.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2016 Cumartesi

STSL06 Ç. Rizespor - Beşiktaş

 

Tarih:  1 Ekim 2016 Cumartesi , 19.00

Stadyum: Yeni Rize Şehir

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  - / Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca, Gökhan İnler

Cezalı Oyuncular : - / - 

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

28 Yorum:

hastati dedi ki...

eksikler yuzunden biraz "saldim cayira mevlam kayira" kadrosu olmus.
umarim aras ve abobakar'i en az 30 dk izleriz

sports guy dedi ki...

4 atariz :) rize neye ugradigini sasiracak :)

Pheaglix dedi ki...

necip ilk 11 çıkıyor.tek kazanma şansımız rize'nin felaket oynaması.

BJK4EVER dedi ki...

GS macindan sonra Senol Gunes devre arasina kadar form durumunu duzeltip takimi rayina sokamazsa gonderilsin demistim. D.Kiev macindaki 2. yari tepkisizligi ve bugunku kadro kafamdaki dusunceyi daha da pekistirdi. Su ana kadar (gecen sene dahil) hep kisitli, potansiyelli oyuncularin oldugu takimlari serbest birakarak iyi futbol izleterek dogru isler yapti.
Ama eline hazir, genis bir kadro verilince agir sacmaliyormus belli ki.
Bugunku maci Aziz Yildirim'in eline versen anca boyle bir kadro yapar.

- Tekrardan cift onlibero'ya donus.
- Kanser Necip'e merhaba.
- Tekradan 10 numara oynamayan bir 8'i oraya koyup taraftarin onune atma.
- Yukaridakiler zaten bilindik hastaliklari. Bu sefer uzerine de cikmis; takimin yaratici, adam eksilten tek adamini cikartmis, yerine Frei veya Aras'in yerine bir uzak forvet daha koymus gibi takim iyice hucumda kabiz olsun, sicsin. 3 tane kendi pozisyonu yaratamayan forvetle cikmak kimin aklina gelirdi.

Kalede de Tolga ciksaymis tam olurmus.
Aboubakar, Talisca gibi oyuncular bu maclarda oynayip form tutup, takima alisip, ozguvenlerini arttirmayacak da nasil arttiracak?
CL'de tek mac yapan sanki biziz anasini satayim. O kadar Avrupa'da oynayan takim var. Boyle sacma sapan rotasyon yapan kac takim var?
Bugun muhtemelen kazaniriz, cunku Rize cok zayif bir takim ve kulubemiz var. Ama Senol Gunes bence bu isi beceremeyecegini net olarak gosterdi.

hayalet dedi ki...

İnşallah Aras oyuna girer. Açıkçası bizim oyun sistemimiz için çok umudum var onunla ilgili. Olcay bile şans bulabiliyorken ki birşey oynadığı yok, Aras'da pekala şans bulabilir.

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

umarım necip-aras/quaresma/kerim hamlesi için 60. dakikayı beklemeyiz.

hayalet dedi ki...

Olcayın ne işe yaradığı konusunda fikri olan var mı?

QuaresmA dedi ki...

@ hayalet

Gözle göremediğimiz, kulaklarımızla işitemediğimiz katkıları var hocam.

Tarihin en genis kadrosunu kurup sahaya Atiba-Necip ile cikmak hicbir futbol icin sebeple aciklanamaz. 4 hafta unuttugun Omer'in diger tarafina Olcay'i koyuyorsun bir de. Hoca su an ne yapmaya calisiyor hicbir fikrim yok. Kanat ortasi acabilecek bir tane adam varken 2 uzak forvetle oynuyoruz, kanat ortasi acabilecek 3 tane adam varken 0 uzak forvetle.

Sonra hocaya kizinca kizdi oluyor. ATIBA - NECIP NE YA? Gercekten fittirmak uzereyim. Aras'in sucu ne ya su macta da onde oynamayacaksa?

hayalet dedi ki...

Altıpastan orta teşebbüsünde bulunup ardından nerdeyse gol yememize sebep olacak olan Olcay Şahan ikinci yarı olmamalı(bu takımda yeri bile yok bence). Aras forvet arkası oynar bu denenmeli. Çalım atacak ikiye bir yapacak adam yok. Şut desen atacak dermanları yok. Acilen Kerim-Aras girmeli. Olcay ve Necip çıkmalı. şişmanoglu ve Tosun çift forvete dönmeliyiz. Rize bu yaa yeneceksin bi zahmet.

Armagan dedi ki...

Hucum şablonu olarak şu anda takımda kimsenin ne yapacağını bilmiyor diye düşünüyorum,%70 topla oynayıp kontradan yersek Necip'in müthiş katkısını izlemiş olacağız. Bu kadar orta açacaksak 4-4-2 yapalım yoksa pasla delelim ki bence geçen yılki takım olsa en az 1 gol atardı.

beagle dedi ki...

Tum bu rezilligin icinde Quaresmanin top kaptirmalarini da 2. Yari geldi rahatladik. ozlemistik. Bu Aras bundan kötü nasil oynayabilir merak ediyorum

alper dedi ki...

AbouBakar'ın daha önce fitbol oynadığından şüpheliyim.

WiLdHoney dedi ki...

Aboubakar'a futbolcu diyenin ağır kalbini kırarım şu andan itibaren.

Basar dedi ki...

Bu bidonu alanların oldugu yerde Şenol Hocaya laf eden ya yönetimin akrabasıdır ya da tanıdıklar aracılığıyla ısmarlama yazı yazmıştır.

başka açıklama bulamıyorum.


Armagan dedi ki...

Sistem yok gaz var.2. Yarı 13 şut / 1 isabetli şut. Yedek takım için 3 puan iyi ama genel görünüş olarak 3. alandaki hücum anlamında sistemsizlik veya işlevsizlik diyeyim çok can sıkıcı. Takım olarak oynamıyoruz önde, bireysel performaslarla gol geliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim forvet transferinde sicmistir. Ama sicmadigi tonla transfer var. Tas gibi kadromuz var. Orta sahada 85 tane kaliteli alternatif varken hala Necip sahaya cikiyorsa yonetime birsey demem ben.
Mukemmel bir hazirlik donemi gecirip herkesin agzinin suyunu akitmis Aras 1 dakika oynamayip yetenek dusmani Olcay bu formsuzluga ragmen her mac oynuyorsa yonetime birsey demem ben.
Senol Gunes takimi kaldiramiyor. Bilic'in 2. sezonunda dusundugum seyi Senol Gunes icin de dusunuyorum. Cok iyi bir kadromuz oldugu icin, rakiplerimiz berbat oldugu icin ve ligimizin kalitesi cok dusuk oldugu icin sampiyon olamayiz diyemem.
Ama gecen senenin aksine bu sene sampiyon olursak takimin kadro kalitesinden dolayi, Senol Gunes'e ragmen sampiyon oluruz.
Sampiyonlar Liginde de 4.'luk hayirli ugurlu olsun.

Aboubakar Porto'da nasil 42 macta 17 gol atmis ya?

beagle dedi ki...

Hssst Abubakar hakkinda görüş yazayim miii? :))) Lan aslinda pozisyona girdi. Gomezin Feyyazin videolari izlerse sezon bitmeden 5 10 gol atabilir. Abuyu yeni transfer gelene kadar orada tutacagiz mecbur. Çünkü Cenk merkezde hic oynayamiyor...

YSY dedi ki...

Direkten döndük. Şl maçı dönüşü büyük kırılma maçıydı. Hepimize geçmiş olsun.

Aboubakar bende kredisini bitirdi adriano ise bitirmek üzereyken golle bir sonraya kaldı.

Şimdi bu skor birçok şeyin üzerini örttü ama altta sorunlar var ciddi üzerine gidilmeli.

QuaresmA dedi ki...

Arkadaşlar son 2 maçtır çok bir yorum yapmak istemiyorum ama artık şu tuttuğunuz/nefret ettiğiniz topçularına olan takıntınızı bırakın lütfen. İsimlere çok takılmayın. Futbol takım oyunudur ama iyi futbol da iyi topçularla oynanır.

Dinamo Kiev maçında ilk yarıda izlediğimiz en iyi Beşiktaş'lardan biri sahadaydı. Rakip resmen yarı sahayı geçemedi çünkü önde bastık ve enerjimizi çok erken tükettik. Takımın yapması gereken 2-3. golü bulmak, hocanın yapması gereken de nispeten erken değişikliklerle takımın enerjisini yüksek tutmaktı. İkisi de olmadı ve maç tam tersine döndü, Kiev tek kale oynadı ikinci yarıda.

Oyuncuları bırakıp sistemi ve doğru kombinasyonları konuşalım. Bu takımda mutlaka 11 başlaması gereken topçular var:

- Fabri (Çünkü Tolga değil. Sevapları kendisinin, günahları bizim)
- Caner (Güzel ortalarının değerlendirilemiyor olması kendi suçu değil)
- Atiba
- Oğuzhan/Talisca (İkisinden biri mutlaka oynamalı, ikisinin birden oynaması ise duruma göre değişir)
- Quaresma (Ben de artık hamle oyuncusu haline gelmesini istiyorum cidden ama forma rekabetinde oldukları çok çok zayıf. Bu koşullarda 11 başlar, kim ne derse desin.)
- Cenk Tosun (Nam-ı diğer kral)

Asla forma şansı bulmaması gereken topçular da var:

- Tolga (Çünkü Tolga)
- Necip (Çünkü Necip. Sadece oyunu tutmamız gereken maçlarda en erken 80'de sarı kart görüp rakibi biçsin diye sokulabilir.)
- Olcay (1 sene önce ben de savunuyordum ama futbolculukla alakası yok. Bank Asya'da bile sırıtır.)
- Abu (Topçu mopçu değil. Bunu erkenden anlayan arkadaşları tebrik ederim. Ben biraz bekleyelim demiştim. Yanılmışım, kandırılmışım Allah bizi affetsin.)

Artık tuttuğumuz/nefret ettiğimiz topçular üzerinden giydirmeyi bırakıp sistemi tartışmalıyız. Ne kadar geniş olsa bile kadro mühendisliği anlamında zor bir ekibimiz var.

BJK4EVER dedi ki...

Yazdiklarinin tamamina katiliyorum, ama Aboubakar oynamali. Berbat bir forvet, ama alternatif yok. Hatta forvette skor eksikliginden dolayi 4-4-2'ye gecis mutlaka dusunulmeli, ozellikle ligde. Tek forvetle bu lig bitmez bence. Cenk'in uzak forvet oldugu formul de olmuyor iste. O da denendi, tecrube edindi, yok olmuyor.
Senol Gunes'in sozlesmesi sezon basinda part-time'a cevrildi sanirim. Sezon basladiginda beri her mac sadece 45 dakika antrenorluk yapiyor, diger 45 dakika bos....

du, levande dedi ki...

Valla Necip bence de oynamamalı ama bugün iyiydi. İlk yarıda Olcay'a veremediği bir pas var onun dışında gayet iyi oynadı ama Necip'in iyi oyununun takıma katkısı bu kadar oluyor işte, o yüzden ilk 11 için düşünülmemeli bence.

Aboubakar bu kadar formsuz ve de beceriksiz olmasa 3,4 farkla kazanabilirdik. Ömer ve Olcay da çok kötüydü. Ama bence ikinci yarıdaki ceza sahasına orta bombardınanında Aboubakar yerine Ömer sahada kalsaydı en azından birini atardı. Cenk uğraşıyor ama kötüydü. Quaresma berbattı her zamanki gibi. Aras'ı madem ki düşünmüyordu hoca o zaman sezona bu kanat alternatifleriyle girmek çok büyük hata olmuş.

Bu kadar eksik kadroyla bu oyun iyiydi bence. 3 puan zaten çok önemliydi bu maçta.

can dedi ki...

Bir an dalip yedek kulubesinde Bilic'i gorur gibi oldum. Iki yil geriye gittik resmen.

Iki defansif orta saha ile oynama konusundaki elestiriler bir yana Necip sahanin en iyilerindendi, beni sasirtti.

Quaresma gene negatif elektrik sacmaya basladi. Hic bir futbolcunun bu tavri gostermeye hakki yok diye dusunuyorum.

Bu kadar utnac verici derecede anti-futbol oynayan bir takimin deplasmanindan son dakikadaki golle 3 puan guzel. Ama santraforsuz nereye kadar? Onu bilemiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Aras bugüne kadar 5-10 dakika hariç hiç dakika bulamadıysa, Şampiyonlar Ligi kadrosuna yazılmadıysa hocanın antrenmanlarda gördüğü birşeyler vardır yani. Ömer'in oynadığı zamanlardaki performanslarından ise memnunuz genel olarak ama şunu da unutmamak lazım ki bugüne kadar bulunduğu Anadolu takımlarında bile rotasyon topçusu oldu. İyi hadi bizde de rotasyon topçusu olsun, aldığı dakika başına ürettiği skor çok olumlu ama kurtarıcı gözüyle de bakmayın yani. 90 dakika kapanan Anadolu takımına karşı oynamak başka, Antalya'da veya Eskişehir'de rotasyon forveti olmak başka. Ömer Şişmanoğlu mu kurtaracak bu takımı?

Hidayet dedi ki...

hayır anlamıyorum, her maç 45 dk da oyundan çıkan adam, kendisi olcay oluyor, niye ısrarla ilk 11 başlar, yahu adamı çıkarmak için devre arasını zor bekliyosun, hala adam ilk 11 , bu kadar yeteneksiz, beceriksiz, yok kere yok bi adam görmedim ben hayatımda , yok oyun zekasıymış, yok topsuz oyunmuş, hassss...

Armagan dedi ki...

Ideal: 4-4-2 , çoğu lig maçı
Fabri(Tolga)
Gönül(Beck)/Marcelo(Rhodolfo)/Tosic(Atınç)/Caner(Adriano)
Q7(Frei)/Oğuzhan(Tolgay)/Atiba(İnler)/Adriano(Aras)
Ömer(Talisca)/Cenk(Abu)

Dengeli: 4-2-3-1, belki bu lig maçlarında erken öne geçersek son 20 dk.lar ve dengeli oynayan takımlara karşı
Kale savunma Beck(Gonul) haric aynı
Oğuzhan(Tolgay)/Atiba(İnler)
Q7(Frei)/ Talisca(?) /Olcay(Adriano)
Abu(Cenk)

Savunmacı: 4-2-3-1, zorlu Napoli deplasmanı ve belki derbilerin ve zor deplasmanların 60'dan sonrası
Kale savunma Beck(Gonul) haric aynı
İnler(Tolgay)/Atiba(Necip)
Ön bölge aynı

Yorum Gönder

Ara