.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mart 2017 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 0 Ç. Rizespor


Goller: Gökhan Gönül (40')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül, Adriano Correia
En kötü üç: Cenk Tosun, Ricardo Quaresma, Vincent Aboubakar

Karne:

Şenol Güneş6.9
Beşiktaş6.2
Ç. Rizespor5.1
Yaşar Kemal Uğurlu6.0


Fabricio Agosto7.6
Atınç Nukan5.7
Marcelo Guedes7.5
Adriano Correia7.9
Gökhan Gönül8.1
Atiba Hutchinson8.3
Oğuzhan Özyakup (88')6.4
Anderson Talisca6.3
Ryan Babel5.9
Ricardo Quaresma (64')4.7
Cenk Tosun (74')4.1


Tolgay Arslan (64')6.1
Vincent Aboubakar (74')5.6
Gökhan İnler (88')5.8


Takım Ortalaması6.4

Anket: 34 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

20 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

* Tam beklediğim gibi kabız bir maç oldu. Rize kapandı ve kontra bekledi. Kweuke ile de yakaladı ama şans kader kısmet atlattık tehlikeyi.

* Ya maç ciddiye alınmamış, nasıl olsa yeneriz demiş oyuncular ya da kafalar hafta içi yapılacak kupa maçında.

* Q7 mevzusu var yine önceki postta ama orta sahamız bu kadar yavaş ve gevşek oynadığı sürece kanat oyuncularını tartışmak anlamsız ve gereksiz. Zaten kapanmaya gelmiş bir rakibe karşı bu kadar ağır top çeviren orta sahaya yazar bugünkü sorunlar.

* Q7 niye frikik atıyor? kızılacak mevzu bu. Hoca çözmeli bunu. Sanırım Talisca'ya devrecilik yapıyorlar :)

* Oğuzhan'ı ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. sürekli kaçak oynuyor. Önünde Talisca var ama ondan daha çok öne kaçtı bütün maç. Hem arkada daha iyi oynuyorum diyor hem de öne kaçıyor. Atiba ile oyun filan kuramayız. İnler denenmeli.

* Cenk yine muhteşem bir gölge santrafor şovu yaptı. O kadar iyi yaptı ki çıkarken gördük sadece. Resmen attığı gollerin üstüne yatıyor 2-3 maçtır. Onu sahada izlemek çok yoruyor beni :) Cenk ile başlayıp Abu ile devam eden süreci tersine çevirmeliyiz. Abu ile rakibi yorup Cenk ile vurmak lazım.

* Talisca'nın bu kadar çabuk kendini yere bırakmamalı. Çalmıyor hakemler net bir tekme çelme olmadığı sürece. Bundan sonra da çalmayacaklar.

Skywalker dedi ki...

Ortasahanin hicbir atraksiyona girememesinin en buyuk nedeni de bence 0 kosu gosteren, topu ayagina bekleyen Cenk ve Quaresma. Cenk cezayayinin icinden ayrilmadi mac boyunca. Bu kadar hareketsiz, tek pas opsiyonu yaratmayan adamlarla Oguzhan'in ne yapmasini bekliyoruz ki?

Quaresma zaten topun sahibi, butun duran toplari kullanacak, pas falan cogu zaman hak getire, oyundan cikarilirken trip at, 33 yasinda adamla 4 sene sozlesme yapmak icin ne ictiniz arkadas. Gordugu sari kartin aptalligi? Topun kendisinden ciktigini da biliyo terbiyesiz adam!

Haftaya Allah'tan cezali da Abu oynayacak bi sekilde. Normalde direk Cenk'in yerine oynamasi gerekirken, Afrika kupasindan moralli gelen adami da kusturecek Hoca boyle giderse.

Barreto dedi ki...

Bu maçın pozitif yanı Q7 nin cezalı duruma düşmesi, Kayseri maçında takım şöyle sağlam top oynayıp net galibiyet alsa keşke.Böylece Q7 biraz kulübede vakit geçirse. Rakip dirençli ve mücadeleci olunca genelde Q7 beyinsiz moda geçiyor. Rahat maçlarda şovunu yapıyor. Hiç kimseye değil, taraftara kızıyorum.Bazı konularda bizim taraftarın rasyonellikle hiç alakası yok.

BurkayJK dedi ki...

Cenk için gerekenler söylenmiş. Bu sezonu gol kralı olarak bitirirse seneye yedek oturmayı sıkıntı eder. Ya önüne ses çıkaramayacağı bir forvet alacağız ya da geçirdiği en iyi sezondan sonra para kazanacağız.

Bence hakem iyi maç yönetti.

hayalet dedi ki...

32 yaşındayım, renklilerin ağlama seanslarını gördükçe daha da mutlu oluyorum. Bu takım zaten en iyisi, tüm olumlu istatistikler zaten bunu gösteriyor. Diyelim ki Atınç'ın pozisyonunda hakem penaltı noktasını gösterdi (bence penaltı bu arada), en fazla Başakşehir bugün yenerse farkı 2' ye indirecekti ( Alanya bugün puan alacak bence) en fazla. Belediyespor'un nefesi yetmez bizi yakalamaya, zannetmiyorum.
Ha şu pas oyunu mevzusu beni bazen rahatsız ediyor. Tolgay girdikten sonra ki oyundan bahsediyorum. Gs ve Rize maçlarında fişi çekme imkanı bulmuşken adamlara umut dağıttık. Şimdi hazine bulmuş gibi Atınç'ın pozisyonu konuşuluyor. Gerek yok bunlara, elimizde imkan ve uygun oyun varken 3-4-5 yapsın takım, rahat edelim istiyorum. Elbette takım aktif dinlenme olayına girsin buna itirazım yok zaten. Ama skoru cebe koyalım sonra.

beagle dedi ki...

Bu sezonu "çok açken yenen, acisi ve soğanı fazla kaçmış adana dürüm" olarak niteliyorum. Sampiyonluk yolu karnimizi doyurdugundan mutluyuz ama Cenk, Abu, Quaresma, Babel forvet hatti her lokmada sancı yaratıyor.

Cenke bu kadar kizdiktan sonra Abu'nun futbol zekasinin ne kadar düşük olduğunu, sadece 15 dk oynadığı bir maçta top kaybinda surat yapip geri kosmayacak bir salak olduğunu gördük. O kadar abarttiki top geri döndüğünde hala ofsaytta lay lay lom yürüyordu.

Dilerim su sezon kazasiz belasiz biter ve FFPsiz ilk dönemde adam gibi katkilar yapariz takima.
Misal Visca gibi adamlar. Topu evelemeden şu anda çaktı...

BJK4EVER dedi ki...

Visca da yeterli degil, zira o da 10 haftadir gol atamiyor, Babel kalitesinde bir adam iste.
Cenk ideal 1.5uncu golcu, CL seviyesinde, Gomez seviyesinde oyuncu degil. 1. forvet olmaya yakin, ama o guveni vermiyor. 2. forvet icin de aslinda fazlasiyla iyi, ama yapacak birsey yok.
Aboubakar'dan hicbirsey olmaz maalesef. Bu sene kullaniriz kullandigimiz kadar, seneye yallah.
Babel yedek kulubesi icin iyi. Quaresma Tore ile idare eder sag kanadi.
Seneye ust duzey sol acik ve forvet lazim takima.
Quaresma'ya da elestiri gelmeli, ama biraz daha insafli olmaliyiz. Gecen senenin hizli tektop oyununu onunla oynayamiyoruz, ama Talisca ve Babel'le de olmuyor. Olcay'la da olmuyordu, o da 5 macta 1 kere pas istasyonunda rol alip 1 gol atiyordu. Ama sezonu 2 gol 2 asistle tamamlayan adami 10 asist yapan Quaresma'nin karsisina koymayin be abi.
Quaresma uyarilir, ama hala takimin ilk 11 oyuncusudur. Onun ortalariyla kac defa rakibi actigimizi unutmayalim.

Onun disinda Atinc olmayacak. Agir, dengesiz, yetersiz. Kweuke'yi 2 defa amatorce kacirdi. Bu sekilde defansi cikartan takimda harbiden oynayamaz, olmuyor iste. Belki altyapi kontenjanindan oldugu icin seneye tekrar kiralanir takimda 4. veya 5. stoper gorevi gorur, ama Tosic'in cezasi bitiyor ve Mitrovic artik dondu. Sezonun geri kalaninda hic oynamamasi lazim, acikca gorundu bu son 2 macta.

YSY dedi ki...

Bu seneyi kurtaran birazda diğer rakiplerin kötülüğü. Seneye kesinlikle world class forvet bulmamız şart.

fidddas dedi ki...

rehavetin bize ne yapabilecegini bir kez daha gorduk. ileride oyamayi bu kadar seven bir takimin ilk 30 dakikada bu seviyedeki takimlara 2 tane atmasi gerekiyor. aksi durumda rakibin direnci zaman gectikce artiyor.
rize bizi iyi durdurdu ama bizim takimda kendini fazla sikmadi. aslinda bugun basaksehir macinda da alanya son dakikada beraberligi kacirdi. aslinda lig genelinde berbat bir futbol oynaniyor, biz hepsinde daha fazla takima benzedigimiz icin farki elde ettik. ama gecen seneki gibi oymanadigimiz icin de mutsuz oluyoruz.
bu yil da gecen yil gibi onemli, gecen yil baslangici yaptik ve bu yil artik bunu devam ettirecegimiz mesajini vermek gerekiyor ama oyuncular idare eder oyunun bile skot aldigini gorunce kendilerini sikmak istemiyorlar, burada hocaya buyuk yuk dusuyor.
bu sebeplerden ligde 6-7 hafta daha ciddiyet korunursa sampiyonluk gelecektir, ama bu tip duragan bir oyun ve isteksizlik avrupa ligi icin yeterli olmaz.
belki de oyuncular avrupa liginde pabucun pahali oldugunu biliyor ve anliyorlar bu sebeple daha iyi oynamamiz mumkun.
bekleyip , gorecegiz...

fidddas dedi ki...

bu yil ligde son haftalara sadece 3-4-5 icin mucadele kalir.
hem dusme hem 1-2 siralar icin dugum 28-29 haftalarda cozulur gibi. alttaki takimlarin puan farki acilmaya basladi ve tatminkar bir oyun oynamiyorlar.
alt 3lunun dusmesi muhtemel. bursa ve gencler gibi takimlarin ici bosaltildi. hamza hamzaoglu bursanin canina okudu, gencler ise surekli transfer yapiyor. neredeyse gecen seneki 11in hepsi degisti. konyaya ve osmanliya ise avrupa mucadelesi agir geldi. yiprandilar. su an ligin en diri iki takimi antalya ve trabzon. antalyanin kadrosu dar, trabzon ise yillardir suren panik havasinda bir turu cikamiyor. fenerin kadro galibiyet almak icin yetersiz, gsnin ise sneijder problemi var...
bunlara gore kalan maclara bakarsak :

degerlendirmeler takimin ciddi oyununa gore yazildi. dun aksamki gibi oynarlar ise bazi galibiyetler beraberlik, bazilari ise yenilgi olabilir.

kayseri : bizim maca sakatlari var ve ard arda puanlar ile rahatladilar. sergenin kendisini ispat etme arzusu disinda iddiasiz gelecekler. cok zorlanmadan 3-1 gibi skorla almaliyiz.

antalya (D) : devre arasinda gereksiz gerginlik olustu. ideal 11 ile fena oynamiyorlar ama ideal 11 olmayinca aksamlari oluyor. bir iki eksikle yakalarsak yeneriz yoksa beraberlik. skor 2-2

Genclerbirligi : bir suru transfer ve umit ozat. son 3 berbat olmasa dusme adayi olurlardi. gol tehdidi serdar gurler olan takim. 2-0 aliriz.

Trabzon (D) : Cok istekli ve heyecanlilar. bu yuzden asiri kabizlar. guzel mac izleriz ama biz aliriz 2-3

Adanaspor : Konya macini kaybetmek uzereler ve havlu atacaklar. bizim maca kadar iddialari bitmis olabilir. 5+ -0 almaliyiz.

Basaksehir (D) : Bu maca kadar puan farkinin artmasini bekliyorum. takimdaki rahatlama ve basaksehirin arkasindakilerin sikistirmasina bagli olarak skor degisir ama her durumda basaksehir bu maci bizden daha cok ciddiye alir. 2-1 yeniliriz...

Fenerbahce : avrupa kupalarina katilmak icin dorduncu olmaya calisan bir fenerbahce olacak. advocat kupaya kasacaktir. ligde nerelere gelirler belirli gibi. ama bizim macta yine gerginlik cikarmaya calisacaklardir. 0-0 beraber olur.

Bursaspor(D) : hamza hamzaoglunun attigi kazik 3-4 sene cikmaz onlardan 10. siranin altinda surunurler bir sure, korkulan bir deplasman ama 0-3 gibi rahat aliriz.

Kasimpasa : Dusmesini en cok istedigim takimdi ama garip sekilde puan aliyorlar surekli. eger puana ihtiyacimiz varsa yeneriz yoksa berabere. 2-1

Gaziantep (D) : Biz oynarken dusmus olacaklar ve oyuncular sehri terk etmis olacak. hatta komisyoncu Bulent de gitmis olur. 0-6 gibi bir skorla aliriz.

Osmanlispor : Kupa toreni maci olacak. zevkli bir mucadele sonucu yenliriz :). 2-3


avrupa ligi maclarinin ertesi olan haftalarda eger galibiyet yezdiysam ve durumumuz rahatsa onlara beraberlik diyebilirsiniz.

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Malum7 asist sayisi kornerlerle ilgili. Cenkin penaltı kralligindan farki yok.
Ayrica inatla her topu riskli kullandigindan korkunç top kaybiyla oynuyor. Oyundan ciktiktan sonra kalan herkesin oyuna katkisi artti.

Yanilmiyorsam bu maçta tribünden epey homurtu da almaya başladı. Siniri biraz da o yüzden. Çoluk çocuk bile Talisca'nin vurmasi gerektiğini biliyor duran toplara.
Seneye Lens(keşke) ve Gomez'le oynasak Talisca'da parlar. Şişirme ortalari da kimse aramaz.

Zaitsev dedi ki...

Bu takım Oğuzhan isterse hızlanıyor ve top oynuyor. O kaybolursa ki Fener maçı dahil olmak üzere o günden beri yine kayıplarda böyle geveliyoruz sahada. Defans önünde al gülüm ver gülüm pas yaparak adamların yerleşmesini bekliyoruz. Zaten Rize maçında Talisca geldi top aldı. Oğuzhan yoktu ortalarda.

@ Skywalker

Q7 ters kanatta koşu gösteriyor ama oyun soldan sağa dönmüyor hızlı. Bunu 2ci yarı 1-2 maç yaptık sonra yine Oğuzhan eski tas eski hamam moduna bağladı. O maçlarda da takım olarak iyi denebilecek top oynadık.

Defansta bek, orta saha ve açık üçgeni kurduktan sonra topu Q7'ye veya herhangi bir kanat oyuncusuna indiriyorsan top onda patlasın diye ona topu vermiş oluyorsun.

Q7'nin Rize maçı özelinde eleştirebileceği şey frikiklere salça olmasıdır. Bunu da hocanın çözmesi lazım. Sahada ondan önce çıkması gereken Cenk, Oğuzhan, Babel ve hatta Talisca varken Q7 çıkıyorsa zaten bu tepkiyi bekliyordur hoca.

World class forvet hayalleri güzel ama o adamları getirmek o kadar kolay değil. Ülkeye getirebileceğin yabancı profili belli. Eskiden parayı basıp kariyeri düşüşte olan, milli takımlarına seçilme ihtimalleri azalmış, kendini biraz parlatıp 30-31 yaşında son büyük kontratını kapmak isteyen Sneijder, Demba, Van Persie ve Gomez gibi adamları getirebiliyordun ülkeye. Yeni parlayan ligler, güvenlik zafiyeti bahaneleri ve batık kulupler derken o işler artık zor. Gomez ilk fırsatta kaçtı. Sneijder'de benzer kontratı bulsun bir dakika kalmaz. Podolski taaa Japonya'ya gitti. O yüzden beklentileri yükseltmeye gerek yok. Aboubakar'ın panik yapmayan versiyonun bulabiliyorsan al koy forvete. Ötesi fantezidir. Şans işidir. Veya Abubakar'ı 4-5e bitirip geliştirmeye çalışacaksın. Hollanda'dan Fransa'dan filan saçma sapan bir adam gelecekse de o parayla alınabiliyorsa da Abou alınsın.

Skywalker dedi ki...

@Zaitsev

O pozisyonlarda Q7 kosu gostermiyor ki, sadece acikta cizgi kenarinda bekliyor, bunun yanlis oldugunu soylemiyorum ama her zaman yapilabilecek bisey degil, cunku sert, yuksek isabetli ve uzun mesafeli top atman gerek defansin o tarafa tamamen kaymamasi icin. Benim bahsettigim iceri kateden kosular, Babel'in bazen yaptigi, Olcay'in yaptigi gibi. Bunlar Q7'de yok. Ayrica sen Oguzhan olsan Q7'yle ucgene girer misin? Ya da Gokhan Gonul olsan Q7'nin arkasina kosu gosterir misin? Topu geri alma ihtimalin yuzde 20 falan.
Ek olarak, oyundan cikma siralamasi olarak bence yanlis dusunuyosun. Q7'nin sari karti varsa 4 gol 5 asist de yapmis olsa Q7'yi cikaririm abi ben. Adamin gordugu sari karta bak ya. Kendinden ciktigini bildigi topa itiraz ediyor. Topal'in dun attigi eli itiraf etmemesine takmis millet, bizimkinin yaptigina bak.

Şu maçta gördüğümüz durumun Oğuzhan ile alakası yok bence .

Ligin en kötü takımlarından Çaykur Rize Beşiktaş'ı 2 maçta da kilitleyebiliyorsa bu futbolcuların üzerinden açıklanmaz . Adam senin Bug'ını bulmuş değil zira . Çok basit bir şekilde kademeli alan kapatarak seni durdurabiliyor .

Beşiktaş oyunu genişletiyor , ortadan zorluyor , uzaktan deniyor , duran top kazanıyor ,dönen topları topluyor , sabırlı şekilde top çeviriyor , ceza sahasına 3 oyuncu sokuyor . Bu maçı açacak bütün kilit aktiviteler var peki neden kilidi açma konusunda bu kadar büyük sıkıntı yaşıyoruz ?

Benim fikrim

1-Cenk Tosun'un akan oyuna hiç bir katkısı olmaması . Ne deplase olup alan açıyor , ne duvar olup pas alışverişi sağlıyor , ne geriden şişirilen topları toplayabiliyor . Adama verilen top kesinlikle geri gelmiyor. Kendisi eski usül ceza sahası golcüsü . Tanju Çolak gillerden . O devir Jardel'le filan bitti abi . Bize golcü lazım olduğu kadar forvet de lazım . Cenk Forvet değil iyi bir golcü maalesef . Bu yüzden onu kilit açmada değil , hesap kapama aşamasında kullanmak gerekiyor .

2-Quaresma'nın formu . Quaresma bir şekilde skora etki edemedikçe oyunu daha çok zorluyor ve oyun akışını baltalamaya başlayarak daha fazla top kullanıyor . Sürekli çizgide ayağına top istemesi bekinin önünü kapatmasına neden oluyor . Oyunu hızlandırıp içeri kat ettiğinde Aboubakar'ın Karabük'te attığı gol geliyor ama bu zaten kafasının iyi çalıştığı ender anlardan ( Zaten kafa çalışsa Beşiktaş'ta işi olmaz bu bir klişe değil :) . Sürekli orta pozisyonu arayıp içerideki tek adamı bulmaya çalıştıkça baskı kurduğumuz değerli zamanları kaybediyoruz . Bu hafta diri bir takım karşısında kendisi olmadan nasıl bir plan ortaya koyacağımız sezonun geri kalanı açısından kritik bir dönemeç olabilir .

Zaitsev dedi ki...

@ Skywalker
* Bu terse dönüşleri Konya maçında yapabiliyorsan Rize maçında da yaparsın.
* Q7'nin kart görmesi ile ilgili kaygın varsa 45te çıkartırsın 65te değil. Önce korner verilen bir pozisyon 10 saniye sonra itiraz üzerine auta dönerse de oyuncu itiraz eder. Q7 olduğu için göze batmıştır başkası o kartı görse o kadar konuşulmaz :)
* GG sürekli koşu gösteriyor Q7 arkasına. Niye yoruyor kendini?
* Talisca-Q7-Adriano üçgen kurabiliyor da niye başka bir 3gen kurulamıyor maçta?
* Rize maçını Q7 özeline indirmek hatadır. Bu oyunla kanatta kim olsa benzer şeyler olur. Q7 olduğu için bu kadar mevzu oluyor. Başkası olsa bu kadar konuşmayız.

@ Övünç

*Oğuzhan konusu hariç sana katılıyorum. Oğuzhan'ın kaçak oynadığı her maç biz bu sıkıntıyı yaşadık ve yaşayacağız. Ayrıca Oğuzhan'ın sürekli soldan oynama istediğinin de çeşitlendirilmesi lazım.

*Rize maçı gibi oynadığımız maçlarda ihale ya Babel'e ya da Q7ye kalacaktır sürekli.
*Herhangi bir açık oyuncusu topu aldığında önünde bek oyuncusuna orta saha ve açık desteği gelmişse ya top onda patlayacaktır ya da defansa geri dönüş olacaktır.

yilmaz dedi ki...

Şu maçta q7, babel ve talisca mevzuusu bitmeden sıra hiç bir oyuncuya gelemez. Quaresmanın ceza sahasındaki topu dışarı çıkartıp taçla sonuçlandırması maçın da quaresma'nın da özetiydi.

Kabahat hocada. İlk yarıda takım doğru dürüst hiç bir aksiyon yapmayıp 3 tane sarı kart görmesine rağmen kanat oyuncularında ısrar etti. Cenk kendisi kötü olduğu gibi, oyun da Cenk'lik değildi. Buna rağmen 75. dakikaya kadar seyretti. Talisca'nın da ceza sahası yakınlarında frikik arama sevdası ataklarımızı olgunlaşmadan bitirdi.

Oyuncular kötüydü, ama müdahale edilebilirdi, hoca biraz ağır davrandı.

EC dedi ki...

@Zaitsev

sen baslamissin yorumlara bu pencerede.. hepsine katiliyorum..
Hakemler en net faulu bile zorla caliyor lehimize, Besiktas li oyuncunun yaptigini ise en ortadaki faulu bile aleyhimize buyuk bir istahla caliyor ve kart mevzu bahis ise de hic bir sekilde iskalamiyorlar...

Sakin kalip fazla hakem ile ugrasmadan ( bu hakem ki bence en gicik mallardan biri - ali palabiyik gibi - kendisini bulutlarin ustunde goren ve burnundan kil aldirmayan tipte biri..) kirmizi kartsiz gecmemiz iyi oldu.

Kayseri macinda daha bilinclenmis ve sonuca daha odakli bir mac yapacagiz..

Kayseri , Rize ye gore daha hizli ve organize.. Rize de en derli toplu maclarini bize karsi oynuyor nedense hep..

Quaresma nin her duran topun basina gecmesi Zaitsev in de dedigi gibi biktirdi.. Talisca varsa frikikleri o atar.. bence bu tahtaya o sekilde yazilmali soyunma odasinda..

Cenk Hapoel maclarinda attigi gollerin meyvelerini yiyor hala.. Aboubakar bence 11 baslamali..

Atinc i ilerisi icin takima altyapida yetismis, Turk oyuncu statusunun zorunlulugu sebebiyle monte etme derdinde Senol Gunes.. ( onumuzdeki yilin da avrupa maclari icin..) tekrar kiralayabilecegiz sanirim..


Olympiacos a yenilmeyelim Persembe gunu.. gerisi gelir..

beagle dedi ki...

Omeuro, Toraman, Diatta hatta Sivok gibi adamlar yerine her halukarda Rodolfo veya Atinc oynatirim. Zaten kupalari savunma uzadiktan sonra almaya başladık.
Bu ağır uzunlar formsuzken mac başına 1-2 ciddi hata yapıyorlar, ama boyun kisalirsa rakip mac başına 20 hava topu atabiliyor. Anadolu takimlarindan olağan sekilde 3 4 gol yedigimiz yillari unutmayalim. Hele Fabriyle kisa stoperlere hayatta dönülmez. Isterse mascherano olsun, hayir abi.

Güneş ve Lucescu dönemlerinden önce en saglam oyunu oynayan kadromuz Halilagic sakatlaninca peynir gibi dağılmıştı. Hava toplari şakaya gelmez, ofansif kafa golculugu ile defansif hava topu karsilama da çok farkli işler. Boy, cüsse ve biraz da cesaret gerektiriyor ( Toraman ve Sivok ileride kafa toplarinda iyi geride fizikten sebep yetersizlerdi)

QuaresmA dedi ki...

Chelsea'nin oynadığı, günümüzün en son populer dizilişi olan 343'ü biraz inceleyince aslında bizim takıma da ne kadar uygun olduğu ortaya çıkıyor.

Bir dolu stoperimiz var.
İki kanatta da gidip gelebilecek bek oyuncularımız var.
Oyunun belli alanlarında iyi olan, ama eksiklikleri çoğu kişice kabul gören ileri uç oyuncularımız var, yani kale dibinde pozisyon alabilecek 3 ileri uç oyuncusuna ihtiyacımız var.

Ne yok?
Oğuzhan'ı 343 sistemine uydurmak mümkün değil.

Eğer sezon sonunda Oğuzhan Avrupa'ya giderse ortada Tolgay veya muadili daha iyi bir box to box benzeri bir ortasaha ile modern 343 tercihi elimizdeki en iyi formasyon seçeneği olabilir.

sports guy dedi ki...

Valla selcuk inan tudor'un 3-4-3unde oynuyorsa oguzhan'i kaleye koyarim ben o sistemde siritmaz :)

Yorum Gönder

Ara