.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2017 Perşembe

STSL 17 Osmanlıspor - Beşiktaş



Tarih:  16 Ocak 2017 Pazartesi 19.00

Stadyum: Osmanlı Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık ( BJK 2G 3B 2M / OS -G 1B -M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Raheem Lawal , Engin Bekdemir , Badou N'diaye (Milli Takım) , Raul Rusescu(Belirsiz) / Caner Erkin ,Vincent Aboubakar(Milli Takım)

Cezalı Oyuncular : Musa Çağıran / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

59 Yorum:

bekkenbaver dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bekkenbaver dedi ki...

Fazla romantik yaklaşıyor olabilirim ama benim kafamdaki / hayalimdeki Beşiktaş'tan hızla uzaklaşıyoruz.
Feda vardı, geçen yılki başarının, şampiyonluğun ruhunu oluşturan olgu. Olcay, Ozzy, Necip, Ersan o günlerin temsilcileri ve Olcay da gitti maalesef. Daha geçen yıl tüm maçlarda neredeyse oynayan Olcay, bir anda gitti. Yerine bir adamı ne kadara alabiliriz hikayelerine girmiyorum. Kolej havası artık yok, kiralıklar, yeni gelenler, gidenler derken takım çorbaya döndü. Yapılanma filan da değil, 30+ yaştakiler alındı, kiralıklar zaten gidecek. Hadi bu yıl bir şekilde ite kaka belki şampiyon olabiliriz, ama sonrasını açıkcası karanlık görüyorum ve geçen sezon yaşadığım keyfi, heyecanı bir daha yaşayamayacak olmak beni çok üzüyor.

hastati dedi ki...

birakalim karamsarligi, ikinci devre cok degisik goller atacagiz.
aboubakar talisca ikilisi cok heyecan verici
babel kalcadan sut ceker, q7 kanadinda bazen talisca oynar umarim
fabri tamam, bekler tamam, atiba oguzhan tamam, daha ne olsun.
mitrovic'te sacmalamadan girizgah yaparsa, hava toplarinda cok cok iyi, gol de atar.
yeme de yaninda yat.

clutch dedi ki...

Olcay karakterli adamdı, özellikle son 1.5 yıldır kötü oynadığı çok maç sayarsınız ama koşmadığı mücadele etmediği maç ben hatırlamıyorum. Feda sezonundan beri büyüyen takımın çimentolarından biriydi. Açıkcası kalmasını isterdim, ama sözleşmesi olmasına rağmen gitmesi kendisinin de ayrılmak istediğini gösteriyor. Muhtemelen önerilen 3.5 yıllık sözleşme ve yeniden oynama isteği ayrılmasında temel faktör oldu. Mehmet ekici mevzuları da konusulduğu için bonservis bedeli muhabbetlerine girmiyorum netleşince yorum yapılır.

Maça gelecek olursak, osmanlıda önemli eksikler var bizde ise abu hariç eksik yok(caneri saymıyorum artık)osmanlıyı bundan daha kötü bir durumda yakalayamayız. Artık ikinci yarıda maç içinde saçmasapan kopmalar yaşamayan, en azından 65-70 dakka iyi/güçlü/baskın oyun sergileyen bir takım bekliyorum. Bu sezon bu ligi kazanamazsak rakiplere inanılmaz bir hediye sunmuş olacağız zira.

carlito dedi ki...

Olcay'ın gidişi beni de üzdü, ona sıra gelene kadar başka gitmesi gereken adamlar vardı diye düşünüyorum.. (örn. Kerim) ben Olcay için son yıllarına kadar Beşiktaş'tan ayrılmaz gözüyle bakıyordum hep, kimsenin bizden almaya çalışmasını da beklemiyordum açıkçası, bayağı sürpriz oldu benim açımdan bu transfer.. demekki o hazırlık maçında ıslıklamalar vs. sandığımızdan çok yıldırmış Olcay'ı, yoksa gitmemek için kendini yırtardı eminim, ama artık ağzıyla kuş tutsa yaranamayacağını kabullenmiş olmalı.. gerçekten çok can sıkıcı bir durum, şampiyonlukta hatırı sayılır bir payı bulunan, 5 senedir takımın sağlam yapı taşlarından olan bir oyuncunun gidişi böyle olmamalıydı..
Olcay için Trabzon'dan bedavaya yakın bir bedel alınmasının tek açıklaması olabilir, o da Mehmet Ekici'nin bize bırakılacak olması.. şimdi olmasa da sezon sonu için mantıklı bir transfer olabileceğini düşünüyorum, çünkü şu an orta sahada olan bolluğun yeni sezon öncesi muhtemel satışlarla hafiflemesini bekliyorum.. örneğin bir Tolgay'ın satışı sözkonusu olsa yerinin kiminle dolacağının şimdiden belli olması fena olmaz..

maça gelirsek; Osmanlı maçı 2. yarının nasıl geçeceğini işaret edecek maç olacakmış gibime geliyor.. ligin en zorlu deplasmanlarından birinde nasıl oynayacağımız ve alacağımız sonuç, geleceğe de ışık tutacak.. kötü başlarsak kötü gidermiş gibi kötü bir his var içimde, umarım öyle olmaz..
birçok kişinin hücum için kafasındaki şablon, "Q7, Talisca ve Babel" üçlüsü ve önlerinde Abu/Cenk'ten bir tanesi şeklinde.. arkalarında da Atiba-Ozzy tabii.. ama bu tablodaki ön oyuncuların ısırganlık eksikliğinin bize nelere malolabileceğine değinenlerin sayısı az.. evet hepsi birbirinden yaratıcı oyuncular ve gol bulma anlamında biraz daha rahatlayabileceğimizi ben de umuyorum (özellikle uzaktan şut sayısı artacaktır) ama bu oyuncuların koşu ve mücadele anlamında ne vereceği çok kritik.. Aras'ın ligin kalan süresinde sıklıkla süre alıp katkı vermesini bekliyorum, istiyorum.. ihtiyacımız var buna..
ikinci yarıda takımı en çok sırtlamasını beklediğim isim ise Gökhan Gönül.. kariyerinin 2. baharını yaşaması için bundan iyi bir zaman olamaz..
bir diğer transferimiz Mitrovic de stoperde bir Sivok etkisi yaratabilirse eğer, bu vizyonsuz ve plansız transfer dönemini en az hasarla atlatıp ligde şampiyonluğu gene bırakmayız.. aksini düşünmek bile istemiyorum.. yeterki şampiyonluk kimselere kaptırılmasın bu sezon, daha sonra belimizi doğrultmak için yeterli zamanımız olacak..

haydi hayırlısı...

emruli dedi ki...

Merhaba;

Gündem hareketli olduğu için yazım Osmanlı maçına değil kadroya ve kadro planlanmasina yönelik olacak. Öncelikle "savunmada o kadar ciddi sıkıntımız yoktu, stoper doldurduk" eleştirisine hic katılmıyorum. Atınç ve rhodolfo'yu yedek olarak bile düşünmemek lazım. Marcelo ve Tosic'ten birisi olmadığında neler yaşadığımızı hepimiz hatırlarız. Mitrovic'i hic seyretmedim ama mrmic ve bilic referanslı olduğu söyleniyor. Bence dengeli bir stoper dörtlüsü oldu. Umarım ffp kısıtlamaları bittiğinde kjaer benzeri bir stoper alabiliriz.

Kadronun, oyun yapısının planlanması namına kendimi ne kadar zorlasam da bir sey bulamıyorum. Gecen seneki ön dörtlü ile bu senekini karsilastirsak en ufak bir benzerlik bulamayız. Sanırım Şenol Güneş'e güveniyoruz. O da bu sene maalesef formsuz. Planlama yerlerde ama fırsatları değerlendirme konusunda oldukca iyiyiz bence. GG, Caner, Marcelo, Tosic, Adriano, tutmasa da İnler, Babel ve Ersan'i cok uygun sartlarda transfer ettik.

Yeniden planlama eksikligine dönersek karşımızda şu forvet adaylarını buluyoruz (twitter'de doğru kullanıcıları takip ettiğimi düşünüyorum):

Martinez, Budkivsky, Eder

Forvet oyuncusu olmaları dışında en ufak benzerliği var mı bu adamların?

delgado dedi ki...

Olcay hakkında 100 satır yazı yazılır. Şu takım yapısında az süre bulması, kapalı savunmalara karşı Frei'dan sonra tercih edilmesi, son dakikalarında oyuna girdiği Fenerbahçe maçından beri form grafiğinin yükselmesine rağmen hocanın bunu görmemesi yanlıştı, bir kısım haddini bilmez taraftarın yazdıkları ise tek kelimeyle ayıp. Ancak şöyle bir durum da var. Çok değil 2 sene önceki maçların özetlerini izleyin, Olcay fiziksel olarak çok fit durumdayken son 2 sezonda epey yavaşlamış, koordinasyonu zayıflamış durumda. Eski maçlara bakarsanız Olcay hiç de şimdiki Olcay'a benzemiyor. Zımba gibi, içeri giren çıkan, gol çevresinde sağlam bir duran adam. Şimdiyse resmen kamburu çıkmış, boyu 5-6 cm kısalmış adeta. O halinden oldukça farklı bir adama benziyor. Haliyle eski övdüğümüz performansından oldukça geri kalıyor. Bu haliyle bile benzeri olmadığı için her türlü iş görürdü. Ancak hocanın forma adaletine güvenim kalmadı. Aklında Tolga 1.kaleciyken sırf taraftar tepkisinden Fabri'yi oynattığı gibi Olcay'a tepkiden kafasında onu da geriye attığını düşünüyorum.

Osmanlı maçında hangi iki adam oynamasın deseler Musa ve N'Diaye derdim, elbette uçan kanatlardan birinin de olmaması işimize gelirdi. Ama soğuk deplasmanda Musa olmadan ortasahaları boş kalır, bizim de asıl zorluk çektiğimiz N'Diaye tarzı ortadan driplingle kaleyi zorlayan/opsiyon yaratan adamlar oldu hep. Temkinli bir oyunla kanattan zorluk yaşamayız. Ancak Oğuzhan bu maçta forvet arkası olmalı, yoksa çok zorluk yaşarız. Geçen seneki Osmanlı deplasmanında yokları oynadı. Atiba-Necip ikilisi önlerinde Oğuzhan ideal diye düşünüyorum, Necip böyle maçların adamı.

Olcay futbolu Beşiktaş'ta bırakması gereken bir adamdı. Yani absürt bir maaş istese ve o yüzden bir anlaşmazlık yaşansa gitmesine gönlüm razı olurdu ama bazı oyuncuları böyle yollamamak lâzım. Olcay'ın gidişi takımda birçok şeyin mental ve duygusal olarak değişeceği anlamına geliyor. İyiye doğru mu olur bu değişim, kötüye doğru mu bilmiyorum ama içimden bir ses kötüye diyor. Kısmet.

Hidayet dedi ki...

olcay'ın gönderilmesini son derece doğru buluyorum. nihayet. asıl kabahatli yönetim. töre'yi gönderirken olcay'ın kanadına , olcay'a güvenip transfer yapmadı. ilk 8 hafta falan sürekli 11 başladı ve sürekli 45. dk da oyundan alındı. istikrarlı bir form düşüşü içindeydi. daha sonra cl' de de süre alamadı. şimdi bir de önüne babel geçti. nasıl oynayacaktı ? kerim şahsen saç baş yoldursa da , geçen yılı bir hatırlayalım . q7 ve olcay'ın aldıkları sürenin yarısı kadar şans bulan kerim tam 5 gol sığdırdı bu süreye, yaşı da cabası . ben kerim'e şans vermeyi ,sabretmeyi tercih ederim . şimdi babel var , babel olmasa hocanın gözüyle orada oynayabilecek cenk var, o ileride oynarsa aboubakar var, eğer talisca'yı kanatta oynatırsa bu sefer diğer kanatta q7 /babel var, dönerse adriano/caner var, yıl sonu dönerse g. töre var... ben olcay'ın da gitmek istediğini düşünüyorum. çünkü eğer kalıp oynamamaya devam etseydi, piyasasını iyice düşürecekti. türkiye kupası maçlarında bile zaman zaman sol bek oynayan 10 numaraya evrilmişti. sene sonunda trt'de et, balık, tavuk yemediğini, vejeteryan olduğunu, fakat lahmacun ve sucuk yediğini !!! gibi acayip bilgiler vermişti kendisi hakkında. nargile içerkenki fotoğraflarıyla falan birleşince ,ilerleyen yaşı da nedeniyle tamamen fiziksel bir çöküşe girdiğini düşünüyorum. profesyonel bir sporcu, yağun kas gücü gerektiren aktiviteleri hayvansal protein almadan falan nasıl çıkarır , kas kaybını nasıl önler, ya da kaslarını nasıl güçlendirir hiç duymadım, okumadım , görmedim. neyse, kendisine başarılar. fakat tribunleren çabuk etkilenen birisi için trabzon hakikaten zor yer. umarım sıkı çalışır.

delgado dedi ki...

Hidayet'in söyledikleri de çok önemli. Ligtv'nin quiz programında da Beşiktaşlı futbolcular en tembel futbolcu olarak hep Olcay'ı söylüyordu. Et de yemiyorsa bu fiziksel düşüşünü açıklar. Her ne kadar aklıyla oynayan bir oyuncu da olsa dediğim gibi 2 sene önceki maçlarda Olcay'ın duruşu bile şimdikinden çok daha farklı. Sanki Olcay değil de farklı bir adam gibi görünüyor.

czeslaw dedi ki...

@hidayet

hocam yanılıyorsam düzeltin ama olcay "vejeteryanım" demedi. sadece et yemekten hoşlanmadığını söyleyip, "ama şunu-bunu da yiyorum" diyerek bi' kaç istisna saydı. bu konudan algı yaratmayalım bence.

olcay'ın gelişi gibi gidişi de kırılma anlarından biri olacak. umarım yukarıda söylendiği gibi iyi yönde olur, ama ben pek umutlu değilim. olcay geyikle karışık biraz atıp tutuyordu ama beşiktaş'ın beşiktaş olduğunu biliyordu. bulunduğu yerin ne kadar kıymetli olduğunun farkındaydı. yanına oğuzhan, ersan, necip, cenk hatta pektemek'i de ekleyebiliriz. biz bu adamları ve saymadıklarımı -doğru veya yanlış- ya sattık ya da pasifize ettik.

babel, 7, talisca, abou gibileri oğuzhan dahil hepsinden büyük topçu olabilir, orası farklı bi' tartışma konusu; ama işler kötüye gittiğinde ne beşiktaş'ı takarlar ne de sizi. kafasını yastığa koyduğunda vicdan muhasebesi yapacak adamlar benim belirttiklerim. ben bu adamlar kaybederken de keyif alabiliyordum. yanlarına yapılan doğru bir kaç eklemeyle bu adamlar herkesi "ezerek" şampiyon da oldular. öyleyse biz bu takımın omurgasını nasıl bu hale getirdik? öndeki dörtlünün hali ne öyle? arka taraf için neyi planlıyoruz?

haziran'da oğuzhan da gidecek; ama hazırlık maçında futbolcu ıslıklayan kitle gitmeyecek, dünyanın en saçma kırmızı kartını gören futbolcuyu şakşaklayan kitle hep bizimle kalacak. bence kim neye inanıyorsa ona dua etsin. ne yapalım edelim rüzgar arkamızdayken tekrar şampiyon olalım. bu takım 3 sene sonra paralarını bile ödeyemediği 35'lik bekleriyle oynamak zorunda kalabilir. hatta o beklerin önünde de muhtemelen en az bir adet 35'lik superstar oynatacağız.

umarım 3 sene sonra eski anılarla avunmak zorunda kalmayız.

can dedi ki...

Besiktas ligin ikinci yarisina girerken kadrosunda bulunan futbolcular arasinda ligde en cok gol atmis, en cok asist yapmis 29 yasindaki oyuncusunu belki seneye sampiyonlukta en buyuk rakibi olacak klube 200,000 euroya peskes cekiyor. Bahsettigimiz oyuncu da Olcay: Feda sezonunun ve Demiroren'den kurtulus umidinin sembolu olan, futbolcular arasinda en cok sevilen, takim icinde inanilmaz pozitif etkisi olan, nispeten dusuk maasi olan, yedek kaldiginda sorun etmeyen, Turkiye'de Besiktas'tan baska hic bir kulupte oynamamis Olcay. Ve kimileri nerdeyse zil takip oynayacak. Vay be!

emruli dedi ki...

Hayatta vefa çok önemlidir ama bu kadar büyük paraların döndüğü bir sektörde 3 yıllık bir başarı ancak 1-1.5 yıllık bir formsuzlugu kaldırabiliyor demek ki. Şenol Güneş'in kupa maçları hariç muhtemelen kadroya bile almayacağı bir oyuncuyu göndermenin hata olduğunu düşünmüyorum. Olcay'in da şu an mutsuz olduğunu sanmıyorum. Zamaninda yapılan Q7-Olcay tartışmalarında ağır "Olcaycı" olan birisi olarak, bu yetenekteki bir futbolcunun bu kadar uzun süre formsuz kalmaya hakkının olmadığını düşünüyorum.

Sakatlık sonrası stoper performansını beğenmesem de Ersan transferi, Olcay'siz bir Besiktas'ta bahsedilen güzel ortamın dağılmaması icin çok önemli bence.

Tüm bunların ötesinde Olcay'ı bir futbol karakteri olarak cok severim. Buraları okumuyordur ama katkıları için teşekkür ederim. İşi Trabzon'da cok zor olacak. Umarım iyi bir başlangıç yapar. Yolu açık olsun.

Zaitsev dedi ki...

Olcay her yönden duygusal bir karar aldı. Bunu tartışmanın manası yok.
* bizdeki kontratı 2018e kadar. 2018den sonra kontrat alması zor. alsa da TS şartlarında bir para alması zor. 3.5 sene için 6 milyon avro Olcay için iyi para.
* Ayrıca ilk yarı tercih edilmedi lig maçlarında. sonradan girdi. maçlarda ıslıklandı tepki gördü. Şimdi Babel'de geldi. Artık forma şansı daha da azaldı.
* İlk geldiği zamanlar takımda genel yetenek seviyesi vasat ve Biliç daha mücadeleci ve kapalı bir oyun oynattığı için sırıtmıyordu. Şimdi takımın yetenek seviyesi arttı ve daha açık bir oyun oynuyoruz o yüzden sadece mücadele yetmiyor. Trabzon'da ise mücadelesi ve inatçılığı ona yetecektir.
* Olcay'dan 200 bin avro bonservis iyi para. Olmasa da olurdu. Gitsin oynasın kulubede oturacağına. alacaklarını da bırakmış sanırım bir miktar.

** Galiba Rhodolfo'yu da Brezilya'ya yolluyoruz. Çift taraflı faydası olan bir aksiyon olur eğer gerçekleşirse.

** Osmanlı maçı da zor geçer. Umarım 1-0 olur bizim olur :)

Basar dedi ki...

Beş yıl önce hayatımın dönüm noktası olan bir imzayla geldiğim Beşiktaş’tan, aklımda ve kalbimde hayatımın en özel, en güzel anılarıyla ayrılıyorum. İlk günden beri Beşiktaş formasını gururla ve onurla taşıdım, elimden gelenin en iyisini yapmak için ter döktüm. Hayatımın sonuna kadar devam ettireceğim arkadaşlıklar dostluklar kardeşlikler edindim.
Feda senesinden büyük başarılara, her zaman her koşulda desteklerini esirgemeyen Beşiktaş taraftarıyla birlikte yürüdük. Sonunda da, hak ettiğimiz şampiyonluğu birlikte yaşadık.
İlk günden beri iyi kötü her anımda yanımda olup, bana destek olan, birlikte sayısız anılar paylaştığım bütün takım arkadaşlarıma, 5 sene içerisinde birlikte çalıştığım bütün hocalarıma, Başkan ve yöneticilerime ve büyük Beşiktaş taraftarına her şey için çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin!

Sevgi ve saygılarımla,

Olcay Şahan

Basar dedi ki...

Yolun açık olsun. Emeklerin için çok teşekkürler, hakkımız sonuna kadar helal sana. Sen kalbimizde hep Beşiktaşlı Olcay olarak kalacaksın.

Basar dedi ki...

Takım oyunu oynayan Beşiktaş'ta Olcay tarzında adamlar oynar. Bireysel ayaklara bakarak oynayan Beşiktaş'ta ise Olcay tarzı adamlara yer yok.

sports guy dedi ki...

Basar'in son yorumu olayi sahane ozetlemis, baska bi sey eklemeye gerek yok.

Olcay, sevildin ve sevileceksin hocam. Neyse ki gecen senenin sampiyon kadrosunda vardin da o cok hakettigin sampiyonlugu gordun. Gerisi fasa fiso artik.

beagle dedi ki...

Bu transfer sezonu bende tam anlamıyla travma yarattı

- Bir sürü savunma yapmayan kenar forvetimsi varken yüksek bir maaşla Babel geldi. Kariyeri 5-6 maçta 1 gol. Zirvesi Türkiye 4.2 maçta 1 gol. İkinci yarı istatistik hesabıyla beklenen gol sayısı yaklaşık 4.
Diğer kanatta da ilk yarı 0 golle oynayan Quaresma var.

- Takımın en umut veren oyuncusu Talisca ikinci yarı takıma girecekken bizim takımı oluşturmak için Babel yerine Pivot santrafor ve Talisca'nın eksiğini kapatacak Olcay kadar koşan bir kanada ihtiyacımız vardı. Olcay gitti.

- Para yok diye forvet alamayan başkan, yedekte Rodolfo ve Atınç varken gidip aşağı yukarı aynı özelliklerde "no name" bir yugoya 4.2 milyon Euro bonservis verdi. Bende devreler yandı.

- Taraftar olarak hepimiz bir takım 11 hayal etmeye çalışırız. Hayaller Quaresma, Talisca, Babel artı santrafor artı Oğuzhan içeriyor mecburen...
Daha hayalde lime lime dökülüyor, ön arka birbirine posta güvercini gönderiyor bu takımın. Top bizde nasıl kalacak, nasıl geri alacağız? Yok böyle şey 1980'lerin sonunu görmedi bu dizilişler...

Yapılacak tek şey Oğuzhan'ı kenarda oturtup merkezi daha dişli yapıp, ön arka kopuk takımdan medet ummak. O zaman da Schusterin ne ne günahı vardı derler adama.

Unknown dedi ki...

şampiyon olduk olmaz olaydık.!
Töre,sosa,ismail,gomez,olcay.5 oyuncunun 4ü banko oynuyordu.nedir bu yaprak dökümü?takımın 5 yılda tırnaklarını kazıyarak geldiği süreç 6 ayda nasıl yerle bir oluyor?yine onlarca transfer mi bekleyeceğiz,yine +30 oyunculardan medetmi umacağız?neler oluyor da 5 yıl öncesine ışık hızı ile dönüyoruz.umarım bi bilsikleri vardır ama ailton'lu,çağlar'lı,ekrem'li oluşumlara evrilmeyiz.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Fikret Orman döneminde yapılan önemli oyuncu transferlerinin f/p oranları (m€) (kira+gelir-gider):
*sadece transfer ücretlerini göz önüne aldım, maaşlara bakmadım.
*takıma ilk katılma tarihlerine göre sezonlara ayırdım.

Pozitif:
Olcay(-.6),Oğuzhan(-.5)
Atiba(0),Motta(-1.1),Töre(+1.85)
Ba(+7),Sosa(+4.1),Tolgay(+0.45),Cenk(0),Opare(0),Atınç(+6)
Beck(-1.75),Aras(-1),Tosic(0),Q7(-1.2),Alexis(-.7),Gomez(0),Marcelo(-2)
Adriano(-.6),İnler(0),Caner(0),Fabri(0),GG(0)

Eh İşte:
McGregor(+1.75)
Serdar(-1.75), Ömer(-1.65),Eneramo(0)
-
-
Aboubakar(-2.5)(şl maçları hatrına)

Soru İşareti:
-
Pedro(-2.4)(satılacak fiyata bağlı)
Milosevic(-.8)
Boyko(-2.865)(şu sıralar bok gibi oynasa da uluslararası piyasada ismi var,bir umut?),
Mitrovic(-4.2),Talisca(2)(2. yarı pozitif olacaktır),Babel(0)

Negatif:
Süzen(-1.1),Dentinho(-1)
Frei (-3.15), Tolga (-2.75),Dany(0)
-
Rhodolfo(-3.3)(şanssızlık faktörü)
-

Ernst, Egemen,Ekrem, Q7'nin araplara gidişi,Hilbert,Fernandes vs. geçmiş dönemki kazıklarla gelenler olduğu için saymadım.

can dedi ki...

@ Esat
Herhalde genel olarak olumlu demeye getiren bir tablo cizmissin de pozitif, eh iste, negatif kategorileri neye dayaniyor? Mesela ilk geldigi sene kaleyi upgrade eden Tolga neden negatif de tek mac oynamadan yillik ucreti olan 1 kusur milyon euroyu alarak zarara yol acan Eneramo neden eh iste? Baskanimizin gozdesi Sezer'i de unutmussun galiba! Fener'e 1,5 milyon euro vermistik. 1.1 verilip 400bine satilan Alexis, 150bine alinan Sinan Kurumus da yok listede. Arti daha onemlisi takima arti deger katmayan oyuncularin yillik ucretlerin toplamda yarattigi zarara deginmiyor bu tablo.

Armagan dedi ki...

@can
Alexis'i pozitife ekledim, Sezer'i unutmuşum(kesinlikle negatif). Sinan nispeten daha düşük fiyatlı o nedenle eklemedim.

Tamamen subjektif bakış açım. Tartışmaya yararı olabilir diye düşündüm.Yorumu size bıraktım. Geçen yıl oyuncu alma,satma konusunda pik yaptık belki şu anda gerileme olduğu açık. Şahsi kanaatim bu sezon sonuna kadar beklenmesi çünkü bu dönem çok fazla soru işaretli oyuncu var şu an (Mitrovic,Talisca,Babel).

Oyuncu sirkülasyonunun fazla olması yıllardır alıştığımız oyun düzenini değiştirtmek zorunda bıraktı(onu bile yapamadık hatta), en büyük zarar bu. Talisca'yı false nine oynatmak zorundayız bence. Uefa'da oynarız artık bildiğimiz oyunu.

can dedi ki...

@ Esat
Pardon, Alexis'i gormemisim, biraz da yonetime kafam bozuk, ters bir tonda yazmisim. Kisisel almadigin icin tesekkurler. Ama bence Milosevic, Franco, ve Boyko'nun durumlari sezon sonunda netlestiginde bu tablo daha negatif gorunecektir. Cem Dizdar da soyle bir tablo cizmis:

http://www.besiktasmedya.com/futbol/cem-dizdar-besiktasin-transfer-politikasi-yazdi-16894/

emruli dedi ki...

Cem Dizdar'in yazısına şöyle bir cevap gelmişti. Sayılara bakarken karşılaştırmak adına faydalı oluyor.

http://faiktribunu.com/yazarlar/fante/bu-paralar-nereye-gitti/

Emrah dedi ki...

Son dönemdeki transfer politikası hakikaten herkesi karamsarlığa itmiş durumda. Sene başında yapılanları geçiyorum. Aboubakar'ın transfer haberi ilk çıktığında Cenk kadar bile gol atamayacak bir adama dünyanın parasını gömdüğümüz için çok sinirlenmiştim. İzlemeden böyle bir yorumu neden yaptım. İstatistikler aşağı yukarı belli ediyor adamın kapasitesini.

Devre arasına geldiğimizde bize leblebi gibi gol atan forvet ve hızlı sol ayaklı stoper gerekliydi. Alınan adam 4.200.000.-EUR'ya yavaş, sağ ayaklı Mitrovic. Kimdi Mitrovic? 3 sene önce 130.000.-EUR bonservis ile alınan ve sözleşmesi 2016 Haziran ayında yenilenen, henüz kendini hiç ispatlamamış. Balon olma ihtimali yüksek bir stoper. Vida'yı alamayınca aynı menajerden başka bir oyuncu alındığı yönünde eleştiriler gelince yöneticilerimiz uzun süredir izlediklerini, büyük potansiyeli olan bir oyuncu olduğunu söylediler. Kardeşim madem uzun süredir izliyordunuz adam 6 ay önce kulübüyle sözleşmesi bittiğinde almayıp neden Beşiktaş tarihinin en yüksek bonservis ücretlerinden birini adama verdiniz diye kimse sormadı. Üstelik kendi takımında aldığı ücretin %20-%30 fazlası değil 5-6 katını adama veriyorsanız şampiyonlar liginde oynayacak takıma gelme konusunda bu genç adamı ikna etmek çocuk oyuncağı olacaktı. Bu adamı bonservissiz alıp kendisine de 1.000.000.-EUR verip alsan zaten kimse bir şey demeyecek. Bu paranın üzerine az daha ekleyip takıma geldiği anda seviye atlatacak olmuş adam alınır. Yazık günah ya...

Forvet konusunda geçen isimleri duyunca da tek söyleyeceğim var. Hiç almayın arkadaş. Hayatında 15 golü geçememiş adamları takıma alacağınıza koyun forvete Cenk'i daha iyi. UEFA 5 yıl daha sattığın bonservis kadar bonvervis verebilirsin cezası verir bu takıma inşallah. Biz cezadan anlıyoruz demek ki. Eline 3 kuruş para geçince saçma sapan harcamaya başlıyoruz çünkü.

Türkiye Futbol Federasyonu da gitmiş Pazartesi gününe koyduğu yetmemiş gibi saat 19:00'a koymuş maçı. İstanbul'da işten eve gidene kadar 1,5 saatten az vakit harcayanların oranı %20 anca vardır herhalde.

carlito dedi ki...

@Emrah

noktasına virgülüne kadar katılıyorum birader.. stoper transferinin gerekli olduğunu ben de düşünüyordum, o yüzden transfer yapılmayacağından çekinirken yapıldığını görünce sevinmiştim, ama bu rakamlar korkunç.. hele Ersan alınacaksa ne gerek vardı? emin olun yönetim 1 hafta sonra ne yapacağını bile planlamıyor, doğaçlama takılıyorlar öyle..

turgay dedi ki...

Futbol aklımız yok menajerlerin oyuncağı olmuşuz. Emrah'a bende katılıyorum. Bize ceza şart yoksa ona buna saçma sapan rakamlar veriyoruz

hastati dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hastati dedi ki...

olcay'in formsuz olduguna hemfikir oldugumuz sezonda, giden olcay yerine, hemen hemen ayni ucrete babel neden kotu transfer oluyor.
rodolfo ve atinc'in olmayacagina hemfikirken "izlemedigimiz" mitrovic neden kotu transfer oluyor. hirvat milli takiminin bankosu olacak belki. cek milli takimi degil. potansiyele para verelim diyen taraftarimiza ne oldu da potansiyel uzmani olduk bir anda. bu potansiyel 2 miyon euro'mu, 3 mu? 4 olunca oyuncu zaten potansiyeline ulasmis mi oluyor?
efendim neden mitrovic'e maas olarak 1.2 milyon vermisiz? ciglik atasi geliyor insanin. yahu burasi besiktas, yahu kapasiteye gore maas veriliyo, zaten belli bir esigi gecince buraya geliyorsun, belli esik asilinca zaten paralar da artiyor.
daha ilk zamanlarinda beyaz show icin, beyazit'a 500 bin dolar demis reklam veren firma(rifle beyaz show zamanlari), tamam abi deyip cikmis oda. simdi patronu; yahu beyaz'a 10 bin verseydin tamam derdi dermi? her isin belli standardi var. beyaz'a verilen parayla ayni para mitrovic. potansiyel olarak deger veriliyor.
o yuzden cem dizdar dinlerken t-shirtlerim daraliyor bir anda, dudaklarim kuruyor, genc ve idealist olasim geliyor.

beagle dedi ki...

Olcay soğansa Babel kiwi... Isyan ondan. Dun bütün sakarligiyla gamsizlar ordusu Trabzon'da bir hareket yaratip Castillo ve Yusuf Yazicinin gozukmesinin sebebi Olcay. Koysaydin Babeli TSye 45 dk 10 kişi 3 tane yer otururlardi...

hastati dedi ki...

@beagle
vayy bak sen olcay'a:)

can dedi ki...

@ Hasta Ti

Babel 2.1 milyon Euro garanti ve mac basiyla takimda en yuksek ucret alanlardan biri degil mi? Nasil Olcay'la
ayni ucret oluyor?

Mitrovic'in gercekten 4.2 milyon euroluk bonservis bedelini hakedebilecegini mi dusunuyorsun, yoksa sirf muhalefete muhalefet etme zevki icin mi bunlari soyluyorsun? Benim olcum cok net. Takimda stoper ihtiyaci varken bu paralara bir adam alindiysa bu hafta, hadi bilemedin onumuzdeki hafta ilk 11'de heh! dedirten bir performansla oynar. Oynayamiyorsa transfer skandalidir. Cunku iki yil sonra bu adam parlasa 4.2+maas 2.4+puan basi 500bin ile minimum 7.2 milyon euroluk ve iki senelik yatirim yaptin demektir. Turkiye'den 10 milyon euro uzerine satilan kac futolcu var ki bu oyuncunun kar getirebilecegini dusunuyorsun? Maas konusuna hic girmiyorum; ordaki argumanlarinin ciddiye alinir tarafi yok.

Hidayet dedi ki...

sırf ersan olayı bile mitroviç'in yanlış transfer olduğunu gösterir. bu parasızlıkta senin neyine geleceğe yatırım adına 4.2 milyon euro vermek. kendi as stoperlerini bunun neredeyse yarısı hatta üçte biri fiyata almışken. nerelerde nasıl oynatacaksın da kar etmek için en az 10'a satacaksın. sol taraf için tosic-ersan varken şenol güneş bu adamı oynatır mı ? daha şimdiden yönetim yalakası muhabirler "mitroviç kiralanabilir, ama kötü olduğundan değil" gibi söylemlere başladılar sosyal medyada. 4.2 milyon euro verdiğin adam kiralanır mı ?bu muhabirler bile itiraf ediyor, golcü için eto olmayınca bütün planlar suya düşmüş, golcüye para yokmuş..işte beşiktaşı böyle akılsız, plansız adamlar yönetiyor. sadece bir şampiyonluk akıllarının bir karış havaya uçmasına yetti.ben ersan'ı filan cl'de stoper görmek istemiyorum arkadaş , biz niye hep geriye/geçmişe yöneliyoruz. kademe kademe takımın bir tık ileri gitmesi gerekiyorken, sürekli geçmişi tekrar. bugün de demba ba haberleri çıkmaya başladı..hah işte tamamdır. ne çabuk unutuldu demba ba 'nın oynadığı son haftalardaki kayıp futbolu, derbilerde gol atamayan takım ,sinik futbolu.. bütün bunlar da gösteriyor ki geçen yıl gösterilen transfer başarıları da tamamen tesadüf. öyle ya n'doye yi alacaktık, taraftar tepki gösterdi gomez geldi. quaresma zaten kendi gelmek istedi..olay bu.. konuştuğum beşiktaşlıların büyük çoğunluğu şampiyon olacağımıza inanmıyor. keşke teknik direktörümüz biraz transfer işlerine karışan adam olsa, daha doğrusu o kapasitesi bulunsaydı. oynatmayacağın adamı isteme kardeşim. babel'i aldın, talisca döndü, eğer iyi bir golcü alamıyorsan ,isteme demba ba'yı falan , oyna abou ile. cl'de bu adamlar oynadı, bunlar attı golleri, ne demba ba sı !

BJK4EVER dedi ki...

Ben yonetimin transfer politikasini hep basarili buldum. Hatta sartlar goz onune alindiginda bu sezon basindaki transferleri de olumlu bulmustum Aboubakar haric, onun fiyasko olacagi kilometre oteden belliydi.

Ama devre arasindaki gelismeler harbiden insani umutsuzluga dusuruyor. Hata ustune hata yapiyorlar. Takimin 3 temel ihtiyaci varken (golcu, kanatforvet, alternatif solbek) gittik ilk transfer olarak butcenin tamamini takima level atlatmayacak stopere verdik. Yetmedi gittik yine bir stoper daha alip stoper sayisini 6'ya cikardik. Takimda 2. solbek yok Adriano'ya birsey olsa ama 6 stoper var, saka gibi (Tosic ve Beck solbek falan degil).
Bunlarin ustune Olcay'in bedavaya gitmesi ve M.Ekici gibi bir baska gereksizin pesinden kosmamiz ve forvet transferi olmayacak haberleri cikinca artik sozun bittigi yere geldik. Bu kadar is arasinda tek olumlu olay Babel'in transferi, ama yetecek mi bakalim. Yonetim transfer politikasini Mahmut Uslu duzenlese anca bu kadar yapardi.

YSY dedi ki...

Transferin bitmesine daha var o yüzden son güne kadar net konuşmayayım ama biz hiç mi şöyle ortalama sayabileceğimiz bir forvet bulamazdık ? Taraftar zaten devre arasında yıldız getiremeyeceğini az çok biliyor, ne bileyim mesela de sutter tarzı yada gekas gibi falan şöyle iş gören bir forvet alamazmıydık ? Sen yine sene sonu bomba transferini yap, aldığın adamı beğenirsen kadroda tutarsın yada gönderirsin olur biter ama şimdi abu nun kaçırdığı efsane gollerden ötürü Allah korusun şampiyonluk giderse bunuda açıklayamazsın.

Basar dedi ki...

Abu Miroviç'in aldıkları maaşlara bakınca insan bu paraları tek başına bir kişi harcayamaz diye düşünüyor...

YSY dedi ki...

Neyse maça dönersek; bugün muhakkak kazanmamız lazım. Haftaya fener-başakşehir var ve fenerin muhtemelen son şansı. Eğer kaybederse yarıştan koptu demek erken olur ama geri dönüşü çok zor olan bir periyoda girmiş olacak. Ayrıca avrupa maçlarıda var.

Bu vaziyette gs nin sürekli kötü oyunla puan kaybı yaşabileceği maçları kazanması sıkıntılı. Bir yerde takılacaklarını zannediyorum ama buna çok güven olmaz maçları alabilirlerde çünkü rakiplerin gs ye karşı küçümseyerek oyun oynadıklarını ama bunun karşısında başta brumanın rakibi cezalandırdığını düşünüyorum.

Bana bu sene en sağlam rakip başakşehir miş gibi geliyor. Adamlar bu hafta net mesaj verdiler. Ayrıca kaybedecekleri birşey yok dolayısıyla stresleri yok, şampiyon olamazlarsa kimse onlara niye olamadınız demez.

Osmanlının ciddi eksikleri var ve artık bir tanede zor maçı kazanalım. Bizi tek zorlayacak şey zemin.

Basar dedi ki...

Başakşehir'e Anadolu takımlarının yatma ihtimali yüksek. Ülkede birçok şey değişiyor, 3 büyüklerin yanına başka büyükler eklenebilir. Keşke Bursa gibi Trabzon gibi Anadolu'dan çıksa bu tip şampiyonlar/adayları.

yilmaz dedi ki...

takımın eksik yönlerini kapatmak için 2 tane transfer yaptık. Ama ikinci yarının ilk maçında ikisinin de oynayamayacak gibi gözüküyor. Üstelik de transferleri tamamlanalı epey zaman oldu. Bu arada bizden giden Olcay ayağının tozuyla takımının ilk maçında 90 dakika oynadı.

gol yiyeceğimiz kesin gibi. Umarım hücumcularımız gününde olur.

Ayrıca işten çıkıp eve gitme süresi ortalama 2 saat olan bir şehrin takımının maçını pazartesi 7'ye koyan TFF'yi de saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

beagle dedi ki...

@Başar

Bir iş düşün: kendinin olmayan harcayabildiği ama sorumlu olmadığı paranın başında biri, dünyada sayılı miktarda müşterinin olduğu bir pazarda, müşterilerin çok çok azının verebileceği bir ücreti, alıcısı pek olmayan, hizmet süresi çok kısa ve risk altındaki, yani eli oldukça güçsüz bir hizmet sağlayıcıya öneriyor. Bu ticarette beraber çalıştığı bütün adamları bertaraf eden ve "başta ben varım" diyen bu kişinin bu ticaretten çıkarı...?

Merak etme tek kişi değil epey kişi afiyetle yiyor.


fidddas dedi ki...

benim isteğim ;

fabri
gg marcelo mitrovic adriano
atiba
oğuzhan tolgay
q7 Talisca cenk

çıkacak olan

fabri
gg marcelo tosic adriano
atiba oğuzhan
q7 taisca babel
cenk





Unknown dedi ki...

Osman"gökçek"li spor'un çok eksiği var, pinto da sakatmış, bu eksikleri varken rahat 6-4 alırız. Hatta bu kadar defans oyuncusu aldıktan, savunmaya bu kadar para harcadıktan sonra gol bile yemememiz lazım ya neyse..

Cem Dizdar'ın son yazısından birkaç cümleyi cımbızla çekip aldım. Fikret Orman döneminde 4 kaleci, 3 sağ bek, 9 stoper, 6 sol bek için yapılan toplam harcama miktarı (kabaca) 27 MİLYON EURO. Bu dönemde 50 oyuncu transfer etmişiz ve bunların 22'si savunma oyuncusu. Yaklaşık 5 yıllık süreçte savunmaya 27 milyon euro harcayıp hala tam manasıyla ideal bir savunma hattımızın olmayışı korkunç.

Trabzonspor 700 bin euroya Rodallega için kulübü ile anlaşmıştı ancak oyuncunun gitmek istemediğine yönelik haberler mevcuttu. Eğer orada bir anlaşma olmayacaksa, Rodallega'yı almak işimizi görecektir.

Son olarak Olcay gibi "sorunsuz" bir adamı kaybetmenin iyi olmadığı fikrindeyim.

Unknown dedi ki...

Bir de Bursaspor Necid'i gönderecek yer arıyordu, hiç forvet almamaktansa kiralayıp denemek işimize de gelebilir.

Ayrıca kulüp ile iyi ilişkisi olan menajerlerde! sezon sonu sözleşmesi bitecek hiç forvet oyuncusu yok mu, merak ediyorum. En azından onlara sorsalardı bari.

carlito dedi ki...

Babel'in lisansı yetiştirilmiş, oynayabilecek.. ben yapılan transferlerin fazla bekletilmeden, hemen takıma yerleştirilmesi kanaatindeyim, bu süreç uzadıkça boka sarıyor zira.. ama bugün rakip de ligin kalburüstü takımlarından biri olduğundan Mitroviç'i oynatacağını sanmam hocanın, Tosic'i kesmeyecektir.. Babel ise oynar..

tahmini 11:
fabri
g.gönül marcelo tosic adriano
atiba oğuzhan
Q7 talisca babel
cenk

necip veya tolgay sürprizi bekleyenler de var, ama bunun dışında bir kadro çıkarsa çok şaşırtıcı olur benim için..
gs yine rahatlıkla mağlup olabileceği bir maçı ite kaka kazandıktan sonra puan kaybetme lüksümüz yok artık, kaybedersek fazlasıyla havaya sokarız onları.. başakşehir desen zaten müthiş bir havaya girmiş, haftaya kadıköy'de de kaybedeceklerini sanmam.. şampiyonluğu istiyorsak ilk etapta gs derbisine kadar olan 5 maçlık periyotta bir seri yakalamamız şart, bu süreci en kötü ihtimal bir beraberlik alarak bitirebilirsek önümüz açılır..

emruli dedi ki...

Zorlu hava ve saha şartlarında cok iddialı bir 11. Fifa oynasam ben de boyle başlardım ama eksiği çok da olsa Osmanlı gibi dirençli takım karşısında neler yapabileceğiz, göreceğiz. Rakibi kendi sahasına hapsedebilirsen öndeki dörtlü artı Oğuzhan unutulmaz bir akşam yaşatır. Ama bu stoperlerle, deplasmanda Osmanlı'ya karşı bunu yapabilir miyiz? Bence çok zor. Her halükarda unutulmaz bir gece bizi bekliyor :)

emruli dedi ki...

Daha zamanı var ama forvet alamzsak: Atiba, Necip, Oğuzhan, Talisca baklavası, önde Abou ve Babel'e ne dersiniz?

Huzeyfe dedi ki...

Sahada ISID'li adam var, nasil futbol yorumu yapilir bilmiyorum.

beagle dedi ki...

20 dkdir top tasiyamiyoruz. Mac Tolgay diye bagiriyor.

Huzeyfe dedi ki...

Hoca seni duydu. Oguzhan cok etkisiz.

Cem Dizdar'ın olayı nedir bilmiyorum ama hayatımda gördüğüm en boş finansal yazılardan birini yazmış. Ya art niyetli, ya saf, ya matematiği yok. Başka bir açıklama olamaz bu yazıya.

Ekrem35 dedi ki...

Gol pasını verdiği için yazmıyorum bunu ama ben bugün izlediğim atibayı çok özlemişim. Hatasız bir oyundu ve takım adına çok şeyin belirleyicisi konumunda. Saygılarımı sunuyorum kendisine. Ayrıca adriano da harika bir profesyonel müthiş bir sporcu. Takıma görünmeden liderlik ettiğini düşünüyorum.

carlito dedi ki...

@emruli
baklava 4-4-2 önerisinde Quaresma'ya yer yok.. ve ne kadar kötü oynarsa oynasın onu 11'den kesecek bir ortam yok.. en azından bu sezon için böyle.. bu maç da gene insanı kıl eden oyunlarından birini oynadığı halde çıkartılmaz diye düşünüyordum ama Şenol hoca sağolsun yanılttı beni bu kez ve Tolgay'ın girişinden sonra çok rahatladık, daha erken girse daha farklı da kazanabilirdik..
Tolgay'la birlikte 4-3-3'e döner gibi olduk ve bu sistemin de işlerliğinin hiç fena olmayacağı görüldü..
Tolgay öncesi ise geçen sezonki sistem oynanıyor gibi görülse de, Talisca'nın çok önde oynaması nedeniyle daha çok klasik 4-4-2 ye benzer bir görüntümüz vardı..

beni en mutlu eden önceki sezonlarda olmayan şey artık bu takımda var, maçı tutmasını, heyecan yapmamayı, kontrollü oynamayı becermeye başladık.. eski Beşiktaş olsa tutamazdı bu maçı.. bunda en büyük etken de takımdaki tecrübeli isimlerin sayısındaki artık.. yani takım yaşı artıyor diye çemkiren çok oluyor, ama şampiyonluğu getiren de bu tecrübe oluyor işte.. Marcelo, Adriano, Gökhan Gönül, Atiba, Quaresma, Babel gibi isimler takımı
olgunlaştırıyor..
Babel için bir şeyler söylemeye erken henüz, ama umut verdi şahsen bana.. en azından topu alıp mesafe katetme özelliği var, formuna kavuştuğu zaman koşu hızının artması ve şut kalitesinin istenen düzeye gelmesiyle faydalı olacaktır..

Talisca ise bu takımın golcüsüdür, bugün net olarak görüldü.. ister sahte 9 değilim, ister takımın 10 numarası farketmez, bu adam sakatlık geçirmedikçe gol krallığında üst sıralarda yer alır daima.. bir Alex değil tabii ki, ama gol katkısı bakımından onu andıran bir oyuncu, bugün yaptığı gol vuruşu mükemmeldi.. orda o tek vuruşu o kalitede yapabilecek oyuncu bu ligde çok az..

kritik bir deplasmanı çok iyi atlattık, güzel günler göreceğiz...

hastati dedi ki...

@semioticus
ellerinden operim. bende de isyan etkisi yaratti.
bir de futbolseverlerin futbolcu maaslarini "kiskanmasi"(kendi hayatlarina bu paralari yerlestirme cabalari) uzerine yorumlarini merak ediyorum.
ayrica babel'in imza parasini maas'tan cikaramayan bir matematik var taraftarlarimiz arasinda.

planck dedi ki...

q7nin istediği sözleşmeyi atibaya verelim, atibanın sözleşmesini q7ye önerelim. istemezse kendi bilir.

BJK4EVER dedi ki...

Bir kez daha goruldu ki, Atiba-Oguzhan'i bozmayacaksin. Oguzhan 8'de olmayinca takimin futbol akli koreliyor, manyaklasiyor.
Oguzhan kendi oynamiyor, takimi oynatiyor. Ayrica Atiba-Oguzhan-Talisca fazla yumusak kalir diyenlere de ornek olsun iste.

Turkiye liginde bu kadar agir bir kalitesizlik varken niye cekiniyoruz anlamiyorum. Veli-Atiba ile 3. olursun, Atiba-Oguzhan-Sosa ile sampiyon, bu kadar net.
Fener'in Josef-Topal-Ozan ile bu kadar berbat olmasi tesaduf degil. Bu ulkede hem iyi savunma yapip hem hucumda da efektif olabilen, oyun ustunlugunu buyuk bir takima karsi dengeleyebilen takim yok diyebilirim. Konya'yi gorduk iste, 5-6 pozisyona girip nasil harcadilar. Adana 2 gol atti (tamamen tesaduf bence), ama Fener biraz kipirdadiginda kabak gibi acildilar.

Bu ligde korkusuz saldirirsan ve iyi bir forvetin olursa kralsin, bu kadar basit. Gecen sene Gomez vardi, 1. olmasa 2. pozisyonda atiyordu mac cozuluyordu. Bugun erken golu bulunca geri yaslanip 75 dakika keyif sigarasi yaktik resmen. O yuzden forvet transferi sart oglu sart. Cenk taca vurdugu pozisyonda neden 1. forvet olamayacagini gosterdi. Aboubakar malum, ilk yari boyunca gorduk zaten. Cok ust duzey klas bir adama da gerek yok. Rodallega gibi gol vurusu Aboubakar'in 2-3 tik ustunde, pivot rolunu de ustlenebilecek bir oyuncu cuk oturur iste. Jackson Martinez vs level atlatir, ama harbiden imkansiz gibi. Rodallega bile sampiyon olmaya yeter bence.

Yeter ki tekrar sacma sapan Necip'in ilk 11 ciktigi, Atiba-G.Inler'in beraber oynadigi maclar gormeyelim. Takimimizin kimligi, oyun duzeni kabak gibi ortada bence. Senol Gunes ilk yari boyunda cok deney yapti, insallah birakir bu deneyleri.

bekkenbaver dedi ki...

Rıdvan yine bişeyler saçmalıyor, ne demek istedi acaba? Olcay'ı yollamak için üzerine para verdi demeye getirdi, fikri olan var mı?

Unknown dedi ki...

Cem Dizdar'ın olayında işin finansal yanını bilmem ve sizden iyi anlamam da, mühendislik tarafında birşeylerin yanlış gittiği aşikar. Eldeki malzeme harcanan onca paraya rağmen hala istenilen seviyede değilse, orada düşünmek lazım. Tabi bunu söylerken, gs'nin (ve hatta fb'nin) aynı bölge için yaptığı harcamalara da bakmak lazım.

Yorum Gönder

Ara