.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Şubat 2017 Salı

Karne: Galatasaray 0 - 1 Beşiktaş


Goller: Anderson Talisca (47')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Marcelo Guedes, Adriano Correia
En kötü üç: Atınç Nukan, Gökhan İnler, Ryan Babel

Karne:

Şenol Güneş7.8
Beşiktaş7.3
Galatasaray4.8
Bülent Yıldırım5.1


Fabricio Agosto8.2
Atınç Nukan5.7
Marcelo Guedes8.4
Adriano Correia8.3
Gökhan Gönül (67')7.3
Atiba Hutchinson8.9
Oğuzhan Özyakup (83')7.1
Anderson Talisca (71')7.7
Ryan Babel6.4
Ricardo Quaresma6.9
Cenk Tosun6.5


Andreas Beck (67')6.9
Tolgay Arslan (71')6.9
Gökhan İnler (83')6.2


Takım Ortalaması7.2

Anket: 59 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


51 Yorum:

planck dedi ki...

iyi oynamadık ama NASI KOYDUK!

maçın özeti bana göre hoca kontra yememek için takımın boyunu uzatmayı yasaklamış bu yüzden kontraya çıkmayı da yasaklamış. ondan böyle değişik bi maç oldu.

burada açılan puan farkı artık uefaya yansır umuyorum. başakşehir arada teklerse, ki son 7 maçta 3 galibiyetleri var, çeyrek finalde de manu fln gelmezse, ki rusyadan çıkabilecekleri de soru işareti, yarı finale asılmamız kolaylaşır.

hadi bakalım.

sports guy dedi ki...

Atinc'in 90 dakika oynadigi bir macta gol yemedigimiz icin herkes serefe bi seyler kaldirsin bence. Isteyen kahve, isteyen alkollu herhangi bir icki.

Of be arkadas. Adamin etrafina her top geldiginde 5-6 yas reflekslerime donup tirnak kemirdim yeminle. Iyi atlattik valla.

yilmaz dedi ki...

karşıdaki takım ne kadar hak ettiyse o kadar oynadık. Yürüyerek kazanabileceğim bir maçta neden koşayım ki? Geçen sene daha ağır favori olduğumuz GS maçında bile daha fazla tedirgin etmişlerdi bizi.

Gönül'ün sakatlanması ile yaptığımız mecburi değişiklik olmasa muhtemelen Talisca-Abou ya da Cenk-Abou değişikliği yapılacaktı. Böyle bir durumda farkı arttırabilirdik.

Bu maçtan bağımsız olarak bu aralar Babel'i beğenmiyorum. Konya maçından beri yokları oynuyor. O kanatta alternatifsiz kalmış olmak çok kötü oldu. Neyseki çok çetin bir lig yarışı içinde değiliz. Bu sene tolere edilebilir bu eksiklik. Yeni sezonda buraya muhakkak bir takviye gerekiyor. Umarım aramaya başlamışlardır.

GeceGezgini dedi ki...


Golden sonra Aboubakar' ın gol sevinişi = paha biçilemez!

Keşke süre de alabilseydi ama Gökhan Gönül 10 maçın 8'inde sakatlanıp çıktığı için hep güme gidiyor 1 oyuncu değişikliği.

beagle dedi ki...

@yilmaz
Malum7 ve Babel... zorlu maçta kabus gibiler. Takim zar zor top kazaniyor, bunlar da kaptirip yatiyor. En fazla 1 tanesi çekilebilir. Benim tercihim de malum zaten. Bazen gol atani, yilda bir gol atana yeğdir.

turkkant dedi ki...

Yukarıda Yilmaz'ın çok yerinde bir yorumu var. Geçen sene GS maçında daha fazla tedirgin etmişti beni diye. Bunun iki sebebi var, oyun kalitemiz bir tık düşse de, büyük takım oyununu daha iyi oynayan, olgunlaşan bir Beşiktaş var. İkincisi GS'nin yıldızlarının (Sneijder, Selçuk, Podolski vb.) devri bitiyor.

Maçla ilgili yorumlarım:

- Hakem Atınç'ın penaltısını çalamadı. Bu da şunu gösteriyor, Beşiktaş düşmanı hakem diye bir şey yok aslında. Hakemlerin büyük kısmı insanoğlunun büyük kısmı gibi gücün karşısında olmaktan imtina ederler. Bülent Yıldırım o penaltıyı çalamadıysa bu saha içi harici camia olarak da büyüdüğümüzün işaretidir.

- Atiba yine azman gibi oynadı. Müthiş saygı duyulacak bir oyuncu, arkasında Atınç önünde Talisca'yı ancak onun devamlılığı kaldırabilir. Bir pozisyon var, Bruma Gökhan Gönül'ü geçiyor, slalomla şut pozisyonu buluyor, o pozisyonun başlangıcında orta sahada olan Atiba önünü kapatıyor. Neden İnler değil Atiba? İşte sebebi bu.

- Oğuzhan kötü yorumlarına katılmıyorum. Daha fazlasını bekliyor muyuz? Bekliyoruz. Ama önünde Talisca varken daha sabit oynamak zorunda kalıyor. Üzerine ön hat defans arkasına koşu atmayınca Oğuzhan'ın en önemli özellikleri pasifize olmuş oluyor. Daha fazlasını yapabilir miydi? Yapabilir, ama yine de bu kadar pasla oyunun kontrolünü tutmuşsak Oğuzhan-Atiba-Adriano üçgenlerinin büyük rolü vardır.

- Adriano hücum bindirmelerindeki eksikliği haricinde muazzam bir oyuncu. Tam bir büyük takım oyuncusu. Tırnaklarımızı yiyerek İsmail'i Motta'yı filan yıllarca seyrettikten sonra, bu sakinlik, bu hatasız oyun şapka çıkarılır.

- Gelecekle ilgili de birkaç tespit: Atınç zayıf halkaydı, iki hatası iki gol yedirdi, sadece sonuç olmadı. Ben umudumu kestim. Mitrovic iyi çıkmazsa -ki aradığımız hamleli stoper olduğundan kuşkuluyum Marcelo (ki tarihiminin en iyi stoperlerinden olabilir bence) yanına stoper bakmamız gerekebilir seneye de. Cenk süper sezon geçiriyor, ama nasıl Fernandao süper sezon geçirmiş olsa da özellikleri bakımından Fener'in santraforu değilse, Cenk de Beşiktaş'ın birinci santraforu değil. Süper yedek, öyle düşünüp öyle planlamak lazım.

- GS Biliç'ini bulmuş: Tudor. Oynattığı futbol Türkiye ligi için ideal şampiyonluk oyunu değil. Peter Drucker'ın bir sözü vardır: "en tehlikeli şey karizmatık liderdir," diye. Yanıltır çünkü, halo etkisi yaratır. Biliç gibi bu da karizması yeteneklerini cilalayan antrenörlerden umarım GS devam eder.

- Son olarak, böyle giserse Şenol Güneş'in stada heykelini dikeriz.

YSY dedi ki...

Bu maçı çabuk unutup rizeye odaklanmalıyız. Bu tip maçlardan sonra en sakatı bir sonraki hafta anadolu takımlarıyla olan maçlardır.

Seneye transferlerden bir suflede benden olsun;

1 26-27 yaşlarında kemik stoper
1 30 yaş civarı hamsik sosa gibi bir 10 numara
1 sol kanat
1 30 yaş civarı world class forvet :)

Reçete bu. İyi günler

Basar dedi ki...

@planck

yazdığın bana şunu hatırlattı :)

15. dakikada nasıl koydu Madida, ulan ibne kanarya...

BurkayJK dedi ki...

Ali Sami Yen'e küfür olayı, muhtemelen kendini bilmez bir grubun başlattığı tezahürat ama yakışmıyor. Deplasmana giden tayfa, tribünün önde gelen ve tribünü bilen adamlarıdır. Bu adamlar bunu bağırıyorsa veya bağırılmasına müsaade ediyorsa ben oradaki herkesten daha Beşiktaşlı'yım. Şöyle densizler yüzünden güzelim Beşiktaş taraftarının adı lekeleniyor, milletin ağzına laf veriyorlar.

Bu tip saha dışı durumlar beni çok rahatsız ediyor.

sports guy dedi ki...

Sami yen'e kufur olacak is degil hakkaten. Arkasinda kim varsa bi aciklama yapmali veya topluca bir ozur bildirisi yayinlanmali.

planck dedi ki...

@basar, madida diyince aklıma geldi, ferdinandın için çevrilen reklam müziğini taliscaya uyarlamışız,
müjde müjde müjde size
taliscadan müjde size
zarif saglam esnek koyar rahat koyar taliscaa :)))

Basar dedi ki...

@YSY

tamamen katılmakla birlikte Atiba'nın yaşını düşünüp ondan sonrasını da planlamamız lazım. Ama bu oyuncu İnler değil, hatta İnler bizim takımın oyuncusu değil. Hafiften Hamit Altıntop gibi kariyer sonu yapıyor bizde.

b.b.king dedi ki...

Burada da dillendirildi çok fazla Caner dönecek diye... Umarım döner dönmez Adriano yedeğe çekilmez.. Dünkü maçta çok iyiydi, soğukkanlı defans oyuncusu ne güzel birşeymiş..Marcelo ile defansa büyük kalite getirdiler.. (daha önce başıma geldi, yine aynısı olmaz umarım ben bir yorum yazıyorum, 3 yorum çıkıyor. Tekrar ederse herkesten özür diliyorum)

beagle dedi ki...

B.b.king
Android telefonda yorumdan sonra geri tuşu kullanirsan 2 defa daha basiyor. Yazdiktan sonra browseri kapatip, yenisini acarsan sorun olmaz.

Unknown dedi ki...

@b.b.king

android telefonlarda yorumu ekledikten sonra bende bir kaç defa aynı sorunu yaşamış ve bende beagle ile aynı kanıya varmıştım. yorumu ekledikten sonra açılan sayfayı kapatın. geri dönüş tuşunu kullanırsanız, en fazla bir kaç defa aynı yorumu ekler.

bence de adriano dün akşam atiba ile birlikte defansif açıdan çok iyiydi. bir pozisyonda adriano'nun dengesiz halde yakalanmış defansın önünde gelip topa müdahalesini yaptı, allah ne verdiyse vurdu! zamanlama ve müdahale sertliği açısından harikaydı. pozisyonun ardından yakın çekim adriano girince, "you shall not pass" diye bağıracak zannettim :)

oyunun hiç bir anında bu maçı kaybederiz hissiyatını yaşamadım. esasında bu sezon kaybettiğimiz kupa maçı da dahil, tüm derbilerde ne kazanırız ne de kaybederiz hissiyatı yaşamadım. bu sezon ki en büyük kazanç bu oldu sanırım. yeniden derbi kaybetmemeyi öğreniyoruz.

@planck

ferdinand bestesi daha sonradan madida için de kullanılmıştı ama talisca'ya da çok güzel olmuş :) özlemişiz valla..

hayalet dedi ki...

Geçen sene kadroda olan bekler olsa onbirde (ismail-beck) bu maçı alamazfık. Toplu-topsuz oyun,pas arası, ekstra pas istasyonu olma dersleri veriyor iki bekimiz. Sakinlik ve tecrübe cabası.

Herkese övgü var ben de Fabri'yi öveyim az .

Onu da çok gömmüştüm transfer zamanı . Ya müthiş bir scouting başarısından bahsediyoruz ya da ölümüne ballı bir takımız . Bunun ortası yok .

Dizleri iflas etmiş vasat kariyerli bir kalecinin Beşiktaş tarihinin en iyilerinden bir olma yolunda gidiyor olması ufak çaplı mucizedir .

Adama gönül rahatlığıyla bam güm geri pas atıyorlar hepsine sektirmeden hem de büyük isabetle bizim takımdakilere ulaştırıyor .

Önder Özen'in 'Fabri'nin kaleciliği tamam , futbolculuğu da iyi ' yorumu durumu iyi özetliyor. Her ne kadar biraz kurtlu bir kardeşimiz olup yerinde duramıyor olsa da Cordoba özlemini dindirdiği kesin .

truant dedi ki...

Hapoel Beer Sheva maçında rakip solbek Aboubakar'a assist yaptığında aklıma İsmail Köybaşı gelmişti. Bu platformda ara sıra Adriano'ya sallayanları da görüyoruz. Köybaşı'lara alışmış bünyelere Adriano'lar ağır geliyor, besbelli. Dün akşam acaba Gomez'in özgüvenini ve winner karakterini arar mıyız derken, Atınç hariç tüm takımın yeterince kaliteli ve özgüven sahibi olduğun görüldü. Takımın her yanından tecrübe fışkırıyor. Yaş ortalamasına fazla takılmamak lazım. Gelecek sene için paraya kıyılıp Rakitsky alınırsa defanstaki bir sorun daha halledilmiş olur.

Unknown dedi ki...

Bundan sonraki derbi taktiği puan farkını arttir, rakip yenecem diye debelensin dursun, araya bi tane sıkıştırırsan süper olmadı puan farkını koru. Istedikleri kadar debelensinler derbi kazanamıyor diye yenmemiz gereken takımları yeniyoruz, yenilmememiz gerektiğinde de yenilmiyoruz. Bu seneki şampiyonlukla seneye daha da dominant derbilerde de 3-5 atan bir takıma donusebiliriz.
Böyle sezonlara çok hasret kalmıştık. Herkes keyfini çıkarsın.
Adriano konusunda eleştirilere anlam veremiyorum ben de, adamı hayranlıkla izliyorum.
Bundan sonra bu sezon için fbyi inönüde yenip tur atmak yakisir bize.

EC dedi ki...

Galibiyet guzel..

Sakin kaldik, panik yapmadik... Babel ve Quaresma biraz daha etkili ve akilli olsa biz 3-4 atardik. Gitmediler yada gonderilmediler ileriye.

Cenk ozveriliydi ama bir tek top tutamadigi icin bizde oyunu orta sahada tuttuk hep.. ileri gitme girisimlerinde hep geri geldik..

Atinc'in Yasin e yaptigi hareket penalti, zaten kendi vucut dili de pozisyon sonrasi bunu teyid eder gibiydi. akilli ve profesyonel oyuncu hic bir zaman yaptigi harekete gore reaksiyon vermez.

Cenk hala penalti degil diye itiraz ederken ilk uyanan #BESTCANADIANinTURKEY Atiba gitti Cenk i cekti aldi..

kisir bir macti ve biz beraberlik icin cikmisiz hissi uyandi. Gokhan Gonul degisikligi olmasa belki Aboubakar ile daha fazla yipratabilirdik..

Marcelo , Adriano harikaydilar.. Kalite bu.

Atiba ve Oguzhan da gorevlerini yapti.. Talisca'yi biraz daha ileriye yakin oynatabilsek daha cok pozisyon yaratip gol atacak sanki..

Fabri de gereksizce cikti ama cezalanina cevrilen top u takip eden inanmis Fetosaray li olmadigi icin tehlike olusmadi!

Feto enselendiginden beri bu adamlara nazar degdi!

IBFK nin bu stresi kaldiracagini sanmiyorum.. FB ve GS eger iclerinde kaldiysa eger Sampiyonlar Ligi ve daha az on eleme oynamak icin IBFK yi durdurmaya, yakalamaya calismalilar bence..

Senol Gunes'in laflari tarihe kazinilacak cinstendi..

Tebrikler Besiktas..




planck dedi ki...

dün 70den sonra sahada töre sosa ve olcay olsaydı gs yönetimi istifa etmek zorunda kalabilirdi. şimdi bakalım gsnin mi serbert düşüşü daha sert olacak yoksa fbnin mi. bir kaç haftaya olmazsa sezon sonu CAS kararını açıklayıp 2011 şampiyonluğunu ts'ye tescil edecekler. tff fb'yi küme düşürmeden yırtmanın yollarını arıyor, herşeyi azizin üstüne yıkacaklar o da bırakacak herhalde. bu iş eğer sezon sonuna kalmazsa iyice kaos başlar fb avrupaya da gidemez seneye ali koç ile yeniden yapılanır. gs de tudorun deneme yanılmalarına kalırsa berabere kala kala ilk 4ün dışına düşübilirler. cidden iş inter/milan vs juve modeline dönebilir. bakalım.

BurkayJK dedi ki...

Fabri'yi seviyorum. Takıma ve kaleye çok yakışıyor. Yine de -özellikle- Şampiyonlar Ligi seviyesinde yeterli mi, emin olamıyorum. Gelişime açık bir dönemde sayılır. Umarım daha iyi olur. Ligimize bakarak; Tolga'dan iki tık üstün, Muslera'dan bir tık aşağıda bir kaleci diye tanımlayabilirim sanırım.

@planck

Hocam, ağzından bal damlıyor yeminle. Okurken gülümsediğimi farkettim. 2011 ile ilgili net konuşmuşsun, gerçekten var mı böyle bir şey?

czeslaw dedi ki...

2011 mevzuu yeniden açılırsa, suçlu olsun olmasın beşiktaş'ın başı ağrımaz mı? hatta hocayı da psikolojik olarak ciddi şekilde yıpratabilirler.

planck dedi ki...

duyduğum kadarı ile ts CAS'a konuyu taşıyınca fb bizim de dosyaya dahil edilmemizi istedi ama CAS ts'nin başvurusu ile alakası olmayan olaylar diyerek red etti. fb'nin sıkıntısı olay ceza mahkemesine taşındığı zaman savunmalarını dinlemelerin hukuksuz yapıldığı bu yüzden delil niteliği taşıyamayacağı üzerine inşaa etmeleri. yani kayıtları red etmiyorlar sadece hukuksuz olduğu için çete kurma vb davalarda delil olarak kullanılamayacağını savunuyorlar. fakat CAS bu şekilde çalışan bir kurul değil, olaylara bakıp ikna olmalaı yeterli. fb CAStaki savunmasında bir yerden sonra tapeler montaj vs demeye başlamış ama iş işten geçmiş. şimdi tff CASı iknaya çalışıyor fb'yi düşürmeden, kupayı ts'ye verip fb başkanını indirip maddi yükümlülükleri de ts'ye ödemeyi vaadediyormuş. CAS ikna olmazsa tffnin iki seçeneği var, uefadan ülkece ceza almayı kabul edip hiçbir uefa organizasyonuna girememek veya fb'yi feda etmek. ama herhalde orta yolu bulurlar. bir sürpriz olmazsa şenol hoca bir sezonda iki lig kupası alan ilk td olabilir :))

sports guy dedi ki...

Faiktribunu'nde cem fante'nin yazdigi dogruysa ki dogrudur diye tahmin ediyorum, trabzon'un davadaki avukati senol hocanin damadiymis. Bizim aleyhimize bir sey cikacak olsa hoca coktan yipranmaya baslamisti zaten bence.

Ki zaten spor hukukuna az bucuk asina olan bir hukukcu olarak cas'in buradan verecegi kararin besiktas'i etkilemesi ihtimali zaten inanilmaz dusuk. Ortada besiktas'in yaptigi herhangi bir savunma dahi yok, davanin tarafi degil.

Ki zaten kume dusurme falan bunlar olmaz. En fazla su boktan sezonunda fener'in bi 8-10 arasi puanini silerler o kadar. Bi de tabii trabzon'un sampiyonlugunun tescil edilmesi meselesi var ki o olagan sonuc. Sampiyonlar ligine gitmesine izin verilmeyen takimin sampiyon olarak kalmasi hem mantik olarak hem de hukuksal olarak sadece komedi olarak nitelendirilebilir.

Bence buradaki en buyuk problem isin maddi boyutu. Trabzon illa ki tazminat kovalayacaktir cunku. Onun da "yau siz CL'ye gitmediniz mi zaten?" Tarzi bir yorumla minimize edilmesini bekliyorum ben sahsen.

Bakalim, mart ortasi ola hayrola.

xiyar dedi ki...

sevgili galatasarayli dostlarimiz teo, barkin ve ideal onbir neredeler acaba? hakemle, tffyle, yonetimle ilgili kendilerinin yorumlarini okumak isterdik.

EC dedi ki...

@Xiyar birak gelmesinler.. o kadar da demokrat bir grup olmayalim.. onlar simdi iclerinde patlayan ve FFP nin en az 3 yil acitacak fisegini dusunsunler.. harbiden salak yoneticileri iki kulubunde ( sarisinlar dan bahsediyorum) Advookat ile Acemi Riekerink ile yetmedi ( ustune Tudor i aldilar) en kisa cozum Turkiye yi bilen, eldekilerle en iyi yemegi ucuza yapabielcek yerli hocalara yonelmeleri olacakti mantikli olan ama 2 yildir hata ustune hata yapiyorlar..

S.ke surulecek akil yok iki yonetimde de..

bu arada yazayim burada dursun;

2-3 hafta once FB li yoneticiler Abdullah Avci ile Istanbul un ucra koselerinden birinde iciyorlarmis (RIGEL) .. arkadaslarim gormus..

FB belki oraya hamle yapabilir..

Mayor dedi ki...

Dun ikinci yarida takim bayik oynayama basladiginda, Oguzhan sol kanatta verkaclar, ucgenler aradiginda ben de Olcay'i aradim. Veli bile bu takimda duruyorken Olcay kalmaliydi diye dusunuyorum.

Onlibero, defansif ortasaha kurumunu Atiba ayakta tutuyor ama o seneye dususe girer veya sakatlanirsa ne Inler ne Necip ile orayi ayakta tutamayiz. Mehmet Topal veya Melo gibiler sayesinde sampiyon olunan bir ligde En az Atiba klasinda birini koymak cok onemli.

Unknown dedi ki...

Takım ilk yarıda da çok canlı oynamıyordu, hatta oldukça bayıktı ama yakın geçmişte iyi oynayarak sonuç alamadığımız birçok derbi maçı var. Ben derbilerde bu oyuna ve sonuca razıyım, yeter ki kazanalım. Adamları kendi sahasında iki senedir tokatlıyoruz, hala salakça muhabbetlere maruz kalıyoruz. Neyse, önümüze bakalım.

23- rize
Olympiacos (d)
24- kayseri
Olympiacos
25- antalya (d)
--------------------milli maç arası
26- gençler bir.
27- trabzon (d)
28- adana
29- başakşehir(d)
30- fener
31- bursa (d)
32- kasımpaşa
33- antep (d)
34- ottoman büyükşehir

Milli maç arasına kadar, ligde kazanarak devam edersek, o noktadan sonraki fikstür için çok daha büyük bir avantaja sahip oluruz. Bu da Avrupa Ligi için yolumuzu açar. Bu üç maçı da kayıpsız geçmemiz dileğiyle.

beagle dedi ki...

Abi birakin Atinci biraz. Altyapidan cikip 5-6 milyon Euro kazandirmis. Bir suru salak stoper aldiktan sonra mecbur kalmisiz ki oynuyor. Hata yapti tamam. Bir suru mudahele de yapti ama. Malum7'nin sorumsuz, sonuçsuz top kaybi kralliginda altyapidan çıkan adamlara vurmayin bu kadar.

BJK4EVER dedi ki...

Ben acikcasi kadroyu gordugumde kesinlikle ileride basacagimizi ve geriye gomulmeyecegimizi dusundum. Gomulursek GS bir sekilde cozer ve tek farkla goturur demistim. Ama Senol hoca takimi o kadar iyi hazirlamis ki, oyuncularin genlerinde olmamasina ragmen savunmayi geride kurdu ve hucumda fisek gibi cikmak yerine kontrollu pas futbolu oynatti. Bir sekilde tuttu formulu; beraberlik mac boyunca cepteydi, bir an tehlikeye girmedi ve galibiyete bir tik da olsa daha yakin olan taraf bizdik.

Sikmisim futbolunu. Fenerbahce karsisinda o futbolla oynadik, elimize birsey gecmedi. Biz yeterince macta kaliteli hucum futbolu oynuyoruz zaten. Su ana kadar ligde sadece 2 macta bu sekilde oynadik; Kadikoy ve TT Arena'da ve 4 puan aldik. Istedigimizi aldik yani. Adim gibi eminim ki biz sizi sahadan silsek, Muslera 5 pozisyon cikarsa ve Sneijder'in frikik goluyle 1-0 alsaniz kimse futboldan falan bahsetmez. Kaleci farkindan, kalitesinden ve dunya yildizi Sneijder'in muhtesem winner'ligindan soz ederdiler

Ama bu macta biz boyle oynamayi tercih ettik. Gerektigi zaman ileride basip ofansif de oynayabiliyoruz. Deplasmanda oldugumuz icin ve 0-0 da yettigi icin oynamadik. Kaldi ki biz ilk yaridaki derbide GS'nin yaptigi gibi 10. dakikadan itibaren yerde yatmadik, FB'nin son derbide yaptigi gibi sert faullerle ve provokasyonlarla rakibi eksik birakmayi da denemedik. Cikip geride savunmamizi kurduk ve top bize gecince kontrollu pas yaptik. Futbol ici oynadik. Acikcasi bu saatten sonra sampiyonluk yolu acildi. Rize ve Kayseri maclarindan 6 puan cikartma sansimiz cok cok yuksek, ki cikartirsak Basaksehir de kopabilir (Alanya, Konya maclarindan 6 puan zor). Rakiplerin de birbirleriyle oynayacagi ve direkt rakibimiz Basaksehir'in de hala FB, GS ve deplasmanda Bursa, Trabzon maclari dusunuldugunde sampiyonluk kacinilmaz gibi duruyor. Hocaya, oyunculara, yonetime helal olsun.


GS macindaki 11'in bonservis maliyeti:

Fabri: bonservissiz
G.Gonul: bonservissiz
Marcelo: 1.2 milyon euro
Atinc: 1 milyon euro (kiralama bedeli, bonservissiz Tosic ideal tercih bu arada)
Adriano: 0.6 milyon euro
Atiba: bonservissiz
Oguzhan: 0.5 milyon euro
Quaresma: 0.8 milyon euro
Talisca: 2 milyon euro (kiralama bedeli)
Babel: bonservissiz
CenkL bonservissiz

Toplam maliyeti 5.1 milyon euro. Tam 5 oyuncu (takimin yarisi) bonservissiz.
Yani bu takimin toplam bonservis/kiralama bedeli maliyeti bir van Persie'nin bonservisi etmiyor, Eren Derdiyok ve Serdar Aziz'in bonservis bedelinden biraz fazla. Maaslari da yazardim, ama maas konusunda rakiplerden ne kadar ileride oldugumuz ve iyi bir politika sergiledigimiz biliniyor ve daha once de rakamlar paylasilmisti. Ama ilerleyen senelerde bizim elimiz daha da bollasacak (FFP anlasmasi bu sene bitiyor), rakipler ise tam tersine daha da sikintiya girecek. FB UEFA'nin kostugu sartlara bu sene uyamayacak buyuk bir ihtimalle, yani bizim gectigimiz surecten onlar da gececek. Bu da demek ki maas kotasi gelecek ve oyuncu satmadan bedelle oyuncu alamayacaksin. Kjaer disinda para eden oyuncun yok, Sow ve Lens kiralik zaten. Yani kadro anlaminda isin zor. GS ha keza oyle, onlar da UEFA'nin kiskacinda ve stat gelirleri malum. Basari gelmeyince kusen taraftarlari var. Bu sene CL iki takim icin de olmayacak muhtemelen. GS ve FB gittikce kisitlanacak, biz gittikce rahatlayacagiz.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Yazdıklarının çoğuna katılıyorum; ama gelecek toz pembe de değil. Takımda 3-4 yıl sözleşmesi olan çok sayıda 30+ oyuncu var. Quaresma-Adriano-Gökhan Gönül-Tosiç 33-35'lerinde GS'dekiler gibi paranı al, fazla sıkma moduna geçebilirler. Henüz Oğuzhan-Tolgay ile sözleşme yenilemedik. GS'nin maaş yükü başarı geldikçe arttı, bizde de başarı geldikçe maaşlar oyuncu maaşları artıyor. Muhtemelen şu an Oğuzhan 2-2,5'a pazarlık yapıyordur. Kulübün borcu da azalmıyor, artmaya devam ediyor.

Skywalker dedi ki...

Besiktaslilar selam, burayi uzun zamandir okuyorum. Buradan baska dogru duzgun futbol yazilip cizilen, milletin ana avrat birbirine kufretmedigi yer kalmadi saniyorum, o yuzden ben de yazmaya basliyorum:)

Iki konu hakkinda fikirlerinizi merak ediyorum. Abu'nun ve Talisca'nin bonservisleri.
Sosyal medya'dan talisca'nin bonservisinin alinmasi icin kampanya bile yapildi. Bence insallah baskan gaza gelip 20-25M Talisca'nin bonservisine vermez. Bana gore Talisca'yla oynamak 1-0 onde baslayip (her macta degil) 10 kisi oynamak (her macta) gibi. Adamin topsuz oyunu hic yok, ve bu sene tam olarak kompakt oyun oynayamamizin nedeni kesinlikle Talisca Sosa arasindaki fark. (maclari televizyondan izleyebiliyorum, stada gidemiyorum o yuzden topsuz oyununu hatali degerlendiriyo da olabilirim)

Abu'nun bonservisi ise hem daha ucuz hem de abu bence cok daha faydali ve gelisime acik bir oyuncu. Son vuruslarini gelistirse tam bir kara boga:) Acikcasi Gomez'in falan geri gelmesini istemiyorum, 2 sene daha yasli ve cok kotu bir sezon gecirdikten sonra geri geliyor olacak. Demba zaten vurdumduymazdi biraz bana gore, o sakatliktan sonra topa bile duzgun ayak uzatabilecegini sanmiyorum. Cenk'den de ancak yedek olur, bir adam defansi hic mi yipratmaz, arkaya 1 tane mi kosu atmaz ya. Hicbir kafa topunu da alip indiremiyor. Son vurus 1.sinif gerisi rezalet. Cenk yuzunden oyun merkezimiz 10 metre daha geride resmen.

Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Saygilar,
Salih

dominic molise dedi ki...

ben de takimin ufak bir elden gecmesi (genclesmesi birincil kosul degil) gerektigini dusunenlerdenim.
madem hedef yukseltecegiz, vasat adamlari eleyebiliriz:

beck, rhodolfo, atinc, kavlak, aras, sismanoglu.
omer'in piyasasi var zaten, rhodolfo'yu devre arasi gonderemediler ama yil sonu bonservissiz falan gider bence, atinc zaten donuyor. kavlak her turlu orta sira takiminda forma bulabilir, keza aras da oyle. beck'i bonservisli bile satabiliriz 300-500

talisca ve abubakar'in yaslari ve piyasalari geregince aslinda elden cikarilmamalari gerektigini dusunuyorum. abubakar misal. 10 milyon euro versen 2-3 yil oynatsan en kotu 5-8 civari yine satabilirsin. belki yillik maasinda azaltmaya gidilebilir. talisca ha keza. 10-15 civari ben olsam veririm. 25 veremezsin tabii ki verme zaten. ayni sekilde 10 milyona her turlu satarsin yillik maasini ucuk vermedigin surece. (yillik maas hususunun ozellikle altini ciziyorum. gomez de sosa da tore de bence aldiklari paranin 2 katini aliyor olsalardi belki de gitmeyeceklerdi. sosa 1.5'e mi ne oynuyordu, diego'nun 4 civari aldigi ulkede. yillik maas futbolcularin satislarinda onemli bir etmen.)

fabri, tolga
gonul, beck ya da transfer
marcelo, mitrovic
ersan, tosic
adriano, caner
atiba, inler, necip
tolgay, oguzhan
talisca, genc oyun kurucu
tore, quaresma
babel, adriano, cenk
ba, cenk, abubakar

bence bu kadro bile oldukca yeterli.
10 numara transferi ile takimla fazla oynamadan bir sene daha sampiyon olabiliriz bence. talisca ve abu'nun bence zamana ihtiyaclari var. oturmus bir takim olgusuyla yaptiklari mac sayisi 10'u gecmez. tolgay ya da oguzhan satilacaksa da hem 10, hem 8 oynayabilen belki mehmet ekici bile is gorur. tercihim ingiltere'nin buyuk takimlarindaki mutsuz adamlar olurdu tabii ilk. city'de united'da kadroya pek giremeyen adamlar. gecen sezonun nasri'si gibi
ben kadroyu koruyalim oncelikle diyenlerdenim, yazik abi senol gunes'e de. her sene 6-7 yeni 11 oyuncusu mu monte edicek bu adam. bir de kalabalik kadrolar motivasyon bozucu oluyor. kerim frei, tolgay gibi adamlar mutsuzdu bu takimda bariz. genc ve ac oyuncular.

ne mi olacak? bence abubakar kesin kalicak takimda ki bence kalsin. 24 yasindaki bir forvete 10 milyon euro bence verilir. talisca da kesin kalicak kiralik olarak. bir sezon daha arkamiza yaslayarak derbi izleriz. sonrasinda da talisca'nin arkasindan gelen gecen sene takima adapte olmus 10 numara ile yola devam edilir. gidin arayin abi hirvat ligini brezilya ligini. hic mi istatiksel olarak 10 asiste cikmis orta saha yok bu liglerde. kesin var ve kesin ucuz. besiktas'a niye gelsinler ki diye sormayin. ben besiktas'in gunumuz itibariyla porto'dan bile daha cazip oldugunu dusunuyorum.

bir de bu yaz transfer doneminde en cok konusulacak adamini aciklayayim da spoiler olsun: tolgay arslan.

truant dedi ki...

Daha U21'de bir kaç maç oynamış olmasına rağmen dünkü Sancaktepe hazırlık maçında Mustafa Apardı'nın apar topar ilk onbirde oynatılmasını manidar buldum. Gollerden birini de o atmış. Umarım şans bulmaya devam eder de uzun zaman sonra altyapıdan bir oyuncu kazanmış oluruz. Yoksa pek çok kişinin bel bağladığı Muhammed Enes'ten bir şey olacağı yok. Kaç yıldır altyapıda oynuyor ama daha dün mahalle takımından gelmiş gibi futbolu hala driplingten ibaret sanıyor. Onu da başarıyla yapsa gam yemeyeceğim. Bu zamana kadar bir milim ilerleme göstermemesi ilginç. Ya gelişmeye kapalı ya da altyapıda verilen eğitim bu gençlere bir şey katmıyor.

yilmaz dedi ki...

@Skywalker şahsi yorumum,

Abou'nun bonservisini bir miktar düşürmek kaydıyla alırım.

Talisca'yı bir sene daha kiralık oynatmak için şartları zorlarım (1 yıl daha bizde ama Benfica birilerine okutmaya çalışıyor galiba), sonra zaten bir senelik sözleşmesi kalıyor. Kendisi milli bir futbolcu olmadığı için ingiltere ligine gidebilecek bir oyuncu değil. Ona benfica'nın istediği ücreti (15-25m€) verebilecek avrupada real, barça, bayern, psg, inter, milan, juve gibi takımlar kalıyor. Açıkçası inter-milan dışındaki yukarıdaki takımların hiçbirinin isteyeceğini sanmıyorum. Bu durumda 5-6 m€ gibi bi rakama gelecek senenin sonunda bağlanabilir. Kendisini çok sevsem de 6m€'nun üzerine bir kuruş bile verilmesi taraftarı değilim.

planck dedi ki...

ersun tolgayın peşini bırakmayacak büyük ihtimal. onun da derdi tamamen para. ozzy'ye q7nin sözleşmesinden teklif edilirse tolgay da aynısını ister. inler de forma bulamadığı için gitmek isterse şaşırtıcı olmaz. tolgay mesela 6-7M a satılabilir bence sıkıntı değil ama eğer tekrar yabancı sınırlaması getirilecekse o zaman kalması daha yerinde olur. yönetimin konjektürü çok iyi okuması lazım. yd uefada görev almak için giderse ve yerine rıdvan geleceğine göksel gelsin, has akp ama rıdvan gibi fanatik değil en azından. hem ormanla arası iyi hem de katarlıların yatırımını boşa çıkartmamak için çalışacaktır, düzgün iş yapacaktır. türk oyuncuların yetersizliğini hala yabancı sayısına bağlayacak kadar sığ kafalı adamlar tff'de olmasın artık bir zahmet.

Pheaglix dedi ki...

Açıkçası oyun anlamında memnun olanları anlamıyorum. Tamam Atınç'ın ikram ettiği pozisyonlar hariç ciddi gol tehlikesi olmadı GS'nin, ama bu onları mat ettiğimiz anlamına gelmiyor. Bülent Yıldırım derbilerde lehimize yaptığı belki de ilk büyük hatayı yapmasa hepimizin korktuğu şey, Atınç-Yasin eşleşmesi felaketle sonuçlanacaktı. Ondan sonra çıkar o golü çıkarabilirsen (O pozisyon sonrasında da fabrika ayarlarına döndü neyseki, tekrar aman GS'ye zeval gelmesin yönetimine geçti).

Sahada rezil edebileceğimiz bir GS vardı, ama biz de en az onlar kadar kötü oynamayı seçtik, daha iyi takım olduğumuz için biz kazandık. Neyse, biraz da biz rezil oynayıp derbi kazanalım. BJK4EVER'ın dediği gibi, bizim şu oynadığımız oyundan daha kötüsünü oynayıp duran top golüyle GS kazansa maçı ortalık winnerlıklarından geçilmiyordu.

Konudan bağımsız olarak, Talisca'nın duran top ortalarını bir tek beğenen ben miyim? Pek sözü geçmiyor ama tıpkı şut atar gibi, felaket sert ve kavisli kesiyor içeri topları. Belki köşe vuruşlarını Quaresma ile paylaşsalar duran toplardan daha çok verim alabiliriz.

Bu arada hazır Tolgay demişken; Liverpool maçının özetini bir izleyeyim dedim de, Tolgay'ın şutlarını da kaybetmişiz. Şu artık kronikleşen Almanya'dan Türkiye'ye gelen futbolcunun şut atmayı unutması krizine acil çözüm bulmamız lazım. Gelen oyuncular ilk sene en kötü ihtimal ceza sahası civarından füze gibi şutlar çıkartıyorlar, bir sene sonra ya şut atmaktan vazgeçiyorlar ya da piremses vuruşuna geçiş yapıyorlar. Parası neyse verip Almanya'dan bir antrenör getirsek ligde fark yaratır.

sports guy dedi ki...

Su dangalak turkiye kupasindan neyse ki elenmisiz diyebiliyoruzdur artik umarim. Fener o mac sonrasi iyice saldi, bize de arti motivasyon olarak dondu ne guzel oldu iste.

Su gs macindan gelen 3 bonus puan da sahane oldu. Zehir gibi iki takimla oynicaz yalniz onumuzdeki iki hafta, icerde olmamiza ragmen ikisinin de oldukca zor gececegini dusunuyorum. Ki olympiakos da girecek araya.

Senol hocanin aklina kuvvet.

turgay dedi ki...

tolgay'ın çok iyi çalışan manejeri var. adam her hafta muhakkak bir transfer haber çıkartıyor gazetelerde. açıkçası asla bizimkiler bir olcay transferi gibi bedavaya bırakmazlar tolgay'ı ki bırakmasınlar da.

rize 22 haftada her maç gol yiyen bir takım. savunması o kadar problemli ki her maç gol yemeyi başarmışlar. ilk 20 dk ben maçın 2-0 seviyesine geleceğini ve hatta bu maçta atiba-gönül-cenk-oğuzhan gibi oyuncuların dinlendirilebileceğini de düşünüyorum. ha deplasmanda oynasaydık bu kadar rahat konuşamazdım ama rize bize sorun çıkaramaz şu formuyla.

kayseri'de bizim kadar komple bir takımla oynamadı henüz. akhisar-fb-gs-bursa-rize serüvenleri çok başarılıydı ama bu takımların ortak noktaları düşüşte olmaları ve kötü top oynamaları olarak söyleyebiliriz. kayseri bu hafta kasımpaşa'ya karşı bence asıl tecrübelerini yaşayacak. bence bu maçla değerlendirirsek daha güzel doneler alabiliriz.

önümüzdeki rize-kayseri-antalya maçlarından alınacak 9 puan bizi ciddi manada rahatlatır. umarım nisanda şampiyonluğumuzu resmen ilan ederiz.

sports guy dedi ki...

Rize kayseri antalya'dan 9 puan cikarirsak ben zaten sampiyonuz derim.

Bence 4 puanin ustundeki her puan kazanc olur. O arada basaksehir de kaybedecegi icin tepede kaliriz.

Ikinci yari baslangic fiksturumuz yaniltmasin, rize yine 3 puani kolay gorebilecegimiz bir takim ama diger ikisi plani olan ve yetenek yoksunu olmayan takimlar. Antalya'nin deplasman olmasi ve Olympiakos macindan hemen sonra oynanacak olmasi bende net bir maglubiyet suphesi uyandiriyor. Ki zaten bu puan farki varken kaybedeceksek oyle bi macta olsun kayip.

turkkant dedi ki...

Ben Talisca'nın bonservisinin alınmaya çalışılması taraftarıyım. Özellikle de bu sene, çünkü her şeye rağmen sakatlık, adaptasyon filan müthiş bir sezon geçirmedi. Potansiyelinin yüzde altmışlarında. Seneye acayip bir yıl geçirirse bonservis işi yalan olur. Mevcut halinde eksikler var, kritik top kayıpları, defansif eksiklikleri, oyun kurulumunda eksik kalışı filan... Ama nasıl 22 yaşındaki Oğuzhan ile şu anki Oğuzhan arasında büyük farklar varsa, Talisca'da da, özellikle fiziği tam oturduğunda büyük ilerleme olacaktır. Ben 4-5 senelik kontratına şahsen 10-12 m. euro verirdim, zira benzer rakamlara 2-3 sene sonra satma imkanın olur.

Abubakaar'ı almam. Daha iyisi bulunabilir, bulunmalı. Yönetim Ba'yı düşünüyor seneye, bu sene bakacaklar durumuna. Benim hayalim M. Gomez'in dönmesi.

Zaten seneye 3-4 oyuncunun kontrat yükünden kurutulabilirsek (Ömer Şişman, Veli, M. Pektemek, Rhodolfo, İnler) 6-7 m. euro maliyetten kurtulmuş oluyoruz. Takımda kale iyi, beklerde sıkıntı yok, ön liberoda Atiba daha götürecek gibi duruyor. Tolgay-Oğuzhan'ı yenilersek orası da gayet iyi. Töre dönerse kanat rotasyonu da fena değil. Takımı güçlendirmek için geriye iki pozisyon kalıyor, santrafor ve stoper.


BurkayJK dedi ki...

Bu sezon sonu Avrupa'nın başaltı takımlarından teklif gelirse Oğuzhan'ın gideceğini düşünüyorum. Eğer yerine birini bulabileceksek gitmesi taraftarıyım. O çocuk Avrupa'da boy göstermeyi hakediyor. Böyle bir durumda benim adayım; Tielemans. Kendisini kandırabilir miyiz bilmiyorum ama bence Oğuzhan'ın boşluğunu doldurup, sonrasında Avrupa'ya iyi paralara satabileceğimiz bir isim. Henüz 20 yaşında olduğunu belirteyim. Eğer peşinde dünya devleri yoksa burayı sıçrama tahtası olarak görebileceğini düşünüyorum. Sizin de bu isim hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

beagle dedi ki...

@skywalker
Dostum hoşgeldin.
Abu-Talisca tercihinde bir nokta atliyorsun, Talisca'nin golleri olmasaydi Abu hala tam gaz küfür yer, biz de sarisinlarla beraber Basaksehir'e el sallardik aşağıdan. Yani ana görevi skor olan iki pozisyondan işini basarabilen Talisca. Pahali olan da bu yetenek zaten. Biraz daha oyun içinde olsun diyecegim de, korkunc fauller yemesine ragmen aslinda kritik yerlere top surerek giriyor da. Faulu alip,o toptan golü atip derbi aliyor. Ki bu sözde yildizimizin BJK kariyerinde 1 kere bile yapamadigi skor etkisi.
Taliscanin 22 yasinda, kiralik ve kemik kirigi yaşadığı ilk sezonu bu takimla. Efsane Şifo Mehmet bile ilk sezonunda yeterince etkili degildi. Sergen futbolu 30 da falan öğrendi.
@Turkkant ile ayni gorusteyim ben de. Talisca iyi bir pazarlikla alinmali.

Abu bir kontraatak oyuncusu. Hic ilgisi yok bizimle. Gomezin ölüsünün forvet oyunu takima ligde katlarca fazla yarar sağlar. Daha güçlü rakiplerke oynadigimiz platformlarda etkisiz kalir, kabul.

turgay dedi ki...

@Burkay

Tielemans'ı bize yedirmezler. peşinde atletico, lyon, monaco gibi takımların olduğu söyleniyor. o kadar genç olmasına rağmen istatistikleri muazzam. alınabileceğini düşünmüyorum şu aşamada. ancak bahsedilen takımlara gider ve oralarda tutunamazsa bize gelir.

planck dedi ki...

Abu bize şampiyonluk getirmez, çok net. Talisca getirebilir. Abu avrupada zor deplasmanlarda çok işe yarar. Talisca yaramayabilir. Hoca Taliscanın oyun anlamında katkı verebileceğine inanıyorsa kalsın. Ama alex vari kalacaksa ve biz oyunumuzla uzun vaadede fark yaratmak istiyorsak yol yakınken hiç bulaşmayalım. Zira taliscanın varlığı takımı onun üstüne kurmayı gerektiriyor. Taliscanın kaldığı ozzynin gideceği atibanın yaşalanacağı bir düzende ozzy atibanın yerine gelecek oyuncular başka olur. Bilmiyorum, ben sürpriz goller yerine daha sağlam ve deterministik bir takım izlemeyi tercih ederim sanırım.

Basar dedi ki...

Sataşmak gibi olmasın ama vay canına yahu. Bidonun ne kadar çok seveni varmış! Arkadaş bu adam Marcelo kadar gol attı, değil 10 milyon 1 milyon bonservis vermem bu adama. Aldığı para filan külliyen korkunç.

Bir arkadaşım ilk 11 maliyetini yazmış. Yedeklerin maliyetini de yazar mısınız lütfen. Rica etsem bonservis ayrı maaşlar ayrı yazarsanız durum ortaya çıkar.

Abubakar olmaz, Demba Ba da olmaz, hatta ve hatta Gomez bile zor olur bu saatten sonra... Forvete yeni bir düşeş atmak lazım.

Talisca ise hem çok iyi hem de acaba dedirtiyor. Stadyumda ilk yarıya göre çok daha etkin bir görüntü ortaya koymaya başladı. Son 2 derbide de oyundan alınınca geriye gömüldük. İyi düşünmek lazım.

GeceGezgini dedi ki...

Sene başında bir Falcao ne de güzel olurdu :)

Skywalker dedi ki...

Aslinda istatistiklere bakarsak o kadar da bidon degil. Adam Afrika kupasina falan gitti, Talisca'yla falan da dogru duzgun top oynamadi. Konusabildigi tek dil Fransizca. Takima alisma sureci yasamasi cok da anormal degil. Istatistik olarak da biri hesaplamis. Penalti gollerini cikarirsan tum kulvarlarda gol/dakika orani Cenk'den daha yuksek. Senol Hoca bu adama guvenip bu takimin forveti sensin derse seneye bu adam gol krali olur. Sampiyonlar liginde de hem Gomez'den hem Ba'dan hem Cenk'ten cok daha fazla katki verecegini dusunuyorum.

abou: 1562 dakika, 9 gol, 174 dakikaya 1 gol
cenk: 2411 dakika, 13 gol, 185 dakikaya 1 gol

fidddas dedi ki...

Bu arada Cenk bu yil sonunda almanya ya da ingiltere ligine transfer yapabilir.
Gol attigi Zamanlar disinda pek gorunmuyor ama istatistigi pazarlanabilir durumda.
Ama ben kalmasindan yanayim, onun veriminde bir yedek forvet bulmak cok zor.
Ayrica bu siyam ikizleri mali yuk altindayken yabanci kuralina comak sokabilirler. Tolgay, cenk vs gibi oyuncularin yerine bu ligte yerli statusunde oynayacak oyuncu neredeyse yok. Dikkatli olmak lazim.

beagle dedi ki...

Abu istatistigine kontra oynadigimiz CL ve zamazingo takimlarla Teneke kupa maclari dahil. O şekilde bakarsak Kerim Frei yildiz olur mesela.
Cenk yerine ilk 11 oynamali ama golcülükten değil fizikten.

Yorum Gönder

Ara