.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Şubat 2017 Salı

UEL R32 Hapoel Beer Sheva - Beşiktaş


Tarih:  16 Şubat 2017 Perşembe 23.05

Stadyum: Turner Stadium

Hakem Hakkında Bilgi: Martin Atkinson

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Caner Erkin 

Cezalı Oyuncular : Shir Tzedek / Andreas Beck , Adriano , Vincent Aboubakar


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

23 Yorum:

sports guy dedi ki...

Oy masallah bu maci o kadar ciddiye almiyorum ki cezalari komple unutmusum. Tosic sol bek akar herhalde artik :)

Bu arada ciddiye almamamin sebebi elensek umrumda olmayacagindan, yoksa deli fisek bir takimla oynayacagimizi soyleyeyim. Abou cezali olmasaydi keske, is yapardi bu mac. Iyi dinlensin bari, cok ihtiyacimiz olacak sezonun kalaninda.

carlito dedi ki...

cezalar benim de aklımdan çıkmış! bu maçta tosic yerine döner, mitrovic yedek kalır diyordum ama tosic sol bek oynayacağına göre mitroviç devam edecek.. böylesi de iyi, marcelo-mitro ikilisinin biran evvel birbirine alışması lazım.. aboubakar da akhisar maçı itibariyle 11'e döner gibime geliyor..

bu maç çekindiğim bir maç açıkçası, kendi evinde sürpriz işler yapabilen bir takım rakibimiz.. uefa benim de büyük beklentilere girdiğim bir kulvar değil ama daha bu turda elenip özgüven kaybedelim de istemem.. yenilmeden, rövanş için avantajlı bir skor ile dönelim yeter bana, haftaya içeride işi bitiririz.. şöyle en kötü çeyrek final gibi elensek ne lige zararı olur, ne de kötü bir tablo çizmiş oluruz, temiz..

fidddas dedi ki...

mevcuta göre iki kadrom var...

fabri
gg-marcelo-mitrovic-tosic
atiba-inler
q7 talisca-babel
cenk

ya da

fabri
gg-marcelo-mitrovic-tosic
atiba-oğuzhan
q7-tolgay-babel
cenk

ama sürprizli bir kadro çıkabilir. hoca ligi çok çok fazla önemsiyor. burada gollü beraberlik alıp evdeki maça işi bırakmayı da tercih edebilir.

Pheaglix dedi ki...

fabri
beck-marcelo-mitrovic-tosic
atiba-inler
quaresma-talisca-babel
cenk

gibi bir onbir ile çıkarız bence. hem turu içeride geçmek için garantici, hem de kart cezalarının da yardımıyla hafif rotasyonumsu. umarım bir süpriz de bize yapmazlar, yapacaklarsa da 3-2 gibi içeride bizi zora sokmayacak bir skor olur. tahminim 2-1 biz alırız, gollerin biri quaresma'dan.

turgay dedi ki...

bence hoca elenelim diye kalede tolga zengin'i oynatabilir :)

sports guy dedi ki...

Bu arada derbi de pazartesi gunune konmus :) besiktas'i fiksturde dogruyorlar diyenleri de bi sahneye alalim :)

Yarinki macta tek farkli maglubiyet bekliyorum. Anthony Nwakaeme denen hayvanin adini cok gorecegimi tahmin ediyorum Turk sosyal aleminde mac sonrasi ayrica.

EC dedi ki...

Besiktas 2-0 alir...

YSY dedi ki...

Ooo "baklavacılar" ekran başına bu akşam :) kadroda muhtemelen necip var :)

mit dedi ki...

Derbinin pazartesiye konması yetmiyormuş gibi, sonraki hafta da cuma günü oynuyoruz. Beşiktaş'ı kolluyorlar ya hani! Ondan işte bunlar hep...

carlito dedi ki...

@mit derbi sonrası maçımız cuma değil cumartesi oynanacak..
derbinin pazartesi oynanmasına "bu hafta neden pazartesi maçı yok" diyerek itiraz ediyor g.saray cephesi, kendilerince haklılar.. ama geçen sezon stadımız yokken olimpiyat stadında onlarla oynadığımız maç da pazartesiydi ve hiç itiraz etme gereği duymamışlardı nedense! Beşiktaş taraftarı maça gelemeyince sorun yok ama kendilerine gelince işlerine gelmiyor tabii!
esas dertlerinin maça daha az dinlenerek çıkmamız olduğu bariz ortada, yemesinler bizi...

Hidayet dedi ki...

eğer kadro açıklandığı gibiyse (oğuzhan-talisca yok , yerlerine necip-tolgay var ) hoca karabük- fener maçlarındaki zaafları bu arkadaşlara yıkmış gözüküyor. abou cezalı olmaysaydı , muhtemelen cenk de yoktu . şimdi anlamadığım bu maçta zaafiyet yaratırlar diye mi yoklar yoksa hakikaten oynayamayacak kadar kötü mü görüyor hoca bunları ? yine topal adam gibi tek kanatlı oynayacaz gibi geliyor korkarım.

sports guy dedi ki...

@carlito bu argumani cogumuz saniyesinde dusunduk, ve henuz etrafimda karsi cikabilen galatasarayli arkadasim olmadi.

Bence bu sene avrupa'da olmamalari cok koyuyor, acisini bu tarz seylerden cikariyorlar. Hakli da adamlar, ironi yapmadan soyluyorum avrupasiz gs mi olur yahu? Anlayisla karsilamak lazim :)

Necip tercihi falan cok iyi bence ya. Her avrupa deplasmanina neciple cikarim ben, pisman da olmam. Tahminimden daha iyi bi performans gelebilir bu kadro tercihiyle.

carlito dedi ki...

topu ileri taşıyabilen adam yok, ne yapmaya çalıştığımız belli değil.. bu oyun düzeniyle ancak bu şekilde gol bulabilirdik, şansımız yaver gitti ve bulduk ama iki dk dayanamadık..
her iki bekimiz de çok kötü oynuyor, gerekirse genç takımdan adam alıp şu Tosic'i sol bek oynatmamak lazım.. Necip bildiğimiz gibi dünyanın en düz oyuncusu hüviyetinde.. Topu ayağına alıp rakip sahaya sürmeye cesaret edebilen yok, rakibe 2 metre kalınca yan pas yapılıyor hemen.. Tolgay bile topla mesafe katedemiyor.. Bir defa Mitrovic denedi sadece..
2. Yarı Ozzy ve Talisca hamleleri garanti gibi, olmalı da zaten.. Necip'le falan olmaz bu işler..

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Valla Avrupa Kupasi macina Atiba-Necip ile cikacaksak bu kadar ortasaha elemanini neden aldik biz?

Napoli macinda da ayni golu yedik, bunda da. Sen gobegi saglamlayayim diye Atiba-Necip cikarsin, adamlar 5 kisi arasindan gol atar.

Ya gercekten Senol Hoca'nin bazi islerini anlamak mumkun degil. Yahu Atiba-Necip'ten ne zaman fayda geldi ya ne zaman? Beklenti ne yani?

Necip'in sonradan girecegi, katki da verecegi maclar var, olur, olacak. Fakat su macta takim hucuma cikmaya calisirken stoperin arasina giren, top 3. bolgedeyken en alakasiz yerlerde dolanan, Atiba'ya ekstra yuk bindiren, yalandan markaj yapan bir adamin takima katkisi o-la-maz.

Dua edelim de bala gote bir gol attik. Maglubiyet hak ediyor bu kadro.

Yazik ya.

Hidayet dedi ki...

yine avrupa maçları ve yine gol yememeden duramama dakikaları başladı. ne diyelim ,düzelmez bu sene bu defans olayları , bir de 4.2 milyonluk kambur var, et mi balık mı anlaşılamıyor. yahu necip'e fiziksel olarak dirençli diye katlanıyoruz , adamdan net bir dm hamlesi gerektiği yerde gelmiyor. şu rakibe bile gol atıtıktan sonra 2 dk direnç gösteremeyeceksek, nasıl şampiyon olacaz ?

YSY dedi ki...

Hepsinden öte abi bu tolgay ne zaman düzelecek ya. Bir adam sürekli aynı yerde top kaybı yapar mı ? Bir değil iki değil..

Hidayet dedi ki...

valla bravo cenk'e , öyle böyle diyoruz ama adam da atıyor , babel'i de beğendim ,alandan allah razı olsun. şampiyon olacaksak bu adam katkı yapacak. karabük'ü de yenerdik böyle uyuta uyuta .

Tolgay kotu oynamasina kotu oynadi, kabul ama ilk yaridaki dizilis ve hucum planinda Tolgay'a da suc bulamiyorum ben. Atiba-Necip'in onune koyuyorsun, bir yanda Quaresma cizgiden ozel davetle ayriliyor, ama takimdaki en yaratici isim oldugu icin toplar ona gidiyor, eh oyle olunca Babel pasifize oluyor. Tolgay'a da 40 metrelik alan verip "sen burada top oyna" diyoruz.

Yani ucuncu golu kontradan attik mesela, kabul, ama mac boyu buldugumuz kontra firsatlarinin hicbirinden yararlanamamistik. Sahaya cikan 11'in ne yapacagi onemli. Sen Necip'i gene oynatirsin ama sol ic oynatirsin mesela, hem defansif zaafini kesersin hem de zorla pas orgusune dahil edersin. Ya da Quaresma'ya "Gokhan'a da kosu yaptir biraz" diye kizarsin, zorla iceri sokarsin. Onu yapmak icin de sag icte pas yapacak adam kullanirsin Tolgay gibi vs.

Yani su maci 3-1 aldik ama kalede Tolga olsa ya da Barda bir tik daha becerikli olsa en az 3-1 vermistik. Ben boyle bir sacma oyun duzeni hatirlamiyorum diyecem ama hatirliyorum, gecen hafta Karabuk.

Yani demek istedigim su: Birer birer hicbir oyuncuya kizmam bugun, istedigi kadar kotu oynamis olsunlar. Su oyun plani, su duzen sacma otesiydi. Herkese 10, Senol Hoca'ya 1 veresim var. Fabri'ye 15 vermem gerekiyor gerci o zaman.

Armagan dedi ki...

Tosic'i begendim, bu turu atlattık iyi ki. Lige konsantre olacak olmamız çok iyi oldu.

Bu hafta sonu ilk dakikalardan aynı ciddiyetle çıkıp,maçı ilk yarıdan bitirip derbiye hazır olarak çıkmamız lazım.

Zaitsev dedi ki...

* Cezalılar, yedek bırakılanlar derken epey adam dinlendirdik..Ciddiyet yoktu ilk yarı takımda.
* Hoca berabere gitsin maç, 2ci yarı Talisca Oğuzhan sokarım maçı alırım demiş kafasında.
* Necip gömülecek kadar kötü değildi. Özellikle 2ci yarı beklediğimden iyiydi.
*Tolgay'dan bir cacık olmaz. Top kaptırdı durdu. Arkasında çevresinde oynayan oyunculardan bağımsız herkesten kötüydü. Varsa talibi para kazanmak lazım.
*Cenk ayrı bir muamma. Attığı goldeki güzel işine mi sevinsek? ilk yarı Kemalettin gibi yaydan kafayla topu kaleye yollamasına mı kızsak bilemedim :)
*Babel'in pek gönlü yoktu oynamaya ama 2ci yarı Tosiç'le iyi yüklendi sol kanattan. Bu şekilde GG'yi de dinlendirdik 2ci yarı.

carlito dedi ki...

devre arası yorumumda Tosic'i gömdüm biraz ama ikinci yarı özellikle ofansif olarak faydalı olduğunu kabul etmem gerek..
Babel skora etki edemese de top tutma konusunda büyük katkı sağlıyor takıma, ne Olcay ne Kerim bu konuda yararlı olabiliyordu..
Tolgay ağır hayal kırıklığı.. evet oyun planı anlamında ne yaptığı belirsiz bir görüntümüz vardı, bu Tolgay'ın çok etkili olmamasını açıklayabilir belki, ama her aldığı topu ezmesini, 20 metre top sürecek güce sahip olmayıp yerlerde sürünmesini açıklayamaz.. Necip dümdüz bir adam ama en azından onun kadar saçma sapan top kayıplarıyla zarar vermiyor.. bugün Tolgay'ın laubalilikleriyle kaptırdığı topların birinde golü yemediysek bu tamamen rakibin beceriksizliğinden.. bugüne kadar kişisel olarak da sempatim olduğu için hep destekçisi olmaya çalıştım ama şu maçtan sonra bir daha Tolgay'ın 11'e alınmayışını sorgulamam..
Fabri-Marcelo-Atiba üçlüsü bu takımın omurgasını oluşturuyor.. bunlara zeval gelmesin yeterki..
Talisca daha erken girebilirdi, 2. gol sonrası hemen girse skoru erken koparabilirdik..
Cenk özellikle 2. yarı üretkendi.. evet kızdığımız çok şeyi var, en basit örnek; kafa hakimiyeti olan bir oyuncu olmasına rağmen bir tek uzun gelen yüksek topu indiremiyor.. pivot santrafor özelliklerinin zerresi yok adamda.. ama bunlara rağmen Beşiktaş gibi büyük bir takımın santraforu nasıl olabiliyor sorusunun cevabını da attığımız 2. golde gösterdi.. üst düzey gol vuruşu yeteneklerine sahip.. o golü atabilecek yerli santrafor çok az bu ülkede..

bu maçı eksisiyle artısıyla düşündüğümüzde alabileceğimiz en mükemmel skorla bitirdik.. gs derbisi öncesi oynayacağımız rövanş maçının formaliteye dönüşmesi harika oldu, hoca istediği rotasyonu yapabilir o gün.. eğer derbiyi kazanmak gibi bir başarı gösterebilirsek ligi erken koparıp uefa'ya daha çok eğilebilme gibi bir şans dahi oluşabilir, dinimiz amin!

Yorum Gönder

Ara