.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Eylül 2016 Cumartesi

Ekşi Beşiktaş Transferin Nabzını Tutuyor


Bir transfer dönemini daha acısıyla , tatlısıyla kapatmış bulunuyoruz . Hepimize hayırlı , uğurlu olması temennisi ile hem maç postunu  maçın değerlendirmesi dışında gereksiz şekilde doldurmamak ,hem de Ekşi Beşiktaş topluluğu olarak kapanan transfer döneminin ardından beklentilerimizi , sevinçlerimizi , üzüntülerimizi paylaşmak adına yine bir klişe anket ile karşınızdayım . Liglere verilen bir haftalık sürede buradan tartışmaya devam edebiliriz . Sorular klişe ve cevaplar fikirlerinizi anlatmaya yeterli olmayabilir o bağlamda yorumlarınızı zaten esirgemeyeceğinizi düşünüyorum . Sonuçları yine sizin muhtemel yorumlarınızdan alıntılarla destekleyerek ayrı bir postta paylaşacağım.


99 Yorum:

Adsız dedi ki...

stoper ve kale kalitemiz bu kadar artmamışken geri kalan tüm mevkilerdeki bu kalite artışı nası bi sonuç verir merakla bekliyorum.

taş gibi oyun çıkarılan bir cl deplasman maçı seken bir topta ve tolganın boş çıkışıyla kaybedilirse büyük travma olur.

dengeli takım olamayacağız gibi bir his var içimde, hayırlısı

Adsız dedi ki...

bir de bugün şöyle bir

fabri
gg - rhodolfo - atinc - caner
inler - adriano
kerim - küçük ozie - talisca
aboubakar

onbiri izlesek de biraz heyecanlansak keşke

beagle dedi ki...

Oncelikle emege saglik.
Transferler niye gecikti sorusuna: Plansizlik/Öngörüsüzlük ve Fikret Orman'in herşeyi eline almasi gibi 2 şık gerektiğini düşünüyorum

planck dedi ki...

orman sevimli sevimli işte herşey benim onayımdan geçiyor geçen sene bu arkadaş vardı ondan önce şu şimdi başkası var ama kararı ben veriyorum ehehe gibi şeyler söylerken orda söz isteyip siz gelirken vaad ettiğiniz şey futbolun profesyoneller tarafından yönetileceği, yönetim kurulunun sadece denetleyeceği idi noldu hayırdır demek isterdim. basın toplantısını geçtim genel kurulda bile sorulmuyor mu bu ya?

transferlerle ilgili: bonservissiz stoperlerin kaçılırması, ve sosa yerine talisca gibi bence mevkisiz nereye koyacağımızı bilemeyeceğimiz bir adam alınması. adam efsane goller atabilir ama oynanan futbol için ihtiyacımız olan adam değil gibi. taliscaya girmeyip sevilla teklifi yapmadan nasri bitirilseydi daha iyi görünürdük sahada. ebubekir için izlemeden birşey diyemeyeceğim. yıllık ücretinin içinde imza parası menejerlik parası falan var diye tahmin ediyorum. bonservisini alıp 4 taksitte ödemektense önce bir yıllık kiralamak duruma göre seneye bonservisini almak fena fikir değil gibi. +10M edecek bir forvet mi değil mi görücez ama CL cvsi iyi.

Seneye ozzynin ağustos sonunda bile olsa +15Ma kesin gideceğini varsayıp haziranda bitirmezlerse transferleri artık bozuşuruz. hoca da haziranda yeni sözleşme imzalayacak olursa bunu madde olarak koydurabilir :)

QuaresmA dedi ki...

@ planck

İnsanlar forvet harici mevkilerden yeterince gol katkısı alamamaktan şikayetçiydi. Talisca ise bu ihtiyaca uyan, Rivaldo benzeri bir çocuk. Sosa gitti diye Sosa'nın bir benzerini alacağız illa diye birşey yok.

İlginçtir; anketi cevaplarken transferden memnun kalmadığımı işaretledim ama hangisinden memnun kalmadın sorusuna Ebubekir dışında birini işaretleymedim. :) Alınanlar olumlu da, alınmayanlardan memnuniyetsizlik duyuyorum sanırım.

planck dedi ki...

evet mevkisiz derken aslında nedeni de bu biraz. zira mevkisi dmc mc görünen bir adam için izleyenler rivaldo diyorlar ve elemanın pozison alma ve fiziksel yeterlilik sıkıntılarından bahsediyorlar. amc veya ss denip rivaldo densen amenna.

cochise dedi ki...

@ quaresma
tamamen aynı şeyi ben de yaşadım. transferden genel olarak memnun olmadığım halde sadece ebubekir'i işaretleyebildim.

Benim böyle düşünmemin sebebi sanırım şu;

Kadro oyuncuları teraziye koyduğunda geçen seneye göre net daha daha iyi. Yani bu bir Fifa/Pes takımı olsa bu yeni takımın oplam ratingi geçen seneki takımdan daha fazla çünkü transferler tek tek bakıldığın neredyse hep çok iyi oyuncular. Ama kadro mühendisliği açısındansa kötü bir iş çıkardık. Net 11'in kolay bulunamayacağı, çok yüksek maaşlı oyuncuların yedek kalabileceği ve Hoca'ya çok iş düşen bir başlangıç olacak. Üstelik yenilerin neredeyse hiçbiri hazırlık kampında yer almadı. Takımın uyumu falan hep gecikecek. Belki düzeni tamamen değiştirmek daha uygun olacak(tı) buna zaman yok. Şenol güneş alışkanlıklarla oynanmasını seven bir hoca.

Bence bu yeni Beşiktaş'ın gerçek gücü ancak 2. yarı sahada olacak. O zamana kadar kadro kalitesi sayesinde çok puan kaybetmezsek kolayca şampiyon oluruz. Ama çalkantılı bir ilk yarı riski de görüyorum. Hoca gergin, taraftarlar Tolga meselesinden dolayı hocaya çok kızgın, şimdi bu yeni kadroda da taraftarın istemediği oyuncular oynamak durumunda kalacak. (misal atiba'ya birşey olduğunda yerinde Gökhan İnler değil de Necip oynayacak belki de Zira İnler tam da Defansif orta saha değil. Olcay'ın tarzının iyisi yine gelmedi; bir başka kriz de o olacak. Ondan daha iyi bir oyuncu mevkii meselesiyle yedek kalacak. -Aras fiziksel durumunu iyileştirirse o işi kotaracak zekaya sahip-). Yani ben iki seçenek görüyorum; 1- bu oturmamış hali vasat bile olsa bu dönemi atlatırsak geçen seneden de kolay şampiyon olacağız. 2- İlk yarı takım içi - dışı çeşitli krizler, Tolgasal ve stopersel meseleler, ŞL'de kötü sonuçlarla birleşerek Teknik Direktör kriziyle bir çuval incr berbat olacak. (Neden teknik direktör krizi derseniz; çok sevsem de sorunlu dönemlerde gerek sivri dili gerekse iletişim problemi nedeniyle krizleri büyüten bir yapısı var). Büyük ihtimal ilk seçenek. Buna inanıyorum. iki ayrı 11 çıkarsak ikisi de şampiyonluğa oynayacak kadrodan iyi bir kimya yakalanacağına ve ligin tozunu atacağımza inanıyorum. Ama bunun için biraz zamana ihtiyacımız olursa (belli de olmaz Eylül-Ekim'de oturmamışlığa rağmen kalite ile galibiyeler gelirse kolayca takım oluruz) işte o zamanı geçirmek biraz zor olacak.

Zaten çok yüksek olan borç yüküne eklenen yeni maaş yükleriyle açıkçası başarısızlığa ve şampiyonlar ligi'nden uzak kalmaya tahammülümüz olmayan bir döneme girdik.

Vira bismillah

sports guy dedi ki...

Talisca'nin dmc/mc oldugunu su ortamlara kim yaydi bilmiyorum ya. Adamin dogal mevkiisi ss, hatta forveti daha iyi oynar dmc'den. Neyse artik oynadiginda herkes gorur bunu da, su muhabbet rafa kalkar.

QuaresmA dedi ki...

Oynadığı pozisyon ve gole yakınlığı itibariyle Rivaldo'dan ziyade Juninho'ya da benzetilebilir anladığım. Biraz bakındığım kadarıyla defansı zayıf ama sıfır değil. Yalnız Avrupa'da Oğuzhan - Talisca yan yana oynayamaz, zor. Tolgay'ın, İnler'in maçları olur onlar.

planck dedi ki...

sports guy, adamın mc olduğunu ortamlara yayan ortamın kendisi diyebilirim :)) bilinmeyen bir adam için ilk bakılan site herhalde transfermarkttır, orda asıl mevkisi mc.

sports guy dedi ki...

O zaman oyle ortamin icine edeyim ben :)) gecen yine konustum benim benficali arkadasla, umarim forvete yakin oynatir hocaniz dedi. Herifler nefret etmisler adamin mc performansindan.

sports guy dedi ki...

Inler'in maasi falan tartisiladursun, bence yilin transferi olacak adam.

Talisca'yla beraber oynadiklari zaman cok bas dondurur bu ikili. Top bir saga bir sola aciliyor, muthis.

Sol kanadi cok iyi kullaniyoruz. Omer'in kanadi biraz zayif kaldi haliyle. Onun disinda fisek gibi takim.

planck dedi ki...

beyler atiba yedek mi kaldı şimdi noldu ben anlamadım :)

planck dedi ki...

olcay da herhalde tr kupasında fln mı oynar nolur bilemiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Bu kadrodan nasıl bir hücum hattı çıkar ki şimdi?
Acaba ileriye 1 fazladan oyuncu koyabilmek için biz de mi 352 denesek, hem bekler de uygun. :)

Emrah dedi ki...

Talisca ayağında 2 dakika top tutmadan 1 gol 1 harika asist yaptı bile:) Kapanan zayıf takımlara puan kaptırmayacak gibi görünüyoruz bu sene

beagle dedi ki...

3 5 2 nin 5 3 2 ye dönmesi çok çabuk olur Quaresma. Aman dokunmasinlar.

cochise dedi ki...

Valla şu hazırlık maçında görülen eğer takım olmayı başarırsak ligin tozunu atacağımıza hiiç şüphem kalmadı. Biraz fazla yumuşak bir takıma dönüşebiliriz; keskin takımlara karşı sıkıntı olabilir ama güçsüz takımları ezeriz. Şampiyonluk oranını açıklıyorum: %78

Gökhan İnler gerçekten inanılmaz ışık verdi.
Tallisca oyunun çok içinde değil ama içinde olduğu her an kilit işler yapıyor.
Caner de bir diğer çok ışık verenlerden. O da kritik transfer olacak.

planck dedi ki...

"Geçen sezon 27 maçta 2 asist yapan İsmail Köybaşı'nın yerine transfer edilen Caner Erkin, 80 dakikada 2 asist yaptı." fener ismaile 1.7 verdi biz de canere 1.7 veriyoruz sanırım :)

Armagan dedi ki...

Uyum konusu ve fabri'nin kaleye geçmesi erken halledilirse daha dinamik ve hücumda daha fazla opsiyona sahip hale geleceğiz. Ligde geçen seneki oyun fragman kalır öyle diyeyim. Tek tek yorumlamayacağım, nazar değmesin.

Takımın bekleri olması çok acayip birşeymiş ya . Yani Fenerbahçe adına gerçekten üzüldüm . Şu adamların üzerine ortalama bir takım kursan zaten rahat şampiyon olması lazım , 5 senede 1 şampiyonluk nasıl alıyorsunuz lan ?

QuaresmA dedi ki...

O beklerin önünü biraz açabilmemiz gerekiyor işte. Hem sol bek, hem sol açığın veya hem sağ bek, hem de sağ açığın çizgi oyuncusu olmaması gerekiyor. Birbirlerinin çizgilerine girmemeliler.

Şimdi Adriano çok üst düzey bir oyuncu, varsa oynamalı. Bu kadar üst düzey oyuncuları taktik anlamında değerlendirmemek lazım. Bu yüzden Caner ve GG'nin önünde Adriano ve Q7'nin ilk tercihler olacaklarını düşünürsek eğer; Q7 solda, Adriano sağda nasıl olur acaba?

Aslında Caner ve GG'nin önünde kadro ve taktiksel mühendislik yapılmış olsa bence direk kanat forvet oynamalı idi. Bekler yardıracak, içeride 3 forvet + arkalarında 1-2 tane ofansif oyuncu, mümkünse en az biri uzaktan şut çekebilsin. Zaten günümüzdeki ideal ofansif setup'ı bu. Ama kadro mühendisliği anlamında ve uyum anlamında farklı seçenekleri değerlendirmek durumunda kalıyoruz.

sports guy dedi ki...

"Ornek veriyorum, adriano ile paslasan talisca ikilisinden herhangi biri oradan sut cikarip skor uretir mi? Evet.

Caner'in ortasina aboubakar kafa vurabilir mi? Veya sektirdigi topu tamamlayacak oyuncu var mi?"

Bence daha gecen gun yazdiklarimi bu mac uygulamali gorduk, hazirlik maci olsa da. Senol hoca omer yerine cenk'i de denerse sag acikta, bugunku 3. Gol tarzi golleri daha coook goruruz.

Abi caner'in kisiligine falan cok laf edilir de, hakkaten oyle orta acabilecek baska bek turkiye'de yok ya. Vallahi yok. Cok umutluyum ben bu takimdan, cok.

Endisem duran top savunmasi hala sadece. Bu ligde duran top savunmasini iyi yapan buyuk takim zaten sampiyonluk yolunun yuzde 30unu tamamlar. Gomez'i duran top savunmasinda ariyorum hala mesela.

Atinc da cok iyiydi, her defansif pozisyonda vardi cocuk. Ligde sans bulmasi lazim.

du, levande dedi ki...

caner çok iyiydi, sezon içinde sürekli bu seviyede performans gösterebilecek mi o belli değil ama bu etkili ortaları her zaman yapacağı kesin. fakat bu ortalar ne kadar etkili olsa da içerde sadece aboubakar olduğu zaman skora ne ölçüde yansıyabilecek acaba. sağ kenarda topla ilişkisi her ne kadar vasat da olsa ömer gibi forvet özellikli bi oyuncu olduğunda bugünkü gibi verim alınabiliyor. caner'in ersun yanal'la tepe noktasına ulaştığı sezonda da hem önünde ona koridor açan sow hem de sağ kenarda yine forvet özellikli kuyt vardı bilindiği üzere. sağ tarafta quaresma olduğunda caner istediği kadar orta yapsın aboubakar 2 veya 3 savunmacının içinden çıkıp kafayı vurmadıkça skor üretmek çok zor. talisca belki ikinci forvet olarak ceza sahasına girebilir ama hava topları açısından attığı gol yanıltıyor mu bilmiyorum çünkü etkisiz olduğu konuşulmuştu hep bu konuda. quaresma'yı solda caner'in önüne koyup sağ kenarda forvet özellikli biriyle (cenk, ömer hatta belki olcay) oynarsak hem caner'in hem de quaresma'nın orta bombardımanından skor üretmek hiç zor olmaz ama adriano dışarda kalıyor bu durumda. illa ki birileri dışarda kalmak zorunda olduğundan kanat alternatifleri sol kenar için adriano-quaresma-caner, sağ kenar için de cenk-ömer-olcay olmalı bence. kerim'in bu sezon da böyle devam ederse önümüzdeki sezon ya kiralık gideceğini ya da tamamen elden çıkarılacağını sanıyorum ama zaten bu sezon da şans bulması zor gözüküyor. belki bir ihtimal talisca'nın alternatifi olarak orta üçlünün ilerisinde kullanabilir şenol güneş ama orda da bi faydası olacak gibi durmuyor şimdilik.

planck dedi ki...

adriano gibi bir adam kadroda ise onu banko yazarsın. canerin bek performansı dalganabiliyor o yüzden caneri ilerde adrianoyu bekte kullanmak lazım. sahada olması kesin oyuncular ozzy adriano ve caner bana göre. kalanı form durumuna ve rakibe göre değişir. gömülen takımlara ortada ozzy inler önde talisca sağda cenk ile, clde ortada ortada inler atiba önde ozzy sağda q7 veya talisca ile çıkılabilir. bugün yine 65de nacip girdi ama artık tolgay q7 olcay falan girer herhalde.

BJK4EVER dedi ki...

Bence artilariyla eksikleriyle transfer donemi:

Artilar:

- Back'lerde muthis bir upgrade oldu. Takimin zayif halkasindan en guclu halkalarindan biri, hatta acik ara ligin en iyisi haline
geldi. Ustelik neredeyse para harcamadan (bonservis/kira bedeli olarak).

- Atiba'ya guzel bir alternatif alindi (gecen sene yoktu).

- Sosa surecini cok iyi yonettik ve cok guzel bir para aldik. Yerini de doldurduk Talisca ile.

- Kadrodan ayrilan diger oyunculardan (Tore, Alexis, Boyko, M.Pektemek) beklentinin uzerinde finansal gelir elde ettik.

- Talisca gibi muthis potansiyelli ve degerli bir oyuncunun Turkiye'ye kiralik da olsa getirilebilmesi.

- Aboubakar haric transferlerin kulubun oturttugu maas skalasini bozmayacak sekilde kontrat imzalamalari.


Eksiler:

- Nasri transferinin bu kadar fazla konusulmasinin onune gecilmedi. Transfer edilmemesi sorun degil, ama keske Nasri'nin onemini kucumseyecek aciklamalarda bulunup taraftarin gazini alsalardi.

- Forvet transferi guzel olmadi. Gomez konusunda kumar oynamak dogruydu, ki kazanacak gibiydik, ama darbe ve Gomez'in garip bir sekilde Wolfsburg'a evet demesi islerin iyi gitmemesine neden oldu. Yine de yonetim B planini dogru yapmadi, ki Aboubakar gibi Gomez kalitesinde ve tipinde olmayan bir oyuncu geldi, ustelik cok pahaliya mal oldu.

- Aboubakar'in fiyati inanilmaz.

- Beklenen ust duzey stoperin alinmamasi.

- Kaleye yine Tolga'yi tartismasiz yedek birakacak bir oyuncu yerine Fabri'nin gelmesi. Hos, Tolga'nin su rezil performanslardan sonra hala oynadigini gorunce Neuer bile gelse kesilmezdi diyorum, o ayri konu.

Gaziantep macini da dusunursek onemli noktalar:

- Gecen sene Quaresma haric olmayan kaliteli kanat futbolu bu sene olacak gibi duruyor. G.Gonul hazir gozukmese de bindirmeleri ve top teknigiyle isin hucum kisminda Beck'e gore fark yaratacagini gosterdi. Defans yonu lazim olunca Beck var zaten. Adriano ve Caner Ismail'e gore colde vaha gibi birsey. Solbeki yedeklemeleri disinda arkali-onlu de oynayabilirler.

- Talisca muthis bir oyuncu. Potansiyelini gectim, sahadaki durusu ve topu tiklatmasi, oynama sekliyle cok cok orijinal bir oyuncu. Bu sekilde oynayan 2. bir adami tanimiyorum. Delgado'dan sonra sahada bu kadar elegant duran bir oyuncumuz yoktu, Sosa dahil. Ikinci forvet ozellikleri ne kadar var gorecegiz, ama Benfica'daki gol sayisi umut verici.

- Aboubakar yaniltmadi. Yirtici, mucadeleci, ama pas trafige katildigi anlarda tekniginin yetersiz oldugu net gozuktu. Girdigi tek pozisyonu atti, ama bitiriciligine hala guvenemiyorum. Bu kadar ofansif guce sahip, pozisyon yaratan, kanat futbolunu iyi oynayacak bir takima keske saf bir golcu alinsaydi, Gomez kalitesinde olmasa bile. Eto'oya bile hayir demezdim. Aboubakar'in 25 gol boslugunu doldurmasi cok cok zor. Umarim kanat hucum gucumuzun bu kadar artmasi bize 10-15 ekstra gol olarak doner, yoksa gol sikintisi cekmemiz olasi (one gecen maclarda cosariz, ama 1-0'i yakalamak bazen sikinti olabilir).

- Caner ve Adriano inanilmazdi. Atinc da hazir gozuktu, tipki Talisca ve G.Inler gibi. Rhodolfo super kupa ve 2 lig macinda oynasaydi su an super kupa sahibi 6 puanli takim durumunda olurduk.

- Gokhan Gonul'un daha zamana ihtiyaci var.

- Bu transferlerden sonra Necip'in Turkiye kupasi maclari disinda oynamamasi lazim. Kalite olarak takimi bir tik asagi cektigi dun 5 dakikada bile net gozuktu; onunde 4 stoper ve 2 onlibero var ve hepsi kendisinden bariz daha iyi. Omer'in de isi zor bence. Frei hala ayni kafanda, bir turlu kaldirmiyor kafasini. Caner'in de gelmesinden sonra aldigi sureler azalir gibi duruyor.

- Karabukspor macinda bu izledigimiz Fabri yerine Tolga sahaya cikmamali. Cikarsa seyirci geregini yapmali.

hayalet dedi ki...

Tolga defteri kapansın artık. istemiyoruz bu çok net. kimse taraftara rağmen duramaz, durursa daha büyük sıkıntı ve o stresle daha kötü goller yer. Fabri yeterli bence.Çıkışları güvenli, ayağı temiz. Mümkünse yedekte utku olsun. Tolga A2 ye giderse memnun olurum.

YSY dedi ki...

Aboubakar hakkında daha henüz karar veremiyorum. En azından şimdilik pozitif anlamda üstüne koydu. Ondan beklenti çok yüksek rakamıda yüksek, bakalım bekleyip göreceğiz. Eğer bu çocuk tutarsa büyük piyango vurmuş oluruz.

İyi olanları bütün arkadaşlar yazmış zaten bende kötü görünen taraftan bahsedeyim. Defansta yine iyi sinyaller vermedik. Bu kadar iyi oynuyoruz dediğimiz maçta bile antepe pozisyonlar verdik. Özellikle marcelonun antep teki zenciden yediği çalım ile pazara gitmesi efsaneydi. Şl nde atarız ama attığımız kadar da yeriz gibime geliyor. "O stoperi alacaklardı" Bu laf bu senenin sloganı olur bizim için

BJK4EVER dedi ki...

Defans konusunda ben o kadar kotumser degilim. Belki tek tek bakilinca Adriano haric CL seviyesinde her takimda kadroda bulunacak defans oyuncularimiz yok, ama dogrusunu soylemek gerekirse Atiba, Olcay vs de o kalitede degiller.
Bizim kadar ofansif oynayan takimlar geride pozisyon verir, bunun kacari yok. Ortalama yuzde 70-75 topla oynayan Barcelona bile vasat ustu takimlardan gol yiyor, pozisyon veriyor.
Asil onemli nokta benim icin gecen sene kisisel hatalardan dolayi yedigimiz ekstra golleri yememek. Ismail gittigine gore solbek haloldu, stoper rotasyonu genisledigine gore stoper de haloldu (en azindan Necip oynamayacak). Tek sikinti kale su an. Bence kaleden de Tolga'yi def edebilirsek en azindan ekstra gol yemeyiz. Bu da bence bizi gruptan cikaracak ve sampiyon yapacak gol sayisinda tutar.

Unknown dedi ki...

Yorumlarım çoğuna katılıyorum... Bek ve orta alanda açık farkla ligin en kaliteli oyuncuları bizde... Bence şu an en büyük soru işareti Abubakaar-Cenk ikisinin performansı... Özellikle kalbur üstü maçlarda...

Kerim Frei sezona kötü başladı, bu haliyle 18 dışında kalabilir... Rhodolfo-Adriano ve Gökhan da henüz %100 değiller...

Unknown dedi ki...

Aboubakar,demba ve gomez den sonra bize ayrı bir tat katacak forvet tipi.son vuruşları ve gomez gibi 6 pas içinde stoperlerden kaçabilmesini beklemek bizi hayal kırıklığına uğratabilir.ama orta sahaya yardımı oyun içinde oluşu,presi,sürati ile bize ayrı bir heyecan katacak gibi.toplu topsuz deparlarını ne gomez ne demba yapabilir.ani kontra ataklarımızda rakip stoperlere kabus olacak gibi.son vuruş kalitesi hayal ettiğimiz düzeyde olursa demba yı nasıl unuttuysak gomez i de unuturuz.birde derbi performansı gomez düzeyinde olursa değmeyin keyfimize..talisca sosa kıyaslaması aboubakar/gomez kıyasına göre daha basit..sosa nın ani şok presi ile top kapma ve kontra ya çıkarma düzeyine ulaşırsa bu kıyaslamalar ilk yarı bitiminde sona erer..gökhan/caner etkisi(özellikle caner) takıma ekstra bir büyüklük katmışa benziyor..hayırlısı ile daha iyi oyunlar görexeğimize benziyor

beagle dedi ki...

Dün ömer kafayı çakana kadar Caner ve Gökhan'ın boşa giden ortalarina yandim.
Takim Bilicle mesafeyi kisaltip Senol Güneşle Velinin mevkisinde Oguzhani oynatip büyük takım olmuştu. Gomez de çakinca işlem tamamdi.
Bu seneye mesafeyi açmış, ileride karavanaci ile başlıyoruz.
Caner Erkin oyuna hukmedici olabilir. Ama onun ortalari geliyorsa Ömeri oynatmak gerekecek. Idealen Cenk Ömer oynamaliyiz. Bu da Quaresma ve Adrianodan birini secmek demek. Aslinda bence Adrianoyu Sagbekte Gökhan ile degismeli kullanabiliriz. Malum ikisi de 10 15 mac sakatlikla kaciracak.
Özetle yeni kazanılmış ozelligimiz iyi bek ortalari ise bunlara vurabilecek adamlari sahaya koymaliyiz. Altipastan kafayi marsa vuracak Abu degil.

sports guy dedi ki...

Ya amma giristin su adama be hocam :) kotu de oynamadi hazirlik macinda, ki ayagindaki sakatliktan dolayi cekingen oynamasina ragmen.

Bu sezon beagle vs. Abou sezonu olacak belli oldu. Mac sonu yorumlarinda cok cekirdek citlerim ben bu sene :)

turkkant dedi ki...

-Abubakaar geçen sezon Porto ile ligde 13 gol atmış; Porto'nun birinci santraforu. Vasat çıkması düşük ihtimal. M. Gomez seviyesi gelmeyebilir, ama Ş. Güneş'le 15-20 aralığı yapar yüksek ihtimal.

-Talisca şu an takımda neredeyse tek alternatifsiz oyuncu. Zira hoca Oğuzhan'ı daha çok orta saha kullanmak istiyor. Bu sene daha 4-4-1-1 gibi oynayabiliriz sanki.

-G. İnler klas futbolcu. Ancak Oğuzhan 8 oynadıkça birinci tercih Atiba olur. Atiba Oğuzhan'ın fizik dezavantajını, Oğuzhan Atiba'nın teknik dezavantajını bertaraf ediyor. İdeal bir ikili.

-Adriano-Caner en zor soru. Caner kalitesinde (ve yaşında) bir oyuncuyu yedek bırakmak yazık olur. Artı Caner bekken çok daha etkili bir oyuncu.

-Ş. ligine bildirilen 22'den 4 daha 18 dışı kalacak ideal durumda. Yedekler kim olacak başka bir soru: Kerim Frei ateşle oynuyor. Benim iyi olmasını çok istediğim oyunculardan biri ama bu sene şu haliyle zorlanabilir.

beagle dedi ki...

@sportsguy
Hocam şaka bir yana da Fiko'nun Abu için masaya 12.5 M Euro bonservis + 4 sene 3.3 kontrat desen, vergilerle 30 Milyon Eurodan bahsederek oturduğunun farkındasın değil mi? Şu anda imzalamış bile olabilir.

Bu 30 milyon Euro Egemen, Ersan, feda, kombineler vb hepsini alır götürür. İnönü stadı ismini yaklaşık 50 milyon Euroya sattığımızı düşünürsen, kulübün gelmiş ve geçmişi batıracak bir meblağdır.

Beşiktaş tarihinde Demirören kadar nefret ettiğim bir adam Toschak'tır. Euro'nun doların yarısı olduğu günlerde Ohen, Sellami, Delsolar ile Beşiktaşı yaklaşık 20 Milyon Euro zarara soktu, daha burnumuz o boktan çıkamadı ki bugünün 10 milyon Eurosudur yaklaşık.

Kapıda 1.5 milyar TL borç dururken bu sezonların şakası makası yok. Caner ortaladıysa o topu kaleye sokucan, sokacak adamı alıcan. Sokmazsan/almazsan ben yapabileceğim tek şeyi yapar, o forveti, onu alanı/günde 30 bin tl maaş verene sayar bir yerlere sokarım. 3 kişi duyar, 5 kişi kızar beni bağlamaz.

Bu işin Mustafa Pektemeğe haketse bile ıslık çalan salak taraftarlık la da ilgisi yok. Pektemek girmiş bir kazıktı, destek olup, kullanıp, mümkün olduğu kadarını çıkarmak lazımdı. Bu ise girmekte olan kazık.

Sports guy dostum, sana giydirmiyorum yanlış anlama lütfen. Meramımı anlatmaya çalışıyorum. Beşiktaş Mendez'i aratacak bir kazığa doğru gidiyor. Erdal T. nun gidişi ile birlikte bir yerlerde bize çıkacak bir piyango olacağı belliydi. Buymuş demek.

emruli dedi ki...

@beagle
Bireysel yazislari sevmiyorum ama yazmak zorunda hissettim. 5-10 mac sabretsek olmaz mi? Sadece Porto'daki performansi dusunursek yaniliriz. Besiktas'in bu seneki oyun yapisi henuz netlesmedi. Talisca ve Abou ile birlikte cok daha hızlı oynayacakmisiz gibi gorunuyor. Senol Gunes mevcut oyuncu havuzuna göre gecen senenin oyununda duzenlemeler yapacaktir. Fernandao, Burak ve Gomez gibi birbirinden tamamen farkli 3 forveti gol krali yapmış bir hocaya sahibiz. Bazen oyle bir havaya giriliyor ki sanki Besiktas ekolü diye bir sey var, Gomez tipi golcü haricinde bu oyun tarzı islemiyor.

Sezonun sonunda soylediklerinin tamamında haklı cikabilirsin ancak su anda gereksiz bir olumsuzluk ve gerginlik hissediyorum. Bir de bu seneki transferlerin maliyetlerini dusununce tek oyuncu uzerinden yonetime yüklenmeyi dogru bulmuyorum. Detaylarina hakim olamadigimiz bir anlasma olabilir.

Iyi pazarlar.

YSY dedi ki...

Benimde dediğim gibi aboubakar işi tam muamma. İşlerse büyük piyango, işlemezse zayen kiralık almazsın olur biter. Bende merak içindeyim.

Aboubakar'ın yaşı her ne kadar trajikomik olsa da en büyük problem sanırım insanların kafasında . Zira başka hiç bir mantıklı açıklama yok neden beğenilmediğine dair .

Bütün korku bu adam bu yaşta nasıl olur da Beşiktaş'a düşer sorusundan başlayıp 5 dakika izlenilmeden çok para verdik diye yaftalanıyor .

24 yaşında en az 3 senedir Avrupa'nın üst düzey takımlarının ilgisini çeken , Şampiyonlar Ligi seviyesinde kendini kanıtlamış bir oyuncudan bahsediyoruz . Şimdi hemen gelip ama Burak Yılmaz'da attı diyenler olacaktır da Burak'lı GS'nin 4 yılda 2 şampiyonluğu var adamın 105 maçta 65 golü var. Burak kadar oynasın bana yeter .

Forvet oyuncusunun seviyesi bu abi artık ? Kasımpaşa'dan gelen Eren Derdiyok 2.2 m € alıyor , Robin Van Persie 2 senedir hiç birşey yapmadan 4.9 alıyor.

Arsenal vasat Lucas Vasquez'e senelik 4m € para veriyor .

Az biraz isim yapmış bir adam alacaksan maliyeti bundan ucuz olamaz .

hayalet dedi ki...

Abubakar konusunda enseyi karartmayanlardanım. Sanki daha gezen adam izlenimi verdi, yani sırtına stoperi alıp diğer gol opsiyonları için yer açabilir gol bölgesinde. Format değişikliği kaçınılmaz hücum hattımızda. Bu sene epey uzaktan kaleyi döveriz bu bile heyecan verici. Şut tehditleri ve bunun yanında iki net hücumcu bek çok iç açıcı. İnler-Atiba denklemini nasıl kurarız,açıkçası İnler gibi safkan bi ortasahanın oynamasını çok isterim (tabi yine şut özelliği var ki aranan kan). Oyunun yönünü hızlı değiştirme açısından geçen seneye göre net bir biçimde öndeyiz ayrıca. Necip defteride rotasyon için bile kapansa ne güzel olur, cidden oyun seviyesini düşürüyor.

Coolio dedi ki...

@beagle, 4 seneden 3.3 euro'luk bir anlaşma olacağını sanmıyorum. Satın alma işlemi tamamlanırsa diğer 3 yılın maaşı farklı olacaktır. Daha net bir açıklama gelmeden bu varsayımda neden bulundun anlayamadım.

@emruli, hızlı oyun konusuna katılıyorum tamamen. Ayrıca geçen sene Ozi-Olcay-Sosa üçgenlerden daha farklı, daha ilginç güzellemeler göreceğiz sanki.


cochise dedi ki...

Tam böyle takım kimyası düşünülmeden oluşturulan takıma, transferlerin geçliğine, stopersizliğe kızacak gibi oluyorum; Tolga Ciğerci'den çok daha ucuza mal edilen Gökhan İnler; İsmail ile aynı maliyetteki Caner'e bakıp istemsizce gülümsüyorum.

De Jong transferi sonrası Avrupasız GS hafif çekindirse de bu yıl tek rakibimiz yine biz olacağız. Kanat organizasyonlarını takımın genel uyumunun içine yedirmeyi başarırsak o rakip de kalmaz. Bekler, özellikle de sol bekler çok gol atarsa şaşırmayan. Ozzie hep sola yaslanıp beklere çok iyi pozisyonlar yaratılmasını sağlardı; değerlendiren yoktu, şimdi olacak.

İşleri oturması zaman alacak ama olacak, olacak; daha iyi olacak.

(Ben tamamen lige odaklandım tabii; bu stoper-kaleci ekibiyle ŞL'de görece kolay bile olsa gruptan çıkmak hala düşük ihtimal. Zira sadece görece kolay. Misal Fener'i geçen sene maymun eden Shaktar'ı rahat geçip şampiyon olan bir kiev'den bahsediyoruz en zayıf takım olarak ...)

beagle dedi ki...

Şu aşamada uzatmak istemiyorum.
Soru olduğu için:
Coolio adam başarılı sezon geçirecek ve sonra maaşı düşecek beklentin sence daha olasi mi?

Ben de sorularla kapatayim. Kimse bana sistemsel bir aciklama getirmedi. Oyunla santrafor tipi uyumsuz,sahadaki olasi 11in beklenen gol sayisi yerlerde sürünecek, Pektemeki,Furkan Yamani hatta Cenk Tosunu kral yapamaya 'Şenol the White' gol ortalamasi 0.4 olan bir forveti 0.65 e falan cikaracak. Özetle ligde gereken 75 golu kim nasil atacak?

Coolio dedi ki...

+ İnler çok çabuk uyum sağladı hazırlık maçında. Yıllardır bizde olmayan bir oyuncu profili. Şenol Hocanın sene başında hücumda geçen seneye göre farklı şeyler yapmalıyız çünkü bizi ezberlediler lafını hatırlarsak Talisca ile birlikte farklı şeyler yapmamızı sağlayacaklar.
+ Tüm yeni oyuncular çok istekliydiler, herkesin forma için yarışması çok iyi.
+ Şenol Hoca Talisca'dan çok çok iyi verim alacak gibime geliyor. Oyuncu hocanın isteklerini (sadece taktik değil, fizikselde aynı zamanda) yaparsa uçar resmen.
+ Yeni transferlere rağmen Olcay'ın ilk 11 yazılacağını düşünüyordum ama Antep maçından sonra bu görüşüm değişti.

- Kerim takımın içindeki en teknik/yetenekli (bilek kıvraklığı) adam ama futbol zekası nedeniyle çok geride kalıyor. Bu sezon İspanya'ya filan kiralık gitmesini istiyordum. Antep maçından sonra bu görüşüm daha da kuvvetlendi . Belki devre arası duruma göre tekrar değerlendirilir.
- Cenk/Ömer gibi adamların açık mevkilerinde oynamalarına taktiksel olarak sıcak bakmıyorum (zorunluluklar dışında). Şenol hocanın da bu yaklaşımda olmadığını düşünüyorum zaten.
-Fabricio-Tolga olayı çok garip olacak. Hoca nasıl yönetecek merak ediyorum (herkes gibi).

Basar dedi ki...

Transferden memnun musunuz sorusunun cevap kısmına ne evet ne hayır seçeneği konmalıydı.

Transferden memnun muyum?

Hayır çünkü herkesi tutup stoper alacakken, bir sürü değişiklik yapıp stoper almadık. Ligi her türlü kotarırırz, inşallah CL'de bizi madara etmezler bu defans tandemiyle.

Hayır çünkü atanımızın balon çıkma ihtimali var. Bir potansiyeli var gibi ama net golcü değil. 2 yıldır net golcü performansından çok nemalandık. Bir arkadaşımın da yazdığı gibi Burak, Fernandao ve Gomez gibi 3 ayrı topçudan 25 gol performansı alan Şenol Hoca'nın eline parlar mı parlar...

Hayır çünkü çok fazla kiralık oyuncumuz var. İşler iyi giderse sorun değil ama işler kötü giderse umarım salmazlar.

Takıma transferin geç katılması Eylül-Ekim aylarını etkileyebilir. Kayıp az olursa bu sorun bertaraf olmuş olur.

Gelelim evetlere...

Takımın yaş ortalaması Sosa (30) Gomez (30) yerine 22 ve 24 yaş ikamesi ile 1 yaş düşecek.

Evet memnunum çünkü Münch'ten beri orta yapabilen bir oyuncumuz yoktu. Biz bire razıyken 2 tane solbekimiz oldu. Yetmedi sağbeki de upgrade ettik.

Sosa'nın kaybını Talisca ile dolduracağımızı düşünüyorum. Ferdinand'tan beri kiraladığımız en iyi adam olmaya adaydır kendisi.

Artık Atiba'yı yedekleyebileceğiz/dinlendirebileceğiz. Bunu da Necip ile yapmamıza gerek kalmadı.

G.inler iyi bir topçu. Tolgay'ın geri dönüşü ve bu transfer ile orta sahamız daha da dinamik ve alternatifli. Form düşüklüklerine, maç içi performansın rakip takıma karşı tutmamasına ve maçı tutma adına yapılacak aksiyonlara karşı hazırlıklıyız. Şenol Hoca'nın işi zor olacak.

Takımın maç içerisinde veya maç özelinde formasyon değişikliğine daha kolay adapte edebileceğini düşünüyorum.

Musta Pektemek artık bizden uzak demek! (çocuğa da iyi, hem küfür yemiyor hem de süre alabiliyor)


Sonuç itibari ile benim hissiyatım daha fazla olumlu tarafta. Tabi bunlar hep kağıt üstü düşünceler. Kafamı en çok rahatlatan olgu, Şenol Hoca'nın varlığı. Hoca hep yüksek verim almayı bildi. Umarım bu sihri yeni kadroyla da devam eder.

Artık maçlar başlasın!

WiLdHoney dedi ki...

Takım bu yeni haliyle GS maçını oynayana kadar ne dersek diyelim boş olacak.
Ben düşüncelerimi pozitif tutarak GS maçının sonuna kadar bekleyeceğim. O zamana kadar takım halinde 4-5 maç oynamış olacağız ve az çok yorum yapacak kadar yenileri ve takımın yeni halini göreceğiz. Ayrıca ŞG'nin kafasında ki şablon geçen seneyle aynımı değilmi görme imkanımız olacak.
Gelgelelim o gün geldiğinde burada feryat figan bağırışlar da yükseliyor olabilir. Sosa kimdi bilader diyende olabilir.
Umarım ikincisi olur.

Devre arasına kadar da CL'de tutunabilecek olursak ve ligde de tepede olursak, Kerim veya Aras yerine garanti birisini ve defansa sağlam bir stoper takviyesi görebiliriz gibime geliyor.
Kalede her zaman olduğu gibi Muslera seviyesindeki Tolga oynar, ona yapacak birşey yok.

nuri mu dedi ki...

rhodolfo - adriano ikilisi denensin demiş stoperde u.meleke..
adriano sevillada 30 maçtan fazla stoper oynamış.
rhodolfo yönetici, çalışkan. adriano çalışkan, çabuk.
adriano çıkar rhodolfo toparlar demiş,, ilginç..

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ugur-meleke_605/iki-takviye-yapilsaydi-tarihe-gecebilirdi_40216218

nuri mu dedi ki...

rhodolfo yönetici, uzun - adriano çalışkan çabuk
olacaktı..

sports guy dedi ki...

@beagle

Ayni hesabi gecen sene de yapiyorduk ya onu hatirladim simdi :) gomez'e layik orta acacak tek adamin quaresma oldugundan bahsediyordum ben falan, ki dogru da cikti sanirim. Adamin tum asistleri gomez'e gitmis olabilir gecen sene :)

Soru guzel soru ama, her sene icin de sorulmali. Ideal gol sayisi 75 olarak baz aliniyorsa bunu kimler atacak?

Hic bir oyuncunun performansi sabit degildir evet, ama sirf bu jimnastik ugruna gecen yildan yasadigimiz gol kaybina bakalim. Sosa gomez tore uclusunden ligde 37 gol kaybimiz var. Benim tahminim aboubakar talisca ikilisinin 30u gorecegi yonunde. 7 gol kaliyor geriye.

Adriano'nun kariyerinde gol atamadigi bir sezon yok. 5 gol bile sasirtmaz da aslinda, hadi 2 diyeyim. Caner son sezon oncesinde 3-4 atiyordu her sene orada, ona da 3 dersek geriye acikta iki gol kaliyor. Bir tane inler, bir tane de ozzy'e +1 yazarsam hesap cikar.

Senin derdin benim ilk tahminimde muhtemelen. Aboubakar arti talisca 30 goremez diyorsun. Diger tahminlerim futbol mantiginda pek karsi cikilacak cinsten degil cunku :)

Mesela gg gol atarsa da sasirmam, gecen seneki "aman bekler ileri cikmasin" rolunde oynamayacak cunku. Ceza sahasina girecek. Antep macinda da girdi ve zerre sasirmadim.

Gomez ve sosa'nin gidisi iq olarak besiktas'i dusurecek biraz evet, ama oyunu daha "coskulu" olacak. Yer yer basimiz donecek. Ve takim skor uretecek.

Bence besiktas gecen seneden daha fazla atacak mesela, bu tahmini de araya sizdirayim. Ama daha fazla da yiyecek, bizim performansi orasi belirler. Acaba kac tane yiyecek takim? Bu "coskulu" oyunu da karsilayabilecek mi atiba? Gecen seneden daha cok is dusecek cunku o mevkiye.

Gorecegiz artik.

alper dedi ki...

Gomez 25 gol attı falan da çok büyüttünüz gözünüzde yav.En nihayetinde son 3 transferi Fiorentina-BJK-wolfsburg bu adamın.Ön alanda Presi varmıydı,driplingle adam eksiltmesi varmıydı,çalımı varmıydı..Ve hatta dövmezseniz sırtı dönük duvar olup kafa,göğüs veya ayağı ile sağa sola top dağıtırmıydı?

Fitbolu bir noatsamisa bir gurcanulusoy gözlüğü ile izlemekten çıkın artık yahu.Bu gibi fitbol blogları yüzünden ülke fitbolu geri gidiyor.Yeni bir stat açmışız.Meraktan heyecandan özlemden tutkudan vs o stat dolacak mı?Dolacak.İçeride kapanan anadolu takımlarına karşı zorlandığımız maçlarda hangi hakeme hangi dakikada hangi kutsalına söveceğini bilecek ona göre penaltı alacak doldur boşalt yapacak C.Erkin,G.Gönül diye topçumuz var mı?Var.Bizim takımda en büyük eksiklik olan piç,yavşak,pislik topçu eksiğini Caner ile tamamladık mı?Tamamladık.İçeride 17 maçtan 14 galibiyeti gerekirse döve döve haksız penaltılarla alırmıyız.Alırız..14*3=42 puan.

kalan 6 derbi ve 17 diğer maçtan da ki toplam da 69 puan eder bu maçların değeri yarısını yani 33-35 puanı çıkartırmıyız.Çıkartırız.Çıkarın bayrakları kutlayın ulan şampiyonluğu şimdiden.

Ha birde not= bU sene BJK ile GS çekişir.FB yarışta bir müddet olur sonra bırakır.GS yi de yarışa eklemem son anda yaptıkları De Jong transferidir.Melo denen orospu çocuğu gittikte sonra GS takımı ve orta sahası yüreksiz ruhsuz kalmıştı.Avrupada amerikada tek tek tek vesikalarına bakıp gerçek bir orospu çocuğu buldular.De Jong transferi onları sonuna dek yarışta tutar.Çünkü TT arenada rakiplerin gırtalğına basa basa 3 er puanları toplayacaklardır.

alper dedi ki...

Herkes gol sayısı vs hesaplamış bende hesap edeyim bakalım.

Cenk+EbuBekir+Şişmanoğlu=30
Olcay-Kerim-Aras=10
Q7-Talisca-Tolgay=10
Oğuzhan-Atiba-İnler=10
Caner-Adriano-Gönül-Necip-Rhodolfo-Marcelo-Fabri-Tolga-Atınç=10

Geçen yıl 75 atıp 35 yemişiz.Bu senede gördüğünüz gibi minimumlarda süründürsek topçuları o sayıya ulaşıyoruz.Muhasebeciliği ve kim gol atar kaç atar hesaplarını bir kenara bırakın.Kimse FEDA sezonu BJK battığında gelip sizden para istemedi nihayetinde.

alper dedi ki...

Çok vakit bulup giremiyorum buraya yazmak için.Yazım da çok düzgün değildir zaten.İnler'in maaşı Atiba'nın cırcırı vs konuşulmuş.Soru basit:Hangisi daha çok şut çeker,hangisi daha çok gol atar,hangisi daha çok uzun ve isabetli top atar,hangisi 40-50 metre oyunun yönünü sağdan sola,soldan sağa çevirir...O zaman paralarını ona göre kıyaslayın.

WiLdHoney dedi ki...

O zaman gol sayısına farklı bir açıdan daha bakalım, aşağıdaki linkte Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in, 2 Trabzon, Bursa ve Milli Takım'daki Goals per Round (Maç Başı gol ortalamasına) bakmanızı rica ederim. Süper saçma olaylar olmadığı sürece maç başı gol ortalamamız geçen seneki seviyede olacaktır.
Sorun bu gol seviyesi Bursada yada Trabzon'da şampiyonluğa yetmezken, Beşiktaş'ta bu sezon tekra yetecek midir?
Bence bunlarda pek önemli değil, 6 derbiden 3-4 galibiyet, 2-1 berabelik bile yeter şampiyon olmaya.

alper dedi ki...

Defans vs şampiyon yapmaz takımı.Olsaydı kjaer li FB olurdu geçen yıl.Ligin damarını hücrelerini bilmek şampiyon yapar.Ondan önceki yıl biliç gibi geçen yıl Vitor gibi bu yıl Advocaat gibi,riekkerink gibi ben antalyaya,konyaya,akhisara,trabzona deplasmana gidiyorum orta sahayı kalabalık tutayım önce gol yemeyim atarsam bir atayım beraberlik iyidir dememek şampiyon yapar.Bu işi de türkiye de F.Terim harici en iyi bilen insan bizde.Şenol Güneş.Namı diğer The Sun.

Ha Cl nin amk.Ligi koyalım ligi..

hastati dedi ki...

atiba inler orta sahasi cok yahsi duruyor. ah oguzhan bilicle sol onde oynamayi kabul edeydi, iniesta'miz olaydi oralarda.
caner ha sol ileri oynamis ha sol bek, bosuna sol bek hakki harcamamak lazim arkasina. ileride baslarsa cok pas hatasi felan yapiyor ve de oyun zekasi calim+orta+verkac disinda yok gibi. olcay gibi topsuz oyunda guzel yerlerde olmayi,guzel yerlerde pas hatasi yapmayi:) beceremiyor. birde caner'i ileri monte etmeye baslarsak bu defa oranin adami zannedecek kendini, bekteki verimliligi dusebilir.
ne guzel dertlerimiz oldu hacilar:)
q7 'de gg'le cosar. al ver derken faul, orta gol.

Basar dedi ki...

@wildhoney

Hoca Trabzon'da şampiyon oldu.

sports guy dedi ki...

Hoca'nin trabzon'da sampiyon olup olmamasi da onemli degil, sampiyon olmak icin yeterli puani toplamis olmasi onemli. 82 puan alip sampiyon olamamis hocaya basarisiz denemez, nokta. Kalanini tartismak yersiz bana gore zaten. 2006dan beri o puani toplayabilen 3 takim var biri 2006'da galatasaray, diger ikisi de ayni sezonda trabzon ve fenerbahce.

WiLdHoney dedi ki...

@Basar,
Birisinden böyle bir tepki geleceğini biliyordum, hatta yazarken parantez içinde sayılmayan şampiyonluğu diye yazayım diye düşündüm ama atladım gene. Sonuç olarak resmi olarak tescil edilmedi diye böyle yazdım kabul et. Fenerliler dışında herkes o senenin şampiyonluğunu onlara yazar.

yilmaz dedi ki...

Gol tahmini olayını sevdim, geçen sezon 4 yaklaşık sonuç bulmuştum yine yapacağım :D

*- Aboubakar + Cenk + Şişmanoğlu + Olcay = 40
*- Talisca + Oğuzhan = 14
*- Kerim + Aras + Q7 + Tolgay + İnler = 10
*- Stoperler + Bekler + Atiba + Necip + Rakip Makip = 8

Toplam 72 gol etti :D


Dip Not:
Bu tahminler oyuncuların olağanüstü form dalgalanmaları yaşamamaları ve uzun süreli sakatlıklar geçirmeyecekleri, darbe olmayacağı ve Sevilla ve Milan başkanlarının oyuncularımıza salça olmayacağı varsayımına göre yapılmıştır, bilimsel değeri yoktur.

sports guy dedi ki...

Talisca arti oguzhan'a 14 cok az ya. Ozzy cift haneden asagi gol atarsa cok sasiririm ben bu sezon.

alper dedi ki...

Ozzy çift haneli gol sayısına ulaşırsa 25.hafta lig biter be.:))

sports guy dedi ki...

Gecen sene 9 atti, 33. Haftada bitti.

1 gol = 8 hafta mi :)

alper dedi ki...

Çift hane deyince 14-15 vs algıladım ben.Ki 15 numaralı formasıyla 15 gol atıp 15 inci şampiyonluğu getirsin bize seneye 15*2=30 kağıda satalım.:))

planck dedi ki...

alper +15 :)) aynen 15+15=30 yapalım ormanın da gözü o rakamlarda, taliscanın 25lik bonservisini örnek vermiş.

gol sayısı muhabbeti için:
ebu = 17
cenk = 11
ömer = 2
olcay = 5
q7 = 4
talisca = 13
ozzy = 12
inler = 4
tolgay = 2
caner + adriano = 8
gönül = 1
atınç = 2
marcelo = 2
rhodolfo = 2

85 gollü şampiyonluk hayırlı olsun :)

planck dedi ki...

Geçen sezon CLde goller ve atılış biçimleri:
https://twitter.com/is_xs/status/772808703514935296

En güzel duran top golü Talisca'nın neuer'e salladığı frikik seçilmiş :))

Emrah dedi ki...

93 yaptı. Az daha kassam 3 haneye çıkıyormuşum:)

Abu 20
Talisca 15
Cenk 13
Ozzy 12
adriano 6
Caner 6
Q7 5
Ömer 3
Atiba 3
İnler 2
tolgay 2
Gökhan 2
Marcelo 2
Rhdolfo 2

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar'dan hala emin degilim. Millet Premier Lig takimlari istiyor, buyuk teklifler yapildi, Porto'nun as forveti kotu olamaz vs diyor ama, kafamda su sorular var;

1 Porto niye gonderiyor o zaman?
2 Gonderiyorsa niye 10 milyon opsiyonla kiraliyor? Ustelik Porto.
3 Bu adamda bu potansiyel varsa bize niye geliyor?

Yeni transfer olup takima uyum saglayamamis bir oyuncu olsa belki uyum saglar patlar derim, veya sakatlik gecirmis olsa toparlar patlar derim, ama kariyerinin hicbir doneminde muthis bir performans ortaya koyamamis, referansi olmayan ve Porto'da begenilmemis bir oyuncu.

Ozellikle 10 milyon'luk rakam dusunduruyor beni. Bence bu muthis parayi boyle bir oyuncuya harcamak buyuk risk.....

@bjk4ever

Aurelio iyi oyuncu olsaydi Porto alirdi , iyi olmadigindan Trabzon'a gelmis veya Osmanli'daki N'diaye veya Bursa'dan Bakambu veya x takimdan y futbolcu.

Bu adamlarin dunyadaki her potansiyelli oyuncuyu almalari gibi bir olasilik olmadigi gibi baska ihtimaller de var . Mesela tek forvet oynuyorsunuzdur , yeni ve daha yetenekli olduguna inandiginiz bir adam almissinizdir ve diger forvet onun arkasinda yedek beklemeyi kabul etmiyordur ? Olamaz mi ?

Ayni Porto'nun Juan Iturbe , Fernando , Steven Defour , Diego , Maniche , Luis Fabiano , Lucho Gonzalez gibi adamlari gorece olarak piyasa fiyatlarinin cok altina sattiklari gibi bir gercek de var . Keza her sene ortalama 7 oyuncuyu bedavaya biraktiklari da bir gercek .

Ek olarak Porto'nun son 5 sezonda Premier League'e direkt olarak gonderdigi oyuncu sayisi sadece 5 ve bunlardan biri kiralik giden Martins Indi .

Neden Premier League kulupleri almadi sorusunun ayriyetten mantikli bir cevabi olmak zorunda degil . Lucas Vazquez'e ,Negredo'ya , Soldado'ya , Nolito'ya , Luis Alberto'ya , Islam Slimani'ye 30m € uzerinde paralar veren kuluplerden bahsediyoruz . Adamlarin mantik algoritmasini cozmek mumkun degil . Artik menajerlerin kucaklarinda mi takiliyorlar ne oluyor bilemiyorum .

O paraya daha iyisini alma ihtimalimizin olmasdigini anladigimiz gun dunya daha guzel bir yer olacak :)

Barreto dedi ki...

@övünç
Premier League besin zincirinin tepesinde yer alıyor. Pahalı transferlere bakarsanız Bundesliga LaLiga ve Serie A dan çoğu. Portekiz Brezilya ve diğer ülkelerden pek az. Sevilla nin futbol direktörü bunu çok güzel anlatıyor. Ayrıca Portekizliler, Latin Amerikalılarla ve Afrikalılarla ilgili meselenin sosyolojik/antropolojik bir yanı da var. İngiltere deki çalışma izni de çabası.

Barreto dedi ki...

@övünç
Premier League besin zincirinin tepesinde yer alıyor. Pahalı transferlere bakarsanız Bundesliga LaLiga ve Serie A dan çoğu. Portekiz Brezilya ve diğer ülkelerden pek az. Sevilla nin futbol direktörü bunu çok güzel anlatıyor. Ayrıca Portekizliler, Latin Amerikalılarla ve Afrikalılarla ilgili meselenin sosyolojik/antropolojik bir yanı da var. İngiltere deki çalışma izni de çabası.

Barreto dedi ki...

@övünç
Premier League besin zincirinin tepesinde yer alıyor. Pahalı transferlere bakarsanız Bundesliga LaLiga ve Serie A dan çoğu. Portekiz Brezilya ve diğer ülkelerden pek az. Sevilla nin futbol direktörü bunu çok güzel anlatıyor. Ayrıca Portekizliler, Latin Amerikalılarla ve Afrikalılarla ilgili meselenin sosyolojik/antropolojik bir yanı da var. İngiltere deki çalışma izni de çabası.

Zaitsev dedi ki...

@ Barreto

Aboubakar 2010dan beri 46 kere milli olmuş. İngiltere'ye transfer durumunda sorun yaşamaz.

İngilizler Demba tarzı forvetleri öncelikle tercih ederler. Top sürebilen iyi pas yapabilen oyuncular. Mesela Gomez büyük bir golcü olmasına rağmen bu kriterlerde çok iyi değildir. O yüzden Bayern'den iyi zamanlarında ayrılmasına rağmen İngiltere'ye değil İtalya'ya gitmiştir. geçen sene iyi bir sezon geçirmesine rağmen ancak Wolsburg'a gidebilmiştir.. Aboubakar da görünüşe göre bu sınıf bir golcü değil.


Aboubakar anlaşmasını konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum. Bu sezon kötü bir sezon geçirirse opsiyon devreye sokulmaz. Kiralama bedeli yanar. İyi sezon geçirirse 25 yaşında efektif bir forvet için 10 milyon avro güzel bir bonservis bedeli olur.

Duran toplarda Sosa/Oğuzhan güzel kesiyorlardı topu ama Q7 harici ataklarda isabetli orta yapma oranımız çok kötüydü. Bu sene ataklarda orta yapma IQ'muzda yükseldi. GG, Caner, Adriano, Talisca ve hatta İnler ile beraber ataklarda Q7'nin orta konusundaki alternatifsizliği sona ermiş oldu.

İnler transferi ise muazzam bir hamle. maliyeti çok iyi. Atiba'nın bile yedeklenebileceği/yedek kalabileceği bir orta saha oluştu. Oğuzhan öne geçince arkadan top çıkarmada oluşan sorun ile akıllı sertlik konusunu bertaraf edecektir G. İnler. Ayrıca Atiba'nın hiç düşünmediği, Oğuzhan'ın ise mükemmel şartlar oluşunca denediği uzaktan şut konusunda da ciddi bir katkı ve opsiyon sağlayacaktır.

Marcelo-Rhodolfo-Adriano defansıyla maçlara çıkacaksak Şenol hoca mecburen Fabri ile maçlara çıkmak zorunda kalabilir :)

beagle dedi ki...

@Övünc
Dostum bilgi ve emeğine büyük saygı duyduğumu baştan belirteyim. Tartisalim sadece.

Senin durdugun/ayak diredigin nokta bu paraya Abubakar iyidir, kabul edin noktasi. En azindan ben öyle anladim.
Buna tabiki katilmiyorum. 12.5 milyon bonservis ve 3.3 maaş bütçesi ile pazara cikarsan bir sürü adam bulursun. Önemli olan takimin ne oynayacagina göre kimi sececegin.

Caner/Adriano/Gokhan Gönül/Quaresma orta zenginliginden yararlanmak için yan ortalari gole çevirme niteligi yüksek birini aramaz misin? Misal adi gecenlerden daha düşük profilli Gestede?
Dersen sampiyonlar liginde bisey yapamaz evet. Ama harcanan paranin 3 de 1ine işe yarama, Cenki tamamlama, Taliscaya top indirme potansiyeli cok daha yuksek birini almis olurduk. Championship oyuncusu diye asagilayana Alan Walsh geldiğinde Bristol City nerdeydi der uzerim ona göre.

Şu anda suphecilere oyun bozan gözüyle bakan bir romantizmde taraftarimiz. Yukari bakarsak ligde maca 14 kisi cikarsak mümkün olan gol beklentileri uçuşuyor.
Bu lig kurt hoca kayniyor. Abunun yan ortalardaki zaafini anlar anlamaz bekleri dışarı yönlendirir, talisca ve oguzhana iki tekmeci onlibero verip isimizi bitirirler.

Ha bi de Gomeze laf soyleyen taş olur. Geldigi sene hem fb hem gs derbilerini kazandiran, takimin iyi oynadığı maclari cok buyuk bir yüzde ile golle puana çeviren, yetmedi duran top savunmamiza dehşet destek olan bir adamdan bahsediyoruz. Bostan korkuluğu Almeidaydi. Gomez değil.

Bu şov potansiyelli takimi yikacak bir kac unsur olur:
- İyi oynarken yapilan ortalari bir türlü gole cevirememek
- Gaza gelmiş bekleri ileri cekmisken agir kalarak kirmizi gören savunma
- Gidip gidip gol atamazken durduk yerde salak bir toptan gol yiyen kaleci.

Bu 3 unsura da sahibiz. Üstelik ilki yıllık 6 milyon Euro veya 5 yillik 30 milyon Euro maliyetle.

Takimin büyük degisimle ruhunu kaybedebilecegi, kiraliklarin ve bonservisi konusulan Oguzhanin artik kasmayabilecegi, Atibanin Mls bileti almak isteyebilecegi bir sezon da olabilir ki, Senol Hocanin tepesi de kolay atmakla ünlüdür. Bu sezon %51 zor biter, ve çığı başlatan ilk şey "ortalari gole çevirememek" olacaktir.

Ömer ve Cenki akillica kullanarak bu sorun çözülebilir. Ama bu da Quaresma, Olcay ve Inlerin kisitli dakika bulmasi, Abunun ise dakikalarinin yariya dusmesi ile demek. Hoca yapar mı? Taraftar ve başkan rahat birakir mi?...

@beagle

Hocam benim anlatmak istediğim futbol dünyasında fiyatlar hızla şişiyor . Bunun sebebi gelirlerin anormal artışı .Birden bire işin içine giren Çin piyasasıyla birlite ortalık iyiden iyiye cümbüş yerine döndü . Aynı NBA gibi .

Yeni yayın ihalesinden sonra NBA'de salary cap %35 artmış durumda mesela . Premier Leauge piyasayı öyle yükseltti ki saçma sapan adamlar için kapı 10 milyondan açılıyor artık .

Örnek verdiğim oyuncular bu bakımdan önemliydi . Bana 3 tane isim sayın Şampiyonlar Ligi tecrübesi olsun , 25- yaşta olsun ve cv'sinde en az 1 tane 1.sınıf takım olsun . Ben sayayım istersen Paulo Dybala - Paco Alcacer - Michy Batshuayi . Sadece ortalama fiyat çıkarımı yapman açısından söylüyorum .

Moussa Sow Fenerbahçe'ye 9 m €'ya geldi , Emenike 11'e geldi , Niang 31 yaşındayken 7 m €'ya geldi . Birebir aynı tip futbolcudan bahsediyoruz burada. Tamamen aynı özellikler . Fizik olarak güçlü , patlayıcı , adam eksiltebilen , topla ilişkisi iyi , kanat forvet oynayabilen , bitiriciliği üst sınıf olmayan , defansif olarak zayıf oyuncu . Tamamen aynı profil . Bu adamların ederi budur. Bundan ucuza alamassın . Daha iyisini alır mısın aynı paraya ? Bence alamassın . Kiralamaktan bahsetmiyorum , alamassın . Fenerbahçe iyi kötü bu oyunculardan verim aldı . En kötü ihtimalle Niang kadar oynar.

Aboubakar'ın sisteme uygunluğu farklı birşey , o adamın değeri başka birşey. Bu paraya daha iyisi olur demek başka , sisteme uygun demek başka . Bu sisteme bu parayı etmez demek de çok subjektif kalır zira ne sistemi oynayacağımızı da bilmiyoruz artık .

Ben burada okuduklarımdan bu parayı etmez sonucu çıkarıyorum ve bu sonuca itiraz ediyorum . Bu adam bu parayı eder. Daha fazlasını da eder , edecek hep beraber göreceğiz.

beagle dedi ki...

Commodity olarak bakarsak haklisin. CV çalışabilir. Adam savunmanin arasindan verkacla gole gittiği icin, kanatlari bayik bazi orta siralama takimlarinda iyi iş de yapabilir.
Benim paramla 3 kurus etmez, taze kulüp sahibi bir Asyaliya iyi fiyata satilabilir.
Amma bu sezonu, stadi, motivasyonu çarçur edip Beşiktaş'ı üzmesinler...

sports guy dedi ki...

Valla maclara 14 adamla cikma imasini uzerime hic almiyorum, gayet realistik bir tahmindi benimki.

Ama takimin basina gelebilecek felaket senaryolarini okurken kafamda cok fena Bernd Schuster canlandi :) ha ben bir Senol Gunes takiminin oyunu 80 metrede oynayacagini hic sanmiyorum o ayri. Schuster beklerini hic cekmezdi, ki adamin elinde dogru duzgun bek de yoktu zaten.

Kilit acmak ve ortalardan faydalanmak icin cokca cenk izleriz gibi geliyor bana bu sene sag tarafta. Gecen sene bile denemistik bunlari zaten. Takim oyle bir orta fakiriydi ki ama, tosun'un ortasina tore kafayla gol atmisti :)

Bu tarz kilit maclar acisindan ilk ciddi sinavi cumartesi vericez zaten. Karabuk macini cok merak ediyorum. Iki haftada yedikleri tek gol 95te eren'den geldi malum, savunma disiplinleri cok yuksek. Tudor futbolculugundan kalma esintileri takimina ciddi yansitmis.

Takim icin tek macta asip kesmek de dogru degil, tepelere cikarmak da. Ama bu mac bazi seyleri anlamamiza yardimci olur muhtemelen. Senol hocanin yapacaklarini degil de, yapmak istediklerini gormek acisindan.

Coolio dedi ki...

Gol atma sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum hep dile getirdiğim üzere (Şenol hoca nedeniyle) ama Oğzuhan ve Talisca'ya fazla gol yazdığınızı düşünüyorum. Şenol hocanın oyun sisteminde santrafor bol gol atar. Aboubakar 20'den fazla atmasını beklerim ama Talisca+Oğuzhan'ın 20'yi geçmesini beklemem. Hatta +15 yaparlarsa bile beklentimi geçerler.

Kanat özürlü bir takım sonrasında bu bekler herkese kanat ortalarının çok kullanılacağını düşündürüyor ama oyun içinde çok başvurucağımızı düşünmüyorum. Geçen sene ne kadar orta denediysek en fazla o kadar deneriz, sadece isabet oranı artar. Ama Oğuzhan ve Talisca'nın olduğu yerde ortadan delmeye devam ederiz ağırlıkla.

planck dedi ki...

Hoca taliscayı game changer hamle adamı olarak kullanıcaz fln demiş. İlk haftalarda 60dan sonra oyuna alıcak belki.

sports guy dedi ki...

Gecen sene ozzy arti sosa 16 atmis. Ozzy'den arti iki talisca'dan arti iki gelirse 20 eder. Neden talisca'dan bu kadar gol bekliyorum?

1- uzaktan sutu var. Denemekten de cekinmiyor.

2- frikigi var. Duran toptan atmasini bekliyorum.

3- kafa vurabiliyor. Adam paylasimlarinda rakibe sikinti yaratabilir.

Bilmiyorum beklentim mi cok yuksek ama, bana boyle yazarken gercekci geliyor.

alper dedi ki...

Ne uzamış konu ya.İki dakika yalnız bırakmaya gelmiyor bu Beşiktaş'lıları.Tamam amk EbuBekir asrın kazığı 8 gol atsın sikimi keser yerim adam fitbolcu bile değil tipini siktiğimm.Ohh be konu kapandı..

Yalnız şaka maka Antepspor maçında verkaçla attığı golü o mesafede Gomez koşup vs hayatta atamazdı.Yalansa yalan deyin.20 gol yazıyorum ben ona ya kıyamam.

alper dedi ki...

Lig kurt hoca kaynıyor(muş)..Riekkerink STSL de 8 .yılını doldurdu Dick ise bu yıl 12.yılında..

Abou'nun yan ortalarda zaafı olduğu kanısı nerden hasıl oldu bu arada?Gomez iyi bir abimizdi şık giyinirdi ama kornerlerde yan toplarda vs kılıbık Almeida gibi yüzüne kafasına vs dirsek gelir güzelliği bozulur diye arka direğe kaçardı. Abou şık giyinmez ama zaten tipsiz ve renginden kaybettiği için ön direğe koşar.Atar atmaz ayrı koşar..Ve golleri masaya dağıtır.İsteyen ihtiyacı kadar alır.

Şu gol sayılarını ona buna dağıtıp o bu kadar atamaz şu bu kadar atamaz deyip pesimistlik yapanlar bir zahmet kağıt kalem alıp GS ve FB nasıl kimle kaç gol atar onu da hesaplasın.hepsi boş tatava.Gestede kim amk bu arada sahi?

alper dedi ki...

G.Güleçin,S.Kurumuş'un,Fazlı Uysal'ın,Sverisson'un gol attığı Fernandao hayvanının gol kralı olduğu gelmeden önce bu sayfalarda N'Doye'ye ayılınıp bayıldığı,Niasse'nin Everton'a transfer olduğu,Dejauha'nın gol atıp Antalyalılara ağlamayın ben burdayım dediği,Gekas'ın küme düşme adayı takımlarda kontra ataklarda gol attığı bir lig ulan burası.EbuBekr bu ligin amına koyar.Olimpik güreşçi M.Yıldız'ın milli olduğu,Stancu'nun her sene 10 civarında gol attığı,B.Yılmaz'ın tillah olduğu lig burası.

beagle dedi ki...

Theo binbir nick bu kesin, Dick de hoca deil zaten. Baska şey o...

Murat dedi ki...

Ahahaha Alper, yazım iyi değil demişsin, yazın tam pislik ama evlere şenlik..

Valla Ebubekire, Hazreti Ebubekir denirse sezon sonuna doğru kimse şaşırmasın, Beşiktaşlının götü kalktı hem de fena kalktı diyorum buradan, başta başkan olmak üzere.

Ulan adamın maaş falan iyi gözükmüyor tamam kağıt üzerinde de, hazırlık maçında attığı gol neden umut vermiyor lan..hala pektemek falan demiş birileri, adam tek top verkaçla girip çaktı golü, en son ne zaman böyle bir gol gördünüz forvetinizden..Biraz sabırlı olun manyak mısınız yahu

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Bence gol sayısı Güneş takımında detay... Teofilo bile gol kralı oluyordu. Mevcutta bence en büyük sorun kadro yönetimi.

20 civarı ilk 11 bekleyen oyuncumuz var. Genelde ezber "rekabet takımı iyileştirir"dir; ama bence bu her zaman doğru bir argüman değil. Örnek Caner net ilk 11 oyuncusu yapıldığı sezon hayatının futbolunu oynadı, Hasan'la rekabete girdiği geçen sezon verimi düştü. Keza geçen sene Oğuzhan-Sosa-Atiba net 11diler, müthiş sezon geçirdiler, kanat oyuncularımız rekabete girdi. Eskiden net 11 olan Töre-Olcay'da performans düştü.

Bu kadar kalabalık ve yetenek olarak birbirine yakın oytunculardan kurulu bir takımı yönetmek en büyük zorluk.

-Örneğin M-Gomez-Cenk rol paylaşımı geçen sene çok iyyiydi. Abubakaar M. Gomez değil, Cenk de geçen seneki Cenk değil Türk milli takımı santraforu.

-Adriano-Caner ikisi de ilk 11'den kesilmeyecek derecede değerli oyuncular.

-Orta sahada Gökhan İnler-Tolgay'dan hangisi birinci alternatif olacak. 3 orta sahalı takımlarda 4. orta saha bol bol oyuna girer de, 5. orta saha olmak az süre demek.

-Burada hepimiz farklı 11 yaparız. Bence bunu yönetmek şu an en büyük mesele olacak.

Hidayet dedi ki...

ya ben bu şenol hoca'da ki tripleri anlamıyorum, eğer doğru ise gazetedeki röportajında "cl deki rakiplerin istemedikleri oyuncularla(yani transferler) onlarla yarışmaya çalışıyoruz" demiş.

peki hoca, senin yıl sonunda beri öve öve bitiremediğin "yerli" futbolcular bu adamların beğenilmediği (hoca öyle diyor, ben o kanıda değilim) kluplerin hiç kapısından girmişler mi, girebilirler mi, oğuzhan hariç hepsini toplasan 10 milyon euro verirler mi yurtdışından, senin beşiktaşın kalesine layık gördüğün adam 1 milyon euro eder mi reel piyasa da, bu demeci yeni gelen adamlar okusa ne düşünür, sen "o" takımlardan banko ilk 11 oynayan oyunccuyu alabilirmisin, o para var mı sende ya da o oyuncu gelir mi, en iyi transferi de gs yaptı demiş, fesubhanallah..

bi arkadaş demişti , hakikaten bu adamda bu sene bi negatiftlik var ama hayırlısı..

planck dedi ki...

renkli basın aynı mantıkla tolgay şans bulamayacağı için gitmek istiyor diye veriyor gazı. ben pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. hoca maç maç ve form durumuna göre bakıcak. mesela q7 saçma bir kart gördüğü anda, sonuçsuz akrobasilere girdiğinde yedek kalacağı bilecek. mesela atiba yine 20 saat yoldan gelecek ve karabük maçına yedekte bekleyebilir. inler ozzy talisca ile çıkabilir benfica maçında atiba inler ozzy çıkarız. bir sonraki maçta atiba tolgay talisca olur. maçına taktiğine yorgunluğuna göre değişme olur. zaten takım puanları topladıkça huzursuzluk çıkma ihtimali düşüyor. kazandığımız sürece kimse kolay kolay ses çıkaramaz.

Mayor dedi ki...

Ebubekir'in maliyeti ile ilgili bir kumar oynandigini dusunuyorum. Bu adamin bize toplam maliyeti 30 milyon euro desek 2 sezon hatta 1 sezon parlasa Besiktas'ta bu maliyeti cikarttigi gibi uzerine cok guzel bir kar da birakabilir.Ingiltere liginde verilen ucuk paralari gorunce Ebubekir 20+ gollu bir sezondan sonra 24 yasinda neden bir ingiliz takimina 30 milyon pound'a satilmasin mesela?
Kumar mi evet kumar. Dua edelim adam duzenli oynasin.
Kulubun para politikasi da artik bu yonde sanirim.
Besiktas artik bir Porto, Benfica veya daha kotu bir ornekle, uc kurusa afrikadan transferler yapip sonra 3 buyuklere cuvalla paraya satan eskinin Genclerbirligi veya Gaziantep'i gibi oldu.

Coolio dedi ki...

Bu arada dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama Brezilya çetesi oluştu resmen. Sosyal medya ve haberlerde sürekli antramanda, yemekte filan berbaer takılıyorlar. Umarım kötü yolu girmezler (bkz: Portekiz çetesi).

GeceGezgini dedi ki...

@Coolio;

Oğuzhan, Cenk, Olcay, Necip, Tolga çetesiyle kavgaya tutuşmasınlar yeterli. Tolga da tam mahallede kendinden 10 yaş küçüklerle kot pantolonla futbol oynayan abiler gibi şu çetede. Nasıl da sırıtıyor.

beagle dedi ki...

Tolgayi küçükken abiler kaleye bile koymamis demek ki ada simdi gecmis kaleye :)

turkkant dedi ki...

Beyler ABD'de yaşayan arkadaşlara bir sorum olacak. Benfica ve sonraki lig maçı sırasında San Francisco'da olacağım. Lig maçını Digiplay'le seyrederim de, Benfica maçını nasıl seyredebilirim? Yayın hakları yüzünden internet yayınını kapatıyorlar mı?

Teşekkürler,

alper dedi ki...

Süper Lig kaleci kazançları

Muslera 3.5 m€

V.Demirel 2.5 m€

O.Kıvrak 2.25 m€

T.Zengin 1.25 m€

V.Babacan 1.6 m₺

Bu doğru mu?Doğruysa Tolga iyidir iyi..

du, levande dedi ki...

tolga'nın ilk transfer edildiğindeki sözleşmesine göre doğru 1.25 milyon euro ama yeni imzalanan sözleşmenin şartlarıyla ilgili bi bilgi yok. ama zam da almamıştır herhalde...

Huzeyfe dedi ki...

@ turkkant

Benfica maci icin benim tavsiyem CL maclarini yayinlayan bir bar bulman.
Gun ortasinda mac izlemeye gelen cok insan olmuyor ayrica guzel bir bar bulursan bircok tv ekrani oluyor ve musteri hangi maci isterse onu aciyorlar. Gitmeden once de arayip sorabilirsin, rezervasyon yaptirabilirsin. San Francisco'yu cok iyi bilmesem de guzel bir mekan bulabileceginden eminim.

Onun haricinde ESPN uyeligin varsa (muhtemelen yoktur) yada olan birisinden sifre alabilirsen online izleyebilirsin. DirecTV vs ile de izleyebilirsin eger kaldigin yerde uyelik varsa.

EC dedi ki...

@turkkant

TGI Friday s da bile olur.. Fox Sport kanallari verecektir maci..

ozkankaya35 dedi ki...

Biri bana son 30 yil altyapidan cikan Beşiktaş 11 i yapabilrmi...ben yaptim komik oldu.guldurmeyin lutfen

ozkankaya35 dedi ki...

Biri bana son 30 yil altyapidan cikan Beşiktaş 11 i yapabilrmi...ben yaptim komik oldu.guldurmeyin lutfen

turkkant dedi ki...

@Kuzeyfo, EC

Çok teşekkür ederim. Evet, en iyisi dediğiniz gibi Firdays ya da bir sports bara maçı açtırtmak...
Sevgiler

Yorum Gönder

Ara