.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mart 2017 Perşembe

Karne: Beşiktaş 4 - 1 Olympiakos


Goller: Vincent Aboubakar (10'), Ryan Babel (22', 75'), Cenk Tosun (84')
En iyi üç: Ryan Babel, Necip Uysal, Adriano Correia
En kötü üç: Vincent Aboubakar, Ricardo Quaresma, Gökhan İnler

Karne:

Şenol Güneş8.3
Beşiktaş8.0
Olympiakos4.9
Michael Oliver7.3


Fabricio Agosto8.2
Dusko Tosic8.0
Matej Mitrovic7.6
Adriano Correia8.5
Gökhan Gönül8.4
Atiba Hutchinson8.5
Oğuzhan Özyakup (60')7.5
Anderson Talisca (90')8.0
Ryan Babel9.0
Ricardo Quaresma (82')5.8
Vincent Aboubakar (39')3.3


Necip Uysal (60')8.6
Cenk Tosun (82')7.8
Gökhan İnler (90')6.6


Takım Ortalaması7.6

Anket: 51 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


35 Yorum:

Barreto dedi ki...

Babel,Tosic,Adriano ve Necip i çok beğendim. Talisca,Atiba ve Mitroviç de gayet iyiydi. Abu'ya Allah akıl fikir versin. 11 kişi 6-1 yenmektense bu galibiyet daha anlamlı oldu. Takımın özgüveni daha da arttı. Hocanın Oguzhan-Necip değişikliği bence isabetliydi. Necip iki kişilik oynadı. Mitroviç-Tosiç uyumlu görüntü verdi. Seyirci müthişti.

YSY dedi ki...

Turu necip aldı. Onu net diyeyim.

Bir sonraki turda ciddi zorlanacağız çünkü takım 2-0 dan sonra ciddi düştü. Bilemiyorjum psikolojik birşey sanırsam. Kupayı alacak yada finale kalacak olan takım bu tarz oyun içinde düşüşler yaşamaz. Hadi bir iki kere oldu ama bu sürekli oluyorsa bir problem vardır.

YSY dedi ki...

Birde arkadaşın birisi bir önceki postta söylemiş. Harbi nedir bu sex on the beach olayı ya. Ayıptır. Hadi sirtaki yaptın tamam eğlendin sıkıntı yok ama nedir bu ergen kafası arkadaş. Yakışmıyor bizim gibi klübe.

beagle dedi ki...

Mitrovic'i iyice izleyebilen oldu mu? Ben hala savunma mudahelesi var mi çözemedim.
0-0 da bile tur atladigimizdan bu maç savunmayi öne cikarmadik. O yüzden ne cizgi yönetimini anlayabildim ne de birebirini.

Mayor dedi ki...

maci bi restoranda sesini dogru duzgun duyamadan izleyip herkes kadar duygulara bogulamadigim ve coskunluk gecirmedigim icin kusuruma bakmayin oncelikle.
rakip inanilmaz zayifti, hele kalecileri hem ilk maci hem bu maci yakti, boyle sepet bir kaleci besiktasa bile gelmedi emin olun. tolga zengin'i bu adamlara satsak bize dua ederler.
kayserispor onunde beraberligi zor kurtaran bir takimin oly'e 4 gol atmasi aslinda yaniltici.
bir sonraki turda isimiz cok zor, bu besiktas liverpool'u eleyen besiktas gibi oynamiyor, psikolojik olarak ilk defa daha dayanikli ama odaklanma ve motivasyon olarak cok daha zayif.

QuaresmA dedi ki...

Şampiyonluk oranları şöyle:

- Manu: 2.60
- Lyon: 5.00
- Schalke: 9.00
- Celta: 9.00
- Ajax: 13.00
- Beşiktaş: 14.00
- Anderlecht: 19.00
- Genk: 28.00

Yani şampiyonluk ihtimalimiz aşağı yukarı 7% falan.

Ekşi'de güzel komplo teorileri yazmışlar, bir kısmına katılıyorum. Bu politik iklimde Alman ve Hollanda takımlarıyla eşleşmemiz mümkün değil. UEFA bu kupanın 90'lardaki prestijini yakalayabilmesi için Manu şampiyonluğunu çok istiyordur eminim. Belçika takımlarından birini onlara yem edecekler, biz de öbürünü çekebilirsek harika olur.

Manu kadar Lyon da bize çok ters gelir. Celta ile ise kafa kafaya oynarız.

turgay dedi ki...

içimden nedense ajax geçiyor ama bende politik nedenlerle onların geleceğini düşünmüyorum. aslında şu turdan çıkmamız zor gibi. bu maç eğer yunanistanda olsaydı çok muhtemel turu kaybederdik. içerde oynamamız taraftarla bütünleşince e tabi rakip takım kalecisi her vurugumuzu alınca olaylar değişti. başarıyı küçümsemiyorum ama gerçekçi olmak lazım rakip baya zayıftı biz de iyi mücadele ettik. bu durum umarım lige tesir eder. ligi kaybetmek kötü olur bizim için.

Basar dedi ki...

Benim ilk maçtan beri içime Anderlecht doğuyor. Hayırlısı bakalım.

Bu arada, hangi eşleşme olursa olsun en az 3 saatlik uçak yolculuğumuz var. Lig için kötü bir durum, net gün kaybı. Manu hariç hepsine bu turda OK derim.

Basar dedi ki...

Şuna da ayrıca çok seviniyorum:

Geçen yıl Gomez'i milli takıma geri kazandırdık, bu sene Fabri'yi milli takıma aldırdık. Talisca'yı güçlendirebilirsek çok büyük oyuncu olma potansiyeli var, dün geceki hareketinden gayrı Aboubakar'ı da daha ileri bir noktaya çıkarttığımıza inanıyorum.

Avrupa kupalarında üst noktaları da zorlayan bir ekip (ah CL'de de üst turu biz alacaktık) olmak ve bu futbolcuların üste koymaları/dirilmeleri/kendilerine gelmeleri bizi önümüzdeki yıllarda daha cazip bir takım haline getirecektir. Biraz şanslı bir eşleşme ile yarıyı görmek bu tezi güçlendirir.

Schalke'nin bizden fazla şansı olma ihtimali yok . Bizden iyi takım değil .

Bize karşı hiç bir takım %55'ten fazla favori olamaz şu takımlardan . Manu'nun neredeyse bütün maçlarını izledim bu sene . Organize takımlara karşı acayip zorlanıyorlar . Gollerin çoğu bireysel yetenek . Sahada bütünlük namına hiç birşey yok. Tamamen oyuncu kalitesi .

Atletizmi ve oyun disiplini yüksek takımlar bize ters gelir . Belçikalılar ve Lyon'da sıkıntı var.

Bir de Aboubakar'sız iş biraz daha zor olacak . Gerizekalı , yine sinirlendim ...

fidddas dedi ki...

Atlanan bir nokta var. ceyrek final maclari arasinda lig maci oynamayacagiz. Referandum sebebiyle ligler tatil. Bu acidan bakarsak lyon ve manu gelmezse turu gecebiliriz ve bu ligi cok etkilemez. Benim gonlumden gecen schalke. Hem deplasmanda taraftar destegi olur hem de schalke kolay gol yiyen bir takim. Bizim yapimiza uygun.
Hayirlisi artik. Ama yari final hayal degil. Bu sebeple ligde ki 3 maci kayipsiz gecip mumkunse farki acarsak ceyrek final bizim icin daha kolay gececektir. Ayrica antalyayi da 3-1 gibi bir skorla yenecegiz. Biz korkulan maclarda degil garanti gorulen maclarda zorlaniyoruz. Talisca babel gibi oyunculari motive etmek yeterli oluyor. Sallarlarsa sorun oluyor.
Bir de iyi ki varsin necip.

sports guy dedi ki...

Lyon disinda her takima fitim ben sahsen. Lyon cok acaip takim ama. Deli formdalar ayrica, aman bizden uzak olsun.

Schalke'yi ben de isterim. Savunmalari les gercekten, gollu gecer maclar guzel olur.

planck dedi ki...

Lyonu çekersek tur şansımız %30 falan, kalanlarıyla başa başa gidebiliriz sanki.

BurkayJK dedi ki...

Klasik Beşiktaşlı genlerimden tam olarak kurtulamadığım için kırmızı karttan sonra tur gider diye düşündüm ama rakibin de katkısıyla takım bana iyi cevap vermiş oldu. Aboubakar, Tosic ve bunun gibi sporculara eğitim vermemiz lazım. Her şey bizim lehimizeyken Aboubakar'ın hareketi geri zekalılıktır, başka bir izahı yok.

@fidddas

Çeyrek final maçlarının arasında oynanacak olan hafta lig tatil mi gerçekten, kesin bilgi mi? Eğer öyleyse çok sevindim bu işe.

yilmaz dedi ki...

Büyük takımdan her zaman korkarım. Manu net bir şekilde kupanın favorisi. Kupayı almamızın tek yolu manu ile finale kadar karşılaşmamak.

Lyon da bizimle olan eşleşmemizde net favori olur. Ama dün roma maçında yaşadıkları zorlukları gördükçe "acaba?" diyorum. Ha biz de Roma değiliz gerçi ama :)

Ajax Anderlecht Schalke benim için aynı tarz takımlar. Tur ortada olur her türlü. Açıkçası Schalke'nin Gladbach'ı elemesinden memnunum.

Genk ve Celta'yı yeteri kadar tanımıyorum. Ama bu turlarda ismin önemine inanırım. Bu yüzden bu iki takımdan birini tercih ederim.

clutch dedi ki...

Blogta yazılanları okuyorum, gereğinden fazla bir karamsarlık var. Evet rakip bizim en az 2 gömlek altımızda, evet kalecileri patates ama biz bu filmi çok gördük beyler ne çabuk unutuyoruz. Daha 2 sene önce brugge'a nası elendigimizi hatırlayın. O brugge şu oly'den çok mu iyi takım allah aşkına? Dün tam herşey beşiktaş tarihiyle özdeşleşmiş bir şekilde gidiyordu, müthiş başlanan maç coşku istek rakip sürklase..derken saçmasapan bir gol, üstüne bir tane gerzonun çıkıp takımı yakması ve dramatik bir şekilde eleniş..ama filmin sonuna isyan ettik bu sefer, muthiş bir mücadele ve kararlılık vardı sahada..takım 2-1 le ikinci yarıya çıkarken anonscu abinin biz bu stadda barcaları psgleri yendik sizin desteginizle gazı, tüm stadı ve dolayısıyla takımı ateşledi, anonscu abiye de selamlar :) Dün beşiktaş tarihinde çok önemli bir eşik atlandığını düşnüüyorum ben, avrupada çeyrek final veya oly'ye 4 atmamız değil mesele, bu psikolojik travmaya yakalanmadan ayakta kalışımız çok önemliydi.

Mitrovic çok sogukkanlı ve ayağı düzgün stoper,şu adamı artık monte edelim takıma. Necip maçı çeviren, turu getiren adam oldu helal olsun sana çocuk. Quaresmaya yine çok yükleniyoruz, çok etkisizdi dün çok top ezdi gününde değildi, ama mücadele etti, ikinci yarı birkaç defa geldi geriden kritik defansif hamleler yaptı. Son olarak adriano sen ne büyük topçusun ya :)

Öyle bir kura ki, her takımı eleyebiliriz her takıma elenebiliriz. United haricinde kalite olarak çok üstünlük kuracak takım yok, herkes lyondan korkuyor ama lyon ne napoliden ne benficadan iyi takım değil arkadaşlar biz 4 maçta da bu takımlara yenilmedik.

Armagan dedi ki...

İçimden bir his Schalke'yi çeker eleniriz diyor ama hayırlısı.

Bundan sonra kim gelirse gelsin kolay maç olmaz, bir daha böyle bir hatayı kaldıramayız. Gereken ceza verilmeli.

Ekrem35 dedi ki...

Çeyrek finalde evet referandum sebebiyle lig maçı yok bu avantaj ancak çeyrek finali geçip yarı finale çıkarsak dün güntekin onay söyledi inanılmaz bir fikstürümüz oluyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi; ibb, yarı final ilk maç, fb, yarı final rövanş, bursa deplasman. Gerçekten ölüm gibi 5 hafta.

Ligd bu hafta çok önemli. Kazasız geçmek nasip olur inş.

Murat dedi ki...

Necip değişikliği istedim hoca nokta atışı yaptı..dangalak mısınız ya.. qımıl'dan başka silahı yok bu takımın maalesef, hoca ancak 3-1 den sonra alabildi bu serseriyi oyundan..

Bu arada evet Oly ahı gitmiş vahı kalmıs ama sanslıydık ..sanslı olduğumuz için turu geçtik demiyorum ama büyük yardımı oldu..adamların kalecisi Tolga Zengin'den beter çıktı..

Murat dedi ki...

şimdi de biraz politika:

sirtaki çalınması ayıp ve saygısızlıktır, aslında İzmir Marşı da öyle ama içinde bulunduğumuz dönemde zaten her maçta söylüyoruz bunu.. teselli olarak allahuekber diye böğüren gurühun yandaş bulamayınca siktiri susmalarıydı..

Murat dedi ki...

bir de hayat dersi var bu maçtan alınacak.

APTALI ÖVMEYECEKSİN!

fidddas dedi ki...

@BurKayJK

sonraki yorumlarda cevap verilmiş ama evet referandum sebebiyle bir hafta erteleme ile ligin bitişini ertelediler. çeyrek finalin tam bu döneme gelmesi çok iyi oldu..

eğer güzel bir kura çekersek yarı final mümkün. Genk ve Celta Vigo gibi takımlar aşırı kolay görünüp bize sorun yaratabilirler(konsantrasyon sorunu olabilir). bizim bir hafife alma sorunumuz var. Manu ve lyon bizi fazla zorlarlar. Bu yüzden ajax. anderlecht ve schalkeden biri bizim için uygun olur. Çeyrek finalde bir manu lyon eşleşmesi de olursa final olabilir...

Çeyrek final ilk maçına kadar antalya , gençler ve trabzon oynuyoruz. Çeyrek final bitince de adana.
dolayısıyla çeyrek final bizi fizik olarak yormayacak. yarı final yapabilirsek ve bu 4 maçtan 12 yapabilirsek mükemmel olur...

Sonrasında ise başakşehir - yar final- fenerbahçe- yarı final - bursa...
çok zor ve sıkışık bir fikstür ama hem demba(lig), ersan(lig) ve caner(lig ve uel) dönecek hemde o döneme kadar puan farkını 4-5 yaparsak bu maçlarda 2 beraberlik 1 galibiyet bizi hala önde tutar.

BurkayJK dedi ki...

Sirtaki veya İzmir Marşı meselesine çok gereksiz takılıyorsunuz. Osmanlıspor maçından sonra Yunan bayrağı ile birlikte "Tüm Yunanlar için büyük zafer! Yunanistan, nasıl kazanılacağını bilir." diye tweet atmaları masumca değil. Biz de kendimizce bir gönderme yaptık veya herhangi bir aşağılama olmadan sataştık hepsi bu. Irkçılık dünyada maalesef var ama futbola siyaset veya ırkçılık girmesinden nefret ederim. Burada öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Emrah dedi ki...

Ben her sene birkaç kez takımı yakan dangalaklardan bıktım arkadaş. Kurumsal firmalarda disiplin yönetmeliği diye birşey vardır. Burada ne yaparsan ne ceza alacağın açık açık yazar. Koyarsın Beşiktaş'ın ceza/disiplin yönetmeliğine hakeme itiraz, kendini yere atma, centilmenlik dışı hareket vb. nedeniyle kırmızı kart görerek takımını eksik bırakan futbolcuya lig maçlarında aldığı yıllık ücretin %15'i, derbi ve avrupa maçlarında %30'u kadar ceza uygulanır diye bir kural. Pozisyon gereği görülen kırmızı kartları hariç tutarsın olur biter. Maçtan önce Abu efendi bu şekilde kırmızı görürse 1 milyon Euro ceza alacağını bilse rakibe kafa atar mıydı sizce? Futbolcuya verilecek para cezalarının önceden belli olmamasını anlayamıyorum. Futbolcu oyundan alınınca artistlik mi yaptı, tatilden geç mi döndü, kendini yere atıp sarı mı gördü cezası belli olmalı.

Maça gelirsek Yunanistan liginin her sene açık ara şampiyonu dediğimiz takım çok aşırı derecede güç kaybetmiş. Bizim ligde ilk beşe giremezler. Bu nedenle 60 dakika 10 kişi kalmayı tolere edebildik ama denk bir takım olsa kurtaramazdık.

Yıllardır en çok sorun yaşadığımız sağ ve sol bekler maçın en iyileriydi. Gökhan ve Adriano harika oynadılar. Abu da çok iyi başlamıştı ama anasına, bacısına sövdüresi varmış. Kırmızıyı gördükten sonra boş boş bakarak su içiyordu gamsız. Neyse yine sinirlenmeyeyim...

Kurada Andarlet çıkacak:)

fidddas dedi ki...

aboubakara çok kızdım. ama lig maçında yine 11 oynaması gerekiyor.
afrika kupasından çok moralli geldi ayrıca takıma da alıştı. sadece fransızca konuşması büyük dezavantaj.
iyi bir ceza verip antalya maçında 11e koymak gerekiyor. 3-5 maç cez alacak zaten o yüzden cenki avrupa ligine saklamak zorundayız..

Rakipler arasında ligde Avrupa şansı olmayan bu sebeple buraya daha çok odaklanacak Gent , Celta ve Schalke var.

Lyon ve Man UTd'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansları da epey düşük . Bu bağladam şampiyonluk mücadelesi veren 3 takımın diğer 2siyle eşleşme kaslında bizim için en uygunu olur . Biraz şansla Manu ve Lyon'un birbirini kırmasıyla çok acayip yerlere gelebilir .

1. tercihim kesin Schalke arkadaşların da dediği gibi çok kolay gol yiyorlar. Tam dişimize göre takım .

Ajax ve Anderlecht plasede . Bu 3 takımdan biriyle eşleşirsek %51 bize döner tur .

Basar dedi ki...

HAdi Lyon hayırlı olsun. Zor kura. Sanırım iki maç arası referandum sebebiyle lig tatil.

Basar dedi ki...

Burda Lyon'u çağıran arkadaşları kınıyorum :) herkes bir aman Lyon çıkmasın yazmış!

planck dedi ki...

ulan yazmaz olaydım lyon gelmesin diye.. manuyu bile uyutup eleyebilirdik belki ama lyon en zor kura oldu. hücum yapısı oyuncu karakterleri tamamen bize ters. ilk maçtan 4-0 gibi bir skor gelirse şaşırmam valla.

QuaresmA dedi ki...

Bu UEFA kadar iğrenç bir kurum yok.

Şampiyonlar Ligi kuralarını yıllardır ayarladıklarını herkes biliyor. Sırf bunlar ayyuka çıktı diye Şampiyonlar Ligi'nde öncelikle 4 nispeten güçsüz takımı birbiriyle, 4 güçlüyü de birbiriyle eşleştirdi.

Avrupa Ligi kuraları hakkında burada Belçika takımlarından birini Manu'ya yem edeceklerini söylemiştim, ilk eşleşmede hallettiler onu. Celta ile öbür Belçika takımı eşleşince kalan takımlara bakınca eşleşmelerin ne olacağı ortaya çıktı bile. Türk, Alman, Hollanda ve Fransa takımları arasında Türk takımının Alman ve Hollanda takımıyla eşleştirilmeyeceğini Olympiakos'u elediğimiz andan itibaren herkes söylüyordu. Nitekim öyle oldu.

Kısacası kura çekimlerden önce bu eşleşmeleri ayarlamamışlarsa bu çok şaşırtıcı olur. Neyse inşallah takımımız şamarını yapıştırır UEFA'ya.

sports guy dedi ki...

Ben de som agzimi bilmem ne yapayim. Tek istemedigim takimdi su kurada ya.

Neyse, en azindan beklentisiz izlerim. Napoli deplasmaninda da oyleydim, fena yamulttu beni takim. Umarim yine oyle olur ne diyeyim.

Şu maçtan sonra bile oylarıyla Quaresma'yı "Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu" seçtiren taraftarımızı da bir daha kınayayım. Sonra bu adam niye şımarıyor, niye takım oyununun üstüne koyuyor kendini? Çuvaldızı batırmamız gereken Quaresma değil, taraftar.

Adam bildiğin kötü oynadı dün. Çıkarken formayı gösterdi, alkışları tezahüratı kaptı.

Demek ki biz böylesini hak ediyoruz.

planck dedi ki...

valla asıl şaşırtıcı olan 4 adaydan birinin q7 olması değil miydi? nasıl izledikler ki adamlar maçı..

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Babel veya Talisca'nın aday gösterilmesi gerekirdi. Aboubakar aday gösterilseydi o da seçilirdi. Endüstriyel futbol internet ve sosyal medya ile harmanlanınca iyice sapıtıyor.

Yorum Gönder

Ara