.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Aralık 2016 Çarşamba

Karne: Dinamo Kiev 6 - 0 Beşiktaş


Goller: -
En iyi üç: Fabricio Agosto, Gökhan Gönül, Ricardo Quaresma
En kötü üç: Vincent Aboubakar, Dusko Tosic, Tolgay Arslan

Karne:

Şenol Güneş4.0
Beşiktaş3.7
Dinamo Kiev5.3
Craig Thomson0.2


Fabricio Agosto5.9
Dusko Tosic2.2
Marcelo Guedes4.3
Adriano Correia3.8
Andreas Beck (29')3.3
Atiba Hutchinson4.3
Oğuzhan Özyakup2.9
Tolgay Arslan (46')2.4
Olcay Şahan (46')3.6
Ricardo Quaresma (70')4.4
Vincent Aboubakar (56')1.5


Gökhan Gönül (46')4.4
Cenk Tosun (46')4.0
Kerim Frei (70')3.4


Takım Ortalaması3.6

Anket: 34 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

39 Yorum:

sports guy dedi ki...

Canlari sagolsun.

turgay dedi ki...

hatalardan ders almak lazım. bu maçta bize ders olsun. tosic'in hataları, oğuzhan-tolgay uyumsuzluğu, yanlış yapılan veya yapılmayan transferlerin neler götürdüğünü görmek lazım. şenol hoca da şapkasını önüne koyup maçları daha iyi analiz ederek inatlarından vazgeçmesi gerektiğini umarım anlar. şampiyonlar ligi sezonunu böyle kapatmak çok üzdü. çabuk toparlarız umarım. çünkü mayıs ayına daha çok var ve bir şampiyonluk ortada halen. kafamızı kaldırıp önümüze bakma zamanı. ama yine de hataları unutmamak lazım.

yilmaz dedi ki...

keşke geçen seneki gibi kendi oyuncumuzun hatasıyla elenseydik. Böyle elenmek çok koyuyor adama. O şerefsiz'in yardımcısına bakarkenki tedirginliğini hatırladıkça sinirimden ağlayasım geliyor. Şerefsiz herif, o kadar emin değilsen verme. Bi tarafta penaltı + kırmızı kart diğer tarafta sadece verilmemiş bir penaltı maçın daha 20 küsürüncü dakikası.

Avrupa ligi için hiç istekli değilim. Zaten bu senelik bu kadar travma yeter. Bugünden tezi yok yönetimin hocanın bu seneki hedeflerimiz arasında avrupa yok demesi lazım. İlk turda elenip şampiyonluğumuza bakmalıyız.

planck dedi ki...

Bu maçın karnesi falan olmaz. 30dk maç yaptık -10 derecede tam ısınıyorken bitti maç. Oyuncuları ve teknik kadroyu en az suçlayabileceğim elenme oldu. Dortmund oyuncularını koy bizim takıma yine çıkamazdık. Nasıl bir "objektiflik" ve vicdanla takımı eleştirebiliyorsunuz anlamıyorum, herkes norveçli soğukkanlılığında. ayakları yere basmayan beklentilere dayalı eleştriler. Tosiçi juveden 10M a almış olsaydık ki bu maça kadar performansı bu kıvamdaydı böyle eleştirilmezdi. Takımın değeri 700Mda olsa, 2CL kupası kaldırmış td de yönetse tatmin olamaz durumdasınız. Yönetimi eleştrin eyvallah ama bu maç oyunculardan vs bağımsız olarak kasten ve hile ile sonucu belirlenmiş bir maçtı. Savaşmamıza izin verilmeden elimizden alınan bir turdan sonra takımın yanında olup moral verenlere selam olsun!

berthelemy dedi ki...

Canları sağolsun.

Zaten bu grupta hakettiğimiz 3.lüktü ama bir şerefsizin eliyle elenmek acı oluyor.

Bize düşen takımı sürekli desteklerken sınıf atlaması için talepte bulunmaktır. Taraftarın görevi diye birşey varsa budur bence. Beşiktaş şu anda CL'de gruptan çıkacak kalibrede bir takım değil. Önce her sene buralarda olmak lazım. Bir sene hakem yüzünden, bir sene kaleci yüzünden, başka bir sene stoperin yüzünden elenirsin ama ertesi sene yine gruptan çıkma vizyonuyla yola çıkarsan 3-4 sene içinde bir bakarsın herşey yolunda gitmiş, gruptan çıkmışsın. Bir sonraki sene zor bir grup gelir elenirsin, sonra ortalama grup gelir yine çıkarsın. Yeter ki hep buralarda olalım. O vizyona sahip olalım, ona göre takım kuralım, ona göre teknik direktör bulalım.

Şu ekiple, şu vasat oyunla bu grupta 7 puan başarıdır hatta açık söyleyeyim Beşiktaş forması kazanmıştır 7 puanı. Beşiktaş'ı yönetenlerin de bu formanın ağırlığının farkında olması lazım. Gelecek sene bu performans tatmin etmemeli. Bunu anlarsak seneye yine son maçta gruptan çıkma maçı oynarız, belki bu sefer şans bize güler.

Massaro dedi ki...

Her zaman derim, Beck halı sahada sırıtmayacak bir adam . Yani haftaya Beck'i peruk takıp halı sahaya çağıralım, kimse demez ki bu adam profesyonel topçu, kimse demez bu adamın kumaşı var.

Adamın hiçbir özelliği yok, tartışmasız Beşiktaş tarihinde gördüğüm en kötü sağbek. Hilbert vardı mesela son derece düz ama adam tempo yapar, asist ve goller atardı, bazen sağ kanadı koridor yapardı. Gerçekten daha kötüsünü hatırlamıyorum. Adam 2 senede 3 asist yapmış diye övülüyor, ki birinde kaleye vurmuştu taca gidecek top asist oldu.

Dün maçı izliyorum, yemin ederim 10. dakikada Beck'i ilk kez gördüm, o da ilk golün tekrarında el işareti diye havaya kaldırıyor, ikinci gördüğümde de araya girip topu keseceğine, gereksiz bir pozsiyona neden oldu, hakem %100 hatalı ama bu Beck'i 11'de oynatan bir takımın CL'de ikinci turda yeri yok, elenmemiz bu bakıma iyi oldu. Dün bi Barca, Real olsa ne olurdu halimiz. Tosic de ayrı bir skandal. Olcay neden oynar başka bir skandal. Olcay, Tosic, Beck gibi topla oynayamayan, düşük teknikli oyuncularla CL'de falan ilerleyemezsin.

Yalnız ŞEnol Güneş ile Gökhan Gönül arasında husumet mi var? Adam FB derbisinde büyük stres önüne 11 çıkarılıyor, ama çok önemli CL maçlarında yer almadı, yani bu da başka bir irdelenmesi gereken nokta.

Unknown dedi ki...

Tosiç kim,ozzy ne ayak,abu bison vs.vs. evet hepimiz kalibrenin farkındayız.bu takım acemi mangası kıvamında cl de olmayacak duruma geldi neticede..üst tura çıkamadık ama olsun ezilmedik.! Elimizde olmayan sebeple elendik.Sakin olup cl geleneğini 2-3 yıla çıkarmamız gerek.

yilmaz dedi ki...

beck'in 10. dakikaya kadar gözükmemesinin nesi tuhaf anlamadım? Sağ bek bu oyuncu. Oyun mu kuracak? Oyunu rakip kaleye yığdık da o mu geride kaldı? Oyun onun kanadında oynandı da geri mi gelmedi?

Yani illa futbolcu afaroz etmek gerekmiyor. Ha illa gerekliyse, sırasıyla Abou, Tosic, Q7 ve Ozzie var. Beck'e sıra bile gelmiyor. Hele Abou'nun sorumsuz kırmızı kartı en büyük hataydı, affedilir hiç bir yanı yok. Ben hocanın yerinde olsam kalan maçlarda oynatmam.

1-0 ile penaltı pozisyonu arasını gayet iyi oynadık. İlk yarı olmasa bile en azından maçı berabere getirecek golü atacağımız belliydi.

Her sene tek yenilgiyle turnuvaya veda etmek de gelenek oldu artık. Geçen yıl içerdeki lokomotiv bu sene de kiev maçlarını kazanmalıydık. İkisi de bizim sonumuzu hazırladı. Umarım bir daha avusturya'dan doğusu çıkmaz kurada şu takıma.

hayalet dedi ki...

Oyun 0-0 iken Tolgay'ın vurmayıp çalım denediği bir pozisyon var. Halbuki tekte vursa gol olması kuvvetle muhtemel. Daha sonra yenilen ilk goldeki top kaybı ve savunmanın tek ayak üstünde yakalanması. Ardından Tosiç-Adriano zincirleme hataları.
Kendi adıma 29. dk ya kadar analizimi yazdım. Zaten o dk'dan sonra tiyatro oynandı. Kahroluyorum ama elden birşey gelmiyor. Bütün gece uyuyamamak cabası.

Zaitsev dedi ki...

planck +1

Gökhan hafta içi kupa maçı ve Fener maçında 90'ar dakika oynadı. Ayrıca bu maç fizik gücüne dayalı olacağı için hoca 1.5 haftadır dinlenen Beck'i tercih edebilir. Altında birşey aramamak lazım.

Penaltı pozisyonunda orta hakemin yeri daha net. arkadan gösterilen bir pozisyon var. Kabak gibi görüyor pozisyonu. Yan hakeme "hadi işi bitirelim fırsat geldi" filan demiştir. Onu bıraktım artık bu pozisyonlara max. sarı verilmiyor mu? Bahis işi bile olabilir bu kararda.

Benim bu sene Avrupadan beklentim yoktu. Tek beklentim şampiyon olmak. Avrupa Liginde de bir tur geçersek ne ala.

Şampiyonlar liginde oynamak ve ülkemizde daha iyi para kazanmak varken gidip hiçbir yerde oynamayan 2 takıma transfer olmak için yırtınan 2 hayırsızı Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Atiba kesinlikle dinlendirilmeli. 3-4 maçtır sevimli hayalet halleri yordu beni. Dünde garip ıskaları vardı. Sözleşmeyi aldıktan sonra emekliye bağladı.

Nasıl İskoç lan bu? İspanyol kanı vardır kesin bunda. O düdük diyorum başka birşey demiyorum :)

carlito dedi ki...

her şey bir tarafa, bizden 2 maçta 1 puan alabilen takım grup lideri, 2 puan alabilen takım da grup ikincisi olarak çıkarken, biz sonuncuya verdiğimiz puanlarla elendik ya, gel de yanma birader..
o benfica maçındaki efsane geri dönüşten sonra böyle bir final yapmak.. kederimden ölücem şerefsizim :(

xiyar dedi ki...

kargalar üşüşmüş. ulan fabri'nin gözyaşlarında boğulursunuz inşallah.

Hidayet dedi ki...

beck buranın oyuncusu değil. bal gibi de eleştirilir. niye eleştirilmesin. en iyi sezonlarından birini geçiren , takımın hücum yükünü tek başına üstlenen q7 konusunda tatmin olmayan, istemeyen arkadaşlar var. ben de beck'ten tatmin olmuyorum . ne var yani. aboubakar buranın oyuncusu demek serbest de beck için mi yasak ? g. gönül varsa onu oynat abicim. fener maçından daha önemli ise bu maç , bu maça sakla gönül'ü. hazır değilse, hazırlayamadın o zaman. bu adam kötü bir bek bu seviye için. lig için ise vasat. bu kadar

geçen hafta boyunca , fener'e puan kaybının normal olacağı, önemli olanın kiev maçı olduğu pompalandı burada. şimdi, " hakem faciası, eleştirme" . ibb maçı yorgunluk eleştirme, fener maçı, kiev var ,eleştirme..niye ? ilk yenen gole ne diyecez. sürekli içerde-dışarda ilk golu yiyen taraf olmaya ne diyecez? benfica maçının ilk yarısı rezil ötesi oyuna, ibb maçı, fener maçındaki silik oyuna ne diyecez. kadroyu şişiren fakat beşiktaş'tan gitse vasat anadolu takımında oynayamayacak olcay vb adamlara ne diyecez. sahada ne yaptığı belli olmayan, milli takımda, beşiktaş'ta büyük maçlarda kaybolan oğuzhan'a ne diyecez.

kırmızı kartı gördük, 2-0 oldu, tamam. peki devreyi 4, oyunu 6 ile mi bitirecez ? penaltı dk 30. bi 15 dk dayanıp, içeriye girip. ikinci yarı mesela erken bir gol için bastıramazmıydık. yapamazsak, bu demektir ki kiev ile aramızda siklet farkı da var.allah korusun ,napoli'ye karşı falan kırmızı görsek 10 mu olacak. sahi g. gönül neden 46. dakikada oyuna giriyor da, beck kırmızı kart görür görmez , 30.dk da değil. uyuyor mu hocamız?

BurkayJK dedi ki...

Maç bitmeden stadı terkeden taraftarlardan değilim ama dün 3-0 olur olmaz televizyonu kapattım. Şu maceranın sonu böyle olmamalıydı. Yazık, çok yazık.

Avrupa Ligi falan umrumda değil. Umarım "normal" bir şekilde eleniriz ve sadece ülkede kalırız. Bu günü beklercesine salyalar saçarak Beşiktaş üzerinden eğlenenlere, Türkiye'nin en büyüğü olduğumuzu sezon sonu bir kez daha göstermeliyiz. Avrupa ile yıpranmadan hem ligi hem kupayı alalım, başka bir şey istemiyorum.

Cumartesi günü o stadyumda bir tane bile boş koltuk olmamalı. Tolga'sından Olcay'ına, Beck'inden Tolgay'ına kadar hepsini kucaklamalıyız. Bu çocukların hepsine ihtiyacımız var. Taraftar gerekeni yapacaktır.

planck dedi ki...

beşiktaş sevgisini tuttuğu takımın galip gelmesi isteğinden daha koyan insanlar böyle oluyor: https://www.youtube.com/watch?v=MKScALpalhA

çocuğunun belki hataları vardır, dersine tüm zamanını harcayarak çalışmaz ama son sınavda 5 alsa karnesine 5 düşecektir. sınavda ilk soruyu yanlış yapar ama diğerlerini doğru yapacak zamanı varken hoca kopya çekiyorsun diye sınıftan atar. böyle bir durumda biz çocuğumuzu sarıp sarmalarız, "kaldır kafanı dik tut" deriz. ama bazıları ise neden diğer sınavlardan tam puan almadın neden ilk soruyu tam yapamadın diye soruyor çocuğu eleştriyor. sevgi başka birşey işte naparsın.

yilmaz dedi ki...

@hidayet nurügengi kardeş eleştirmek konusunda tabii ki serbestsin. Beck'i oyuncu olarak da beğenmeyebilirsin. Zaten yorumlarından okuduğum kadarıyla Quaresma'dan başka da takıma yakıştırdığın oyuncu yok :) Şaka yapıyorum, bağışla lütfen.

Mesele şu, Altı üstü bir sağ bek oyuncusunun 10 dakikada hiç gözükmemesi neyi açıklar bunu anlamadım? İtiraz ettiğim konu bu.

Senin yorumunda katıldığım konu ise, 2-0'dan sonra tepki veremememiz. İlk yarıyı bu skorla bitirmemiz gerektiği konusunda haklısın ama eksikken, deplasmandayken ve sana galibiyet lazımken maç çevirmek için iki takım arasında 2-3 lig fark olması lazım. O kadar da kolay değil.

Oyuncuların 2-0'dan sonraki psikolojileri ise tipik Beşiktaş karakteri. Bunun için 112 yıllık kulübün son 3-4 senesindeki oyuncuları suçlamak bence rasyonel değil.

emruli dedi ki...

Öncelikle sağduyulu yorumlar için teşekkürler ve geçmiş olsun. Böyle zamanlarda bu siteye girmeyi hic istemiyorum ama bir yandan da dayanamıyorum. Mac postundaki yorumları okumadım, okumak da istemiyorum. Bu sayfadaki yorumlar daha sakin düşünülerek yazılmış belli.

Burada yorum yazanların birçoğu çalışıyordur diye düşünüyorum. Lafım her türlü olumsuzlukta asıp kesenlere: Siz o kadar mükemmel çalışan ve(ya) yöneticileriniz ki hiç hata yapmıyorsunuz veya kararlarınız, arkasında yatan mantığa gore değil yüzde yüz sonucuna göre değerlendiriliyor. Hata yaparsanız da acilen kovulmalisiniz. Şenol Güneş ile ilgili abartılı yorumlardan ben böyle çıkarımlar yapıyorum.

Dünkü maçı sadece bir oyuncu tercihine mi bağlıyoruz? Maçtan önce ben de GG'nin tercih edilmesinin daha uygun olacağını belirttim ama kendisine faul yapıldığı halde aleyhine penaltı çalınan, bir de üstüne kırmızı kart alan oyuncu ve onu oynatan teknik direktör nasıl kıyasıya eleştirilir ben anlamıyorum. Senol Güneş'in bariz bir üstünlük olmadığı durumda Türk oyuncuları tercih ettiğini zaten biliyoruz. Ama olsun Beck tercihinden mutlaka bir komplo teorisi uretmeliyiz. GG'nin onun icin cok ozel olan FB maçı dışında cok yüksek bir performans gösterdiğini hatırlamıyorum. Maçlarda verdigimiz notlar da bu görüşü destekliyordur sanırım.

Beck, Tosic, Olcay, Abou ve hatta Oguzhan, Tolgay, Quaresma bu seviyenin oyuncusu değil. Ee peki kim o zaman? Alındığında hepimizin eleştirdiği Fabri mi? İçine zaman zaman Ekrem Dağ kaçan Adriano mu? Belki Beşiktaş'ın seviyesini gözümüzde cok yükseltimişizdir. Ülke olarak hangi alanda en ilerideyiz ki futbolcudan, teknik direktorden, başkandan bu seviyeyi bekliyoruz?

Sampiyonlar liginin bu sene gerçekçi hedef olmadığı belliydi. 4. torbadan ŞL ölçütlerinde kolay bir gruba düştüğümüz için umitlendik. Karşılığını alabilirdik ama alamadık. Sadece hakeme bağlamıyorum ama bizim seviyemizdeki bir takım için dünkü kararın altından kalkabilmek de kolay değil. Bence de bu seneki tek hedef şampiyonluk olmalı.

Mutlaka galibiyet beklediğin, iyi oynarken ve golün geleceği belliyken, hakemin yanlış kararıyla 2-0 geriye düşüp bir de 10 kişi kalan takımdan sakin kalmasını bekleyenler için kötü bir haberim var: Yanlış bir coğrafyada yanlış takımı tutuyorsunuz.

Sevgiler...

Basar dedi ki...

Hayatımda ilk defa CL'de iddiasını son maça taşıyan bir Beşiktaş izledim. Eksiğimiz gediğimiz, sakatımız ve planlama hatalarımıza rağmen bu noktaya çıktık.

Canları sağ olsun! Çocukların ve teknik ekibimize bize yaşattıkları heyecam için teşekkürler.

Maçın hakemleri de Hayatta hep haksızlığa uğrasın inşallah, tüm işleri son anda haksızlığa uğrayarak bozulsun dün geceki gibi! Takım et mi tavuk mu onu bile anlayamadık hakemler yüzünden. O derece futbol sevgimizi baltaladılar.

Massaro dedi ki...

Tosic, Olcay, Beck CL'nin oyuncusu değil demiştim üstte, klasik Türk abarması olarak Q7 ve ABu da bu listeye demogoji unsuru olarak girmiş nedense. Q7 ve Abu CL oyuncusudur, çarpıtılmasın.

Tosic buranın oyuncusu değil - 31 yaşına gelmiş, bu seneye kadar hayatında CL'de mi oynamış daha önceden?
Beck dediğin adamın CL kariyerini bırak 30 yaşındaki bu adam bize gelen kadar gazoz kupası da dahil bir kupası yok, 2006 da yedek oynadığı Stuttgart'ta bir şampiyonluğu var o kadar. CL oyuncusu değil.
Olcay, aynı şekilde 30 yaşında ve ilk kez CL oynuyor.

Q7 bizden öncede defalarca CL oynamış, dünya çapında kupalar kaldırmış adam
Abu: 24 yaşında olmasına rağmen CL de bir çok golü var, bizden öncede CL'de oynuyordu
Ozzie: Aynı şekilde ilk CL'si ama genç bir adam, yarın bizden başka takıma da giderse CL oynayacak bir takıma gidecek.


Neyse, onlar hikaye. Esas mesele şu, Gomez gittiğinde bizim WINNER özelliğimiz gitti. Bu sene tek büyük maç kazanamadık son dakikadaki Napoli hariç , GS, FB, Başakşehir, Benfica, Kiev. Hiçbirini alamadık. Gomez olsaydı biz şu maçlardan en az 2-3 ünü almıştık zaten, çoktan üst tura geçmiştik. Hatta şunu diyeyim, Gomez sadece ve sadece içerdeki Benfica maçının son 10 dk sı oyuna girse, "hadi arkadaşlar 3-3 e getirdik, burdan 4-3 yapıp turu geçelim" der ve geçerdi.

10 dklık Gomez bize üst turu getirirdi, Gomez olmazdı onun ayarında bir adam olurdu. Abu kötü transfer değil, ama bir Gomez de değil.

Hala daha romantik Olcay, Beck'e destek verelim yazanlar yok mu? Ama ben 6-0 da bir romantizm göremiyorum. Çok romantikseniz, köprü altında BJK formasıyla yağmurlu bir gecede yatın falan ya :) Ama yılda milyonları kazanan adama, burada ayın sonunu zor getiren adamın destek vermesi asıl trajedi.

Dün çoğu futbolcu duşunu aldı mışıl mışıl yattı, alacağı yeni spor arabayı düşündü. Umursayanlar Fabri, Quaresma, Abu, Adriano, Gönül gibi adamlardı en fazla.

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

ha ha :)), valla gomez'i. sosa'yı falan da yakıştırırdım. fakat gittiler, ne yapalım. yine de fabri, caner, g.gönül,tolgay, inler, marcelo, adriano, atiba... yakıştırırım yani.

Unknown dedi ki...

Tek korkum bundan 10 yıl sonra bile hala sosa,gomez muhabbeti dönmesi.adamlar defolup gitmeyi tercih ettiler.! Gitmesinde f.orman ın mı,hocanın mı bizim mi suçumuz var?!
Herhalde alman ırkının en kötü yanının iki yüzlü şerefsizler olduğunu yazmama gerek yok beyler!!
Hepiniz gomez in,sosa nın yerini 1 ayda dolacağını mı sandınız da kadroda yerin dibine sokmadığınız adam kalmadı.! Gomez-sosa gitti beyler yok artık.! Bizde mi renkliler gibi alex/hagi çıkmazında boğulup gidelim.!?
Dün ki maçın taktiksel,fiziksel yönünü tartışıyorsak bize ayıp bence!!
Uefa türk takım istemiyor bunun alt metinlerini tarihsel kronoloji ile yazmaya da gerek yok,hepimiz biliyoruz.!

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

aga, herkes gerçek noktayı kaçırıyor.

beşiktaş hangi maçta top oynadı?

galatasaray, fener ezdi. napoli benfica kiev ezdi. kimse kendini kandırmasın.

tek farkı biraz daha şanslıyız yani, fenerin pozisyonları gol olsa, herkes burda saydıracaktı, olmadı. bir tane hücumun yok maçta.

geçen senenin şampiyonu bu sene şampiyonluğun en büyük favorisi olan takım, rakip deplasmanda böyle mi oynar? geçiniz.

takıma yapılan transferler menajer transferleri, akıllı transferler yok. q7 adam gibi çıkmasa takımda iş yapacak adam da yok. bütün işleri q7 götürüyor.

caner, talisca, sağlam bir gönül ve dışında adam yok bu takımda. kimse kendini kandırmasın.

kaleci iyiymiş. ya aq bu kaleci nerede duracağını bilmiyor, hiçbir degajı orta saha çizgisini geçemiyor. bunun neresi iyi ya?

theotheo dedi ki...

bir de şu mantık var aq.

zaten gruptan çıkmak hayalmiş lan neresi hayal.

benfica ve kievin maaşlarını topla aboubakarın maaşı etmez lan. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz. benfica çoluk çocukla çıkıyor sahaya. kiev desen aynı şekilde. biraz napoli var işte. bu grubun açık açık 2.olması gereken takımı beşiktaştı. kimse kendini kandırmasın.

bu bütçeye adam gibi transferler yapın ak. takım türk takımı da 8 yabancı ile çıkıyor sahaya mk.

ya bir türk takımının kale ve defans 4 lüsünün zaten yabancı olması garipte. ulan en vasat yabancılar yani. nerede duracağını bilmeyen fabri, pili bitmiş adriano, gençlerbirliği tosic, sürekli adam kaçıran marcelo ve beşiktaşa gelmiş finkten sonraki en kötü yabancı beck.

yav kardeşim bu transferlere sonuç budur. açık net.

Zaitsev dedi ki...

Kötü gün dostu da gelmiş :)

carlito dedi ki...

hobaaaa theo efendi de gelmiş, ben de nerede kaldı diyordum.. turu geçsek gelmezdin ama dimi, doğruyu söyle! :)

berthelemy dedi ki...

Bu arada Şenol Güneş artık anlaşılmıştır heralde. Şenol Güneş'in mantalitesi kazanmayı değil, kaybetmemeyi sağlayan bir mantalite. 1.5 yıldır bütün büyük maçlarda berabere kaldı. Adamın vizyonu o kadar çünkü. GS maçında 2-2 olunca 3'ü atalım diye kim kaleden topu çıkarmaya koştu? Hiç kimse. Beraberliğe razıydı takım. Burda suçlu teknik direktördür. Dün de dahil, takımın rakibe yüklenmesi için illa gol yemesi gerekiyor, gol atınca da yine geriye çekiliyor. Amaç beraberlik. Trabzon'la CL'ye gittiğinde de böyleydi. Europa League son 32'den de çıkabileceğimizi sanmıyorum. Hocamız Anorthosis'e elenmiş adam sonuçta.

Bence Gomez'le Sosa'nın gitmesinde bunun da payı var.

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
met1903 dedi ki...

http://www.habermark.com/upload/detay/basliksiz_klasor%201/ECEM/Dinamo%20Kiev%20-%20Be%C5%9Fikta%C5%9F%20ma%C3%A7%C4%B1%20hakk%C4%B1nda%20%C5%9Foke%20eden%20%C5%9Fike%20iddias%C4%B1!%20(1).JPG

Barreto dedi ki...

Theo teşrif ettiğine göre durum vahim. Yönetimin, hocanın, oyuncuların ve taraftarın derhal aklını başına devşirmesi(!) gerekiyor.

yilmaz dedi ki...

abi bu gomez 3-3'ken "hadi beyler 4-3 yapıyoz" diyodu da geçen sene sporting maçında neredeydi acaba? ya da lokomotiv maçında? Öyle 3'ü filan da beklemesine gerek yoktu aslında. Maç 2-1 giderken daha 20 dakika vardı maçın bitmesine, beyimiz bi gol atsaydı 2-2 ile biz çıkıyorduk bi üst tura. Keşke o zaman girseydi bi "hadi beyler" moduna.

Yani sezon başında süslü süslü laflar edip "şl'de başarı istiyorum ona göre kadro kurun" deyip sonra bundesliga 2'nin yolcusu olan gomez mi winner oldu şimdi? o kadar winner adam wolfsburg'lu oyunculara sözünü geçiremiyor mu, "hadi amk artık bi maç kazanalım" demiyo mu?

Asıl romantiklik eldeki olcay'dan beck'ten bir şeyler beklemek mi yoksa Bundesliga onbeşincisinin 2 gollü santrafor'u bizde olsaydı alayını yenerdik demek mi?

112 yıllık anlı şanlı kulübe alelade bir futbolcu " şu şu şu adamları alın yoksa ben yokum" diye yol gösterme cürretinde bulunuyor, bizim "ROMANTİK" taraftar da "doğru söylüyor" diyor.

Sorsan da "en büyük Beşiktaş başka büyük yok" deriz.

Sonuç olarak, grubun birinci ve ikincisinden 4 maçta 6 puan aldık. Hatamız istanbul'da kiev'i yenememekti. Son maçtaki hezimeti saymazsak oldukça heyecanlı ve son maça kadar umudumuzu koruduğumuz bir turnuva oldu.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes beraberlige oynuyor demek bence abarti olur. Gecen sene belirleyici maclarda hep catir catir basladik. Osmanli, Bursa, Kayseri guzel ornekler. Bu sene ama oynadigimiz kritik maclarda (derbiler+CL) nedense iyi baslayamadik. Artik buna konsantrasyon mu dersiniz, motivasyon mu, kendine guven mi bilemem, ama icerideki D.Kiev maci haric bu cok bariz ortadaydi.
Ama bunun bilincli oldugunu zannetmiyorum acikcasi. D.Kiev macinin kadrosu da defansif bir kadro degildi. Ama sonucta bas sorumlu Senol Gunes ve altinda masorunden tut psikologa kadar genis bir ekip var. Bu sorunu tespit edip gidermek onun sorumlulugu. Ama sorunu kabul ediyor mu ondan hala emin degilim.

Onun disinda biz kritik maclari hep ite kaka sonradan beraberlikle bitirirken polyanna'cilik yapan ve bazi arkadaslar Benfica ve D.Kiev maclarindaki antrenor hatasi/korkakligi nedeniyle kaybedilen 4 puani elestirenleri de nankorlukle suclayip yine polyanna'cilik yapan arkadaslar da bir aynaya bakmali bence. Tipki Senol Gunes ve takim gibi.
Tamam, biz Barcelona degiliz, farkindayiz. Ama dustugumuz grup da Barcelona-City-Gladbach grubu degildi. Grupta alabildigimiz puanlarin cogunu da son dakikada sansimizin da yaver gitmesiyle aldik. Bunu da kabul etmek gerekir.

Hidayet dedi ki...

vay be, alman milli takımının santrforu bundesliga 2 oyuncusu olmuş, henuz bir yıl bile geçmedi. Cv'yi saymıyorum bile. bunu burada olcay'a desen linç etmeye kalkarlar, ptt topçusu diye. fakat o eldekiler de gidecek çöplerden kurtulacaz inşallah. o gomez 26 gol attı geçen yıl ligde iyi misiniz abi . olcay zaten cl de bu yıl pynamadı bile. adam ligde bile oynayamıyor ki. ne beklenebilir olcaydan ?

ha bir de olcay'ın maç sonu açıklaması da çok güzel. "....yıllardır bu takıda oynuyorum. takıma abilik yapıyorum" :)) . seni çok iyi anlıyorum koçum, o psikolojiyi anlıyorum . çanların sesini duydun değil mi ?

yilmaz dedi ki...

@hidayet nurügengi sürekli Olcay ile Gomez'i karşılaştırarak bi yere varamazsın. Olcay'ın şampiyonlar ligi kalitesinde olduğunu kimse iddia etmiyor. Ama en azından şampiyonlar liginde oynamak varken, 26 gol atarak şampiyon yaptığı takımı bırakıp, tutup da wolfsburg'a gidip ligde kalma mücadelesi yapan adama "vizyon" diye tapıyoruz.

Korkma bak bunseliga puan durumuna. Wolfsburg nerede, kaç atmış, kimleri yenmiş. Yalansa yalan de. Gomez'in seçtiği takım da bu. Bizim kadroyu beğenmediğini söyleyip, kendisine 26 gol attıran adamları çöp sayıp bundesliga'da kalma mücadelesi veriyor adam.

Koskoca alman milli takımının santrafor'u winner gomez de bu takımda Olcay'ın bizde attığı kadar gol atmış işte. Şimdi istediğin kadar Olcay için PTT topçusu de.

BurkayJK dedi ki...

Olcay'dan, Beck'ten veya ne bileyim Tolgay'dan ben de memnun değilim de sizin öneriniz nedir sayın arkadaşlarım? Ne yapalım yani şimdi? Bursaspor maçında hepsini tek tek çağırıp ıslıklayalım yuhlayalım mı? Geçen sezon aşağı yukarı bu kadroyla şampiyon olduk. Biraz insaf. Tamam, iki kilit oyuncunun yerini dolduramadık ve tamamen bunun sıkıntısını çekiyoruz fakat şu an takımın arkasında olduğumuzu göstermekten başka çaremiz mi var? Devre olsun, yapılan/yapılmayan transferleri görelim, sezonu nerede ne şekilde bitiyoruz bakalım, ona göre gerekli kişilere gerekli tepkileri gösterelim. Ben eminim ki yönetim ve teknik ekip de yetersiz bölgelerin farkında. Bu sorunun devre arası transferle tamamen çözüleceğini düşünmüyorum, bir ya da iki takviye ile idare edilmeye çalışılacaktır.

Bunun adı romantizm değil aklıselim davranmaktır.

Barreto dedi ki...

@Burkay,

Olcay'ın yerine Holosko'nun Beck'in yerine Serdar'ın, Tolgay'ın yerine de Mehmet Akgün'ün oynadığı mazideki şanlı günlerimizi hatırlayıp iç geçiriyorlar. Belki'de Olcay'ın yerine Dentinho, Beck'in yerine Erhan Güven, Tolgay yerine Uğur İnceman ayarında topçularımız olsaydı vaziyeti bir nebze kabul edebilirlerdi.:)

YSY dedi ki...

Beyler yorum yaparkende sakin kalalım. Bütün kazanımları bir kiev maçından dolayı çöpe atmayalım. Yönetimi en çok suçlu görenlerdenim, teknik ekip ve futbolcular ondan sonra gelir. Yönetiminde bu işten ders alacağını tecrübe edineceğini düşünüyorum. Onlarda muhtemelen şenol hocaya kimi versek gol kralı yapar dediler ve transferi son dakikaya bırakıp gidip aboubakar ı aldılar ama kazın ayağı öyle değilmiş şenol hocanın da yapabileceklerinin bir sınırı varmış. Bu işlerden alınması gereken en önemli ders bu.

Dramatik şekilde elenmenin dışında şl nde maçlar başlamadan önce grupta 3. lüğü başarı addederdim bu kadro için. Açıkçası bu sene tecrübe senemizdi ve ezilmemek önemliydi.

Unknown dedi ki...

Obeziz beyler!

Batuhan'lar,mehmet akyüz'ler,muhammet'ler(hani messi olan),serdar'lar,..daha sayaym mı? 3 yıl öncesinden bahsediyoruz.
Şenol hoca yı yollayıp carvahal i alalım mı veya samet hoca,tayfun uyar mı?ertuğrul hayranları üzülmeyin onu da alırız...

Fazla la liga, fazla premier lig,bundes liga adamı bozar.

Kabul edelim bjk lilerin genetiğinde memnuniyetsizlik var.çünkü biz ferguson'lardan sonra,trappatoni'lerden sonra figo lardan,zidane lerden sonra tabi ki tosiç i,beck'i veya fabri'yi beğenmeyiz.

Milan taraftarları eminim ki bizim kadar kapris yapmıyorlardır şu an ki kadro kalitelerine istinaden.

Yorum Gönder

Ara