.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Şubat 2017 Perşembe

STSL 20 KDÇ Karabükspor- Beşiktaş


Tarih:  10 Şubat 2017 Cuma 19.00

Stadyum: Dr. Necmettin Şeyhoğlu 

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( BJK 17G 8B 3M / KS 2G 1B 7M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Caner Erkin , Demba Ba , Ersan Gülüm

Cezalı Oyuncular : - / Dusko Tosic


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

55 Yorum:

dominic molise dedi ki...

oncelikle takim olarak bence en buyuk avantajimiz ilk yaridaki daginikligi atmis olmamiz. bir turlu oturmayan 11 denemelerinden sonra sanki su an herkesin yeri az cok belli gibi oldu ki bu da gecen haftaki konya macina yansidi. ozellikle beni en cok sevindiren kerim frei'in gidisi oldu. hoca da buyuk ihtimalle rahatlamistir.

ilk 11+3'un oturmasi takimin da pas trafigini ve yardimlasmasini guclendiriyor. bence karabuk macinda topun ileride daha fazla kalabilmesi icin abubakar'a ihtiyac duyacagiz, cenk'e atilan top geri sekiyor cok fazla. bu da atiba'nin daha fazla kosmasi demek ki deplasmanda tek atiba karabuk gibi "takimi" durdurmaya yetmeyebilir. cenk de en iyi yaptigi seyi, yedekten girmeyi yapar. keza tolgay da super bir yedek.

ozetle, ilk 11'de abu'yu bekliyorum. takimin geri kalanini yazmiyor olmam bile maalesef ilk yaridaki en buyuk eksigimizdi zaten.

oyun akisi tahmini: ilk yari sonlarina dogru bi gol buluruz. ikinci yari zorlansak da kazaniriz. 0-1

talisca-tolgay, cenk-abu degisir.

carlito dedi ki...

aynı fikirdeyim ama Aboubakar'ı ayağının tozuyla hemen 11'e koyacağını sanmıyorum hocanın.. muhtemelen son yarım saat kullanır..
Tosic-Mitrovic değişikliği dışında herhangi bir sürpriz de olmaz, olmasın da zaten.. çantada keklik bir maç değil elbette ama kazanacağımızı düşünüyorum.. osmanlı benzeri bir maç olabilir, ama gol de yersek şaşırmam, son dakikaların sıkıntılı geçmesini bekliyorum..
skor tahminim 2-1 alırız, talisca'dan gol beklentim var..

EC dedi ki...

hakeme dikkat diyorum...

bizi sinirlendirecek, kartlarla bu mac ve gelecek maclar icin zarar verecek SIRITKAN ama SINSI bir kisi..

Takimin hepsinin, hakeme ve rakibe bakmaksizin futbola odaklanip maci almasi lazim..

bu yil rakip sadece SARISIN lar degil..

Avrupa dan gelecek EURO kokusu almis Gumusdag, 5Tepe cemaati de isin icinde..

Hakemler, Medya vb is 5Tepe Olunca aninda degisiyor..

Bence tum bu pislikleri simdiden UEFA ve FIFA ya iletip Turkiye de ( her zaman oldugu gibi) Siyasetin Futbol a dibine kadar nasil battigini ifsa etmeli.

Is sadece Futbol ile olsa BESIKTAS kesin SAMPIYON..

SALDIR BESIKTAS

beagle dedi ki...

Prensip tamam da Abu ve Cenk yapıları gereği tam tersine uygun. Yani Abu ile çık, yıpratsın. Son 30 Cenki sok, boş bulursa çaksın.

Bir kere de göstermelikten boş iş yapmayıp (hayalet santrafor Cenk'i 11 başlatmak gibi) takım için iyi olanı yapsak? Bana kalsa zaten Cenk yerine stoperlerden birini koyardım santrafora. Sonra Q7 bol bol orta kessin.

yilmaz dedi ki...

rakibe direnç kazandıracak herşeyden uzak durmak gerek. Mümkünse ilk yarıda skoru bulup rölantide götürmeli maçı. Fener maçları sonrası hep tekliyoruz. Bu yüzden bu maçı terapi maçı gibi oynamalı. İlk yarıda hızlıca skoru bul, rakibi kalenden uzak tut. İkinci yarı relax.

planck dedi ki...

mitroviç veya q7ye kırmızı bekliyorum. abunun uçak rötar yapmış otobüse koşarak yetişmiş diyorlar :)) 1.5 aydır takımdan uzak adamı takıma katıldıktan sonraki gün 11 çıkartmak çok mantıklı olmaz sanki.

xiyar dedi ki...

abu'yu kabullenmissin sanki (: bence de cenk'in yerinde marcelo oynasa daha verimli olurdu.

sports guy dedi ki...

Merak ettigim icin bakayim dedim "fener maclari sonrasi hep tekliyoruz" cumlesine.

Senol gunes geldiginden beri 3 tane fb maci yapmisiz.

Gecen sene 3-2lik galibiyet sonrasi deplasmanda 2-1lik eskisehi galibiyeti.

Gecen sene deplasmanda 2-0lik yenilgi sonrasi icerde 3-1lik eskisehir galibiyeti.

Bu sene 0-0 biten mac sonrasi 2-1lik bursaspor galibiyeti var.

Kastedilen senol hoca donemi oncesiyse onu bilemem tabii. Ama o geldiginden beri takim psikolojisinde genel olarak bir iyilesme ve "dusmeme" oldugunu gozlemlemek zor degil.

Kiev'den 6 yedi de dagilmasina izin vermedi takimin Senol hoca.

Ha psikolojik olarak degil de oyun olarak zor olacak mac bence. Ona daha detayli deginiriz mac saati oncesi.

yilmaz dedi ki...

@sports guy evet haklısın son dönemde fener maçları sonrası böyle bir durum olmuyor. Bende daha önceki abuk sabuk maçlar bilinç altı yaptı demek ki.

beagle dedi ki...

Transfer sezonu kapaninca eldeki malzemeye bakariz. Mümkün olsa 1. Tercihim Marcelo olurdu.
Sezon acildigi gün de Abu ve Quaresmayi ayaklarina sika sika kovalardim :)
Ha Abu gaz almis olur 15 gol atar ikinci yari, bakariz o zaman.

sports guy dedi ki...

Rvp'nin 3 mac Tosic'in 4 mac ceza almasina baya guldum. Fener medyasi cildirir simdi "ama profesyonellik?!" Diye.

Simdi tosic'e niye 4 mac diyenler gelmeden hemen belirteyim, birine direk kirmizi ciktigi icin normal.

Ha bu arada, rvp'ye "LIGDER OYUNCU AGBII" diyenleri de bi suraya alalim. Takimin ligde seri galibiyete ihtiyaci varken bi kupa maci ugruna 3 mac ceza alan lidere bak sen ya.

Sezonun ilk yarisindan kisirliklar sebebiyle nefret ettim de, ocak ayindan beri cok egleniyorum valla. Boyle devam.

Ha bu arada senol hoca yokken napicaz o onemli. Tahkime itiraz yetismez yarinki maca, tamer hocayla cikicaz artik. Guveniyorum ben ona da. Zaten bi gun hoca giderse o gecsin isterim oraya. Iyi bir sinav olur.

beagle dedi ki...

Tamer Tuna'dan önce Rıza veya Şifo'nun hakları olabilir diye düşünüyorum. Çok özel iki adamdı. TD kariyerleri de iyi. İkisinin de ortak eksiği mürekkep yalamışlıkta. Bu sebepten Tamer yardımcıları olarak ekolü devam ettirirse Güneş'ten sonra Rıza veya Şifo derim. (Rıza'nın ilk dönemi saymayalım diyeceğim de Galibiyet oranı %60 civarındayken kovulmuş...)

Pheaglix dedi ki...

maçı kaybedersek el birliğiyle krize sokuluruz. ülkenin futbol dinamikleri çok enteresan gerçekten, ligde kolay kolay puan kaybetmez denen takım bir hakem faciası ardından gelen aptallıkla (hatanın büyüğü tosic'in) krizin eşiğine geliyor. yarın gelebilecek olası bir kırmızı kartlı puan kaybı ibb'yi ya da gs'yi şampiyon yapar.

rüyamda 3-1 yenildiğimizi gördüm, umarım tersi çıkar.

BurkayJK dedi ki...

@beagle

Niyetim maç başlığı altında 'gelecekteki teknik direktörümüz' konusu açmak değil ama bahsi geçince dayanamadım. Rıza o makamdan uzak dursun. (Geçmiş Beşiktaş antrenörlüğü ile alakasız) Rıza özellikle Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlardan sonra çok ağlamıştır. Üstelik Fenerbahçe veya Galatasaray maçlarından sonra hiçbir zaman bu şekilde ses çıkarmamıştır. Kendisini teknik direktörümüz olarak görmek isteyeceğimi düşünmüyorum. Şenol Güneş ile en az iki sezon daha devam.

planck dedi ki...

bugün atibanın doğumgünü kutlanmış başkan ilk defa bir doğumgününe gitmiş :) d.günü çocuğuna pasta yedirme merasimi oluyor normalde ama atiba herhalde şekerli hiçbirşey yemediğinden pastayı da marceloya yedirmiş, ardından gökhanla q7 üşüşüyorlar pastaya :D atiba 40ına kadar oynar bu gidişle, inşallah amin.

carlito dedi ki...

Atiba haftalardır sarı kart ceza sınırında, bu haftaya kadar iyi dayandı ama haftaya iki UEFA maçı arası içerde oynayacağımız ve çantada keklik denilebilecek bir Akhisar maçı varken bu hafta bir sarı kart görüp cezasını gs deplasmanı öncesi çekse hiç fena olmazdı, hatta bugün kart görmese de o maçta Atiba'yı dinlendirmesi mantıklı olabilir.. zaten Akhisar maçında belli bir ölçüde rotasyon da yapacağını tahmin ediyorum Şenol hocanın, zira perşembe gecesi 23'te İsrail'de oynadıktan sonra pazar günü 19'da tekrar maça çıkılacak.. g.saray'ın bile 6 attığı bir takıma karşı da bir zahmet bazı as oyuncular dinlendirilsin!

neyse bugün bir kazanalım da, en kritik eşiği atlatmış olacağız o zaman.. galibiyet halinde tüm rakiplerin zorlu maçlara çıkacağı bir hafta sonu da daha keyifli hale gelecektir ;) aksi ihtimali düşünmek bile istemiyorum..

Unknown dedi ki...

Konya maçı sonrası tam rahatladık derken araya giren basiretsiz vir maç sonrası kıytırık karabük deplasmanı bile "olmak ya da olmamak"meselesine geldi.!
1-0 olsun bizim olsun demiyorum,5-0 olsun millet uyuyamasın!

planck dedi ki...

maç öncesi stresi atmak için bire bir: https://twitter.com/12numaraorg/status/829761155610587137

hastati dedi ki...

kendimce cenk tosun-gomez kiyaslamasi yapip cenk'e sallayayim derken soyle birsey gozume carpti.19. haftaya kadar
maclarda takimi one geciren gol cenk ile gomez ayni=5
takima beraberlik getiren gollerde soyle cenk=1 gomez=3
gomez ilk 3 hafta yoktu gecen sezon. cenk ise nerdeyse her mac 90 dakka var sahada.
oyun icinde kayboluyor felan ama cinlilere istatistik kagitlariyla felan okutabiliriz cenk'i.burak yilmaz hesaaaaaabi

beagle dedi ki...

Sırası geldiği için Mitroviç, sadakat kontejanı yada whatever'dan Cenk 11'de. Yenik duruma düşene kadar böyle demekki.

Bu tip ısrarlar yapmadan ligin en iyi iç saha takımlarından birine karşı, bacakları tutuyorsa Ersan ve Abu ile başlamak lazımdı. Mitroviç Marcelo'nun, Cenk de Talisca'nın yedeği benim gözümde.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yaridaki sacma sapan kadro denemelerinden kurtulduk hele sukur. Mantikli ve istikrarli bir 11'le oynuyoruz sonunda.
Ama aklima su takildi; yedekte Atinc, Beck ve G.Inler varken Aras yerine Necip'in olmasi sacma degil mi? Sanirim yerli/altyapi kontenjani sikintisi yok.
Elimizdeki tek hucum alternatifi Aboubakar kulubede (Omer sakat, Olcay, Frei artik yok). Tolgay'i orta saha olarak sayiyorum. Geriye dussek veya ihtiyac olsa elimiz kolumuz bagli. Aras bu kadar mi kotu form olarak?

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Kanatlari iyi savundular, Adriano karttan sonra tedirgin oynadi sanki. GGde ilk 20-25 dk pek oyun icinde degildi. gerektikce otobusu de cekiyorlar; ortadan da delemeyince kisir bir mac oldu. Onlarin da hucum anlaminda cok bir seyleri yok, 1 tane kritik pozisyon oldu sanirsam. Yatabare denilen eleman da yuvarlanmalara doyamadi.

Onde sabirli oynarsak golu buluruz. Duran toptan firsatlar oldu ama iyi degerlendiremedik. Bugun Cenk'ten olmayacak galiba 65'ten sonra Abu'yu denemek gerek; birkac guzel pasi oldu ama arada cok kayboluyor. Tam Talisca'lik mac aslinda, ceza sahasi civarinda daha sik topla bulusturmak lazim.

beagle dedi ki...

Futbol basit oyun. Zorlastiran Cenkle başlamak gibi skimsonik fikirler...

Hidayet dedi ki...

şu cenk-talisca yerine birini tercih edip, boşalan yere tolgay'ı koysa, oyunu elimizde tutardık. demek konya maçı bir istisnaymış. iki ileri bir geri. sürekl, quaresma-orta, başka hiçbir plan yok

beagle dedi ki...

Olcaya pektemeke kazma diye yuklendi gondertti ya taraftar.Asil kazma mac basina 300 top kaybi yapip, sonra da Talisca'nin frikigine gidip vuran Qimil zararlisidir.

Hidayet dedi ki...

ufff..işte hayallerdeki beşiktaş. rıza hoca, olcay dönecek.. gönderdiler ya işte .hem de hoca ,yönetim topyekün gönderdiler. quaresma kötü de oğuzhan ne ya ? cenk ne ? talisca ne ? fakat adamın 1 numaralı adamı gitti ya, hem de q7 den iyi diyordu .akıl hep orda

Bu kadar gerizekali bir hucum plani ile 2-1 iyi skor.

Quaresma'nin olayi bu iste. Iyi oynadiginda takimi goturen, kilit acan nitelikte bir adam. Gununde degilse de kenara sinip bok bok orta yapan bir adam. Sonra gidip Talisca'nin yerindeki frikige de konan bir adam yetmezmis gibi. Merkezde aksiyona girdi bir kere, 3 pasla gol bulduk. LAN BUTUN MAC NIYE YAPMADINIZ BUNU?

Neyse saglik olsun. Aboubakar haftaya formayi geri alir, dertler biter.

beagle dedi ki...

Takim kazanirken canini disine takanlara düşman sirk izleyicisi. Idealindeki takim 11 free styleci. Hep beraber mabadda top sektirecekler

hastati dedi ki...

cenk'e topsuz oyunda yoksun demisler, yanlis anlamis:)

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar gelince de dertler bitmeyecek, zira o da yetersiz.
Bu mac Mitrovic transferini begenenlere kapak olsun. O gereksize 4 milyon bayilmasaydik ve o parayla adam akilli bir golcu kiralasaydik bu mac bizimdi. Gomez'in etkisi sadece gol sayisiyla aciklanamaz. Zor/basa bas giden maclarda ilk pozisyonda golu atip maci ceviriyordu, bu seneki en buyuk sikintimiz bu.
Kazandigimiz maclarin neredeyse tamami cok iyi oynadigimiz maclar. Kotu oynadigimiz maclarin neredeyse tamaminda puan kaybettik. Gomez cikiyordu atiyordu maci kopariyordu. Cenk ne yaptigini bilmiyor. Takimin rakibi ezip paspas ettigi maclarda isterse 48 gol atsin, yemiyor iste. Burada cikip golunu atip maci cevireceksin, ekstra katkiyi yapacaksin. Yapamiyorsan sittin sene ilk 11 formasi goremezsin. Aboubakar da care degil maalesef. Ilk yarida Cenk 2 tane iyi top aldi (uzun topta cikaramadi pasi, kale sahasi onunde iyi vuramadi). O toplar Gomez'e gelse 1'inde ya atar ya attirirdi. Rakipte Zec, Yatabare, Selezynov ayni anda sahada, bizde Cenk anasini satayim. Devre arasinda forvet almamak umarim pahaliya patlamaz ve bu puan kaybi istisna olur.

carlito dedi ki...

Takım olarak çok kötüydük.. Çabuk oynamaya çalışan tek adam olan Atiba ve biraz da Mitrovic dışında iyi olan yoktu.. Adriano sahanın en kötüsüydü, İsmail bile daha etkili oynardı.. Şu an sadece cv'sinin ekmeğini yiyen, tatil yapmaya gelmiş bir oyuncu görüntüsünde.. Alternatifsiz de kalınca tamamen sermiş belli ki, Caner'in dönüşünü iple çekiyorum!
Cenk de ondan aşağı kalır değildi, her topu ayağına bekledi, rakip savunmayı azıcık bile zorlamadı.. Bütün ortalar ön direğe geldiği halde bir kez öne koşmadı.. Tek bir yüksek top almayı bırak, kafasını bile değdiremedi.. Hepsinin üstüne yenilen ikinci golde de topa vurduran adamdı.. Son yarım saatlerin hamle oyuncusu olduğunu tekrar gösterdi..
Demba sağlam şekilde dönene dek Abu ile başlamalıyız, en azından rakibi yoran ve bozan bir adam.. Talisca da Abu varken daha etkili olabilir..

Oğuzhan maalesef çok etkisizdi, yediğimiz ilk gol tamamen onun yüzündendi.. Bir kayarak gelen oyuncu yüzünden kız çocuğu gibi korkarak topu bırakıp hakeme itiraz edeceğine, o topa sağlam bassa en kötü faul alırdı ve o golü yemezdik.. Onu en çok savunan adam benim ama böyle rezil oynarsa yerin dibine sokmayı da biliriz kusura bakmasın!

Geçen haftaki şovdan sonra bir kupa mağlubiyeti aldık diye gene mental olarak ayakta kalamadık, gerçekten bıktım artık bu takımın şu hallerinden.. Bir kez de şu kritik eşik atlama maçlarını kazanın ulan! Hiç yoktan yere tüm rakiplere şampiyonluk umudu vermiş olduk, ne gereği vardı?
tüm haftasonu zehir oldu yemin ederim :(

Armagan dedi ki...

Acin bakin 30 orta ustu yaptigimiz maclarin cogunda puan kaybetmisiz, geri kalaninda da zorlanmisiz. Bu ne demek oyunu bir turlu kale onune getiremiyoruz demek. Tandem birbirini tanimiyor, Cenk falan da var ama asil sorun bu.

Talisca'nin Sosa'ya evrilmesini beklemiyoruz zaten ama ortadan top surup savunmanin dengesini bozmazsak, mac don baba donelimle q7'nin iyi orta acmasina ve Cenk hazretlerinin savunma arasinda kaybolmayip topla bulusmasina kaliyor. Bu sistem iyi guzel ama devamli bunu zorlarsak rakip de sol bekiyle onlem alir seni boyler kitler.

Sonucta o topu Atiba surmeyecegine gore, ya Mitrovic cikacak (ki bunu Fener macinda yaptik bir daha denemeyelim), ya kanatlar verkacla girecek (ki bu oyunun belirli bir suresinden sonra oluyor ki is isten geciyor) ya da bunu Oguzhan Talisca'yla beraber yapacak. Simdi diyeceksiniz Talisca uzun zamandir yoktu... Oyle pozisyonlar var ki Tolgay geride hareketsiz bekliyor. Kisacasi bu calisilmamis,planlanmamis ve belki de istenmiyor. Ama Karabuk bile otobusu cektiginde bizi zora sokuyorsa uzaktan sutla bunu da arada denemek zorundayizdir anlamina geliyor.

Aslinda iyi "bir" sablon oturttuk ama bunu yapabildigimiz ilk maclardan birinde Karabuk'e denk gelmek sanssizlik oldu. Tebrik etmek istiyorum, adamlar ozellikle savunmayi gercekten iyi calismislar. Ama bu Cenk'in kotu olmadigini anlamina gelmiyor. Cok statik ve bu zaten akmakta zorlanan oyunu daha da agirlastiriyor. Ortalara da iyi cikamadiginda yani o gun gununde degilse iyice cekilmez oluyor. Dusuncem Aboubakar'i 90 dk tutup, macin sonlarina dogru kanattan kim kotuyse onu Cenk'le degistirmek.Burada 8 numara kimse onun Talisca'yla olan paslasmalari ve topun iceri surulmesi ve uzaktan sutlar en az orta ve duran toplar kadar kritik.

Gs maci hedef maci haline geldi, uefa'da ilk macta 2-3 farkli galip gelip Akhisar'i evde kazasiz gecip moralli bir sekilde gitmeliyiz. Uefa maci Abu icin hedef maci olmali ve icimde iyi geccegine dair bir his var.

Unknown dedi ki...

Atiba dışında takımı beğenmedim çünkü rakip kadar oyunu istemediler. Akıllar hala fener maçındaydı, organize olamadık. Bunda rakibin iyi takım olmasının payı da vardı.

Rakiplerimizin futbol içi/dışı sertliğe başvurduğunda geri adım atmamızdan açıkçası ben yıldım. Biraz fizik gücü yerinde olan takımlara karşı siniyoruz. Hiç direnç gösteremiyoruz. Mesela ilk napoli maçı bunun için mükemmel bir örnektiç Napoli gerçekten çok diri bir takımdı ve futbol içinde temaslı oyunu ile bizi sindirdi, eğer o gün şans yanımızda olmasaydı farklı kaybedebilirdik ama kazandık. Geçen hafta fener maçında futbol dışı temaslı oynadı rakip ve kendi oyun çizgimizin dışına çıktık çünkü sahada oyuna liderlik edecek adamlarımız yoktu. Oğuzhan ve Talisca'yı sahada göremedim. Cenk'in oyuna motivasyonu berbattı. Quaresma'nın top ezme canavarına dönüşmesine delirdim. Bunları beraber yapmadığımız maçları kazanırız ama bunlar bir araya gelince kazanmamız imkansız.

Eğer şampiyon olacaksak, ligin ikinci yarısı itibariyle hakemlerin bize karşı cephe almalarının ve sahadaki üçüncü bir taraf olmalarının ardından daha sert oynamayı veya bu sertliğe karşı nasıl oynayacağımızı öğrenmemiz lazım. Yoksa...

Hidayet dedi ki...

adamın aklı fikri mabadda. ne varsa orada. her hafta bir mabad muhabbeti tutturdu gidiyor. amele sevici . fener maçında "olcay lazım bu takıma" diye bağırıyor . bu maçta yine olcay. ilk sezon sonuna doğru tolgay gitsin, satılsın, abou cacık olmaz diyordu, q7'ye tekme basıyordu, olmadı. takımın en pahalı oyuncusu, kaptanı 60 da oyundan çıkıyor (sene başındaki maçlar gibi ) , omurga berbat (ozzy-talisca-cenk), ama adam takık . sanki quaresma gönderdi olcay2ı. sirk topçusu bu yıl avrupa şampiyonu olan takımda oynadı , senin takımında en çok asisti yaptı. takımının tüm hücum planı topu bu adama atmaktan ibaret. adam hala sirk oyuncusu diyor. sanki keendisi m. city de hoca. kalksın mabadlar sandalyelerden, bıraksın eller klavyeleri, bugünlük yeter artık cm. save et ve çık.

Quaresma bunun için var zaten . Ana plan işlemiyorsa herkesi sorumluluk almaktan kurtarıyor . Günah keçisi de oluyor kahraman da oluyor . Bugün de yapabildiğini yaptı gününde değildi orası ayrı .

Sıkışık alanda organize bi defansa karşı tempoyu sürdürülebilir şekilde arttırmak zaten bizim harcımız bir iş değil . Cenk gibi oyunun ceza sahası bitiriciliği dışında hiç bir kısmına katkıda bulunmayan bir adam da var . Babel ve Oğuzhan maçı ön koltuktan seyrediyor .

Biraz motivasyon problemi , biraz dersine çalışmama . Olur böyle şeyler .

yilmaz dedi ki...

bu takıma bu kadar uzun top oynamayı, bu kadar geriden orta yapmayı kim tembihlediyse, onun futboldan sonsuza kadar uzaklaştırılması lazım.

Hayatımda gördüğüm en kötü futbol okumalarından biriydi Tamer hoca'nın bu akşamki performansı. İlk yarıda kötü de olsa birşeyler oynamaya çalışan bi takım vardı, ikinci yarıda ne olduysa birden 40-50 metreden 4 stoper arasındaki bir adama top şişirmeye çalıştık. Sonrada bir ortasaha çıkarıp bir ortasaha soktuk oyuna. Kötü oynuyor denilen Oğuzhan oyundan çıktıktan sonra da zaten kim beşiktaş kim karabük belli değildi.

Defalarca işin kolayına kaçıp kenar ortası denediğimiz bir maçta göbekten gelmeyi bir kez deneyip onda da golü attık ya umarım bunu bari analiz eder teknik yönetim.

Beşiktaş 55-60 gibi geriye düştü, oyuncu değişiklikleri bu dakikadan sonra geldi. Oyuncu değişiklikleri ozzie-tolgay, babel-abou. Skandal bir kenar yönetimiydi

Ben bu maçta hiçbir futbolcuya kusur bulamıyorum. Quaresma'ya kızacağım bu kadar geriden ortayı niye yaptı diye ama mitrovic, atiba,tolgay gibi hiç alakası bile olmayan adamlar da aynı şeyi yaptı. Belli ki bunu hoca istedi.

QuaresmA dedi ki...

Ya arkadaş amaç üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?

1) Sosa, Gomez gitmişken; Talisca, Caner aşağı yukarı bugüne kadar sakatken; Oğuzhan geçen sezona göre ne oynadığı belirsizken ve haliyle Q7'nin ayağına bakarken, Q7 de iyisiyle kötüsüyle takımı tepede tutarken ve Şampiyonlar Ligi'nde golleriyle gruptan çıkmayı son maça taşırken iyiydi de bu maçta mı kötü oldu? O zaman neredeydiniz ??

2) Abi Olcay demeyin ya. Beşiktaş'a hizmetleri için ve güzel karakteri için ben de minnettarım ama siz de görüyorsunuz: Olcay futbol topuyla ne yapabiliyorsa Babel aynısını 5000 TL'lik bronz bozuk parayla yapar.

3) Quaresma'nın kontratına hiç laf etmeyin, adam yatmak istese gittiği günden beri Körfez ülkelerinde takılırdı. Aramızda Avrupa'da yaşayan okur/yazarlar da vardır. Açın random bir futbol takipçisinin önüne Beşiktaş kadrosunu ve en çok tanıdıkları topçuyu seçmelerini isteyin. Sizce kim çıkacak? Quaresma Quaresma, oley oley oley.

Quaresma geçen seneki daha güçlü olan Beşiktaş'ta olmasa bile günümüzdeki Beşiktaş'ın 1 numaralı starıdır. Şampiyonlar Ligi'nde frikik gollerinin takarken iyiydi de şimdi mi kötü oldu? Her oyuncunun ve her takımın kötü günleri olur. Bu sebeple burada yazan arkadaşlarımı sağduyuya ve bağcıyı dövmektense üzüm yemeye davet ediyorum.

ideal 11 dedi ki...

sözleşmesi bittiğinde emekli olacak son sözleşmesini imza atmış oyuncular oldukça fazlalaştı

tosic : 34 yaş

adriano : 35 yaş

gökhan gönül:35 yaş

atiba : 35 yaş (oynar)

gökhan inler: 34 yaş

babel : 33 yaş

kü7 : 37 yaş (hangi akıllı bu yapıldı merak ediyorum)

eğer saha sonuçları olumsuz olursa bunları elden çıkarmakta zor olacak.kemiksiz okkalı sözleşmeler yapıldı.takımı gençleştireyim dersen genç oyunculara şans verirsen yedek kulübesinde milyon avroluk oyuncular olacak.maddi manevi zarar.

veliyede ayrı parantez açmak lazım.vatiba ikilisi 3 yıl oldukça etkili oldu.iyi güzel.lakin 2015 yılının ocak ayında ne diye 4 yıllık sözleşme yapıyorsun aga.kaçıran mı var veliyi.yap 2 yıllık sözleşme geç öteye.veli 2019 yılına kadar beşiktaşta.

başarı için proje den vazgeçildi sanırım.başarının büyüsü ile tecrübeli oyuncularla bu başarıyı devam ettiririm mantığı ile hareket edildi.lakin günümüz futbolunun olmaz olmaz olayı etkin pres tir yani koşmak.moses çelsi de formayı kaparken koşması onu ön plana çıkardı.feda sezonunda takımın espirilerinden biri takım halinde koşmak idi.tabi yaş ortalaması düşük ve hedefi olan oyunculardı çoğu.

o dönemler hedefe ulaşılamadı ama yol doğru yol idi.doğru proje idi.şimdi hedefe ulaşıldı.ama yol doğru değil.hatta bu senede hedefe ulaşılsa gene doğru yol bu değil.

ideal 11 dedi ki...

kü7 ile sözleşme uzatmak isteyebilirsin anlarım.asist sayıları fena değil.lakin bu sözleşmenin uzatılma tarihi 1 er yıllık olmalı idi.yani 2018 e kadar uzat.niye 2020 aga.kü 7 yi alan mı olacak bu yaşta.porto da 700 bin avroya oynuyordu.senden alacak senelik kemiksiz 2.5 milyon avro.37 yaşına kadar.tekme de sallar trivela da yapar.

ben her zaman söylerim. 31 yaşına gelmiş oyuncularla her zaman +1 yıllık sözleşme uzatırsın.misal 27 yaşındaki oyuncuyla en fazla 4 senelik sözleşme yaparsın.oyuncuların düşündüğü emeklilik yaşı genelde 35 tir.35 yaşına kadar para yapmak isterler .haliyle 31 den 35 yaşına kadar 4 yıl var.27 yaşında 4 yıllık sözleşme yaparsan oyuncu hemen yatışa geçmez.yatışa geçerse son 4 yıllık sözleşmesini tehlikeye atar.

tabi bide şu var.günümüzde 31 yaşına kadar gelmiş oyunculardan hala ciddi bonservis kazanan var.yani 27 yaşında 4 yıllık sözleşme yaparsan bonservis kazanma durumun var.ama 31 den sonra bonservis kazanma durumu çok düşük.

oyuncu ile son sözleşmesini yapmak büyük risk.onunçün 31 yaşından sonra sözleşmeler +1 yıllık şeklinde devam etmeli. kulüp zarar etmemesi için.tabi oyuncuda bu durumda kendini salamaz.sonraki yıl +1 yıl daha sözleşme kapabilmek için oynar

clutch dedi ki...

Sezonun en kötü futbolunu oynadık sanırım bu akşam..kötü oyun olabilir ama beni hayalkırıklığına uğratan nokta takımın maça yeterince asılmaması ve maglubiyeti kabullenmesi idi. Feda zamanından beri şu kabullenişi gördüğümüz maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

1)Q7-talisca-babel üçlüsünün içerdeki maçlar için ideal olduğunu, deplasmanlarda ise bize sıkıntı yaratacağını düşünüyorum, deplasmanlarda bu üçlüden biri kesilip abu ile başlanması daha uygun gözüküyor.

2)Bu takımda topsuz koşu atan biri var mı? Herkes maşallah topu ayağına istiyor, hadi q7 doğduğundan beri öyle, takımın sol beki topu her pozisyonda ayağına ister mi? bir tane topsuz koşu atıp kendini boşa çıkarmaz mı? Bütün oyuncular kendi mevkilerine fazlasıyla(!) sadık kalıp pas opsiyonu yaratmazlarsa, karabük gibi iyi organize olan takımlar karşısında böyle üretkenlikten uzak silik bir görüntü çizersin.

3)Mitrovici fener maçında canlı izledim begendim, bugün de beğendim açıkcası birkaç hafta sonra çok daha uyumlu olur takımla.

4)Kötü bi günümüzdeydik, enseyi karartmaya gerek yok, biz mükemmel durumda değiliz ama rakiplerimizin durumu ortada, sene sonunda mutlu sona ulaşacak bu takım safları sık tutmaya devam.

QuaresmA dedi ki...

@İdeal 11

Abi olmuyor işte. Porto'da 700k EUR'a oynayan Q7 Türkiye'de bunun 2.5-3 katına oynuyor. Bazıları oynamıyor bile. Mario Gomez'i tutmayı hepimiz istiyorduk ama tutamıyorsun. Neden biliyor musun? TÜRKİYE'Yİ KATAR GİBİ DÜŞÜN.

Maç çıkışında bomba patlıyor, İstiklal'de bomba patlıyor, Ankara'ya gidiyorsun; garda, en işlek bulvarda, Genelkurmay'ın önünde bomba patlatıyorlar amk. Bunlar da yabancı futbolcular için sözleşmedeki süreyi ve fiyatı yükselten faktörler. Bu böyle işte.

Sen Q7'yi, Atiba'yı oynatırken imtina mı ediyorsun? Çok fazla seçeneğin yok.

Ben şunu demek istiyorum; hiç Olcay romatikliği yapmayın abi. Bugüne kadarki emekleri için teşekkürler ama bugüne kadar Avrupa kupalarında 1 tane bile gol atamamış bir oyuncudan bahsediyoruz. Kalsaydı... Bir halt olmazdı. Trabzonspor'da başarılar. Olcay Trabzonspor topçusudur, Q7'ler ve Babel'ler ise Beşiktaş topçsusu.

EC dedi ki...

FB macindan sonra medya da onca sallamaya ben Futbolculardan daha ciddi ve etkili bir tepki gelir diye dusunmustum! Cenk in halini gorunce yanildigimi anladim.. 2.ci yari basinda hemen degistirirdim Cenk i Aboubakar ile ama Tamer Tuna gormedi..

Ozkahya dogradi.. sinsice ve sessizce
Penaltilari vermedi, FB ve GS macinda ikisini de verirlerdi..
attiklari goller ofsayt ve bize karsi kart kolayca cikarken ( son 3-4 yildir) rakiplere gostermemek icin yutuyor karti hakemler!

Ben siyasetin BjK nin onune tasi koydugunu dusunuyorum ve bu cok umutsuzluk verici bir durum...

Yazik..

Ve yazarlari okudum 1 kisi bile penalti ve ofsayt gole deginmemis!

Bir daha yazik!

turgay dedi ki...

rakibine çalışmazsan olacağı budur. fb maçından sonra takım kendine gelememiş. yoksa bu kadar uzun takıma karşı bu denli havadan oyunun bir açıklaması olamaz. rakip bize önlemler almış çalışmış bu kadar belliyken bizim hocamız benim taktiğim belli diyip maça çıkınca bu skor çok normal. tudorun emeğini de allah ödüllendirdi diyelim. goller tartışmalı olabilir ama mücadeleleri bizim çok üzerimizdeydi. ha 9.dk da o el pozisyonunda halis vermek isteseydi penaltıyı belki skor avantajıyla kazana da bilirdik. rakiplere mesaj verme açısından çok önemli bir maçtı. ancak rakibine saygı duyup çalışmazsan böyle rakibine saygı duyup çalışan antrenöre kaybedersin.

şenol hoca gerginlikten beslenen bir adam değil fatih terim gibi. sakin olacak ki takımı da sakin olsun. motive olsun. bugün sertlikle sinen oğuzhan ve cenk yerine başka oyuncular kullanmalıydı. karabük maçlarına çalışsaydı havadan kuvvetli ama yerden amatör olan savunmaya karşı bu kadar orta yaptırtmazdı. hücum gücü sadece sol kanatları olduğunu görür oraya önlem alırdı. bu seni küçük takım yapmaz ama lider yapar şampiyon yapar. ligimizde rakibine çalışan 1-2 antrenörden biri tudor. elinde biraz daha yaratıcı oyuncu grubu olsa daha fazla puan alabilirlerdi. ama sen bunları görüp hala kadayıf gibi orta saha ve uzun topa yan ortaya dayalı oyunla oynuyorsan kusura bakma ama böyle cezalandırılırsın. carlito bana geçen fb maçında advocatı övdüm diye serzenişte bulunmuştu ama orada asıl konu şenol güneşin 45 dklık oyunda alternatif sunamamasıydı. rakibin sana çalışırken senin adamlarına önlem alırken sen ne yaptın bu önemli. karabük maçında Q7 ve babel 1 kere bile kanat değiştirmediler. rakip soldan gelirken babel sağda etkisiz olurken savunması daha zayıf sağ tarafa Q7yi atabilirdik ama yapmadık. ha diyeceksiniz şenol hoca kenarda değildi tamer tuna vardı diye. bu daha vahim değil bir durum değil mi ? senin kenardaki yardımcın oyunu okumakta kötüyse sana nasıl yardımcı olacak ? antrenör grubumuzdan beklentim rakip kim olursa olsun daha iyi analiz daha iyi çalışma. artık ecnebiler farklı spor dallarındaki antrenörlerden yardım alıyorlar analiz oyun okuma konusunda. biz bu konuda çok eksiğiz. şenol güneş bu konuda çok eksik. akşamda tamer tunanın bu konuda eksik olduğu gördük.

bir kaç sözde hakem grubuna. aldığınız para helal değil. pozisyonları görüp doğru kararı veremiyorsanız bu işi yapmayın. taban göstermek sarı kartsa bileğe basmak kırmızıdır. ceza sahasında el açıksa top değdiğinde penaltıdır. bunu 5 yaşında adamlar biliyorken sizin bilmediğinizi düşünmüyorum. ama amacınız başka. bu yıllardır böyle. yazık size.

carlito dedi ki...

@turgay

bu kez yazdıklarına harfiyen katılıyorum.. fb maçında oyun dışı faktörlerin yenilgideki etkisi öyle büyüktü ki, farklı noktaların ele alınmasına dayanamamıştım.. ama bu maçta rakibin ciddiye alınıp çalışılmadığı çok barizdi maalesef.. alanya maçı kadar kolay olacak sandılar.. şenol hoca bu maçta kenarda yoksa -ki günler öncesinden belliydi- o durumda daha da hazırlıklı olunmalıydı taktiksel açıdan..

tüm bunlar bir tarafa, kötü oynadık diye hakkımızın yenmesini biz taraftarlar görmezden gelirsek, bu durumda 101. yıl senaryolarını çok daha rahat uygulayabilirler.. maç sırasında o sinirle fark etmedim ama şu an görüyorum ki, iki golde de ofsayt var! verilmeyen bir penaltı + kırmızı var.. bir de bileğe basmaktan verilmeyen direkt kırmızı kart var! skora daha fazla ne kadar etki edilebilir ki?
zaten şu fazla penaltı kazanmamız muhabbetinin bu kadar dillendirilmesinin bu sonuçları getireceğini kestirebiliyordum, lanet olsun böyle işe..

hızlı giderken dış etkenlerle düşürülmek istendik ve buna karşı sağlam bir reaksiyon gösterip ayakta kalamadığımız için de amaçlarına bir hafta içinde rahatça ulaşmalarını sağladık.. ama artık ayağa kalkma zamanı.. uefa'da ne yaparız bilemiyorum, ama şahsen artık gözüm kararmış durumda, gerekirse uefa'yı da gözden çıkartıp varımız yoğumuzla lige saldırmak zorundayız.. bu sene şampiyonluğu kaybetmenin travmasını kaldırabilecek bir camia değiliz...

Hidayet dedi ki...

anlamadığım niye quaresma konuşuluyor bu maçta ? oğuzhan adında bu sene hemen hemen konya maçı hariç bir "hiç" olan arkadaş var. ben hayatımda bu kadar temposuz bir ortasaha oyuncusu görmedim. sertlikten ödü kopuyor. fener maçında ilk yarı joseph bir kalça hamlesiyle topla oğuzhan'ın arasına girdi ve aldı topu. yemin ederim türkiye'de o bölgede oynayan hiçbir oyucudan o kadar kolay topu alamazsın. bu maç beşiktaş kadrosundaki herhangi bir oyuncu onun yaptığından daha fazla şey yapardı. hani deniyor ya "forvete marcelo'yu koyardım" diye. stoper ihtiyacı olmasa oğuzhan'ın yerinde oynar. niye bu adam sadece "gününde değil, kötü" olurken, quaresma konuşuluyor. ne yapmadı adam. bu adam iyi olunca takım iyi, kötü olunca bu sadece bu kötü . çare... çare olcay..şu bildiimiz olcay.. hocamız da rıza olacak.. şu bildiğimiz rıza.. biz de sirk izleyicisi olacaz. adam takımın en fazla asist yapan adamı . taraflı-tarafsız yorumculara göre (ali ece, m.demirkol...) özellikle ligin ilk yarısı beşiktaş'ın tek hücum yüklenicisi. cl de benfica napoli, kiev maçtlarında golleri, hadi penaltı gollerini saymadınız , frikik golu ve asistleri var. ama herşey bu qımıl'ı yüzünden, keşke olcay olsaydı ! ne olcay'ı be abi . adam takımda 11 oynarken gitmedi. yedeğin yedeği oldu babel geldikten sonra. sevenleri bile, "sanki kamburu çıkmış, tükenmiş ,bitmiş gibiydi" dediler.

carlito dedi ki...

ben Quaresma yüzünden diyenlerden değilim.. Olcay'cı hiç değilim (yedek olarak kalsaydı iyiydi ama)
lakin şöyle bir gerçek var ki, Q7'ci arkadaşlar da onu kabullenmeli: eğer ön plana çıkan adam Quaresma ise, o zaman takım kötü oynuyor demektir beyler.. bu çok açık..
ha, bunun kabahatlisi Quaresma değil, o sorumluluk alıyor, elinden geleni yapmaya çalışıyor, artık yaşı ilerlediği için elinden bu kadarı geliyor.. sorumluluktan kaçan bir adam olsa o zaman ben de yüklenirdim..
ama eğer takım onun ayağına bakıyorsa, takım oyunundan, planlı hücum yapmaktan tamamen uzağız demektir.. iyi oynadığımızda hemfikir olduğumuz hiçbir maçta bütün hücum varyasyonları Q7 üzerinden gerçekleşmemiştir, Q7 sadece iyi işleyen bir çarkın dişlisi olmuştur.. dün ise çarkın ta kendisi olma misyonu ona yüklenince sonuç bu oldu..
velhasıl olaya Quaresma/Oğuzhan/Olcay ekseninden bakma sığlığından kurtulup, büük resmi görmek lazım.. (şu büyük resim lafına da uyuz oluyorum, bana da kullandırttınız amk)

Basar dedi ki...

Ozzy Alanya Konya maçlarında harika oynadı. 2 maçtır dökülüyor. Tolgay ile oynasak olmaz mı?

Basar dedi ki...

Bu sene 3 büyükler şampiyon olamaz. Senaryo gereği vergilerimizle kurulan takım şampiyon olur. Son olaylar buna işaret etmekte. Şimdiden söyleyelim seneye Digiturk'u biraz zor satarsınız.

ozan dedi ki...

Bu q7ciler Olcayi yediler simdi de Oguzhani yiyecekler, sirayla yiyecek adam kalmayacak en son Senol hoca olmadi Fabriyi falan yerler.

Her frikik,korner, orta adamin ayagindan cikiyor sonra Q assist yapti diyoruz. Begenmediginiz Oguzhanin, dokulen Oguzhanin , Q7ye gore kaleden daha uzak olmasi gereken Oguzhanin, ligde Q7den daha az mac oynamis Oguzhanin Qden neden daha fazla gol attigini soylemiyoruz bile, onun onemi yok cunku Qnun asistleri daha fazla hadi ondan bahsedelim.


Hidayet dedi ki...

"dün çarkın ta kendisi olma misyonu ona yüklenince sonuç bu oldu" DEĞİL işte sevgili arkadaşım . dün başka hiçbir şey yapamadığın için topu iş yapabilecek tek adama attın. o da sıkı markaja alınınca hiçbir iş yapamadın. sen de "oğuzhan'a laf söyletmem "cisin. bunu kendin ifade ettin. sorarım sana , oğuzhan, önünde talisca-önünde cenk hiçbir şey yapmazsa , bütün topların q7'ye atılmasının sorumlusu niye q7 olsun ? nasıl mantık bu. "ben hiçbir şey yapamıyorum , al sen yapmaya çalış , yapamazsan sorumlusu sensin " bu nasıl akıl yürütme, nasıl sonuç çıkarma anlamadım . soruyorum sana , oğuzhan kendi kalibresinde işleri yapmazsa ,o bölgede, oğuzhan gibi, fizik üstünlüğü kuramayan , top çalamayan , temposuz ,uzaktan şutu olmayan adamı oynatırmısın. göbekten oğuzhan gibi adamlar delecek ki kanat akınları sadece bir alternatif olsun . anlamıyorum , takımın gözbebeği, kaptanı ,en pahalı oyuncusu, en genç oyuncusu , 60 dk da oyundan çıkıyor, ve bu ligin başından beri tekrarlanıyor, cl'de de yoktu. suçlu quaresma . yoook canım . bizleri quaresma'cı diye tanımlama da , gerçekten bir antiquaresmacı takıntılı grup var.

carlito dedi ki...

@hidayet nurügengi

sevgili arkadaşım, senin DEĞİL dediğin herşey, benim söylediklerimle aynı zaten :) farklı şeyler konuşmuyoruz ki.. ben de senin gibi diyorum ki; bütün toplar bir adamda toplanınca, yani çarkın kendisi hüviyetine sokulunca sonucun böyle olması kaçınılmaz.. ayrıca her topun Q7'ye atılmasının suçlusu Q7'dir diyen kim? :) onda kabahat falan bulmadığımı gayet net açıkladım, dikkatli oku lütfen..
ama sen de öyle bir yazmışsın ki, böyle plansız bir oyun düzeni ortaya konması, bütün yükün Quaresma'nın üstüne atılması tamamen Oğuzhan'ın kararıymış ve bütün takım ona uymuş gibi konuşuyorsun! (evet Oğuzhan'ı yedirmem konseptli bir yazı yazdım ama bu Oğuzhan'cı olduğum anlamına gelmesin, ben bir futbolcunun fanı olmayı 2006'da 20 yaşındayken Sergen Yalçın ile sonlandırdım)

bir defa şunda anlaşalım, bu mağlubiyet kesinlikle hocaya yazılır, başkasına değil.. dün takımda tüm yük Oğuzhan'a yüklense gene kazanamazdık.. çünkü böyle bir düzende, herşeyi Bruma'dan bekleyen gs'den veya Lens'ten medet uman fb'den farkımız kalmıyor..
alanyaspor, konyaspor maçlarında durum böyle değildi, çünkü her oyuncumuz çarkın dişlileri durumundaydılar ve o çark işledi..
hocanın "ben oyunumu oynarım, rakip bana önlemini alsın" gibi bir anlayışı varsa eğer, belki havalı bir cümle gibi görünüyor ama bu anlayışla papaz her zaman pilav yemez.. karabükspor'un gs'yi yendiği maç hiç mi izlenmemiş anlamıyorum, illaki izlenmiştir ama en ufak bir ders çıkartılmadığı ve rakibe göre bir hazırlık yapılmadığı aşikar.. umuyorum bundan sonra her maça farklı hazırlanması gerektiği konusunda ders çıkartılmıştır..

Karabük un 3 5 2 sine hiç mi önlem alınmaz. Tamamen taktik tahtasında kaybedilmis bir maç. Oğuzhan döküldü diyenler onun yerine giren taze kuvvetli tolgay in ne yaptığını anlatabilir mi?ne Q7 ne oguzhan ne tolgay suçludur kenar yönetimin uyuması sonucu dogurmustur.kendinizi şu cu bu cu diye ayırmayın zaten hep bundan kaybetmiyormuyuz?ülke olarak.. bjk takımı bir bütündür.takım olarak kazanır kaybeder böyle bakalım lütfen.

beagle dedi ki...

Seviyesine inip oturttu mu demeyeceğim. Yok yoook.

20 maçta oyun içi gol atamayan forvet sevmek de bir hak. Bu ülke ağaç nöbeti tutturanların, her lafı yalan olan politikacıların ülkesi. Tribünde ariza mi olmasin?

Basar dedi ki...

@ozan lafın banaysa ben q7ci değilim. Takımdan ilk gitmesini istediğim adam. 37 yaşına kadar sözleşme uzatılması korkunç bir hata. Olcay'ın gitmesine de çok üzüldüm. Görüldüğü üzere gittiği camia ayağa kalktı. Eminim ki Olcay'ın katkısı çok fazladır. Bizde en kötü iyi bir yedek olurdu. Kendi açısından doğru kararı verdi.

Bütün bunlar tamam ama bu sene Ozzy iyi değil. Belki takımın ahenginin bozulmasından. Bakınca Olcay, Töre, Sosa ve Gomez yok geçen yıldan. Fakat sonuç değişmiyor, iyi değil. Yedek kalmak onu tekrardan kendine getirebilir.

Yorum Gönder

Ara