.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ocak 2017 Perşembe

STSL 19 Beşiktaş - Atiker Konyaspor


Tarih: 30 Ocak 2017 Pazartesi, 20.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Özgür Yankaya (BJK 7g 3b 8m - AKS 1g 3b 7m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin ,Vincent Aboubakar , Atiba Hutchinson / Alban Meha , Selim Ay , 

Cezalı Oyuncular :- / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

53 Yorum:

carlito dedi ki...

tam gövde gösterisi yapmalık maç :) geçen hafta da yaptık sayılır gerçi ama Alanyaspor galibiyeti kolay rakip gözüyle görülüp ciddiye alınmadı çoğunluk tarafından.. konya biraz daha ciddi bir rakip görülecektir herkesçe, onlara karşı eze eze alınacak bir galibiyet, tüm rakiplerimiz tarafından Beşiktaş'ın bu sene de şampiyonluğu bırakmayacağına yönelik bir "öğrenilmiş çaresizlik" psikolojisi uyandıracaktır..
bu maça yönelik yorum yapmak için şimdilik erken gibi, bugünkü kupa maçı da bir oynansın hele.. tabii oynanabilirse!
kayseri'de sağlam kar yağışı varmış, işin kötüsü maç ertelense daha sonra tekrar oynanması için boş gün yok :) (5 şubatta kupada üst tur maçı var fener'le)
grup maçları tamamlanmadan üst tura geçilmesi de mümkün olmaz gibime geliyor, her ne kadar formalite maçı da olsa.. özetle işler karışır o durumda, umarım bugün oynanabilir..

sports guy dedi ki...

Su kayseri macinda u15 falan cikmazsak buyuk ayip ya. Hava da berbat zaten. Mitrovic mac tecrubesi icin konsun, kalani komple altyapi olsun mumkunse. Kayseri de garantilemis zaten, tamamen gazozuna bi mac iste.

beagle dedi ki...

Naaptin 14 yaşındaki çocukları dondurtucan gayseri'de :) Yedekte varsa Muhammed Ozturk'luk maç. Merkez forvet oyunu en iyi gencimiz o.

carlito dedi ki...

dünkü hazırlık maçını (pardon kupa maçı) yarım yamalak izleyebildim.. gördüğüm şu ki, atınç mecburen bile sol bek oynayamaz, ikinci kez denedi bunu hoca ve umarım bir daha denememesi gerektiğini anlamıştır..
gençlerden muhammet enes için zaten olumlu düşüncelerimiz vardı, sedat da güzel düşünceler uyandırdı, attığı gol nefisti..
mitrovic'i biraz daha adamakıllı takip edeyim dedim ama o hava ve saha şartlarında doğru düzgün bir maç mı olur! başka bir maç yorumlayacağız artık..
ömer daha maçın başında sakatlandı, nadiren kendini gösterme şansı buluyor zaten, üzülüyorum onun için.. görünen o ki sezon sonu satışa çıkartılacak..
veli kavlak ise sakatlığın izlerini tamamen atmış, bu sevindiriciydi.. kadroya girmesi zor kalan haftalarda, ama beklenmedik sakatlıklar halinde yedekte tecrübesine güvenilir bir isim olarak bulunabilecek olması güzel.. ufak da olsa katkısının olduğu bir şampiyonluk kupasını kaldırmayı o da hak ediyor fazlasıyla..

yilmaz dedi ki...

tolgay'ın transferi ile ilgili haberler sıklaşmaya başladı. Allah'ım lütfen bir an önce bitsin şu transfer sezonu bi saçmalık daha yapmadan.

beagle dedi ki...

Dün Inler ve Veliye bakinca Tolgay çok değerli. İnler agirliktan oynayamaz Veli de akil eksiginden. Maaslari 3.5 M euro. Cumali ve Eslemi 300er maaşla kadroda tutup oynatsaydik daha fazla fayda saglardik. Bu işi bitiklerden kurtulsak 25M bütçe ile 65lik GSyi her sezon uzeriz. Bitikleri tutup gencleri göndermeyi hiç anlamıyorum. Kritik maçta genc ne yapar diyenler Okan Buruk'un zamaninda bize neler yaptigini izlememistir. Mehmet Akgun ve Gokhan Suzenden kötü oynamiyor genclerimiz.
Bir de ornek vereyim. Fatih Aksoyun iyi oynadigi maclarda yaptigi hatanin beterini mitrovic yapti. Adam 4.2M euroya monte edilmis oldugundan, altyapi oyuncularimuza cemkirenler şimdi suskun. Farki fiyati tabi...

ideal 11 dedi ki...

türkiye kupası maçında 3 gençte dikkatimi çekti açıkcası.

sağbek fatih

golü atan sedat

ve forvet muhammet enes

baskı anında heyecan yapmayarak ve topu saklayarak oynadılar.

ideal 11 dedi ki...

bu arada sağbek pozisyonunda oynayan fatih aksoy transfermarkt a göre stoper pozisyonunda ve 1.89 boyunda.

gelecek sezon değerlendirilebilir

turgay dedi ki...

her zaman söylüyoruz bu genç oyunculara değer vermemiz gerek. ama maalesef hiç umurumuzda değiller. işte eslem ve hamzanın kiralık gönderilmesi. işte furkan yaman'ın yok pahasına kaybedilmesi. furkan ömer'den çok daha iyi tek forvet oynayabiliyor. eslem inlerden çok daha oynuyor. sedat genç yaşta belki de sol beke monte etmeye çalışsak hem hücumcu bek kazanmış oluruz hemde kontenjan kaybı yaşamayız. muhammet enes'i saymıyorum artık bence şu kenar oyuncu yokluğunda çok daha fazla katkı verir. ama biz bu oyuncuları kaybetme konusunda doktora yapar konumdayız. bu borç sürekli transfer yapıp 30+ oyunculara 2milyon euro'lardan verilen kontralar ile kapanmaz. bugün necip'e bir rol biçebildiysek fatihe,esleme,muhammet enese, sedata da rol biçmeliyiz. altta oynayan oyuncu iyi çalışırsa yukarya çıkacağını bilmeli. ekicinin peşinde koşmak yerine veya inlere bu emekli ikramiyesini verene kadar eslem'e yatırım yapılmalıydı. ben bu çocukların bu teknik kadro ve yönetim olduğu sürece oynayabileceğini düşünmüyorum ne yazıkki.

sports guy dedi ki...

Atiba sakatlanmis, hadi gecmis olsun. Ikinci devredeki oyun plani onsuz donmez.

Bakalim kac mac yok. Yasi da var sonucta, genc adama 2 mac kacirtacak sakatlik ona 1.5 aya mal olabilir.

planck dedi ki...

yıllardır altyapıdaki birçok oyuncu için hayıflandık, hala da keşke şans verseler diyoruz. son 10 yılda altyapıdan gelip a takımda yer bulamayan ama süperligte başka takımlarda oynayan adem büyükten başka bir oyuncu da aklıma gelmiyor. batuhan vardı ama o a takımda yeteri kadar şans buldu. kel bir stoper vardı mesela çok iyi olacak deniyordu sezerdi sanırım ama şimdi kaçıncı ligte bilmiyorum. atınç işte mesela, adamın potansiyeli dünya çapında ama yazabiliyor muyuz 11e? yok. hocadan kaynaklı mı? görüyoruz ki değil. bu yüzden bence sıkıntı a takımda şans vermekten ziyade alt yaş gruplarındaki seçicilik ve eğitim. genel sıkıntı ise takımın oyun felsefesinin ve şablonunun aynısını alt yapılarda uygulanmıyor oluşu olabilir. bu olmuş olsa altyapıdan çıkan çocuk yeni transferlerden çok daha hızlı takıma katkı vermeye başlayacağından tercih sebebi olabilir.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
delgado dedi ki...

planck'e tamamen katılıyorum. Herkes çok ister altyapıdan adam çıkaralım, ileride bayrak adam olsun en azından yedek olarak kadroda bulunsun vs. ama oyun/pozisyon bilgileri ve teknik temelleri bu seviyelerin maalesef çok altında. 3 büyük takım taraftarlarının son 15 yıldır daha çok süre bulmasını istediği oyuncuların çoğu 2.ligde bile tutunamadı. Altyapıdan oyuncu çıkarma işi hükümet ve federasyonun dahil olduğu planlı bir örgütlenme ile başarılabilir, bu olmadığı için ülke futbolu zaten bu halde. Kulüpler kendi çabasıyla da elbette bir şeyler yapabilir, bu transfer dönemine ilişkin umudum da forvete falan hiç para harcamayıp eldekinin scouting/altyapıya yatırılması.

UEFA'daki ve hatta Süper Lig'deki bu home-grown kriteri ister istemez kulüpleri altyapıya yönlendirecektir. Bence eldeki oynculardan en hazırı Fatih Aksoy. Seneye Ersan'ın bonservisi alınmazsa veya Tosiç'le kontrat yenilenmezse yavaş yavaş ilk 18'e girebilir. Fiziksel olarak da Sedat bu seviyeler için en hazırı gibi duruyor.

beagle dedi ki...

Nihattan sonra egrisi dogrusu ile bir sezonda 10 mac oynattigimiz tek adam Atinc. Ondan da deli para kazandik.

Töre ve Oguzhani oynattik onlar da bir nevi altyapi oyuncusu kivamindaydi.

Sorun kesinlikle A takim idaresi ve toleranssiz tribünde. Veli ve Sivokun futbol oynadığı takımda Eslem ve Fatih hayde hayde oynarlar. Ama mümkünse arayi açmadan 10 maç vereceksin.

Bizim oyuncular niye olmuyor? 22 23 e kadar oynatmadan curutuyorsun. Ya da bu oyunculardan para kazanamayacak takimlara kiraliyorsun. Deli mi adam sana topçu yetistirsin? Eskiden yabanci kisiti varken yetenekli diye oynatiyorlardi. Artik kendi oyuncularini oynatiyorlar.

Anadolu takimlarinin salak olmadığını kabul ettigimizde cozeriz bu işi. Ya pilot takim isini ciddi yapacagiz ya da bonservisinin yarisi ile vereceksin yetistirme maclarini oynatmaya.

80lere göre değişen fiziksel boyut da işi biraz zorlastiriyor. Bazi oyuncu 20-22 yaşına kadar uzuyor gelisiyor, bazisi ise 16 yasindaki fizikte kalip son asamayi yapamiyor. O kismi da biraz sans. 170lik adamlar icin futbolcu olmak cok zorlasti.

Beşiktaş altyapısı en iyilerden hala. Biz desteklersek bizi farklilastiracak öne taşiyacak yonumuz budur.

planck dedi ki...

beagle, altyapıyı yıllardır iyi takip ettiğin için soruyorum: oyuncuları kaç yaşında yetiştirme maçlarını oynamaları için kiraya göndermek lazım. dortmunda bakıyorsun 20 yaşında çocuk tecrübeli olmuş, bizimkiler 22 yaşında hala cılız. yazın a takımı ile kampa gidiyorlar aynı fizik seviyeye geliyor olmaları lazım değil mi? yani töre ozzy diyorsun,nihat da öyleydi geldiler aldılar formayı. yani beşiktaşta oynayacak kalibede isen gelir formayı alırsın, direk alamayan adama 10 maç sabretsek idare eder konuma gelir belki ama olabileceği maksimum gençler bursa seviyesi falan olurmuş gibi geliyor bana. arda manisaya gitmişti mesela ama ordan onu istemişlerdi, bizim oyunları isteyen süper lig ekibi hatırlamıyorum ben. bilmiyorum çok mu olumsuz bakıyorum ama avrupada gördüğümüz 18-19 yaşındaki örnekler böyle düşündürtüyo.

beagle dedi ki...

@Planck
Dostum "medyan" alırsak 19. yaş dolduğu an zorluk seviyesi yüksek maçlara sürmek gerek diyebilirim. Gen yapısına göre, ortası tepe yapmak üzere 16-21 yaş arasında fiziki gelişim tamamlanıyor gençlerde. 19'dan sonra boyu uzayan kaç arkadaşınız olduğunu düşünerek 19 üzerinin artık iyice istisna olduğunu düşünebilirsiniz.

Altyapı takımları açısından bakarsak 15, 16 ve 17 yaşta topla ilişki hakkında ciddi fikir edinilebiliyor. Ancak o yaşlarda erken gelişmiş, fiziken o ligi domine eden bazı gençler, gelişim çabuk durunca o artıyı kaybedip gerileyebiliyor. Yani 8 ve 10 numara adayları gerçekçi olarak alt yaşlarda tespit edilebiliyor. Kanat ve Golcü forvet fikir veriyor.
Fizik yapısı kritik Stoper, Önlibero, Pivot Santrafor hatta Kaleci için ise kesinlikle 19 yaş liginden itibaren karar vermek gerekiyor.

Altyapıdan etkin yararlanma önerim çok özel birini bulmadıysan 19. yaşgününe kadar bekleyip, A takım geniş kadrosu veya kiralık kararını o sene vermek. Kiralık gönderdiklerimiz için muhakkak kiralayan takıma bir kâr paylaşım modeli önermek.(Ki maç tecrübesini afrika'dan topladıkları yerine bizim çocuklara kazandırsınlar)
A takıma layık gördüğümüz her gençle ilgili ise kısa aralıkla 10 - 15 maç en az 30-45 dk oynatmadan hiçbir tasarruf yapılmaması bir kural olarak uygulanmalı.

İnanın yetersiz diye gönderdiğimiz birçok çocuğu sistemle harcadık. Bu çocukların büyük gelirleri olmadığı, meslek seçme aşamasında olduklarını, bir iki kere yuhalayıp, kontrolsüz bir kiralığa sakat bir takıma gönderdiğinizde çok iyi bir futbolcu adayının, oynamadan bu işten soğuyabileceğini unutmayalım. 22-23 yaşında ise cidden depresyona giriyorlar "ben ne olacağım?" diye. Antep'ten Orkan, Ege'den Salih, Okay falan çıkarken biz Tayfun Aydoğan, Mertcan Aktaş vb birçok kategorisinde şampiyonluk görmüş yetenekli çocuğu kiralıklarda mahvettik. Karagümrük'ün bir attığı kazık varki yarım sene lisanssız kaldı bazıları. Oğuz Aksoy taş gibi oynarken gönderdik, şimdi önlibero arıyoruz.

"Gençler iyi madem gittiği yerde niye başarılı, milli falan olmuyor?" sorusunun milyon cevabı var ama en cevapların en önemlisi:
"Çünkü bonservisi sende, tecrübesi az bir adama, tecrübe kazandıracak enayi kalmadı. Her kulüp kendi çıkarının peşinde..."

Yetenek bütünü içinde demir gibi sinirler, umarsızlık vb de var. Bazı genç ilk maçına çıktığında kendini gösterebiliyor, birçoğu ise heyecandan ilk maçlarda bir şey yapamıyor. 1 günde başarmalarını beklemek çok insafsızlık oluyor.

beagle dedi ki...

Ikinci soru, yani seviyeleri konusunda şöyle bir yorum getirebilirim. Biz Bursa seviyesi veli, beck, olcay, tosic, omer sismanoglu gibi oyunculari almayip yerlerinde yetistirdiklerimizi oynatalim da Oğuzhan, Talisca, Gomez gibileri alalim amenna. Her zaman çok üst düzey olacaklar diyemem. Ama 25 kişilik kadronun 9-10 tanesinin altyapimizdan gelmiş olmasi gerek.

Bu cocuklarin takima baglilik etkisi falan da dusunulmeli. Bir U17miz vardi, Furkanlarin donemi, özgüveni gormeliydin. Inan bazi maçlar onlari cikarsak Edulu falan A takimindan iyi sonuç alabilirlerdi.

planck dedi ki...

beagle eyvallah. maç yokken sorularıma devam ediyorum :) bizim çocukların 19 yaşında çelimsiz olmaları altyapıyla mı oyuncuyla mı yoksa daha çok genç havuzuyla mı ilgili? zira özellikle bilekleri yumuşak çocukların sıkıntısı fiziksel yeterlilik oluyor. bir diğer soru alt liglerde bir pilot takım ile antremana maça çıkması ile altyapıda çalışıp maça çıkmaları arasında ciddi fark var mı? yurtdışında bir pilot takım daha mı mantıklı olur? benim tercihim bir şekilde süperligdeki takımlara bonservisinin %40ını falan vererek kiralamak olur göz önünde olsun diye. senin de dediğin buydu sanırım? italyada oluyordu bu olaylar.

Pheaglix dedi ki...

gs maçı sonrasında bir baktım da, ligdeki en son beş farklı galibiyetimizi 2004-2005 sezonunda akçaabat sebatspor'a karşı almışız (6-1). teknik taktiğin ötesinde bir gol atamama problemimiz var. aynı takımın formasını sarı kırmızı veya sarı lacivert yapsan altıya yediye gidecek maçları en fazla üçe kilitleyip bırakıyoruz.

beagle dedi ki...

@Planck
Hocam Beşiktaş'ın fetret devrinde (yeter tüpçü dönemi) altyapı yönetimlerinin de canına okunduğundan eşin dostun çocuğu dolu altyapı takımlarımız oldu. Onları tenzih ederim cidden gelişim eksiği çok vahim kadrolar döndü. Son 4-5 yıla dönersek, altyapı idaremizin de bu durumu gördüğü ve inceci minyon çocuklar yerine, mücadele edebilecek olanları tercih ettiklerini söyleyebilirim. Eslem'i biliyorsun, boyuna rağmen güçlü. Muhammed Enes iyi bilek ve güçlü, Sedatı gördün, kısa ama güçlü, Osman Cihan var U16 da gol kralı iken şimdi U21 de kenar forvet falan oynuyor, yetenekli, boyu iyice ve güçlü, geçen yıl ortasında bir oyuncu aldık, Sezer sanıyorum ismi. 187 önlibero, stoper oynayabiliyor, sol ayak, ve bilek çok iyi. Hamza ah uzaması durmasa pivot forvetti, gene de oldukça güçlü ve 180 civarında. Benim stili beğendiğim Muhammed Öztürk var, çok golcü değil ama uç forveti fiziğini iyi kullanıp oynayabiliyor. 98li ve şu anda rahat boyu 80lerin üzerinde (tahminim 82-85) ve kilosu gücü yerinde.

Nerede idmana çıktığında göreceği fayda biraz hoca, tesis ve takım ile ilgili diyebilirim. Ama nerede maça çıktığı, sahada ne kadar destek gördüğü önemli. Sonuçta İstanbul'da yaşayan bir genci tavırların, kültürün çok farklı olduğu bir yere gönderdiğinde büyük travma yaşıyor. Bizim Muhammed Demirci'ye hatta Batuhan'a yaptığımız gibi, 18 yaşında kurtarıcı diye sahaya sürülmemesi de gerekiyor. Başaramazsa Muhammed gibi yokolma, başarırsa Batuhan gibi şımarık olma ihtimali var.

Ben sistem olarak bu genç futbolculara altyapı takımlarındayken para kazandırabilecek turnuva ve hedefler olmasından yanayım. Mesela Beşiktaş u16-u21 arası oyuncu havuzu 3-4 takıma ayrılarak turnuva yapabilir, hatta bu altyapısı iyice Bursa, TS, Gençler gibi kulüplerin de katılımı ile bir TV, sponsor desteği ile yapabileceği bir gençler süper ligi olabilir. Bir yaşa kadar gençleri korumak doğru ama sonuçta para için oynama, sertlikle, başka sıklette adamlarla mücadele etme yetkinlikleri kazanmalılar.
Bu yaş kategorisi ligleri adil, teknik ve taktiksel gelişim için iyi ama profesyonel oyuncu yetiştiremiyorlar.

Kısa vadeli çözümde kesinlikle hemfikiriz. Kendimizde oyun süresi veremeyeceğimiz seçme gençleri belli bonuslar içerecek anlaşmalarla kiralamalıyız (bonservis payı, a milli olursa xyz TL, Beşiktaş'a dönüp 25 maç 11 oynarsa xyz TL vb). Ben 1. ve 2. ligin de iş görebileceğini sanıyorum. 3. lig çalışmıyor, tecrübe ile sabit.

czeslaw dedi ki...

@beagle

hocam, eğer yetkili abi sensen, emrah bayraktar meselesi nedir? neden geldi, neden gitti? övüldüğü kadar var mıydı? yerine gelen kim, vasıfları nedir? bu yıl da emrah bayraktar dönemindeki gibi, avrupa'da elit takımların olduğu turnuvalara katılabiliyor muyuz?

bunlara da bi' açıklama getirirsen sevinirim.

beagle dedi ki...

Yok abicim. Ben standart futbol hastası taraftarim. Altyapi maclarini firsat buldukça izleyeninden.Hatta arada altyapi transferlerini takip edeninden. Kulüp ici politikamizi izlemeyi, Ali Gultiken yerine Sinan Engin geldiği an tiksinip biraktim. Detayini bilmedigim icin yorum yapmayayim Bayraktar konusunda.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Başakşehir yine bal bir 3 puan aldı görünen o ki nefesleri hemen tükenmeyecek. Gs maçına kadar kayıpsız devam edip toki arenada beraberlik bize yeter. Şu belediye takımını yenebilecek bi Anadolu takımı yokmudur acep?

YSY dedi ki...

İzlemedim ama olcay baya iyi oynamış diolla. Tiki taka fln..

Fikret Orman avugatıyla haber göndermiş bizim tagımda yöneticilik yapmak istiyormuş , ben istemedim , belgeler bende :)

Aziz bakalım nasıl kıvıracak bu sefer .

Olcay , Samet Aybaba zamanlarına döndü . Ben transfer olduğundan beri bütün Trabzon maçlarını izledim . Transition'a çok şey kattı Trabzon'da . Hücuma çıkarken çok hızlandırıyor takımı basit oynayarak . İyi de adapte oldu . Dame N'doye ve Yusuf ile çok iyi anlaşıyor . Yolu açık olsun .

Pheaglix dedi ki...

umarım puan kaybetmeyip aziz yıldırım'ın bu haftaki resitalinin tadını çıkarırız. ama hiç umutlu değilim, puan kaybetmemiz için mükemmel bir ortam var. son maçlarda bize üstünlük kuran rakip, aykut kocaman vs şenol güneş, özgür yankaya, yarışta kalması gereken gs ve fb, atiba'nın yokluğu vs. sanki herşey puan kaybetmemiz için hazırlanmış gibi.

BurkayJK dedi ki...

Lacina Traore kimdir, nasıldır, bilen var mı?

Aras'a teklif varmış, gidebilirmiş. Cenk ve Aboubakar'a güvenip Aras'ı göndermek yanlış olur. Ben bu transfere hiç sıcak bakmıyorum. Sadece iki kanat oyuncusu ile sezon bitmez.

beagle dedi ki...

Cenkin pek birşeyi yok oynayacak mecbur. Talisca'nın önüne uyduruktan da olsa bir santrafor koyabiliyorsak çok korkmuyorum. Takımda gol silahı olmasının keyfini sürelim.

Asıl olay Atiba yokken Oğuzhan-Inler mi, Tolgay Oğuzhan mı, yoksa Tolgay-Inler veya Neciple mi oynayacağız sorusu. Cevap zor. Umarım hoca bulur.

@Burkay
Demba Ba havalimanında görüntülendi bile. Belli ki bedava formülü kaçırmayacak Orman.

turgay dedi ki...

Bizim şu 2 kış transfer dönemini anlayan beri gelsin. Geçen yıl stoperleri gönderip stopersiz kaldık, bu yıl kanatları gönderip kanatsız kaldık. 34lük Q7 ile istikrarsız babelin arkasına adamımız yok Aras da giderse şaka gibi ve hala martta nasıl döneceği belirsiz demba ba alıyoruz. Sonra geçen yıla göre %200 artan menajerlik paraları geliyor aklıma da yiyor birileri diyorum inşallah bizler de öğreniriz bu yiyenleri bir gün

BJK4EVER dedi ki...

Aras da gonderilecekse back-up plani ya Cenk/Aboubakar'i kanatlara yedek olarak dusunmek ya da kanatlardan birine birsey olunca baklavali 4-4-2'ye donmek.
Lacina Traore potansiyelli oyuncu, her acidan elimizdekilerden daha klas, pivot ozelligi de var, ama Vodafone Arena'da rakiplere sahayi dar edecek, CL'de kendisine guvenecegimiz super yildiz mi? Sanmam.

Bu sene de sampiyon olursak forvete yazin net bir transfer gerekir. Aboubakar, Cenk, Ba falan da olmaz, oraya forma sattiracak, rakipleri tir tir titretecek bir adam gerekir. Gerekirse transfer butcesinin 70-80%ini basip oraya net bir adam almak gerekir. O yuzden simdi alacagimiz adam o oyuncunun onunu tikamamali, ya da direkt o oyuncu olmali. Lacina Traore 6 ayligina kiralanirsa kesinlikle varim, ama uzun vadede sikintili olur bence.

sports guy dedi ki...

Su FB maglubiyetine bi galibiyetle cevap verip dusene bi tekme de biz vursak ya.

Ilk gol bizden gelirse acariz bu konyayi. Sonrasi fark bile olur. Ama ilk gol onemli.

Ha bir de atiba yoklugunda hocanin ne yapacagini asiri merak eden bir ben degilimdir herhalde ya? Ben necip'i oynatirim sahsen de hocadan kamikaze hamlesi bekliyorum ozzy-tolgay falan. 11 bize oyunu soyler, hele bi 11 gelsin.

GeceGezgini dedi ki...

İnler oynasın bence, cillop olur. Necip şimdi geriden oyun kurmada hiç bir şey yapmayacak, Oğuzhan geri gelecek iyice ve forvet hattıyla mesafe açılacak. Bin tane dert.

beagle dedi ki...

Aslinda şöyle düşünmek lazim. Bugün Atibanin eksiğini büyük oranda kapayamayacaksa İnler 2 milyon maas ve yabanci kontenjani doldurarak bizim kadroda ne yapmakta? Inler sabit Tolgay veya Oguzhan cikmaliyiz derim.

carlito dedi ki...

bence bu maçtan gereksiz yere fazla çekiniliyor.. deplasman olsa ben de çekinirdim, ama içerde her türlü indiririz, Atiba'lı veya Atiba'sız farketmez..

benim bu maçta tercihim Gökhan inler arkada, Oğuzhan ve Tolgay önde başlamak olurdu.. zira bizim konya'yı yıkmamızın en kolay yolu savunmayı sağlam tutmak değil; onları savunma yapmaktan hücum etmeye fırsat bulamayacak bir hale sokmaktır..
bu şablonda Talisca'yı da ileri uca çekip (sahte değil gerçek 9 numara) , Cenk'i yedekte hamle oyuncusu olarak bırakırdım..
ama Cenk gollerine devam ederken hocanın bunu yapması çok düşük ihtimal.. büyük olasılıkla son maçlarda işleyen dizilişi bozmayıp Atiba'nın yerini biriyle doldurarak bu maçı atlatır.. Necip'i tercih ederse benim için sürpriz olmaz, ama söylenildiği gibi İnler bu maçta da oynamayacaksa ne zaman oynayacak?

bu arada fenerbahçe'ye güldük, eğlendik ama bence bu kadar farklı yenilmeleri pek de iyi olmadı.. artık ligden ümidi kesecekler, bu sene alabilecekleri tek kupa olarak türkiye kupası kaldı.. bizi evimizde elemeyi başarmaları, bu haftaki rezilliklerini örtmenin de en kolay yolu olur.. eminim aziz yıldırım o maça çok fena bileniyordur şimdiden, zaten bizden yana çok kuyruk acısı olduğunu her hafta belli etmekte.. Aboubakar yerine Sow'un o maça yetişecek olması da iyi olmadı.. umarım Atiba o maça yetişebilir..
tabii tüm bunlar derbiden korktuğum anlamına gelmiyor, vodafone arena en büyük avantajımız.. ve o maçta son darbeyi vurarak fener'i tamamen çökertmek de elimizde, şöyle ezici bir galibiyet hem yönetimlerinin hem teknik heyetinin sonunu getirebilir..

neyse iyice derbi maç postuna döndürdük işi, şimdilik konya maçına bakalım.. mesai bitse de düşsek mabedin yollarına :)

BurkayJK dedi ki...

Gökhan İnler'i bize gelmeden önce hiç izlemedim. Play Station oyunlarında Napoli ile oynadığım kadar biliyordum kendisini. Napoli'nin 11 oyuncusuydu ve bu benim bilinçaltıma çok iyi futbolcu olarak kaydedilmiş. Birkaç maç hariç hiç beklediğim gibi iyi bir oyun sergilemedi. Aklımdan, Atiba'yı keser mi acaba bile diyordum, düşünün. Hakikaten Atiba'nın yokluğunda iş görmeyecekse sezon sonu satış listesine koyalım, Çin Katar falan ister belki.

carlito dedi ki...

http://haber1903.com/n-28195-besiktasa-atiba-mujdesi.html

boşu boşuna kafa yormuşuz o kadar :) adam biyonik kardeşim!

Çekincenin sebebi Beşiktaş'ın agresif orta sahalara karşı oyunu dikte etmekte çok zorlanıyoruz.Oyuncularımız teması seven adamlar değil . Hakem de Beşiktaş'a karşı bariz kötü niyetlilerden biri olunca kombinasyon sıkıntıya işaret ediyor .

Pas hatasını azaltıp oldukça temkinli ve sabırlı oynamak lazım zira Atiba yokken topu geri kazanma süremiz de uzayacak muhtemelen .

Tedirgin de olsam Cenk'in 2 klas gol atacağı 3-1 bitecek bir maç olmasını bekliyorum :)

clutch dedi ki...

Bugün kazanırsak feneri ligden tamamen kopartmış oluruz. Gökhan inler değerli bir oyuncu, genel anlamda beklentileri karşılayamadı evet ancak oyuna girip değiştirdiği maçlar oldu ki en önemlisi içerde mucizevi çevirdiğimiz benfica maçıdır. Bugün oynarsa iyi alan kapatan ve takım savunması yapan konyasporu sağa sola yolladığı 40-50 metrelik toplarla şaşırtabilir, bu kadar kolay üstü çizilebilecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Umarım süpriz yaşamayız ve fener maçına moralli çıkarız

beagle dedi ki...

Biraz işim var bitirdikten sonra arşiv araştırmasına gireceğim tam detay için. Ama hatırladığım kadarıyla Fb'yi son 8-10 kupa eşleşmesinde üst üste, firesiz, kesintisiz, aralıksız eledik :) Bay çektik beyler. Strese gerek yok. FB'nin bizi elediği son maçı izleyip hatırlayacak yaşta olan adam 55 yaşında mı, 45 yaşında mı ona bir bakalım.

BurkayJK dedi ki...

Yalnız söylenenlere bakılırsa Traore'ye ayıp edilmiş. Adamın bileti falan alınmış, havaalanındayken yönetim arayıp "vazgeçtik, gelmesin" demiş. Yalçın Ayhan'da da benzer bir şey yaşanmıştı. Bu tip durumlar bize yakışmıyor. Ben mi yanlış biliyorum, eğer adamla her konuda anlaşmış ve İstanbul'a gelmesi için biletini bile ayarlamışken vazgeçtik diyorsan orada büyük bir ayıp vardır diye düşünüyorum. Neyse, Demba Ba hayırlı olsun.

beagle dedi ki...

Fenev sikebahce 1983 de en son bizi elemis. 34 senede 9 kere eslesmis ve hepsini kazanmisiz. Seriyi bozmuyoruz haydi :D

planck dedi ki...

atibayı riske etmeseydik seri garantiydi şimdi iki maçta riske girdi. adam gelmiş 34 yaşına, kolunda kafasında sıkıntı olsa anlıycam dizinden sakat adamı riske etmeye ne gerek vardı anlamıyorum .

Hidayet dedi ki...

babel-oğuzhan uyumu harika ..adriano falan da dahil . ah be cenk, hep bir adım geridesin

beagle dedi ki...

Atibayi cikarmak icin 7 0 mi lazim hocam ya?

Armagan dedi ki...

Dunun ustune bu, rencide ettik!

QuaresmA dedi ki...

Babel her özelliğiyle müthiş oturdu sisteme. Kayıp bir yıldızın daha kariyerini toparlayacağız.

beagle dedi ki...

Beşiktaş'ı çok ciddiye aldığı belli. İyi geldi Babel. Ama hala merkezde bir top tutma, dominasyon sıkıntısı var. Keşke şu 2 metrelik Traore'yi deneyebilseydik. Pek izlemediğimden emin değilim ama top tutacak biri lazım.

Bir de Gönül ve Adriano etkisini atlamamak lazım. Çok aşırı güçlü değiller ama teknikleri, takımın rahatlamasını sağladı. Geçen sene daha zayıf bir konya, bu presle Marcelo'ya uzun top kullandırıp taktiksel olarak yenmişti bizi.

BurkayJK dedi ki...

Penaltı olunca Fabri diye bağıran herkesin a.k. Abi siz kimsiniz, nerden ne zaman türediniz ya!

sports guy dedi ki...

Konya'yi yeneriz bence demistim, gozumde kolay macti ki benim gibi pesimist besiktasliya bunu kolay kolay soyletemezsiniz. Ben 3 bekliyordum 5 oldu o da olumlu.

Simdi, gerceklere gelelim. Inonu fiksturumuz kolay. Deplasmanlarimiz harbiden zor. Once butun mac kanser olacagimiz net bir karabuk maci var. Sonra GS var, sonra Antalya var, sonra Trabzon var, sonra Basaksehir var.

Bu maclar felaket maclar. Bu takimlarin hepsinin belli motivasyonlari var ve iyi top oynuyorlar. 4 macta 6 puani alirim ben. Ama inonu'de puan kaybetmemek lazim ki oranin fiksturu rahat.

Anahtar su: inonu'de geleni geceni tokatla, deplasmanda 1+2ye oyna. Bu formul rahat sampiyon yapar. Yoksa bu deplasmanlar adami madam yapar, "is nerde koptu?" diye aglasiriz sene sonu.

sports guy dedi ki...

Pardon GSyi iyi top oynayanlar kervanina katmisim. Onlar oynuyor iste. Ama ic sahada bize karsi 3 puan alabilirler anormal sonuc olmaz, toptan bagimsiz.

Zaitsev dedi ki...

* Hızlı oyun. Bu işin anahtarı bu. Hızlı paslaşma, ani yön değiştirme, kanatlara çapraz uzun paslar ve dikine hücumlar. İlk yarı yapmadığımız ne varsa son 2-3 haftadır hepsini yapıyoruz.
* Babel tahmin ettiğim gibi skor konusunda katkı veriyor. Ayrıca takım şut atmaya başladı. Ne kadar şut o kadar dengesiz defans.
* Ne eldivenmiş arkadaş. Q7 hocaya gider. Oğuzhan Q7ye gider. Bir eldiven sonrası paslaşma, oyun ve arkadaşlık gözle görülür bir şekilde yükseldi.
* Kupada Fener'i yenersek muhteşem bir gövde gösterisi olur.
* Cenk golü atıncaya kadar yine kayıplarda. 2ci yarı açık oynayan Konya, iyi pas ve orta 2 tane yazdı. Penaltıyla cila çekti. Ama Cenkle işimiz zor.
* Bundan sonra 5 deplasmandan bir tek ligin dengesi kaymasın diye GS deplasmanı sıkıntılı. Karabük açık oynayan bir takım. Antalya'da Eto meselesinden ötürü radarda. Başkanın özel primi filan olacaktır muhtemelen. Trabzon ve Başakşehirden de 4 puan çıkartırız diye bekliyorum. Ama zor maç olacak hepsi.
* Gökhan İnler TFF'de Türk olarak kayıtlıymış. O yüzden Demba transferi için kimseyi yollamaya gerek yok.

Yorum Gönder

Ara