhani elestiriyorlar kayseri deplasmanlarinda yoklar diye, ic saha macinda cekmeliymis. Halbuki kayseri maci iceride, onu bile bilmiyorlar. Insanlarin esek gibi calistigi veya kafa patlattigi dunyada bu kadar kolay para kazaniyorsun ama bu kadar basit bir ise bile saygin yok.

carlito dedi ki...

Quaresma'ya paso küfrettim. Ama hazırlanışı müthiş golümüzde de olayı çözen onun Adriano'ya verdiği pas oldu.. Böyle bir adam işte..

Ama acilen çıkartmalı Q7 ile Gökhan'ı, bu hakem iyi sinyaller vermiyor.. İkinci golü bulmadan 10 kişi kalmayalım..

beagle dedi ki...

Ayagin 107 yerden kirilsin da bir daha o topa dokunama allahin belasi...

planck dedi ki...

gökhanın golünün sırrı q7nin diğer kanada geçip önünü kapatmamış oluşu. q7ye dokundurtmayan arkadaşlara soruyorum, adriano o ortayı yaptığında (ona o pası babel de verebilirdi) sağ kanatta q7 ve gökhan olsalardı nerede olurlardı. ben söyliyim: q7 taç çizgisinde elleri havada yüzü ekşi topu neden bana atmadın triplerinde olurdu, gökhan da onun arkasında durması gerektiği için kaptırılacak topu geri almak için uygun konumu alıyor olurdu.
aha şimdi iki oldu taslicanın frikiğine ekşidi tabi ki yine beceremedi. neyse.

hayalet dedi ki...

Yayın ordan frikik kazanıyoruz, en iyi vuran adamımız vurmuyor. Q7 nin her topa burnunu sokması can sıkıcı gerçekten. Halbuki fişi çekme fırsatıydı.

hayalet dedi ki...

Atınç yapacağını yaptı. Verdi sakızı artık, hafta boyunca çiğner dururlar artık. Ofsaytı bozdu, üstüne yetmedi penaltı pozisyon. Mitroviç'i oynatsa en azından yüreğimiz ağzımızda izlemeyiz maçı.

turgay dedi ki...

Buraya gelen her takım kapanacak bunu bilirken bu denli yavaş oynamak çok enteresan. Üstüne sol bekin ortalayıp sağ bekin gol attığı bir maçta ligin en berbat takımlarından birine baskı yiyerek maçı bitirmek daha da enteresan. Daha ligde 11 maç varken bu kadar az konsantrasyon ile maçı çıkmayı anlayamıyorum. Ben daha rahat bir maç beklediğimden hayal kırıklığı yaşıyorum maç sonunda. Burada yine hocayı eleştirmem gerek. Rakip antrenörlerin sana çalıştığı kadar sen onlara çalışmazsan olmaz olmuyor da. Son olarak tripcan reise artık ceza verilmeli. Kimse bu kadar şımarıklığı normal göremez.

Barreto dedi ki...

Vodafone arenadaki en kötü 90 dakikamızdı galiba. Puan kaybetmek için çok uğraştık. Sanki şampiyonluk matematiksel olarak kesinleşmiş gibi bir hâl vardı sahada. Şenol Hocaya yakışmadı. 3. Yıldızı taktık muhabbeti çok tehlikeli. Bu maç ders olmalı.

YSY dedi ki...

Geçen haftaki "şampi" goygoyundan sonra bu maçın çok zor geçeceğini tahmin etmiştim. En önemli gördüğüm konsantrasyon eksikliğiydi.

Seneye taliscanın gönderilmesi dileğiyle. Hepimize geçmiş olsun. Haftaya kayseri maçı daha da zor olacaktır.

Topu çok yavaş çeviriyoruz .bugün iyi bir yüzdeyle çevirdik , 600 isabetli pas yapmışız . Sonuç 4 isabetli şut sıfır net pozisyon.

Quaresma kötü gününde . Cenk zaten hep eleştirdiğimiz gibi top beklemek dışında hiç bir hücum aksiyonunda yok . Talisca'nın önüne de duvarı örünce kilitlendik kaldık . Bunu çözümü duran topta ama quaresma bey sağolsun... hocanın bu işi çözmesi şart .

YSY dedi ki...

Ulan hikmet bile bizden daha cesur eleştirdi cenki :)

Hidayet dedi ki...

- şimdi bazı arkadaşlar , quaresma'ya laf kondurmayanlar demiş , bunlardan biri benim . gerçi ben "antiquaresma" hastalığına kapılmış tiplere karşı çıkarım , ama olsun . evet arkadaşlar. bence de quaresma yerine kaleyi direk gören pozisyonda topa talisca vurmalıydı . frikiği talisca atmalıydı. ben de evde seyrederken "vurma be abi " dedim . bu kadar. peki hoca bu arkadaşı çıkardıktan sonra ne yaptık, onu da size bırakayım. evet vurmamalıydı , vurdu. sizi anlıyorum. benim de nefret ettiğim adam olsa , yenik durumda olmasak da , 1-0 yapan golde adamın katkısı da olsa (bir de parantez içinde x de yapardı katkıyı yazarım ) duran topları da fena olmasa da , 10 asist yapmış olsa da , takarım sizin gibi . asist yaptığı maçlardan sonra yazamam , sonra ilk hatasında (frikiği talisca'ya bırakmamak ) hemen buraya yazarım

- talisca'nın en az 5 kere 2'ye bir deneyip topu alamadığı cenk kardeş'e söyleyecek birşeyiniz var mı ? çıkana kadar bir hiç olan. tek ekmeği q7'nin ortaları olan . takım rakip sahada 80 tane pas yaparken , hiç birinde sahneye çıkmayan , atağı sonlandırmaya katkısı "0" olan ?

-ya da ikinci yarı oyunu direk oynamak varken boş yere topu geviş getirir gibi al ver yapmaya başlayan , başta oğuzhan'a . talisca sağdan kaçıyor. fakat oğuzhan kardeş topu 5 kere atibayla al-ver yapınca oyun oynadı sanıyor kendini . işin ilginci atiba o anda gerisinde. sanki 3-0 öndeyiz de tempo düşürüyoruz. kaptırılan top tabiki kalemizde

-ya da atınç'a . bu adam bizi öyle bir maçta yakacak ki , kafayı duvarlara vuracaz. mitroviç hala sakat mı bilmiyorum. fakat bu adamla adriano arasına birini kaçıracak bir takım, hazineyi bulur

- neticede özellikle ikinci yarıdaki laubali futbol açıklanamaz, kabul edilemez. henüz hiçbir şey bitmedi. ve sahamızda rize'den baskı yemeyi, son dakikalarda parmakları ısırmayı kabul edemiyorum. rakip kaleden uzak pas oyunu hiçbir anlam ifade etmiyor. bu zamana kadar nasıl gol bulduysak , aynı şekilde deneyelim. ilk yarı rakip sahadaki paslaşmalar güzeldi ,fakat cenk yüzünden sonlanamıyor.onun için sürekli kenar oyuncuları kaçırılmaya çalışılıyor. bir takımda golcü hiç mi araya kaçmaz. hiç mi o'na derinlemesine top atılmaz. olmuyor işte. abou da olsa , o da yapamaz gibime geliyor. belki sağlam demba ba yapabilir.

Huzeyfe dedi ki...

Uzatma dakikalarinda Babel'in soldan goturdugu topta rakibin baldirina sut cekmesini gordukten sonra umarim gol yeriz diye gecirdim icimden. Cunku bazen laubalilikten kurtulmanin yolu surata bir tokat oluyor. Lazimdi bize.

Hidayet dedi ki...

bir de hakikaten tekrar düşününce, quaresma sola geçince golün soldan gelmesine, çok güzel bir pasla adriano'yu buluşturmasına rağmen ,ve babel ile adriano arasında böyle paslaşma (babel çoğunlukla adriano'nun önünde oynamasına rağmen ) babel geldi geleli gerçekleşmemesine rağmen , "gökhan gönül golü quaresma önünde olmadığı için attı" gibi bir tesbit yapıp , bir de "quaresma orda olsaydı somurtarak..." gibi hayali, olmamış olayları , heyulaları kafada canlandırmak... hakikaten şaşılacak tesbitler. sol tarafta gole katkısı olan adamı görmeyerek , "sağda yok diye gol oldu, olsaydı, olmazdı" demek hakikaten güzel.

turgay dedi ki...

Q7 her zaman solda daha iyi oynuyor. Arkasından geleni daha iyi besliyor içeri kat edip oyunu genişletiyor ve o içeriye bakmadan ortalarını daha az yapıyor bence hep solda oynasın oynayacaksa yoksa bizim en çok kullandığımız sola oyunu yıkıp ters topla sağa dönme oyunumuzu zamanla tüm takımlar çözecek ve gol atmamız daha da zorlaşacak.

Yorum Gönder

Ara