.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2017 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 2 Kayserispor


Goller: Vincent Aboubakar (55', 88')
En iyi üç: Vincent Aboubakar, Atiba Hutchinson, Fabricio Agosto
En kötü üç: Ryan Babel, Cenk Tosun, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş5.7
Beşiktaş6.0
Kayserispor7.5
Cüneyt Çakır6.5


Fabricio Agosto7.0
Dusko Tosic4.0
Marcelo Guedes (54')6.1
Adriano Correia6.5
Andreas Beck5.2
Atiba Hutchinson7.4
Oğuzhan Özyakup6.5
Anderson Talisca4.0
Ryan Babel (46')3.4
Vincent Aboubakar8.4
Cenk Tosun4.0


Tolgay Arslan (46')5.7
Matej Mitrovic (54')5.4


Takım Ortalaması5.7

Anket: 42 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


36 Yorum:

cochise dedi ki...

Yoğun takvim içerisinde böyle kayıplar olacak. Hele ki kadro genişliği sıkıntılarında dolayı illa ki.

Ben bu maçı hocaya yazarım,
Yine çöpe atılmış bir ilk yarı. Karşıda öyle geri adım atacak bir takım yok belli son maçlarından. Senin yıl boyu sürdürdüğün ana planın da yok. E o zaman orta sahayı almaya baksana. üstelik yedek kanadın yok. öyle bir saçma kadro planlaması yapmışsın. e o zaman 'kanat'lı oynama daa. Çıkan 11'e öyle bir itirazım var ama daha komiği Abou'nun ilk yarı kanatçılık oynaması. Quaresmanın yerine oynuyorsun diye tam da onun yerinde oynaman gerekmiyor hacı. çalımlarla falan gaza geldin ama doğru iş değildi o yerleşme. Neyse ki 2. yarı doğru oyun kurgusuna dönünce doğru ve etkin futbol geldi. Ama saçma sapan goller yiyerek bu etkinliği boşa düşürdük. Tosiç aynı tip hatayı yılda 10 tane yapıyor heralde. Üstelik bu saçmalıklara rağmen oynamasına itiraz edemiyorsak yapacak bir şey yok. Gökhan Gönül'ün Q yokken olmayışı hem onun hem de takım adına şanssızlıktı. Beck sağ forvet gibi alan buldu ama nafile .. Her şeye rağmen Talisca iyi oynasa bile farklı olurdu ama kötü oynaması değil de kahraman olma çabası biraz kızdırdı. Bir de maçı staddan izleyenler sağlam bir yağmur olduğunu söyledi, o da etkilemiştir . Bir de Cenk tabii; 2. yarı biraz daha çalışmış olsa da gol atmayınca hiiç çekilmiyor...

Sağlık olsun ama ders de olsun. Q7 varken tamam 4-2-3-1 ama yokken şu sistemden vazgeç hoca. Gerekirse İnler'i 6'ya Atiba'yı 8'e koy ama illa ki üçlü orta sahayla çıkalım.

BJK4EVER dedi ki...

Devre arasindaki transfer donemini iyi gecirmedik maalesef.
Neden Mitrovic transferinin bu kadar elestirildigi anlasilmistir simdi. Oraya Tosic'i sirf kariyeriyle yedege itecek adam lazimdi, sacma sapan bir stopere 4 milyon bayildik. Senol hoca kadro tercihlerinde hata yapiyor iste. Tolga-Fabri hatasini yapti, Atinc'i zorladi, simdi tekrar Tosic'e gectik. Hayirlisi olsun.
Lig kesinlikle sandigimiz kadar kolay degil. Antalya, Bursa, Trabzon, IBB deplasmanlarimiz var. Bu maclarin 3'unde puan kaybi cok mu zor olasilik? Bence degil. Tabii ki rakipler de puan kaybedecek, birbiriyle oynayacak, ama puan farki 2 sonucta. GS ile de simdi indi biraz. Adamlar berbat futbol oynuyor ama kor-topal olsa da kazaniyor. Onlar kor-topal 2-3 mac daha gitsin ve biz 1 mac daha puan kaybedelim baya havaya girerler. Isimizi baya zorlastirdik bu hafta. Haftaya umarim zor Antalya deplasmanini alarak tekrar havaya gireriz.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada yazmayi unuttum, ama devre arasinda hem Frei hem Olcay'in ayni anda satilmasi da buyuk hataydi. Babel ve Quaresma disinda kanat oyuncusu kalmadi takimda, ki Aras'i hoca zaten dusunmuyordu, dusunmeyecek de sanirim. Kalitesi tartisilacak Babel ve yasi gecmis ve uzerine cok yuk binen Quaresma asiri zorlaniyor. Hadi Olcay gitti de en azindan Frei'yi tutsaydik bari, direkt skora yonelik oynayan ve sonradan girince birseyler yapabilen oyuncu Frei.

Barreto dedi ki...

Takım baklavayı daha iyi oynuyor. Ama hoca çok sınırlı kullanıyor bu dizilişi. Ligin en formda takımıyla berabere kaldık, çok büyütülecek bir durum yok. Tosic kontratı alınca bayağı gevşedi, moral hazard. Savunma 3 maçtır dağınık. Marcelo nun sakatlığı uzun olursa yandık. Ersan işimize yarar mı bilemiyorum. Antalya maçını kazanmak şart oldu.

EfendiBesiktas dedi ki...

Bu Gökhan Inleri hoca neden oynatmaz anlamam. Kariyerli ve yetenekli oyuncu Tolgaydan daha iyidir eminim.

Bu beraberlige hic üzülmedim gercekten rehavete kapildik ve bu acikca belliydi. Artik bu Cenk Tosuna insallah kulübe gözükür herifin ayagina pas gelecek anca ozaman gol atacak.Aboubakar yüregime su serpti önde cok iyi toptu ikili mücadeleri cogunlukla kazandi ver ikinci golü gercekten harikaydi.

Savunmada artik Tosici kesme vakti geldigini dusunuyorum cunku form dusuklugu yasiyor. Mitrovic ile ilgili düsünceleriniz nasil cok merak ediyorum fazla icime sinmedi.

Oly macini aliriz fakat antalya maci cidden beni cok korkutuyor egerki bir puan kaybi yasarsak alttan gelen takimlar ümitlenecek.

Son 10 mac kaldi ve henüz kendimizi sampiyon ilan etmiyelim. Insallah mutlu son olur ve lige ambargo koyariz.

YSY dedi ki...

Gerekirse avrupayı feda ederim yeterki ligi alalım. Zaten gidip kupayı alacak ne kadro ne de nefes var bizde.

beagle dedi ki...

Maçın basindan sonuna gecilecek cok not var:
Oncelikle cuma sabahi 1 de zorlu maçtan çıkan takim pazar 19:00 da 2017nin en iyi 3. Türk takimi(ustelik basında amaci BJK hocaligi olan td) ile oynadik.
Hiçbir güçlü rakibe karşı iyi oynayamayan takim, gönül eksiği ve kanatlarda sıkışmış rotasyonla cikti maça.
Herşeye rağmen takimin 2 direginden biri Marcelo cikana kadar ustunduk. Ozellikle 2. yarida gectigimiz diamond/baklava dizilisi ile kötü kanatlarla kaybettigimiz oyunu ele aldik. Ama önemli eksik bu dizilis iyi calistiginda sahada Necip oldugunu unutmak oldu. Tolgay ince birkaç is yapsa da eksik yanlarimizi kapatmiyor. Necipin enerji ve gücü çok gereken bir maçtı.
Ilk yarida Abu ve Babelin kanat değişmesi de kötü secimdi.

YSY dedi ki...

Bu arada talisca yıda çözmüş rakipler. Adama vurdurmadın mı sıkıntı yok. O yüzden taliscasız bir formasyon şart. Ligde son 10 hafta herkes ısırıyor

Armagan dedi ki...

Elimizdeki bu tek plan, yeterli gelmeyen kanat bindirmeleri ve Talisca'nin iceriye kosulari olmayinca islemedi. Rakibin 5li savunmaya donmesiyle acik bulmakta zorlandik ve goller, Karabuk macindan sonra bahsettigim gibi, bunun panzehiri olan duran top ve iceri kosu-ara pasla geldi.

Sorun su ki sureleri iyi planlayamiyoruz, ilk yarilar hep bosa gidiyor.
Ben olsam su oyunuyla ne Cenk ne Babel'i ilk 11 baslatmazdim, sonradan girer oyununu oynarsa oynarlar. Yoksa kulubede kalir. Oly macinda Tolgay, bu macta da Babel bariz hatalardi.
Onun disinda Talisca eger gununde degilse cikaracaksin, son dakikalarda kapanan rakibi bitirecek pas ve sut gelmiyor ondan(yilda 1 olur, o da benficada oldu). Zaten olacaksa coktan atmis oluyor. Ilk dakikalarda verirsin dener, baktin olmuyor zorlamanin anlami yok.
Q7 de kart almissa ve ondeysen cikart 75-80 gibi, kafan rahat olsun. Kim dogru is yaparsa, oyununu oynarsa o sahada kalsin.
Al mesela Tosic, yahu boyle kritik hatalar yapacaksa niye Mitrovic oynamiyor. Adam ne guzel arkadan topu da oyuna sokabiliyor, 40 metreden daglara taslara vurmak yerine.
Eger iyi oynarsak Aras,Omer'i ara ara kullanir, as oyunculari az da olsa uefa'ya dinlendirmis oluruz.

Kisacasi zaman planlamasi yapmadan devamli bu taktikle oynayip kazanamamak bazen tavuga ucamadigi icin kizmaya benziyor. Basaksehir macina kadar olabildigince az puan kaybini hedefleyip, en yakin rakiple olacak olan puan farkini 4-6 puanlara cekersek(ki o takim yuksek ihtimalle basaksehir olur) ve son bir gazla o maci da alirsak son 5 hafta cok daha kolay olacaktir. Onumuzdeki 5 hafta son 5 haftadan cok daha fazla oneme sahip kanimca. X faktor de trabzon olur muhtemelen.

Neyse persembeye odaklanmak lazim su anda.

beagle dedi ki...

Oyuncular konusu çok daha karisik:

-Oguzhan berbat başladı. Dyz paskari verebilseydi takim bu kadar yipranmayacakti.
30.dkdan sonra toparlandi. Yenik duruma düştükten sonra büyük oyuncu cikti içinden. 80lerin futbolunu ucundan izleyenler bu sendromu bilir. Özel hayat problemi. Bu çocuğa özel koç atanmasi lazim.

-Abuyu santrafor olarak yerin dibine sokan biri olarak açıkta iyi aslinda diyordum ki sola çektiler,bitti. Ikinci yari merkeze geçti. Sonrasi bulmaca. Hareketli/seken topa vurmayi beceriyor. Övgüler hazirlarken pas secimleri/sutlari geciktirmesi/ yan ortalarla falan hic işi olmamasi 25 30 dk batirdi. Sonra olmayacak bir gol atti.
Şöyle özetlemek lazim. Cenkten bin kere daha etkili. Ama hücum oynayan takimda santrafor işini yapamaz.

-Cenk... 10 kişi oynasak en azindan kalabalik yapmazdi. Bu yaşta, bu fizikte futbolu bu kadar oynayamamak da ilginç. Yedek santrafor olarak Tolganin kulübe arkadaşı olmali.

Beck... Mal bu kadar dedi.
Mitrovic... Savunmaci olmayan bir stoper daha. Ustelik en pahalisi. Rodolfo ve milosevic varken büyük beyinsizlik transferi. İki golde de ağırdı.

Bu maç Başakşehir karsisinda bizi zor bir mucadele bekledigini gosterdi.

Şampiyonluk kaçarsa adam gibi bir santrafor yerine parayi Mitrovice yatirmaktan olacak.

YSY dedi ki...

Özeti tekrar izledikten sonra aslında şunu gördüm. İkinci yarı baya iyi yüklenmişiz ki bu takımdan renklilerden biri 3 diğeri 4 yedi. Tek sorun taliscanın içeriye pas atmaması. Haftaya kimse beni afaroz etmeyecekse q7 siz bir ortasaha ile çıkmak iyi olur kanaatindeyim. Hem rakibi de bir nebze şaşırtmış oluruz

QuaresmA dedi ki...

Aboubakar'ı burada yerden yere vurdum, hala efsane topçu mu yoksa topçu bile değil mi kararsızım ama yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım. Bu maçta attığı 2 gol de dünya çapında golcü işiydi. Özetleri açıp izleyin, içinde olmadığı bir tane bile pozisyon yok. Tamam kazma mı, kazma ama işin kolayına kaçıp da kaçak güreşmiyor. Kovalıyor, tırmalıyor. Bunun yanında benim futbolda önem verdiğim istatistiklerden biri de gollerin değeridir. Abu'nun attığı her gol neredeyse puan ve tur anlamında verimli goller. Takımın ihtiyaç duyduğu anda gelen goller.

Puan kayıpları olabilir, illa her maçı kazanacağız diye birşey yok. Q7 olmayan Beşiktaş'ı görmek isteyen arkadaşlar vardı. Gördüklerinizi beğendiniz mi?

sports guy dedi ki...

Abou'dan faydalanmak icin A plani gobek olmali, kanat degil. Ozellikle ikinci yari babel'in de cikmasindan sonra daha cok parlamasi benim acimdan surpriz olmadi.

Haftaya q7 babel ikilisi oynadiginda ve A plani tekrar kanada evrildiginde yine kufur yer abou. Kaderi bu.

hayalet dedi ki...

Ts deplasmanında gs puan kaybeder. Açıkçası gs eğer ki yine bal bir 3 puan alırsa, antalya puan kaybı adamları havaya sokar. Başakşehir Karabük'ü rahat geçer. Rıza'nın takımını yarım-sıfır bile olsa yenmeliyiz. Antalya-bursa-ts-ibb deplasmanlarından 12 yapamayız bu çok net. Krediyi burada kullanmak iyi olmadı.
Toplamda 30 puan var ortada ve bence lig 75+ yapan takımın olacak. Bu dört deplasmanda 9 yaparsak iş kolaylaşır.

Barreto dedi ki...

Beagle'ın baklava ve Necip tespitine katılıyorum. Bence Q7 ile puan kaybı arasında bir ilişki varsa, o da Q7 varken yenilecekken Q7 siz berabere kaldığımızdır. Q7 li takımın Rize karşısındaki halini de gördük. Gökhan Gönül'ü bayağı aradık ama. Q7 Dutch disease, resource curse gibi bir şey. Hocayı, takımı ve taraftarı yoruyor. Takımın yapabileceği başka türlü hücumları baskılıyor.

Basar dedi ki...

Tosic oly macını verdi bu macı verdi, kaç maç daha verecek acaba? Ben mitrovicden ümitliyim ama o paraya olmusunu alırdık.

Ben ayrıca Sosa'yı çok özledim. Bu seneki yavan oyunun sebebi Sosa-Talisca arasındaki oyun tarzı farkı. Talisca 25 ediyorsa Sosa bunu 5e katlar. Sosa oyun kalitesinin yanında defansın olarak da iyi bir orta sahaydı. Umarım seneye talisca değil de Sosa tarzı bir orta saha alırız. Talisca Ozzy'nin de oyununu bozdu. Hafta içi yazistigimiz gibi gidişi olcayi da vurdu. Evet bir başka sıkıntı da kanatta yedeksiz kalışımız...
Birde Beck mevzusu var. Tamam iyi tempo yapıyor ama orta yapamıyor. Ayrıca ilk golde kanat forveti gibi önde isi ne? 1-0 öndeyiz, ne gerek var? Boşalttığını alandan kontra yedik ve gol geldi

Üzücü ama UEFA'dan elenelim istiyorum. Lig bu kadro ile ite kaka ancak gidecek. Umarım Marcelo'da önemli bir şey yoktur.

Serkbal dedi ki...

takımı biraz da taraftar ve medya şampiy.. filan diyerek rehavete soktu,lig artık yeni başlıyor,başakşehiri kimse küçümsemesin,gerçekten kompakt oynuyorlar ve rakibi uyutup,istediği skoru alıyorlar

xiyar dedi ki...

valla afrika şampiyonu takimin, üstelik finalde harika bir golle kupa kazandirmis golcüsünü begenmemek de biraz sov bence. hadi bizim sisteme uymuyor filan dersin anlarim da topcu degil, kazma, ise yaramiyor demek icin elinde drogba olmasi lazim. ligde hangi savunmaciya sorsan besiktasin en tehlikeli, zorlayan oyuncusu kim diye, abu der. adamin icinde olmadigi hucum aksiyonu neredeyse yok. nereden, nasil gol atacagini ise sadece allah biliyor.

marcelo bir baska favorim. adam level atladi gozumuzun onunde. o ilk geldigindeki pisirik hali gitti, yerine lugano geldi. golleri de o çıktıktan sonra yedik. ilk golde erkan kaş'a o ortayi hayatta yaptirmazdi. bir iki pozisyonda welliton'la basa cikamadi ama olsun.

fabri, efsane zaten. komple kaleci. yan top, birebir, uzaktan sut, ceza sahasi hakimiyeti, hepsi ortalama ustu. bu adam ispanya'da nasil oynamamis hayret. tek handikapi tosic gibi bir kazmayla oynamak zorunda olmasi. hadi tolga'yi gectim, baska bir kaleci olsa bu mac boyle bitmezdi. ozellikle onde oynadigimiz zamanlarda defansin arkasina atilan birkac topu daha tehlike baslamadan cikip almasi cok iyiydi.

beck felaketti. ilk gokde irtada fol yok yumurta yok, one bindirme yapti. top kaptirilinca da kanadindan gol geldi zaten. bi arkadas onde iyiydi demis ama hic dogru tercih ve dogru orta yapamadi. hele bir topta uc kisi ceza sahasindayken sacma sapan bir pas atti.

oguzhan, rahem laval belasi ciktiktan sonra oynayabildi. nefesi yetmedi adama.

her sey bir yana, kayseri cok iyi oynadi.

Basar dedi ki...

Bak hala quaresma zararlısını Beşiktaş'ın üstüne koyanlar var! Arkadaş takımı hepten beğenmiyoruz, hele hele takım böyle oldu mu quaresma daha da fazla göze batıyor.

Defaalrca yazıldı burada, Beşiktaş iyi ise quaresma kötü, Beşiktaş kötü ise quaresma iyi gözüküyor.

turkkant dedi ki...

Beagle isabetli yorum yapmış, Kayseri sağ kanadı çok hırpalıyordu çünkü Talisca savunmaya hiç yardım etmeyince Kayseri sağ kanadımızdan çok gelmeye başladı. Zaten hücumcu bekle oynuyorlar o kanatta. Üzerine Talisca gitti Beck'e verecem derken topu kaptırdı, üzerine pres yapmadı, üzerine taktik faul yapmadı, ve golü yedik. O dakika Necip girmiş olsa, Oğuzhan öne geçse, muhtemelen o golü yemez, oyun kontrolünü de iyice alırdık. Ama hocaya da hak veriyorum, son değişikliğini o dakikada yapmak istemedi haklı olarak. Marcelo sakatlanmasa muhtemelen yapardı.

Maalesef Mitroviç'in mevcut hali hiç Tosiç'i keseceğe benzemiyor. Geriye kaçarak oynuyor, hamleleri yetersiz, örneğin ilk golü tekrar izleyin kayamadı, müdahale edemedi, orada Marcelo olsa muhtemelen kademeye girmişti. Belki zamanla olur, ama bu kadar kaliteli stoper kıtlığında bu paraya çok yanlış transfer yapmışız. Sivok-Zapo olayındaki gibi yolsuzluk yapıldığı, o paranın hayali bir rakam olduğunu kulübe yakın 2-3 kişiden duydum, ne kadar doğru bilemiyorum...

Şu halde A.L'inden elensek mi acaba? Takımda aslında bayağı dar kadroyla oynuyoruz, ve aslında şişirilen kadar iyi takım değiliiz. Bu maçta da, Ş. Güneş'in disiplininin takımı bir arada tuttuğunu gördük. Biraz ezberin dışına çıktık, maç gittili geldiliye döndü, 30+ oyuncular su kaynattı. Tosiç düşüşte, Adriano bu kadar üstü üste maçtan sonra yorgun, Marcelo'nun adelesi kaldırmadı, Oğuzhan yorgun, Cenk yorgun, Babbel bitik...

Perşembe Pazar'ı mevcut kadro kaldırmaz. Ligi alalım, Olympiyakos'a gerekirse elenelim.

clutch dedi ki...

Çok süpriz bir puan kaybı değil, her maçı kazanacağız diye bir kural yok, son 4 haftada 10 puan almış olduk, gs deplasmanında berabere kaldık gibi sayabiliriz bu maçı ki gsyi yendiğimiz için gs ile berabere kalıp alacağımız 10 puandan çok daha avantajlıyız şu an.

Perşembe iyi bir oyunla Oly'yi geçeceğiz inşallah, sonrasında antalya deplasmanı zor olacak tabi, ancak ben bizim takımdan ziyade rakiplerin durumunu görünce rahatlıyorum. Bakmayın siz başakşehire, aykutla uzatmaları oynayan bir konya, inanılmaz göz boyayan bir galibiyet onlar için, haftalardır ite kaka gidiyolar. Gs ile Fb'yi saymıyorum bile onlar için tren çoktan kaçtı.

Hidayet dedi ki...

q7 olsa kazanırdık diyecek kadar aptal değilim . çünkü bu apaçık gelecekten haber verme türü ,ipe sapa gelmez, bütün değişkenlerini bilmediğin -yaşanmamış bir olay hakkında konuşma olurdu ve şüphesiz ahmak işi olurdu. fakat senin bir oyun planın var , bu oyun planının hücumda üzerine yüklendiği tek adam var ( bkz mehmet demirkol) ve bu adamın, biliyorum görmekten nefret ediyorsun ama cl-lig performansı var (4 gol 13 asist ), sırf cenk'in attığı son 5 gol'de kafasına kafasına yaptığı asistleri gözün varsa gördün . şimdi düşünüyorum , bu adam cezalı . ne düşünürüm ilk. zorlanabileceğimi falan düşünürüm.

fakat "o (q7) yok, ooohhhh , o olsaydı kaybederdim, 1-0 da öne geçtim ama ,o olmayınca berabere kaldım çok şükür" gelmez aklıma ( allah'a bana öyle akıl vermediği için teşekkür ederim ) nasıl bir anlayışın aklına ," bu adam olsaydı yenilecektik ,olmadığı için beraberliği kurtardık" gelir ? kayseri'den kendi sahamızda beraberliği kurtarmışız , bu başarı ? niye , çünkü q7 yok ya , leke sürülmesin . 1-0 öne geçtikten sonra ,sahamızda , kayseri'den beraberliği kotarmak ! müthiş maç olmuş ! hangi seviyede aceba ,kayseri seviyesindeyse, doğru .beşiktaş gibi takım seviyesinde , hezimet yahu.

sonuç ,q7 varken de yenilebiliriz , yokken de .yenilmek /yenilmemek olayını da tek oyuncuya bağlayamayız .fakat olduğu maçlarda kazanma ihtimalimiz daha yüksek. ha bu arada talisca yerine , onun yaptıklarını ,q7'nin dün yaptığını düşündüm de. buralar baya şenlenirdi :))

GeceGezgini dedi ki...

Şu ilk yarıyı çöpe atma olayı için şöyle bir tez geliştirdim kendimce artık; Hoca rakip takımı falan maçtan önce analiz etmiyor, ilk yarı maç oynanırken canlı canlı izliyor rakibi ve devre arasında rakibin açıklarını eksiklerini bulup hamle yapıyor.

Şmdi en anlamadığım noktaya geliyorum; iki tane eşitlik var elimde
* Oly maçının ilk yarısındaki Tolgay = Kayseri maçının ilk yarısındaki Oğuzhan

* Oly maçının ikinci yarısındaki Oğuzhan = Kayseri maçının ikinci yarısındaki Oğuzhan = Kayeri maçının ikinci yarısındaki Tolgay

Bu iki adam topu alıp dikine drippling yapabiliyorlar,adam eksiltip gerektiğinde 2.golde olduğu gibi asist de yapıyorlar gayet de iyi yapıyorlar.İlk yarıları çöpe atmamızın sebebi acaba hocanın bu adamlardan ilk yarı bu işleri yapmalarını istemeyişi mi yoksa kendi canları mı ilk yarı bunu yapmak istemiyor anlamıyorum. Abicim en iyi yaptığınız ve sizi diğer tüm ortasahalardan farklılaştıran en önemli özelliğiniz topu dikine rakip alana taşıyıp key pas vermek, niye bunu ilk 45 dakikalarda Tosiç'e geri pas vererek harcıyorsunuz anlam veremiyorum.

Mitrovic konusunda FB maçından sonra yazmıştım galiba; youtube videolarını falan açıp izlemeyin, FB maçındaki performansıyla aklımızda kalsın. Maalesef Tosiç'i falan kesemez gibi bu yumuşaklığı ile.

* @Quaresma; abi olayın Quaresma ile ilgisi yok maalesef. Şenol hoca Quaresma'sız olan maçı gerçekten Quaresma olmadığı zaman nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynasaydı(2. yarıdaki 4-3-1-2) o zaman puan kaybı yaşamazdık büyük ihtimalle. Quaresma yerine Aboubakar ile yama yaparsan, 2 inside forward'ın oluyor elinde. Ortasaha da dikine gidip ara pas atmazsa tabi ki böyle kitleniriz.

Abi iyi güzel de bütün maçı Beşiktaş üzerinden anlatmak çok yanlış burada .

Rakip Beşiktaş'ın ön alan presine çok iyi çalışmış . Varela ve Lawal'ın sırtı dönük top saklayıp dikine takımı ileri taşıması , direkt oyunla baskı alanını geçerek oynaması ve kompakt yerleşimi işimizi çok zorlaştırdı . Ligde çok fazla takımın yapabildiği şeyler değil bunlar ki sadece Galatasaray ve Başakşehir'in yarımşar devre benzer bir planla Beşiktaş'ın çok da güçlü olmayan oyununu yendiğini görebiliyoruz . Bence Sergen Yalçın'ı tebrik etmek gerek .

Bizim açımızıdan büyük sıkıntı göremedim açıkçası . Tosiç'in her maç yaptığı hatalar bunlar , intihar komondosu adam böyle hamle hataları var . Keza Beck - Mitroviç ikilisinin uyumsuzluğu da son derece normal . Adamlar hayatlarında ilk kez yan yana oynuyor yahu , insaf edin biraz . Talisca ve Babel ise gecenin en negatif ikilisiydi . Hoca Babel'in kafasına vurmuş defansif yardımlar konusunda . Adam zaman zaman Beck'in kademesinde kaldı. Bu kadar defansiflik bir iç saha maçı için normal değil . Hoca Talisca'yı oyun organizasyonuna katılması için zorluyor belli ki lakin adam bunu hiç beceremiyor . Kafası tamamen gol atmak üzerine programlı . Bir de kendini komik şekilde yere bıraktığı sonlanamayan ataklar da çok canımızı yakıyor . Bir de sahada 2 forvet varken varlığı biraz anlamsızlaşıyor ve takıma fazla geliyor gibi .

Ben Beşiktaş'ın ikinci bir planı olması ve bu planın üzerine düşünülüp geliştirilebileceği konusunda ümitliyim.

Aboubakar'da ben bu takımın 1. forvetiyim mesajını herkese verdi . Beck iyi bir alternatif olduğunu gösterdi . Oğuzhan 4-3-3 'ün iki sekiz numarasından biri olarak daha verimli bu da önemli bir veri .

Hepimizin kafasındaki soru işareti zorlu fikstürün ilk ayağında puan vermiş olmaktan kaynaklı muhtemelen . O da normal ama enseyi karartacak bir durum yok .

Hidayet dedi ki...

ne kazansaydık , ne de kaybedince quaresma ile alakası yok , daha doğrusu olmamalı. fakat , o iki golü hangi dizlişte yedik aceba ? ha, "yediğimiz goller o dizilişten kaynaklanmadı" denirse ,peki aboubakarın ilk golü diziliş sebebiyle mi geldi ? peki babel'in taraf neden işlemedi ilk yarı . demek ki , q7 varken , bütün plan "at topu q7 'ye imiş. çünkü başka işlerlik yok. peki 1-0 öne geçmemize rağmen neden işe yaramadı diziliş ? sistemler , kesinlikle çok önemli ,belirleyici , fakat, tosic'i hesaba katamaz sistemler , talisca'yı hesaba katamaz . cenk-abou aynı anda sahada kalmaya devam ederse, hesaba katamaz.

YSY dedi ki...

Tosice yüklenelim iyi hoşta bu adam geçen devre çok iyiydi. Bana kalırsa 4 maçlık cezadan dolayı maç eksiği var.

turgay dedi ki...

@YSY

abi onun eksikliği maç değil. kendini kanıtlama isteği. bunda sanırım 1 numaralı etken aldığı kontratla gelen özgüven 2 numarada fb maçındaki olay. yoksa hangi stoper alanını sürekli boşaltır bu denli. geriden alıyor kaleye gidiyor şutlar paslar falan tamam da sen stopersin abi önce savunman lazım. e yediğimiz 2 golde de sorumluluğun var. geçen devre iyiydi çünkü böyle saçma sapan atraksiyonlara girmeyip geride sağlam durup oyunu da güzel takip ediyordu. ne zaman topu kullanmaya alan boşaltmaya başladı düzen bozuldu.

maça gelirsek. ben puan kaybını antalya maçına saklıyordum ama bu maçta gitti 1 puan. işin ilginç tarafı rakiplerde bir şekilde kazandı. özellikle başakşehir çok hafif 2 maç oynayıp rahat kazandı. komplo teorilerine girmek istemiyorum ama değişik işlerde dönmüyor değil. özellikle tarık ongun gibi iyi bir yardımcı hakemin talisca'nın pozsiyonuna 30 sn sonra bayrak kaldırması beni düşündürdü. tarık hoca nettir her zaman oradaki tereddüt bana normal gelmedi. neyse biz işimize bakalım. marcelonun sakatlığı talisca değişikliğini bence etkilememeliydi. onu 1.golden sonra kenara almalıydık çünkü çok iyi bir orta sahaya karşı oynadık. hoca talisca ile risk aldı ve kaybetti. dilerim antalya maçında 3 puanı yarım golle dahi olsa alırız. yoksa işler karışacak.

Zaitsev dedi ki...

* Tosiç hafta içi kötü oynamışken onda inat etmek hataydı.
* Yeni oyuncuları 3-4 maçta 1 oynatıp ondan sonra olmadı bu demek olmaz. İdmanda oynayarak takıma alışılmaz. Tosiç varken pozisyon vermesek anlarım hocanın kararını ama pozisyonda veriyoruz cayır cayır. Oynat hoca Mitroviç'i.
* Yediğimiz ilk golde adamın topu çekme veya topla devam etme ihtimalleri varken kaymayı seçip/seçmediği için Mitroviç'i suçlamamak lazım. Ayrıca ara pası atan adam gelirken Atiba ile Tolgay adama basmıyorlar. Tolgay gelen adama basmadığı gibi kanatta yalandan kontrol ettiği adamı da bırakıyor.
* Aynı oynatmama durumu Aboubakar içinde geçerli. Eleştirilecek yanları/eksikleri var ama adam oynamak istiyor. Çabalıyor. Ortalığı karıştırıyor. Tahmin edilebilir değil. Cenk'in ne yapacağı dünden belli.
* Cenk resmen attığı gollerin üstüne yatıyor. Hoca beni kesmez güveni de var. iyicene yayıyor.
* Kerim-Olcay varken ilk yarı ne kadar oynattı hoca. 90 dakika kaç kez sahada kalabildiler? ya 45te çıkardı ya da son 5-10 oyuna soktu. Takımda kalsalar da yine oynamayacaklardı.
* Atiba'nın altı pas içinde atamadığı kaçıncı pozisyon bu. Oraya iyi geliyor, pozisyon konusunda da nasibi var ama gol yap artık bir tanesini be hacı. hep kafayla mı atacaksın?
* Kadro seçimi ve inadından ötürü bu maç hocaya yazar.

yilmaz dedi ki...

yediğimiz ilk gol net talisca'nın riskli oyun tarzından kaynaklı. Biz bazen oyuncularımızı yana geriye pas yaptıkları için, dikine oynamadıkları için gömüyoruz bazen. Talisca da aslında taraftara göre iyi olanı yaptı, fakat kaybetti topu. Devamı da golü getirdi. Top kaybedildikten sonra savunma hazırlıksız yakalandı. Böyle bir durumda gol kaçınılmazdır. Bence ne beck ne de mitrovic bu golde birinci derecede suçlu değil. Belki adriano rakibini daha iyi takip edebilirdi.

Dünkü maçta -testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur ama- babel-tolgay yerine talisca-necip değişikliği ile ortasahayı alabilirdik. Böylece bir kanat oyuncumuzu bir süre daha sahada tutar, tolgay ile bir hamle şansı daha yaratırdık. Ayrıca da ortasahada daha fazla top kapabilirdik. Ha diyceksiniz ki babel ne yaptı. Ben ne alınması taraftarıydım, ne de bizde çok iyi oynadığını düşünürüm. Ama dün sanki biraz bişeyler yapacakmış gibiydi. En azından gs ve rize maçlarındaki babel yoktu.

Bir de maç 2-2'ye geldikten sonra 5 dakika kalmıştı. Atiba-İnler değişikliği ile kalan sürede biraz daha tehditkar olabilirdik. Atiba şut çekmekten imtina eden bir oyuncu. İnler yapabilecekleri daha fazla olan bir oyuncu.

Talisca'nın direkt vuruşlar hariç duran toplara yaklaşmaması lazım. Zaten bu tip toplarda içeride daha tehlikeli bir adam. Köşe vuruşlarını ve yan frikikleri Ozzie kullanabilir. Talisca kaç kornerde topu kaldıramadı bile.

Kısacası, Atiba da dahil kendi vasatını bulan oyuncumuzun olmadığı, teknik heyetin -bence- yanlış hamleler yaptığı bir maçta beraberliği ve vodafone arenadaki lig maçlarındaki yenilmezliği sürdürebilecek puanı almayı olumlu buluyorum.

EC dedi ki...

Takim istedi.
Ilk yari uretkenlikten uzak olsakda Babel in degisikliginden sonra dogru yerlesim ve ABOU - nun merkeze gecisi ile golu bulduk.

Besiktas dan once Kayseri'ye degineyim.. Turkiye ligindeki rakipler icinde su ana kadar en yuksek notu onlara verdim puanlama da - 8 - Besiktas a da -8- vermistim.
Bayagi kompakt ve diri bir takim. hizli kanatlari ve ayaga da iyi oynayan oyunculari var.
Ligde herkesi yenebilirler.. IBFK da gidecek Kayseriye.

FB ile GS yi dusurdukleri durum ortada Sergen Yalcin in gelmesinden sonra.

Ben Babel yerine Aras'a Antalya macinda sans vermesini bekliyorum, A21 macinda 2 gol atmis ve Avrupa liginde oynayamiyor listede olmadigi icin.

Q7 oynasaydi Beck yine zor durumda kalirdi ve KAyseri yine gol atardi. bence dun asil aranan GGonul idi.

Adriano da yorgun gozuktu..

Puan kayiplari olacaktir.. Bayern de kaybediyor ( Ispanya liginden ornek vermedim, orada kaybeden kaybedene..)

Asil kafami kurcalayan; Tr nin en iyi hakemi etiketiyle maclarimiza verilen bu #DoubleStandardCAKIR in sinsice BJK li oyuncularin faulunu / faulumsu hareketini bekliyor olmasi ve bizlere aninda kolay kartlar cikartirlarken, rakiplerin cok daha belirgin faullerine neredeyse Faul bile calmak istememeleri! Kart vermemek icin zaten ozellikle kaciniyorlar.. cunku Besiktas hizli oynadigi icin erken kart alan rakip oyuncu %80-90 kirmizi gormeli ama vermiyorlar kartlari! hic kimse de deginmedi bu duruma!

Fetosaray ve Sikebahce galip girmedigi son dakikalara en az 6-8 dk uzatma alirken,bize standard 2-4 dk cikmasi!!!
uzatma dakikasinda ayagina kramp giren oyuncu ve sozde saatini gosteren Cuneyt ama maci da uzatmadan bitiren Cuneyt!

Turkiye nin en iyi hakemini verdik deyip dogruyorlar..

Uyanik olmak lazim..

GeceGezgini dedi ki...

@EC, ben de hakemlere genelde ön yargılı yaklaşıyorum ama Cüneyt Çakır bence baya baya temiz maç yönetti dün. Deniz Türüç'ün yerde yatmasında oyunu durdurması dışında EPL kalitesinde avantajları uyguladı ve oyunu durdurmadı. 4 dakika uzatma vermişti ve maçı da Erkan Kaş' ın kramp pozisyonu sebebiyle 5'te bitirdi galiba vs.

Huzeyfe dedi ki...

Hemen hersey soylenmis. Q7 tartismasina ara vermisiz sanirim, nefes almak acisindan iyi.

Ben Abou adina cok sevindim. Bence surekli oynamasi lazim bu adamin. Futbolda ozguvenin rolunu Turk futbolunu takip eden herkes oldukca iyi bilir. Bence biraz daha ozguvene ihtiyaci var.

Ozguven demisken Sergen'i anmamak da olmaz heralde. Kenardaki durusu, sakinligi on numaraydi. Takimina da bu ozguveni asilamis bence. Welliton'dan tutun da Deniz'e kadar butun oyuncularda bunu gordum ben. Bravo. Umarim teknik direktorluk kariyerinde futbolculuk kariyerinde yaptigi hatalari yapmaz.

Herkese iyi haftalar.

Ekrem35 dedi ki...

Ben olası antalya mağlubiyetinde gs ve fbnin olaya dahil olacağını ve epey havaya gireceklerini düşünüyorum. Kabul etmek gerekir ki bu konuda bizden çok iyiler ve medya bu konuda epey yardımcı oluyor.

O yüzden antalya maçı çok çok önemli bizim açımızdan. İnşallah kazasız belasız atlatırız.

Mitroviç seni hiç sevmedim süt oğlan. Senden hiç ümidim yok. Beni yanıltmanı çok istiyorum ama çok zor çoook.

beagle dedi ki...

@EC
Çakır konusunda ayni fikirdeyim. Takim dincken BJKyi dövdürüp enerjisini bitirdi. Pas veren her oyuncumuz pastan sonra darbe yiyordu. Sonra bize mutlak frikiği vermeyip dönüşte topa müdahelede faul bile soru isaretiyken Marceloya sarıyı çaktı. Disedis maclarda büyük fark yaratır bu hareketler. KOÇ Çakır da bunu iyi becerir.

@Kuzeyfo
Sergenin BJK paf başında 10 maç 10 galibiyette istifa(yönetime istedigini yaptiramadigindan) gibi acayip bir kariyeri de var.
Kornerlerde BJKyi tutamam, o zaman "doluşun kale sahasina" şeklindeki savunmasini da ben beğendim. Kalecisi geçmişte yan toplarda zorlaniyordu. Karambolden 1 yedi ama bizi bayagi durdurdu. Bir takimda 1 2 sene istikrarla kalırsa TD kariyeri de yapabilir. Birgün Beşiktaş da olur.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada rakip kaleci ve şut tercihi analizimizin de kötü olduğuna inanıyorum. Hem Karabük hem de Kayseri göbeği kalabalık tuttuğu için eşdeğer bir karşılaştırma yapılabilir. 1 metre yanına gelecek topu tutamayacak Ahmet Şahin'e şut çekme zahmetine girmezken, bu konuda gayet başarılı Kayseri kalecisine bu kadar uzaktan yüklenmek beni bu şekilde düşündürüyor.

Sergen Demirören zamanı ayrılmıştı sanırım. Demirören U21deki oyuncuları ona sormadan takasta filan kullanıyordu diye hatırlıyorum :)

Fener kupa maçından beri devam eden bir Çakır performansı var bize karşı. Rakip takımın sert oynamasına müsaade eden, faul veren ama kart çıkarmayan bir yaklaşım. Eskiden yılda 2 kere Cüneyt Çakır'la buna maruz kalırdık. Bu sene sonuna kadar hep böyle gider artık bu. İşin bizim için iyi boyutu takımın bu duruma kendini iyi hazırlaması. Aşırı tepkiler olmuyor Fener maçından beri. Sakin kalıp oyunumuzu oynamaya devam.

YSY dedi ki...

Kafamı kurcalayan başka konu ise kapanmış olcay konusu. Adamı boşu boşuna mı yedik ? Yada babelin bugünkü görüntüsü de talisca endekslimidir ?

Yorum Gönder

Ara