.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Eylül 2016 Pazartesi

Karne: Akhisar Belediyespor 0 - 2 Beşiktaş


Goller: Anderson Talisca (8'), Hugo Rodallega (45' KK)
En iyi üç: Dusko Tosic, Caner Erkin, Anderson Talisca
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar

Karne:

Şenol Güneş6.9
Beşiktaş6.3
Akhisar Belediyespor5.1
Bülent Yıldırım4.0


Fabricio Agosto7.3
Dusko Tosic7.9
Marcelo Guedes7.1
Caner Erkin7.4
Gökhan Gönül6.1
Atiba Hutchinson6.5
Gökhan İnler (72')6.9
Anderson Talisca7.3
Olcay Şahan (59')5.7
Ricardo Quaresma4.1
Cenk Tosun (82')5.4


Tolgay Arslan (59')6.5
Adriano Correia (72')6.0
Vincent Aboubakar (82')5.6


Takım Ortalaması6.4

Anket: 73 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

39 Yorum:

Hidayet dedi ki...

talisca , sosa gibi pas oyununa pek katılmadığı, daha çok ss gibi oynadığı ve kanat oyuncuları formsuz olduğu için ve cenk'te fiziğini kullanmada bi gomez olmadığı için, alınan oyuncular da uzun oynmaya yatkın olduğu için sürekli uzun oynanıyor, fakat dönen toplar da çok hızlı kapılamıyor, daha doğrusu bu maçta pek olmadı, o zaman sürekli oyunu rakip sahaya yıkamıyoruz ve büyük takım için, kazansa da izleyicisini memnun edemeyen oyun ortaya çıkıyor

geçen hafta anlamamıştım , bir arkadaş komplo teorisi demişti ; bizim birinci santrforumuz cenk mi? hoca ikisini de hazır tutmak istemyor mu ? eğer istiyorsa skoru( 2 gol) bulduğumuz karabük ve akhisar maçlarında neden aboubakar 83 de oyuna girdi ? skor ilk yarı 2-0 olmuşken mesela 60-65 gibi giremez mi ? eğer giremezse lisbon da takımla ilk resmi maçına neden ilk 11 de çıkar? lisbon da ilk 11 oynayacak adamı ligde hazır tutmak gerekmez mi? akhisar maçında yok, demek gs maçında da cenk mi ilk 11 de, ve dinamokiev.. kanatlarımız formsuz ve gol adetleri düşük, santraforlarımız da bi gomez olmadığına göre nasıl mesela "beşiktaş cl de evinde 3 takımı da yener , belki napoli berabere..." falan deniyor, gol yemeden duramadığımıza göre galibiyet için gerekli golleri kim atacak ? cenk mi ? ligde son 7-8 dk oynayan aboubakar mi ? (not ; aboubakar ı benfica maçında hiç beğenmedim, işte asıl beni bu korkutuyor )

inşallah yanılırım, fakat hoca cenk konusunda duygusal davranıyor, aboubakar cenk'ten iyi demiyorum, fakat bu adamı 7 dk lık oyunlarla nasıl forma sokacak anlamış değilim , yeni gelen transferler atınç (normal) ve aras hariç hepsi çatır çatır oynuyor, fakart bu adam ligde yok, garip..

EC dedi ki...

Besiktas;

Bu yil alternatifler uretebilecek, Atiba-Oguzhan-Sosa ucgeninden ziyade Atiba direginin etrafinda Oguzhan, Gokhan Inler, Tolgay ve Talisca ile farkli sekiller ile dizilebilir.

Cenk ile su an Gokhan Inler arasinda kimyasal bag olusmadi o nedenle Gokhan icin istedigi kosulari gosteren tek kisi Olcay Sahan..

Taraftar belki begenmistir ama Quaresma hala mahalle macinda kendinden kucuk veletlerle mac yapan buyuk abi edasinda.. takimin geri kalani umurunda degil..

Kendi gonlunu eglendirme derdinde.. baska hakemlerle kizarabilir daha once de yaptigi gibi.. Senol Gunes onu derbi de kenarda bekletecektir sanirim, hamle icin kenarda tutabilir.

Takim su an hala uyusma surecinde. leblebi gibi gol atacak santrafor eksikligimiz maalesef asikar. keske Etoo gelebilseydi.. isimiz Talisca, Oguzhan, Gokhan Inler in uzaktan sutlarina kalacak gibi..

Kaleci konusunda da artik degisim yapmaya gerek yok, Tolga bugun oynasaydi kesin gol yerdi..

Fabri de israr edilmeli ve lige motive edilmesi gerek..

Sampiyonlar ligi sonrasi ligde hele boyle kil bir takim ve it bir hakemle boyle bir zeminde oynayip kazanmak guzel.. 0.5 gol bile tatmin ediciydi..

2-0 cok guzel oldu.. bu buyuk bir gozdagidir..
hakem haftaya dogramazsa, GS yi biz daha kolay geceriz..

Unutmayin Caner ve Gokhan Gonul psikolojik olarak GS nin tum takimindan onde.. yenmeye alismis bir sag bek ve sol bekimiz var ve Sabri ile Carole u Vodafone arenada ezeceklerdir..

Saldir Kartal!

Coolio dedi ki...

@Kuzeyfo'nun maç yorumlarına katılıyorum. En önemli yorumda bence Şenol Hocanın arayışta olduğunu unutmamamız gerekiyor. Transferlerin çok geç gelmiş olması bu arayışları lig maçlarında yapmamıza neden oldu. Klasik oyunumuzu niye oynamıyoruz, şu an oynadığımız oyun iyi değil diyenleri sabırlı olmaya davet ediyorum. Geçen seneki oyunumuzun üzerine farklı şeyler koymak zorundayız. ELimizde de buna elverişli bir oyuncu kadrosu varken bunu yapmamak hata olurdu. Ayrıca unutmayınki birçok teknik adam oyuncu özellikleri ne olursa olsun kafalarındaki tek bir sistemi oynatmaya çalışarak onlarca takıma onlarca yılı heba etmiştir. Şenol Güneşin başka şablonları da bildiğini, korkaklık yaparak denemekten çekinmediğini de görüp taktir etmek gerekir bence. En az 4 lig maçını daha farklı şeyler deneyerek geçireceğini ve sonra farklı A planı ve B planı için ideal 11'leri ve bunların ideal yedeklerinş bulacağını düşünüyorum. Bu süreçte izlediğimiz maçlarda kötü oyun karşımıza çıkarsa hoca bu kadroyla bu oyun olmuyor dememek gerek çünkü herkes ilk defa görüyor, deniyor olacak. Ayrıca takım içindeki uyum arttıkça şu an olmuyor dediğimiz şeyler olur hale de gelebilir.

Coolio dedi ki...

@EC, Caner ve Gökhan'ın derbideki katkılarını net olarak göreceğiz diye düşünüyorum bende. Geçen sene evimizde derbileri kazanmamıza rağmen elimizde sadece Gomez vardı rakibe kendini üstün kılabilen, çekinmeyen. Şimdi Caner ve Gökhanla bu atmosferi yaşamasını, üstesinden gelmesini bilen 2 adamımız var. Adriano'da tabiki aynı şekilde sayılabilir ama alacağı dakika önemli. Bir de geçen seneki ve bu seneki hareketleriyle Tosic'i de bu sınıfa koyabiliriz bence.

Neyse derbiden önce dünkü maça tekrar dönersek, özetlerde göremedim ama bazı arkadaşlar geri paslarımızdan bahsetmiş. Durum böyleyse net olarak takımda Fabricio'yu istiyor ve istediğini gösteriyor demektir (Bu arada geri pasa karşıyımdır).

Talisca'nın özelliklerinin bilinmiyor olması bize ligin ilk yarısında daha çok avantaj sağlayacaktır. Sosa'yı öğrenen rakipler sonrasında önlem alabilmişlerdi hatırlarsanız. Şu an için Talisca'nın her yağtığı onlar için süpriz niteliğinde. Bunu iyi değerlendiririz umarım. Bu arada adamın ne garip bir vücut yapısı var öyle.

Basar dedi ki...

Her yıl bir önceki yılın oyununu bekliyoruz. Geçen sezona başlarken defansif 4-2-3-1 bekliyorduk daha ofansif bir 4-2-3-1'e evrildik. Atiba-Veli ikilisinden Veli gitti (veya Veli yerine düşündüğümüz Tolgay) ne olacak derken Atiba-Oğuzhan ikilisini beraber görmüştük.

Bu yıl ise Atiba-Oğuzhan-Sosa formasyonu ile oynadığımız geçen yılı sahada göremediğimiz için şaşırıyoruz. Formasyon 4-4-1-1 gibi. Geçen yıl DM-CM-AMC beraber oynarken bu yıl DM-DM(CM)-SS tarzı bir diziliş var. Buna ilaveten bek oyuncuları da verimli bir şekilde bindiriyor ve orta sahayı daha verimli şekilde 5'liyor (özellikle Caner ileri çıkınca Tosiç hafiften solbeke doğru kayıyor) Hatta Benfica maçı 2. yarısında 3-5-2'ye döndük.

Şenol Hoca oyunumuz ezberlendi, bu yıl değişmemiz lazımdı diyordu. O değişimi başarmış gözüküyor. Bu kadar geç bir araya gelmiş takımın 2 zor deplasman dahil 4 maçta 10 puan alması, CL deplasmanında top yüzdesi üstünlüğünü de kurarak 1. torba takımından beraberlik alması büyük başarıdır.

Takım maçına göre geçen yılın oyununa da dönebilir. Ben şahsen İnler-Tolgay-Oğuzhan orta sahasını merak ediyorum. Bunun dışında, maç içinde 3-5-2, 4-2-3-1, 4-1-4-1, 4-4-2, 4-4-1-1 evrilme şansımız var.

Bunun dışında bazı sıkıntılar da yaşanabilir. Sanki net forvetimiz yok gibi. Cenk sonradan girince daha iyi performans veriyor gibi. Ebuobakar'ı çözemedi kimse. Benfica maçında çok etkili bulamadım. Buna ilaveten, rotasyon olayı umarım oyuncuları olumlu etkiler. Ayrıca, kaleci ve forvetin çokta rotasyona girmemesi gerekir. Ebuobakar ve Tolga eğer CL seviyesindeyse her maç oynamalarında fayda var. Bu pozisyonların oynama pratiğine ihtiyacı var.

Tüm bu konuların dışında, gol hesabı yapmayı anlamsız buluyorum. İlk 4 maçta neredeyse 3 gol ortalamamız var. Geçen yılın formasyonu da olsa yeni bir formasyon da olsa düşünülen gol adetini yakalayacağımıza inanıyorum. Gerekirse bizim forvetler atamıyorsa rakibin forvetlerine ince işler yaptırırız :)

Güzel bir sezon olacak umarım.

Unknown dedi ki...

Uyuz deplasman,pislik hakem,rakibimizin paf takımı...güzel bir galibiyet.oyun,formasyon dün ki etkenlerden sonra umurumda değil.2-0 güzel bir skor.haftaya oynayacağımız derbi için o stad,taraftar,zemin ve artık kaşarlaşmış topçularımız ile 3 puan yazarım..

Emrah dedi ki...

Hocanın Benfica maçındaki sorumsuzluğundan sonra Akhisar'da da onca top kaybına rağmen Quaresma'ya sabretmesine anlam veremedim.

sadrazam dedi ki...

İnler - Atiba ikilisi biraz üst üste bindi sanki. Ne Atiba dan defansif olarak yeterli verimi alabildik, ne de İnler den gol hariç ofansif. Pozisyon itibariyle biraz birbirlerinin bölgelerine müdahale ettiler.
Oğuzhan olmadığı zaman takım dripling ile mesafe kat edemiyor. Tolgay bile oyuna girdikten sonra bu özelliği sayesinde fark yarattı. Belki hoca bu denli pasif oyununa rağmen Quaresma yı driplingi için oyunda tutmuştur.
Geçen sene ilk yarıda Hocanın Ersan'ı açıkça uzun top sevdasından dolayı sıkça eleştirdiğini hatırlıyorum. Israrla geriden ayağa paslarla oyun kuruyor, Atiba-Oğuzhan a destek olmak için zaman zaman Sosa bile stoperlerden top almaya geriye geliyordu. Bu sene maaşallah dan dun vuruyoruz ileriye.
Altta ki postta da uzun uzun yazmıştım. 1 oyuncu için üzerinde senelerce çalışılmış, eksikleri giderilmiş, şampiyon olmuş bir oyundan vazgeçilemez. Rakiplerin sistemi çözmüş olabileceği düşünülerek de oyun planı değiştirilmez. Senin oyunun daha güçlü ise rakip sana göre önlem alır evet ama sistemin tıkanırsa "B" planı devreye girer. Geçen sene test edip başarılı olmuş bir "B" planımız yoktu ama kaç maç "B" planına ihtiyaç duyduk ki? Tempoyu ayarlayamıyorduk, Kenardan oyun kuramıyor yeterli destek alamıyorduk. Bunlar transferle çözümlenecek sıkıntılar. Bizi yeni oyun sistemine iten temel faktör nedir? Talisca mı? Caner mi? İnler mi?

Gesenin Sneijder in keyfine göre hoca alıp, oyun planını onun üzerine kurduğu gibi bizde Talisca üzerine mi kuracağız. Yoksa bütün bunlar oluşturulmaya çalışan bir "B" planımı?
Bu sene en sevmediğim cümle" Savunma arkasına atılan uzun topta ....." şeklinde başlayacak sanırım.

planck dedi ki...

hocanın zaten tarzı değil uzun top. milli maç arasına kadar yeni gelen oyuncularla en iyi sonucu bu şekilde alacağını düşündüğü için şuan böyle oynanıyor bence. bu kadar kadro değişikliği ve denemesi de bu yüzden. bir de tabii ozzynin olmaması da etken. takım bir araya geleli daha 3 hafta anca oldu, antreman yerine lig ve cl maçlarına çıkıldı. daha oyuncular arası pas bağlantıları kurulmuş değil a planını işletebilmek için. bana kalırsa kasıma kadar hoca denemelere devam edecektir, antremanlarda da şablonlarını ezberletecektir. a planı b planı ondan sonra belli olur. ve ayrıca otobüs çeken ve/veya sahası tarla gibi olan takımlarla oynarken b planı (direk/uzun top) daha etkili olur.

turgay dedi ki...

uzun vuruyoruz da alabiliyor muyuz o topları ? vurmak değil önemli olan o topları alabilmek. çok şükür golleri erkenden atıyoruz da bu oyunumuz çok etkilemiyor bizi. geride tosic'in bu kadar iyi performans göstermesi de bizim için önemli. ayrıca Q7 beylerin bu denli sorumsuz top oynamasına rağmen inatla oyunda tutulmasını, olcay berbat durumdayken oyunda kalmasını, kerim ve aras'ın 18e bile giremiyor oluşunu anlamıyorum. şu milli takım arasına bi gerilim de kazasız belasız bu yavan oyunu tartışırız çokça.

planck dedi ki...

Atiba ve inlerin overlap olmaları ve pas ağı: https://twitter.com/Futbol_Akademi/status/777902291798093824?s=09

Barreto dedi ki...

Hocanın kestirme, uzun, direkt oyuna yönelmesinde CL etkisinin de önemli payı var. CL de, geçen seneki oyun tarzıyla netice almak pek mümkün değil. Ligde yoğun pas oyunu ile zayıf takımları bayıltıyorduk, CL de ise daha dengeli ve çabuk oynamak gerekiyor. Hocanın repertuarı genişmiş, ihtiyaca göre farklı diziliş, farklı tarz oynatmaya çalışıyor. Quaresma yı hizaya getirirse ve Fabri kaleyi kaparsa muazzam bir sezon geciririz. Futboldan anlayan beklere sahip olmak da müthişmiş. Santrafor mevzusunda bir kaç maç içinde Abubakar dan bir patlama bekliyorum. Bu arada bizden kaçan Bilic, Gomez, Sosa, Almeida ve Fernandes in ibretlik halleri de ayrı bir keyif. Hocanın ve takımdaki şahsiyetlerin kıymetini iyi bilmek lazım. Tabi onlarında Beşiktaş ın kıymetini bilmesi şart.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Avrupa'da oynayan Beşiktaş Cumartesi, Avrupa'dan cezalı gs Pazar oynuyor! anlayamadım gitti...

can dedi ki...

Herkese elestiri yaparken gecen sene Gomez'in bu zamanlarda tek gol atmamis oldugunu, Sosa'ninsa ilk yarinin son haftalarina kadar 1 asist 0 gol gibi bir istatistikle oynadigini hatirlatirim.

Atiba ile uyumsuzluk yasiyor olabilirler ama Gokhan Inler'le ilgili elestirilere katilmiyorum. Besiktas'in kanat oyunculari bu kadar formsuz (Caner disinda kendi vasatina ulasan yoktu dunku macta), forvetleri bu kadar etkisiz, ve ofansif orta sahasi bu kadar takima uyumsuzken gobekteki oyunculari elestirmek haksizlik bence. Akhisar maci daha kayipsiz gecilmis ve biz Oguzhan'in sakatligini konusmuyorsak Inler gorevini yapmis demektir. Adamin sahane asistini saymiyorum bile.

can dedi ki...

Fabri hakkinda sunu soyleyebilirim. Kaleciligi hakkinda kesin yargiya varmam icin erken ama adam Besiktas'in kalesini gercekten cok istiyor ve bunu gosteriyor. Dun hem iyi hem sansliydi. Yukarda biri soylemis, Tolga olsa kesin gol yemeyi basarirdi.

hayalet dedi ki...

medyadaki gs goygoyuna son vermek için iyi bir fırsat bu derbi. Gerçek bir ortasaha karşısında ne yapacaklar göreceğiz.

beagle dedi ki...

Can
Gomez 4. Hafta Basaksehire 2 cakmisti. 6 hafta Fbye 2 cakti...

sports guy dedi ki...

Mario Gomez takima ne zaman katildi diye sorayim o zaman ben de madem oyle..

Ben bu haftayla beraber aboubakar'in 1. Forvetligi alacagini dusunuyorum. Sonrasina bakariz artik ne oynuyor ne oynamiyor. Yalan yok, aynisini benfica maci icin de dusunmustum ama hoca sasirtti.

Ozellikle talisca sahadayken aboubakar'i izlemek isterim. Talisca'nin ikinci forvet meziyetlerini sergilemesi icin daha ideal sartlar vaat ediyor bence vincent.

Once duran toplari cozmemiz lazim. Ligin faul ortalamasi yine dudak ucuklatiyorken dogru pozisyonda dogru adamlara duran top kullandirmak ve buna gore organizasyon calismak birinci oncelik olmali. Kaleyi cepheden goren toplarin tamamini talisca'ya ver, kenarlardaki orta yapilacak duran toplari da caner'e pasla, kafan bi rahat olsun.

Oyun ici akiskanlik icin atiba ozzy talisca uclusunu hepimiz isteriz, ama o orta sahanin direnci ile ilgili endiselerim olur. Sosa'nin en buyuk ozelligi pozisyonuna ragmen orada savunma anlaminda cok is yapmasiydi. Talisca bunu veremez.

Talisca sahadayken daha bi 4-4-1-1 gibi duruyor besiktas, ve bu oyunda inler bize her turlu lazim olacak gibi duruyor.

Kalite farkiyla ligi bi yere kadar gotururuz elbet, ama istedigimiz ve oyun planini bildigimiz besiktas'i ne zaman goruruz? Onu ben de bilmiyorum inanin.

Derbiye gelirsek, bu galatasaray'a karsi pozisyona girmeyeni doverler. Sonrasi muslera ile psikolojik savas olur. Adamlar kontrollu oyun sevdasina donmus yine, gecen seneden sonra dogal bir refleks tabii. Bize karsi geriye duserlerse nasil bir tepki verebilecekleri mechul ama.

Ilk golu gs atarsa beraberligi cebine koyar, biz atarsak mac yurur gibime geliyor.

sports guy dedi ki...

Ooof yine gs macinda tolga'nin gorev almasi bekleniyor haberleri basladi dusmeye.

Bi galatasaray macinda bu riski alacak misin gercekten hocam ya? Bi derbide taraftarin onune tolga'yi atacak misin?

BurkayJK dedi ki...

Kendisi hakkında artık yorum yapmıyorum ama bahsi geçen futbolcunun özeti şudur; https://twitter.com/Zaszczyt/status/777845674054266885 hahah

Murat dedi ki...

Queresma bu sefer geçen seneye kıyasla daha tehlikeli bir çıban olarak başladı, onun gibi patlak egolu bir serserinin lig şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonluğu kazandığında işi bitmiş olur, kaldı ki yaşı da artık emeklilik yaşı. Piyasasası ver mıydı bilmiyorum ama 2 3 demeden teşekkür edip elden çıkarmak lazımdı. Şimdi tekrar disipline edilebileceğine inanmiyorum, Gökhan Gönül ile uyum gösterebilir ve kariyerinde ilk kez futbolcu gibi oynadığı geçtiğimiz sezonun 2. devresindeki haline dönebilirse ne kadar nefret etsem de kanatlarda umut vermeyen Kerim ( bence kiralanmalıydı) ve bilinmez bir Aras varken hala iş yapabilir. Ama herifin akıl uçmuş gitmiş kafadan yine. Bu kadroda bence şu anda Ömer veya Abubakar kanat forvet olarak düşünülmeli, hele orta tehdidi olan Caner ilerde oynuyorsa. Gökhan Gönül oynarken onların dribling açığını kapayabilir, onun savunmada yaratacağı boşluğu ise Atiba ile yamayabiliriz belki.

Uzunca zaman sonra ilk defa sıkıldım maçımızı seyrederken ama buradaki çoğunluğun belirttiği gibi bunu taktiksel bir gelişim olarak görmek ve alışmak zorundayız. Şımarmamak lazım, iyi futbol görmediğinde öfleyip pöfleyecek kadar başarı gelmedi henüz, kupaları kaldıralım sonra bakalım o işlere.

Tosiç cengaver oldu bir anda, necip'in olmaya çalıştığı ama asla olamayacağı stopere gelişiyor mu acaba, aslında faul gibi gözüken ama kaydıktan sonra kendini sakındığı pozisyon dahil, formunun göstergesi. Ama bunu sadece form olarak görüyorum, yeterli olur mu olmaz mı 4-5 maç gösterir.

Atiba İnler Oğuzhan ve Tolgay ortasaha kadromuz kağıt üzerinde muhteşeme yakın ama Talisca'nın vaadettikleriyle beraber zor bir denklem Şenol Güneş'i bekliyor.

Atiba ve İnler'li ortasaha önlerinde tembel sayılabilecek Talisca ile birlikte emniyet sübabı etkisi olmasını beklemek hata olur. Bu adamlar +32 yaşında, yeni sistemimizin en kötü yanı ise takımın oynadığı mesafenin çok ama çok fazla olması.

İleriye gönderdiğimiz 10 toptan 8 ya da 9'unun rakipten dönecek olacağını düşünürsek İnler'in bu dönen toplardan 1 yada 2 sine sahip olması demek ekstra pozisyon yaratmak demek olur. Bunu göremedik henüz çünkü mesafe fazla orta saha ile rakip defans arasında,

Madem yeni taktikler gelişiyor ve Caner ve Gönül var, 3 5 2 oynayıp ortasahada elimizdeki 4 klas oyuncunun 3 ünden faydalanıp Taliscayı da santrofor arkayanına atamak çok mu intihar olur acaba? Marcelo Tosiç ve Adrianolu bir 3 lü defansa ne dersiniz?

planck dedi ki...

q7nin sözleşmesi bu sene bitiyor. seneye eğer töreyi westham almazsa yani kiradan dönerse q7 ile kesinlikle sözleşme yenilenmemeli. töreyi satarsak da gelecek olan parayla skor katkısı verebilecek bir adam almak lazım. tabi hocanın sözleşmesi de yazın bitiyor ve uzatmak istemediği konuşuluyor. uzatmazsa işler karışır iyice, bakalım.

Emrah dedi ki...

Hocanın sözleşmesinin 1 yıllık opsiyonu var. Beşiktaş'ın tarafından tek taraflı uzatma hakkı mevcut.

hastati dedi ki...

Wolfsburg Dortmund'a 5-1 yenildi. yabanci yorumcular fena giydiriyolar gomez'e. yav boyle ince bi cizgi var gomez'le ilgili : hem gol atmasin istiyorum hem de elin yabancisi gomez'e laf sokmasin istiyorum. cok sevmisiz anlasilan. gomez ayni gomez aslinda. yapistirsa devami gelecek. ama wolfsburg'dan cacik olmaz. bekleri aman aman. orta saha pas yuzdesi feci kotu, aman aman. draxler'de kim ne buluyor anlamis deilim,alman milli takimi dahil.
amannnn neyse ne; besiktas sitesinde eski oyuncumuzdan bahsedelim azcik nolcak

WiLdHoney dedi ki...

@Hasta Ti,
Maçı bende özellikle Gomez için izledim, çaktırmadan eski sevgiliyi keser gibi. :)
Görünen o ki, 10-15 civarı golde kalacaktır, malesef biz geçen sezon sonunda vizyon mizyon derken fena yanılmışız hakkında.
Draxler bana göre Alper Potuk tadında bir arkadaş ha biraz daha iyisi ama fazlası değil (Not: Alper'in bize gelmesini istemiştim, beğenirdim kendisini)
Fakat takımın geneli o kadar kötü bir takım ki, ligi ilk 8'de bitirseler bile bu fikrim değişmez, olan bu takım içinde Gomez'e olur, sürekli ağzının içine top atan bir takımdan, kendi çabasıyla gol yaratması gereken bir takıma giderek çok büyük bir hata yapmış.
Aboubakar Wolfsburg'a, Gomez'de Beşiktaş'a daha uygun oyuncu tipleri gibi geldi bana.
Herneyse giden gitti, gelen geldi, sezon ortası veya sonunda gelmek isterse 2M€ bandında bir paraya buyursun gelsin :)
Hafta sonu içinde; twitter'da ve eksisozluk'te okuduğum yorumlardan, bu maçta fena patlayacağız gibi geliyor. Herkes 3-4 atmaktan, ezip geçmekten bahsediyor. Ben o kadar kolay bir maç olacağınız düşünmüyorum, umarım ben yanılırım.
Eren'i Marcelo veya Tosiç'le tutmak göreceli kolay çünkü hızlı bir adam değil ve hava etkinliğini de Marcelo kolay bitirir ama Bruma ve Yasin bizim defansa ters gelebilecek adamlar ve tabi ki Tolga faktörü var.
Umarım 3 puan olur bizim olur

hayalet dedi ki...

gs'nin en zayıf tarafı malum arka 4'lü. oyunu orda oynamamız gerek. Bunu yone İnler-Atiba ortasahası ile yapabiliriz diye düşünüyorum. Zaten İnler'in nasıl bir pasör olduğu Talisca'ya attığı pas ile net belli oldu. Oğuzhan-Talisca ortasahası fazla kırılgan olur. Zaten iki bekimizi onların bekleriyle kıyaslamam bile. Oyunu 3. bölgeye yığmamız lazım, kesinlikle gol yerler. Böylelikle zaten cigerci ve yanpasselçuk ikilisinin aslında öyle aman aman olmadığı anlaşılır.

beagle dedi ki...

@Wildhoney
Hocam ilk Vodafone faciası gümbür gümbür geliyor. Yorumcusundan taraftarina sarhoşuz. 1 1 olsun bizim olsun bence.

Beşiktaşın hücum hatti daha iyi, orta sahasi daha iyi durumda az birşey kalede zayif deniyor. Oguzhan sakat, Tolgay oturmadi, Inler Atiba üstüste oynuyor, en formda adamimiz Talisca SS oynuyor, mactan kopuyor...

Rakibe bakmayi sevmiyoruz ama bundesliga ve milli turnuvalar topcusu Eren kendine gelmiş ucani kacani atiyor. Sneijder ve Bruma da formda ki bize ters adamlar.

Tek umudumuz beklerimizin mucize yaratmasi. Hoş Gokhan Gonul gecen hafta kafa toplarinda rakipleri acayip bozdu. Kimsenin onemsedigini duymadim ama uyguladigi teknikler muthisti. Formu düşük gorunse de ileride geride muazzam bek. Ah bi de kafa vuracak forvetimiz olaydi bosverirdik orta sahayi.

sports guy dedi ki...

Valla oyun okumalari acisindan bakarsak bir puana tamam derim de, inonu istatistigimiz cok fena bizim galatasaray'a karsi.

Olimpiyata gecmeden once en son 05/06 sezonunda 90+da hasan kabze goluyle yenilmistik. Ondan onceki son maglubiyet icinse 95/96 sezonuna kadar gitmemiz gerekiyor.

Inonu ile galatasaray'in yildizi hic barisik olmamistir kisacasi. En kotu 1 puan cepte derim ben bu maca cikarken. Kazanamayinca da uzulurum yani, bir fenerbahce etkisi yaratmiyorlar o konuda uzerimde.

Bu en kotu zamanimiz icin de gecerli, en iyi oldugumuz zaman icin de.

Ha bir de yasim 28, elbet benden daha tecrubeli bir cok abim vardir buralarda ama, favori olarak cikip da alamadigimiz gs maci pek hatirlamiyorum ben. Son uc sampiyonlugun ikisinde iceride disarida yendik, 08/09da da yine iceride almistik.


Evet fenerbahce ile inonu'de oynarken bile bir tirsarim once, ama galatasaray icin ayni seyler gecerli degil.

Bunlari boyle yazdik da mac sonrasi cok komik durabilir tabii :))

beagle dedi ki...

90larda genç olanlar için GS nefreti özel anlamlıdır.İşlerini çok pis bilirler. Şikeden ceza almamaları da yapmamalarından değildi, şimdi açığa çıktı tam kadro nerede oldukları. Şampiyonlukta iddialılarsa final şeklindeki derbileri genelde kazanırlar. FByi ise çok daha yüksek oranla yeneriz final maçlarında. Bu seneyi alıp götürme niyetindeler. 1 puan onların gaz alışını yavaşlatıp bize bu kadro karmaşasından çıkmak için zaman verir. Vurduğumuz gol olsun 3 olsun keşke de. Çok sinsi hazırlıktadır o hıyarlar şimdi.

planck dedi ki...

YD dönemine kadar benim hafızamda yer eden form durumları ve kadrolardan bağımsız olarak biz feneri yenerdik fener gsyi gs bizi. Çok uzun bir süre fener derbilerinde fbden çok galibiyetimiz vardı ama gsye karşı hiç üstün olmadık sanırım. Tsyd maçları hariç laylaylom geçen gs maçları da hayırlamıyorum. İşte süper kupada nolduğunu gördük. O maçtan beri bizim futbolumuz ilerlemedi, gs ise giderek arkasına rüzgarı alıyor ki son şampiyonlukları sırf rüzgarla geldi. Geçen sene en kötü oldukları dönem herkes fener şampiyon olmasın diye gs yatar dedikleri zaman bile 2.yarının kendileri için en iyi topunu oynadılar. O yüzden sakin diyorum, yarım sıfır olsun razıyım diyorum. 2.yarı takım oturduktan sonra tokatlayabiliriz.

sports guy dedi ki...

Ben istatistik verdim inonu'deki galatasaray maclarina iliskin. Bolca beraberlik var kabul, bir fb-gs iliskisi gibi degil ama maglubiyet de yok denecek kadar az.

Deplasman ayri konu, ama ben de inonu ozelinde bu guvensizligi anlamiyorum sahsen.

Yenilgi beklemiyorum hic. Ki galatasaray'in oyunu da oyle "amanin geliyorlar!" Dedirtecek bir oyun degil. Daha derli toplular orasi kabul.

Muslera'yi saglam bir mesai bekliyor olacak yine. Kazaniriz diye iddiali konusmuyorsam sebebi o. Oyun olarak yenilecegimizi hic sanmiyorum. Skora cevirebilir miyiz bunu orada suphelerim var.

yahu ne beraberliği. şu saray soytarısı rezil takıma en az iki fark atmamız gerekiyor. korkaklığın lüzumu yok. kendi evinde, savunması ve orta sahası rezil durumda olan rakibine 1 puan vermek adamları yarışa ortak etmek olur. bu boktan takıma puan kaybedeceksek napoli bize inönü'de 5 atar.

GeceGezgini dedi ki...

* Gs maçı ve sezon geneli için; Talisca Bey azıcık, çok azıcık pres işlerine karışıp 8 numara-forvet bağlantısını kursa, cuk diye Oğuzhan 8 numaraya geçer ve dertlerimiz biter gibi.

* Aras ve Kerim'e ne oldu bir de yahu :(

* Gs'yi yeneceğiz bence, Tolga hariç.

Coolio dedi ki...

Şampiyon olmak istiyorsak kendi evimizdeki iki derbiyede kazanmalıyız. Bu kadar net. Geçen sene de bu sayede şampiyon olduk, ondan önceki senelerde de bundan dolayı olamadık.

GS!nin oynayacağı oyun nedeniyle (Bruma'nın topla hızlı çıkışları veya Sneijder-Eren hızlı çıkışları) Şenol hoca Beck'i ve Fabricio'yu tercih edecek. Q7'yi oynatırsa Gökhan İnler oynar, Ömer'i oynatırsa Oğuzhan oynar. Ama ilki daha muhtemel sanırım.

Unknown dedi ki...

@sportsguy inönüdeki son gs galibiyeti 2006 değil 2012'deki süper final maçı, hani eboue az kalsın linç edilecekti :) 2010'dan bu yana inönüdeki maçlarda bjk 1 galibiyet, gs 1 galibiyet, 3 de beraberlik var

alper dedi ki...

Ooo beyler maç postu açılmamış hala.Bilenler bilir BJK sevgim nerdeyse GS nefretine eşittir.Ağzımdan salyalarak akıtarak GS ye ve GS li topçulara sövmek istiyorum acil post açılsın.

1-BJK nın ezeli ve düşmanı GS dir.Bakmayın siz 20 li yaşların başında ki BJK taraftarında ki FB takıntısına.Yaşı 30 u geçkin her BJK lıda onulmaz bir GS nefreti vardır ve BJK li ise olmalıdır.

2-Yeni stat yeni derbi.Derbileri oyun kazanmaz sahada ki topçular kazanır.Topçudan kastımda kaliteli topçu değil.Atmosferi,rakibi,hakemi,taraftarı,skoru,puan durumunu bilen topçular kazanır.Bunlar da ancak sporcunun zeki çevik ve ahlaksız olanında bulunacak meziyetler.Allahıma çok şükür ki BJK ahlaksız topçu eksikliğini bu yıl yaşamayacak derbilerde.Caner,Tosiç,G.Gönül,G.İnler,C.Tosun ile koyar geçeriz.Caner varsa küfür var,sövmek var,itiraz var,kavga var,gerginlik var ve kendi sahanda olduğunu dibine dek rakibe hissettirmek var.Yılın transferini yaptığımızı bu maç özelinde tüm TC ye gösterecektir Caner.

3-Bu statda gol yemediğmiz bir maç var sanırım 3 veya 4 golden aşağı attığımız maçta yok bildiğim kadarıyla.Karşılıklı gol var ve 2 farklı BJK galibiyetine asker bavulu gibi atlet don külot basın.

alper dedi ki...

Birde hayalim var benim.Almeida matah bir topçu değildi sevmezdim kendisini pek ama Türkiye kariyeri Musleraya zımbaladığı ve hakemin haksız yere gol saymadığı şutu sayesinde parlak geçmemişti.Ki o gol verilseydi gerek BJK gerek Almeida çok daha iyi yerlerde olacaktı yıllar öncesinde.Bu maçta Talisa vursun Muslera'nın azğı burnu dağılsın dişleri kırılsın kulak zarı patlasın beyin kanaması geçirip komalık olsun ve gol olsun istiyorum.

sports guy dedi ki...

Dogru super final macini atlamisim. Istatistik verirken super final maclarina bakmak hic aklima gelmedi sahsen, yarin yine baksam yine gelmez. Sacma sapan bi organizasyondu. Ama dogru tabii inonu'de oynanmis ve gs'nin kazandigi mac sonucta.

Yorum Gönder

Ara