.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Şubat 2017 Cuma

Karne: Hapoel Beer Sheva 1 - 3 Beşiktaş


Goller: William Soares (42' KK), Cenk Tosun (60'), Atiba Hutchinson (90')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Fabricio Agosto, Marcelo Guedes
En kötü üç: Tolgay Arslan, Ömer Şişmanoğlu, Gökhan İnler

Karne:

Şenol Güneş7.4
Beşiktaş7.3
Hapoel Beer Sheva5.8
Markin Atkinson8.0


Fabricio Agosto8.5
Matej Mitrovic7.1
Marcelo Guedes7.9
Dusko Tosic7.4
Gökhan Gönül7.0
Necip Uysal7.5
Atiba Hutchinson8.8
Tolgay Arslan (74')5.2
Ryan Babel6.5
Ricardo Quaresma (90')6.8
Cenk Tosun (90')7.6


Anderson Talisca (74')7.6
Gökhan İnler (90')6.3
Ömer Şişmanoğlu (90')6.2


Takım Ortalaması7.1

Anket: 20 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


21 Yorum:

EC dedi ki...

Hakem dogru durust olunca, Besiktas her zaman topunu oynar. Turkiye de Besiktas in hizlanmasinin onunu kesen rakipten ziyade hakemler.. Verdigi Vermedikleriyle zaten kaderiyle de oynuyor., yenildigimiz 2 macta da ilk goller ofsayt, kirmizi kart yanlis ve penalti gume gitti..

Akhisari kevgire cevirmeli..

Hakem Baris Simsek hem salak kartlar gosterip inceltecek derbi oncesi hemde gerecek oyunculari.. Akhisar dan cacik olmaz ama hakem dograyabilir..

GS ye ozkahya , fb de de santraforlari Aydnus var.. Advokat in bugune degin kovulmamasinin sebebidir Aydinus!

Rezillik..

Bu hakem tiyatrosunu fifa ve uefa ya ifa etmeli, goruntulerle.. TFF nin nasil bir siyasi baski ile ligi manipule etmeye calistigi ispatlanmali...

Turk Medyasina da konusmamali, ne futbolcu, ne TD ne de yonetici.. En minimum seviyede tutmali medya iliskisini..

emruli dedi ki...

Çok iyi oynamadık ama iyi sonuç aldık:
- Genel görüşün aksine ben Necip'i beğendim. Zaitsev'in dediği gibi iç oynadığı zaman performansı daha da artıyor. Dün pek gereksiz faul de yapmadı. Bir de haftalardır oynamıyor ama kendini hep hazır tutuyor. Ben böyle oyuncuya saygı duyuyorum.
- Tolgay bence hala Liverpool maçının ekmeğini yiyor. Yaşına bakınca çok yüksek potansiyeli var demek de yanlış. Gol, asist yok. Tehlikeli bölgede top kaybı var. Yani bir orta sahada aradığın tüm özellikler mevcut. Maçına göre ikinci yarılarda girmeli bence.
- Umarim Mitrovic alana Mandzukic bedavadır:) Ben bu transferi başka türlü açıklayamıyorum. Belki kotu oyuncu değil ama bize uygun değil, hele de bu bonservis bedeline.
- Q7'ye acaip gıcık oluyorum ama futbol da biraz sonuç oyunu, adam bir sekilde skoru etkiliyor. Ne böyle senle ne de sensiz. Umarım tukenmeyiz.
- Tosic de ayrı kafa karışıklığı. Ya bu adam bizde nasıl oynuyor diyorum ama bazen cok acaip işler yapıyor.
- Hoca Gökhan İnler'e ayıp etmiyor mu?

emruli dedi ki...

En önemlisi en son yazayım derken unutmuşum. Dun maç içerisinde sadece 1 saniyeligine de olsa "acaba Atiba'yi biz mi çok abartıyoruz?" diye içimden geçirdim. Tamam pas yüzdesi yüksek, top kaptırmıyor ama hep geriye/yana pas yapıyor. Pozisyon gereği mi ön plana çıkıyor diye düşündüm. Bir sezon GS'nin en iyi oyucusu Saidou idi hatırlarsınız... Allah çarpar... Abartmak istemiyorum ama abartmaktan kendimi alamıyorum. Beşiktaş tarihinin en iyi oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ben devre arasinda sinirle Necip'i biraz gommus gibi oldum ama aslinda suc Necip'te degil, hocada. Necip'in yeteneklerinden fazla isler yapma iddiasi yok, eti budu gayet belli, ozverili ve caliskan bir oyuncu. Necip'in varlik gosterdigi maclarda oynadigi pozisyon ic. Merkezde oynadigi zaman nerede duracagini sasiriyor, gereksiz markaj yapip Atiba'nin kafasini karistiriyor, takim hucuma cikacakken stoper arasina giriyor vs. Icte oldugu zaman markaji olumsuz etki yapmiyor, Atiba'yla ust uste binmiyor ya da ekstra sorumluluk almiyor, hatta hizli oynamasi ve farkli tur paslar denemesi icin alan dahi buluyor.

Ozetle Atiba-Necip'i ortada yan yana koyandadir suc, Necip'te degil.

Ekrem35 dedi ki...

Mitrovic'ı hiç beğenmedim. Bundan sonra da hiç öyle efsane oynayıp bizi yanilticagini dusunuyorum. Hatta arttırıyorum; işveren aldığımız milosevic bunun kadar oynuyordu. Ne farkı var ben çözemedim.

Bu haftaki hakem atamaları aman lig kopmasın diye yapılmış çok bariz belli. Akhisarı yenip maç neden pazartesi diye ağlayan yüzsüzlerı tokatlayip ligi bitirmek gerek.

Ekrem35 dedi ki...

İsveç'ten yazacağıma işveren yazmışım telefon kurbaniyim. Kusura bakmayin

diope dedi ki...

Beşiktaşımın bu ve önceki maçları bazen canlı bazende tv den izledim. kısaca şunu söylücem bu tolgay denen futbolcu kazması necipten daha kötü oynuyor. oynadığı her maç en az 2 top kaptırıp karşı takımın tehlikeli atak yapmasını sağlıyor. katılırsınız yada katılmazsınız bana bilemem ama, benimle bu konuda tartışmayın.

sports guy dedi ki...

Tartisilmayacak bir fikriniz varsa yazmayin yahu buraya :) yazinca gorebiliyoruz, gordugumuz uzerine kontra gorus yazabiliyoruz ve haliyle tartisiyoruz cunku.

Genel bu soyledigim, yoksa tolgay'i savunacak halim yok. Sanirim sakatligi adamin ayaklarindaki sut gucunu de almis, insanin bir golu olmaz mi yahu bu kadar hucum etmeyi seven takimda?

turgay dedi ki...

kalitemizle aldık diyebilirim maçı. adamlar biraz yetenekli olsaydı tam tersi skor olabilirdi. kalemizde kaleci olunca tabi işler değişiyor. ben elenmek isteriz diye düşünmüştüm ama 1 tur daha geçmek istiyor sanırım oyuncular. tebrikler tüm takıma.

sadrazam dedi ki...

Maç devam ederken adrenalin, ayran ve uykusuzluğun etkisiyle çok abuk yorumlar çıkıyor ortaya. Sonra o yorumu düzeltmek için iki yorum daha yapmak zorunda kalabiliyoruz. Sonra gömdüğümüz topçuyu çıkarabilmek için hocayı gömüyor, sağlıklı düşünmeye başladığımızda ise yeni suçlular aramaya başlıyoruz.
Lig başından beri hocaya yazan puan kayıpları elbette olmuştur. Ama deplasmanda onca eksiğin varken rotasyon yaparak turu alabiliyorsan bu da hocaya + yazar. "Rakip biraz yetenekli olsaydı diye cümleye başlayan arkadaşlar; Q7 boş kaleye yuvarlasa, 2 top direkten dönmese, tolgay kafasını kaldırabilse tarihimizde görmediğimiz farklı bir deplasman galibiyeti olabilirdi.

nuri mu dedi ki...

abiler konuyla alakasız bir şey soracağım..
fanatikte haberde yayınlanan cenk ve gomezin soyunma odasında çekilen fotoğrafında gomezin arkasındaki aynadan yansıyan görüntüdeki futbolcunun elindeki sigara mı?..

http://www.fanatik.com.tr/foto-galeri/besiktas/cenk-tosun-mario-gomez-i-3-e-katladi-1278353/3

Bir de oyuncuları ismiyle değil de, en azindan maç başlığı altında o maçta ki yaptıkları ve yapamadiklari ile eleştirsek keşke.
Necip 2 gol de de asist öncesi pas verip 2 gole doğrudan direk katkı yapmış bir oyun oynamış. Kaç aydır maça çıkmamış 11 de ona rağmen çıkıp çatır çatır oynayan adamı asmayalim.bana göre de artık ciddi ciddi tolga i zorlayacaktir.dünkü performanslarını bakarşak eğer.

Unknown dedi ki...

Necip'i gömelim ama birinci ve üçüncü gollerin gol öncesi paslarını atan oyuncunun da Necip (ilk golde boştaki Quaresma'yı, son golde Talisca'yı çizgiden güzel kaçırdı) olduğunu söylemek gerekiyor. Her iki golün de önemini anlatmaya gerek yok. Performans olarak Atiba'nın tanrısal seviyesine ulaşamamış olsa da, ne Tolgay kadar gamsız ne de Oğuzhan kadar yumuşak oynamadı.

Akşam ki kötü oyun için (yetersiz demiyorum) öncelikli suçlu yine ne yazık ki Şenol hoca, sonra verilen görevleri oyunda kaldığı süre boyunca kötü icra eden Tolgay ve ilk yarıdaki berbat oyunu ile Babel (ikinci yarı oldukça iyi oynadı)'dir. Babel ilk yarı boyunca aldığı her topla birlikte içe doğru döndü, bir defa olsun çizgiden bindiren Tosiç'in yaptığı koşuyu ödüllendirmedi.

Neticede rövanş maçını turistik geziye çevirerek kazanmak güzeldi.

irrey dedi ki...

Necip için yazılanlar eksik olmuş. 3 golde de asist öncesi pasları veren, Marcelo'nun direkten dönen vuruşunda asisti yapan oyuncu, adı ne olursa olsun hücum anlamında takımın en iyisidir. Asist öncesi pası (Necip verdiği için) küçümsemek isteyenler pozisyonları yeniden izlesinler. Asist yapan tüm oyuncular etrafında kimse yok iken vurdular topa. Onları o şekilde topla buluşturmak oyunculuk ister. Hele de bunları yapan defansif ortasaha ise değeri çok daha artar. Bunları yapanın adı Q7-Talisca-Oğuzhan-Atiba olduğunda yazdıklarınızı Necip'ten esirgemeyin. Yoksa 18 yaşında yurtdışına transfer olduğunda Nihat'ın söylediği gibi, Beşiktaş'ta altyapıdan gelen oyuncu olmak çok zor.

yilmaz dedi ki...

Çok tartışılan oyuncularımız ile ilgili yorumlarımı yazayım.

1. Tolgay'ın bu maçtaki performansının maç özelinde olduğunu düşünmek istiyorum. Nihayetinde Napoli maçlarında çok daha iyi oynadığını gösterdi ki o maçlar bizim bu sezon oynayıp oynayabileceğimiz en üst düzey maçlardı. Bir de rakibin ortasahada pirana gibi basan oyuncuları Tolgay'a error verdirtti gibi geldi bana. Ha maç performansını sorarsanız rezaletti.

2. Necip yıllarca kadromuzda bulunabileceğini bir kez daha kanıtladı. Koçum benim. Bütün oyuncular yetenekli, yıldız olamaz. Necip gibi stabil rezerv oyunculara da ihtiyaç var.

3. Mitrovic'e verilen para çok fazlaydı, ve maalesef ne yaparsa yapsın bu etiketi üzerinden atamayacak. Ama bence gömülecek bir oyuncu değil. Bireysel hataları dünyanın en iyi stoperleri de yapıyor, para eden/edecek stoper oyuna katkısıyla belirleniyor. Mitrovic bu konuda çok iyi. Bence bu sezon o ileri çıkışlarıyla absürt bir maçta unutulmayacak bir gol atacak. Mitrovic Fenerbahçe'de topal hariç tüm ortasahaları keser.net

Genel olarak ceza sahasında kalabalık değilken yapılan ortalar devam etti bu maçta da. (Karabük maçına oranla azdı kabul) Karabük maçında vuramayan cenk bu maçta vurdu. Akhisar maçında da vuramazsa ya? Bu konu benim biraz canımı sıkıyor açıkçası.

Basar dedi ki...

Maçı izleyemedim ama iki şey sormak istiyorum.

Oğuzhan'a kızıyoruz, Tolgay'a kızıyoruz. Herkesin de haklı eleştirileri var, Oğuzhan bu yıl geçen yılki gibi etkili değil ve Tolgay da hakikaten kötü top kayıpları yapıyor ve skora katkısı zayıf.

Şunu sormak istiyorum:
1) Gökhan İnler nerede kardeşim. Adam bu kadar mı kötü yoksa hocanın anasına bacısına mı sövdü?
2) Habire kötü diye eleştiriryoruz ama ligde lider, Avrupa'da da hem CL'de başarılı oldu hem de şimdi net bir deplasman galibiyeti aldı. Acaba bizim beklentilerimiz mi çok yüksek (kendimi de katarak soruyorum)?

diope dedi ki...

tartışılmasın dan kastım tolgayın savunulacak bir yanının olmaması. tartışılacak bir oyuncu değil, ben takımımda oynatmam açıkcası. necip her zaman destek verdiğim ve her zaman savunduğum bir topçu. bence kendini geliştirdi.

Unknown dedi ki...

Beklentilerimiz kesinlikle çok yüksek. Ligde kesinlikle en iyi oynayan takımız. Avrupada ise henüz bir şampiyonlar ligi takımı değiliz ama avrupa ligi için hersene çeyrek yarı veya final kovalayabilecek kapasitemiz mevcut. Vaduz gibi deplasmanlarda bile zorlandığımız günlerden bu günlere bence bayağı seviye atladık. Bu anlayışla daha da başarılı yıllar bizi bekliyor. Seneye misal kendi evimizde bir Avrupa kupası finali duslenebilir. Tabi ki ilk hedef CL gruplarından çıkmak olmalı.
Yalnız hala taraftardaki eziklik psikolojisini aşabilmis değiliz. Her maç gommeye adam aranıyor. Maglup olduğumuzda yuzleri bulan yorumlar kazanınca yirmilerde kalıyor. Bu yorumlarında yarısı yine kazandık ama tarzı yorumlar. İnsallah bu seneki sampiyonlukla bu da ortadan kalkacaktır.
Son olarak Necip hakkında görüşüm şöyle ki; çok iyi bir fiziğe, ortalama üstü bir hıza ve ortalama üstü bir tekniğe sahip olduğunu düşünüyorum. Tek sorun oyun zekası nerde duracağını, ne zaman basacagini, ne zaman bekleyeceğini, bolgesini savunmaya sadık kalması gerektiğini öğrenebilirse muazzam bir orta saha olabilir. Ki bu işlerin üstadı Atiba da takimdayken inşallah bu işleri biraz öğrenir. Senelerce kaptanlık sıkıntısı da cekmeyiz.

Unknown dedi ki...

Taraftarın beklentisi her maçın rakibi ezerek kazanılması. Mesela 10 kişi kalan fener kadıköyde bizi ezmişti. Yenilmediler ama fizik olarak ezilmiştik.
Dün akşam ilk yarı boyunca istediğimizi yapamadık, bence sebebi rakibin diri ve bizim uyuşuk oynamamızdı. Deplasmanda böyle bir oyun kabul edilebilir, daha defansif oynayarak pozisyon vermemeye çalışırsın ama bizde işler öyle gerçekleşmiyor. Savunmayı ve kontrollü oynamayı yada sabırlı oynamayı beceremedik. Daha ilk 10 dakikada 1-0 geriye düşecek pozisyonu verdik ki o dakikaya kadar top bizdeydi, adamlar baskı falan kurmadı. Ayrıca napoliye karşı defansif oyunun denenmesini anlarım da, beer sheva nedir allahını seversen.
2 top direkten dönmese 5-1 de bitebilirdi ama ilk yarı özelinde,
oynanan oyun beni tatmin etmedi. İlerisi için bu oyun umut vermiyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

O değilde Emenike'nin 11 oynadığı gün, "Necip 11de ne ariyor?" başlığı geçti yaygın basın. Emenike'ye atamiyorsan Necip'e hiç atamazsin o manşeti. Bjk altyapi kaptani, A takim kaptani hatta milli oyuncu.

Yorum Gönder

Ara