.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Ocak 2017 Salı

Karne: Beşiktaş 5 - 1 A. Konyaspor


Goller: Ryan Babel (9'), Oğuzhan Özyakup (28'), Cenk Tosun (50', 56', 83' P)
En iyi üç: Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Matej Mitrovic, Dusko Tosic, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş8.8
Beşiktaş8.8
A. Konyaspor4.8
Özgür Yankaya6.1


Fabricio Agosto8.3
Dusko Tosic6.7
Marcelo Guedes8.4
Adriano Correia8.2
Gökhan Gönül8.2
Atiba Hutchinson (76')8.9
Oğuzhan Özyakup9.0
Anderson Talisca (67')6.9
Ryan Babel (89')8.6
Ricardo Quaresma8.6
Cenk Tosun9.0


Tolgay Arslan (67')7.5
Gökhan İnler (76')7.0
Matej Mitrovic (89')6.5


Takım Ortalaması8.0

Anket: 65 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


36 Yorum:

planck dedi ki...

return of the king

EC dedi ki...

Eze eze.. Bastira bastira.. Herkese gozdagi vererek...bu galibiyet herkesin yureklerine korku saldi..aspor yalamalari Besiktas a celme takmak icin prosedurleri, yedek oyuncu sayisi, Turk oyuncusu sayisi 1 saat ugrastilar! Okuz altinda buzagi arayarak celme takmaya calisiyorlar.. Daha once Turklerle en iyi kadroyu kurmustuk 5-10 yillik planini bozup TFF ye yabanciyi serbest biraktiranlar simdi nasil Besiktas i durdururuz hesabiyla ne haltlar yiyeceklerini sasirdilar.. Reklam donusu Besiktas in kurallara uygun davrandigini fark edince bir bozuldular ki! Inanilmaz.. Got Olmak - ASpor da Priceless..

Kabul edemiyorlar.. Su an heryerde ( icerde - disarda ) takir takir top oynayan takim Besiktas..

Eksikler hala var.. Tosic iyi niyetli, savasci ama su siralar en titrek.. Cenk gol krali , attigi 2 gol harika ama dolduramyor ceza sahasini..demba ba iyilessin 5 macta isler zorlasinca oyuna girsin ve maci kurtarsin.. Yeter.. Bedava... Her kurusun onemi var hala FFP sebebiyle Besiktas da... Aboubakar da belki takar takar cakmaya baslar..

Saldir Besiktas..

Tesekkurler

YSY dedi ki...

Herşeyden öte şenol hocanın 2-0 dan sonraki baskı yediğimiz bölümü tespit etmiş olması sevindirici.

Talisca ile ilgili yorumum var. Bu adam bana kalırsa şişirme. Yani ehlileşebilir belki ama zor gibi görünüyor

clutch dedi ki...

Muhteşem oyun, bu sezon ilk defa bu kadar iştahlı ve ısıran bir beşiktaş vardı. Pazartesi..soğuk bir hava ama tribünlerde 25 bin kişi vardı ben cezam nedeniyle gidemedim, stadı dolduran destek veren tüm renkdaşlara selam olsun.

Dün bütün lige mesaj verdik, her hafta şu seviyede futbolu beklemek hayalcilik olur ama konsantre olduğumuzda istediğimizde bu takımın neler yapabileceğini herkes gördü.

-Cenk'e biraz haksızlık yapmıyo muyuz? Attığı ilk gol muazzam bir kalite, ikinci golde zamanlaması, sıçradığı yer birinci sınıf santrafor kumaşı..penaltılar basit gelebilir ama adam penaltı kaçırmıyor ve çok temiz atıyor istisnasız. Giderek form tutuyor şu an ne demba ne abu cenki kesemez.

-Takım olarak çok iyiydik, hızlı paslaşmalar, sürekli topun yönünü değiştirmeler, hücum pres..muazzam bir şölen oldu.

-Kazanırken zaafları görmek önemli, tosic son birkaç haftadır alarm veriyor, kendi kalesine attığı golden bahsetmiyorum, geçen hafta alanyada yaptığı hatalar, bu hafta çıkarken yaptığı top kayıpları ve yerini sürekli kaybetmesi..bunlar başımıza iş açabilir, yavaş yavaş mitrovici mi görsek diyorum 11'de?

-Önümüz açıldı, deplasmanlardan çekinen arkadaşlar var, çekinmeyin beyler, bu takım deplasmanlarda da etkili ve baskın oynuyor son 2 deplasmanda kalemizde tehlike görmeden 6 gol atarak kazanmışız..şampiyonluk yürüyüşü resmen başlamıştır artık.

turkkant dedi ki...

Nefis oyun, bu sene seyrettiğim en iyi Beşiktaş. İkinci yarıya çok güçlü başladık.

Babel ön tarafın çoğu sorununu halletmiş, Quaresma'nın kaleye uzaklığı artık eskisi kadar sorun değil. Net olarsak tam isabet bir transfer olmuş. Kasımpaşa'daki ehli keyif oyunundan şüpheliydim, ama bekini kovalaması, özverisi, büyük takıma geldiğinin farkında bir Babel.

Marcelo Beşiktaş'a gelen en komple stoper belki de. Neredeyse hiçbir ciddi eksiği yok. Ronaldo-Zago gibi üst kalite oyuncular izledik, ama sürat eksiklikleri yüzünden üçlü oynamaya mecbur kalmıştık. Marcelo'nun ayağı iyi, sertiği iyi, sezgisi iyi, pozisyon alması iyi, kafa iyi, boy pos iyi, sürat iyi, bir tek çabukluk belki eksik...

Adriano sezona kötü başladı, ama çaktırmadan çok iyi performans gösteriyor haftalarca. Sol bekten hafiften takımın lideri gibi oynamaya başladı. Son haftalarda çok beğeniyorum Adriano'yu. Babel'le de sanki iyi bir ikili olacaklar gibi.

Talisca-Oğuzhan-Atiba üçlüsünün savunma açısından sıkıntılı olacağını düşünüyordum; ama şu ana kadar iyi gidiyor. Talisca eğer fiziğini bulursa o zaman çok tehlikeli bir takım oluruz.

Tolgay Beşiktaş'ın son 20 senedeki her kadrosunda ilk 11 oynardı. Hatta şu an Fener GS'de net 11 oynar, keza İnler de... Şanssızlıkları bu Beşiktaş'a rasgelmiş olmaları...

beagle dedi ki...

@YSY
0-0 ve 1-0 iken Talisca ile sonrasını ayırmak lazım. Maçın başında ilk 10 dk da 3 faul yapıldı. Uzaktan bir şut çekti ki, bir karışla kaçtı. Tutsa kalecinin hiç şansı yoktu. İlk goldeki sert orta, ters ayağıyla, ikinci golde asist öncesi pas. Bu arada rakibin presini de kıracak bayağı top yaptı.

2-0'dan sonrasında haklısın, hayalete bürünüyor. Kendi gol atmak istiyor, o yüzden saklanıp vuruş bekliyor. Misal 3. golde aslında önüne yuvarlanması lazımdı topun. Vuracak yerdeydi. Maç skoru alınınca da tekmeden kaçmaya başlıyor. Bir şey diyemiyorum. Adama yapılan faullere sarı bile göstermiyorlar. Hakemlik düzelmedikçe bu tip yeteneklerin Türkiye'de hep sorgulanması kaçınılmaz. Kendisinde de bir mental gelişme olması gereğinde hemfikirim ama mevcut haliyle bile çok büyük silah.

xiyar dedi ki...

hakikaten üst düzey bir oyundu. sahadaki her oyuncu biz bunlara 5 atmadan birakmayiz dercesine oynadi. cenk bile...

konya'da volkan goze carpan bir oyuncu, atiba'nin pozisyonunda. var midir hakkinda fikri, bilgisi olan?

bu sene rahat sampiyonuz. olursak, gelecek 2-3 yili da aliriz.

sports guy dedi ki...

Talisca ile ilgili 1903. Kez soylemis olucam ama, cilingirlik icin elzem adam. Dikkat edin gol sayisina, attigi gollerin neredeyse tamami "ilk gol". Bir tek antalya macinda ikinci ucuncu gollerde vardi, kalanina bakiyoruz:

Akhisar maci-ilk gol.
Benfica maci-ilk gol.
Genclerbirligi maci-ilk gol.
Osmanli maci-ilk gol.

Su dort macta kilit cozen adam oldu. Mac icerisinde cok dususleri olur, takimin onu tasimasi gerekir, ama kaleye yakin oynarsa tabelasi olur. Dun de sahane acti ortayi babel'e, daha dogrusu demirkol'un deyimiyle "kafaya pas verdi".

Ustuste bir cok faktor lehimize gelisiyor ikinci yarinin baslamasiyla. Formulu yazalim:
Ozzy'nin sakatliktan donusu+8 numaraya sabitlenisi+form tutmasi+Talisca'nin donusu+oynadigi pozisyonda skora net katki verecek Babel'in oynamasi

Bunlari toplarsaniz Senol Gunes'in istedigi Besiktas'i bulursunuz. Ilk yariyi kafamdan silmek istiyorum resmen artik. Zaten nasil o devreyi ikinci bitirdik aklim almiyor. Yeni bir sezon baslamis gibi geliyor su kadroyla.

Ama en guzeli yeni sezon baslangicina FB'nin 9 GS'nin 5 puan onunde girmemiz.

Umutluyum beyler.

Mergan1903 dedi ki...

Takımın hücum alanındaki iyi ve düzenli futbolunun bir sebebi de Aboubakar'ın olmayışı. Teknik açıdanfutbol zekası olarak iyi futbolcularla ileride iyi işler yapıyoruz. Aboubakar'ın oynadığı maçlara bakarsanız pas tercihleri ve pas kalitesi kötü olduğundan ileride istediğimiz oyunu yapamıyorduk. O'nu oynatacağız diye harcadığımız Cenk de cabası.

emruli dedi ki...

Şu formda Cenk'i eleştirmek olmaz ama bu oyun formatı ve mevcut form durumuyla Aboubakar'ı da görmek isterdim. Arkası dönük oyunda Cenk'ten iyi, kontraya çok daha yatkın. Talisca veya Babel'le hızlı bir ilk gol bulursak üzerindeki stres de azalacaktır. Ama penaltı da dahil dünkü golleri atan forvet net oynar, orası ayrı.

emruli dedi ki...

Bir de dünkü oyundan sonra yazılan yorum sayısı sizce de çok az değil mi? Puan kaybetsek tahminen onlarca yorum olurdu. Dün Konya gibi bir takıma karşı şiir gibi futbol oynadık. Gecen seneden farklı olarak hem kısa pas hem uzun pas yaptık. Gerektiğinde oyunu cok iyi soguttuk. Maçın başındaki baskıda Adriano'yu ic oyuncusu gibi oynatmak, tüm pozisyonların icine sokmak bence net teknik direktör başarısıdır. Cenk'ten gol kralı yaratabilmek de öyle. Henüz cok erken ama böyle devam ederse Babel, oyuncu ozelliklerini geçtim, kadro mühendisliği açısından çok başarılı bir transfer vb. Eksikliklerimizi gözden kaçırmamak şartıyla dün için mutlu olunacak o kadar çok sebep var ki.

beagle dedi ki...

@Emruli
6 korner 9 da şut verdik. Bizim aleyhimize bir sürü karar olmasina ragmen skor etkileyecek lehimize kararlar da oldu. Kisacasi hazmı zor bir maçtı. Bir sürü güzelliğe rağmen oyun kontrolünü veya savunma güvenliğini tam saglayamiyoruz. Ama teknik gelişmemiz bariz. Bir kademe daha atlamayi bekliyoruz coşmak için herhalde :).

emruli dedi ki...

@beagle

Haklısın ama bu dediklerinin hepsini yapabilirsek zaten başka bir boyutun takımı oluruz. Orta ikilisi dışında neredeyse tüm kadroyu değiştiren (degistirmek zorunda kalan) bir takım için çok zorlayıcı bir hedef.

Bu arada, boyle bir hedefimizin olduğunu zannetmiyorum ama Konya'nın kullandığı neredeyse tüm kornerler kontra olarak geri döndü. Kornerlere üzülmüş olabilirler :)

Nejaz dedi ki...

Yorum sayısının azlığı konusunda hemfikirim. İşler yolunda giderken daha çok yazmalıyız...

Volkan Fındıklı oynadığı pozisyonun hakkını veriyor. Her yönüyle Mehmet Topal'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. FF sayfasındaki bilgilere göre sözleşmesi de bu yıl bitiyormuş. Transfer edilirse hem fiziği ve tekniğiyle takıma katkı sağlar hem de yerli kontenjanındaki eksikliği azaltır. Yani Atiba'nın halefini uzaklarda aramaya gerek yok.

xiyar dedi ki...

Volkan fındıklı bildigim bi arkadas degildi. dunku macta orta sahada pas istasyonu olma ozelligi dikkatimi cekti biraz. google'dan aratinca enteresan bi gence benziyor. sigara iciyor ve bunu pek gizlemiyor da. 15 temmuz mevzusundan sonra bikac twit begenmis, olayla dalga gecen. tabi hemen tepki almis vatansever konyalilardan. ilginctir kovulmamis. belki aykut kocaman faktörü, bilmiyorum. 26 yasinda. stoper ve onlibero oynuyor. belki takip eden varsa daha cok sey yazar hakkinda.

diope dedi ki...

harbiden çok zevkli maçtı, barcelonaya bile oynasaydık böyle kazanırdık. ilk 11imize Allah sakatlık vermesin. yerlerine kimi oynatırız diye kenara bakıyorum, forvet ve kanat yok orta saha ve defans var. umarım bunları görür Şenol Hocamız.

Basar dedi ki...

Efsane top oynadık. Hayatımda en keyifle izlediğim maçlardan biriydi. Maç iyi olunca tribün de baya matraktı. Maça gitmeden "abi bu soğukta niye maça gidilir, deli miyiz neyiz?" sorusunun cevabı sahada çok netti. Kısacası çaylık değil konyaklık bir geceydi Paçalarımızı çorapların içine sokup zıplayarak maç izledik. :)

Takımda kötü oynayan kimse olmadığı gibi takım oyununda da aksayan bir yön yoktu. Bazı günler bir oyuncu çıkar üst düzey oynar, diğerlerini de sürükler. Bizde çok sayıda üst düzey oynayan oyuncu birbiri ile yarıştı.

Dikkat çekmek istediğim bir nokta var. Tosiç dengesiz filan ama son 3 maçta kalemizi gole kapattık. Bir tane golü hakem uydurması penaltı ile yedik. Konya maçında ise iş kazası oldu. Organize gelip kalemize atılan gol yok.

Bizim takım deplasmanları zaten iyi oynayan bir takım (bu en büyük farkımız), evimizde de taraftar baskısı ve tetiklenen iyi oyun arzusu ile fark yaratırıyoruz.

Kısaca, Allah nazardan saklasın. Her maç bu oyunu oynarsak 17'de 17 yaparız. Umarım devam eder.

carlito dedi ki...

maç öncesi yorumumda boşuna çekiniliyor bu maçtan demiştim ;) bunu söylerken dayanağım; ilk yarım saat fırtına gibi eseceğimiz bir başlangıç yapma beklentimdi ve tam da umduğum gibi olduğu için mutlu oldum..
belki çoğu kişi madem böyle oynayabiliyorduk neden ligin ilk yarısı istikrarsızdık diye düşünebilir, ama bunun sebebi çok derin değil aslında.. şöyle ki; bildiğiniz gibi ffp olayları yüzünden transferler çok geç yapılmıştı, kamp bitmiş lig başlarken çoğu oyuncu takıma yeni katılıyordu.. ve takımın en büyük yıldızlarının ayrılacağı da yine son günlerde netleşince, bu durum kadro mühendisliğine yansıdı.. hatta hoca da bu durum karşısında memnuniyetsizliğini gizlemedi, haklı olarak.. lakin yine de gelen adamlar da adriano, caner, gönül, talisca, inler gibi kalburüstü adamlar olunca bir şekilde yine 11+3 kişilik kemik kadrosunu oluşturabileceğini düşündü sanırım..
ancak bu sefer de sakatlıklar problem yarattı.. öncelikle takımın atiba ile birlikte omurgası olan oğuzhan'ın 5-6 haftayı bulan sakatlığı, skorlar açısından olmasa da bir diziliş oturtulması bakımından engel yarattı.. sonrası malum, caner ve talisca gibi takımın bankosu olacak oyuncuların da uzun süreli ayrılıkları üzerine tuz biber oldu.. şenol hoca sosa'nın bölgesini ozzy ve tolgay ile doldurmayı denedi, ikisi de o işlevi göremeyince farklı sistemler denemeye kalkıştı, ama olmadı bir türlü.. gomez gibi pilot santrafor özellikli birinin alınmaması da bunda etkili oldu tabii..
ama bana göre saydığım isimlerin sakatlıkları olmasaydı (öyle ki, atiba-oğuzhan-talisca orta sahası ligin 2. yarısında ilk kez birarada oynayabildi!) şu son konya maçındaki tempolu, oyunu dikte eden futbolu daha önce de oynayabilirdik, ki parça parça sergilediğimiz maçlar da olmadı değil..

neyse ki bu sıkıntılı süreci puan olarak iyi bir noktada bitirdik.. ikinci yarı itibariyle sakatlıkların düzelmesi ve bugün oynadığımız futbolda en kilit taşlardan biri olan golcü kanat oyuncusu eksiğimiz de babel gibi bir nokta transferle giderilince herşey yoluna girmeye başladı..
ben bundan sonrasına daha da umutla bakıyorum, iyi futbol gelmeye başladı, sadece büyük maç kazanma eksiğimiz kaldı.. onu da bu hafta kupa maçıyla aşarsak, zaten ligde her takımın gözünü korkutmuş ve şampiyonluğun en büyük adayı haline gelmiş bir takım olarak geçen sezondan bile daha rahat bir şampiyonluk elde etmemiz hiç de sürpriz olmaz ;)

hayalet dedi ki...

Ali Çamdalı adlı arkadaşın ilk yarıdaki gereksiz açıklamaları üstüne bu galibiyet, çok güzel kapak oldu. Aykut'un maç sonu açıklamaları ayrı komikti. Sürklase ettik adeta. 2. Yarı bu tarz galibiyetleri daha fazla göreceğimizi düşünüyorum.

beagle dedi ki...

@Basar
Tosiç konusunda haklısın. Fazlaca es geçiliyor performansı. Top kayıpları doğru ama o olmazsa savunmada hız ve gladyatör eksiği çıkar. Bence tek alternatifi formda Ersan olur. Mitroviç ise Marcelo'nun sarı kart cezasını beklemeli :)

Santrafor, Atiba, hatta solbek yedeksiz. 3 kupada maçlar var. Beni en çok gereksiz UEFA kupası turlarında yıpranmalar korkutuyor.

planck dedi ki...

3 haftada 6 maç var, içerde fener maçıyla açıp dışarda gs maçı ile kapatıyoruz. Bu tempoda böyle zevkli maç göremiycez belki bir süre ama ilk yarıdaki gibi ne olduğu belirsiz şekilde de olmaz herhalde. Bu arada olcay gitti gideli ve eldiven olayından beri ozzy q7 ye pas veriyor, q7de zamanında topu ayağından çıkarıyor çoğu zaman. Gurbetçi gruplaşmasından bahsediyordu bazı muhabirler, sıkıntı çözülmüşe benziyor ki bu tüm transflerden değerli.

Ody dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

oğuzhan artık sakatlık izlerini atlatmış görünüyor. çok faydalıydı bana göre.

talisca'ya maçın birinci dakikasında tekme atmaya başlıyorlar. buna rağmen ilk golde asist, ikinci golde asist öncesi pası vermeyi başardı.

cenk hala hareketsiz, daha hareketli olsa hem talisca, hem babele alan açılacak. oynadıkça bunun değişmesini umalım. 2-3 hafta daha alternatifsiz olarak oynayacak. bu dönemde formaya tapu koyarsa hem kendisi hem takım için mükemmel olur. bu arada hakkını yemeyeyim ilk golü usta işi idi, ikinci golde de çok iyi sıçradı. 19-20 yaşında antebe ilk geldiği zamanlar gibi idi. yine de daha hareketli olması gerekiyor. ve tercihlerini düzeltmesi, ilk yarıda penaltı beklenen pozisyonda topla buluştuğu gibi vurmalıydı mesela.

ilk 5 dakikada bu maçta ne oynayacağımız belli olmuştu. saçma sapan olayların içine girmez ve büyük talihsizlik yaşamazsak rahat şampiyon oluruz.

fener maçı değer olarak sıfır(kupanın bizim için anlamı yok.) ama moral motivasyon için önemli... döve döve yenelim isterim. ama olmayabilir, fener sağlam kapanıp lens ile hızlı gelmek isteyecektir.
bu sebeple maç bana kalırsa iki yoldan ilerleyebilir.
- ilk 45 dakikası kör dövüşü, ikinci yarı kısır ama 75 ler gibi taliscanın uzaktan bir plase mermisi ya da serbest vuruşu
- ilk yarım saatte taslicanın yine bir mermisi sonrasında dağılan fenere 3-4 atmamız...

fener motive gelecek ve kapanacak. (tek şansları kupa ve uefa) kontradan ya da duran toptan ilk golü yemediğimiz durumda seyirci baskısı ile yürürüz.

yilmaz dedi ki...

talisca taşınması zor bir oyuncu. Kalemizden ve orta yuvarlaktan mümkün olduğunca uzak tutmak lazım. Hele bir de stoperler topla çıkarken rakip ozzie ve atiba'ya baskı yapıp talisca'yı boş bırakıyor. Bu tuzağa düşmemek gerek. Talisca'nın ne pasları iyi ne de pas tercihleri doğru. Onu rakip kaleye yakın tutmalı. Onun oluşturacağı pres kaybını tölere edecek cengaverler var takımda sorun yok, ama top kayıpları tehlike oluşturuyor.

yilmaz dedi ki...

fener maçı için tahminim ati ozzie tolgay üçlüsüyle çıkarız, talisca yedek bekler. Bu durumda umarım ozzie forvet arkasında olmaz.

atiba ozzie merkezde olsun, önlerinde atınç bile olabilir bence sorun yok :D

Kupada derbinin bu kadar erken gelmesi iyi olmadı. Şimdi bu maçı kazanmak lazım. Vodafone Arena büyüsünü sarışınların bozması bizi üzer. Yoksa bu seneki şampiyonluğu 5 tane Türkiye Kupasına tercih ederim.

planck dedi ki...

fener evindeki maçta bile nasıl kapandı, gsyi de başakşehiri de kapanarak yendiler haliyle taliscayı bırakıp tolgayla çıkmanın manası olmaz. hocanın böyle bir değişikliği aklından geçireceğini sanmıyorum. skor lehimize olmadıkça talisca sahada olur.

EC dedi ki...

Turkiye'de tek iyi giden sey BESIKTAS.

Tesekkurler Fikret Orman, Yonetim, Senol Gunes ve Teknik Ekip.

Tesekkurler tum futbolcularimiza..

Tesekkurler Besiktas'lilara..

haftasonu oynanacak mac zerre umurumda degil.

Sampiyonluk, 3.cu Yildiz ve Direk Sampiyonlar Ligi...

Kimse konusmuyor ama Senol Hoca nin kafasinda Europa Ligi Kupasi da var... :)

Neden Olmasin...

Terim'in o Kupa Hegemonyasina Son Verebiliriz..

Emrah dedi ki...

Konya maçında canlı olarak izlediğim en iyi Beşiktaş'ı izledim galiba. Süper başladık, süper devam ettirdik ve çok iyi bitirdik. Hayvan gibi şaaptık.

Oğuzhan tazı gibi koştu, Marcelo rakip forveti böcek gibi ezdi. Babel aldığı her topu çok iyi kullanmanın yanında her pozisyonda defansa yardım etti. Talisca ikinci yarı kaybolsa da ilk yarı etkiliydi. Q7'nin Cenk'e attırdığı goldeki pası muhteşemdi. Maçı izlediğim arkadaş tam Cenk de bir işe yaramıyor falan dedikten sonra fazla vakit geçmeden adam hat-trick yaptı:) Maçta tek aksayan futbolcu Tosic oldu gibi. Bir de Cenk'in arkası dönükken hiçbir hava topunu alamaması can sıkıyor. İnsan biraz vücudunu dayar bir şey yapar 3-4 toptan birini indirir. Burak Yılmaz bir ara çok eleştiriliyordu, çalışa çalışa gayet güzel pivot santrfor gibi oynamaya başladı birkaç haftada.

Futbol yazarlarından birisi Beşiktaş'lı futbolcuları bütün hafta karanlıkta saklamışlar da sonra sahaya salmışlar gibiydi demişti. Güzel benzetmiş. Sanki şampiyonlar liginde final oynuyormuş gibi konsantreydi herkes. Takım böyle olunca taraftar da coştu tabi. Sadece penaltıda Fabri tezahüratına sinir oldum. Son zamanların en eğlenceli maçı oldu benim için. Böyle oynarsak ne Fener'i kalır ne Galatasaray'ı, hepsi darmadağın olur.

Böylesine rakibi ezdiğimiz maç sonunda Aykut efendinin hakeme laf etmesi de artık nasıl bir acziyettir arkadaş. Aynı Aykut efendi Skrtel'in elle oynadığı ve 1-0 yenildikleri maçın sonunda Fenerbahçe hakkederek aldı maçı demiş adam. 1 saat daha oynasak 10 tane yiyeceksin, neyin hakeminden bahsediyorsun bre gafil.

Unknown dedi ki...

Konya maçını izlerken, bundan sonra bizim maçları 60 dk falan oynatırlar diye düşündüm. Özellikle 3. golün ardından oyuncuların zevk aldığı bir oyun oldu. Çok net ve çok güzel bir mesaj verdik, ancak sezon başı ve arsındaki kampların ardından form grafiğimiz oldukça yükseliyor, umarım bu grafik sürdürülebilir bir hale gelir. Eğer bu form 5-6 hafta daha bu şekilde devam ederse, ciddi anlamda fark yaratırız.

beagle dedi ki...

Bugün derbi nostalji maçları beni tarihte seyahate çıkardı. 91 sonrasi dokulmemize inanilmaz kötü futbolcularin veya tek yonlulerin kadromuzda yer bulmasinin sebep olduğu görülüyor.

Şenol Hoca'yı darbelere karşı ambalajlayip saklayalim. Futbolcu secemeyen hocalardan çok cekmisiz. Yarin 3 yillik falan kontrat yapmali.

BurkayJK dedi ki...

Maçın üzerinden çok zaman geçti ama Tosic'in müdahalesi elle mi o pozisyonda? Ben diz olarak gördüm fakat birkaç yorumcu el deyince şaşırdım. Ayrıca attığımız ikinci gol öncesi net faul var. Doğruya doğru. O gün o stattan her türlü galibiyetle çıkacaktık ama bunları da konuşmak lazım.

Ben, şu an hiçbir Türk takımının Avrupa kupalarında final oynayabileceğini düşünmüyorum. Çoğunuza göre Türkiye Kupası'nın -özellikle maddi- bir anlamı olmasa dahi, ben bu sene yurt içindeki iki kupayı da alalım istiyorum. Türkiye'nin tek iyi takımı olduğumuz büyük ölçüde kabul edilmeye başlandı ama sezonu çifte kupa ile kapatırsak bu iyice kanıtlanmış olacak. O yüzden bu sezonun çifte kupa ile kapanmasını çok istiyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Erman hoca dizle oynama dedi. Elle o şekilde sekmez filan diye devam etti. Genel bir standardı vardı maç içinde hakemin faullerde. 2ci gol öncesi faul var ama orta saha mücadelelerini pek çalmadı zaten maç boyu. Cenk'in ilk yarı bence yapılan bir penaltı var, 2ci yarı yay civarı pozisyonları var. Hepsi verilmeli Aykut hoca yaklaşımıyla.

beagle dedi ki...

Ofsayt diye kesilen bir gole giden atagimiz da var. Kötü hakemler cidden pozisyon pozisyon konusulmamali. Bu adam kötü hakem. Bugün bana patlar yarin sana.

YSY dedi ki...

Bence o pozisyon penaltı. Eline çarpsa kalıp yere düşer dediler ama elin sert köşesine çarpıp gidiyor o yüzden düzgünce sekiyor. Yani biz olsak başka takımda görsek kesin el derdik.

YSY dedi ki...

Değinmeyi unuttum bu arada; konya her pozisyonu bu kadar irdeleyecek mi merak ediyorum. Skertel in pozisyonunda tıkları çıkmadı adamlar günlerdir twitter'da yazıp duruyorlar. Neyse işimize bakalım

Basar dedi ki...

@beagle

O pozisyon tam önümde oldu. Adam en azından 3 metre ile ofsaytı bozuyordu. Hani ince olur kaçırdı dersin, bildiğin arada baya fark vardı.

Yorum Gönder

Ara