.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2016 Pazartesi

UCL 06 Dinamo Kiev - Beşiktaş


Tarih:  06 Aralık 2016 Salı, 22.45

Stadyum: NSK Olimpiyskyi

Hakem Hakkında Bilgi: Craig Thomson

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Caner Erkin , Anderson Talisca

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

82 Yorum:

carlito dedi ki...

nasıl bir kadro çıkar, skor ne olur vs. hiçbir tahminde bulunamıyorum bu sefer.. şimdiden inanılmaz bir stres içindeyim ama.. turu geçmeye yetecek sonuçlar çıksın başka hiçbir şey istemiyorum.. bu maç bizim makus tarihimizi yeneceğimiz maç.. ya da o gün başka bahara kalacak..
gol yememeyi becerebilirsek bu işi başarırız gibime geliyor.. şans yanında olsun Kartalım...

turgay dedi ki...

büyük ihtimal tüm beşiktaşlılar stresten 3 gün kendimize gelemeyeceğiz. ben benfica maçından sonra 2 gün kendime gelemedim. şuan bile kiev maçının stresi üzerimde. umarım maçı adam akıllı seyredebiliriz. oyuncularımız da olmaz bu stres ve sakin kalıp kazanırlar maçı. vurduğumuz gol olsun.

sports guy dedi ki...

Kiev'in haftasonu shakhtar maci varmis. Adam dinlendirseler ya, fena mi olur :)

fidddas dedi ki...

ben yine de kadro yazacağım :)
fabri
gg marcelo tosic adriano
atiba inler
q7 tolgay olcay
aboubakar

bence hem iklim hem de puan durumu gereği yine oyunu tutmaya çalışacağız.

olcay'dan bir beklentim yok ama kendisinin kendisinden beklentisi var mı ondan bile emin değilim. saldı kendini iyice.

ama orada oynayacak oyuncu yok.

Cenk : onu oynatırsak bu durumda ikinci yarı skor gerekirse onu diri şekilde oyuna sokamayız. diri bir forvet lazım olacak.

kerim : fener maçında 90 oynadı, bu maça düşünülmüyor demektir. zaten o da kendisinden vazgeçmiş durumda

adriano : öne çekersek geriye tosiç koymak zorundayız. tosiç yerinde kalsın.

olcay : en mantıklı görünen o, fener maçında oynamadı, enerjisinden faydalanmak isteyecektir hoca. olcay için bunlar son şanslar, artık bişey ortaya koyması gerekiyor. yoksa sene sonunda onu da antalyaya vermek zorunda kalacağız. gol atmasın ama enerji versin, ortalığı karıştırsın, rakip defansı hataya zorlasın, faul yapsın, sertlikle sindirsin.

çok sabır gereken, taktiğin ve mücadelenin çok önemli olduğu bir maç.
hoca sabredecektir diye düşünüyorum, oyuncuların ve taraftarın da sabretmesi ve skoru alması gerekiyor. tek bir pozisyon olmadan q7'nin bir serbest vuruşu ile maçı alsak ben itiraz etmem.

kiev 2 puanda olabilir. benfica deplasmanından puan almak üzereydiler(penaltı kaçırdılar), napoli deplasmanından puan aldılar.
benficaya kendi evinde 0-2 verdiği maç dışında kolay teslim olmadılar, yine kolay olmayacak.

sabır ile bekleyeceğiz ekran başında.


hayalet dedi ki...

Neyse şükür ki gerginlikten beslenmeyen futbola odaklı bir maç izleyecegiz

planck dedi ki...

90.dk da maç 0-0 iken kullandığımız serbest vuruş sonrası oluşacak 30sn sürecek, 7 şut çekeceğimiz bir karambol bekliyorum.

EC dedi ki...

Yenelim yeter..
Ne soylesek bos..
SALDIR KARTAL..

dominic molise dedi ki...

haftasonu shakhtar maci yuzunden kiev'in maca asilmayacagini soyleyen takimdaslarim:
az once lig tablosunu kontrol ettim ukrayna liginde 17. hafta tamamlanmis ve geriye SADECE 5 mac kalmis. 17 macta 15 galibiyet 2 beraberlik almis shakhtar.kiev ise 37 puanda, yani 10 puan fark var. kiev hafta sonu kazansa bile fark 7 puana iniyor. 17 macta 4 puan kaybeden shakhtar'in, kiev'e yenilmesi diyelim ki mumkun gorunuyor. diger 4 macta nasil 7 puan kaybi neredeyse imkansiz bence. o yuzden kiev icin shakhtar macinin daha onemli oldugunu dusunuyorsaniz ben size hic mi hic katilmiyorum.

bir onceki postta yazmistim yineliyorum. bence macin adamlari inler, necip, atinc olur.
atinc'i mac sonlarina yakin gole ihtiyac duyarsak forvete koyarim. o indirir, cenk vurur. fena mi olur? lan cok heyecanliyim sozluk.


Unknown dedi ki...

@sports guy

Shaktar maçı Kiev için önemli. Puan tablosunda peşpeşeler ve Shaktar 10 puan önde. Mutlak kazanmaları gereken bir maç fakat oyuncu dinlendirme gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Maçın tarihine baktım 12'sinde görünüyor, yani Pazartesi. Biz lig maçını Cumartesi oynuyoruz. :)

carlito dedi ki...

dinamo kiev lig maçını daha çok önemser mi bilemem ama altını çizmemiz gereken nokta şu ki, grupta hiçbir iddiası kalmamış bir takıma karşı oynayacağız.. eğer tamamen formalite mahiyetinde bir maç oynayacak olan rakibimize yenilirsek, zaten gruptan çıkmayı hak etmediğimiz anlamına gelir.. kazanırsak da grubun namağlup olacak tek takımı olarak sonuna kadar üst turu hak etmişiz demektir.. yani aslında çok adaletli bir vaziyette oynayacağız bu maçı, kazandığımız takdirde kimin ne yaptığıyla ilgilenmek zorunda değiliz, çok kıymetli bir şey bu.. beraberlik halinde işimiz tamamen şansa kalacak, ondan sonra bekle ki benfica galip gelsin! yıllarca hep ordan burdan skor haberleri bekledik zaten (s.prag'ın son dk ekranın köşesinden izlediğimiz golünün anısı hala çok taze) hiç gerek yok böyle şeylere.. kendi işimizi kendimiz görelim, kazanalım ve tartışmasız şekilde üst turu söke söke alalım...

beagle dedi ki...

@Dominic
Hocam Atinc değil de Marcelo gayet pivot santrafor oynar aslinda. Rodolfo saglam olsa bir opsiyon olurdu.

Basar dedi ki...

Geçen sefer yazdığımda gol atmıştı:
https://www.youtube.com/watch?v=oL2BuEWyXLE

Bu maçı bir şekilde alacağımıza inanıyorum. Vurduğunuz gol olsun, teknik taktik yazacak durumda değiliz artık.

Cenk sonradan oyuna girsin, kesinlikle daha verimli oluyor ve gol atıyor. Aboubakar inşallah iyileşmiştir, hayatının maçını oynayacaktır diye düşünüyorum. Ozzy hepimizi utandıracak diye düşünüyorum.

Not: Benfica evinde Napoli'yi yener diye düşünüyorum. Bu yüzden bir süre kontrollü gitmekte, gerekirse tüm maç fb maçı oyununun Abubakar girdikten sonraki kısmını oynamakta fayda olabilir.

Unknown dedi ki...

Bu maci alalim. Son 16da PSG yi eleyip ceyrek finalde Juventus ile eslesecegiz :)

BJK4EVER dedi ki...

Ikinci olarak ciksak daha iyi sanki.

Birinci olursak olasi rakipler:

City
Bayern
Real
Arsenal
Porto
Leverkusen
Sevilla

Son 3 takim basa bas, Arsenal'a karsi da sansimiz olur. Digerleri imkansiza yakin.

Ikinci olarak bitirirsek:

Barcelona
Juventus
Atletico
Dortmund
PSG
Leicester
Monaco

Bence son 2 takim basa bas olur, ama PSG de olabilir. Ustteki 4 takim cok cok zor. Bana birinci torba daha mantikli geldi.

carlito dedi ki...

@BJK4EVER

senin için demiyorum yanlış anlama, ama sosyal medyada çok fazla muhtemel rakipler üzerine dönen yorumlar görüyorum ve bu çok can sıkıcı bir olay.. daha hiçbir şey başarmış değiliz, çok soğuk bir havada çok zor bir maça çıkacağız.. eğer bir kazaya uğrarsak tüm bu hesaplar boşa gider ve komik duruma da düşeriz.. bunları yarın gönül rahatlığıyla konuşacağız inş, öyle umuyorum..
şu anda sadece akşama odaklanmak gerek, sadece oyuncular değil bütün camia olarak.. tam bir sinerjiye ihtiyacımız var..

maç kadrosu için tüm haberlerde Beck oynayacak deniyor, bilmiyorum bir sürpriz olur mu, ama ben F.bahçe maçında iyi bir performans gösteren, bu tarz maçlar için de çok tecrübeli olan Gökhan'ı seçerdim.. sol açıkta ise her yerde ayrı bir isim var; Cenk, Olcay, Kerim hepsinin adı geçiyor.. buradaki tercihim de Olcay'la başlayıp daha sonra Cenk'le değiştirmek olurdu..
Oğuzhan'ın ne olursa olsun Atiba'nın yanında yer alması gerektiğini düşünüyorum.. İnler tercihi nasıl olur acaba diye ben de çok kurdum kafamda, ama onu son yarım saatte oyunu tutmamız gerekli olabilecek bir zamanda taze kan olarak kullanmak çok daha yararlı olabilir.. Ozzy-Tolgay ikilisi orta saha için yumuşak kalıyor eleştirilerine katılmıyor değilim, ama bu maçta herkes ekstra bir efor sarfedeceklerini düşünüyorum, bekliyorum en azından..
ve Aboubakar... yakaladığını atmak zorunda bu akşam, ne olur kara çocuk üzme bizi!

off daha maça 8 saat var, mideme ağrılar giriyor :(

emruli dedi ki...

Maçın başlamasına 4 saat kaldı ama blogda sessizlik hakim. Sanırım hepimiz heyecanlı ve gerginiz. Çıkan 11'ler içerisinde en mantıklısı GG ve Olcay'li olan bence. Ama Olcay da o kadar kötü ki, içime sinmiyor.

Son haftalardaki, hatta Caner ve Talisca sonrası diyeyim, oyunu düşündüğümde duran top veya Quaresma'nın kişisel becerisi hariç aklıma gol senaryosu gelmiyor. Tabi bir de Abou'nun zorlamaları... Forvet arkasında oynarken yaşadığı zorlukları anlamakla birlikte, küçük maçların oyuncusu Oğuzhan'in balet değil futbolcu olduğunu hatırlaması birden fazla gol atmamızı sağlayabilir. Ama bu iklim şartlarında çok zor.

EC dedi ki...

Napoli yener, Besiktas yener...

elele cikariz..

Benfica ya en az 3 atacak Napoli.. bizde 2-0 aliriz

SALDIR KARTAL

beagle dedi ki...

Oğuzhan 10 numarada kac mac iyi oynadi? Yok gibi. golleri bile 8 oynarken atti. Zaten 10 oynayabilse 500 bin euroya alamazdik... 8 oynatmiyorsan hic oynatma hocam. Atiba Necip Tolgay çık, bir mantığı olur. Olcaydan medet ummaktan başka bir oluru yok durumun.
Fabri
GG marcelo tosic adriano
Atiba necip
Tolgay
Q7 Abu Olcay

Pheaglix dedi ki...

içimden bir ses beck sol bekte oynar, ileri üçlü abou cenk quaresma olur diyor. umarım böyle saçma oyuncu tercihleriyle çıkmayız maça.

yilmaz dedi ki...

Zamanın göreliliği dedikleri bu olsa gerek. Bu ne arkadaş geçmiyor zaman

carlito dedi ki...

11 belli oldu

fabri
beck marcelo tosic adriano
atiba tolgay
Q7 ozzy olcay
aboubakar

gökhan gönül hariç düşündüğüm 11 yazılmış, İnler ve Cenk belirttiğim gibi hamle oyuncuları olarak seçilmiş.. lakin şu Oğuzhan ile Tolgay'ın oynadıkları bölge konusu ne olacak hiç bilmiyorum, daha önce Tolgay önde oynamış olmasına karşın hoca Ozzy'i önde oynatmakta ısrarcı gibi.. bu maç bu ısrar için son fırsat olur zaten, ya aşı tutar bir şekilde, ya da bu tercih bizi yakar..

sports guy dedi ki...

Tolgay ozzy beraber ciktiklarinda o orta sahada 8-10 degismeli oluyor genelde, yine oyle olur. Inler cok geride kaliyor ama tolgay ileriyi seven adam. Ozzy ilerde kaybolmaz.

Bence ideal kadro cikiyor bugun sahaya. Delikanli ayaklardan delikanli isler bekliyorum. Olcay su takimin basamak atladigi her ortamda bir sekilde var olmustur, umarim bugun de bir basamak daha atlamamizda buyuk rolu olur.

Basarilar olcay, basarilar besiktas! Alin su maci yakalim su gezegeni be!

beagle dedi ki...

Bu 34 numara insan mi? Abounun 1.5 kati...

YSY dedi ki...

Aq bu tolgay ne zaman top kaybetse gol yiyoruz.

Hidayet dedi ki...

yine erkenden yedik amk, raslantı mı ? değil tabi. fener'in yapamadığını adamlar yapıyor, fark burda. neyse umutsuz olmayalım

hayalet dedi ki...

Tolgay yine kaptırdı kritik yerde ve golü yedik. Bakalım bu sefer çıkacak mı

hayalet dedi ki...

Oğuzhan bu seviyenin oyuncusu falan değil. Acemice hareketler yapıyor.

YSY dedi ki...

Geçmiş olsun

Kendimi tutamıyorum Konuş Lan Şener Modundayım .

orospu evladı maçı sikti attı tam gol göstere göstere geliyordu . Zaten işin içinde Portekiz Takımı olunca garip bir şekilde hakemlerin maçı sikme potansiyeli artıyor . Geçmiş olsun . Bu Tolgay'dan filan da bir yol olmaz böyle ciddiyetsiz futbolcu mu olur yahu ...

YSY dedi ki...

Napoli yada belçika mafyası diyorum. Bu kadar üst üste olmaz çünkü.

İşi buralara bırakmamak lazımdı bizimde hatamız o.

Ekrem35 dedi ki...

Bu platformda ilk küfürümü yazacağım senin hakem gibi ben ananı sikeyim. O yardımcı hakem denen orospu çocuğu katlettin maçı amk. Allah belanızı versin gün yüzü görmeyin!

hayalet dedi ki...

Gökhan fb maçında müthiş oynamışken, bu çakma almanı oynatmanın cezasını çekiyoruz. Adam 2 metre geriden depara başlıyor bizimki uyuyor.

Hidayet dedi ki...

stoper almayarak, yedi yetimin hakkını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmemiş başkana ne diyelim.. bir maç önce çok iyi oynamış, oynattığı bekin iki gömlek üstü bekini oynatmamış hoca'ya ne diyelim.. cl'de ilk 15 dk gol yemeden duramayan takıma ne diyelim.. atiba-oğuzhan-tolgay ortasahasını delemeyecek takım var mı ? bu ortasaha kadar golden uzak ortasaha var mı ?

YSY dedi ki...

Ulan fabrinin göz yaşlarını gördüm üzüldüm ya. Üzülme be olm senin kabahatin yok.

Armagan dedi ki...

Tek oyunculara saydirmamak gerekiyor. Baskiyi kaldiramadilar genel olarak.
Gecmis olsun.

Olabildigince hizli toparlanmak gerekiyor, umarim lig maclarina yansimaz cok.

hayalet dedi ki...

Bari rezil bir sonuç almayalım. Artık bu noktaya geldik.

Hidayet dedi ki...

bir takım kazanmak için çıktığı, kazanabilir denilen zorluk derecesi yüksek maçları (evdeki kiev, benfica, gs, ibb) oyunun hatırı sayılır bölümünde üstünlüğü tamamen rakibe veriyorsa, bu bölümde gol ve goller de yiyorsa, o takım iyi takım değildir. fb maçında da rezil futbol vardı, ibb maçında da.. onlar atamaz, kiev atar.. ilk gol tam bir fiyasko. hele beck lanetinin rakipten önde başlayıp, geride kalması.. elinde g. gönül varken. sakat değilken. derbi de maçın adamıyken. ha bir de meşhur ozzy efsanesi vardı. büyük oyuncu. küçük maçların yanlız. keyfimizin içine edildi amk.

hayalet dedi ki...

Back denen çakma almanı 11 de oynatmak nedir. Başakşehir maçı yeterince iyi bir veri değil mi bu adamın rezalet oyununu görmen için.

mit dedi ki...

Beck'in ne suçu var arkadaş? Tamamen hakemin b.k yemesi. Takım iyi oynuyordu, gol geliyorum diye bağırıyordu resmen. Herif Beck'i arkadan itti, resmen faul. Onun yerine penaltı ve kırmızı kart. Sövecekseniz bizi buralara kadar getiren takıma, yönetime, teknik direktöre ve oyunculara değil, hakem olacak o sıfatsızlara sövün.

Canın sağ olsun Kartal'ım. Unutulmaz bir Şampiyonlar Ligi heyecanıydı. İnşallah lige yansımaz ve birilerine inat yine şampiyon olursun.

beagle dedi ki...

1. Tolgayi para ederken kakmak lazim. 2. Galiba bugün zayif oyunumuzu eleştirmek zevk mafyasinca serbest bırakılmış. Ama hic zamani değil. Testi kirilmadan soyleyeceksin fikrini. Fazla fark yemeyelim, Bursa maçıni alip sezonu kurtaralim.
3. Zaten karilarini kizlarini seviyorduk, bundan sonra Almanya Turkiye nerede yakalarsak bu Kievlilerin kafalarini kesip gotlerine sokmak lazim. Pislikler.

YSY dedi ki...

Gomez iyi kadro derken bugünü kast etmişti :) Geçen sene de hakemden bağımsız olarak sportinge benzer şekilde elendik. Hala şl tecrübe eksikliğimiz var. Kadromuz kalitemiz bu işi kaldırmaya yetmedi. Hakem doğradı ama bizim bu işi buraya kalmadan bitirmemiz lazımdı.

Şimdi uefada hiç çekilmez

hastati dedi ki...

tosic'in butun mali planlamalari degismistir bu mactan sonra
fikret orman affetmez...

beagle dedi ki...

Bir de hanim evladi futbolumuz konu olmali. Bu kadar az faulle buyuk mac oynanmaz. Bir iki tane varlığıni hissettiren adam lazim.

Hah Abubakar. Sampiyonlar Ligi golcüsü kendini gösterdi. 55. Dk da yapilir mi lan kodumun gerizekalisi. 40 dk millet eksi 10da fark yememek icin gotunu yirtacak. Bu ibneyi alanin beynini sikeyim...

Basar dedi ki...

2. Cem Papila faciası!

QuaresmA dedi ki...

Bu Abu'nun IQ'su 75'ten fazla olamaz. Bana kalsa bu sezon sonuna kadar tek dakika oynatmam.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada Liverpool maçında epey şanssızdık, adamların götüne başına çarpa çarpa Mehmet Sedef'ler ile falan 8 tane yedik ama bugün sahadakiler 8-10 tane yemek için özel çaba harcıyor. Hakem konusu eyvallah ama final maçında böyle oynanmaz.

YSY dedi ki...

Valla hayırlısı olsun. Daha önceden elenip buraya başka kafayla gelseydik sorun yoktu ama böylesi yıkım oldu tabi. Hocanın psikolojik olarak bir an önce toparlaması lazım takımı.

Ben en çok giden paraya yanıyorum. Zatwn bir üst turda muhtemelen elenecektik bir tek dişimize göre sevilla vardı oda elermiydik bilemiyorum. 5 milyon euro ya acı tecrübe sarın aldık. Artık daha sikik futbolculara paralar saçmayız herhalde. Eksik nerede varsa oraya transfer yapılır.

Hidayet dedi ki...

şahsen ibb maçında da , fener maçında da boktan oyunu eleştirdiğim için, fener'e karşı oynanan zayıf oyunun, kiev'e karşı da yetmeyeceğini söylediğim için çok rahatım. başlıklar hala duruyor . "kiev'e koyar geçeriz, unutulur fener maçı" tayfasından olmadım. şimdi sırada hangi takım var.? hangi takıma koyacaz ve unutulacak ?

QuaresmA dedi ki...

Bu arada hakemlerin de maçı kasıtlı şekilde katlettiğini düşünüyorum ben. Akılları sıra Beşiktaş ve UEFA üzerinden Türkiye'ye mesaj yolluyorlar.

hayalet dedi ki...

@mit
Dikkat edersen ilk golde kendi adamını bırakıp penaltı noktasına doğru yönlenniyor. Başakşehir maçı net göstermedimi bu adamın ne olduğunu. Adam kaçırıyor işte bu net.

hayalet dedi ki...

Ayrıca bu sözde bekin her topu alıp stopere vermesinden bıktım.

YSY dedi ki...

Birde şunu anladım. Kimi rakip güçsüz diye küçümsediysek o takım bizi fena bozdu. Daha grubun ilk başından beri büyük ihtimal kievi yeneriz diyorduk deplasmanda.

Hidayet dedi ki...

@hayalet

hocam, adam göğsü kendi takımının sol bekine dönük top oynuyor. ya yanındakine veriyor, ya geriye. öne oynamak yok. denerken bile çekingen. peki defansif özellikleri çok mu iyi ? çok mu çabuk? çok mu güçlü ? valla o da yok. hani gökhan dani alves ise bu zanetti mi ? o da değil. öyle birşey işte

BJK4EVER dedi ki...

Basindan beri korktugumuz hersey basimiza geldi iste. Bu acidan tam da Besiktas'a laik bir elenme oldu. Kotu gidebilecek hersey kotu gitti (zemin, hakem, rakibin motivasyonu, bizim motivasyonumuz, kaleye gelen ilk topun gol olmasi vs).

CL'de ozellikle ilk Kiev ve deplasmandaki Benfica maclarindaki puan kayiplari pahaliya mal oldu. Onun disinda hedef mac kazanamamamiz da herseyin ustune orttu. 1 cevirirsin 2 cevirirsin ama 3.de olmaz iste.

Besiktas gibi bir takimin maclara bu kadar kotu baslayip reaksiyon gostermesi aciklanamaz.
1-0'a kadarki futbolla 1-0 ile 2-0 olana dek oynanan futbol arasinda daglar kadar fark var. Bir takim 1-0'a kadar bu kadar kotu konsantrasyon ve motivasyon gosteriyorsa burada artik hoca sucludur.

Ben takimin maclara kotu baslamasindan biktim arkadas. Artik bu maca da konsantre ve motive olamiyorsan hangi maca olacaksin bilemiyorum. Hadi futbolu gectim, ama karsinda elenmis ve iddiasi kalmamis bir takim var ve sen o takimdan daha az konsantre ve motive cikiyorsun, tarihinde ilk defa CL grubundan cikma sansin varken ve bu sans senin kendi elindeyken. Bu mactaki berbat konsantrasyon ve motivasyon hicbir sekilde aciklanamaz.

Hakemin ve rakibin orospu cocuklugunu da geciyorum. 2-0'daki sacma kararla mac bitti, Aboubakar'in 2. sarisi da sacma oldu. Zaten bu tur kurallar hep bize karsi uygulanir. Busquets veya Ramos kritik bir macta yapsa nah gorurdu oyle kirmiziyi, yazik gunah.

Rakip de sanki CL finalinde amk. Yendiniz iyi bok yediniz. Ama herseye ragmen adamlar 1 kosuyorsa biz 3-5 kosmaliydik, rakipte 2 kat fazla motive olmaliydik.

Hakem ayri, ama kendi hatalarimizi da gormeliyiz. Neyse, ders olsun bizim icin. Avrupa liginde ve ligde geri kalan maclarda adam gibi oynayip seri galibiyetler almamiz lazim. Bu mactaki skor yikici olmamali, cunku 1-0'da da elenecektik, 6-0'da da. Kafayi bosaltip devam etmemiz lazim.

Unknown dedi ki...

Çok fazla yapılacak bir yorum yok, bu şartlar altında sağ beke zambrottayı sol stopere nesta'yı, ön tarafa giggs'i getirsen ne çare? bu kadar yanlış kararın altından hiçbir takım kalkamazdı.

Buraya kadar getirenlerin ellerine-ayaklarına sağlık, canları sağ olsun..

"Doğru planlama" yapılırsa gelecek yıl bir üst turu zorlayabiliriz ama her şeyden önce artık sezon bitmeden bir planlama yapmak şart. Yine son dakikada transfer şovu işlerine girersek alacağımız derece çok farklı olmayacaktır.

sports guy dedi ki...

ya böylesine bir hakem katliamının olduğu maçta da oyunculara falan sövmeyin be birader. hemen ben demiştimciler üşüşmüş.

beck'e yapılan faul varken beck'e sövmek ayıp. ha sövülecekse aboubakar'a sövülsün, tosic'e sövülsün en azından onların durumu ayrı.

bu tarz şok sonuçlar takımlarda uyandırıcı etki de yapabilir, sezonun kalanını çöpe de götürebilir. ben ilkinin olmasını diliyorum, başka da diyebilecek şeyim yok.

sakin kalmak önemli. sakin kalalım.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

uyusak uyansak, hepsi kötü bir rüya olsa.. bu maç tekrar oynansa.. :(

söyleyecek çok şey yok.. iyi başladık, ilk golü yesek de bozulmadık.. penaltı anına kadar bu maçı gayet rahat çevirebileceğimize inancımız tamdı.. lakin Beck'e faul yapılan bir pozisyonda penaltı ve kırmızı kart herşeyin sonu oldu.. adam Beck'i itiyor, Beck düşmüş yuvarlanırken ayağı rakibe takılıyor (ayağını kaldırmıyor bile) hatta ben oh dedim düdüğü duyunca, bizim lehimize faulü çaldı dedim.. sonra penaltı noktasını işaret eden elini görünce şok oldum.. hele eli göğüs cebine gidince dondum kaldım..
UCL seviyesinde böyle bir rezalet nasıl gerçekleşebiliyor halen aklım almıyor.. bizim ligde bile olsaydı bu, ülke ayağa kalkardı! hep mi bizi bulur böyle şeyler amk böyle şansın.. uefa'nın hakeme vereceği notu çok merak ediyorum..

orda lehimize faul verilse 11e 11 ve 1-0'lık skorla devam etse maç herşey mümkündü, belki gene elenirdik ama böyle üzücü bir skor çıkmazdı.. takımı tek tek suçlamanın fazla anlamı yok, hele Beck'in hiç suçu yok.. tekrar ediyorum faul bile yapmadı adam.. ha, bana göre de Gökhan oynamalıydı, maç öncesi de dedim hatta, ama olan oldu artık..

çok ince bir detay; maçın başlarında henüz gol yokken ceza yayı civarında Tolgay bir pozisyon buldu, açısı zorlu olsa da şutu deneyebilirdi ama o önünü açmaya çalıştı ve şut fırsatı bile bulamadan pozisyon heba oldu.. ilk yarının son dk'sı yediğimiz 4. golde adamlar ceza sahası önünde aynı noktada önü dolu olmasına rağmen şutu denedi ve defanstan çarpan top ağlara gitti.. işte böyle ufak detaylar çok şey belirliyor avrupada..

bu saatten sonra yapacak bişey yok, biran evvel ligde alacağımız sonuçlarla travmadan kurtulmalıyız.. devre arası transferinde en az Marcelo kalitesinde bir stoper almazlarsa yönetime de yazıklar olsun, zaten çoktan geç kaldılar bunun için ve bugün elenmemizin en büyük sorumlusu yönetimdir..
bu takıma orta saha da lazım, kanat da, forvet de.. ligde tekrar şampiyonluk ve uefa'da birkaç tur atlamak istiyorsak takviye şart..
bu kara geceyi bir an evvel unutmalıyız..

son söz SENİ HAKEM YAPANIN AMK !

Bu macta sadece ilk golde hatasi olan ve de 1-1 yapacak bitiriciligi gerceklestirmeyen oyunculara, o da azicik kizilir.

Su hakem beslisinin Besiktas'i buradan sag cikartacagina imkan ihtimal vermiyorum ben. Bir sekilde Dinamo'ya en az beraberlik yazilacakmis, belli.

Lan mac bitmis, 5-0 olmus artik, adamlar kabak gibi ofsayttan gol atiyorlar, yan hakemin durdugu yer dosdogru, adamlar golu veriyor ya.

Yok. Avrupa Ligi'ne bilenmemiz lazim artik. Bu Thomson'a da bir sekilde duduk astirmali ama bilmiyorum nasil yapariz. Boyle katliam Batta'dan, Papila'dan sonra 3. siraya yazilir, hatta Papila'nin onune bile gecebilir (bir Batta olamaz tabii kimse)

Hidayet dedi ki...

@BJKEVER

aynen katılıyorum hocam. gs maçı ilk yarı hooop 2-0. benfica 3-0 ilk yarı. oradaki benfica maçı hooop 1-0. ibb maçı , maça biraz zor yetiştim, ulan dedim kesin yemişizdir. baktım 1-0.

ben demiştimci değilim, çünkü benim söylediklerimin takıma bir etkisi olmaz ki. görevi ben yürütmüyorum. fakat şu takımlara karşı, takımımı beğenmedim. gol yemesini, kendi sahasında bile oyunu vermesini eleştirdim. yediğimiz ilk gole hiç şaşırmadım.

fakat madem söyleniyor, "kiev'e koyarız, geçeriz" ciler hesap versin. hangi oyuna güvendiler.

BJK4EVER dedi ki...

@sportsguy

Ilk golde adami arka direkte kabak gibi bos birakan da Zambrotta zaten.
Yine Beck yapti o hatayi da. Penalti icin birsey diyemiyorum zaten.

Ama takimin 1-0'a kadarki futbolunundan memnunsan ve 1-0'a kadarki futbol ve 1-0 ile 2-0 olana dek gecen zamandaki futbolun farkini goremiyorsan diyebilecek birsey yok. Mac 2-0'da hakem sayesinde koptu, ama 1-0'a kadar takimin bu kadar berbat bir motivasyonla ve hirssiz bir sekilde sahada dolasmasini ben kabul edemiyorum, kusura bakmayin.

Hidayet dedi ki...

@semioticus

hocam, oyuncunun ancak yetersizliğine için için kızarız, ne yapalım. asıl kızgınlık şenol güneş'e. aynı senaryo, çok tekrar etti. önlem alması gerekirdi. yönetimin de tabii. ilk gol'e kadar oyun ve beck tercihi. penaltı kırmızı dan sonra kimseye kızdığımız yok. yine de dağılmaması gerekiyordu takımın.biz de sinirden uyuyamıyacaz bu gece, duygular aynı.

Unknown dedi ki...

@hidayet nurügengi

Hakemden bağımsız olarak, 1-0 geriye düştüğümüzde, bu sene geriye düştüğümüz hiç bir maçı kazanamadığımız istatistiği aklıma gelmişti. Sonra işler değişti tabi, sahadaki oyundan bağımsız başka şeyler oldu ve onu değiştirmemiz madem imkansız, o zaman neleri yanlış yapıyoruz ona bakmak lazım.

1. Hocanın genel olarak maçların ilk yarılarını heba etme alışkanlığı devam ediyor.
2. Oğuzhan-Tolgay birlikte oynatma takıntısı bu sezon bizi sürekli geriye atıyor. Bizim ideal göbeğimiz Oğuzhan-Atiba ve ne olursa olsun bundan vazgeçmemek lazım. Biliç döneminde Veli-Atiba orta sahasında Oğuzhan faydasız-vitaminsiz pozisyonundaydı. Sorun seçilen oyuncu tipinde, Oğuzhan ve Tolgay birbirinin ikamesi olabilir ama birlikte olmuyor. Oğuzhan sahada olacaksa faydalı olduğu olacağı pozisyonu artık öğrenmiş olmamız lazım. Atiba/Gökhan İnler/Necip rotasyonu orta ikilinin bir ayağıysa diğer ayağı Oğuzhan/Tolgay rotasyonu.
3. Giden oyuncuların yeri, bırakın benzer kalibrede oyuncularla doldurulmayı, sayısal olarak dahi doldurulmadı. Ayrıca geçtiğimiz yıl ki eksiklerimizin, sorunlarımızın bir kısmı hala devam ediyor.
4. Gelecek sezonun planlaması ne alemde acaba? Gerçekten böyle bir planlama var mı?
5. Bu seviyedeki beklentileri de artık belli bir mantığa oturtmak lazım. Cidden gerek Kiev'i gerekse Fener'i harcarız diye düşünen var mıdır? Özellikle bu sezon aksayan, verdiği her ciddi sınavda tökezleyen ve eldeki çekirdek kadronun ezberi dışında olan futbolla.

beagle dedi ki...

Kendin kötü gidişata sonuclar idare ediyor diye bişey diyemediysen simdi susucan. Yarim duzine girdi... Hakem aglamasina basladik gene. Tamam boktan da, öyle yonetmese yenecek miydik? Zaten yeniktik, daginiktik. Artik sonuca göre değil oyuna göre bakip konuşma, duzelme vakti.
Fiko ve Tupcuyu anmak serbest. Transfer cezasi ve son dakika transferleri ile geldik bu noktaya.

mit dedi ki...

Ya arkadaşlar, orada Beck'in yerine Gökhan Gönül olsa, D. Kiev'li futbolcu onu da itip düşürse (Gökhan daha hızlı falan demeyin hiç, Beck o pozisyonda öndeydi) bu hakem onu da atıp penaltı vermeyecek miydi sanki? Beck, Başakşehir maçında kaleye giden ikinci golü çıkarmadı mı topuğuyla?

Tamam, kızabiliriz, eleştirebiliriz ama bunun zamanı bugün değil. 21 maçtır ilk defa yeniliyoruz. Bizi bugünlere getirenler bu futbolcular. Geçen sene şampiyon yapanlar da kısmen bu futbolcular. Vakit, oyuncularımıza sahip çıkıp destek olma vakti. Sezon sonu kimin gidip kimin kalacağı düşünülür.

mit dedi ki...

Kızılacak tek kişi var, o da bidon Aboubakar! O dakikada o kart görülür be kara oğlan?! Sattın arkadaşlarını.

@beagle

Takimin 1-0'dan sonra verdigi reaksiyon ortadaydi. Nitekim berabere bitse de cikamayacakmisiz ama kazanmak zorunda oldugu macta 2-0 geriye dusup 10 kisi birakilan, hem de bu hatali -hatali da hafif tabir, sacmasapan- bir hakem karariyla gerceklesen kac tane takim vardir dunyada?

Bu macta Besiktas'in 2-0'a kadarki performansi degerlendirilir. Orada da 1-0'a kadar konsantre olmayan, golu yiyince toparlanmis ve gol atma yolunda baskiyi oturtmaya baslamis bir takim vardi.

Armagan dedi ki...

Maça iyi hazirlanılmamış, ilk goldeki hatalardan ve 2. golün sonrası oluşan panik ortamından çok iyi anlaşılıyor bu. Planı olan takım bu kadar kolay sarsilmaz, çıkar oyununu oynar. (1 hafta once nasıl oldu benfica maçı inanilmaz gerçekten? )Ha anlarım bu maçın ortamı farklı, baskısı farklı ancak oyuncular da amatör değil...

Hakem tam bir kiralık katil çıktı belki evet ama ikinci golden sonra çok kolay yıkıldık bunu anlatmaya çalışıyorum. Gerekirse hakemi sahaya gömmeliydik (tıpkı gecen sene yaptığımız gibi). En azından bunun için uğraşmalıydık. Böyle bir maçta ne olursa olsun pes etmemen gerekir. Yani kısacası skor değil gollerden sonraki o çöküntüyü görmek sinirimi bozdu. Neden olarak o bu su on bin tane şey sayılabilir ancak benim görmek istediğim, artık bu noktadan sonra, herkesin elini tasin altina koyup sorumluluk almasi.

Yilin son maclarinda kimin daha kolay yikilabilecegi kimin daha dayanikıi olduğu anlaşılmış oldu kanımca.Yine de hepsinin canı sağ olsun.

Son 4 maç eksikliklerin görülmesi açısından yeterli oldu, buna göre kısa vadede hatalara göre takviyeler yapıp yola devam etmek gerekir.

Hidayet dedi ki...

@EMİR oem

valla kiev, fener geçti de bursa'yı vodafone arena da kesinlikle harcamak lazım. hem de öyle böyle değil. fakat bu ortasaha ile imkansız. inler'in kesinlikle oynaması lazım, kötü olsa da , oynaya oynaya kendine gelsin. her türlü bu pelte ortasaha'ya tercih ederim. necip fiziken iyiyse o bile oynasın, ki bunu dediğime inanamıyorum

allah'tan beck cezalı duruma düştü de uefa da hoca ilk maç g.gönülü oynatacak. çünkü hoca'nın algoritması, "evde gözüne kestirdiği takıma karşı gönül, diğer türlü beck" . fener'den g.gönül'ü aldık. beck oynuyor. rüya değil, şaka değil, gerçek !

Unknown dedi ki...

Kanımca Napoli'nin üst tura çıkışını garanti altına almak istediler ama hakem hem yanlış dakikada hem de skandal kararlarla yapmaya çalıştı bunu ve iş çığrından çıktı. Şampiyonlar Ligi tarihinde böyle bir hakem faciası hatırlamıyorum.

Ama çuvaldızı da kendimize batırmamız gerekiyor. Ne hikmetse, kilit maçlardan yalnızca (ağır favori) Napoli'ye karşı olabilecek en iyi ve doğru şekilde oynadık. Gerçi ikinci maçta da yine abuk bir yerleşim hatasından beraberlik golü yedik.

GS maçı ilk yarı - içerideki Dinamo Kiev maçı ikinci yarı - içerideki Benfica maçı ilk yarı - Başakşehir maçı ilk yarı - Fener maçının tümü - veee final maçın Kiev, çabuk çabuk 0-1, penaltı, sonrası curcuna, ilk yarı sonucu 0-4...

Tamam, Beck'in atılması ve penaltı skandal ama o 1. gol nasıl yenir, anlayan beri gelsin. Ya 3'teki (yine) Tosic'in ve Marcelo'nun lakaytlığı? Peki 4. goldeki tüm defans blokunun mala bağlama hali ? 'Zaten penaltıyla moraller çökmüştü' mü diyeceğiz? İnsaf, daha ilk yarı ve karşındaki iddiasız da olsa CL takımı.

Sanırım ilk kez @BJK4EVER'ın yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Hakemi bir kenara bırakalım, tamam bu akşamımızı da hakem berbat etmiş ve hem CL hem de cezalı duruma düşen oyuncular sebebiyle UEL turunu yemiş olsun da bu çekirge nereye kadar sıçrayacaktı? Bir takım nasıl böyle kırılgan olabilir? Bir hoca nasıl tedbir almaz, çaresini aramaz?

Çok çok yazık. Cümleleri bile toparlayamıyorum sinirden. Mental açıdan ciddi bir çöküş oldu bu. Umarım Cem Papila sezonuna dönmez. Hepimize geçmiş olsun.

YSY dedi ki...

@Esat

Abi ikinci golden sonra yıkılmayan takım fazla yoktur. Hele hele bizim gibi şl tecrübesi olmayan psikolojisi telden tutan bir takım çok kolay çözülür. Oraya bambaşka hayallerle gelip dk 20 hale bak durumuna düşüyorsun. Birde sürekli geriden gelip maç çevirmek takımı mental olarakda yordu bence bunu kaldırmaları pek mümkün değildi. Kırmızı kart olmasa belki derdim oda belki.

@emir

Oğuzha+Tolgay bir problemse bunu yaratan bu ikili kombinasyon değil ikili+Atiba şeklindeki 3'lü kombinasyon . Hatta ve hatta ileri 3'lüden sadece 2'sinin yaratıcı özellikleri olması da bonus .

Net bir 6 numaran yok ileride top tutabilme ihtimalin Quaresma'nın ayağına oynayabildiğin ve 33 yaşındaki adamın karşı beki geçmesinden ibaretken bu adamların beraber oynadığı her anda rakibin istediği zaman oyun üstünlüğünü almaması gibi bir durum düşünülemez zaten .

Hocanın da eli kolu bağlı . Opsiyon sayısı az , formsuz oyuncu çok . Aslen hoca kendisi de formsuz . Kendisinin de ifade ettiği gibi yorulmuş bir görüntüsü var.

Bir tek Lens bizim takımda olsa bu sene her şey çok farklı olurdu . Tam olarak ihtiyacımız olan adam o .

beagle dedi ki...

Shelbyl Hocam gole reaksiyon verip ileri gittik. Bu güzel. Ama ilerisi cacik takimin. Kazandigimiz zorlu maç 0. Hepsinde de krize giriyoruz. Alarm veriyorduk. Mazallah Abu satin alinacak, Q7 uzatilacak, Kerim gelisecek falan konusuluyor. Bu forvet grubu ligde 10. Takim falan kalitesinde. Ileri en az 2 transfer gerekiyor. Biraz da safralari atmak.
Hakem... Sabri Çelikin bizi dograyisini izlemiş adama bu hakem birşey yapmaz. Kotu oynarsan, tehlikeler senin tarafinda olur, işin pamuk ipligine bagli olur. Bir karar yeter elenmene. Önce iyi takim kurup, top oynayacaksin.

Bence bu kiev işinde mactan çok taraftarimiza saldiri olayi vahim. Ya olayi medyada yukseltip saglam ceza aldirmaliyiz. Ya da pusuya yatip sayilarin dengeli oldugu bir yerde taksimdeki ingilizlerden beter etmeliyiz...

bulut dedi ki...

uzunca bir süredir iyi oynamıyorduk. yenilgi geliyordu ama böylesini tabii ki kimsenin beklediğini zannetmiyorum. öncelikle herkese geçmiş olsun.

hakemin kararı felaketti eyvallah, olmasaydı herşey farklı da olabilirdi ama takımda da çözülmesi gereken ciddi sorunlar var.

- tosic konusu. gecen sene hayretler içerisinde bu adam nasıl beşiktaşta oynar derken göbekte bu seneki verimine şahsen aldandım. buradan çıkarılacak ders eğer cl'de oynuyorsan böyle vasat adamlar ilk 11' de olmamalı.

beck- golde yüklenmeye gerek yok bence, ama çok düz bir adam kabul etmek gerek. her zaman yuzde yuzunu veriyor, g.gonulden ayrı olarak. kaliteli bir takımsan yedek olması lazım.

- oğuzhan ve tolgay - ikisi de çok kötüydü ama bunun nedeni tesadüf olmamalı. bu adamların işe yaraması için takımın sürekli önde oynaması lazım. önde oynarken de kanatların ortalama üstü olması lazım ki oyun açılabilsin, defans arkasına kaçılsın ki pozisyon olsun. quaresma hayatının en olgun dönemini yaşıyor ama defansif olarak yok, diğer kanat kim olursa olsun yok böyle bir dengesizlikten de bi bok olmuyor haliyle.

- atiba- bize geldiğinden beri en formsuz döneminde. geçen sene sosa ve oğuzhan ve artı töre nin hücum katkısı atibanın işini kolaylaştırıyordu bu sene maalesef aşı tutmadı, atiba tek başına tutamıyor. kanadalı kimliğiyle de bi yere kadar yaratıcı herif.

- adriano- üst düzey maçlarda yeterli olduğunu düşünmüyorum.

- fabri - tolgadan sonra çok daha iyi ama adamı stoper gibi kullanmanın bokunu çıkardık. artık oyun kurucular bu işi devralsa iyi olucak. kimseyi ağlatmaya gerek yok.

ebubekir- beagle başta olmak üzere bir sürü kişi haklı çıktı, haklarını teslim etmek gerek. her bölge ortalama oynasa bu adam da daha fazla iş yapardı ama maliyetini haketmediği çok net artık.

bu sene takımın ayarları değişti gelenler tutmadı, sakatlıklar da üstüne binince hoş olmadı. ama toparlanmak gerek hala ligi alabiliriz, avrupa liginde de ne olucağı belli olmaz.

Unknown dedi ki...

@hidayet

ben gökhan'ın o maçlarda olabileceğinden şüphe duyuyorum, sağlık durumu el verir mi bilemiyorum. muhtemelen sağ bek necip'i göreceğiz! ilk maçta ise adriano cezalı olduğu için solda tosiç olacak. asıl winter yeni geliyor!

@övünç

bende onu izah etmeye çalıştım, tolgay-oğuzhan-atiba orta sahası bir arada olmuyor. daha öncede denedik, olmadı, milli takımda da başka şekillerde denendi olmadı. özellikle oğuzhan ve tolgay sürekli olarak birbirlerinin alanlarına giriyorlar ve ortaya saçma bir görüntü çıkıyor. anlamsız top kayıpları, gereksiz zorlamalar ve ispat çabası görüyoruz.

bu sezon birkaç defa denediğimiz gibi gökhan inler-atiba-oğuzhan orta saha kurgusuyla da olmuyor. eğer oğuzhan'dan faydalanacaksak atiba-oğuzhan + x şeklinde bir denklem kurabiliriz ama bu x kişisi eldeki oyuncu grubunda ne yazık ki yok ve son 2-3 senedir ezberimizde olan oyun kurgusu veya rutinimiz de ne yazık ki atiba ve oğuzhan'ı zorunlu kılıyor. oğuzhan-atiba beraber oynadığında cenk'in de olcay'ın da verimi artıyor, çünkü adamların oynayabildiği tek oyun tarzı bu. ne yazık ki sistem takımı değiliz, isimlere ve onların birlikte gösterdikleri uyuma aşırı şekilde bağlıyız. oğuzhan'ın yeri belli, tercih edersen orada oynayacak, etmezsen kulübede oturacak.

çözüm oğuzhan'sız bir oyun düşünmek olabilir ama denklemden oğuzhan'ı çıkardığımız zaman da yukarıda da değindiğim gibi eldeki diğer oyuncuların alışkanlıkları dışına çıkıyorsun ve başka alanlarda sorunlar yaşıyoruz.

açıkçası ben oğuzhan'ın atiba ile birlikte oynaması taraftarıyım, madem cl dosyasını kapattık, dönelim hiç denemediğimiz çift forvet opsiyonuna, klasik 4-4-2'ye. hoş o zaman da quaresma'nın etkinliği azalabilir, onu nasıl çözeriz hiç bilmiyorum ama 32 yaşından sonra evrilen adam buna da uyum sağlarsa şaşırmam.

9 kişi kalmış ve 5-0 geride olan takımda kerim niye oyuna girer onu çözebilen var mı? hoca formsuzdur da, eline verilen malzemeyi adam etmeye uğraşıyor ancak eldeki o bazı isimler için sayfa çoktan kapanmış.

czeslaw dedi ki...

şahsen en doğrusunun unutmak olduğunu düşünüyorum.

illa da 2-3 kelam etmek gerekirse, ''özellikle'' hücum yönü beğenilmeyen beck'in, bu sezon 3 gole direkt katkı yaptığını hatırlıyorum. belki anlık sinirle +1/2'sini de unutmuşumdur. öncelikle takım, sonra da bu ligde muhtemelen bu sayıya ulaşan hiç bir bek oyuncusu yok/tur. beck'in alternatifi de gg77. gg77'nin de şu ana kadar iyi oynadığı maç yok, kesin olarak, bak bu adam ''ortalama üstü'' oynadı dediğimiz tek maç da 3 gün önceki maç. bence tercih hatalı görünse bile hocaya kızmanın anlamı yok.

2-0'dan sonra da takımın dağılması normal. real, barca, hatta sevilla ayarında bi' takım olsan kızmakta haklısın; ama öncelikle takım, sonra da bireysel olarak oyuncular ilk kez bu tecrübeyi yaşıyor. şahsen kimsenin ayakta kalabileceğini düşünmüyordum, kimse de ayakta kalamadı. caner-talisca gibi takımın önemli opsiyonlarının kullanılamaması da tuz biber ekti.

illa okları birilerine yönelteceksek-ki kaostan yana değilim; unutalım- yönetime kızalım. takımın tosic'le buraya gelmesi bile mucizeydi. aksini iddia edenin olduğunu sanmıyorum. sakat fabri'yi 2 yıldır anlamsızca getirmeye çalışıyorlardı, kesinlikle fabri'yi çok beğeniyorum ve seviyorum; ama kumardı, tuttu. bütün yaz kampı boşa geçti, bunun yanında abou-talisca gibi takımla zerre kadar alakası olmayan iki adam getirildi, anlamak istemiyorum. şu takımın şu pozisyonda olacak deselerdi muhtemelen "ya bsg'' derdim/derdik.

bunun yanında tolgay para etmez, haberlerin menajer oyunu olduğunu düşünüyorum. bilmem kaç yaşındaki alternatif gökhan inler'i ne yapacağız bilmiyorum, neden aldık; onu hiç bilmiyorum. ayrıca keçinin olmadığı yerde abou abdurrahman çelebi'dir. olabildiğince destekleyelim, ama keçi bulmak da bu kadar zor olmamalı. ilk fırsatta bi' keçi alalım, en azından almaya çalışalım.

olcay da iyi göründü, bursa maçı için ümit verdi. maçın tek güzel yanı buydu sanırım. stil olarak çok farklı olduklarının farkındayım; ama umarım bursa maçında iyi oynar da quaresma'yı aratmaz.

sanırım blogdaki en dağınık yazı buydu. kafam da darmadağınık, kusura bakmayın. cümleten geçmiş olsun.

Armagan dedi ki...

2 ay onceki yorumum. Sakatlıklardan dolayı sol bek adriano, sol açık cenk, 2. forvet ömer. 4-4-2 yi en son deneyip ne zaman zararını gördük,hatırlayan maçı yazarsa sevinirim.


Ideal: 4-4-2 , çoğu lig maçı
Fabri(Tolga)
Gönül(Beck)/Marcelo(Rhodolfo)/Tosic(Atınç)/Caner(Adriano)
Q7(Frei)/Oğuzhan(Tolgay)/Atiba(İnler)/Adriano(Aras)
Ömer(Talisca)/Cenk(Abu)

Dengeli: 4-2-3-1, belki bu lig maçlarında erken öne geçersek son 20 dk.lar ve dengeli oynayan takımlara karşı
Kale savunma Beck(Gonul) haric aynı
Oğuzhan(Tolgay)/Atiba(İnler)
Q7(Frei)/ Talisca(?) /Olcay(Adriano)
Abu(Cenk)

Savunmacı: 4-2-3-1, zorlu Napoli deplasmanı ve belki derbilerin ve zor deplasmanların 60'dan sonrası
Kale savunma Beck(Gonul) haric aynı
İnler(Tolgay)/Atiba(Necip)
Ön bölge aynı

YSY dedi ki...

@czeslaw

Valla dağınık olmuş diyorsun ama gayet güzel nish noktalara değinip geçmişsin. Sadece şunu diyebilirim atiba geçen sene yedeksiz oynadı. İnler onun için iyi bir yedek olur tecrübelide. Zaten talisca sakatlanmasa bizim ortasaha atiba-oğuzhan-talisca olacaktı.

Dünden dersler çıkarması lazım herkesin başta yönetimin.

Sağlık olsun önümüze bakalım.

dominic molise dedi ki...

beck'e giydiriyoruz da ilk golde adriano ne yapiyor orada arkadas?
tosic neden orada? cevabi yukarida. adriano ne yapiyor?

Basar dedi ki...

Bu maç 1-0 özelinde eleştirilebilir. Takımın maçlara konsantrasyonsuz başlamasının nedeni araştırılabilir. Tosiç'in ilk golde adamı kaçırması, Adriano'nun nerede olduğu sorgulanabilir.

Maçın penaltı-kırmızı karttan sonrası ise sorgulanamaz. Karar çok ağır ve yanlış. Deplasmanda 0-2 geriye düşüp 10 kişi kalan takımın toparlanması zaten mümkün değil. Buradan sonrası çok eleştiriyi hak etmiyor, zaten olan olmuş.

Bence en büyük hata ilk yarının fener maçı gibi oyunu kilitleyen bir yapıda oynanmamış olması. İlk 5 maç kazanamıyorsan yenilme felsefesi ile oynadık, Benfica maçı zaten ciddi bir uyarıydı (bu uyarıyı fener maçında göz önüne aldık) İlk yarı tutup ikinci yarı riski arttırmamız gerekiyordu. Bu da sanırım tecrübe eksikliği.

Futbolun içerisinde bunlar da var. İlk defa CL'de son maça kadar iddiamızı taşıdık. Bundan sonra her sene bu organizasyonun gediklisi olup üst turu zorlamalıyız.

Bundan sonra kısa vadede yapılması gerekenler belli:
1) Bursa maçı 10 bin kişiyle oynanmamalı.
2) Yönetim devre arasında kanat forvet transferi yapmalı (sanırım Kerim-Aras kiraya verilecek) İlaveten stoper veya solbek de değerlendirilebilir.

Sezon sonu:
Bunun dışında takımın orta sahası pandispanya gibi yumuşacık. Ayrıca etkisiz de. Bunu sadece Sosa'nın gidişine bağlayamayız. Atiba'da da son 4-5 maçtır ciddi bir düşüş var. Belki yaşı zorluyor artık, bilemiyorum. Yaz transferinin en kilit noktası orta saha olacak. Bu seneyi idare ederiz fakat önümüzdeki sene ciddi şekilde yarışmacı kimliğimizden uzaklaşırız. Buraya ciddi bir yatırım gerekiyor (İnler de çare değil)
Ve tabi ki Aboubakar. Varlığını hissettiriyor ama seviyesi Beşiktaş'ın seviyesi değil. Buraya en azından Demba Ba ayarı bir oyuncuya ihtiyaç var.

Bu seneyi bir şekil idare edip görüşürüz ama bu iki pozisyon doldurulamazsa seneye ligde de kaybetmeye başlarız. Bunu yönetim, teknik heyet ve scout görüyordur zaten. Onlar bizden fazla işin içerisindedirler. Bu sezona girerken Sosa ve Gomez'in durumları muallaktı, önümüzdeki sezon böyle bir belirsizlik olmayacak. Umarım borç/uefa durumu müsait olur ve gerekeni yapabilecek gücümüz olur.

nuri mu dedi ki...

ortada hiçbirşey yokken takımını satıp kendini attıran ve 9 kişiyle iyice rezil olmamıza sebep olan aboubakar kesinlikle gönderilmeli..

ikinci yarının başında afika kupasına gidiyor zaten, devre arası adam gibi forvet alıp sene sonunda bunu postalamalıyız..

nerde geçen yıl saha içinde ve saha dışında takıma liderlik yapan gomez
nerde daha kendini bile yönetemeyen aboubakar.

ulan 40 yaşındaki etoo bile daha az maliyetle daha fazla katkı verirdi...

nuri mu dedi ki...

stoper stoper diye yırtınırken tüm camia transfer yapmayan yönetimi de anlamak imkansız.

şampiyonlar ligini oynayacağımız sezona marcelonun yanında sakat rhodolfo, soru işareti atınç ve geçen sezon son maçlarda iyi oynayan tosiçle başladık.

al adam gibi stoper tosiçle de hem solbek hem stoperi yedekle

tosiç dün akşama kadar çok iyi bir performans gösterdi ancak sezon başında kim iddia edebilirdi ki stoperi kotarabileceğini.

yıllarca kaleci, sağ bek ve sol bekte zar attık, şimdi de stoperde zar atıyoruz..

Yorum Gönder

Ara