.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Aralık 2016 Perşembe

STSL 13 Fenerbahçe - Beşiktaş



Tarih:  03 Aralık 2016 Cumartesi 19.00

Stadyum: Ülker Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göçek ( BJK 8G 2B 5M / FB 17G 5B 1M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Jeremain Lens(Belirsiz) / Caner Erkin , Anderson Talisca , Aras Özbiliz

Cezalı Oyuncular : İsmail Köybaşı / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

65 Yorum:

sedila dedi ki...

Hadi kara kartalım; vurduğun gol, yolun şampiyonluk olsun..

Coolio dedi ki...

Göçek bütün kariyerini FB maçlarından çıkarmış istatistiklere bakarsak.

Abu'ya ve Adriano'ya birer gol yazıyorum..

beagle dedi ki...

Söyle açığım söyle, Fenev ne kadar i...?

sports guy dedi ki...

Bi dusunuyorum da, sanirim kadikoy'de "kazanamasak da yenilmeyiz" diye dusundugum son mac taaa 13 sene once oynanmis. Yillar cabuk geciyor.

Bizi bu mactan futbol sansi kurtarir bence sadece. Napoli deplasmaninda oldugu gibi. Ender girdigimiz pozisyonlar gol olursa ne ala. Yoksa ayni film devam.

turgay dedi ki...

ilk golü atarsak maçı alırız. vurduğumuz gol olsun.

yilmaz dedi ki...

feneri yenebiliriz. Gayet de olağan. Ama Beşiktaş hocalarının yıllardır fener maçlarında yaptığı absürt oyuncu tercihlerini yapmamak lazım. Örneğin denizli'nin bobo'yu yedek bırakıp en uçta ekrem'i oynatması gibi.

Takımın ortasahası lig için belli: ozzie atiba tolgay. atiba inler filan olursa alabileceğimiz max 1 puan olur. Aboubakar'ın çok pozisyona gireceğine garanti verebilirim ama atacağına veremiyorum maalesef :(

Fenerde kaliteli oyuncular var. Hatta bu sene önde bizden daha kaliteliler. En çekindiğim Sow ile Stoch. Önlem alabilir miyiz? Bence bizde Adanaspor'a bile önlem alacak bir defans mentalitesi yok. Ondan kelli geçiniz efem.

Umarım gg kesik yemez. Yavaş yavaş artık ideal 11'e yazmak lazım. Öbür kanatta işler iyi gitmiyor. Forvetlerimiz de yetersiz. Bu yüzden ekstrası olan her oyuncu düşünülmeli. Beck'in bir maçta gol atma ihtimali 1/50 ise gönül'ün 1/10 filandır heralde.

fabri

gg marcelo tosic adriano
atiba tolgay ozzie
quaresma abou cenk

Kadrosu ile çıkacağımızı düşünüyorum. Galibiyet bizi başakşehir'le baş başa bırakır. Hadi hayırlısı.

planck dedi ki...

aslında bu sene ilk yarılarda acı çektiğimiz maçlarda rakiplerin stratejisi geçen sene kadıköyde fenerin ilk yarı stratejisi ile hemen hemen aynıydı, defansı öne çıkartıp ilerde baskı, atiba ve ozzyi döndürmeme, kapılan toplarla hızlı hücumlar. geçen sene tam kadro çıkılan, sosalı gomezli kadro ilk yarıda top yapamadı onların 5-6 pozisyonu varken bizim tek pozisyonumuz vardı, ikinci yarı oyun dengelense de ordan 0-2 yenik ayrıldık. tabi çok efor gerektirdiği için takımlar bunu en fazla 30 dk kadar uygulayabiliyorlar, napoli hariç. napoli ilerle baskıyı çok agresif yapmadığı için oyun geneline oturtabiliyor bunu. ama benfica, başakşehir 45 dakika yaptılar ve istediklerini de aldılar. fener bunu tekrar denerse tekrar başarılı olabilir zira savunmadan uzun oynayarak çıkabilecek oyuncu profilimiz yok. tr takımları benfica kadar kompakt olmadıkları için oyun enlemesine çok fazla kısalmıyor, bunun iyi yanı 3 kişiye tek adama baskıya gelemiyorlar en fazla 2 olur verkaç veya ani çalımla kurtulup yüzünü rakip kaleye dönmek bir nebze daha kolay oluyor. fakat takım enlemesine kısalmadığı için inler'in diagonel topları daha az efektif oluyor, hatta direk top kaybına yol açtığı için olumsuz etki de yapıyor takım geri koşuyor daha çok yoruluyor vs. bu maçtaki soru fener bunu tekrar yapmaya çalışacak mı? her zamanki oyunlarını oynarlarsa maç ortada, bu taktiği kullanırlarsa ilk yarıda kopartabilirler ve deplasmanda olacağımız için bu sefer geri dönüş de daha zor olur. bu maçta GG başlarsa (ki zor) solda da kerim başlarsa (ki zor) GGnin kerimi savunma arkasına sarkıtacak diagonel paslarıyla belki bir çözüm üretmeye çalışılabilir. ama fb bu taktikle çıkmazsa kerim boşa bir hamle gibi kalabilir + GGnin kadıköy gerginliğini yaşayabiliriz. zor bir oyun olacak, benim takımdan ve hocadan en büyük beklentim ön baskıya maruz kalırsak artık bir çözüm üretilebilmesi, en azından denenmesi. skor olarak 3-0 da 0-3 de 3-3 de 0-0 da şaşırtmaz. ama 4-6 alırız :)

beagle dedi ki...

@yilmaz
Kadrona temenni olarak katiliyorum. Ama muhakkak ilk yari saçma bir kadro ile cikariz. Misal Tolgay yerine Gokhan Inler veya Necip.
Sow Persie ikilisine karşı Abu Cenk. İşimiz yukardan hallolur ancak.

Hidayet dedi ki...

işte benfica maçından sonra da söylemek istediğim şey tam olarak buydu. geçen yıl şampiyon olmuş, şampiyonlar liginde gruptan çıkmasına ramak kalmış bir takımın taraftarları kadıköykde puan kaybı üzerinde konsensüs sağlamış (yanlış anlaşılmasın, haklı olabilirler)

benim de söylemek istediğim şey buydu ; benfica ile birdaha oynasan yine sana kendi sahanda 3 gol atarlar, fakat sen onlara bir daha 3 atabilirmisin ? (ilk yarıdaki rezil oyun üzeine beşiktaşlı olanı ve olmayanı mutabıktırlar)

napoli'nin bize karşı oynadığı oyunu gördük.. iki tane daha maç yapsak 4 puan alabilirmiyiz?

onun için güzel kardeşim, ibb maçına yorgunluk bahanesi bulma. ikinci yarı golü erken buldun. fakat oyunun, oyuncuların (quaresma ,fabri, marcelo hariç) güçlü değil. olmuyor.. yapamıyorsun. madem kadıköy'den galibiyet, sözde en iyi olduğun zamanda bile çıkmaz, taraftarın bile güvenmiyor, o zaman ibb'yi yeneceksin.

o zaman ibb maçındaki futboldan dolayı ümitsizliğe düşen taraftarı kınama, ayıplama. sen napoli'yi deplasmanda yenen takımına şu fener karşısında güvenmiyorsan, polyanacılık oynama.. puan durumunu gösterme.. yenselerde arkamızda kalırlar deme.

g.gönül gibi adam aldık rakipten, hala hazırlayamadık. büyük ihtimal beck oynayacak. benim için test maçı bu maç. artık oğuzhan'ın falan kendini gösterme maçı. eğer bu maçta da silik kalırsa, direnç gösteremezse benim için küçük maçların klas adamından öteye gidemez. şenol güneş için de öyle. hazırlayacak takımı. ve kaybetmeyecek. en kötü fener'in zar zor kotardığı beraerlik olabilir. eğer beşiktaş bu maçı kaybederse, açık söyleyim karizmayı çizdirir. zorlu maçları kazanamadığı (kendi sahasında olsa da ) konuşulur. rakibinin ipini bu maçta çekeceksin. fener bu maçı kazanırsa, ilk yarıyı önümüzde tamamlar.

planck dedi ki...

Fenerden 3 yiyip kievi yenersek kimse hatırlamaz fenere yenildiğimizi. 2 maçta da berabere kalır ve gruptan çıkamazsak alacağımız "karizma çiziği" daha fazla.

sports guy dedi ki...

Fener'e karsi bile guvenmiyorsun kismini anlamadim yalniz. Sampiyon olabiliriz olamayiz o ayri da bunun yolu kadikoyden gecmiyor. Gecseydi fenerbahce son 10 yilin sampiyonu falan olurdu herhalde.

Ben basaksehire karsi deplasmanda kazanacagimizi dusunuyorum mesela, ama inonu'de zordu. Tam tersi fenerbahce icin gecerli. Mac burada olsa 3 puan derdim. Kadikoy baska bi psikoloji.

Maca cikmadan 1 puan veriyoruz deseler alirim, sakatlik vs riski de olmaz ne guzel. Kiev'e ucacak daha bu takim. Zaten kiev maci sonrasi cok saglam bir seri bekliyorum ben takimdan. Hele oradaki sonuc lehimize olursa onun ruzgarini alir yururuz.

Onemli olan bu mactaki sonuc ne olursa olsun ukrayna'ya odaklanmis ve hazir sekilde gitmek.

EC dedi ki...

herkes yazacak, cizecek..
sakin kalir, FB nin ilk 15 - 20 dk daki seyirci gaziyla dopinglenmis oyununa karsi durursak.. biz maci 2-0 aliriz..

ne seyirci ile, ne hakemle ugramamak lazim..

ne karar verilirse verilsin. maci 11 kisi bitirmeye gayret etmeli takim..

SALDIR BESIKTAS

Basar dedi ki...

Ne kadar çok karamsar var aramızda. Nağmağlup olmamızı kadere bağlayanlar, Napoli maçını şans görenler, Benfica beraberliğini küçümseyenler...

Yapmayın, bu kadar karamsar olmayın. 4 yıl önce feda diyorduk, nereden nereye geldik. Takım yanlış yapılanmaya ve çok kritik kayıplara karsin çok çok iyi gidiyor. Fizik gücü yerinde. Ikinci yarı çok daha iyi olacağız.

Fener maçına gelirsek, artık her Derbide ev sahibi takım favori. Bunun sebebi stadyumlardaki Akustik baskı. Merak etmeyin bizi de uzun yıllar evimizde Derbide yenmeyecekler (veyahut oran cok düşük olacak) bu yuzden beraberlik normal bir sonuç. Kazanır miyiz, evet Şanslı olursak kazanırız ama birbirine yakın iki takımın maçından beraberlik çıkması enteresan olmaz. Aradaki farkı da korumuş olursun. Şampiyonluğu da derbiler degil 34 macın sonucu belirleyecek. Bu yuzden biraz metanet lütfen.

Basar dedi ki...

Yahu nağmağlup ne arkadaş? namağlup

YSY dedi ki...

Aceleye mahal yok arkadaşlar. Bizim değil fenerin puana ihtiyacı var. Ağırdan alın sakin olun topunuzu oynayın.

Hidayet dedi ki...

"şampiyonluk kadıköy'den mi geçer".. evet, buralardan geçer, bu maçlardan geçer. geçen yıl stadı yok iken gs yi içerde dışarda, fener'i içerde yenmiş takım biz değil miyiz. bu maçlardan geçer. benim fobim olmadığı için "KADIKÖÖÖÖYYYYY" diye hiç düşünmedim. altı üstü fener maçı değil mi, ve biz de tarihimizin en güçlü dönemlerinden birinde değil miyiz, cl'de son maçta kazanırsak gruptan çıkmıyor muyuz ?

"fenerbahçe son 10 yılın şampiyonu olurdu" .. e adamlar ya 1 ya 2 zaten, daha ne olsun. son 15 yılın başarıda en istikrarlı takımı zaten fenerbahçe. 3 temmuz sürecini de düşünürsek, onların altından kalktığı şeyden biz kalkabilirmiydik. sahalarında her türlü psikolojik üstünlüğü gs'ye, görünen o ki bize de kurmuşlar. e daha ne. bırakalım da 1. olamıyorsa 2. oluversin. 3 temmuz olmasaydı gs zor görürdü o şampiyonlukları, bu herkesin malumu.

BurkayJK dedi ki...

Ben de karamsar taraftayım ama bunun takımıma olan güvensizlikle ilgisi olmadığını bir önceki başlıkta anlatmaya çalışmıştım.

Beşiktaş varsa umut vardır. Bir çoğunuzun dediği gibi ilk 15-20 dakikayı hasarsız atlatırsak ve ilk golü atarsak galip gelebiliriz. Öyle bir deplasmanda geriye düşersek öne geçebileceğimizi sanmıyorum. Beraberlik de çok iyi sonuç. Fenerbahçe namağlup ünvanımıza son verirse, bizim oyuncuları etkileyeceğini sanmıyorum ama onlar açısından iyi bir moral olur. Sadece, Şenol Güneş'in hedef maç kazanamaması iyice konuşulmaya başlanır.

Son birkaç sezondur derbileri izlemeyi pek tercih etmiyorum ama bu derbiyi izlemek istiyorum.

Bir yandan da Kiev maçını düşünüyorum. Umarım, derbiden psikolojik hasarla çıkmayız.

Hidayet dedi ki...

ayrıca fener'i yenemeyecek takımın, topladığı puandan birini vodafone arenada bizden almış kiev'i yenebileceğine nasıl böyle emin olabiliyoruz ben anlamadım. kiev maçı daha önemli !!! yahu kronolojide fener maçı önde. hoca q7, atiba, aboubakar falan dinlendirecek de kiev maçına mı saklayacak ? benim mi haberim yok. kimse kiev maçı önemsiz demiyor ki. tabi çok önemli de bunun fener maçıyla ne ilgisi var ? siz derbiyi önemsizleştiriyorsunuz ya da öyle görmek istiyor olabilirsiniz, fakat bunun kiev maçıyla alakası yok.

fener maçı basbayağı test'tir. deplasmanda napoli hariç hiçbir zorluk derecesi yüksek maç kazanamayan takımım içn test'tir, kaybederse dünyanın sonu değildir, fakat takım hakkında belirli sinyaller verir. derbileri kzanarak on senenin onunda da şampiyon olunamasa da , kazanmadan da 2003-2016 olunuyor malesef. 2009 da Sivasspor çekişilen yılı saymadım,çünkü derbi sonuçlarını hatırlamıyorum. 2003 de ise içerde dışarda 3 puan dı

Hidayet dedi ki...

şunu da unutmayım, ben benfica ile 3-3'ü küçümsemiyorum. mükemmel bi geri dönüş. fakat forvetleri karşı karşıya 4. golü atsaydı, hezimet olurdu. gs'ye karşı kazanacağımız maçı, aptallığımız yüzünden berabere bitirdik, benfica maçı, kiev açı. tam tersi benfica maçı beni fener maçında daha umutlu kılıyor. fakat şunu kabul edelim tarihte 3-0 dan 3-3 ler nadirdir. eğer benficayı sahasına gömüp 3 gol atabiliyorsak, fener'e da yaparız diye düşünüyorum. yeter ki psikolojik olarak ezilmeyelim ve gol yemeyelim

Unknown dedi ki...

bir çok kişi yazmış zaten derbileri kazanmakla şampiyon olunmuyor diye.sadece spekteküler sonuç olmasın yeter.(fb nin bize karşı kazandığı farklı skoru bilen var mı?)

mesela geçen sene osmanlı maçının son düdüğü çaldığı an kadıköy'de ki 2-0 lık yenilgiyi aklına getirip üzülen varmıydı aranızda?

emruli dedi ki...

@hidayet nurügengi

Söylediklerinin neredeyse tamamına katılıyorum ancak yorumların (İngilizce tabir için kusura bakmayın) hep Beşiktaş deterministik. Bu maçı sadece Beşiktaş üzerinden okuyamayız. Son maclarda formda, zor gol yiyen, tek tek bakıldığında oyuncuları kaliteli bir takımla kendi sahasında oynuyoruz. Bu şartlarda Beşiktaş'ın formundan bağımsız olarak beraberlik kötü bir sonuç değil bence. Kaldı ki bu Beşiktaş gecen seneki Beşiktaş'tan daha kötü, tersine Fenerbahçe geçen senekinden daha iyi.

Volkan dedi ki...

Ev sahibi takim , saha ve hakem avantajiyla maça basliyacak olsa da , Besiktas kaybetmeme gelenegini sürdürecektir.Fener ne kadar formda gorunse de bizim gibi disli bir takimla oynamadi haftalardir(manchestar dahil)en kotu beraberlik diyorum..

berthelemy dedi ki...

Yarın bırakın galibiyeti beraberliği almamız bile herşeyin çok çok denk gelmesine bağlı. Bu hakkımızı da bu sene yeterince kullandık bence, bir daha olmaz o iş.

Kadıköy'de yenilmek tabii ki normal ama insanların karamsarlığının sebebi takımın bir oyun planı olmaması.

Fenerbahçe'nin hücum seçeneklerine bakıyorum;
Van Persie'nin bitiriciliği
Sow'un dinamizmi, ceza sahası etkinliği
Volkan Şen'in driplingleri
Alper'in ortadan defansı delmesi
Şener, Hasan Ali'nin kanat bindirmeleri
Josef veya Topal'ın ileri çıkıp 2'ye 1'lere katılması

Beşiktaş'a bakıyorum;
Quaresma'nın şapkadan tavşan çıkarmasını beklemek
Tolgay ve Oğuzhan'ın Aboubakar'ı defans arkasına kaçırması

Bunu dışında fark yaratacak bir taktiğimiz yok. Herkes reaktif oynuyor. Bu takım sezon başından beri hücum yapamıyor. Doğru düzgün top oynamıyor, Quaresma'nın ayağına bakan bir modern futbol takımı olabilir mi ya soruyorum. Yarın bol bol top ayağımızdayken oyun kuramayıp çıldırdığımızı ve sonunda topu kaybettiğimizi görücez. O yüzden ilk mağlubiyet tüm bu sorunların altını kalın çizgiyle çizmiş olucak. İnsanlar da Kadıköy'de mağlubiyete değil bu duruma üzülüyor zaten.

Namağlup olmamızın tek sebebi fiziksel ve mental olarak güçlü bi takım olmamız. Puan alırsak da sırf bu yüzden alırız ama ben bu sefer yeteceğini sanmıyorum. %50 galibiyet oranıyla namağlup diye övünmek de komik.

Fener 2-0 alır. Goller: Sow,Alper.

Volkan dedi ki...

Van percie'nin biticiliginden,sow'un dinamizminden vs.fazlasi oynadigimiz napoli benficada vardi.bu takim oyun icinde care bulacak ve sistem degistirecek bir ekip ve ne kadar bazilarini elestirsek de fenerden daha karakterli bir takim.yeter ki gecmis yilllarin psikolohisine kapilmayalim.yerel faktorleri munimize edelim.besiktas ise konu umutsuzlyk mevzu bahis olamaz.

beagle dedi ki...

Abi şu Benfica maçında ilk 3 golü Fener yedi, sonra ikinci yarı Beşiktaş geldi 3 salladı havasindan bir kurtulsak.
Geçtiğimiz 3 sezonda, Bilic takima dar alanda modern futbol oynamayi öğretti, aldigimiz potansiyelli gurbetçiler takim oldu, dogru birkaç yabanci yakaladik, is yapmayan yabancilardan kurtulup Veli de sakatlaninca Sampiyon olduk.
Bu seneye bu gelismelerden sadece takim olma kaldi. Mesafe uzadi, oyun gucumuz ve bitiriciligimiz cok azaldi. Transferle kazandigimiz kadro genisligi ve gol opsiyonlarini ise sakatliklarla bir sureligine kaybettik.
Abu kazmasina bel bağlamış FB macina çıkıyoruz, adamlar ise istim üzerinde. Kariyerini BJKye gol atmak üzere kurmuş Sow dahil.
Sağli sollu şamar yiyecegimiz bir maca hazır olalim. Direnirsek, savunursak, kosarsak, mac oncesi buyuk laflar etmez, "favori değil" kalabilirsek bir şansımız olabilir.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Bu kadar negatif yorumu herhalde totem olsun diye yapiyorsunuz.

18 mactir yenilmeyen bir takim var hem lig hem avrupa'da.

Gecen sezonla karsilastirmayi birakin artik. Sahaya cikan her adamda winner mantalitesi var.
Abu, Cenk, Adriano, Oguzhan, Quaresma (ki hayatinin sezonunu geciriyor), Fabri, vs...

Gecen seneki Ismail Koybasi, Kerim, Olcay, Tolga\li kadro degil bu. Beck bile fark yaratiyor gecen sene ile.
Evet Abu bir Gomez degil ama yirtici ozellikleri olan bir oyuncu.

Kart cikmazsa bu maci rahat aliriz.

Huzeyfe dedi ki...

Yil olmus 2017 hala Bilic diyen var.
Tarihinin en balli derbisinde 10 kisilik rakibine maci ve oyunu vererek lig 3.lugunu o haftada garantileyen, modern futbolun kurucusu Bilic hazretleri beydir aslinda onun tam adi.

Unknown dedi ki...

Biliç değil piliç, şen piliç.! Korkak tavuk,hödük! 3-3 lük maçı örnek vermişsin sonra ki sene emenike'nin forma çıkarma skandalı ile hatırlanan maçta yenilmeyi başarmış bir futbol alimidir kendileri..!

carlito dedi ki...

bu kadar çok yenilgiyi kabullenmişlik, takımın çok daha kötü olduğu dönemlerde bile olmamıştı.. ligin tepesinde olduğumuz, cl'de bugüne kadarki en iyi performansımızı gösterdiğimiz, yenilmezliğimizin sürdüğü bir dönemde bir kadıköy derbisine bu kadar umutsuz yaklaşılacağını hayal bile edemezdim!
daha önceki yorumumda ben de fener'i favori gördüğümü söylemiştim (ki doğaldır, kadıköyde maç) bunun sebebi olarak da içerde oynadıkları tüm derbilerde uzun zamandır süregelen bir psikolojik üstünlükleri olmasına bağlamıştım, bizden daha iyi olduklarından değil diyerek de altını çizmiştim..
ama sonuçta fenerbahçe bu arkadaşlar, en kötü zamanlarımızda bile kafa kafaya oynadığımız veya tokatladığımız fenerbahçe.. her zaman onlara ters gelen ezeli rakip biz olmuşuzdur, bize gs'nin, gs'ye fb'nin ters gelmesi gibi.. ben bu maçta yenik duruma düşmezsek galibiyeti çok yüksek ihtimal görüyorum.. geriye düşersek de beraberlik mümkün.. ha, mağlubiyet olamaz mı, o da düşük bir ihtimal değil elbet, ama yapılan yorumlar gerçekten çok şaşırtıcı, adamların son 1 aylık vasat üzeri performansları fazla etkilemiş bazı arkadaşları, napoli deplasmanı öncesi bile bu kadar yenilgiyi kesin gören yorumlar okumamıştım! umarım ters teper ve Beşiktaş bizi utandırır diyelim, başka ne diyim..

sahaya çıkacak 11'de Kerim sürprizinin olabileceği konuşuluyor.. aslında ben de kenarda sağlam bir kozumuzun olması gerektiğini ve bunun da Cenk olması gerektiğini düşünüyorum, ama Kerim ile başlamak istenen sonucu verir mi, ondan emin olamıyorum.. Kerim oynamazsa geriye kalan seçenekler Olcay ve Ömer.. Ömer'i seçmesi de büyük sürpriz olur zaten.. sol açık haricinde geri kalan kadro hemen hemen belli gibi, sadece sağ bekte kimin oynayacağı belirsiz.. ben olsam Gökhan'ı kullanırdım, ama Beck'i oynatacakmış gibime geliyor..
eğer maçı istediğimiz gibi bir skorla bitirirsek bence en büyük pay Fabri'nin olacak..

not: zar zor bilet parası denkleştirip, biletlerin satışa çıkacağı saatte işi gücü bırakıp passolig sitesinde nöbet tutup beklemenin sonucunda Beşiktaş'a ayrılan tüm biletlerin tükenmiş olarak satışa çıktığını (!) gördük.. sonradan öğrendik ki, biletlerin tamamı birileri tarafından yapılmış bir liste doğrultusunda kulüp yönetimi tarafından önceden dağıtılmış.. (Çarşı ve çok sayıda derneklere)
bu hukuksuzluk yetmiyormuş gibi, bunu da hem passolig hem yönetim insanlardan gizleyerek biletler satışa çıkacakmış gibi davranıp, benim gibi binlerce insanı enayi yerine koydular (gerçekten satışa çıksa saniyesinde sitedeydim, alamamam imkansızdı)
böyle bir terbiyesizlik ne görülmüş, ne duyulmuştur.. hakkımızı helal etmiyoruz, bunu böyle bilsinler!..

carlito dedi ki...

tutturamıyoruz ama bir de skor tahmini yapayım, içimden geldi.. benfica maçında aboubakar'ın gol atacağını tutturmuştum en azından :)

F.bahçe 0-1 Beşiktaş

gol: Quaresma
;)

yilmaz dedi ki...

Gol atması şansa kalmış takım resmi maçlarda en son ne zaman gol atamamış bi bakmak lazım. Ne şansmış arkadaş her maç bizimle.

Yahu arkadaş favori fenerse fenerdir deyin olsun bitsin, bu önerinizi destekleyecek bir sürü veri varken elinizde niye bizim takıma çekirge muamelesi yapıyorsunuz yeminlen anlamıyorum?

cochise dedi ki...

Ben de bizi favori görmeyenlerdenim. Bunun temelde iki sebebi var:

1) Asıl ve ana sebep bizden kaynaklanmıyor. Türkiye'nin ve Kadıköy'ün şartlarından kaynaklanıyor. Nerede ve geçmişte neler yaşadığımızı unutmamak lazım. Şu an Avrupa'nın en iyi takımları hariç her takımının oyuncularının formaları çıkar bizim formaları giydir favori yine Fener olacaktır. Hele ki Hüseyin Göçek yönetirse.* (Not: Hakem bizi yakacak anlamında söylemiyorum. Maç önü değerlendirme yaparken kullanılacak bir veri olduğu için yazdım bunları. Belki de iyi yönetir ama elimizdeki veriler bunun daha düşük bir ihtimal olduğunu gösteriyor). Son üç yıla baktığımızda neler görüyoruz, hakemin kulağının dibindeki “f…” kelimesinin duyulmaması. Olcay’ın orta sahadaki dokunmadan hallice bir faulünde ikinci sarıdan kırmızı alması. (misal o maç olimpiyattaydı, Kadıköy’de derbide Topal’ın böyle bir kırmızı kart gördüğünü düşünün) Formayı çıkarıp sahayı terk eden adamın fark edilmemesi. Bizim bir oyuncunun parmağı rakibin gözüne geldiği için kırmızı veren hakemin tam olmasa da bir kafa atma girişimine kırmızı verememesi. Yine aynı maçta 11-10 giderken (tamam çok da iyi oynamıyorduk ama pozisyon falan da vermiyorduk. 11-10 biraz daha girse Fenerin pili kalmayacaktı) Necip-Caner pozisyonunda birbirini çeken (hatta belki daha çok çeken Caner’di.) iki oyuncudan birine ikinci sarıdan -ki pozisyon da rakip sahadan bizim sahaya geçerken ve de takım yerleşikken yani kontra falan da değil- kırmızı göstermeler. Tekrar ayazayım amacım hakem dillendirmek, bizi yakacaklar pesimistliğine girmek değil. Sadece geçmiş durum üzerinden beklentiyi göstermek. Yoksa benim anlayışım hakemler bizi doğruyor demek yerine hakemi de yeneceksin kadar olmasa da hakemi de yönetmeye çalışmak. (Ayrıca bu tip maçların benzerini hatta daha azını geçen yıl yaşayan Fenerliler bir yıldır o maçtan bahsediyorsa biraz da bizim bahsetme hakkımız olsun derim)

Yani bu bir Avrupa maçı olsa maçın favorisi Kadıköy avantajıyla en fazla beraberlik olurdu. İbreyi de bize yakın görürdüm. Ama sevsek de sevmesek da hayatın ve bu ülkenin gerçekleri de var.

2) İkinci neden ise bizle alakalı olan. Sonuç olarak iyi gitsek de tam olarak bir oyun oturtamadığımız gerçek. Kabahat Hocadadır yok geç/yanlış transfer yapan yönetimdedir yok oyuncuların formsuzluğudur tartışması sabaha kadar yapılır. Ben bu yılın sonuna kadar oturmuş bir takım beklemediğimi hep söyledim. Hocanın yaptıkları doğrudur yanlıştı o ayrı ama çok geç oluşmuş ve bir önceki yılın düzeniyle bambaşka anlayışa sahip transferler varken ve birden çok önemli maçlar başlamışken bir şablon oluşturmaktan ziyade her maçı nasıl kurtarırız diyen bir anlayışa kızamam açıkçası. Üstüne üstlük sezon başlarında sonuca gitmenin 3 yolundan (Q7-Caner-Talisca) ikisinin sakatlanması da az buz bir handikap oluşturmadı.

Özetle favori değiliz. İddia oranları da bunu gösteriyor. Birden fazla faktör değerlendirildiğinde bu durum şaşırtıcı da değil. Ancak favori olmamak maçı kazanamayacağımız anlamına gelmiyor. Misal Sow’un son dakika golüyle (Run Necip Run) yenildiğimiz maçta klasik Kadıköy deplasmanı atmosferi hiç oluşmamıştı. O maçta durumu anlayıp ona göre oynayacak akıl ve tecrübe gösterememiştik. Bu nedenle taktik ya da kadro kadar normalden de fazla sakin kalmak ve akıllı oynamak da önemli. Yani maç başında saçma sapan bir gol yememek, kırmızı kart görmemek, gereksiz yere hakeme fırsat yaratmamak çok önemli. Oyundan bağımsız olarak bunları yapar ve ilk yarıyı sorunsuz geçirirsek ikinci yarı vurur geçeriz diye düşünüyorum. Yine de benim için Beşiktaş tarihinin belki de en önemli maçlarından birine çıkmamıza 3 gün kala sakatlık ve moral bozukluğu olmadan şu maçı geçirmek her türlü skordan değerli.

cochise dedi ki...

* Hüseyin Göcek’in yönettiği FB maçlarını 34'e tamamlarsak 83 puan yapıyor. Biz ise 58 puan. Oysa son 10 yılda yalnızca 2 kez 58’in altında kaldık ve ortalama puan son 5 yılda 65 son 10 yılda 66. Fener ise on yılda bir kez 82’ye çıkmış; ortalama puan son 5 yılda da 10 yılda da 70. Demek ki bu hakem Fener’e şanslı geliyor bize ise şanssız!!

Not; 2010-2011 senesi sayılmazsa iki takım arasındaki son on yılın ortalama puan farkı 2’nin altında düşüyor. 3 kez Fener’in üstünde yer almışız 6 kez de onlar. Oysa algılar bambaşka. (Bknz: http://eksibesiktas.blogspot.com.tr/2015/06/son-25-ylda-uc-buyukler-ve-besiktas.html)

İlginç not FB son 5 yılda 3 kez 74 puan almış. Bizim son on yılda aynı puan almışlığımız yok.

Bir diğer ilginç not 2011’den bu yana her yıl bir öncekinden daha fazla puan almışız.

planck dedi ki...

@carlito deplasman biletlerinin 23 saniyede tükendiği okumuştum ama ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

biliç konusunda benim düşüncem, devre arası gelsin 2 hafta takım boyu, bloklar arası mesafe defansif duruş konularına bir ayar çeksin bu sırada şenol hoca da kafa izni yapsın bi restart atsın kendine. 2. yarıya çok sağlam giriş yaparız. :)

beagle dedi ki...

Bilic kötü bir final maçı hocasi ve bizce korkak bir 11 seciciydi. Oguzhani anlamamış, kullanmamış olmasi büyük gösterge. Gitmeliydi.

Ama Beşiktaş'a sahada ne kattığını anlayamadiysan yorum yapma be kardeşim. Adam bilimsel makalede refere edilecek iş yapti. Bir önceki mal TDnin 8 yediği Liverpoolu eleyip evine gönderdi. Daha uzun yillar atifta bulunulur. Keşke yapamadığı kismi birakip yerleşimden sorumlu yardimci hoca olarak uzun seneler bizde çalışsa.

YSY dedi ki...

@beagle

Ondan sonraki maç ise brugge un hocası efsane şekilde bilic i outcouch edip evimize geri göndermişti. Bilic i severim iyi hocadır illaki katkısı olur ama buraya kadar fakat milli takımın başına gelsin isterim mesela. Şimdikinden çok daha iyi oluruz. Derler toparlanır.

Herneyse konu fener maçı. Hazır başakşehir puan kaybetmişken fenerin iyice iştahı kabaracak. Daha baskı altına girdiler. Biz sakin kalalım yeterli

Carlito dedi ki...

@planck

deplasman biletleri 23. saniyed tükenmedi, hiç satışa çıkmadı! sadece çıkartmışlar gibi gösterdiler.. saat 14te satışa çıkacak olan biletler daha o günün sabahı sözünü ettiğim listede bulunan kişilerin passolig kartlarına yüklenmeye başlamıştı bile! bizzat kendilerinin itirafları var..

her neyse maça odaklanalım.. aboubakar 11'den çıkartılacak deniyor, neden bilmiyorum, hastalık falan galiba.. bence hiç iyi olmadı, ama iyimser olmak istiyorum, hayırlısı bakalım...

Carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Kerim icin son sans, oldu oldu yoksa ara donemde kiralanir diye dusunuyorum.

Puana bizden cok onlarin ihtiyaci var. adam sana topu verecek, kritik yerlerde baskiyla kazanmaya calisacak( biraz da faulle tabii). Tahminim 1-1 veya 2-2, yine geriden gelip beraberlik. Ancak oyunu 60'a kadar tutarsak aciklardan yararlanip kazanabiliriz. Gecen seneki gibi ceza sahasi civarinda sacma faul yapip duran top attirirsak degil 60 10 dk bile zor olabilir.(o sozde faulu yapan da Tosic idi yanlis degilsem)

muhtemelen cok zor bir mac olacak cunku fener sabreden ve seyircinin destegiyle oyun temposunu kontrol edebilen bir takim.atip kapanip maci alma ihtimali az buz degil yani. Bir de form olarak yukselisteler, onu da unutmamak gerek.

hatirlarsaniz gecen sene gomezli gokhanli kadro bile kontrataklarla 3-2 kazanabilmisti. Bu sene hizli oyun degil kanatlardan gidiyoruz aslinda formunun zirvesinde bir q7 var ve sacma sekilde oyundan dusmezse hasan ali'nin oldugu kanadi delebilir. Ancak kerim top tutamaz, cenk sacmalar, oguzhan hocanin yanlis tercihiyle bulundugu konumda yine kaybolursa (tolgay olmali orada) biz q7 nin yere dusmelerine gokhan'in takismlarina bakarsak, ne oldugunu anlamadan paketleniriz. Bu arada belirtmeliyim ki abu'nun ilk 11 baslyacagini dusunuyordum, cenk'in oynamasi eger ekstra motivasyona sahip ise dogru gorunuyor. Onu da macta gorecegiz.

Senol hocanin mac icindeki oyuncu muhtemel yer degistirmelerini ve mac boyunca yapacagi degisiklikleri merak ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Kadro super; iyi birseyler olacak sanki....

beagle dedi ki...

@Esat
Bizim maçta sabretmezler gibi geliyor. Erken gol yemezsek şansımız olur. Kerim işi bir umuttur. Belki vurduğu gol olur bu hirsla...

Huzeyfe dedi ki...

Ne sut attik, ne ceza sahasina girdik. Dunyanin en kotu maci.

planck dedi ki...

ilk yarı oynanmasa da olurdu 3 taraf da (hakem dahil) 0-0a bağladı. bizim tek şutumuz yok fenerin 1 şutu var kaleyi tutmadı. ülkenin müthişli derbileri..

hayalet dedi ki...

Adamlar kornere bile itiraz ediyor. 2. yarı itiraz şiddeti dahada artacak. Kaleye şutumuz dahi yok. Hataya meyilli bi takim fb. Biraz zorlasak olacak.

Huzeyfe dedi ki...

Oyle bir mac ki bir yandan Besiktasli olarak bu macta hayatta gol olmaz diyerek en azindan berabere kalacagimizi dusunuyorum, ote yandan hayatimdan 2 saati su rezilligi izlemek icin harcadigima uzuluyorum.

Mayor dedi ki...

Bu kerim frei necidir?
Takimda yeri olamaz artik.

YSY dedi ki...

Aq bir kerede yenin gelin ya. 0-0 a yatmak şampiyona yakışır mı ya.

planck dedi ki...

ankaragücü gençler maçı fln gibi oldu ben birşey anlamadım. bizim takımda kimse istemedi, ısırmadı maçı. şenol hocanın planı bence işledi az biraz. fenerin teknik ekibi bizden baya korkmuş savunmayı hiç bırakmadılar. biz de biraz takım gibi durunca sahada bağladık maçı. eforlu maç olmaması da iyi oldu. istatistiklere göre maçın adamı açık ara gökhan gönül. o da hoşgelmiştir artık herhalde.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Gol atmaya mecali olmayan Fenerbahçe'yi oyuna sokarak zorla puan verdik .

Hocayı anlıyorum , Dynamo Kiev maçı tarihimizin en önemli maçlarından biri . Ben de o maça daha zinde çıkmayı tercih ederim ama 0 şut ile maç tamamlamak yine de sinir bozuyor .

Hadi ilk yarı tamam rakip sahadasın seyirci baskısı var, rakip bir seriyle gelmiş çıkışta filan kontrollü oynarsın ama görüyorsun adamların bir bok yapmaya hali yok bari ikinci yarı az ileri çıkar takımı be hocam ...

Beraberlik iyi sonuç orası ayrı .

Armagan dedi ki...

Mactan once beraberlik verelim, yorulmayin dense blogun buyuk cogunlugu kabul ederdi.Nasil oynadigimizdan cok sonucun onemli olduguu bir macti, o acidan fena sonuc almadik.
Akillar kesinlikle Kiev macindaydi, sali gunu bu oyuncular tarih yazacak insallah.
Hala namaglup!

Emrah dedi ki...

Kiev'i yenersek keyfimiz yerine gelir.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş ne yapsın yapsın ortasahasını güçlendirsin. sosa'yı mı getirir, adam mı bulur bilmem. oğuzhan'dan beyin falan olmaz zor maçlarda. bir de sürekli el kol yapıyor. sanlki 40 yıllık kaptan. önce bi oyna da sonra soyun orkestra şefliğine. ortasahamızın fiziken de güçlenmesi gerekiyor. çelimsiz, tıfıl adamlarla olmuyor. beşiktaş istese de fener gibi basamaz bu ortasaha ile. preslerimiz de anlık ve kişisel. canı isterse biri pres başlatıyor, diğerleri uyuyor falan. cenk zaten olmaz, kerim'im kanadı olmaz. ha tabi muhakkak sezon arasında daha iyi olacaz. her milli maç arasında daha iyi olduğumuz gibi !!! kişiliksiz, silik futbol

BJK4EVER dedi ki...

Tam bekledigim gibi mac oldu. FB'nin savunma arkasina adam kacirmak disinda hicbir hucum organizasyonu yok. Savunmayi geride tutup adam kacirmayinca ve tempoyu dusurup topu ayagimizda tutunca gule oynaya aldik 1 puani.
3 puan bu ofansif gucle cok zor olacakti zaten, ki olmadigina sasirmadim. Cenk ve Kerim'den biraz daha uretkenlik beklerdim, ama onlar da kotuydu. 1 puan bizim icin yeterli, asil sinav Dinamo Kiev maci olacak. Gule oynaya aldik 1 puani.

cochise dedi ki...

Fener oyunu kitleyeyim arkaya atılan bir topla işi bitiriyim anlayışla çıkmış. Gökhan savunmada osn maçlarda olduğu gibi oynasaydı bu plan tutardı. Biz ise madem öyle oyun kitlensin 2. yarı bunlar yorulur ben oyunu alırım gibi çıkmıştı. Aslında Abou girince iyi de bir hareketlilik getirdi ama bugün Ayman tarafı daha ağır bastı. Hele iki tane pozisyonu çok pis harcadı. Son iki değişiklik erken gelseydi net bir şekilde oyuna hükmederdik zaten maç boyunca yapmadığımız etkinliği son dakikalarda yaptık (abu'nun ilk girdiği anlar hariç) ama iki sakar adamı oyuna epey geç almasını da anlayışla karşılıyorum. Başka maç olsa neyse de bu maçın son anları sakarlık kaldıracak gibi değildi. Bu kısır oyun yenilgiyle bitse demoralize olurdu takım.

- Hep gereksiz faul ve kartlarına kızdığımız necip ilk kez doğru bir sarı kart aldı.

- Quaresmanın aklının içinde bir çocuk olduğuna inanıyorum. Sarı gördüğü pozisyonda ve benzerlerinde hep o inanmaz ve nolduğunu anlamaz surat var yüzünde. Rakibin çakallıklarına hep şaşırıyor ve kızıyor. Oysa karşıda rakibin rüzgarını hissedince sürekli yerlere düşen bir oyuncu grubu var. Hasan Ali-Alper-Volkan Şen- Josef- Şener ne kadar çirkin ve çirkef karakterler. Tosiç şunlardan birini koltuk altı yapsa diye çok dua ettim. Yeltenmedi de değil :) Bu volkan Şen avrupada herhangi bir maçı sarı görmeden tamamlayamaz. Diğerleri çakal da bu volkan Şen zihni problemleri var. Zaten bu kadar yetenekli bir oyuncunun bir türlü olamaması ancak akılsızlıkla açıklanabilir. Bütün bu karakterler dururken Kjaer gibi düzgün adam gördü ya sarıyı kaderin cilvesi.

- Hakem korktuğumuz gibi bir maç yönetmedi. Şu maç ezilmemize izin verseydi bambaşka şeyler konuşuyorduk. Yaptıkları faullerin yarısını veremeyebilirdi. Yani fauldü ama Kadıköy derbi standartında kolay atlanılır şeylerdi. Geçmişte yediğimiz aşırı baskılar biraz da bundandı. Hakemin böyle bir maç yöneteceğini bilsem favori beraberlik derdim.

-Kerim'e çok kızılmış ama Kerim budur. 90 dakika oynamasıyla 10 dakika oynaması arasında bir fark yok. Oyuna pek katkı yapmaz ama skora her an katkı yapabilir. Benim içim Kerim halan son 20-30 dakika oyun giren ortalık karıştırıcısı. Daha fazla bir rol biçemiyorum kendisine.

- Sakatlık, kırmızı vs. olmadan bitti maç. Şimdi top Salı gününde. O maçı alsak da almasak da yeniden avrupa başlayana kadar olan süreyi iyi kullanıp takımı oturtup biraz puan farkı yapmak da gerekir. Tabii en az iki takviye de şart. Bu ön alan grubuyla ve hatta bu stoper grubuyla buraya kadar çok iyi bile getirdik.

Son not: "Yine de benim için Beşiktaş tarihinin belki de en önemli maçlarından birine çıkmamıza 3 gün kala sakatlık ve moral bozukluğu olmadan şu maçı geçirmek her türlü skordan değerli." yazmıştım buna uygun bir maç bitti.

Barreto dedi ki...

Tipik bir 0-0 oyunu oynadık, temponun yükselmesine izin vermedik. Şansla belki bir duran top golü atabilirdik, başka türlü gol imkansızdı. İki gün sonra Kiev deki maç düşünüldüğünde mantıklı bir oyun ve güzel sonuç oldu. Geçen sene Kadıköy'de yenilmistik. Hala yenilmez olmak güzel.

Unknown dedi ki...

Sahada Adriano-gg ve normal bir kaleci olunca demek ki saçma sapan goller yenmiyor derbide. Düşünün şu maçta serdar-ismail-tolga olsaydı? Nerede uçan adam sow,rüzgarın oğlu lens,messi volkan...uzatmaya gerek yok yenilmedik.

cochise dedi ki...

@ Schwarz-weiß
Yazmayı en çok istediğim şeyi atladığımı fark ettirdin, sağol. Bütün diğer şartlar aynı olsaydı ve kalede Tolga olsaydı. Rakip en az 10 belki daha fazla atak ve 2-3 daha fazla baskı anı yakalardı. Ayaklı kaleci dedik durduk. Fabrinin ayaklı olduğunu bilmediğimden transfere kızmıştım ama benim beklentim; 'maç alıp vermesin ve ayağı iyi olsun yeter'di. Fabri de sağolsun libero temizliğinde ayağa sahip ..

Emrah dedi ki...

Bu sezon ligde isabetli şut olmayan tek maçta ligtv maç özetine otu boku koymuş ama Van Persie'nin Tolgay'ın ayağına arkadan bastığı ve kart görmediği pozisyonu koymamış.

Unknown dedi ki...

Fabri bize resmen gomez etkisi yarattı kalede.adeta iliklerimize kadar ısıtıyor bizi...kaç yıl oldu böyle bir kaleci ile derbi oynadık.hatırlamıyorum! Zalattan itibaren kaleci repartuarım olmasına rağmen..

Zaitsev dedi ki...

Görünüşe göre beraberlik için maça çıktık ve istediğimizi aldık. Skrtel'in pozisyonu hariç net bir pozisyonları da yok. Bizim ileride Cenk ile pozisyon bulma şansımız yoktu ve zaten bulamadık. Fizik olarak 2 stoper arasında ezildi. Aboubakar hastaymış 2-3 gündür. Abu sağlıklı olsa ilk yarı Abu ile yıpratıp sonra Cenk ile devam etsek daha etkili olabilirdik.

Fener orta sahada etkili baskı yaptı. 2ci yarı belki Gökhan İnler ile uzun top zorlasak daha efektif olabilirdi ama sanırım hoca onu Kiev maçına sakladı.

Kerim etkisizdi ama uzun süre maç oynamayıp 3 günde yaklaşık 180 dakika sahada kalmaz zor. Ne olursa olsun 2 kanat oyuncusu ile oynamalıyız.

Fabri çok büyük bir etki yaptı. Saçma goller yeme potansiyeli var ama içim rahat maçlarda artık. Kaleciye neredeyse hiç basmadı Fener. Tolga olsa kamikaze dalışları yaparlardı...

BurkayJK dedi ki...

Real Madrid son dakikada attı, yine yenilmedi. Ünvanı Madrid ile paylaştığımıza mı sevineyim, bir türlü tek başımıza kalamadığımıza mı yanayım? :)

beagle dedi ki...

@Cochise
Hocam çoğu şeyi söylemişsin. Abu nun olumlu yanina ihtiyac oldugu kesin. Yani fizik gücü olan biraz da kosabilen forvet. Ama abi kazmaligi anlatilir gibi değil. Top istop edemez, yan pas atamaz, karar veremez... Son dakikada kendi ceza alani önünde bir taraf bomboşken riskli tarafa top atip kaptirmak nedir ya? 6 milyon euroluk gerizekalilik transferi...
İşte bu nokta sizlerin de bahsettiği sahada Ismail Tolga ben de ekleyeyim Sivok veya Veli olsa, durduk yerde bir gol yer ve cikaramazdik. Arkadaki gelismemiz kutlu olsun. Devre arasi bir düzgün forvet bir gol bilen kanat...

Huzeyfe dedi ki...

Kadikoy ve Telekom deplasmanlarinda futbol oynanmaz. Son 4 yildan beri izledigim ilk deplasman derbisiydi. Sahsen pisman oldum.

Mactan once Sow ne bicim, Persie ucacak, Lens sokacak, rezil oluruz, vs. gibi yorumlar yaparsaniz mac sonu yorumlariniz da afaki olur. Devre arasinda transferden cok Talisca'nin geri donmesine ihtiyac var. Devre arasi transferinden iyi birsey cikmaz (Gokhan Tore ve benzeri bir durum olmazsa). Bence takim icinde toparlanma lazim. Olcay ornegin gecen seneki sampiyonlukta Quaresma kadar pay sahibidir. Toparlanmasi lazim. Talisca da donunce skor opsiyonu olarak iyi noktaya geliriz.

Yorum Gönder

Ara