.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Eylül 2016 Pazartesi

UCL 02 Besiktas - Dinamo Kiev




Tarih:  28 Eylul 2016 Carsamba , 21.45

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Felix Zwayer

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Oguzhan Ozyakup ( Belirsiz) , Gokhan Gonul / -

Cezalı Oyuncular : - / Sergiy Sydorchuk


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

73 Yorum:

fidddas dedi ki...


Q7 aralıksız oynadı, biraz dinlense iyi olur. ayrıca adriano sonradan girerse hamle oyuncusu olmaz ama Q7 girerse olur.
hoca şimdiye kadar ilk yarılara ihtiyatlı çıkıp ikinci yarıda saldırmayı seçti. eğer ilk yarı oyun tutmazsa benfica, konya ve cimbom gibi ikinci yarı eski oyuna yaklaştı.
bu maç önemli maç yeri olmayabilir ama ilk yarıdan saldırma yönünde bir takımı da denemesi gerekiyor.

Ligde zaten fener, cimbom (bunların forması bile hakemleri korkutuyor) başakşehir, osmanlı, konya(tam bize ters gelecek sağlam ortasaha ve faullü oyun ile bizi bozuyorlar) gençlerin deplasmanı(saha kötü, takım sert), trabzonun ve bursanın deplasmanı (seyirci) dışında diğer takımları içeride dışarıda zaten aşağı yukarı her kadroyla yeneceğiz...(yenmeliyiz)
ama yine de yukarıdaki takımlara korku salmak için diğer takımlara karşı içeride dışarıda bu ve benzeri kadrolarla çıkış ilk yarıdan skor almalıyız, sonrasında ikinci yarı değişiklikleri ile yenilikler denenebilir.

önce kadro yazmıştım ama vazgeçtim, isimler çok önemli değil. talisca oğuzhan ve atiba sahada olmalı, fabri sahada olmalı, bir tane kenar forvet gibi kenar forvet kullanmalıyız(en uygun adam ömer, aboubakar(sow nasıl evrildiyse o da evrilir)) , e kenar forvet varsa ceza alanına hem ortadan hem kenarlardan yaklaşmalıyız...
böylece ilk yarı skoru alıp ikinci yarı rotasyon ve yeni taktikler denenebilir.
biz şampiyon ligi hariç her durumda ilk yarı skoru versek de ikinci yarı eğrisi doğrusuna geldiğinde skoru alırız ama bize de yazık...

YSY dedi ki...

Oğuzhan-atiba önde talisca yı görmek üzere.

Kiev karambolünde görüşürüz.

yilmaz dedi ki...

açıkçası gs maçından sonra bu maçtan korkmuyor değilim. İyiye gitmiyoruz, toparlanacağımızı, doğruyu bulacağımızı düşünüyorum ama mevcut görüntümüz sıkıntılı.

ŞL'de gruptan çıkmayı çok önemsemiyorum. Bizim için bu sene olmazsa olmaz olan lig şampiyonluğudur. Bunun da 3 yıldız gibi ergence bir sidik yarışı için değil, ileriki yıllarda gelecek başarılar için şart olduğunu düşünüyorum.

Ama yine de gruptan çıkacaksak bu maçı kazanmaya bakar herşey. İki takımın form durumları filan herşeyi boşverin. Grupta 4. torbadan gelen bir takımın kazanabilmek için kendisine hedef seçeceği ilk maç, 3. torba takımı ile kendi sahasında oynayacağı maçtır. Bu maçı kazanamamanın telafisi napoliyi deplasmanda yenmek filan olur, o işin olurunu da takdirinize bırakıyorum.

derbi iyi sinyaller vermedi. Kiev de bize çok zorluklar yaşatmış bir takım. Açıkçası ümitli değilim, umarım kazanırız.

ideal 11 dedi ki...

şöyle bir 11 bekliyorum.umut ediyorum.

fabri

gönül--marcelo--tosic--caner

--------atiba--inler-------

talisca-----oğuzhan---kü7

----------ebubekir--------

ozi nin sneijder vari sol kanata yanaşık oynamasını bekliyorum.akınlar sol kanattan şekillenmeli.talisca forveti ikilemeli.oyun soldan şekilleneceği için sağ kanatta gönül boşta kalacağından diyagonel paslarla topla buluşturulmalı.

cenk tosun u hamle oyuncusu olarak düşünüyorum bu maçta.oyun sıkıntıya girerse skor olarak gökhan inler çıkar tosun oyuna girer.

Coolio dedi ki...

Bence Tolga, Beck ve Aboubakar hocanın ŞL maçları için tercih ettiği oyuncular olacak geçen seferki gibi. Onların dışında Olcay yerine Adriano, Q7 yerine Kerim ve Atiba-Oğuzhan-Talisca ile başlamasını isterim ama Kerim'in hiç dakika almamış olması ve İnler'den beklentisinin olması nedeniyle farklı bir kadro çıkaracak hoca.

Benim tam anlayamadığım konu; geçen sene başında Q7 ve Olcay kesik yediler zaman zaman. İkisi de belli bir noktaya gelene kadar düzenli ilk 11 olamadılar. Bu sene başka alternatifler varken neden ısrar etti hoca bu oyuncularda? Aynı oyunu oynuyor olsak dicemki geçen seneden alışkanlıkları var. Ama aynı oyunu oynamamamıza rağmen hoca çok ısrar etti. Q7'yi sonradan bile çıkarmadı oyundan, o derece.

Basar dedi ki...

6-4 alırız demenin çok zorlaştığı bir maç. Sezon başı kampı ve hazırlık maçlarını birlikte yapamamanın etkileri artık ortaya çıkmaya başladı. Şunu da iddia edeyim, kolay kolay yenilmeyiz.

Umarım doğru sandığımız model (Atiba-Oğuzhan-Talisca) doğrudur. Ben farklı bir 11 ile kurgu yapmak istiyorum.

Fabri


GG--Marcelo--Tosic--Adriano

--------Oğuzhan--İnler/Atiba-------

Talisca-----Tolgay---Caner

----------Ebubekir--------

Cenk, Q7 ve Atiba hamle oyuncusu

Mayor dedi ki...

Belki de Atiba kenarda oturmali biraz ve yerine Tolgay-Inler denenmeli. Atiba'nin kondisyon'da kotu dusus var ve duzgun dinlenmeden bu maca cikmamali.

Coolio dedi ki...

Atiba ile tanışıklığı olan bir arkadaş vardı. Acaba Atiba hocanın planları hakkında ve yeni kadro ve taktik düzen hakkında neler söyler merak ediyorum açıkcası.

sadrazam dedi ki...


Hayaller,
............FABRİ.......

.Beck....marcelo-.-tosic..Caner

............Atiba..............

Tolgay...Talisca...Ozi...Adriano
(kerim)
...........Cenk Tosun...........

Gerçekler,
.............Fabri...............

GG.......marcelo..tosic...Adriano

........Atiba......İnler........

Q7.........Talisca.........Caner

............Ebubekir............

sports guy dedi ki...

Ozzy'de odem varmis. Oynamaz kiev'e karsi.

Atiba inler talisca cikar. Hatta atiba inler tolgay bile cikabilir hoca bu saatten sonra, yine sasirmam. GS maci cok umut kirici oldu benim icin ya, o ilk 45 dakikadaki futbol resmeb fecaatti.

Ikna olmustum, artik tekrar ikna edilmeye ihtiyacim var.

turkkant dedi ki...

Bu maçı bilmem de uzun vadede İnler-Tolgay-Oğuzhan-Talisca-Abubakaar ve Cenk'i bir arada kullanacak bir sistem bulmamız gerek. Geçen seneki 4-2-3-1 işi bu takımdan pek çıkmaz, hem ideal bir 10 numaramız yok, hem de kanat oyuncularımızın yaşı, kalitesi, formu vb. yukarıdaki oyuncuların gerisinde. Elde Caner, Adriano, Gökhan gönül gibi tüm kanadı kulllanabilecek bekler varken 33lük Q7, Olcay vb. ile ilk 11'i doldurmaya ihtiyaç yok bence. Önde daha farklı oyuncular daha farklı sistemler denemeliyiz.

Örneğin İnler'in ön libero olduğu, sağ iç-sol iç Ozzy ve Tolgay'ın olduğu bir orta üçlü bana çok daha kaliteli bir oyun vadediyor. Keza Talisca-Cenk-Abubakaar'lı bir ön üçlü, rakip için çok daha tehdit edici. 25+'ı cepte M. Gomez varken yılda 3 gol atan Q7 ile 5-6 gol atan Olcay'la iş gidiyordu. Bu yıl o iş yürümez, hoca bu hatayı GS maçında yaptı ilk yarı pozisyonsuz maçı bitirdik. Israr etmez inşallah.

YSY dedi ki...

Herkes kadro yazmış bende atayım bir tane :) bana kalırsa hoca bunu çıkaracak

Fabri

Beck Marcelo Tosic Caner

Atiba İnler

Q7 Talisca Cenk

Aboubakar

Hocayı kesseniz o atiba-inler i bozmaz bozmayacaktır, sonuna kadar deneyecek bu ikiliyi. Yani Atiba-oğuzhan şeklinde çıkarsa beni çok şaşırtır. Oyun çıkmaza girerse inler-ozzy cenk-olcay değişiklikleri gelebilir. Farklı farklı varyasyonlar yapılabilecek bir kadromuz var aslında ama en verimli nasıl kullanırızı bir türlü bulamadık.

beagle dedi ki...

Şu maçtan sonra Ömer'i 1 dk oynatmadik. Caneri yazdigimiz her maç ileri ilk yazacagimiz adamken...

http://m.ligtv.com.tr/mac-merkezi/besiktas-k-karabukspor?id=111191428&tab=video

Bjk tarihinin en fiyasko kadro yönetimi ve adalet dağıtımı durumlarindan birini yaşıyoruz.

Ömer yabanci olaydi Baskan kizini verirdi bu mactan sonra.

Bence formul kagit uzerinde cok mantikli. Uzun top oynayan adamin var , dribling yapip adam eksilten adamin var , cok iyi alan kapatarak rakibi pas hatasina zorlayan adamin var yani tam bir ideal orta alan kombinasyonundan bahsediyoruz .

Bence bu uclunun verimsizliginin sebebi olan 3 mevzu var :

1-Oguzhan sirti donuk oynamayi sevmiyor . Formunun zirverindeyken onu degisilmez kilan topla dikine mesafe kat edisi , Atiba'nin hataya zorladigi rakipten ortalamin uzerinde top kapmasi , kaptigi toplari cok hizli dolasima sokmasi ve final islerindeki dogru karar verme yuzdesiydi . Simdi kat edebilecek mesafesi yok , oyunu geride yaptigi kadar iyi okuyamiyor cunku butun alani goremiyor , top kapamiyor cunku baskiyi baslatan adam olacak bir topsuz oyun bilgisi yok(Amma Sosa'ymis diyenler var hala ) . Yazilimin vasatligi sebebiyle tam kullanilamayan kuvvetli donanim .

2-Ne Atiba ne de Gokhan Inler pik noktalarinda degiller . Fizik olarak idare ediyorlar . Atiba'ya deger katan Oguzhan'di , Inler ise bir anda merkez orta sahaya evrilen gecmisin yetenekli kanat oyuncusu Valon Behrami ile guzeldi .Yani yanlarinda "ver abi bana" diyecek adamla iyiler.Isin kotu tarafi artik yaslandilar . Eforlu oynayan iki oyuncudan bahsediyoruz . Dunyada boyle bir duzen yok . 2 tane 32+ adamla orta saha kapatan takim var mi bu devirde ?

3-Atibe ve Gokhan arasinda net bir gorev dagilimi yok . Kimin ne yapacagi cok dogaclama . O yuzden cok fazla ustuste biniyorlar . Gokhan takimin yapisina uyacagina takimi kendi bildigine(Caner'in de destegiyle) cekiyor . Boyle olunca Atiba'nin da ezberi bozuluyor . Ikisi ayni yerlere gidiyorlar . Alan gittikce aciliyor. Birbirlerinin isine burunlarini sokuyorlarmis gibi oluyor . Ayni isi %50-50 paylasan iki adam gibiler beraber oynadiklarinda .

Senol Hoca'nin portfoyunde cok secenek var aslinda , bu tip durumlarda en verimliyi her zaman bulur . Selcuk 6 - Colman 8 - Engin 8 oynamisligi da var , Selcuk 8 - Colman 8 - Ceyhun 6'da var , Colman 8 - Selcuk 8 de var . Ama iki tane 6 hic yok kariyerinde . Bizde yasadigi problem girizgahta belirttigim nedenlerden oturu hic bir oyuncunun verdiginden vazgecmek istemiyor olusu sanirim . Lakin elindeki diger opsyionlari degerlendirmesi gerektigini gosterecek kadar done oldu bence Benfica ve GS maclari . Modern futbol fikrinde Atiba ve Gokhan'a ayni anda yer yok . Cok net . Bunu cahil bir blog yazari olarak soylemiyorum bunu futbolun su andaki en iyi taktisyenleri diyor .

Sahsi fikrim orta saha Gokhan-Oguzhan-Talisca olmali . Yine oyunun merkezi gobek 3lusune donmeli . Bu gecen seneki gibi de olur bu sene Guardiola'nin City'si gibi de olur . Yani tam bir 4-3-3 olur veya Talisca'nin 2. forvet oldugu bir 4-4-2 olur .

Bu kadronun gecen seneki topu oynayamacagini kabullenmek gerek . Bu takim geri gitti demek degil sadece baska birseye evrilmesi gerekiyor . Buna ne kadar cabuk alisirsak o kadar iyi .


turkkant dedi ki...

@Övünç
Söylediklerinin çoğuna katılıyıoruum, çok güzel yorumlamışsın. Sadece bence 8 için Tolgay-Ozzy daha ideal bir ikili olur. Bunun bence iki sebebi var.

1. Ortada 2-1 yerine üçü de kısa-uzun her türlü oyunu kurabilen "1-2" oynadığında (İnler-Oğuzhan-Tolgay), zaten otomatik olarak beklerin yapıları gereği orta saha gibi oynamaya başlayacaklardır. Bu da kanat oyuncularını forvete itecektir. Tolgay Talisca'dan daha ideal bir orta saha.

2. Talisca'nın en büyük silahı ceza sahası civarında ortaya çıkıyor. Onu oralara yakın oynatmanın bir yolunu bulmak lazım. 4-3-3'te ön oyuncuları daha özgür oluyorlar, 4-2-3-1'e göre, zira iç oyuncusu kademesine giriyor.

Önde Talisca-Abubakaar-Cenk'ten en az ikisini kullanmamız gerek bana göre, yoksa M. Gomez'siz gol kısırlığı çekeriz. Bence iç sahada üçü de oynar, zor maçta Olcay-Adriano filan kullanırsın.

Bu sistemda ana plan, 4-3-3, maç sıkıştığında B planı olarak Juventus'un kullandığı gibi baklava orta sahalı 4-4-2'ye dönebilir. Zaten iki maçtır aniden 4-4-2'ye döndüğümüzde rakipler çok bocalıyor.

turkkant dedi ki...

Quaresma meselesini de ayrıca çözmek gerek. Volkan Şen, Quaresma tehlikeli oyuncular, kendini iyi gösterirken, takımı olumsuz etkiliyorlar. Büyük takımların A planları olmamaları gereken oyuncular.

planck dedi ki...

4-3-3 caner ve GG gibi hücumcu beklerin performansını düşürmez mi? gökhanın çizgiye inmesi zorlaşır canerin önü kapanır gibi.

Basar dedi ki...

@turkkant
Aslında aynı dizilimden dem vuruyoruz. Ben kadro kurulduğundan beri Inler-Oğuzhan-Tolgay orta sahasını merak ediyorum. Inler yerine Atiba da olur. Talisca'yi hazretin yerine (sağa) koyma fantezim de var. Orta keser, içeri kaçıp şut çeker. Arkasını da en kotu çakılı Beck ile kapatırsın. Sol one de Caner de olur Adriano da olur Kerim de olur.

Bence Olcay ve Q7 devri artık bitti gibi. Bunlardan gayet iyi hamle oyuncusu olur, yedek olur. Sevenine göre Olcay da Q7de taraftarın kalbinde olmaya devam eder. Israr halinde ikisi de küfür yiyecek, istenmeyen adam olacak.

turkkant dedi ki...

@planc
Oyunu kontrol edebilen, kolay top kaybetmeyen orta saha üçlüsü ile oynarsan hücumcu bek daha ideal zaten. Onları da çıkarıp beşli bir blokla rakip alana iyice yerleşiyorsun. Caner'in tabi biraz daha garanti oynaması lazım. Adriano ve Gökhan Gönül zaten tam bu tarz kısa pasa uygun oyuncular. Biraz Barcelona modeli ya da Ancelotti dönemi Real modeli.

beagle dedi ki...

İşte transfer sezonu sonundaki seçimlere tam bu yüzden yüklenmiştim. Bir çuval incir açık şekilde berbat oldu. Ta Carvalhal'dan beri oynanan, sevmediğim, 4-2-3-1 Oğuzhanın geriden kullanımı ile efektif bir 4-1-4-1 olmuş ve işe yaramıştı. 4-1-4-1 veya 4-1-3-2 Beşiktaş'ın son dönemlerdeki en başarılı maçlarının altında yatan sistemdir. Misal Fetöş Bünyamin Gezerin götünü yırttığı 4-2 ( Bence 5-1) lik Federasyon kupası finali. (Bobo,Yusuf,Holosko grubunun etkin kullanımı) Finkli 3-0 lık FB ezişi vb.

Kadro karıştı mı? Hala Şenol Güneş Abubakar'dan Burak Yılmaz gibi ligde 25 üstü gol atacak adam çıkarır diyen kaldı mı?
Gomez ve Sosa gittikten sonra zaten var olan Aras'ı kullanarak geçen Yıl sonundaki takım bugün iyi top oynar mıydı?

Niye erken söylendim. Popülist bir başkan tarafından yönetiliyoruz. Internette gık çıksa takip ediyor. (Erikson hikayesinden bugüne...) Ben eminim NDoye'ye erken tepki gösterilmeseydi Gomez yerine NDoye ile başlamış olacaktık geçen sezona. Bu sezonu kurtarmak için gereken rahatsızlığı yaratamadık. Çünkü bayılıyoruz yarma zenciye milletçe. Bari Djehoua yı getirseydik.

Buradaki GIK bir miktar kişi tarafından çeşitli mecralarda tekrarlanan bir hoşnutsuzluk demek. Kişisel bir fikir değil.

beagle dedi ki...

Bu sezonla ilgili sorunların en büyüğü kadro mühendisliği:

1. Aynı alanda benzer top oynamaya niyetli oyunculardan bir kadro oluşması, bunları beraber kullanmaya zorlayınca da sahadaki hakimiyetin, oyunun bozulması.

Atiba/Inler, Caner/Adriano, Oğuzhan/Tolgay, hatta Cenk/Abubakar, Aras/Talisca, Marcelo/Rodolfo (Biraz daha geniş bakılırsa Kerim/Quaresma, Ömer/Olcay diye liste uzar gider)

Kadro seçimine bunlar beraber oynamaz diye bir kod yazıp koymamız gerekli. Saha paylaşımı ve oyun hakimiyeti sorunlarını bu şekilde çözdükten sonra tabi iş gole geliyor

2. Tek merkez forvetli çağdaş sistemler için gerken Golcü kenar forvetler ya da pivot özellikli golcü merkez santrafor yok. Üstelik Caner ve Adriano ile gelecek kafalık ortalara vuracak veya savunma arkası toplara koşabilecek bir forvet de alınmadı. Hazırlık maçları ve lig başı elimizdeki forvetlerden sadece Ömer Şişmanoğlu'nun bu meziyetlere sahip olduğunu gösterdi ki CVsi itibariyle ilk 11 merkez santrafor çıkaramayız. Geriye Ömer + Cenk/Abu ikilisini mecburen kullanmak kaldı.

Yukarıdaki iki grup problemi çözecek bir kadro yaklaşımı şu olabilir:


-----------------------------Fabri-------------------------------------
Gökhan(Beck)----Marcelo(Rhodolfo)---Tosiç(Atınç)---- Cenk (Adriano)
Atiba(Inler)--- Oğuzhan(Tolgay)
Quaresma (Kerim) --- Talisca(Aras)--- Ömer Şişmanoğlu(Olcay)
Cenk(AbuBakar)


Maç içerisinde veya sonlarındaki durumlar hariç, parantez içindeki oyuncuları sadece önlerindekiler ile yer değiştirdiğimizde:
Uzaktan şut, Kanat Orta, Tamamlayıcı Forvet artılarını içeren bir takım elde edebiliyoruz. yanı tip oyuncuları 11'e yayınca ise GS maçındaki kaos'u ve ilk yarı skor hezimetini elde ederiz ancak.



beagle dedi ki...

Solbeke koyduğum Cenk 35 milyon Euro değerinde. Hiçbiriniz tanımıyorsunuz. Şimdilik Caner de oynayabilir yerine.

Basar dedi ki...

İçim karardı valla!

İşin başka kötü tarafı, bu plansızlık Şenol Hoca'ya patlatılacak. Bu kadar adam aldık, oynatamıyor söylemi.

Ekrem35 dedi ki...

Arenada her maça

Fabri
Beck marcelo tosic caner
Atiba oğuzhan
Talisca Tolgay Cenk
Abubakar

11 ile çıkarım.
Gönül şu an beckin epey gerisinde adriano şu an caneri kesemez q7 hamle oyuncusu olmalı. Cenk veya abu tek başına olmuyor.

EC dedi ki...

yarin ki mac zor.. Kiev bizi belki Benfica dan bile daha cok zorlayacak.. gol yemememiz gerek, savunma guvenligini elden birakmadan.. yetenekli ayaklarla sakin kalarak isi bitirmeliyiz.

gol acisindan kisir gececegini zannediyorum..

Yarim - Sifir olsun Besiktas'im kazansin.. Bu 3 puan cok degerli CL de.

planck dedi ki...

şimdi hocanın basın toplantısı bitti. sakinleşmiş gördüm, geçen seneki mental duruma daha yakındı biraz güvenim yerine geldi gibi. aklımda kalanlar şöyle: ozzynin performansından memnun değil anladığım kadarı ile. fizik ve mental olarak hazır olduğu zaman ortasahanın her yerinde geçen seneki verimi ile oynar dedi. kampa geç katılması sakatlıklar yeni düzen fln derken tam ritmi yakalayamadı gibi birşeyler söyledi. gs maçında ilk yarı ikinci yarı farkı olarak asıl olayın oyuncuların iştahları olduğunu sistemlerden, oyuncu isimlerinden önce oynama isteğinin önemli olduğunu o yüzden 2. yarının farklı olduğunu söyledi. maç içerisinde rakibe göre kısa pas da yapılacak uzun pas da atılacak dedi. geçen sene bu zamanlarda ts ye kaybettik gb ile beraber kaldık yine çok eleştri geliyordu zaman içinde oyun oturunca kesildi dedi. yarınki maç özelinde değil ama genel olarak biraz daha güven tazeledim açıkcası.

sebayı bile küfürle, nerdeyse kovarak gönderen değer kıymet bilmez almost nankör bir taraftar topluluğundan şenol hoca düzgün oynatmayacaksa şubatta istifa etsin ulan söylemini duymak şaşırtıcı değil. tanıdığım gsli bir arkadaş uzun süre hiç bir td'den memnun olamayınca gsyi takip etmek yerine daha çok mou'yu takip etmeye başladı. inter, RM, chealsea vs iyi gidiyordu ki son iki sezondur o da duvara toslamaya başladı. ben şenolu istemezük diyen arkadaşların pep'i takip etmelerini öneririm. zira her maç kafanızda istediğinizi oynatan ve aynı zamanda sonuç alan bir td'yi beşiktaşın başında bulamayacaksınız, e pep de buraya gelmeyeceğine göre pep'i takip edin bari her sene ligi kazanır mutlu olursunuz :)

Barreto dedi ki...

@planck
Eline sağlık.

beagle dedi ki...

"Orta sahanin her yerinde verimli oynar"mi acaba? Bu söylemde güven tamam da sağlıklı bir ruh hali mi? Yoksa inadim inat demek mi?

Ha bence de Şenol kalsin. Fikret gitsin ama...

planck dedi ki...

valla beagle adam burak yılmazda 4 sezonda 100 gol atıcak forvet cevherini görmüş adam. 1e 100 bile vermezdi bahiste bu ihtimal. o yüzden bana dese ki beagle gomez kadar atar, ulan derim burak'a bile attırdı diyosa doğrudur. o kadar parlattığı oyuncu varken burada oynayabilir dediği adam oynayamıyorsa ben oyuncuda ararım sorunu biraz da. geçen sene bir ara millette kerim hastalığı baş göstermişti olcay formsuz olunca, birkaç maç sonra gördük ki öndeyken girince iyi ama 11de başlayınca hakkikaten olmuyor yani. geçen sene başında sosa devamlı oynamıyordu bazen töre olcay q7 diye çıkıyorduk ki törenin iyi zamanlarıydı, sonra sosa bir başladı aralık gibi ondan sonra her maç 90dk. oynadı. q7 misal afra yaptı tafra yaptı ama adam gibi oynadığında formayı da aldı. neyse kısacası hocanın formasyon konusunda inadı inattır belki ama oyuncular konusunda inatçılık yaptığını sanmıyorum. anladığım kadarıyla birkaç sene sonra emekli olacak ve bırakmadan ftnin avrupa başarılarını geçmek en azından tekrar etmek istiyor. elinde fırsat olduğu için ama yönetim transferleri çok geciktirdiği için de baya gergin.

beagle dedi ki...

Ben kenar forvetten 50ye raziyim aliyosa kadroya. Merkezi kendimle ziyan edemem.

Yillar önce Toschak abisini oynatip takimi bozuyo diye sinirlenen bi kardeşimiz vardi onu hatirladim :)

Ya planck bu sezonun büyük vebali fikoda ve basaramasa bile Şenol Hoca 30 senede BJKde gördüğüm ilk 5e girer. Ama adamin 70 yasina dogru vazgecmesi gereken bir inadi da var. Yani Burak Şota Teofilo basarilari var hatta Fatih Tekkenin orta sahadan golcüye donusunde de payi olabilir ama Ilhan 11 başlardı, Tolga bizi yakiyordu, Ozzyde 10 numara kapasitesi olsa Wegner birakmazdi...
Ömer durumuna ne diyorsun? Oynatacak mi sence yarin?

sports guy dedi ki...

@beagle Omer CL kadrosunda degil hocam gece gece onu atlamissin sanirim :)

Coolio dedi ki...

Ben Şenol Hocanın geçen sene başından beri hiçbir oyuncu konusunda oynatmak adına veya oynatmamak adına kafasındakini yapmak adına inat ettiğini görmedim (diğer koşulların sabit olduğu varsayımında, yani oyuncunun sağlık durumu, antreman performansı, terbiye-saygı durumlarını dikkate aldığında).

@planck'ın dediği gibi, ya şu adam niye oynamıyor dediğimizde ve sonra oynadığında hep hocaya hak verdik veya tam tersi neden oynuyor dediğimizde.

Coolio dedi ki...

Bir de şu Abubakar'da bir gol atsada sonrasında gol atamamaya bağlı medya&taraftar destekli strese sokmasak adamı bari.

beagle dedi ki...

Doğru ya. O CL kadro seçimine baştan takigim zaten de. Karabük macindan sonra bir daha nasil oynamaz onu anlamiyorum.

planck dedi ki...

Evet Ömer trde yetişmediği için kadroya yazılamamıştı sanırım.

Tolgayı net kesecek kaleci gelse tolga kesilirdi hocam. Tolga 6/10 ise bize 7.5luk kaleci gelmedi, kıyaslanabilir olunca türk kaleciyi oynattığını hoca da söyledi buna yapacak birşey yok.
İlhan konusunda zamanında çok kızmıştım fakat sonradan öğrendik ki o kadroda inanılmaz feto lobisi varmış, namaz kılmayanı dışlıyorlar koreye cuma için imam getiriyolarmış. Şaban da çıbanın başı tabi. Yani futboldan daha karışık olaylar var orda büyük ihtimal.

Bana sorarsan ozzy tr ligi için ortalama bir on numara olur ama mc oynarsa +20M.a istediği lige gider. Ama hoca ondan isterse modric isterse özil olacak yeteneği görüyorsa bu sene özil olmasını istiyorsa ben kendimden çok hocaya güvenirim.

beagle dedi ki...

Futbol dışındaki konular enterasan tabi. Ömer'in babasinin resmini görünce, takimla uyumsuzluk yaşama ihtimali olabilir korkum vardi. Pektemek kadar kafa vuran biri olsa susup oturcam da ortalari forvetlerimiz uzaktan izledikce tansiyon vuruyor...

Basar dedi ki...

Stadyumda bir koordinasyonsuzluk var.

Stad güzel, seyirci maçın her yönüyle içinde, ıslık ile karşı takım da bozuluyor ama şu tezahurat olayında bir koordinasyonsuzluk var.

Osmanlı maçında bile bir süre suskun kalındı. gs maçında ise moral bozukluğu ile susulan zamanlar oldu. Burada sazı eline alacak bir grup yok. Olsa neredeyse VIP koltukta oturanlar bile katılmaya hevesli. Kuzey tribününde küçük bir grup var ama yeterli sayıda değiller. Bir ara eski kapalı sazı eline aldı gibi ama o da kısa sürdü. Goygoyculuktan uzaklaşmak güzel ama çokta suskun kalmamak lazım.

Öyle ya da böyle tam oturmasa da, ideal sistemi ve oyuncu kadrosunu bulamasa da maçı bırakmayan ve pes etmeyen bir takımımız var. Derbide 2-0 geriye düşüp maçı neredeyse çevirecek konuma gelmek kolay bir hadise değil. Bunun arkasında durmak gerekiyor. Stadın kendini eğlemeyecek bir tribün liderine ihtiyacı var.

planck dedi ki...

sarı emrah davul çalmaya başlayacakmış: https://twitter.com/ertutan/status/780792806566756353

fabri yine kalede gibi. inler yerine tolgay 11de görünüyor. adriano ve taliscada var. hadi bakalım rastgele.

JimmyLue dedi ki...

@Coolio,

Bu sezon ilk kez geçen hafta perşembe günü görüştük. 2. oğlu henüz doğdu, paso onunla uğraşıyorlar. Bebek sabaha kadar uyutmuyor. Maç bittikten sonra eve döndü ve sabah 05:00'te halen ayaktaydı.

Ben futbolla alakalı tek soru sordum, o da takımın geçen yıla göre değişen hücum stratejisiyle alakalıydı. O ise abartısız 15 dk anlattı.

Geçen yılki eleştirilerini anımsıyorsunuzdur. Onlardan bahsetti: geçen yılki oyunun (tiki taka) hocayla değil, oyuncularla alakalı olduğu, Ozzy ile pozisyonlarını bilerek oynadıklarını fakat İnler ile genelde pozisyon dağılımında sorun yaşadıklarını (üst üste çıkıyoruz ve o geriye Ozzy gibi top almaya gelmiyor, bu sebeple oyun geriden kurulurken tandem oyuncularına çok yük biniyor/ortasahaya kadar topla çıkmak zorunda kalıyorlar), hoca kısa yahut uzun oynayın demiyor; tek istediği şey çabuk oynamak. Ozzy'nin önde oynayamadığını herkesin gördüğünü, Akhisar maçında Tolgay girince topun ayağımızda kaldığını, Caner ve Inler'in uzun paslarının oyun boyunu uzattığı ve rakipten dönüşte ribound alınamaması nedeniyle kendisinin hem oyundan düştüğünü hem de kötü göründüğünü söylüyor. Oyuncular sistemden şikayetçi fakat kimse konuşmuyormuş.
Anlamadığım şey hocanın dünkü basın toplantısında Ozzy'nin performans sorunu olduğu ve bunun pozisyonla ilgili olmadığıydı. Herkesin gördüğünü neden görmek istemiyor?
Bugün İnler de olmayacak deniyor. Aslında bence bu maç orta sahada fiziken daha güçlü kalanın avantajlı olacağı maç. Umarım Tolgay-Hutch-Talisca defansif anlamda iyi götürürler.
Son olarak Gs maçında ilk 70 dk itibariyle hayatımda ilk defa bu kadar silik bir tribünün içinde bulunduğumu söylemeliyim..

Coolio dedi ki...

@JimmyLue, teşekkürler cevap için.
Sahadaki oyunun bu kadar spontene, insiyatif almalara dayalı olduğunu düşünmemiştim. Şenol hoca oyuncuları serbest bırakmasıyla meşhurdur, bu sayede potansiyellerini ortaya koyarlar zaten ama bu kadarını beklemiyordum. O zaman kafasındaki oyunu oynatmak için ona uygun adam seçmeye çalışıyor. Yeni gelenlerin tüm özelliklerini daha iyi tanıdıkça bence ideal 11'i daha iyi oluşturacaktır.

YSY dedi ki...

Yukarıdaki yazıdan anladığım şenol hoca o zaman dizilimi yapıp oyuncuların doğaçlamalarına bırakıyor işi. Ortaya ne yemek çıkarsa biz onu izliyoruz. Oda ona göre bakıyor çaresine.

emruli dedi ki...

Ee antrenmanda ne çalışıyorlar o zaman? :) Bilgi kesin doğrudur da geçen seneki futbol (ve hatta hocanın Trabzon'da ve Bursa'dayken oynattığı futbol) bana pek doğaçlama gibi gelmiyor.

Bu arada ntvspor'un verdiği olası 11, şu an en olması gereken 11'mis gibi geldi bana.

ideal 11 dedi ki...

ilk 11 belli oldu

adriano muhtemelen sağ açık oynayacak.oynamalı.solda canerin önünü kapar sadece.bunu daha önce gördük.hatırlarsanız adriano sağ açıktan barcada a.madride sol ayağıyla uzak köşeye golünü yazmıştı.arda turan tutamamıştı vs.

tolgay ilk 11 de. tolgayın inlerden artısı topla daha fazla dripling yapabilmesi.dar alanlara girmesi vs.10 numara özellikleride azçok var.yani şenol hoca atibayı yine tekledi diyebiliriz orta sahada.eskiye dönüş bu birazda.

gene tahmin edilemeyen bir 11 ile sahada şenol güneş.

ilk 11

fabri
beck-marcelo-tosic-caner
adriano-atiba-tolgay-kü7
--------talisca----------
--------ebubekir--------

beagle dedi ki...

2 iceri girmez kenar forvetle cikiyoruz. Hatta biri solbekten forvet. Taliscanin dogasinda saglam ikinci forvetlik var mi göreceğiz. Bence rakip peynir degilse gene ilk yar sistem çalışmaz.

AQ-47 dedi ki...

Ben bir tek Adriano'yu yadırgadım, inşallah 2. yarı Olcay'ı almaz yerine...

Ekrem35 dedi ki...

Adriano'nun 2. Sarı tehlikesi epey yüksek çünkü hep içeriye girip orta sahaya yardım ediyor ve ikili mücadele sayısı fazla oluyor haliyle. Bir değişiklik yapabilir hoca orda.

Onun dışında tolgay maşşallah diyorum aman nazar değmesin.

sports guy dedi ki...

Mac sonu nolursa olsun, atiba yanina dogal bi 8 lazim oldugu belli olmustur artik bence. Ilk yari ozeti bu cunku, tolgay arslan.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'e birsey diyince biz suclu oluyoruz.
Dinamo Kiev bizden 1 puan almadi, Rebrov Senol Gunes'ten 1 puan aldi. Preud'homme'un Bilic'i rezil ettigi gibi Rebrov Senol Gunes'i rezil etti.
Bu maca Atiba-Inler'le baslamayarak ve Olcay'i yedek birakarak aslinda onceki maclarda ne kadar hatali oldugunu da gosterdi. Ilk yarida mukemmel bir futbol vardi.
Ikinci yarida hem psikolojik hem fiziksel olarak oyundan dustuk. Adamlar 45-60 arasi gumbur gumbur gelirken biz gibi seyretti resmen. Rebrov 1 zorunlu degisiklige ve oyunun iyi gitmesine ragmen 55'te bir degisiklik daha yapti, ustelik oyuna soktugu oyuncu golu atti, biz hala seyrettik.
Gokhan Inler kac mac gereksiz yere surekli oynayarak takimin icine etti, ama kendisine en ihtiyac duydugumuz 45 dakikada sahada yok, olaya bak! Elinde Kerim Frei gibi bir kontra atak silahi ve kotu oynayip sari almis Adriano var, hala okuzun trene baktigi gibi bakiyorsun.
Belirli bir seviye Ismail, Necip gibi yetersiz oyunculari kaldirmiyorsa, yetersiz antrenorleri de kaldirmiyor maalesef.
Seneye iyi bir kaleci, stoper ve forvet (Aboubakar icin 15 gol atarsa iyi demistim, ama 10 gol bile zor atar diyorum) disinda iyi bir antrenor de gerekecek. Seviye atlamak istiyorsak tabii. Antep'i yenelim sampiyon olalim ite kaka diyorsak bu sekilde de olur, onda problem yok.

can dedi ki...

Tolgay-Atiba ikilisi Tolgay oyundan kopup, Atiba'nin fiziksel dususu belirginlesene kadar iyi isledi. Sonrasinda takimin boyu inanilmaz uzadi ve orta sahada her donen topu alan Kiev uzerimize bindi. Inler'in girisi biraz canlandirdi ortami ama saman alevi gibi kisa surdu bu.

Kiev duran toplari iyi savunuyor. 10 kornerden pozisyon cikaramadik.

Quaresma'nin bu kadar futbola benzer bir sey oynadigini uzun zamandir izlemedim. Golden tamamiyla bagimsiz soyluyorum.

Ebubekir bir iki pozisyonda iyi paslar atip Talisca'ya isik verdi ama macin tamaminda cok etkisiz. En kotusu de kafa toplarinda sifir. Kazanmaya oynayan bir takima hic uygun bir santrafor goruntusu vermiyor.

Beck: Sahanin en kotusuydu.

Fabri: Golde hatali cikti ama nazar degmesin. Cok olumlu katkilari var.

QuaresmA dedi ki...

Nobre, Abu'dan daha iyiydi sanki. Hava toplarını alabiliyordu mesela.

Hidayet dedi ki...

farkettiyseniz yorum yazan arkadaşlar talisca'yı hiç yazmamışlar , haklılar, insan düşünüyor, ikinci yarı yokmuydu diye, herhalde asıl sorun bu arkadaş, ve bu arkadaş büyük sorun , forvet hiç girmiyorum zaten..

Aboubakar Mehmet Yildiz olur ancak diyecem de bu lafla hangisine haksizlik ettigimi cozemedim.

Senol Hoca'nin ikinci yari basinda mudahale icin bu kadar beklemesi inanilmazdi. Adamlar Tolgay'a baskiyla kac tane hataya zorladilar, ortasaha diye bir sey kalmadi; hoca seyretti de seyretti. Fabri'nin goldeki hatasi buyuk, ote yandan Fabri oyle acilmasa pozisyon gene tehlikeli cunku adam paylasimi gene yapamadik. Lan Galatasaray macinin filmini izlemis takimin su golu yememesi lazim ama yedik iste.

Neyse, gruptan cikma muhtemelen yalan oldu, Avrupa Ligi kovalayacagiz artik. Napoli'den 1 puan almamiz lazim ki psikolojik olarak potada kalalim.

YSY dedi ki...

Caneri birtek ben mi beğenmiyorum. Hiç içeri kat etmiyor ve kestiği ortalar karşılandığı vakit ribaund olarak alınamayınca rakip hızlı çıkıyor ve bu bizi ciddi yoruyor.

Hidayet dedi ki...

ayrıca "rakip güçlüyse beck oynar kardeşim, beck gökhan gönül'den daha iyi " falan diyorlardı, adam tam bir duvar, ya top ggeçiyor, ya topu kendi alıp rakibe veriyor, zaten sürekli yüzü tribune dönük, g.gönül ile beck arasında derece değil mahiyet farkı var..

YSY dedi ki...

@shelbyl

Benficayı burada yenersek neden çıkmayalım ? Ayrıca kiev hiçte yenilmeyecek bir takım değil. Ayeıca kiev deplasmanıda çok baskı olmaz. Tek sorun soğuk

can dedi ki...

@ Hidayet

Haklisin. Maci izledigimiz arkadasla acaba Talisca'yi Aboubakar'in yerine koysak iki ekstra adam mi kazaniriz diye konustuk.

@YSY

Caner iyi degil. Defansta da cok hata ve faul yapti. Inler gibi bir kan uyumu sorunu yasiyor sanki.

@ Shelbyl
Mehmet Yildiz olsa bu maci kazanirdik diyorum.

Unknown dedi ki...

Avrupa bize hangi kadro,hangi td olursa olsun haram... cl de böyle bir takımı iç sahada yenemiyorsan teknik taktik konuşmak laf salatası olur..velki avrupa ligine kalırız! Orada da brugge gibi köy takımı bizi eler geçer..DNA mızda yok arkadaş kasmayalım.tr de şampiyon ol biz masturbasyona devam ederiz.!!!

beagle dedi ki...

Nerden anladınız kötü olduğunu Abu'nun, daha 90 dk tam oynamadı beyleeeer. dermişim. (literally 80 küsürde çıkıyor 11 başladığında da)

Bunu alıp getiren yıllık 27.5 Milyon TL total maliyete sebep olan yarından itibaren kulübün kapısından sokulmamalı.

Durgunluk çeken golcü, pozisyona girip kaleye vuramayandır. Bu adamın golle ilgisi, meziyeti yok ki.

QuaresmA dedi ki...

Caner böyle beyler, Fener'de de böyleydi. O ortaları değerlendirecek oyuncular kullanmak gerekiyor. Sol bekten içeri kat etmesini de beklemeyin zaten, o konuda İsmail türünün nadir örneklerinden.

beagle dedi ki...

Canere giydiriyoz da İngiliz spikerler adamın her ortasına süper deyip durdu. Caner'i solbek oynatıyorsan, ortalara vuracak, savunma arkasına koşacak adamla oynatmalısın. Yıllar Önce Walsh'un oynadığı topa en yakın oynayan adam Caner şu anda. 3. ligden gelme Walsh efsane olmuştu öndeki oyuncular sayesinde.

Ha topu gönderdikten sonra Caner, benle maçı izliyor, orasını ben de anlamadım. Mevkine dön ya da baskı için ileri koş be adam.

@sportsguy
Unutmadan çekirdek çıtlama nasıl gidiyor dostum :))

Hidayet dedi ki...

caner böyle oynayacaksa, ortasahadan orta yapacaksa, bari önde oynasın, bekte adriano oynasın, bu oynanan "direkt futbol" falan değil olsa olsa "full time doldur-boşalt" falan olur, keşke ikinci yarıya talisca yerine g. inler ile başlasaydı, ya da talisca yı ilerde tek oynat , adam kayboldu ,yokoldu resmen..

Basar dedi ki...

Bu Aboubakar Pektemek'in bize ettiği bedduadır!

YSY dedi ki...

@hidayet

Yani aslında adriano hakkında da şüphelerim var. Caner gibi oynamayacak içeri kat edecekse aslında adriano yu bekte görmek gerekir.

Talisca böylr bir adam mı yoksa fiziği mi yetmedi ondan emin değilim.

Sadece tek diyeceğim en azından artık kalede sürekli fabri 10 numarada sürekli talisca uçta aboubakar oynasın. Bunu böyle bir süre deneyelim.

Unknown dedi ki...

CL yi UL yi geçtim.süper lig için de kuşkulanmaya başladım..duran toplardan bu kadar gol yemek hayra alamet değil.anadolu takımları 3 korner 1 penaltı yapar. Td mizin arayışları tr liginde bile bize zarar verir. Neyse çok karamsar oldum yine.!!

Hidayet dedi ki...

@YSY

ben olaya caner açısından bakıyorum, gaziantep hazırlık maçında önde oynadı, etkili de oldu, dönen toplara da agresif şekilde bastı, fakat ortasaha çizgisini geçince orta yapacaksa.. olmuyor bunlar.. hucum oyuncularına da haksızlık etmek istemem çünkü sürekli dönen toplar rakibe geçiyor, top o bölge de kalmıyor ki pozisyon olsun

şenol hoca'nın en büyük hatası ; kadroyu sürekli lig - cl şeklinde bölmesi, bu aboubakar gs maçına kadar hep 83 de oyuna girdi , hem de karabuk-akhisar maçında skoru yakalamışken.. peki nasıl oluyor da benfica-kiev maçlarına ilk 11 çıkıyor.. ligde oynatsana arkadaş şunu.. arkadaşlarına ,yerine alışsın.. yok.. çünkü cenk var hocanın kafasında.. hep borçlu o'na ... e peki cenk oynasın cl de de... yok o da kafasında yeterli değil.. artık beklentim bu takımla birkaç maç gitmesi , aboubakar eğer cl de cenk'ten üstünse o zaman ligde de oynar ..değilse cenk cl de de oynasın.. takımdan kopuk, uyumsuz,alışamamış adamın ne işi var benfica -kiev maçlarında ilk 11 de..

YSY dedi ki...

Sakin olmak lazım panik yapmayın. Aman sistem oturmadı bu elimizdekiler bir işe yaramaz dersek elimizdeki şampiyonluk ipinide kaçırmayalım. Unutmayın tr ligi çok üst düzey değil. Öyle yada böyle bir şekilde götürüyorsun. Hatırlayın bilicin ikinci senesinde az daha akıllı davransaydı şampiyon olmuştu.

Armagan dedi ki...

Hoca formsuz, forvet alarm veriyor. İşler kontrolden çıkıyor yavaştan.Sanırım Ömer'in kenar forvet oynama zamanı geldi. Bu arada Adriano'yu sağ açıkta oynatmak nedir ya?

ikinci yarı orta sahayı teslim ettik resmen. Atiba/İnler rotasyona girmeli,Atiba artık kaldıramıyor bu maç yoğunluğunu. Aynı şekilde Oğuzhan/Tolgay. Q7 son maçlarda etkili ancak son paslardaki bencilliği 2 galibiyete mal oldu, Frei'ı diri tutmak adına son 15 dk çıkartılabilir. Abu yılın bidonu ödülüne aday, acilen toparlaması lazım.
Fabri'nin 11 de olması, Tosic'in her maç çok çok iyi oyunu ise artılar. Saçma faul nazar boncuğu oldu galiba.

Uzun top diye diye pas oyununu unuttuk, kanatlar da etkili olmazsa(ki arka sarkmayan forvetlerle olmuyor) tek kelimeyle tıkanıyoruz.

Basar dedi ki...

Malesef geçen yılki takım bu gece Koev'i evire çevire yenerdi. Sosa Gomez'den sonra Beşiktaş'ın esbabı mucizesi sonra ermiştir. Ebubekir bırak Gomez'i Bobo'nun Almeida'nın Nobre'nin hatta ve hatta iddia ediyorum Pektemek'in (fayda olarak) bile gerisindedir. Ne ön direk koşusu yapıyor, ne verkaçında giriyor, ne bosa kaçıyor, ne kafa topu alıyor, ne şut çekiyor!. Görüldüğü uzere gol de atmıyor! 3 ayrı gol Kral'ı çıkaran hoca bu adamdan 10 golden fazla birsey alamaz. Adam bildigin yılın bidonu! Talisca'da bu seviyenin oyuncusu degil. Belki ilerde olur. Ya tutarsa!

Elimizde mundar edilmiş bir takım var. Suç hocada degil yonetimdedir! Su verilen paraya en azından is görecek Derdiyok veya Eto alınırdı. Artık ne dolaplar dondüyse bu arkadasi izleyeceğiz! Ligde Yatıp Kalkıp hocanın bu adamı 3. Forvet olarak düşünmesine dua edeceğiz! Aldığı 3 milyon kimlerin cebime gidiyorsa her mac onları sevgiyle anıyoruz!

Barreto dedi ki...

Geçen seneki müthiş takım sadece İskenderbey i yenebilmişti. STSL'nin yine favorisiyiz. Bu sene Avrupa'yı değil ligi öncelik yapmalıyız. Gordon zamanında da böyleydi.Takim taş gibi oynar ama elenirdik. Tüm agirligimizi lige koyar şampiyon olurduk. En az bizim kadar iyi olan GS Avrupa da bir kaç tur geçer ligde 2. ya da 3. olurdu.

Derbi de bazı dersler çıkarmıştık. Kiev maçıyla benim çıkardığım dersler.
1-Takimda tek santrafor oynayacak adam yok.
2-Takim gobekte 6-8 oynamak zorunda. 6-6 (Atiba-İnler) olunca takımı şanzımansız bırakıyor. Ne cruise kontrol yapabiliyor, ne de sprint.
3-Quaresma'nin ilk 11'de işi yok. 3. bölgede pas/şut tercihleri skandal.
4-Fabri Tolga'dan 1 çıt daha iyi.
5-Duran top savunması bilhassa arka direk felaket, derhal düzeltilmelidir.
6-Devre arası yarım sezonluk bir pivot bulunmalı.
7-Takim hala uyum döneminde, milli takım arasında sert bir doğu avrupa/rus takımıyla hazırlık maçı yapılmalı.
8-Devre arası Töre nin dönmesi iyi olabilir.
9-Her maç bir tane skandal gol yediğimizden en az iki gol atmak icab ediyor.
10-Enseyi karartmaya gerek yok, daha iyi olacağız.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yahu Allahaşkına bırakın bu işleri hala Sosa Gomez diyor millet. Geçen sene Gomezli kadronla CSKA'yı içerde dışarda yenebildin mi? O CSKA bu Kiev'den iyi miydi? Geçen sene şöyleydi böyleydi diye konuşmak yerine bu seneki eksikler nelerdir, nasıl düzeltilir ona odaklanmak lazım.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

CSKA deöişim Lokomotif Moskova olacaktı düzeltiyorum

yilmaz dedi ki...

@Barreto +1 kardeşim. Geçen sene herkes kendini Tolga'nın yüzünden elendiğimize inandırdı, ama kimse de demedi bu takım tek yenilgiyle nasıl elendi? Zaten Lisbon'a gittiğimizde elenme ihtimalimiz %70'lerdeydi. Çünkü grubun birinci torba takımından en az bir puan almamız lazımdı ve bu takımın da seni yenmekten başka şansı yoktu. Beşiktaş ve Türkiye tarihi böyle bir tur atlamayı zaten yazmadı hiç şimdiye kadar (ya da ben hatırlamıyorum)

Şenol Hoca'nın Trabzonspor'daki ŞL sezonunda 4 beraberlik, geçen sene AL'de 3 beraberlik ve bu sezon -henüz- 2 beraberlik alması bana enteresan geliyor. Toplam 14 maç ve 9 beraberlik. 3 galibiyet ve 2 yenilgi. 3 galibiyetin 2'si avrupa futbol piyasasında yeri olmayan bir takıma, diğeri mucizevi bir Inter galibiyeti.

Yanisi, hoca maalesef avrupa arenasına uygun bir oyun oynatamıyor, oynatmak isteyince de kısır bir takım oluyoruz. Geçen yıl ligde 3lü 5li galibiyetler alan takım, sadece iskenderbey'e 2 gol atabilmişti.

yilmaz dedi ki...

Gruptan çıkma şansımız çok zor. Bitti denemez tabii ama bu beraberliğin telafisi Napoli galibiyeti, hatta iki napoli maçında 4 puan.

GS'nin yıllardır yaptığı 3. ve 4. torba takımlarını tokatlama işini bir türlü yapamıyoruz. ŞL'deki galibiyetlerimizin neredeyse hepsi efsanevi galibiyetler. Çoğu, yendiğimiz takımlarda sinek ısırığı etkisi yapıyor. Halbuki 3. ve 4. torba takımlarından alacağın her galibiyet onları altına almak demek oluyor. Bunu bir türlü yapamıyoruz.

4. maçlar sonunda benfica ve napoli'nin 1 ve 2'de olacağını düşünüyorum. Son maçta biz kiev'e giderken napoli benfica'ya gidecek. Muhtemelen napoli o maça eleğini asmış olur. Benfica ile hala yarış içinde olursak benfica o maçı söke söke alır. Umarım son maçta napoli galibiyeti bekliyor olmayız.

Yorum Gönder

Ara