.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Eylül 2016 Perşembe

EkSi Besiktas Transferlere Nasil Bakiyor ?

Milli takim arasini blog olarak iyi degerlendirmeyi basardik ve yaptigimiz anket ile transferin nabizini tuttuk . Sira aslinda cok enteresan cikarimlar yapabilecegimiz sonuclari gormeye geldi . Lafi fazla uzatmadan sizi sonuclar kismina alalim :

1.Transferlerden Memnun muyuz ?

Bu soruyu 232 katilimcinin 223'u yanitlamis .Anladigim kadariyla cekimser arkadaslar var . Zoraki olarak Evet veya Hayir isaretlemis arkadalar da olabilir bu baglamda gecerliligi tartismali da olsa Evet diyenlerin buyuk bir ustunlugu oldugundan oturu genel olarak memnuniyetimizi dile getirmek icin yeterli done var .

2.Yanlis Transfer Olduguna Inandiginiz Bir Oyuncu Var mi ?

Bu soru ilginc bir sekilde sadece 107 kisi tarafindan yanitlanmis . Bu da cogunlugumuzun yanlis oyuncu transferi olmadigina inandigini gosteriyor . Bununla birlikte oy veren 107 kisinin listesinde en cok adi bulunan isim 45 ile Vincent Aboubakar . Muhtemelen Gaziantep macinda attigi gol fikirleri etkilemis zira bu oylarin cogu anketi baslattigimiz gun gelmisti .

3.Fikret Orman'in Imza Toreninde Yaptigi Aciklamalardan Tatmin Oldunuz mu ?

Bir baska ilginc sonuc bu sorudan cikmis . Cevap veren 220 kisinin %65'i aciklamalardan memnun . Aciklamalarin en dikkat cekici yani kuskusuz neden stoper alamadik ve Aboubakar'in bonservisi ile transfer edilmesi basliklariydi ki bu basliklar ayni zamanda anketin yorum bolumunde en cok tartisilan konulardi . Bu sonucun cikmis olmasi tartismanin taraflari disinda cogunlugun stoper olayini anlamlandiramadigini fakat kabul ettigini , Aboubakar transferinde ise bekleyip gormeyi tercih ettigini varsayiyorum.


4.Takimin Gecen Seneye Gore Uzerine Koydugunu Dusunuyor muyuz ?

Ilginc sonuclar devam ediyor . 229 kisinin cevap verdigi bu soruda %71 gibi ezici bir oranla cogunlugumuz takimin gecen seneye gore daha iyi oldugunu dusunuyor . Buna ragmen gecen sene 75 gol atan takimin daha fazla ataip atamayacagi uzerine yogun bir tartisma dondu . Daha iyi bir takim olmak elbette daha fazla gol atmak icin direkt oalrak olcu olmayabilir lakin benim bakis acima gore takimdaki gelisim gol adedini rahatlikla arttirabilecek kalibrede.


5.Sizce hangi bolgeye kesinlikle oyuncu alinmaliydi ?


Bu soru dogal olarak en az surprize acik olan soruydu . Kaleci ve Stoper secenekleri en fazla isaretlenen secenekler olsa da %62.5 lik ezici oraniyla Stoper transferi hepimizin ana beklentisiymis . Diger sonuclarla birlikte yorumlandiginda , cok da ihtiyacimiz yok ama olsa iyi olurdu gibi bir sonuc cikartilabilir belki de tamamen benim uydurmasyon yorumum da olabilir , bu konuda degerlendirmeyi size birakiyorum .

6.Ekonomik Olarak Basarili Bir Is Cikarildigini Dusunuyor muyuz ?


FFP acisindan en kritik sezonumuzu gecirdigimiz bu donemde takimin kilit olarak nitelenebilecek 3 oyuncusu takimdan ayrilmisken tarftari memnun edebilecek kadar iyi transferler yapip uzerine kasaya ekstra para koydugunuz zaman bu sorunun cevabinin hayir olmasi zaten dusunulemezdi .



7.Sizce Uefa Listesi Disinda Kalmasi Gereken Isimler Kimlerdi ? 


Bu konuda da Senol Hoca ile tamamen ayni fikirde olmamiz  hocnain taraftar nezdindeki kredisi acisindan da onemli . 


8.Sizce Besiktas'in Kadrosu CL grubundan cikmaya yeterli mi 


Bir baska surpriz sonuc bu sorudan cikmis . Cevap veren 227 kisinin %63.4'u gruptan cikabilecek kadar guclu bir kadromuz oldugunu dusunuyor . 5. soruda vardigim yarginin temel sebebi aslinda bu sorudan cikan yanitlardi . Mevcut stoper 4'lusunun CL grubundan bizi cikarabilecek olduguna inaniyorsak stoperlerin yetersizliginin buyuk bir engel olmadigini dusunuyoruz demektir. Optimistlik iyidir .


8.Gidenlerden En Cok Kimi Arariz 


Bu soruya gelen cevaplar , 2. soru ile ortusuyor . Cogunlukla ozleyecegimiz isim %77.2 lik oy oraniyla Gomez olarak belirlenmis . Bu bagladam takimin digre bolgelerindeki deger artisinin bu eksikligi giderecegi fikri hakim gibi gorunse de ozellikle liderlik ozelligi ve winner karakteri sebebiyle Gomez'in yerini doldurmanin zor olacagini dusunenlere hak vermemek elde degil .


9.Besiktas'in Transferlerde Gec Kalmasinin Sebebi Sizce Nedir 
En basa bas sonuclarin ciktigi soru bu olmus . FFP ve Gomez&Sosa siklarini sadece 1 oy ayiririyor . Takipcilerimiz  Gomez&Sosa'nin beklenmesinin hem kalip kalmamalari acisindan hem de bu oyunculardan gelecek bonservis bedellerinin onumuze yeni secenekler koymasi ve hareket alani acmasi bakimindan onemli gormus .



Genel olarak butun sorular bir arada dusunuldugunde iyi bir transfer donemi gecirdimize inanalarimiz cogunlukta . Hem finansal hem nitelik hem de nicelik acisindan gecen seneye gore daha iyi bir takim olddugumuze inanmak icin elimizde yeterli veri var . Sampiyonlar Ligi'nde basarili olacagimiza inananlarin sayisi da bir hayli fazla . Bu baglamda FEDA sonrasi Besiktas'in yukselisi en azindan kagit uzerinde devam ediyor gibi gorunuyor . Umarim sene sonunda bu sonuclardan cikan olumlu hava  kupalarla taclanir .


16 Yorum:

alper dedi ki...

FEDA senesi Ordu galibiyetinden sonra topçular menemen yerken şampiyonluk hayali kurmuş adamım ben.Bu takımın şampiyon olamayacağına,kötü oynayacağına,gol atamayacağına,transferlerin kötü olduğuna falan kimse inandıramaz beni.Kolay lig olur.30.hafta iş biter.

Soru:Kış saati uygulaması kaldırıldı.CL Maçlarını anldık 21,45 klasiği bitti..Peki STSL de kışın 19 yerine 20 de mi başlayacak acaba maçlar?

planck dedi ki...

içerdeki avrupa maçlarına uefa ayar çeker büyük ihtimalle. lig yine 19da başlar herhalde.

o değil de: https://twitter.com/ChampionsLeague/status/773853217235099648

Ekrem35 dedi ki...

Anket ve analiz için eline sağlık.

Çıkan sonuçlar iyimser. Takımda ve taraftarda olumlu bir hava var. Umarım bu sene de o sene olur.
Haftasonu oynayacağımız karabük maçı da zor geçecek gibi bence. Transferler geldikten sonraki ilk maç kazanmak çok önemli. Şimdiden sabırsızlıkla maçı bekliyorum.

Beşiktaş sevdası çok başka be! Özledim yahu..

EC dedi ki...

guzel bir degerlendirme olmus.. emegine ve eline saglik.. bence takim olarak tum anlamda ustune koydu gecen yila gore.. tek cekince ankette de cikan Gomez in yerine gelen Aboubakar in performansi olusturacak..

Medya da da domine etme ( skandallarla degil de saglikli ve bilincli bir bilgilendirme metodu ile) gayet basariliydi.. kalbur ustu oyuncular laflari eveleyip gevelemeden, renkli medyaya da fazla dedikodu ve gri alan birakmadan yanitlamislar.. sanirim bu ileriye donuk de devam edecektir.. medya da Besiktas konusulacaktir. bu Besiktas a genc taraftar kitlesinin kazandirilmasi icin oldukca onemli bir etken olacaktir..

basarili skorlarla taclandirilirsa cok basarili bir PR calismasi.. dusunen kisilere bravo.. Renklilerden Aziz Yildirim in tavrini dusununce bizim cag atlayan kulup oldugumuz gozukecektir..


Ozledik BESIKTAS imizi

beagle dedi ki...

Beşiktaş taraftari ile romantizminin arasina girmemek lazim :) Ama az realist olsaydik misal Veli kavlakin futbol özürlü ve büyük takima zararli olduğunu erken kabul etseydik Yillik 1.4 M Euro kontrattan en vergilerle birlikte 5-7 milyon Euro kurtarirdik.
Hey gidi Velinin askerleri. Sakatlaninca Sampiyon olmamiz tesadüf degil yalniz...

sports guy dedi ki...

Valla ben pesimist besiktasliyimdir, arkadaslarim arasinda da oyle bilinirim zaten. Sanirim bana optimist olmayi senol hoca, fikret orman ve diger takimlarin yonetim sekli ogretti bu sezon ozelinde.

Bir yandan ciddi bir yandan da eglenen bir takim, kadroda enteresan bir hava var.

Su an bu havaya yaklasabilen tek takim galatasaray oldugu icin onlardan cekiniyorum bir tek zaten, ama orada da isler sarpa sardiginda ne yapacagi belli olmayan bir riekerink var.

Hem takim kalitesi, hem yoneticilik kalitesi, hem de menajerlik kabiliyeti kistaslarinin hepsi birden degerlendirildiginde besiktas'in one cikmasi bana normal gibi geliyor.

Takimda hem kendini kanitlamak isteyen, hem de kanitlamis olmasina ragmen hala %110 efor sarfeden adamlar var.

Savasci ruhla kalite birlesince basari gelir. Ben iki ozelligin de bu takimda olduguna inaniyorum.

Bundan sonrasi bunun sonuclarini sahaya yansitmak. Ona da karabuk ile hafif sert bir giris yapacagiz cumartesi. Cok sakatlari var sanirim ama farketmez, ic sahadaki seriyi surdurmek lazim.

Basar dedi ki...

7. soruya verilen evet cevabı çok tehlikeli! Taraftarda CL'de gruptan çıkarız beklentisi varsa ve takım gruptan çıkamazsa (hatta sonuncu olursa) çok fazla homurdanma olacaktır.

beagle dedi ki...

Abubakerin 4 yillik 3.3 milyonluk sözleşmesi kasada diyorlar. 2 3 maça leblebi gibi yazmazsa Atiba ve Oğuzhan oynat Fikocum çekerler.
CL mi? TSL bile zorda. Tahminim Konya ve Basaksehirle 3.luk mucadelesi.

Unknown dedi ki...

Beşiktaş camiasının genetiğinde pesimist olmak vardır, hatta rıdvan bir defasında buna benzer bir yorumda bulunmuştu. Korkmayın abartmadan azcık optimist olmak bize bir şey kaybettirmez.

Oyun şablonumuzu henüz oluşturamadık ama önceki yıllardan, taaa aybaba döneminden beri, belirli bir oyun kültürü edindik ve savunamayan ama nitelikli hücum edebilen bir takım olarak hala yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl bunu biraz daha ileriye taşıyabilecek oyuncu grubuna da sahip olduk, geçen yıl giren çıkan oyuncular dahi belirli iken, bu yıl sayısal anlamda daha zengin bir kulübemiz var. Hatırlayın geçen yılın ilk haftalarında Gomez tank gibiydi, ayaklarında pranga vardı sanki. Neredeyse ilk yarı bittiğinde anca hazır olabilmişti, bu yıl ise gelen oyuncuların büyük çoğunluğu hazır durumda gözüküyor. Son yaptığımız antep maçı bunun için gayet güzel sinyaller verdi.

Geçen sezonu bize ligi kazandıran Atiba-Oğuzhan orta sahasının tek bir alternatifi dahi yokken bu yıl o konuda çok daha zengin, çok daha kaliteli oyunculara sahibiz. Ayrıca Sosa-Gomez ikilisini bu denli değerli yapan oyuncu grubunun da elimizde olduğu gerçeğini de yeniden hatırlatmak gerek. Ayrıca artık oyunun iki yönünü de daha iyi oynayabilen beklere sahibiz.

beagle dedi ki...

@Emir
Gomez 3. Hafta 11 e girdi. 4. Hafta Basaksehire 2 gol, 6 Hafta Fbye 2 gol çaktı.
Bize cook uzun gelmissede agir hali 3 4 haftaydi.

Coolio dedi ki...

@Övünç, eline sağlık.

@Coolio Ne demek hocam maksat blog canli olsun , zaten iyice kisiel blogum gibi oldu :)

Unknown dedi ki...

@beagle,

Oyuna istatistik anlamında ciddi katkısı vardı ancak özellikle ikinci yarıda gördüğümüz oyun içi liderliği yoktu. Misal o başakşehir maçında kamyon dolusu gol kaçırdığını da hatırlıyorum, ilerleyen haftalara dair ilk sinyalleri fener maçında verdiği ise kesinlikle doğru.

Tartışmaya çok gerek yok ama bu takım için 3.lük için çekişir demek komik oluyor zira şampiyonluk adayı fb ilk 2 maçta sadece 1 puan aldı ki bu haftada bursa ile oynuyor. olası bir puan kaybı onları lig boyunca formaliteye doğru götürür.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Doğrusu ilk 2nin isimlerini vermedim. Gs kesinlikle birincilik adayim. Basaksehir, Konya ve Osmanli yukari grup adaylarim. Ersun Yanal ve Dirk Advocaatin devre arasina kac puan arkadan geleceklerini gormek lazim.
Abubakar o maaşla patlarsa, Güneş de cileden cikabilir. Sezon sonunda bu kadar faktörü gormeyenler de pembe gozlukleriyle epey komik gorunebilirler...

Yorum Gönder

Ara