.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ağustos 2016 Perşembe

STSL 02 Atiker Konyaspor - Besiktas





Tarih:  26 Agustos 2016 Cuma , 21.45

Stadyum: Büyükşehir Torku Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Cuneyt Cakir ( BJK 16G 7B 10M / AKS 6G 10B 12M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Barry Douglas , Ali Camdali ( Belirsiz)   Adriano ( Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

62 Yorum:

yilmaz dedi ki...

muhtemelen talisca 18'de olacak ama ati-ozzie-tolgay başlayacağız. Adriano'nun da yedeklerde olacağını tahmin ediyorum. Yani geçen hafta adriano'nun sakatlandığından sonraki 11 olacak diye tahmin ediyorum.

Konyaspor'un bayık oyunu geçen sene bizi zorladı 4-0'lık maç haricinde. Bu sene de kısır bir maç ve tek farklı galibiyet bekliyorum. Geçen hafta skoru doğru bildim, atlanmasın lütfen :p

beagle dedi ki...

Geçen sene Marcelo'yu top çıkartırken serbest bırakıp pas alacak oyunculara basarak bizi dağıttılar. Malum uzun topları karavana, top ayağında uzun kalınca da bomba oluyor. Aslında pivotlara 3 sayılık attırtan basketbol flört tekniği gibi, biz de screen falan koyarak Oğuzhan ve Atiba'ya top aldırmalıyız :). Yoksa adamlar bizi bu yolla çözdü, gene çözerler.

Transferde kötü oyuncu alacağına, hiç alma daha iyidir. Talisca SS tamam derim. Şut tehdidi falan bir mantığı var. Ama kafa vurmayan, iyi de koşamayan Abubakar ile 442 nasıl oynarız işte onu bilemedim.

Nasri :) Borç hanemize 5 milyon Euro daha eklemenin yolu. Gece hayatı seven adamların İstanbulda şişede balık olduğu defalarca kanıtlandı. Değil Şenol Güneş, Adolf Hitler'i getirsen bu manyağa bu yaştan sonra 1 senelik kiralıkta top oynatamaz diye korkuyorum. Hani geçen sene "nasıl adam olduğuna bakıyoruz" diye açıklamaların vardı Fiko?

Üzülerek Fikretcim bi koşu gitti 10-12 milyon Euro batırdı geldi diyorum.

planck dedi ki...

güncel olası uefa listesi sayfanın sonunda:
http://www.medyabesiktas.tv/sampiyonlar-ligi-icin-uefaya-verilecek-oyuncu-listesi-sorunsali/

delgado dedi ki...

Transferde saçma sapan işler yapıyoruz. 2 sene önce 4 milyon euro'ya transfer edilen adamı, 2 milyon euro'ya 1 senelik kiraladık diye başarı hikayeleri falan yazılıyor. Bu sene hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde hemen başarılı olmak değil, ligi birinci bitirmek, FFP sınırlamalarının kalkacağı gelecek sezon transferleri için oyuncu portföyü oluşturarak Şampiyonlar Ligi'nde istikrarlı sonuçlar alacak kadronun temelini kurmaktı. Biz ne yapıyoruz, 30 yaşını geçmiş ne kadar adam varsa takıma dolduruyoruz. Yönetimin akıllı işler yapacağından umudumu tamamen kestim artık. Öyle olsaydı tesisleşme, scouting ve altyapı sadece bir yöneticiye teslim edilmezdi. Neyse, hayırlısı diyelim.

planck dedi ki...

aynı ülke takımlarının + rus ve ukrayna takımlarının aynı grupta olmama şartlarını göz önüne alınca grup olasılığımız:
https://pbs.twimg.com/media/CqtLphuXEAEerzI.jpg:large

PSG,Napoli ve PSV çok güzel kura olur.

fidddas dedi ki...

@planck

gönderdiğin link bütün soruları cevaplıyor. Aslında FM oynayanlar bu kurallara aşina.

öncelikle bu seneye bakarsak UEFA bizim 23 oyuncu hakkımız olduğu için ve emsaller olduğu için sanırım bize 16+7 hakkını tanıyabilir. ama her durumda sıkıntılı bir kadro bildirme süreci yaşayacağız.

gelecek yıllar için konuşulursa bizim Avrupa'da yetişmiş Türk pasaportlu oyuncular için biraz daha acele etmemiz gerekiyor. 18'i geçtikten sonra aldığımız oyuncular bu liste açısından sorunlu oluyor. Bunu yazarken alt yapıdan ŞL seviyesinde 18'e yazılabilecek durumda oyuncu yetiştiremeyeceğimizi düşünüyorum. alt yapıda bulunan oyuncular yetenekli bile olsalar eriyip gidiyorlar, ya hiç oynamayacakları PTT takımlarına ya da kendilerini geliştirmeleri mümkün olmayan 2. Lig takımlarına veriliyorlar.
Şimdi Dortmuntdan aldığımız Ozi2 yi de 19 yaşında aldık. statüsü kontrol edilmeli ama çok yetenekli bile olsa biz onu 18e yazılacak seviyeye nasıl getireceğiz.
Bununla ilgili bir planımız var mı? sanmam.


alt yapı oyuncularını kiraya vermek hiçbir işe yaramıyor, yedek bekleyip geri geliyorlar. Kiraya verilmeseler daha iyi. daha iyi takip edilirler.

Bayrampaşa işi aceleye getirildi bence. 18 üstü bütün alt yapıyı oraya yığmak bize bir şey katmadı. Sadece oyuncu değil hoca takviyesi de yapmak gerekiyordu.




du, levande dedi ki...

Zor maç. Geçen sezon ikinci haftada ilk mağlubiyeti almıştık. Yenilmeyiz diye düşünüyorum ama defansın veya Tolga'nın saçmalamasından bir gol yersek çıkarmak zor olabilir. Konya da geçen seneki seviyede olmayacaktır bence ama, Meha gibi takımın oyununa olgunluk katan bir oyuncuyu kaybettiler, yine ilerde yaratıcı işler yapabilen Traore de Karabük'e geri döndü. Bu ikisinin yerine iki genç Bosnalı oyuncu oynuyor ki biri geçen sene kupada ve son maçta bize karşı oynamıştı, pek bir numarası yok gibiydi. Bir de Ali Çamdalı olmazsa beklediğimizden kolay bir maç bile olabilir belli olmaz.

beagle dedi ki...

@fiddas
Bayrampaşa parasizligimiza ve gerçeği kabul etmememize geldi.
Takimin eski oyunculari paralarini alamadilar. Bunun sonucu saniyorum devre arasinda kaleci Ilker Avcibay takimdan ayrildi. Şöyle diyeyim Ilker Tolgayi keserdi. Super ligden hatirlarsiniz.
Neyse bir de Bayrampaşa'da Karagümrükte bitmiş olan Recep Akkemik ve Sametten kazik Sinan Kurumuşu oynattik. Halbuki Alperen Doğan ve Furkan Yaman daha onemlilerdi. Onlari Eyüpsporda çüruttuk.

sports guy dedi ki...

Konya'da konya'nin kilidini acabilecegimizi pek dusunmuyorum. Gol atarsak muhtemelen ekstra bir gol olur organizasyonla gelmeyen turden.

Bayik bir mac bekliyorum, 0-0 veya 1-0 konya skor tahminim. Ki ayni tahmini gecen seneki kadro icin de yapardim soylemis olayim :)

Beraberlik iyidir, duzgun bir oyunla gelecek galibiyet ise cok sey anlatir bana besiktasla ilgili henuz goremedigim.

Zaitsev dedi ki...

Konya maçının ligin girişinde olması faydamıza olabilir. Belki o baskılı oyunlarını oynayacak kadar güçlü olmayabilirler. Kafadan gol atarsak rahat bir maç. gol yersek kasıntı bir maç olacaktır.

Adriano yarın maçta yok. Tosiç sol bek. Necip stoper. Necip'in uzun topları fena değil. eğer orta saha kilitlenirse onun uzun toplarını kullanabiliriz.

Nasri mevzusuna Nasri açısında bakalım. Milli takımdan şutlandı. City kadroya almadı. Sözleşmenin üzerine yatsa bile 32 yaşına kadar yatabilir. bu sene piyasa yapıp devamında Gomez gibi 34-35 yaşına kadar bir kontrat kapmak için iyi bir performans ortaya koyabilir. bir yerde bunu yapacaktır.

Gomez büyük oyuncu ama bize gelmeden önce 2 senedir sürünüyordu. Sanki Gomez'i en iyi zamanında aldık. gerçekçi olalım..Gomez de bir kumardı ve işe yaradı.

@ fiddas
biz Türk takımıyız kimse bize 16+7 imkanı vermez. 15+8 devam.

@ delgado
bu yaklaşımla transfer yapamayız aga.


Genç oyuncuların yetişmesi için İspanya tarzı bir yaklaşım lazım. alt ligde "Beşiktaş 2" takımı olacak ama üst ligi hiç çıkmayacak ve alt lige düşmeyecek. federasyonla böyle bir anlaşma yapılmalı.

planck dedi ki...

resmen kel gitti ve son dakika golü ile en zor grup yerine en düşük bütçeli gruba düştük. orman en düşük bütçeli grupta olmazsak kiralık takım bulurum demiş kuradan önce :P
https://twitter.com/altiparmakli/status/768855610980990976

du, levande dedi ki...

City'li grup gelse hem aşırı heves kırıcı olurdu hem de Nasri işi de zora girebilirdi. İyi oldu baya, hayırlısı olsun.

Armagan dedi ki...

Lokum gibi kura. Yeni bir kiev karambolüne kalp dayanmaz bu arada :D

sports guy dedi ki...

Kura lokum gibi olsa da kagit uzerinde 4.lugun favorisiyiz unutmamak gerek diyorum ben.

Napoli yuruye yuruye lider bitirir,diger butun pozisyonlar yoruma acik bence. Her sey olur.

QuaresmA dedi ki...

Tolga ile 4. oluruz.
Fabri ile ise son maça kalırız. Grup çok denk olduğundan dolayı son maça geldiğimizde 4. olma şansımız da, 3. olma şansımız da, 2. olma şansımız da olur. Artık hangisi olur o son maçta bilmem. Geçmişte böyle bir durum yaşamıştık Porto'lu, Marsilya'lı, Liverpool'lu grupta. Son maçta Porto'ya yenilip 4. olmuştuk. Yensek çıkıyoduk.

Biz Dinamo Kiev'den daha iyiyiz, 4.lüğü başarısızlık kabul etmek lazım.

planck dedi ki...

Yıllardan sonra ve 4. torbadan giriyoruz, +5 puan başarıdır. 2. çıkarsak çok sürpriz olmaz ama inanılmaz olur :))

planck dedi ki...

https://twitter.com/FerhaatJK/status/768813967301107712

Huzeyfe dedi ki...

Nasri konusunda eksik bilgiden kaynaklanan yanlis algilar var.

Oncelikle sunu soylemek lazim, Nasri oldukca sivri dilli bir oyuncu. Belki problemli bir oyuncu diyebilirsiniz. Alkol alirken, partying durumlarinda, kumarhanelerde falan magazinlenmis bir adam. Ama ingiltere standartlarinda bircok futbolcu bu hallere dusuyor. Onemli olan sahada ne oynadigidir adamin - klise, farkindayim. Nasri surekli oynadigi her sezonda sahada mutlaka is yapan bir adamdir. Balotelliyle filan karsilastiranlar olmus bugunku ESPN makalesinden sonra, alakasi yok pek. Nasri oyundan kopmaz. Ofansif oyuna katkisi kesinlikle tartisilmaz. Isini ciddiye alan, futboldan zevk alan bi adam. Gelip yatmayacagindan eminim.
Problem medyayla, hocayla ve takim arkadaslariyla olan iletisiminde olabilir. Quaresma konusunda Senol hocanin aldigi mesafe goz onune alininca bence Nasri cok faydali olacak.

Ayrica ESPN makalesi de burda: http://www.espnfc.us/club/manchester-city/382/blog/post/2936617/samir-nasris-fall-from-grace-may-reach-its-nadir-under-pep-guardiola

GeceGezgini dedi ki...

Caner, Nasri, Aboubakar kesin diyor Ntvspor..Cok garip bir aksam

planck dedi ki...

GeceGezgini +10
tam olarak aynı cümleyi kurmak için girmiştim.

du, levande dedi ki...

Bir üst seviye stoper + Omeruo alıp 4 stopere tamamlayarak Tosiç'i de yine sol bek alternatifi ve 5. stoper yapacaklardı, Omeruo yerine Caner'i alıp Tosiç'i 4lü stoper rotasyonunda kullanmak hem sol bek alteenatiflerinin seviyesi, hem Tosiç'in 4. stoper olarak Omeruo'dan çok daha fazla güven vermesi, hem de CL kadro sıkıntısı açısından çok daha iyi olur eğer bilgiler kesinse. Ve tabii bu kadar yüksek bedelli transferlerden sonra stoper sayısını 4e tamamlamak için yine gidip Omeruo'yu almak zorunda kalmazsak.

sports guy dedi ki...

Bu transferler tamamsa sayet, gecen sene senol hoca'nin uefa'yi hafif kucumseyerek takimina oynattigi oyunun cl'de tekrar kendini gostermeyecegini ummak kaliyor geriye.

Bilic'le kotu ayrildik evet(son senesinde sampiyon olmamiz lazimdi), ama kendisine avrupa maclarinda bir guvenim vardi hep. Senol hoca geldiginde ilk sunu dedigimi hatirliyorum hala: "ligde sampiyonluk bu sene gelebilir ama avrupa'dan eleniriz".

Eger hoca ligdeki baskili oyununu avrupa'da temkinli oyuna donusturup aradaki dengeyi kurarsa, besiktas gruptan da cikar ligde de sampiyon olur.

Senol gunes azdan cogu cikarmayi hep becermistir. Elinde ilk defa bu kadar "cok" var, ve bence bu bakimdan kariyerinin en ciddi testini yasayacak. Coktan cok yaratmak baska istir cunku.

Bu sezonu bir cok acidan merakla bekliyorum ben su an. Hafif coskulu, ama ayni zamanda tedirgin ve tetikte olarak.

Bu arada buraya besiktas gol atamaz yazmistim bugun icin de, bu haberlerden sonra gaza gelip tolgay ve cenk ikilisinin birer gol yazmasi da hic sasirtmaz artik :)

hastati dedi ki...

bence kalan 4 yabanci hakkini 6 yerliyle doldurup, 4'lu gruptan 1. cikma sansimizi, yabanci kaleci hakkimizi 2. kaleciden yana kullanmayip, 38 gol atabilme imkanimizi da, yan kanat oynayamayan 2. forvet olarak harcamamizin, asil ihtiyacimiz olan gercek amc ve ss vede imdb olarak kullanmadan...

hastati dedi ki...

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ugur-meleke_605/besiktas-rehabilitasyon-merkezine-donmemeli_40207360
meleke'nin yazisindan, yetistirici takimlarin oyuncularini bir sekilde yetistirdigini, stoper aybabanin ve bilicin golculerini yetistiremedigini, kaleci gunesin de golculere etkisi olamadigini anliyoruz.
bi dakka!!! bu stoper yetistiriciler savunmacilari da gelistirememisler, bi dakka! nasil butunu idare etme yani "idareci", "director" olduklari dusunulmemis. bi dakka! aklimiza geleni yaziyozmu. bi dakka! eee ersani atinci sattik zaten(stoper hoca vardi) bi dakka!

Yani çok acayip .

Geçen sene bittiğinde hoca stoper lazım takımı koruyup stoper almalıyız demişti. Şimdi Stoper hariç her yere adam alındı :)

Çok enteresan bir sezon olacak .

turgay dedi ki...

@ sports guy

+1
aynı düşünceleri taşıyorum hatta aynı cümleleri bile kurarım o derece güzel özetlemişsin durumu :)

şenol hoca bu bolluğu yokluğa çevirmeyip takıma hakim olabilirse bu yıl avrupada da başarılı olabiliriz. bu gruptan 3.çıkmak da bana göre başarıdır. avrupada başarı gelenek işidir. yıllardır şampiyonlar ligi son 8inin 6 veya 7 takımı bellidir.1 olmadı 2 takım ancak girebiliyor oraya. önemli olan şampiyonlar ligine sürekli katılabilmek. gerçekçi olmak gerekirse şu kadro yapımızla 3 yıl üst üste katılabilirsek o zaman üst turları hedefleyebiliriz. rakiplerimizin hepsinin şampiyonlar liginde deneyimleri mevcut. bizden kadro olarak çok üstün olmayabilirler ama tecrübe çok önemli. bizde de tecrübeli oyuncular var ama hepimiz C grubuna düşmeyelim diye dualar ettik. neyse sonuç itibariyle stoperde alındığında iş artık hocanın takıma ne kadar hakim olup oyuncuları mutlu edebileceğine kalıyor. güzel olur sonumuz umarım.

xiyar dedi ki...

21:45'e mac koymak nedir arkadas ya? evinde seyretsen, tv karsisinda uyuyakalirsin. disari ciksan, o saate birkac sehir disinda acik yer bulamazsin. hadi buldun, mac bitimi evine donemezsin. konya'da bir de. ulan o saatte konya'nin yarisi uykudadir zaten. uefa mi belirliyor bu saatleri nedir? ispanya'da deportivo'nun maclari bile daha erken bitiyor.

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk, Bir stoper alınacağını varsayarak söylüyorum.

Hoca son dellenmesinde 2 stoper lazım gibi bişey söylemişti ya da tosic ya da adriano'yu stoper alternatifi düşünüp bir stoper bir sol bek lazım demişti, ya da ben öyle anladım. Bizimkiler de uefa kadro kısıtlamasını da düşünerek yerli ürünü olan Caner'i aldılar diye tahmin yapıyorum.

Ama genel fikrimi söylim, bu kadar çok transferi riskli buluyorum, üstelik hepsi de kiralık yeni sezonda tekrar bir yapılanma gerekecek. Bu sezon şampiyon olmama hakkımız kalmadı artık.

yilmaz dedi ki...

ŞL grubu için de yorumumu söyleyim, futbolsever biri açısından güzel bir grup. Tahminen son maçlara kadar hiçbirşey belli olmayabilir.

Napoli diğerlerinden ayrılıyor gibi biraz. Kesinlikle lider olmalarını bekliyorum. Ayrıca bu grupta iki maçta 0 puan beklediğim takım kendileridir. Fikstür olarak da 3. ve 4. maçı onlarla yapmamız kötü oldu.

Tahminlerim:
*- Birinci Napoli olur.
*- 6-8 arası bir puan toplarız, max 5 gol atarız, üçüncülük ya da ikincilik şansımızı son maça taşırız.
*- En az bir 3+ farklı mağlubiyetimiz olur :(
*- En golcü oyuncumuz max 2 gol atar, tahminim Cenk.

sadrazam dedi ki...

Malum durumlardan dolayı bir sol bek, hele ki yerli bir sol bek alma isteğini çok normal karşılıyorum. Bu oyuncunun benim etik değerlerime uymayan, düşük karakterli, zeki-çevik ama ahlaksız Caner olmasını da kiralık olması sebebiyle anlayabiliyorum.
Nasri transferinin takıma katkıdan çok klübün marka değerini yükseltmek, forma satışlarına hız vermek, ELP takımları ile ticari ilişki kurma yetisini geliştirmesi açısından, uygun mali kriterler çerçevesinde kabul edilebilir buluyorum.

AMAAA Aboubakar nedir be kardeşim. Bu takımın forveti kiralık Aboubakar mı olmalı. Bu gün DHA kaynaklı verilen haberlerde bahsedilen rakamların yarısı bile olsa, ne mali disipline uygun, ne takım yapısına uygun tam bir menejer transferi. Hele ki ETO gibi bir alternatifi dururken kiralık Aboubakar nedir?

"DHA’nın haberine göre Beşiktaş, Kamerunlu oyuncuya 1 yıl için 3.5 milyon Euro ödeyecek. Ayrıca Porto ekibine de 1 yıllık kiralama bedeli olarak 3 milyon Euro verecek.
Vincent Aboubakar’ın satın alma opsiyonu ise 10 milyon Euro olarak belirlendi."

Haberde bahsedilen rakamların yarısını bile baz alacak olsak berbat bir transfer.

nuri mu dedi ki...

@sadrazam
kiralama bedelleri ve ücretler bana da yüksek geliyor.
geçen yıl sene boyunca 1000 avroya transfer yaptık diye kasılıyorlardı..

Ebubekir portoya gelmeden önce büyük gelecek vaat ediyor deniliyordu ama gelinen noktada son vuruş eksikliğinden dem vurulup kiralık gönderildi..

mario gomez gibi bitirici, golcüden sonra Ebubekir sıkıntı gibi duruyor.
ha fernandao yu gol kralı yapan güneşle illaki buna da yeterince gol attıracaktır.

ama bizim ihtiyacımız sosayı kaybetmiş olsak bile geçen yıla ek olarak talisca nasri adriano gönül ve canerli kadroyu kurmuşken kendisine yapılan servisleri, gerekirse o topu kıçıyla bile içeri atacak adam lazımdı..

wolsburg da ne yapar bilmem ama gomez kalsaydı bu yıl 30 gol barajını rahat aşardı..

sports guy dedi ki...

Gomez'in derdinim basari olmadigi yaptigi transferle belli oldu zaten ya, artik o kalsaydi'li yorumlar yapmam ben. Sosa'nin derdi basari bile degilken cin parasini alan ve bu sene olmasa bile sonraki sene kafaya oynamasi muhtemel milan'a gitmesi cok buyuk ironi benim gozumde.

Ama evet su cikan bedeller dogruysa aboubakar buyuk fiyasko. Sahane top oynamasini beklemek durumundayiz ki seneye eger 10 milyon euroysa opsiyonu, onu da alalim sonra satmak icin.

Ki butun transferler arasinda en negatif baktigim adam benim.

Bilmiyorum, bilemiyorum altan..

sports guy dedi ki...

Bu arada fanatik, kiralama bedeli 2.5 milyon euro, oyuncu icin de 2 milyon euro yazmis.

Eger digeri degil de bu dogruysa en azindan ederini vermisiz derim adama.

bekkenbaver dedi ki...

Gomez'in Wolfsburg'a gidişinden bize bir pay gelip gelmediği konusunda bir bilgi var mıdır? O konu sanırım olmuyor, olsaydı çoktan FO çıkar anlatırdı bunu başarı olarak bence. Badem oldu o para, geçen yıl bununla da çok övünülüyordu.

Hesap yapıyorum;
Girdiler:
GT -> 3.0 EUR
Sosa -> 7.5 EUR
Alexis-> 0.5 EUR
Milo -> 0.2 EUR
Çıktılar:
Adriano -> 0.2 EUR (bu yılki pay dendi ama kafam net değil)
Talisca -> 2.0 EUR
Aboubakar->3.0 EUR (konuşulan)
Nasri ve Caner -> Bedelsiz (öyle mi ki?)

Stoper için 6 mEUR kalıyor bu hesapla.
Düşünüyorum, düşünüyorum oturmuyor kafama.
Stoperi herhalde tapusuyla alırız :)

planck dedi ki...

hocanın atarından beri yönetimden kimse basına direk demeç vermedi. bir yerde gomez için 750k ödedi wolfsburg yazıyordu ama transfermarkt a 7.5m olarak girilmiş. ne oldu ne bitti meçhul hakikaten. satıştan pay alma olayında anlatılmaya detaylar olduğu kesin. belki 1+1in +1i sürecinde satılırsa falanmıştır ama +1 işleme konmadığından olmamıştır.

artık birilerini tapusuyla almak lazım, yoksa seneye ilk 11den direk 4-5 adam kaybedicez. hoca bu sene atarlandı, yazın da sözleşmesi bitiyor, tekrar takım kurulmasını bekleyecek fln seneye yazın bu senekinden daha sıkıntılı geçebilir.

sports guy dedi ki...

Nasri'de kiralama bedeli oldugunu sanmiyorum sahsen, oyle olsa city'nin oyuncu maasinin belli bir kismini ustlenmesi sacma olur. Ben oyle bi kiralama sekli hic duymadim daha once, hem oyuncu maasin bir kismini verecek hem de oyuncu icin ek bedel talep edecek falan.

Caner icin olabilir derim, orda da Inter zaten cok yollama taraftari oldugu icin olmayabilir.

Unknown dedi ki...

Herkes transfer konuşuyor doğal olarak.ama bu akşam süper ligin bizden sonra ki en iyi takımı ile oynayacağız.bu maç belki lig için durumumuzu analiz etmemize yardımcı olacaktır.fakat biz bile maçtan ziyade transfere bu kadar konsantre olmuşken sahada ki futbolcuyu da bu durum etkileyecektir illa ki.güzel bir futbol ile 3 puan alırsak rakiplerin ve rakip taraftarın ümidini 2.haftadan itibaren kırabiliriz..geçen sene ki sinerjiyi umarım kısa sürede yakalarız.

yilmaz dedi ki...

@Schwarz-weiß

Biz taraftarız, işimiz gücümüz goy goy.

Onlar ise oyuncu. Sahaya çıktıklarında daha maç bitmeden tiko 10b€'ları hesaplarında. O yüzden hiiiiç biz şundan etkilendik geyiklerine giremezler. Şampiyon takım çkıacak, neden şampiyon olduğunu gösterecek. O kadar :D

bc dedi ki...

@bekkenbaver

atınçtan gelen ekstra 1 milyon euronun da bu seneye yazılıyor olması lazım. yani stoper için 7 kalıyor olmalı :)

adriano için de 0.2 milyon euro doğru çünkü bu senenin taksidi o kadar.

nasri ve caneri ben de bedava diye anlıyorum çünkü ikisi de takımlarının göndermek için can attığı adamlar, bir de üzerine para istemeleri (ve fikodan almaları) mümkün değil bence.

bu arada bu transferleri sakho gibi bir stoperle taçlandırabilirsek kiralık da olur, ama bonservisiyle alacaksak artık hazır varken paraya da kıyıp kjaer seviyesinde lider bir stoper almak elzem.

Zaitsev dedi ki...

@ planck

Gomez'in transferinden para gelecektir muhtemelen. Borsaya açık bir şirketin başkanı şirkete girecek para konusunda atıp tutamaz. direk manipülasyona girer. muhalefet affetmez. +1 yıl opsiyonunu kullanabilsek Fiorentina bonservis filan alamayacak :)
Gomez'in bonservisi 1.5 milyon avro muhabbeti Milliyet'te filan çıktı itibar etmemek lazım.Almanya basınında 7-8 milyon avro arası bir tutardan bahsediliyor. göreceğiz bakalım nolcak.

@bc

Sezonlar başladı her yerde. Kaliteli bir stoper işi zor. Hiç bir takım sağlam bir para almadan elindeki iyi stoperini vermez. Nasri gibi gözden çıkarılan birisini bulursak belki düşeş atarız. Aslında Denayer bile iş yapar bizde. Hızlı, başarı isteyen genç oyuncu. tam bizlik :)

sadrazam dedi ki...

Etoo.

Elimizde halen fırsat ve İMKAN varken kiralık Aboubakar yerine ETOO gibi leblebici, lider, winner bir oyuncu almazsak çok saç baş yolarız bu sene.

1 sene için; ne vereceği belli olmayan, analizler ışığında takımın sistemi için çok da uyumlu sayılmayan bir oyuncuya 2-3 m kira, 2-2.5 m maaş vermek neresinden bakarsan bak ahmaklık. Daha 2 hafta öncesine kadar kiralık transfer yapmak için bile Sosa dan gelecek parayı beklerken böylesi riskli bir transfer akıl alır gibi değil.
Ver 500 Antalya ya 2.5 Eto'a sana 30 maç 20 gol+10 asist yazsın. Akarı, kokarı yok. Derbi kazandırır, forma sattırır, reklam yaptırır.

beagle dedi ki...

@Schwarz Weiss
Gomez, Sosa, Ersan, Rodolfo hatta İsmail eksildikten sonra kalana hala şampiyon kadro diyemeyiz. Elde kalanlarla da ilk 4 e giremeyiz. O yüzden tartışma bu yönde.

Genel olarak gol kariyeri olmayan santrafor istemem, hat-trickleri olmayan adama Golcü diyenin de alnını karışlarım. Abobakar konusunda geçmiş kötü sözlerimin %75 arkasındayım ama biraz daha detaylı bakınca Bobo'dan hallice görünüyor. Özellikle Fransa döneminde atletik özellikleri daha iyiymiş. Bir ihtimal Şenol Güneş elinde 20+ lık olabilir.

İlgimi çeken tek nokta, pas servisinin golcülüğünden iyi olması. Arkasında Talisca ile oynatırsak beraber 30+ seviyesini yakalayabilirler ki o seviye bizi Şampiyon yapabilir.

Madem uçana kaçana 2M üstü maaş dağıttık, bari iyi bir stoper de alalım ki harcanan boşa gitmesin. Sakho olmuyorsa macera aramayıp Gil'e istenen 4-5'i verelim. Maaşından tasarruf eder, dengeleriz.

emruli dedi ki...

Dun aksam yaşanılan transfer heyecanına rağmen yine ortalık karışmış :) Bir sakinlessek mi? Transfer haberlerinin hepsi doğruysa, ki guvenilir kaynaklar Aboubakar'in imzaladığını, Nasri ve Caner'de henüz imza olmasa da transferlerin bitme aşamasına geldiğini söylüyor, kadro olarak ve psikolojik anlamda rakiplerin bayagi onindeyiz. Bence Eto'o da olacak. Ve biz bu gecenin sabahında mutsuz ve tepkiliyiz. Daha transfer kesinlesmedi, hadi onu gectim Beşiktaş formasıyla ayaklarına top degmedi. Senol Hoca'nin kafasindaki oyun planını bilmiyoruz. Senol Hoca'nin bu oyuncuları isteyip istemediğini bile bilmiyoruz. Biraz sakin olmalıyız. Eto'o olmasa bile Aboubakar ve Cenk zaman zaman çift forvet oynayabilir. Ben hic o pozisyonda seyretmedim ama Aboubakar'i kanada koyabilir.

Transferler gerceklesirse, cok istesek de elimizde tutamadigimiz Gomez-Sosa, satmaya çalışıp satamadigimiz Gokhan Tore, FFP ve ülke gerçekleri düşünüldüğünde rüya gibi bir transfer sezonu geçirmiş olacağız. Bence stopere de bizi cok mutsuz etmeyecek birisi alınacak. Farkinda mısınız bilmiyorum ama milli takımın iki bekini bonservissiz aldık. Bence biraz disimizi sikalim, Konya maci gecsin, transfer dönemi bitsin transfer dönemini oyle yorumlayalim.

beagle dedi ki...

Sene olmuş 2016 hala Tolga Zengin ilk 11de...

Quaresma dışında ileriye hiç bağlantımız yok neredeyse . Arayışımız da yok . nasıl olacak bilemiyorum . Konya çok iyi durumda olmamasına rağmen büyük sıkıntı yaşamıyor defansta .

Necip sarı kart gördüğü pozisyondan 15 dakika sonra yine aynı hareketi yaptı. Hakem bu sefer es geçti ama bu çocuk gerçekten adam olmaz ...

BJK4EVER dedi ki...

Necip ve tolga tercihlerini aciklayacak bir akil yok dunyada. Yok ulan iste.

Emrah dedi ki...

Necip'te benim göremediğim neyi görüyor acaba hocalar? Kırmızı kart göreceğim diye müthiş ısrar etti adam.

Bu mağlubiyet, daha asıp kesme dönemi değil ama, Süper Kupa ve malûm basın toplantısını da düşünürsek Şenol Hoca'ya yazılır.

Madem Rhodolfo oynayacak durumda niye Necip ile başladık? Hadi riske etmeme vs., Tolgay'ı çıkarıp ortasahayı Necip-Atiba yapmak hangi akla hizmet?

Necip bu takımın joker yedeğidir. Jokeri değil. İki kavram arasında dağlar kadar fark var.

beagle dedi ki...

Tespitler:

- Niye Necip = "b.kunda boncuk bulmuş ondan" Dayanamadım :)

- Ben Aras'ın yerinde olsam bu maçtan sonra Irkçılık sebebiyle iş mahkemesine dava açarım. Şenol Hoca mal bu diye beraberliğe yatmaya niyetlendi ama Ajax patentli adamı kenarda çürütecek belli.

- 0 kornerle bitirdik. Gol attıysalar bile Cenk/Quaresma/Olcay/Tolgay hücum hattının tehlike yaratma kapasitesi bu. Ayrıca Olcay'ın kafası "kelle" vuruşu, Cenk'inki de GS maçında atamadığından. Yani eğrisi doğrusuna geldi o gollerde.

- Rhodolfo hoş geldi. Her durumda Marcelo'dan üstün.

- Tosiçle, Quaresma orta yapıyorsa Walsh ve Rıza güdümlü füze atıyordu.

- Bugünkü ilk 11'in yarıdan fazlasının ideal 11de olmamasını umut ediyoruz. Fabri-GG,Rhodolfo,Marcelo(Transfer),Adriano(Caner)-Atiba, Oğuzhan - Nasri(Quaresma),Talisca,Olcay- Abubakar dersek 11 de 7 değişiklik demektir.

mustafakamış dedi ki...

tosiç/necip/tolga Beşiktaş'ta top oynuyorsa Şenol Güneş hoca değildir.

Hayır bir yandan "lan şu kadro bu sonucu aldı" be diye seviniyorum ama yani Gökhan forma yüzü görmedi, Tolga belli ki kaleyi bırakmayacak, Tosic stoperlikte Necip'in gerisinde...

O basın toplantısı olmasa "oyuncular hazır değildir ya" diyeceğim ama içime kurt düştü işte.

sadrazam dedi ki...

Bu iki puan fiko ya eksi yazar, bașka suçlu aramaya gerek yok. Ligin 2. Maçı ilk 11 den 4 oyuncu gitmiș, 1 yeni transfer dahi yok sahada.Hoca 6 aydır kıçını yırttı stoper diye koca transfer dönemi bir stoper alıp koyamadık oraya. Necip dediğin adam eksik stoper, eksik orta saha sebebiyle mecburiyetten oynuyor.
Transfer sadece hocaya bırakılamayacağı gibi fiko gibi kocaman egolu bir megalomana emenet edilemeyecek kadar önemli bir mevzudur.

Milli takım arasına gerçekten çok ihtiyacımız varmış . Artık şu transferler 3'e 5'e bakılmadan açıklanması lazım ve takımın bir an önce beraber antrenmanlara başlaması şart .

Şu kadronun geçen senenin gerisinde olmasından doğal bir şey yok . 4 oyuncu gitti yerlerine hiç birşey konmadığı gibi hesapta upgrade olan adamlar da yok kadroda . Kafadan 6 oyuncu eksik oynuyoruz böyle birşey olmaz . Necip girdi Rhodolfo çıktı filan bunlar boş işler bu adamları normalde 18'e almassın ki Rhodolfo muhtemelen CL kadrosunda bile olmayacak . EE türk kalecin yok , Türk oyuncun yok kim gidecek şampiyonlar ligi'ne o kadar basit değil o işler ...

Armagan dedi ki...

20 dk izleyebildim, yeterli radyasyonu aldim. Takimin yarisi ve hatta fazlasi(Tolga,Tosic,Rhodolfo,Necip,Tolgay,Cenk ve belki Olcay) yedek sayilabilecekken bu kadar oluyor.

Seneye q7 gider-atiba yedege alinirsa,11deki hucumlarin neredeyse tamami(Talisca haric) yani 4 oyuncu degisecektir. Plase Oğuzhan olursa 5. Bu yıl savunma ve kalede şansımızın tutması gerek, öndeki kaliteli isimlerle illa ki bir varyasyon yaratılır.

1. Gomez gibi lider yapabilecek üst düzey stoperin bu yıl bizde tutması
2. Tolga'nın yedeğe alınması ve Fabri'nin tutması

Bunlar olmazsa seneye daha sancılı geçecek,yanlış mıyım?

mustafakamış dedi ki...

bugün yediğimiz iki gol de uzun pas(orta) kısa pas gol.Adam ortayı açıyor 1.müdafacımız topla rakip arasına giremiyor.Bu anlaşılır bir durum bir uzun topta her zaman zamanlamanız ve hamleniz yerinde olmayabilir.Madem böyle yüksek gelen toplarda zaafın var bu gibi reaksiyonlara tepkimen zayıf müdafaa anlayışını değiştirirsin.Alan müdafaasını Beşiktaş büyük boşluklar vererek yapıyorsa adam markajı yaparsın öyle bir markaj olur ki bu yüzü kaleye dönük kimse sana elini kolunu sallayıp içeriye servis yapamaz.İstatistiklere bakarsanız en çok faul yapan Konyaspor nerede yapmış nasıl yapmış iyi bakmak lazım.Sırtımız rakip kaleye dönük yana ve geriye oynuyorsak rakip alan müdafasını iyi yapıyor demektir.Her kaptırılan topta topun peşinden biz koştuk bu nedeni her kaptırılan topun konyaspor lehine kontra atağa dönüşmesiydi.1-2 den sonra QUARESMA çıkmalı KERİM oyuna girmeli bizim kontra denememiz gerekirdi.Bu şekilde defansa çekilip konya'yı üzerimize çekmeliydik.Ayağımıza gelen fırsatı teptik Konya hiç iyi değildi.Olmadı olmamasının nedeni bizim bir oyun stratejimiz yok.Bu yeteneksiz takım sadece oyun aklı ve doğru bir stratejiye sahip olabilse Konya'yı beşlik yapardı.son söz GÜNEŞ hoca değil ısıtmıyor..

sadrazam dedi ki...

Adam canlı yayında hazır değilim, eksiklerim var, kondisyonum yetersiz, maç eksiğim var diyor, siz rodolfo madem hazır, niçin necip/tosiç oynuyor diyorsunuz.Aras ı hanginiz top oynarken gördünüz de niçin oynamıyor diye eleștiriyorsunuz.
Birisi de güneș hoca değil demiș, hasbam sanki ancelotti șampiyon yaptı takımı.

beagle dedi ki...

@sadrazam
Sen hazırlık maçlarını izlemiyorsan problem benim değil. Bu kadroda santrafor arkasındaki 3lüye ilk yazılacak adam Aras Özbiliz. Sadece hazırlık maçındaki performansından değil Şut yeteneği, fundamentali vb sebebiyle.

Zaitsev dedi ki...

@ semioticus (shelbyl)

Katılıyorum bu beraberlik Şenol Güneş'e yazar. Rhodolfo'nun maç eksiği filan derken hadi mecbur kaldın Necip'e stoperde. Oğuzhan çıktıktan sonra bir de Tolgay'ı niye çıkarıyorsun? Çıkarsana sarısı olan Necip'i. Şenol hoca da epey formsuz.

GG milli takım sonrası ilk 11e girer diye düşünüyorum.

Konya kapanıyor niye son spartalı Olcay? arka direkten golü attı ama o pozisyon harici hiç yok. başlasana çalım atabilen Kerimle.. bir kanadın isterse Bale olsun öteki Olcay olduktan sonra sabaha kadar kanatları yer değiştir ne yazar.

Cenk efendi de basit oynasa belki birşeyler olacak ama o da yeni forvet gelmeden bir çuval gol atmalıyım derken iyicene sapıttı.

İlk yarı Q7 tek başına hücum etti. O da kampa geç katıldığı için yoruldu 2ci yarı. kafadan golü yemesek beraberliğe razı çıkmışız maça.

Stoper alınmalı/Gomez yerine adam alınmalı ama ne ile alınacaktı.. Sosa satışına kadar paramız mı vardı?? 1 milyon avroya Kjaer yok agalar. biraz gerçekçi olun sallarken. 31 yaşındaki Skrtel'e 5.2 milyon avro saydı Fener.

Para vermeden takımında düşünülmeyen adamları kiralarız.. o da sezon başlangıçlarında yani Ağustos ayında olur ancak. Bakınız geçen sene Gomez, bu sene büyük ihtimal Caner/Nasri gibi.

Alınması gereken her oyuncu için zaten bekleyecektik şu zamanlara kadar. Başkanın çıkıp paramız yok sezon başı adam kiralamaya çalışacağız diye eziklenecek hali yok soru sorulduğunda.

İnşallah hayırlı bir beraberlik olmuştur bizim için.

hayalet dedi ki...

Maçın son saniyesinde Andreas Beck'e kasten dalan bi futbolcu var. orda olcay hariç tepki veren yok. Konya gibi kasap havası oynayan takım için caner iyi oldu. bu arada bu maçı unutmayalım vodafone da bu İzlanda özetilerine gösterelim tribün nasıl olur.

sports guy dedi ki...

Bekliyordum ilk puan kaybinda asmaca kesmeceleri de, sanirim muhabbeti arttiran olay 2-1 one gectikten sonra maci 2-2 bitirmek oldu.

Ben zaten mac oncesi gol atmamizin surpriz olacagini dusunurken yasadigim tek his "sasirmak" su macta. Konya hazir degilken 3 puani kacirmak sorun daha cok, yoksa biz de hazir degiliz.

Gomez arkasindan forvet olarak oldurseniz yas tutmam, ama duran top savunmasinda is baska maalesef. Ikinci golu yedigimiz kornerde necipin adaminin kosu yapip topu indirecegini gordum ve bas bas bagirdim ekran karsisinda, o kadar emindim ki oradan gol tehlikesi olusacagina. "NECIP'IN ADAMINI TUTUN ULAAAN" derken yedik golu.

Macin hikayesi yuzunden bir puan sakat gelebilir, bana da geliyor, ama size kalibimi basarim fb'si de gs'si de konya'da bir puana sukredecek. Demisti dersiniz.

Ben memnunum. Hafta sonu transferler aciklanir, iki haftaya da takim olma surecine gireriz. Tokezleyeceksek zamani bu zaten, ben 6. Hafta ila 20. Hafta arasina bakarim seri yakalamak icin. Zaten o zamana kadar potadaysan gerisi baska matematiklere kaliyor.


Enseyi karartmayin abi. Ben bugun cok olumlu seyler gordum besiktas adina. Sakin olmak elzem.

Yanlış anlaşılmasın ben bu maçtan 0 puana şaşırmazdım, 1 puana da ziyadesiyle razıyım. Sadece Şenol Hoca'nın bana 1 aydır verdiği enerjide bir gariplik var. Belki benim kuruntumdur.

Yorum Gönder

Ara