.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2016 Perşembe

STSL 01 Besiktas - Alanyaspor



Tarih:  20 Agustos 2016 Cumartesi, 21.45

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Baris Simsek (BJK 13g 6b 3m - AS 1g 2b 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  - / -

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

41 Yorum:

Basar dedi ki...

6-4 alırız!

yilmaz dedi ki...

cenk'ten hattrick bekliyorum.

4-1

Coolio dedi ki...

Marcelo ve Cenk'den gol bekliyorum..

mit dedi ki...

Ya bu Mehmet Demirkol'un sürekli Beşiktaş'ı övüp övüp rehavete sokma çabalarından, yapacağımız transferleri kötülemesinden ve giden oyuncuları durmadan gündeme getirmesinden bir tek ben mi rahatsız oluyorum? Adam çok stratejik bir yıpratma çabasına girmiş gibi geliyor bana. Bilmiyorum, belki de ben yanlış düşünüyorum.

Bu arada tartışmalara katılmasam da yorumlarınızı hep okuyorum. Beşiktaşıma yaraşır, kaliteli bir ortam. Hepinizin klavyesine sağlık.

beagle dedi ki...

Futbolu Visca gibi oynayan adamlara bayiliyorum. Hicbir anormal zorlama olmadan gerektiğinde koşup gerektiginde sağ, gerektiğinde sol vurup takımına müthiş fayda sağlıyor.
Quaresma 4 zor hareket deneyip 1 tane becerirken bu adam 10 normal is yapıp 3-4 kati skor yapiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Adi gecen oyuncular beni hic heyecanlandirmiyor.

Orta saha oyuncularimiz gol istatistigi dusuk, pozisyon hazirlayan oyuncular. Gol konusunda en iyileri Olcay. O da cok istikrarsiz ve tas catlasan 10 gol atar ligde. Yeterli gol sayisina ulasmak istiyorsak forvet+10 numara 35 civari gol atmali.

Forvette gol orani yuksek pivot ozellikleri olan duvar olabilecek bir oyuncu lazim bile. Adi gecenlerden sadece Bony bu tanima uyuyor. Gyan, Aboubakar, Boubacar patlayici ozelligi olan hizli oyuncular, bence isimize. Mbokani de kalite olarak tatmin etmez.

Ayrica kanat forvet de alinacak sanirim. Kalite olarak lazim da, cunku Olcay'la olacak is degil. Remy veya Lens cok cok iyi olur.

Alinacak forvet arkasi bana kalirsa Eto'o olsun. Nasri son 2-3 yil cok az oynadi ve asiri sorunlu disiplinsiz bir oyuncu. Quaresma ile birlikte kabus olur. Talisca aradigimiz tipte ve potansiyeli tartisilmaz, ama buna da karsiyim. Gomez'deki gibi adami pisiririz, kaymagini baskasi yer. Ki Benfica uygun opsiyon da koydurmaz, fiorentina gibi satistan pay falan da koklatmaz. Adami kiralar, pisirir, seneye arkasindan bakariz Gomez gibi. Boyle bir transfer bana butcemiz de varken dogru gelmiyor.
Eto'oyu isterim, cunku hem maliyeti uygun olur, hem disiplinli ve istahli bir oyuncu kazanmis oluruz. Ustelik hem pas istasyonu gorevini ustlenebilecek, hem ceza sahasina dalip 10-15 gol atabilecek bir oyuncu. Antalya'da bunu gosterdi zaten. Ben Nasri'ye Eto'oyu tercih ederim acikcasi. Olmazsa Milan'in satis listesine koydugu Honda da olur. Kanatta da oynayabilir ve duran toplar konusunda usta.

Stoperde hem Mangala hem Gil faydali olur. Ama harbiden uygun opsiyon koydurmak sart oglu sart. O kadar fazla transfer sirkulasyonu yasiyoruz ki, kadro istikrari sikintili oluyor.

Bony
Eto'o/Honda
Lens/Remy
Mangala/Gil
Olursa G.Inler

Bu 5'li muthis olur bence.

yilmaz dedi ki...

Allah'ım noolur başlasın şu lig bir an önce yoksa sezonu 30 golde bitireceğimizi düşünüyor taraftar.

sadrazam dedi ki...

Ligin ilk maçları zor olur hep. Şansımız Alanya ile oynayacak olmamız. 2. maçımız konya deplasmanı, ligin başında da olsa, kıçında da olsa zor deplasman. 3. maç içeride Karabük. Bu üç haftalık ilk periyotta 7 puan güzel sonuç. Takımın uyumu, yeni transferler, adaptasyon süreci bu üç hafta içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum. Zira sonrası oldukça sıkışık bir takvim olacak. Akhisar deplasmanı, Şampiyonlar ligi, içeride gese maçı. Bu üç maça takımın psikolojik olarak rahat girmesi lazım.

Kim ne derse desin Sosa ve Gomez bu takım için çok büyük iki kayıp. Sosa'nın derbi performansı, Gomez in kaçırdığı goller üzerinden bu oyuncuları değersizleştirmeye çalışmak kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil. Görünen o ki bu oyuncuların yerine 1/1 ikamelerini koyamayacağız. Bu durumda hücum gücümüzü çeşitlendirip, ortadan güçlü, tiki-taka yerine yeni transferlere bağlı alternatif hücum setleri geliştirmek lazım. Ne bileyim duran top, set hücumu, etkili kanat akınları, uzun top gibi.

Atiba-Oğuzhan-sosa -Gomez hücum varyasyonunu farklı iki oyuncuyla oynamakta ısrar etmememiz gerekli. Hocanın Çabuk reaksiyon verip, hücumu yeni transferlerin güçlü yönlerine göre çeşitlendirmesi, belki de yeni bir oyun formatı denemesi gerekebilir.

Basar dedi ki...

@sadrazam evet ama daha transfer gelecek...hazırlık maçı yerine gerçek maçta hoca doğru sistemi bulacak. Malesef uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar handikap ile lige başlıyoruz.

hastati dedi ki...

@sadrazam +1
hucum setleri degismeliydi zaten, beklerimiz olmadan gobekten haldir haldir zorladik gecen sene. niye bu bekler bizi heyecanlandirmadi anlamadim zaten.
simdi sosa,gomez tornavida islevi goruyordu,orta sahayi guclendirip beklerle birlikte çekiç islevini arttirsak ne guzel olur. çekiç lazim sampiyonlar liginde, guclu orta saha, bekler, genis alanda cok adam, top kaybinda cok adam,top kazancinda cok adam.

hastati dedi ki...

bu arada ne sosaymis arkadas.
ne cabuk unuttuk kale onundeki sacmalamalarimizi, buyuk maclarda yok,derbide yok, efendim araya pas atiyormus-hangi ara.milan taraftari besiktas maclarini daha cok izlemis, kiziyorlarmis transfere

planck dedi ki...

2Ma alsalardı kızmazlardı, 31 yaşında 7.5Mluk adam değil tabi. Fakat adam CL finali oynamış, almanyada ispanyada şampiyonluk yaşamış bir adamdı. Şimdi ismi geçen Talisca daha 22 yaşında. Mbokani ismini de ilk defa duydum, adam 30 yaşında ve 6M bonservis konuşuluyor, olacak iş değil. Gomez-Sosa'dan sonra profil çok değişir. Benteke'yi de istemiyordum, Eto lazım bize bence listeki isimlerden.
Bu arada Talisca için 2 yıllık kiralık, 20M satın alma opsiyonu, 20nin üstüne başka takıma giderse yarısı farkın yarısı bizim şeklindeymiş.
Gomez'den Sosa'dan ne kadar geleceği tam kesinleşti mi?

sports guy dedi ki...

Bakin sosa'nin yazin yaptiklarindan dolayi gitmesine hic karsi degildim, hatta boylesine mutsuz oyuncuyu 7.5m €ya yollamak da net basaridir gozumde.

Ama adamin arkasindan da "ne sosaymis arkadas" demedim, demem, demiycem.

Benim icin sosa su videodaki tepkilerin benzerini yasattigi zaman "olmustu". https://youtu.be/qyd-W0-AxMM

O golun geldigini gomezin ellerini yukari kaldirisiyla anlamistim, unutmam. Cok buyuk iki oyuncu ayrildi kadrodan, gidis sekilleri sinirlendirmis olabilir ama ben bu iki adami hayatim boyunca iyi anarim. Resmen sihirli bir sezonun butunleyici parcalarindandi bu adamlar. Ikisinin de yolu acik olsun.

hastati dedi ki...

@sports guy
sihirli ve butunleyici olmalari tek alternatif olmalariyla alakali bence. huni gibi ortadan aktik durduk. tam takim degildik bence. bu sene genis alanda daha takim olacaz gibi.
gomez topsuz oyunda mozart etkisi yaratti,mukemmel oyuncu,harika profesyonel,bitirici felan. ama topsuz oyunu yaratanda topla oynayan atiba ve oguzhan, simdi bekler de katilacak, tam anlamiyla topsuz degil yani. wolfsburg'ta topsuz oyunla tanisabilir, 10 gol barajiyla yarisabilir.
sosa ise ite kaka onune gelenle cabuk karar verme kabiliyetini 2 senede anca yakaladi, yanindakilerin marifeti tabiki var, hatta olcay'in cok fazla. sosa, 2 sene, 12 mac,toplam derbiler, 1gol 1 asist.

beagle dedi ki...

Yalniz bu Talisca'yi alip parlatip, 25 30 eder hale getirirsek Şenol Hoca ile 10 yil daha calisip Avrupada rehabilitasyon ve gelisme merkezi olabiliriz. Bu da bize %50 sampiyonluk orani falan sağlar.

EC dedi ki...

Iyi olacak iyi.. enseyi karartmayin.. en organize ve derli toplu takim yine biziz bu SUPER! Lig de.

Bu PFDK isi baya problem olabilir . Isin ucu transfer yasagina kadar gidebilir.

Zaten sikayeti yapan sahis ve zamanlamasina bakinca amacin bu oldugu apacik ortada . Umarim sakince cozulur .

planck dedi ki...

ahaha eto geliyor gibi, gelirse de baya eğlendirecek gibi duruyor.
https://www.instagram.com/p/BJS0eumhBC0/?taken-by=setoo9

İlgili talimatlara baktım da, izinsiz transfer görüşmesinin cezası açıkça belirtilmemiş. Muhtemelen subjektif bir değerlendirme kapısını açık bırakmak istemişler. İhtarla falan yırtacağımızı düşünüyorum, ki Fikret Orman "Eto'o bizimle temasa geçti, biz de 'kulübünün izni olmadan seninle görüşmemiz uygun olmaz, sen anlaşırsan ara bizi' dedik." dese sıkıntı yok yani. Arayan numaranın Eto'o olduğunu görünce telefonu mu kapatacak adam :)

cochise dedi ki...

Önemli bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. Yaklaşık 20 gün önce bir kızım olduğu için bir süredir blogu takip edemiyordum. (Bugün toplu bir okuma yaptım.) Evliliğim Beşiktaş'ın önüne geçememişti (hanım duymasın) ama kızım için aynı şey olacak mı emin değilim zira kupa finalimizin belli bölümlerini izleyemedim. Neyse, hayırlısı bu kısmı. Birkaç yorumla tekrar aranıza döneyim istiyorum;

1) Çocuk büyütmek sabrı epey geliştiriyor sanırım çünkü normalde epey panik olacağım transfer döneminde “sabır, sabır” diyorum. Gelenler bir gelsin, in mi cin mi, sonra konuşmak en doğrusu gibi. Transferler tamamen bitince 4-3-3’e mi dönmeli gibi konuları tartışmak daha iyi olacak.

2) Diğer taraftan Şenol Hoca’nın ve nerede bu transferler diyenlerin de haklı olduğu açık. Çok ağır kondisyon ve pas idmanlarına sahip bir takımın en önemli oyuncuları olacak kişilerin hazırlık kampında yer alması gerekirdi. Ve son zamanlarda transferleri kamp dönemine yetiştiremiyoruz.

3) Transfer gecikmelerinde FFP neden olarak gösteriliyor. Forvet ya da yıldız transferleri için doğru da. Ama ”bizim yönetimimizde sonraki yılın transferi de belli olacak” diyen bir Başkan’ın seçim öncesi söylemleriyle eylemlerinin örtüşmemesinden hoşlanmıyorum. Diğer taraftan Atiba gibi bonservissiz olup dalınabilecek iyi oyuncular mutlaka bulunurdu. Eğer menajer bazlı değil de ihtiyaç bazlı uzun dönem uğraşılsa idi diye düşünüyorum. Bir de alınmaya çalışılan oyuncuların profil olarak birbirine benzememe meselesi var ama basındaki isimlerin ne kadarının doğru olduğunu bilmediğimizden buraya bir şey söylemekten çekiniyorum.

4) Şenol hoca’nın basın toplantısında söylediklerinin içeriğini haklı bulsam da sağlam bir iletişim problemi olduğu da açık. İlk değil. Derdini pek anlatamıyor. Keşke bir profesyonelle çalışsa bu konuda.

5) Kadromuzun şu 3-4 transfer gelecek hali ile bile şampiyonluğa oynar havada olduğunu düşünüyorum. O 3-4’ten 2’si tutarsa şampiyon da oluruz.

6) Sosa/Gomez’in kaybının saha içi kısmı çok konuşulmuş. Bir iki ekleme yapayım.

a)Sosa’nın top sevmeyen ofansif orta saha (OOS) olmasını hep vurguladım. Böyle bir oyuncu olması aslında klasik 10 numara sevenlerin Sosa’ya bakışını olumsuz hale getirmekle birlikte Oğuzhan’ın merkez orta saha olduğu takımda ilaç gibi geldi. Misal Biliç dönemi için Sosa yetersiz bir oyuncuydu çünkü o takımdaki ön tarafın alex, sneijder bilemedin delgadovari olması gerekiyordu. Ama Oğuzhan gibi topu seven ve isteyen bir oyuncunun merkez olduğu, yine topu seven bir kanadın olduğu takımda (G7-Q17) topu yeri geldiğinde sadece dokunmak için isteyen bir (OOS) çok değerliydi. Kalite olarak fazlasını bile çok kolay bulursun ama böylesini bulmak çok ama çok zor.

b) Sosa ile ilgili diğer konu ise cool olması, cıvımaması; yeri geldiğinde sertlik göstermesi idi. Rakip tekmeyi abarttığında sert bir faul yaparak mesaj verebiliyordu. Muhtemelen çok da iyi bir arkadaş değildi takım için ama herkesin kolej havasında olmasında gerek yok, sorun çıakrmadan birileri de huysuzluk yapabilir.

c) Detaya gerek yok; Gomez’in liderliği apayrıydı.

7) Sosa yerine Tolgay meselesi de çok konuşulmuştu. Bence şu aşamada Oğuzhan-Tolgay aynı sahada olduğunda kişinden optimum verim almak zor. Üst üste biniyorlar. Belki 3 orta sahalı düzende farklı taraflarda oynatarak çözüm olabilir ama bu işin biraz zamanı var.

cochise dedi ki...

Ve gelelim Alanya maçına. Alanya geçen yıl en doğru olmasa en keyifli futbolu oynayan takımdı. Adanaspor geçen yılki Konya gibi iken Alanya bir önceki yılın Bursa’sına benziyordu. Ofansif olarak iyi olsa da defansif anlamda epey eksik bir takım. Geçen yılki en iyi oyuncularından (kiralık) Tayfur Bingöl’ün 400 bin Euro’ya transfer olması takımın gücü hakkında ipucu veriyor. Epey transfer yapmış ama aralarında kayda değer, gelecek vadeden vb. oyuncu pek yok. Üstelik bu kadar adamı takıma monte etmek de kolay değil. Dağınık bir rakiple oynayacağız gibi geliyor bana. Erken, hatta ilk 60 dakikada gelen bir golle farka gideriz.

Öne çıkan oyuncusu forvet Ayre. Bence Süper lig orta sınıf seviyesinde iyi bir oyuncu. Büyük takıma karşı ise ancak gününde olursa etkili olabileceklerden. Emre Akbaba da 1. Ligde fena değidli. Eski Antalya’lı Aissati de kıvrak bir oyuncu. Pek sevmediğimiz türden. Yine Krakow’dan gelen Wilde-Donald Guerrier ile Benfica’dan kiralık Candeias da potansiyelli transferleri. Ama önemli olabilecek oyuncuları neredeyse hep yeni transfer ve ofansif. (Ba’yı da kiralamışlar bu arada) Bana eksiklerimize rağmen rahat kazanacağımız bir maç hissi yaratıyor.

beagle dedi ki...

@Cochise
Hoşgeldin. Ben de yakında evlendim şimdilik sorun yok ama korktum gelecekten:)

Bence de Etoo bitmiş. Antalya'nın amatör başkanı bedavaya aldıkları 35 yaşındaki Etoo dan para kazanacağını sanıyormuş. Kontratı okuyup da satış bedelinin çoğunun menejere fona falan gittiğini görünce kontrolünü kaybedip saldırmış. Olay şu:

- Bu tip şikayeti ispatlayamazsın. @semiotucus'un dediği gibi, meşgule mi alıcan?
- Bu şikayetlerden bi halt çıkacak olsa Bursa ve Kayseri bizi bin defa şikayet ederdi.
- Amatörlüğü sayesinde Etoo elinde patladı. Bize şimdi gelmese bile devre arasına kadar oynamayıp, UEFA yoluyla faiziyle kontrat sonuna kadarki tüm parasını alıp, sonra bize gelir. Antalya bu şikayetle kontrat süresine göre yaklaşık 7-10 Milyon Euroluk kazığa oturdu.

Batıl olacak ama bizle uğraşan her kulüp, küme düşmenin tadını yaşıyor. Cinlerden değil ama salaklık ve antipatikliğin sonucudur sanıyorum. Kayseri, Bursa, Ankaragücü leşler listemize bu sene Antalya da eklenir.

can dedi ki...

@ Cochise
Gozun aydin ve tebrikler!

Eto'o konusunda gorunen o ki rezil yonetilen kuluplerimizden Antalya'nin yonetimi borc bataginda Eto'o'nun maasini odeyebilecek durumda olmadigi icin onu gondermek, bu arada taraftarin tepkisini cekmeyip, mumkunse de uc bes nasiplenmek istiyor. Butun bu yaygara ondan! Daha once Tosun transferinde Antep'te ayni filmi izlemistik. Zamaninda Kayseri bu cigirtkanligi iyi yapardi. Klasik Anadolu kagittan kaplanlari.

Kagittan kaplan demisken, bakalim ite ite Konya'yi nereye kadar getirecekler. Zamaninda Kayseri, Kasimpasa, Siirt, IBB, simdi Basaksehir, Konya bin tane ornegini gorduk bunlarin. Umarim hepsini besler geceriz bu kagittan kaplanlarin.

can dedi ki...

Eto'o transferi konusunda da cok soru isaretlerim var. Golculugune klasina diyecek yok da, Antalya'dakinin aksine surekli kapanan takimlarin cift stoperi arasinda ne yapabilir bilmiyorum. Hayir defans arkasina iyi kosu yapan golcu oyuncularimiz olsa belki onlara yer acardi, Olcay disinda o da yok- ki Olcay da gol becerisi yuksek bir oyuncu degil. Belki Talisca bu acidan ekstra faydali olabilir Eto'o alinirsa.

Ha Eto'o alinmazsa kim alinacak derseniz, onu da bilmiyorum. Ismi gecen adamlardan hic biri tak diye Tosun'u kesebilecek biri gibi gozukmuyor. En azindan Eto'o ligi vs. taniyor, temiz 20 golu olur. Ama ne bileyim, icime sinmiyor.

Ekrem35 dedi ki...

@cochise
Tebrik ederim Allah uzun sağlıklı ömürler, beraber keyifle izleyeceğin beşiktaş maçları nasip etsin.

Talisca transferinden memnunum. Ligimiz için başarılı bir hamle bence. Umarım bugün galibiyetle başlarız. Yıllar sonra kendi evimizde sezon açıyoruz başka bir ihtimal düşünmüyorum.

sports guy dedi ki...

@cochise hocam tebrik ederim :)

Simdi biraz dusunelim, dusunurken de gulelim.

Ligtv'nin "KARTAL'DA SOK AYRILIK! YILDIZ GOLCU BASAKSEHIR'DE" olarak gectigi son dakika haberindeki gizli mi gizli, yildiz mi yildiz ozneyi bulunuz.

113 yillik cinar, bu yildizi kaybetmeyi haketmedi..

QuaresmA dedi ki...

Durun bakalım, Mustafa ilginç işler yapabilir Başakşehir'de aslında. :)

Basar dedi ki...

@cochise tebrikler! Allah analı babalı büyütsün.

QuaresmA dedi ki...

@ cochise

Allah analı babalı büyütsün, uzun ömürler versin inşallah. :)

Alanya maçına gelirsek eğer; kadromuzun halinden ben de çok memnun değilim ama sokaktan rastgele 11 tane adam toplayıp bu maça İnönü'de çıksak; yine de her türlü alırız. Farklı bir skora ihtimal vermiyorum.

beagle dedi ki...

Futboldan umutsuzum belgesel takiliyorum. Sadece siyah Beyaz olan köpek buldum Beşiktaşlilara, yeni maskotumuz Karelian Bear Dog/Karelya Ayı Köpeği :)

Unknown dedi ki...

@ cochise

Allah analı babalı büyütsün; sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömrü olur umarım..

Takımdaki son safralardan birini daha attık. Darısı kalanların başına:

Joffrey (x),
Walder Frey (x),
Tywin Lannister (x),
İbrahim Toraman (x),
Uğur Boral (x),
Sezer Öztürk (x),
Gökhan Süzen (x),
Ramon Motta (x),
İsmail Köybaşı (x),
Alexis Delgado (x)
Mustafa Pektemek (x),
Tolga Zengin,
Denys Boyko,
.
.
.

Unknown dedi ki...

Sol bekte ve açıkta madem eksiğimiz var gs'den Olcan Adın satın alma opsiyonuyla kiralık olarak alınamaz mı acaba? sonuçta adam homegrown? pektemekten boşalan sözleşme tutarını kendisine verebiliriz?

Zaitsev dedi ki...

@ emir

Olcan'dan sol bek olmaz. Hem yetersiz sol bekte hem de takımdaki Trabzonluların çeteleşmesinin belini kırmak için kadro dışı bırakıldı. Onlarda devşirme sol bek Hakan Baltayı kullanacaklar işler zora girince. Sol açık dersen bence eldekilerin üstüne birşey koyacak birisi değil. Ayrıca niye Galatasaray'a kıyak yapalım ;)

can dedi ki...

@ sports guy

O cumlede gizli ozne yildiz degil sok. :)

Pektemek umarim kendini toplayabilir. Adamdan kurtulmamiz buna bagli.

Unknown dedi ki...

gs'ye kıyak yapmaktan ziyade bir ihtiyaç söz konusu, CL için kadroya yazabileceğimiz ülkede yetişmiş oyuncu sayımız azaldı, piyasada alabileceğimiz çok fazla alternatif de yok ve Adriano'nun veya diğer oyuncuların sakatlanma ihtimali zaten var. İyi zamanlarındaki olcan hem skora katkı yapıyordu hem de antep ve trabzonda takımına liderlik ediyordu.

Bence olabilir..

can dedi ki...

Iyi sonuc ama eksikler bas bas bagiriyor. Bu arada Senol Gunes'in Adriano'yu super kupada oynatmamasi ile ilgili elestiriler en iyi cevabi almistir. Umarim sakatligi uzun surmez.

sadrazam dedi ki...

Geçen sezondan 3 eksikle tatmin edici skor. Alanya kesinlikle ölçü değil ancakbu tip takımlarla kadro istikrarını sağlamadan aynamak avantaj. GG daha sahaya inmeden katkı vermeye bașladı. Beck performansı takımın bir tık üstündeydi.

Armagan dedi ki...

@cochise Saglikli ve mutlu bir omur dilerim.Bir sureden sonra o da ilgilenir, birlikte takip edersiniz maclari vs.

Skor iyi ama performanslar soru işareti, özellikle Tolga. Şu transferler yapilsa da takımı tam görebilsek artık.

cochise dedi ki...

iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Beklenildiği gibi bir maç oldu. Rakip hiç oturmamış. Ancak Benfica'dan kiralanan eleman bu ligde iş yapar. Bir de geçen sene de bizim ağır sürklase ettiğimiz maçlardan sonra rakiplerin zayıflığı anlatıldı. Ama bir çoğu için sonradan hikayenin tam da öyle olmadığı anlaşıldı. Bizim fizik durumumuz o kadar iyiydi ki belki de Alanya'yı olduğundan da zayıf gösterdi. Zira yetenek haricinde de lise takımı ile ortaokul takımı maçı gibiydi.

Oğuzhan-Tolgay meselesi hala olmuyor. birbirlerini çok kesiyorlar. iki sahada olacaksa 3'lü orta saha şart bence.
Oğuzhan'ın golü muazzamdı ama onun dışında epey kötü maç çıkardı.

Adriano gibi hem bir süredir tam oynamadığı için sakatlık riski olan hem de bir çok pozisyonda oynayabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu varken genç ya da yerli bir sol bek transferi çok iyi olurmuş. Eren Albayrak alınabilirdi misal. (İsmail'le anlaşılacak diye düşünülmüş olabilir).

Transferler tamamlanınca takıma daha iyi bakacağız ama Euro 2016 hedefi de kalmamış bir quaresma'dan verim almak için formsuzken onu kesebilecek bir oyuncu gerek gibi geliyor bana. Keza Olcay da zaman zaman kötü oyun döngüsüne girip haftalarca çıkamayan bir oyuncu. Ancak Kerim'in bu ikisini kesme umudum yok. Aras 2 ay sonra belki. Töre'nin gitmiş olması bu açıdan bir sorun, umarım sadece kabak gibi görünen eksiklerin yanı sıra bir kanat/kenar alınır.

Necip normalde riske atacağı bir pozisyonda taca atarak acaba akıllandı mı dedirtti ama son dakika penaltısı ile beni benden aldı. Evet topu vurduğu için kesinlikle penaltı değil ama mutlaka tehlikeli hareket verilmesi gerek. Beni kızdıran ise topu ıskalayıp adama vurum kırmızı görebileceği bir pozisyon oluşturması. Yahu maç bitmiş, git şarj falan et en kötü gol olsun. O riske değer mi?

Özetle hazırlık maçı gibi oldu biraz. Yeniler adapte olmadan Konya maçını da alırsak sağlam bir mesaj olacak..

Yorum Gönder

Ara