.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mart 2017 Cuma

Karne: Olympiakos 1 - 1 Beşiktaş


Goller: Vincent Aboubakar (53')
En iyi üç: Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Tolgay Arslan

Karne:

Şenol Güneş6.7
Beşiktaş6.5
Olympiakos4.9
Danny Makkelie7.0


Fabricio Agosto7.3
Dusko Tosic5.1
Marcelo Guedes6.3
Adriano Correia8.2
Gökhan Gönül6.3
Atiba Hutchinson7.8
Tolgay Arslan (46')4.7
Anderson Talisca (90')5.6
Ryan Babel4.6
Ricardo Quaresma4.4
Vincent Aboubakar (82')7.1


Oğuzhan Özyakup (46')7.7
Cenk Tosun (82')5.7
Gökhan İnler (90')5.6


Takım Ortalaması6.2

Anket: 46 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


39 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

Benfica maçındaki rabona ne kadar o hareketin nadir olumlu kullanım alanlarından birini gösterdiyse, bu maçtaki kullanımı da bir o kadar salakçaydı. Q7'nin geçen sezonki ve bu sezonki performansına ne kadar bayılsam da, bu maçta maalesef ilk geldiği zaman ikinci sezonundaki takıma ihanet performanslarından birine benzer bir performansa imza attı. Sırf rabona değil, maç boyu şaklaban gibi oynadı. Avrupa maçı gördüğünde ne olduğunu şaşırıyor, kahraman olmaya çalışıyor, Kobe Bryant olmaya çalışıyor. Kobe gibi ya kahraman olmayı başarıyor, ya da çok feci sıçıyor. Alt tarafı UEFA Kupası maçı, bu kadar kasmadan adam gibi topunu oynasana.

Ben maçlara oyuncu bazında bakmayı pek sevmiyorum, futbol takım oyunu. Bu oyuncular da bir şekilde Beşiktaş forması giyiyorlarsa üst düzey futbolculardır. Ama önemli olan bu ekipten olabilecek en olumlu harmoniyi yakalayabilmek. Bence bugün çok kötü oynadık, aldığımız skor yine olumlu. Olympiakos çok saçma sapan bir takımmış, karşımızda adam gibi bir takım olsa 3-4 tane yerdik. Umarım bu kötü futbolun sebebi zorlu bir deplasmanda oynamaktır. Yoksa UEFA Kupası'nı unutalım gitsin şimdiden.

can dedi ki...

Bugunki macta beni umitlendiren oynadigimiz oyun degil, bizim boyle zor bir deplasmanda istedigimiz sonucu bu kadar rahatca almamiza ragmen oynadigimiz oyundan duydugumuz memnuniyetsizlik. Olympiakos’un piyasa degeri Besiktas’in ucte biri ama son 10 senede uc kere sampiyonlar liginde son 16’ya kalmis. Bilmem hatirlatmama gerek var mi, bizim tarihimizde bir kere bile cikmisligimiz yok.

Cochise hos geldin ve tebrikler. Marmara mi Ankara mi?

nuri mu dedi ki...

yine bir avrupa maçı ve yine çöpe atılan bir ilk yarı.
bizden güçlü bir rakip olsa anlarımda, başakşehirden hallice bir takıma karşı oğuzhanla başlayacak cesaretin yok..
maçın iyisi adriano
kötüsü: q7, tolgay
varlığı yokluğu belli olmayan: babel ve gol harici aboubakar..

yilmaz dedi ki...

q7 babel talisca üçlüsü bu kadar formsuzken bişeyler yapmak lazım. Artık ömer, aras mı dahil olur, baklavaya mı geçeriz bişeyler yapmak lazım. Bu üçlü özellikle ilk yarı tek kelimeyle yerlerde süründü. Bir de q7 ile talisca'nın uzaktan şut yarışları başladı ki kaleyi tuttursalar gam yemeyeceğim.

Babel ve q7 kaç tane atağı başlamadan bitirdiler sayamadım. İçeride bir tane oyuncu varken orta yapmanın anlamı nedir çözemiyorum bir türlü.

Şenol hocam da sağolsun 15. maç 8. beraberlik. Bizim tek ihtiyacımız tur atlamak değil, ilerisi için puana da ihtiyacımız var. Rakibi yenersek de tur atlayabiliyoruz illa berabere kalmamız gerekmiyor mesela.

Halen daha avrupa liginin 2. torbasının ortalarındayız. Kura çekilirken viktoria plzen'in gerisinde kalmak dokunuyor bana. Bu kadar güçlü bir takımımız varken tokatlayıp geçin işte amk ne beraberliği?

Mutsuzum.

sports guy dedi ki...

@can

Su piyasa degeri 3te1 muhabbetini goruyorum da bir suru yerde, bu sene oly'ni devasa bir oyuncu satisi moduna girdigini atliyor insanlar. Evet su anki halleriyle bizim ligde ilk 8 gorecek bir kadrolari var, ama SLde ust tur goren takimlari bunun yaninda barcelona gibi kalirdi. Daha da yazicam sonra, cok doldurdu bu mac benim icimi.

Abi ne zor deplasmanı yahu . Bırakın böyle ezbere yorumları . Adamlar son 5 maçın 4'ünde gol atamamış . En golcü iki oyuncusunu gönderip yerine adam koyamamamış , Trabzon'un leş döneminde kadroya giremeyen adamı kurtarıcı diye oyuna sokuyor , ahı gitmiş vahı kalmış Cambiasso ile gol atan takımı 4'leyemeden dönüyorsun neyinden memnun olacaksın ?

Dün gördük ki takımın problemi Cenk'de değilmiş . Forvete top atamıyormuşuz biz . Birbirinden çok farklı iki adamla aynı problemi yaşıyorsak biraz da takımda problem var demektir.

Hoca gerçekten Talisca , Babel , Quaresma üçlüsünü aynı anda barındırabilen bir yapıyı biraz çarpık da olsa kurabildi kendisine saygım sonsuz lakin bu yapı bizi bir yere götürecek gibi görünmüyor .

Fenerbahçe ile dalga geçiyoruz at fink'e styla Lens'i sömürüyorlar diye , yaptığımız şey neredeyse aynı . At Quaresma'ya .

Umuyorum Şu Kayseri maçında efsane bir oyun çıksın da bu iş Quaresma'sız olabiliyor diye hepimiz görelim ama sanki tam tersi Quresma'sız olmuyora doğru gideceğiz gibi . Hiç hoş değil ...

clutch dedi ki...

Oly bizim en az 2 gömlek altımızda bir takım kabul, sıkıntıları var kabul. Ancak bizim deplasmanda bu kadar rahat bu kadar oyuna hakim %70 lerde topa sahip olarak oynadıgımız oyun 20 yıllık bir beşiktaşlı olarak gözlerimi yaşartıyor :)

-Q7'nin son pozisyonu için gereğinden fazla infial ortamı var. Q7 bu beyler, iyisiyle kötüsüyle bu. Benfica maçında da maç 2-3 iken aynısını çok daha etkili bir şekilde yaptı ve ordan gol çıkardık. O zaman hiç birimiz o dakkada o ortamda öyle laubali orta mı olur demedik? Çok fazla takılmamak lazım.

-Rica ediyorum şu mitrovici oturtalım artık kadroya. Tosic yine sacmasapan hatasıyla gol atmaya mecali olmayan oly'ye gol attırdı. Sezon başında yüksek konsantrasyon ve formuyla iyi götürdü ancak fener maçından önce de sırıtmaya başlamıştı, cezadan sonra da değişen birşey yok, haftaya vodafoneda saçmasapan bir top kaptırıp kırmızı kart penaltı yaptırması mı gerekiyor kesik yemesi için?

-Babel iyi başlamıştı beşiktaş kariyerine ancak son haftalarda çok etkisiz, kanat rotasyonumuz o kadar zayıf ki kesecek adam da yok, hoca sistem de değiştirmeyeceğine göre bu saatten sonra, beklicez ki toparlasın paşam.

Sonuç itibariyle, bu turu bir aksilik olmazsa geçiyoruz, çeyrek finalde manu-roma-lyon-schalke-gladbach gelmediği sürece tur için en az %50 şansımız var diye düşünüyorum. 2 sene önce bilic dönemindeki gibi bir fırsat var önümüzde, artık tepmeyelim şunu en azından bir yarı final oynayalım.

YSY dedi ki...

Oly deplasmanının neresi zor. Adamlar bağırmadılar bile. Karşımızda helva gibi ortasahası olan bir rakiple oynadık ve golü sağolsın kalecileri attı. Bu tolgay daha böyle bir rakip ortasahasına karşı birşey yapamıyorsa bu çocuğa artık elveda diyelim. Resmen liverpool maçında attığı golün kredisiyle yaşıyor. Benim gördüğüm başakşehir bursa konya gibi bir takımda çok iyi 10 numara olır yoksa başka cacık çıkmaz bu arkadaştan.

sports guy dedi ki...

%70lerde topa sahip olmanin iyi oldugunu dusunenler var. Ayni fikirde degilim.

Besiktas topa sahip oldugunda olumlu isler yapmiyor. Aboubakar kosu gostermekten helak oldu butun mac, bir arapasi deneyen cikmadi adama ya. Kardesim risk alin biraz, zaten yerlesik oyundasin. Bu igrenc garantici bal yapmayan ari modundaki besiktas seyir zevkini olduruyor resmen.

Bak ikinci yari topu biraktik biraz daha, top alinca tempo yaptik oyun hizlandi. Hizlaninca farki gorduk.

Ozetle, let's kick "yan pas" out of football.

Basar dedi ki...

Her şey çok güzel de bu quaresma hakikaten oyunumuzu baltalıyor. Sonra dönüp diyorum ki adam zaten takım ile uyum içinde olsa bizde işi olmazdı. Dünya çapında devam eden bir adam olurdu. Profesyonel yaşıyor, ekstra idmanını yapıyor, kendine iyi bakıyor ama profesyonel oynamıyor arkadaş. Bir de bekinin verimini düşürüyor.

Pas oyunu iyi hoş ama işe yarayacaksa 70'ten sonra daha dikine oynamamız lazım. Pas oyununun faydası rakibi bayıltması. Dün de fikrimce rakip bir hayli yoruldu. Seneye kadroya eveleyip gevelemeyecek adamlar da katsak harika olacağız.

Oğuzhan bu takımın olmazsa olmazı. İstediğimiz kadar eleştirelim değeri ve varlığı olmadığında ortaya çıkıyor. Adam takıma zeka ve kalite katıyor. Malesef Tolgay benzer fonksiyonu yakalayamadı.

turkkant dedi ki...

-Olympiakos'u çok küçümseyen yorumlara katılmıyorum. Bir kere, o kupa aldıran kusursuz savunmayı ilk yarı uyguladılar. Kültürü olan bir takım, bence clutch'un dediği gibi bu kadar deplasmanda özgüvenli oyun büyük takım oyunu.

-Babel biraz fazla 3. vites oynamaya başladı. Biraz vites yükseltmesi lazım.

-Tosiç geçen senenin ikinci yarısında başlayıp Kiev maçına kadar süren bir yıllık müthiş formundan sonra düşüşte. Burada tabi sorgulanması gereken esas 4,5 milyon euro bonservisle Atınç'ı ve Tosiç'i kesemeyen bir stoper almış olmamız. Halbuki o paralara net bir stoper alıp savunma olayını kapatabilirdik -yazık...

-Chedjou'unun piyasası iyice düştü, aslında temel özellikleri (top tekniği, ağır olmaması, kafa tekniği vb.) bize yarar sağlayabilecek bir stoper. GS sözleşme yenilemezse , alsak Ş. Güneş defolarını, laubaliliğini çözer mi acaba?

- Bu yıl benim isteğim yarı final -fazlası değil. Tabi acayip kuralar olmazsa zor... Ama yarı final moral olur, seneye hedef büyültür.





czeslaw dedi ki...

quaresma konusunu sadece robona'ya indirgememek gerektiğini düşünüyorum. atiba'yla olan diyalogu, abou'nun golünde pas alamadığı için 'sanırım' sevince dahil olmaması, saha içindeki diğer ergen davranışları beni korkutuyor. insanlar 'menemen ehuheuhe' falan derken, başarısız geçen sezonlarda dahil, takımdaki huzur ortamı korunmuştu. bir şekilde bu tekere çomak sokmasından korkuyorum. daha geçen maç, hocasına -aklınca- atar yapan adamın, kendine çekidüzen vermemesini kabullenmek istemiyorum.

takım, umarım kayseri maçında sınavı geçer.

fidddas dedi ki...

leali bize bir tolga resitali sundu... yaptığı hatanın etkisinden kurtulamadığı için ard arda geri pasları bize attı hep...
kalede kaleci olması insanı biraz rahatlatıyor...
biz ilk yarı çok kötü idik, ikinci yarı toparladık. quaresma ve babel neredeyse hiç işlemiyor. bunun yerine oğuzhan talisca bağlantısını kurmak ya da 442 denemek gerekiyor.
belki kayseri maçında bir prova olur...

atiba
inler oğuzhan,

atiba
necip oğuzhan

gibi seçenekler ile forveti

taslica
Abou Babel

talisca
cenk babel

talisca
cenk abou

gibi deneyebiliriz

eskiden hep beklerimizden şikayet ederdik. ya hucümu ya savunmayı bilmezlerdi. şimdi her iksini de ortalamanın üstünde yapan beklerimiz var.
hocadan artık biraz değişiklik görmemiz gerekiyor. lig çok zayıf olduğu için skoru alınca sonrası geliyor ama biraz iyi takımlar gelince kabız gibi kalıyoruz.

cochise dedi ki...

@turkkant
valla chedjou da başka bir laubali. en iyi özelliği tekniği ama o da savruk. Yani istese yapabilip de yapmayanlardan.
Bize Marcelo'yu savunmanın dengesiz olanı haline getirecek stoper lazım. Mitroviç tarz olarak buna uygun çok yetenekli olduğu kesin ama Pedro Franco'yu andıracak tarzda ağır görünüyor. Ve evet bu kadar para harcayıp hala güvenilir bir bek bulamamak akıl alır gibi değil. ((Tosiç sözleşme uzatımı da ayrı konu, konuşulmuştur yeterince tahmin ediyorum)

@ czeslaw
Ben de aynı şekilde rabona konusunun çok konuşulup asıl konuşulması gerekenlerin konuşulmamasında rahatsızım. Bir hataya bu kadar takılmak hem -bence- yanlış hem de yapısal ve sürgit başka sıkıntıların üstünü örtüyor. Ama ufukta o sıkıntıların çözümü yok. Bence bu takım 4-3-1-2'ye benzeyen 4-3-2-1'i çok iyi oynardı ama Bursa ve Kayseri maçları haricinde göremedik (ki o maçlarda da fena sonuç vermediği halde başka denemedi hoca.) Demek ki hocanın aklında sabit bir şablon var ve Q7 de o şablonun alternatifi olmayan (arızanın kaynağı tam da bu alternatifsizlik ama yapacak bir şey yok) bir parçası. Bu oyuncu yapısı ve 4-2-3-1 dışına çıkmayı sadece zorda kalınan ufak anlarda düşünen hocayla Quaresma'nın iyi gününde olduğu, arıza çıkarmadığı maçların sayısının fazla olmasına dua edecez.

Maçtan önce de Hoca oyun tutma tercihi ile çıkarsa kötü olur diye. Tam da öyle oldu. Neyse ki golü yiyince takım rahatladı normal oyununa döndü. kolay pozisyonlar harcadık, umarım aramayız. Ama kolay olacak gibi düşünüyorum. Zaten Q7 "bir maç iyi bir maç kötü" modelinde iyi haklarını genelde Vodafone'da kullanıyor

@can
eyvallah, Ankara (ilef)..

clutch dedi ki...

Beyler burada gözardı edilen bir nokta var bence. Tam tersi topa sahip olduğumuzda çok daha güvende olduğumuzu düşünüyorum. Top sende olduğu sürece kalende tehlike görmüyosun, oyunu tamamen kontrol ediyosun. Top ne kadar rakipteyse bizim takım için o kadar tehlike, çünkü defansif kurgu anlamında inanılmaz güvensiz bir takımız. Kim iyi savunma yapar bizim takımda? Babel? Q7? Talisca? Aboubakar bile defansif anlamda çok eksik. Atiba-Marcelo-Adriano, biraz da gökhan gönül. Bu takım defansif defoları oldukca fazla olan bir takım. Bu zamana kadar görece olarak az gol yememizin temel sebebi topu genelde rakibe vermeyişimiz ve tabi ki fabrinin oyunu çok iyi okuyarak arkamıza atılan toplarda olabilecek tehlikeleri savuşturması.

Şuna katılırım, dikine oyunu biraz daha oyunun içine katmamız gerekiyor, pas oyununu biraz daha seri ve oyunun yönünü değiştirerek yapmamız gerekiyor. Ancak bu kadro yapısında genel oyun formatını mantıksız bulmuyorum.

yilmaz dedi ki...

dün tosic'in bi korner dönüşü pozisyonu takip edip quaresma mı talisca mıydı neydi birinin ayağından alması son zamanların en komik anlarından biriydi. Lan olum seni oraya hava toplarını al diye yolladık niye korner direğine kadar kovalıyon topu :)

@clutch

Tartışmanın kaynağı o zaten . Biz topu niye tutuyoruz ? 600 pas yaparken amacımız nedir ? Bence söylediğin de çok haklısın . Hocanın pas planının defansif öncelikleri olduğu aşikar . Sıkıntı , Beşiktaş kağıt üzerinde herşeyi doğru yapıyor ama oyun fidddas'ın dediği gibi kabıza bağlıyor .

Biz bunu Cenk'in pasifliğine , Oğuzhan'ın bağlantı opsiyonlarının azalışına bağlıyorduk ama kazın ayağı öyle değil .

Aslen Hücum pratiği ve sistemi son derece berrak . Yapılacak iş belli lakin her açıdan Quaresma'ya bağlı. İyi oynarsa skoru değiştiriyor , iyi oynama emaresi gösterirse savunmanın dikkatini o yöne çekiyor ama başka organizasyon belirtisi yok . Soldan sağa atılan uzun toplarla Quaresma'yı demarke bırakmak veya Quaresma'nın birebir zorlaması . Çok acayip bir açmaz bu .

Pas yapıyorsun takımı demarke hale getiriyorsun ama topu alan adam oyunu yavaşlatıyor çünkü işi kendisinin çözmesi gerektiğine dair manyaklık seviyesinde bir saplantısı var. Tam bu saplantısını çözdü diyorsun istatistik kasamayınca yine hortluyor.

Hoca bu tarz açmazları çok iyi yönetip bir potada eritiyor ama Quaresma isimli dinamit maalesef istemsiz de olsa takımı içeriden patlatıyor. Çok iyi topçu fakat adamın kodu bozuk . 33'e kadar değişmemiş buradan sonra değişmez.

Bir insanın Hem Atiba hem de Ernst ile kavga edebilmesi için psikolojik olarak epey sorunlu olması lazım bence .

O yüzden Kayseri maçı bir fırsattır. Lakin hocanın hiç bir durumda en kritik virajda Quaremsa'yı sezon sonuna kadar kaybedebilecek bir lüksü yok . Dengeyi ayarlaması çok zor .

bulut dedi ki...

valla ben yıldım artık bu quaresma denen şımarığın hareketlerinden. sadece oyunu bozsa iyi takımın kimyasını da bozuyor. aras'a neden süre verilmediğini çok merak ediyorum, bu heriften daha yararsız olma ihtimali çok azdır. babel de takımın içine çok giremedi gibi ama zaten ön tarafta fena bir koordinasyonsuzluk var herkes kafasına göre takılıyor, hücum planı yok gibi. çok insan söylemiş ama bir tane ara pas atılmaz mı abi?

yan pasın bokunu çıkarıyoruz, sonra biraz sıkışınca marcelo sonra tosic hoop fabri derken o da sağa ve sola havalandırıyor ya taç ya da rakibe, bu ne lan. artist artist paslaşırken topu kaybedip kontra yemek de cabası. fabri yerine tolga olsa bu sene bir sürü maçı vermiştik.

talisca ayrı bir handikap, varlığı orta sahayı güçsüzleştiriyor, tamam ayağı çok iyi de her topa da vurulmaz ki arkadaş, ayrıca güçsüz ve çok top kaybediyor. kimse çok tekme yiyor filan demesin, yerde kaldığı pozisyonların dörtte üçü faul değil. bu takım quaresma ve taliscanın ikisini birden kaldırmaz. inönüde belki ama hele sonraki turlarda rezil oluruz.

elimizde quaresma, babel ve arastan başka kanat olmaması da ayrı bir rezalet,tosic denen odun ve sımarıkla sözleşme yenilenmesi de keza. bu seneyi kazasız tamamlarsak şanslıyız ama gidişat iyi değil.

beagle dedi ki...

@Clutch
Benfica macinda da memnun değildim ben. Futbolda skimsonik hareketlere yer yok. Karim Ansarifard'in ters ayakla yaptığı orta 5 rabona eder. O salak vuruşla gol olacak .sert orta gelmez

clutch dedi ki...

@Övünç Şentürk

Hocam söylediklerinin büyük çoğunluğuna katılıyorum. Quaresmanın diptoplamda getirdikleri kadar götürdükleri var, resmen ortası olmayan bir adam ki kariyeri boyunca ortası olmadı, maç sonunda onun için ya çok olumlu ya çok olumsuz konusuyoruz çoğunlukla.

Bunlara katılmakla beraber tek sorunun q7 olmadığı da bir gerçek. Ben içerde oynadığımız maçların çok büyük çoğunluğunda staddaydım. Canlı izleyince Cenk'in inanılmaz derecede statik oyununu gördüğümde çıldırıyorum. Hiçbir şekilde oyun içinde yok, pas opsiyonu yaratmıyor, kendini göstermiyor. Tamamen ceza sahasında gol vuruşuna konsantre olmuş durumda. Abubakarın ilk 11de en uçta oynadığı çok az maç izledik, ancak en azından Abubakarın daha hareketli topu daha çok isteyen bir yapısı olduğunu görebiliyoruz. Doğrudur, dün öyle olmasına rağmen hiç top alamadı, bu da yine geriden dikine oynama sorunlarına işaret ediyor ama yine de biraz daha şans vermeye değer bence. Çünkü dediğim gibi Abulu oyun örneklemi çok az var elimizde. Ya da şenol hocanın Cenki kenara çekip bunları anlatması ve bu yöne teşvik etmesi gerekiyor ki Cenk daha hareketli oynayabilecek özellikte bir oyuncu.

YSY dedi ki...

Çare baklava

truant dedi ki...

Bu Quaresma dallamasının 33 yaşında olduğu söylense de zeka yaşı 13’tür en fazla. Başka türlü yediği naneleri izah edebilmenin imkanı yok. Bilen bilir, eskiden cinconun bir kalecisi vardı, Hayrettin adında. Bu arkadaşın Gençlerbirliği ile oynayıp penaltılarla 18-17 yenildikleri ve penaltıların hiçbirini kurtaramadığı bir kupa maçından sonra gazetecilere “bir penaltı daha atsalardı kurtaracaktım” dediği rivayet edilir. Bizimki de o hesap. 99 frikiği heba etse 100’ncüde yine topun başına gelir. Garibim Talisca önceden anlaşmış olsalar da “ne olur ne olmaz ondan önce topa vurayım” derken yapacağı vuruşa yeterince odaklanamıyor sanki. Yani güya rakibi şaşırtmak için topun başında dururken kendi arkadaşının konsantrasyonunu bozmuş oluyor. Bir de bu dallamanın kaleciyle karşı karşıya kaldığı durumlarda gol atmışlığı var mıdır, merak ediyorum. Hani çok çalımcı falan olmasına rağmen kaleciyi görünce eli ayağına dolaşıyor. En komiği de, karşısında sadece kaleci varken gol atamadığı pozisyonun devamında top hala bizdeyken ve rakip defans yerleşmişken yine de arkadaşlarından pas istemesi. Ne yapacaksa artık?

Beden diliyle çevresine bu kadar çok negatif enerji saçan ve bu kadar antipatik bir insanın bazı taraftarlarca adeta göklere çıkarılması, yurdum insanının kendine has özelliklerinden biri olsa gerek.

planck dedi ki...

herkes q7ye giydirmiş aklı başında olmayan q7sporlar sus pus :) kayseri maçında bi rabona gol atar sonra hocaya koşar sarılır, q7sporlular da gelir gördün mü derler :) fakat artık damlaya damlaya bardak doluyor, hocanın sabrı da bir yere kadar taraftarında da atibanın da.

oyunla ilgili sıkıntıyı kaç uzun zamandır konuşuyoruz. özetlemek gerekirse bence iki ana madde var:
1- sosanın yerine ikamesi alınmadı. kısa yoldan olayı çözebilen talisca ve q7ye kalındı. şu yüzden 3. bölgede şablon oyunumuz yok. bu yüzden ozzy atibanın yanından ayrılamıyor. zira duvar pası yapa yapa gidebileceği sosa olcay gomez de yok bu sene.
2- hocanın avrupa için pas oyununa geçme isteği. hoca bunu yaz başında da söylemişti, kadrodan bağımsız olarak. pas oyunu olarak ifade etmedi tabi ama haldır haldır saldıramayız demişti. o da topun arkasına geçince defoların ortaya çıkacağının farkında. zaman geçirmek tempoyu yavaşlatmak istediğimizde top bizde olsun pas yapalım rakibi bayıltalım istiyor. mantıklı. fakat garip bir şekilde kaleci+defans+atiba 6lısı daha hücumcu 5liden çok daha iyi tek pas tekniğine ve oyun görüşüne sahip. en iyi pasör ve oyun okuyan adam olması gereken talisca bu 6lının hiçbirinden iyi değil. son iki maçtır geriye geliyor risksiz kısa yap yapıp alan açıyor fln ama seneye gitmez kalırsa anca takıma ayak uydurabilir. hadi talisca en azından öğreniyor kafası açık yeni olaylara, q7 the magnificent beyimiz giderek daha dibe batıyor. aras'ı 1-2 seyrettim hakikaten ruhsuz oynuyor naptığı belli değil hoca oynatsa inönüde baya homurdanmalar olur. beagle'ın altyapı gençleri de hoca fizik veya mental olarak yeterli görmüyor herhalde.

bu sene artık böyle gidecek. bence uefadan elenirsek ligde de farkı açarsak hoca q7den sözünü sakınmaz artık, çok tuttu kendini. olayları bu hale getiren de talisca abuş mitroviç sevdalarında kaybolan yönetimdir. wonderkid alıp satma kafasındalar takımın neye ihtiyacı var sallamıyolar.

turgay dedi ki...

Bu yıl Q7den vazgeçemeyiz. Diğer alternatifleri denemek için zaman yok. Zaten pek alternatifte yok. Ancak bu adam seneye de kalırsa muhtemelen atiba buna ağız burun dalacak Oğuzhan tamamen küsecek yani oyunumuzun iki temeli çökmüş olacak. Mantıksız sözleşme yapılırken umarım alıcısı var göstermelik verelim de parayı bozmasın kendini diye düşünmüşlerdir. Yoksa gerçekten takımın tüm ahengini bozan kendine pas verilmedi diye gole sevinmeyen her oyundan çıkışta atar gider yapıp bir de sırtı sıvazlanan bu adama seneye kimse katlanmaz

beagle dedi ki...

@planck
Sezonu alıp götüremezler tabiiki ama şu Babel ve Quaresma performansları böyle sürerken M. Enes'e kanatta 20şer dakika ile ısındırmamak çok akıllıca değil. Aras limitli şevkini hazırlık maçlarında iyiyken sezon başı forma görmeyince kaybetti.

Bugün Fenev maçını izlerken Sow-Lens üzeri Van Persie/Fernandao forvet hattı bizde olsa neler olurdu breh breh dedim. Yetmedi Topal, Kjaer + Skertel. Sorun hoca mı dedim, advocaat mantıklı adam. Oğuzhan mı eksik? versek oynatmazlar, Salihi çürütüyorlar. Eksik olan şey belli ki takım ruhu. İşte böyle batmamak için Oğuzhanı, Necipi, Atibayı falan kulüpte yıllanacak adamlar ve altyapı oyuncuları ile desteklemelisin. Al-Sat yapınca Babel,Abu,Aras,Tolgaylara kalıyorsun. Manyağın teki de her topu kullanıcam diye sahada dolaşabiliyor.

Bu sezonu piyangodan çıkan Fabri ve Adriano ile dengeliyoruz da, gitmez böyle. Rotasyoda İnler yerine Eslem, kulübede Aras yerine Enes olsaydı inanın hiçbirşey kaybetmez, kazanırdık.

Basar dedi ki...

İyi de burada sorarlar... iyi kötü kaleye dikine giden ve sezonda 12-15 gol katkısı yapan Kerim ve Olcayı neden gönderdiniz? Olcay Trabzon'da oynadığına göre bizde de katkı yapardı.

Basar dedi ki...

Pas oyunu ile bayilttigimiz Oly'yi 70ten sonra Olcay ile dagitabilirdik. Bizim tamamlayıcı adamlara ihtiyacımız var. Senelerdir iyi bek bekliyorduk, onlar geldi başka yerlerden gol yedik! Arkadaş sunu tam yapın ortalığın tozunu atalım. Bunun için yönetimde eski yöneticiler ile devam etmemiz yeterli.

Basar dedi ki...

Bu arada :)

https://instagram.com/p/BRclMvHBKKt/

QuaresmA dedi ki...

Olcay ile dağıtamazdık. Bizdeyken Avrupa kupalarında 1 gol bile atamamış adam yavaş dağıtsın.

Basar dedi ki...

70ten sonra is yapardı. Senin nicknameini aldığın paşayı değiştirmek istesekte değiştiremiyoruz şu anda ki bir takım icin çok kötü bir durum.

Sevmiyoruz işte abi adamı. Fabri Marcelo Gomez Adriano Ozzy... nasıl çoğunluk olumlu yönde hemfikir bu adam icin de çoğunluk olumsuz yönde hemfikir.

planck dedi ki...

olcay'ın hemen yanında sosa ve ozzy tipinde al ver yapabileceği adamlar lazım. sırf ozzy yetmiyor. geçen sene gomez de sola kayarak oynuyordu. şu an ileride sırtı dönük oynayabilen kimse yok. böyle olunca olcay atıl oldu. zaten olcay kontraların hızlı oyunların adamı, pasla rakip bayıltmaca da verimli olma şansı zaten azdı.

ayrıca @başar abi iyi koyduk :)

QuaresmA dedi ki...

Basar

Çoğunluğun sevip sevmemesi önemli değil, çoğunluk Şenol Güneş'ten iyi mi biliyor futbolu? Adam her maç 11'de. Olcay'a ise 1.5 sezon anca tahammül edebildi ki bence iyi bile dayandı. Bak mesela şimdi Gökhan Töre'yi bekliyorsunuz, bence seneye bu dönemler çoğunluk küfredecek Gökhan Töre'ye. Çoğunluğu Fabri transferinde gördük. Ne menajer transferliği kaldı, ne sakatlığı, ne Tolga'yı bile kesemeyeceği kalmıştı.

Basar dedi ki...

Şenol Hocadan iyi bildiğimizi söylemedik ama ona da bizim gibi quaresmadan gına geldiğine eminim. Sadece alternatifi yok. Olduğunda geçen yıl kuşağından tutup nasıl yedekte surundurdugunu de biliyoruz.

Konunun Fabri ile alakasını kuramadım?! Transfere yorum yapmak ile canlı oynayan adama yorum yapmak aynı mı?

Şahsım adına Besiktas'tan çok quaresma zararlısını destekleyenleri kınıyorum. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren ayni beklerde gördüğümüz değişimi kanatlarda da görürüz. Takım o zaman en üst seviyesine ulaşır.

beagle dedi ki...

Futbol artik politikaya dönüşmeseydi Şenol Güneş Quaresma'yi tesis kapisinda firurdu...

Şenol hoca futbol kadar başkanı ve başkanın sevdigi popülist işleri de yönetiyor. Çok kizamiyorum, çünkü mecbur. Az kiziyorum çünkü biraz daha farklı işler yapabilir. Arkasinda medya/menejer desteği olmayan oyuncuları bu sebeple kazanamiyoruz.

Daha iddiali birşey söyleyeyim. Oguzhan da ondan önce kendini kanıtlamış olmasaydi(sakatliklar ve cezalar sayesinde..), Güneş döneminde öne çıkamazdı. Başkanın çiftliğiyiz. TD uygun görülen oyuncuları elinden geldigince formda tutmaya ve 11 istikrarı sağlamaya çalışıyor.

Zaitsev dedi ki...

2-3 gün giremedim siteye yine Q7 kilitlenmesini gerçekleştirmişiz forum olarak :) Hadi hayırlı olsun. Sorunlarımızı Q7 özeline indirgemeye biz devam edebiliriz ama takım ve hoca bunu yapıyorsa bu takımdan bir halt olmaz. Keşke Q7 yerine başkası oynayıp aynı şeyleri yapsa belki o zaman daha homojen bir görüş oluşur..

@ truant frikikte top yere konmadan kimin vuracağı bellidir. Abartmışsın mevzuyu.

1) Olimpiakos şu şartlarda bizim ayarımızda değil ama stad atmosferi desteği ile bizi sıkıntıya sokabilecek potansiyelleri vardı. Golü de buldular ama şapkadan tavşan çıktıktan sonra tükendiler. Cambiasso o deparı atarken Atiba/Tolgay nerede?

2) Sosa ve Gomez sonrası ileri zik-zaklı oyunumuz sekteye uğradı. Arkada çok yan pas yapmaya başladık ve bu pasları yavaş yapıyoruz. Cenk dipsiz bir kuyu ve sahada gezmiyor, Talisca ise çok geri geliyor ve yerden kalkmıyor.
- Olimpiakos maçında Aboubakar'a Cenk'e atılan pasın 5te biri ancak atılmıştır. Sahada görünmemesinin sebebi ne kadar top istese de özellikle ilk yarı dikine pas atma zahmetine girmememizdir. Hocanın inadından vazgeçmesi gerekiyor bu mevzuda. Aboubakar ile yorup Cenk ile vurmalıyız.

3) @ Övünç'ün bahsettiği gibi bir oyun planımız var ama soldan sağa o dönüşler yeterince hızlı olmuyor. Öyle olmayınca da tıkanıyoruz. Karabük maçı harici bu tıkanmaları aştık ama her zaman böyle gitmez. Takımın aktığı maçlarda ki bunlar sayıca az, Q7 bir problem olarak öne çıkmıyor. Takım akmadığı zaman onun birşeyler yapma isteği veya şımarıklık olarak tanımlanan girişimleri ona top kaybı yazıyor.

4) Tosiç yordu artık. Mitroviç iş yapar defansta ama hoca takıma biraz daha alışmasını bekliyor sanırım. Mitroviç'in topla dikine çıkışlarını gördük bazı maçlarda. Bizim çok işimize yarayabilecek bir özellik.

5) Q7 özelinde söylemiyorum. Genel olarak bir açık oyuncusunu olabildiğince az rakiple başbaşa bırakmak gerekir. Topu aldığında bek + orta saha + açık oyuncusu üçgenine giren bir açık oyuncusundan verim alamazsınız ki bizim açıklarımız genelde o üçgenle yaşıyorlar. Seneye Q7 gitsin kimi getirirseniz aynı oyun ile o da patlayacaktır.

Forumun beklediği işleri bu dünyada bir Maradona yaptı bir de Brezilyalı Ronaldo. Bu işler takım işidir. Bir forvet veya açık düzgün işlemeyen bir orta saha ile birşey yapamaz/yapamadı.

6) Tolgay kafa olarak bitmiş. Varsa talibi hemen sepetlemek lazım. Hatta Yusuf Erdoğan ile kafa kafaya takas olur mu acaba? Neyse Tolgayla çıkacağımıza İnler veya Neciple çıkalım daha iyi. Bazı maçlarda defans önünde İnler Necip denemesi de yapmalıyız.

7) Geçen sene gömdüğümüz Olcay ile Kerim'i Q7ye giydirmek için kullanmayalım. Olcay iş sıkışınca topla taça çıkmaya devam ediyor Trabzonda.

8) Q7 rabona yapmış falan filan. Adam 1 gol 3 asist filan yapsın bir maçta. Sonra da rabonayla berbat bir orta yapsın. biz burada Q7'yi gömeriz diğerlerini konuşmayız :)
Q7'nin kaleciye takıldığı pozisyonda Oğuzhan'ın attığı berbat pası, Q7 atsa neler söylerdik burada acaba ;)

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Hocam uzatmayacagim da madde 8 için senin de başka sekilde bakmaya ihtiyacin var. Geldiginden beri Quaresma kaç defa kaleciyle karsi karsiya kaldi, kac tane atti?
Bi de bütün sezon forvet oynayip penaltidan 1 gol atmış adam. Hangi maç o 4 gollük katki? Yok öyle bişey hocam. Herif takimin içine ettiği icin nefret ediyoruz. Kornerleri asiste, penaltilari bireysel gol istatistigine koymadan bakarsan sen de bizi anlarsin.

cochise dedi ki...

@zaitsev
bir oyuncuyu çok çok kolay bir pozisyonda kaleciyle karşı karşıya bırakan ve pas zamanlamasıyla, hızıyla falan sorunsuz olan (ters ayakla atılmış) bir pasa "oğuzhan'ın attığı berbat pas" diyebilmek benim nazarımda tanımlanamaz. Bu yorum objektif bir yorum olamaz.

7. madde de aynı şekilde. Evet ilk yarıdaki haliyle bir kaç maç hariç Olcay'ın savunulacak çok tarafı yoktu. Devam etse daha iyi olurdu da diyemeyeceğim; kafaca kopmuştu birşeyler. Bence o hale geldikten sonra gitmesi her iki taraf için de doğruydu. Ama Trabzon'daki haline laf etmek komedi. Trabzonlular neredeyse tapıyor adama yahu. Hemen her maç takımın en iyisi (gözlem değil sofascore gibi puan veren web sitelerine göre). Q'ye gömmek için olcay'ı anmama önerisi doğru bir yaklaşım (zaten muadili değil) ama olcay'a gömmek için de Trabzondaki mevcut performansına laf etmek epey yanlış.

QuaresmA dedi ki...

Tekrardan Q7-Olcay tartışmasına konu nasıl geldi anlamadım zaten. Yukarıda Olcay girip ortalığı dağıtacaktı gibi bir yorum var, ama çoğu UEFA Kupası maçı olan bir kamyon Avrupa maçında 1 gol bile atamamış bir oyuncu için çok cesur bir yorum. Olcay demek ki UEFA Kupası seviyesinde bir oyuncu değilmiş. Q7'nin zararlı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama beğenmediğiniz adamın Avrupa maçlarında kaç gol ve asisti var? Ben şimdiden diyorum, gelecek sezon da aynı muhabbetler Gökhan Töre üzerinden dönecek. Beşiktaş Biliç döneminden beri 1 sınıf atladı, 2-3 senelik reklam arası da sona erdi. Beşiktaş seviyesinde olmayan oyuncuların yeri en fazla yedek kulübesi olur.

Zaitsev dedi ki...

@ cochise

Olcay sonrası 2-3 Trabzon maçını parça parça izledim. Alanya maçının ilk yarısı bu sezonun belki en iyi maçıydı hatta. Rakipler Trabzona karşı rahatlar, bize kapandıkları gibi kapanmıyorlar. Trabzon es keza golde atarsa açık alan arttığı için Olcay tecrübesiyle iş yapıyor ama zor gol atıyorlar ve çok açık veriyorlar. Oyun sıkışınca Olcay bizdeki günlerine devam ediyor. topla taca çıkıyor, orijinal paslar veriyor filan. Değişen tek şey Olcay'ın rakiplerin kapanma ihtiyacı duymadığı bir takıma gitmesi.

Pası Oğuzhan değil başkası atsa birşey demem. Topu ilkte aynı açıyla atsa siz haklı olacaksınız çünkü Q7 %95 topla kaleciye girecek :) Oğuzhan pası atmak için bekleyip sonra da kaleciyle dip dipe kalacak şekilde bir pas atıyor. Buna atan Oğuzhan olduğu için iyi pas filan denmez. Necip atsa süper pas olur ;)

@ beagle
Ben genel kanıyı eleştiriyorum Q7 ile ilgili. Ezbere bir yaklaşım var. Ben olayı tersten ajite ediyorum ;) Beni de rahatsız eden hareketleri var ama sahadaki kötü oyunun sebepleri sıralamamda en önde değil.

Yorum Gönder

Ara