.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Eylül 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 2 Galatasaray


Goller: Marcelo Guedes (73'), Cenk Tosun (78')
En iyi üç: Caner Erkin, Dusko Tosic, Marcelo Guedes
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup

Karne:

Şenol Güneş4.3
Beşiktaş5.4
Galatasaray6.1
Ali Palabıyık4.5


Fabricio Agosto7.1
Dusko Tosic7.1
Marcelo Guedes7.0
Caner Erkin7.3
Gökhan Gönül5.1
Atiba Hutchinson6.4
Gökhan İnler5.6
Oğuzhan Özyakup (46')4.2
Olcay Şahan (46')3.7
Ricardo Quaresma3.6
Cenk Tosun (85')5.8


Anderson Talisca (46')6.7
Vincent Aboubakar (46')6.2
Adriano Correia (85')5.7


Takım Ortalaması5.8

Anket: 128 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

50 Yorum:

planck dedi ki...

maçın en çok istiyen adamı canerdi, ittirdi resmen takımı ve fizik olarak da 90dk ayakta kaldı. helal olsun. stoperler fena değildi, talisca ve atiba ortalamalarını oynadılar, fabri de yapabileceğini yaptı. gerisi kötü.

maçın geneli benfica maçının fotokopisi gibi geçti. ilk yarı ozzy var ama uzun top oynanmaya çalışıp başarılı olunamıyor, hücum anlamında sıfırken ekstra gol yeniyor. ikinci yarı ozzy çıkıyor, takım kısa pasa dönüyor, ipleri elimize alıp araya sıkıştırıyoruz.

ben hala iddialıyım ki atiba inler yanyana oynarlar. fakat herkesin dediği gibi sahada gördüğümüz şey başka birşey olur. bunların yanyana oynayacakları zamanki hücum şablonları takımın repertuarında yok şu an, çalışılıyor olabilir ama henüz oturmamış. bu şablonlar gerekli oyuncular tarafından ezberlenirse çok kolay pozisyona girebiliriz. hoca da bu yüzden diretiyor olabilir. mesela dk 4-5 gibi set hücumunda pas yapıyorken ortasahanın sağ taraflarında inler sola q7ye çok güzel bir uzun pas attı. caner anında bindirdi. q7de zamanında canerin önüne bıraktı. 3 pas ve 5 saniyede çizgiye iniverdik fakat ne ozzy ne cenk kendilerini boşa çıkartabildiler ne de olcay uyanıp cezasahasında yerini alabildi. ama olsundu q7nin maçın hemen başında pas vermesi gereken yerde pas verebilmesi bunun çalışılmış olduğuna işaretti. fakat sonra dandik bir gol yiyince takım bocaladı inler kötü günündeydi ozzy çok kolay pas hataları yaptı zaten atiba inler alan paylaşımları sıkıntılı falan falan.

ikinci yarı atiba benfica maçındaki gibi 8 numaraya geçti, inler 6 numara oldu ve atibanın kısa paslarla oyun kurmasını seyrettik daha çok. geçen seneki ozzy gibi cezasahası civarında da dolaştı pozisyona da girdi. kısa pasın avantajlarından biri pas hatasında hemen basıp geri alabiliyosun, uzun pas yerini bulmaz ribantu da alamazsan oyun başka bir yerden kuruluyor. kısa pasa geçince rakibi boğması daha kolay oldu, onlar da zaten çekildiler. baskıyla da golleri bulduk.

beni benfica maçı ve bu maçta en şaşırtan şey atiba ve inlerin topsuz oyunda alan paylaşımı yapamamaları ve inlerin defansif sorumluluklarını savsaklaması. bu kadar kaliteli ve tecrübeli oyuncuların özellikle inlerin böyle çuvallaması üzücü.

ilk gol q7nin kornerinden geldi, 3. golü de atsa kendine bu sezonluk krediyi sağlardı :)

cenk ve ebubekirin kendilerini hemen bırakmaları ve şınayderin sarı gördüğü pozisyonda olcayın bacağının kopmasına karşılık gelebilecek tepkisi hoş olmayan şeylerdi. hakem bir gs derbisine nazaran baya iyi maç yönetti.

neyse. bu maç hocaya yazar, orası kesin. geçen sene milleti tokatlarken maç sonraları istediklerimizin bazılarını yaptık bazılarını yapamadık daha çok çalışıp eksiklikleri kapayacaz derdi. şimdi ikinci yarı istediklerimizi yaptık bir sonraki maça bakacağız diyor. bir değişme seziyorum ben ve çok da hoşuma gitmiyor. ama bu sezonluk kredisi benim için tartışılmaz. ligin tartışmasız en iyi oynayan takımı etiketinin layığını tekrar yerine getirebilirsek zaten kapısında yatalım ki gitmesin. zira ortalık kaliteli td kaynamıyor.

sports guy dedi ki...

1- bu takimin forveti agir sicana kadar aboubakar

2- quaresma en azindan simdilik yalan.

3- ozzy 10 degil.


Macin ozeti bu. Kalanini yogurun siz, ben daha yorum yapmam.

Unknown dedi ki...

Takımın yarısı sakat olduğu halde Vodafone Arena'da maçın büyük bölümünde Beşiktaş'tan daha üstün oynadık. Fırsat varken farkı 3'e 4'e çıkarıp öldürücü vuruşu yapamadık; dakikalar ilerledikçe oyundan düşeceğimizi ve kazanamayacağımızı hissettim açıkçası. İkinci yarı pek net pozisyon da vermiyorken savunmamızın artık klasikleşmiş bomba hataları art arda geldi. Elimizdeki maçı zorla verip ölü Beşiktaş'ı canlandırdık. Eksikler dolayısıyla yedek kulübesinin zayıflığı da oyunu tutmamızı zorlaştırdı tabi ki. Bu arada Cenk Tosun'un Burak Yılmaz'ı aratmayan kendini yere atma sahtekarlıklarını unutmamak lazım. Kısacası yazık oldu ama Serdar Aziz,Cavanda,De Jong,Podolski,Sigþórsson'un takıma girmesiyle daha da iyi olacağımızı ve Beşiktaş'ın fikstür yoğunluğuyla beraber şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyorum. Galatasaray is coming, rövanşta görüşmek üzere ahali

can dedi ki...

Herkes hosnutsuzluklarini hocaya ya da belli futbolculara yukleyecektir, herkesin hakli noktalari da vardir. Ama ben memnuniyetsizligimi sadece ve sadece yonetime yaziyorum. Kaybedilen anahtar futbolcularin yerinin doldurulamamasi, cok gec yapilan transferler, ve her seyden onemlisi hatali kadro muhendisligi Gunes'in de futbolcularin da altini oyuyor.

Gunes gecen sene makine gibi isleyen bir sistem yaratmisti ama hatali kadro muhendisligi bu makineyi bozdu. Bu bozuklugun en iyi ornekleri de sezon basi oylamasinda yanlis transfer oyu verdigim Talisca ve Inler. Sosa'nin Atiba-Oguzhan ikilisinin defansif-ofansif dengesi icin ne kadar onemli oldugunu ben daha yeni anliyorum. Simdi Talisca ve Inler'den birini Oguzhan-Atiba ikilisiyle birlestirmeye kalktiginda bir turlu istenilen sonucu alamiyorsun.

Not: Inler inanilmaz kotuydu bugun, kendisini uzun sure toplu alanda hic gormedikten sonra 10 dakika maci birakip sirf onu izledim. Yaptigi her sey yanlisti. Gecen hafta kendisini burda savunduktan sonra mahcup etti beni. Umarim bir dahaki maca toparlar.

BJK4EVER dedi ki...

@can

Atiba-Oguzhan-Talisca uclusunun istenilen sonucunu vermeyecegini nereden biliyorsun? Denedik mi? Oguzhan'in 10'da olmadigini, Inler-Atiba ikilisinin birbirini bozdugunu defalarca gormusken hala bunu denemek gerizekaliliktir.

Sezon basindaki Super Kupa maci, Benfica deplasmani ve bu mac. 3 macta da mactan evvelki kadro degisikligi elestirilmis ve ne hikmetse bu 3 macta da puan kaybettik. Ve dogru duzene gectikten sonra cok daha iyi oynadik.

Bir antrenorun bu kadar yanlis oyuncu tercihleri yapmaya hakki yok.

Tolga tercihi elestirildi, son 2-3 hafta Fabri oynayinca net daha iyi kaleci oldugu ortaya cikti. Tolga dangalagi yuzunden giden maclar ne olacak? Senol Gunes'in hanesine yazilir.

Inler-Atiba ve Olcay tercihleri de hatali. Oguzhan-Atiba skoru mutlak koruman gereken maclar disinda her zaman bu takimin 2'lisidir. Bu hatadan vazgecmeli.

Olcay zorluk seviyesi yuksek maclari kaldiramiyor. Anadolu takimlarina karsi faydali, ama rakiplerin kalitesi yukseldikce ve rakipler basit top kayiplari/pozisyon hatalari yapmayinca Olcay sahada sifir. Artik yerini uzak forvette Cenk veya Omer'e birakmali, olmadi Adriano da olur.

Artik Senol Gunes bazi hatalarindan vazgecmeli. Eger vazgecmeyip o lanet olasi laz inadi devam ederse devre arasi gonderilsin. Bilic gitti eksilmedik, bu adam gidince de eksilmeyiz. Bu kadar tas gibi bir kadroyu bu kadar ezik ve kotu yonetmeye hakki yok.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'in hatali 11'i sayesinde 1 puani aldi GS. O captaki bir takim icin buyuk bir basari, ki hocalari ve yonetim de ayni seyi soyledi zaten.

Berbat oyuncu tercihleriyle basladik maalesef ve ikinci yarida nispeten dogru bir duzene gecince GS'nin sahada esamesi okunmadi ve sahadan sildik, oyunu cevirdik. Hatta Muslera'nin orasina burasina carpip direkten donen top gol olsaydi o erken golle galibiyeti alirdik, ama o gol olmayinca diger goller gecikti maalesef. Buna ragmen Cenk ve Quaresma ile karsi karsiya kaldik, girmedi.

Kacan 2 puan tamamen Senol Gunes'e yazilir. Antrenorler niye bu kadar inatci oluyor bilmiyorum, ama herkesin gordugu seyleri goremiyorsa ve kararlarini degistirmeyecekse devre arasinda siktirsin gitsin. Rakiplerle aramizda bu kadar fark varken sacma sapan tercihleriyle takimi baltaliyor resmen.

1 Bu takimin kalecisi Fabri, Tolga degil (50 mac sonra anladi sukur)
2 G.Inler Atiba yoksa oynar, skoru korumamiz gerekirse oyuna girer, onun disinda ligdeki tum maclarda Oguzhan-Atiba oynar
3 Oguzhan 10 numara oynayamiyor iste, inat etme
4 Talisca gozu kapali oynar, kalite ve yetenek olarak siradisi bir oyuncu
5 Olcay formsuz ve zorluk derecesi yuksek maclari kaldiramiyor, yerini Adriano veya Cenk'e birakmali artik
6 Aboubakar berbat transfer, berbat oyuncu, ama oynatip alabilecegimiz faydayi alacagiz mecburen
7 Tosic-Marcelo dogru ikili, artik bozulmamali


------------------Fabri------------------

G.Gonul---Marcelo------Tosic--------Caner

----------Oguzhan-----Atiba-------------

Quaresma---------Talisca-------------Cenk

-----------------Aboubakar----------------

Dogru kadro bu iste. Bunu idrak etmek bu kadar zor mu?

YSY dedi ki...

Atiba-inler oynarken defansif anlamda daha iyi olmamız lazım ama oda yok.

Hocada oyuncuya sonuna kadar güvenmek diye bir özellik var. Aynı inadı tolgayı kalede tutmakla yapmıştı. Kafasında ne var ne yapmak istiyor kimse çözebilmiş değil, belkide sadece rotasyon ama ben sırf bu güven mevzusundan ötürü sonuna kadar atiba-inler denemeye devam edeceğini düşünüyorum. Nere ne zaman büyük toslarız yada bir sakatlık olur o zaman belki değişir. Yoksa armut gibi ortada olan bir durumda ısrar etmenin bir anlamını göremiyorum hocanında bunu görmemesine imkan ihtimal yok.

YSY dedi ki...

Şunu ekleyeyim, bunun işlemediğinide görüp talisca aboubakar değişikliğini yapanda kendisi. Bana kalırsa oğuzhanı kaybetmek istemiyor ama sistemde ona yer veremiyor ama sanırım yine ısrarla atiba-inler i bozmayıp önlerine talisca yı koyacaktır. İlk deneyeceği şey bence bu olacak, oğzuhanı yedeğe çekecektir. Benim tahminim bu yönde.

QuaresmA dedi ki...

Ben Abubakar'ın topçu olmadığına kanaat getirdim. O girdikten sonra beraberliği getirmiş olmamız, onun sayesinde değil ona rağmen oldu. Hatta yerinde Gomez olsa kazanırdık muhtemelen. Mesela Q7'nin yerden yaptığı ortayı izleyeceğine kayarak gol vuruşu denemeliydi. Yetişir veya yetişmez. O pozisyon bile Abu'da futbol temellerinin olmadığının göstergelerinden biri. Bana Abu 10 golü zor görür gibi geliyor. En olumlu özelliği rakip defansları epey hırpalıyor olması. Az kalsın Muslera'yı sakatlıyordu mesela ama yaptığı hırpalamalar oyun kuralları dahilinde değil genelde.

Bu maçta hala Q7 eleştirenler ya yetenekli futbolcu düşmanı aşırı romantik Olcaysporlu'dur ya da artık kriket izleme zamanı gelmiştir.

İnler - Atiba ikilisini biraz erken gömüyoruz diye düşünüyorum. Daha birlikte oynadıkları 3. maç oldu. Kağıt üstünde o ikisi çok sağlam, sadece önlerine Talisca gerekiyor. Gökhan farklı bir seviyenin topçusu. Şenol Güneş gibi yeni gelen topçuyu minimum 5 hafta yedek bırakan hoca bile gelir gelmez formayı verdi çünkü belli ki o seviye farkını antrenmanda gördü. Biraz daha sabırlı olursak sonuç alınabileceğini düşünüyorum.

alper dedi ki...

1-Caner ve İnler varsa sahada Oğuzhan anlamsızlaşıyor.

2-Caner Ve İnler varsa sahada İleride Cenk-Abou-Şişmanoğlu üçlüsünden ikisi mutlaka oynamalı.

3-Caner Ve inler varsa sahada E.Yanal FB si gibi orta alanı pas geçip ileri doldurup önde baskıyla gol atmaktan başka şansımız yok.Onun için de 2.madde gerekli.

4-Ya da ezbere alınmış,pratikleşmiş oyuna devam edip Atiba-Oğuzhan yapmalı önlerine Talisca'yı koymalıyız.

5-Atiba-İnler oynayacaksak Atiba-Veli'nin ve Biliç'in suçu neydi.İnler ayarımızı bozdu.

6-Adriano pas oyunu ve geçen yıl ki hücum düzeninin devamı için kazanılmalı kullanılmalı.

7-Atiba-Oğuzhan.Önlerinde Talisca.İleri üçlünün solunda Adriano sağında Şişmanoğlu veya Cenk .En önde AbouBekir.Bu takımın oyunu budur.

alper dedi ki...

Beck kesinlikle G.Gönül'den daha iyi ayrıca.

Yorumları okudum genelde herkes aynı şeyleri yazmış söylemiş.Demek ki kadronun gerektirdikleri hakkında herkes fikir birliğine varmış.Ş.Güneş'ta umarım görür bunu en yakın zamanda.

C.Tosun.= B.Yılmaz gibi her topta yalandan yere atlama.BJK topçususun sen..Dikkat...

Bruma= Ulan o.çocuğu o golden sonra BJK tribünlerine gtmek ne...GS ye gelen yerli yabancı her topçuya kansızlığın,piçliğin,şerefsizliğin dersini veren biri var kesin eminim artık.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma,

Oguzhan kenara atilacak bir oyuncu degil. Gecen sene ofansif, ayaga pas yapan, zevk veren bir takim yaratmisken Inler'i takima koyup kaos/ittirme futbolu oynamak akil kari degil. Atiba-Oguzhan bu takimi yukari tasidi; cope atamazsin. Inler iyi transfer, ama kadro yapisina uymuyorsa alternatif olur.

Aboubakar konusunda haklisin. Hatta o kacirdigi golu izleyip ardindan Gomez'in gecen sene Eskisehir deplasmaninda attigi gole bakmakta fayda var. Aradaki fark bariz. Hatta o pozisyonun hemen devaminda tac oldu ve Caner taci Aboubakar'a hizli bir sekilde atti. Bir hucum oyuncusunun rahatlikla yakalayabilecegi bir toptu, ama adamin vucudu bildigin gitmedi.

Gecen sene Gomez gibi bir oyuncu izledikten sonra bu sene Nobre-Almeida karisimi bir adama mahkum olmak uzucu.

temel reis dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

@ysy

Bende aynı şeyi düşünüyordum mantık olarak İnler-Atiba'lı bir takım Veli-Atiba kadar defansif açıdan verimli olmalıydı ama İnler düşündüğümüz tipte bir oyuncu değil . Daha çok Pirlo'yu andıran bir oyun yapısı var. İleri doğru Çok fazla direkt top oynadığı için pas yüzdesi %82 civarında ve 4 merkez orta saha içerisindeki en düşük orana sahip .

Ayriyetten çok bariz bir şekilde hem Atiba hem Gökhan fizik olarak iyi durumda değiller , Atiba'nın koşu mesafeleri geçen seneye göre ibretlik bir düşüş yaşıyor .

Bununla birlikte ısı haritaları birbirlerinin karbon kopyası gibi . Çok dar bir alanda oynuyorlar . İşler raydan çıktığında ceza sahasını zorlamaya başlıyorlar . Aynı mevzu beraber oynadıkları 3 maçta da oldu . Akhisar maçında golü erken bulduğumuz için sorun olmadı .

Tolga Ciğerci'nin sezon top kapma ortalaması 8'ken , İki oyuncunun beraber oynadıkları 2 maçta toplam kaptıkları top sayısı 6 .

Yani şu anda ya uyumsuzluk yada doku uyuşmazlığı tandanslı bir verimsizlik söz konusu . Bu arkadaşların beraber oynamasını istiyorsan yapılacak iş Fenerbahçe'nin mecburiyetten oynadığı , orta sahayı bypass eden , direkt ileri vurulup oyunu rakip yarı sahaya yıkan tarzına dönmek . Bu da elimizde bunca adam varken orta sahanın olabilecek en verimsiz kullanımı olur.

Talisca gerçekten çok zor oyuncu . Quaresma ile aynı anda sahada olmaları imkansız . Günümüz futbolunda böyle bir lüks yok. Aynı anda iki tane defans ile yakından uzaktan alakası olmayan 2 adamı hiç bir takım kaldırmaz .

Hocanın çözmesi gereken çok mevzu var ve iyi sinyaller vermiyor maalesef .

Hidayet dedi ki...

g. inler'i ben beğeniyorum ,evet pas hataları iki maçtır fazlalaştı, fakat, daha iyi olacağını düşünüyorum

oğuzhan 'ın ise bu kadar da kaybolmaya hakkı yok kardeşim, tamam, yerini yadırgadın , oyun senin istediğin gibi oynanmıyor, ama bi bas kardeş, bi top kap, bi caner'in gözsterdiği azmi hırsı bi göster, kötü press de yapamazsın ya, milli takım dahil, niye böyle siliniyorsun, tamam, yüzde yüz oynama da yetmiş oyna o mevkide

ayrıca oguzhan istese de beşiktaşın artık hücumda insiyatif alacak bekleri var, caner de sürekli uzun , direk oynuyor, talisca da sosa gibi al-ver ci değil , ss gibi oynuyor, böyle olunca , atiba'nın yanında oynasa da o alışılagelmiş pas trafiğini kuramaz-yönetemez, tamam g.inler'in eksiklerini gördük, peki oğuzhan, fizik olarak tamam mı yani, asla, öyle olsa , o bölgede oğuzhan'ın daha iyi olduğuna inansa hoca, inler'i çıkarır, oğuzhan'ı asıl mevkisine çeker, fakat bizde adamın fan'ları oluşmuş , "ozzy varsa onu yazarsın" , "olcay varsa o oynar" niye kardeş ?

, bu takımın asıl kımılı, asıl balonu, olcay denen adamdır, laz inadı asıl ona karşı var , ilk 11 'de başlar 45 de çıkar, sadece ilk yarı oynadığı için kimse defolarını konuşmaz, pas tercihinde hata yapmaz, çünkü kaybolur oyunda, dünkü hakeme yaptığı çirkeflikleri , bacağı kopmuşcasına yerde kıvranmaları utanç verici, tez vakitte gider de kurtuşuruz bu adamdan, hocam laz inadı nı bırak , sürekli 45 de çıkaracağın adamı yedek oturt, biraz da aras, kerim görelim, daha kötüsü yok, inan...

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Bunu görebilmek marifet değil ama maç öncesi yazdığım şeyi şuraya kopyalayım;

"Maça şu muhtemel onbir ile çıkmak, ilk yarının çöp olması demek. Bir de gol yersek seyreyle cümbüşü. İkinci yarı gol gelmedikçe stres ve baskı artar, o arada da rakip ikinci golü bulabilir. Ya da bir şekilde beraberlik golünü atarız ama ikinciye zaman ve enerji kalır mı emin değilim."

Şenol Güneş'e ilk defa kızdım, sinir oldum diyebilirim. Belki de rahat alınacak bir maç nerelere geldi...

Fabri konusunda emin konuşuyorsunuz fakat ben haftaiçi kalede Tolga'nın olacağını düşünüyorum. Ayrıca birisi Cenk'i uyarsın. Ben ekran başında utandım.

Maçı izlediğim yerdeki gürültüden dolayı tribünlerin sesini net duyamadım ama ona rağmen dün berbat bir tribün olduğunu anladım. Birçok kez rakip taraftarın tezahüratlarını duydum. Alın ıslığınızı başınıza çalın. Tribünden anlamayan tipler stada doluştu, efsane Beşiktaş tribünü hikaye oldu. Acil müdahale şart.

temel reis dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sadrazam dedi ki...

Șampiyon takımın hocasını " gerizekalı, ezik" kelimeleriyle eleștirip, sonucunda " siktirsin gitsin demek" net trollüktür. Haddini așan eleștirinin tam karșılığı budur.
Bir çok tercihi bana da doğru gelmiyor, hatta bazen inat ettiğini düșündüğümde oluyor. Ama trollüğün lüzumu yok. Gerizekalı diye eleștirdiğin adamın senin güttüğün keçi kadar çoban sikmișliği var.
Bende ozinin 10 numara oynayamayacağı görüșündeyim. Ancak saha içerisinde bu kadar kaybolmaya da hakkı yok. Hedefleri olan bir 8 numaranın gerektiğinde 6, gerektiğinde 10,gerektiğinde kanat forvet oynayabilmesi lazım. Belki aynı katkıyı veremiyebilir ama dün akșamki ozi gibi varlı yokluğu bir olmamalı. Benzer șeyler olcay için de geçerli. Oyun sana gelmiyorsa, senin oyuna gitmen, ayak uydurman lazım.
Aboubakar ı dün akșam beğenenler neden beğendiklerini de yazabilir mi? Zira ben kafası kesik tavuk gibi sağa sola koșmasından bașka bir numarasını göremedim. Hatta 2_2 sonrası bir pozisyonda caner ceza sahası içindeki abu ya taçdan bir top attı, düzgün kontrol etse karșı karșıya kalacak. Bașka bir pozisyon kotradan q7 sağdan kaleye paralel bir top kesti, abu ön direk yerine stoperlerlerin yanında arka direğe koștu. Doğru yere koșsa tek vurușla içeri sokacak.bence Son pozisyon da da yanlıș koșu yaptı.
Son olarak tosic daha ne yapsın.

YSY dedi ki...

Tribünle ilgili şunu söyleyebilirim; değişim olacağı belliydi. Yani yeni stad yeni oturma düzeniyle beraber herkeste olan değişim bizde de olacaktı. Dünyanın her yerinde kale arkası tribünler ateşleyicidir ama bizde hala bu iş yan kapalılardan bekleniyor ama maalesef artık oraları lüks tribünler. Şimdi bana kızmayın ama maalesef endüstriyel futbol mu dersiniz zamanın gereği mi dersiniz bu iş mecburen buna döndü. Takımın gelirini arttırması için pahalı bilet satması şart yoksa beklediğiniz transferleri unutun. Klüpte buna benzer açıklama yaptı. Karaborsada 300 liralık bilete 900 verip maça gelenler varsa o parayı klübe verin dediler. Bana bu dediklerimden dolayı kızmayın sadece realiteyi olanı yazdım.

Birde dün için tüm stad bilenmiş hazır beklerken pat diye 2-0 geriye düştük birde hiç.iç açıcı bir oyun olmayarak o yüzden tribünlerin donukluğunu normal görmek lazım.

Emrah dedi ki...

Maçı stattan izledim. Erken gelen saçma gol tribünlerin tüm coşkusunu aldı. Bir de üstüne ikinci gol gelince tribünler çok sessiz kaldı. Marcelo'nun golünden sonra ise maç bitene kadar müthiş tribün desteği oldu.

Herkesin hemfikir olduğu konu Atiba ve İnler'in beraber oynaması durumunda verimsizlik olduğu. Futbolda 2+2 4 etmiyor genelde. İki tane defansif orta saha koyunca daha iyi defans yapamıyorsun. "Bu büyük maç, her zaman oynadığım oyunu oynamayayım, daha dikkatli olayım" dediğinde her zamanki oyununu oynasan rahat yenebileceğin takımlar karşısında kötü sonuç alabiliyorsun. Benfica maçının ilk yarısında da bu maçın ilk yarısında da net şekilde görüldü ki Atiba-İnler yanyana, Oğuzhan önde olunca kesinlikle olmuyor. İnşallah 3. kez denenmez. Atiba ile başlayıp İnler'i 30-35 dakika oyuna almak daha mantıklı görünüyor. Hem ikisi de yaşlı. Dakika paylaşımı onları da rahatlatır.

Aboubakar oyuna girince ileride iyi top tuttu. Fizik/kondüsyon olarak toparlamış gibi. Öyle veya böyle 5 maçta 5 gol atmış Cenk Tosun'u kesmesine gönlüm razı gelmiyor ama 60-30 veya 55-35 dakika şeklinde süre paylaşmaları iyi olacak gibi.

Hoca denemeden anlayamayacağımız kombinasyonlar var. Atiba-Oğuzhan önünde Talisca en çok umut vadedeni. İnler-Oğuzhan önünde Talisca da denenmeli. Benim bulunduğum tarafta tribünden en çok tepki çeken Quaresma oldu. Maç boyu bir olumlu hareketi yoktu. Son saniyede o pozisyona giriyorsan atacaksın arkadaş. Bomboşken topu sağa çekerek sürmesi bile mallık. Benfica maçında ve GS maçında karşı karşıya kaçırdıklarından en az birini Ömer Şişmanoğlu atardı diye düşünüyorum.
Şu kadroyu bir görmek isterim:
Fabri
Beck/G.Gönül Marcelo Tosiç Caner
Oğuzhan Atiba
Ömer Talisca Adriano
Aboubakar

yilmaz dedi ki...

bu takıma her sene en fazla 2 transfer lazım. fazlası taraftarın da hocasının da şakülünü kaydırıyor

vakti zamanında delgado, yapılan transferler sonrası kendisine ancak önliberoda yer bulabilmiş, bi maçın ilk yarısında 6 top kazanmış olmasına rağmen yeni transferler yüzünden gözü dönmüş taraftarın ıslıklarıyla gözyaşları içinde oyundan çıkmış ve katarın yolunu tutmuştu. bu sene sıra olcay ve ozziye geldi.

olcay aşırı formsuz ve formsuzluğu çenesine vurmuş vaziyette. Sürekli bir kavga halinde. Ama hepimizin bildiği gibi, Olcay'ı pas oyunundan çıkartıp tipik bir kanat oyuncusu muamelesi yaparsanız alacağınız sonuç bu olur. Adamın yetenekleri bu kadar.

Bence gereksiz bir kadro şişkinliği yapıldı. Atiba'nın yanında ozzie varsa, atibanın yedeği alınır. Tolgay da var kadroda. atiba ozzie talisca tolgay necip artı bir yedekle eski oyun planı devam edecekken, biz inler gibi yedek kalması pek mümkün olmayan bir adamı getirdik geçen seneki takımın beyninin yerine koyduk. Şimdi hem ozzie'ye hem taliscaya yer arıyoruz. Madem inler'e bu kadar güveniliyor, pekala atiba'nın yerine kullanılabilir.

Aboubakar konusunda ben çok ön yargılı değilim ama belli ki hoca ikna olmamış. Çok maliyetli bir transfer. İki maçtır son 10 dakikada oynuyordu, bu maçta 45dk oynadı. Bu oyuncu da takıma monte edilemedi. Bu kadro şişkinliği içinde daha sıra kerim'e aras'a gelemedi. Kerim geçen seneki gs maçını çözen adamdı ve kazandırdığı en az 3-4 maç vardı geçen sene.

yanisi, fabri adriano tosic marcelo gönül ozzie atiba/inler olcay talisca q7/ömer cenk ile geçen sezonun oyun planı upgrade edilmiş olacakken hoca yeni fantaziler peşinde koşuyor. Şu maçın ilk yarısı, samet hoca'nın bursa deplasmanında oynadığı oyundan farkı yoktu, hoca sağolsun zaman makinesiyle bizi 4 yıl öncesine gönderdi. Bu maçta en kötü puanım şenol hocaya.

YSY dedi ki...

Takıma monte edemedik derken ligin başlamasına 10 gün kala 3 transfer gelirse monte edemezsin tabi. Belkide yönetim fazlaca şenol hocanın sınırlarını zorluyor.

Atiba yedeği inler
Oğuzhan yedeği tolgay
Talisca yedeği yok

Hal böyle olunca talisca yı mecburen mi oturtturuyor. Bilemedim valla.

Acaba 4-1-4-1 oynayabilir miyiz ?

En geride atiba önde inler-ozzy. Talisca yine yedek

alper dedi ki...

Galatasaray'ın, Beşiktaş-Galatasaray maçında zaman geçirdiği süre toplam 13 dakika.(Lig tv)

Dün akşam GS Taraftarlarına ayrılan tuvaletlerdeki priz ve aydınlatma tesisatından 1300 m kablo çalınmış.Götlerine sokacaklar sanırım.

yilmaz dedi ki...

@ysy ligin 5. Maçını oynadık, eylül bitiyor bence süre yeterli. Ben adamlar uçsun demiyorum adamlar yerini bilmiyor

alper dedi ki...

Kazanılan ikili mücaede..
C.Tosun=2
E.Derdiyok=9
Olcay=1
Y.Öztekin=7

Rakip yarı sahada pas isabeti..
Quaresma=%47
Bruma=%71

Kısa pas...
Quresma=16
Bruma=31

Uzun pas..
G.İnler=14
Ciğerci=2

Kazanılan ikili mücadele..
G.İnler=5
Ciğerci=7

alper dedi ki...

İsabetli pas..
BJK=357
GS=129

Toplam Orta/İsabetli orta..
BJK=29/10
GS=9/3

Toplam şut/isabetli şut..
BJK=17/7
GS=8/3

alper dedi ki...

ATİBA-CİĞERCİ

oynadığı dakika= 270-360
isabetli pas= 186-367
top kapma= 1- 20
kazanılan ikili mücadele= 14-39

Atiba'nın dengesi bozulmuş,kimyası şaşmış.

alper dedi ki...

Buraya koyamadım ama Oğuzhan dün 17 kez topla buluşmuş.1'i rakip ceza sahası içinde.6 sı sol çizgiye yakın 9'u sağ çizgiye yakın noktalarda.Orta yuvarlak içinde sadece 1 kez topla buluşmuş.Görsele göre 10 numara değil 8 numara gibi oynamış.Demek ki sorun Oğuzhan'ın mental ve fiziksel yetersizliğinde.

hayalet dedi ki...

Aras ve Kerim'e noldu acaba merak ediyorum. Dün hiçbir şey yapamayan olcay ile sezon bitmez. Acilen rotasyona sokmamız gerek.

beagle dedi ki...

442 ye donulmeden once yan ortalarda %0 ile bulusuyorduk. Ilk yarinin sonlarinda Cenkin iskalayip topugu ve eliyle yok ettigi bulusmayi saymazsan butun yari 0 a en az 4 5 kere adam sarkitmisken durumumuz buydu.
Senol hoca falan diyoruz da Bu ilk yaridaki hepimizin gelecegini gördüğü oyun, bir sirkette Genel Mudurun Finans mudurlugune ilkokul bebesi koymasi seviyesinde bir hatali kurgu.
Yeter amk. Tolga israri, tolgayi silme, boykoya tavir, oguzhani 10da harcama, toreyi kesip qimili oynatma, Ömer sismana iyi oynadığı mactan sonra tarihi haksizlik... Listesi kabardi gidiyir. Patates ettigi Arasin Taliscayi yedekleyebilecek yetenekleri ve Ajax altyapisi oldugunu da unutmayalim.

Basar dedi ki...

Ya arkadaş Anlamsız Anlamsız Cümleler yazma Allah aşkına! Adam bildigin kendine oynuyor. Takıma yarardan cok zararı var. Bu kadar yetenekli olsa son dakika golünü yazardı. Ondan 7-8 dakika önce basıp kaleye giderdi. Olcay da rezaletti, çok kötü oynadı. Bu performansla da oynamasın. Şimdi bana ne diyeceksin? Kerimsporlu mu? Gözünü seveyim kimse onun bunun fanı degil, Besiktas seyircisi.

Basar dedi ki...

Tam Önümde oldugu için net gordum, bir ara solda Boşa kaçmasına rağmen 7-8 dakika takım arkadaşları pas atmadı quaresmaya! Gol gelmese huzursuzluk ayyuka çıkardı.

Basar dedi ki...

Ben şunu da dusunuyorum. Takım top oynadığında Quaresma zararlısı da olabileceğinin en fazlası takım oyuncusu oluyor. Takım Biliç takimina Döndüğünde insiyatif alma ayağıyla sacmalamaya sariyor.

Hem tiribünde hem de burada gözlediğim şey Şenol Hocaya homurdanma basladi. Yonetim çok profesyonelce isin icinden sıyrıldı. Sadece Gomez veya Sosa'dan biri kalsaydı (hatta Töre) takım daha farklı oynuyor olurdu. Hadi Gomez gitti yerine Eren veya Eto olsaydı onlar bile fark yaratırdı. Hoca evet inatçı (I.Mansız, Tolga) ama eleştirinin de bokunu çıkartmamak lazım. Toplama takım ile 6 maçta nağmağlup, ligde kafada CL'de 1. Takım deplasmanından puan. Bu hoca da "devre arası siktirip gidecekse" ölmüşüz ağlayanımız yok!

can dedi ki...

Gorunen o ki Besiktas taraftarina rahat batiyor. Senol Gunes'in tercihlerinden memnun olmamak baska bir sey ama kucumser ifadelerle, kufurlerle saydirmalar, hocanin devre arasinda kovulmasini istemeler... Herhalde aklinizda sahane hoca adaylari var!

Hele bir de Gunes'i, dogruyu "50 mac" sonra gordugunu soyleyerek elestirerek, Malaga gibi bir takimda bile 1 dakika forma yuzu gormeyen Boyko'ya guzelleme yapmak var ki, tadindan yenmez.

EC dedi ki...

Takim in direnc gostermesi, Tribun ateslemesi ile yorulmus GS ye Muslera ya ragmen 2 gol atmasi basari.
2-3 tane Kule ( Talisca, Marceloa, Atiba ) varken korner ve frikikleri heba etmek de beyinsizlik. gol Quaresma nin kornerinden geldi ama cok daha fazlasini da heba etti Quaresma..

Emrah iyi demis..

Quaresma bence doygun ve biraz 18 disi kalip futbolu tekrar ozlemesi saglanmali. adam ligde Sampiyon, Avrupa da Sampiyon su siralar daglari ben yarattim havasinda..

onun kanadinda Adriano ve Omer in degerlendirilmesi gerektigi kanaatindeyim..

Aboubakar a son dk icinde pas atsa, gol atma sansimiz daha fazla olurdu, bencillik yapti.

Hoca yanlis kadro ile cikti tamam ama, Oguzhan ve Olcay in da daha fazla varlik gostermesi gerekiyordu.. belli ki antremanlarda gosteriyorlar ki ilk 11 de yer buluyorlar.

GS de geleneksel ballidir, ilk golleri ve Atiba nin sutunda, muslera nin ayagina ve direge vuran sut onlari mgalubiyetten kurtardi.

Cenk tek basina ne yaptigini bilemez halde yanina birisini istiyor.
Atiba ve Gokhan inler birbirlerini bozuyorlar. onlari biraz ayirmak lazim saha icinde.
Tosic en disiplinli olanimiz.. Caner deki hirs ve kazanma azmi maalesef ne Oguzhan da ne de Olcay da vardi.

Kale de bundan sonra Fabri nin..

hoca nin tum turkiye nin tanidigi oguzhan olcay quaresma cenk yerine, GSarayi ( YatanSaray da denilebilir ) Aboubakar, Adriano, Talisca, Aras vb ile cikmayip onlara supriz hazirlamadan ekmeklerine yag surmesi, bence hatasi.

Barcelona li Adriano bence cok daha fayda saglayabilir eger sans verilirse.. son saniye de capraza attigi uzun pas Quaresma nin tam onune harikaydi..


takimda bazi oyunlar ancak 1 aydir beraber.. oynadikca iyi olacagiz..

ideal 11 dedi ki...

oyunu beşiktaşa getiren galatasarayın 2 vasat stoperi oldu .galatasarayın farkı açamamasının nedenide tosic ve marcelo oldu.

sezon öncesi yorumların aksine marcelo ve tosic harika bir ikili oldular.özellikle marcelo nın birebirde bruma gibi bir oyuncuya üstünlük sağlaması enteresandı.bruma hem içe hemde dışa çalım atabilen bir oyuncu.iki çalımda da marceloya takıldı.

brumanın golünde ise herkes birbirine bıraktı adeta.defansta fazla oyuncu olması bazen böyle sorunlar yaratabiliyor.

beşiktaşın ilacının bu düzende 4-4-2 olduğunu düşünüyorum.direk oyunda çift forvet olmazsa olmazdır.
rotasyona girecek oyuncular zaten belli.kü7 ve olcay şahan

atiba ve inler li orta saha ikilisi ideal bir ikili an itibariyle.

çift forvetin ne kadar etkili olduğunu hem geçen sezon hemde bu sezon bazı an larda izledik.gomez in verkaçla tosunu kaçırması geçen sezon ,bu sezon ise benfica maçında ebubekirin tosuna attığı gollük pas.bunlar güzel ipuçlarıdır çift forvet oynamak için.

kanat açıklarında ise oğuzhan ve talisca yı oynatırdım.bu a.madrid in koke yi kullanma tarzına benzer.iç kanat açık oyuncusu tanımlaması yapabiliriz buna.m.city de iç kanat kim var.david silva

talisca ise kanat forvet tiplemesine daha yakın.ama pas yeteneğide var.hem iç kanat hem kanat forvet kırması. denenebilir.

ideal 11 im:

fabri

gönül--marcelo--tosic--caner
oğuzhan--inler--atiba--talisca
--------ebubekir-tosun------

4-4-2

bu kadroda eksik oyuncu tiplemesi var tabi.dünya futbolunda halen kullanımda olan ve değerli olan bir tipleme bu.dar ve geniş alanda topla dripling yapabilen oyuncu.bruma tarzında.city de sterling var.hemen her takımda var bunlar.beşiktaşta ise buna en yakın oyuncu kerim frei dır.
bu eksikliği azda olsa gönül ve caner giderebilir.çünkü bunlarda topla oynamayı seven oyuncular.birebirde adam eksiltebilirler .

ideal 11 dedi ki...

bu arada forvet arkası oyuncunun tek forveti çiftlemesi gerekir.oğuzhan bunu yapması gerekiyordu.çünkü oyunu kuran inler.nereye kuruyor ?kanatlara.haliyle hem oyun kurulurken hemde kurulduktan sonra ozi devre dışı.haliyle ozi ne yapması gerekiyordu.forveti çiftlemesi.oysa ozi topla birlikte etkin olan oyuncu tiplemesi.topsuz oyunda değil.sıkıntı birazda burada.oyun kanatlarda şekillendiğine göre ozinin kanatta oynaması gerekiyor kanımca.

zaten günümüzde artık kanat açıkları sıfıra inip orta yapmıyorlar.o işi artık kanat bekleri yapıyor.haliyle ozi kanatta gayet güzel iş yapar.

kanat akınlarında üçgenler önemlidir.misal gs sol kanattan ne yapıyor?bruma carole sneijder üçgenini oluşturuyor.(gs butür üçgenlerle beşiktaş savunması çok yıprattı)

senin oluşturacağın üçgen soldan caner ozi ve oraya gidecek olan inler.çünkü çift forvet oynayacaksın.haliyle orta ikiliden biri kanata girecek.

bu arada ozi nin sol yada sağ açık talisca nın sol yada sağ açık hangi kanatta etkin olacağını kestiremiyorum.ama bruma yasin gibi maç içinde değişmeli de oynayabilirler.

ideal 11 dedi ki...

bu arada galatasarayın hücum organizasyonun hamza hamzaoğlu döneminden kaldığını görebiliriz.çok efektif bir hücum planları var kesinlikle.organize pas trafiği yaratılıyor.gene defansif sıkıntılarında hamzaoğlu döneminden kaldığını söylemek gerekir.çünkü çedju bitmiş.hakan baltada son demlerinde.iki ağır stoper.ve hava hakimiyetleri yok.galatasarayın en zayıf halkası stoperleridir.ve bu sezon hedefe varamazlarsa bu stoperlerinden kaynaklı olacak.

buna karşılık marcelo ve tosic formalarının zirvesindeydiler derbide ve son haftalarda.eğer bruma nın karşısında marcelo değilde başka bir stoper olsaydı kırmızı kart penaltı yada başka gollerin olması işten bile olmazdı.

beşiktaşın hücumda ilk yarıda çaresiz kalışının nedeni henüz oturmamış bir plana sahip olmasıdır kanımca.ne sistem ne de oyuncular henüz birbirlerini tanımış değiller.oysa galatasaray hücumda neredeyse 2 yıldır aynı planı yapıyor.şampiyon olurken telles yasin sneijder sol üçgenine sahiplerdi.şimdilerde ise carole bruma sneijder üçgeni kurdular.

ideal 11 dedi ki...

galatasaraya ileride sağbeke cavanda ve sağ açığa podolski nin geleceğini düşünürsek erenli brumalı sneijderli podolski li bir hücum hattının oldukça etkili olacağını düşünebiliriz.çünkü hepsinin özellikleri farklı ve tamamlayıcı tipteler.

buna karşılık ozi talisca cenk ve ebubekir de skora direk etki edebilecek oyuncular.(bu karşılatırmada galatasarayın artısı bruma tabi)

şenol güneşin kararı burada önemli tabi.direkt oyun mu ?pas oyunu mu?
beşiktaşın bu sezonki kadro mühendisliği direkt oyuna daha elverişli.heleki elde inler gibi bir oyuncu varsa.

WiLdHoney dedi ki...

Kimse bahsetmemiş ama ben yediğimiz iki golüde net olarak GG'ye yazarım, açık ara takımın en kötüsüydü, Q7'den bile daha kötüydü.
Yediğimiz ikinci gol öncesi GG, Brumayı orta çizgi noktasının oralarda karşılıyor ve Bruma yüzünü kaleye değil içe doğru çeviriyor ve GG onunla 2 adım atıyor bu arada Atiba, GG'nin yerine kaçıyor onun Bruma'yı takip edeceğini düşünerek ama GG ilginç bir şekilde geriye, yerine doğru koşmaya başlıyor ve bu esnada Bruma kaleye doğru inmeye başladığında ise karşısında kimse olmuyor. Atiba (hatta gol jeneriğinde de var) can havliyle yerine ve Bruma'ya doğru koşuyor ama nafile artık Bruma durdurulamayacak şekilde sprintini atıp sezonun en güzel gollerinden birisini atıyor.
O esnada Atiba'nın yerine geçtiğini göremeyecek kadar oyundan kopuk olan GG. Atiba'ya yerini kaybettirip, golde hatası varmış gibi görünen GG.
Defans ikilisinin önünde kimsenin kalmamasına sebep olan gene GG.
Bence artık kalede Fabri, göbekte Tosiç, Marcelo ve Sağda Beck ile durmalıyız ve GG biraz daha kendini toparlamalı.
Solda Caner ve önünde Aboubakar yada Adriano olmalı.

sadrazam dedi ki...

Sezon başından beri benim gördüğüm en mühim sıkıntı 2. toplar. Rakip ceza sahasının 10-15 mt. gerisine düşen, boşta kalan topları alamıyoruz. Rakibe ikinci, üçüncü sefer hücum edemiyor geri koşmak zorunda kalıyoruz. Bu da beraberinde koş-koş oyununu getiriyor. Orta saha ve kanatlar geri koşarak defansa yerleşmek, topun arkasına geçmek zorunda kalıyor. Bunun temel sebebi ise pres zamanlaması ve uzun toplar. Orta sahamız ve kanatlar tam olarak atak pozisyonu almadan atılan uzun toplar. Bu toplar rakipten sekse bile bizim oyuncularımız pozisyon alamadıkları için topa sahip olamıyoruz. Yerleşik hücumlarda ise orta sahamız fazla geride kaldığı, kanatlarımızın ise çizgiye doğru açılması sebebiyle toptan uzak kalıyoruz. İnler-Atiba ikilisi ise henüz ön alandaki pres zamanlamasını ayarlayamıyorlar.

Bir diğer konu diegonal pas fetişimiz. Bu güne kadar böyle paslar görmediğimiz için göze hoş geliyor olabilir. Ancak terse atılan uzun toplardan sonra içeriye hızlı kat etmezsek, öndeki boşa çıkan oyuncuya topu hızlıca aktaramazsak sadece göz hoş gelir, hiç bir faydası olmaz. Misal İnler 40 mt.terse top atıyor, GG kontrol edip 5 mt. gerideki Atibaya veya stopere oynuyor. Bu durumda atağın yönünü değiştirmek bir anlam ifade etmiyor. Geçen sene hatırlayın oyun bir kanada sıkışmışken olcay 25-30 mt. terse top atıyordu, ama attığı adam ya Sosa ya Q7-Töre oluyordu. Rakip topun oynandığı bölgede çoğaldığından bu toplar hep tehlike yaratıyordu.

turgay dedi ki...

geniş kadro isterken şenol hoca sanırım bu kadar geniş bir kadro elinde olacağını düşünmemiştir. düşünmemiş ki baktığınız zaman barcadan aldığımız adam yedek, geçen yıl rotasyonunda bulunan necip ve kerim kadroda bile yok, bence çok önemli bir potansiyel olan aras hiç düşünülmüyor ve de her takıma ters gelecek ömer birden kesilmiş durumda, oğuzhan'a yer açmak için onu en faydasız olduğu yerde oynatmayı seçiyoruz, geçen yılın en istikrarlı oyuncularından beck yedek kulübesinde bekliyor. levent nazifoğlu olsam bende aldığım 1 puana sevinirdim. ancak gel gelelim şenol hoca bu kadar bolluğa rağmen doğru mu oyun oynatıyor ? işte bu tartışılacak nokta olarak ortaya çıkıyor.

sir aybaba zamanından beri bir kimliğe dönüşmüş olan pas oyunumuz birden tercihlerle beraber uzun topa döndü. ben burada caner alınsın derken iyi bir yedek olur diye düşünmüştüm ama şenol hoca onu adrianonun önüne koyup 11e yazdı. sonra oğuzhan'ı ileri atıp gökhan inler'i ortaya koyarak takımın oyununa baltayı indirdi. şimdi şenol hoca tarafından bakanlarda genel görüş transferlerin son anda gelmesinden dolayı takıma adapteleri maçlar oynanırken oluyor. bu yüzden bu tür sorunlar doğal. evet anlaşılabilir bir yaklaşım. fakat sen aldığın oyuncuların nasıl oyuncular olduğunu ve senin oyun yapına uygun mu değil mi olduğunu bilmiyor musun ? gökhan'ın ve caner'in nasıl oyuncular olduğunu herkes görüyorken yani bu oyuncular uzun toplarla oynar pas oyunları düşüktür caner savunma anlamında zayıf inler mesafeli vuruşları hariç hücum anlamında zayıf bunlar hep bilinen şeyler. sen antrenör olarak bunları bilmeden takıma monte edersen senın oyununda 180 derece değişmiş olur. sadece bu 2 oyuncu üzerinden bile şenol hoca fazlasıyla eleştirilir bunu söylemek lazım. ayrıca biz gökhanı geçen yılda son anda kaçırdık demek alsak oğuzhanı hiç kazanamayacakmışız gerçekten.

şenol hoca eğer atiba-inler istiyorsa orta sahada 442 oynayalım. oynadık işte ikinci yarı baya da etkiliydik. oğuzhandan verim alamayacaksak böyle oynayalım. Q7den vazgeçmeyeceksek olcayı pasifize edip verim alamayacaksak, adriano yerine caneri tercih edeceksek çift forvet oynayalım. zaten talisca da çok bariz şekilde bir ss durumunda 442 tercih edilir. gökhan biraz daha ilerde oynar ilk topları atiba alır. şenol hocada geniş kadrosunu türkiye kupasında falan kullanır. geniş kadroyla alakalı soruları da yanlış anlayıp saçma sapan çıkışlar yapmaz böylece.

Wildhoney yazmış gökhan gönül'ün savunmadaki hatalarından. ikinci yarı bruma neden etkili olamadı çünkü çıkmadı gökhan sağdan ileriye. 60dan sonra ancak çıkabildi gs yarolunca. bu performans da bilindik bişey. şenol hoca bunu da bilmiyor diye düşünüyorum. bilse maça başladığı gibi olcay-gökhan kanadını bozmaz Q7nin en verimsiz olduğu yer olan sağ çizgiye göndermedi. çünkü sol çizgi de daha iyi oynuyor Q7 abimiz. ondan bile verim alamayacak durumda şenol hoca.

şu yazdıklarımı özet geçersem. şenol hoca formsuzluğunu devam eder rakip çalışmamaya kendi takımını çalışmamayı eklerse şu rezalet ligde bile şampiyon olamayız. oyuncu kazanmakla ünlü teknik adamımız bu yıl oyuncu kaybetmek nedir onu da gösterebilir bize. bu maç ders anlamında şenol hocaya büyük resmi görmesini sağlayabilir.
insallah !!

planck dedi ki...

GG ile ilgili bazı kafa karışıklıkları olmuş sanırım henüz oyununu oynayamadığı için. GG direk, uzun pas oyunu oynamaz. Güçlü olduğu yanı kısa pas, ver kaç, driplingtir. Caner ile ikisi çok farklı oyuncular, ortak noktaları hücumcu bek olmaları o kadar. GG son çizgiye indiğinde bile orta yapmaktan ziyade çalımı veya yerden sert pası düşünür bkz.sayılmayan gol. GG grçen seneki sisteme on numara oturacak bir oyuncu tipidir formda olduğu zaman.

Elimizde 20M edecek oyuncu varken onun potansiyelini ortaya koyamayacağı başka şekillerde kullanmak akıl karı gelmiyor. İnleri ne kadar sevsem de 32 yaşına gelmiş bir oyuncu için ozzyden vazgeçmem.

ideal 11 dedi ki...

daha önce artemio franchi blogunda yazmıştım.bu topla dripling yapabilen oyuncuların önemini.adeta defansı tek ayak üzerinde yakalıyorlar.çünkü defans oyuncuları genelde (özellikle pep in barcasından sonra) pas ı engellemek üzerine hareket ediyorlar.herkes top ayağında olan oyuncunun pas vermesini bekliyor.pas vermeyip dripling yapınca planlar bozuluyor.brumanın golü buna güzel örnek.

son dönemde bütün oyun planları(defans hücum farketmez) pas üzerine şekillendiği için dengeyi bozan planı bozan oyuncu tiplemesi dripling yapan oyuncular oluyor.alan daraltma esas sayılır futbolda.

imdi defansın dengesini bozan olay şu.dripling yapan oyuncuyu karşılamaya çıktığında yani alanını terk ettiğinde dripling yapan oyuncu pas verdiğinde açık vermiş oluyorsun.yada tersi.dripling yapan oyuncuyu karşılamayıp alanını savunduğunda ise bu kez dripling yapan oyuncu pas vermeyip defansı tek başına deliyor.karşısına çıkan olmuyor.

bruma bu bakımdan beşiktaşın dengesini çok bozdu.brumayı karşılamaya çıktığında diğer alanlar boşaldı.karşılamayıp geri geri gittiğinde ise bruma golünü attı.

barca gibi çok etkin pas trafiği yaratarak defansın dengesini bozmak oldukça zor ve uzun zamanlar alacağından takımlar genelde dripling yapan oyuncularla defansın dengesini bozmaya çalışırlar.yada ileride ani pres yaparak.alan savunmaları çok gelişti günümüzde.küçük takımlar bile alanları daraltıyorlar.bu öğrenilebilen bişeydi ve herkes bunu öğrendi.

an itibariyle beşiktaşta bu işi yapabilecek tek isim var.kerim frei.

beşiktaşın son 3 sezonda gollerine baktığımızda genelde iki türde olduğunu izledik.ya misal olcay şahan ileride taç çizgisinde pres yapıp topu kazanıp iki pasta gole gidiliyor.yada biraz barcaya benzeyen paslarla (sosa-ozi etkisiyle) gole gidiliyor.sosa nın gidişi bu bakımdan önemli.hücum olarak.set hücumu seçeneği azalmış durumda.şu kadronun paslaşarak gol atma yüzdesi düştü.paslaşarak gol atabilir ama bu geçen sene 10 ise bu sezon 2 olur.haliyle şenol güneşte sanırım farklı planlar yapıyordur.

planlar içinde çift forvet hatta talisca yı kanatta kullanırsa 2,5 forvet de olabilir.ama bruma tarzı oyuncu tiplemesinin eksikliğini her zaman hissedecektir.çünkü elde sadece kerim frei var.o da fazla efektif değil an itibariyle.olabilir mi olur.

4-2-3-1 in şu güzelliği var.10 numara olan oyuncunun kanatlara kayması sonucu pas istasyonunda etkin olmak.ideal 4-2-3-1 de bir adet kanat forvet olur.bakambu podolski tarzında.buda tek forveti çiftler.gol sorunu fazla yaşamazsın.bu sistemde kanat açıklarında 1 adet dripling yapabilen oyuncu 1 adette kanat forvet olur.

4-4-2 de ise kanat açıklarında 1 adet 10 numara vari oyuncu ve 1 adette dripling yapan oyuncu.misal a.madridde koke ve carrasco(driplingçi) var.

tek fark 4-4-2 de serbest takılan çift forvet varken 4-2-3-1 de kanatta takılıp içeri akan forvet var.iki sistemde de 10 numaralar genelde kanatta takılırlar.kağıt üzerinde forvet arkası gözükselerde.çünkü oyun kanatlarda kurulur.nedeni ise oyunu enlemesine yaymak.alanı açmak.

beşiktaş hangi kanatta etkin olacağını belirlemiş değil(belirlemediği içinde set hücumunda kanatlarda eksik kalıyor).sneijder forvet arkası mı?değil.sol kanata yakın.ozi de bu şekilde bir kanata yakın olmalı.başka türlü etkinlik kazanması zor.şöyle bir kanat 3lüsü fena olmaz.

carole -bruma-sneijder kanadına karşılık caner (carole)-ozi(sneijder)-kü7 yada kerim frei(bruma). oyuncu profillerinden bu çıkıyor.tek forvet ebubekir

uzak forvet (sağ açık) talisca

Coolio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Güzel yorumlar yapılmış. Ben de kendi görüşlerimi söyleyim.

Şenol Güneş'i beğenen biri olarak bu maçtaki yönetimini hiç beğenmedim. Bir kere deplasmana giden olsam İnler-Atiba gibi görsem oh be derim, driblin tehditi yok. Zaten hatası İnler-caner uzun oynadıkça top direkt ön alana gidiyor, o zaman bari orada 2 forvet oyana, sekenleri kovalayabilecek Talisca ile oyna, Oğuzhan ne alaka? Sahada başı kesilmiş tavuk gibi gezindi ilk yarı. Keza Gökhan Gönül seçimi de hiç olmadı, sahadaki en kötü oyuncu, suyu çıkmış posası kalmış bir hali var....

Sonuçta GS'ye skor olarak yenilmedik ama oyun olarak yenildik, fiziki düşüşlerine kadar pozisyon bulamadık, pozisyon verdik; hocaları uyumasa bizi evimizde yenip dönüyorklardı. 2 golü de duran toptan ittire kaktıra attık işin açıkcası.

Üzücü olan ortalama bir GS, ilk maçta Süper kupayı aldı, ikinci maçta dış saha derbisinden istediğini alarak döndü. Bunlar iyi sinyaller değil.,

İki şeye takıldım. Bir, tüm maç boyu aşırı sinir ve telaşa? Neden ki? Ne gerideyiz, ne güvensiziz? Belli ki bir uyumsuzluk bir sorun var takımda.

İkincisi, ölü toplardan goller yemeye devam ediyoruz. Geçen sene ön direkte M. Gomez, arkada Rhodolfo filan yemiyorduk bunları. GS süper kupa maçını böyle verdik, Karabük'te ön direkte adamı kaçırdık, bu maç yine aynı gol.

Hocanın büyük açmazları var. Oğuzhan'ı oynatmak istiyor, ama artık onu dengeleyecek bir Sosa yok. Talisca orta sahadan kopuk oynar orada gedik açılır diye korkuyor. Bu en önemli sorunlarımızdan biri olacak gibi.

Yorum Gönder

Ara