.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ocak 2017 Salı

Karne: A. Alanyaspor 1 - 4 Beşiktaş


Goller: Cenk Tosun (13'), Ryan Babel (39'), Ricardo Quaresma (48' P), Marcelo Guedes (73')
En iyi üç: Ricardo Quaresma, Fabricio Agosto, Marcelo Guedes
En kötü üç: Anderson Talisca, Dusko Tosic, Andreas Beck

Karne:

Şenol Güneş8.0
Beşiktaş8.0
A. Alanyaspor4.0
Alper Ulusoy2.5


Fabricio Agosto8.5
Dusko Tosic6.2
Marcelo Guedes8.2
Adriano Correia7.3
Gökhan Gönül (77')6.8
Atiba Hutchinson8.1
Oğuzhan Özyakup (66')7.5
Anderson Talisca6.0
Ryan Babel7.8
Ricardo Quaresma8.8
Cenk Tosun (36')7.4


Tolgay Arslan (36')7.8
Matej Mitrovic (66')6.8
Andreas Beck (77')6.6


Takım Ortalaması7.4

Anket: 44 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


36 Yorum:

EC dedi ki...

iyi koyduk..

Konyaspor a da 45000 kisi onunde hakemine de konyasina da atikerine de koyduk mu, karsi tarafin alayi titrer...

takim sakin, kendine guvenli ve rahat kaldi mac boyunca.. gecen hafta da yazdigim tek ayaklari titreyen Tosic.. son 2-3 mactir oyle..

hakemin yaptigini normal bir futbol adami hic bir sekilde kabul edemez.. Besiktas kulup olarak buna karsi durmali ve sessiz kalmamali..

Babel gun gectikce rayina oturacak.. Quaresma da bugun sahane oynadi ( ben Quaresma yi sevmem... bugun takim oyuncusuydu ve sorumluluk aldi.. topu aldi surdu gitti.. gotu yedi.. gecen hafta gotu yemiyor herhalde defanslarin ustune gitmeye diye yazmistim..)

Talisca bence en etkisiz elemandi.. Tolgay, Oguzhan ve Atiba harikaydilar..

Cenk de gorevini yapti.. oldukca hirsliydi ..

ama hala golcu lazim..

carlito dedi ki...

takım gitgide rayına oturuyor, bunun en büyük sebebi de Şenol hocanın nihayet kadroyu daraltıp oturtmaya başlaması.. geçen sezon olduğu gibi, bir iki şüpheli isim dışında maça hangi kadroyla başlayabileceğimizi tahmin edebilir olduk yine.. bu da bizim açımızdan hayırlı bir durum..
maçı tamamen domine eden taraftık ama bunda bizim becerimiz kadar rakibin zayıflığı da etkiliydi, haftaya konya maçı daha iyi bir test olur..

hoca marcelo-tosic ikilisini bozmamaktan yana tavır aldı şimdilik, ama tosic son maçlarda alarm vermeye başladı.. saçma sapan top kayıpları yapıyor bazen, her an gol yedirtme potansiyeli var! mitrovic 11'e yerleştirilmek için hazır mı, yoksa ersan gelir de formayı alır mı bilmiyorum, ama marcelo'nun yanı sağlamlaşmalı..
atiba-oğuzhan ikilisi ise mecbur kalmadıkça değişmemeli, bu kesin artık.. ikinci golümüzde taçtan gelen topu kaptığımız anda ozyy bir an beklemeden topu tolgay'a aktardı ya hani, işte onun farkı burda yatıyor.. orda bir saniye gecikse o ani çıkışla gelen golü bulamazdık..
ikinci gol demişken, babel'i çok beğendim.. tolgay'ın asistinde bir anda topla hızlanması, kaleciye yaklaştığı anda vursa kaçırma şansı yüksekken, harika bir feyk ile üç adamı birbirine sokup boş kaleye rahatça yuvarlamasıyla klasını sergiledi.. o pozisyonda olcay veya kerim'in o golü yapabileceğini iddia eden yoktur sanırım :)
quaresma da geçen hafta hocaya attığı tribe karşı tepkiyi alınca kendine gelmiş, bu kez daha az bencil oynadı, çok eveleyip gevelemeden oynayınca da ne kadar faydalı olabildiği aşikar.. penaltı golü sonrası hocaya sarılması güzeldi, geçen haftaki hareketine çok kızmıştım, telafi etti..
cenk'in tek forveti oynayamadığı herkesin malumu, ama ben bu saatten sonra santrafor da alınacağını pek sanmıyorum.. talisca sahte 9'u oynar ama gerçeğini oynar mı muamma, geriye aboubakar kalıyor.. döndüğü zaman formayı alır herhalde.. ama babel bu skorerliğini sürdürürse bu isimlerle de gereken gol sayısına ulaşırız diye düşünüyorum...

Zaitsev dedi ki...

* Oyun olarak referans olacak bir rakiple oynamadık. Skoru çabuk bulduk. 2-0'a kadar bireysel hatalar(Atiba ve Tosiç) ile pozisyon verdik. 3-0'dan sonra da her zaman ki rehavet ve maç bitti hastalığımız ile Alanya'ya pozisyonlar verdik.
* Çok opsiyon hocayı da zorluyordu. Oynamak isteyen yedekler. Oynanması istenen yedekler filan. Kanat opsiyonlarını azalttı rahatladı hoca.
* Ayrıca sürekli değişen bir kadroyla şampiyon olmak zor. Hocanın dar bir kadroya geçme isteğinin ana sebebi budur. Sezon sonuna kadar Cenk/Abu bölgesi hariç sakatlık/cezalı olmadığı sürece esas kadro dünkü kadro olacaktır.
* Tosiç'te kendini kızağa çekebilir böyle giderse. kalan 9 kişi sabit :)
* Top trafiği hızlanmış. 8-10 pasta yapılan işler ilk yarı 2-3 pasta yapılır olmuş.
* Q7 süper/uyumlu topçu filan demiyorum ama sen 15-20 dakika onun olduğu yere top indirmez, boşken top atmaz veya oyun sıkışınca bombayı kucağına bırakırsan o da topu aldığı zaman adamın içinden geçmeye çalışır. Ya oynatmayacaksın ya da ona uygulanabilir şablonlar çizeceksin ve orta sahana bunu yaptıracaksın. Dün Q7'nin bekle birebir bırakıldığı şablon iyi bir şablondu. Top hızlı gittiği için oraya defansif yardımın gelmesi de zaman aldı.
* Oğuzhan'ın da bu tarz Q7'pas attığını hiç hatırlamıyorum. Hafta içi Oğuzhan başta olmak üzere takım uyarılmış gibi geldi bana. Oğuzhan Q7ye atmadığı kadar pas attı. Bu eldiven meselesiyle taşlar dökülmüş sanki takımda. herkes bir rahatlamış.
* Bize verilen penaltıya birşey diyemiyorum. Ele bakarsan penaltı değil aşağı bakarsan Fabri dizlerle adamı götürüyor. 0-0 olsa vermezdi ama 3-0'ın rahatlığı ile çaldı hakem.
* Son olarak Fabri'yi kim bulduysa Allah razı olsun :)

planck dedi ki...

Hoca da kafayı formatlamış arada, en önemlisi buydu. Zaten kamp bitiminde yaptığı basın toplantısında fabrika ayarlarına döndüğünü görmüştüm. Dün de geçen seneki farklı galibiyetler sonrasında olduğu gibi eksiklerimiz var demeye başladı. Hep farklı kazanalım da varsın eksiklerimiz bitmesin :)
Şu an zayıf halka tosiç görünüyor, ilk yarıdaki full dikkat oyununu göremiyoruz. Ersanla da çözülecek bir iş değil. Keşke mitroviç çare olsa.
Babel gomez golü attı, yeterince hızlı olamayınca defans yanına geldi, o da 3 oyuncuyu birbirine kırdırdı :) arka direkte ofsayt diye sayılmayan bir golü daha var. Böyle skor yapsın, çalım atmasa da olur.
Q7yi ilk defa komple beğendim sanırım. Yönetim de bu transfer döneminde gaza gelmedi sözleşme yenilemedi (henüz) onun da etkisi olabilir.

hastati dedi ki...

talisca transferi sonrasi ani yorumlar:)
https://www.youtube.com/watch?v=Ql9C9RDychg

clutch dedi ki...

Çok rahat galibiyet oldu, takımın bu kadar olgunlaştığını görmek mutluluk verici. Kısa kısa benim de gözüme çarpanlar;

-Diğer arkadaşların da değindiği gibi tosic alarm veriyor, hoca da sanırım mitrovici tosicin yerine ısındırmak için 65de oyuna soktu taktiktsel bir değişiklik değildi.
-Babel skor katkısı anlamında çok faydalı olacak, ayrıca ben geri dönüşlerini de çok beğendim, cenkin kafa golünde dikkat edin hemen arkasında babel var, sayılmayan golü var, ters kanattan q7'nin ortalarına çok gol atar diye düşünmüştüm bu transfer olduğunda bunları göstermesi çok iyi.
-Gökhan gönül can sıkıyor artık, her maçta sakatlanıp oyundan çıkar mı bir adam? Bir türlü oturmadı oraya, q7'nin varlığı da etkileyebilir önünde ama yine de eski bindirmelerinden de eser yok
-Marceloyu kim bulup getirdiyse Allah razı olsun, değerinin çok altında saygı gördüğünü düşünüyorum. İstatistikleri illa ki vardır, iddia ediyorum avrupada hava topu kazanma yüzdesinde kesin ilk 5'tedir. Bu sene hiç kafa golü yemediğimizi de not düşelim.

beagle dedi ki...

Bir ara Samet Aybaba takımı Olcay'ın 10 numaralığında birkaç gollü maç oynayınca taraftarımız "Şampiyon olacağız" gazına kapılmıştı. Küme düşme namzeti bir takım 9 kişi bize karşı 2-0'dan 2-2ye gelip direkten döndü. Kendimize geldik. Gollü galibiyetlerde bu gaza gelmeyip oyuna bakmak lazım.

Aradaki kalite farkı skorda farkı getirdi de sahada bir kaç şey yolunda gitmedi. Bunu bugün konuşmaktan doğal bir şey olamaz. Konuşturmak istemeyen futbolseverden çok takım fanatiğidir. Tribünde onun da yeri var. Eyvallah.

Olumlulara gelirsek Planck'ın bahsettiği ve kabul gören şablon işine ben de katılıyorum. Elinde Gomez yoksa, ters kanattan orta yaptırıp, Cenk + Babel + Talisca ile bu toplara vurmaya çalışmak çok da iyi bir fikir. Şenol Hocaya +1

Babel, takımda olmayan birşeyler kattı ve aslında elinden geldiğinde iki yönlü oynadı maçı. Demekki Beşiktaş işini ciddiye alacak. Bu durumda nitelikli bir kenar forvet kazancı sayabiliriz.

Talisca ve Oğuzhan için zeminin sert, rakibin sert olduğu maçlarda bu görünüm hep olacak. Oğuzhan'ın oyun içindeki etkilerini boşlamamak lazım. Misal ikinci gol atağı onun pasıyla başlıyor. Talisca ise skor 2-0 olmuş maçta ayağını kırdırmadan top oynamaya çalıştı en az 2-3 pozisyon gereksiz yerlerde top almak için çalışıp isyanlardaydı. Güzel olan takımın manasız işlere sapmaması. Taliscayı sallamadan top çevirdiler.

Mutlu olan arkadaşların beğendiği şeyin ne olduğunu da tahmin ediyorum. Birkaç kere bütün sahada top çevirip rakibi şaşkın ettik. Son 2 senede takımımızın genel teknik kapasitesi yükseldi bu çok keyifli bir şey.

Eksik olan ise "oyun gücü", dominasyon, baskınlık, oyun hakimiyeti vb nasıl adlandırırsak o. Mazallah Atiba'ya bir şey olsa tepe yapacak bir şekilde bu eksiği görürüz. Bence bu merkez oyun kurucular ve Uç forvetteki yumuşaklık ile, içeride top oynamayan tipte iki kenar forvet olmasından kaynaklanıyor.
Sahadaki 11 bunu çözemez. Abubakar girerse bir nebze düzelebilir. Ama işimizi niye riske bırakalım? Gol eksiğimiz olmadığından Gomez bulmak zorunda değiliz. Bize azıcık pres yapıp, topa basabilen ve iyi kafa vuran herhangi bir kuzey Avrupalı yeterli. Piyasası 2 milyonluk oyunculardan bahsediyoruz. Haydi yönetim be. İçeride 9 maçımız var. ufukta şampiyonluk görünüyor. Şu gediği kapatırsanız rahatça şampiyonluk gelir. 1991'den beri 2 kere üstüste şampiyonluk görmedik. Hatırlatalım gerçek büyüğü...



yilmaz dedi ki...

Bayern Munich Ingolstadt'ı deplasmanda nasıl yeniyorsa biz de aynen öyle yendik. Karşıdaki takım da biraz top oynarsa oyun güzel olur. Daha fazla iyi oyunu hakedecek bir rakip yoktu sahada. Hiç o yüzden "kötü oynadık" vs yorumlarına katılmıyorum.

Bir de Oğuzhan'ın uzun top denemeleri çok öldürücü. Bu maçtan hariç geçen sene Akhisar maçında cenk'in golünden önce gönderdiği, Arsenal maçında Ba'ya gönderdiği bir çırpıda aklıma gelenler. Kesinlikle ve kesinlikle ortasahanın ortasında oynamalı. Biz hep gol/asist sayıları yüzünden bu genco'yu eleştiriyoruz ama bu adamın asist öncesi pasları bence çok daha kıymetli.

sports guy dedi ki...

Demba ba olayi gercekse bi dahaki transfere Ailton bekliyorum ben artik.

Basar dedi ki...

Oğuzhan'ın 1. golde asist öncesi pası (key pass)
Tolgay'ın 2. goldeki (PES yeşil üçgen) pası
Babel'in bakkala gönderdiği 3 oyuncu

efsaneydi.

Kötü oynamadık, oynamamız gerektiği gibi oynadık. Bence 2 kişinin yeri değişebilir Cenk ve Talisca - Tolgay ve Aboubakar ile maçına göre değişe değişe kombine edilir. Talisca sanki iç saha oyuncusu gibi duruyor. Dikkat ederseniz Sosa ve Gomez'in pozisyonlarından bahsediyoruz. Seneye 2 kiralık adam yerine 2 net oynayacak adama ihtiyacımız var.

emruli dedi ki...

Eleştiri olmazsa gelişme olmaz. FB ve GS'yi baz alırsak ileri gidemeyiz. Çok daha iyileri örnek alıp bir yandan da gerçekçi olmalıyız. Bu sene FFP'nin son senesi. Eskiden parayı bastırıp transfer yapan renklilerin en ufak bir hareket imkanı kalmadı. Biz tabi ki gelişelim ama başarı biraz da göreceli bir kavram. Bu sene şampiyon olursak rakipleri çok zor bir dönem bekliyor. Kendi içimizde yikilmazsak, kadro mühendisliği bu kadar sorunlu 2 takımın bizi geçebileceğine ihtimal vermiyorum. Cok eksiklerimiz olmakla birlikte teknik olarak da idari olarak da cok daha iyiyiz. Niye bu kadar uzattım? Bazen olumsuz elestiriler o kadar yıkıcı oluyor ki germek dışında hiçbir sey katmıyor. Oysa takima, teknik adama, yonetime bakinca bunlari hak etmiyoruz bence. Sahadakilerin toplam bonservisine 5-6 milyon anca vermisizdir. Bence o kadar da kötü durumda ve plansız değiliz. Bu insanlar biraz daha güveni ve desteği hak ediyor.

Sevgiler..

emruli dedi ki...

Bu arada esas mesaji verememisim :) bugunku tespitler o kadar yerinde ve yapıcı ki özlemişim :)

GeceGezgini dedi ki...

Adriano o boyuyla süper kafa toplari almiyor mu ya, jumping 20.

Basar dedi ki...

@clutch
Marcello yanılmıyorsam Almanya'nın en fazla kafa topu Kazanan 3 defans oyuncusundan biriydi.

drblackeagle dedi ki...

Demba na saçmalıkları ile alakalı da arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. Kaval kemiği kırılan bir insan 8 aydan önce form tutamaz. Ki bu futbolcular için geçerli. Normal halk sekiz aydan önce dengeli yürüyemez. İnşallah böyle bir saçmalığa girişmezler

can dedi ki...

Transfermarkt'ta Demba Ba'nin sakatliktan donus tarihi 1 Mart olarak verilmis:
http://www.transfermarkt.com/demba-ba/profil/spieler/40205

Bu durumda form tutmasi ligin sonunu bulacak bir futbolcuyla anlasmak sacmalik. Ama bir yandan da formsuz Demba Ba mi izledigimiz (formda mi degil mi bilemedigim) Ebubekir mi sorusunun cevabini vermek de cok kolay degil. Ama elbette ki Demba Ba, Talisca, Babel, Quaresma, Oguzhan maaile ayni anda sahada nasil yer alabilir bilmiyorum.

Zaitsev dedi ki...

Televizyonda söylenildiği gibi ne bonservis ne de yıllık ücret verilmeyecekse gelsin. Çinlilerde 3-5 gol atar Avrupaya geri gazlarız umudundaysa bu ihtimal olabilir ama bunun harici Demba Çinde iyileşsin. Bunun olması içinde 1 yabancı için sepet havası çalması lazım. Olcay/Kerim sonrası herhalde Aras kalır kadroda. En olası aday Rhodolfo gibi gözüküyor.

planck dedi ki...

transfer 31inde bitiyor sanırım. demba 30unda gelip sağlık kontrolünden geçicekmiş. yani o tarihe kadar kimseyi bulamazsak maaş da vermeyeceksek olabiliteli bir iş. abu gibi birini alıp kontenjan doldurmaktan iyidir, yazın ffp daha gevşeyeceği zaman iyisinden bakarız.

beagle dedi ki...

Demba Ba en iyi zamanında bile şu andaki problemin çözümü pek değildi. Fiziğini koyup oynadığı tek maç Musa Sow şampiyon olsun diye GS maçı. Öyle oynayabilecekken oynamadığı 10 maçla bize şampiyonluk kaybettirdi.

Şarkısı bir yana da gidişinde bu sebepten kendisine gıcıktım, kırık kaval kemiğiyle gelmesin bi zahmet. Sahada kalacağı her dakika başkasının kariyerinden hırsızlık.

drblackeagle dedi ki...

İmzamı atıyorum altına.

carlito dedi ki...

Demba Ba geliyor mu bilmiyorum ama Ersan yola çıkmış, hayırlı olsun diyelim.. onca sene Beşiktaş'ta oynayıp ilk kez şampiyonluk görecekken 6 ay kala gitmişti, bu sezon o kupayı kaldıranlardan biri olursa mutlu olurum..

FFP'NİN son senesi tam olarak bu sene değil . Eğer ki 10 m € altında açık verir veya kar edersek bu sene son sene olacak . Tablolar parlak görünüyor şimdilik .

1 haziran - 30 kasım 6 aylık süreçte 25 milyon tl kar açıkladı kulüp . 6 ayda 70 milyon tl zarar etmemiz için olağanüstü durumlar olması lazım lakin bu olağanüstü durumlara en alışık olunan memlekette olduğumuz için işlerin boka sarması da hala mümkün :)

carlito dedi ki...

bu arada Demba Ba hakkındaki görüşüm tam olarak şu: http://i.hizliresim.com/vXWl8D.jpg
:)

kilit soru şu; kaybedeceğimiz ne var ki? bırak bonservisi, maaş bile ödenmemesi sözkonusu.. hadi diyelim ki hiç hazır olmadı, bir maça bile 11'de başlayamadı, ne zararımız olacak?
takım içinde sevilen bir vatandaş olduğu ve arkadaşlığa olumlu etki edeceği kesin.. taraftarı sokacağı havayla bile katkı sağlayacak bir adam.. (o hava Eto'o ile de gelebilirdi, olmadı.. bu yeni bir fırsat..)
ki alacağı süre de o kadar az olmaz, instagram'a eklediği son videosunu görenler durumunun iyi olduğunu anlayabilir.. çoğunlukla sonradan oyuna girecek olsa bile özellikle son 10 haftalık süreçte atacağı gollerle hayati faydalar sağlayabilir.. üç kulvarda yola devam ettiğimizi ve bunun belki nisana kadar sürebileceğini de unutmamak gerek.. nedense kimse Cenk veya Aboubakar'dan birinin 1-2 aylık bir sakatlık yaşayabilme ihtimalini göz önüne almıyor!

eğer umduğumuz gibi olursa belki Demba Ba bir yıl daha kiralanır, yoksa sezon sonu şampiyonluk kutlamalarının akabinde (inş) Çin'e yolcu ederiz kendisini..
eğer Ba şimdi gelirse başkasını almamıza engel teşkil edecek niye düşünenler de öyle düşünmesin, zira Ba alınmazsa başka kimse de alınmaz bu kadar kısa sürede artık.. çünkü bedavaya alınacak başka adam yok!
velhasıl bu kadar korkularak yaklaşılacak bir transfer girişimi olduğunu düşünmüyorum...

beagle dedi ki...

@carlito

Dostum yabancı kontenjanının dolu olduğunu düşünerek mi "kaybedecek bir şey" öngörmedin? Çünkü oynayacak bir yabancı bulursak derhal Rodolfo gidecek gibi. Demba alınırsa, Aras'ın da gitmesi gerek ki bu kadar sürede imkansız ve kanat yedeği de pek yok.

Zaitsev dedi ki...

* FFP konusunda transfer ve UEFA listesi kısıtlamaları bu sene zarar 10 milyon avroyu geçmezsek kalkacak ama sanırım 2 senelik bir izleme sürecimiz de var bunun devamında. %100 bir kurtuluş yok UEFA'nın kontrolünden.
* Ersan sonrası tek transfer olursa Demba olur. Forvet konusunda bedava/bedavamsı oyuncu harici bir istek yok yönetimde. Zaten ortada bu kriterlere uyan pek oyuncu da yok.
* Mitrovic ve Ersan sonrası Rhodolfo'nun gidici olduğunu düşünüyorum. Brezilyada lig bitti transfer açıldı. Kontratın bitimine 1.5 senesi var. oralarda 3 senelik bir kontrat yakalarsa gidecektir. Memlekete dönüş zamanı. Buradan bizde 2 civarı bir bonservis kaparsak zararı azaltmış oluruz.

carlito dedi ki...

@beagle

vermek istediğim cevabı Zaitsev vermiş zaten.. Ersan'ın da gelişinden sonra şu aşamada artık Rhodolfo'nun kaybedilmemesi gereken bir oyuncu olmadığında hemfikir oluruz sanırım.. kaldı ki son maçlardaki formu da felaketti.. bu bir hafta içinde idare eder bir paraya elden çıkartılabilirse hem Demba için yer açılır, hem de defanstaki birikme biraz hafifler.. stoperde Marcelo-Tosic-Mitrovic-Ersan (ve sezon sonuna kadar Atınç) rotasyonu bu sene için yeterli olacaktır..

fidddas dedi ki...

eğer UEFA ligini önemsiyorsak ve ilerleyeceksek transfer konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar var.
- alınacak oyuncuların ŞL ve UEFA liginde grup aşamasında oynamamış olmalı
- verdiğimiz listeden bu kriterlere uyan en fazla 3 oyuncu değiştirebiliriz.
- olcay ve kerim yerine babel ve mitrovic geldiğini düşünürsek bir hakkımız kaldı.
- görünen ersan ve ba gelecek. (keşke jackson martinez gelse. :P)
- bu durumda bu kadar transferle kalsak bile 1 oyuncuyu yazamayız. mitrovic veya ersandan biri dışarıda kalacaktır. ayrıca bu durumda muhtemelen rhodolfo da listeden çıkarılır ya da satılır.
- gidenler ve gelenlerden hiç biri UEFA'ya göre yerli statüsünde olmadığı içi o konuda sıkıntı yaşanmaz.
- ayrıca bundan başka yapacağımız transferler listeye eklenemeyecek.


forvet transferi konusunda ise yönetim 6 ayı kurtaracak bir formül bulmaya çalışıyor. geçici bir çözüm ile şampiyonluğu almayı planlıyorlar. ve bunda da aboubakarın tutmaması(yüksek bütçe ayrıldı onun için) ve hocaya aşırı güvenleri etkili oluyor.
sanırım sene sonunda
- eğer ülkede yeni bir olağanüstü durum yaşanmaz ise
- şl ye katılım kesin olur ise
- kurda çılgın dalgalanmalar olmaz ise
- gomez, mandzukic, martinez vs ayarında bir adam için paraya kıyılacak.
- aslında bu yılda benzer bir hamle ile aboubakar için paraya kıyıldı ama oynanan kumar bu kez şimdilik tutmadı. ba ve gomez de tutan bu sefer tutmadı.
- gomez, mandzukic, martinez de yine kumar olacak ama olasılık yüksek olacak.



yilmaz dedi ki...

ikinci yarıya iyi başladığımızı düşünüyorum. İki deplasman maçında bir dakika bile rakibine puan alacağı umudunu vermeyen bir Beşiktaş vardı. O yüzden bi saçmalık yapmadan sağ salim şu transfer sezonu kapansa keşke. Sattığımız oyuncuları geri alacak kadar daralmış oyuncu havuzumuz. Durum çok vahim.

hastati dedi ki...

sanirsam soyle bir durum var : ba gelsin(ya da baska bi golcu gelsin) diye rodolfo gonderilecek, atinc'a guvenilmedigi icin 4. stoper boslugumuz da ersan'la doldurulacak. tahminim 2.stoper ersan 3.mitrovic 4.tosic olur yakin zamanda.zira tosic iyice sacmaliyor. cok begenildigi napoli deplasmaninda da gollerde buyuk payi vardi, bircok macta da gorunmeyen defo gibi.
yani rodolfo varken ersan alinmiyor, yollanacagi icin aliniyor. neden yollaniyor? golcu alinsin diye.
bazi haberler ve yorumlar cigrindan cikmis durumda, ersan neden aliniyo felan diye.
bedavaya geliyorlar deniliyor, daha ne olsun.
demba ba'nin sampiyonluga giden onemli maclardaki hantalligi ise hala hafizamizda, orasi ayri. sonradan girecekse, bedavaysa yakisir kulubeye.

QuaresmA dedi ki...

Abu Afrika Kupası'na gitti (inşallah finale kadar çıkarlar), Olcay satıldı ve yerine kazma olmayan, güvenilir, sahada ne yaptığı anlaşılabilir bir Babel geldi. Ek olarak Talisca da dönünce ve Oğuzhan efendi Q7'ye pas vermeyi öğrenince takım takır takır top oynayabileceğini fark etti.

@Zaitsev

İzleme süresi hikaye bir olay zira işin standartı o yöne doğru gidiyor zaten .

Bu sene ve gelecek sene için 30 m € üzeri zarar açıklayan takımlar hali hazırda Uefa lisansı alamaz hale gelecekler .

18-19 sezonundan itibaren bu miktarın daha da düşmesi bekleniyor .

En çok Fenerbahçe'nin etkilenmesini bekliyorum ama adamlar hala Mehmet Ekici'ye filan 3m € teklif ediyorlar . Bu sene de Şampiyonlar Ligi'ne gidemezlerse epey zor günler bekliyor onları .

drblackeagle dedi ki...

Mümkünse UEFA kılıcını boynumuzdan hiç indirmesin zira bizim yöneticilerimiz rahatı bulduğu anda saçmalama potansiyeline sahip. O nedenle ffp iyidir ayağını yorganına göre uzat diyor adam

drblackeagle dedi ki...

Pes 17 de aboubakar leblebi gibi gol atıyor ve 80 yapmışlar. Pes kimseyi durduk yere 80 yapmaz acaba aboubakarın dil problemini çözsek yetenekler ortaya çıkar mı.

hayalet dedi ki...

Fb Kayseri ve Bursa deplasmanında 6 yapamaz. Fb yi rakip olarak bile görmüyorum. Gs yi tt de yenersek belediye ile başabaş kalırız. Onların da nefesi yetmez.

clutch dedi ki...

@drblackeagle, hocam çok optimist düşünüyoruz maalesef abu konusunda :) abi adam kaleci ile karşı karşıya nasıl bir vuruş yapacağını bilmiyor bunun dille alakası yok ki..cenki falan beğenmiyoruz ama son alanya maçında cenkin attığı golü düşünelim, abunun öyle bi gol atabileceği mesela kafanızda canlanıyo mu hiç? şahsen benim hiç canlanmıyor çünkü ceza sahası içinde öyle bir koşu atmıyor gelen ortaya..idealist düşünüyorum, forvet arayışlarına abunun patlak olduğu anlaşıldığı an başlanmalıydı(3 aydır falan konusuyoruz patladığını) şu an çoktan kiralık veya ucuz bonservisli burda iş kotarabilcek bir oyuncu ile imzalanmalıydı..şu anki şartlarda 26 ocak itibari ile düşünüyorum, hiç kimse gelmicekse ne performans vereceği belli de olmasa bedelsiz olarak ba'nın gelmesine razıyım ben..

Zaitsev dedi ki...

@ clutch

Sezon başından beri buna benzer ortalar geliyor. Cenk 18ci haftada bir tane denk getirince bunu Abu'yu gömmek için örnek vermeyelim. Cenk kaç kere yapmış o koşuları? Cenk sahada kafası kesik tavuk gibi geziniyor sezon başından beri. Ne duvar oluyor, ne top indiriyor ne de ara koşular yapıyor. Güzel penaltı atıyor. Eyvallah.
Bir Gomez zarı attık diye hep atacak değiliz. Sezon başında 17 Ağustosa kadar para yoktu. Sonra ancak Abu çıktı torbadan. Kim bu ucuz/kiralık iş yapacak forvet. Hemde devre arasında. Kim var piyasada?
Gomez kucağımıza düştü. Fiorentina 11 milyon avrodan kurtardı. Gomez piyasa yapıp 4 senelik kontrat kaptı. Bizde şampiyon olduk. Herkes kazandı.
Daha önce Demba vardı. Demba'ya 6 milyon avro saydın son 10 hafta ipe un serdi. Para kazandırdı gitti.
Eren Derdiyok bile 4 milyon avro bonservis ve 2 küsur milyon avrodan 4 yıllık kontrat yaptı. Şimdi yatıyor Galatasarayda.
Eto zaten yalan hikayeymiş. ben başkanın FB kongre üyesi oldugunu yeni öğrendim. Hayatta ucuza bırakmazdı/bıraktırmazlardı Eto'yu. zaten Eto için 2.5 milyon avro + 1 kiralık + Ömer Şişmanoğlu istenmiş. Muhtemelen bunların maaşlarının farklarını da biz öderdik bu transfer olsaydı.

Oğuzhan oyunu hızlı yönlendirip, egosuna göre pas tercihlerini şekillendirmezse ilk yarıya oranla çok gol atarız. Q7-Talisca-Babel'in önüne de Aboubakar daha iyi gider. Öndeki adam stoperleri ne kadar karıştırırsa Babel ve Talisca o kadar çok gol atar.

Yorum Gönder

Ara