.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Kasım 2016 Perşembe

STSL 11 Adanaspor - Beşiktaş


Tarih:  19 Kasım 2016 Cumartesi 19.00

Stadyum: Adana 5 Ocak

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık ( BJK 1G 2B 2M / AS 3G 0B 1M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Cem Özdemir , Barış Memiş / Caner Erkin , Anderson Talisca , Aras Özbiliz

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

35 Yorum:

sports guy dedi ki...

Oncelikle ufuk sarica hocamiza selam gonderelim. Gercekten sahane isler yapiyor takimla. Playoffta ses getirebilecegimizi dusunuyorum avrupa'nin belki en kaliteli liginde olsak da.

Adanaspor maci icinse futboldan once maalesef hakemden bahsetmek durumundayim. Gecen haftaki trabzon faciasindan sonra ali palabiyik'in bu maca atanacagina adim gibi emindim.

Tam tetikcidir palabiyik. Fener zorda giderken bulent yildirim verilir, biz iyi giderken palabiyik. Yazili olmayan tff kurallarindandir bu.

Palabiyik'in yonettigi her macta nefret ettigim "hakemi de yenmeliyiz" klisesini kullanirim. Umarim bunu basaririz bu hafta. Onumuzdeki fiksturdeki "banko 3" yazilabilecek tek mac bu cunku.

Besiktas tarihinin en zor fiksturlerinden birine giriyoruz millet. Kemerlerinizi baglayin.

BurkayJK dedi ki...

http://www.futbolarti.com/besiktas/iste-besiktas-ta-transfer-planlamasi-h35420.html

Yöneticimiz devre arası transfer döneminde sol bek ve santrfor alınmayacağını, bir stoper ve bir kanat oyuncusu alınacağını söylemiş.

Tosic'in Adriano ile sol beki kotaracağı düşünülüyor fakat şunu peşinen söyleyim, Adriano 2-3 maç kaçıracak şekilde sakatlansa dahi orada başımız çok ağrır. Şahsi görüşüm, yerli de olsa orijinal bir sol bek devre arası takıma katılmalı.

Aboubakar'ın Afrika Kupası nedeniyle kaçıracağı maçlar hangi takımlara karşı olacak buna bakmak lazım. Eğer zorlayacak rakipler değilse -Talisca'nın da döneceğini varsayarsak- transfere ihtiyaç yok. (Tabi alınacak kanat oyuncusu 'kanat forvet' tanımına uyan biri olmalı.)

EkşiBeşiktaş Twitter hesabını hali hazırda yöneten biri var mı bilmiyorum ama takip ettiği hiçbir hesap yok. Beşiktaş'ın resmi twitter hesapları destek babında takip edilmeli. Keza blog'u okuyan ve halen takip etmemiş Twitter kullanıcıları varsa onlar da takip etsinler. Sosyal medya da ayrı bir güç, unutmayalım.

Basar dedi ki...

İklim güzel, taraftarımız bol olur. Adam gibi oynar kazanırız. İlk yarıda sonuca gitmeye bakarız, 2-0'ı yakalarsak Trabzon maçı gibi bir hikaye çıkabilir ortaya.

şu da gerçek olsun artık arkadaş!
https://www.youtube.com/watch?v=oL2BuEWyXLE

EC dedi ki...

hakemi macin icine sokmadan, fitbolcularin isi ciddiye alarak, Sarisinlardan birinin yada ikisinin de puan kaybedebilecegi bir haftada bizim hasarsiz gecmemis gerek.
Ilk yarida fisi cekip, Benfica maci icin aktif dinlenme ile tamamlamaliyiz kartsiz, sakatliksiz...

SALDIR BESIKTAS

turgay dedi ki...

akhisar deplasmanı gibi olacağını düşünüyorum. abou bey bir gol atarsa çok güzel olacak. vurduğumuz gol olsun.

beagle dedi ki...

@Burkay
O plani yapanin Ndoye, Sezer, Eneramo, Dentinho, Abubakar transferleri veya denemelerinde rol oynayan yöneticidir kesin. O ne diyorsa tam tersini yaoacak şekilde kullanirsak basariya ulasiriz. Dingile bak Stoper lazımmış. Tosic hayatinin topunu oynuyor orada. Arkada 2 yedek var. Kaldi ki U21den Fatih oldu artik. Zorda kalirsan oynar.

carlito dedi ki...

bana kalırsa hem stoper, hem sol bek lazım.. Adriano veya Tosic'e bir şey olsa yandığımızın resmidir.. hele ki cl'de gruptan çıkarsak ihtiyaç iyice elzem olacak.. bununla beraber artık kanat forvet mi olur, düz forvet mi bilmiyorum ama gol ortalaması yüksek bir arkadaş da hücum bölgesine lazım.. en güzeli savunmaya sol bek orjinli, gerektiğinde ortaya da çekilebilecek Zago gibi bir adam, ileride de forvet orjinli, ama kanat forveti de oynayabilen Musa Sow gibi bir adam bulmak olurdu.. tabii böyle adamları devre arası kim bırakacak ki biz alacağız, orası muamma!

her neyse şimdilik transferi unutup önümüzdeki zorlu fikstüre odaklanmakta fayda var.. ben de adana maçının akhisar deplasmanına benzer olmasını bekliyorum, umuyorum en azından.. fazla yıpratıcı olmadan, net bir skorla kazanıp dönelim, hakemin konuşulmasına mahal vermeyelim..

BurkayJK dedi ki...

Tosic, Rhodolfo ve Adriano maç kadrosuna alınmamış. Hoca Şampiyonlar Ligi öncesi yine bir risk alıyor ama dur bakalım. Sakatlık yoksa en azından Adriano götürülseydi, kulübede olması iyi olurdu. Bakalım Marcelo-Atınç mı, yoksa Marcelo-Necip mi izleyeceğiz... Sol beke muhtemelen Beck'i koyacak ama Atiba'yı görürsem şaşırmam.

carlito dedi ki...

daha iki gün öncesine kadar haberlerde caner ve talisca dışında sakat yok deniyordu, şimdi adriano, rhodolfo, tosic hepsi sakat! bu nasıl iş anlamadım!
herhalde çarşamba günü oynamalarına engel bir sakatlıkları yok, ama hepsinin istanbul'da bırakılması da ne kadar doğru olmuş tartışılır.. tosic 18'e alınabilirdi en azından..
sanırım gönül, marcelo, atınç, beck defans dörtlüsüyle çıkarız.. atınç'ı son hazırlık maçında hiç beğenmemiştim, umarım bu maçta tesadüf olduğunu gösterir.. diğer isimlerden yana herhangi bir endişem yok..

planck dedi ki...

hazırlık maçında atınç da sol bekte oynayan bekte baya yerleşme hataları yaptılar, goller hep soldan geldi. adrianoyu anlıyorum ama diğerlerinin en azından klübede olması lazım. Marcelonun kasığı çekti çıkması gerekti mesela nolacak hadi bakalım.

turgay dedi ki...

hocanın gençler maçından hiç ders almadığını görüyoruz. orada da kadroda orta saha yoktu şimdi de sol bek ve yedek stoper yok. günümüz futbolunda böyle uçuk hareketler çok kabul görmüyor. yine puan kaybı olmaz bu zor fikstüre girerken umarım.

sports guy dedi ki...

Abi sahaneymis. Tosic onceki lig macinda zaten cezali oldugu icin yoktu, ortada bir sakatlik yoksa (ki haberi dusmedi hic) kadroda olmamasini aciklayabilecek hic bi sey yok.

Atiba sol bek necip stoperli falan formasyonlar gorebiliriz valla mac icinde artik hic sasirmam. Hatta gg stoper falan oynar belki.

Ölümüm olacaksin be besiktas..

Ekrem35 dedi ki...

Gerçekten bu oyuncuların sakatlığı yoksa bu sene şenol hocaya en düşük puanı maç başlamadan önce verebilirim. Yedekte stoper olmadan nasıl bir maça gidilir anlayamıyorum. Gb maçı benzeri olacak korkusu sardı bünyemi şimdiden. Tamam cl maçı var tamam cl varken türkiye ligi önemli dersek ayıp etmiş oluruz tamam ama sakatlık yoksa da bu açıklanamaz yahu.

du, levande dedi ki...

Hayır çok zorlu bir fikstüre girerken görece en kolay maç için bu şekilde bir ilk 11 tercihinin haklı yönleri var tabii ki ama gençlerbirliği maçında da yaptığı şekilde direkt olarak İstanbul'da bırakıp maç kadrosuna almamasına anlam veremiyorum. Gençlerbirliği maçını sorun yaşamadan geçirmiş olsak yine bir nebze ama anında cezası kesildi bu hatanın ona rağmen tekrar aynı şey yapılıyor. Neden yahu? Benfica maçında Marcelo'nun yanında ya Rhodolfo ya da Tosiç oynamayacak mı? İkisinden biri hiç olmazsa maç kadrosunda olsa ve maç içinde bi aksilik olması durumunda kullanılsa olmuyor mu? Hiçbir anlam veremedim bu duruma.

Unknown dedi ki...

Derbi haftasında basit bir takıma puan kaybetme hastalığını geçen sene atmıştık üstümüzden.bu akşam alınacak 3 puan derbiyi zevkle izlememizi sağlar.umarım adana ya götürülmeyen topçularımızı aramayız.

YSY dedi ki...

Hocanın bu riskli işlerine bayılıyorum ama bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Muhtemelen arka tarafta birilerine birşey olursa atibayı oraya çekip ortayı oğuzhan-tolgay yapacaktır. Herhalde buna güveniyor. Kafama tek yatmayan herşey iyi hoş rotasyon güzelde atiba ile quaresmanın canı yok mu ? Hani bunlara rotasyon ? Eğer bu iki adama birşey olursa o zaman sıkıntı büyük

sports guy dedi ki...

Atiba'ya rotasyonu daha yeni gencler macinda yaptik ya hocam. Necipin guzelce sakatlanip ilk yarisinda iyice dagildigimiz mac, cabuk unutmussun :)

Quaresma da talisca'nin yoklugu ve kerim olcay vs.nin formsuzlugunda hakkaten takimin fabri ile beraber net bankosu olabilir hakkaten. Inanamiyorum bu cumleleri yazdigima ama oyle.

beagle dedi ki...

Lig sonuncusuna cift santraforla basladik, ilk yariyi cope atmadik. Oh be. Bu da hoca dogrusu oldu. Helal.

Ekrem35 dedi ki...

Devre arası yazacaktım yazamadım. Şu bizim tosun abu ozzy q7 ve tolgay'ı tokat manyağı yaparım ya. Bu kadar laubali olunur mu ya? Sinirden çıldırcam ilk yarı 4-0 bitecekken en az 2-0 da kaldı abuk bir golle de riske girdi maç.

BurkayJK dedi ki...

Ba-Gomez sonrası acayip bir bitiricilik sorunu yaşıyoruz. Aboubakar'a zaman verip izlenmesi gerektiğini düşünenlerdendim ama beklediğim kadar iyi çıkmadı. Bu maç özelinde bitiriciliğin sırf Aboubakar ile ilgisi yok ama bize bir forvet şart. En az 5 atacağımız maç ne hale döndü. Şöyle maçlar beni acayip yoruyor, yendiğimizden hiçbir şey anlamıyorum.

glorfindel dedi ki...

oynanan futboldan memnun olan var mı bilmiyorum ama küme düşmesi garanti 10 kişi kalmış lig sonuncusu karşısında son 15 dk kaos futbolu oynamamız beni kahretti izlerken. tolgay'ın yaptığı bireysel hatadan sonra bütün oyuncular sindi resmen ihale üzerilerine kalmasın diye. ne zamana kadar böyle kazanacağız bilemiyorum. 20 tane maç oynandı hala daha takım ne oynamaya çalışıyor çözemedim.

QuaresmA dedi ki...

Diğer bir açıdan bakarsak; kimi koyarsan koy, hangi dizilişle/taktikle çıkarsan çık maçları alıyoruz.

Gomez kalsa çok fena olurduk ama.

hayalet dedi ki...

Golü net bir şekilde Tolgay'ın hatasına bağlıyorum. Maalesef böyle maçlarda gayriciddi oynuyor. Atınç bu takımın stoperi değil. Ne Rhodolpho ne Tosiç öyle atlamazdı, daha gelirken 'işte çaldı' dedim.

Hocanın Cenk Tosun ısrarını anlamak mümkün değil . 4-4-2 oynayalım abi Adana'ya bir zahmet ? Adamın oyuna hiç bir pozitif katkısı yok kanatta . Ne yaptığı konusunda en ufak fikri yok . 3 tane pozisyon oldu oyunu takip etmediğini net anlıyorsunuz . En neti Gökhan Gönül çevirdi Abou ön direk koşusunu yaptı top kaleciyi geçti Cenk Bey 15 metre mesafede olanlara ve top geçti gitti . İşte Olcay'ı değerli yapan bu . Adam doğru zamanda doğru yerde olmayı biliyor , bütün numarası bu zaten .

Yani sistemsel olarak çok çok sağlam bir durumdayız ki böyle bir şablonda 2 kanat oyuncusu neredeyse hiç defans yap(a)mıyorken Napoli'den filan puan aldık .

Benfica-Başakşehir-Fenerbahçe-Dynamo 4'lüsüne karşı çok acayip bir 2 hafta geçireceğiz . Oyun bana da umut vermiyor ama kağıt üzerinde ki gerçek ortada . Takım namağlup ve gerçekten şu maçı aslında kaybetmeliydik diyebileceğim çok zorlarsak içerideki Napoli maçı dışında tek maç yok . Bu da bir gerçek .

BJK4EVER dedi ki...

Forvet konusunda yapacak birsey yok. Aboubakar hala bitiricilik acisindan sikintili. Bu macta finishing'i 20 uzerinden 15 olan bir forvet olsa 4 atmistik. Aboubakar olunca 2 oluyor.
Aboubakar'in yine de farkli meziyetleri var, ama bizim takimimiza uyacak tipte ve kalitede bir forvet oldugunu dusunmuyorum. Ayriyeten 2. forvet veya 3. forvet olmak icin luks, 1. forvet icin yetersiz. Keza Cenk bence su ana kadarki performansiyla 1. forvet olamayacagini gosterdi, ama ideal 2. forvet kendisi. Seneye Aboubakar yerine top-class bir forvet gelmeli iste, bu kadar basit. Devre arasinda Eto'o guzel bir gecici cozum olur veya Cin'den kiralanacak bir Jackson Martinez veya Burak Yilmaz.

Tolgay'a top kaybindan dolayi kizanlar olmus, ama ben kizamam. Adamin oyun tarzi bu; kendisini yucelten orta sahadaki vucut calimlari, adam eksiltmesi ve topu ileri tasimasi. Top kayiplari da olacak. Asil kizilmasi gereken nokta Atiba'nin son dakikadaki sacmalamasi ve gereksiz sari karti. Atiba'nin bunu yapmaya hakki yok (ki bu gereksiz topla oynamalarini daha once yazmistim ve tartismistik sanirim).

Atinc belirli bir seviyede henuz olmadigini gosterdi, ama kolay lig maclarinda siritmaz oynar iste 4. stoper olarak.

beagle dedi ki...

Sabaha kadar dovsek Q7 Abu Cenk üçlüsü gol işini kotaramaz. Oyunun akisinda top kaleye nasil girerin matematigini cozecek zekalari yok.
Keşke Talisca sakatlanmasaydi. Onunla olacak gibiydi...
Onumuzdeki 4 maç 0-1 galibiyet mi sasirtir bizi 3-4 galibiyet mi?
Omeri Cenk yerine coktan monte etmis olmalıydık.

Ya bırak hocam ne Ömer'i ya . Sanki Cenk'ten farkı varmış gibi ? İkisi birebir aynı oyuncu : Anadolu takımının savunma arkasına sarkan tek vuruşçu forveti bu abi bu adamlar , ne fizik var , ne teknik var , ne hız var vasat oyuncu işte .

Cenk eskiden karşı karşıyaları bitiriyordu artık onu da bitiremiyor . İkisi de hamle oyuncusu olur en fazla zaten öyle olması lazımken hoca Cenk'i kaybetmemek için zorla kanada monte ediyor .

Şahsi fikrim Aboubakar net takımın birinci forveti . Hem pozisyona giriyor , hem pozisyon yaratıyor . Ammavelakin bize lazım olan oyuncu tipi değil çünkü orta saha/Kanatlar bizde az gol atıyor . Bu adam arkadakilerin işini kolaylaştıran tipte bir oyuncu ve asli işini çok da iyi yapıyor . Talisca varken zaten ne kadar çok alan yarattığı net ortaya çıkıyordu . O gitti Şimdi Tolgay o işi yapıyor ama o da maalesef bitiremiyor . Orta sahadan biraz skor desteği alabilsek işler o kadar kolaylaşacak ki ...

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Bu arada Kerim bitirmiş kafasında herşeyi. Her topu ezdi. Çalım bile denemiyor. Konuşulan başakşehir transferi olacak galiba. Bir umut orada kendine gelebilir. Bize de bunun sonucunda Visca yada Cengiz ikilisinden birisi gelirse mükemmel olur. Özellikle Visca tam bize göre.

BJK4EVER dedi ki...

Visca bizim icin mukemmel olurdu, ama olabilecegini zannetmem. Adamlarin en iyi hucum oyuncusu. Pektemek onlar icin yedek forvet, cok da fazla sey gosteremedi. Kerim de alternatif oyuncu olur. 2 tane alternatif oyuncu icin en iyi oyuncularini birakmazlar. Saglam bir bonservis bedeli isterler, biz de odeyemeyiz. Ki Pektemek'in kontratini karsilayamazlar (uzun vadeli) kafadan zaten.
Yine kiralik bakariz muhtemelen devre arasinda.

F.N. dedi ki...

Bize ryan babel tarzi bi adam hucum anlamında 2.devre yeterli geleceğini düşünüyorum bir de sol bek alternatifi bulursak ii olur

beagle dedi ki...

@ovunc
Hocam atarlanmissin ama Cenk ile stilleri cok farkli. Cenk top sürüp şut çeken, Ömer ise ceza alaninda bitiren veya savunma arkasina kaçan tarzda. Ayrica kafa vurusu da var.
Sen silmissin Ömeri ama takimda Talisca dışında Gol meziyeti olan tek adam.

Kilo fazlasi yapip, formunu düşük tutuyor mu? Evet. Sanırım Senol Hoca ile anlasamadigi mevzu da odur. Bir de babasindan sebep inanç modeli problemi olabilir. Onun sebep olduguna pek ihtimal vermiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Ben de Omer'e sicak bakiyorum. Cenk'in formsuz olusunu ve kendini yere atmalarini gectim; arkadaslarina inanilmaz cemkiriyor. Kendisine gelmeyen her topta bagiriyor, antipatiklesiyor. Gokhan Gonul'un Tolgay'a cikarttigi topta cok iyi bir pas olmasina ragmen ve kendisi on direkte kotu pozisyon almis olmasina ragmen yine cemkirdi.
Davranislariyla kulubeyi coktan hak etti, performansi da tuz biberi. Omer su ana kadar oynadigi dakikalarda iyi oynadi ve istekliydi (Frei gibi degildi). Bence en azindan lig maclarinda hak ediyor formayi. Artik Cenk'in yerine Olcay veya Omer'e formayi vermenin zamani geldi.

sports guy dedi ki...

En azindan lig macinda hakediyor olabilir omer formayi ama en fazlasi da o zaten, malum cl oynayamiyor kendisi :)

Iki haftadir ben de mutsuzum gol/pozisyon orani acisindan, ama bence tarihte hem cl hem ligde namaglup olup bu kadar cemkiren baska taraftar bulmak da pek mumkun degil :) sanirim bu buyudugumuzu gosteriyor, barca madrid taraftari falan da boyle davraniyor cunku gordugum kadariyla.

Derbinin oldugu hafta 3 puan iyidir. Ki bence o mactan gelecek 3 sonuc da isimize yarar. Hatta en kotusu beraberlik olur bence. Bakalim.

BJK4EVER dedi ki...

Ben de o acidan soylemistim zaten. CL'de listede yok, en azindan ligde oynasin bari, cunku hak ediyor formayi. Sadece ligde yapabilecegimiz bir rotasyon, ligde yapilsin bari.

Yorum Gönder

Ara