.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Kasım 2016 Çarşamba

Golcü mü , Çamaşır Makinesi mi : Vincent Aboubakar




Bir döneme damgasını vuran  , güldürüken düşündüren , ülkece futbola bakış açımızı en üst birimden tarifleyen  Mehmet Ali Yılmaz'a ithaf edilen lakin bir Trabzonspor taraftarına ait Kevin Campbell hakkındaki fantastik aforizmaydı " Gölcü diye aldık çamaşır makinesi çıktı " . Aradan seneler geçti unutulmadı , ülkeye gelen pek çok forvet oyuncusuna da atfedilmişliği vardır . En yakın müsebbiplerinden biri de başlıktan anlaşılacağı üzere yeni forvetimiz Vincent Aboubakar . 

FM'ciler aslında iyi bilir kendisini . Oyunda wonderkid tabir edilen yıldız olma potansiyeline sahip oyuncular listesinde uzun süredir varlığını sürdüren bir oyuncudur Aboubakar . İronik bir şekilde Kamerunluların uzun süredir aradıkları Beşiktaş taraftarının kendisinin yerine transferini istediği Yeni Eto'o olarak lanse edilmektedir nicedir .  

Efsane ile karşılaştırıldığında herkesin aklındaki en büyük soru işareti doğal olarak  bitiricilik oluyor . Ne de olsa bir forvet oyuncusundan beklenen en önemli özellik skora katkısıdır . Vincent'ın halefine oranla belkide geride olduğu su götürmez bir gerçek olan tek konu . 

Peki bitiriciliğinin vasat seviyesi onu kötü bir forvet yapar mı ? 

Öncelikle 24 yaşında Porto'nun süre vermekten vazgeçtiği adam sığlığını aşalım. Porto her zaman doğruyu yapan bir kulüp olsa son 2 yılda 60m € zarar açıklamazdı . Bu sene de adam satamadıkları takdirde yıllardır özlemle anılan Porto gibi olmak efsanesinindeki denizin sonuna geldiğimiz yıl olması kuvvetle muhtemel bir dönemden geçiyoruz. Neyse buraya fazla girmeyelim tamamen farklı bir konu .

Aboubakar'ı yatırım yapılacak oyuncu seviyesine getiren özelliklerini konuşalım öncelikle . Kendisi hakkında özellikle Lorient dönemlerinden blog entryleri , çeşitli gözlem raporlarını internette bulmanız mümkün . Bu içeriklerden ortaya çıkan ortak gözlemler hepimizin yakından şahit olduğu gibi Aboubakar 'ın inanılmaz kuvvetli , kısa mesafede patlayıcı ve atletik olarak çok güçlü oluşu . 

Dönem dönem fantastik hareketleriyle de fiziksel kuvvetini tekniği ile  birleştirebildiğini de youtube'da dolanan videolar olsun , Antalyaspor ve Napoli maçları olsun bir şekilde görebildiğimiz bir adam . Top kontrolü , top sürüşü ve ilk dokunuşu vasatın üzerinde özellikleri . Teknik olarak eksik bir oyuncu olduğunu söylemek pek gerçekçi bir yaklaşım olmaz . Bununla birlikte onu iyi bir forvet yapan en önemli faktör fiziğine göre çok hızlı bir oyuncu oluşudur muhtemelen . 

Rakip defansların hiç sevmediği tipte bir adam zira birebirde durdurabilme ihtimaliniz çok çok düşük , Zira iki ayağını kullanabildiği gibi , pek çok stoperi ekarte edebilecek hıza sahip olunca hamle yapma şansınız azalıyor . Bu durum beraberinde kendisine ikili markajı getiriyor . İkili markaj ise değerlendirebildiğiniz zaman size ekstra alan anlamına gelir . Yani Talisca'nın en sevdiği oyuncu olması kuvvetle muhtemel nitekim o alanları en güzel değerlendiren isim oldu şimdiye kadar. Bu bağlamda iki oyuncunun bir plan çerçevesinde beraber transfer edildiğine inanmayı hepiniz eminim benim kadar çok isterdiniz ama mevcut durumda her ne kadar iyi yönetiliyor olsak da o raddeye gelmiş olabilme ihtimalimizi çok gerçekçi bulmuyorum .

Bu kadar şey yazdık ismi gizlesek muhtemelen İbrahimoviç mi bu diye sorarız  peki hiç mi kötü yanı yok Aboubakar'ın ? 

İşte onu Beşiktaş'a getiren sorunlar zaten bu zayıflıklarında yatıyor . 

Bir kere en büyük problemi fazlasıyla duygusal oluşu . Bir maçın herhangi bir noktasında gol mü kaçırdı , onun etkisinden çıkmakta çok zorlanıyor , motivasyonu düşüyor ve özgüveni zedeleniyor . Bir forvet oyuncusu için olabilecek en kötü senaryo .

Pozisyon alma konusunda da çok başarılı olduğunu söylemek zor . Genel itibariyle kendi hazırladığı pozisyonlarda daha etkin vuruşlar yaptığı gözünüze çarpmıştır. Bu da beraberinde tek vuruş etkinliğindeki zaafiyeti getiriyor .

Bir başka sıkıntısı da kaleye yaklaştıkça sakinliğini ve soğuk kanlılığını kaybetmesi . Karar mekanizması işliyor , teknik olarak doğru pozisyonda ama maalesef eline yüzüne bulaştırıyor . Bu sebeple şut/gol yüzdesi standart bir forvetin altında .

Diğer bir problem ise dil sorunu . Kendisinin Fransızca'dan başka bir dil bilmemesi Porto'da sıkıntı yaratmış , takım içerisinde iletişim ve aidiyet konusunda biraz sıkıntı yaşadığı uzun süre konuşulmuştu . 

Şahsi fikrim Aboubakar  iyi bir forvet oyuncusu olmak için herşeye sahip . Sıkıntısı tamamen mental özelliklerinde ve bu sıkıntıları aşmak için en doğru adamlardan birinin eline gelmesi onun için büyük bir şans  . Şenol Hoca'nın alamet-ifarikasıdır bu tür adamların içerisindeki canavarı ortaya çıkaracak özgüveni pompalamak . 

Lakin Almeida'nın adından önce Demba sonra Mario ile çıtayı çok yukarı çekip , bu kara oğlana senelik 3.5 m € verince  doğal olarak bu özgüven yüklemesini bekleyecek kadar vaktiniz ve sabrınız olmuyor. Burada taraftara hak vermemek mümkün değil . 

Bu arada rahmetli Vedat Okyar'ın Çamaşır Makinesini iyi topçular için kullandığı bir tabir olduğunu hatırlatmakta fayda var . Bakarsınız bizim kara oğlan Vedat Kaptan'a nazire yaparcasına " Çamaşır Makinesi gibi Golcü " çıkar ...








44 Yorum:

Murat dedi ki...

direk gireyim o halde şu ana kadarki performansını bu önümüzdeki 1,5 aylık dönemde devam ettirirse hatta farzı kifaye hiç gol atamasın hatta kaçırarak atamamaya devam etsin sezonun diğer yarısını görür mü Abubakar Bey?

Basar dedi ki...

Malesef sezonu (dörtte biri bitti) 10 gol ile kapatacak gibi duruyor. Doğru noktalara değinmişsin fakat yazının bir eksiği var. Acaba kanat forvete evrilemez mi? 10 gol, kanat forvet için geçer akçe fakat tek forvet için yeterli değil.

Yazında değindiğin diğer olasılık (kendi 10 atar ama yanındaki 20'ye ulaşır) ise Talisca'nın sakatlığı ile çöpe gitti. Zaten Atiba-Tolgay-Oğuzhan orta sahası + Quaresma varken Talisca'yı hangi pozisyonda oynatacağız? Sağ kanat mı? Maç temposu kanatta git-geli kaldıracak bir adam değil Talisca. Bu durumda sakat olmasa bile sadece hamle oyuncusu olarak kalıyor. Takım beklerine minimum destek veren 2 kanat oyuncusu ile oynayamaz.

Kısaca ufukta iki opsiyon gözüküyor:
1) Aboubakar kanada kayar, forvete başka bir adam alınır
2) Aboubakar yerinde kalır, kanat forvete (Talisca, Cenk, Ömer, Kerim ve Aras olmuyor) gol yüzdesi yüksek bir adam alınır. Oğuzhan ve Tolgay'a gol çalışması yaptırılır.

Not: Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu, büyük önder, vizyoner insan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anarım. Allah sizlerden razı olsun, mekanlarınız cennet olsun.

planck dedi ki...

Anekdot sanırım gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı şeklindeydi :) bi de makinwa diye bi eleman vardı serie b de sanırım ona gol makinwası geyiği yapılıyordu :)

Değerlendirmede katılmadığım bölüm abunun teknik yeterliliği. Adama duvar olsun diye atılan paslar geri gelmiyor, top tutsun diye atılan pasları kötü kontrol edip hemen kaptırıyor. First touch ı da kötü passing de kötü. Ya eto gelsin bunu da çalıştırsın veya noumanın eline verelim artık ne çıkarsa, zaten kiralık sapıtırsa göndeririz.

beagle dedi ki...

Kazma dostum kazma. Boşa uğraşma. Kendini de uzme.

yilmaz dedi ki...

bence çok iyi özellikleri var hatta belki de böyle bir oyuncuya ihtiyacımız da vardı, ama verilen ücret inanılmaz. Bundan dolayı kaçırdığı golleri affedemiyorum. Ama kendisine garip bir sempati beslediğimi de gizlemeyeceğim. Bobo'yu da severdim böyle kimse sevmezken.

Yalnız övünç'ün bir tespitine katılmayacağım. Gol kaçırdıkça özgüveni azalıyor mu bilemem ama denemekten vazgeçmiyor. Trabzon maçında kaçırdığı golden sonra şut atmaya, pozisyonları zorlamaya devam etti. Hatta Quaresma'nın atılmadığı pozisyonun da baş kahramanı kendisi :) Önünde oyuncu varken "ya tutarsa" diyip vurdu. Burada pas vermesi daha garantiydi. Pozisyonun devamında yaşananlar "bence" burada verdiği yanlış kararın önüne geçti.

Bence kendisinin çok gol kaçırmasından daha büyük problem, kendisiyle oynamaya alışmış olmamız. Cenk Abou olmadan çok sırıtıyor. Abou'da çok kaçırıyor, ikisi birden oynayınca kanatlar çöküyor vs vs.

BJK4EVER dedi ki...

Basbaya kotu oyuncu iste, o kadar konusmaya gerek yok.
Teknigi yetersiz, gol vurusu yetersiz, cok hizli degil (uzun mesafede).
Bogusuyor, rakibi yoruyor o kadar.
Ihtiyacimiz olan oyuncu kesinlikle degil, senelik 3 milyon euro edecek ve bonservisine 2 milyon euro'dan fazla odenecek oyuncu hic degil.
Gomez'in bir alt versiyonu bitirici bir forvet almamiz gerekirken (Eto'o bile olurdu) bu kadar ihtiyacimiz olmayan kotu bir forvete bu kadar para vermek harbiden akil kari degil.
Ama yapacak birsey yok; oynayacak ve neler olacagini gorecegiz.
Kanat forvet de olmaz kendisinden, bosuna ugrasmayalim. Bu kadar kotu top kontrolu olan bir oyuncu kanat forvet oynayamaz. Hiz yok, bitiricilik zaten hic yok. Neyine kanat forvet olacaksa. Bildigin Nobre, Veysel Cihan'in bir ust modeli kendisi (Almeida bile degil bence).

planck dedi ki...

burak yılmaz dedikoduları çıktı ya :( şenol hocayla ts yıllarından antreman fotosunu paylaşmış caner ve ozzy layklamış fln :(

Zaitsev dedi ki...

Adamı savunmak için yazmıyorum. Ligde 10+ gol atarsa kar etmiş sayarım bizi hatta ama şamar oğlanı yapılacak bir durum da yok..

Forvet pozisyonu için önemli olan hususlar pozisyona girmek ve onu bitirmek. Pozisyona giremiyorsan istersen dünyanın en iyi bitiricisi ol bir halta yaramaz. Bitiriciliğin zayıfsa extra idmanlarla bir noktaya gelebilirsin.

Şimdi Aboubakar'ın son vuruşları parlak değil ama durduğu/girdiği yerler doğru. Adam pozisyona girebiliyor. Ayrıca Teknik heyetin "Allah ne verdiyse modunda şut çekmesini" tavsiye etmesi lazım. Baskı büyük demekki aşırtma filan atmaya çalışıyor.

Top tekniği abartıldığı kadar kötü değil. Bir Demba değil ama idare eder. Gomez'in de top sürmeye başlayınca neler yaptığını konuşmayalım. Kısa mesafede ve dar alanda potansiyeli var.

Pas konusu ancak oynatırsan düzelir. Bir maç oynatıp bir maç oynatmazsan idmanda gösterdiğini sahada alamazsın. Ayrıca bu kadar değişken bir kadro ve dizilişte ise Ronaldo'yu getirsen saçmalar. Adamın sabit oynadığı bir tek Quaresma var ön tarafta. O da çaresizlikten sabit. Geri kalanların birbir çeşit kombinasyonunu denedik hücum hattında. Farkındaysanız genelde Q7'yi tercih ediyor pas opsiyonu olarak çünkü diğerlerinin yerlerinden ve bindirmelerinden emin değil. Dil sorunu olan yeni bir oyuncu için tam bir kabus.

Adamın talihsizliği Demba/Gomez gibi kariyerli ve kaşarlanmış 2 oyuncudan sonra gelmesi. Almedia sonrası davul zurna ile karşılardık :) Demba sürekliliği olmayan ama tekniği çok iyi olan bir golcü. Gomez ise tekniği parlak olmasa da tam bir santrafor. Bu 2sinden sonra Giroud filan gelmeli ki sırıtmasın..

Eto'yu almak için bonservis verilecek. Antalya takımı kapısına gelmiş bir büyüğe kapıyı kaçtan açar?

Bu adamdan kanat forveti olmaz. Zorlamanın manası yok. En önde oynamalı. Arkasına Talisca tarzı birisi lazım. Arkasında yanında Cenkle bu iş olmaz çünkü Cenk Abu nereye koşarsa oraya koşuyor :)

Devre arasında belki bir sol bek/stoper alırız o kadar. UEFA anlaşmasında bu seneki zarar sınırımız daha düşük.

Basar dedi ki...

Burak'ın postu acaba Beşiktaş'a mı geliyor şeklinde yorumlanmış. Bu acaba Şenol Hoca milli takıma gidiyor şeklinde yorumlanabilir mi?

Bu bana son verdiği demeçteki cümleyi hatırlattı. Bu demeçte neden milli takım var?

“Ben güneşi seviyorum. Hepsi güneşten olduğu için... Hava karardığında yıldızları görürsünüz. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takım hâlâ ligi düşünüyorsa o zaman küçük düşünüyor. Şampiyonluğu zaten istiyorum. Bu başka platformdur. Buraya gelmek için 1 sene çalıştık. Zaten lige ağırlık veriyoruz. ‘Şampiyonlar Ligi mi, Süper Lig mi?’ sorusuna ‘Süper Lig’ dersek lütfen, sadece Beşiktaşlılar değil, F.Bahçeliler, G.Saraylılar, Trabzonsporlular, Anadolu takımları ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sorması lazım. Önce Milli Takım, sonra Şampiyonlar Ligi, sonra lig”

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar'a kiralama ucreti (2.5m) ve hayvan gibi maas (3.3m) veriyorsan bir zahmet Eto'o icin de 2-3 milyon euro bonservis bedeli odeyiver. Antalya'nin 10 milyon euro isteyecek hali yok herhalde.
Eto'o icin cok para isterler diye dusunup pazarliga bile girmemek, ama sonra Aboubakar gibi boktan bir oyuncu icin 2.5m euro kiralama bedeli ve 3.3m euro maas vermenin aciklamasi olamaz.

Coolio dedi ki...

@Zaitsev +1

@BJK4EVER, Abu işi kiralama işi değil, satın alma işi bence (Başkan da buna benzer bişey demişti). UEFA kriterleri nedeniyle bonservise ayıracak para olmadığı için kiralama gibi gösterdik sanırım. Yıllık ücreti de önümüzdeki senelerde düşecek, bu rakamın içinde menejer parası filanda olabilir. Süper star olamayn bir adama bu kadar maaş verirmi Fİkret Orman? Haa bu adam neden satın alındır derseniz o ayrı konu. Ba ve Gomez birer sene oynayıp gittikten sonra kalıcı (yani genç) bir adam almak istediler bence ve potansiyeli olupta çok pahalı olmayan az adam arasından bunu seçtiler.

@Basar, Burak'ın olayı bence sadece Fatih Terim'e gönderme yapmaktı. Şenol Hoca senden daha iyi antranördü, benim kalbimde o var mesajı verip gerçekleşen olaylar sonrası intikam almak istedi. Yoksa ne hocanın ne de Burak'ın trasnfer durumu söz konusu bence.

BurkayJK dedi ki...

Burak gelsin, Cenk'in işine yarar. Adam Demba Ba'dan, Mario Gomez'den bir şeyler öğrenemedi, Burak gelirse doğru atlayışları öğreneceğine eminim.

Aboubakar içinse o kadar karamsar değilim. Yaşı henüz genç sayılır ve çok çalıştığı takdirde, önümüzdeki senelerde Şenol Güneş takımında gol kralı olması imkansız değil.

Devre arası forvet şart ama bu durumda Ömer iyice taca çıkacak. Özellikle içerideki maçlarda kanatta değerlendirebilirsek ne ala. Direkt 11'e yazılacak birini alabilirsek, Ömer ve Cenk'in bozuk atabileceğini veya gitmek isteyeceğini düşünüyorum.

Başakşehir devre arasında Kerim Frei'a talip olduklarını açıklamış. Ayrıca Visca'ya uygun teklif geldiğinde satabileceklerini de söylemişler sanırım. Pektemek + Frei + bir miktar para karşılığı Visca söylentileri dolanmaya başladı. Frei'ın bonservisiyle verilmesini doğru bulmuyorum fakat 1.5 sezon kiralanabilir. Ben Visca'yı bırakacaklarını düşünmezdim ama yönetici/antrenör açıklamaları işi değiştirdi. Bu durumda, Visca'yı alabilirsek forvet almaya gerek kalmaz diyebilir miyiz?

Basar dedi ki...

Bence çok yerinde bir hamle olur. Vereceklerine inanmıyorum.

carlito dedi ki...

visca haberleri bana da pek inandırıcı gelmemişti ama abdullah avcı tekliflere açığız gibisinden konuşmuş.. herhalde hem pektemek'i, hem kerim'i bonservisiyle alıp, üzerine de bir kamyon para isteme çakallığını yapmayı düşünüyorlar.. ikisi de yararlanamayacağımız artık belli olmuş oyuncular olduğundan, gitmelerini kayıp olarak görmeyiz.. ama bu şekilde de ne kadar mantıklı bir transfer olur, açıkçası kararsızım.. visca çok iyi adam ama bunun gibi hayran olduğumuz, ancak büyük takıma gelince sıradanlaşan çok yabancı görmüşlüğümüz var, bu düşündürüyor beni.. öte yandan kanat oyuncusu ihtiyacımız da had safhada.. velhasıl, verilecek rakamlar mantık sınırlarını aşmadıkça çok iyi transfer olabilir..

neyse konumuz aboubakar'dı.. bu adamla ilgili bunca tartışmanın dönmesi bence performansından ziyade ödenen rakamlar.. coolio'nun dediği gibi ffp olaylarından dolayı bu adamı satın aldığımız halde kiralık gösterme durumu olmuş gibi görünüyor, ama bu durumda almaktan vazgeçme halinde de ciddi bir zarar söz konusu olacak.. yok eğer yola devam edilirse, son iki sezon aldığımız "gol ustası" niteliğinde forvet ihtiyacımız yine devam edecek demektir..
istediğimiz kadar aboubakar'dan kenar forvet olmaz diyelim, bana göre en iyi değerlendirebileceğimiz yer gene orası.. talisca sağlam olduğunda da bu geçerli, gerekirse talisca'yı ileri ortaya koyup (fb'deki alex misali) aboubakar'ı sağda denemeye devam edebiliriz, öyle daha verimli olacağına eminim..
sonuç olarak aboubakar tartışmalarının sezon sonuna dek süreceğini düşünüyorum, son haftalara gelindiğinde bile hala kalsın/gitsin diyenlerin eşit derecede argümana sahip olacaklarını tahmin ediyorum.. şimdilik zamana bırakmak dışında yapılabilecek bir şey yok..

bu arada gene konu dışı olacak ama az önce gördüğüm haber üzerine kan beynime sıçradı yine.. oğuzhan'ın milli takımda sakatlığı nüksetti deniliyor, henüz kadrodan çıkartılmamış gerçi ama umarım gene uzak kalmasını gerektirecek ciddiyette bir şeyi yoktur..
yahu bıktım artık arkadaş, şu milli takımın bütün zararı hep bize mi dokunacak! zaten az oyuncumuz çağırılır, hakedenler çağırılmaz vs. bir de ne zaman adamımız gitse sakatlanır oldu, göndermeyelim anasını satayım! zaten terim oldukça milli takıma karşı en ufak bir olumlu his besleyemiyoruz, hiç umurumda değil valla..

BurkayJK dedi ki...

JimmyLue buralardaysa bir ses verebilir mi? :)

hastati dedi ki...

yorgunken hatalar olabilir, ama tam boyle deil sanki hikayenin metni, yorgunsak yazmamak lazim aslinda, yorumlardaki hatalar kabul edilebilir ama; ana metinler bu kadar da laubali olmamali. okuyoruz iste, adam bisey soylemis; soyledigini degistirirsek yorumlar da degisir.
muhakkat bisey yazmaya gerek yok.

hayalet dedi ki...

Bu arada enfes bi daçka maçı oynadık. Forza Stimaç :)

beagle dedi ki...

Bu Marcelo'yu santraforda denesek mi bir iki maç ya? Kupa maçları uygun olabilir. Kafa vuruşları ve gol pozisyonu bitiriş yüzdesi Cenk ve Abu'dan çok ileride.

can dedi ki...

Mehmet Ali Yilmaz, yamyam ve rengi bozuk kelimelerini kullanmisti Campbell'la ilgili. Klasik irkci iste. Ama irkcilik bundan ibaret degil. Bir insanin ten rengi koyu oldugu icin biyolojik olarak baska bir irktan geldigine ve bu irkin asagi veya ustun ozellikler tasidigini dusunmek de irkcilik- niyetten bagimsiz olarak. Siyahlarin buyuk penisleri oldugu, bacaklarinda ekstra kas oldugu vs. gibi sacmaliklar hep bu irkci tahayyulun tezahurleri.

Bence Aboubakar'a bakisimiz da bu irkci tahayyulle sekilleniyor. Eger Afrikali bir futbolcu olmasaydi su anda kendisinden hala umutlu olur muyduk, emin degilim. Cenk'le aralarinda bir kac ay fark var sadece ama kimse Cenk icin gelisecek vs. gibi sozler soylemiyor. Simdi cikip ama Cenk'in eksiklikleri fiziksel, Abou'nunki ise teknik, fiziksel gelismez ama teknik gelisir filan demesin kimse. Sonucta benim gordugum Abou'da da bir suru fiziksel eksik var- denge ve ziplama basta olmak uzere. Arti 24 yasindan sonra bir futbolcunun temel top teknigi ne kadar gelisir emin de degilim dogrusu.

Isin ozeti Besiktas'in bir santrafora ihtiyaci var. Ortada Burak laflari geziyor. Karaktersiz herifin tekidir, kendisini ne zaman gorsem aklima Kejman'in goluyle 1-0 yenildigimiz mactaki hatalarinin eski acikta beni nasil cildirttigi gelir. Ama sanki gelse bu gol kabizligi sonuclanir. Teknik olarak oyunumuzu nasil etkiler boyle bir transfer, dusunceler?

carlito dedi ki...

biz bu Burak için aylarca tribünlerde "Hırsız Burak" diye bağırmadık mı? dahası, bunu yapmamızı gerçekten hakedecek işler yapmamış mıydı? evet iyi golcü olabilir ama bu kadar da geniş olmasak diyorum ben artık ya, karakter konusunu iyice geri plana atmaya başladık transfer olaylarında.. başka seçenek mi kalmadı arkadaş, istemem ben Burak falan.. ve emin olun Caner gibi olmaz, öyle kolayca kabullenmez bu taraftar onu, kulüpte geçmişi olmasına rağmen.. zamanında fena koptu ipler çünkü onunla.. hiç ortalığı karıştırmanın alemi yok, eğer kısa süreliğine Eto'o falan getirilmesi gibi bir ihtimal yoksa şimdiden Kuzey Avrupa'yı taramaya başlasınlar bence, neden biz de bir Elmander bulamayalım?..

BJK4EVER dedi ki...

O kadar duygusal olmaya gerek yok. Kendisi sonucta bir Melo veya Emre Belozoglu degil. Hirsizlik sucsa Cenk icin ne demeli? Son birkac macta neler yaptigini hepimiz gorduk? Kovulsun mu Cenk yani? Ki Caner de bize geldikten sonra nasil duzeldi hepimiz biliyoruz.
Burak ihtiyacimiz olan forvet mi tartisilir, ama en azindan kolay gol pozisyona girip kolay gol atabilen bir oyuncu. Aboubakar icin 20-25 arasi gol atar diyemiyorsun, ama bunu Burak icin kesinlikle diyebilirsin.

BurkayJK dedi ki...

Abi yapmayın Allah aşkına ne Burak'ı ya? @carlito gayet güzel özetlemiş. Büyük konuşmayım da eğer gelirse ne maçları izleyesim kalır ne de attığı gollere sevinebilirim.

Cenk bize geldiğinde böyle değildi. Önceki takımında bu gibi hareketleri olsa görürdük bilirdik. "Efendi" sloganı kullanılan kulüpte bunları yapmaya başladıysa ortada sorun vardır. Aynı şeyi Kerim de yapıyor. Bu oyuncularla özel olarak konuşulmasını isterim. Yapmaya devam ederlerse kovsunlar gıkım çıkmaz.

Zaitsev dedi ki...

Burak yılda 8 milyon avro alıyor. Biz 3te birini ancak veririz. Golde atmaya başladı Çinde. Niye gelsin bize? Balon haber. Paylaştığı fotoda Terim'e mesajdır. Beşiktaş'a değil.

Bu ara garip haberler yapılıyor aynı gazeteler tarafından..Tolgay'ın sözleşmesi uzatılacakmış yılda 3 milyon avro verilecekmiş filan diye. Takımı içten karıştırma amaçlı haberler.

@ can

Cenk'in eksiği fiziksel filan değil. Adam koşacağı/duracağı yeri bilmiyor. Top indiremiyor. Sırtı dönük oynamayı bilmiyor. İşin özü teknik bilgisi eksik. Demba/Gomez arkasında oynamış bir adamın bunları çözmüş olması lazım.

@ carlito

Burak, Beşiktaş'a çok genç geldi ve takasla gitti. Gittikten sonrada Tümer gibi açıklamalar yapmadı diye hatırlıyorum. Gelirse kabullenilme süreci hızlı olur.

planck dedi ki...

Burak Canerin yaşında olsa gelmesinin bir mantığı olurdu ama artık yok.

WiLdHoney dedi ki...

Burak gelmesin.

carlito dedi ki...

Burak haberleriyle ilgili yorum yapıyoruz ama esasen ben de böyle bir girişim olduğuna çok inanıyor değilim, muhtemelen basının maç oynanmadığı haftalarda sayfa doldurabilmek adına yarattığı suni gündemin ürünü.. ama kimi zaman medyanın aynı şeyi kırk defa yaza yaza taraftarlarda beklenti oluşturup kulüpleri de o yola sokma durumu olabiliyor, bu şekilde gerçekleşen transferler görmüşlüğümüz var..
burak konusunda da eğer rakamlar yönetime uygun gelirse, eminim ki camiadan korkutucu bir tepki gelip gelmeyeceğinin nabız yoklamasını yapıp, girişimlerde bulunmaya başlayabilirler.. şahsen ben bir taraftar olarak bu konuda tepkimizi koymamız gerektiği fikrindeyim.. (@zaitsev bence kolayca kabullenileceği konusunda kesinlikle yanılıyorsun)

Cenk Tosun'un ise, @Burkay 'ın dediği gibi bu tip aldatmaya yönelik hareketlerini son bir yıl içinde görmeye başladık, öncesinde ben de hatırlamıyorum.. ne oldu da böyle şeylere kalkışma ihtiyacı hissetti anlamak zor, ama çözülmesi çok zor bir şey değil.. hocanın ve yönetimin halen ciddi bir uyarıda bulunmadığını zannediyorum, eğer bu yapılırsa düzelme görülecektir.. Cenk bugüne kadarki emekleriyle ikinci, hatta üçüncü şansı fazlasıyla hakeden bir oyuncu..

Burak ise daha Antalyaspor'dan Beşiktaş'a geldiği günlerden itibaren sahtekarca davranışlarını göstermeye başlamıştı (belki bize gelmeden de aynıydı bilmiyorum) bizde de bunu sürdürdü.. hatta bu yüzden tepki çektiğini hatırlıyorum, şu an Cenk'te olduğu gibi.. bizden sonra ise başka hiçbir camiada bu tip hareketlere fazla kızılmadığı için rahatlıkla (!) kariyerini sürdürdü..
golcülük yeteneklerine bir lafım olamaz, son dönemde Fatih Tekke ile birlikte en iyi yerli golcülerden biri.. (hatta Schuster bizi çalıştırırken onu istemişti, bizden gönderildiğini öğrenince şaşırmıştı)
Burak bizde oynarken kanat bölgesinde harcandığını da çoğumuz fark ediyorduk zaten, ama Bobo'nun formda olması, Nobre'nin varlığı vs. derken ileri uçta pek oynatılamayınca kaybolup gitmişti.. bugün dönse yine başarılı olur belki bir iki sezon, ama karakter sorunları bir tarafa yaşı itibariyle de çok gereksiz bir transfer olacağını düşünüyorum.. illa biri alınacaksa üst düzey veya çok gelecek vaadeden biri düşünülmeli..

Basar dedi ki...

Burak kiralanırsa bu sezonu kurtarırız. Net! Karakteri ayrı konu, yeri gelmişken şunu da sorayım: Caner'in karakterini beğenen var mıydı?

Basın da taraftarın gördüğünü görüyor ve buradan kaşımaya başladı. Bu konu dillendiriliyor çünkü Aboubakar yetersiz. Irkçı olduğumuz için filan değil. Bırak Siyahı beyazı mavi filan olsa fark etmez, adam net golcü değil. Emenike tarzı bir adam. Yapı itibari ile güçlü (ırkçı yaklaşım değildir) ama bitiricilik olarak zayıf bir adam. Şöyle düşünün, Gomez ve Demba Ba bizdeyken Burak konusu gündeme gelebilir miydi?

Ben eğer kiralanacaksa sezon sonuna kadar kiralık alınmasına karşı değilim. Şampiyonluk yolunda mutlaka katkısı olur. Transferine ise karşıyım, artık 30 yaş üstü kotamız doldu. Seneye de Aboubakar'ın yerine en azından Demba Ba ayarı bir forvet alınmasından inanılmaz mutlu olurum.

Basar dedi ki...

Haber balon orası da ayrı konu...

BurkayJK dedi ki...

@JimmyLue İletişime geçme şansımız var mı? (Twitter vb.)

Barreto dedi ki...

"Gekas'ı getirsinler"e evrilecek bu golcü meselesi. Bence hoca Talisca yı 11'e tam anlamıyla yerleştirebilirse golcü sorunumuz kalmaz. Gomez ve Sosa nin gol sayılarını Talisca-Abou-Ömer-Adriano karşılar.

planck dedi ki...

çok acaip bir döneme giriyoruz, takım oturmuş olsaydı bile kimsenin içi rahat olmazdı herhalde. 2016 sonuna kadar neredeyse 3 günde 1 maç var. emre ve övünç başlık açmaya yetişemeyebilirler :) ben bu süreçte bolca beraberlik öngörüyorum. başakşehir 5-6 puan farkla devreye girerse şaşırmam. ŞL'de 2. tura çıkalım da 5-6 puan farkına fitim açıkcası. ikinci devre takımlar başakşehire kapanmaya başladıylarında değişir işler.

https://twitter.com/HaberKartali/status/798228755042836480

WiLdHoney dedi ki...

Başakşehir'le kaç puan farkla devreye gireceğimizle hiç ilgilenmiyorum, sadece Fener'le ve GS'yle 4 puan aralığında bir farkı koruyabilirsek süper olur.
CL'de ikinci tura çıkabilirsek, şanslı bir kura çekeriz umarım.

JimmyLue dedi ki...


Ben tribünlerin Burak mevzuuna pek de hoş bakmayacaklarını sanıyorum. Sonuçta görüldüğü yerde 'hırsız' diye bağrılan bir adamdan bahsediyoruz. Ben basına çıkmadan haberi almıştım fakat ihtimal vermemiştim. Basına da düştüyse bence hafiften ısıtıyorlar kamuoyunu ve olabilitesi yok değil.

@Burkay,
Sosyal medyada pek faal değilim. jimmy-lue@hotmail.com



sadrazam dedi ki...

Mideleri kısmen hassas olan insanlara dikkatlice bakarsanız; Dietlerine, rejimine bağlı olduklarını, gastronomi hakkında disiplinli ve prensip sahibi insanlar olduklarını görürsünüz. Metabolizmalarını zorlayacak, daha sonra hazımsızlık yaratacak şeylerden uzak dururlar.Bir çoğu Bu hassasiyetlerini ve prensiplerini gündelik hayatlarına ve iş yaşantılarına yansıtır.

Bir de hiç mide hassasiyetleri olmayanları inceleyin. Ne verilirse önlerine öküz gibi yerler.Yediği şeyin miktarının, Neden yapıldığının, nasıl yapıldığının, nerede yapıldığının pek önemi yoktur. Taş ver, taş yerler, Bok ver, bok yerler.

Bu sebeple mide önemli, hatta en önemlisi mide.
Sen sen ol, midesiz olma.

fidddas dedi ki...

el sikko yaklaşırken daha geçen yıl burada oynamış oyuncudan yorum ;

http://www.sporx.com/luis-nani-hangi-derbiden-bahsediyorsunuz-SXHBQ583306SXQ

hayalet dedi ki...

Çok dikkatli olmamız gerek. Pazartesi yayın ihalesi var. fb ve gs'nin kopması (olası bir beraberlikten bahsediyorum) işlerine gelmez. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak Adana 'da doğramalara uğrayabiliriz. Başakşehirin nasılsa nefesi yetmez diye düşünüp bize yükleniyorlar. Kartlar açık oynanıyor burası net
Açıkçası topu ısırmamız lazım.

Basar dedi ki...

@hayalet

Bu kadar korkma bence. Takım top oynarsa izleyeni de çok oluyor. Şu an herkesin beğendiği ve izlediği takım Beşiktaş. Bizi gözden çıkartamazlar. Şu 2 büyük var bizi sallayacaklar psikolojisine girmeyelim artık.

Yayın ihalesinin parasını çıkartmaları için Türki cumhuriyetlere filan yayın satmaları lazım. Bunun için hem Avrupa'da ses getiren takımlara ihtiyaç var hem de yukarıyı zorlayacak şehir takımlarına (Başarşehir değil) ihtiyaç var. Kısır rekabet yaratma hedefi ile bu paralar çıkmaz, bu yüzden için rahat olsun.

EC dedi ki...

ses getirme konusunda.. bence taraftarin cogunlugun katilimi ile Fotomac ve Turkuaz a karsi girisilen devinim bence Besiktas taraftarini karsilarina almalari konusunda kurumlari artik 2 kez dusundurtecektir..

Su an Batan Turkiye 'de Yukselen Tek Deger - BESIKTAS..

Dogru durust ve sonuna kadar mucadele etme hirsiyla..

Tr de FB ve GS ( Sikebahce ve Fetosaray) i yaris icinde tutmak, onlari hala gundemde birakmak icin ozellikle Turkuvaz ama Turku Az Medya epey cabaliyor...

Degismeleri lazim, medya gazi ile degil, gercekci adimlar atarak ilerlemeliler ama Medya Gazi Bu Sarisinlarin isine geliyor.. su an onlar geride kaliyor arkadaslar..

Biz dogru yoldayiz

hayalet dedi ki...

Son zamanlarda derbilere bakıldığında büyük denilen 'sarı derbinin' aslında gerginlikten ibaret olduğu görülebilir. Eğer iyi bir derbiyse orda zaten Beşiktaş var. Son 3 senede özellikle birşeyler oynamaya çalışan,akışkan bir oyun tarzımız var. fb veya gs gibi bruma yada lens'e topu atıp onların bireysel becerilerine bakıyorlar. Çevremdeki fbli arkadaşlarım yasta, nedeni tabiki belli lens yok. Takımlarına güvenmiyorlar bile. İki takımında 'çorba' oyunu bıkkınlık verdi. Bu derbide tatsız tuzsuz bir oyun ve bolca gerginlikten başka birşey çıkmaz.

EC dedi ki...

bol kirmizi kartli ve sonu beraberlikle biten bir derbi olsun o zaman

carlito dedi ki...

öncesinde biz şu adana'yı iyi bir futbolla yenelim de, sonra derbide çıkacak her sonuç bize yarar zaten.. ama benim de dileğim beraberlikle bitmesi..

BurkayJK dedi ki...

Adanaspor başlığı gelseydi...

Yorum Gönder

Ara