.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ocak 2017 Pazartesi

Karne: Osmanlıspor 0 - 2 Beşiktaş


Goller: Anderson Talisca (20'), Cenk Tosun (90')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Anderson Talisca, Fabricio Agosto
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Andreas Beck

Karne:

Şenol Güneş7.6
Beşiktaş7.2
Osmanlıspor5.3
Ali Palabıyık5.3


Fabricio Agosto8.3
Dusko Tosic7.2
Marcelo Guedes7.7
Adriano Correia7.3
Gökhan Gönül (63')6.6
Atiba Hutchinson8.7
Oğuzhan Özyakup7.2
Anderson Talisca8.3
Ryan Babel (79')6.4
Ricardo Quaresma (70')4.7
Cenk Tosun5.9


Andreas Beck (63')6.2
Tolgay Arslan (70')7.2
Kerim Frei (79')6.6


Takım Ortalaması7.0

Anket: 49 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


42 Yorum:

Mrtoztt dedi ki...

Selamlar, uzun zamandır bu blogu beğenerek takip ediyorum. Çok güzel tespitler yapılıyor. Osmanlı maçıyla alakalı olaraksa en çok dikkatimi çeken şey; Quaresma' nın takımımızı yavaşlatması ve savunma anlamında fazla bir katkı vermediği gibi hücumda da yapması gerekenleri yapmaması oldu. Bu konuda sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum.

YSY dedi ki...

Çok şükür sakatlıksız kazasız belasız atlattık. Aslında maç sayısı açısından bugün tam olarak ilk yarıyı tamamladık ve geçen seneyle aynı puanı topladık. Eğer gereksiz kasımpaşa mağlubiyeti olmayaydı şimdi nağmalup liderdik. Herneyse işimize bakalım. Forvet konusunu artık geçiyorum çünkü kabak tadı verdi sürekli yazmaktan herkesce malum zaten ama gelsin gelmesin biraz daha oyunumuzu geliştirmeye ihtiyacımız var. Oyun dediğin akmalı böyle şiir gibi ama henüz o seviyede değiliz çıkarmıyız ondan da şüphem var. Eğer bu takım o şekile evrilirse gerçekten beni şaşırtmış olur.

sports guy dedi ki...

Talisca evrim gostermedigi surece Besiktas'tan daha ust seviye takimda oynamasi zor. Benfica'da niye tutunamadigi da belli.

Ama besiktas hayalet Talisca'ya mahkum durumda, cunku bu takimda totalde gole daha fazla katki saglayabilecek bir tane bile oyuncu yok.

O yuzden sakatlanmasin diye dua edicez, ve o arada Cenk'in taca degil de kaleye vurmasindan ve Babel'in tabela yazmasindan medet umucaz.

Sampiyonlugun yolu hayalet Talisca'dan geciyor. Onun yarattigi boslugu doldurursak cok kilit acariz sezonun geri kalaninda ve yururuz.

Bu arada mac oncesi "atiba formdan dusmus, besiktas kesin puan kaybeder osmanli'ya" diyen bazi arkadaslarim vardi, atiba sezonun en iyi futbolunu su zeminde cok saglam yapistirdi valla. Yine o bolgede tek oynadiginda harikalar yaratti adam. Huyu bu.

Son not: buyuk kaleci, mac boyu kalesine top gelmese bile olmadik pozisyonda dogruduzgun isinmamis haliyle panter gibi uzanan kalecidir benim gozumde. Fabri buyuk kaleci oldugunu bana bugun tescil ettirdi. Ellerinden operim kardesim.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Dostum Taliscanın ilk 25 dkda yediği tekmeyi o sahada yiyen hayalet olarak bile sahada kalmazdı. Cenkin oynadığı futbola hayalet diyebilirsin. Ama Talisca destek santraforu gayet iyi oynuyor. Orta Uzak şutu var, yana çekmesi, driblingi, içeri girip kafa vurması...

Sahte 9 da oynar mi? Podolski ve Metin Tekin koyarsan kenarlara oynar. Bizimkilerle tekme manyağı olur.

Planck çok haklı. Para varsa Atiba'ya verelim.

Oğuzhan ve Talisca 11 küsür km koştular bu maç. Maçı getiren golü de sağladılar. En değerli iki hücum oyuncun bunlar. Yerlerinde bırakıcan abi. Kalanlarla deneme yap.

Şenol Hoca da forma girmiş gibi. Quaresma izin verirse yönetecek...

can dedi ki...

Buranin saatiyle sabah 8'de maci izlemeye kalktim tatil gunumde, yuzlerce dolar verip satin aldigim eski lig tv yeni bein sports'u actim (lig tv de bir gecede hakettigi yere, cope, gitti). Acmaz olaydim! Sahanin halini gorunce futbol mutbol izleyemeyecegimizi anladim tabii. Buzlu zemin uzeri yagmur! 5 G'ye gecicem diyorsun ama sabah aksam elektrikler kesik, milyar dolarlik futbol endustrin var, iki takimin Avrupa'nin en borclulari listesinde ilk 20de, sahanin hali de bu. Ama kalkmis bulundum bir kez. Neyse ki boyle zorlu maci cok agir bir sakatlik yasamadan galibiyetle kapadik da gunun geri kalani iyi gecti. Darisi haftaya!

sports guy dedi ki...

@beagle

Cenk'in oynadigina hayalet diyemem, cunku adam oyunun her daim icindeydi. Asiri beceriksiz orasi ayri, felaket kufur de savurmusumdur tum mac, ama "hayalet" lafini dogru algilayalim.

Macin ikinci yarisinda sonlara yaklasirken hala topla en az bulusan oyuncumuz talisca'ydi mesela. Adami cok severim benfica zamanlarindan beri, ama bu ortasahada kayboldugu gercegini degistirmiyor.

Ha dun cok cabaladi kostu etti su zeminde, gelecek icin isik verdi. Ama umarim senin de dedigin gibi yeriyle oynanmaz bu adamin. Valla tek forvet talisca kanat forvet abou'ya raziyim ben, yeter ki anderson kaleye yakin oynasin. Obur turlusu israf.

turgay dedi ki...

şenol hocanın geç değişiklikleri bence maçı zora soktu. çok bariz şekilde Q7 zarar veriyorken 70e kadar dayanmak takımı geriye itti. ne zaman tolgay oyuna girdi işin şekli değişti. şenol hocadan daha cesur olmasını bekliyorum. hatta artistlik yapana da cezasını en ağır şekilde vermeli. Q7'nin yaptığı yanına kar kalmamalı.

babeli efor olarak beğendim ancak bu zeminde o da etkili olamadı. feri girince geçen yıl oynadığımız gibi tek top oyunuyla rakibi geriye ettik. kabul edelim osmanlı'nın eksik olması işimizi kolaylaştırdı. tam kadro olsalardı 45-70 arasında kesin golü yerdik. sonuç olarak önemli deplasmandan çok ihtiyacımız olan 3 puanı aldık. santrafor transferi olmayacağını düşündüğümüzde talisca-abou ikilisini ileride kullanacak bir formül bulmak lazım.

clutch dedi ki...

@YSY sanırım geçen sene 41 puan toplamıstık ilk yarıda, çok rahat kazanabileceğimiz kasımpasa maçını kaybetmesek geçen sene ile aynı puanda olacaktık. Herşeyden bağımsız puan anlamında böyle bir istikrar yakalamak sevindirici.

Maça gelirsek beklediğimizden çok rahat geçti, bunda osmanlının ortasahadaki en kilit iki isminin olmaması önemli etken tabi, ama takımdaki olgunluğu sakinliği görmezden gelemeyiz, ben en son lucescunun beşiktaşında böyle sakinlik ve özgüven gördüm, geçen seneki şiir gibi oynayan takım bile her an yenilebilir havası veriyodu.

Takımda net bir şekilde forvet eksikliği var, cenk yine yokları oynadı attığı gol yanıltmaz umarım. Taliscanın attığı gol çok ekstraydı şu golü messi bile atsa muhabbeti yapılırdı o kadar ekstra bi gol. Haftaya liderliği bir daha geri vermemek üzere alırız diye umut ediyorum. Son olarak Marceloyu okutup üfletelim, ligin başından beri muhteşem oynuyor.

beagle dedi ki...

@Sportsguy

Cenk gonderdigimiz Furkan kadar merkez forvet işi yapsa bir sey demeyecegim de, orada sirti donuk oyun, pas alışverişi hic yok. Anca kenarlarda oynuyor topla.

Bir de Cenk Kerim Quaresma falan topu isteyerek Talisca'ya vermiyorlar. Dün adami kabullenmiş olsalar en az 2-3 şutu daha vardi. 1.5 gol demek :)

GeceGezgini dedi ki...

Selam,

BJK4EVER'dan alıntı ile devam ediyim ben de; "Cenk taca vurdugu pozisyonda neden 1. forvet olamayacagini gosterdi."

Abi bence Cenk degajdan gelen hava toplarına 3 saniye önce zamanlama kavramı olmadan zıpyamasıyla, Numan gibi bir defanstan 1 tane bile kafa topu alamamasıyla, hiç duvar olamamasıyla vs.vs daha sayılacak binlerce şeyi yapamamasıyla. temel santrafor kavramlarının çoğunu eksik yaparak 1.forvet olmayacağını gösterdi ve gösteriyor. Eğer 1 forvet oyuncusu 1 tane bile kafa topunu alamayıp duvar olamıyorsa; maç tenis maçına dönüyor, tüm oyun şablonu kayıyor, takım normalden %20 daha fazla efor sarfediyor vs.vs. Cenk sana çok kızdım be oğlum dün. Bir de her yetişemediği topa şu iki eliyle "tüh bee" şaplağı atmıyor mu, işte o zaman daha da çıldırtıyor :)

Sevgiler.

can dedi ki...

Bu arada Babel'in performansini nasil buldunuz? Saglikli bir degerlendirme icin cok erken ve saha cok kotuydu tamam ama Demirkol hakli cikacak diye dusundum ben: Bu adam sahada hakikatten inanilmaz tembel. Bir pozisyonda tac cizgisi kenarinda Adriano'nun yaninda, baska bir pozisyonda da orta sahada kaptirilan bir toptan sonra yanindan gecen rakiplere yurumeye bile zahmet etmeden bir bakisi var ki.

can dedi ki...

Isin ilginci medyada bir suru adam Babel'in ne kadar caliskan oldugundan, Adriano'ya ne kadar yardim ettiginden dem vurmus. Ben baska mac mi izledim yahu?

sports guy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Savunmada kademeye girmek icin birkac kosu yapti babel, ondan kaynaklidir o yorumlar.

Babel hakkinda yorum icin bu mac erken bence, takimla ilk macina boyle zeminde cikan oyuncuyu direk asmak kesmek cok dogru degil. Skor tehdidi oldugunu rakibe hissettirsin bana yeter.

BurkayJK dedi ki...

Cenk'in gol dışında etkili olduğu bir pozisyon hatırlayamıyorum. Sol çaprazdan saçma sapan çektiği şutu gol attığı için unutmuştum, BJK4EVER yazınca hatırladım. Demba Ba ve Gomez ile oynadın, kendini biraz geliştir be adam. Son zamanlar beni sinir etse de bir yandan seviyorum ama bu şekilde devam ederse Aboubakar geldiği an kulübeyi boylar. Talisca'lı baklavayı ben de çok merak ediyorum da Quaresma cezalı veya sakat olmadıkça deneneceğini sanmıyorum. Bence Babel ilk maçında güzel sinyaller verdi.

planck dedi ki...

Q7 oyundayken baskı yediğimiz anlarda adriano içeri gömülünce babel bek mevkine kadar geldi top çıkarttı adam kovaladı vs defansif anlamda iyiydi hoca da böyle söyledi zaten.

Talisca sanırım topla en az buluşan oyuncumuz olmuş. Ana pas üçgeni yine sol kanatta ozzy adriano babel ile kurulmuş. Q7 adam olsa da akıcı pas alışverişi yapsa bu üçgenin sağ kanatta kurulması daha akıllıca olur zira yine q7 görev tanımına uymadığı içşn soldan gelen ortalarda forvetin boşalttığı alana girip gol tehlikesi yaratmak yerine çizgide bekliyor. Babel içeri girer gol atar en azından. Töre seneye dönecek bence q7 ile sene sonuna kadar sözleşme yenilememek lazım. Ve 33 yaş ve sonrası herkes için sözleşmeler 1+1 olmalı.

Dün baskıya rağmen pozisyon yemememizin en büyğk nedeni atiba ve marcelonun ortayı çok iyi kapatmaları oldu. Adriano da hep olması gereken yerde. Fabri de böyle devam ederse pep'in takımlarına +10M a satılabilir :)

Unknown dedi ki...

Acaba ilerleyen haftalarda bu 11 de cenk yerine abubakar oynarsa nasıl bi verim alınır.ligin ilk yarısında belirlenememiş 11 lerle oynadık.10 numara,8 numara atiba/inler,ozzy/tolgay derken bocaladık.talisca nın gelişi ile abubakar acaba ara form olmaktan sıyrılabilir mi? Naçizane fikrim cenk'den kötü olacağını pek sanmıyorum.en azından ikili mücadelelerde,hava toplarını indirmede,talisca ya koridor açmada daha faydalı olabilir.fakat son vuruşlarda bizlere yaşatacağı dehşeti sineye çekme şartıyla.

hayalet dedi ki...

Q7 nin kontratının son senesi olması gerektiğini düşünüyorum. Basit bir eldiven atma meselesi değil bu. Oyun içinde "içeriye çalım atma" becerisi olmasına rağmen ısrarla yapmıyor bunu. Babel'in sürekli yardımlı oynaması, bizim için turnusol kağıdı oldu. Hem yetenek hem de disiplin olabiliyormuş demek. O bölgeye daha efektif bir kenar forvet alabiliriz. 2,3 milyon Euro gibi bir rakama evet diyecek çok adam vardır.

beagle dedi ki...

Bir süredir abartılan bir Quaresma performansı var. Gün geçtikçe daha vahimleşiyor adam halbuki. Eskiden adam geçerdi, iyice yavaşladı o da bitti. 17 maç 0 gol, diğer maçlarda da kullanmaması gereken duran toplardan gol attı. Tek meziyeti bütün şartlar uygunsa sağ ayakla orta yapmak. Rıza Çalımbay bu yaşında onu daha iyi yapar Quaresma kadar da koşar. Takımın döküldüğü dönemde top ezmesi şirin göründüğünden adam gene sıyırdı, neredeyse kontrat yenilenecek.

300-500 bin euroya kenarda 2 sene takılacak olsa, seveni var diye laf etmeyeceğim. 2 milyon Euro senelik o da beğenirse, beyin gözü 3.5 milyonda. İşler iyi giderse, gelecek yazdan itibaren Beşiktaş 11'inde yeri var mı bu kadar tek yönlü, kart riskli, gol özürlü bir adamın?

Hocanın önüne eldiven atıyor... Sat, sat, sat, sat marka gazıyla Çin'den 3-5 ne veriyorlarsa hemen bugün. Yoksa da koy 300 binlik kontrat, oynarsa sevenine binaen dursun bir yerlerde.

carlito dedi ki...

sezonun ilk yarısında 11'i bir türlü oturtamayışımızın en büyük sebebinin Oğuzhan ile Talisca'nın hiç aynı anda oynatılamaması olduğunu söylemiştik.. yanılmıyorsam ilk haftalarda bir iki maç dışında hiç beraber oynamadılar, önce Oğuzhan 1 ay uzak kaldı, sonra Talisca 3 ay yoktu vs. haliyle beraber ne yapabileceklerini görememiştik, dün nihayet izleyebildik..
çoğumuzun korkusu ileride oynayanların çok yumuşak kalabileceğiydi, ama böyle zorlu bir rakibe karşı ve bu zorlu saha şartlarında sertlik bakımından korktuğumuz kadar hafif kalmadığımızı düşünüyorum.. bir defa takımda Quaresma dışında eli belinde bekleyen, koşmayan adam yok.. Oğuzhan da gayet iyi koşuyor, Talisca da.. (Talisca'nın önde yaptığı presin Sosa'dan eksik kalır yanı yoktu) bunların yanında Babel de mücadeleden kaçan, yardıma gelmeyen bir adam olmadığını gösterdi.. ileri uçta da döndüğü zaman Aboubakar'ın 11'e gireceğini, Cenk'in de geçen sezonki hamle oyuncusu konumuna döneceğini tahmin ediyorum, ki daha iyi olur böylesi.. santrafor transferinin sezon sonuna bırakıldığını düşünüyorum ben artık..

Quaresma için söylenmesi gerekenler söylenmiş zaten, çizgide beklemeleri, ters taraftan gelen ortaların hiçbirinde arka direkte bitememesi, kanatta topu aldığında içeriye girmeye çalışmaması, girmeye kalktığında eski çalımlarını atamaması vs. tüm bunlar ortadayken 1 golünün bile olmamasına şaşırmamak gerek.. halbuki tüm bunları yapabilecek yeteneği olduğunu biliyoruz, isyanımız buna.. geçmiş kariyeri bir yana, bize ilk geldiği Schuster'li sezonunda da yapıyordu bunları, jeneriklik golleri vardı..
işin kötü tarafı bencil oyunuyla Gökhan Gönül'ü de bozuyor, kaç defa bindirme yapmaya kalkıp pas alamadığı için hücumda istediği katkıyı veremedi Gökhan.. halbuki önünde iyi anlaşabileceği bir adam olsa f.bahçe'den bildiğimiz asistlerini görmemiz muhtemel..

Quaresma bugün hocadan özür dileyen bir açıklama yapmış pabucun pahalı olduğunu görünce, sosyal medyadaki ergen sürüsü de gene göklere çıkartmış falan.. umarım yönetim de bir ergenlik yapıp ücretini arttırarak sözleşme yenilemek gibi bir gaflette bulunmaz diyeceğim ama haberlere bakılırsa tam da öyle yapacaklar gibi.. bu saatten sonra kendisine Çin, Katar vb. yerlerden kendisinin bile reddedemeyeceği bir teklif gelmesini ummaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok!

Zaitsev dedi ki...

* Cenk/Talisca konusunda @beagle'a katılıyorum. Cenk bütün maç sahada gezindi. Son dakika golü bütün maç yapmadıklarını kapatacaktır. Bütün maç ne pas attı, ne hava topu aldı, ne de pres yaptı. Resmen Numan'ı takip etti, tam tersi olması gerekirken. Eskiden iyi kötü pres yapardı, onları bile Talisca yaptı. Askerde olsalar devrecilik yapıyor derdim Cenk için :)
* Balkanlara vurduğu şutu kenara koyuyorum çünkü onun açıklaması yok. ilk yarı çizgi kenarında adamın kaleciye geri pas vereceği belliyken, kaleye koşmayıp adam topa vurduktan sonra adama faul yapması bile kafa olarak maçta olmadığının kanıtı. Bu kafayla giderse Aboubakar gelmeden kulübeyi boylar.
* 2ci yarı Tolgay girinceye kadar baskı yememizin sebebi ise Oğuzhan'ın kaybolmasıdır. Başka bir sebep aramaya gerek yok. Geçen seneki hastalığı devam ediyor. Oğuzhan top almayınca iş Atiba'ya ve defansa kalıyor ve top şişirmeye başlıyoruz. Sonra ihale olağan şüphelilere kalıyor :)
* Q7 şımarık bencil adam ama ortadan dönen oyunlarda pas alamıyor/verilmiyor. Gönül/Talisca üzerinde top ona giderse gidiyor başka türlü tercih opsiyonu değil. Kontratının +1 yılı kullanılıp yeni kontrat yapılmamalı.
* Atiba'ya ara yaramış. Dinlenmiş, kendine gelmiş. Adamı hafta içleri yormamak lazım. İnler ile ara sıra değiştirerek dinç tutmamız gerekiyor. Yaş 33-34 olmuş. yıpratmamak lazım.
* İlk yarı çok az beraber oynasalarda Aboubakar/Talisca/Q7'nin sahada iyi işler yapmışlardı. Aynı futbol kültüründen olmanın bir organik bağı olabilir.

planck dedi ki...

q7 özeti: https://twitter.com/Cartalete/status/821090208380809217

fidddas dedi ki...

umarım
433 oynadığımız ve taliscanın son adam olduğu bir maç göreceğiz.

kaleci,
defans,
atiba
oğuzhan tolgay (veli, inler, necip)
gibi bir 6-8-8'in önünde

abou - talisca - babel üçlüsü ile bence hem gol atma hem direnç anlamında çok sağlam bir takım oluruz.
ligin ikinci yarısı olduğunda rakipler bu dizilişe çözüm bulana kadar biz ligi şampiyon bitirmiş oluruz.
bu dizilişin yedekleri de biz de fazlasıyla var. (cenk, kerim, aras, q7 ve ömer) hepsi bu dizilişte kendilerine yer bulup faydalı olabilirler.
elimizde net 9 ve net 10 olmadığı için bu bana en iyisi gibi geliyor.

Ben de herkes gibi sahte dokuz Talisca'lı bir maç bekliyorum . Sahte dokuzdan beklenenleri verebilecek bir adam ama maç içinde çok daha aktif olması gerekiyor . Onu o noktalara getirip Benfica'ya para kazandırma işi bizde zaten .

Talisca'nın dönüşü ve Babel'in kadroya eklenişi bence Aboubakar'a yarar. Hocanın orada artık net kararını vermesi gerekiyor . Şu haliyle maçlar bir şekilde geliyor ama takıma zarar veriyor 1. forvet tercihsizlik hali . Ya Aboubakar olsun ya Cenk olsun . Ne şiş yansın ne kebap olmaz .

Ben Talisca ve Aboubakar'ın birbirlerini çok iyi tamamlayabileceklerine inancımı koruyorum .

sports guy dedi ki...

Talisca/abou icin dedigim seyleri 100. Kez tekrarlamis olucam sene basindan beri, ama iki oyuncuyu da kariyerlerinde daha once takip ettigim icin yineliyorum:

1) Bu adamlar beraber oynar.

2) Talisca Abou'dan daha fazla gol atar.

3) Abou sayesinde Talisca daha fazla atar.

4) Abou 20 gol goremeyebilir ama asist sayisi daha yuksek olur Talisca kadroda oldugunda. Adamin etrafinda skora katki yapacak adam lazim.

5) Talisca'yi kaleye yakin oynatmak elzem. Orta sahanin ortasindan uzak tutmali ve kaleye yakin oynamali.

Sunlari agustostan beri yazmaktan ellerim asindi. Senol hoca da bi ara bu hataua dustu Talisca konusunda ama cabuk toparladi. Babel'in gelisiyle de artik Babel-Abou-Talisca uclusu tescillenir ve bu 3'unden iyi gol cikartir hoca diye tahmin ediyorum. Kismet.

sports guy dedi ki...

Bir de deplasman fiksturumuze baktim da soyle bir, alanya'nin zemini fena degil diye kalmis aklimda, eger oyleyse tek "pis zemin" deplasmanimiz karabukspor deplasmani ligin kalaninda, o da maalesef subat ayinda.

Ama ondan sonra onumuz acik. Osmanli deplasmanini bu sekilde atlatmamiz sahane sonuc oldu. Sanirim ligdeki ilk "hedef ve zor mac" galibiyetimiz de bu oldu. Avrupa'da da bi Napoli galibiyeti vardi zaten. Bakalim diger "zor mac" performanslari nasil olacak takimin..

EC dedi ki...

@beagle a katiliyorum.. Q7 nin artik gotu yemiyor calimla defans gecmeye.. bence CL de elendikten sonra onu motive edecek pek bir sey kalmadi.. belki Istanbul da kendi sahamiz onunde Seyirci gazi ile oynar.. bir de Avrupa liginde asilir.. geri kalanda eglencelik..
Aras a sans vermeli ligde Senol Gunes..

Takim dun soguktan midir nedir cok sakindi.
sogukkanli kaldik ve paniklemedik.. bir iki kez Tosic titrer gibi oldu onun disinda rahat mac oldu.
Hakemler ellerinden geleni ardina koymadi.. yenemeseydik tam da Aziz in agladigi hafta celmelenmis olacaktik..

futbolcular hakemler yuzunden artik faul yapmaya korkar oldular!

Babel, ilk maci icin bence olumlu bir performans gosterdi.
Cenk attigi gole ( 11 golde toplamda ligde) bence arkadaslarini sikayet eder hali kendisini antipatik hale getirmeye basladi.. hele 2ci yarida Talisca nin uzaktan denedigi sut sonrasinda Senol Gunes e gostermek istercesine elleriyle pasi kosu yoluna belirtmesi, antipatiklikte zirve yaptirdi kendisine.. kendisi de pas vermiyor..

dun Tweet attim ona, sen gol krali olma, ama Besiktas sampiyon olsun.. efsane ol diye!

Aras i izlemek gerek.. Q7 3 yillik - omurluk - kontrat istiyor, bence verilmemeli..1+1 yeter de artar..

guzel oldu Osmanli maci..

Alanya yi da geceriz.. kuzey kutbundan ekvatora inicez ama olsun..

Ptesi oynamak bence bu aralar da avantaj.. :) salak Aziz Y yine ekmegimize yag surdu..

Basar dedi ki...

@planckın koyduğu tweet Beşiktaş'ta neden Olcay kalmalıydı, q7 gitmeliydi dilemasının cevabıdır.

Olcay kısıtlı yetenekleri olan fakat modern futbol kafasına uygun bir topçu. Bulursun ondan daha yeteneklisini yedeğe koyarsın, yeteneklisi yorulduğunda veya sakatlığında oyuna alırsın. q7 ise modern futbolu oynayamaz. Defalarca test edildi. Takımı bozması (GG ve Ozzy örneklerini vermiş bir arkadaş) ve hocasına artistlik yapması da bonusu. Bu adamla bırak 1+1'i 1 dakika bile sözleşme imzalamamak lazım!

Son söz:
Quaresma iyi oynuyor ve ön plana çıkıyorsa Beşiktaş kötü oynuyor veya takım oyunu oynayamıyor demektir.

Basar dedi ki...

Olcay, Lucas Podolski'nin harika bir yedeği olur, Q7'nin değil. Beşiktaş'a q7 değil Podolski tarzı bir adam lazım. Sezonda 4-5 gol değil 10 gol atan bir kenar forvetimiz olması gerekiyor.

BJK4EVER dedi ki...

@gecegezgini

Soyle bir duzeltme/ekleme yapayim. Senin yazdigin olaylari yapmayinca, oyun icerisinde etkili olmayinca en azindan o golu atmasi lazim, tipki Gomez'in yaptigi gibi. O pozisyonda da sakin kalip golu atamiyorsan gercekten 1. forvet olarak bu takimda oynayamazsin. Ha, 2. forvet olarak ideal oyuncu ayri konu.

Onun disinda Aboubakar kanatta Talisca ucta formulu cok dillendirilmeye basladi. Ben boyle bir formulun kesinlikle calismayacagini, hatta denenmesinin bile hata oldugunu dusunuyorum.
Belki asiri dominant, kenar oyuncularinin teknik kapasitesi yuksek olan bir takimda bu ise yarar, ama biizm ligimizde sahte 9'lu bir takimin is yapma ihtimali 0. Bu kadar sert ve gomulen rakiplere karsi gercekten gereken alani bulamazsin. Ki bizdeki kenar forvetlerle imkansiz.

Talisca orta alan icin bile ciliz kaliyorken en ucta stoperlerin arasinda Cenk'ten beter kaybolur. Ki adamin ozelligi Alex gibi bos alani bulup degerlendirmek. Stoperleri mesgul eden forvetin arkasinda o alanlari bulmak baska sey, en uctaki forvet olarak bulmak baska sey. Stoperlerin arasinda asiri ezilir Talisca.

Aboubakar'in ise teknik kapasitesi forvet icin bile yetersizken kanat icin nasil dusunulur anlam veremiyorum. Aboubakar'i kenara koyarsan adama attigin pas ayagindan sekip taca gider. Back'in arkasina uzun top atsan yetisemez, ya da yetisirse topu ayagindan acip auta cikar falan. Bu tur seyler gorursun.

En mantikli formul Aboubakar'i stoperlerin kucagina atip Talisca'yi 2. forvet olarak kullanmak. Bunun neler getirebileceginin trailer'ini Antalyaspor macinda gorduk bence. En ideal, mantikli senaryo bu. Aboubakar en azindan stoperleri yorar, bos alan yaratir ve Talisca+soldan Babel yararlanir. Quaresma ise cizgiye yapisip kalir ve beck+onlibero'yu mesgul eder, orta keser.
Ilk yarida Senol Gunes'in arayislarindan, tavsanlarindan cok cektik. Harbiden baska sacma sapan deneysel formullere gerek yok. Quaresma yine kanadina yapisik oynasin, Talisca forvet arkasinda kalsin, Aboubakar forvette, Cenk kulubede, Oguzhan Atiba'nin yaninda vs.

beagle dedi ki...

Talisca'nın sahte 9la stoperlere tek başına bırakılmasını ben de doğru bulmuyorum. Darbeleri feci alıyor, Quaresma, Hagi vb gibi işin pisliğini bilen hali yok. 2 günde duman ederler adamı.

Kweuke, Mbilla, Koita, Magaye vb vb. Talisca'nın sağlık sigortası fiyatına alınmış yarma kaynıyor ligimiz. Biz niye 1 tane bulamıyoruz?

Hidayet dedi ki...

cenk-abou tercihinde, terchim, abou oynar. cenk olmuyor, fiziğini kullanamıyor, giremiyor stoperlerin arasına . eğer hoca bir maç cenk, olmadı abou, o atamadı yine cenk yaparsa sezonu kaybedebiliriz. hiç gole falan kanmayalım. cenk takımı orada tutamıyor. stoperler ona gelen her topta arkadan rahatlıkla topa müdahale ediyorlar. hücum akışkanlığı da sağlayamıyor. bir forvet oyuncusunun topu alıp yüzünü kaleye döndüğündeki o rüzgarı da yaratamıyor. ben gelişebileceğini de düşünmüyorum. hele o taca giden vuruşu. sanki sürekli aklı skorda. kendini orada tutmak için sürekli gol sayısını bir artırmaya bakıyor. yerli yersiz...

oğuzhan her ne kadar asisti yapsa da, ki o asisti taliscadan başkası beşiktaş'ta gol yapamaz, hiç ortasaha oyuncusu gibi değil. ilk yarıda topları defanstan tosic uzun vurarak çıkardı. sorumluluk almıyor. topu karşılamada da zayıf. e nasıl ortasaha bu abi ? tolgay girer girmez oyun rahatladı. lazio teknik direktörünün tolgay'ı beğendiği kadar var. tam bir ortasaha. oğuzhan da ne devamlılık var, ne ikili mücadele . sadece yeteneğinin ekmeğini yiyor. ben olsam atiba'nın yanına tolgay'ı tercih ederim. özellikle önlerinde talisca gibi ortasaha ile alakası olmayan bir adam da varsa.

quaresma konusunda ise, ben hoca'nın yerinde olsam birkaç maç kenarda bekletirim. ver işte şansı aras'a, kerim'e. elinde bir tek o yok ki. oynat adamları. özellikle aras sağ taraftan içeri de girebilir , çalım yeteneği de var. adama formayı kaptırma korkusunu yaşatman lazım.

talisca-fabri-babel -tolgay -atiba beğendim. tosic çok iyi müdehaleler yapsa da , sakar. marcelo her zamanki ortalamada.umarım hava ve saha şartları iyileştikçe daha güçlü oyunlar ortaya çıkacaktır. puan iyi ama beni oyun pek tatmin etmedi. fakat hava-saha şartları da malum

beagle dedi ki...

Ismail yaaaa :)))) Bayiliyorum zeka küpü futbolculara

carlito dedi ki...

5 Şubat Pazar günü Vodafone Arena'da Fenerbahçe'yi ağırlıyoruz!

güzel şeyler hissediyorum :)

czeslaw dedi ki...

keşke hoca 7 numarayı yarın 90dk oynatsa da meseleyi kökten çözse. :'(

beagle dedi ki...

@Carlito
Bir ara üşenmemiş bakmıştım, son 8-9 eşleşmedir kesintisiz FB'yi kupada eledik. Bay çektik diyelim mi :)

carlito dedi ki...

@beagle

neden bilmiyorum ama çok rahat hissediyorum o maçla ilgili.. stadımızda o gün fener'e cehennemi yaşatıp turu atlayacağız, inanıyorum buna.. ligin kalanı için de çok değerli bir maç olabilir özgüven adına.. şimdiden iple çekiyorum ;)

drblackeagle dedi ki...

Kerim frei yi 2.5 milyon euro ya Birmingham city e satmışız

WiLdHoney dedi ki...

Çok saçma ve plansız olarak ilerlediğimizi düşünüyorum, Olcay ve Kerim'i aynı anda ve Töre'yi sene başında gönderdik. Hadi Töre neyse ama hem Olcay hem Kerim gitti, geride hiç süre almamış ve ne yapar bilinmez Aras kaldı. Q7'nin yaş kemale ermiş durumda, eee bir tek yeni gelen Babel'le nasıl olacak bu işler?
Kanatsız mı oynayacağız yoksa ileri uçta Abou ve Cenk'e yer açma çabası mıdır bu?
Zaten forvette bulamadık....

hayalet dedi ki...

68 lig maçı 7 gol 4 asist rakamı var Kerim'in. Bu bölgede bu kadar umutlu olduğumuz bir oyuncunun, bu kadar sönük performansı varken göndermemek doğru olmazdı. Ayrıca kendisi istemiş gitmeyi. Olmadı maalesef, hep umut vaadetti sadece. O bölgede babel, Q7, aras var. Ayrıca genç takımda Oğuzhan Aydoğan var Dortmund altyapılı. O denenebilir. Zaten seneye töre gelecek. Enseyi karartacak bir durum yok bence.

carlito dedi ki...

@czeslaw tam da dediğini yapmış hoca, Quaresma 11'de :) bunun dışında Mitrovic, Veli ve özellikle Aras'ın oynamasını istiyordum, onlar da 11deler.. Kanatlarda Q7 ve Aras'ın göstereceği performanslar Alanya maçında oynayacak ismi belirleyebilir..

Kerim konusunda ise hata yapıldığını düşünmüyorum.. Olcay'la birlikte ikisi birden gidince fazla oldu gibi görünebilir ama Şenol hocaya alternatif bolluğu fazla yaramıyor.. Kalan maçlarda Q7 ve Babel zaten bankolar olacaktı, forma girerse Aras var bir de.. aynı zamanda maçların gidişatına göre kanat forvet olarak kullanabildiğimiz adamlar da var.. artı olarak 6 ay sonra dönecek olan Töre'yi de düşünürsek mantıklı bir iş yapıldığı kanaatindeyim.. Kerim'in satışı sezon sonuna kalsa iyice körelecek ve bu parayı da bulamayacaktık muhtemelen.. şimdi transfer için acil sıcak para lazımken ilaç gibi gelir, belki iyi bir santrafor da alınabilir bu sayede.. ayrıca Kerim'in ingiltere'de de o beklenen ve bir türlü gelemeyen patlamasını yapamayacağını düşünüyorum..

YSY dedi ki...

Kerimi bu paraya iyi sattık bence. He parlayıp satabilseydik belki 7-8 milyonada satabilirdik ama olmadı maalesef. En azından zarar etmedik. Eğer birmingham ligden çıkarsa + 800 bin euro ve başka klübe transfer olursa transferden %20 pay şeklinde anlaşılmış. Bu çocuğa bundan öte anlaşmada olmaz zaten. Nedense bir türlü klübü benimseyemedi, sanki içine kapanık bir tip gibi. Belkide ülkeye alışamadı, zaten tr de süper ligde oynamaktansa uk de championship te oynamaya razı gelmesinden bunu anlıyorum. Umarım orada başarılı olur. Yolu açık olsun.

Yorum Gönder

Ara