.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2016 Cumartesi

Karne: Ç. Rizespor 0 - 1 Beşiktaş


Goller: Adriano Correia (90')
En iyi üç: Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Caner Erkin
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Olcay Şahan, Vincent Aboubakar

Karne:

Şenol Güneş6.1
Beşiktaş6.1
Ç. Rizespor4.1
Cüneyt Çakır6.0


Fabricio Agosto7.0
Dusko Tosic8.3
Marcelo Guedes7.4
Caner Erkin8.2
Andreas Beck6.5
Atiba Hutchinson8.2
Necip Uysal (75')6.3
Tolgay Arslan7.2
Olcay Şahan (46')3.8
Ömer Şişmanoğlu (46')5.1
Cenk Tosun5.5


Ricardo Quaresma (46')3.8
Vincent Aboubakar (46')3.8
Adriano Correia (75')7.4


Takım Ortalaması6.3

Anket: 59 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

79 Yorum:

czeslaw dedi ki...

ernst'ten sonra atiba'yı da çileden çıkarmış. başarması zor gerçekten, helal olsun.

http://www.ligtv.com.tr/haber/quaresma-atiba-gerginligi

du, levande dedi ki...

o tartışmanın nedeniyle ilgili bilgisi olan var mı? kaptanlık pazubandı konusu olabilir yazılmış bir kaç yerde, aklıma gelmemişti ama quaresma'nın karakterini düşününce olabilme ihtimali de var. neyse böyle futbol cahili fan kitlesinin bile savunamayacağı işler yapmaya devam etsin de kendi kendini bitirsin bir an önce.

QuaresmA dedi ki...

İkisi de yaşını başını almış adamlar, soyunma odasında olması gereken bir tartışma aptalca bir şekilde saha içinde olmuş. Rakiplerin görmek isteyeceği görüntüler ama üstüne yürüme gibi bir durum da olmamış hani. Q7 gömmek isteyene bir ürün daha çıktı tabi.

emruli dedi ki...

Gol attığımız için sevinenler de oldu değil mi? 90+3'te muhteşem bir golle kazandığımız bir maçın bitiş düdüğüyle nasıl bu kadar nefret dolu yorumlar yapılıyor ben şaşırıyorum. Yonetim, hoca, oyuncu kimse kalmamış yine. Umarım calisma arkadaşlarınızı, eşinizi, dostunuzu da bu kadar acımasız elestirmiyorsunuzdur. Bu öfkeyle yaşanmaz çünkü.

Şampiyonlar ligi maçı sonrasında Rize deplasmanında bu kadar iyi oynanabilir bence. Ilk yari klasik çöpe gitti, ikinci yarı gomez olsa üçe dörde giderdi. Geçen seneyi gözümüzde nasıl efsanelestirdiysek, hicbir seyi beğenmiyoruz artık.

Aboubakar ile ilgili ben de biraz bekleyelim diyenlerdendim. Uzun zamandır hiçbir yönü kuvvetli olmayan bir Beşiktaş forveti görmemiştim. Ben daha Amokachi tarzı bir oyuncu profili bekliyordum. Yalnız ilginç bir şekilde pozisyonlarda o girdikten sonra oluşmaya başladı.

Oyuncu seçimleri ile ilgili olarak da: Necip eleştirisine anlam veremedim. Takımda görmeyi ben de istemiyorum ama Talisca, Inler ve Oğuzhan yokken kim oynayacaktı? Aras hem Omer'in hem Olcay'in hem de Necip'in yerine oynamalıymış gibi anladım :) Hocanın Q7 transferine tavrını biliyoruz. Gecen sene adam olana kadar yanında oturttu. Geldiğinden beri kenar forvet istediğini de biliyoruz. Formsuz Olcay'a 45 dakikadan fazla sabredemedigini de biliyoruz. Ee bu koşullarda Aras ve Kerim Frei formayı alamıyorsa ben önce onları sorgularim hocayi değil. Ki hiçbirimiz mevcut form durumlarını bilmiyoruz (antrenmana gidenler varsa onları hariç tutuyorum).

Özetle milli mac arasi öncesinde cok güzel bir galibiyet oldu. Daha iyi olacağımıza dair umudum var. Agustos sonunda onca transfer yapan takımın ligde ve Avrupa'da maglubiyetsiz ilerlemesi iyidir.

Iyi aksamlar.

beagle dedi ki...

Hoca Oguzhani israrla 10 numarada kullandiktan sonra ben daha Aras niye forma giyemiyor onlara sormam.

Kapanacagi belli rakibe de Olcay Omer kanatlari ve cift onlibero çıkan hocadan bilirim işleri. Bugun necip ve olcay yerine Aras veya Kerim 10, Tolgay 8, Adriano kanatta ciksaydi bu sorunlari yaşamaz ilk yari 3 lerdik.

planck dedi ki...

abi sakin ya aras ve adriano girince nası 3ledik bir anda rizeyi napıyosunuz ne içiyosunuz sakin :))

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Plancim Abudan golcü gösteren haptan bulamadim. O yüzden ikinci yari kanatlar açılınca Rizenin nasil lime lime olduğunu gosteren gozlukle izledim. Misal Ridvan Dilmen de 6 0 lik mac demiş. Belli o da haplanamadi bugün.

Bu arada Rize baskani ne kullaniyorsa istiyorum anlaminda birseyler de soyledi Ridvan :)

Barreto dedi ki...

Blog da bir Theo eksik.

sadrazam dedi ki...

Ulan ne Aras mıș kardeșim. Herif oynamadan bu kadar polemik yaratabiliyor. Antremanda mı izlediniz bu adamı, zamanı gelince oynayacaktır.

sports guy dedi ki...

Valla bu sene ozelinde sampiyonluk umudum cok kuvvetli olmadigi icin sabaha kadar "ADRIANO-RIZEDE SAMBA.mp3" dinlerim ben :) size de tavsiye ederim, remix sahane.

Zaitsev dedi ki...

@ sadrazam

Her maç Olcay'la başlayıp onu 45te çıkaracağına 1-2 maçta Aras'lı veya Kerim'li bir kadroyla çıkalım. Kötü oynarlarsa 45te çıkarırız :)

Bu maç özelinde Ömer/Olcay yerine Kerim/Aras başlanabilirdi. Hatta Tolgay geriye çekilip Kerim forvet arkası bile oynatılabilirdi.

Abu'nun pozisyona girmesi iyi ama onları gole çevirecek bir formül bulunmalı. Artık ona topu mu çarptıracaz napcaz bilmiyorum :) Maç formu eksikse ısrarla denenmeli. 45te çıkartırız olmadı. bir maç 10-15 dakika, sonraki maç 70-80 dakika oynatırsak böyle ortadan devam eder. Ama maç formuna gelirse kafasıyla sıyırttığı top ile Tolgay'ın bıraktığı topları gol yapacaktır.

sports guy dedi ki...

Of o kadar cok yorum gordum ki dayanamadim artik. Millet bozmus kafayi aboubakarla. Haklilar, haksizlar demiyorum.

Da abi, adam alissin bi ya. 3-4 mac ust uste 11 ciksin bi. Gorelim. Adamin laneti yedekte cenk olmasi oldi resmen, ki cenk de tek forvet olarak harikalar yaratmiyor.

Beni carmiha gerebilirsiniz ama ben bugun begendim adami. En azindan pozisyonlarda vardi, girdi oraya, takim ileri tasindi.

Bizim almeida ailton vb hatiralarimiz cok taze belli ki, gomez'in g'sini gormeyince gomuyoruz.


Ha kendi yazilarimi canlandirmiycam burda ama ben taa ilk dedikodusu ciktiginda yazmistim yine burada "bu adam kazma, almayin" diye. Ama taraftar kitlesini ikiye ayirdigimizda bi taraf quaresma'ya 90 dakika, diger taraf olcay'a 90 dakika tahammul ediyorsa birakin da su forvet takimina alissin bi, neyin noldugunu gorsun.


Ben milli mac arasi sonrasi hala vincent 4 mac falan ust uste 11 oynasin istiyorum. Hala olmazsa tamam deriz. Ama gecen sene kosulsuz sartsiz gomez'e verilen sans bu adama verilmiyor. Adam genc ulan,birakin oynasin ya. Bu adam 1. Forvetim de bi sen hele. Cenk'in kalbini kirmayalim derken forvetsiz kaliyoruz sonra.

sports guy dedi ki...

Icimde kaldi bak devam edeyim. Benim gozumde rotasyon olmayacak 6 mevki vardir bi takimda, kaleci + geri dortlu ve forvet. Geri dortlu onemlidir cunku ofsayt taktigi bile oradan akar. Forvet onemlidir cunku oyunda bitirici adam uzerinden ayarlarsin her seyi.

Sag bek rotasyonu oluyor bu sene, hadi yine okey o, sonucta beck'i takimin kalani taniyor. Ama forvet? Ileri uctaki adamini bu kadar rotasyona sokarak basarili olan kac takim vardir bilmiyorum. Aboubakar o kadar kotuyse hic 11 cikarma o zaman, cenk ile yuru, ki yuruyemezsin.

Ben stabilite istiyorum bu 6 mevkide. Forvet rotasyonu olmasin abi ya.

Bi de mac sirasinda aboubakar nasil 12 gol atmis sorusu gelmis, cok guldum. Zaten portekiz liginde ilk 3 takim golcusu 20+ gol bulamadiysa sepetlerler be abi, adamlarin olayi bu. Biz bi bidon aldik, o da dogru. Ama bu bidonu OYNATMAMIZ LAZIM. Kumasi var cunku. Ha oynatmiyosan da tekrar ediyorum delikanli gibi Cenk forvetim dersin yurursun.

Ama bi ordan bi burdan olmaz.

sports guy dedi ki...

Kanit olarak birakayim istedim sunu da abou ile ilgili. Sonra nasilsa kimse gecmise bakmiyor adam da salliyor denmesin:
http://i.hizliresim.com/Wba5Y4.png

Tarihe dikkat.

Basar dedi ki...

@sportsguy

sen en iyi satışçını kaybetmişsin yerine muhasebeci almışsın. Sonra genel Müdür'e hesap soruyorsun kardeşim bu adam niye eskisi kadar dayanıyor diye...

Bu bidonun kumaşı filan yok. Ohenler Nartallolar Pektemekler dahil gelmis gecmis en kotu forvet bu. Yemin ederim Almeida olsa keske diye iç çekiyorum.

Bu adamı kiralayarak Beşiktaş'a ihanet ettiler. Sadece eren ile bu bidonu değiştir gs ligi gecen yıl bitirdiği yerde bitirir. Bitiren adam o kadar önemli. Eto 35 yasindaymis...bu adam 24te ne oluyor.

Şenol hoca kaleyi ve defansı oturttu. Göreceksiniz ki orta saha da oturacak ama bu forvet durumunu çözemez. Doğanin kanununa Aykırı. Olsaydı zaten 3 farklı adamı gol Kral'ı yapan hoca yine yapardı.

Yönetim Beşiktaş'a ihanet etti! Özet budur.

Basar dedi ki...

Ilk paragrafta dayanıyor yerine satamıyor olacak. Telefon bile isyan etmiş adama!

alper dedi ki...

Nasıl vurdu Adriano be amk. çocuğu.O gol bizi şampiyon yapar.15 gün rahatız şimdi.Sonrası Allah Kerim.Kaldı 28 maç.Namağlup şampiyonluğa gidiyoruz.

Hidayet dedi ki...

madem adam bu kadar kötü, neden cl'de ilk 11'e bu adamla başlıyorsun, hangi t.direktör daha vasat oyuncusunu cl de oynatır, diğerini ligde ? çünkü biliyorsun cenk'in vucudunu bu adamın onda biri kadar kullanamayacağını, cl'nin bıçkın stoperleri karşısında yok olacağını.. ama ligde cenk. nasıl oluyor bilmiyorum.. daha önce de söyledim, "komplo teorisi" dendi, hoca cennk'e gebe kaldı sezon sonu tv kanallarındaki güzellemeleriyle. gomez gitti, e gelen de daha kariyerli olmadığı için cenk ile devam ediyor, ligde gol de attı, ama pozisyona sokamıyor takımı, o becerisi yok, geçen yıl sonradan oyuna girip 3., 4. golu atmaya benzemiyor.

eğer bu adam cl de oynayacaksa , ligde de oynayacak , beğenmesek de, olcay cl de yedekse, ligde 45 .dk da oyundan alıyorsan, performansı yetersiz demektir, oynamayacak.. kerimi mi hazırlarsın, arası mı bilmem.. ikisi de olcay'ın oynadığından daha kötü asla oynayamaz.. eğer beşiktaşta bazı oyuncular geçen yılki şampiyon kadroda olmanın ekmeğini yiyorsa , kerim'in suçu ne ? bu kadar gözardı edilmeyi hak ediyor mu?

hayalet dedi ki...

Dostlar Romalılar Olcay'da ne varda Aras ve Kerim'de yok, anlayamıyorum.Çalım atan adamlar herdaim iş yapar, kilit açar, bu adamlar golde atar. Aras'ın şut özelliğide var, oynat görelim. Olcay denen pas fakirini görmekten gına geldi.

truant dedi ki...

Bugünkü Galatasaray - Antalyaspor maçına bakın hangi hakemi vermişler!
http://www.aspor.com.tr/galatasaray/2014/11/30/ozgur-yankaya-golu-adeta-yasadi

Çarşamba günü oynadığımız şampiyonlar ligi maçının ardından bizim Rize deplasmanını Cumartesiye, Avrupa'da olmayan GS'nin iç saha maçını Pazar gününe koyan Federasyon, ya da Federasyondaki sinsi cincon yapılanması, bu sezon işi baştan sıkı tutuyor.

Hidayet dedi ki...

@hayalet

hiç birşey yok hocam, eskiden biraz vardı, ki o da tatmin etmezdi ama, şimdi, özellikle geçen yıl devre arasından beri hiç kalmadı.. müthiş oyun zekası, topsuz koşuları falan varmış , bakıyosun her maç 45 de oyundan ilk alınan adam. devre 60 dk olsa inan 25-30 da çıkar. fakat kendisinin eksikleri "formsuzluk" olarak nitelendirilir, mesela quaresma, "hain, kımıl, çingene.." iken olcay sonsuz bir "formsuzluk" girdabındadır.

bu arada "töre q7 yüzünden gitti , kaybettik, çok iyi oyuncuyudu" (ki bence de koltuk değneğiyle bile olcay'dan iyi oynar) diyen arkadaşa westham taraftarından gelsin ;

https://www.youtube.com/watch?v=QbEOD29OzOI

alper dedi ki...

Son 15 .günde 5.maçımız. 2 si CL, 1 i derbi kalan 2 si şehir deplasmanı..Bu deplasman takımlarının birine geçen yıl 5 puan kaybetmişiz.4 gol yemiş 7 gol atmışız.2 deplasmanda kaleyi gole kapatmışız.CL de 2 maçımızda birer penaltımız verilmemiş.Derbide 2.yarı ,Rize de 90 dk tek kale oynamışız.Ve bu 5 maçta sanırım 20 ye yakın değişik oyuncu kullanmışız.Yenilmemişiz.Kalan hafta 28.Son 7 maçımızın 5 i İstanbul'da olacak.Ve bu 7 maçın 2 si küme düşmesi hemen hemen kesinleşmiş olacak Adana ve Kasımpaşa maçları.Son maçımız içeride ve oda en korkulu ekiplerin başında gelen büyük ihtimal o zamana dek ununu elemiş eleğini asmış Osmanlı maçı.

Ne yapacak bu takım ağzıyla kuş mu tutacak.Bu takımın şampiyonluğuna inanmayan fitbol izlemesin yokuna.GS maçını kazansaydık 25. hafta lig yarışı biterdi kazanamadık 30.hafta bitecek.

Unknown dedi ki...

Son saniye golü iyidir.!rakiplerimizin sinirini bozar. Evet takım geçen senenin uzağında.evet forvet soru işaretinden olmaktan çıktı.koca bir bidon aldık kabul edelim.kaçırdığı goller fizik,taktik,alışmak gibi terimler ile anlatılamaz.fakat pas rekoru kırmışız 2005 den sonra(tarih değişik olabilir).ve deplasmanda.!oyunumuzu 1-2 tık yükseltip o standartta gidebilirsek rahat şampiyon oluruz.benim için en kritik bölgelerimiz kanat açıklarımız ve forvet.olcay,abu,q7,cenk..bu adamlar bizim başımıza iş açarsa şaşırmam.yine de böyle bir seriden namağlup çıkmak çok iyi.geçen sene ki harika oyunda bile uefa-tr kupası-lig 3'lüsünde verim düşüktü.

beagle dedi ki...

Hidayet Hocam
Bak bu videoda Beşiktaşın gavali akinlarinda Törenin yer aldigini goreceksin
Ama cogu Gomezli ve Oguzhanli bu ataklarda ben Quaresmayi giremiyorum. Olcay bile var.
Törenin sacmaliklari ile Quaresmaninkiler kiyaslanabilir. Ama iş artilara gelirse Quaresmada artik hicbir cacık kalmadi. Adam da geçemiyor. Ozguven ise tepede.Benim ideal kenar forvetim john Barnes tarzi, bugunkulerden Aminu,Djalma,Sow gibi adamlar bir kanata, Beckham, Waddle tarzi bir adami da ters kanatta kullanirdim. Umarim çok tarihi anlatmamisimdir. Bu eskiler Klasik olduğu için kullandim.

https://youtu.be/sabnfYjVx2g

EC dedi ki...

Ben RizeSpor macina Necip Atiba capalariyla cikilmasina anlam veremiyorum.. Rizespor kaleye sut bile cekemedi. Bu yuzden 45dk bosa gitti. Aboubakar i ilk 11 de baslatmali.. Cenk de Quaresma da dinlenmeli.. Gerisi duzelir..

Hidayet dedi ki...

beagle

olcay'ın neredeyse 3 yıl birlikte oynadığı, pas alışverişi yaptığı arkadaşlarıyla, takıma yeni gelmiş ve bambaşka bi oyun karakterine sahip adamımı kıyaslıyorsun hocam ? gomez'e en fazla asisti kimin yaptığına bak, 6 asistle listede quaresma'yı göreceksin. evet ilk geldiği dönemki gibi adam geçemiyor, fakat geçemediğinde bile faul alıyor çoğunlukla , ya olcay ? quaresma'nın 8 asisti (geçen yıl) nerden geldi hocam ? onu da yoksa olcay mı yaptı ?

senin olcay , quaresma'nın s lizbon maçında gomez'e yaptığı asisti yapabilir mi, kiev'e frikik atabilir mi. hep aynı şeyi yapyorsun, sürekli olcay'ın nisbeten daha iyi becerdiği alanı kesip önüme koyuyorsun. işine gelince şusterli beşiktaşta q7'nin hemen hemen hepsi bireysel beceriyle atılmış gollerini görmezken, olcay'ın 2-3 yıl birlikte oynadığı takım arkadaşlarıyla alışkanlığını ,paslaşmlarını es geçiyorsun. hep söylüyorum, benim takımımda q7 ancak hamle oyuncusu olarak ilk 18 de olur. fakat sürekli bu adamın üzrinden maç analizleri de sıktı artık. sevenlerince bile "yeter amk" denilem bi 10 numara var, her maç 45 de çıkar. hocası da cl de o'na güvenmez.. q7 kadar yaşlı da değil. eee biraz da şuna bakın yahu.

ha bu arada şampiyonluk ertesi köşe yazılarını oku , mesela m.demirkol, uğur meleke gibi , belirli futbol kültürü olan adamlar.. o yazılarda quaresma'yı göreceksin ,olcay'ı gö-re-me-ye-cek-sin

Hidayet dedi ki...

bunlar da linkler, bi çırpıda bunları buldum, geçen sezon sonu burada da "ehuehueheu yanılttı bizi" diyen çok adam çıktı lig sonu itibariyle , quaresma var, olcay yok, hiç şenol güneşle olcay futbolunu,tarzını ,oyununu geliştirdi diyeni duydunuz mu ,ben duymadım

http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/mehmet-demirkol/q17-hem-bitirici-hem-sanatci/1230711

http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/mehmet-demirkol/senol-gunes-in-zirvesi/1233284

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ugur-meleke_605/quaresma-li-euro-2016_40097382

(sezon sonu itibariyle u.meleke, q7 geldiğinde olcay'ın arkasında beklesin diyen adam , haklı çıktı portekiz avrupa şampiyonu oldu, olcay evine hızlıca döndü, süre aldı mı, hatırlıyamıyorum )

yani quaresma, henuz 3-5 ay önce , özel yetenekleri yaşına rağmen devam eden, dilediğinde maçı çevirebilecek ve beşiktaş'ın şampiyonluğunda özel öneme sahip bir oyuncuydu, ama sana göre bunlar yoktu, vardıysa da 5 ayda kayboldu, öyle mi ? ama olcay'da 3 yıl önce olanlar şu anda olmasa da varmış gibi kabul edecez , he mi ?

Basar dedi ki...

Aslında ne Olcay ne de Quaresma bizim o pozisyonları bir tarafta Töre ve diğer tarafta Musa Sow/Kuyt/Podolski benzeri bir oyuncuyla doldurmamız lazım. Kerim ile Aras is yapar mı bilemiyorum, Kerim en azından sonradan girince katkı veriyor.

beagle dedi ki...

Yanlış anlama olmasin. Olcay konusunda bir beğeni belirtmiyorum. Töre konusunda ise umutluydum, quaresma gelene kadar da iyi gelismisti. Eksik mi. Çok. Ama Töre potansiyelli, genç, oguzhanla iyi anlaşıyor, geri de kosuyordu... Olcay nerden bu kadar öne cikti anlamadim.

hayalet dedi ki...

gs daha konya-Başakşehir-Osmanlı üçlüsünün hiçbiriyle oynamadı. göreceksiniz buralarda çok puan bırakacak. Fikstürleri itibariyle iyi gözüküyorlar hepsi bu. Şu izlediğim Osmanlı perişan eder gsyi.

YSY dedi ki...

O dediğin 3 maçtan bizim takım kayıpsız çıksın şampiyon diye ilan et zaten. Bizde puan bırakırız.

beagle dedi ki...

Yav tekrar okudum da bu "he mi? " bana olcayla ilgili gelmiş galiba.
Bak şöyle soyliyeyim. Bulent Ersoyla sevismiyeceksen tek seçenek Fatih Urek degildir. Quaresmanin bitmiş halini beğenmeyen mutlaka Olcay hayrani degildir. Az dikkat ya. Olcay bile bulunmuş yazmisim. Buradaki bile "pek matah oyuncu" olmamasi anlaminda...

Ha olcayin maliyet/fayda orani quaresmayi 5 e katlar...

Bu da kalesine set çekmiş bir rakibe karşı Quaresmanin olcaydan daha faydali olabilecegini degistirmez. Karistirmayin her seyi birbirine.

hastati dedi ki...

ben bulent ersoy derim

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Olcay 2014-2018 arası 4 sene için toplam 5.4 milyon avro ve maç başı 10 bin avro para alacak, Quaresma ise 3 sene için net 5 milyon avro.

2sine de 1 milyon avro civarı bonservis ödendi yaklaşık olarak. O yüzden bonservisleri katmıyorum hesaba..

Olcay'ın maç başı ücretleri ile 2sinin yıllık maliyetler yakın. Olcay'da bedavaya oynamıyor :)

beagle dedi ki...

Zaitsev Quaresma ilk 7.5 m a alindi. 3.75 m maaşla epey bir yatti. Toplam maas masrafi yaklasik 20 milyon Euro eder, mac basilarini, menejer odemelerini bilemedigimden net söyleyemiyorum. Belki daha da fazladir.
Toplam mac sayilarinda ise Olcay %50 daha fazla oynamış.
Neyse Basarin dediği gibi bizi Olcay da kesmez.

Emre Toraman dedi ki...

Şenol Güneş'in Karabükspor maçı sonrası "Hem hazırlık dönemi var hem Şampiyonlar Ligi oynayacağız. Milli takım arasına kadar bazı değişkenlikler olabilir kadroda. Oyuncularımız iyi çalışıyor. Herkes iyi niyetli. Biz de inşallah tercihte hata yapmayız. Onların oyununa göre bir takım yapacağız." diyerek işaret ettiği deneme dönemi sona erdi.

Quaresma ve Olcay bu kadar vasat bir dönemdeyken Kerim ve Aras'ın hiç düşünülmemesi; santrafor konusunda ne Cenk'e güvenilebilmesi, ne Aboubakar'ın entegre edilebilmesi en büyük 2 sorun bence.

Bunlardan daha büyük sorun gibi görünen geçtiğimiz seneki akıcı oyuna ulaşamamız ise diri bir Oğuzhan'ın dahil oluşuyla ve rotasyonun azalmasıyla aradan sonra ortadan kalkacaktır.

turgay dedi ki...

Quaresma ve Olcay bu kadar berbat olmalarına rağmen yine kendi takımlarında banko oynuyor ve kendi milli takımlarına seçilebiliyor. hayat çok garip kuşlar falan diyesim geliyor.

olcay ve necip..olcay konusunda ki en ağır eleştirilere bile baştan sona katılıyorum.

ancak necip konusun da haksızlık ediliyor.2.yarı caner,necip,tosiç sayesinde 45 ile 70 arası muthiş bir baskı kurduk.her dönen topu alan ve ayaga hatasız oynayan necip vardı.neden adamı maç performansı ile değil de ismi ile eleştiriyoruz.genel yorum yapılamaz bu başlık altında,bu tartışma rize bjk maçı yorumları olması gerek diye düşünüyorum.

zaten bizde anlamsız bir şekilde eldeki oyuncuları yerden yere vurma hastalığı baş gösterdi.herkesin bütün takım oyuncularımızın a plus olmadığını bizim bir barca-münih olmadığımızı kabul etmemiz gerek.biraz daha anlayış göstermeliyiz.en azından hakkıyla mücadele eden oyuncularımıza...

Murat dedi ki...

talip beyciğim ben size izah edim Necip'in neden yerden yere vurulduğunu..

Beşiktaş taraftarı orospu çocukluğu seviyesinde şımardı sampiyon olduktan sonra maalesef, şımarık piç kuruları gibi gördüğü her boku istiyor, eski oyuncaklarını kırıp döküp ağlayıp zırlıyor..

yavas yavas olgunlaşacağız umarım..

yilmaz dedi ki...

Bence hoca Kerim ve Aras'ı Olcay ya da Quaresma'nın muadili olarak görmüyor. Bu yüzden de bu oyuncularla çözmeye çalışıyor problemi. Bu şekilde kör topal ilerliyoruz.

Şu düzensizlikte maç kaybetmemiş olmak gerçekten iyi bir kadromuz olduğunu gösteriyor. Oyunumuzu oturtana kadar, adriano'nun, talisca'nın, caner'in, quaresma'nın, tolgay'ın oyun dışı meziyetlerine bakacağız gibi gözüküyor.

Yeni transferleri de ekefektif bir şekilde oynatmak adına şahsen şöyle bir diziliş olabileceğini düşünüyorum.

--------fabri---------

gg marcelo tosic caner

--------atiba---------

----ozzie tolgay------

abou----cenk---talisca

Unknown dedi ki...

Aboubakar gol atamadigina gore Olcay ve Q7'nin daha cok gol atmasi gerekecek, degil mi? Cunku ne Oguzhan Sosa'nin asist sayisina ulasabilir 10 numara pozisyonunda, ne de Cenk 25 gol atar sana.

E ikisi de cok formsuz. Hele Olcay'a inanamiyorum. Bir futbolcu ayni adama 3 feyk atip pas veremeyince antipatik oluyor bunu anliyorum da (Q7) calim atamayana kanat oyuncusuna nasil tahammul ettiginizi anlamiyorum. Tore, Oguzhan, Cenk gibi uyum sagladigi adamlarla FORMDA oldugunda cok katki sagliyor ve degisilmez oluyor zaten. Lakin yukarida soylenildigi gibi gecen senenin ikinci yarisindan beri yok. Bildigin yok. Ama insanlar hala Q7 asagi Q7 yukari. Yeter yani.

Aras gecen sene Ispanya'nin kume dusmemeye oynayan takiminda sure alamadi dolayisiyla hoca ona sans vermiyorsa bir bildigi vardir diyebiliriz. Kerim Frei bence de Olcay yerine sans bulabilir.

Aboubakar konusunda cok sinirliyim. Yahu biz bu adami Gomez maliyetine aldik farkinda misiniz? Caner'in kac asistini yedi sayamadim, Caner de cildiriyor zaten sinirden. Porto cok saglam kazik atmis beyler, cok daha az maliyetle Eren Derdiyok'u alabilirdik ve insanlar twitter'dan "Derdiyok kim yeaa Kasimpasa'nin forvetini mi alacaz" diyordu. Iste bu bakis acisi cezalandirilmaya mahkumdur her zaman. Aboubakar bircoklarinin gozunde iyi transferdi, CL golleri var Porto vs. Ne oldu simdi? 2.5m euro kiralama ucreti, soylenene gore senelik 3.3m euro'dan 4 yillik kontrat!!!

10 golu gecerse sasiririm. O da artik ayip olmasin diye icerde Antalyaspor'a falan atar.

@emre toraman

Bu senenin modası 'tercihler' .

Seçenekler her zaman iyidir , rekabeti arttırır . Bizim durumumuzda ise bir takım farklılıklar var.

O farklılıkların en önemlisi oyuncuların birbirlerinin ikamesi olmaması . Quaresma/Aras - Aboubakar/Cenk - Gökhan Gönül/Beck - Atiba/Gökhan İnler - Tolga-Fabricio - Oğuzhan/Talisca . Bu ikililer çok farklı tiplerde oyuncular . Kağıt üzerinde birbirlerinin yedekleri ama verdikleri , verecekleri katkılar başka . Bunun geri dönüşü iki şekilde olur :

1-Taktiksel çeşitlilik

2-Sürdürülebilirliğini kaybeden Akıcılık

Hocanın başında çok fazla problem var. Bunlar tatlı telaşlar diye geçiştirilecek 'rotasyon ' çılgınlığı problemleri değil . Çünkü bizim hala bir 11'imiz yok . Kadroda kesin diyebileceğin 2-3 adam Tosic-Marcelo-Atiba gerisi tamamen belirsizlikler silsilesi . 7.hafta için bu durum normal değil .

Geçen sene nasıl Gomez'i tartışmasız Cenk'in önüne koyduysa bu sene de aynı tercihi yapmalı . Lakin problem o zaten geçen sene o tercih 1 mevkideydi ve şablon tamamen belliydi . Şimdi neredeyse bütün mevkiler sorun ve şablon oyunculardan optimum verimi getirmiyor .

Şu 2 hafta çok kritik bence .Geçen senekinden farklı olarak Napoli'den gelecek bir ağır yenilgi takımı dağıtabilir gibi geliyor bana .

JimmyLue dedi ki...

Son saniye golüyle maç kazanıyorsun, galibiyete sevinmek yerine takımın en olgun, beyefendi ve aynı maçta en iyi performans gösteren, kolunda kaptanlık pazubandı olan adamının üzerine yürüyorsun, tutmasalar fiziksel müdahalede bulunacak mıydın emin değilim..

Atiba'ya ne olduğunu soruyorum, bana : 'he always wants the ball and getting so angry about not getting it, and I told him we look for him all the time but he plays a lot and it's killing us when he loses.. He's always the same. that's it' diyor. Ardından önemli bir durum olmadığını söylüyor. İnsanların konuyu büyütmemesini, özellikle taraf olmalarını istemediğini söyleyip üzerine instagrama Ricardo'yla beraber olduğu bi fotoğrafı post etmek istediğini söylüyor. Konuyla alakalı taraftarların tamamına yakınının desteğini alan adamın en iyi oyunlarından birini oynadığı bir maç sonunda bu olay karşısında mütevaziliğini koruyup sıfır ego ile davranması kesinlikle saygıdeğer. Birileri Quaresma'ya gereken uyarıyı yapmazsa alternatifsizlikten zıvanadan çıkacak gibi..

Takımla alakalı anlamadığım şey sezon başından beri herhangi bir devreyi çöpe atmamız. Takım kesinlikle denge yapamıyor. Bir şeyi ya çok iyi ya da çok kötü yapıyor. Rakip Rize değil de Osmanlı olsaydı rezil olabilirdik kanımca..
Birileri sanırım Caner'e orta saha çizgisinden orta yapmaması konusunda uyarı vermiş, maçta çok iyiydi -özellikle son topta golün yarısı o'nun.

Sezon başından beri takımın en iyisinin Tosiç olması, halen pozisyona girmekte zorlanmamız, forvete 20 trilyondan fazla maliyetle alınan arkadaşın ligde 11'de hiç başlamaması, ritmsiz ve takımla alakasız-kopuk olması (kendi suçu değil), ön kanat oyuncularının (Aras, Frei) neden iyi olmadığı yahut denenmeye değer görülmedikleri, hocanın halen belirli bir sistemde karar kılmamış olması (maç içinde 45 dk'da 4-4-2, 4-2-3-1 ve hatta 4-3-3'e evrildik) konuşulması gereken şeyler..

Herşeye rağmen takım henüz yenilmedi. Sezonun ilk periyodu geç gelen transferler, sosa-gomez melankolisi, sistem karmaşaları, gereksiz Güneş agresifliği, tribün organizasyonsuzluğu, nur topu gibi bir kaleci ve Tosiç sürpriziyle geride kaldı.
Gerçek izlenimler, tahliller için Kasım'ı beklemek gerek.

Bence sorun Turkiye milli egitim sisteminde.

Yahu bakiniz bir kisiyi elestirmek, ne onun yedi sulalesine sovdugumuz anlamina gelir, ne de onu begenmedigimiz. Senol Gunes'in bazi tercihlerini elestirmek, teknik direktor degissin istiyoruz anlamina gelmez. Necip tercihini anlamsiz bulmamiz, Necip'i degersiz goruyoruz anlamina gelmez. Quaresma'nin hamle oyuncusu olarak daha verimli olacagini dusunmemiz (ama tabii Olcay - Omer ile baslamayacaksan) Olcay'in daha iyi oldugunu dusundugumuz anlamina gelmez.

Besiktas taraftari simarmakla suclaniyor ama siz karamsarlik gormemissiniz yahu. Bu blog 8 senedir var. La burada Demiroren donemini hep beraber yasadik. Iki tane elestirel cumle yazilsin yahu izin verin de :)

@shelbyl

benim itirazım eleştiriye değil,tam tersi eleştiriden çok oyuncunun beşiktaş ta ne yaptığı,takımdan çok çok yetersiz olduğu ya da bu takımda ne işi var yeeaa..!tarzı hakarete varan söylemleredir.zaten bizlerin buraya katılma sebebimiz genelde eleştiridir, bu çok doğal.

bunu ayrıca belirtmek isterim.

cochise dedi ki...

Maçları zaman zaman kopuk bir biçimde ve genelde telefondan izlemek durumunda kaldığım ve internet erişim sorunları yaşadığım için bir süredir yorumlara çok fazla dahil olmak istemedim (milli takım arası sonrası tamamen blogçuyum :) )
Sadece iki arkadaşın genele ilişkin görüşlerini desteklemek istedim;

1) @talipyeşiltepe'nin dediği gibi; Bir oyuncuyu taparcasına sevsek ya da ölesiye nefret etsek de * bir maçı değerlendirirken o maça ilişkin değerlendirme üzerinden gitsek daha lezzetli olacak. Kimseyi eleştirmiyorum muhtemelen ben de çok yapmışımdır ama bu haliyle dipsiz kuyulara giriyor ya da maçtaki performansı verimli değerlendirmemiş oluyoruz.

* bu iki duyguyla bakmak hatta futbolculara herhangi duygu ile bakma kısmı bana çok uzak ama herkes farklı tabii. Şöyle ki ekşi surat Tolga birden mental sorunlarını çözse ve iyi kalecilik yapmaya başlasa geçmiş öfkelerim anında geçmişte kalır. Düşünün; Tolga :)

2) @shelbyl'in dediği gibi eleştiri illa kötüleme demek değil yahu. Bir anlamda değerlendirme. Birini, bir şeyi eleştirdiğinde küfür etmiş olmuyorsun.

Misal Şenol Güneş'i çok sevenlerdenim. Kendisine güvenim epey yüksek. Ama son maçlardaki tercihlerinin epey sorgulamaya açık olduğunu görmemek de futbola ihanet olur. Kiev maçının ilk yarısında geçen yıldan esinti veren takımın 2. yarı oyundan dakika dakika düşmesine rağmen değişikliklerdeki gecikmesini hadi iyi giden şeye (skora) çomak sokmayayım korkusu ile anlamaya çalışalım. Ancak Rize maçının başlangıç 11'i nasıl açıklanır. Olcay-Ömer aynı anda kenar forvet ve Ati-Necip-Tolgay orta sahası. İlk yarıyı son 5-6 dk. hariç izleyemedim. Ama ortaya ne çıktığını tahmin etmek zor değil. Bu kadar yaratıcısı olmayan bir takımdan ne beklenir. Blogda biri önerse bu şekilde kadro üzerine çullanılır. Ayrıca öfkeli hali ya da ego'lu basın toplantıları hoşuma gitmedi ama sorun değil. (Bir iki olumsuz örneği genellemek de doğru değil tabii.)

Ama bunlar Şenol Hoca tukaka demek değil. Hatta o olmasa yerine bir X de koyamayacak kadar kısır bir durumda olduğumuz gerçeğine de vakıfım. Yine de 2’sini birbirinden bağımsız değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum…

planck dedi ki...

yahu blogda hiçkimse x kişisi eleştirilmesin demedi. fakat burada güneş'de td mi? şubatta istifasını versin vb şeyler yazıldı. daha ligin 5. haftasında omurgası ağostos sonu yenilenmiş bir takımın kağıt üstünde işleri de iyi gidiyorken hocası hakkında sorgulayıcı yazı yazıldı. yazının sahibi ona karşı argümanlarla gelenlere blogdan cevap vermeye tenezzül etmeden tivitırda güneşin koşulsuz biatçıları falan yazdı. renkli basın bile hocanın üstüne gitmezken, kadrodaki sorunlar da belliyken bizim taraftar allah ne verdiyse giriyor hocaya, bazılarımız da sakin olun demeye çalışıyor. sorgulanmayacak insan yok ama kıymet bilmek ve sorgulamayı da üsturuplu yapmak lazım.

cochise dedi ki...

@planck
kendi adıma bir düzeltme yapayım. Şenol Güneş'i örnek olarak verdim. Çok seviyorum ama ... manasında. Yoksa haklısın; ilk sorun görüldüğünde istifa etsin/hoca değil vb. denmesi zaten eleştiri değil... Eleştiri yapılmasına tepki gösterilmesinin öbür tarafında da eleştiri yerine saldırı yapılması var.
(Benimki de Nasreddin Hoca'ya döndü biraz ama olsun hepiniz haklısınız :) )

turgay dedi ki...

şenol hocanın gitmesi taraftarı değilim. o gittikten sonra ligin dinamiklerini bilen başka hoca yok piyasada. yabancı demeyin yabancıyla şampiyon olunmuyor bu ligde.

ancak şenol hocanında kendisini geliştirmesi gerek. mesela deneme yanılma 1 defa olur sürekli deneyerek herhangi bir yol alamazsınız. ligde bize geçen yıl fark yarattıran iki nokta hucümu düşünmemiz ve skorerliğimizdi. bunu da orta sahadan sayısal olarak hücumu düşünen ( oğuzhan-sosa-olcay gibi ) oyuncularla yaptık. ileride zaten 3 pozisyondan 2sini atan bir adamımız vardı (gomez). bu yıl hücumu düşünen orta saha sayımızı düşürdük ayrıca da olanlarda (olcay gibi) formsuz (oğuzhan gibi ) sakat ya da orta yok (sosa gibi). olmayan adama zaten çare yok. ama sakat ve formsuza çare var. bu çareyi bulamıyor hoca. sistemden vazgeçip başka bir sisteme geçmek evet mantıklı ama bu seferde transferlerin geç gelmesi sıkıntıya neden oldu. sistem oturtmak zaman işi. bence geçen yılın üstüne hemen yeni oyunculardan bir sistem kurmak yerine eski sisteme çare olacak oyuncularla devam edilebilirdi. tolgay oğuzhanı, ömer de olcayın çaresi olabilirdi. hoca bunu denemedi. denemediği gibi kısır oyuna tamam dedi. eleştirilerin en önemli kısmı bence bu.

diğer eleştiri oyuna müdahalelerin geç kalması ve yanlış oyuncu tercihlerinden kaynaklanan devre kayıpları. galatasaray,kiev ve son rize maçında inanılmaz derecede ortada olmayan şenol hoca gördük. riekerink,rebrov ve karamana bence yenildi hoca. riekerink'e karşı oyun başlangıç planında, rebrov'a karşı hamlelerde ve karaman'a karşıda cesaretsizliği yüzünden yenildi. bu ara umarım şenol hocaya da tüm takıma da iyi gelir. artık yukarıda da bir arkadaşın yazdığı gibi net 11e ihtiyacımız var. her maç en çok yük binen oyuncuların rotasyonda olmadığı bir rotasyon gösterisine girmeden yolumuza devam etmeliyiz. eğer bu oyunu geliştiremezsek bu yıl geride kalacağız.

beagle dedi ki...

Kötüleri epeyce konuştuk. Ama 6 maçta 14 puanın salak bir olumluluğu da alttan alttan vurmuyor değil.

Fabri. Rakip yan topla havadan yardırmadığında, ve lob şutlar atmadığında iyi sayılabilecek bir kaleci kazandık. Bence seneye boyu posu yeterli bir kaleci alınırsa Fabri 7-8 sene 2. kalecilik için gayet uygun bir aday. Anadolu maçlarını da başarıyla götürür.

Tosiç tosun çıktı. Üstelik dakkada bir sakatlanmıyor da. Bence Rodolfo'yu biraz Marcelo ile rotasyona sokup hazır tutarsak (Garanti skorlarda son 25 dakikalar vb) Savunma göbeğimiz de yıllardır görmediğimiz şekilde güvenilir olabilir.

Caner Erkin. Bence o olmasa Rize maçını kazanamazdık. Quaresma'nın maç kazanma şovu yerine gerçekten kazanmak için çırpınan biri oldu sahada. İkinci yarı bir tarafını yırttı, pas istedi, golden önce orta saha merkeze yardırmış 2-3 kişiyle mücadele ediyordu. Ve hakemlerin bir saniye bile yakasından düşmüyor. İnsan Beşiktaş katili Cüneyt Tolgay'a kırmızı çıkarmadıysa bunda payı var mıdır diye merak ediyor. Evet savunması bayağı sorunlu ama onu da biraz Beşiktaş ruhu içine işleyince düzeltebilir. Sonuçta bu takım Töre ve Quaresma'ya bile savunma yaptırdı.

Tolgay. Önce Kiev maçında 8 numarada bir yarı, sonra Rize maçında 10 numarada bir yarı süperdi. Rize maçında değişen Quaresma, Abu ve Cenk ile takım hücumda genişleyince ortaya çıkan ferahlıkta topla oldukça yetenekliydi. Yani Sosa'nın yerine belli koşullarda oynayabileceğini gösterdi. Yoksa da zaten Talisca var.

Beck'in, Olcay'ın, Quaresma'nın kendi kalelerine doğru çalımları, rakibe pasları vb son maça damga vurdu. Hele Olcayın epey uğraşı sonucu başlattığı bir rakip atak vardı ki evlere şenlik. Bu 3 arkadaşın zorunlu haller dışında 11'de olmamaları gereği tescillendi. Bu da bir akıl ferahlığıdır hoca için. Şansı verdin olmadı.

Adriano. Artık elde bir joker var. Her zaman çalışmasa bile en azından Kerim yerine Adriano'yu kullanınca 125 km hızla gol atabiliyorsun. Yaş itibariyle kulübeye de itirazı olmayabilir. Ayrıca Beck yerine Sağbek rotasyonunda görmeyi de düşünebiliriz.

Oğuzhan. Güzellemeler, eleştiriler tamam da Oğuzhan merkezde oynamadığında, sahada başı kesik tavuk gibi dolaşan Beşiktaş orta sahasını artık herkes görmüş olmalı. BJK kadrosunda Atiba-Oğuzhan ilk yazılacak ikilidir.

Atiba da son maçla sağlam dönüş yaptı. Hoşgeldi.

Sonuçta forvetlere gelene kadar netleşmiş bir kadro görünüyor.

-------------
Fabri
GG-Marcelo-Tosiç-Caner
Atiba-Oğuzhan
Tolgay
-------------

Geriye kalan 3 pozisyon için Abu, Cenk, Ömer, Talisca, Adriano ile kombinasyonlar 11 oluşturup önümüze bakmalıyız.
Geri taraflar o kadar sağlam ve yaratıcı görünüyor ki ileri 3lü vasat bile oynasa işi kotarabiliriz.

@beagle

Netlesti rahatligina comak sokmak istemem ama Gokhan Inler'i unutmussun :)

hayalet dedi ki...

İnler-Atiba ikilisini iki iç oyuncusu gibi oynatıp 4-3-3 sistemini deneyemezmiyiz. İnler'in sol ayağınıda iyi kullandığının bilincinde olarak söylüyorum bunu. Talisca-Abu-Q7 üçlüsüde vurucu gücümüz olur ilerde. Orta 3'lünün ortasında da Ozzy olur.Oyun repertuarını geliştirmemiz lazım açıkçası. Bir şekilde iyi devam ediyoruz. gs ile aynı puandayız cl'de hedef sapması olsada namalup devam ediyoruz, enseyi karartmayalım. Fatih Terim'in maçları dönüşü(bu tanımı özellikle kullandım) gs-gençlerbirliği maçı zor olacak ve puan ksybedeceklerdir. Kayseri deplasmanı nispeten daha kolay bizim için. En azından elimizde bu ligi bilen bir hoca var.

hayalet dedi ki...

İnler-Atiba ikilisini iki iç oyuncusu gibi oynatıp 4-3-3 sistemini deneyemezmiyiz. İnler'in sol ayağınıda iyi kullandığının bilincinde olarak söylüyorum bunu. Talisca-Abu-Q7 üçlüsüde vurucu gücümüz olur ilerde. Orta 3'lünün ortasında da Ozzy olur.Oyun repertuarını geliştirmemiz lazım açıkçası. Bir şekilde iyi devam ediyoruz. gs ile aynı puandayız cl'de hedef sapması olsada namalup devam ediyoruz, enseyi karartmayalım. Fatih Terim'in maçları dönüşü(bu tanımı özellikle kullandım) gs-gençlerbirliği maçı zor olacak ve puan ksybedeceklerdir. Kayseri deplasmanı nispeten daha kolay bizim için. En azından elimizde bu ligi bilen bir hoca var.

planck dedi ki...

hoca için her türlü taktiğin denendiği hazırlık maçları bitti (aslında bitmedi haftasonuna başakşehir maçı ayarlanmış). takımın omurgası eylül başında eline gelince el mecbur böyle denemelere gitti ama hemen hemen kazasız belasız bitti bu süreç. demirkolun da söylediği gibi kadro çok iyi ve geniş ama 10 numara ve santrfor bölgelerinde
kuyu var. bu yüzden hocanın önündeki mesele şu: 10 numara ile mi oynayacak 10sız mı? eldeki oyuncular ile 4-2-3-1 oynamak ve 3ün ortasını ikame etmek çok zor. fakat herkesin bildiği ve sevdiği oyun da buydu. kadrodan maksimum verim almak için daha önce blogda yazıldığı üzere 4-3-3 e dönebilir ve

gg-marcelo-tosic-caner
tolgay(inler)-atiba-ozzy
talisca-ebu-cenk

olarak dizilebiliriz. böylece kimse 10 numaraya sıkışıp kalmaz, taliscadan maksimum verim alınabilir, ozzy-ati-tolgay-inler 4lüsünden 3ünü en iyi olabilecekleri mevkilerde kullanabiliriz. tolgay ve ozzy ortasaha çizgisinden top alıp dripling ile gidebilir veya verkaç yapabilirler. necip bile sol içte gayet güzel oynadı rizede 2. yarı. caner ve gg için de ideal olabilir. fakat o sevilen tiki taka olayları azalır. burda önemli olan hoca 4-3-3 hücum ve topsuz oyun şablonlarına ne kadar hakim, oyuncuları ne kadar iyi yönlendirebilir bu konuda.

diğer seçenek hoca kendi ve takımın yarısının bildiğini oynatmaya çalışıcak. şanslı bir talihli 10 numaraya evrilip hem sırtı dönük oynamayı, hem pas bağlantılarını kurmayı hem de her defasında zamanında pas vermeyi öğrenecek.

hoca artık nası çözer, hangi yola gider bilemiyorum. bildiğim tek şey uzun top oyunu üzerinden strateji geliştirmememiz gerektiği. ama hoca bunu zaten açıkladı, dönenleri alamıyoruz takım boyu uzuyor daha çok atak yiyiyor daha çok efor sarfediyoruz şekilde. keşke caner de çağrılmasaydı da tüm takım güzelce taktik çalışabilyseydi 2 hafta boyunca.

beagle dedi ki...

Shelbyl hocam, parmagi kırılmış karıştırma şimdi :)))

Şaka bir yana bence İnleri özel durumlar hariç Atiba'nin yedeği olarak düşünmeliyiz. Maaşı kariyeri onemli olmamali.

beagle dedi ki...

@planck

433de verim için açık ozellikli oyuncu olmasi lazim. Cenk de Talisca da boyle değil. Bir iki mac Töre Quaresma 10 15 er dakika olumlu sinyal vermisti yanilmiyorsam. Ama 90 dakika icin Metin Tekin Boksic Barnes falan lazim. Cenki rakip savunma arkasina sarkmis en son ne zaman gördüm hatirlamiyorum.

Ayrica merkez üçlüden kanada akacak pek oyuncu olmadigindan sabit bir V oluşturup butun yükü beklere birakabilirler. Şimdi Oguzhan Tolgay uyumlu olursa en azindan vvv gibi değişken sekilde orta sahayi isleyebilir. Bkz sosa oguzhan pozisyon degisimleri.
Inler Atiba olmama sebebi de aslinda biraz bu. Ayni noktayi oynamayi sevdiklerinden etkinlik alanimiz opsiyonlarimiz azaliyor.

turkkant dedi ki...

Ben de 4-3-3'e daha olumlu bakanlardanım. Oğuzhan ve Tolgay'ın iç oynadıkları, maçına göre Atiba ya da İnler'in tek ön libero oynadığı sistem bence gayet işler. Bu durumda öne gerekirse tek kanat özellikli oyuncu koyarsın, yanına Talisca-Cenk-Abubakar'dan ikisini koyarsın. Ama muhtemelen hocanın pek alışık olmadığı sistem, bana Talisca'dan Jaja gibi yararlanacağımız bir 4-4-1-1 izleyeceğiz gibime geliyor. Bu sistem Oğuzhan'da nasıl sorunlar yaratır orası meçhul. Bu sene kilit oyuncu Talisca... Sezon ilerledikçe skor bağımsız oyunu gelişecek mi bunun cevabı belki de sezon kaderimizi belirleyecek.

Basar dedi ki...

Ben hiç enseyi karartmıyorum. Hoca eninde sonunda Atiba/İnler-Oğuzhan-Tolgay orta saha formasyonuna geçecek.

Çözülmesi gereken sorun forvette. Yönetimin ne koşullarda yaptığı anlaşılamayan bidon transferi takımın içine etti. Bu konuyu konuşmadan hemen hocaya sallayan art niyetlidir.

sadrazam dedi ki...

.................Fabri................

.....Beck.........Marcelo......Tosic..

İnler...Atiba....Ozi....Tolgay...Caner
Kerim
O7
...........Cenk.......Talisca.........

Her Maç 3,5 üstü oynarım ben.

carlito dedi ki...

uzun zamandır blogda yazmayıp okumayı tercih ediyordum, evet ben de zaman zaman "şenol güneş devre arasında defolsun gitsin" şeklindeki yorumları görüp, aşırı sinirlenip klavyeye sarılmak istedim, ama yine de tuttum kendimi.. trolle troll olmanın manası yok..

7 yaşımda okuma yazmayı öğrendiğim günden beri defterimin arka sayfasına Beşiktaş 11'i yazma alışkanlığım vardır, halen de birileri kadro oluştururken bunun cazibesine dayanamıyorum, bu yorumu da yazdıran bu oldu bana :)

bana göre üçlü defans, üçlü forvet gibi radikal değişiklikler, kısa vadede oturtulması çok güç ve hayal kırıklığı yaratabilecek olan yenilikler olacaktır dostlar.. zaten hocanın da bu denli köklü değişikliklere kalkışacağını hiç zannetmiyorum..
ama geçen sezona göre kadroda oluşan hayati değişimleri de göz önüne alarak sistem bazında bazı değişikliklere ihtiyaç duyulduğu da aşikar..
benim aklımda şöyle bir diziliş var;

------------------fabri--------------------

---g.gönül----marcelo----tosic-----caner---

------------------atiba--------------------
(inler)
----------oğuzhan-------tolgay-------------

----cenk------------------------talisca----
(ömer) (Q7)
----------------abuabakar------------------

şöyle bir bakınca üçlü forvet gibi göründüğünün farkındayım, ama ben buna 4-1-4-1 demeyi tercih ediyorum.. tabii maç içinde 4-1-2-3'e dönüşebilen bir diziliş.. bu şablonda eldeki kadroyu da çok daha efektif kullanabiliriz diye düşünüyorum.. örneğin gökhan inler burda atiba'nın da alternatifi olabilir, oğuzhan ve tolgay'ı da yokluklarında aratmaz.. özellikle formunu beğendiğim ve artık kaybetmememiz için oynatmamız gereken tolgay'a yer açılabilmesi bakımından da bu kadronun iyi olacağını düşünüyorum..
ayrıca bu görüntüde quaresma da her iki kanatta, istenildiği gibi hamle oyuncusu olarak değerlendirilebilir.. aynı şekilde aras, kerim, olcay da performansları ölçüsünde bu uzak forvet tipi kanatlarda şans bulabilirler.. (aras göstereceği performansa göre tolgay'ın yerinde bile oynayabilir)

adriano devre dışı kalmış gibi oldu ancak öyle değil.. caner sağlam oldukça onu sol bek mevkii yerine rize maçındaki gibi daha çok ofansa yakın olan (sağ sol farketmez) her mevkiide kullanabiliriz, tecrübesiyle çok şey katacaktır.. zaten adriano ve inler hemen her maçta sonradan da olsa yarım saat civarı şans bulacak isimler olmalı..

ben özellikle cenk'in sağ uzak forvet pozisyonunda çok faydalı olabileceğini düşünüyorum, geçen sezon sonradan girdiği bir çok maçta gomez'in yerine değil, yanına girmişti.. bir gençler maçında sağ açıktan yaptığı nefis ortayla töre'ye kafa gol attırması hatırımda.. veya gomez'in indirdiği uzun topları takip edip alması(akhisar son dk golü gibi)keza öyle.. bunları abuabakar ile de yapabilirler.. böylece cenk yedek bırakılıp küstürülmemiş olur.. küsecekse quaresma küssün!

abuabakar'ın da bu şekil sağlı sollu destek bulabileceği bir dizilimde daha iyi yararlı olabileceğini tahmin ediyorum.. evet tek forvet oynayacak tipte bir santrafor değil, ama bu sistem de kağıt üzerinde tek forvet olsa da, ileri uçtaki oyuncunun asla yalnız bırakılmayacağı türden bir sistem.. bir de eğer abuabakar oynayacaksa arkasında onunla beraber talisca'nın da muhakkak oynaması gerektiğini düşünenlerdenim.. bu ikili daha iyi anlaşabilecektir, çok açık görülebiliyor bu..

çok uzatmayayım, benim düşündüğüm gibi olur veya olmaz, ancak şenol hocanın bazen geç de olsa deneye yanıla sonunda doğru olanı bulduğunu gördük bugüne dek, yine öyle olacağını düşünüyorum.. geçen sezon da ilk 8 hafta çok iyi futbol oynamamıştık, sadece kolay rakiplere karşı iyi maçlarımız olmuştu, bu sezon da önümüzdeki ay itibariyle 11'i daha oturmuş ve daha ne oynadığını anlayabildiğimiz, ne oynayacağını tahmin edebildiğimiz bir Beşiktaş izleyeceğimize eminim.. bu bağlamda hafta sonu oynanacak başakşehir hazırlık maçı yol gösterici olacaktır..

aklı başında dostların "enseyi karatmayın" sözlerine ben de katılıyorum.. karamsar olacak bir şey yok, güzel günler göreceğiz ;)

carlito dedi ki...

edit: dizilişi yaparken inler'i atiba'nın, ömer'i cenk'in, Q7'yi de talisca'nın alternatifi olarak yazmak istemiştim, biraz kaydırma olmuş, idare edin ;)

sports guy dedi ki...

Cenk'i o pozisyonda ben de cok dusundum, buraya da yazmisligim var, ama rize macinda inatla sola atti kendini veya senol hoca attirdi bilmiyorum artik.

Sola gectigi anda da ayak karmasasindan hic bir etki yapamadi cenk. Adami sag ucta denemeye tamam, ama sanki sahada safkan kanat oyuncun varmis gibi cenk'i kanatlarda rotasyona sokmaya hayir.

Hayir bi de caner'in ortalari en onemli silahlarindan biriyken cenk'in canerle ayni kanatta olmasinin nasil bir izahi olabilir?

fidddas dedi ki...

Fabri
Gg(beck)-rhodolfo(marcelo)-tosic(adriano)-caner(adriano)
Atiba(necip)
Inler(tolgay)-oguzhan(tolgay)
Aboubakar(q7-kerim)-talisca(cenk)-cenk(aras-olcay)

Madem kadro yapiliyor yedekleri ile beraber soyle dusundum. Defansin durumunu goz onune alip atibayi ic yerine dmc diye koydum. Inler oguzhan tolgay ise ic oyunculari.
Benim aklimda taliscanin merkezde olmasi ve sahte 9 gibi konumlasi var. hem fiziki (guc degil boy) hem teknik durumu bunu kolaylastirir, ayrica abou ve cenkten sekenleri ceza sahasi civarindan rahat virabilir. Ic oyuncularimiz zaten oyun bilgisi ve taktik disiplini olan oyuncular, uretkenlik sorunu giderilir.
ama bu ileri 3 lu 3 degismeli de oynayabilir.
Top rakipteyken bu ileri 3 lu tembel olmassa ki en buyuk risk bu kanat savunmasi konusunda cok sorun yasamayiz.

Elimizde merkez forvet ve 4231 birin orta elemani yok. Ayrica 3 lunun golcu kenari olarak dusunulenler ise verimsiz.bunlar olmadan 4231 oyanayamiyoruz. Yeni bisey bulmali hoca...
En azindan devre arasi gomez gelene kadar :).

ozkankaya35 dedi ki...

Besiktas 433 ve 352 oynamayacak Hic..dua edin gomes dönsün!yoksa gs nin az önündeyiz şampiyonlukta..beagle arkadasim tesekkrler a.bakar mualefetin hakkinda.

BJK4EVER dedi ki...

@carlito,

Sadece okudugunu da anlamiyorsun, sikinti orada. Troll falan diyenler, laf atanlar olmus.

Ben o bahsedilen yorumda yazdigimi copy-paste edecegim aynen:
"Artik Senol Gunes bazi hatalarindan vazgecmeli. Eger vazgecmeyip o lanet olasi laz inadi devam ederse devre arasi gonderilsin. Bilic gitti eksilmedik, bu adam gidince de eksilmeyiz. Bu kadar tas gibi bir kadroyu bu kadar ezik ve kotu yonetmeye hakki yok. "

Goruldugu uzere hatalarindan vazgecmezse diyorum. Devre arasina kadar vazgecmezse de gitsin.
Niye antrenorlere bu kadar baglaniyor anlamiyorum.
Acikcasi her olaya pozitif yaklasip agzimi acmayacagima (aman tadimiz bozulmasin Riza bey edasiyla) cikar catir catir soylerim dusunduklerimi.

Ve bu konuda hic geri adim da atamayacagim, mutevazi de olmayacagim, kusura bakmayin.

2 sene evvel derbiler ve Brugge macindan sonra Bilic defolsun gitsin demistim. O gun Bilic'in kurdugu muhtesem takim savunmasindan, takimimizin kadro eksikliginden vs bahsedenler 1 sene sonra ayni takimin nasil catir catir futbol oynayip sampiyonlugunu gorunce sustular.

Tolga Zengin'e demedigimi biraktigimda "sen Senol Gunes'ten iyi mi bileceksin" kafasinda insanlar vardi. Simdi Fabri ilk 11'de ve herkese gore Tolga'dan kat kat iyi. Ama 1 kisi kalkip birader sen hakliymissin Senol hoca haksizmis demedi.

Aboubakar'i ben yerin dibine soktugumda (transfer donemi postunda, acin bakin) millet yine sallamisti. Hatta Premier League forveti diyenler bile olmustu. Sonucu 3 hafta sonra gorduk iste.

Bu konularda mutevazi olamayacagim, kusura bakmayin.

Postlar orada duruyor, istediginiz gibi girin okuyun, gorun kim neler demis. Ben ortada duran gerceklere gore konusurum:

1 Iki GS macinda da abuk subuk kadrolarla cikip rakibimize kupayi verdirten ve kendi sahamizda 1 puan kaptirip muthis morallenmesini saglayan/gazlayan kendisi. Simdi taraftarimiz baslamis GS galibiyetlerinden rahatsizlik duymaya, ama GS maci postunda soyledigim gibi GS'nin bu tur kotu futbolla ve baski/ittirmeyle gelen galibiyetlerini cok goreceksiniz. Sene sonu basimizi taslara vurmayiz insallah.

2 En olmadik maclarda G.Inler-Atiba yapip takimin duzenini bozan, G.Inler-Atiba'nin en cok ihtiyac duyuldugu 45 dakikada (Kiev 2. yarisi) oynatmayan kendisi.

3 Oguzhan hem gecen sene hem bu sene defalarca 10'da yapamadigini gostermesine ragmen Benfica ve GS maclarinda o bolgede kullanip oyundan cikartip taraftarin onune atan kendisi.

4 10 hafta gecmesine ragmen hala belirli bir iskelet ve sistem oturtamayan kendisi.

5 Kiev-Rize arasi 3 gun olmasina ragmen hala 'yetisebilirsek oynayacagiz' gibi ezik ve komik aciklamalar yapip antipatik olan kendisi.

6 Benfica, GS, Kiev ve Rize maclarinda sacma sapan, anlamsiz oyuncu tercihleriyle 45 dakikayi cope atan kendisi. Ozellikle Rize maci'nin kadrosunun aciklamasi olamaz. Rize maci postunda mactan evvelki yazdiklarim ortada, gidin okuyun.

7 Gecen senenin tamaminda ve bu senenin basinda Tolga'yi oynatan ve onun rezil performansindan dolayi yasadigimiz puan kayiplarinin direkt sorumlusu kendisi. Gecen sene de sacma oyuncu tercihleri vardi (Tosic yerine Necip'in stoper oynamasi, son donemde Olcay'in oynamasi vs).

8 Yonetimin Aboubakar transferi kotu. Ama diger transferlerde gayet is yapti yonetim. Takimin su an en formda oyuncusu Caner'i cok makul paralara getiren de bu yonetim. Rize'ye son dakikada cakan Adriano keza oyle. Turkiye'nin en iyi yerli sagbekini sana veren de bu yonetim. Son 2 senedir Atiba sakatlanmasin diye dua ederken eline tas gibi G.Inler'i veren de yonetim. Aboubakar transferi berbat, ama bu berbatliga ragmen kadromuz acik ara ligin en iyisi. Bunu bu sekilde yonetemeyen hoca'da suc ararim ben.

BJK4EVER dedi ki...

Yukarida yazdiklarim aklima gelenler bir cirpida. Bu hatalarin cogunu devam ettirirse Senol Gunes devre arasinda gitmesinde bence hicbir sikinti yok. Bilic gidince ahlar vahlar edenler yanildi. Senol Gunes'i bu kadar ilahlastiranlar da yanilir, kimse merak etmesin. Senol Gunes bu formsuz performansina devam edecekse gelecek vasat ustu her antrenor daha iyi olur.

Ha, eger hatalarindan vazgecip dogru takimi kurup istikrar saglayacaksa ve gecen seneye yakin top oynayacaksak kimse agzini acmaz. Ama o 'devre arasi gidebilir' yazisindan sonra hocanin tartismasiz berbat bir goruntu cizdigi Kiev ve Rize maclari oynandi. Sabir da bir yere kadar olur, olmali da. Benim icin de devre arasina kadar beklemek makul bir surec. Ota boka sallayacaginiza ilk once dogru okumasini ogrenin.

can dedi ki...

@ BJK4EVER

Şişkin egona makul sözlerle seslenmek mümkün mü bilmiyorum ama bir iki not düşeceğim.

Şöyle bir ihtimal aklına geliyor mu mesela? Güneş, Fabri’yi tam olarak hazır ve Tolga’dan daha iyi durumda görünce formayı verdi ve Fabri başarılı oldu, ama belki sen söylediğinde oynatmış olsa başarılı olamayacak, bir kaç kritik hatadan sonra da güven kaybına uğrayacak, tribünlerin ve takım arkadaşlarının şimşeklerini çekecekti, biz de aman Tolga bile bundan iyiymiş diyecektik. Belki de Güneş yanıldı ve sen haklıydın ama Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri olan bir teknik direktörün kaleci konusundaki kararlarını tartışırken insan sözlerini biraz ölçer biçer.

Kimsenin Şenol Güneş’i ilahlaştırdığı yok. Kendisi silik imajından dolayı hakettiği saygıyı en az gören hocadır herhalde zaten. Ama Güneş’i eleştirmek için yönetimin kadro planlamasında yaptığı, her teknik direktörün başını ağrıtacak hataları bir kalemde silmen de ilginç olmuş. Derdinin üzüm yemek olmadığı hissini veriyor insana. Türkiye’nin en iyi sağ beki haftalardır sakat ve formsuz. Saydığın Caner ve Adriano aynı mevkinin adamı ve ona rağmen ikisini de oynatan hoca. İstediği stoperin alınmamasına rağmen Tosıc gibi bir adamdan senin kadroyu nefis bulmanı sağlayacak kadar verim alan da Güneş. Kadromuzun Türkiye’nin en iyisi olduğunu söyleyebilmen bile büyük ölçüde Güneş’in başarısından kaynaklanıyor. Ne de olsa takımın yıldızları Güneş geldiğinde yedek oturan Oğuzhan ve sözleşme yenilenmesin denilen Atiba. Kaldı ki elimizdekinin Türkiyenin en iyi kadrosu olup olmadığı çok tartışılır.

Yanlış anlaşılmamak için tekrarlayayım. Güneş'in hataları vardır elbette ve olacaktır. Hocanın da vadesi dolacaktır bir gün. Ben Özen ve Bilic ıcın senden aylar ve aylar önce gitsin diye kazan kaldırmıştım. Ama rakibinin tarihinin en çok parasını harcayıp dördüncü yıldızı takmayı hayal ettiği yılda takımı stadsız şampiyon yapan, ligin gol ve asist kralını kaybettikten sonra transfer sezonunun son haftasında eline akşam pazarından ne düşerse verilen bir hocanın, takım ligde ve şampiyonlar liginde namağlup giderken bu şekilde eleştirilmesi de kantarın topuzunu kaçırmak.

Basar dedi ki...

Trollerin sayısı artmış! Açıkcası ben theo'yu özledim! Onun bile makul tezleri oluyordu. Takım 1 Eylül'de kurulmuş, son macını 1 Ekimde yapmış, 1 derbi 2 CL 8 maç oynamış yapmış. Önemini kavrayamasakta sistemi tamamlayacak forvetimiz yok (biri bidon). Bi şartlarda bile Yenilgi yok, ligin tepesindeyiz, en cok gol atan takımız... Ne istiyorsunuz arkadaş? Takım bir ayda süpermene mı dönsün?

Eleştiri var, eleştirinin Cılkını çıkartmak var. Biz de eleştiriyoruz ama 1 ayda kovalamaca oyunu oynamıyoruz. Ayrıca hocaya degil uzun vadeli birlikteliklere biat ediyoruz. Ha babam hoca değiştiren camiaların da hali ortada. Bu önceki yönetim tarzı. Biz farklı davranarak bugun sizi şımartan iyi noktaya geldik. Bi sakin olun!

beagle dedi ki...

@ozkankaya
Risk alip laf yemeyi göze alarak transferin son günü bir farkındalık yaratmaya çalışmıştım. Epey saçıma mal oldu :) Ben teşekkür ederim hatirladigin, atifta bulundugun için.

planck dedi ki...

demirkol güzel özetlemiş: https://goo.gl/JXudaW

Basar dedi ki...

Bize biatçı diyen (ve tetikçi olduğundan şüphe ettiğim) arkadaş ve hocaya 1 ayda reaksiyon gösteren çabuk parlayan arkadaşlara Mehmet Demirkol harika bir cevap yazmış. Yazar olmadığımız için kalemimiz o kadar güzel ifade edemiyor.

Yazdığı birkaç madde: "Bu oyuncu zenginliğine rağmen ilk 11 çıkartmak önemlidir" Kağıt üstünde oyuncu zenginlği var ama mesela Gökhan sakat, Adriano bir maçı çıkartacak güçte değil, Talisca da daha değil, Caner ve İnler hazır görüntüde, Ebuobakar sadece bakıyor zaten. Geçen sene fener de kağıt üstünde zengindi, transfer şampiyonu olmuşlardı... Şimdi gelelim başka bir konu ile bu zenginliği bağlayalım.

"Ama Şenol Hoca çok doğru bir şey yapıyor. Sosa'nın yerine birisini oynatmaya çalışmıyor. Yeni bir şey yapmaya çalışıyor" Kısaca diyor ki hepiniz şımardınız, geçen sene Sosa ve Gomez ile müthiş bir sistem vardı. Şimdi onu göremeyince hayıflanıyorsunuz ama hoca yeni bir şey yapmaya çalışıyor. Çok önemli not: Bunu yapacak zamanı da olmadı! Takım 1 Eylül'de toplandı! Çok önemli bir ilavesi var, "gs, melonun yerine birisini oynatmaya çalıştı, 8 adam değişti, olmadı" Benden bir ilave sadece 8 adam değil 3 tane de hoca değiştirdiler! Hani ne olcak yeaa, o gitsin bize adam mı yok modu varya işte olay o kadar basit değil. Bu işler zamana yayarak ve planlama ile hasarsız atlatılıyor.

Özet: tetikçilik niyeti olan varsa ona yapılacak bir şey yok ama eğer dolarak, şişerek ani reaksiyon gösteriyorsanız zor bir dönemden geçtiğimizi ama bunu da atlatmaya çalışan bir kaptanımız olduğunu bilin. FM veya PES'teki kadar kolay değil gerçek hayat. Hocanın 2 şampiyonluğu, bir dünya 3.lüğü, 3 gol kralı çıkartmışlığı ve sayısız oyuncuyu parlatmışlığı var. Eli değiyor, değmeye de devam edecek.



hayalet dedi ki...

Fernandao konuşuluyor. Bu sistemde bu tarz bir adama ihtiyaç var bence

planck dedi ki...

Durum kötü olsa theo gelir atıp tutardı zaten Basar, aman gelmesin :)

beagle dedi ki...

Az önce Benteke golü izleyince bu sezonki mide agrilarimuzin sorumlularina tekrar saydim:
1. Demiroren, kafasina tüp kamyonu düşesice
2. Havalimanini patlatan döl israflari ve genel olarak bunlara sebep olanlar
3. Erenle Etoo göz onundeyken Abunun altinda boncuk bulan başkan ve kankası Ahmet Bulut

Bunlardan sonra sira sezona çok formsuz ve negatif başlayan, Oguzhan her yerde oynar kafasindaki Senol Güneşe gelir.

YSY dedi ki...

Sosa zu fb ?

beagle dedi ki...

Bugünkü bomba sonrasi düşünceler:

- Ulan tam devre arasi forvet gelir, ortalik duruluyor diyorduk
- Bu zimbirtilar bu ülke yonetimi ile durmaz
- Alamanyayi pisirdik iyice, olmadi oraya tasiniriz
- Lan Beşiktaşı goturemeyizki, iyi oyuncu da getiremeyiz. Dumur...
- Galiba bunalinca memleketten bile vazgectik de, Beşiktaşk çaresiz...

planck dedi ki...

6 aylık ara dönem gider tablosu, geçen sene ile karşılaştırma, ismail şayandan:
https://pbs.twimg.com/media/CuGKC40XEAAMutD.jpg

Yorum Gönder

Ara