.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Şubat 2017 Perşembe

ZTK 2.TUR Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih: 05 Şubat 2017 Pazar, 20.30

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık (BJK 3g 3b 2m - FB 6g 3b 3m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin ,Vincent Aboubakar , Ömer Şişmanoğlu / Volkan Şen 

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

143 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

Konya maçının kadrosunu al, Türkiye Kupası maçı olduğundan rotasyon yapsan çok şeyin değişmeyeceği noktalarda rotasyon yap. (Tolgay, Beck, belki Gökhan İnler, Marcelo dinlendirilip Mitroviç de oynatılabilir) Elenirsen de çok kafaya takma. Önemli olan lig ve gizli ajanda: Avrupa Ligi.

sports guy dedi ki...

Olasi lince hazirlaniyorum: mac berabere bitsin penaltilarla elenelim.

29 sene mi oldu oha besiktas tezahurati cikana kadar da su kupayi uzak tutun benim gozumden. Kulfetten baska bi sey degil.

QuaresmA dedi ki...

FB gibi hedefsiz kalan takımlar için ideal. Bizim içinse kupadan daha öncelikli 2 hedef var. Kupada yedekleri oynatamayacaksak daha başka hangi resmi maçta oynatabiliriz? Fener ile eşleşmemiş olsak yarı finale kadar full yedeklerle gidip, sonra kupayı almaya çalışırdım. FM'de öyle yapıyorum yani. :) Sırf Fener ile eşleştiğimiz için yarı yedek - yarı as çıkmak doğru olur diye düşünüyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ QuaresmA

Karabük maçı 5 gün sonra niye rotasyon yapıyoruz? İmkanın varsa vuracaksın kırbacı :)

Açıkçası ben de hem kadro istikrarı hem de Vodafone'da yenilmezlik serisinin devam ettirilmesi ihtimalini takımın geleceği açısından daha mantıklı buluyorum . Sakatlık ihtimali sonuçta herhangi bir lig maçında da var Neyin rotasyonu yapılacak ? Bu hafta Uefa olsa bir nebze düşünülebilirdi .

beagle dedi ki...

Adamlara 9 eşleşme 34 senedir yenilmiyoruz kupada. Yemişim Uefayi. Bu derbide aban tam kadro. 50 seneye baglayalim. Ne şarkılar çıkar oradan :)

sports guy dedi ki...

@beagle beraberlik istegim sirf ondan :) o istatistik olmasa yensinler derdim direk. Sevmiyorum abi kupa falan ben. Gsliler goygoy yapsinlar kupa uzerinden, zugurt tesellisi o.

QuaresmA dedi ki...

Benim bahsettiğim rotasyonun amacı takımın dinlenmesi değil. Nispeten daha az oynayan fakat Beck gibi, Tolgay gibi aslında süre almayı hak eden ve ligdeki diğer tüm takımlarda 11 çıkabilecek oyuncuları küstürmemek.

carlito dedi ki...

şu yorumlarda gördüğüm bakış açısı benim anlayışıma göre kabul edilir gibi değil..
biz Beşiktaş'ız arkadaş! içinde bulunduğumuz her organizasyonda tek bir hedefimiz olabilir; o kupayı müzeye götürmek.. ne kupası olursa olsun..
2009'da Denizli ile şampiyon olduğumuz sezonu benim için en unutulmaz yapan şeylerden biri, o sezon oynanan futbol falan değildi (zaten çok iyi değildik) çifte kupa ile sezonu kapatmış olmamızdı.. bu lig tarihinde 89-90 sezonundan sonra ikinci kez yapabildiğimiz bir şeydi..
şu an baktığımızda elbette lig şampiyonluğu ve UEFA daha önemli hedefler, elbette bunları alabileceğimizi bilsem ben de türkiye kupasından elenmeyi umursamam.. ama bu demek değil ki, onlara asılacağız diye burada bilerek elenelim!
şunun şurasından bu turu geçtikten sonra sadece 3 maç daha kazandın mı kupayı alıyorsun zaten, bu mu sırtımıza yük olacak olan? 3-4 maç kazan kupa al, daha ne olsun :)

ayrıca, tamam belki takım olarak çok iyi gidiyoruz ama henüz avrupa'da kupa kaldıracak seviyede değiliz, şimdilik fazla büyük hayallere dalmayalım derim..
bu konudaki tek örnek oldukları için gene mecburen terim'in g.saray'ını örnek vereceğim, onlar o noktaya 4. sezonlarında gelmişlerdi.. ve bunu başardıkları sezon da "aman türkiye kupasından bilerek elenelim, bize yük olmasın" falan demediler, büyük oynadılar ve 3 kupayı birden alarak tarihe geçtiler.. biz niye büyük düşünmüyoruz? eğer 3 kupayı hedeflersek ikisini zaten söke söke alırız, UEFA'da da en kötü çeyrek finali görürüz diye düşünüyorum..

bir de şu maç kadrosuna rotasyon konusuna geleceğim, pardon ama nereden çıktı rotasyon? hani hafta içine konmuş olsa şu derbi, hafta sonunda da çok kritik bir maç olsa belki birkaç oynama yapılabilirdi kadroda.. ama kupa maçlarını bile hafta sonuna alıp lige bir hafta ara vermişlerken (bu da neden yapıldı bilemiyorum, ilk kez şahit oldum) hala rotasyona ne gerek var? bir sonraki maç zaten 5 gün sonra..
ayrıca biz bu kadar formdayken ve rakibimiz kötü bir haldeyken neden en iyisini yapabilecek kadroyu bozarak onların şansını arttıralım? yani bir insanın bunu istemesi için Beşiktaş'ın kötülüğünü istiyor olması lazım!
birçoğumuzun hemfikir olduğu gibi bu maça konya 11'i ile başlayıp, bir de ilk golü bulursak Fener'i hezimete uğratmamız hiç de zor değil, böyle fırsatlar derbilerde her zaman gelmez.. isterse süt kupası maçı olsun, ben rakibimizi ezip geçelim isterim arkadaş.. (cimbomluların 20 sene önce tsyd kupası maçı diye önemsemediğimiz maçta bizi İnönü'de 6-0 yenip sonra senelerce dalga geçtiğini unutmadık..)

neyse çok uzattım, bayağı doluymuşum meğer bu konularda :) umarım tek bir rotasyon yapmadan son derece ciddiye alarak oynarız ve vodafone arena'nın büyüsünü bozmadan yolumuza devam ederiz.. unutulmamalı ki, bu maçta alınacak galibiyetin sağladığı özgüvene ihtiyacımız var, bu sezon henüz büyük bir maç kazanmış değiliz.. bunu kırarsak, o çok önemsediğimiz lig ve avrupa maçlarına da fazlasıyla yansıyacaktır...

Pheaglix dedi ki...

konya maçında puan kaybederiz diye düşünüyordum, puan kaybının yakınına yaklaşmadık. bu maçta da eleneceğimizi düşünüyorum. fener'in kendine gelmesi için bizi elemeye ihtiyacı var ve eminim ki futbol tanrıları (!) da bunu istiyordur. tahminimce eğer kaybedersek kritik bir oyuncumuz da kırmızı görür, karabük deplasmanında da zayıf düşeriz (quaresma, atiba vs.).

şu gereksiz kupadan ne kadar çabuk elensek o kadar iyi, ama derbi derbidir. bu maçı alıp, önümüzdeki tur yedekler ve gençlerle çıkıp elenmek takım için en iyisi. ama hiç umutlu değilim, yılların getirdiği pesimistlik bir sezonda ortadan kaybolmuyor maalesef.

turkkant dedi ki...

Bence mevcut 11'in rotasyon değil birlikte oynamaya ihtiyacı var. Zira; aslında Oğuzhan-Atiba-Talisca sakatlıklar yüzünden yeni deneniyor. Keza Babel-Cenk-Q7 de... Biz bu kadronun savunma zaafiyeti (ve oyun kurma) sorununu (ikisi de en çok Talisca kaynaklı) halledebilirsek kimyası çok iyi bir takım haline geliriz.

Maç zor olacaktır; daha zor bir rakiple yeni düzenin sınanması belki de iyi oldu. GS maçında nasıl bir kadroyla çıkmamız gerektiğini de anlamış oluruz (Tolgay mı Talisca mı).

turgay dedi ki...

bu maçın portekiz çetesinin geldiği sezondaki trabzon kupa maçı gibi olur düşüncesindeyim. o zaman maçı kazanıp ersanı kaybetmiştik umarım bu kez sorunsuz turu geçeriz. bence bu maç az oynayan oyuncuların değil mevcut 11in kullanılması gereken maç olmalı. birbirlerine alışması açısından her maç çok önemli.

EC dedi ki...

Senol Gunes asla pes etmez.. FB yi yenmek icin elinden geleni yapacaktir.. biz burada ne yazarsak yazalim..

akli basinda taraftar icin en oncelik Lig Sampiyonlugu cunku 30 Mil Euro ve 3cu Yildiz var..

Avrupa Ligi de muthis bir prestij.. Terim in Snob luguna son vermek icin..

Turkiye Kupasi.. ATV ve Aspor eglencesi.. onlar FB GS Finali olsun diye Gotlerini Cin e bile satarlar..


Futbol gercegi dogru durust ve adil bir yonetimle hem GS hemde FB elenir.. :)

SALDIR BESIKTAS..

ACIMA YOK.. ACI YOK..

sports guy dedi ki...

@planck boyle bir yazinin gelecegini biliyordum. Once maddi hatayi duzelterek baslayayim, kupanin dangalak statusu uyarinca sadece bu mac tek mac finale kadar, ve bu da son 16 turu. Yani bu mactan sonra finalle beraber 5 mac daha oynanacak, 3 degil.

Ayrica, biz bi barcelona falan degiliz maddi durumumuz asiri rahat olsun da 3 kulvarda direk hedefimiz kupa olsun. FFP hala basimizda, olasi bir sampiyonlukta GSsi FBsi cok daha buyuk finansal yikimlara suruklenecek. Bu sene alacagin ligin etkisi tek senelik degil, 5 senelik olacak.

O yuzden bana lig senin deseler kupayi da uefa'yi da sallarim.

Bu kupa da kazanilacaksa grup maclarinda oynayan cocuklarla kazanilsin. Is finale geldiginde oynatirsin as adamlari sirf kupa finali oldugu icin.

Bu benim dusuncem ve arkasindayim. Ki yukarida da yazildigi gibi Senol Fener'in oldugu yerde galibiyet ister, o yuzden sizin dediginiz olacak belli ki.

emruli dedi ki...

@carlito ellerine sağlık. Ekleyecek bir şey bırakmamışsın. Allah korusun sakatlık her zaman olabilir de groki vaziyetteki rakibine o son yumruğu indireceksin. Şu an bu takımın beraber daha çok oynamaya, daha çok kazanmaya, rakiplerini psikolojik olarak sindirmeye ihtiyacı var. Brugge maçı sonrası dususumuzu hepiniz hatırlarsınız. Hedeflerden birini kaybetmek bize hiç iyi gelmemişti.

emruli dedi ki...

@sports guy amacım polemik değil yanlış anlama ama ortaya konuşmak istemedim.
Final maçına geldikten sonra as takımı oynatmak ayıbın hası olur. Kupadaki yedek kadroyla Fener'i yenebiliyorsan tadından yenmez, yenemiyorsan o romantiklige hiç gerek yok. Milyon dolarlık adamlar haftada iki maçı çıkartamıyorlarsa onlara da yazıklar olsun.

beagle dedi ki...

@sportsguy
Yenilmiyoruz derken elenmiyoruz olarak duzelteyim. Iki maclilarda yenilmiş ama elemis olabiliriz. O sebepten beraberlik beni kesmez. Kadıköy'de büyüdüm ben. Sagim solum Fenerli. Bana malzeme lazim :))

Basar dedi ki...

Havaya girdik, kolay maç olmayacaktır. Tamam iyi takımız, onlar da kötü ama Demirören dönemini de unutmayın. En kötü zamanımızda kupayı almıştık 2006'da. Alexli Anelkalı Appiahlı takıma karşı Gökhan Güleç ve Bobo ile oynamıştık. O sene neredeyse 30 puan vardı şampiyon olan takımla aramızda.

Bu yüzden bu maçlar ciddiyetsizliğe gelmez. fener de öyle kötü takım filan değil. Çok değil 2 ay önce oynadığımız maçtan önce pohpohlanan göklere çıkartılan bir takımdı.

Bazıları gibi bende elenmek istiyorum ama bu maçta ve stadımızda değil. Bir sonraki turda gidelim çemişkezeke elenelim, bu turda değil.

sports guy dedi ki...

Valla herkesin gorusu kendine. O duduk caldiginda ben de tezahurata basliycam deli gibi tabii ki, ama elenme halinde bir tek fener'e karsi kupa istatistiginin gidisine uzulurum o kadar.

Gecen sene lizbon'a elenirken yanimdaki galatasarayli arkadasa "bu mac bizi sampiyon yapti haberin olsun" demistim, adam kahkaha atmisti. Sene sonu tebrik mesaji atti anca.

Bakalim gorecegiz neler olacak.

carlito dedi ki...

@sports guy
sanırım bana cevap yazacakken yanlışlıkla "@planck" diyerek başlamışsın:) öncelikle sonraki iki turda rövanşlı oynanacağını bilmiyordum, eyvallah, ama benim açımdan değişen bir şey yok.. zaten fener'i eleyebilirsek daha sonra geriye ciddi bir rakip de kalmayacak pek, sonraki turlarda istediğiniz gibi rotasyona gidilebilir final maçına kadar.. ama bu pazar oynayacağımız maç lige de avrupa'ya da etki eder, bu açıdan bakan çok az nedense.. ben turu geçeceğimize sonuna kadar inanıyorum ancak aksi bir sonuç ciddi bir özgüven kaybı anlamına gelir.. stadımızda kazanamadığımız 5 maç var, 3ü şampiyonlar ligi maçları diğer ikisi de gs ve başakşehir.. yani buna bir de fb eklenirse stadın büyüsü falan kalmaz, anca anadolu takımlarını yenebiliyor etiketi yapıştırılır üstümüze..

ayrıca bana göre geçen sezon uefa grubundan çıksak da şampiyon olurduk.. ve bir kulvardan elenmek her zaman diğerine olumlu yansıyor olsaydı Bilic dönemi brugge faciası sonrası ligi şampiyon bitirmemiz gerekirdi...

beagle dedi ki...

Avrupa kupalarini bu denklemde ayri degerlendirmek gerekiyor. Bazi topçular bariz olarak maç seçip, vitrine odaklandiklarindan şampiyonluk yarışına ciddi zarar veriyor. Istatistiklerde Avrupa maci oncesi ve sonrasi puan kayıpları hep yüksekti.
Hoca adam gibi olunca bu biraz normallesiyor ama sihirli değnek de yok. Ben Türkiye Kupasi'nda devam edip yedekleri de oynatmaktan (derbiler hariç) yanayim. Uefa Ligi ise Kasim'dan sonra hiç çekilmiyor. 25 kişilik kadrolarin işleri bu ligler.

clutch dedi ki...

Türkiye kupasının rezalet bir organizasyonla yönetildiğini tartışmaya gerek yok sanırım. Ancak biz büyük takımsak katıldığımız her yerel turnuvada şampiyonluğu hedeflememiz gerekir. Beni maddi getirisi vs ilgilendirmez ben taraftar olarak kazanılan kupaya önem veririm öncelikle. Barcelona,Bayern,Real falan kupaya önem vermiyor mu mesela? Bu takımların kadroları bizden çok çok daha geniş ancak kupa maçlarına bile as kadroları ile çıkıyolar ya da çok sınırlı rotasyon yapıyolar. Daha iki gün önceki atletico barcelona maçını izleyenler vardır kral kupasında, her iki takım da tam kadroydu. Bu nedenle kupaya önem vermeyelim,elenelim mantığını ben de doğru bulmuyorum tabi ki lig ve uefadan sonra gelir önem sırası olarak, ama kazanmak için elinden geleni yaparsın.

Maç özeline gelirsek, bu sezon başakşehir maçının ilk 30-35 dakkası ve fenerbahce deplasmanında oynadığımız oyun benim aklımda kalan silik oynadığımız oyunlardı, ancak burda fener maçında bunu bilinçli yaptığımızı unutmamak gerekiyor, şenol hoca orda advocatın arkada bekliyim beşiktaş üzerime gelir kaptığım toplarla beşiktaşı gafil avlarım tuzağına düşmemiş ve arkayı sağlam tutmuştu. Bu maçta çok farklı olacaktır, taraftarın da desteğiyle çok baskılı bir oyun bekliyorum. Güçlü bir oyunla feneri geçersek hem rakibi bu sezon için tamamen bitiririz hem de önümüzdeki yoğun fikstür için takıma büyük özgüven olur. Elenme kafasını unutalım lütfen hele ki vodafoneda hiç yenilmediğimiz evimizde bu ünvanı fenere karşı kaybetmeye hiç gerek yok :)

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Bu maçta yedeklerle çıkarsak, muhtemel yenilgi halinde, renkli yazarların neler yazacağını az çok tahmin edebiliriz. Birkaç örnek; büyük maçları kazanamıyor, büyü bozuldu, tek maçlık oyundu vs.
Karabük maçına kadar 5 gün var. Rahatlıkla as kadroyla çıkıp hezimet yaşatabiliriz. Sonrada seyrederiz yıkımlarını. Ayrıca sizi bilmem ama Club brugge maçından sonra ki "köy takımı" açıklamalarını unutmayalım. Sırf bu bile çıkıp onları sürklase etmemiz için yeterli bir sebep.
Eskiden (bilic ve aybaba dönemi) derbilerde dayak yerdik adeta (tabi ki hakem etkisi). Bu kadro çok rahat bir galibiyet alır merak etmeyin. Bunlara hakettiği dersi futbolla vermenin tadı bambaşka olacaktır.

sports guy dedi ki...

@carlito, aynen hocam nedense planck'tan beklemeye sartlanmisim yaziyi bir karisiklik olmus :)

Mac icin de as kadroyla cikacagimizi varsayarak yorumda bulunayim. Fenerbahce'nin zayif karni kendi sag kanadi. Kayseri de buna cok iyi calistigi icin sonuc aldi zaten, Sergen hocama selam olsun. Yeri gelmisken neyse ki bizim Kayseri maci da Vodafone'da ha, soguk Kayseri deplasmaninda iyi zorlanirdik.

Neyse, sag kanat diyorduk. Ilk yaridaki kadro olsa bu zaaftan yararlanmamiz zordu cunku o kanadi ilk yari neredeyse 0 kullandik. Cenk'i kanat oynatarak falan Sener'in savunma zaaflarini durtemezdik.

Savunma one cikmayacak, ayaga paslari duzgun yapicaz ve gerekirse anadolu takimi gibi Lens'e onlem alicaz. Kilitler bunlar. Kanatta Lens teke tek kalirsa, zaten mac da secen adam, bizon gibi savunmayi serip iceri kosu yapan Sow'a tabela yaptirir haberimiz olmaz.

Lens sindirilecek. Sol kanat efektif kullanilacak, ve Talisca cilingirligini yapacak. One gecersek zaten dagilir bu Fener.

Ayrica genel anlamda buyuk mac performansi hafiften soru isareti olan Ozzy icin de tam formundayken iyi firsat bu mac.

Ha su var, Dick pasa daha dun aciklama yapiyordu "bizim icin kupa macindan fazlasi bu" diye. Bu su demek, FB kaos futbolu oynayacak yine, Basaksehir macindaki gibi. Ama o futbol 1)Kadikoydeydi, 2) basaksehir gibi hafif toy bir takima karsiydi.

Umarim mac basinda gelecek sertlige ve provokasyonlara takim psikolojik olarak iyi hazirlanir. Yoksa bu sefer buradaki bir cok kisi "keske su adamlar oynamasaydi" der, benden soylemesi.

BurkayJK dedi ki...

Bir önceki başlıkta da söyledim, bu sene iki kupayı da müzeye bekliyorum. Kupa kupadır ve ezeli rakiplerini eleyerek kazanıyorsan daha anlamlıdır. Eğer ortada bir yük varsa bu Avrupa Ligi'dir. Kızanlar olacaktır ama şu İsrail takımına travmatik olmayacak bir şekilde eleniriz umarım. Bu sene iki kupayı almak, buranın en büyüğü benim siz şöyle kenarda durun anlamına geliyor. İşin açığı, bu sene içeride mağlubiyet de beklemiyorum. Sezonu evimizde namağlup bitirirsek büyük sükse yaparız.

Sahada kazanırız ama tribünde kaybetmeyelim. Pazar günü 2000 Fenerbahçeli gelecek. Ligdeki Bursaspor maçımızı hatırlıyorum ve biraz endişeleniyorum. Adamlar neredeyse maç boyu sağlam ses çıkardılar. Fenerbahçe'nin de deplasman tribünü sağlamdır ve o gün de sağlam tribün yapmak isteyeceklerdir. Son maçlarda tribünde düzelme var ama umarım derbi diye taraftar maçı izlemeye dalmaz. Yoksa 90 dakikanın ciddi bölümü Fenerbahçe taraftarı şovunu yapar. Misafir tribünün sesinin televizyona çok gelmesinin nedeni tribünün konumuyla alakalı, o da ayrı bir tartışma konusu.

planck dedi ki...

@sports guy, hocam bu planck sana neetti gardaşım? :)))

bütün hafta duran top ve 2. 3. topları alma üzerine çalışmamız lazım. fenerin tek taktiği savunmayı gömüp devamlı faul yaparak oyunu soğutup tempo yapmamızı önlemek olacak. bu yüzden duran toplar çok önemli. çalışılmış orjinal şablonlar uygularsak işimiz kolaylaşır. ve yine 40-50metrelik diagonel paslar çok önemli olacak. 3. bölgeye girip topu sıkıştırmadan diğer kanada tek pasla geçiş, sonrasında topu ezmeden hemen orta.

biletler pahalı gibi duruyor, umarım maç tvden şifresiz verileceği için tribünde boş yer kalmaz. son maçta ilk yarı güzel tribüncülük vardı herkes besteleri söyledi gibi geldi tvden, gayet inönü havasını aldım. yanlız tribünlerin yarısı top konyada iken besteye devam ettiler diğer yarısı ıslığa geçtiler sonra besteciler yavaş yavaş tükendi. rakip atağında 3-0 önde değilsek bestenin manası yok. bu da inönüden kalma bir huy sahaya bakmadan kartal golgolgol cülük. umarım azalarak biter, daha efektif bir tribüne doğru evriliriz.

carlito dedi ki...

@planck, biletler zaten 2 dk içinde bitmiş :)
stattaki boşlukların nedeni genellikle kombinecilerin maç seçiyor olması, statta yanımdakilerden biliyorum.. konya maçında sağımda solumda duran adamlar gelmedi ama eminim fener maçında olacaklar ve tribünler full çekecek..
rakip tribüne şov fırsatı verme durumu ancak maçın gidişatına göre mümkün olabiliyor, örneğin gs maçında erken yenen 2 golün şokuyla buna mahal verildi maalesef.. ama onun dışındaki maçlarda -özellikle kiev, benfica ve bursa maçlarında tribün sağlamdı bana göre, en azından benim eski açıktan gözlemim buydu ;) bu hafta da umuyorum ki yenik duruma düşmemiz sözkonusu olmaz ve hem sahada hem tribünde şov yaparız...

Unknown dedi ki...

Yenilgi,elenmek,rotasyon, gibi söylemleri yazabilmeniz bile büyük bir skandal.

beagle dedi ki...

İçimden bi ses fenev kasaplari doldurur, Talisca da frikiği çakar, ne olduklarini sasirirlar sonra da en az 3 diyor :) Bobo'dan beri şöyle evire cevire bir Fenev kebap yemedik. Zamanidir artik.

carlito dedi ki...

UEFA kadrosu açıklanmış: http://www.sporx.com/besiktas-uefa-kadrosunu-acikladi-SXHBQ602692SXQ
Ersan ve Demba Ba yerlerini Atınç ve Ömer'e bırakmak zorunda kalmışlar, zira Türkiye'de yetişmiş oyuncu bulundurma kontenjanı var malum.. ama benim merak ettiğim, olası sonraki turlarda kadroda yenilenme yapılabiliyor mu, yoksa bu kadro değiştirilemez kadro mu? bilgisi olan varsa söylesin lütfen..
Rhodolfo ise tamamen dışarda kalmış, devre arası satılmak da istenmiş ama yanaşmamıştı.. artık tamamen gözden düştüğünü kendisi de anlamıştır sanırım.. Aras da ocak dışı kalanlardan, dua edelim Babel ve Q7'ye bir şey olmasın!
Caner'in ismini görmek güzel bu arada, umarım o da mart ayında döner..

Palenqué dedi ki...

Yeni sözleşmeler biraz can sıkıcı. Bir iki seneyi kurtaralım derken, sonrasını ipotekledik. 2 sene sonra 32-34 civarı gayet şişkin kontratlı bir dünya oyuncu olacak: Q7, Tosic, Atiba, Gökhan Gönül, İnler, Adriano, Babel... Bu çok ama çok fazla... Bir kere şu an ilk 11 olan bu oyuncuların çoğu 2 sene yaşlanmış oldujlarından ilk 11'i kaldıramayacaklar. Eğer ki şampiyon olmayta devam edemezsek -ki bu rekabetçi ortamda üstüste 2-4 sene şampiyonluk çok zor iş, sıkıntı yaşayacağız. Bundan kurtulmanın tek yolu İnler, Adriano, Q7 gibi kariyerlilerini Çin'e, Katar'a filan pazarlamak...

beagle dedi ki...

Bugün başlık atmışlar en buyuk koz Q7. Turkiye kariyerinde FB kalesi görmemiş, sezonu duran toplar haric golsüz devam ettiren forvet... Abi kulüp bütçesinden almasin para, hayranlarinin bağışları ile oynasin cok istiyorsa. Iki mac iyi oynadi diye bu paralar verilir mi sorumsuzun tekine...

carlito dedi ki...

aldığı para bir tarafa, Quaresma'nın yaşı sözleşmesinin bitiş tarihinde 37 olacak! bu sözleşme onun üzerinden yüksek ücretli bir satış yapmamıza yarar sağlar umarım, yok eğer "jübilesini bizde yapacak!!!!1" tarzı romantikçilerin dediği olursa kesinlikle zararlı çıkarız bu işten.. şu an öyle böyle verim alabiliyoruz ama bu durum en fazla 1 sene daha sürer 3 sene değil!
bu takımda 37 yaşına kadar kalsın isteyeceğim tek bir adam var, o da Atiba...

Pheaglix dedi ki...

sözleşme ve transfer ücretleri konusunda çıkan haberlerdeki sapmalardan rahatsız olan bir tek ben miyim? ne zaman bir oyuncu alacak olsak ödeyeceğimiz ücretin biraz daha altında bir miktar basına veriliyor kap açıklaması gelmeden önce, keza oyuncu satarken de alacağımız ücretin biraz yukarısı veriliyor. oyuncu sözleşmeleri de aynı şekilde, en yeni örneği her yerde tosic 1.1m euro'ya 70 maçta bir sene uzatılacak şekilde anlaşıldı denirken sözleşmenin 1.25m euro ve 60 maç olarak açıklanması.

quaresma'nın sözleşmesinde de aynı durum var yüksek ihtimal. 2.1m euro şeklinde basına verildi, muhtemelen 2.25 veya 2.3 civarı açıklanacak. böyle gaz almaya yönelik oyunlara ancak yanlış birşey yapıyorsan insanları manipüle etmek için gidersin. gerçekten rahatsız edici bir durum.

her neyse, iki durumda da aşırı gereksiz buldum yeni sözleşmeyi. zaten bir sene daha sözleşmesi olan 34 yaşında adama neden zamlı üç senelik sözleşme verdik anlamıyorum. iki senedir epey verimli oynuyor ama yavaşlaması özellikle bu sezon çok belirgin, seneye oyununa daha da etki edecektir. içimden bir ses bir sene sonra son iki senedeki gs gibi abuk subuk kontratlarla dolmuş bir veteran takımı olacağımızı söylüyor bu gidişle.

turgay dedi ki...

@pheaglix

Son paragraftan devam edeyim. Bence olduk bile. Takımı yönetecek bir futbol aklı yok. Hükümet adamını transferin basına getirip scout ekibimiz var diye söylenip sonrasında yapılan transferleri uzatılan kontratları görünce zaten veteran takımı olacağımız su götürmez bir gerçek oldu. Bu adamları sezon sonu sağa sola okutamazsak alınan şampiyonluklar şampiyonlar ligi gelirleri aynı Galatasaray gibi eriyip gidecek. Acil şekilde popülist işlerden vazgeçip Metin Albayrak Umut güner Gökhan keskin gibi adamlardan transferi almak lazım. Yoksa feda zamanlarına hazır olalım derim ha bugün olur ha yarın

sports guy dedi ki...

Ense de karartilinca tam karartiliyormus be birader. Yillardir veteran takimi olmuyorduk, birakin da olalim biraz ya. Gecen seneden onceki iki sene takim genc diye diye beklenti dusurmekten helak olduk. Hayir daha once transfer yapip yas ortalamasi yukseltsek de bir halt olmuyordu, simdi sampiyonluga oynamaya alismis hale geldik hala cirliyoruz.

Cok merak ediyorum genclere oynayarak sampiyon olmus kac takim vardir su son 10 senede.

Bu takim bi daha kolay kolay feda demez, cunku hala feda demek zorunda oldugunu bilen bir yonetim duruyor basimizda bence. Hala senin ortalama maas butcen iki demokles kilicinin hayvan gibi altinda. Ki henuz olmasa da yakinda gelir seviyesinde de atisacak konuma geleceksin.

Bosuna gerekirse kupa arti uefa feda olsun demiyorum. Ligi bu sene de al, cumbusu izle. Biz feda diyip ucuza oyuncu kovalarken iki rakibimiz de feda demesine ragmen hala para gomuyor transfere. Seyircileri yok, forma satislari dusmus. Cl goremeden kic toparlayamayacak haldeler.

Sen yas ortalamani yuksek tut adamlarin sampiyonlugunu engelle ki ffp daha cok kavursun oralari, daha cok acitsin. "Temmuz sampiyonlari" bi insinler su tahtlarindan.

Gecen serdar ali nam-i diger lambur lumbur reyis net bi sey dedi bak. "GS yarisin son duzlugunu gorurse bi kenetlenir ki o camia Hincal'indan Nazif'ine, nasil sampiyon oldular anlayamazsin" diye. Su an bu cumleden ders cikarmak lazim bence.

Besiktas tarihinin en pragmatik davranilacak donemi bu. Ligi al, etrafi kaosa surukle. Birak debelensinler sonra ya.

Pheaglix dedi ki...

@sportsguy

kimse takıma 16-17 yaşında oyuncuları doldurup takımı çocuk parkına çevirelim demiyor ki. tabi ki veteranlar da olacak takımda. ama sorun o veteranların takımın vazgeçilmez görülen kısmının ezici çoğunluğunu oluşturması. şu an ilk 11'de veteran sayılabilecek altı oyuncumuz var (gökhan gönül, tosic, adriano, atiba, quaresma, babel). seneye forvete yapılacak olası bir transferde bu sayı yediye çıkacak.

bununla beraber takımın sözleşmeli futbolcularının yaş ortalaması yaklaşık 28, eğer takımdan gönderilmesi söz konusu oyuncuları çıkarırsak (rhodolfo, veli, aras, ömer, milosevic, pedro) yaklaşık 28.5. sadece bu istatistiğe bakarsak takımın epey iyi bir kadro planlamasına sahip olduğunu düşünebiliriz, bence 28 şampiyonluğa oynayacak takımların sahip olması gereken yaş ortalaması. ancak yaş ortalamasını aşağı çeken başlıca oyuncular yedek, ve eminim ki o yedeklerin (tolgay, necip, utku) ilk 11 çıkacağı bir beşiktaş'ı isteyen taraftar sayısı fazla değildir.

eğer 30 yaş üstünü veteran kabul edersek, seneye yapacağımız olası forvet transferinin de 30 yaş üstü olduğunu varsayarsak (hiç düşük bir olasılık değil), gökhan töre'nin de ilk 11'e yerleşmediğini düşünürsek (bu konuda ne yapacağımızı merak ediyorum açıkçası), ilk 11'imiz 10 veteran + oğuzhan şeklinde oluyor. bu otuz yaş üstü oyuncuların bazıları, fabri, marcelo, atiba (ki o da şüpheli, eninde sonunda atiba'nın da pili bitecek maalesef), yoğun maç temposunu kaldırabilir, ama diğerlerinin ne yapacağı şüpheli. eğer onları rotasyona sokmak istersek mevcut kadromuzun kalite açısından rotasyonu kaldırabileceğinden şüpheliyim.

dediğin şeye katılıyorum, hatta daha da ilerleteyim. şu iki sene avrupa kupalarından puanımızı aşırı derecede düşürmemek kaydıyla ilk turlarda elenelim (şl'de üçüncülük, ardından uefa'da ilk turda elenmek), türkiye kupasında yedekleri bile değil sadece gençleri oynatalım, ama ligi domine edelim. ama işte, bu kadro yapısıyla öyle hareket etmeliyiz ki ya ligi uzun yıllar domine edelim, ya da diğer takımlardan birisi bize kafa tutmaya başladığında şimdiki gs gibi olmayalım.

hayalet dedi ki...

Sürekli ilkyarı fb maçı önümüze getiriliyor. Bunun nedeni belli, fb yi gazlamak. Yalnız o maçta Talisca ve Babel yoktu. Her zaman papaz pilav yemez. Ters kanattan gelecek Q7 ortalarında Babel ve Talisca golleri göreceğiz bence. Pas yeteneği ve oyun görüşü olmayan fb'den bir yol olmaz. Sadece renkli kandırmacası. "GS kupa takımıdır" diyen renkliler, gereken cevabı dün almıştır.

beagle dedi ki...

Tam ortadan bakmak lazım. Yani pheaglix'in matematiksel olarak haksızlığını iddia etmemek lazım. Ancak 28-29 yaş ortalaması kupalar toplar genelde o açıdan da bu çok kötü birşey değil.

Ben gelecek seneki rotasyona Ersan(kalırsa), Caner ve Töre'nin gireceğini düşünüyorum. Cenk de keza alternatif forvet olarak oynayacak. Talisca da bizimle. Yani seneye veteranlar takımı halinde değiliz. Mitroviç ne çıkacak göreceğiz. Ayrıca bu sene yıllardır olmayan şekilde Eslem, Muhammed Enes, Fatih Aksoy ve Sedat Şahintürk gibi oyuncular da göze girdi. Yani altyapı açısından da umut var. Kiraya giden dönebilir ya da yeniler dakika alabilir.

Bir diğer nokta, kontenjan işimiz dibe vurmuş durumda. Zaten altyapı ve Türkiye'de yetişmiş oyuncu açığımız var. Yazın en az 2 iç piyasadan genç yollu transfer ve 1 nokta atış santrafor beklerim transferde. O forvetin yaşı sorulmaz. Gol atar mı ona bakarız.

sports guy dedi ki...

Ben biraz GS gibi abuk sabuk veteran takimi lafina takildim biraz, hafif de alkolluydum yazarken affola :)

Yorumlar guzel, asagi yukari ayni dusuncedeyiz zaten.

Valla beagle, hocam su uc tane saydigin gencin ucune de bayildim ve evet kontenjan isi acaip onemli. Avrupayi gectim ligde 18 yazamayacak hale geliyoruz. Bu benim de cok endiselendigim bir durum.

Seneye o uc cocugu da ucundan kicindan bi rotasyonun icine sokmak lazim. Enes'te saglam fizik var kolay yikilmaz zaten, bu ligin adami oldugu belli. Teknigi de fena degil, uzerine gidilmeli net.

Avrupa da sana bu kadar altyapi kontenjani goy goyu yaparken bu konuda gozumuz acik olmali dicem de yonetime en guvenmedigim nokta da bu maalesef.

hayalet dedi ki...

Elinde Lens birazda sow dışında futbolcu olmayan bir takıma karşı net bir galibiyet almamız lazım. Oyun olarak ezeceksin o kadar.

ozan dedi ki...

Orospu evladi 4 tane sariyi yedi.
Yine de koyariz bu sari lalelere

Pheaglix dedi ki...

lig yarışı nasıl kızıştırılırı izliyoruz şu an.

maç yorum yapmalık maç olmaktan çıktı artık. başka birilerine kırmızı bekliyordum açıkçası, ama tosic resmen istediğini verdi tetikçiye. daha başka kırmızı da görebiliriz, bir de böyle giderse saha kapatma alırız.

Hidayet dedi ki...

hala "uğraşma bizimle" şarkıları ... bitmedi amk şu eziklik psikolojisi. yeter ulan yeter. sen güçlüsün ,moral olarak daha iyisin, daha iyi takımsın, ama malın birinin oltaya gelmesi yüzünden, bitmeyen mağduriyet durumları. "türkiye ligin de tosic yeter de artar" ...al sana tosic

xiyar dedi ki...

su an sahadaki tum futbolcular cenk'ten vazgecmis durumda. senin o gozlerini...

YSY dedi ki...

Teknik taktik konuşulacak birşey yok. Hakem tuttu eliyle verdi fenere. Bu kadar basit.

He tosic o gaza gelmemeliydi ayrı konu.

Cenkin pozisyonunda bende başta çok sinirlendim ama ayakkabısı çıktı sanırım

mit dedi ki...

Fenerbahçe'ye kaybetmek koyuyor. Vodafone Arena'daki ilk mağlubiyetin FB'ye karşı olması da koyuyor. Ama en çok da Robin Van Persie'nin tüm pisliklerine, dil hareketine, Tosic'in kasıklarına basmasına rağmen golü atması koyuyor be arkadaş... Bu şerefsizliğinin karşılığı bu olmamalıydı. Fener resmen bize saha kapattırma cezası vermek için çıkmış. Hakem de maçın başından beri bizimkileri germek için elinden geleni yaptı. Papila'nın bir boy küçüğü mübarek... Saha kapanmasın, takım moralman dağılmasın başka bir şey istemem. Bir de kupayı inşallah Fener alamaz. Başakşehir'in olsun kupa.

theotheo dedi ki...

aga benim demek istediğim şey bu. bu sene de şampiyon oluruz da. o önemli değil.

şu mantaliteyi atmamız gerekiyor. bak fenerin en kötü zamanı, adamlar yerden yere vuruluyor, ama bir şekilde bu maçı alıyor. 10 kişi kalmak inanılmaz bir salaklıkta. yani ulan bir tane de pozisyon bulunur ya koca 2.yarı.

fenerdeki mantalite bizde yok halen. belki 1 2 şampiyonluğa daha ihtiyaç var.

teahead dedi ki...

Maçı tosiç ve oğuzhan vermistir kardesim. Bu kadar ahmaklık aptalık olmaz.

ozan dedi ki...

Saha girenin anasini avradini. Birdaha stada alirlarsa boyle adamlarin alanin da anasini avradini.

Oguzhani da cok seviyorum ama Ven Persieye k hareketi yedirmedi ya bundan sonra ondan da umidimi keserim.

yilmaz dedi ki...

Tosic harika iş yaptın tebrikler. Her fener maçında bir gerizekalı çıkıyor sağolsun.

Hidayet dedi ki...

hakem eliyle vermedi fenere. eğer ille bir şey diyeceksek, bizi (tosic malı) maşa olarak kullanıp vermiştir. senin lehine faul verilmişken, maçın ilk yarısıyken,0-0 iken, o hareketi yapmıyacaksın kardeşim. hele hele van persie gibi bir pisliğe hiç yapmıyacaksın. sen ligde öndesin, oyun olarak öndesin, moral olarak öndesin, takım formu olarak öndesin. gerginlik senin işine gelmiyor. ayrıca sen gerginliği lehine kotarmayı beceremiyorsun da. tosic yakacaktı zaten, er ya da geç, yaktı. şurada kırmızı kartı q7 görmüş gibi düşünüp yazarsak, sanırım doğru sonuca ulaşırız.bu adam (tosic) takımın en zayıf halkası.ben de onun yaptığını yaparım, fakat halısahada oynuyorum ben. özellikle topa yatarak, direk karşıdan müdahalelerini anımsarsak, bu adam üzerinden bizimle oynarlar. 4.2 milyon euro verilen arkadaş bir zahmet sezonu tamamlasın. inşallah lige yaansımaz. fakat zayıf noktanı ya tamir et, ya da gösterme. oradan girerler.

YSY dedi ki...

Mitrovic i beğendim. Muhtemelen 2-3 maç yiyecek tosic. O sırada bu çocuğu daha iyi izleriz.

Vodafone arenada ilk defa yenildik falan bunlara çok takılmayın beyler. Bu maçtan fenerede birşey çıkmaz çünkü 10 kişiyken bile birşey oynamadılar ve attıkları golde ofsayt. Eğer çatır çatıe kazandıkları bir maç olsaydı bu maç çıkış maçı olurdu. Elbet birgün yenilecektin bu stadda en azından yenen kişi hakkıyla ancak böyle yenebildi. Durum bundan ibaret.

Bana kalırsa fener kupayı alamaz ama zorla aldıracaklar sanırım

theotheo dedi ki...

yani 10 kişi kalan bir takımın kesinlikle yenilmesi mi gerekiyor kendi sahanda?

fener bizi napmıştı 2 3 sene önce kendi sahasında yenilmekten zor kurtulmadık mı?

takımda gerçek liderler gerekiyor ve mantalitenin değişmesi lazım.

2.yarı başladı öyle bir oynuyoruz ki kesinlikle yenilicez maç bitti yani. ulan 10 kişi kaldın maç 0.0

beagle dedi ki...

Çubuklu o... çocuklarını ve çaylak hakemi bir yana koyup kendi içimize bakarsak:

- Cenk gol atabilir ama futbolcu değil. Bu maçı devre arasında oynayacak santrafor yerine ağır, bizde işe yaramayacak stopere yatıran başgana yazarım.

- Quaresma 700. fener maçını da dağa taşa orta yaparak bitirdi. Sözleşmesini uzatanı... Topu eveliyor, geveliyor, ne yapıyor. Hayır bir de gidip niye duran topları kullanıp piç ediyor? Götünde top sıçratmaktan başka yeteneği yok. İstatistikleri ortada yeter be. Bin kere Olcay lazımdı bu maç Quaresma yerine.

- Oğuzhan bir derbin yok kardeşim

- Tosiç'den sonra Lens cirit attı. Salak ama elimizdeki tek hızlı stoper. Mitroviçin ayağı düzgünmüş ama savunma meziyeti yok. Böyle maçta adam bir kere ısırmaz faul yapmaz mı? Stoper kadrosunda temizlik kesinlikle lazım.Ersan kalmayacaksa da şu yıllardır gelmeyen hızlı stoperi aramalıyız. FB maçı biraz da stoper ağırlığı ile aldı. Tek top yaptırmadılar o tarafta.

- Adriano ve Gönül ile zorlayacak alternatif olmadan gelecek sezon geçmez. Birinin arkası kevgir, diğeri tempo artar atmaz yerde. Caner-Adriano hiç iyi bir alternatif grubu değil. Ben olsam Adriano ve Beck'i sezon sonu paraya çevirmeye çalışırdım.

yilmaz dedi ki...

Mitrovic Türkiye liginde 2-3 takım hariç tüm takımlarda 8 numara oynar net.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Hakem güzel verdi maçı. Daha 5 dk da fener belli etti nasıl oynayacağını. Fauller itirazlar falan derken Oğuzhan salağı ortamı germek için herşeyi yaptı. Bu bizim değil rakibin taktiği hakeme oyuncuya oynamalar falan. Bırak abi bu işleri oyununa bak sıçtın bugün 1 tane topun yok doğru düzgün golü de o topu kaybedince yedik. Ayrıca cenkin pozisyonu net faul gol de ofsayt gibi.

Benim asıl kızdığım 2 şey var. İlki Şenol Güneş gerginlik zamanları hep yokları oynuyor. Bugün de yine aynısı oldu. Adamların sayısal üstünlüğünde biz orta sahayı onlara teslim ettik. Halbuki talisca yerine Babel çıksa Tolgay ortaya girip talisca sağa Q7 sola geçse hem uzaktan şut opsiyonun olacak hem de dikine top süren orta sahan olacaktı. Ama ezber değişiklik oyunu okuyamama en önemlisi de hocanın sakin kalamaması kötü not. Diğer konu taraftar. Seyircisiz oynasak daha iyiydi. Takımı motive etmek yerine gerilen rakibin ekmeğine yağ süren yabancı madde ayni küfür eden ve sahaya giren seyirci. Tek kelime rezalet. Sahan kapanacak bir sürü ceza yiyeceksin. Şampiyonluğa oynarken bunlar kabul edilebilir değil.

YSY dedi ki...

@theotheo

Elbette yenilmesi gerekmez hatta ben yenebileceğimizi bile düşünmüştüm ama tribünler dahil herkesin enerjisi düştü hakemi görünce.

Esas sıkıntı ozzy nin kaptanlığı. Olmuyor arkadaş. Bu çocuğa kaptanlık maptanlık vermeyin. Orada atiba varken herkese bok yemek düşer.

theotheo dedi ki...

@ysy

hakemle alakası yok, mantalite meselesi bu.

aynı şeyi fenerbahçe bize yapmıştı hatırlıyorsan. 10 kişi bizi kendi kalemize hapsetmişti. yapabilirsin.

aga, bir tek ben mi bunu görüyorum.

fenerbahçe maçlarında her maç bir yıldız yeniden doğuyor. van persie sow vs vs. ya değiştirin şu kafayı abi artık. bu takımda cenk tosundan tek forvet falan olmaz. gaziantepte olur.

YSY dedi ki...

Başkan güzel konuştu ama keşke süt kupası falan demeseydi. Sonuçta statüsü olan bir kupa kazanan uefaya gidiyor. Eyvallah son senelerde sponsor bulmakta bile zorlanan bir organizasyon ama gerek yoktu bu açıklamaya.

Hidayet dedi ki...

yanlız , aboubakar fena çakmış. dön oğlum dön lan , dön.

Unknown dedi ki...

2.cem papila vakası ucuz atlatıldı.ben bu maçın hakem tarafından fener e veeileceğini tahmin ediyordum zaten.korkum taraftarı sahaya dökme niyetiydi.haa tosiç hariç iyi idare ettik.kaybedilen maç beni enterese etmiyor.5-6 haftamıza mal olacak olaylar yaşanabilirdi.10 kişi kaldıktan sonra maçı konuşmanın önemi yok.karabük maçı ile,hakemlere dikkat ederek yolumuza devam edebiliriz.bunun acısını lig maçında çıkarırlar wndişw etmeyelim.

beagle dedi ki...

@turgay
Taktik onerinde cok haklisin. Oguzhanin birsey yapmadigi, 10 kisi kaldığında ise Q7 ile gol atamayacagimiz belliydi. Tolgay ve Mitrovici alip, Babeli merkeze yaklastirip 4212 oynamaliydik. Kanattan bin kere gitsen ne yapacan Kjaer ve Skertel savunmasina?
Hoca da kendini kaybediyor FBye karşı.

Ama kenarda hic ofansif alternatifimiz kalmamasi Fiko'nun hatası.

Armagan dedi ki...

Maçı açtığım anda şu görüntüyü gördüm: https://twitter.com/ertansuzgun/status/828335232705261568
Sonrasında da futbol adına bir şey izlemeye çalıştım ama özellikle golden sonra sahada ve kenarda kontrol altına alınamayan bir kaos vardı. Tek eleştirim belki de Cenk'e olacak: orta sahada yürüdün de iyi yaptın umarım. -mış gibi baskı yapsan bile yeterdi, onu bile yapmadın. Yine hayal kırıklığı oldu bu.

Şampiyonluğa oynayan winner gibi oynamadık, şu tweetteki dangalak gibilerini sakin kalıp attırmak zor olmasa gerek. Hem oyuncu,hem teknik yönetim,hem seyirci adına diyorum. Hakemin bizi doğradığı maçlarda sonun kaosa çıktığı aynı döngüye giriyoruz, buna çözüm bulmalıyız.

sports guy dedi ki...

Haah istedigim oldu iste. Simdi herkes nasil olur diyedursun, ligi alicaz. Fener de zugurt tesellisi kupaya yurur.

Rahat olun abi. Onumuz acik.

YSY dedi ki...

İyi ki almamışız bu van persie yi lan. Karaktersiz ahlaksız adamın tekiymiş. Adamın tek maçta karakteri ortaya çıktı.

hayalet dedi ki...

Bir rezalet çıkar mı? diye içim içimi yedi. Maalesef korkularım gerçek oldu. Oyun namına birşey oynadıkları gibi, gereksiz gerildik. Pazubant Oğuzhan'da olmamalı, yanlış işlere girdi, ekmeklerine yağ sürdü. Şimdi birdolu gereksiz "büyük maç kazanamıyor geyiğine girecekler. Gerek varmıydı buna?
Bir an önce toparlanmak gerekiyor. Karabük maçı doludizgin alınmalı ki seslerini keselim, muhtemelen bunlar bitik bursayı bile yenemez. Zaten Başakşehir bunları eleyecektir.

hayalet dedi ki...

İnşallah öyle olur. Dağılmamak gerekiyor.

Bence daha da hırslanır takım bundan . İçerideki lig maçı çok acayip yerlere gidebilir . Van Persie'yi oldum olası sevmezdim de herif nasıl bir manyakmış ya. 5 m € cukkalayıp senede 15 maça çıkınca kendini borçlu nu hissetti nedir direkt planlı çıkmış zaten .

Maç adına güzel tek şey Mitroviç'in ' Ben 4 m€ ederim gardaş ' çıkışıydı . Adam olacak gibi .

Barreto dedi ki...

Topyekûn zihinsel zaafiyet gösterdik. Tosic 1 aydır sık hata yapıyordu. Konsantrasyonu iyi değildi zaten. Hata yapacağı bas bas bağırıyordu, ama bu kadarı biraz fazla okdu. Aslında elenmek iyi oldu, gereken dersi çıkarırsak rahatlamış fikstürde şampiyonluk daha yakın. Avrupa Şampiyonu Q7 ye Afrika şampiyonu Abu eklendi. Abu moralli dönüyor, Mitroviç'in kumaşı kaliteli bariz. Marcelo-Mitroviç oturursa harika olur. Bu arada büyük maçlarda Abu ya daha çok ihtiyaç duyuyoruz.

planck dedi ki...

maçla ilgili en olumsuz sonuç: hocanın devreler yine attı, umarım kısa sürede devrede olduğu gibi formatı çekebilir. yoksa işimiz zorlaşır. hocanın gerginliği tüm takıma yansıyor.

maçla ilgili en olumlu şey: artık fbye karşı lig maçında yani asıl önemli olan maçta nasıl oynamamız gerektiğini az çok biliyoruz (yani umarım). ekstra gelen adam dripling ile yaldır yaldır ortasahalarını geçiyor. ilk yarıda tosiç ikinci yarıda mitroviç bunu gösterdiler. ersan da yapar bu işleri. buna özel bir şablon oluşturulursa folloş ederiz feneri, bu maçı hatırlayan kalmaz.

beagle dedi ki...

Ciddi soruyorum Mitrovicin savunmada iyi dedirtecek hamleleri oldu mu? Sinirden hatirlamiyorum. Ama lens akarken Sol stoper mevkisinin bomboş oldugu 2-3 atak var aklimda. Hadi Adriano ileri cikti? Stoper nerde arkadaş?

planck dedi ki...

savunma anlamında extra bir işini görmedim, diğer kupa maçı da dahil. yine de 90dk marcelona adriano ile beraber oynayacağı bir lig maçını beklemek lazım sanki.

QuaresmA dedi ki...

Van Persie'nin gelmeden önce de çok karaktersiz olduğunu söylüyorlardı. Burada antrenmanlara kafasına göre çıkmamak dışında birşeyi olmamıştı bugüne kadar, ama bu kadar büyük kariyerli bir oyuncunun böyle küçük işlerle uğraşması ancak genetiklerine işlemiş bir karaktersizlikle açıklanabilir.

Tosiç'e bugün kart konusunda hiç laf edilmez. Aynı mevzular Premier Lig'de olsa Tosiç'in kırmızısını iptal ederler, Van Persie'ye 3-5 maç cezayı basarlar. Bizim takım çok fazla süt çocuğu kaynıyor. Faul yapana sarılıyorlar, yaz tatili yaptıkları arkadaşları eliyle koluyla ittiriyor öyle ezik gibi bakıyorlar falan. Rakiplerin anladığı dilden konuşan tek oyuncu Tosiç. Stoperlik kalitesi tartışılır ama bu kart sebebiyle de yedirmeyiz.

emruli dedi ki...

Oyuncular profesyonellik denilen şeyi sadece sözleşmeye imza atarken mi hatırlıyorlar? Bu gerzekligi bırak böyle bir maçta şirket turnuvasında bile yapamazsın. Oyun üstünlüğünü kurmuşsun, gol gelecek belli, bırak onlar gerilsin. Zaten saha/seyirci avantajın var. Sertlik yapacaksan Marcelo gibi, Zago gibi çaktırmadan rakibi sindirmeye yönelik yapacaksın. Bu kadar göstere göstere yapılan bir hareket bana Alpay'li günlerimizi hatırlattı.

Hakemi konuşmayı hiç istemiyorum. Maçın bu noktaya gelmesinin en büyük sebebi. İptal ettiği gol, Şener'i "maçın son dakikasında eşitledi eyyamci" denmesin diye atamamasi bile ne kadar zayıf karakterli ve kötü bir hakem olduğunu gösteriyor. Yalnız bunlardan daha iyi hakem de yok ne yazık ki. 2-3 yıllığına yabancı hakem getirip, bastan sistem kurmak, gelecek vadeden hakemleri rehabilitasyon surecinden geçirmek dışında bir çözüm aklıma gelmiyor. Yoksa YD, Beşiktaş'tan sonra Türk futbolunu bitirme misyonunu da başarıyla tamamlayacak.

carlito dedi ki...

sadece kırmızı kart anına kadar yorumlanabilecek bir maç ve ben o ana kadar olan kısımdaki 'sahanın tek hakimi' diyebileceğimiz oyunumuzdan gayet memnunum.. son yıllarda hiçbir fener maçımızda bu kadar üstün oynadığımız bir oyun dilimi hatırlamıyorum.. bu futbol bize şampiyonluğu getirecek, içim çok rahat..

öte yandan yıllardır her derbiyi piç eden bir saçma sapan kırmızı kart olayının bu maçta da olmaması tek dileğimdi, ama maalesef gene korktuğumuz başımıza geldi.. ferrari, veli kavlak vb. daha nicelerinin böyle gereksiz dayılanmaları yüzünden iyi oynarken elimizden kayıp giden derbilere bir yenisi daha eklendi..
tosic'in van persie denen çirkef pisliğin üzerine doğru koştuğunu gördüğüm an gözlerimi kapayıp eyvah dedim tribünde.. gözümü açtığımda kırmızı kart havaya kalkmıştı bile!
tosic'in yaptığı affedilir iş değil, yedirmeyiz falan ayaklarını bir kenara bırakalım.. sanki adamı elimizden kaptırma tehlikemiz varmış gibi sezon ortasında 3 sene sözleşmesini uzatırsan böyle rahat davranır işte..
ama ben dün akşam olanların lig açısından hayırlı olacağını düşünüyorum.. öncelikle oynadığı futbolla da saatli bomba durumundaki tosic'in kızağa çekilip mitrovic'i kazanmamıza vesile olabilir.. benim gözlemleyebildiğim kadarıyla kendine güvenen bir arkadaşa benziyor, özellikle defanstan topla çıkışlarını beğendim, bunu yapabilecek bir stoper bekliyordum yıllardır! eksik oynamadığımız bir maçta savunma meziyetlerini de izleme şansımız olacaktır -muhtemel Karabük maçı- o zaman daha rahat yorumlayabiliriz..

bu maç özelinde konuşup Oğuzhan'a, Cenk'e Q7'ye falan giydirmenin bir manası yok arkadaşlar (hele ki sadece yenilgi zamanları buraya damlayan theotheo gibi trollerin gazına hiç gelmeyin) bugün büyük bir güvenle şampiyon olacağımızı iddia edebiliyorsak bu futbolcular ve Şenol hoca sayesindedir.. bizi ancak böyle türlü ahlaksızlıklarla yenebileceklerini gördü cümle alem, ama ligi kimse elimizden alamayacak, varsa gücü yeten gelsin alsın!

nisan ayının son haftası bu maçın acısını fazlasıyla çıkartacağız, o şekilde gelecek olan şampiyonluk da çok daha keyifli olacak, demişti dersiniz ;)

hayalet dedi ki...

Polyannacılık yapmak istemem ama dışarı çıkıp son 5 senenin kupa şampiyonunu say desek sayamazlar. Kimsenin önemsediği falan yok. Mitrovic gibi bir stoperi kazandık. Müthiş ümit verdi bana. Özellikle Babel'e attığı pası fb ortsahasında atabilecek adam yok. Kafadan 5 gereksiz maç oynamayacağız bu güzellikleri düşünelim. UEFA yarıfinali (neden olmasın) ve şampiyonluk (tek rakip ibb) bu takımı başka bir seviyeye taşır.

Basar dedi ki...

theo geldiğin yere ikile iblis! 1 yıl oldu yazmayalı, daha sana girenler çıkmadı...

Zaitsev dedi ki...

* Bizi ancak böyle yenebilirlerdi. Başka bir şekilde değil.
* Ali Palabıyık tam bir Cüneyt Çakır yönetimi gösterdi. Birebir aynı yönetim. Bunu Olimpiyatta F.Aydınus yapıp seyirciyi sahaya indirmişti. Bu seferde inen bir hayırsız çıktı. herhalde komple stada maça giriş yasağı gelir bu maçtan sonra. Bir kere de şaşırtın küfretmeyin, sahaya inmeyin. En yaratıcı taraftar diyoruz. Böyle maçlarda küfürden başka birşey çıkmıyor.
@ Schwarz-weiß
Tamamen katılıyorum. 2ci bir Cem Papila vakasından çok ucuz sıyrıldık. Tosiç harici oyuncularımız tuzağa düşmedi. RVP Oğuzhanı çok kaşıdı Tosiç'i attırdı. Bence orada küfür tarzı birşeyde olabilir. Alper 15 faul yapıp sarı filan görmedi.

@ carlito
Ben her hafta Cenk'e giydirdiğim için devam edeceğim giydirmeye :)
* Hocanın hatası CENK. Mitrovic girerken Cenk'i çıkaracaktı. Talisca/Babel'den birini öne atacaktı. Bu kadar net. 10 kişi kalmışsın. Stoperlere pres bile yapmadı 2ci yarı Cenk efendi. 9 kişi kaldık sahada. Adam yürüdü durdu en çok koşması gereken zamanda. Topu alan elini kolunu sallayarak geldi. Talisca en azından pres yapardı. Durmadan kendini yere attı. Hakem kendini belli etti vermeyecek onları hala niye zorluyorsun. Hoca da pişman oldu maç devam ederken Talisca'yı çıkardığından bence. Abu geliyor. Belki o gelince koşmaya başlar.
* Mitrovic'i en az 2-3 hafta izleyip değerlendiririz. Eksik olduğumuz ve kontra ile mağlup duruma düştüğümüz bir maçta Mitrovic yorumu yapmak zor. Benim izlenimim olumlu. İnşallah yanılmayız.
* Şenol hoca için bu ekstra motivasyon kaynağı olabilir. Gözündeki perdeler biraz aralanabilir.
* Başkanın süt kupası çıkışı on numaraydı. Önce GS'nin sonra bizim fişimizi çekerek kupayı İBB/FB ortaklığına bıraktılar. O da bu kadar entrikaya, üçkağıda ne gerek var demedi hakeme giydirmedi TFF'ye saydırmadı. gidin sütünüzü için dedi.

Basar dedi ki...

@hayalet

Ben ciddi ciddi geçen senenin şampiyonunu bile hatırlamıyorum.

Basar dedi ki...

@Zaitsev

Sahaya tabi ki inilmesin fakat inenin sorumluluğunu tam tüm taraftar alamaz. Adamın pasoligi var, kaydı var kuydu var, video görüntüleri var. 7 sülalemize kadar kayıt aldılar.

clutch dedi ki...

Fenerin bizi normal bir oyunla yenemeyeceği,sadece maçı soğutarak gererek bizim futbolcuları,seyircimizi provoke ederek yani özetle futbol maçını futbol maçı olmaktan çıkararak bir şansı olabileceğini ben biliyordum, benim yanımdaki arkadaşım biliyordu,muhtemelen bu blogta yazan hemen herkes biliyordu. Bunu şenol hoca bilmiyor muydu peki? Sen oyuncularını yeterince uyarmazsan buna göre hazırlamazsan sonuç böyle olur işte. Ben bu maglubiyeti herşeyden önce şenol hocaya yazıyorum.
Bırakalım rakibin rezilliklerini çok konusmaya değmez, biz kendi içimize bakalım. Tosicin yaptığı iş affedilir iş değil. Oğuzhandan takım kaptanı falan olmaz, takım kaptanı rakibi seyirciyi yükseltir ateşler, her pozisyonda hakemle rakiple didişerek hem kendini hem takımını oyundan düşürmez.
Ciddi anlamda ikinci bir papila vakasından ucuz sıyrıldık,içerdeki yenilmezliğmizi şu şekilde kaybetmemiz üzücü ama bir anlamda hayırlı oldu diyebiliriz. Muhtemelen tosic bir daha sakatlık ceza vs olmadığı sürece formayı zor görür, mitrovici ben de çok begendim kumaşı çok iyi. Lige olumsuz yansıyacağını düşünmüyorum, karabük maçıyla kaldığımız yerden devam ederiz. Fenerbahçe 30.hafta bir kez daha geldiğinde bu maçtan ders çıkarıp sadece oyunumuza konsantre olursak provoasyona tahriklere gelmezsek intikamımızı fena alırız.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama son sözüm de seyirciye. Dün vodafone arenadaki en kötü seyirci performansı vardı, ne hakeme yeterince baskı kurabildik ne takımı yeterince ateşleyebildik taraftar profilinin değişmesini lay lay lom tezahurat olayının gereksizliğini anlıyorum, ama hakeme ve rakibe baskı kurulmamasını anlayamıyorum umarım dünkü maç ilk ve son olur bu anlamda.

xiyar dedi ki...

bu maça yedek agirlikli kadroyla cikip, sizi de kupanizi da iplemiyorum mesaji verecektik. madem sut kupasiydi. mac sonu da herkes bir agiz 'hakem konusmuyoruz' diyor. ulan bu macta hakem konusmayacaksan, ne zaman konusacaksin.

ebubekir gelse de su cenk'ten kurtulsak. bu seviyede halen nerede durcak, nereye kosacak, ne zaman pres yapacak haberi yok. vasat stoperler arasinda uc gol atti diye kral oldu. ilk yari tek bir olumlu hareketi yok. ikinci yari zaten yazmis yukarda birileri, gezdi durdu. adam gibi biri olsa bu mac berabere biterdi.

senol hoca bu tip tansiyonu yuksek maclari kaldiramiyor. trabzonda'da boyleydi. macin akisina kapiliyor o da. oyuncularim kendini kontrol edemedi demis, e sen ne diye skertel'in cenesine yapistin o zaman baba.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ clutch

Bizim bu maçı tek kırmızıyla bitirmemiz, Q7'nin tekme yedikten sonra kimseyi kovalamaması filan takımın uyarıldığı anlamına geliyor :)

@ xiyar

FB ile oynuyorsan ve hafta içi maçın yoksa tam kadroyla çıkarsın. Yedek kadro filan olmaz böyle maçlarda.

@ Basar

Yazı biraz karışmış.. Komple cezayı küfürden yeriz :) Ceza kupada çekilecek sanırım. yönetmelik öyleymiş.

Bu arada RVP Pascal Nouma'ya bağlamış. Bakalım bunu nasıl görmezden gelecekler. Pascal'a da sonradan ceza vermişlerdi.

http://www.hurriyet.com.tr/robin-van-persieden-olay-yaratan-hareket-40356719

planck dedi ki...

Tosiç başkasının akreditasyon kartı ile tünelin çıkışından maçı izlemiş deniyor, +4-5 maç ceza gelebilir.

carlito dedi ki...

mitrovic'in her türlü oynaması gerekiyor zaten, o olmazsa ersan var diğerleri var.. tosic'in uzun bir süre oynamaması daha iyi zaten, aklı başına gelir belki..
ayrıca şu saha/tribün kapama cezalarının kupada çekilecek olmasını yeni öğrendim ve çok sevindim.. yoksa ligde çekecektik sıkıntısını, zira ceza tek maçla kalmayacak gibi..

yalnız şu pascal'ın 7 ay ceza aldığı harekete bir ceza gelmezse ciddi isyan bayrağı açmalıyız.. ortada emsal bir karar var, yönetim uyumamalı, sağlam bir avukatla üstüne gitmeliyiz bu işin.. adalet sadece renklere göre mi işliyor arkadaş?

Pheaglix dedi ki...

yalnız öyle bir durumdayız ki rvp'nin ceza alması fenerbahçe'nin daha çok işine gelebilir. pascal gibi bir ceza alsa ve fener sözleşmesini tek taraflı feshetse ödeyecekleri uçuk maaştan kurtulacaklar.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

FFP(FİNANSAL FAİR PLAY) bunları o kadar zorlayacak ki başkanları durumu öteleme derdinde. Zaten ziraat kupası zarar ettiriyor diye açıklama yapan bunlar değil mi? Güzel oldu, biraz daha uyuturlar ve bu arada atı alan, Üsküdar'ı geçmiş olur. Ziraat kupasını pörsü kaldırsın bence, ona yakışır :)

czeslaw dedi ki...

öncelikle tosic'in ekstra ceza alacağını sanmıyorum, çünkü muhtemelen rvp'nin yaptıklarını görmezden gelecekler.

bununla beraber oğuzhan'ın burada söylenildiği gibi "aptal" falan olduğunu sanmıyorum. ilk 10dk'da 8-10 civarı faul yapıldı, kaptan tabii ki göstermek için didinecek. yıllardır pasif kalan, kargaşayı uzaktan izleyen adamlardan bezmiştim. hakemin dibinde, ev sahibi takımın kaptanını 2 defa tartaklayan adam, yetmezmiş gibi bir de herkesin gözü önünde senin stoperini provoke ediyorsa konu oğuzhan'ı aşar. golden sonra diğer şaklabanın gol sevincine gülüp geçmesi de beni tatmin etti. ayrıca yerel dilin yanında ingilizce ve muhtemelen felemenkçe de biliyor. daha iyisini bulamayız.

nisan sonu geldiğinde dün yaşananları biz unutsak bile takım unutmasa yeter. belki o maçı kazanarak şampiyon oluruz, unutulmazlar arasına girsin istiyorum.

turgay dedi ki...

mitrovic konusunda acele etmemek lazım. o dalışlar sanki fb tarafından bilinçli şekilde yaptırılmış gibi geliyor bana. daha çok marceloya önlem alıp onun oyun kurmasını önlemek istemiş olabilirler. çünkü ilk yarıda tosic de baya ileriye çıktı o boşluktan yararlanıp. burada da aslında rakibin bize nasıl çalıştığını görebiliyoruz. souza oğuzhanla topal da taliscayla hasan ali ve şenerin bizim hücumculara nasıl birebir oynadıklarını çok rahat gördük. adamlar 1 hafta boyunca çalışmışlar. şenol hoca bu konuda baya eksik kalmış rakip sana bu denli çalışırken sende ekstra işler yapmalıydın. maalesef taktisyen bir antrenör grubumuz yok. advocata bizim kadroyu versen çok daha başarılı olur.

turkkant dedi ki...

Beyler belki can sıktı, ama neticesinde 5 gereksiz maçtan kurtulduk. Karabük’ü yendik mi yara açılmadan kapanır, önemli olan Karabük’ü yenip kırılgan bir görüntü vermemek.

Maçla ilgili de bazı göze çarpan noktalar var:

Bu sene şampiyonluk yolunda oyundan çok liderlik tarafında sıkıntı yaşayabileceğimizi görüş olduk. Geçen sene Sosa-M. Gomez böyle oyunlara kolay kolay gelmeyecek oyunculardı. Kritik anlarda takımı sakinleştiriyorlardı, sorumluluk alıyorlardı. Mevcutta yerlerine gelen Talisca-Cenk aynı olgunlukta değil. Oğuzhan deniyor, ama zor. Takımda o deneyimde bir tek Adriano var, zaten en sakin oydu. Bu bir eksiklik mi? Evet eksiklik.

İntikam, sonraki maçta ezeceğiz, parçalayacağız naraları bize fayda sağlamaz. Biz pozitif futbolla sonuç alan takımız; ofansif oynayan, riskli paslar deneyen takımız. Gerginlik balansı bozar, pas hataları çoğalır, bize fayda değil, savunan Fener gibi takımlara fayda sağlar.

Takımın özgüveni için GS-Başakşehir maçlarından birini kazanmalıyız, ya da ikisini de kayıpsız geçmeliyiz.

Şenol Güneş tabi mesele Fener olunca, Trabzonluluğundan dolayı biraz ölçüyü fazla kaçırıyor. Önce onun soğukkanlı kalması gerek. Allahtan ikinci yarı gereksiz şuursuzluklar olmadı.

Abubakaar’ın moralli gelmesi iyi. Takımın ona ihtiyacı var. Bir kere daha gördük ki, Cenk iyi bir savunma organizasyonu içinde bir yere kadar. İkinci yarı 10 kişi kalan takıma karşı Abubakaar olsaydı farklı olurdu. İki maçta 6 puan sinirleri yatıştırır, sonra da GS’yi yumruk mesafesinde tutmak lazım.

carlito dedi ki...

@turgay
kişiye yönelik cevap yazmaktan hoşlanmıyorum ama dayanamadım, yapma be birader :) sen kendin inanıyor musun fb'nin bilinçli olarak o dalışları yaptırdığına? ilk yarıda tosic yerine biraz daha ayağına hakim, becerikli bir stoperimiz olsa golü bulurduk o pozisyonlarla.. ilk yarı kırmızı karta kadar sahadan sildik adamları, açın istatistiklere bakın.. talisca'nın 3 gol girişimini hatırlıyorum ki, bir tanesine altıpastan kafayla bomboş kaleye atamadı, bu da mı bilinçli verilmiş pozisyondu?! şansımız yaver gitse 1 tane sıkıştırsak, hatta o kırmızı kartlar olmasa sittin sene kazanamayacakları bir maç için taktik dehası gibi gösteriyorsunuz şu advocaat fenerbahçesi'ni, isyan etmemek elde değil!
ne fenerbahçe bu futboluyla Beşiktaş'ın, ne de advocaat şenol hocanın tırnağı olamazlar.. olsalardı 9 puan önlerinde olmazdık.. bu kadar skor odaklı olmayalım, takımımızı gömmeyelim.. ben son yıllarda 10 kişi kalmadığımız bir fener mağlubiyeti hatırlamıyorum yahu! belki sezon sonu biz bu takıma 15-20 puan fark atmış olacağız..
bu maçı unutalım artık, herkesten daha iyiyiz, önümüze bakalım...

turkkant dedi ki...

Oğuzhan ve Cenk'i de eleştiriyorum. Gereksiz yere çok fazla hakemle oynadılar. Bu hakemin GS maçında da ben deplasman takımını ezdirmem havasında maça çıktığı belli. Misal ikinci dakika Gökhan çekilmiş sarı olmalı; hakem vermedi. Oğuzhan itiraz peşinde, orada RVP sazı eline aldı, sen kimsin modunda Oğuzhan'la uğraşmaya başladı, ardından Alper Potuk devam etti. Cenk ve Oğuzhan kazanamayacakları oyunun peşine düştüler. Sandılar ki, iç saha avantajımız var, baskı kurarız. Ama konjunktür Fener'in kupadan elenmemesini gerektiriyordu, bu ortamda Fener aleyhine karar çok zor çıkardı. Keza da öyle oldu. Fener'i Şubat'a hedefsiz bırakan hakem başına iş alır.

Bak Gökhan Gönül o işe girdi mi, Adriano girdi mi? Akıllı olacaksın. Sonunda ne oldu? Rakip psikolojini bozdu; Cenk ve Oğuzhan oyunlarını da oynayamadılar.

Ligde son 6 haftaya GS (ya da az ihtimal ama Fener) ile kafa kafaya girersek bunlar sıkıntı; çünkü GS'de o finalleri oynayacak olgunlukta çok oyuncu var. Bizim ofans yıldızlarımız Abu, Cenk, Talisca, Ozzy genç oyuncular; Q7-Babel ise ne derece sorumluluk alabilir, soru işareti.

hastati dedi ki...

necipgiller familyasina ait futbolcular agresifliklerini akilla birlestiremezler, baska kuluplerde otomatikman kulup disina itilirken, ayni hatalari defalarca yapmalarina ragmen bulunduklari kulubte kaptanliga kadar erisebilmektedirler. ornek: veli, necip, tosic, ersan
sosagiller familyasina ait futbolcular ise performans olarak eriyip gittikleri buyuk maclarda "cin olmadan adam carpmaya" yeltenip defalarca ayni duvara toslamalariyla bilinirler.Bu konularda idmanli olan baska takimlardaki fanatik/tribuncu abilerinin kotu birer kopyasi olan bu familya gerek mimik, gerek konusmalari, gerek eylemleriyle komik duruma dusmeleriyle bilinirler. ornek: oguzhan, cenk

ideal 11 dedi ki...

1

hakeme fazla yüklenmeyin hafız.bence ligin eyyam yapmayan ender hakemlerinden biridir ali palabıyık.(an itibariyle bence ligin en iyi hakemi) başka bir hakem olsa idi o kırmızı karttan sonra rakibede kırmızı kart yada lehine penaltı verirdi.bu hakemlere ihtiyaç var.geçmiş dönemde fenerin bir maçında fenere 4 kırmızı kart birden çıkaranda ali palabıyıktır.gördüğünü çalıyor.kafasında tilkiler dolaşmıyor.her hakem hata yapabilir.ali palabıyık ı diğer eyyamcı hakemlerle aynı kefeye koymayı doğru bulmuyorum.

son dönemde medyada herşeyi hakemler üzerinden yorumlama olayı bana samimi gelmiyor.bilinçli bir yıpratma durumu sezinliyorum.

öz eleştirinizi yapmanız lazım biraz.kü7 kaç hafta kırmızı kart görmeden maçı tamamladı.ligin en fazla penaltı kullanan takımı beşiktaş.hatta bu sayede cenk gol krallığına doğru gidiyor.

theo yazmış.10 kişi ilede kazanmayı deneyebilirdin.ki tosic te sudan yere kırımızı kart görmedi.biz ne beleş penaltılarla öne geçilen maçlar gördük.
skora direkt etki eden birinci şey penaltıdır.ikincisi kırmızı kart.sana ikincisi geldi.
beşiktaşın ilk pozisyonu 35. dakikada talisca nın kafa vuruşu ile geldi.35 dakika pas ama üretim yok.bunun nedenlerini sorgulamak lazım.uğur meleke son dönemde bunu çok söyledi.ozi-atiba-talisca üçlüsü iyi güzelde rakip eğer orta sahada dirençli olursa ne olur?sıkıntı olur tabi.

sen 10 kişi oynuyorsun ve rakip kontradan gol buluyor.bu biraz garip.normalde sen defansa çekilip kontra yapman lazım değil mi?ama tersi oldu.nasıl rvp tosiç i tuzağa düşürdüyse fenerde taktik anlamda beşiktaşı tuzağa düşürdü.

advocaat daha yeni açıklama yapmıştı.salih ve fernandao ileride pres yapmayacaklardı.hata yaptılar diye.2. bölgeye çekilip hızlı hücum oynayacaktık.açık bir taktik söylem.niye pres yapmayın diyor?çünkü pres yapmazsan rakip sana doğru gelecek ve arkayı açacak.haliyle lens e geniş alan koridoru açılacak.

noldu?şenol güneşin güzel oyun oynuyorum güzel oynadık falan demesine neden olan şey bu.fener 11-10 ken bile beşiktaşı güzel oyuna davet etti ve kontradan golü buldu.

ideal 11 dedi ki...

2

derbilerin sertliğine gelirsek.bu hemen her ülkede görülen vakıadır.bende eskiden bu böyle olmaz falan diyordum.lakin işin aslı bu değil.derbiler derbi olduğu için biraz serttir.ve kötü çocuklar vardır her zaman.açın pepe ve ramos videolarını izleyin.barca real madrid maçları nasıl oynanıyor.derbiler aynı zamanda psikolojik bir savaştır.buna hazırlıklı olmak lazım.fener yıllardır bunu yapıyor derbilerde.a.madrid barca yı faulsüz mü duruduruyor zannediyorsunuz.
faul sayılarına ben genelde maçlardan sonra bakarım.önemli bir istatistiktir aslında.hem takımın direncini gösterir hemde hakemin adaletini.beşiktaş 15 faul fenerbahçe 18 faul yapmış.yani fark yok.

şenol güneşin güzel oyun vurgusunu ve rakiplerininde güzel oyun oynamasını istemesini garipsedim.günümüz futbolunda böyle bişey yok aga.barca a.madrid e niye güzel oynamıyorsun niye benim oyunumu bozuyorsun mu diyor.inter cl şampiyonu olurken güzel oyun mu vardı.teknik adamların işi eldeki kadrodan en verimli olan sistemi ortaya çıkarmaktır.ha şenol güneş şunu mu demek istiyor.rakip yumuşacık olsun bende keyfime göre 500 pas yapayım.rakip pres falan yapmasın bende futbol şov yapayım.böyle bişey olmaz.aslında bu maçlar futbol oynanmasa bile seviyeyi yukarıya çıkartır.her kulüp için.zor maçlardır ama bu maçlardan sonra avrupaya çıktın mı rahatlarsın ve başarılı olma oranın artar.al hollanda ligi lideri feyanoord u fener iki maçtada yendi.yumuşak bir lig senin gerçek kaliteni göstermez.galatasaray akhisara 6 atarken karabük e fazla bişey yapamadı.beşiktaşta sert rakiplerle oynayıp gerçek durumunu görme imkanı oluyor bu maçlarda.ders çıkarmak lazım hayıflanmak yerine.ama şenol güneş ders çıkarmak yerine yumuşak olsaydı rakip falan diyor.sonra avrupada sıkıntı yaşıyorsun.

tekrar sahaya dönersek.rvp nin topuk pasıyla ilk yarıda lens i kaçırması ciddi bir uyarı idi.eğer orta sahada aktif pres yapmazsan bu pozisyonları kalende görmen işten bile olmaz.anadolu takımlarıda çok rahat pozisyon buluyor.beşiktaş karşısında.bu atiba ozi talisca kü7 babel cenk 6 lısının ideal olmadığını gösterir.sert ve organize takımlar beşiktaşa her zaman zorluk çıkarır bu 6 lı ile.

not:gs

EC dedi ki...

@Zaitsev ve @turkkant goruslerinize katiliyorum.

Futbol da aslinda Italyan'larin icat ettigi bu psikolojik pislik isine de egilmemiz gerekiyor.
Tosic dustugu yerden ayaga kalmakmazsa Hakem eli cebinde Robin e sari cikarmak icin geliyordu.

Tosic takimin BraveHeart i, Isyan Edeni ama aklini da kullanmali. Smart olmali.

Biz isi rayina oturtmustuk ve hakem eninde sonunda FB ye o kartlari cikaracakti eger biz sadece futbola odaklanip mac oynasaydik.

daha once de yazmistim.. Bu kupanin inanin hic bir anlami yok, guzel bir pazar gununu tikadi sirf Damadin Kanallari ve Yigit Bulut'un Bankasi reklam alsin diye..

denediler Cem Papila vakasini yeniden ama sakin kaldik. Senol Gunes in de bazi arkadaslarin belirttigi gibi Fenerbahce ye karsi sabir esigi dusuk ve sinirleniyor. aslinda sakin kalip herseye gulerek yaklassa, Fbahce delirecek.. onun delirdigini gorunce FB liler isini yapmis oluyor..

Ligde de bu tur tahriklere yelteneceklerdir, hakemler ve rakip takimlar..

unutulmamali ki IBFK Sarayin takimi ve LEicester Yaratma Hayali cok buyuk ve SAmpiyonlar Liginden gelecek PAra Saray da paylastirilir..

Konu disi ama;
Tr de birilerinin derdi imani para.. ekonomi durdu, enflasyon patlayacak zamlari tutuyorlar referandum diye ve bankalara el koyarak halkin malina el koyup oradaki nakiti su referandum surecinde yangini sondurmek ve referandum da bu meltem ile evet i cikarmak..

Ulkeyi kotu gunler bekliyor ekonomik acidan ve hala isi kurallara gore yapmaya calisan tek kulup Besiktas.

AKilli olur, kenetlenirsek Sampiyon oluruz ve Avrupa Liginde bile yol alabiliriz Finale Kadar..

Kiev Macindaki hakem faciasi su an bizim elimizde koz bu Avrupa Liginde.. ve bu Sut Kupasindaki hakem faciasi da koza donusuturulmeli..

bunlar strateji..

3cu Yildiz, Sampiyonluk ve Direk Sampiyonlar Ligi nin yaninda dunku maglubiyet in esamesi bile okunmaz..

Medya da ne cok Besiktas dusmani var ama.. dun Erman faul bile diyemedi ( Faul dese , kart i da konusmasi gerekecekti Sener in son dakikalardaki 2 hareketine - maci anlattigi esnada.. laflarini yuttu.. faul diyemedi!!! )

Turkiye de en iyi giden sey BESIKTAS

SALDIR BESIKTAS

ideal 11 dedi ki...

maçtan bazı notlar:

içinde Türkiye geçen bir kupaya süt kupası denmesi doğru değil.belki bu hedeflenerek söylenmemiş olabilir .kupanın değeri tartışılabilir.az yada çok.lig daha önemli denilebilir.ama içinde Türkiye kelimesinin geçtiği kupaya süt kupası demek doğru değil.Türkiye kupası önemli çünkü Türkiye önemli.

imdi ali palabıyık neden hemen maçın başında sarı kartlarını çıkarmadı deniliyor değil mi? şuna eminim ki eğer ali palabıyık ilk yapılan faullerde ve dalaşmalarda sarı kartlarını çıkarıp sonrada ikinci sarı kartları çıkartıp kırmızı kartları gösterseydi şunu diyeceklerdi aynı yorumcular:hakem oyuncuyu sahada tutmalı hemen kartına müracaat etmemeli.yoksa sahada oyuncu kalmaz.oyuncunun psikolojisini anlamadı.falan filan.aynen böyle diyeceklerdi.

yada şöyle diyeceklerdi.ilk sarıyı verdi maçın başlarında.eğer ikinci sarı yı vermedi mi niye oyuncuyu atamadın?fenerin yada beşiktaşın kırmızı kartını göstermedi falan.

cüneyt çakır(hiç beğenmem hakemliğini) cl finalinde yada avrupa şampiyonasında ne yaptı? yapılan sert faullere sarı kart çıkarmadı.ne dediler peki? bunlar büyük maçlar stresi yüksek maçlar hemen oyuncuya kart verilmez.idare edilir.

ali palabıyık ta bu maçta bence sertliğe prim tanıdı iki tarafada.oyuncuları sahada tutmak için temaslı oyuna kart göstermedi.çünkü bu lig temaslı oynanıyor.standartı bu.yoksa her maç 4-5 kırmızı çıkar maçlarda.ki barca real madrid maçlarında da öyle kolay kolay kırmızı kartlar çıkmaz.idare edilir.bu bakımdan ali palabıyık ta çifte standart görmedim.

tosiç in pozisyonu ile bu ikili mücadele sertliği aynı değil.o başka bişey.ve dünyanın her yerinde o kafanın ileri doğru hareket etmesi kırmızı karttır.zaten kafa atan olmaz genelde futbolda.kafayı ittirmek vakıası yaşandı ve hakem bunu net gördü.

yani ali palabıyık ikili mücadele sertliği sonucunda bir tarafa kırmızı kart çıkarsaydı çifte standart yapıyor denilebilirdi.ama öyle bişey olmadı maçta.iki takımda bol faul yaptı ve sonucunda beşiktaşa 2 fenere 4 sarı kart çıkmış.

bazıları demişki cem papila vakıası olabilirdi.ali palabıyık cem papila değil.maçtada zaten bunu gösterdi.eğer tosic o hareketi yapmasaydı maç 11-11 bitecekti.bunu görmüyorsunuz.

bide şöyle bir yorum izledim.işte eyyam olsun diye fenerin golünü veremedi.yaptığı hatanın etkisinde kaldı vs

ya arkadaş eyyam yapmak istese yaptığı hatanın etkisinde kalsa beşiktaşa penaltı verebilirdi.kollar kapalı iken ele çarpan topa.(ki bu ligde böyle saçma sapan penaltılar çok verildi).cüneyt gibi eyyam yapsa pekala fenerli oyuncuya ikinci sarı kartını göstermek için fırsat kollayabilirdi.

fakat bu hafta şunu anladım.hakem eskilerinin ali palabıyık gibi dürüst bir hakeme tv den hakaret etmeleri doğramaları bu ülkede eleştiri yapanların işlerin iyiye doğruya gitmelerini istemelerinden çok mevcut durumdan nemalandıklarını gördüm.çok yazık.ülkenin eyyamcı hakemlere değil ali palabıyık gibi gördüğünü çalan hakemlere ihtiyacı var.beşiktaşında ihtiyacı var buna.

evet hakemlerin çoğu kötü ve eyyamcı.bunu izliyoruz.ama eyyam yapmayanıda bu durumlara düşürmek hakemlik adına oldukça üzücü ve düşündürücü.

son dönemde futbolun hakemler üzerinden yorumlanmasının 2 nedeni var.

birincisi konuşacak şey buluyorlar.saatler süren futbol programında ne konuşacaklar?

ikincisi ve daha önemlisi ise her suçu hakemlerin üzerine atıp kendi yaptıkları hataların üzerini örtmek.sanki türkiyede futbolda herşey güzel iyi yapılıyorda bütün işi hakemler bozuyor havası yaratılıyor.kulüplerin borcu ortada.alt yapıların hali ortada.proje üreten yok.ama bütün suç hakemde.insanlarda buna inanıyor.

ha hakemlerimiz iyi demiyorum tabi.bu ayrı bişey.çoğu vasat.yorumlardan etkileniyorlar herşeyden etkileniyorlar .üzerine bide sahada futbolcu baskısı oluyor.haliyle eyyama kaçan hakem sayısı artıyor.cüneyt eyyam yaparsa kafada tilkiler ile maç yönetirse diğerleri ne yapar?zaten onunçün bence türkiyenin an itibariyle en iyi hakemi ali palabıyktır diyorum.

theotheo dedi ki...

ÇOK NET

beşiktaşın şampiyon olmasına rağmen halen büyük maçlarda kendini gösteren oyuncusu yok. geçen yıl gomez vardı o da gidince hiçbirşey kalmadı. bu sene beşiktaş yine hiçbir derbiyi kazanamadı.

fenerbahçenin en kötü en düşük hali beşiktaşın sahasında maç aldırıyor arkadaşlar. geçen yıl da aynı şekildeydi, feneri yendik ama nasıl yendik hatırlayın. fener oynadı biz 3 pozisyona girip 3 gol attık.

van persie gibi büyük oyuncular bu tip maçlarda ortaya çıkar. cenk gibi oyuncularda konyayı üçler. van persie tek başına maçın başından beri mental olarak zayıf gördüğü oyuncularla uğraştı, ortamı gerdi en sonunda istediğini aldı. sonra 50 metre sprintle golünü de attı. büyük oyuncu büyük maç kazanır arkadaşlar. kimse 6 milyon euroyu boşa almaz. tek başına maç alan oyuncular bu paraları alırlar ve örnek budur.

bu takımın şu andaki net santraforu aboubakardır. cenk sonradan girecek bir anadolu takımı topçusudur. tek forvet oynayabilecek hiç bir meziyeti yoktur. sadece vuruş özelliği olan klasik bir anadolu santrforudur.

theotheo dedi ki...

ÇOK NET 2

yıllardır hakem hakem diye tutturdunuz, şampiyon da olduk bu hiç değişmedi. beşiktaş için büyük maçlar kabus arkadaşlar. galatasaray ve fenerbahçe maçları rakipler küme düşme potasında bile olsa favoriler ve maç kazanıyorlar. bunun nedenini sorguladınız mı?

1) takımda lider oyuncu yok, fenerde van persie, gs de sneijder. sen de oğuzhan.
2) ısrarla söylüyorum beşiktaş yıllardır büyük maçlarda set oyunu oynayamıyor, yıllardır kontra atakla çıkmaya çalışan bir görüntüsü var. kadro geliştikçe bu oyun iyi görünüyor olabilir ama her zaman gizli dominasyon rakiplerde.

sports guy dedi ki...

Benim yildiz oyuncum derbi aldirip sezonun geri kalaninda yatacaksa ve liderin 9 puan gerisinde kalacaksam, yerim oyle yildiz oyuncuyu.

Dunyanin en gerizekali maclarindan birinde iki kiskirtma hareketi yapti diye RVP'ye lider dendigini de gorduk ya, olsem de gam yemem artik.


Bu cok net tespitlerin devami yok mu ya? Elde patlamis misir okuyorduk tam, cabuk bitti.

planck dedi ki...

https://twitter.com/ChukyMaia/status/828626251921424385

xiyar dedi ki...

@ideal11, bir suru sey zirvalamissin, parmaklarina yazik. yazdiklarindan tek bir sey anlasiliyor: gs'li bir gerizekali oldugun.

planck dedi ki...

fenerin ilk yarıdaki gizli dominasyonu :))))
https://twitter.com/firatgunayer/status/828606464038146049
ilahi theocan rezil olmaktan bıkmıyorsun. sen yine de sözünü tut yazma bloga.

xiyar dedi ki...

bu orospu çocukları bizi Kadıköy'de dövdüler. g. gonul'u sakatlamak için ellerinden geleni yaptilar. para attilar uzerine, dahasi var mi amk. bi de gelip stadimizda dovduler, tasak cektiler, yenip gittiler. soğasan bele büyüklüğe. eger gelecek macta biz de bunlari sadece futbolla da degil, psikolojik, fiziksel, sosyal ve cinsel sikmezsek, soğasan bele büyüklüğe.

Basar dedi ki...

https://mobile.twitter.com/BesiktasOrdusu/status/828644204121296897/video/1

Şu da burda Utanç abidesi olarak dursun

xiyar dedi ki...

hele o volkan gotvereni yok mu? adam altipas icine giren her bjkliye cakti tekmeyi yumrugu. yok mu lan aralarinda nouma gibi kafayi gomup hastanelik edecek. off, dunden beri sinirden kendimi sikecem valla.

Unknown dedi ki...

@hayalet başkan ne olursa olsun iyi yönden bakma tavrın müthiş :D Maçtan önce "As kadroyla çıkıp hezimet yaşatalım, sonra yıkımlarını izleriz", maçtan sonra "İyi oldu boşverin Fener Ziraat'le oyalansın, zaten gereksiz 5 maçtan da kurtulduk" sen çok yaşa emi :D Bu arada Beşiktaş'ın büyük maç kazanamaması diye bir geyik yok, realite var. Şimdilik ligin en iyi top oynayan ve şampiyonluğun 1 numaralı adayı olan takımından en azından kendi evinde güçlü bir rakibi yenmesini beklemek çok mu saçma? Sene başından beri deplasmandaki Napoli maçını çıkarırsak (o maçta da Napoli'nin Beşiktaş'ı sürklase ettiğini düşünüyorum) Beşiktaş'ın mağlup edebildiği en güçlü takım Ndiaye'siz Musa'sız Pinto'suz Osmanlıspor. Ama ne olursa olsun rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray o kadar aciz durumda ki sene sonu 3. yıldızı takmaması sürpriz olur

hayalet dedi ki...

Mitrovic'in ekstra çıkışları sanki iş yapacak gibi. Özellikle fb'nin yaptığı gibi ozzy ve atiba'yı kilitleyen takımlara karşı topu sürüp doğru kullanması bizim için artı bir hücum planı olabilir.
Bu arada Demba reis Nisan sonundaki fb maçına yetişir muhtemelen. Ne oynar bilmem ama heyecan verici yinede. O maçta topu ısırmayı falan bırakın, topu yememiz lazım. O zamana kadar liderliğiniz perçinlenirse galibiyet çilek olur.

ozan dedi ki...

Ya bu Theo daha ne anlatiyor ya. Cok net vs. gecen sene Gomeze soven simdi Gomez diyor. Hadi bak isine.

@ideal11

Hakemk aklamak icin baya baya sacmalamisin.
Yok temasli oyun yok cuneyt cakir sampiyonlar ligi.kel alaka. Ornek verdigin cuneyt ayri eyyamci.

Iyi niyet kotu niyet bilmem. Van persinin oguzhani itip kakmasi, alperin yine oguzhani itip kakmasi net sari , bunlari gorup veremedi.

Van persinin tosice yaptigini yan hakem kesin gormustur , palabiyik belki goremedi. Ulan goremediysen Persiye niye sari verdin , gorduysen ona sari verilmez net kirmizi cikar. Persiye sariysa tosice sari cikar bu madar basit. Satirlarca yazip hakem aklamaya gerek yok. Kimse kor degil maci izleyen herkes gordu. Hakemin Kafasinda tilkiler eyyamci demesinler diye Seneri atamadi. Lensin golunde dudugu otturdu galiba sonra yok otturmedim dedi. Hem kotu hakem hem eyyamci hakem. Isin kotusu tosic orda sakin kalsa biryerden penalti bir yerden kirmizi yine yapistiridi bize.

Saka gibi burda hakem akliyoruz.


carlito dedi ki...

Beyler şu theotheo ile ideal 11 aynı hesaptan yazan tek bir troll.. Beşiktaşlı da değil.. Nolur ciddiye alıp cevap vermeyin şuna, yokmuş gibi yapın.. Sadece yenilince gelip yazar, o yüzden uzun zamandır nadiren fırsat bulabiliyor.. bir sonraki maç kazanınca defolup gidecek zaten..

tekrar tekrar yazıyorum, bu takım seve seve şampiyon olacak.. tüm bu ağlamalar bu eziklerin son çırpınışları, güzel günler yakın ;)

Zaitsev dedi ki...

@ ozan

theo ve ideal 11 forumun akbabalarıdır. Onlar ortaya mağlubiyetlerde çıkarlar. Takımı gömmeye çalışırlar. Hatta aynı kişi bile olabilirler. Uğraşma boşver.

beagle dedi ki...

Alper potuk 333 faulle, 33 kasti tekme ile sarı görmeden bitirdi maçı. S.... öyle hakemin şarap çanagina. Bu küfürü de her yerde bulamazsiniz :)

Murat dedi ki...

cihatci bir olusumun pankartiyla bu takimi sahaya cikartan orospu evlatlarina ne demeli..besiktas pislige batiyor dikkat etmeli.

ozan dedi ki...

@zaitsev@carlito

Theoyu biliyorum da ideal11 i bilmiyordum. Bundan sonra sallamayiz olur biter.

Bu arada aklima gelmisken soyliyim.
Konya macinda izmir marsi, mustafa kemalin askerleriyiz ve turkiye laiktir laik kalacak diye ciddi ciddi ses cikti tribunlerden. Besiktasi harcamalari icin baska bir sebep bu. Gezi parki olaylari , ayakkabi kutulari vs donemlerinde de tribunlerden ciddi tepki cikmisti devaminda saha kapamalar, ornek gs ve kasimpasa maclari sonrasi.

Bizim baskan ne kadar onaylamasamda akp ile yakinlik kurup bu konulardan zarar gormemizi engelliyor ama bu tribunlerde bu sesler artarsa bence Besiktasi yine kotu cocuk gosterme durumlari cikabilir ortaya.

Varsin ciksin cok onemli degil ama bunu da yazalim kenarda dursun sonra kimse neden sahaya daldik , pskolojik olarak zayifiz vs kovalamasin.

GeceGezgini dedi ki...

Ah be Cenk. Yerde üzerine gelen topa ayağını uzatsaydın bari be adam, o golü yemezdik.

Bu arada dün biraz Mitrovic videoları izleyeyim dedim, siz siz olun izlemeyin abi. Aklınızda FB maçındaki performansıyla kalsın .

Zaitsev dedi ki...

@ ozan

Bu tezahüratlar FB'nin stad ve salonlarında epey ciddi ve ağırdan gidiyor. Onlarda bu iş niye olmuyor? Niye hep bizim stadda sahaya iniliyor mesela? Tribünlerimizin gelişip bu kadar çabuk küfüre ve provokasyona geçit vermemeleri lazım. Bu konuda ciddi anlamda eksikliğimiz var. Sahaya biri hamle yaptığı zaman önce yanındaki ve arkasındakilerin tutmaları lazım, atlaması için destek olmaları değil.

@ beagle

A. Palabıyık'ta Cüneyt gibi yükselir. maç yönetimi olarak aynı maç yönetiyorlar. Faulü ver, kartı işine göre kullan, Beşiktaş Fener maçında Feneri, GS-FB maçında GS'yi kolla. Beşiktaş-GS maçını günün şartlarına göre yönet. İşin altın kuralları bunlar.

Futbol basını ve hakemler herkes bu maça hazırlanmış aslında şöyle bir geriye doğru bakınca. Geçen hafta ikinci gol öncesi faul pozisyonu veya Tosic'in el pozisyonu daha fazla yer buldu basında resmen. Daha önce Aziz Başkan'ın açıklamaları. Fener maçlarında yapılan bazı hatalar filan. Çığ yapmak için adamlar kar yağdırmışlar sanki.

O yüzden işlerine gelirse Alper'de kart görmez, RVP'de. Uçan tekme bile sarı olur yeri geldiğinde. Bunun önüne geçmek için bu sene ve önümüzdeki sene şampiyonluğu dayak yiyerek de olsa sinirlenmeden, provoke olmadan, sakin kalarak kazanmamız lazım. Onların yapabileceği çirkefliğin de bir sınırı var. Bu maçla epey yaklaştılar o sınıra.

yilmaz dedi ki...

söylemesi acı ama, yıllık 5+ m€ verdikleri bir adamın derbideki tek rolünün rakip oyuncuları germesi, orta sahada DEFANS oyuncusunu kolundan çekmesi, rakip oyuncuya dirsek-tekme atması, sonra rakip oyuncuyla horozlanırken kendini yere bırakması, didiştiği oyuncu oyundan çıkarken elini şortuna sokması, sonra saha kenarına gidip kafasının arkasına tedavi yaptırması fenerbahçe taraftarı ve yönetimi tarafından hiç yadırganmıyorsa, ben ne bu mağlubiyetten gocunurum, ne de iki takım arasındaki rekabete bir değer atarım.

Hakemi geçiyorum ben hakemler hep boktu zaten. Ama ülkenin en çok kazanan oyuncusu, sahaya bizim bariz üstünlüğümüzü oyun dışı yöntemlerle sabote etmek için çıkmışsa biz zaten aradaki rekabeti bitirmişiz. Aldığımız yenilginin de senede bir aldığımız kasımpaşa, akhisar tarzı basit yol kazalarından başka bir hükmü yoktur benim gözümde.

planck dedi ki...

Murat iyi konuya değinmiş. Tribünlerde izmir marşı okunurken hükümet karşı atakla takımı pro-ışid ihh'nin pankartı ile çıkartmışlar. Yönetim ne istenirse he diyecek. yabancıları toplayıp biz varız siz de var mısınız martavalını söyletseler bile şaşırmam.

sports guy dedi ki...

Bu arada caktirmadan gs'nin 11inden 3 adam birden sakatlandi. Bunu puan kaybiyla taclandirirlarsa derbiye rahat cikabiliriz. Beni fb maci goy goyu ilgilendirmiyor artik.

Hidayet dedi ki...

taraftar keşke izmir marşı okurken gösterdiği iştiyakı takımına destekte de gösterebilseydi . malesef forumda hemen hemen herkes , saracoğlundaki maça en iyi 1 puan yazarken (saracoğlu faktörü ), kendi sahamızdaki büyük maçlara ne yazacağımızı bilemiyoruz (belki de biliyoruz)

ben istemiyorum arkadaş, mağdur olmak istemiyorum, evimde linç edilmek istemiyorum, dayak yemek istemiyorum. oyuncu transfer ederken oyuncunun bu tür maçlardaki topsuz oyun (saha içi ,oyun dışı faktörler) kabiliyeti de göz önüne alınsın. artık premier ligden mi alırsın, özellikle bu tür adamları mı tercih edersin, bilemem. fakat bu takımda böyle adam açığı var arkadaş. bir tek caner hariç. beden dilleri olumsuz alarm veriyor. tepki gösterenler de , tabiri caizse "deli siniri" gösteriyor. mesela cenk'in konya maçında sarı gördüğü pozisyona bakın , bir de sanırım osmanlı ya da alanya maçında. mesela tosic'in geçen yıl sabri'yi koltuk altına sıkıştırdığı pozisyon. ne gerek var abi. oyunu karşı taraf geriyorsa sen de ger, fakat oyun icabı ger. ha bir de ozzy gibi , önce gerip sonra sinen arkadaşlar var.. of of ne diyim. şenol güneş'in tavırları falan da acayip. en iyi olduğumuz dönemde sinir harbini yönetemiyoruz. talisca'nın birkaç pozisyonu, tam oyuna ısındık , golü atacaz...

Murat dedi ki...

taraftar rezaletti ve hep rezalet, ben böyle bir sinme kabul etme görmedim arkadaşlar yıllardır,

bu sikindirik maçın mirası benim için takımımın işide hizmet edebilecek zihniyette orospu cocuklarının pankartını taşımaları ve taraftarın sinmesi şeklindedir.

Futbolcuların mental olarak güçsüzlükleri, sahaya giren dombilinin beşiktaş semtinde dayak yemeden gecirdiği her gün beni çok sinir ediyor.

Bu maç içinde gösteremediğimiz reaksiyonu lig için göstereceğimize inanıyorum velhasıl.

beagle dedi ki...

Persie ceza kuruluna sevkedilmeyince Pascalın tombala fotosunu tam boy yayınlayıp, "kasıktan dize kadar" şarkısını hatırlatarak fenerasyon ve hakemlerle ilgili görüşümü kapıyorum. Cila olarak da"yine i.neleştii ve zaten hep i.neydi..." diyorum.

Futbol kısmına bakarsak dişli rakiplere karşı Biliç sendromuna döndük. Sebep çok basit, abicim bu futbol golcüsüz oynanmaz. Alma, sağbek alma, solbek alma, açık alma önce bir golcü al. Paran limitliyse önceliği doğru kullan.
Hadi golcü pahalı, elinde Talisca olan bir sezonda tek ihtiyacın PTT liginde bile dolu olan yarma zencilerden bir taneydi. Dün Cenk yerine sahada futbolcu olsaydı bunlar olmayacaktı. 2-0 önde olsaydık Tosiç Persie'ye aynı pozisyonda sakso çektirirdi.(Sinirliyim de pardon)

Stoper konusunda Mitroviç gazına gelmememizi @gecegezgini hatırlattı zaten, Mitroviç Tosiç yerine oynamaz. Marcelo sakatsa, orada oynar, iyi top kullanabilir. Ersanı alıp bir taraf Marcelo,Mitro diğer taraf Tosiç Ersan gideriz.

Sezon sonu 2-3 olgun topçu satışı (Adriano, İnler vb) Solbek yedeği, Santrafor aslı, Biraz dişli, Atiba'dan 20 maç çalacak 6 numara gibi oyuncular gerekli. Kanat yedeği falan da Türkiye'den bulmalı. Al Ahmet İlhan'ı mesela.

carlito dedi ki...

ben Oğuzhan'a f.bahçe maçı özelinde haksız yere yüklenildiğini düşünüyorum..
yaşından dolayı kaptanlık verilmesi tartışılabilir belki şu anda, eyvallah.. ama bu maçta herkesin istediği beklediği o "pasif kalmayan, yeri geldi mi rakip oyuncuların hakemi baskı altına alması çabaları karşısında uyanık olan, hakkını yedirmeyen" bir profil çizdi bence.. elbette çakallıkta Rvp gibi bir adamla asla yarışamazdı, daha o seviyeye gelmesi için en az 5 senesi var (ki bu işin profesyonelcesi ayrı bir şey, çirkefçesi ayrı, umarım hiçbir zaman Rvp gibi alçalmaz) ama Rvp de onu sindiremedi, onun yerine Tosic gibi daha az kafası çalışan bir adamın üzerine oynadı ve kazandı.. buna Oğuzhan da bir şey yapamazdı..

Ozyy'ye yönelik bu tepkileri daha çok bu maçta skora katkıda bulunamayışına bağlıyorum ben.. bugüne kadar derbilerde golü olmaması insanların tepkilerini arttırıyor ve alakasız noktalardan da vuruyorlar çocuğa.. yahu bu adam ön libero mevkii oyuncusu, gol ve asist o mevkideki bir oyuncu için ekstradır.. gol atmak zorunda mı bu adam derbilerde? Oğuzhan kadar skora katkıda bulunan başka ön libero var mı ligimizde?

ayrıca hiçbir derbiyi kazanmaya katkıda bulunmadığı da düpedüz yalan.. geçen sezon olimpiyattaki fener maçında attığımız 3. galibiyet golünü hatırlayın.. Gomez'e topu ortalayan Töre'ye bu ligin standartlarının üzerinde şahane bir pas veren kimdi? hatırlamayan açsın izlesin lütfen..
veya şampiyonluğu getiren g.saray deplasmanında yine Gomez'in boş kaleye yuvarladığı topu Cenk'e nefis şekilde bırakıp, o golü yaratan kimdi?
ben eminim bu maç da hakem tarafından katledilmeseydi o üst üste gelen pozisyonlardan birinin gol olmasında da en büyük pay sahiplerinden biri Oğuzhan olacaktı..

özellikle Sosa ve Gomez gibi adamlar gittikten sonra Atiba ile birlikte Oğuzhan bu takımın her şeyidir arkadaşlar.. fb'lisi, gs'lisi Oğuzhan'ın kendilerinde oynaması için her şeylerini verirlerdi! onun gibi bir orta sahaları olmadığı için biri 9, diğeri 5 puan gerimizde kalmış durumda..
peki hal buyken, biz böyle bir oyuncumuza ne yapıyoruz? sahip çıkacağımıza, kıymetini bileceğimize, bir yığın itibarsızlaştırıcı yorum!

ondan sonra da ağlar millet; "neden bir Rıza, bir Şifo Mehmet gibi bayrak adamlar çıkartamıyoruz artık?" diye! sizce neden?
neden kimse "ya şu Oğuzhan bizde 15 senesini doldursun, efsanemiz olsun, bu sezondan itibaren 10 seneyi kaptanımız olarak geçirip, şampiyonluklar kazandırıp, jübilesini de burada yapsın" diye dileklerde bulunmuyor acaba? varsa yoksa bir iki sene daha parlatalım, sonra İngiltere'ye falan okutalım! size ne paradan puldan arkadaş, taraftar mısınız borsacı mı? ya da Oğuzhan'ın istikbali sizin için Beşiktaş'ın istikbalinden daha mı önemli?

neyse gene çok dağıttım konuyu.. Oğuzhan'ı yedirmem arkadaş! :)

yilmaz dedi ki...

@carlito ben de burdayım pampa, ozzie bu takımda bırakacak futbolu, o kaddar :)

beagle dedi ki...

@carlito
3 den az olmayacak sefer Oğuzhan Beşiktaş'ta fark yaratan adam, ruhu, bayrağı taşıyan adam satılmaz yazdımdı :)

Ama bu maç özelinde öne çıkıp top yapmadı (gol vb değil). Derbilerde sahada ben varım deme yaşı geldi geçiyor. Kavgasını eleştirmiyorum, yapmak lazım. Ama topunu da oynayacaksın sadece çene çalıştırmak olmaz.

Abubakar veya biraz ileriyi dolduran başka santrafor oynadımı Oğuzhan daha öne çıkacak o kesin. Cenk + Talisca gibi bir oyun boşluğunu doldurmak Atiba'ya bile ağır geldi bu maç. Ki Talisca'dan şikayetçi değilim. 40 dk'da biri kaleyi bulan tam yerinde röveşata dahil 3 gol girişimi. Sanırım da takımın kaleyi tutan bütün girişimleri ondan geldi ilk yarı.

planck dedi ki...

bu işlerin piri bilindiği üzere belözoğludur. adam hem gerer her türlü çirkefliği yapar hem de gram konsantrasyon kaybetmeden topunu oynar. onun şansı 20li yaşların başında çirkefliği ilahı hagi ile beraber oynamasıydı. ozzynin abi diye baktığı adam ise olcaydı, yanında oynadığı adam ise atiba. haliyle ozzy istediği kadar kavga etsin cenkle beraber iki kafadar takıma sadece zarar verirler. dayılanarak değil topunu oynayarak feneri ezebilecek gücü varken yan yollara zaten gerek yok.

ozan dedi ki...

@zaitsev
Yanlis anlasildim yada aktardim. Ben taraftarin sahaya inmesini hakli bulmuyorum bahane olamaz bu ama sahaya inenin bunu bilincli yapabilecegini varsayiyorum. Ornek gs macinda olanlar direk carsiya yuklenmeye calisilmisti ama yanlis hatirlamiyorsam 1453 kartallar diye sacma bir grup taraftar inmisti sahaya.

Fener konusuna gelirsekte , fenerle hukumetin arasi pek iyi gibi degil. Azizin surekli aglamasi birazda bundan, misal antalya macinda adamlarin golu verilmedi. Bir kac sene onceye kadar belezoglu sahada hakem azarliyordu falan.

Futbolun icinde siyaset yok dersek yalan soylemis oluruz. Bu tribun tepkileri devam ederse hakem facialari arta arta bize gelir bence.

carlito dedi ki...

eyvallah, yalnız olmadığımı biliyordum :)

@beagle bu maçta Ozyy'nin de takımın da performansını kırmızı karta kadar değerlendirmek gerek ve daha önce dediğim gibi o ana kadarki performanstan yana benim bir sıkıntım yok.. Ozzy etkisiz oynamıyordu ve o gidişat sürseydi eminim maçı kazandıracak adamlardan biri olacaktı.. tıpkı örneğini verdiğim geçen seneki şampiyonluğu getiren kritik derbilerde yaptığı gibi..

her neyse artık bu derbiyi unutmanın vakti geldi, Karabük maçı postu açılsın da ordan devam edelim..

yilmaz dedi ki...

yalnız iki senedir bizim her mağlubiyetimiz bir kupaya mal oluyor. Bu konuda da dünya lideriyiz zannımca :)

sports guy dedi ki...

Hehe, fb advocaat'a 1 yil daha sozlesme teklif etmis.

Su mac ve sonrasinda olmasini istedigim her sey oluyor ya. Alt tarafi bir kupa maglubiyetini buyutmeyi birakin abi artik lutfen. Bakin aziz takim bjk'ye elenirse olaganustu kongreye gider soylentileri bile vardi. Adamlar maci aldi, aziz rahatladi, advocaat ile sozlesme bile uzatiyor.

Biz karabuk macini dusunelim artik rica ediyorum ya. Adamlar sampiyon olmamiz icin her seyi yapiyor. Gs sakatlar kadrosuna donmus zaten.

Lutfen su karabuk postu acilsin da yuruyelim. Asiri zor mac olacak, afrika kupasindaki adamlari da gelmisken hele. Alirsak muthis avantaj olacak.

hayalet dedi ki...

Advocatın sözleşme uzaması mükemmel bizim için. Seneyede fener yok demek bu. Gerçekten mitrovic'in oyunu, advocatın devamı hayırlara vesile olacak gibi. Bu fb daha çok 4.lük mücadelesi verir.

Unknown dedi ki...

Yalnız her geçen gün medyanın da gazıyla fener mağduriyeti artıyor. Hem suçlu hem güçlü hesabı. Yakında Bjk o kadar pislik yaptı yine de yenildi durumuna gelinecek. Önümüzdeki lig maçından önce de hem mhkya hem de federasyona bu konuda FB camiasından ciddi bir bu sefer bize sahip çıkılsın algısı olacaktır. Çok sinir bozucu gerçekten. İnşallah avrupa liginde esleşir de sadece futbol oynayarak güçlerimizin sinanacagi iki maç oynayabiliriz. İşte o zaman ak g.t kara g.t belli olur.
Bu sürecin uzaması bize çok daha fazla zarar veriyor. O yüzden Övünç Karabük maçı postunu açsın da işimize bakalım.

hayalet dedi ki...

Gerçekten artık bıkkınlık verdi. Adamlar kötü olan durumlarını örtbas etmek için bizim maçı kullanıyor. Klasikleşti artık bu. Karabük maçına odaklanalım artık. 15. Şampiyonluğa 15 maç var. Başakşehir takılacaktır zaten. TOKİ arenaya kadar kayıpsız gidersek şahane olur. İtidalli olalım öncelikle.

Beşiktaş in mağlubiyeti ni bekleyip, ilk fırsatta buraya damlayıp, hemen içindekileri döken insanlara iyi davranın. Onlara 2 yildir bu fırsatı çok çok az veren takiminizla ovunun.çok net belli ki bu birkaç yıl böyle devam edecek.eziklik psikolojisini buraya gelip bosaltmalari 6 ay da bir falan olacak artık. Siz de onlara şevkat ile yaklasin :)onlar tehlikenin farkında o yüzden üstlerine gitmeyin:)

planck dedi ki...

Takım karabüke gitti biz gidemedik, Övünç, Emre yeni başlık diyoruk?

dominic molise dedi ki...

az once ozete bakayim dedim. yarisinda ciktim resmen.
hakem o kadar art niyetli geldi ki bana maci izleyemedim.
bence ucuz bile atlatmisiz.

persie, oguzhan'i uyari sonrasi itiyor. net sari kart.
persie tosic'i indiriyor. net sari kart.
sener, quaresma'ya kaliyor. net sari kart.
sener bir daha daliyor. net sari kart.

burada kapattim.
bir de fener'e calinan bir ofsayt var ki aman allahim
bence ucuz atlatmisiz, saha cezasinin kupada cekilecek olmasi da super olay.
tosic'i sanki aramayiz gibi, nedense cok daginik oynuyor 2 aydir

Zaitsev dedi ki...

@ dominic molise

Hakemin notunun düşme sebebinin ise vermediği Fener golü olması ise işin trajik yanı :)

beagle dedi ki...

Kısaltması ZTK olan kupa. Peh şikeciler uğraşsın dursun.

Hala Fetö metö diyorlar. Deyyus, senin başkanın federasyon başkanına telefon açıp BJK başkanına ceza verme talimatı verdi mi vermedi mi? Verdiyse sürdüğünüz bütün otobanlar... Hapiste bi köşeye atmışlar şikeleri belinden çıkarmışlar belli.

Yorum Gönder

Ara