.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Kasım 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Trabzonspor


Goller: Luiz Rhodolfo (7'), Cenk Tosun (17' P)
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Fabricio Agosto, Tolgay Arslan
En kötü üç: Ömer Şişmanoğlu, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar

Karne:

Şenol Güneş6.5
Beşiktaş6.4
Trabzonspor6.0
Mete Kalkavan4.4


Fabricio Agosto7.7
Luiz Rhodolfo6.3
Marcelo Guedes7.2
Adriano Correia7.4
Gökhan Gönül6.8
Atiba Hutchinson8.5
Tolgay Arslan (67')7.4
Oğuzhan Özyakup (90')6.4
Ricardo Quaresma6.7
Cenk Tosun5.3
Vincent Aboubakar (77')5.5


Gökhan İnler (67')5.5
Ömer Şişmanoğlu (77')5.2
Andreas Beck (90')5.6


Takım Ortalaması6.5

Anket: 65 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

69 Yorum:

delgado dedi ki...

İlk 20 dakika hariç felaket oynadık. Takım hem hücumda hem savunmada disiplinli oynayamıyor sezon başından beri. Savunma yapmak istiyorsun, üç orta sahanın arasına ara pas atılıyor, kanatlar kapatamıyor. Orta sahalar yerini bilmiyor. Özellikle Gökhan İnler çok büyük bir hayal kırıklığı. Bu adam nasıl oynamış üst seviyede anlamıyorum, yaptığı bazı hataları amatör küme oyuncuları bile yapmıyor.

Bu arada Tosiç'in yokluğunda Atınç, Marcelo'nun yokluğunda Rhodolfo oynamalı. Rhodolfo hem kötü stoper (bence), hem de hantal olduğu için sol stoperde pas oyununda çok aksıyor. Top ona atıldığı an vücudu onu sağa yöneltiyor ve akan oyun ölüyor birdenbire. Tolga kaledeyken yaşadığımız sıkıntının aynısı Rhodolfo oynarken yaşıyoruz.

EfendiBesiktas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
F.N. dedi ki...

Güle oynaya almamiz gereken maçı kendimiz zora soktuk. ama cl sonrasi önemli olan 3 puandi aldık neyseki. keşke ozi milli takima gitmeseydi bu arada takimla taktik idmanlarinda kalsaydi. milli maç sonrası zor bi fikstür var inş bu maçlarda bölüm bölüm değil maçın genelinde ii oynayarak cl.de bi üst tur ve devreyi lider tmmlariz

Unknown dedi ki...

Quaresma'nın pozisyonu üzerinden yürümeye çalışıyorlar, biz de çanak tutuyoruz. Bu kadar abartılacak bir şey yok. Hakem ev sahibi takıma tolerans gösterir, bu da bunun sonucu olan bir şey. Bu avantajı Fenerbahçe ve Galatasaray senelerdir kullanıyorlar. İş bize dönünce hurra...

Ben de tüm takımlara eşit yaklaşılsın, adaletli olunsun isterim ama böyle bir gerçek var. Dün Bruma'ya da kırmızı çıksaydı veya yarın Bruma'ya da çıkacağını bilsem, Quaresma'ya direkt kırmızı versin sorun değil.

Trabzon'da oynasaydık ya da en az 2 farklı önde olsaydık o kart çıkacaktı muhtemelen.

EfendiBesiktas dedi ki...

Bu bloga ilk defa yorum yazacagim.Cok kotu bir performans ortaya koyduk ve hakemin berbat yonetimi sayesinde galibiyeti aldik diyebilirim.Gonul isterdiki boyle olaylar olmasa ve hakkimizla kazansaydik ama maalesef olmadi artik onumuze bakalim.

Cenk ve Abu gercekten cok kotu oynuyor. Abu gercekten cok kazma futbolcu , kalecinin kapattigi koseye sutmu atilirki attigi sut gercekten cok ama cok kotu.

Oguzhan sakatliktan geri dondugu icin fazla bisey diyemicem , dilerimki eski performansina geri doner. Tolgay ve Atiba bence cok iyi oynadi. Ama anlam veremedigim nokta gecen seneki pas oyununu neden oynayamiyoruz. Yani Atiba-Tolgay-Oguzhan orta sahasi bence cok iyi ve cok pas yapmasi gerektigini dusunuyorum ama sanki bu sene oyun formati cok degisik.Oynadigimiz oyunun boyu gercekten cok uzun defans ve forvet hatti cok uzun ve topu arkadan ileriye iyi sokamiyoruz ki gecen sene boyle degildi.

Q7 bence yogunluktan baya yoruldu bence bazen lig maclarinda dinlendirilmeli.Bazen sacma sapan calimlar yapiyo gercekten sinir oluyorum , ama tek etkili futbolcuda o bana gore.

Savunma anlaminda iyi oldugumuzu dusunuyorum , Marcelo-Tosic ikilisinden kesinlikle vazgecilmemeli. Rhodolfo baya yavas bir futbolcu ve yedigimiz birinci golde hatasi buyuk topla cok oynadi oysaki hemen pas verse o tehlikeli yerden cikmis olacaktik.Adrianoyu begeniyorum guzel oynuyor tabi dahada iyi oynayabilir. Gokhan Gonul hala istenilen performansda degil bence , kesinlikle daha iyi olmasi lazim ona cok ihtiyacimiz var.

Fabri ile ilgili dusuncelerim pozitif. Saglam bir kaleci ilk maclarda yan toplara kotu cikiyordu ama simdi baya duzeltmis ve kaleciligi oldugu gibi ayaklarinida iyi kullaniyo.

Bu 3 puan cok onemliydi simdi milli arasindan faydalanip Benfica macina odaklanmaliyiz.Insallah sene sonunda sampiyonuz oluruz haydi kartalim dualarimiz seninle!

beagle dedi ki...

Bu maç Abubakar (CL golcüsü) ve NDoye yi Besiktasa layik görenlere kapak oldu.
Geçen sene de sampiyon olamayacakmisiz Ndoye gelse. Bu adamlari, bulanin, onerenin, alanin klüp ile iliskisinin kesilmesi gereklidir.

planck dedi ki...

takım son 3-4 maçtır özellikle ikinci yarılarda modern futboldan tamamen uzaklaşıyor. rakipler bu sene gömülmek yerine önde basıyorlar haliyle ortasahalar iptal oluyor çabuk geçiliyorlar ve takım boyları 60 metreyi buluyor. bu da daha çok efor gerektiriyor. takımın gözü kapalı oynayabildği bir şablon olmayınca kompakt duramıyor git gele dönen oyunda da her an herşey olabilir duruma geliyor. maçlar heyecanlı oluyor ama tehlikeli, bir çare bulunmalı.

ilk yarı tolgayı ikinci yarı ozzyi oyunda hiç göremedim ve sanırım bunun sebebi ilk yarı tolgayın ikinci yarı ozzynin 10 numara oynamaları. ikisi de 8 numara 8/10 performans sergileyebilirken on numaraya geçince 6/10 oluyorlar. ilk yarı tek pasla nakış işlendiği anlarda ozzy 8 numara idi fark da buradaydı sanırım.

devrede etoyu alalım hem abuyu çalıştırsın aynı dili konuşan veteran golcü olarak hem de eleman afrika kupasına gidince yerini ikame etsin. şu anda 10M verip alınacak adam asla değil, belki 4 yıl sonra olur .

geçen sene rhodolfo gelince durak toplarda çok fark etmişti oyun içinde de çok iyi top kesiyordu fakat yenilen her golde de ucundan kıyısından hatası oluyordu. bugün de bombayı patlattı. anca iyi yedek olur işte.

adriano defansif olarak canerin çok önünde. kompakt oynayan bir takım olabilsek hücum anlamında da verimliliğini gösterebilir. aynı şey gönül içinde geçerli bugün ilk 30 dakikada gayet iyiydi.

atiba, saygılar hocam.

cochise dedi ki...

Maçın ilk yarısını izleyemedim; görece iyi oynadığımız bölüm oymuş sanırım. 2. yarının vasatlığı ise gayet anlaşılır; sakatlıklar, yoğunluk, yorgunluk. Takımın boyu uzayınca da iş biraz şansa biraz yeteneğe kalıyor. Gol yiyebileceğimiz pozisyonları verdik. Benim izlediğim bölümde Atiba ve Adriano dışında pek de iyi oynayan yoktu. Adriano büyük tecrübe, fiziksel durumu daha iyi olsa çok fark yaratırmış ama kademe bilgisi bile epey iş yapıyor. Bir de Marcelo'yu gitgide artan bir oranda tutmaya başladım. İyi bir lider stoperle en az 3 yıl 11'de oynar.

Hakemle ilgili, Quaresma'nın pozisyonu net kırmızıydı ama açıkçası maçı izlerken alelade faul gibi geldi. Hakemin pozisyonu olduğu şekliyle gördüğünü düşünmüyorum. Bir taraftan quaresmanın da kasıtlı birşey yapmış olabileceğini düşünmüyorum, zira öyle bir maç gitmiyordu, bilerek yapmasını gereketirecek bir sebep yoktu; diğer taraftan ayağını da çekebilirdi, bilemiyorum yani. Aklıma geçen sene Yusuf'un Quaresma ona dokunmadığı halde sarı kart aldırdığı (sonra da kırmızı gelmişti) pozisyon geldi, o yüzden bilinçli yapmış olabilir mi diyorum ama o kadarı da komplo teorisi artık.

Quaresma'nın Penaltı pozisyonuna sonradan baktım bence penaltı ama benzerlerinin verilmediği de oluyor. Diğer tartışılan Atiba pozisyonu gibi pozisyonlarda benim yaklaşımım topun nereye gittiği, evet atiba adamı çekiyor ama o an ceza sahası içinde 3 penaltı 4 faul var; topsa kaleciye gidiyor. O top TS'li adama doğru gitse penaltı verilmeli derim ama korner vb. yan toplarda topun gitmediği yerdeki itmelere, çekmelere penaltı verilse maçlar bitmez.

Yine de tartışmalı pozisyonlarda takdir haklarının bizden yana kullanıldığını belirtmezsek haksız yere hakem goygoyu yapıldığında itirazımızın gücü azalır.

turkkant dedi ki...

Önemli galibiyet. Özellikle aradan sonraki zor fisktür öncesi cebe koyduk puanları.

Abubakaar özellikli bir oyuncu, ama Beşiktaş'ta kaleyi düşünen oyuncu sayısı az. O nedenle bize Gomez gibi net bir golcü lazım. Cenk ideal bir yedek santrafor. Aslında Abubakaar santforluk yerine Sow gibi kanat forvete evrilmeye çalışsa, daha değerli bir oyuncu olur. Ama Napoli maçında çok trip attı, kanada geçince.

Adriano bayağı toparladı. Caner kadar hücumda etkili değil, ama defansif zekası, kanat oyuncularına karşı çabukluğu ve oyuna akıl katması çok iyi.

Gökhan Gönül. "???" yazardı eskiden yıldız tablolarında...

Oğuzhan-Atiba-Tolgay'ı tam oturttuğumuzda oyunumuz da tam oturacak...

Barreto dedi ki...

Talisca olsaymiş 4 ü bulurmusuz. Böyle oynayacagimiza ilk yarıyı çöpe atmak daha iyi oluyor. Bu maç bana Biliç i hatırlattı. Abu nun son vuruşları vasat olsa Liverpool veya Atletico da oynar. Bir tık gelişebilse işimizi görür. Sürekli oyunun içinde ve genel olarak doğru yerlere hareketleniyor. Cenk in giremedigi pozisyonlara giriyor.

Unknown dedi ki...

CL sonrası dün city,a.madrid,bayern gibi kalbur üstü takımlar liglerinde puan kaptırıyor.bu sene cl dönüşü takımlar çok yıpranıyor.benim fikrim büyük ve küçük takımlarda ki geçen yıllarda ki makas açıklığı daralıyor.dün bizim zorlanma sebebimizin başlıca sebebi cl maçıydı.maçın taktiği belliydi ilk yarım saat efor sarfet,skoru yakala,rolanti oyna.tüm herşey doğru gidiyordu ki abu nun pozisyonuna kadar.!! Abu o kadar tehlikeli bir forvet tipi ki şampiyonluğa mâl olabilecek kadar sakar.! Avrupa ya havlu attırabilecek kadar kazma.attığı,atamadığı tüm pozisyonlarda şaşırtmıyor beni.adamın belli bir çizgisi yok.kaotik bir tarz.!devre arası golcü transferi yapmazsak elizimde ki ikili canımızı okur.!!

yilmaz dedi ki...

Abounun ceza sahasında feyk atıp aşırtma denediği pozisyon gol olsa harika bi gol olacaktı. Son vuruşları inanılmaz defolu. Napcaz bilmiyorum bu gencoyu. İşin kötüsü onla oynamaya alışıyoruz, cenk sırıtıyor onun bölgesinde.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

orta üçlü tuttu (ozzy-tolgay-atiba) artık. Hoca bunu bozmaz kuvvetle muhtemel. Keşke talisca olsaydı, kesinlikle tabela yapardı. Talisca dönünce 9 oynayabilir mi diye düşünüyorum. Açıkçası neden olmasın. 2. yarı alacağımız kenar forvetle birlikte bu plan tutabilir. Tabi bu forvet bekiyle gelen, disiplinli bi forvet olmak kaydıyla l. Talisca'nın temiz gol vuruşunu böyle değerlendirebiliriz bence.

turgay dedi ki...

fb için ilgileniyor denilen depay aslında tam bizlik bir kanat oyuncusu. Tabela yapabiliyor ayrıca oyunumuza da uygun. Lens kaçırıldı bari bu adama yüklenelim derim. Kerimi kiralayıp depaya yer açabiliriz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bu arada hakeme dair bu da şurada dursun;

geçtiğimiz yıl bursada oynadığımız bursaspor maçından bir enstantene, hakem de mete kalkavan...

http://82.222.152.134/fotogaleri/haber_icerik/images/JOSUE.JPG


o maçın postu da şurada:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2015/11/stsl-11-bursaspor-besiktas.html

beagle dedi ki...

Merak ediyorum. Talisca'nın pozisyon değerlendirme istatistiğini gören varsa paylaşabilir mi? Bugün çabuk iyileşecek umudu geldi.

Bir de Turgay Demir akılsız adamı var. Eyyam başlıklı yazı yazılır mı? Hakemler Beşiktaş'ı bugünden sonra doğrarsa senin gibi alıklar yüzünden olacak. Ne var bu maçta? 3-4 eh işte kötü karar. Beşiktaş Samsun maçını dünya gözüyle izleyen biri olarak ebenizin Eyyamına sayarım, acımam. Cem Papila allah hala belanı versin, gene versin, gani gani versin.

BJK4EVER dedi ki...

Depay son yillarda gittikce fazlalasan overrated Hollandali futbolcu kontenjanindan biri. Mentalitesi bozuk, overrated'in krali. Lens bize cok uygun olurdu maliyet ve oyun tarzi itibariyle, ama o tren kacti. Depay bizden uzak olsun, ki Turkiye'ye gelebilecegine de zaten ihtimal vermiyorum.

Ama devre arasi 1 golcu forvet, 1 kanat forvet sart. Bu 2 transfer birden olmasa bile 1 tanesi sart. Mevcut kadromuzla bir yerde gol konusunda tikaniriz, hele ki Caner ve Talisca eksik olunca.

Keske Aboubakar'i alacagimiza Eto'i, Luiz Adriano, Huntelaar gibi oyuncularin pesinden kosup birini getirseydik. Aboubakar'in oyun tarzi ve kalite olarak bekleneni veremeyecegi o kadar barizdi ki; nasil boyle bir hata yapti yonetim anlam veremedim.

hastati dedi ki...

bu sitedeki kibar arkadaslarimiz nerede? inonu ruhu yerini avm ruhuna birakiyor yavas yavas. sebep sonuc yapilmadan, fikir soylemek neyin nesidir?
o zaman katilalim muhabbete: kotu,olmamali,gitmeli,gelmeli,olmicak,olsa bizde olmazdi...

Unknown dedi ki...

Elalem bu maçtan sonra avuçlarını ovuyor.belki 2.samsun vakası olur diye.o alık herife hürmet edenlere şaşarım

turgay dedi ki...

@bjk4ever

Depay'ın dediğin kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. baktığında lens'le farkı verilen bonservistir bana göre. depay'a o kadar büyük paralar verilmeseydi beklentilerde bu kadar fazla olmazdı. o beklentilere cevap verecek çapta bir oyuncu değil ama beşiktaş seviyesinde ve liginde iş yapar.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

ASpor tayfası zaten Beşiktaş düşmanı. Güven Taner haricinde Beşiktaş'a en yakın olan adamları Hıncal Uluç ile Kemal Belgin. Turgay Demir zaten eski Galatasaray'lı diye duymuştum. Tesislere alınmayacakmış Fotomaç. Çok doğru karar.

Depay forvet arkası için bir alternatif ama açık oynatmak biraz zorlama olabilir. Türkiye için 1-2 gömlek yukarıda en az. Çok iş yapar ama gelir mi? Sanmıyorum.

@ BJKEVER

Demba ve Gomez'i düşeş getirdik ama her sene zor o potansiyelde forvet bulmak. Bence Avrupa Şampiyonası olmasa Gomez'de gelmezdi Türkiye'ye. Dediğin oyuncular arasında bir tek Eto transferi olur. Onunda bonservisi 5-6 milyon avrodan açılır. Daha 2 sene sözleşmesi var.

Abu'nun son vuruşlar iyi değil ama esas sorun kararsızlığı sanki. Allah ne verdiyse vur demeli birisi ona. Diğer bir sorunu da takıma/oyuna alışamaması. Çok saç baş yolacağız ama sürekli oynaması lazım. Ömer veya istemesem de Olcay ile daha efektif olabilir. Cenk onun boşalttığı yerlere girmiyor onun koştuğu yerlere gidiyor :)



Erman da tayfasiyla beraber 2004 yilini tekrarlamanin pesinde saldırıya gectiler.bu o.c.ler dünkü topal in pozisyonunu bir yorumladı görmek lazım. Neredeyse Akhisar lı yi sucladilar.çok dikkat etmemiz gerekli camia ve yönetim olarak.
Beyaz futbolda ise Akhisar in bir net penaltisini vermeyen ve topal i atamaya n hakemi dünyanın En iyi hakemi yaptilar.dikkat beyler

Basar dedi ki...

Benim birkaç yorumum olacak.

Bir CL maçı sonrası ne kadar iyi oynanabilirse o kadar iyi oynadık.

Aboubakar golü atabilse maç 4-5 gider ilk yarı sonunda fişi çekerdik. Gol kaçınca beklenilen gerçekleşti ve diri Trabzon üzerimize geldi.

Maçta hakemin Quaresma kararı %100 yanlış ama skora direk etki edecek bir hatası olmadı. Bize verdiği penaltı net penaltı. Buna da penaltı çalınmayacaksa neye çalınacak?

Cumartesi oynayan kadro, pas oyununu en temiz oynayabilecek kadro. Hem defans hem de orta saha hem de kaleci buna çok uygun. Pozisyona da giriyoruz fakat değerlendirme becerimiz çok zayıf.

Quaresma en olumlu maçlarından birini oynadı. Daha önce de yazıştığımız gibi takım iyi ayaklara sahip olunca kendi çapında o da mümkün mertebe takım oyununa katılıyor. Tabi ki egosu baki kalıyor. Ben bu hafta sonu geçen seneden izler gördüm.

Aboubakar beğenmesek de o bölgede oynayabilecek tek adamımız. Sırtında adam taşıyabiliyor, dönüp hızlanabiliyor. Bir takım meziyetleri var ama kısır. Müthiş bir bitiricilik sorunu var. Bilemiyorum nasıl daha yukarı çıkartılabilir. Buraya transfer şart. Öyle ki şampiyonluğun anahtarı bu pozisyon.

Cenk benim gözümde artık Genç Semih. Bu aşağılama ifadesi değil, sonradan girince muazzam katkı verecek bir oyuncumuz. Bu da önemlidir, herkes 1. adam olacak değil.

Adriano müthiş önemli bir adam. 2 maçtır özel onu izliyorum, kademesi inanılmaz. Pasları da fevkalade. Bence solbeke daha çok yakışıyor. Ayrıca pas istasyonu olarak da oyun tarzımıza çok uygun.

Ben karamsar değilim.

xiyar dedi ki...

fabri mukemmel olmadi mi ya? bayagi 3. stoper gibi oynuyor. pas istatistiginde 2 stoperden cok asagida degildir herhalde. ceza sahasi ici ve disi kritik mudahalelerde de ikisiyle yarisir. defansi ilerde kurmaya calisan bir takim icin cok iyi oldu cok.

oguzhan muthis bir oyuncu. birlikte oynadigi herkesin potansiyelini ortaya cikartiyor adeta. oz buyucusu. bu macta ilk 20 dakikalik firtina onun eseriydi. sonra kayboldu maalesef. daha once de mac icinde zaman zaman kayboluyordu ama sakatlik sonrasi bu kayip artmis. zamanla duzelecek ve gecen seneki oyuna donecegiz.

q7 bu takimda en icime sinmeyen oyuncu ama bu macta cok iyiydi. her hareketi faydaliydi. sonlara dogru yorulunca o klasik bos ortalarindan yapti bikac tane de olsun.

abou biraz da buradaki istemezukcu cok bilmis tayfaya inat basarili olmasini en cok istedigim oyuncu. cok degisik bi adam. sanssizligi gomezden sonra gelmis olmasi. hem takim hem de taraftar gomez profilinde birini ariyor. cok caliskan, ozverili ve mac icinde kaybolmuyor. surekli bir tehdit konumunda. cift forvette mukemmel olurdu ama bizim takim oyle oynamiyor maalesef.

cenk bu seviyede oyunu kaldiramiyor. kaldiramadigi icin de surekli yerlerde. tek pozisyonu var o da gomez'inki. e onun yarisini bile oynayamiyor. cok transfer asigi degilim ama gomez tarzi bir merkez forvet sart.

son olarak, senol hoca'yi beğenmeyen taşşagini yesin.

WiLdHoney dedi ki...

Trabzon maçı özelinde en dikkat çeken oyuncu bence Fabri'ydi. Özellikle ceza sahası dışına çıkarak 2-3 top uzaklaştırdı ki, kalede Tolga olsaydı çok farklı şeyler konuşabilirdik. Onun dışında da genel anlamda çok oyunun içinde, bu sezon onun yokluğunda ancak onun değerini anlayabiliriz. Ha karşı karşıya yada yan toplarda yeterli olmayabilir onu bilemem ama tam bizim aradığımız bir adam.
Fabri'den sonra özellikle ikinci yarıdaki oyunlarıyla Adriano, Atiba ve Marcelo çok ciddi şekilde ayakta kalmamızı sağladılar.
Burada bir not, ne zaman Tolgay çıktı, orta sahayı tamamen kaybettik ve Ekici her delikten çıkmaya başladı, ne zaman Abou çıktı o zaman ileride hiçbir şekilde top tutamadık. Cenk malesef o işleri yapmanın çok uzağında, Abou yerine Cenk, Tolgay yerine Oğuzhan çıkmalıydı. Oğuzhan'ın ayakta duracak hali kalmamıştı sonlara doğru.
Q7 ise toplu oyunda fark yaratıyor ama topsuz oyunda eli belinde bekliyor, fakat seyirciyle kurduğu bağ inanılmaz.
Genel olarak gene çok hırpalandığımız anlarda gelen milli takım arası ilaç olacaktır.
Umarım dönüşteki çok sert fikstürden minimum hasarla çıkabiliriz, zira şampiyonluğumuzu belirleyecek seri olacağını düşünüyorum. Önce Adana ardından Başakşehir ve ardından Fener ve bu maçlar arasında 2 kritik CL maçı bu 5 maçlık seri sonunda CL'de bir üst tur ve TSL'de liderlik keyfi yaşıyor oluruz umarım.

Unknown dedi ki...

Dün de yazdım cl dönüşü trabzon galibiyeti çok önemli tüm kamuoyu puan kaybı bekliyordu.sinirleri bozuldu.bende diğer takım taraftarı arkadaşları onların deyimleri ile vuruyorum "vodafone arena da 40 bin kişi önünde hakemin bocalaması normal aga" diyorum..yıllardır sığındıkları silahla vuruyorum onlara.! Yazık ki şimdi adamalar her hafta takım değiştirecek...kimle oynarsak onu tutacak.sadece sakin olalım,takım sakin olsun..2.samsun faciasına dikkat edelim.

Zaitsev dedi ki...

@Wildhoney +1

Not olarak eklemek isterim ki 2003-2004te Samsun faciası bize atılan büyük bir kazık olmakla beraber çöküşün sebebi sadece o değildir. Devre arası tatilinin uzun verilmesi sonucu takımın 2ci yarıya yeterince hazırlanamaması gibi bir gerçekte vardır. Samsun maçından 1 hafta veya max. 10 gün önce takım tekrardan toplandı. Lucescu'yu hakem kararları kurtarmıştır o sene. 2ci yarı toplanan 19 puan hakemlerle açıklanamaz.

carlito dedi ki...

bu hafta geç kaldık yoruma, söylenmesi gereken çoğu şey yazılmış zaten.. gene de karalayalım bir şeyler..

fabri özellikleri itibariyle tam bizim aradığımız kaleci.. en çok ihtiyacımız olan şeydi; ayaklarını kullanmasını bilen, defanstakilerin topu atmaktan korkmadığı bir kaleci, buna kavuştuk nihayet.. tabii yine de geri pas olayını bu kadar abartmamaları lazım, takımda topla en çok oynayan isimlerden biri fabri durumunda adeta!

gökhan gönül trabzon maçının ilk yarısında beklediğimiz ofansif katkıyı verdi, bunu arttırarak sürdürmesi gerek.. caner'in yokluğunda bindirmeci bek açığını kapatacak olan adam adriano değil, gökhan'ın ta kendisi..
adriano'ya ise söylenecek söz yok gerçekten, barcelona kalitesi ve tecrübesi ne anlama geliyor, bunun kitabını yazıyor adeta.. son iki maçtır girdiği kritik kademelerle çok büyük sıkıntılardan kurtardı bizi..
stoper tandemi için ideal ikilinin marcelo ve tosic olduğu konusunda sanırım hemfikir herkes.. eldekiler bakımından bana göre de öyle, ama zorlu maçlar periyodunda tecrübeli ve lider bir stoper almamanın bedelini ödeyebileceğimizi düşünüyorum hala.. umarım cl'de gruptan çıkar ve ligde de ilk yarıyı iyi bir yerde bitiririz ve ben yanılırım.. ama çok umutlu olmasam da halen devre arası bir stoper almamız gerektiğini düşünüyorum, görülüyor ki rhodolfo bize güven, düşmana korku veren bir adam değil..

atiba bize evrenin bir lütfu, başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.. tek diyeceğim, umarım bu adamı yaş muhabbetine erken jübileye falan zorlamazlar, emin olun ne kadar renkli varsa bunun lobisini yapmaya çalışacaktır.. en az 36 yaşını bitirene kadar banko oynayabilecek gücü var bu adamın.. bu sezondan sonra 2 sezon daha kalmalı..
oğuzhan eski gücüne kavuşacaktır, o konuda endişem yok.. benfica maçını bize kazandıracak adam gözüyle bakıyorum ona, aradaki iki haftalık sürede kendine gelecektir.. tolgay'ın formundan memnunuz, şu haliyle formayı inler'e kaptırmaz.. bu orta saha üçlüsüyle devre sonuna kadar oynarsak iyice oturacaktır taşlar..
gelelim en sıkıntılı bölgeye.. daha önce söylediğimiz üzere eldeki alternatiflere baktığımızda Quaresma bu takımda oynatmaya mecbur olduğumuz bir oyuncu, ister seve seve ister başka türlü.. her maç bizi fıtık edecek işler de yapacak, skoru getirecek işleri de olacak.. bu sezon için farklı bir şey beklemeyelim hiç..
bence talisca'nın sakatlığı caner'den daha kötü oldu bizim için, gol yükünü en çok sırtlayacak adamdı, şimdi onun boşluğu cenk'le ömer'le falan doldurulmaya çalışılıyor ama olmuyor.. aboubakar'ın ileri uç yerine sağ açıkta geniş alanda oynaması halinde daha faydalı olacağı görüşüne ben de katılıyorum, ama bunun için safkan bir santrafora ihtiyacımız var.. eto'o transferi yalan olduğu gün ileride keşke diyeceğimizi biliyordum, şimdi de keşke gelebilseymiş diyorum ama kaçtı o tren.. bence devre arası kanat forvet değil, tek forvet oynamaya da alışkın olan klasik bir santrafor almamız lazım.. nereden bulacağız ocak dönemi öyle bir adamı derseniz, onu da ben mi söyleyeyim ulan derim!
ama kesin olan şu ki, bu formuyla cenk'in -üzülerek söylüyorum- yedek kulübesine dönmesi lazım.. yeni bir adam gelene dek aboubakar ortada oynatılmak zorunda, tüm kaçırdıklarına karşın eldekilerin en iyisi o.. yoktan pozisyon yaratabiliyor (2. yarıda çaprazdan kaçırdığı gol olsa hazırlayışıyla müthiş gol olurdu) ama son vuruşlarda kararsız kalıyor.. tekniği itibariyle öyle aşırtma vuruşlar, plaseler vs. yerine kaleciyi içeri sokma hedefli vuruşları tercih etmesi daha hayrına olur...

carlito dedi ki...

maç özelinde de şunu söyleyebilirim, napoli maçı etkisiyle 2. yarı oyundan düşüp skoru koruma psikolojisine girmiş olmamız nedeniyle trabzon'un maçın hakimi görüntüsünü yakalaması biraz fazla bozmuş moralleri sanırım.. bu denli karalar bağlayacak bir durumda değiliz..
ya 3-0 olsaydı muhabbetine zaten yeterince girilmiş, benim söylemek istediğim yakalanan gol fırsatları arasındaki uçurum.. maçı güya hakettiği iddia edilen trabzonspor'un, bizim hatamızla attıkları gol dışında bir tane ndoye ile kaçırdığı gol hatırlıyorum, onun dışında net pozisyonları var mıydı? bizde ise sadece aboubakar'ın 4 tane kaçırdığı pozisyon var! quaresma daha ciddi hareket etse bir o kadar daha net fırsat da yakalayabilirdik.. ve tüm bunlar trabzon'un dinlenmiş bir şekilde çıktığı, bizim ise iki süper lig maçına bedel bir napoli maçı yorgunluğuyla çıktığımız bir maçta oldu..

o yüzden, evet eksiklerimizi gözardı etmeyelim, konuşalım, ama renkli medyanın itibarsızlaştırma çabalarını da yemeyelim lütfen.. bu takım şampiyon kadrodan bunca oyuncu kaybetmesine, bu sezon üst üste yıldızları sakatlanmasına rağmen fener ve gs'den çok daha iyi oynuyor.. evet geçen seneki kadar kusursuz maçlar çıkaramıyoruz, ama geçen sezona göre hücum hattında daha düşük kalitede adamlarla oynuyoruz.. geçen sezon şimdiki maçlardan daha fazla pozisyon yakalamıyorduk, ama yakaladıklarımızı da kaçırmıyorduk.. en basitinden son trabzon maçını geçen yılki kadroyla en az 4'lük yapardık, şimdi yapamadığımız için olduğundan daha kötüymüşüz gibi görünüyor..
gerçek olan şu ki, Beşiktaş ile başakşehir gün itibariyle kalite olarak diğer 16 takımdan çok daha önde..

ayrıca diğer arkadaşların da dediği gibi geçmişte başımıza gelenlerden ders çıkartalım, kimsenin bize operasyon yapmasına izin vermeyelim.. (trabzon maçındaki lehimize hataların acısı muhakkak çıkacak, muhtemelen kadıköy'deki maçımızda yapmak isteyecekler bunu) eğer biz de renklilerin yıllardır yaptığı gibi en ufak bir şeyde gümbür gümbür ses çıkartmasını bilirsek, öyle eskisi gibi kolay kolay kafamıza vurup lokmamızı alamayacaklarını anlarlar.. ve üst üste ikinci şampiyonluğumuzu da kimselere yedirmeyiz...

beagle dedi ki...

Zaitsev
Sakat Ilhanin gidisi ve santrafor diye zaten aslen kanattan bozma Adrian Illie'nin bitik halinin getirilmesi de faciadir. Biliyorsun Serdar Bilgilinin şampiyonluğu Azize sattigina dair aksi pek iddia edilmemiş bir iddia da var. Türk futbolunun en pis sezonkarindan biridir. Fb lehine verilen hatadan dolayi fb nin mac tekrar ettirip, o macta yeni transfer oynatmasi da o senedir. Hapiste çürüdüğü her günü o sene haketti Aziz.

Unknown dedi ki...

O sene beşiktaş'ın ve türk futbolunun kara senesi katılıyorum.samsun maçı türk futbolunun,2.yarı performansı bjk nin kara lekesidir.sessiz sedasız giden bilgili'nin,kulübü tüp kafaya emanet eden beşiktaş'ın hiç mi suçu yoktu? aradan geçen 12 yıl tramvayı atlatamadık.hatırlamak istemediğim 7-8 kapkara yılı şimdilik atlattık çok şükür.!

Unknown dedi ki...

ufak bir hatırlatma: mehmet ekici'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. hazır bu hafta izlemişken, adını bir yerlere yazmak lazım.

planck dedi ki...

ekici konusuna katılıyorum, tolgay veya ozzy giderse ekici iyi bir yama olur. yaşı da 26. duran toplarda da baya iyi diye aklımda kalmış.

turgay dedi ki...

renkliler uyanmadan ekici transferini bitirmek lazım. ahmet nur çebi bu işi çözer bence.

BurkayJK dedi ki...

Mehmet Ekici iki senedir aklımda ama burada dillendirmedim sanırım. Ekici'nin yanında Yusuf Erdoğan da iyi olabilir. Şenol Güneş ile potansiyellerinin zirvesine ulaşabilirler. Devre arası sol bek alınacaksa -ki alınmalı- Gençlerbirliği'ndeki Uğur Çiftçi düşünülebilir.

beagle dedi ki...

Atletik açıdan Ersun Yanalin da cok istediğini sanmam. Ben en son bir önceki konuda yazmistim, Ekici'yi. Oguzhan ve Tolgay ile rotasyona en uygun oyuncu.

Muhammed Enesi de atlamayalim. Ts maçı gibi son 20 dakikalarin adami U21 de yatiyor. Cocuk cok hizli ve güçlü. Ufak tefek degil, oynar A seviyede. Biraz oynatip biz pisirmezsek kimse bize hazirlamaz kendi oyuncumuzu.

EC dedi ki...

yorumlari okudum.. karamsarlik hakim.. ozellikle Forvet bolgesi icin...

aboubakar patlar..

bekleyin..

bir arkadasin dedigi gibi en buyuk sorun Aboubakar in Gomez den sonra gelmis olmasi... Demba Ba dan sonra gelse, AbouBakar su an el bebek gul bebek idi..

bence hala daha yavas yavas oturuyor takima.. ilk forvet o dur ve ilk onun ismi yazilmasi lazim..

ilerdeki stoperleri dovebilecek, sirtinda tasiyabilecek ve cezalanina karistirabilecek birisi..

Talisca yakinlarinda duruyordu.. Ne Cenk Ne de Quaresma gitmiyor o taraflara.. bence Omer Sismanoglu ile iyi bir ikili olusturabilirler.

diger husus ise;

bence bir yerlerden dugmeye basildi ve medya uzerinden uzerimize geliyorlar.. takim onca eksik aksak yonlerine ragmen 10 Lig, 4 de CL macindan iyi cikti.. ya bir de eksiklikler giderilmis ve aksakliklar minimize edilmis olursa? Mehmet Demirkol icindeki korkuyu soylemis zaten..

Akhisar bize karsi boyle mi oynamisti.. Kadayif gibi Serbette 3 gece yatmis takima donusmusler FB karsisinda..

adamlar hakem hatasi bulmak icin

ASPOR
NTVSPOR ( Sinsi Ridvan Av Pesinde)
BEYAZ TV
Sabah
ATV
Fotomac
Fanatik
Hurriyet
Milliyet
TV8

hepsi pusuda..

dikkat ettiyseniz sallayacak yer bulamiyorlar, orta saha yada rakip sahada olmus faulleri kasiyorlar..

Hepsine inat.. sessizce ama kararli tepki koymaliyiz. bence Kulubun Fotomac karari dogru ve cizgiyi cektik..

Besiktas lilarda o kanalda, gazetede yazan Sozde Besiktas lilari biliyor..

Besiktas taraftari artik buyudu ve yemiyor..

Avrupa bizi overken, bizde surekli bel alti vurulmaya calisiliyor..


Aboubakar takar.. sonra gorucez alayini..

SALDIR BESIKTAS

Sunu onersin kulup;

"Avrupa dan Hakem Gelsin"

begenmiyorlarsa..

sports guy dedi ki...

Akhisar bize karsi boyle mi oynamisti elestirisi haksiz. Adamlarin kapasitesi bu kadar zaten. Yarim pozisyona cok girdiler ama 60. Dakikada 7 sut cekmisken kaleyi bulan sutlari yoktu daha. Rodallega kendisini coldeki vaha zannettiginden bokunu cikarmis olayin.

Ligin ust siralarindaki 5 takimin puanlarindan sonra ani bir dusus olmasi ve 6. Ile 16. Arasinda sadece 4 puan olmasi sasirtici degil. Bu sene ligin ortasi asiri gucsuz.

Osmanli ve konya'yi avrupa maclari vurmus, bunu ongorecek kalitede transferler de yapamamislar zaten. Yerlerini dolduracak da bir tek bursa cikti ortaya, sonuc bu. Basaksehir'in de basina gelen en talihli olay shakhtar kurasi olmus belli ki. Bu kadro avrupa'da olsa su an maksimum 18 puan olurdu.

Ayni sekilde biz CLde olmasak muhtemelen onumuzdeki deli dort maclik fiksturu rahat atlatirdik. Ama asil test simdi geliyor. Ilk 5ten 3 takimla birden oynayacagiz ve araya benfica maci ve ukrayna deplasmani girecek.

Bu donemden iki beraberlikle bile ciksak ikinci yari cl'siz fiksturle ligi gotururuz(gruptan ciksak bile ilk turda elenecegimizi varsayiyorum).

Kendi tercihinize gore bol bol tirnak kemirmeye, sigara icmeye veya alkol almaya hazir olun kisacasi. Ucunu birden yapmayin ama, zararli :)

Unknown dedi ki...

Ekici'den ziyade cengiz(ibb) kesi alınmalı.şenol hoca ile çok daha iyi olur

Unknown dedi ki...

Evet dediğin gibi ligin orta sıra takımı yok.ya dipteler ya tepede..geçen sene ki lig standartı daha dengeliydi.şampiyonu ilk 5 ten puan alanı belirler.çılgın fikstürden 3×3 yaparsak(lig) keyfen alkol alırım :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

TR pasaport ve homegrown Cengiz Ünder için İBB kapıyı 7 - 8 milyon euro'dan aşağı açmaz herhalde, diğer taraftan en kötü ihtimalle Mehmet Ekici'nin ise sezon sonunda bonservisi elinde olacak.

Bir önceki postta da yazmıştım; Tunay Torun ve Titi de sezon sonunda Kasımpaşa'dan ayrılırlar. Kerim Frei hayalleri bittiğine göre sezon sonu orada Tunay yazılabilir, devre arasında da, oyuncu ile sezon sonu için anlaştıktan sonra, Mehmet Ekici için Kerim takası önerilebilir.

Bu arada gelecek sezon opsiyonlu yarım sezonluk Adebayor gibi bir isim denenemez mi? Hali hazırda bonservisi elinde, gelip 2 ay antrenmana çıkıp devre arasından sonra Ocak ayında ikinci yarının başına hazır hale gelir?

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Kanat bakacaksak Aminu Umar olabilir ama tekniği bu sene gelişecegine sürünüyor. Gene de genc ve kosusu iyi.

Senelik kiralik maliyeti vergilerle 7 8 Milyon Euro olan bir adamin 15 maçta kendini gostermeme şansı olamaz. Epey daha ucuz Töreyi İngiltere'de soktuklari hali hatirlatirim.

15 mac toleransimiz varsa forvette
Bu hafta TS U21 macini girince ceviren Muhammed Öztürk oynamalidir. Fizik iyi, vücudu doğru kullaniyor. Ilk pozisyonda babalar gibi golcü vuruşu yapti.

turgay dedi ki...

Muhammet ve Oğuzhan Aydoğan'ı bence de harcıyoruz alt tarafta bu adamlar Hollanda veya Belçika ligine kiralanıp Bi sonraki yıl A takıma alınmalılar. Yaşıtlarına göre önde oldukları bir gerçek ama Şenol hocanın da onları düşünmediği ortada. Eslemi de katarsak 3 tane net yukarıyı zorlayan oyuncumuz var. Bunları değerlendirmek lazım ama u21 de değil

Emrah dedi ki...

Vay arkadaş ne hakem muhabbeti döndü. Erman Toroğlu maçın ertesi günü "Yüreksiz Hakemler" başlığıyla hakem olmasa Trabzon maçı alırdı demiş. İyi, güzel... Yalnız bugün de "Hakem Kararıyla Beşiktaş" başlığıyla aynı şeyleri tekrarlamış. Ulan dangalak adam, iki gün üst üste Beşiktaş'ı yazacağına Mehmet Topal'ın ağza tekme atmasını yazsana. Art niyetli adam.

Maçı stattan izledim. Hiç de öyle hakem desteğiyle maç almışız gibi gelmedi. Quaresma'nın pozisyon kırmızı gerektirirmiş doğru da Atiba'nın çekme poziyonuna neden herkes ağız birliği etmişçesine penaltı dedi anlayamadım. Çekilen adamın topa yetişme ihtimali sıfır. Havadan süzülüp kaleciye ulaşan bir top. Öyle poziyona penaltı verirsen her duran topta 3 penaltı, 4 faul olur.

Tüm bu algı operasyonunun sebebi de bizim 3,5 milyon euro garanti maaşlı golcümüz. Ulan madem topa vurmayı bilmiyon bari yanındaki adama yuvarla. 5'lik olacak maç durduk yere milletin ağzına sakız oldu ona yanarım.

Unknown dedi ki...

turgay'ın fikri bence de çok mantıklı, altyapı ligine fazla gelen bu 3 oyuncumuz orada zaman kaybediyor. Özellikle Enes Ünal'ın Eredivisie'daki gelişimi ve geldiği noktayı görünce bana Hollanda ligi daha uygun geliyor. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Enes NAC Breda'da oynadığı dönemde "takım arkadaşlarının Eredivisie'ın alt liglere göre genç oyuncuların gelişimi açısından daha uygun olduğunu" söylediklerini ve "kendisinin de üst ligde oynamaya başladıktan sonra daha fazla boş alan ve kendini kanıtlama imkanı bulduğunu, bu sebeple de daha rahat oynadığını" söylemişti. Enes'i her üç (Belçika, Hollanda 1 ve 2. Ligleri) ligde de izledik ve en iyi performansı burada verdiğini gördük. Bu açıdan bakınca Hollanda liginden düşme potası civarındaki bir takım ile anlaşmak oldukça mantıklı.

Sadece Türkiye kupasında oynama ve, bu sene şimdiye kadar hiç görmedik ama, maçların son 3-5 dakikasında süre alma ile bu adamlar gelişmeyeceği aşikar. Hatta iddia ediyorum paf takımda oynamaya devam ettikleri sürece köreleceklerdir. Zaten formalarının her yerine reklam alan Hollandalılar, düşük bir maliyetle bizim çocukları oynatmaya razı gelirler. Ayrıca beagle'ın dediği gibi yetenek anlamında da bizimkiler oldukça iyi durumdalar ve bu yüzden aldıkları sürenin hakkını da vereceklerdir.

beagle dedi ki...

Karışıklık olmasın
Muhammed Öztürk santrafor. 98li
Muhammed Enes Durmuş fırtına sağ açık. 97li.
İkisi de 180 ve üzeri.
Öztürk u21 e yeni geldi. Önceki iki kategoride epey gol atmıştı. Batuhan gibi erken gelişme ile 100 tane atan biri değil. Adam gibi top oynayarak geldi.
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=1257397
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=1048411

Eslem kısa kalıyor, ondan biraz geride olsalarda o fizikteki hiçbir orta saha oyuncumuz yukarı çıkamadı. Ama top dağıtış çok iyi. Güçsüz sayılmaz. Kesiciliğini artırıp okan buruk modeli oynarsa şansı olur.

Hamza da merkez santrafor için kısa kalıyor ama güçlü. Hızlı da sayılır. Vuruşlar sağlam. Acilen kenar forvet de oynatmaya başlarsak aslında çok başarılı olabilir. Fiziken Abubakara, golcülük olarak da Ömer'e benziyor. Merkeze takılı kalırsa olmayacak gibi.

Maharafa vb çok eksiği olan oyunculardan vazgeçip muhammed enes, öztürk, hamza forvet 3lüsü ile u21 i biraz izlemek lazım.

Oğuzhan Aydoğan-Eslem biraz mevki olarak benziyorlar ve duran topları Eslem bırakmıyor. Oyun içinde de Oğuzhan kayboluyor. Kiralamak lazım, bizde zor. Ayağı muazzam ama.

carlito dedi ki...

Muhammed Enes gördüğüm kısıtlı süreler kadarıyla bana da umut verdi.. fazlasından zaten umudumuz yok ama o kadar türkiye kupası, hazırlık maçları vs. oynanacakken en azından 1 tane genç oyuncuyu kazandırabilsek şu takıma, çok mu şey istiyoruz acaba?
Şenol hocanın maalesef pek yok böyle huyları, gerçi adamın derdi de başından aşkın ama bu istediğimiz ona ekstradan dert çıkartacak bir şey değil ki, aksine belki de nefes aldıracak bir yol olabilir.. hücumdaki kanat bölgelerinde ve forvette sıkıntı yaşadığımız bu süreçte gelecek vaadeden bir hücum oyuncusunu beş kuruş para vermeden kazanmak fena mı olurdu? ne kaybederiz denesek yani şu çocukları.. aynı şekilde Eslem ve Oğuzhan Aydoğan da bence kazanılmak zorunda, A2'de köreleceklerine ben de katılıyorum, ama bizim ligde oraya buraya gönderirsek daha beter körelirler.. Hollanda önerisi güzel ama uygulanacağını sanmam.. en iyi seçenek kupada ve ligdeki uygun maçlarda gitgide artan sürelerle şans vermek ve taraftarın da gözüne girip, güven kazanmalarını sağlamak.. bir genç oyuncunun A takıma kazandırılmasının en iyi yolu budur, geçmişteki olumlu örnekler de hep bu yoldan gerçekleşmiştir..

turgay dedi ki...

mesela gökhan keskin getirildi altyapının başına emrah bayraktar gönderilip. gökhan keskin ne düşünüyor bu oyuncular hakkında ben merak ediyorum. alt yapı konusunda doğru yapılanma içinde değiliz diye düşünüyorum bende çünkü gönderdiğimiz adamı tekrar geri alıyoruz sırf isim yazmak için kadroya. önder özen zamanında belçika takımı alınacak falan deniyordu o gidince o işte yattı. sonra bayrampaşa dedik adamlar küme düştü. bu çocukların yarışması lazım ama alt liglerde veya türkiye kupasında olmaz. gelecek vaat edenlerdi hemen en az 20 maç 90 dk oynayacak diyerek kiralamamız lazım avrupada bir takıma. bu hem oyuncunun dünya görüşünü geliştirir hem de oyun bilgisini. yoksa şampiyonlar ligine yazacak oyuncu bulamıyoruz.

bakın chelsea'nin 30dan fazla sanırım oyuncusu kiralık çeşitli ülkelerde. arsen wenger oyuncu kiralarken gönderdiği oyuncunu takımının oyununa uyum sağlasın diye seçerek gönderiyor. bunlar hep vizyon. biz oyuncuyu u21e sabitlersek onun yukarıya çıkması imkansız bence. yüksek bonservislerin ödenemeyeceği gerçekken elimizdeki bir kaç önemli yeteneği de kaybetmemeliyiz. bu çocuklar önemsendiklerini ve takımlarına döndüklerinde oynayacaklarını bilirlerse bence çok daha büyük özveriyle oynar ve gelişirler. kerim'e, pektemek'e veya çapsız yabancılara verilen şansları gördükçe bu oyuncuların altatn gelme şansı yok.

yilmaz dedi ki...

o değil de, bizim altyapı paso Muhammed mi çıkartıyor arkadaş :D

Zaitsev dedi ki...

@yilmaz +1

Oyuncuları kiralayarak bu iş çözülmez. Bayrampaşa ile de bu olmaz. Real madrid/Barcelona gibi alt ligde düşmeyen+çıkmayan bir takım bulundurmalıyız veya satın almalıyız.

Unknown dedi ki...

yanlış anlama Zaitsev ama ben bu fikre karşıyım. şöyle ki;

Benzer bir uygulamayı, Trabzonspor zamanında Trabzon Değirmenderespor'u satın alıp, Trabzon 1461'e çevirerek yapmıştı, ki Trabzonspor’un altyapısını oluşturan Trabzon lisesi, Erdoğdu lisesi gibi okulların birkaç defa dünya liseler arası şampiyonlukları falan var. O okullardan çıkan oyuncular Trabzon 1461'de top koşturdu, ve 1461'den oynamış olan oyuncularda hiç biri bugün Trabzonspor’da tutunamadı. Ayrıca hala farklı liglerde oynayan ( 2 ve 3. liglerde) Ofspor, Arsinspor, Yomraspor ve Düzyurtspor gibi gerektiğinde hiç düşünmeden Trabzonspor'a oyuncu veren, yetiştirmeye gönüllü takımlar da var.

O yoldan bir şey çıkmaz bence..

beagle dedi ki...

Bayrampaşa işi doğru uygulama feciydi arkadaşlar.

Biz kendi gönderdiğimiz oyuncuların parasını ödüyorduk ama onların eskilerde para sorunu vardı. Halbuki takımın omurgası eskilerdi doğal olarak. Sadece kaleci İlker Avcıbay devre arasında ayrılmasaydı yeterdi. Bayrampaşa parasızlıktan onu bile tutamadı.

Bu arada Bayrampaşa'ya en hazır U21'leri değil şüphelileri gönderdik. O da hazırlıksızlıktan. Alperen ve Furkan Eyüp'telerdi.
Sinan Kurumuş'tan medet umduk. Recep de karagümrükte futboldan soğumuştu.

Doğru bir işi elimize yüzümüze bulaştırdık anlayacağınız.

Yıllardır söylediğim birşeyi sona ekleyeyim. Kimse salak değil, senin yetişmemiş oyuncunu kiralık alıp yetiştirip sana göndermiyor artık.
Ligler arasındaki mesafe kapandı. Senin u21 oyuncun PTT 1.ligde müthiş oynamıyor. Geçtim 3. ligde bile fark yaratamayabiliyor. Futbol takım oyunu, çocukların da suçu değil. Düzgün bir pilot takım zaruri. Bu işe bütçe de ayrılmalı. Bu arada altyapımızın seçicileri hiç kötü değil. Son 3-4 senede 18 19 yaşından sonra harcadığımız potansiyellerden süper lig takımı kurulurdu. Son aşamayı yaptıramıyoruz. Bunu çözmeliyiz.



beagle dedi ki...

@Emir
Bu haftanın flaş ismi Yusuf 1461'den dostum. Akhisarın şanssız kalecisi Fatih de. 2 hafta önce o çocuk da yıldızdı. Avrupa fatihi Mustafa Reşit Akçay'da 1461'den çıktı.
Bence sen biraz gözden kaçırdın o oluşumu.

fidddas dedi ki...

alt yapı takımı konusunda ;
- 2.ligten bir takım olmalı, ve hemen 1. lige çıkması sağlanmalı
- istanbulda bir takım olmalı
- anlaşma ile değil, A.Ş. yapılıp doğrudan bize bağlı olmalı
- adında mutlaka Beşiktaş geçmeli
- bizim U21'den umut vaad eden oyuncular bu takıma kıralik yerine satılmalı
- teknik direktörü ve tüm yapılanmasına biz karar vermeliyiz
- 1. lige çıktığında genç ve potansiyelli yabancılar ile kadro takviye edilmeli
- bizim u21 oyuncuları ise hemen 90 dakika yerine ısıtılarak oynatılmalı
- 1. ligte kalıcı olursa oyuncular yarışmacı olacaklar ve kendilerini gösterecekler, piyasa olşturucaklar
- bu iş yapmak için çok iyi organizasyon gerekir. 1461 deki sorun da o bence. 3-4 oyuncu aldılar ama alt yapıdaki bütün oyuncuları oraya verip olmuyor.
- bazı tecrübeli oyuncular ile ligde kalması garanti olmalı
- ama en önemlisi anlaşma yoluyla değil satın alma yoluyla bu iş çözülmeli
- şu anda 2. ligde buna uygun takımlar ; İstanbulspor, Pendikspor, Büyükçekmece Tepecik, Anadolu Üsküdar, Sarıyer, Eyüp var.
taraftarı olmayan bir klubü alıp önce onu yarışmacı hale getirmek gerek.

Unknown dedi ki...

@beagle

Yusuf ve Fatih'e gelinceye kadar, Eren Albayrak ve Sercan Kaya gibi iki isim çıkardılar ancak bunlardan Eren Bursaspor, Sercan ise Bucaspor altyapılı. O kadronun en değerli iki oyuncusu Eren ve Sercan'dı diye hatırlıyorum ve bu iki oyuncu da şu an Trabzonspor'da değil.

Bakmayın siz yaygara kopardıklarına, Yusuf'u maç sonlarında çoğu Trabzonsporlu bir yerlere göndermek için ellerinde teneke ile bekliyorlar. Youla misali büyük takımlarla oynadıkları maçlarda boş alan bularak parlayan, ancak sezonun geri kalanında ortadan kaybolan klasik Anadolu takımı topçusu kıvamında bir oyunu var. Belki başka topraklarda gelişir bir yerlere gelir ama Trabzonda veya Türkiyede o iş olmaz (Bkz Gökdeniz Karadeniz).

Fatih'in ise hala iyi bir kaleci olduğunu, son maçta yediği aptalca golden de görüleceği üzere, düşünmüyorum. Ki zaten o da Fransa doğumlu, Trabzonlu değil.

Diğer taraftan, Mustafa Reşit Akçay 2013 - 2014 sezonunun başında, yaklaşık iki sezon 1461'i çalıştırdıktan sonra, kendi yetiştirdiği 13 oyuncusu ile birlikte, proje takımı olan 1461'den Trabzonspor'un başına getirildi. 20. hafta sonunda yerine Hami getirildi.

Bence maliyeti düşünüldüğünde çok da parlak bir deneyim değil.

planck dedi ki...

türkiye gibi en iyi döneminde bile kaotik olan, iş etiğinin yerlerde süründüğü bir ülkede sürdürülebilir altyapı çalışması yapmak çok zor. avrupadan eğitimci getirir, çocukları boluda dağda bir kampa kapatır, 12-16 yaş eğitimini orada verebilecek bir yapı oluşturulursa (kolej vs kurulup) belki birşeyler çıkar. günlük şehir hayatını yaşamak zorunda olan hoca ve öğrenciler(futbolculardan) sürekli bir verim almak bence imkansız.

yilmaz dedi ki...

yazmazsam içimde kalacak, arkadaşlar sizce Beşiktaş'ın tek başına bu ülkede en adil, en dürüst, oyunun kurallarına en çok uyan, oyunu en çok güzelleştirmesi gereken takım olma gibi bir görevi mi var? Neden Beşiktaş lehine olan her hatadan sonra bizim teknik direktörlerimize mikrofon uzatıyorlar pozisyonla ilgili? Niye bizim başkan "evet pozisyonun hakkı kırmızı karttı" demek zorunda? Niye berabereyken 10 kişi kalsak da biz maçı kazanmak için atak oynamalıyız?( geçen seneki ilk TS maçı) Neden bizim aleyhimizde bir hata olsa da biz o maçta hakemi de yenmek zorundayız? (geçen seneki ilk TS maçı, bu yılki Kayseri maçı vs)

Normalde 11'e 11 oynanması gereken bir maç, 11'e 11 bitmiş. Rakip takımdan oyuncu mu eksilmiş, atılan golleri mi verilmemiş, 90+5'de penaltısı mı verilmemiş, 90+5'de penaltı'dan gol mü atmışız?

Adamlardaki kafa, Beşiktaş Vodafone Arena'da 2-1 öndeyken, maçın bitmesine yarım saat kalmışken, takımın defansif katkısı en az olan oyuncusu oyundan atılınca otomatikman Trabzonspor'u maçın galibi ilan ediyorlar. Üstelik faul bizim ceza sahası civarında filan olsa, penaltı filan olsa da, lan bıraktım korner olsa, pozisyonun devamında skor 2-2'ye gelecek olsa gam yemicem.

Şapşiklere bak yaa.

beagle dedi ki...

Sabahgillerin itligine az önce Güntekin Onay canli yayinda güzel girişti. Hatta hizi alamayip, basin ozgurlugu derdinizse,millet gapse atilirken neredesinizi de soktu. Helal olsun.

@Emir
Taze örnekler oldugundan konuştuk. Mustafa yumlu, mustafa akbas, zeki yavru cok adam var yararlandiklari veya super lig seviyesine ulaşan. Bastan sona başarı hikayesi bu. Niye begenmedigini cidden anlamadim. Amerikalilar filmini yapardi 1461 ve Mustafa Reşit Akcayin.

planck dedi ki...

ben de güntekini yazmaya gelmiştim, kendisinden hoşlaşmasam da baya yardırmış. https://twitter.com/BesiktasOrdusu/status/796080258105700352

Unknown dedi ki...

Mevcut durumları bizdeki durumdan çok da farklı değil esasında, onu ifade etmeye çalıştım. dönem dönem bizim de birkaç oyuncuyu bir arada sürmüşlüğümüz var. Misal Erkan kaş, Necip, Emre Özkan, Sezer Özmen, Atınç gibi isimler son dönemlerin kalburüstü gençleriydi ve herşeyden önce futbolcu olmayı başardılar. Hatta yeri gelmişken adamların altyapılarından bir Atınç çıkmadığını hatırlatırım. Atınç'a ödenen bedel bugün Muhammetlerin yolunu da açıyor esasında. Ben sadece modelin çok doğru olmadığını, sorunları olduğunu ifade etmeye çalıştım. Çözümü başka yerde aramanın daha mantıklı olduğu fikrindeyim. İşin başında ben olsam; Arsenal, Benfica, Dortmund, Barça veya City gibi elit akademileri olan takımlar ile anlaşır, gençler için Erasmus benzeri, ücret karşılığı, 1 yıllık programlar ayarlamaya çalışırdım. Ertesi 1 2 sezon da hollanda 1.liginden anlaştığım bir takımda oynamalarını sağlardım. Belki daha maliyetli fakat çıktılarının kesinlikle daha fazla olacağı bir proje olurdu.
Neyse...

Not: uzunca zamandır bölgede olmamdan dolayı, bölgedeki herhangi bir olaya antipatik bakıyor da olabilirim. Bilemedim. Belki de başarılılardır.

hayalet dedi ki...

Sakin olmakta fayda var. Ayakları yere basan iyi bir takımımız var. Aksine renkliler korksun bizden. Bu takım tartışmasız şu an en iyi takım. Bu çabalar bu yüzden. Ama papaz pilav yemeyecek bu sefer, şampiyon kartal yazacaklar. (bu arada Trump'a başarılar dilerim :)

hastati dedi ki...

abdullah avci besiktas'la ilgili yorum yapiyor. sanane lan sanane! en parlak teknik adamlardan biri, rakibini analiz ediyor. aferin felan diyor, oyuncu kalitesiyle cok iyi gidiyorlar diyor. kendini yuceltiyor akli sira. herseyin farkinda. gereksiz kibar tripler felan.
recep ivedik'teki fok baligi ses tonuyla kibar kibar haller.

BurkayJK dedi ki...

Abdullah Avcı geçen gün NtvSpor'da kendilerinin Galatasaray ile oynadığı maçı analiz ediyordu. Taktiksel açıdan neyi nasıl yaptıkları vs. Şenol Güneş o programı izler umarım. :)

Talisca'dan sonra Caner de ayaklanmış ve çalışmalara başlamış. Medyada söylenenlere bakılırsa ikisi de beklenenden erken gelişme gösterdi. Normal mi yoksa gerçekten öyle mi bilemiyorum, bilen varsa aydınlatsın. Caner'den bu sezon faydalanamayız ama Talisca ikinci yarının ilk antrenmanına yetişecek gibi...

hayalet dedi ki...

Bizim ibb ile oynayacağımız maçta Avcı'nın gs planı tutmaz. Bizde her oyuncu pas istasyonu olabilir. Muhtemelen Atiba'ya baskı olacaktır. Burda devreye iki bekimizin (gönül-Adriano) içeriye girip oyun kurulumuna yardımcı olmaları gerek.

planck dedi ki...

arenada yapılamayan tribüncülük akatlarda yapılabiliyor neyseki. ormana mesaj var:
https://twitter.com/BesiktasOrdusu/status/796404274112724993

Yorum Gönder

Ara