.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Aralık 2016 Perşembe

STSL 14 Beşiktaş - Bursaspor


Tarih: 10 Aralık 2016 Cumartesi, 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım (BJK 19g 8b 6m - BS 15g 10b 6m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin , Anderson Talisca  , Aras Özbiliz   / Şamil Çınaz , Serdar Kurtuluş , Bilal Kısa , Furkan Özçal

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

49 Yorum:

Armagan dedi ki...

Fabri
GönülMarcelo/Tosic/Adriano
Olcay/Oğuzhan)/Atiba/Cenk
Ömer/Abu

İlk golü atıp bildiğimiz dizilişe döneriz ömer-tolgay değişikliğiyle. Ilk golü yersek ligdeki ilk mağlubiyeti görebiliriz.

turgay dedi ki...

Bursa da yaşadığım için bir çok Bursa maçını statdan seyretme fırsatım oldu. Batalla dışında orta sahalarında yaratıcı oyuncuları, oyunu kurabilecek, pas yapabilecek oyuncuları yok. Kanatları iyi kapatan her takım Bursa'ya pozisyon vermez. Merter ve Fati çok düz oyuncular Rize'nin bursayı ne hale getirdiği ortada son maç bile büyük referans. Standart üstü baskıyla ilk 20dk da dünya pozisyon bulabiliriz. Gol vurusu yapacak oyuncu biraz gününde olursa 2-3 yapma şansımız var. Ben Tolgay ve Oğuzhan ile başlardım. skoru yakalar ikinci yarıyada inlerle başlardım. Tribünler ile birlikte ilk dkdan itibaren sıkı presle bursayı açabiliriz. Savunmasına güvenen bir şekilde atarım oyunuyla denge dengeoğlu buralara kadar getirdi takımı. Umarım Kiev maçı akıllardan silinmiştir

Ekrem35 dedi ki...

Öncelikle Vodafone arenada izleyeceğim ilk maç olacağı için ayrı bir yeri olacak bu maçın bende. Kiev maçı biter bitmez bilet almaya çalıştım biletlerin 11de satışa çıkacağını unutmuşum deniyorum deniyorum olmuyor kafayı yedim. Sonra kafam dank etti de sabah çıkacağını hatırladım.

Maç ile ilgili düşüncelerim ne olursa olsun almamız gereken bir maç. Q7 nin yokluğunda olcay ve kerimle maça başlayacağımızı düşünüyorum. Abu bu maç gördüğü kart nedeniyle bence yedek başlayacaktır. Cenk tek forvet başlar diye düşünüyorum. Orta sahada atiba dinlendirilip inler başlayabilir. Onun dışında kiev maçından tolgay'a çok kızgınım. Gerek şut çekmediği pozisyon gerekse de ilk goldeki saçma top kaybı nedeniyle. Yedek otursa iyi olur diye düşünüyorum. Necip daha faydalı olacaktır bence tolgaydan.

Sonuç olarak kim oynarsa oynasın ayağa kalkma zamanı. 6-4 alırız inş.

Huzeyfe dedi ki...

1.
Bence bu travma bir firsat olarak gorulmeli ve genel bir sezon degerlendirmesi yapilmali.
Takim olarak ciddi bir uyumsuzlugumuz var. Sene basindan beri oynadigimiz 21 macin hicbirinde ikna edici, net bir performans sergileyemedik. Orta sahada ciddi gorev dagilimi problemi var. Defansif kurguda oyuncu rotasyonumuz mac planina gore duzenlenmiyor. Ileride uretkenlik problemimiz had safhada. Bunlari birkac tane oyuncuya "kazma" diyerek dogru bir sekilde ifade edemeyiz. Bence konuyu eldekilerle degerlendirmekte fayda var.

Geriden baslayacak olursak, Tosic'in sene basindan beri gosterdigi beklenmedik "iyi" performans bence yanlis degerlendiriliyor. Tosic'in en iyi maclari defansin ceza sahasinin hemen onunde kurgulandigi maclar. Benfica, Napoli deplasmanlari ornegin. Daha ilginc olani, "kazanma" fikriyle basladigimiz, zorluk derecesi yuksek olan her macta defans arkasina kosulardan gol yedik. Benfica (icerde ve disarda), Napoli (disarda), Gs maci, D.Kiev (deplasman, ilk gol), vs. Sonuc olarak soylemek istedigim onde ve baskili oynayacaksak eger, bence Tosic-Marcelo dogru ikili degil. Baska alternatifimizin olmadigini dusunebilirsiniz ama bence hoca Atinc ve Rhodolfo'yu mac ritmine sokmakta cok gec kaldi. Sakatlik olmadikca arka ikiliyi bozmadi, bu gecen sene icin dogru bir yaklasim olurdu cunku hep ayni oyunu oynamistik ama bu sene farkli oyun planlarina ihtiyac duyduk ve bence hoca defans dortlusunun bu planlarla uyumuna yeterli ozeni gostermedi.

Orta sahadaki uyumsuzlugumuz Fenerbahce'ninkine benziyor. Birbirine benzeyen ama birbirini tamamlayamayan oyuncular var sadece elimizde. Gecen seneki en buyuk farkliligimiz Oguzhan'i 8 numarada kullanabilmemizdi. Bunu saglayan da Sosa'nin takim oyununa yatkinligi ve defansif oyuna katkisiydi. Boyle olunca Oguzhan'in bosalttigi alanlara Sosa kosuyordu ayrica Oguzhan'in risk alip dikine driplinglerinde pas opsiyonu olusturuyordu. Talisca skor uretse de bunlarin ikisini de yapmadigi icin onun oynadigi maclari bir sekilde kazandik ama en basinda bahsettigim "ikna edici" oyunu oynayamadik. Tolgay da kesinlikle bir on alan oyuncusu degil. Sut tehdidi yok, topla oyunda laubali ve Oguzhan'i tamamlamak yerine nerede oynadigindan bagimsiz olarak ayni topla driplingleri deneyen ve risk alan bir oyun oynuyor. Dolayisiyla gecen seneye gore orta sahada daha cok top kaybi yapiyor ve daha az top kazaniyoruz. Butun yuk Atiba'nin sirtina biniyor, o da basi kesik tavuk gibi caresiz kaliyor. G.Inler'e gelince de, benim gozlemim sanki Oguzhan tarzi olmasa da bir 8 numara. Orta sahaya ne dinamizm katiyor ne de fiziksel direnc. Italyan tarzi bir orta saha, kenarlara uzun top deniyor surekli. "Deep lying playmaker" tarzi bir adam ve macin buyuk bolumunu orta yuvarlak ve cevresinde geciriyor. Atiba'nin istedigi toplari istiyor, Atiba'nin rakibe bastigi yerlerde rakibi karsiliyor ve Oguzhan'in dikte etmeye calistigi oyunda bir opsiyon olmakla hic ilgisi yok. Bence G.Inler cok kaliteli ve ozel bir oyuncu ama Atiba ve Oguzhan'a oynamasi pek mumkun gozukmuyor. Artik gecen seneki oyundan vazgecmenin zamani geldi bence. Belki de Atiba'dan vazgecmek lazim, bilemiyorum. Ama G.Inleri kullanabilecegimiz bir dizilis Oguzhan'i onde kullanarak olusturulabilir. Geride Atiba'ya gore daha cok gezen ve daha sert oynayan Necip, G.Inler icin daha iyi bir tercih olabilir. Oyunu ortadan hizli oynamak yerine kenarlardan ileriye tasiyabiliriz. Kenarlardan iceri getirilen toplarda Oguzhan ceza sahasi cevresinde pas opsiyonu olusturabilir. Boylelikle onde oynadiginda yapma imkani bulamadigi driplingler yerine kenar oyunculariyla yapacagi kombinasyonlarla ceza sahasini zorlayabilir. Oyundan da silinmemis olur. Bu durumda Necip-Inler ve onlerinde Oguzhan gibi bir dizilis olur. Biraz caresizlikten turemis bir fikir cunku baska hicbir dizilis calismiyor. Zaten kombinasyon olarak da hocanin denemedigi bir tek bu kaldi sanirim geriye.

Huzeyfe dedi ki...

2.
Kenarlara gelince sanirim Quaresma rakipsiz. Ama bence Olcay'a acilen ihtiyac var. Gecen senenin ikinci yarisinda attigi capraz toplar Quaresma'yi onemli kilmis ve bence sampiyonlukta ciddi pay sahibi olmustu. Kesinlikle kenarda ona ihtiyacimiz var bence. Yani begenmesek bile daha iyi bir alternatifimiz su anda yok malesef. Ayrica G.Inler'in uzun toplarinin ise yaramasi icin cizgiye basan kenar oyunculari lazim. Kisaca ve mukerreren Olcay lazim.

Abou gercekten Gomez'den sonra cekilmiyor. Ama bu adamin kabahati degil. Abou'yu kullanmamiz lazim cunku Cenk ilk 11'in forveti degil malesef. Ama mac icinde alternatif olusturmak ve ilerleyen oyunda rakip defansi bozmak icin cok iyi bir hamle. Abou ilk geldiginde Cartalete Gomez 5 pozisyona girer 3 gol atar, Abou 7 pozisyona girer 3 gol atar demisti. Ben bu yoruma katiliyorum. Problem su ki sadece Gomez-Abou degisikligi olmadi takimda ve Abou'yu 7 pozisyona sokacak oyunu oynayamiyoruz. Abou'yu kullanmanin yolu bence tek ve uzun paslar. Adana macinda Oguzhan'in pasi, Trabzon macinda Atiba'nin pasi.

Ozetle, bu sene bence iyi oyun beklentimiz olmamali. Cunku uyumsuz oyunculardan kurulu bir takimiz. Ama Talisca donunce bir sekilde kazanan bir takim olabiliriz yeniden.

Sezonun en onemli maci.

Takim cikip catir catir oynayacak. Ya 1-0 olsun ama ezici oyun olsun, ya da kotu oyun bile olsa 3 farkli galibiyet olsun. Su noktada sezonun geri kalanindaki psikolojiyi tayin edecek bir mac. Iyi ki Vodafone Arena var da sacmasapan bir yere gitmiyoruz mac icin.

YSY dedi ki...

Valla oyun çok umurumda değil açıkçası. Olsa iyi olur tabi de şu devre kafa göz kıra kırada olsa bitsin artık transfer dönemine sağ salim atalım kendimizi. Devre arası iyi bir forvet yada iyi bir on numara bulmamız lazım. Gönül isterki her ikiside olsun ama herhangi birisi artık ne bulurlarsa olabilir. Forvet biraz daha elzem gibi.

hayalet dedi ki...

Kupa2'yi alabilirmiyiz? Cevap:neden olmasın. Rakiplere baktım, elenmeyecek takım yok. Net golcü, iyi bir stoper ve bir kenar forvetle bu takım Kupa2'yi alır. İlkyarıyı lider tamamlarız. gs Osmanlıya, fb antalya ve trabzona puan verir diye düşünüyorum. 3 hafta 9 yapmamız lazım.

Unknown dedi ki...

3x3 yaparsak eğer müthiş olur.

beagle dedi ki...

Valla herkes başka yere dağılmış da problem nerede diye, bence keskin yetenekleri transfer ve sakatlikla kaybettik, kazma ve safra doluyuz.

Inler, Rodolfo, Atinc verim vermiyor... Kerim Abu Olcay Beck Veli Necip kazma... Cenk, Ömer ölmez ama olmaz... Adriano, GG eh işte formunda... muhtesem Q7 habire orta kesiyor da kaleyi gorunce kornere donen forvet...Oguzhan-Tolgay da tutmadi...kaldi geriye son umut Aras...

Sezon başı hayalciliginden Senol Güneş'in büyü yetenekleri herhalde bitmiştir. Kazma verirsen, bitik adam verirsen birşey yapamaz. Gol krali cikaricam diye Cenke yukleniyor ama tutmaz o iş. Kariyerinde altyapida bile mac başı gol ortalamasi 0,6 0,7 görmeyen adamlara Beşiktaşın milyon eurolarini gommeyin artik!!! Gomezi getiren adam Beşiktaş'a Abuyu Ndoye u layik göremez. Bu işte bir yerde menejer isleri para vb büyük pislik var...

Talisca bir umuttur. Formsuzlarsa da yeterli merkez orta saha oyuncusu var elde. Gol bilen kenar forvet ve Golcü lazim. Devre arasi çok zor ama takimina uymamis bir kanat bulunur, golcü icinse Etoo tarzi emekli adayi bakilabilir. Larsson'un Barca seferi gibi bir ruya etki olsa...

Sezon sonu safra temizliği de şart. Maaş yükü ağır, faydasiz çok adam var.

Bursa maçı mi? 3 ihtimalli maç. Bakalim sahaya karakter koyacak adam kaldi mi elde?

met1903 dedi ki...

http://odatv.com/ay-tutulur-gunes-tutulur-besiktas-tutulmaz-0712161200.html

carlito dedi ki...

hocanın deneyebileceği sistemlere, taktiklere ilişkin önerileri içeren yorumları okudukça insanın aklı daha çok karışıyor.. bir tıkanma durumu içinde olduğumuz kesin, şu dönem ne yapılsa istenen sonucu vermiyor.. artık eski sistemi bir şekilde uygulamanın formülünü mü bulur hoca, yoksa 4-4-2 vb. yeni bir sistem denemeye mi başlar bilmiyorum ama acilen bir çözüm yolu bulup üzerinde ısrar etmek şart..
cl'den, hatta uefa'dan da elenebiliriz, çok koymaz.. ama ligdeki başarıyı devam ettiremez ve şampiyonluğu fb-gs'den birine kaptırırsak, binbir emekle geldiğimiz bu noktada psikolojik olarak en başa döneriz maalesef..
söylendiği gibi ligde kalan üç maçı kayıpsız bitirmek çok kritik, sonra devre arası nefes aldıracak.. sadece iki tane nokta transfer dahi yapılsa (stoper ve forvet en acilleri) Talisca'nın da dönüşüyle 2. yarıya mental açıdan daha güçlenmiş olarak başlayabiliriz..

bursaspor maçının şu psikolojideyken içeride oynanacak olması büyük şans, bunu iyi değerlendirmek gerek.. tribün desteğiyle çok hırslı oynayıp rakibi boğmamız lazım.. atılacak bir gol oyuncularımızı da, taraftarı da şevklendirecek, beraberinde daha iyi bir futbolu getirecektir..

fabri
g.gönül marcelo tosic adriano
olcay atiba oğuzhan cenk
aboubakar ömer

bu 11 ile başlasak iyi olur sanki, ama 11 bu olsa da diziliş böyle olur mu, pek zannetmiyorum..

yilmaz dedi ki...

olayın 2004'teki travmaya dönmemesi için lige konsantre olmak şart. Avrupa ligi'ni hedef olarak koymuş başkan bence çok büyük hata. Şubattan sonra başlayacak 32 takımlı ucu nereye varacağı belli olmayan bir turnuvayı hedef göstermek hiç akıl karı değil. Kaldı ki son yıllarda büyük lig takımlarının hegemonyasında.

Görünen o ki avrupa ile ligi bir arada götürecek mental gücümüz de yok. çarşamba cumartesi maçlarından şikayet ederken perşembeden cumaya geçen saatlerde oynanan bir turnuva iyice şirazemizi kaydırır. Gidip bilerek elenelim demiyorum ama, hedefi lig olarak koymak taraftarı da oyuncuyu da rahatlatır. Yoksa yenilen bir golden sonra, maçın bitmesine yarım saat kala tur daha gitmemişken takımı ıslıklayıp moralini ..ken bir taraftar profilimiz var, aman diyim.

Unknown dedi ki...

Transfer meselesinde konuşulan oyuncu ve mevkilerle ilgileniyorsak sorunu doğru belirleyememiş olabiliriz. Kaygılanıyorum.

Takımın bu sene geçen seneden farklı bir oyun planına sahip olduğu vs konuşuldu. Ben bir dönem sahadaki değişiklikleri buna yormaya çalışsam da aslında gerçekte yeni bir oyun planı filan oturtturamadığımızı düşünüyorum. Hem kulübe hem de oyuncuların bir bölümü en iyi oldukları anları geçen senenin oyun ezberine yaklaştıkları anda yaşadılar. Direk hücuma geçiş yapmak, dengeli oynamak daha iyi saha geometrisi, taktik derinlik, fizik anlamında değişiklikler gerektiriyordu. Bunları da yapamadık.

Dahası bence Şenol Hoca dizilim ve kurgu anlamında son dönemde muhafazakar. Saha içerisinde geçen senenin çok altında olmamıza ve artık geçen seneki oyunu oynayacak oyunculara sahip olmamamıza rağmen oyun içi dağılımda yeni bir denemeye girişmedi.

Kötü bir kadromuz yok ama hocanın ısrarcı olduğu yapıyla kadro örtüşmüyor. Yoksa sezon içinde daha farklı açılımlar görürdük. 3'lü defansından çift forvetine bir çok verimli şeyin bu kadrodan çıkabileceğini sezon başında burada konuşuyorduk. Hiç biri denenmedi. Sadece Kayserispor maçının ilk yarısında farklı bir orta saha kurgusu denedik ve kenar forvet kullanmadık. 0-0 biten o ilk yarı bence hücum zenginliği ve sürekliliği açısından ilk yarının en iyi bölümlerinden biriydi. Gol bir türlü gelmedi. 2. yarıda Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi. O ana kadar verim alamadığımız dizilime döndük. Pozisyon bile bulamamaya başladık. Kornerden seken topta Ömer Şişmanoğlu'nun golüyle kazandık. Sonra da hiç bir şey değiştirmeden devam ettik.

Şenol Hoca'ya büyük saygı duyuyorum. Önemli bir kazanma kültürü yerleştirdi. Öyle ki bu sene saha fazla tat vermemesine rağmen sonuç anlamında iyi bir noktada bulunuyoruz. (Hakem kaynaklı Kiev faciasına karşın ŞL'de 7 puan Lucescu'ya birlikte en iyi iki seneden biri demek, daha fazlası da olabilirdi) Daha da yıllarca takımın başına kalacağını düşünüyorum. Muhtemelen yönetim de bu fikirde. Bu durumda hocaya önce en iyi yaptığı işi yapabileceği iskeleti vermek gerekiyor. Geçen sene sahip olduğumuz iskeleti bu sene kaybettik çünkü.

Bize stoper, orta saha, santrafor gerekiyor öncelikli olarak. Hepsini birden devre arasında çözemeyiz. Ama ileriye doğru sistemli bir takım olma yolunda ilerleyeceksek, bu sene oyun bazında yaşadığımız kesintiyi aşacaksak 1. Sosa ve Gomez'in boşluğunu doldurmalı 2. Liderlik yapacak bir stoperle defansa seviye atlatmalıyız. (2.si geçen sene de yeterli düzeyde değildi)

Biz İsmail'den iyi sol bek, Serdar'dan iyi yedek, tecrübeli bir ön libero daha filan aldık ama birincil rolü olan oyuncularımızı kaybettik. Yerleri de mevcut kadro içerisinden dolamıyor. Tolgay'dan oturmuş bir ortasaha da Ozi yedeği olur. Talisca'dan orta saha hiç olmaz. Aboubakar geçen seneki kadroda ancak Cenk'in yerini alırdı. Belki onu da alamazdı.

Kenar forvetle, alternatif sol bekle bu sorun çözülmez. Hatta bence kenar forvet falan almayalım. Orta sahadaki sorunu çözemeden kenar forvet de efektif olamaz. 2. yarı Olcay, Kerim, Cenk hatta dönünce Talisca kenar için kullanılabilir. Quaresma'nın da faydalı olduğunu söylemek mümkün. Bu ana sorunların yanında çok tali bir problem. İyi bir orta sahayla, iyi bir golcüyle İsmail'le Olcay'la da sonuç alınabiliyor. Şu an bu durumdan da iyiyiz.

Tosic TSL şartlarında idare edebilse de, 30 yaşından sonra stoperlik bir yere kadar öğrenilebiliyor. Ersan, Tosic'in iyisiydi. Onu beğenmiyorduk.

Bize Tosic, Tolgay ve Aboubakar'ı ilk 11 dışına itecek transferler gerekiyor. Kulübede Şenol Hoca oldukça bunları çözmeden tekrar istediğimiz ölçüde iyi olamayız.

carlito dedi ki...

@yilmaz

o dediğin taraftar profili olimpiyat stadında kaldı.. vodafone arena'da kolay kolay gerçekleşeceğini sanmıyorum.. şu an aksine 3-0 yenikken tribüne çağrılıp alkışlanan, 6 gol yediği maç sonrası havaalanında karşılayan bir taraftar profilimiz var.. tabii bunda şampiyonluğun getirdiği kredinin de etkisi var, biz en azından Gs'liler gibi şampiyon olunan sezonun ertesinde Cl maçında 4 gol yedi diye sahaya sırtını dönen bir taraftar değiliz..

yilmaz dedi ki...

@carlito bakıcaz. İnşallah öyledir.

buzkan dedi ki...

bu maçın skoru ne olursa olsun olayın 2004 e dönme ihtimali yok. 2004 te takımı esas etkileyen farklı mağlubiyet, gösterilen kartlar, hakemin tutumu değildi. yönetim boşluğu nedeni ile takım o hale gelmişti. bütün forvetleri takımdan gönderip yerine uzun zamandır maç yapmamış ilie i aldılar. serdar topraktepe forvet oynamak zorunda kaldı o takımda. bursa dan 3 te yesek haftaya bir kez daha yenilsek bile olayın 2004 e dönmesi mümkün değil.

emruli dedi ki...

Açıkçası bu sene hiç Bursa maçı seyretmedim. Arkada İnler, sol iç Oğuzhan, sağ iç Necip, solda Olcay, sağda Frei, önde Cenk'li bir kadroya ne dersiniz? Teorik olarak solda Adriano, Oğuzhan, Olcay ve Cenk ile tek pas yapabiliriz. Kerim'in savunma zaafını Necip, Necip'in sakarliklarini da İnler kapatır.

Tahminlerim tutmuyor ama ilk yarım saat yoğun baskıyla 2-3 tane atar ama maçın sonunu zor getiririz diye düşünüyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@emruli
Ben de tam boyle bir dizilis dusunuyordum, bence Oguzhan onde de olabilir.

Fabri
G.Gonul Marcelo Rhodolfo Adriano
Necip G.Inler
Olcay Oguzhan Kerim
Cenk

sports guy dedi ki...

Talisca ve caner'in yoklugunu anmayacak bir kadromuz yok. Ozet bu.

Gol sorunumuzu cozme konusunda talisca iyi is yapiyordu savunmada 0 olsa da. O donunce gol sorunu duzelir.

Basar dedi ki...

Ya fark atıp geçeriz ya da ligde ilk yenilgimizi alırız gibi geliyor.

Tek sorunumuz geçen seneki mahşerin 4 atlısından Gomez ve Sosa'nın yerinin dolmamış olması değil, Atiba ve Oğuzhan geçen senenin çok uzağındalar. Onların performansı maçı direk etkileyecektir.

Hayırlısı ile devre arasını görsek, 2. yarı (Talisca'nın dönmesi, sol kanat forvet oynayacak bir transfer ile) daha verimli olacak gibi düşünüyorum.

beagle dedi ki...

Töre'yi kizginliktan cabuk unuttuk ama Beşiktaş tiki takanin oyuncu geçme potansiyelli parcasiydi. Gol yönü zayifsada gelisiyordu ve Oguzhandan cok şut cekiyordu. Kayip hanesine onu da yazin.
Bir de Oguzhani 10 numaraya forvet arkasi buraya bile yazmayin abi. Oynayamiyor. Olcay yaz, kerim yaz, meçhul Aras yaz, Cenk yaz az orada da sicsin, gene de Oguzhan yazma. 8 de sabit dursun.
Tolgay da baksan futbolcu saniyorsun ama ne yaptıği belirsiz. Hazir piyasasi var, acilen satilmali.

turgay dedi ki...

Hoca neciple başlıyor. Karşıda da faty yerine jorquera olacak ki bu bayadır olmuyordu. Cenk-abou-olcay umarım üretken olurlar sivok da yokken iki genç savunmacı karşısında pozisyonları harcamamalıyız. Vurduğumuz gol olsun

czeslaw dedi ki...

merkezde faty yok, rakip stoper ikilisi de ertuğrul-ismail... abou'nun en kötü ihtimal tekme tokat girişip 2 gol çıkartması gerekir.

bursa taraftarı gereksiz işler yapmış; kiev'e selam çakan pankartlar falan var. umarım takım görmüştür, gördüklerini de düşünüyorum. ilk yarıda 2 farkı yakalarsak 4 farktan aşağı bitmez diye düşünüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Toto'da handikap 1 oynadim, ama ilk 11'i gordum ve pisman oldum.

- Necip'in hala herhangi bir macta ilk 11 baslamasi, hele ki ic sahadaki bir lig macinda baslamasi aciklanamaz.
- Oguzhan'in hala israrla 10'da denenmesi aciklanamaz.
- Aboubakar'in hala kanatta denenmesi aciklanamaz.
- Cenk'in ilk 11'de hala baslamasi aciklanamaz.

Bir Gokhan yerine Beck'le baslamamiz eksik kalmis ki sag kanat hucum olarak coksun, ama o olmamis bari.
Yine ayni senaryolari gorecegiz iste; Necip 5 gram katki saglamayip oraya buraya kosturup gereksiz faul yapacak. Oguzhan geriden oyun kurmadigi icin oyun kalitemiz dusecek, forvet arkasinda kaybolacak. Aboubakar kanatta aldigi her topu yetersiz hizi ve teknigi yuzunden ezecek. Cenk 2 stoper arasinda ezilecek. Kanser olmaya hazirlanin....

Hidayet dedi ki...

hoca ortasahadaki zaafiyeti görmüş, fakat atiba-necip önlerinde oğuzhan.. bilemedim. oğuzhan 10 oynayamıyor, fakat 8 de oynayamıyor bu sene. aceba atiba-oğuzhan önlerinde g. inler olamazmıydı. neyse seyredip görecez. bahane falan yok artık

beagle dedi ki...

@Bjk4ever +0.9
Necip konusu dışında hemfikirim.

Abu merkezde iyi, iyi dediğim çarpıp yipratiyor.

Bur kenarda Kerim, merkez Abu diger taraf Ömer veya Olcay oynamaliydik...

beagle dedi ki...

Herşey tamam da kazma angut Abubakar, ne hakka artistik yapiyon?

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

vay vay vay.. tolgay şiir gibi.. her şeyi değiştirdi ikinci yarı.. g gönül harika mudahale..bravo

beagle dedi ki...

Gönül Beşiktaşlı oldu. Beklenen ekstrayi verdi. Tribün yalniz adama nasil bagiracagini bilemedi :)

Beklerin durduk yere gol yedirecegine mac kazandirdigi dünya ne güzelmiş.


BurkayJK dedi ki...

İkinci yarıya Tolgay ile birlikte çok iyi başladık. Baskının akan oyunda gol getirmesini isterdim ama penaltılarla geldi. İlk penaltı pozisyonu slow motion çekimde penaltı değil gibi geldi. Bu can sıkıcı.

Tüm stadyum resmen Bursaspor taraftarını dinledi, sizlere helal olsun.

YSY dedi ki...

Valla staddaydım. Tolgay girdikten sonra %100 değiştik. Bu akşamdan sonra atiba tolgay fabri gg77 bu takımın bankosudur. Gerisini yazabilirsiniz

Armagan dedi ki...

Hücumda iyi miydik? Fikirlerinizi almak istiyorum.

turgay dedi ki...

Ucuz penaltıydı ilki. Her halükarda golü atacaktık böyle olması can sıkıcı oldu. İkinci yarıdaki oyun son üç hafta üzerinde devam edilmeli talisca gelince daha da skorer oluruz.

sports guy dedi ki...

Gol atamiyoruz. Gol atmak icin yeterli pozisyonu uretemiyoruz. Duran top disinda gol atinca sasirir hale geldik.

Ikinci yaridaki kanatsiz sistem bu takimin a plani olmali. Hem surekli sok pres deneyen takimlari alternatif arayisina iter, hem de gol pozisyonu uretebiliriz sonunda. Ikinci yari iyi bir ornekti bunun icin.

Atiba necip tolgay ozzy 4lusu beraber oynamali. Formda bir gg ve adriano kanatlari tasir zaten. Yedeklerin de gokhan inler ve omer olsun. Gelince talisca da bu sisteme monte edilebilir siritmaz.

Umarim hoca ikinci yari gordugunden vazgecmez.

delgado dedi ki...

Bana da ilk pozisyon net penaltı, ikincisi ucuz gibi geldi.

Beni üzen hakemin lehimize veya aleyhimize karar vermesi değil, şu kalitesiz ligin kalitesiz takımlarıyla top gibi oynayıp her maçı 4-5 gol atarak tamamlamak varken, hakemin tartışılmasına izin vermek. Şu ligin Bayern Münih'i olmak, Almanya'da Bayern Münih olmaktan çok daha kolay oysaki.

yilmaz dedi ki...

@delgado ceza sahasında topa vurunca bomba patlıcak sanıyor bizim topçular lakin bu top denen meret vurmayınca gol olmuyor. Bunun nesini çözemediler haftalardır kafam basmıyor.

Ekrem35 dedi ki...

Stattaydım yeni geldim biraz dağınık olabilir ama gözlemlerimi yazayım naçizane.

Vodafone arena olduktan sonraki ilk maçımdı çok heyacanlıydım o yüzden. Girince stadyumun yapısını inceledim biraz gerçekten denildiği gibi kutu gibi, çukur gibi bir stadyum olmuş. Tribünler epey dik güzel olmuş bence. Taraftarda koordine olma problemi var. Birlikte hareket edilemiyor. Bu maçta iki kere toplu şekilde tezahürat yapılabildi ilk "sevemez kimse seni" ikincisi de " beşiktaşım koyunca hopluyor bursa" onun dışında her tribün kendi takılıyor gibi. Kapalı da eskisi gibi değil.

Saha içi gözlemlerim ise takım olarak şut çekmemeye yemin etmişiz gibi oynuyoruz. Ayrıca orta sahamız zaman zaman çok kolay geçiliyor. Bireysel olarak da oğuzhan beklediğimden, umduğumdan çok daha kötüydü. Gönül ve adriano defansif açıdan çok iyi oynuyorlar. Hatta nerdeyae hatasız oynuyorlar bu konuda. Onun dışında güvenli pas istasyonu opsiyonu da oluşturuyorlar.

Tolgay ayrı parantezi hakedecek bir 45 dk oynadı. Maç öncesi yorumumda kendisinin kiev maçı performansı eleştirmiş ve 11 beklemediğimi yazmıştım. Hoca da böyle düşünmüş ancak onsuz da olmadığını mı gördü yoksa olcay'ı çok kötü bulup eldeki en iyi seçenek o diye mi oyuna aldı bilmiyorum ama oyuna direkt etki ettiği barizdi.

Abu için ise bugüne kadar söylediğim iyimser, umutvari yorumları bugün itibari ile yutuyorum. Top oyundan çıkmadan pozisyonu bırakan forvet görmedim. Çok dağınık bir görüntüsü vardı bugün. Hoca belki de taraftar tepkisi olmasın diye çıkarmadı ama kesinlikle 90 dk sahada kalmayı hakedecek bir oyun oynamadı.

Tosic de yatarak müdahale konusunda sanırım ligin en iyisi olabilir. Bunun dışında bir an saçmalama yapabilir hali var. Ama onsuz bir defans şu an için olamaz.

Genel olarak aklımda kalan performanslar bunlar. Umarım hatasız yazabilmişimdir. Herkese iyi geceler.

YSY dedi ki...

Maça giden arkadaşlardan kimsede sıkıntı yok dimi ? Orospuçocukları yaptı yine yapacağını.

Basar dedi ki...

Televizyondan da net gözükmüştür ama tribünden bakınca bu Abubakar topçu filan değil! Devre arası arkasına bile bakmadan dönsün Porto'ya! Bırakın gol atmayı ne bosa kaçıyor ne verkaça giriyor ne kafa topu var. Hiçbir özelliği yok bu adamın. Almeida gelse başımın üstünde yeri var...

Basar dedi ki...

Biz stadyumdan çıkalı 1,5 saat oldu, umuyorum Bursa taraftarı da iyidir!

YSY dedi ki...

Bursasporda da sıkıntı yokmuş ama baya ölen var sanırım. Hepimize çok geçmiş olsun.

czeslaw dedi ki...

umarım herkes iyidir, geçmiş olsun.

maç öncesi de söylediğim gibi çok rahat bi' galibiyet bekliyordum, benim açımdan hayal kırıklığı oldu. umut veren tek konu da ikinci yarıdaki baklava 4-4-2 veya 4 merkez orta sahalı 11. quaresma da formdayken atiba-ozzie-tolgay ve 10 numara görünümlü serbest quaresma modeline geçsek iyi olur gibi görünüyor.

bunun yanında yönetim ısrarla "2 transfer yapacağız" diyor. buna rağmen stoper, sol kenar ve forvet elzem görünüyor; ama illa 2 transfer yapacaksak tosic'i kullanmaya devam edelim. sol kenarla "gomez tip" forvet oyuncusu level atlatır. abou da çok duygusal, hâla destek verilmesinden yanayım. tabii keçi bulduğumuz gibi de abdurrahman çelebi'yi porto'ya yollayalım.

Unknown dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun, olayın maç çıkış saatinde olmaması büyük şans, kanı bozuklar artık istediğimiz yerde istediğimiz eylemi yaparız demek istiyorlar herhalde. Yaralılarımıza acil şifalar..

Devre arasına kadar, Oğuzhan-Tolgay-Necip-Atiba orta sahasının yanında Quaresma'yı da ekleyip, o şekilde devam etmek en mantıklısı gibi. ikinci yarı bu şablona döndükten sonra adamları sahalarına hapsettik. Forvette ise Cenk'i seçmek daha mantıklı gibi.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Hocam o ne bicim yorum oyle ya.. nostradamus'u gorur gibi oldum yemin ediyorum.

Umarim herkes iyidir.

yilmaz dedi ki...

Kardeş sorma. Bu yorumu maç oynanırken tv başında da yapmıştım. Hay dilimi eşşek arısı soksaydı.

Yorum Gönder

Ara