.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Eylül 2016 Perşembe

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Dinamo Kiev


Goller: Ricardo Quaresma (29')
En iyi üç: Tolgay Arslan, Dusko Tosic, Marcelo Guedes
En kötü üç: Adriano Correia, Kerim Frei, Cenk Tosun

Karne:

Şenol Güneş4.9
Beşiktaş5.7
Dinamo Kiev5.6
Felix Zwayer5.0


Fabricio Agosto6.4
Dusko Tosic7.4
Marcelo Guedes6.8
Caner Erkin6.6
Andreas Beck6.3
Atiba Hutchinson6.5
Tolgay Arslan (77')7.5
Anderson Talisca5.7
Adriano Correia (68')4.5
Ricardo Quaresma5.7
Vincent Aboubakar (85')5.3


Cenk Tosun (68')5.0
Gökhan İnler (77')5.3
Kerim Frei (85')4.6


Takım Ortalaması6.0

Anket: 53 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

43 Yorum:

sports guy dedi ki...

@beagle su tatli rekabete devam edelim de, cekirdek citleme dememdeki maksadimi coz be abim once :)

Neyse, cok surpriz olmadi benim icin sonuc. Oyunun hakimi miydik? Buyuk olcude evet, ozellikle ilk yari. Ikinci yari oyunu tutamadik ama pozisyon da vermedik fazla, duran top goluyle atmisken attigimizi verdik.

Hep negatifi yazmayayim, quaresma muthis mac cikardi. Keske hep boyle oynasa da aradaki sacmalamalarini daha rahat gozardi etsem.

Devre arasi yorumumun arkasindayim, atiba'nin yanina 8 lazim. O sistemle cl'de golu cikaramayabiliriz ama ligi gotururuz. Ki ligi goturemedikten sonra bu grupta birinci olsan kac yazar?

Muhtemelen son kez grupta 2. Oldugumuzu gorduk, foto cekelim bir sey yapalim. Napoli icerde disarda totalda bi 5 sallar bize cunku, bunu gormek icin de muneccim olmaya gerek yok.

Gecmis olsun.

Arda Gitmez dedi ki...

Sene basinda (gruplar cekilmeden) zaten Sampiyonlar Ligi'nden yana fazla beklenti olusturmadigim icin Avrupa'da bu tarz "elden kacirdik" denilen maclar fazla koymuyor bana. Hos, zaten pek boyle maclar da oynadigimiz yok Avrupa'da (ulke olarak). Tabii gruplar cekildikten sonra herkeste bir "acaba denk getirsek ilk ikiye girer miyiz?" heyecani hasil oldu, ama kura sansinin bize getirdigi bu psikolojik avantaji baski haline getirmemek lazim diye dusunuyorum. Gerekirse ucuncu gerekirse dorduncu olalim, bu sene CL'de tecrube senesi olsun, lige konsantre olalim (ki seneye CL'de daha iddiali olabilelim) daha iyi.

Bu cerceveden bakildigi zaman bugunku macin ilk yarisindaki oyun beni son derece mutlu etti. Sahsen ben Besiktas'in bu seviyede oyunu kontrol ettigi, tempoyu ayarladigi, gerektigi zaman domine ettigi bir oyun uzun zamandir hatirlamiyorum Avrupa'da. Ayni zamanda bu senenin de simdiye kadarki en derli toplu futboluydu. Bu 45 dakikayi 90'a cekebildigimiz zaman zaten Sampiyonlar Ligi'nde kendimize hedef koymaya baslayabiliriz. Sozun ozu: ben bu mactan istedigimi aldim. Ha, ikinci yarida hem fiziksel olarak dususe gectik hem de bu seviyedeki psikolojik yetersizligimiz aciga cikti, oyunu tutamadik. Yapacak bir sey yok. Dedigim gibi, bunlarin hepsi tecrube.

Bugunden en cok akilda kalan, Tolgay'in ilk 45 dakikadaki "world class" oyunu. Gercekten inanilmazdi. Inler'in yerine Tolgay'in 11'e girisi de takimi kisa pas oyununa yonlendirdi, bu da oyunu ilk yarida domine etmemizdeki ana unsur oldu. Quaresma'ya sene basindan beri cok kiziyorum ama hakkini teslim edeyim, o da ilk yari (attigi golden bagimsiz) cok olumlu oynadi: gerektigi zaman pres yapti, gerektigi yerde bencilligi birakti. Hep boyle oynayacaksa basimin ustunde yeri var. Benim gordugum kadariyla Caner ve Talisca takim ortalamasinin bir tik altinda kalan isimlerdi, ama onlarin da bir maclik kredisi var. Tabii bu dediklerim ilk yari icin; ikinci yari her turlu fecaat.

Sanirim bu macla beraber gecen yilki "6 numara-8 numara-10 numara"li orta saha duzenine kalici olarak geri donus yapariz. Bu takimin orta sahasinin (Atiba/Inler/Necip)-(Tolgay/Oguzhan)-(Talisca/Tolgay) sablonundan sasmamasi lazim. Form durumuna, rakibe verilecek reaksiyona gore her mevkideki ilk tercih degisir.

Beni en cok endiselendiren unsur ise, bu kadar domine ettigimiz bir ilk yarida dahi akan oyundan pozisyon yaratamamis olmamiz. Olcay formunu yukari cekip Adriano'dan formasini geri alinca bu sorun cozulur mu? Gorecegiz. Yine de son 4-5 mactir cektigimiz "orta saha kurgusu" sancilarini bu macla birlikte geride birakmak son derece hayirli bir gelisme olacaktir.

(Olcay-Adriano demisken, Senol hocaya bugunku en buyuk kirginligim golu yemeden once bu degisikligi yapmamis olmasi. 60. dakika civari gelecek bir Adriano-Olcay degisikligi maci bize getirebilirdi diye dusunuyorum. Sonra golu yedikten sonra tabii Cenk'i almak gerekti, isler karisti.)

turgay dedi ki...

yönetime sallıyorsunuz da tolgayın saha da gördüğünü göremeyen antrenöre de bişeyler demeniz lazım. 45-65 arası 20 dk orta sahayı ele geçirmiş üstüne 55de bir dinamik oyuncu daha oyuna almış rakip varken biz ilk değişikliğimizi golden sonra santrafor sokarak yapıyoruz. oyunu okuyamayan senden benden daha kötü maç seyreden bir antrenör gurubu vardı akşam bunu da söyleyelim.

talisca-abou-adriano ikinci yarıda piyasa da yokken oyundan çıkan tolgay mı olmalıydı ? maçları orta sahaların kazandığını çözemeyen antrenörümüz sezon başından bu yana bizlere rezalet bir oyun seyrettiriyor. ilk yarıdaki oyuna neden hakimi olduğumuzu burada yazıp çizen herkes biliyor. çünkü ortada top yapan alan veren bir 8 numara ve topu kaybettiğinde baskı yapan ön oyuncular vardı sahada. diğer maçlardaki gibi gezinen ve rakibi bekleyen adamlar yoktu. tolgay dikine kat etti Q7 ayağından topu zamanında çıkardı caner bile uzun vurmadan yanına verdi çoğu zaman talisca orta saha forvet arasında gitti geldi abou rakip stoperlere baskı yaptı geriden vurarak değil pasla çıkıldı. böyle oyunun hakimi olduk.

ama sen kendi takımında neler yanlış gidiyor göremiyorsan ve verdiğin röportajda da golü yiyene kadar iyiydik diyorsan boş konuşuyorsun demektir. herkes gördü golü yiyene kadar orta sahayı kaptırdığımızı. şenol hoca formsuz, şenol hoca gergin, şenol hoca konsantre değil. çünkü eline kendisinin bile beklemediği alternatifli kadro verildi verim alamıyor bundan. ilerde verim alabilir ama iş işten geçmez umarım. sosa-gomez gitti bitti. hala orada kalmamak lazım. sezon başında farklı oynamalıyız diyen şenol hocanın farklı oyundan kastı buysa bu sezon işimiz zor.

ayırca hakeme de bir kaç şey söylemek lazım. taliscanın pozsiyonunu açsın seyretsin bir daha. o kalecinin sağ ayağı taliscanın neresine geliyor bir baksın. net penaltı ve kırmızı kart. ayrıca tam bir deplasman hakemiydi. umarım bize de diğer deplasmanlarda böyle hakem gelir.

Barreto dedi ki...

Geçen seneki müthiş takım sadece İskenderbey i yenebilmişti. STSL'nin yine favorisiyiz. Bu sene Avrupa'yı değil ligi öncelik yapmalıyız. Gordon zamanında da böyleydi.Takim taş gibi oynar ama elenirdik. Tüm agirligimizi lige koyar şampiyon olurduk. En az bizim kadar iyi olan GS Avrupa da bir kaç tur geçer ligde 2. ya da 3. olurdu.

Derbi de bazı dersler çıkarmıştık. Kiev maçıyla benim çıkardığım dersler.
1-Takimda tek santrafor oynayacak adam yok.
2-Takim gobekte 6-8 oynamak zorunda. 6-6 (Atiba-İnler) olunca takımı şanzımansız bırakıyor. Ne cruise kontrol yapabiliyor, ne de sprint.
3-Quaresma'nin ilk 11'de işi yok. 3. bölgede pas/şut tercihleri skandal.
4-Fabri Tolga'dan 1 çıt daha iyi.
5-Duran top savunması bilhassa arka direk felaket, derhal düzeltilmelidir.
6-Devre arası yarım sezonluk bir pivot bulunmalı.
7-Takim hala uyum döneminde, milli takım arasında sert bir doğu avrupa/rus takımıyla hazırlık maçı yapılmalı.
8-Devre arası Töre nin dönmesi iyi olabilir.
9-Her maç bir tane skandal gol yediğimizden en az iki gol atmak icab ediyor.
10-Enseyi karartmaya gerek yok, daha iyi olacağız.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...


Malesef geçen yılki takım bu gece Kiev'i evire çevire yenerdi. Sosa Gomez'den sonra Beşiktaş'ın esbabı mucizesi sonra ermiştir. Ebubekir bırak Gomez'i Bobo'nun Almeida'nın Nobre'nin hatta ve hatta iddia ediyorum Pektemek'in (fayda olarak) bile gerisindedir. Ne ön direk koşusu yapıyor, ne verkaçında giriyor, ne bosa kaçıyor, ne kafa topu alıyor, ne şut çekiyor!. Görüldüğü uzere gol de atmıyor! 3 ayrı gol Kral'ı çıkaran hoca bu adamdan 10 golden fazla birsey alamaz. Adam bildigin yılın bidonu! Talisca'da bu seviyenin oyuncusu degil. Belki ilerde olur. Ya tutarsa!

Elimizde mundar edilmiş bir takım var. Suç hocada degil yonetimdedir! Su verilen paraya en azından is görecek Derdiyok veya Eto alınırdı. Artık ne dolaplar dondüyse bu arkadasi izleyeceğiz! Ligde Yatıp Kalkıp hocanın bu adamı 3. Forvet olarak düşünmesine dua edeceğiz! Aldığı 3 milyon kimlerin cebime gidiyorsa her mac onları sevgiyle anıyoruz!

bekkenbaver dedi ki...

Quaresma CL maçı olması nedeniyle sadece biraz daha fazla koştu, adamını kovaladı o kadar. Pas tercihleri ve şut tercihleri ile takımı galibiyetten etti. Yediğimiz golden önce 2 kez soldan içeri girerek pas vermek yerine dağlara taşlara vurdu. Artık yedek kalmalıdır, Şenol hoca geçtiğimiz maçlarda yaptığı laubalilikleri de göz önünde bulundurduğumuzda nasıl hala oynatıyor bu adamı anlamak mümkün değil.
Talisca 'da oyuna neredeyse hiç etki edemedi. Napoli maçlarından 3 puan çıkarırsak büyük başarı, 2'ye de herhalde herkes ok olur. Minimum 1 puan almalıyız.

beagle dedi ki...

@sportsguy
Takiliyorum ben de. Yanlis anlama. Zaten citlenecek bir durum yok. Ben 10-15 atar herhalde demistim. Dana 3 tane zor atacak bu gidişle. Tabi üzerinde bir tartisma da dönmüyor.

ciddi 3 mac yaptık.bu 3 macta da 1 er puan aldık.3 u de yenebileceğimiz ve elimizden kaçan maçlar oldu.

burada ki sıkıntı tamamen hocamızın orta saha kurgusunu oturtamaması ve yanlış tercihleri olmuştur.bayağı bayağı formsuz bir hocamız var.yorulmuş bitmiş ebubekir yerine gökhan ı sokarken tolgay ı çıkardıktan sonra takım tamamen bıtti.

umuyorum ki hoca en yakın zamanda toparlanır.

alper dedi ki...

1-Sıçtık.

2-Geçen yıl ki şampiyon takım yıkıldı yepyeni bir takım, beğenin beğenmeyin yepyeni bir oyun kurmaya çalışıyoruz.Ş.Güneş eleştirileri için erken.Her maç geçen yıl ki kadromuzun %50 si değişik 11 lerle sahaya çıkmak durumunda kalıyoruz.Zaman lazım.

3-Herşeye rağmen hala yenilmedik.Ligde de hala tepedeyiz.Ç.Rize galibiyeti ile milli maç arası ilaç olur.Ç.Rize galibiyeti>Kiev galbiyeti bence..

4-Sezon sonunda bana stoper alın diyen adama stoper hariç herşeyi alıp verdik.Adıyla yazmak hoşuma gidiyor Domagoj Vida alınsaydı GS ve Kiev maçlarında 3 er puan almıştık.

5-Caner süper fitbolcu,fişşek,yetenekli sol bek.Ama bizim tüm ayarlarımızı bozan adam.Orta saha çizgisini geçip ceza sahası içine şişiriyor.Çare bulmak kısa oynamaya zorlamak zorundayız.

6-Talisca.Benfica çözememiş adamı bize alın siz 1 de değil 2 yıl çözebilirseniz çözün biz sizden geri alırız ona göre demişler.Talisca ilk seyrettiğim zaman yazmıştım.FB de Alex ne oynarsa onu oynar bizde ancak onun içinde güçlenmesi lazım.Kanat olmaz orta saha olmaz.Forvet oynar.Kim ne derse desin Alex forvetti.

7-AbouBakar uçağı bağlasan çeker.Başka meziyeti yok.Biri yazmış tek forvet oynayacak adam yok bizde.Ne Cenk Ne AbouBakar.Talisca'yı orda deneyip orta sahaya bir adam daha koysak öyle denesek bir kez...

8-Adriano benim gibi.Vücut bitmiş sadece sekse yarar o vücut artık fitbol oynamaya değil.Katar yerine uçağı yanlışlıkla İstanbul'a inmiş.

alper dedi ki...

9-Hakem nasıl Alman anlamadım.Kumral-esmer kırması hakem olmaz olsun.Deplasman takımı için bulunmaz nimetti.Ve bence net penaltı,kırmızı'yı vermedi.Benfica maçında da Talisca'ya verilmeyen penaltımız vardı.Onu da unutmayalım.

10-Quaresma-Talisca ikilisi aynı anda 11 için lüks kere lüks.

11-İlk yarı için sahanın yıldızı Tolgay.Ve günahım kadar sevmesem de Quaresma ilk yarı özelinde çok iyiydi.

12-Napoli totalde 5 atar demişler arttırıyorum.Totalde 8..Ama çok ipimde değil.Lig şampiyonluğu herşeyden değerli.

Hoca 4-4-2'ye döndü fena olmadı bence ama 2. yarı orta saha bu kadar kaybedilmişken hiç bir hamle yapmaması çok çok büyük bir eksi olarak yazar bence . Nitekim Tolgay'ın maç sonu açıklamaları da buraya işaret ediyor .

Kimse konuşmamış ama defansif olarak içler acısı bir durumdayız . Dün stoperlerin müthiş hamle zamanlamalarına rağmen . Dinamo Kiev her geldiğinde ceza sahası içerisinde eşit sayıda oyuncu vardı . 4'e 4 - 3'e 3'ler filan . Bunun acısını çok çekeceğiz Napoli maçlarında . Napoli fizik olarak da , taktiksel olarak da , kalite olarak da dünkü 2. yarı Kiev'inden çok daha üstün bir takım . Onların yapamadıklarını çok rahat yapabilirler .

Orta sahadan çıkamadık ya koca 2. yarı . İlk yarı 0 gol denemesi olan Dinamo maç sonunda toplamda daha fazla denemeye sahipti . Yine saçma sapan bir gol yedik orası ayrı ama golün geleceği çok belliydi .

3 rakibin mesafe ortalaması 110,5 km , Beşiktaş'ın 2 maç ortalaması 105.9 km . Maç başı 5 km az koşarak bu seviyede başetmen çok zor .

Yinede ilk yarıdaki oyun ligde rahat maç kazanır bana kalırsa . Talisca yorulana kadar maçı koparacaksın bu kadar net . Başka opsiyon yok çünkü hayvan gibi orta kesme potansiyelin var 1 tane topa vuramıyorsun elinde başka hücum opsiyonu kalmıyor . Oyun bu kadar sol taraftan dönerken bazı arkadaşların ısrarla söylediği gibi Ömer Uzak Forvet denemesi şart oğlu şart . Zira Sağ tarafı zaten kullanmıyoruz ki ileri çıkarken . Bari ceza sajasına adam sokalım .




alper dedi ki...

@Övünç Şentürk

hayvan gibi orta kesme potansiyelin var 1 tane topa vuramıyorsun ....Bu bence tamamen CL de ki takımların stoper kalitesinden kaynaklı.STSL de kafa vuran çıkar onlara.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Geçen seneki takımı fazla abartıp efsaneymiş gibi göstermek bu seneki takıma zarar veriyor. Bu takımın geçen sene de çok eksiği vardı, efsane falan değildi yani, 32.haftaya kadar fişi çekemeyen, Vitorlu Feneri son ana kadar yarışta tutan, CL seviyesini geçtik Avrupa Ligi'nde gruptan çıkamayan, Moskova'yı iki maçta da yenemeyen, Lizbon'a falan madara olan bir takımdı... Üzerine basarak söylüyorum milletin dilinden düşürmediği Gomez falan varken yapamadı bunları... O takıma uzay takımı muamelesi yapanları görünce biz farklı bir şey mi izledik geçen sene, Avrupa Ligi'nde yarı final falan mı oynadık diye şaşırıyorum...

truant dedi ki...

Güzel yorumlar yapılmış. Ben de naçizane fikrimi yazayım...

Bu takımın oyuncu yelpazesi epey geniş. Bu nedenle İngiliz 4-4-2'si oynar, baklava 4-4-2'si oynar; 3-5-2, 3-4-3, 4-3-3 de oynar; ama bir tek 4-2-3-1 oynayamaz. Çok fazla ısrar etmenin bir manası yok.

Coolio dedi ki...

Talisca'nın güçlenmesi için uğraşmaları gerek. Bu adamın bu zayıf kondisyon ve fizik ile bir adım öteye geçmesi çok zor. Oğuzhan'ın geçen sene biraz güçlenmesi ile ne kadar faydalı bir adama dönüştüğü ortada. Benfica'nın bu kadar yetenekli Talisca'yı kadroda düşünmemesi ama satmayıp kiralamasının nedenleri her maç çok net ortaya çıkıyor.

Ligde Ömer'i görmek istiyor herkes Buna itirazı olan bir kişi bile yok herhalde. En azından "yok be hocam o da çok kazmaymış" detirtene kadar oynamalı.

Fabricio bayağı bayağı çizgiden uzakta oynuyor. Ligde işimize yarar çok. Tabi 5 yararsa 1 zarar eder (örnek: dünkü çıkışı). Tolganın çizgide kalması da 5 yararsa 2 zarar ediyordu. Az farkla Fabricio önde ama adamın iki ayağı da çok iyi olduğu için, hatta sol ayağı Tolga'nın sağ ayağından bile iyi olduğu için Fabricio'da ısrar edilmeli.

Madem her maç 5 farklı oyuncu değiştiriyoruz şu Aras'ı da biraz görsek bari. Ben Talisca'nın yedeği olarak düşünüyorum onu.

Q7'nin her maça ilk 11 çıkması ve hiç oyundan çıkmaması da çok ilginç. Gerçi Kerim'in durumu buna neden oluyor sanırım ama sezon öncesi maçlarda ben Kerim'i çok istekli ve iş yapar görmüştüm.

Adriano'yu hocanın dünkü maçta oynattığı yerlerde görmek istemiştim ama olmayacağı dün anlaşıldı sanırım. En azından bu fizik/ kondisyon ile olmaz. Olcay girsemiydi filan oldu millet maçtan sonra.

Hidayet dedi ki...

- quaresma'nın pas ve şut tercihleri... şimdi ben hiç beğenmediğim ne oynadığını anlamadığım, gözümde beşiktaş'ın 10 numaralı formasını işgal ediyor bulunan, hoca'nın yanlız 45 dk oyunda tutabildiği, olcay isimli futbolcumuz quaresma'nın yaptığı/yapmaya çalıştığı işlerin yarısını yapmaya çalışsa/yapsa , inanın olcay'a seve seve katlanırım

- q7'den nefret eden arkadaşlar, sanki kendileri başkan/t.direktör müş gibi , q7'nin kerhen oynatıldığını düşündükleri için ,sanki quaresma bir robotmuş ,ya da sirkte kamçıyla bakıcısına itaat eden bir hayvanmış gibi düşünüyorlar, onun tek bir pas hatası, insiyatif alarak tek bir şut çekmesine dahi tahammülleri yok ,olamaz ,asla, o aboubakar'a vermeli ,kendini iyi hissetse de , atabileceğine inansa da..ama mesela cenk ,olcay falan yanındakini görmedikleri zaman, mesela olcay'ın benfica maçında sonradan oyuna girdikten sonra 25 metreden sol ayağıyla vurduğu kalecinin kucağına giden top.. bunlar hiç sorun değil, onlar
insiyatif alabilir, olur-olmaz sorun değil , ama q7 yaparsa.. gol de atsa asist de yapsa , olmaaazzzz

- q7 neden oyundan çıkmıyor ? yahu geçen yıl 16 maç üstüste golsüz ve asistsiz oynayan olcay neden ilk 11 de başlıyordu ? o zaman diyecek birşeyi olmayanlar, olcay için "golden önceki 9 pasın 3. sünde müthişti" gibi kategoriler üretmişlerdi. beğenin ya da beğenmeyin, özellikle sosa gitmişken ,oğuzhan da yokken, q7 den başka takımı uzun top oynamadan rakip ceza alanı çevresine taşıyan adam var mı? kim taşıyacak, beck mi, caner mi, adriano mu , atiba mı, talisca zaten topla ancak orada buluşuyor.. o işi olcay da yapardı falan demiyorsunuz değil mi ? komik olur da çünkü

-ezcümle, dünkü maçta quaresma falan tartışılmaz yapmayın arkadaşlar, ha daha iyisi olamaz mı ,tabiki olur, keşke o da hamle oyuncusu olsa ,yerine içeri giren, forveti ikileyen ,topu ezmeyen, takımın rakip sahaya yerleşmesine katkısı olan biri alınsa, keşke aras-kerim ikilisi bu adamlardan formayı alsa, çok isterim, fakat kusura bakmayın, adam moralli, golunu atmış, bırak da iki kişinin arasından içeri girsin, şut da çeksin.

- geçen bir arakadaş yazmış, "bunun yüzünden (q7) gökhan töre takıma küstü gitti diye... e ne diyelim sana şimdi, töre sakatlıktan çıktığı zaman q7 zaten dost-düşman'ın kabul ettiği en iyi, en formda dönemindeydi, töre eğer küstüyse diğer kanatta 16 maç üstüste 0 gol/0 asist ile oynayan müthiş sol ayaklı, görülmez işlerin adamı vardı, asıl onu keserdi ama , işte bakışlar böyle.. :))

Hidayet dedi ki...

dünkü maçın tartışılması gerekenleri ;

-anderson talisca

-andreas beck ; gökhan , abi al şu admadan formayı, bir daha da verme , sıkıldık..

-atiba

-caner (sürekli uzun ortaları)

-şenol güneş


olumlu manada ; tolgay

beagle dedi ki...

Dünkü mac olumlu isler
1. Tosic
2. Tolgay ve (Atiba +8) kurgusu

Olumsuzluk cok
1. Su anda olcay yerine Ömer oynamali
2. Yuksek toplarda yan toplarda Fabri sikintili. Gene daha iyi kaleci lazim.
3. Rodolfo Marcelo yerine denenmeli

Hidayet Nurengü
Töre ve Q7 ayni anda oynayamaz. Ikisi de topu istiyor. Ama Törenin top tutma, iceri girip sut hatta tiki taka özellikleri Q7 den misliyle kuvvetliydi. O da cok geriledi ama her şekilde döndüğünde Q7 gonderilip torede israr edilmeli. Talisca ve Q7 nin yaptigi toplam faydayi iyi Töre yapiyor zaten.

Devre arasi Gomez dönmeli!

yilmaz dedi ki...

Barretto'ta katılıyorum, geçen sene gomezli sosalı töreli (üstelik formda), ismailli( :P) takımla biz gruptan çıkamadık. Gruptan çıkamamızı çoğu kişi sporting maçındaki kaleci felaketine bağlıyor ama, "ya biz 1 mağlubiyetle nasıl elendik arkadaş" demiyoruz. Aslında biz kaleci hatasından başka sebeplerden de elendik. Biz o maça sadece iskenderbey galibiyetleriyle gittik. Rakiplerimizi ekarte edecek puanları alamadık.

Hoca avrupada dişli rakiplerle oynarken değişik bir stres içine giriyor. Yenilmiyor da Allah'ı var, ama yenemiyor da. TS ve BJK'deki 8 ŞL ve 6 AL maçında 9 beraberliği var. beraberlikler "genelde" yakın seviyedeki takımlar. cska, lille x2, inter(?), sporting, lokomotiv x2, benfica, kiev.

Bu bana anlamlı bir istatistikmiş gibi geliyor.

Hoca'nın şu heyecan mıdır, stres midir neyse artık onu bi yenmesi lazım.

Bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum.

sadrazam dedi ki...

1) Talisca acilen bir mevkiye evrilemez ise büyük problem. Bence biraz daha kondisyon eklenip orta sahaya yaklaşması lazım. Şu haliyle 80 dk. çıkaramıyor.
Tek santrafor da denenebilir. Abuhernesikimse den kötü olacak hali yok.
2) Israrla sağ kanatta Ömer oynasın isteyenler hazırlık maçı hariç hangi performansına inanıyorlar merak ediyorum. Yok ben geçen sene Antalya'da da çoğu maçını canlı izledim, bu kadar umut bağlamayın bence.
3)Dün akşamki Tolgay performansından sonra Atiba-İnler olayı bitmiştir. Hocanın bir daha bu ikili ile başlamayacağını düşünüyorum. Belki son 5-10 dk. skoru korumak adına. Necip olmaz da Atiba, İnler olur.
4)Geçen seneki takımda Marcelo ve Caner böyle uzun toplar, cepheden dan dun doldur boşalt ile oynasa Hoca ıslak sopayla döverdi bunları. Ama bu sene orta sahayı oturtana kadar izin verecek.
5)

beagle dedi ki...

Sadrazam Karabük macini bi izle istersen...

alper dedi ki...

Birde yaşı 32-33 e dayanmış Adriano,GG,İnler gibiler verilen yıllık 2 milyon avro civarı 3 yıllık kontratları sorgulamak lazım.

Oyun istikrarı için gerekli olan kadro istikrarını sorgulamak lazım.

alper dedi ki...

Gönül + Adriano sanırım 70 milyon TL civarı.

alper dedi ki...

Bir gazete hesaplamış sanırım yabancı bir gazete.Bu yıl ki CL de ki takımlar içinde en yaşlısıyız Juventus ile birlikte.Buffon'u çıkar en yaşlı takımız..

alper dedi ki...

Rakip takımda olsam BJK ya karşı oynasam Arka direkte ben beklesem sanki BJK ya gol atarım gibi geliyor.Ki zaten iddaa 'da buna 1,02 veriyo.Arka direğe top at BJK gol yesin.Ne yapıyor abi bunlar antrenmanda.

Hidayet dedi ki...

beagle

onu siz mi söylediniz hatırlamıyorum, töreyi gerek biliç'li yıllarda sezonun ikinci yarısı, gerek şampiyonluk kilit haftaları izledik hocam, töre q7'den çok daha fazla yanlış pas/şut, gereksiz dribling yapan bi arkadaştı, çok erken oyuna küser, pas ister, bunu da eliyle-koluyla belli ederdi, sezonun son haftalarında da , özellikle şampiyonluk yarışı kızıştığında ortadan kaybolurdu.. bir de geçen sezon son 10 haftada q7'yi düşünün, artık insafınıza kalmış

zaten beşiktaş geçen yıl tek kulvarda oynuyordu, "töre-q7 aynı takımda oynamaz ,onun için olcay oynasın" görüşü de hiç benim futbol zevkime, bilgime uymaz, benfica-porto ile falan oynamadık, süper ligin sıradan takımlarıyla oynadık, q7 töre ile aynı takımda oynamaz idiyse, diğer kanatta da kerim oynardı o zaman

Su Quaresma konusunu tek alternatifi Olcay'mis gibi niye dusunuyoruz ya israrla?

Bakin ben Quaresma'nin geri alinmasina asiri derecede karsiydim. Gecen senenin basinda da sinir ediyordu. Sonra performansini ust duzeye cekti, burada "yanilmisim helal olsun Senol Hoca'ya" dedim. E bu sene -dun aksamki maca kadar ki dun de kismen duzeldi- gecen sene basindaki vurdumduymaz Quaresma vardi. Niye nazini cekelim yahu bu adamin? Gecen sene Senol Hoca bu adami bencil oynadiginda kese kese toparlatti, bu sene sinirsiz 90 dakika kredisi var. Bu niye tartisilmasin yahu?

Olcay Quaresma'dan daha yetenekli degil. Bunu dusunen bir tek insan bile yoktur. Tartisilan bu degil. Futbol oyle bir oyun ki, bir sistem oturtursunuz Ahmet Yildirim banko oyuncunuz olur, Ahmed Hassan en golcu oyuncunuz olur vs. Olcay saha icinde cok dogru yer tutan, cok dogru kosular yapan, oyun zekasi yuksek bir oyuncu. Ha, ama formsuzsa ya da verimli oldugu sistem sahada yoksa Olcay'in verimi sifira yakinlasir.

Quaresma ile Talisca ayni anda sahada yer alir mi? Alir. Ama o zaman durantopspor/uzaktansutspor olursun. Ha boyle de mac kazanirsin, Fenerbahce boyle sampiyonluk kovaladi kac sene. Ama bunun B plani olmasi, A planinin da gecen seneki gibi "oha lan takim futbol oynuyor" dedirten bir plan olmasi yegdir. Ha dan dun futbol sevene lafim yok tabii, sonucta bir tek zevk alinacak oyun yok.

4-2-3-1 oynuyorsan, bir tane uzak forvet rolune yakin adam sart. Ha, o adami bulamiyorsan 4-4-2, 4-1-2-1-2 falan da oynarsin. Ama iste Quaresma topu ekseriyetle cizgide alan bir oyuncu. Onun zittina forvet gibi dusunun birini koymazsan daga tasa orta yaparsin.

Oyunculara gelen elestirileri, oyuncunun karakterine, ozgecmisine, ailesine falan hakaretmis gibi algilamazsak daha verimli tartismalar yasayabilecegiz eminim ki.

Hidayet dedi ki...

ben de bu konuda en son şunu söyleyeyim ;

q7'nin de avrupa şampiyonasından ne zaman döndüğü malum, ne adamakıllı dinlendi, ne sezon öncesi kampa katıldı, yaşı da 33, tabi ki de bocalayacak, belki de yeni oluşan takımdaki kaos havası onu böyle oynamaya itti , ben hoca çıkarmasın demiyorum..

olcay'a gelince , quaresma'nın sorumsuz olduğu yerde bu adam neden sadece formsuz oluyor, formsuz olmaya , hem de sezon başında , hem de kamplara katılmışken hakkı var mı, olcay'ın sinekten yağ çıkarırcasına gözlemlenen özelliklerini görürken, q7'nin takımı rakib alana taşıması, çok fazla faul aldırması, duran top kullanabilmesi, geçen seneyi düşünürsek isabetli ortaları... bunlar niye görülmüyor, çok daha eel tutulur gözle görülür özellikler. olcay'ın tribun tarafından ıslıklandığı, q7'nini ilk 18 de olmadığı maçlarda bile olcay savunusu q7 üzerinden , ona küfrederek yapılıyor burada, neden, dün maçı q7 kaybettirmiş.. bunu söylüyor adam

arkadaşlar olcay geçen yıl , onun istediği , iyi olduğu tarz futbol oynanırken, oğuzhan-sosa genellikle oyunu onun olduğu tarafa yıkarken, ismail'in de etkisiye 2400(küsüratlı ) dakika 5 gol 6 asist

iyi yer tutamayan, gol becerisi düşük, doğru koşu yapamayan, bencil..... q7 olcay dan 300 dk eksik 2100 dk 5 gol 8 asisit

gariban keim frei 1400 dk larda 5 gol 5 asist, o kadar ,olcay'a samet aybaba dönemindeki istatistiklerle muamele etmeyelim ,300 dk eksik gol aynı, asisit 2 fazla, ayrıca olcay size göre futbol'un dahisi ike q7 aptal sirk topcusu, hı hı ,evet...

alper dedi ki...

Q7-Olcay konusunda bişey söyleyim sadece.BJK TV Q7 ye özel klipler döndürüyor arada sırada.Hani fitbolcuya özel klipler vs deyince ne gelir aklınıza golleri şutları vs gelir değil mi?BJK TV nin döndürdüğü Q7 klibinde sadece geçen yıl Kayseriye attığı gol var sonrası paso trivela-rabona görüntüleri.O hareketlerin sonuçları da görünmüyor klipte haliyle.Yapmazlar ya Olcay'a öyle bir klip yapsak Golleri yarım saat sürer.Nokta.

borasahin dedi ki...

Sosa ayrilmadan once kanatta da oynayabildigini varsayarak (aslinda orjinali) Tolgay'in donusu ile beraber orta saha duzenini 2-1'den 1-2'ye gecirilebiliriz diye dusunmekteydim. Bu planda Q7'yi de oyuna sonradan giren oyuncu olarak B plani seklinde dusunmekteydim. Ozellikle de zorluk derecesi yuksek maclarda...

Sosa'nin ayrilmasi ile elimizde o pozisyonu istikrarli bir sekilde doldurabilecek bir oyuncu gorunmuyor. Aras? Hocanin yerinde olsam Olcay'i o pozisyonda denerdim. Tempo anlaminda pozisyonu doldurabilecek tek oyuncu oldugunu dusunuyorum ama diger anlamlarda gormek gerekiyor. O yuzden 2-1'den 1-2'ye donmeyi hoca ciddi sekilde degerlendirmeli. Ozzy ve Tolgay orta sahanin kanatlari icin en iyi alternatifler. Zannimca ortada birinci alternatif Atiba, yedegi ise Gokhan Inler. Gokhan'li ve Gokhan'siz denenmeli... Ek olarak mac bazinda da degerlendirilebilir.

Ana planda sol tarafta Caner ve Q7 ikilisini degerlendirebiliriz diye dusunuyorum. Birbirlerinin onunu pek kapatiyor gibi gorunmuyorlar. Caner cizgiye inmeyi seven bir oyuncu degil. Daha dar bir alanda oynamayi seviyor. Q7'yi ortadaki uclunun varligiyla daha ileride konuslandirabiliriz. Boylelikle ust uste binmezler. Hem Caner hem de Q7'nin ayni kanattaki varliginin yaratmasi olasi dezavantajlari ligde degerlendirebilecek bir takim bulmak kolay degil, o yuzden tehlike arz etmesi cok daha muhtemel. Oguzhan ya da Tolgay'in orta sahanin sol ic kanadindaki yardimlariyla da rakip yari sahaya sol kanat uzerinden yerlesebiliriz. Boyle bir oyun Tosic'i de parlatir. Orta sahanin sag kenarindaki oyuncuyu daha onde tutabilmek icin sag bek one cikmak yerine sag stopere yaklastirilabilir. Beck ve aslinda iyi bir Adriano var benim bu pozisyon icin birinci adayim. Ileride ve sag onde Cenk, Abu, Omer, Olcay ve Talisca beslisinden ikisini kullanabiliriz. Macina gore degerlendirilebilir.

Ana plan oyuncular uzerinden yeniden sekillendirilebilir, elimizde boyle alternatifler fazlasiyla mevcut. Ornegin planin ikinci ana parcasi olan Caner ve Q7'nin ise yaramamasi durumunda farkli alternatiflere yonelebiliriz. Buradaki en kritik konu Tolgay ve Oguzhan disinda orta sahanin ic kanatlarini hakkiyla oynayabilecek bir oyuncumuz olmamasi. Belki Olcay yine dusunulebilir. Ozellikle de orta sahanin sag ic tarafinda. Oyunun agirlik ekseni soldan saga kaydiginda arkadan supriz kosular yapabilir. Ana plani oturtabilirsek elimizde gecen senenin bile uzerinde hucum anlaminda cesitlilik olur.

Ana planin yani Tolgay - Ozz aksinin islememesi durumunda oyun ya da oyuncular uzerinden B plani gelistirmeliyiz. Elimizde bunun icin yeterli oyuncu havuzu var. Illa 10 numaranin icinde oldugu dizilimlere kendimizi hapsetmemeliyiz. Bu takim rahatlikla uclu savunma oynayabilir. Defansif ve ofansif farkli planlamalari olabilir.

borasahin dedi ki...

------Abu----------
------------Omer--
-Q7---------------
----Ozzy--Olcay----
Caner
------------Adriano-
---Tosic------------
---------M/R-------

Onbirini merak etmiyor degilim. Hucum yaparken Q7, Caner baglantisini yapan orta saha oyuncusunun tersindeki orta saha ic oyuncusunun ozellikle on tarafa dogru kosu yapmasi onemli.

Bir de ana plani yaparken elimizden en degerli asset Oguzhan oldugundan Tore'deki hatayi onda yapmamali ve ana planimizi hem takimi ve hem de Oguzhan'i parlatacak bir plan olmasina dikkat etmeliyiz.

beagle dedi ki...

@ Hidayet Nurugengi
Isim hatasi icin kusura bakmayin.

Olcay Turkiye Liginde 135 mac 36 gol, Quaresma dondugunden beri 30 mac 4 gol... biri 3.5 digeri 7.5 macta bir gol atiyor. Ustelik cok gol atan kosuyor da.
Forvet ve serbest adam olup, duran toplara vurup, Stoperi gectim solbek kadar gol atarak profesyonel top oynanmaz. Uzerine para verip hali sahada artistik top oynarsa karismam. Takim arkadaslari dusunsun.

Olcay hayrani hic degilim. Olcayin bu skorerlikte oynamasi ligimizin "bug"ıdır. Bjk ideal 11i Olcaydan cok daha guvenilir teknikte oyuncular barindirmalidir.

diope dedi ki...

ben açık ve net şekilde maçı staddan izledim, kameraların gösterdiği kadarla değil, tüm stada hakim şekilde oynanan oyunu anlatacağım. ilk yarı özellikle Aboubakar adlı abimiz eliyle özellikle bana doğru atın dediği en az 7 pozisyonda topu oynayan kişi sağa yada sola topu attı. ileriye dönük oynayan yok. q7 adlı arkadaş ise hem ilk yarı hem ikinci yarı hiçbir varlık gösteremedi. özellikle söylüyorum eğer top oynasaydı 2yi yada 3ü atmıştık. adriano yılın fiyaskosu ödülüne aday. ilk yarı tolgay 10/10 ikinci yarı tolgay 10/2, ya sen futbolcusun kendini iyi hissetmiosan yada kötü oynuosan neden değiştirin beni demiyorsun. şenol güneş uyuyo zaten adam, tolgayı maç bitmesine yakın değiştirdi, çok daha erken değiştiremliydi. caner iyi oyun oynadı. atiba kötüydü, ilk yarıda Aboubakar e atılmayan topların en az 4ü atibadaydı. birileri ona ara pasının nasıl atılacağını öğretmeli. tosic muhteşemdi, adam daha ne yapsın. stopere iyi uyum sağladı. ikinci yarı Aboubakar çok yalnız kaldı, ve hava toplarında çok kötüydü. ben takımın kondisyonunu 90 dakikaya yayamadığı için böyle olduğunu düşünüyorum. Beck zaten adam standartını oynuyor, sağ tarafta gökhan iyileşene kadar oynar. fabrinin topu oyuna sokma şekli hepimizi delirtti. ya bir kaleci bu kadar mı salak pas verir oyunculara. onun dışında iyiydi. talisca bu maç ne yaptı emin olun oda bilmiyordur ne yaptığını. ayağa pas oyununu orta alanda iyi yapamadı takımımız ikinci yarı ve o yüzden de koptuk oyundan. ikinci yarı başında tolgay çıkıp inler girseydi oyun 2 3 olurdu. çünkü tam istediğimiz oyunu ortaya koyardık. çünkü dikkat edin inler girdikten sonra bi iki uzun top denedi. yorumlarım bu kadar :D kimse beni etiketleyip laf saymasın, ben gördüğümü yazdım, ve benimle birlikte izleyen güney alt 123 blok korner direğinin yanındaki bölümdeki taraftarlarda emin olun benle aynı fikirdedir.

Coolio dedi ki...

@diope

Fabri konusunu detaylandırabilir misin? İsabetsiz pas mı attı? markajdaki adama mı top attı? Merak ettiğim için soruyorum.

Hidayet dedi ki...

beagle

hocam sorun bu zaten, niye quaresma lig avrupa tüm beşiktaş kariyerinde toplam sayıyı değilde "döndüğünden beri" diye veriyorsun anlamak zor, bu adam olcay'ın yaşındayken de beşiktaşa geldi, geçen yıl toplamda ikisinin de attığı gol "5" asisti q7'nin 2 fazla, aralarında da bi 4 yaş vardır herhalde.

ben sürekli q7 oynasın faanl demiyorum , ama feda dönemi bitti, fener'de lens'i , bruma'yı , yapabildiklerini, bruma'nın nasıl topu ayağında , hem de bizim ceza alanı dışında tutabildiğini, olcay'ın nasıl faul yapmadan, sarı görmesi gerekirken kart bile görmeden sinirlendiğini de izledik

ben artık, "aslında çok faydalı, görünmez işler yapıyor" tipi adam istemiyorum, hem de takımımın ileri ucunda, ben gelen her topun duvara çarpar gibi döndüğü, sadece belli oyun tipinde arada katalizör olabilen (kısa paslarla ceza sahasına girme) oyuncu istemiyorum. aynen q7'ninde ancak hamle oyuncusu olarak 18 de bulunmasını istiyorum. benim takımımda oradaki adamlar çok daha hızlı, teknik, skora katkılı olmalı

olcay için toplam maç/gol adedi veriyorsan q7 için de aynısını yap hocam, sonuç şu ;


https://twitter.com/Kartal_Bakisi/status/780451973015281668 (116 maç, 23 gol, 36 asist )

Hidayet dedi ki...

yukarıdaki bozuk cümlemde kastettiğim, gs maçının ilk yarısında bruma'nın bir pozisyonda topu bizim yarı alanda nasıl sakladığıydı, bir kaç kişi bir türlü alamdılar, sonra olcay sinirlenip ancak faulle durdurabildi, biz ise özellikle olcay' a gelen toplarda anında topu rakibe verdik, quaresma da birçok topu ezdi, onu anlatmak istemiştim :)

diope dedi ki...

evet fabri yanlış pas attı zordaki topçulara top attı. hatta bir ara caner fabriyi uyardı maçın ikinci yarısında. neden dersen boştaki oyuncuya değil markajdaki oyuncuya attığı için. ben fabriyi beğeniyorum ama tek sorun şu ki topu oyuna sokarken sıkıntı yaşadı bu maç.

beagle dedi ki...

Güncel istatistigini kullanmamin 2 sebebi vardi:
1. Adamin son hali bu. Döndüğünden beri ağır.
2. Schuster dönemi futbolunu oynamiyoruz artik. Sistem Aybabadan beri beri 4 2 3 1 tarzi. Elmayla elma karsilastiralim.
Ha gene de Türkiye Ligi istatistikleri çok olumluya dönmüyor. Derbilerde isr Q7 zaten 0.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

valla hocam derbilerde q7 0 ise, olcay (-) , bu konuda kafalarımız farklı, o varken o oynayacak daha iyisi yok, aybaba döneminin ezik, rakiplerin korkmadan saldırdığı, kaybedecek birşeysi olmayan beşiktaşı da yok, istatistikleri malum, bir de avrupa şampiyonluğu var, takımda yanına yaklaşacak kanat oyuncusu da yok

Hidayet dedi ki...

bir de olcay istatistikleri genelde sezonun ilk yarısı yapar, onun için 16 maç 0 gol 0 asist gibi rekorları kırar, bu da istatistik :))

Yorum Gönder

Ara