.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Kasım 2016 Çarşamba

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Napoli


Goller: Ricardo Quaresma (79' P)
En iyi üç: Fabricio Agosto, Adriano Correia, Marcelo Guedes
En kötü üç: Cenk Tosun, Gökhan İnler, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş7.7
Beşiktaş7.1
Napoli7.8
Mark Clattenburg8.3


Fabricio Agosto8.1
Luiz Rhodolfo7.3
Marcelo Guedes7.8
Dusko Tosic (24')6.6
Andreas Beck6.9
Atiba Hutchinson7.7
Gökhan İnler (66')5.8
Tolgay Arslan7.6
Adriano Correia7.8
Ricardo Quaresma7.2
Vincent Aboubakar7.0


Cenk Tosun (24')5.4
Oğuzhan Özyakup (66')7.5


Takım Ortalaması7.1

Anket: 71 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

57 Yorum:

sports guy dedi ki...

Mac yorumlarindan devam ederek gireyim, nappli maclarini olcu alarak takim ve oyuncular hakkinda nihai kararlar vermek sacmaligin daniskasi olur millet, bi sakin olun. Millet herkese sallamis gordugum kadariyla, atiba'dan beck'e, ordan quaresma'ya kadar. Ki bence macin en iyi 3 adami bunlar.

7 sene sonra ilk defa CL goruyorsun, rakiplerinin tamami buranin gediklisi, 4 mac sonunda toplam 6 puanin var, hic yenilmemissin. Ve hala cemkirecek sey buluyoruz. Muthis ya. Hakkaten muthis.

Napoli top oynatmadi bize evet. Hadi ya? Bizi gectim, avrupa'da kac tane takim napoli'ye top oynatmadan mac gecirebilir acaba? Bence toplasan 10 civari anca vardir. Biz direk o ilk 10'a girdiysek zaten hedef direk cl ceyrek finali falan olmaliydi bu kuraya girerken, rakiplerden bagimsiz.

Tosic'in sol bek oynamasi gozumu yordu, adamin da adalesini yordu zaten ki bi pozisyonda beklerin girmesi gereken depara girdigi icin atti. Benim hocaya elestirim bu olur anca. Baska yok.

Cenk cogumuzun gozunden dustu belki, ama bugun necip rolunu ustlendi ve savunmaya butun varini yogunu koydu. Quaresma kendi standartlarinda minimum top kaybiyla oynadi. Napoli ilk mactan dersler cikarmis ki atiba'yi kilitledi butun mac.

Sonuc? Bir puan. Ve hamsik'in bireysel mukemmelligiyle gelen bir puan.

Ben memnunum. Gruplar baslamadan napoli maclarina toplam 0-1 puan yazmistim, simdi 6 puan niye gelmedicilik oynamam. Yandigim tek mac da icerdeki kiev maci. Baska yok. Bu kadar.


3.luk garanti, 2.lik icin hala sansimiz var, malum ikili averajda napolinin onundeyiz. Daha ne istiyoruz acaba? Gercekten, ne istiyoruz?

Barreto dedi ki...

2003-2004 Samsun maçını ve devamını istiyorlar galiba...

Kainat çok enteresan bir şey. Şenol Hoca'nın şikayetçi olduğu (!) geniş kadroyu sakatlıklarla vs. daralta daralta kafasına uygun bir hâle getirdi. Gene de hocayı kesmediği için Tosic'i sol beke koyup 1 yaparken 3 bozmuştu ki kainat "hoca neden korkuyorsun sen, Adriano'yu sol beke koy işte ön taraf dengeyi bulur" diye o konuda da uyarısını yaptı.

Yalnız hocayla herhalde birkaç maçtır ilk defa oyuncu değişikliği konusunda hemfikir olduk. Ben "kesin Tolgay'ı alır Oğuzhan'ı sokar" diyordum ki doğru bir tercihle İnler'i çıkardı. Beşiktaş ortasahayı Atiba'yı Necip'i vs. doldurarak değil, pas yapan ve oyunu ileri taşıyan oyuncuları, gegenpressing alla Turca ile verdiği topu kapacak hamleleri ile tutan bir takım. Nitekim ilk tikitakamsı ile çıktığımız atakta penaltı aldık.

Takıma helâl olsun. Sene başında "Bu 13 maçta bir tane bile yenilgi görmeyecek takım" bahsi olsa en az 7.50 oran verirdi. En boktan oynadığımız maça bile karakter koyuyoruz artık.

Quaresma meselesini bir aşağıki postta yorumladım zaten tekrar yazmayayım ama özetle ilk yarı iyiydi, ikinci yarı kötüydü.

Artık Fabri / Beck (Gönül) - Marcelo - Tosic (Rhodolfo) - Adriano / Atiba (İnler) - Oğuzhan - Tolgay / Quaresma - Abou - piyango 11'i kesinleşti sanırım hocanın gözünde. Yani umarım. Gençler maçından sonra "neyse Tosic sol bek başlamaz" dediğimiz maçta başlamakla kalmayıp üzerine ilk deparda sakatlandı ama herhalde artık hoca bazı şeylerde inat etmeyi/kafa karışıklığı yaşamayı bırakacaktır.

Basar dedi ki...

@sports guy

Atiba ve Beck ile ilgili yorumu ben yazdım. Niyetim onlara sallamak değildi, böyle anladıysan düzeltme yapmakta fayda var. Orada niyetin quaresmanın modunu açıklamaktı.

İkisi de iyi oyuncular ve takıma katkı veriyorlar. Özellikle pas oyununda topun bizde kalmasında ve rakibe basmada takıma oldukça fazla katkı yapıyorlar. Ama bu düzeyde bir takımda bekleneceği gibi onların da kusurları var. Atiba genelde pasları ileriye değil yana ve geriye veriyor. Beck ise malesef orta yapmıyor. Hani normal olarak quaresma bomboşken Beck'e vermediği için kızıyoruz ya verdiğinde de enteresan bir şekilde orta yapmıyor.

Bu kusurlar hiç önemli değil çünkü biz bir takımız. Bu oyuncular ile oynadığımız zaman ileriye daha gole dönük ve yaratıcı adamlar koyduğumuzda takım zaten dengeyi buluyor. Kah trasferde giden adamlar, kah gelen adamların bir kısmının yeteneksiz çıkması kah yetenekli adamlarımızın sakatlanması/sakatlıktan çıkması ile yaratıcılık sorunu çekmeye başladık. Takım böyle olduğu zaman quaresma iyice sazı eline alıyor. Bu kadar da zorladığı zaman antipatik oluyor. Kaldı ki dün gece faydalı da oldu.

Bence takım olarak çok önemli işler yapıyoruz. Bir kere oynadığımız maçlar artık 3 sonuçlu değil 2 sonuçlu. Defansif olarak seviye atladık ve kaleci sorununu çözdük. Aboubakar hala bidon olsa da takım oyununa daha adapte oldu. Dün gece izlediğim Oğuzhan'ın dönüşü ile taşlar daha da iyi yerine oturacaktır. Birde devre arası net golcü alabilirsek önümüz çok parlak.

Not: Atiba dikine oynasa zaten Pogba'yı filan cebinden çıkarırdı. Bize de 40 yaşında filan gelirdi ancak.

Basar dedi ki...

Şimdi uefada gördüm... EVimizde son 13 maçta yenilmemişiz. 2016 Şubatından beri 13 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik (herhalde Kiev, Napoli ve GS maçları) almışız. Deplasmanı iyi oynayan takımımız için çok değerli bir istatistik.

diope dedi ki...

maçı izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim, cenk ve inler takımı dün kesen iki oyuncuydu. Beck ise kendi kanadını iyi koruyamadı. dünkü maçı izleyip sonra yorumcuları dinlerseniz işiniz iş. siz gördüğünüzü yazın. Hakem de 10 üstünden 10 la yönetti bana göre. fabrinin golde yapacağı bişey yoktu. tosice umarım birşey olmamıştır. umarım benficayı yeneriz.

carlito dedi ki...

sports guy'ın yazdıklarına harfiyen katılıyorum.. bizim milletimiz gözü doymaz bir millet gerçekten.. 7 senedir şampiyonlar ligine bile katılamayan, birkaç yıl öncesine kadar ali tandoğanlarla, erkem dağlarla, serdar kurtuluşlarla, ismail köybaşılarla oynayan bir takımın taraftarıyız biz yahu.. üstelik önceki başkanı nedeniyle iflasın eşiğine gelmiş bir takımız.. bu kadar zamanda bundan daha iyi ne olabilirdi acaba? grupta cl gediklisi olmayan tek takımız ama grubun namağlup tek takımıyız aynı zamanda.. sahada ezildiğimiz tek bir maç olmadı, aksine oynadığımız her maçı kazanabilirdik.. ve tüm bunları şampiyon kadronun en kilit adamlarını kaybettiğimiz, sil baştan bir 11 oturtmaya çalıştığımız zamanda yaptık.. daha ne olsun arkadaş!

maçın genelinin Napoli'nin hakimiyetinde geçeceği zaten aşikardı, olması gereken de buydu.. karşındaki takım Juventus'a kök söktüren takım, azıcık haddini bileceksin, yok öyle saldırırım dağıtırım falan.. hoca çok akıllı oynattı takımı, olabildiğince sakin, skoru tutan bir anlayış sergiledik.. aman kendi sahamızda biran evvel gol atmamız lazım gibi aptalca telaşlara kapılmadık.. savunmayı çok konsantre yaptık, böyle organize gelen bir rakibe karşı daha iyisi olamazdı.. Rhodolfo beklenenden iyi döndü, Adriano çok kez ve doğru kademeye girdi, tecrübesini konuşturdu.. Tosic'le sol bekte olmayacağı zaten belliydi, çıkması hayırlı oldu..
İnler'in pek hazır döndüğü söylenemez, zaten ilk yarı Q7'ye çıkardığı bir uzun pas dışında aklımda kalan hareketi yok..
Tolgay elinden geleni yapmakla birlikte, Oğuzhan'ın girer girmez gösterdiği takımı ileri taşımak nasıl olur derslerinden öğreneceği çok şey var.. gereken yeteneğe ve özgüvene sahip olmasına rağmen maalesef hücuma katkı anlamında Oğuzhan'ın çok gerisinde.. ilk yarıda orta yuvarlakta aldığı bir topta önünde ceza sahasında kadar 30 metre bomboş bir alan olmasına rağmen (eski açıktan izlediğim için çok net gözlemleyebildim) topu sürüp şut veya asist aramayı aklına getiremedi.. Oğuzhan olsa kesinlikle yapardı bunu, gerçekten bu takımın en önemli oyuncusu, oyun zekasının arkadaşlarından çok daha önde olduğunu düşünüyorum.. umarım Trabzon maçından itibaren oynamaya başlar ve bir daha sakatlanmaz.. bu maçta da girer girmez farkını gösterdi, dikine oynayarak ve paslarını yana, geriye değil ileriye atarak ikinci yarıdaki az sayıda hücum organizasyonumuzu başlatan adam oldu, penaltı da böyle geldi.. eğer hemen üzerine uzaktan yediğimiz gol gelmese, kontradan ikinciyi de bulabilirdik..
Quaresma yine en çok konuşulan isim maç postunda.. arkadaşlar farkındaysanız konuştuklarımız hep aynı şeyler, peki yerine başka bir öneride bulunabiliyor muyuz? var mı alternatifi? yok! o halde bu kadar çenemizi yormaya da gerek yok.. eldeki diğer tüm kanat oyuncularının verimsiz olduğu bir dönemde Q7 seve seve oynayacak, beğensek de beğenmesek de.. evet, beni de en çok çıldırtan adam, ama skora katkı özelliğiyle, özellikle Talisca'nın yokluğunda ona mecburuz.. en azından Töre dönene kadar..

bence herkes rahat olsun, dün Benfica'yı da izledim, kesinlikle bizi yenebilecek bir takım görüntüsünde değildiler.. (önce saçma sapan bir penaltı yapıp golü yiyen, sonra kazandığı penaltıyı kaçıran Kiev'in de allah cezasını versin) iki hafta sonra sağlam bir Oğuzhan ile biz onları evire çevire yeneriz, bu gruptan da 2. olarak çıkarız..

dominic molise dedi ki...

cok zor bir sorum var.
golden sonra q7 yerine olcay giremez miydi? dinamik, pres yapan, kosan, defansa yardim eden. maci izlerken tv basinda 2 dakika yalvardim da

yilmaz dedi ki...

maçtan önce puan alma ihtimalimiz %60 demiştim. Gerekçem napoli'den iyi olduğumuz filan değildi elbette. Napoli'nin defansı bizim defanstan daha kötü ve hücum oyuncuları inanılmaz savruk. Düşünüyorum dün Napoli'nin bulduğu pozisyonları babalar (barça, real, bayern, psg) yakalasaydı, minimum 4 olurdu. Olay oyuncu yeteneksizliği de değil, savruklar. Abuk subuk denemeler filan yapıyorlar. Gabbiadini çıkana kadar rahattım gol yemeyeceğimiz konusunda inanmazsınız :)

Maç sonu puan durumu konusunda ben bir parça karamsarım açıkçası. Keşke kiev bize attığı çelmeyi benficaya da atsaydı. Şimdi Benfica'ya kaybedersek (ihtimal dışı değil) son maçlar formaliteye dönecek.

Beraberlik durumunda 10 8 7 ile son maça üçüncü gireceğiz. Son maçta napoli lisbon'a garantilememiş olarak çıkacak. Bu durumda bu maçtaki her skor bize yarar, napoli'ye ikili averaj üstünlüğümüz sayesinde (heyt beee ne güzel bişey lan bunu söylemek) kiev maçını kazandığımızda her türlü ikinci turdayız.

Kazanırsak, 10 9 7 olur. Bu durumda, Benfica ikili averaj ile napoli'yi geçebilmesi için en az üç fark yapması gerekecek. Bu durumda biz de kiev'den bir puan alırsak, üç takım da 10 puana çıkıyor ve üçlü averaja giriyor olay. Burada rahatız, bjk 8, napoli 4, benfica 4

Yanisi, şu maçı bu kadar yaklaşmışken kazanamamak bi parça umudumu kırdı. Benfica öyle ya da böyle grubun birinci torba takımı. Biz tur için şu anda şansımızı bu takımdan alacağımız puana bağlamış durumdayız. Ben birazcık çekiniyorum açıkçası. Bu saatten sonra 3. olup avrupaya devam etmek "şahsen" beni rahatlatmaz, çünkü çok yaklaştık.

Coolio dedi ki...

@carlito, tüm paragraflara katılıyorum.

Bir kaç konuya değinmek istiyorum.

Atiba ileri doğru oynamıyor evet (@Basar eleştirmediğinin farkındayım, durum tespitin üzerinden başka bir konuya değineceğim) zaten yetenekli bir adam değil ama çok iyi bir futbol zekası var. İleriye/dikine oynadığı tek bir durum var, yanında Oğuzhan varken. Geçen senede yorumlarımda değinmiştim. Atiba'nın geçen sene bu kadar iyi olması ve istatistik olarak da iyi olmasının nedeni Oğuzhan'dır. Oğuzhan (özellikle geçen seneki mevkisinde oynadığında) hiçbir zaman kendini saklamayan, sürekli topu ayağında olan takım arkdaşına en uygun pas opsiyonu olmak için en doğru yerde bekleyen/yere hareketlenen adamdır. Bu da müthiş futbol zekasının bir sonucudur zaten. Atiba'da aynı zekaya sahip olduğu için aynı pas opsiyonu olma olayını o da yapar. Hatta top genelde Oğzuhan'da daha fazla olduğu için Atiba her zaman onun çevresinde dolanır ve bilirki Oğzuhan gözü görmese de, her zaman sıkıştığında (hatta ne kadar sıkışık olursa olsun) onla paslaşmaya geçebileceğini bilir. Geçen sene bu durumlar şampiyon oyunumuzun en önemli unsuruydu bence. Ayrıca geçen sene bir ara açılan kaptanlık konusundaki Oğuzhan görüşüm bu maçta net olarak daha anlaşıldı sanırım. Oyunun, takımın lideri Oğuzhan. Arkadaşlarına nerede durması gerektiğini dahi söyleyen, takımı moteive eden adam. Bu kadar güzellemeden sonra eksikliklerini de söylemek isterim (benim nacizane görüşlerim tabiki). Hakemlere çok itiraz ediyor, gereksiz kart görmesine neden oluyor. Sert isabetli şut atma konusunda zayıf. Her şut plase olmamalı. Bir de geçen sene gösterdiği fiziksel gelişmeyi biraz daha sürdürmeli, yani biraz daha güçlenmeli.
Dün Oğuzhan girdikten sonra sene başından beri ilk defa birşeyleri geçen sene gibi yaptık çünkü Talisca yerine Tolgay vardı. Tolgay Sosa'dan daha enerjik ama pas/şut/çalım tercihleri konusunda daha zayıf. Sosa'nın oyunu çevirdiği yön, pas tercihi, topa basma tercihi, şut tercihi kusursuza yakındı. Tolgay yavaş yavaş bu kıvama gelir görüşündeyim.

Beck konusuna gelirsek. Gökhan Gönül kendisini hızla güçlendirmeli ama söylene/gözlemlenen o ki GG maç oynamadan form tutamıyor ama form tutamadığı için de oynayamıyor. Şenol Hoca bunu nasıl çözecek bilemiyorum ama Beck'in sürekli korkak oyun sitiliyle, hep geri hep geri oynayarak gittikçe kendini de körelttiğini düşünüyorum. Zaten orta açmıyor (pozisyon olamdığı için) ama olaki açtığında da onu da %90 ihtimalle zayıf cılız bir şekilde yapıyor. Ayrıca önünde oynayan adamla (çoğunlukla Q7) bir türlü anlaşamıyor pas zamanlamaları ve yönü konusunda ve bu anlaşmazlık içinde sorun bence Beck'de. Caner oynamıyorken onun hücum gücünden yararlanamıyorken GG daha da önemli oluyor.

Bu arada ben Fabricio'dan bayağı bayağı memnunum. Bu iki Napoli maçında ve ligdeki son maçlarda dünya kadar pozisyon çıkardı ve yeteri kadar övgü almadığını düşünüyorum. Çift ayak kullanması da cabası.

Ayrıca dün Adriano bence çok kilit bir kaç hamlede bulundu. Onu da atlamayalım.

Sonunda Vodafone Arena'da ilk maçımı seyretmeyi başardım . Organize bir seyirciyle harika atmosfer olur burada ama inanılmaz beleşçi srikülasyonu var içeride nasıl olduğunu anlamak mümkün değil . Merdivenler filan görünmüyor her yer tıklım tıklım . Taraftar profili hala " Atsana Quaresma'ya amk , Ayağına sokiyim amk , Atiba atamıyor amk" den ibaret orada değişen birşey yok :)

Maça gelince oyuncu bazında konuşmanın yersiz olduğu bir maçtı şahsi fikrim . Adamlar bizi tamamen outplay ettiler . Şenol Hoca ilk maça benzer birşeyler yapmak istedi ama Sarri bu kez dersine iyi çalışmış ve 4-2-3-1'den 4-1-2-2-1'e dönüp stoperleri Jorginho ile birlikte oyuna sokarak sürekli mismatch yarattı . Geriden topla inanılmaz kolay çıktılar . Bunda Gökhan'ın fizik ve Atiba ile uyumu ve Tolgay'ın verilen role saplanıp kalmasının etkisi de var. Forvet ve Tolgay 2 kişiye basıyor ama Ya jorginho ya da boşta kalan stoper çok rahat oyun kurabiliyor . Adamların orta sahada bizimkilere göre topsuz oyunda çok hareketli olduğu için sürekli adam peşinde koşup yakalayamayan bir havaya büründük . Aynı mismatch problemi biz oyun kurarken de devam etti . çok hareketli ve atletik olduklarından bizi uzun topa zorladılar . Aboubakar dışında hiç bir oyuncu gelen uzun topları indiremediği ve inen toplara da orta saha destekli baskı gelmediği için vurulan her top yeni bir atak olarak kalemize döndü . Açıkçası bir şekilde ilk golü yemiş olsak bence farka giderdi maç ama maç postunda da yazdığım gibi bitiricilik kalitesi yerlerde sürünüyor Napoli'nin şu an . Dynamo'ya puan verirlerse şaşırmam .

Bizim açımızdan problem hocanın bu mismatchlere önlem alamaması oldu . Oyun çok net bize 3-5-2 gösterdi . 2 forvetin stoperlere ve ofansif orta sahanın jorginho'ya baskısı onları plan dışına itebilirdi . Oğuzhan'ın girdiği 75'ten sonra oyun döner gibi oldu ama bunda etkili olan Oğuzhan değil adamların yorulmasıydı net biçimde . Golü yedikten sonra son bir eforla saldırdılar ve Hamsik'in golü geldi . Problem değil bence 3.lük garantilendi . Bu saatten sonra bize Benfica'yı yenmek düşüyor .

Yalnız bu atletizm problemi can sıkacak . Atlet olmadan fit olmak Türkiye'de işe yarıyor ama CL'de olmuyor maalesef . Yaşın etkisi orada daha çok ortaya çıkıyor .

turgay dedi ki...

oğuzhanı nasıl özlediğimi verdiği ilk dikine pasta anladım. o girene kadar yan pastan midem bulandı. umarım sağlıklı kalır da boşuna geçen 45dklar, kabız futbol biter.

biz eğer beşiktaşsak bu grupta 3.oluruz. geçen yıl da böyle gidiyorduk avrupa da hatta liderdik son maçlar öncesi yine mağlup olmamıştık ama son maçta el salladık avrupaya. o yuzden aksam bi 5 dk daha dayanabilseydik diyorum. hamsik çok iyi şut çıkardı ama 2 maçta ilk kez bu kadar boş şut çekilmesine de izin verdik. inler kötüydü ama nerede duracağını biliyordu. oğuzhan ve tolgay onun kadar değiller. ayrıca cenk yerine olcay veya kerim de denenebilirdi. hatta golden sonra oyunu yavaşlatmak için Q7 veya abou oyundan hemen alınabilirdi. tabi hoca da 3dk içinde golü yiyeceğini düşünmemiştir. muhtemelen 85den sonra değişiklik yapacaktı. rodolfonun böyle maçlarda tecrübesi işe yarıyor ama biz kaç maç böyle oynarız orası da şüpheli. açık alanda onun ve marcelonun ağırlığından pozisyonlar verebiliriz ama fabri de oyunu iyi takip ediyor ve doğru zamanda kalesini terk ediyor. gençler maçında kaza oldu ama ben fabrinin bizim oyunumuza çok uygun olduğunu düşünüyorum. sambade eldekileri geliştiremedi ama giderken güzelliğini de yapmış.

cochise dedi ki...

Kuralardan beri grubun kolay olduğu iddiasına hep karşı çıktım. Napoli özelinde söyleyebilirim çoook çılgın bir takım atlattık. Evet savunmaları bizim seviyelerde ama orta saha, özellikle de ofansif orta saha olarak 1. sınıflar. Insigne, hamsik, Callejon gibi oyuncular avrupanın her takımında oynar ki Callejon daha çaylak haliyle Real Madrid'in ana planından olmasa da ana rotasyonunda olan oyuncuydu. Gruptan çıkamasak bile ilk senemizde ŞL'ye bir imza attık. Buna emin olun.

@shelbyl'in dediği gibi Şenol güneş geniş kadro konusunda iyi bir sınav veremedi ama sakatlıklar onun en iyi iş yaptığı ortamı yine sağladı; çok belli bir plan sağlayıp az sayıdaki oyuncudan bu planla yüksek verim almak. Tosiç'in sakatlığının da sol bek oynaması ile ilgisi olmadığına kimse beni ikna edemez. Adale sakatlığı zorlmaya bağlı. Tosiç'in de sakin duruma kabiliyeti yok.

Bu arada herkes son haftalarda Tosiç'in hayranı oldu ama ben (karakterini çok sevsem de) bu hayranlığı paylaşmadım pek. Çoğu alkış alan hareketi inanılmaz alan boşaltarak yapılan işlerdi. Eğer Rhodolfo gerçekten iyi durumdaysa, dünkü maç tesadüfi bir iyi performans değilse bence Rho-Mar daha iyi tandem olur.

Yine değinmeden edemeyeceğim Bu takım Quaresma-Cenk-Aboubakar-Talisca 4'lüsünde 3'ünü aynı anda TA-ŞI-MAZ . Yok öyle bir dünya .

Cenk eğer oyun rakip kaleye yakın oynanmıyorsa tamamen atıl oyuncuya dönüşüyor . Milli takımda da aynı problem ortaya çıktı . Çünkü oyunun içinde değil . Çok az deplase oluyor . Orta sahadan top isteyip onları rahatlatmıyor . Tamamen bitiricilik üzerine bir oyunu var . Bu şekilde buralarda tutunması çok zor.

Quaresma dediğim gibi anca skora katkısı varsa katlanılabilirliği olan oyuncu.10 pozisyonda 4 kere bekini takip ederse çok büyük rakam onun için ve bu maç yardım konusunda istekli bir gününde olmasına rağmen Beck'i zor durumlara soktu . Yine basit oynayamadığı için en az 3-4 tane net atak girişimini ezdi . Gerçi basit oynadığı zaman o asistleri yapamıyor .

Aboubakar içlerinde en tahammül edilecek adam . Oyun bilgisi ve fizik açısından hepsinden önde . Biraz daha doğru karar sayısını arttırdığında önemli oyuncu olur .

Zaitsev dedi ki...

@ Coolio +1

@ dominic molise

Kendi attığımız taçtan gol yedik. Olcay girse ne yapacaktı.


- Dünkü maç tatiğimiz ve kadromuz Tosiç'in sol bek tercihi haricinde güzeldi. Adriano gayet güzel iş çıkardı sol bekte. Hoca ön tarafta Q7 haricinde açıklarını güvenmediği için kadroyu kastırıyor ama Tosiç'te sakatlanırsa artık denemeler bitecek mecburen.
- Cenk başı kesik modunda oynamaya devam ediyor. Nereye kaçacağını koşacağını bilmez. Arkadaşlarının pozisyonunu bozar. Oğuzhan'ı bile çıldırttı bir pozisyonda. pres filan yaptı sağolsun.
- Saçmasapan gol yedik. Adriano taçı adama attı. Rhodolfo, Atiba, Tolgay hepsi kendi attığımız taçta karışmışlar. Q7 ve Aboubakar harici bütün topçularımız taç atışına göre saçma sapan yerlerde.
- Q7 eleştirisi konusunda özet geçeceğim : Gelinin açığını gözleyen kaynanalara döndünüz iyicene :) UEFA haftanın oyuncusu seçti Kiev maçında. O maçta bile sallandı forumda.
-

cochise dedi ki...

@zaitsev
quaresma tartışmalarına hiiiç girmiyorum çünkü bu konular böyle son ona söyle o cevap versinle anlaşılmıyor. Sevenleri de sevmeyenleri de çok keskin. eleştirel bakmak isteyenler arada harcanıyor. Ama

1) Kiev maçında kimsenin salladığını hatırlamıyorum, zira gol atmamış olsaydı bile bence bu yılın en iyi maçlarından birini oynadı.

2) Quaresmayı haftanın oyuncusu olarak UEFA seçmedi biz seçtik. Oylamaydı o yahu. UEFA'nın adayları arasında halka açık oylamayla belirlenmişti. Bir oylamada bilindiği üzere Çinli ya da Hint yoksa Türkiye'den katılan kazanır :)

(Tekrar yazayım ama şöyle böyle denmesin; benim yazdıklarım Quaresmaya ilişkin bir değerlendirme amacı taşımamaktadır. O topa girmiyorum)

yilmaz dedi ki...

Gereksiz bilgi: napoli şl tarihimizde iki maçta bizi yenemeyen ilk takım oldu ve iki maç toplamında üstünlük sağladığımız ikinci takım oldu. (Birincisi PSG 3-1 1-2) darısı Benfica ve kiev'in başına :-)

cochise dedi ki...

@yılmaz
gereksiz değil ya önemli bilgi bence. Nereden geldiğimizi göstermek adına önemli bir not.

Bir de atlamayayım, Sarri en çok beğendiği oyuncu olarak Tolgay'ı ifade etmiş. Belki yapamadıkları bizim gözümüze daha çok çarpıyor ama o da gitgide üzerine koyuyor ve ligin başındaki halinden çok daha iyi durumda. (Wenger de Atiba demişti, Avrupalılar orta sahayı daha bir seviyor demek ki :) )

Unknown dedi ki...

Adriano müthüş defansif oynadı.caner o performansı veremezdi.ofsyt taktiği olsun kademe olsun.tüm gerekliliği yaptı katılıyprum.taçtan yediğimiz gol harici hatasızdı.çok acemiceydi.beck taç işini çok iyi yapıyor.! Cenk için de katılıyorum.! q7 şu an kim ne derse desin kesinlikle alternatifsiz..ve öylede devam edecek vu sezon.olcay,kerim falan olmaz

Unknown dedi ki...

Rho-mar çok daha güvenilir işler çıkardılar ki inanılmaz hızlı adamları olan ofansa karşı.ligde bu ikili sürklase eder bence de.pozisyon bilgileri ve alan paylaşımı daha soft bir hale soktu defansı.napoli ye karşı bu az net pozisyon ile maçı bitirlmeleri takdir edilecek bir durum

Unknown dedi ki...

Benfica maçında iç sahamızda ki beraberlik kabusunu oyun ve skor olarak bozacağız.hiç kuşkum yok.benfica sahamızda napoli gibi oyununu bize kabul ettirecek kalibrede bir takım değil.ama evren iş başında!!dikkat! Dün ki maçta kiev in kaçırdığı penaltı beni karamsarlığa soktu!!!

BJK4EVER dedi ki...

Beraberlik iyi sonuc. Napoli deplasmaninda kazanmis olsaydik galibiyet gerekirdi, ama beraberlik her turlu iyidir. Yenilgide Napoli kopup gidecekti, en azindan ona izin vermedik. Napoli'nin Kiev'i yenmesi bizim 3. olmamiz acisindan onemli, hatta yenemese bile son maca iddiasiz bir sekilde cikmamasi gerekir.
Ha, asil sikinti Kiev Napoli'yi yenerse ve biz berabere kalirsak doguyor. O zaman Kiev de 3.luk icin potaya giriyor ve isler baya karisiyor. Bizim icin en iyi senaryo Napoli-Kiev'in berabere bitmesi (3.luk garanti) ve bizim gelecek macta yenilmememiz. Iddiasiz Kiev'e karsi bence kazanmamiz gerekir, ne kadar guclu ve zor bir takim olsa da. Moral-motivasyon bile yeterli olmali oyle bir durumda, ki buradaki macta ilk yarida sahadan silmistik adamlari. Bu puan durumunu gorunce insan eksik Benfica ve ic sahadaki Kiev macinda kaybedilen 4 puana baya uzuluyor. 1 maci alsak su an cok rahat durumda olurduk, ama diger yandan da Napoli ve Benfica maclarindan da puanlari son dakikada topladik, o da dogru.

BurkayJK dedi ki...

Daha 3-4 sezon öncesinde "feda" deyip iflasın eşiğinden dönmüş kulüp, bu sene dördüncü torbadan katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde grubun favorileriyle yarışıyor. Üstelik bunu sahada ezilmeden ve iyi oyunla yapıyor. Gruptan çıkar mıyız yoksa Avrupa Ligi'ne mi devam ederiz bilmem ama bunları şimdiden söyleyebilmek büyük mutluluk. Ben gruptan çıkıp elenelim istiyorum ama bakalım...

Gruplar açıklandığında Napoli maçlarına ben de 1 puan demiştim. Klişe oldu ama; 4 puan verelim deseler kimse itiraz etmezdi beyler.

Tosic'in durumu ciddi değildir umarım. Bu hafta ligde cezalı zaten, biraz dinlensin.

Oğuzhan girdikten sonra tikitaka fragman yayınlandı sanki. :)

Resmi hesabın paylaştığı Utku Yuvakuran'ın doğum günü kutlamasında, arkada Quaresma ve Atiba'nın birbirine takılması hoşuma gitti. :)

https://twitter.com/Besiktas/status/793729897722159104

planck dedi ki...

Kiev karambolünden sonra talihimizin değiştiğine inanıyorum (kalede tolga yoksa) bu yüzden gruptan çıkmak şaşırtmayacak. Tabi yine başka bir kiev maçıyla eski halimize de dönebiliriz :\ kısmet bir yerden sonra bu işler.

Q7yi en çok eleştirenlerden biriyim. Fakat eğer takımın brlli bir hücum şablonu yoksa q7 kıymetli bir oyuncu. Sosa gitti ozzyde sakatlandı olcay atıl duruma geldi q7 değerini 5e katladı bana göre. Ozzy geri döndüğünde dünkü gibi takımın lideri benim şeklinde döner ve tek pas oyununa geri dönersek işler değişir. Ozzy dönünce GGnin de performans vermeye başlayacağını düşünüyorum. Ama en büyük iş tolgaya düşecek.

Cenkin acilen eski avrupa çapında santraforlardan hoca tutması lazım, taktik ve off the ball bilgisini geliştiremezse 11de yeri yok.

carlito dedi ki...

benim de şu geldi aklıma, sanırım yazan olmamış; acaba Gökhan Gönül Oğuzhan girdikten biraz sonra veya hemen gol sonrasında sağ açık oynayacak şekilde düşünülemez miydi?
malum Beck'in beceri anlamında hücuma katkısı çok düşük, ama Caner'i kaybettikten sonra Gökhan Gönül'ün bindirmelerine artık çok ihtiyacımız var.. hocanın üst üste 4-5 maç oynatması halinde Gökhan'ın formunu bulacağına inanıyorum ben, sağdan onun, soldan Quaresma'nın ortalarıyla ligde Aboubakar ve Ömer çok fırsat bulabilir.. ayrıca Gönül'ün önünde Aboubakar ile oynadığında da aralarında iyi bir uyum sağlanabileceğini düşünüyorum..

öte yandan, aslında bizim ileri uçta tek forvet pozisyonunda oynamaya alışık ve tek vuruş kabiliyetine sahip olan tecrübeli bir golcü ihtiyacımız açık şekilde mevcut.. eldeki forvetlerin hiçbiri bu ihtiyacı karşılamıyor.. Aboubakar'ın çok farklı özellikleri var, örneğin sırtı dönük çok iyi top karşılıyor, bir anda dönüp hızlanabiliyor vs. ama ceza sahasında topu aldığı zaman heyecanlandırmıyor.. mesela penaltı öncesi sağ çaprazdan bir top aldı, solak olmadığı halde soluna çekmeye çalıştı (aynısını gençler maçında da yapıp kaçırmıştı) ağır da kaldığı için vurmasına bile müsaade etmediler.. Gomez veya muadili bir golcümüz olsa bu tip pozisyonlarda gole ulaşma yüzdemiz çok artar.. bence gruptan çıkarsak (ki çıkacağız) devre arasında düşünülmeli bu konu..

son olarak, rica ediyorum kapatalım şu grup üçüncülüğü bahsini :) halen "kiev yenilirse 3.lüğü garantileriz" falan gibi yorumlar görüyorum, yapmayın arkadaşlar bizim bu saatten sonra grupta ilk iki dışında düşüneceğimiz hiçbir şey olmamalı.. uefa'ya gitsek ne olur, gitmesek ne olur? ben gruptan çıkıp ilk turda elenmeyi tercih ederim, bunu tartışmam bile..
benfica maçı final, kazandığımız anda liderlik şansımız bile yüksek olur, her şey 3 puana bakıyor..

beagle dedi ki...

Taraftarlik güzel de maç elestirirken bu hava olmuyor.
İki macta 4 puan aldik güzel. Iyi de kardeşim rakibin santraforu sakat olmasaydi 0 puandi. Qimil zararlisi gol atmış. Her topu alip, penalti, frikik her boka vuruyor. Atar bir iki tane. Maçın ilk dakikalarinda toptan ayrilamayip Becke vermedigi 3 4 kisinin arasinda kalinca Auta dogru attigi pastan, 75te ceza alani köşesinde icerde bi suru adam varken pas vermeyip sictigi topa kadar her hareketi zarar. Maçlar hakedilmis skorla bitseydi benden once giydiriyordunuz.
Gotumuzun tavana vurmasi maclari degil bunlar. Takimin ön tarafi berbat ötesi. Bu halde FB bizi 3. büyük eder gonderir eve. 3den asagi da takmaz.
Sene başında GS maclarindan hic mi birsey gormediniz?

Üzerinde tek konusabilecegimiz 30lu dakikalarda, rakip yorgun değilken oynadigimiz top. Orada bir maden var. Çok eksileri olsa da İnler ve Tolgay etkisiyle oyunu genislettik, Savunma acilinca Abu da kosacak biraz alan buldu. Hakkimizla Atibanin gol pozisyonunu falan yakaladik.
Umarim o organizasyonu Oguzhan ve Gonul ile destekler, modelleriz.

cemekici dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cemekici dedi ki...

Ligde oyunu bu kadar geride karsilamayacagimiz Rodolfo - Marcelo tandemi icin tam bir test olmadi. Acik alanda da gormek lazim. Tosic acik alan icin bence daha iyi

hastati dedi ki...

gurup birinciligi kimsenin aklina gelmemis. ilk maci deplasmanda oynamak avantaj olacak 1. olursak. gayet mumkun bence.
rodolpho gercekten marceloyla daha saglam duruyor, tosic topla cikislarda daha gosterisli, daha atlayan ziplayan oyuncu, ama napoli deplasmaninda penalti noktasinda bolgesini unutup rakibe (%100 gol pozisyonu) sut cektirdi, yedigimiz golde de arkadaki rakipten bihaber bianda duruvermisti, en iyi oynadigi soylenen macta.
Quaresma topu aldiginda rakiplere korku saliyor, geriye kosturuyor rakibi, bilmiyorum baska hangi oyuncuyu bulabiliriz bu korkuyu yaratacak.
beck ise 3. stoper olarak sahada bence hoca oyle dusunuyor. o anlamda saglam bir oyuncu.
cenk gol atamadikca, pektemeklesiyor. milli takimda topsuz oyun foyasi cikmisti amma cok az kisi dillendirebiliyordu(coolio sanirsam)
kerim avrupa maclarinda fena deildi gecen senelerde, oynasin azicik, daha korkusuz cenk'e gore.
tolgay savunma onunde kalmali, ceza sahasina yaklastikca 1 saniye geciktiriyor herseyi.
ah oguzhan vah oguzhan,iyiles 10 numaramsi bir pozisyona gec, sosa gibi kucuk maclarin oyuncusu demeyelim.
aboubakar gomez(keske gelse) kiyaslamasi yapmak icin wolfsburg maclarini izlemek gerekiyor. ceza sahasina top gelmiyor wolfsburg'da, gomez de o muthis topsuz oyununu gosteremiyor, inanmayan izlesin haftasonu cunku hermac ayni berbatlikta takim. topsuz oyunu yaratmak icin topunda sizin takimda olmasi gerekiyor.tamamen bir topsuz oyun deil yani. simdi bizdeki aboubakar ceza sahasina topu getiren bir oyuncu, harika bir fizigi var(kafaya cikamiyor) ama birisi cevik deil demis, sasirdim. ben izlemekten muthis keyif aliyorum, korku salan bir oyuncu. gomez ceza sahasinda %100 oraniyla oynasa da, bu korkuyu salabilirmiydi, bu kadar arayista olurmuydu sampiyonlar liginde supheliyim.

JimmyLue dedi ki...

@beagle,

'Rakibin santraforu sakat olmasaydı 0 puandı' Şaka mı bu?
Matematik problemi gibi bakmışsın mevzuya.

Maç içinde Napoli her daim daha güçlü olduğunu hissettirdi. Ozzy girene kadar Atiba'nın pozisyonu hariç Neredeyse rakip kaleye inemedik. Hep baskı yedik, topu onlara verdik. Muazzam bir dakikada gol geldi fakat olmadı işte.. Bu CL tecrübesi, oyuncu seviyesi, şimdiye kadar kaybetmemiş olma psikolojisi vs gibi faktörlerle açıklanır. Ama takımın gerçek bir CL takımı gibi savaştığın, rakip hocanın maç sonu açıklamaları ve elde olan kadroyla fena işler yapmadığımız gerçeğini değiştirmez. (ki fena'dan hallice iyi işler yaptık genel resimde)
Quaresma'ya bayağı geçirmişsiniz fakat bekine hep yardım ettiği ve her zamanki saçmalamaları dışına çıkmadığı bir maç oldu. Defansif anlamda o'nu eleştirenler abou'nun kanadının otoban olduğunu görmediler mi?
Benfica maçı bu maçla aynı şekilde seyredecek gibi. Belki Ozzy ile baskı ve ofans gücü artacak ve biraz daha iyi futbol izleyeceğiz hepsi bu.. Benfica ilk maçtaki Benfica olmayacak o net fakat iyimser olduğum konu Benfica'nın Napoli kadar deplasman takımı olmaması.
İyi bir tribün, muazzam Adriano-Fabri performansı. Beklentilerin üzerinde Rhodolfo-Ozzy dönüşleri, eldeki malzemenin verimli kullanımı ile umutlarımızı azımsanmayacak düzeyde tutuyoruz.
Ayrıca Fb bize hiç birşey yapamaz, rahat ol.

sports guy dedi ki...

Tahmin: ya ucuncu bitiririz bu grubu, ya da lider. Arasi olmaz bak gorursunuz :)

planck dedi ki...

off-topic hoca arası ermeni olduğu için sevmiyor oynatmıyor: https://pbs.twimg.com/media/CwQT3PQWYAAlbZ0.jpg:large

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@beagle

yoook artık! E o zaman Caner ve Talisca sakat olmasaydı, Oğuzhan ve İnler sakatlıktan dönmeseydi, Tosiç sakatlanıp çıkmasaydı ve hatta 79 da golü attıktan sonra Necip sakat değil yedekte olsaydı... Napoli'nin hiç şansı yoktu aslında!

Olasılık problemi değil bu. Adamlar iki maçta da takır takır oynadı, olmadı ters geldi.

Bu arada fener bize hiçbir şey yapamaz. 3-0'da 10 kişilik Karabük'e otobüs park eden takım fener. Onlardan da en az 4 puan alacağız. İçin rahat olsun.

beagle dedi ki...

Yapmayin dostlar. Cidden Kaleci ve santrafor eksiklerinin neye maloldugunu, mac skorunu nasil degistirdigini bilmiyor olamazsiniz.

Oyun kalitesi ve gücü ayri konu. Napoli 1 gomlek değil 2 3 gömlek üstün. Olasi sebebi bu futbolun benzerini daha yillar önce Trabzonu elerken de oynuyor ve artik oturtmus olmalari.

Biz ise Oguzhani satma pesindeyiz, adamlar Hamsikle sinif atladi işte.
Hicbir yorum gelmeyen 30-40 dk arasi futbolumuzun iki Napoli maçındaki en iyi donem olduğu ve bu bitirici yoklugunda bize ligde kazim oldugu tespitinde israrliyim. Yemisim Qimili.Nasilsa 3 5 mac kotu gidersek, kirmizilarla kendini imha eder.

Hidayet dedi ki...

transfer yapılır yapılmaz bilemem fakat tek dileğim devre arasında töre dönerse ,q7 nin diğer kanadı için çok iyi olur. yoksa cenk'in aboubakar ile birlikte oynaması , ister göbekte o oynasın (ki o zaman da aboubakar'ı yerinden ediyor, verimli de olamıyor ) , ister aboubakar oynasın , verimli olmuyor. töre, güçlü, hızlı ve beşiktaş'ın pas oyununu bilen bir adam. iş yapabilme becerisiyle, caner'in kaybını da telafi edebilir. ters kanatta da rahatlıkla oynar. maden gibi adam, bizim oyuncumuz, aklıma geldikçe seviniyorum. baya iyi kadromuz varmış be.

carlito dedi ki...

@beagle

anlıyorum seni, olumsuzluklara eğilmemiz gerektiğini düşünüyorsun, daha iyi olmak için gereken de budur zaten, hocanın da olaya böyle yaklaştığına eminim.. ben de hayranlıkla izledim napoli'yi, onlar gibi müthiş bir pas trafiğiyle hızlı hücuma kalkabilsek bizim ligde namağlup, açık ara şampiyon oluruz zaten.. hani biz geçen sezondan bazı maçlardaki oyunumuza tiki taka diyorduk ya, asıl bunların oyunudur tiki taka.. elbette bizden birkaç gömlek üstünler, çünkü bizim gibi iki üç senelik değil çok daha uzun süreli bir temelleri var.. ama zaten her iki maçta da onlara karşı göstermiş olduğumuz karakteri değerli kılan da bu, bizden üstün bir takım olmaları..
evet çok gol kaçırdılar, eksikleri var vs. ama bizim de var.. sakatlıklardan anamız ağladı yahu! sadece Oğuzhan'ın yokluğu bizim takımı 10 adım geriye götürüyor.. tam kadro oynasak belki 6 puan alacaktık onlardan, bir de öyle düşün :)

f.bahçe maçıyla ilgili tahminin diğer arkadaşlar gibi beni de isyan ettirdi okurken.. hani başka bir takım olsa neyse :) şu ana kadar izlediğimiz fener'in bizi yenebilmesi için aşırı şanslı bir maç geçirmesi gerekiyor.. normal şartlar altında içerde dışarda sürklase etmemiz gerekir onları..
halen -biraz da şansımızın yaver gitmesiyle- yenilgisiz devam ettiğimiz için havaya girdiğimizi ve o yüzden böyle konuştuğumuzu düşünüyorsun belki, ama o yüzden değil inan.. biz de kendi ligimizdeki takımlardan iki gömlek üstünüz, tıpkı napoli gibi.. şu fener veya gs'nin napoli ile oynadığını düşünsene :) başka sözüm yok bu konuda..

yilmaz dedi ki...

Abi bize en son kim 3 attı da fener atacak. Bir çok konuda haklısın, haklı çıktın eyvallah da şu abartı yorumlarına anlam veremiyorum. Yine de sen bilirsin

czeslaw dedi ki...

başkana pek güvenilmiyor tabii, ama töre'nin devre arasında kesin olarak dönemeyeceğini söylemedi mi? yoksa ben mi yanlış algıladım?

Unknown dedi ki...

Belki @beagle dostumuz fırat'ı,bülent'i hesap edip konuşmuştur.hakem ve şans faktörünü unutmamak gerekir..skor olarak yenebilirler lakin futbol olarak asla yenemezler.! Fb ilk önce gs maçını oynasın bize gelene kadar çok fırın ekmek yemeleri gerekir.ne biz geçen sene ki biziz (kabul edelim ki geçen sene çok sakardık,kalecisizsik,sol beksizdik,stopersizdik...)ne de onlar geçen sene ki gibiler.! Çecu ile emenike ile olmaz aga o işler...

carlito dedi ki...

gökhan töre'yi bu sezon için unutalım, 3 milyon euro senelik parası ödendi, muhasebeleşti, harcandı bile!
west ham bu parayı ödediyse sezon sonuna kadar bırakmaz bir yere, sezon sonu da sözleşme uzatmayıp gönderirler.. devre arası bıraksalar da paranın yarısını geri ödememizi isterler, bizimkiler de sezon sonu bedavaya dönecek adam için 1,5 milyonu vermezler 6 aylığına.. ama temmuzda yeni sezon kampında töre yuvaya dönmüş olur, ondan eminim..

Coolio dedi ki...

ben devre arası Kerim'in kiralık gitmek istediğini ve hiç para alışverişine girmeden devre sonuna kadar Töre'yi geri alıp Kerim'i vereceğimizi düşünüyorum. Herkes için iyi bir anlaşma gibi duruyor. Tek sorun West Ham taraftarı hoşlanmadığı bit Turk gönderip yerine yenisini ister mi bilemedim.

Aras da devre arası kiralık gitmek ister sanırım. Bunların haricinde Aboubakar'ın Afrika kupası nedneiyle kiralık/satılık bir santrafor alırsak Ömer'de gitmek isteyebilir.

Coolio dedi ki...

Eksik göndermişim üstteki yazıyı.

Bu oyuncuların hepsi piyasası olan oyuncular. Kiralık gitmeleri kolay.

Bizim devre arası ihtiyaçlarımızı 3 bölge olarak özetlersek (sol açık, santrafor, sol bek) bunların Avrupa maçlarına girebilecek oyuncu kriterini sağlamaları çok zor. Yani Kerim ile Caner'i listeden çıkarsak 3 yeni transferin 2'si Türkiye'de yetişmiş veya yetişmekte olmalı. O iş de nasıl olur bilemedim. Neyse daha çok erken bunlar için.

Trabzon bol faullü oynuyor ve oyun duruyor ve de bizim hakemlerimiz kartlarını evde unuttukları için ceza almıyorlar. Evimizde oynadığımız için bu kart konusunda onları zorlayabilmeliyiz. Yoksa bütün oyunu katlederler.

planck dedi ki...

Ts maçı duran toptan çözülür hazır rhodolfo marcelo beraberlerken değerlendirmek lazım.

planck dedi ki...

hahaha fenerin hocasının gafı çok iyi ya adamın hakkaten takımdan haberi yok, bir de gazeteciye laf sokmaya çalışıyor yazık :)))) gazeteci son maçta 11 başlayan atıf manu maçında oynayamacak yerine kimi düşünüyorsunuz diye soruyor, hoca da siz benden daha iyi biliyorsunuz herhalde atıfın durumunu benim onun oynayamayacağı hakkında bilgim yok dünkü antremana çıkmamış olması oynayamayacağı anlamına gelmez diye laf sokmaya çalışıyor tercüman araya girip atıf uefa listesinde yok diyor ahahahah

Basar dedi ki...

Töre gelmiyor devre arası

turgay dedi ki...

Tepki olabilir ama boşta olan olcanı alabiliriz hem Türk hem sol bekte de oynayabiliyor. Makul bir ücret karşılığında sezon sonuna kadar anlaşabiliriz diye düşündüm. Tabi gs de göbek yapan olcanın takım antremanı yapmamış hali ne durumdadır bilemiyorum

planck dedi ki...

ali ece ocakta tolgaya 8M bonservis verecekler klüp bırakmayacak demiş. yazın olsa satılabilirdi, ne kadar yetenekli olsa da futbol hayatının herhangi bir döneminde 10dan fazla edeceğini sanmıyorum. veli de şubattan sonra büyük ihtimal viyanaya geri dönecek gibi, zaten bu dönem maaş vermiyoruz. avrupaya bir şekilde devam edeceğimizi düşünürsek tolgaya ihtiyacımız var. zaten böyle oynarsa yazın da 8 verirler. ozzy geçen seneki formunu bulamazsa belki bir sene daha kalır. benim asıl merak ettiğim q7nin akıbeti. sene sonu sözleşmesi bitiyor sanırım, mesela ocakta 4M verseler töre de dönmeyecek olsa gönderilir mi?

yilmaz dedi ki...

Tolgay ve ozzie'nin satışına şerhim var. Gökhan İnler için oturup konuşulur :)

F.N. dedi ki...

Bence hangi oyuncu olursa olsun değerinin üstünde teklif gelirse satılmalı. Geçmişte hep kötü örneklerini gördük. o yüzden max kazanç ve kulübün yeni oyuncular için kaynak yaratmasi adina her fırsat değerlendirmeli

carlito dedi ki...

@planck

iyi güldüm sabah sabah :) haberim yoktu olaydan..

hem tolgay hem ozzy giderse yerini dolduramayız.. biz öyle porto gibi, a.madrid gibi önümüzdeki yılların planını yapan bir kulüp değiliz ki, eylülde kurduğumuz kadroyu ağustosta planlamış bir takımız! eğer sen bu oyuncularını göndereceksen, yerine yerleştireceğin adamlar şimdiden belli olmalı.. yoksa sırf ederini buldu diye her oyuncuyu elden çıkarmak, sürdürülebilir başarının hayal olması demektir..
ama bu söylediğim Quaresma için geçerli değil.. 4-5 milyon veren bulunursa, devre arası olmamak şartıyla gözü kapalı satılmalı.. tabii bunun için devre arası sözleşmesini 1 yıl uzatmak gerek, yoksa para kazanamayız..

susmayiz.net dedi ki...

Arkadaslarla konusuyorduk maci izlerkensohbetettik hatta mac dedm 1 1 bitecek bak oyle bitti belliydi

sports guy dedi ki...

Su blogda sohbet sitesi reklami yapmak da hakkaten enteresan bi kafanin urunu olsa gerek.

Zaitsev dedi ki...

@ planck @ carlito

Quaresma'nın sözleşmesi 30 resmi maç sonrası 1 sene daha aynı şartlarda uzuyor. Şimdiden süper kupa ile beraber 13 maç olmuş. Kupa maçlarında da oynarsa devre arası 30 maç olur herhalde :)

@ turgay

Olcay'a karşıyım ben. GSde kutuplaşma yaratan oyunculardan biriydi. A2 takımın sol beki oynasın gerekirse.

sports guy dedi ki...

@zaitsev

Hocam hafiften bi klavye surcmesi olmus sanirim.. :)

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Olcay'a da karşıyım ondandır :)

Unknown dedi ki...

Devre arası sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncuların kulüplerine teklif götürmek yerinde bir tercih olabilir. Mesela Rodallega fena bir tercih olmaz, oyun stilinin bizim takıma yatkın olduğunu düşünüyorum. Diğerleri ise:
- Mehmet Ekici
- Andre Castro
- Tunay Torun
- Titi
- Leonard Kweuke

Madem sol bekimiz sakatlandı, o zaman son darbeyi de vuralım;
- Hasan Ali Kaldırım :)

Peşin kabul: yukarıdaki isimlerin hiçbiri şampiyonlar liginde bize seviye atlatmaz ama önceliğimiz şampiyon olmak ise bu isimler bize yetecektir. Ayrıca bu sezon için daha fazla transfere ayıracak kaynağımızın olup olmadığını da hatırlamıyorum ancak devre arasında en kolay alabileceğimiz adamlar bunlar gibi.

Yorum Gönder

Ara