.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Ekim 2016 Pazartesi

UCL 04 Beşiktaş - Napoli



Tarih:  01 Kasım 2016 Salı , 20.45

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Mark Clattenburg

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Oguzhan Ozyakup ( Belirsiz) , Anderson Talisca , Caner Erkin , Gökhan İnler ( Belirsiz) , Necip Uysal / Dries Mertens , Arkadiusz Milik , Raul Albiol

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

63 Yorum:

carlito dedi ki...

şu kadroyla çıkacağını tahmin ediyorum:

fabri
beck marcelo tosic adriano
atiba inler
quaresma tolgay olcay
aboubakar

ben olsam gökhan gönül'ü oynatır, sol bekte de Beck sürprizi yapardım.. Adriano'yu sol önde oynatır, Olcay'ı ikinci yarıda bile sokmazdım..
tabii "ben böyle diyorsam muhakkak böylesi daha iyi sonuç verir, çünkü ben hocadan daha iyi bilirim" ukalalığındaki taraftarlardan değilim, hocanın yapacağı seçimle hem bizi hem rakibi afallatmasına da şaşırmam..
Oğuzhan ile başlayabilmesini isterdim ama sanırım halen hazır bulmadığından İnler ile başlayacak, bu durumda hamle oyuncuları da Oğuzhan, Kerim ve Cenk olur..

bu maçı alırsan %90 gruptan çıkarız, hatta liderlik şansımız bile yükselir, o yüzden hayati önemli bir maç.. ama beraberlik de olsa üzülmem.. şansımız bol olsun..

cochise dedi ki...

Bir tercihin diğerinden kesinlikle doğru olduğunu iddia etmenin güç olduğu bir maç olacak. Ligdeki en önemli avantajımız fizik ve kondisyon olarak hemen her takımdan çok çok üstün olduğumuz için kötü oynuyor gibi olsak da 2. yarılar baskı yapıyoruz. Ama bu Avrupa'da işlemiyor.

Rakibin temel bir silahı var, set içerisinde arkaya adam kaçırmaya dayılı bir akın sürekliliği. Hani arada bir de denemiyorlar, maç boyunca sürekli bunu arıyorlar. Bunu engellemenin 2 yolu var birincisi o pasları engelleyecek bir orta saha kurgusu (yani 4-3-1-2 / 4-3-2-1 tarzı bir yapı) ikincisi ise bekler ile stoperlerin birbirine yakın olarak blok halinde hareket etmesi ve sızmaları kademeye girme yoluyla bertaraf etmeye çalışma. Caner bu konuda sıkıntı yaşamıştı; Adriano daha iyi iş yapabilir. Ama öndeki oyuncuların da bekleri desteklemesi çok önemli.

Oyuncu tercihi olarak da hem aboubakar'ın hem de Cenk'in oynamasını tercih ederim. Aboubakar kenarda oynarsa hiç değilse bir çok rakip oyuncuyunun öne çıkmasını engelleyebilir. İlk maçta toplu oyunda bir hayli kötüydü, her topu kaybetti (2 gol aınca maçın adamı oldu elbet ve böyle maçlarda kötü oyun değil skordur başın üstünde olan) ama fiziği yine de katkı verdi.

Maç için beklentim, tempoyu ayarlamaya çalışsak da ara ara mahkum oynayabiliriz; kaçaklar mutlaka olacak ve pozisyonlar bulacaklar ama enerjiyi tasarruflu kullanırsak biz de baskı ile çok iş yapacağız. Savunmaları hakikatten sıkıntılı. 1-1; 2-2 gibi skorlar bekliyorum. Kalbimden geçense 2-1; korktuğum skor 1-3.

Basar dedi ki...

Bence paf takımı ile çıkalım. Ayıptır bu kadar sakat oyuncu!

İnler ve Ozzy de müzminler listesine girdi. Hoş bu kadar sakatlıktan sonra oynasalar ne verim alabiliriz ayrı konu.

Beraberlik harika sonuç olur.

Basar dedi ki...

Bu maçta Veli Kavlak iyi iş yapardı.

Napoli çok enteresan takım . Forvet arakası inanılmaz ötesi ama forvet için aynı şeyi söylemek zor. Milik sakatlanmadan önce 6 maç 14 gol atmışlar sakatlandıktan sonra 5 maç 6 gol . Gol atamıyorlar . Yine de tutmaktan çok atmayı düşünmek lazım zira bizim tutamayacağımız kadar hareketliler ve defansları uyumaya çok meyilli . Özellikle favori stoperlerimizden olan Chriches tam bir beyaz Dany . Beraberlik bence de iyi sonuç ama onların eksikleri de en az bizimkiler kadar kritik . Erken bir gol yememek önemli .

turgay dedi ki...

ilk maç gibi olsun az gidelim atalım gelelim. ve sakat vermeyelim.

Ekrem35 dedi ki...

Ben artık sadece sakatlık olmasın noktasına gelmek üzereyim. Çünkü bundan sonra oluşacak her sakatlık bizi ciddi manada zorlayacaktır. Atiba-inler-ozzy-tolgay yeterli bir orta saha ancak bunlardan birinin sakatlanması işleri çok zora sokar. Olcay-cenk bu kadar formsuzken yeni sakatlığı kaldıracak bir takım değiliz.

Napoli maçlarından önce iki maçtan birini yeneceğimizi hissediyorum demiştim ve ilk maçı aldık. Bu maça dair ise en ufak bir hissiyatım yok. Aklım ve duygularım birbine girmiş durumda. Umarım yenilmediğimiz bir başka şampiyonlar ligi maçı olur en azından.

Lig içinde artık adapte olmamız lazım. Yoksa fedarasyon ittirmeli fb ve medya şişirmeli gs ayrıca siyaset destekli ibb ciddi manada zorlu rakipler.

Bu napoli maçıyla beraber iki kulvarda da tam odaklanmış bir takım görmeyi umuyorum. Hayırlı güzel bir akşam olsun inşallah.

Coolio dedi ki...

Yenileceğimizi düşünmüyorum. Hatta ilk maça oranla çok fazla pozisyona gireceğimizi düşünüyorum, artık bunların kaçını atarız görücez. Geçen Napoli maçında bir çok atağı Fabricio ileri çıkarak engellemişti. Haftasonu yaşananlar umarım olumsuz etkilemez, doğru dersleri alırlar.

Basında, köşe yazılarında ve burada hep şu "rotasyon" lafını duyuyorum. Hoca çok net açıklamıştı bu konuyu önceden. Hatta açıklamasına gerek bile yok biraz takip etmek yeterli. Hoca rotasyon yapmıyor. Hoca kimseyi dinlendirmiyor. Her maç öncesi sağlık ve kondisyon durumu sorunsuz olanlar arasından, form durumlarını ve oynatacağı taktiği düşünerek bir 11 belirliyor. Şu son iki hafta öncesine kadar çok fazla oyuncunun oynamış olmasının nedeni sakatlıklar ve oyuncunların değişen form durumlarıdır (ve hazırlık dönemi geçirememiş olması nedeniyle A planı oluşturamamış olması). Şunu dinlendireyim, bunu daha az yorayaım değildir.

Her zaman bir oyuncu tamamen sağlıklı değilse oynatmadığını söyleyen ve gösteren bir adam Ömer'i ve Atiba'yı kadroya almadı diye eleştiriliyor. Ama sonra otraya çıkıyorki bu oyuncuların bir sakatlığı varmış aslında. Sağlık konusuna bu kadar takık bir hoca daha net sakatlığı yokken bile oynattığı Caner'i kaybetmiş. Benim anlayamadığım takımı hocayı bu kadar tanımaktan, irdelemekten uzak mıyız? Yani takımın bir numaralı adamı Atiba'yı kadroya almamış hoca ve siz ulan bir sakatlık mı var yoksa demek aklınıza gelmiyor da hoca bu işi bilmiyor demek aklınıza geliyor. Cidden insanları, tarzlarını, yönetim şekillerini takip etmek, anlamaya çalışmak, empati yapmaya çalışmak bu kadar zor mu? Hoca geçen sene Boyko sonrasında Tolga konusunda ısrar ederken de aynı şeyler olmuştu. Ulan adamın bir bildiği var herhalde, kalede istikrar önemli birşey, Tolga demekki daha iyi kaleci filan demek yerine adamı memleketlisi olduğu için oynatmakla şuçlayanlar vardı. Şenol hocayı ne zaman adam kayırırken gördünüz? Sıfır analiz, sıfır araştırma, sıfır yorumlama.

Sayılabilcek dünya kadar artının yanında eleştirilecek noktalar yok mu, tabiki var ama eleştirmek ayrı kesmek ayrı. Gençler maçında Adirano orta sahada olmadı ve zaten kendisi de görüp değiştirdi. Tosic'in yerini değiştirmemeliydi ayrıca. Bundan sonra da zorda kaşmadıkça yapmaz zaten.
Kiev maçında ve başka bir iki maçta oyuncu değişikliklerini geç yaptı. Ama erken değiştirseydi ne olurdu hiçbir zaman bilemeyeceğiz.
İlk yarıları çöpe atma işini hocaya yüklemiyorum. Tam tersine oyuncuların ağırlıklarını yeteri kadar maça koymamalarına bağlıyorum.

WiLdHoney dedi ki...

Arkadaşlar çok alakasız birşey soracağım ama sanırım en güvenilir bilgiyi buradan alabileceğimi düşünüyorum.
Hafta sonu oynanacak Trabzon maçında İstanbul'da olacağım ve eşimle birlikte maça gitmek istiyorum ama passo'da henüz biletler çıkmamış görünüyor, acaba ne zaman çıkar ve açıkçası hangi tribünde eşimle rahat maç izlerim bilemiyorum.
Konu ile ilgili olarak bilgi verenden allah razı olsun, ha maç sırasında denk gelebilecek arkadaşlarla tanışma şansı olursa tanışmak isterim.
Konuyu dağıttığım için şimdiden kusura bakmayın.
Ve evet ilk Vodafone Arena maçım ve ilk passolig'li maçım olacak.

Ekrem35 dedi ki...

@wildhoney

Ne zaman çıkacağını bilememekle birlikte en geç perşembe çıkar diye tahmin ediyorum.

Maçı izlerken ne istediğine bağlı gideceğin tribün değişkenlik gösterir. Eşimle sakin sakin oturayım izleyeyim dersen yeni açıkta üst kattaki kısımdan biraz kenarlara doğru alabilirsin bence.

Kapalı altta yine daha sakin maç izleyebileceğin blok.

Bunlar benim gittiğimde gözlemlediklerim belki farklı gözlemlerde bulunmuş arkadaşlar vardır. Onların görüşlerini de alıp bir tercih yaparsın.

Bunların dışında umarım ilk maçında güzel bir galibiyet sevinci yaşarsın eşinle. Şimdiden iyi vakit geçirmen dileğiyle

Murat dedi ki...


Kainat geçen seneki futbolu istedi bence ama bakalım ne yapacağız, ben hayatımda hiçbir futbol takımının bu kadar fakı formasyonu bu kadar kısa süre içinde maç başında olsun maç esnasında olsun denediğini görmedim..

Buna rağmen puansal olarak iyiyiz, ama önümüz tıkalaydı şimdi önümüzde yol kalmadı.

Yürek koyarak kazanmamıza gerek kalmamıştı son 1,5 senede bilmem dikkatinizi çekti mi, bence bundan sonra olay ciddi anlamda buna bakacak. ve bence zor o iş..yanılmak istiyorum..bu takım gol atınca tüyleri diken diken olan 37 yaşında bir adamım..

beagle dedi ki...

U21 oyuncularini sahaya suremiyor muyuz? 16 kişi cikacagiz diyormuş hoca.

Bu Clattenburg cok iyi hakem ama Turkiye'den bir takima simdiye kadar iyi geldigini gormedim. Puan kaybi garanti, beraberlikle ciksak bari suradan.

b.b.king dedi ki...

@coolio +1 dedikten sonra başka mevzuya gireyim...Vodafone Arena merakım,takımı stadda izleme isteğim İlkesel olarak karşı olduğum passolig almama sebebiyet verdi... En son seyrettiğim cl maçı 13 sene önce 1-0 aldığımız Prag maçı. Umarım bu maçı da alırız. Saldır Beşiktaş!...

b.b.king dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
b.b.king dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EC dedi ki...

bence Besiktas bu kez Napoli dekinden daha etkili ve taraftar destegi ile ( rakipteyken islik, bizdeyken de tempolu destek - aglak arabesk sarkilarla degil - ) daha iyi oynayacagini dusunuyorum..

Sakatliklar uzucu ama her zaman oldugu gibi ( Senol Gunes doneminde ) yeni bir tavsan cikarma olayi gorecegiz ve parlayan oyun ve oyuncular cikacaktir sahneye..

Dise dis , Kora kor bir mucadele olacak..
yenersek super.. ( Napoli o zaman gidip bizim icin Benfica yi yenecektir Portekiz de, Italya da da Kiev I dagitacaktir..

berabere kalirsak; bizim icerde Benfica yi yenmemiz sart olacaktir.. Beraberlik bize belki Europe Ligi ni garantiletebilir.. Benfica Kiev sonucuna gore..

yenilirsek de; dunyanin sonu degil.. Benfica yi yine yener , Kiev de sogukta koyar geliriz..

Sakatlik olmasin..

en tuhaf sey, elestirdigim Quaresma da maci almak icin hirs ve azim varken, Cenk de ve Olcay da bunu gorememek uzucu.. Cenk ne zaman pas ne zaman sut kararini karistirmaya basladi.. cokca sut denedigi icin, daha sonra sut atmasi gereken yerde pas denedi!

Gol atsa aslinda o da rahatlayacak..

Aras in sakatligi ne kadar surecek? umarim o iyilesir ve bizim ileri bolum kanatlara alternative olur.. Olcay ile olamayacak.. Kerim de genelde topu hep ilk aldiginda etrafinda donup, once geriye kaciyor sonra ileri hareketleniyor.. zaman kaybi.!

Ne olursa olsun.. tum Turk Futbol Alemini karsimiza aldigimiz bir ligde, guzel bir Napoli galibiyeti harika olur ama Trabzon macina Gokcek filan atarlar, Trabzon a karsi bizi dograyabilirler..

Lider olabiliriz bu Cumartesi..

yukarda bir arkadasin dedigi gibi; Fener (Sike )bahce TFF ve Devlet iteklemesi ile, Galata (Feto) saray da medya gazi ile ilerlemekte.. IBFK ise damat kontenjanindan.. eger sarisinlar dokulurse, goreceksiniz ki tum medya, devlet Tr de Leicester mucizesi yaratmak ugruna donecektir IBFK ye..

SALDIR KARTAL

planck dedi ki...

q7de maçı alma hırsı görüp olcay ve cenkte görememek üzücü notuna bir ekleme çok alakalı olmasa da. takımdaki yabancılar basket maçlarına aileleri ile beraber gidiyorlar. atiba zaten hep gidiyordu şimdi brezilya tayfası da eklenmiş. fakat bizim yerlileri hiç göremiyoruz diğer branşlara destek olurken. ama onlara sorsan en iyi beşiktaşlı olcaydır cenktir. biraz kültür meselesi fakat yabancı oyuncuların gittiğini biliyorken gitmemek ayıp oluyor bence.

EC dedi ki...

@Planck dogru diyorsun... yabancilar kulubu daha profesyonelce temsil ediyor ve daha fazla aidiyet duygusu tasiyorlar sanki..

Basar dedi ki...

haydi kalk ayağa yürü güneşe!

Barreto dedi ki...

coolio +1903
plank +1903
BJK4EVER -1905 (bkz: bir önceki post)

Bu maçı da 3-2 alırsak şaşırmayın.

beagle dedi ki...

Hah Fiko çözdü olayı.
http://www.kartalbakisi.com/besiktas-tesislerde-kurban-kesti/

Devre arası oyuncu falan da alma ha. Eyüp sultana gidersin.

Basar dedi ki...

Batı alt tribünde bir hayli kadın taraftar oluyor.

carlito dedi ki...

@WiLdHoney

ben güney tribün (eski açık) üst kattan kombine sahibiyim.. gördüğüm kadarıyla en rahat maç izlenecek yer.. kapalıya yakın tarafta köşe bayrağı hizasında en ön sıradayım, iddia ediyorum locadakiler bile benden iyi izleyemiyordur :) ve stadın en ucuz yeri..
ha eğer para problem değil diyorsan arkadaşların dediği gibi doğu (kapalı) alt da sakin bir yer.. ama bence alt tribünlerden üst katlar kadar iyi izlenemiyor maç..

deplasmandaki napoli maçı öncesi de yaygın olan görüş mağlubiyet geleceğiydi, çoğumuz yanıldık.. bugün de genel bir umutsuzluk görüyorum, ama gençler maçındaki kayıp takıma pozitif bir etki yapabilir, öyle umuyorum en azından.. zira hoca tamamen bu maça odaklanmış bir görüntü çiziyor, takımı da iyi motive ettiğini düşünüyorum.. tabii bu işler sadece motivasyonla olmuyor, iyi bir oyun planı şart.. adamların her topu alışında hızlı ve dikine paslarla kalemize ineceği aşikar, o anları hep yüreğimiz ağzımızda izleyeceğiz.. gol yememe ihtimalimiz pek yüksek değil açıkçası, o yüzden yakaladığımız fırsatlarda cömert davranacağımız maç bu olmamalı kesinlikle..
tolgay'ın performansı çok kritik olacak, kiev maçının ilk yarısındaki oyununu en az 70 dkya yayabilirse çok iyi olur.. atiba'nın yanında da gökhan inler'in oynaması muhtemel, onun da nasıl bir dönüş yapacağı çok önemli..
olcay oynayacak mı, en büyük soru işaretlerinden biri bu.. oynarsa ya gene herkesi kahredecek, ya da sağlam bir takım oyunu içinde şaşırtıcı derecede parlak bir performans gösterecektir.. ortası yok yani!

neyse, puansız ayrılmayacağımız bir maç olsun yeter ki.. akşam olsa da maça gitsek :)

BurkayJK dedi ki...

Napoli polisinin yaptığı ayıba karşılık bizim de aynı ayıbı yapmamız bize ne kadar yakışır, ben bilemedim. Bana kalırsa Beşiktaş kulübüne veya Türk misafirperverliğine (ne kadar kaldıysa) yakışan, Napoli taraftarlarını maçın bir dakikasını dahi kaçırmayacak şekilde stada ulaştırmaktır.

carlito dedi ki...

--spoiler--

gökhan inler gol atacak.. ani bir his geldi.. uzaktan şutla atabilir..

--spoiler--

planck dedi ki...

tosiç solbek rhodolfo stoper adriano önde başlıycaz deniyor, böyle çıkarsak ve ilk golü biz yersek skor tahminim 1-3.

beagle dedi ki...

Eslem ve Muhammed Enesi gencler liginde oynattik. Afferim. Kulübede Şenol hoca kendi arkadaslarindan Dobi Hasanla Sol açık Iskender'i koyacak. Son 10 dakikada surersek 2 gol garanti.

sports guy dedi ki...

Hangi mactan yenilgi beklesem patladim. Bu mactan da bekliyorum sahsen, varsin yine patlayalim.

Sasar duser bir puan alirsak efsane olur yalniz. Benfica macina da 20 gun var daha, caner ve talisca haric herkes hazir olur heralde artik o maca.

yilmaz dedi ki...

bizim defansı yerin dibine sokuyosunuz da, onların da defansı gördük. Gol atmadığımız pozisyonlarda da acayip çuvalladılar. Bence galibiyet hiç sürpriz olmaz. İlk maçın üzerinden 2 hafta geçti sadece. Onlar adına iyiye giden hiç bir durum yok. Milik ve Albiol yine yok. Mertens'in oynamama ihtimali var. Insigne de hocayla dalaşmış, ceza filan var mı bilmiyorum ama çok belli bir huzursuzluk var. Ayrıca, Napoli'nin genel olarak deplasmanda sıkıntılı bir takım olduğunu duymuştum. Biz de md dönemini saymazsak ŞL'de iç sahada "nispeten" iyiyiz.

Benim en az 1 puan ümidim var ve bence puan alma ihtimalimiz %60

beagle dedi ki...

Planckin bekledigi kadro çıkmış.
Valla Olcay, Kerim hatta Cenk varken Tosice dokunulmazdi. Adriano'yu ileri almak bir daha gol yaratir mi?
Oyleyse de Atinci sol bek koyar,gene Tosice dokunmazdim.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Kadro açıklandı, korkulan kadroyla çıkıyoruz.. (Bkz. Sol bek Tosic)

Ama ne zaman "aha bu kadroyla s.çtık kesin" desek yanılıyoruz, umarım gene öyle olur,totem gibi bişey oldu..

an itibariyle statta fırtına öncesi sessizlik sürüyor.. inanıyorum ki bugün buradan bir mağlup çıkarsa o biz olmayacağız..

Ekrem35 dedi ki...

Gb maçında bile yaklaşık 15 dk tosici sol beke kaydırıp memnun kalmayan hoca napoli maçında nasıl yine bunu tercih etti anlamadım açıkçası.

Unknown dedi ki...

Tosiç,tosiç,tosiç!! Umarım şu çok bilmişliğimiz bizi yanıltır.!
3 puan nasıl da harika olur.!
Herkese iyi seyirler.

Unknown dedi ki...

Aynı hissi bende yaşadım gün içinde.!

QuaresmA dedi ki...

Anlamayacak birşey yok, sol önde oynayacak adam yok Adriano dışında. Bekte de elde Tosiç kalıyor.

hayalet dedi ki...

Geçen maçta 3 gezen forvetle oynuyorlardı. Bu sefer 9 numarayla oynayacaklar. Tosiç konusunda ümitsiz değilim. Atak bekten ziyade statik oynayacak zaten. Adriano maçın en kilit adamı olacak İtalya ayağında olduğu gibi.

hayalet dedi ki...

Geçen maçta 3 gezen forvetle oynuyorlardı. Bu sefer 9 numarayla oynayacaklar. Tosiç konusunda ümitsiz değilim. Atak bekten ziyade statik oynayacak zaten. Adriano maçın en kilit adamı olacak İtalya ayağında olduğu gibi.

Hidayet dedi ki...

aboubakar'ı sağ kenar , quaresma sol kenar.. bence etkinlikleri azalıyor. cenk zaten var-yok arası. öyle pozisyonlar oluyor ki, insan ortada abou oynassa ne olurdu diye düşünüyor. keşke cenk yerine olcay'ı falan alsaydı. oynardı sol önde. abou mevkisinde kalırdı, keza q7 de.

QuaresmA dedi ki...

Yalnız bu hakemde de var biraz ibnelik.

beagle dedi ki...

Su top ezici beyinsizin kalmadığı günü de göreceğiz. Napicak 37 yasinda da mi tiriviri atacak...

QuaresmA dedi ki...

Kanattaki diğer dunkoflar kadldıkları sürece izlemeye alışman lazım.

beagle dedi ki...

Valla bu mac tepe yapti bi de ofsaytlar ekledi. Atilan top 99 kaptirilan 100le oynuyor. Ama digerlerinin de boktan olduğuna katılırım.
Töre döner ters kanat 2. Forvetin yeri olur görünüyor.

Hidayet dedi ki...

iyi sonuç , napoliden 4 puan iyidir..

teşekkürler quaresma, napoli2ye karşı 1 gol , 2asist, d.kiev'e 1 gol.. bu maçlarda belli olur istatistik.. teşekkürler kapakçı

QuaresmA dedi ki...

beagle, lafını yememek adına abartıyorsun hacı. Penaltıdan bağımsız en iyi toplarından birini oynadı Q7. Bu tip maçlarda karşı yarı sahada top tutacak başka adam yok, tercihleri de fena değildi bugün.

Oğuzhan'ı özlemişim, girdiği andan beri çok iyiydi.

Yazık oldu, Hamsik'in önünü kapatmalıydık. Neyse enseyi karartmaya gerek yok.

YSY dedi ki...

Napoli kaliteymiş ama ha. Bugün canlı gördüm yani.

Oğuzhan girdikten sonra oyun değişti zaten golde öyle geldi

beagle dedi ki...

Valla Q sozkonusu olunca sen pembe gozlukle bakiyorsun. Yoksa kalan yorumlarinda %80 90 ayni seyi dusunuyorum.
Bak kaleciye durduk yerde depar atip geriye kosacak hali kalmayan, tac cizgisinden cikmis ileri kosarken rakip taci atmis bize dogru geliyoru yasatan bir kanat adamindan bahsediyoruz.
Senin salonda top sektirsin kabulüm. Vallaha karışmam o kadar.

F.N. dedi ki...

Napoli karşısinda iki macta 4 puan cok iyi sonuç. ozellikle bu macta caner ve talisca gibi takımı opsiyonel anlamda rahatlatacak 2 adam yokken ve sezonun en iyi topçusu maçta sakatlanmisken alınan 1 puan cok değerlidir.
Q7 sevenler ve beğenenler için diyecegim tek sey dakika 76.da beck.e çıkarmadığı top ne kadar futbolum takım oyunu olarak gormediginun kanıtıdır. aldığı her topu ayağından 2saniyede çıkarmadığı sürece kaptıran bir adam

cochise dedi ki...

Haftalardır bu takımda bir eksiklik var ama ne acaba durumu vardı. Oğuzhanmış. Sadece hedef odaklı dikine oynaması değil, sen şuraya sen şuraya variliderliğini de hemen koydu ortaya. Alıştığımız Beşiktaş gibi bir kere paslaştık penaltı geldi. o olmasa bi tane mutlaka gelecek gibiydi.

Artık Adrianonun yeriyle zaruret harici oynanmasın. 2. yarı Caner olsaydı delik deşik olmuştu o bölge (sakatlanmayaydı iyiydi o ayrı). Keza Bu tip maçlarda Gökhan Gönül'ün oynama şansı henüz yok. Umarım bir gün fizik mücadele gücünü yakalar.

Cenk'in son zamanki tavırlarından -aslında genel olarak karakterinden- çok hoşlanmasam da 2. yarı mücadelesini sevdim.

Aboubakar gücünün, hızının, niyetinin, çabasının onda biri futbol algısına ve yeteneğin sahip olsaydı keşke. her maç 90 dakika sahada olmasını destekliyorum ama bugün sadece quaresmaya attığı kötü paslardan klip olur.

Bu arada Rodolfo da dönmüş artık. bu da sevindirici.

Aynı konsantrasyonu ve rakibi iyi çalışmayı sürdürürsek 2 maçı da kaybetmeyiz. Çıkmazsak şu gruptan çok üzücü olur artık.

beagle dedi ki...

@Cochise
Maçtan konuşulacak dakikaların bir gurubu da Tosiç çıkınca, İnler'in pas dağıttığı dakikalar. Biraz Tolgay, Cenk, Abu hareketlendi, Beck ve Atiba destek verince 5-10 dakika Napoli2yi hırpaladık (Direkten dönen top dönemi) Bence en iyi oynadığımız dönem de oydu hatta.

Benim özelimde bu dakikalar lige yeniden dönebiliriz umudu doğurdu.
İnler, Tolgay ve Abu şu anda büyük hatalar yapıyorlar. Ama oyunu hareketlendirme potansiyelleri var. Oğuzhan liderliği ve Gökhan Gönül desteği ile bu adamları kullanabiliriz. Bir de tabi ligde Ömer'i yaz, dokunma durumu var.

Hareketli iki bek
GG Marcelo Tosic(Rodolfo) Adriano

Atiba sibop,
Tolgay Oğuzhan(Inler)

Ömer - Abu - Kerim(Olcay, Cenk her kimse)

kadrosuyla hızlı top yapıp ile rakipleri yıpratıp, Ömer'in fırsatçılığı ile de gol bulmaya çalışabiliriz. Quaresma eziyeti ile hızlı top yapma şansın yok. Kenarda oturup lazım olduğunda 30 dakika takılması gerek.

Unknown dedi ki...

Attığı penaltı golü için minnettarım ama bence takımın en kötüsü cenk ile birlikte ne yazık ki quaresma idi, maçın daha 1. dakikasında takip etmediği adam yüzünden pozisyon verdik. İleride top tuttuğu düşünülen pozisyonlarda kötü tercihleri(pas, çalım vs)/bilinçsiz hareketleri yüzünden atakları olgunlaştıramadık. Umarım geçtiğimiz sezon sonlarındaki ayarlarına en kısa zamanda geri dönebilir.

Atiba'nın direkten dışarı çıkan topu içeri girseydi muazzam olacaktı. Artık içeride Benfica maçını almak lazım.

Hidayet dedi ki...

valla bu kadar "berbat" bi oyucu sırf cl de 2 gol 2 asist ile 4 gole direk etki yapmış, benim kabulum.

ha adam eleştirilmez mi, elbet eleştirilir, ama dk 1 den itibaren dürbünü alıp bunu gözleyen arkadaşlar var. hastalık olmuş artık. yapacak bir şey yok. yahu, senin q7'yi eleştirdiğin metodu tüm takıma uygulasan adam kalır mı takımda? samet aybaba dahi, ilk yarı itibariyle quaresma'nın bekine azami derecede yardımcı olduğunu söylüyor,takımın en iyilerindendi diyor. yahu o bile. ben yanlış maç mı izledim.

bu arkadaşların , daha önce bunun yerine önerdikleri arkadaş vardı, şimdi o'nu da öneremiyorlar, adam ortada yok. yahu senin takımında bu adam yerine oynayacak form durumunda adam var mı. adam şenol güneş'in dinlendiremediği tek adam. adam öldü ulan yorgunluktan. bunun yerine düşünülen !!! arkadaşlara 45 dk sabredebilen hoca, bu adamı kesemiyor. penaltı saymazlar, frikik saymazlar, uzun top asist, orta saymazlar. ama olcay'ın golden önceki 3. pasına biterler. onun beğenmeyene "al istatistik " derler, bu adamı maçın kötüsü ilan ederler. adam eleştirmiyor. oyuncuya düşman. al hacı abi istatistik. gol var asit var. 4 gole direk etki var. beck'e ben olsam ben de vermem. adam topu her ayağına aldığında , ya geri ya yana. maçta beckle oynayıp tekrar top istediğinde fitil oluyor adam, o pozisyonu görmedin mi ? sol ayaklı talisca olsa orada önüne yuvarlardı. beck'in şutu mu var, ortası mı var ?

F.N. dedi ki...

Beck.in ortasi mi pasi varla bu işler yürümüyor futbolun gerektirdiği orda pas atacaksin atmiyorsan ve bunu her maç tekrarliyorsan sen topçu degil sirk cambazi olursun. Adamın yaptığı bütün asistler kendi tarzinda oynamayip ayagindan topu hemen çıkardığı anlarda. Bu sekilde davransin kimsenn laf ettigi yok ama topu eveleyip geveleyip kaptırunca oynadığında topu ilerde tutuyor olmuyor tam tersi takimi geri koşturup yormus oluyor. q7 icin benim görüşüm ayağında 2 saniyeden fazla tuttugu sürece takımın en gereksiz ve en zararlı oyuncusu

Unknown dedi ki...

Üslup, nezaket gibi kavramları unutalı çok oldu sanırım.

Neyse, siz sahada sadece yaptıklarını görebilir ve tapınmanıza devam edebilirsiniz ama yapmadıklarını görenler de var ve buna gözlerimizi kapatmak zorunda değiliz herhalde. Mesela, oynadığı her maçta hep beraber yağdırdığımız Tolga'yı kahraman yaptığı maçı da hatırlıyoruz değil mi? Tolga'nın yaptığı o "istatistik" olmasa az önce Benfica gruptan çıkmayı neredeyse garantilemiş olacaktı. Bu durumda Tolga tek başına takımı kurtarmış mı oldu?


Basar dedi ki...

Bu kadro ile bu işleri başarmak büyük hocalık ister. Sakatlardan 11 kursak ligde ilk 3'e oynar!

Ben artık quaresmaya da kızmıyorum. O zorlamasa takım hücum yapacak yetenekte degil. Ne cenk ne Aboubakar ne Atiba ne Beckne Inler hatta hatta Tolgay sonuca çok etki edecek adamlar degil. Fazlasından (ki öyle yaptık) posesion oyunu oynarsın. Allahtan Oğuzhan girdi de Gözümüzün pası silindi. Gercekten de Töre Sosa ve Gomez'in yeri malesef dolamadı. Caner ve Taliscasızlik da farklı opsiyonlarin iptal etti. Bu yuzden quaresmaya kızmıyorum. Zorlamasa pozisyona bile zor gireriz. Artık umudumuz sağlıklı bir Oğuzhan'da! Ki bence harika oynadı. Tabi ona uyacak adam olmaması verimini düşürdü.

Basar dedi ki...

Şöyle bir tespit yapayım, bilmiyorum Katılan olur mu? Atiba çok iyi oyuncu ama % 95 pas yuzdesindeki pasların çoğu geriye oluyor. Beck de iyi oyuncu. Mücadele gücü yüksek, baskı yapıyor top kapiyor... Ama Beck de aynı Atiba gibi orta kesmeyen oyuncu. Bu iki oyuncumuzla topu bizde tutuyoruz be gerektiğinde güzel basılıyoruz. Lakin bu iki oyuncu ile oynarken 7-8-9-10-11 numaralar vasat adamlarsa sıkıntı yaşıyorsun. Al Cenk, Aboubakar, verimsiz Tolgay ve Inler. Ileride verimsizlik arttıkça Quaresmanin da şahsiliği artıyor. Dikkat edin gecen sene bizde ve milli takımda daha takım oyunu oynadı.

Üstteki posta da yapıştırırım da eklemeli, buraya cevap öncelikle o yüzden buraya koyayım.

Quaresma ilk yarıda son 1-2 maçtır oynadığı topu oynadı. Sonra pas alamamasına mı kızdı, rakip hapsediyor diye kafası mı attı, canı mı sıkıldı bilmiyorum, sene başındaki Quaresma'ya döndü. Bir pozisyonda bütün takım "LAN BECK BOŞ BECK'E VERSENE TOPU" diye bağırdı resmen, bu da ters ters bakıp korneri kullanmaya gitti. Penaltıyı da Oğuzhan'dan alıp onun da içine sıçacaktı az kalsın. Gerçi GS maçında Oğuzhan kaçırdığı için de istememiş olabilir ama yani dayı n'aptın sen ya.

Öyle işte. Quaresma bu takımın bir parçası. Yer yer iyi oynayan, yer yer kötü oynayan, skora katkısı ortalamaya bakınca geçen senelerden de yüksek olan bir Quaresma var. Skora katkısı kesilene ya da birilerinin kafasını attırana kadar da oynar. Hele ki Olcay bu hâldeyken, Aras sakatken, Kerim çizilmişken vs.

Unknown dedi ki...

Çok enteresan hisler,istekler,yargılar oluyor..oyunu 0-1 den 1-1 e getirseydik çok daha mutlu olurduk.ama 1-0 dan 1-1 olduğu için buruğuz.karşımızda olağan dışı rakip var,alınan 4 puan var(eleme maçı olsaydı napoli elenmişti).kasım ayında çift kulvarda namağlup devam ediyoruz.
Ama yine kızıyoruz,keşke diyoruz.

Benfica-kiev maçını izledim..korkum evren bir olmuş sanki bizi gruptan çıkarmamak için var gücü ile çalılıyor.benfica'nın pozisyonu yok penaltı ile öne geçiyor 70.dk da kiev penaltı kaçırıyor vs.vs.

Unknown dedi ki...

Ayrıca geçen sene,gecen sene diye verdiğimiz kıyaslar ile gidersek bi sorum olacak.
Geçen sene ki biz napoli'den 4 puan,benfica'dan 1 puan alabilirmiydik?

berthelemy dedi ki...

Beşiktaş Avrupa kupaları tarihinde geçen seneye kadar favori olmadığı bir takıma karşı üstünlük sağlayamamıştı. CL gruplarında tek tek sürpriz galibiyetler almıştık ama rövanşlarını hep kaybetmiştik. Gruptan çıkmamızı da sağlamamıştı o galibiyetler. Liverpool'u eleyerek ilk defa bizden güçlü bir takımı elemiş olduk. Napoli'den 4 puan alarak tarihimizde 2. kez bizden güçlü bir takıma üstünlük sağlamış olduk. Bu tarihi olayı gruptan çıkarak taçlandırmamız lazım.

Hidayet dedi ki...

malesef sizin gözünüz kıstas değil, q7 sustalı maymun değil. etten kemikten insan. sahanın en çok isteyen adamlarından biri. pinpon oynamıyoruz. top bende hoooppp 1 sn de sende. tabi ki de eksik yönleri var. fakat sanahın en kötüsü !!!! yooookkk canım.. napoli maçlarında 3 gol'e direk etki. cl de toplam 2 gol 2 asist. yine de sahanın en kötüsü!!! sirk canbazı!!!! hadi be . senin futboldan anlamadığın besbelli. bu da bu tür oyunculara çok sıcak bakmayan atilla gökçe'nin görüşü. sahanın en iyisiydi, ençok isteyeniydi diyor..

http://haber1903.com/n-24685-besiktasin-en-iyisiydi-ve-en-cok-isteyen-adamdi.html

burada aleni düşmanlık yapılıyor bazıları tarafından . ondan yazıyoruz. kadroda bu adamın yaptığı işleri yapabilecek, yanından uzağından geçecek adam yok. yani bu otursun "şu" oynasın denecek adam yok. o adam iyi, formda olsa da yok. iyi olsa, quaresma'nın olmadığı kanadı alır. orada açık varken dolduramayan adam (adriano, caner, cenk oynadı bir "o" adam oynayamadı orada ), q7 den nasıl forma alacak.bu adam hakkında ,burada bile , geçen yıl itibariyle "valla bizi yanılttı, sevmesek te bizi yanılttı" diyenler buradayken. ve kamuoyu bile takımın en iyisi derken, skora katkısı belliyken, burada yapılan düşmanlık.. yani ben mesela olcay'ı beğenmem, sevmem.. ama adamın skora katkı yaptığı, gol attığı dönemde, gelip burada sahanın en kötüsüydü, 1. dk da niye bekini kovalamadı... diyemem arkadaş. vicdan, insaf. yine sevme, ama kinini göm içine de buraya kusma. burada oğuzhan'ı , fabri'nin ayaklarını falan konuşalım. unut quaresma'yı kardeşim, unut

F.N. dedi ki...

Bizim millet olarak futbola bakışımız futbolculara tapmak oldugu sürece günlük başarılardan öteye gecemeyiz. simdi q7.yi elestiriyoruz diye futboldan anlamayan diye nitelendiriliyoruz. Adamin alternatifi yok diye her yaptığını doğru kabul edecek degiliz. doğrulari tabi ki var ama yanlislari da var ki bana göre yanlislari dogrularinin 3 katidir. istatik uzerinden gidiyorsak yaptığı top kaybi sayisi, kaptirdigi toplar sonrasi verdigimiz pozisyonlari ve takima ne kadar geri dönüş koşusu yaptirdigini da ortaya koyalim sonra adamin verimliligi belli olur.
Ha bana göre kerim uzerinde bu kadar ısrar edilse başarılı olacağını düşünüyorum fakat onu da hoca oynatmıyor.

Yorum Gönder

Ara