.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Eylül 2016 Perşembe

STSL 05 Besiktas - Galatasaray



Tarih:  24 Eylul 2016 Cumartesi, 20.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabiyik (BJK 1g 2b 2m - GS 3g 2b 2m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Aras Ozbiliz ( Belirsiz) / Kolbeinn Sigthorsson , Lukas Podolski , Serdar Aziz , Koray Gunter , Nigel De Jong ( Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

75 Yorum:

alper dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=SY7RvDZ_d3s

BurkayJK dedi ki...

Normalde sakin bir taraftarımdır ama bazı maçlar öncesi acayip hırslanırım. Bu da o maçlardan biri. Az önce Lig TV'de geçmiş maçları görünce daha da hırslandım.

Üç puanın çok değerli olduğunu biliyorum fakat yine de '1-0 olsun bizim olsun' kafasına giremiyorum. Bu takımı evire çevire silkelim istiyorum.

Sürekli kaybettiğimiz derbiler döneminden çok farklı bir noktadayız. Bilic'in Fenerbahçe için kurduğu bir cümle vardı, "bizimkiler çocuk, onlar adam" gibi bir şey demişti. Şimdi o çocukların bir kısmı adam oldu ve yanlarına da başka adamlar geldi. Dahası, semtin göbeğinde stadımıza kavuştuk. Oyunu tekniği taktiği geçiyorum, sırf bu artılar ile dağılmış veya toparlanmakta olan rakiplerimizin kafasına bastırıp "bi dur bakalım" diyebilmeliyiz.

Bu maça tamamen hırsımla yaklaşıp, o stadyumda rakibi skorla ezelim istiyorum.

turgay dedi ki...

ilk golü biz atmalıyız. sonra atmak için gelecek gs'nin arkasında bırakacağı boşlukları değerlendirecek oyuncularımız var.

Basar dedi ki...

şuraya koyalım...
6-4

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...

Ali Palabıyık+GS taraftarı=3 maç seyircisiz ceza BJK ya.

Hatırladıklarım Q7 kırmızısı+M.Batdal'a çıkmayan ikinci sarı.

sports guy dedi ki...

Galatasaray'i sagli sollu ortalarla dovmemiz lazim bu mac. Herhangi bir anadolu takimi bile daha iyi savunuyor o ortalari, kaldi ki o oyun tarziyla benfica'yi bile iyi titrettik.

Kanatlari kullanarak ortayi yarabiliriz gecen seneki maclarin aksine. Gecen sene tersini yapmistik galatasaray'a, merkezi durtup durtup kanatlardan gol bulmustuk.

Adamlarin zayif karni belli. Senin kuvvetli oldugun alan belli. Yardir gitsin kanattan.

Saldirinin odak noktasini merkezden kurarsak kor dovusu olur ve daha iyi oynuyor gozuksek de skora cevirmemiz daha zor olur.


Oyun tarzi evrimimizi bu macla taclandirmamiz lazim.

alper dedi ki...

İhtiyar Caton gibi her konuşmamı aynı nakarat ile bitiriyorum bu hafta.Dilerim fitbolcularımız da bu bilinçle sahaya çıkar.GS Yıkılmalıdır..

hayalet dedi ki...

Abartıldığı kadar kompakt bir takım yok. Sadece geçen seneden iyiler hepsi bu. Defansif olarak ligin ilk 5'ine bile sokmam ben. Çok yalnız kaldık futbol olarak, e tabi bu kadar iyi giderken zorlama bir rakip çıkartmak zorundalar. Tolga cigerci gibi sıradan bir ortasahayı bile ballandırmaları falan sadece komik. Onlar için test maçı olacak. İyi olan, pozitif olan biziz, rahat olun.

sadrazam dedi ki...

İbb, osmanlı, konya maçından zor bir maç değil. İsminin derbi olması hariç çok özel anlamlar yüklemeye gerek yok. Yeterki bunu bilerek oynayalım. Çekingen, ürkek bașlarsak maçın ciddi bir bölümünü çöpe atabilir, rakibi casaretlendirebiliriz.Taraftarın da gazıyla ilk 15_20 dk.karabasan gibi çöküp skoru alırsak, sonrası farka gider. 0_0 geçen her dk. rakip cesaret kazanır, seyirci strese girer, maç gerilir. Maçın gerilmesi, oyunun durması oynamak isteyen takımın alehine olur.

sadrazam dedi ki...

Remzin kartallar gibi manileri yen, aș, Layıktır bu vasıflar sana ey șanlı BEȘİKTAȘ.

GeceGezgini dedi ki...

Sabah sabah NTvspor "kadro şekilleniyor" haberiyle yüzümü güldürdü. Kalede Fabri, orta sahada Atiba-Oğuzhan-Talisca' yı gördüm, gözüm açık gitmem.

beagle dedi ki...

Orta saha böyleyse gercekten umutlanirim. Bir de Olcay yerine Ömeri koysak. Savunmasi için adam oynatacagimiza gol ihtimalimizi 2ye katlariz.

Coolio dedi ki...

aslında Q7 sonradan girse çok daha etkili olur ama onun yerine oynayacak adam bulamıyorum şu an. Ömer-Olcay kanatları akıllıca olmaz. Belki Adriano-Olcay olabilir ama ne vereceği yine belirsiz.

GeceGezgini dedi ki...

@Coolio; ben de Q7' nin yerine sadece Adriano'yu koyabiliyorum ve bence iyi iş yapabilir. Adriano'yu oynatamamak biraz can sıkıcı çünkü.

Kerim Frei'i da kaybettik galiba hepten. Keşke Olcay'ın kanadına çocuğu ısındırabilsek, kadroya alabilsek arada da alternatif oluştursak.

beagle dedi ki...

@Coolio
Hocam bir sürü ortacimiz yok mu şu anda? Aslinda Sosa-Talisca değişimi sonrasi ana hücum kanattan olacak. Pivot forvetimiz de olmadigina göre Omerden başka ters kanat ortasinda iceri girecek, kafa vuracak, on direk/arka direk yapacak, hatta savunma arkasina koşu yapacak adamimiz yok.

Ömeri kullanmadan yapilan bütün kanat varyasyonlari da bana mantiksiz geliyor. Istatistiklerde de Yaklaşık yuzde 0-5 ile ortalara vuruyoruz Ömer olmadiginda.
Kanat takimi olduk ama ortalar boşa gidiyor...

Coolio dedi ki...

Bence de Adriano'yu oynatmamak can sıkıcı. Düzenli oynasa hem form tutacak, hem de takımı tanıyacak ama oynamadı bir türlü. Ben oyundan çıktıkça veya ilk 11'e girmedikçe bozulduğunu/sinirlendiğini de düşünüyorum. Benfica maçında çıkarken bozulmuştu hatırlarsanız. Ama ben onun öncesindeki oyunu ve çıkma nedenini merak ediyorum aslında. O maçta Adriano ikinci yarı Talisca'nın da oyuna girmesiyke ilginç bir şekilde orta sahaya geçti ve oyunun dengesi birden bozuldu. O ana kadar iki takımda karşılıklı olarak kontrollü oyun oynuyordu ama Adriano'nun ortaya geçmesiyle kontrol kaybedildi ve oyun hızlı bir şekilde git gel oyununa döndü ve Benfica'yı dengesiz yakalamaya başladık ve Talisca-Adriano iyi paslaştılar. Ama bir süre sonra hoca Adriano'yu oyundan aldı.
Sorularım:
1) Adriano insiyatif alarak mı sahada serbest dolaşmaya başladı? (Ben böyle olduğunu düşünüyorum).
2) Şenol hoca neden çıkardı oyundan? Kendi direktif vermediği halde böyle yaptığı içinmi? (Bu yüzden çıkardığını sanmıyorum). Oyunun döndüğü noktayı yani kontrolsüz git-gel oyununu beğenmediği içinmi?

Bunlar neden önemli? Bence oyunun o bölümünde Adriano'nun sahanın başka alanlarında da oynayabileceği görüldü. Bir sol bek olarka orta sahada Talisca'yla hızlı paslaşmalar yaptı ve hatta bir ara atağı ceza sahasının önünden şut çekerek tamamladı. Bu yeteneği ile rakiplerce beklenmeyen durumlarda çok iş yaparız. GS maçında da arkadaki defans hattı üzerinde bunu kullanırsak sonuç alabiliriz görüşündeyim.

GeceGezgini dedi ki...

@Coolio; tamamen katılıyorum. Bir de işin enteresan tarafı; geçen seneki hızlı oyunumuza en çabuk adapte olabilecek adam Adriano. Ayağında top tutmuyor, tek top oynuyor sürekli ( Barcelona efekt olsa gerek ). İlla adamı Caner'le rotasyonda kullanmak zorunda değiliz. Eğer sol kanatta Olcay oynayacak ve sağ kanatta inside forvet oynatmayacaksak Adriano cuk oturur oraya. Hatta 8 numara alternatifimiz de olabilir ama boy ortalamasını düşüreceğinden tercih etmeyebilir hoca.

@beagle; Ömer - Olcay kanatlarıyla oynarsak oyunun tenis maçına dönme ihtimali yüksek. Çok yüksek tempolara çıkmamız lazım. Her pozisyonu bir şekilde sonuçlandırmalıyız. GS karşısında bence biraz fazla riskli olur gibi, bilemedim.

Coolio dedi ki...

@beagle
Dediğin gibi Ömer'in ters kanattan gelip yaptıkları ve defans arkası koşuları çok değerli. Ama GS maçında biz hücumdayken (kontrollü hücum) top ona geldiğinde etkinliği çok az olacaktır. Kendisinden adam çalımlayıp top sürmesini beklemiyorum ama topu iyi koruyan bir yapısı yok. Bu maçta top kanatta ona geldiğinde birkaç saniye topa basıp yanına Oğuzhan-Talisca-sağ bek-forvet oyuncusunun gelmesini bekleyebileceğini pek sanmıyorum.
Olur da yenik duruma düşersek sonradan oyuna girmesi gereken oyunculardan biridir bence.

Coolio dedi ki...

@GeceGezgini

Dediğine katılıyorum. Hatta Q7'nin bu formsuluğunda orada yapılacak en iyi seçim gibi duruyor. Sağ ayağını da iyi kullanabildiğini unutmayalım. Hatta tecrübesiyle/kariyeriyle/oyun bigisiyle de GS maçında çok başka şeyler de katacaktır.

Unknown dedi ki...

Basının zoraki gazı ile gs yi rakip yapma oyununa 3-5 gollü bir cevap harika olur.puan alacaklarına inanmıyorum.güneş>rikenik..

sports guy dedi ki...

Atiba ozzy talisca uclusu kesinse eger, cok acayip mac olur. Zaten inler bu hafta henuz hic antremana cikmadi sanirim, senol hoca dogal olarak o yone evriliyordur su an.

Henuz o 3luyu hic sahada gormedik sanirim beraber. Gs karsisinda 4-4-2sel bi varyasyona dondugumuzde bile atiba ozzy ikilisi pek siritmamisti savunmada, kaldi ki ozzy'nin hucumda rahatlamasi oyunu iyice yikmamizi saglamisti gs yari sahasina.

Macin kilit adami bence talisca. Aldigimizdan beri bas bas bagiriyorum kaleye yakin oynamali diye. Hatta dmc mc falan yazanlara saglam sallamistim bu mecralarda :) talisca'ya ceza sahasi etrafinda top ulastirmamiz elzem.


Ayrica en buyuk iki korkum duran top savunmasi ve duran top hucumu. Savunmayi dikkatli yapip hucumda dogru adamlara top teslim edelim de en azindan heyecanlanalim ya.

Quaresma'nin kullandigi her duran topta sacimdan bir tel daha gidiyor, iki macta kel kalmak istemiyorum.

beagle dedi ki...

@Gece gezgini
Zayif takimlar veya kontra atak oynayacagimiz bolumler haric Olcay-Omer kanatlari bana da riskli geliyor.
Sevmem ama Omeri koydugumda Q7 ters kanat olsa, orta acsa, rakip sahada top eveleyip gevelese uyabilir. Adrianoyu çok taniyorum diyemem. Bilenlere uyarim.

Ama Caner ve Gokhanin bindirme yapacagi bir mac olursa Olcay geri koşarak, Ömer ise pozisyonlarda olarak ise yarar. Taliscanin da kanatlara acayip paslar atma meziyeti var. Sistem dehset çalışır.

Atiba Oguzhan Talisca Caner ve Gönül... Vay vay vay.

GeceGezgini dedi ki...

@beagle; 4-3-3 Talisca'sız taktikle bunu yapabiliriz belki.Atiba, Ozy,Gökhan İnler, Caner ve Gönül topu getirecek; Ozy ve İnler sürekli ara pas deneyecek, Caner ve Gönül sürekli bindirme ve orta. Dönen topları İnler ve Ozy toplayabilirse o zaman baya boğucu bir takım olabiliriz. Ama 10 numara işini bitirmek demek olacak bu. Arsenal, Barça formatına döneceğiz ve çok ciddi skor yapması gerekecek Ömer - Olcay - Cenk/Abu 3lüsünün.

Zor denklem abi :) Keşke tüm yaz beraber çalışabilseydi şu takım.

GeceGezgini dedi ki...

Bir de striker işine son verip, gezici forvete dönmek gerekecek. Cenk ve Aboubakar bu 4-3-3'ün en ucu oynayacak tipte adamlar değiller. Gezici forvet, SS lazım, Talisca sanki kotarabilir 4-3-3'ün en ucunu.

GeceGezgini dedi ki...

Bir de cuma günü işler pek yoğun değil o yüzden yazıp yazıp duruyorum. Laf kalabalığı için kusura bakmayın, uzun zaman sonra pozitif anlamda bir heyecan yaptım bir maça :)

planck dedi ki...

soru canerin oyununun mu ozzynin oyununun mu oynanacağı.
ozzy için olcay ve cenk şart, adriano fena olmaz, taliscanın da ceza sahası önünden geri doğru çekilmesi lazım. ayrıca canerin tek top kısa pasa geçmesi topun kıymetini bilmesi lazım.
canerin oyunu için sağ kanatta ömer şart, taliscanın 18e girmesi şart, ozzynin atibayı yanlız bırakmaması ribantları alması şart, bir de sol önde q7 oynayabilir. ersunun feneri gibi falan olur işte. ve asimetrik bir takım olur.
ben olsam evde oynamanın da avantajıyla ve pek fazla kaynaşamamış takım için oynaması daha kolay olan canerin oyunuyla boğarım gs, skoru alamamamız büyük şanssızlık olur. fakat bu oyunu yarım saatten fazla oynamaya çalışırsak çarşamba günü 60dan sonra pilimiz biter. biraz riskli olabilecek bir seçim o yüzden.
ozzynin oyununda da oyuncuların ne zamandır bunu oynamamaya çalışmamaları bir sıkıntı, taliscanın sosalık yapamaması başka bir sıkıntı. kupa maçındaki gibi tüm oyunu üstün götürüp 0-0a bağlabilecek bir maç çıkabilir. tahminen hoca kiev maçını da düşünerek ozzy caner karması bir şey oynamaya çalışacaktır. canerin oyununu oynamadıkça tatmin edici boğucu bir oyun beklemiyorum, umarım skoru alır işimizi görürüz. şu milli ara bir gelse de kimseyi milli takımlara göndermesek keşke..

BurkayJK dedi ki...

Muhtemel 11:

Fabri
Gönül, Marcelo, Tosic, Caner
Atiba, İnler
Quaresma, Ozzy, Olcay
Cenk Tosun

Ömer 18'de olmayacakmış. Hocayla bir problem mi yaşadı acaba? Umarım bir açıklaması vardır.

beagle dedi ki...

Bence Şenol Güneş, kadrolari başkana gonderiyor, o da iki cizik atiyor.

Yukarida heyecanlandigimiz 11 iki çizik ile gayet berbat olmuş. Lan bari Abubekir kostursun. Quaresma Cenk Olcayi biliyoruz. Genclerbirligi seviyesinde forvet 3lusu iste.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

Bu onbiri benfica maçında ilk yarıda test etmedik mi? Tekrar neden deniyoruz ki? Oğuzhan gerek milli takımda gerekse de bizde sırtı dönük oynayamıyor. Bunu ısrarla denemek mantıklı değil hayırlı bir sonuç olur inş.

BJK4EVER dedi ki...

Mac zevkimi ciddi anlamda kaciran 2 sey var;

1 kalede Tolga'nin olmasi
2 Oguzhan'in 10 numarada baslamasi

Olmuyor iste yahu, olmuyor. Bizi gecen sene sampiyon yapan Oguzhan'i geriye cekip takimin oyun kalitesini ve ofansif gucunu arttirmakti. G.Inler-Atiba cok zor maclarda denenebilir, ama ic sahada ligde denenmemeli. Gecen sene Kadikoy ve TTA deplasmanlarinda bile denememisken simdi niye deniyoruz anlam veremiyorum. Ki Gokhan-Atiba simdiye kadar cok uyumlu falan da gozukmedi, tam tersine birbirlerinin rolunu caliyorlar. Oguzhan'in verimi ve oyun kalitemiz de dusuyor.

Fabri
G.Gonul
Marcelo
Tosic
Caner
Atiba
Oguzhan
Talisca
Quaresma
Olcay
Aboubakar

Bu 11 cikar insallah. Aboubakar'dan hic umutlu degilim. Kendisine 2 hafta evvel Premier League forveti diyenlerin 2 mac sonra elestirmesi de komigime gitti, ama bu macta sansi hak ediyor. Derbide is yapacak, rakibin stoperlerini ezecek bir oyuncu. Cenk maalesef kritik anlarda cuvalliyor, sonradan girerse etkili olabilir.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

BJK4EVER +1

Maça şu muhtemel onbir ile çıkmak, ilk yarının çöp olması demek. Bir de gol yersek seyreyle cümbüşü. İkinci yarı gol gelmedikçe stres ve baskı artar, o arada da rakip ikinci golü bulabilir. Ya da bir şekilde beraberlik golünü atarız ama ikinciye zaman ve enerji kalır mı emin değilim.

Eğer bu orta saha ile çıkacaksak, beklerimizin -hücum anlamında- ileriden dönmemesi lazım. Gerek Caner-Oğuzhan-Olcay paslaşmaları ve Caner'in ortaları, gerek de Gökhan Gönül'ün bindirmeleri ile rakibi kanatlardan yormalıyız. Yoksa bu orta saha tercihinin bir anlamı olmaz diye düşünüyorum.

beagle dedi ki...

Daha Inler transfer edilmeden kadro zenginligi yerine bela olacagini hissetmistim. Bizi gecen sene Velinin sakatlığı Necipin sakarligi, NDiyenin tesadufen gelmemesi sampiyon yapmış anlaşılan

planck dedi ki...

optadan q7 vs bruma : https://twitter.com/OptaCan/status/779613924203171840

planck dedi ki...

neyse artık boş verelim kadroyu falan maç saatine kadar keyfimize bakalım. casablanca yapmaya çalışacakmışız bugün başarılı olursa efsan olur valla.
casablanca: https://twitter.com/HaberKartali/status/779405217469198340
sözleri : https://twitter.com/Besiktas/status/779414250418733056

BurkayJK dedi ki...

O Casablanca işinden yeni haberim oldu. Tutmaz. Uygulamak için bu maçı seçmek yanlış. İzlediğim kadarıyla ülkenin tribün kültürüne uygun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca beste dediğin ya semtte parkta otururken çıkar ya da deplasman otobüsünde. :)

beagle dedi ki...

Manchester 4 atmış dk 70 benim fantasy forvet Ibradan hala tik yok. Benim gunum degil demekki. Bunun şerefine Abu hat trick yapsin bari

Ekrem35 dedi ki...

Sabahtan beri ntvsporda abuk sabuk adamlarla konuklarla program yapıyorlar sinir ettiler. Baskıyı beşiktaş hissetcek, ciğerci çok iyi oynuyor, eren çok formda, marcelo tosic iyi değil sürekii aynı şeyleri söyleyen bir sürü adam. İçim şişti ulan! Beşiktaşım top göstermese şunlara sahada en güzel cevabı takımımı verse keşke.

beagle dedi ki...

Hah aynen aciklandiii. Bjk kadrosunu gören GeSelinin Olcay Qimilesma Cenk in kendilerine saldiracagini düşününce keyfi... Sebep olanin belasini pesinen dileyeyim

du, levande dedi ki...

ilk 11 hoşuma gitmedi benim de ama benfica karşısında gördük zaten demek çok doğru değil bence çünkü benfica savunmada çok sağlamdı, gs bu konuda çok yetersiz. quaresma'yla ilgili tek beklentim duran topların başına geçmemesi.

BJK4EVER dedi ki...

Orta saha duzeni hatali iste. Oguzhan 10'da oynayamiyor, Atiba-Inler de ayni anda sahada olunca birbirinin verimi dusuyor.
Oguzhan-Atiba ikilisi bu kadar iyi iken ve Talisca varken bu duzen sacma. Ama en azindan Fabri ve G.Gonul var, o da birsey.
Bu orta saha duzeniyle beklendigi gibi ezmeyiz, ama oyun ustunlugu bizde olur.
Ben forvette Aboubakar'i beklerdim. Aboubakar rakibi yorar ve kritik anlarda sicip sonradan girince daha etkili olan Cenk sonradan oyuna girer dedim ama oyle olmadi. Olcay ve Oguzhan'la daha iyi anlasan Cenk'i tercih etti Senol Gunes. Gerci bu macta tartismasiz bir sekilde forvet cikamamissa Aboubakar, transferin yanlisligi da tescillenmis oldu.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Niye basa bela olsun ki? G.Inler maliyeti, kariyeri itibariyle 11'e banko yazilacak capta oyuncu degil. Atiba'ya alternatif olarak lig maclarinda oynatirsin, veya gecen sene Necip'in ustlendigi rolu ustlenir ve kilit vurulmasi gereken maclarda Atiba'nin yanina yerlesir sonradan. Burada hata G.Inler transferi degil, Senol Gunes'in hatali tercihi bence. Senol Gunes'in hatali tercihleri de harbiden sikmaya basladi. Umarim Bilic'te oldugu gibi basini yemez.

beagle dedi ki...

Yav adama kotu demiyorum.Hatta Atibayi yedekleyecek kesebilecek kalitede. Ama başkan ve hocayi biliyorum.
Ellerinde Ozan Tufan olsa Oguzhani kesip onu sürerler sahaya. Atiba Oguzhani Bozmalari icin firsat olmasin isterdim.

Oguzhan yoklugunda ise Tolgay da guzel olabilirdi. 1 transferle Oguzhan Tolgay hatta Talisca ve Aras hep beraber zarar gördüler.

Eger hoca Atiba'nin onune sol ic Oguzhan, sag ic Inler dizecekse guzel seyler olabilir. Ha gene Oguzhan 10 numara gibi oynayacaksa of kere of ki, Quaresma'nin gene butun frikiklere atlayacagi dusuncesi beni geriyor zaten.

hayalet dedi ki...

Başakşehir maçının berabere bitmesi iyi oldu. Artık yenip lider olmamız gerek. Liderlik yakışır bize.

Armagan dedi ki...

Oğuzhan o bölgede oynayamaz, neden bu ısrar?

İnler-talisca acil gerekiyor

Ekrem35 dedi ki...

Beğenmediğimiz gs bizi rezil etmiştir ilk yarı itibari ile. Paslaşma yok. İnler defans arkası uzun top böyle taktik mi olur? Rezalet bir furbol ikinci yarı da bir şey değişmez yazarken 2-0 oldu bile.

beagle dedi ki...

Bu olacaklari soyledigimde futboldan anlamiyosun diyen bi baskan yalakasi dana vardi. Tren geciyo ha iyi bak...

glorfindel dedi ki...

Hoca Trabzon'da uyguladığı tek top Selçuk-Burak taktiğini Beşiktaş gibi takımda, iç sahada denemeye çalışıyor. Gerçekten müthiş bir taktik ayakta alkışladım.

Hidayet dedi ki...

gerçekten olcay-cenk-oğuzhan arasındaki sihirli tiki taka lara hayran oldum, bu arada q7 çoook kötü ,berbat, bok, olcay yine çok iyi, görünmez koşular, görünmez şutlar , görünmez aslar, ama görünür bruma karşısında göt olmalar, hakeme diklenmeler, fauller

aboubakar ve talisca kenarda, şenol hoca'nın götünü kurtaran talisca, takıma maçtan önce gaz vermekten başka bişey yapmayan büyük maçların "kayıp "adamı oğuzhan oynayacak, çünkü o olcay-cenk çok güzel tiki taka yapacaklar... köy takımlarına karşı yapıyollar valla...

BJK4EVER dedi ki...

Antrenor konusunda israrci olmamak lazim. Bilic defansif anlayisi ve Pektemek-Veli tercihleriyle takimi baltaladi. Senol Gunes de Super Kupa, Benfica maclarindaki sacma sapan kadrosu ve bu mactaki sacma sapan oyuncu tercihleriyle maglubiyetleri hazirlayan kisi oldu.
Ikinci yarida Talisca ve Aboubakar'i oyuna alsan ne yazar. Super Kupa'da rakibine ustun oynayip duran topla boyun egiyorsun, bu macta yine duran toptan gol yiyoruz. Karabuk macinda ayni. Boyle rezalet olmaz.
G.Inler tek basina cok iyi oynuyor, performansi iyi, ama onun sahada olmasi hem Atiba, hem Oguzhan'i oyun disi birakiyor. Ki gecen seneki takimin kalbi, takim motoruydu bu ikili.
Simdi yine insanlar Oguzhan'a suc atacak, hatta muhtemelen 2. yarida oyundan alinacak, ama Oguzhan'da suc degil.
Olcay yeteneksiz ve gerizekali. Faul yapip rakibin oyunu sogutmasini saglamantan, ofansta takimi baltalamaktan baska hicbir ise yaramiyor.
Hocada yurek varsa ikinci yarida Inler-Olcay'in yerine Talisca-Aboubakar ile cikar, ama muhtemelen yine 60'a kadar bekler mal gibi.
Senol Gunes devre arasina kadar bu hatalarina devam ederse devre arasinda gule gule denilsin. Kimse kusura bakmasin.

planck dedi ki...

ilk yarının hakkı 0-0dı, ama derbi sonuçta 2-0da olabilirdi 0-2 bitince de şaşırmıyor insan. çok ekstra goller sonuçta. yanlız ikinci golde inler'in bıraktığı boşluk inanılmazdı. hücum inler caner q7 üstüne kurulmuş durumda ama bunu oynayabilecek bir takım yok sahada. caner inler gönülün uzun toplarıyla oynanacaksa sahada abu cenk ömer olmalı madem. şu oyunda atiba olcay ve ozzy de inanılmaz işlevsiz.
son olarak cenk ikinci burak olmaya doğru gidiyor kendini atarak yerlerde kıvranarak. sevimsizliğe gerek yok.
neyse ikinci yarın skor nolur bilmiyorum ama başka bir maç olacağını umuyorum. hadi hayırlısı.

hayalet dedi ki...

Çalışılmış bi gol attılar. Biz hiçbirşey oynamadık. Rezalet bi defans hattımız vardı. İkidir bizi kurtaran adamı (talisca) yedek bekletmek mantıkla açıklanamaz.

QuaresmA dedi ki...

Bu Abubakar'da bir senkronizasyon, rot balans sorunu var. Top ayağına yakışmıyor, kontrol edemiyor da zaten. Gerçeğini kaçırıp yerine Afrika'dan sıradan birini koymuşlar gibi. Olcay bile yanında topçuya benziyor.

Ekrem35 dedi ki...

Top oynamadan alınan bir puan. Sezon başından beri doğru düzgün top oynamadık. 20 milyon avro dediğimiz oğuzhanı 5 maçta bitirdik. Bir de suçlu oymuş gibi hep o oyundan çıkıyor. Çok sinirliyim takımı hiç beğenmedim. Tek beğendiğim adam tosic. He bir de abubakar gayet etkiliydi ikinci yarı. Şenol hoca bu maç en kötü olan isimdi.

Hidayet dedi ki...

aboubakar çok ağır kalıyor, tabi ligde son 7 dk da oyuna giren adam olunca bişey diyemiyorum, hoca kesinlikle olcay2ın yerine adam bulmalı, her maç 45 dk da çıkan adamda ısrar niye, yedek dursun, sonra oyuna al, artık kerim, aras ..falan ayıp oluyor çocuklara, adriano kenarda oturuyor, olcay'ın taraf duvar, geln top 2-3 saniye kalmıyor, direk rakipte, orada bu kadar çabuk top kaybı ,oyunun boyunu uzatıyor, gittili geldili oyun, oğuzhan da keserse atiba-gökhan'ı keser, talisca'nın yerine oynamaz, kesebiliyorsa onları kessin, sosa , gomez getiremeyeceğimize göre, bekler de geçen yılki bekler olmadığına göre, ona uygun oyun yok ne yapalım, eğer gökhan inler'i kesemez ddiyorsa hoca, oğuzhan'a yer bulmak için takımın içine etmesin..

sports guy dedi ki...

Abi delikanli olsun hoca. Ozzy'i kesmek bu kadar kolaysa soylesin.

Degilse de atiba ozzy talisca cikarsin. Basit ya. Nedir abi inler yedek kalinca serbest mi kaliyor?

Illa inler cikaricam diyosan da ozzy'i kesicen o zaman.

Ve quaresma...... tek calim+orta yapsin butun ortalari dag tas olsun raziyim ya. Valla raziyim. Orta actigi her pozisyonda da alkisladim.

Ama olmadigin adam olmaya calisma be. Yapma be. Yeter be.

hayalet dedi ki...

Fabri'yi çok beğendim. Hep elini kaldırıp top istedi ve oyunu rahatlattı. Ayağı çok temiz (Olcaydan iyi mesela). Josue'nin pozisyonunda iyi kapattı mesela. Güven veriyor her topu eline aldığında.

QuaresmA dedi ki...

Bu seneki en büyük tartışma konusu da orta sahadaki 4'lüden hangi üçünün başlayacağı olacak gibi. Hangisini kessen olmuyor. Tamam Oğuzhan 8 oynasın da yıllardır defansını göstermelik pres şeklinde bile geliştirmemiş olması da kendi hatası.

Talisca'yı sağ kanada çeksek nasıl olur ki? Defansı sıfır 2 kanadımız olur o zaman da.

Hidayet dedi ki...

bu arada gökhan inler 11.63 ile sahanın en çok koşan futbolcusu, ilk yarının sonlarına doğru g.gönül sanırım oğuzhan'a bi pas attı, önüne, ona bile koşamadı, trbunler homurdandı, sanırım fiziksel problemlleri de var, artık beşiktaş'ın bekleri de hücumcu,aysakları iyi, önde sosa gibi al ver fazla yapmayan talisca var.. atiba'nın yanında da oynasa , hele bu fizik gücüyle kaybolur oğuzhan, ne de istediği gibi pas alışverişi yapabilir, yeni kurulan kadro direk oyun'u tercih ediyor

beagle dedi ki...

Valla transferin son günündeki U21 macinda ak göt kara göt belliydi görene. Etoo yu bitirmek icin de zaman vardi. Lig başında 1 puan ve şerefi kurtardiysan bayagi hayirli da olur. Ama gozu beyni olana:

- Ilk 11 kalecimiz belli oldu.Fabridir.
- 433 442 ne sistem olursa olsun tek oynatinca Cenk bi halt yapamiyor. Yaninda adam olunca da gol atiyor. Demekki Abu Cenk Omer den ikisi ile baslamak lazim.

-Kafa vuran sadece 1 forvetimiz var Ömer. Oguzhansiz 442 ye donuyorsak Omer şart.
- Mac Öncesi bekledigimiz Atiba Oguzhan Talisca grubu oynatirsak Abuyu merkezi dagitsin diye kullanabiliriz. Zaten bekler yeterince orta yapacagindan Q7 dengesizi yerine Olcay, Aras, Kerimi deneyerek bir sonuca ulasabiliriz.

- Yan toplara Abu bakar... Emenikenin varyanti. Ömer'in ayagina gidip biz ettik sen etme denmeli.
- Dunyayi dolaşıp getirdigimuz Abu ve Talisca olmasa gucumuz pek de azalmiyor. Fiko bu işleri ebediyen becerikli insanlara birakmali.
- Bu sene Başakşehirin sampiyonluk, Osmanlinin ilk 3 sansi var.

Zaitsev dedi ki...

-İlk yarı 1-0 bitse bu maç böyle dönmezdi. 2-0 yenik girince hoca mecburen radikal aksiyon yapmak zorunda kaldı. Ayrıca bu ne biçim kulübe. Nerede Kerim veya Aras. Yedek kulübesi kanatsız olur mu?

-Benfica'dan kurtardık, GSden kurtardık bakalım ne zaman toslayacağız birisine. Şenol hoca ne kadar zıplayacak bakalım.

-Fabri yerini sağlamlaştırdı diye düşünüyorum. Duruşu olsun, ayağı olsun çok iyiydi.

-Cenk yerini kaybeder bu kafayla. ne direk koşusu var. ne hava topu var. ne de defansı rahatsız etme vardı. Aboubakar girdikten sonra epey fark yarattı. Uzun topları aldı, dağıttı. Fiziğini iyi kullandı. Defansı ciddi anlamda rahatsız etti ve bozdu. Bir Gomez değil ama tek forvet oynayacaksan Cenk oynamaz. Ben bugün keşke Ömer olsa dedim defalarca.

-Oğuzhan tamamen iyileştikten sonra Atiba/Gökhan'dan biri oynamalı.

Basar dedi ki...

Neler olur neler olmaz... Bir kere Kalede Fabri oynar, defansta Marcello Tosiç oynar.
Atiba-Inler ile takım bİliç takımı olur. Bu pozisyon ile Ozzy kaybolur. Cenk'ten tek forvet olmaz.. Bu kadrodan geçen yılın futbolu çıkmaz.

Iki not: Sayın yetkililer 10000 Kişiyi Batı (Numaralı) tribünden Ufacık bir Kapıdan çıkartıyorsunuz. Bir izdiham olsa Allah muhafaza!

Quaresma ile taraftar bu sene kopar. Hoca onu hamle oyuncusu olarak kullanırsa sanki herkes icin daha iyi olacak.

Unknown dedi ki...

45 dk çöpe atılmış bir derbi.! O nasıl bir kadro yaa! Benfica maçında denedin ne halt yemeğe derbide de deniyorsun be adam! Rakip anadolu takımı kıvamında.bir tempo yaptık dağıldılar.!hoca bu haltı 3.kez yerse kafamda ki soru işareti neonlu tabela kıvamına gelecek.yazık oldu doğru kurgu ve kadro ile perişan edeceğimiz rakip vardı..! 0-2 den 2-2 moral açısından iyi olsa da ligin babası apoletini paylaşmak zorunda kalıyoruz! Ah be hocaa!

Armagan dedi ki...

50 dk ezildik top tutamadık,15 dk dengeli gecti, son 25 dk etkili geldik sonunda.
Tek Cenk'le oynamak, Olcay'ın formsuzluğu,Oğuzhan'ın ilerde kayboluşu ve Q7'nin dağınıklığı nedeniyle ilk yarı kabus gibiydi. İnler'i suçlamıyorum çünkü o hocanın hatası ve bence kendisi11'de oynanamalı,özellikle zayıf takımlara karşı. Kendisine sonradan girip oyunu tutma görevi verilse daha uygun olacaktır, Necip'ten isteneni fazlasıyla kaliteli şekilde yapacaktır. İlla 10 numara yerli olacaksa Tolgay daha mantıklı olur.

Hocanın bileceği iş ama 2 puan kaybını kendisine yazıyorum.

Bu arada Cenk bu gidişle Olcay'ı kesecek benden demesi.

Fabriyle kale işi halloldu, şimdi sıra net 11 belirlemekte. En azından maçların zorluk derecesi ve oynayacağımız stile göre kafamızda 11ler oluşmalı artık.zaman dağıtımını yeterince iyi ayarlanmamış geliyor bana.Aras'ı vs unuttuk en basiti.Bu haftaiçi ve gelecek haftadaki kadrolar önemli.

YSY dedi ki...

Maçı staddan izledim. İnler bence çok kötüydü. Brumadan yediğimiz golde seyretmesini geçtim çok çok çok fazla pas hatası yapıyor. Sürekli ileriye top şişiriyor. İnce pas yok. Yani abi niye bu ısrar anlamıyorum. Atiba-oğuzhan önde talisca oynayacak. Bu kadar basit ya. Yani bu kadar da maç oynadık artık ay gibi ortaya çıkmış bir tespiti niye hala başka varyasyonlar deniyoruz. Nedir abi bu ısrar. Bunu oyna kaybet yine razıyım. Oğuzhanıda kaybediyoruz 10 numarada kucağa atarak, çocuğun çok kabahati yok. Milli takımda da denendi olmadı işte.

Kalecimiz artık belli olsun bu adam da fabridir. Şl veya lig her maç artık kim kaleye geçecekse belli olsun. Ayrıca forvetimiz de artık belli olsun o da aboubakar dır. Cenk tek başına etkisiz ve aboubakar kadar güçlü değil. Şu adama bir top gelmedi gelse devamı gelecek.

Bir not da tosic'e. Arkadaş helal olsun sana takımda tek adam gibi oynayan sendin. Risk aldığında bile acaip soğukkanlıydı. Tebrik ediyorum. Adam hakkını veriyor.

Gökhan gönül mü beck mi ? Ben gökhan gönülün pek bir katkısını göremedim şuan.

Barreto dedi ki...

Fabri, Caner, Tosic ve Abubakar fena değildi. Cenk'in tek santrfor oynayamayacagı, Oğuzhan ın 10 numara oynayamayacagı iyice ayyuka çıktı. Takım hala oturmadı, ne oynayacagina da karar vermiş değil. Teselli olarak en azından Fabri iyi sinyaller veriyor.

Basar dedi ki...

Bu sistemle hem Oğuzhan'ı hem de Tolgay'ı kaybediyoruz, yine quaresmanin ayağına Bakıyoruz.
Atiba-Oguzhana mecburuz. Bunun alternatifi de Inler-Oğuzhan. Bu kurguya Talisca eklenince defansif olarak zayıflıyorsan Taliscayi kanat forvet (sağ) oynatıp Tolgay'ı Sosa pozisyonuna çekmek lazım. Taliscanin arkasını da Beck ile bağlarsın.

Ileride de beğenmesende Aboubakar tek forvet oynar. En azından güçlü ve dağıtıyor. Sırtı donuk de oynayabiliyor. Yanına ya Cenk ya da Taliscayi ekleyerek gole donuk oluruz.

Bence kaleci ve defans sorunu çözülmüştür. CL dahil her maçta Tosiç çok iyi oynadı. Fabri de dün Sınıfı gecti. Bence taraftar tepkisi de küllenir, gayet iyi bir 2. Kalecimiz olur.

Basar dedi ki...

Bu arada dikkatinizi çekti mı bilmiyorum ama ikinci yarı Quaresma sacmaladiktan sonra 7-8 dakika Boşta olsa bile takım ona pas vermedi. Taraftar da kaçırdığı golden öte maçta yaptıgı laubali hareketlere tepki gösterdi. Olcay da Q7de bu kadar kotuyken kesik yemiyorlarsa yanmışız

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Dün en net gördüğüm şey: Aboubakar rakip stoperleri rahatsız eden, kalıplı ve güçlü bir adam. Cenk'e göre daha iyi top saklıyor. Mutlaka ilk 11 başlamalı, gol atmaya başlayınca iyice kendini bulacaktır. Dün son dakikada Quaresma denen bencil sirk topçusu topu verseydi golü atacaktı zaten. Cenk de geçen seneki kenardan gelen forvet rolüne bürünmeli.

Yorum Gönder

Ara