.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ağustos 2016 Salı

Senol Gunes'in Aciklamalari ve FFP Uzerine


Uzun zamandir yazmayi planladigim FFP anlasmasi ve bunun transfer politikasina etkileri konulu yazimi bugun Senol Hoca'nin goruslerini ifade ederken kendi tabiri ile sordugu 'nasil oluyor anlamiyorum'  sorusu uzerine biraz daha erkene almakta fayda goruyorum zira genel itibariyle hicbirimiz neyin neden oldugu ile ilgili kafa yorarken ekonmik sartlari isin icine katmiyor . Simdi boyle bir konuyu ele alirken nereden baslamak lazim ? Oncelikli olarak Besiktas'in Uefa anlasmasi neymis , ne diyormus bunu bir anlamak gerekiyor sanirim :

- Şirketimiz, 2015/16 sezonu için azami 20 milyon avro, 2016/17 sezonu için azami 10 milyon avro başabaş hesap açığı vermeyi taahhüt etmektedir.
Ilk bakacagimiz veri direkt olarak mali donem tablosu dogal olarak .7 gun once aciklanan raporlarda Besiktas 58 milyon tl zarar acikladi .Yani bugunun kuruyla 18 m €'dan bahsediyoruz . Bunlar full denetimli ve detayli raporlar mi tabi bilemiyorum ama kagit uzerinde gecen sezon icin anlasmanin ilgili maddesine sadik kalmayi basarmisiz.Lakin asil sikintili surec hala onumuzde zira bu sezon icin taahhut edilen rakam gecen sezonun yarisi kadar . Yani Besiktas mevcut faaliyetleri konusunda hicbirsey degistirmeden yola devam ederse FFP elinde patliyor. Ne yapabilir ? Daha fazla sponsor alabilir , maas yukunu azaltabilir , oyuncu satabilir , basari riskine girilip daha fazla yatirimla Avrupa'da tur kovalayabilir . Hangisinin daha gercekci oldugu yorumunu size birakiyorum . Elde olan tek veri mevcut gelir gider tablosu ayni seklide devam ederse Besiktas seneye Avrupa'da yer alamaz.

Uefa'dan gelecek olan 12 m € burada baya elimizi rahatlatiyor . CL maclarinin etkisiyle ekstra mac gunu ekonomisi bile 1 m € luk ekstra bir gelir havuzu yaratabilir .  Bu arada bu paraya anlasma dahilinde kesilen toplam 5.5 milyon € cezanin bu sene odenmesi gereken 1.5 m € su dahil . Yani net gelir 10.5 m € .

- Şirketimiz, 25 kişilik UEFA A listesine 2015/16 sezonunda 22 oyuncu, 2016/17 sezonunda 23 oyuncu dahil edebilecektir. Önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 2017/18 sezonundan itibaren bu sınırlandırma sona erecektir.
Bu sezon anlasma dahilinde  oyuncu Uefa A listesine 23 oyuncu kaydettirebiliyoruz.Peki bu A listesinin olusturulma kriteri nedir ? Burada yine herkesin unuttugu bir gercek karsimiza cikiyor : Bu listede 8 yerli yani ulkede yetismis(18-21 yas arasini ulkede gecirmis) oyuncu olmali ve 8 yerli oyuncudan 4 tanesi kulup tarafindan yetistirilmis(18-21 arasini kulupte gecirmis) olmali . Peki bu 8 oyuncu yoksa ne oluyor , cevabi bu kontenjandan dolduramadiginiz her oyuncu icin ana kontenjaninizda 1 bosluk birakmaniz gerekiyor . Guncel a takim listemizde yerli kontenjanina uyan isimler Tolga Zengin-Gokhan Gonul-Mustafa Pektemek-Necip Uysal . Bu 4 kisiden kulupte yetisen tek isim Necip .  Bu ne demek oluyor ? Bu kontenjanlari bos birakmak zorunda degiliz elbette . Eslem , Muhammet Enes gibi oyuncular listeye yazilabilir  bu isin bir yuzu lakin  anlasmadan gelen 23 oyuncu sarti goz onune alinirsa 23-8 = 15 sonucuna variyoruz .Bu  elimizdeki mevcut kadrodan sadece 15 ismi A listesine yazabiliriz anlamina geliyor .

Boyko-Fabri-Adriano-Beck-Marcelo-Rhodolfo-Tosic-Veli-Tolgay-Oguzhan-Olcay-Atiba-Kerim-Quaresma-Aras-Cenk-Omer-Milosevic-Jose Sosa. 19 oyuncu forvet ve stoper transferleri haric . Hadi Boyko-Milosevic-Veli - Tosic ve Omer'i almadik Sosa gitti kaldi 13 . Sosa'nin yerine adam gelecek , forvet alinacak , en az 2 stoper deniliyor . Yani bu demek oluyor ki kalan isimlerden 2 tanesi veya alinacak isimlerden 2 tanesi Sampiyonlar Liginde oynayamayacaklar . Sonuc olarak Besiktas yerli 4lusu ve +15'i ile 19 kisilik bir rotasyon ile CL'ye cikmak zorunda kalacak . 

Zaten dar rotasyonu olan bir kulubun elinde atil oyuncular kalmasini kotu kadro muhendisligine yazamiyoruz zira degisken cok fazla . Darbe olaylari , Gelir gider dengesi , kalitesiz ve pahali yerli oyuncu havuzu vsvs ...

- Şirketimiz, bu anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları)  pozitif olması şartını içermektedir. Bu sınırlama, önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda 2017/18 sezonunda kaldırılacaktır. Halihazırda UEFA 2014/15 A listesinde yer alan oyuncular ile, sözleşmesi bitmiş ve serbest oyuncular ile imzalanacak sözleşmeler bu sınırlama kapsamında değildir.

Yukaridaki maddeden yerli oyuncuya siddetle ihtiyacimiz oldugu gercegini kavradik . Bu gercegin ekonomik yansimalarina bakmak icin harcayabilecegimiz miktari bilmemiz lazim . Tore ve Alexis'ten gelen 3.1 m € elde . Marcelo ve Adriano icin verilen 1.7m € dusuldugunde elimizde  1.4 m € gibi bir para kaliyor .

 Milli takim duzeyinde Turkiye'de yetismis ve bu sezon transfer yapan oyuncular : Serdar Aziz ( 4m €) , Gokhan Gonul (0€) , Caner Erkin (0€) , Ismail Koybasi (0€) ,Caglar Soguncu (2.2 m €) . Bu listeden Gokhan zaten Beikstas'a gelirken , Ismail son derece olumlu bir sekilde kadrodan ayrildi . Diger 3 oyuncu da bizim icin tercih edilebilecek adamlar . Lakin elimizdeki para realde sadece Caner'e yetiyor.  Yerli oyuncu alabilmemiz icin hala elimizden oyuncu cikarmamiz gerekiyor . Yani Serdar'i alabilmesi icin Besiktas'in 3m € daha satis yapmasi lazim . Eldeki kadrodan 3 m € ya gonderebileceginiz oyuncu sayisi tartisilir . Gondermek istediginiz oyuncularin ederi de tartisilir . Bu baglamda Serdar transferi neresinden bakarsaniz bakin luks ve gereksiz bir transfer gibi gorunurken geri donusu olmayacagi belli olan Rhodolfo-Boyko ikilisine verilen 5.6 m € da ayni derece luks .

Uefa listesi sikintisi yabanci transferi konusunda elimizi darliyor ve 1.4 m €ya biri forvet 2 oyuncu almak gercekten cok buyuk sinir stres sebebi fakat en azindan orada kiralik opsiyonu isin icinde ve maliyetler bir sekilde kitabina uydurulabiliyor .  


Buraya kadar olan kisim bizimle ilgili olan mevzular . Gelelim Rakip takimlar nasil aliyorlar kismina :

Galatasaray :  Galatasaray'in Uefa ile anlasmasi yok . 2014'te Uefa'dan uyari aldilar ve gozetim altina girdiler . Bu gozetim sonucunda gelir -gider endeksinin degistirilmesi icin adim atilmamasi ve zararin devam etmesi sebebi ile Uefa direkt olarak 2 yil ceza verdi sonrasinda bazi taahhutler vs ile ceza 1 yila indirildi . Eger yine uymazlarsa bu kez 2 yil ceza alacaklar . Su ana kadar net 4m € kasalarindan cikan para . Chedjou ve Dzemaili'yi gondermeleri de son derece olasi gorunuyor . Kadroda dusunmedikleri Olcan-Umut gibi oyunculari da elden cikardiklarinda kabul edilebilir bir seviyeye gelme sanslari var . Bu Uefa FFP'ye uymalarina yetecek mi yoksa yine CL icin risk mi aliyorlar bilemiyorum lakin riski Riekerink gibi bir hoca ile alacaklarini sanmam . Berbat kombine satislari ve zayif sponsorluk anlasmasi , kotu baslanacak bir sezon ile birlesirse GS'nin ipini ceker bence .

Fenerbahce : Fenerbahce'nin anlasmasi bizimkiyle birebir ayni . Mevcut durumda 20 m € uzerinde zarar etmemeleri gerekiyor . Bizim 58 milyon Tl zarar ettigimiz donemde FB'nin zarari tam 117 milyon TL yani 36 m € gibi bir rakama tekabul ediyor . Sampiyonlar ligine gidemediklerini ve sadece 6 bin kombine satmis olduklarini dusunursek mevcut sartlarda bu borcu dusurebilmeleri icin epey ugrasmlari sart. Ismail , Skrtel ve Van der Wiel'e verilen sacma sapan paralarla isin ciddiyetinin farkinda olmadiklarinin gostergesi bence . Pabucun pahali oldunu ancak elendikten sonra anladilar . Supriz bir kac adam gonderirlerse sasirmam .  Ne olursa olsun kadroda cok saglam maas yuku olan 13 oyuncunun gittigi de unutulmamali ve kiradan donenlerle birlikte sadece 7 oyuncu geldi . Ortalama 2 m €'dan 6 oyuncu direkt olarak 12 m € maas yukundan kurtulmak demek . Bununla birlikte asil sikintiyi gelecek sezon borcu 10 m €'da tutmalari gerektiginde yasayacaklari asikar . 


82 Yorum:

theotheo dedi ki...

ya geçin beyler. barcelona 6 ay ceza aldı. şimdi takır takır transfer yapıyor. manchester united 400 milyon tl ye adam aldı lan. bir tek bize mi bu.

geçen senenin şampiyon kadrosunun as 4 oyuncusu gitti. ismail gomez sosa töre

barcelonadan messi alba iniesta neymar gitse ne olur?

1.5 milyar tl borç olmuş takımı borç batağına sürüceksen ne demeye bu kadar tatava yapıyosun. ne diye stad yapıyosun o stada kim gider o formaları kim alır.

bu kadro barcelona falan gelirse 8 rekorunu kırar çok rahat.

Kamu spotu: Yok taklidi yapınca -ya da takım başarılı olunca- gidiyor. Hatırlatayım, gene geldi zira.

ideal 11 dedi ki...

yalnız hocanın vizyonu konusunda şüphelenmeye başladım.ismail ve beck ile devam edecektim diyor röportajda.hatta hala solbek lazım diyor .sanırım adriano yu gözden çıkardı.sezonu beck ve tosic le açarsa ve bunlarla yola devam ederse şaşırmam.

hoca giden ismaili arıyor.çoh enteresan :)

süper kupa maçında 1 tane yeni transferi oynatmaması yönetime bir mesaj idi bence.gönül e hazır değil diyor.niye hazır değil hoca?necip niye stoper hoca?rodolfo nerde?hoca altan alta yönetime ayar veriyor.bu ikinci açıklaması.ilkini 1 ay önce yapmıştı hatırlarsanız.ilk açıklamasının özeti bu kadrodan cl de bir cacık olmaz demişti açık açık.

ideal 11 dedi ki...

olayın ekonomik boyutunu önceki konuda kısaca yazdım.borçlar azalmayacaksa hatta artacaksa(ki artıyor) taraftar soruyor niye transferde eli sıkı davranıyorsunuz?ben transferde paraları saçın demiyorum.ama mademki ekonomik olarak sıkı bir tutum var.o zaman kulüp borç olarak iyileşmesi lazım.

transferde eli sıkı davranmanın nedeni artan gelirleri cebellezi yapmak mı diye akla sorular gelmiyor değil.çünkü gelirler arttı ama borç azalmıyor.demekki gelirler borçlara gitmiyor.transferede gitmiyor en azından son 4-5 yıldır.feda denilerek maaş toplamını düşürdüler

Unknown dedi ki...

Hoca sol bekte sayısal anlamda eksiğimiz var demişti, Adriano yetersiz demedi.
Gökhan Gönül'ün çalışmayı sevmeyen bir yapıda olduğunu uzun zamandan beri fb medyasından hatta Alex'ten biliyoruz, ayrıca bu adam sık sık sakatlanır onu da biliyoruz ki hafta sonu da oynamayacakmış.
Adriano'nun da sanırım biraz daha takımla çalışmaya ihtiyacı var.
Geçen yıla göre fark yaratacak iki oyuncumuz bu ikisi, hazır olmadan adamları sahaya sürüp sakatlamaya gerek yok bence.
Rhodolfo gibi uzun bir aranın ve yaşı için ağır bir sakatlığın ardından hemen sahaya sürülmemesi bana mantıksız gelmedi. Daha önce yaşayıp tecrübe ettiğimiz acı gerçekleri tekrar yaşamayalım.

ideal 11 dedi ki...

senaryom şu: f.orman nasıl ki sosa ya ayar verdiyse şenolun bu açıklamalarını yutacağını sanmıyorum.haliyle zamanı gelince yolları ayıracak.

tamer tuna nın varlığı ile sergen yalçını getirebilir.zaten sergen ile tamer birlikte çalışıyorlardı.tamerinde şenoldan bişeyler öğrendiğini düşünüyordur orman.tamerin taktiksel olgunluğu ve sergenin yönetme idare etme kabiliyetini birleştirme amacı olabilir.tutar mı tutar.

şenolunda galatasaraya gideceğini tahmin ediyorum.selçuk inan serdar aziz eren derken kare as tamamlanmış olacak.

futbol iklimimiz oldukça renkli.terim bir anda kovulup milli takıma gidiyor.hamza aniden galatasaray hocası oluyor.şimdi bursada.her an herşey değişebiliyor.hazırlıklı olmak lazım

Fener-Gs nasıl alıyor diyor , alamıyor diyorum o zaman Barcelona nasıl alıyor diyor . Çok enteresan adam ya ...

400 milyona adam aldı diyor 76 m poundluk M an Utd tarafından üretilen orjinal replika forma satıldığını söylemiyor . Ulan senin tarihinde en fazla satılan forma adedi 500 bin bile değil kendini Man Utd ile Barcelona ile kıyaslıyorsun .Ayrıca Barcelona niye ceza aldı biliyor musun ? Usulsüz şekilde 18 yaşın altında oyuncu transfer ettiği için Transfer cezası aldı peki bunun bizim FFP konusuyla alakası nedir ?

Neyse ...

theotheo dedi ki...

ya bırakın kardeşim borç 1.5 milyar tl olmuş. şampiyon takımdan 4 as adam kaybetmişsin falan.

şampiyonlar liginde oynucaksın sen birader. gene mi 8 yiyelim ya. gene mi rezil olalım. e stadı niye yaptın o zaman. bu takım şampiyonlar ligi deplasmanında 5 ten aşağı yemez.

planck dedi ki...

İlk yorumu geçin beyler yok öyle biri.

Klübün ekonomik olarak en büyük sorunu faiz. Uğraştıkları şey borcun faizini döndürmek. Bu sene en büyük gider kaynağı da stadın lüks kısımlarının yapımı oldu. Seneye stad gideri olmadan maç günü geliri katlanmış olacak. Bir de CL gelirleri tabi. Aslında stad yapımına giden parayı uefanın hesabına katılır mı çok da emin olamadım şimdi, bilen var mı? Stadı futbol aş mi yaptı yoksa dernek mi? 1.4 milyar tl olan borç aş ve dernek toplamı ama hangi kalem hangisine gidiyor bilemedim. Futbol aş borsaya bağlı ve sıkı denetim altında, orda cukkaya indirme işi olması zor gibi.

sports guy dedi ki...

Theo cok kaliteli trollmus ya iyi guldurdu :)

1 eylul sabahina kadar yorumlarimi donduruyorum ben sosa 7.5m euroya gittiyse.

Icimden bir ses oldukca hareketli iki hafta yasayacagimizi soyluyor..

ideal 11 dedi ki...

2012 yılında açıklanan borç 520 milyon tl. demirörenden ormana kalan borç.

http://www.hurriyet.com.tr/besiktasin-borcu-aciklandi-21582907

10 ay önce açıklanan borç: 1 milyar 328 milyon tl

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/besiktasin-borcu-aciklandi,4njSbK_3H0Ss2q0AmHHnTQ

dün açıklanan borç: 1 milyar 478 milyon tl

http://www.aspor.com.tr/besiktas/2016/08/15/besiktasin-borcu-aciklandi

feda denildi.oyuncu maaşları düştü.4 yıl sonra gelinen noktaya bak. 4 yıl feda de sonra + 1 milyar tl borç yükselsin.bu nedir aga.

en enteresan olanı son 1 yılda işler yoluna girmişken.sponsorluklar stadın açılışı oyuncu bonservis satışları vs. son 10 ayda 150 milyon tl borç artıyor.çoh enteresan.stad maliyetinin hemen hemen tamamı sponsorluklarla yapılmadı mı?feda sezonlarında borç nasıl yükseliyor anlamak zor.

Unknown dedi ki...

@planck

ama şöyle bir şey de var, bu sezon için kombineleri geçen sezonlardan sattık zaten, oradan bir gelirimiz olmayacak. geriye maç günü satılacak ortalama 8-10 bin civarında bir bilet kaldı ki onlardan ne kadar gelir sağlarız bilemiyorum. locaları da 3er 5er yıldan kiraya verdik. oradan da bir gelik yok. yani stadın bize kısa vadede önemli bir getirisi olmayacak. yani gelirler bir anda artmayacak. sadece maç günü gelirleri var ve bu sıkıntıyı bir süre daha çekeceğiz gibi geliyor.

beagle dedi ki...

Fikret Orman'a yol arkadaşlarını satmasından, abukluklarından falan kızmakla bütçe para konusunda kızmayı ayırmak gerek diye düşünüyorum.
Bu borç- bütçe falan hesapları ile ilgili notlarım:

1. Demirören dönemi borcu- 520 Milyon TL mi? Buna inanmak AKPnin enflasyon rakamlarına inanmakla aynı şey. Demirören borç hesabında:
* Sonraki senelerin maaş yükümlülükleri
* Mahkemelerdeki yükümlülükler
* Her türlü geliri geleceğe yönelik olarak kırdığından, geleceğin gelirleri ile ödenmiş borçlar
* Bu gelirlerin kırdırılmasının mali zarar etkileri
yer almamaktadır.

Fiko miko derim ama futbol şubesinde yaptığı zarar çok azdır. Son satışlarla kar bile etmiş olabilir.(Kulüp demiyorum. Amatör şubelerle iş farklıdır)
1.5 Milyar TL Borcun 1 Milyar TL veya daha fazlası özhakiki Demirören becerisidir. Yönetim bilimlerinde doktorası olan biri olarak size bunu garanti ederim.

2. Vodafone Arena mevzusunu ayrı ele almak lazım. Basında yer alan maliyetinin 100 Milyon Dolar yaklaşık 300 Milyon TL olduğu söyleniyor. Cepteki para ile yapılmadığından finansman maliyetleri ile bütçeye 350-400 Milyon TL gedik olarak yansıdığını düşünebiliriz.

Peki Vodafone isim gelirleri? Özel şirketler olmayan bir stad için size para vermez. Bu anlaşma ile sağlanacak gelir taahhütü alınıp bankalardan karşılığında borç alınmıştır. Stad borçlanması bunu içerir. Bu seneden itibaren Vodafone isim gelirleri bütçeye artı olarak yansımaya başlar. (Yaklaşık 145 Milyon Dolar - 450 Milyon TL)

3. Amatör branşlar ve diğer kulüp masrafları. Uefa kriterlerinin dernek borcu ile ilişkilendirilmesi durumunda çok karışacak olan bir mevzudur. Güreşten boksa en maliyetlisi Basketbola, gururumuz Hentbola kadar olan branşlar hep - yazmaktadır. Sosyal sorumluluk olarak bunları devam ettirmekten yanayım ama sponsorluklar dışında sadece Türk sporculara yatırım yaparak. Birkaç senede bu kalemden de 10 milyonlarca TL açık geldiğini varsayabiliriz.

Özetle mealim şudurki Staddan kombine geliri gelmese bile sponsorluk gelirleri bu sene artarak gelecek ve CL girişle elimizi bu sene epey rahatlatacaktır. Karşılığı olarak alınmış borçların anaparalarından da ödeme sağlayacağından borç yükümüz azalabilir de.
Fikret Orman'ın stad yaparak bu durumdan çıkma stratejisini eleştirebiliriz ama son yıllarda yaşananları düşünürsek yeni stad İnönü'nün yerinde kaldıysa bunu da onun bu seçimine borçluyuz. Bu stratejinin borç yükümüzü %30 kadar arttırdığını kabul edebiliriz ama bu borç artışının karşılığında kapı gibi 145 milyon dolarlık vodafone anlaşmasını da kasaya koydu.
Diğer 1 milyar TL borç ise mezarda bile rahat etmeyesicenin becerisidir. Ödeyebilir miyiz? Gerçekten bilmek zor. Sonumuz Arap Şeyhi olabilir.

planck dedi ki...

son 8 sezonun gelir gider tablosu: https://twitter.com/is_xs/status/764084068732383236

geçen sezon gs ile karşılaştırma:
https://twitter.com/is_xs/status/763126559720996865

ideal 11 dedi ki...

beagle

520 milyonluk borç açıklaması orman yönetimi görevde iken açıklanmıştır.

bu borç içinde saydıklarının hepsi var.dernek ve a.ş. borçlarının toplamı olarak açıklandı.

her zaman söylerim kulüpler özelleşmeli.net

özelleşmediği sürece kulübe giren gelirlerin akıbeti soru işaretidir.bu devirde bir şeyin sahibi yoksa orada birileri cebi doldurur aga.

beagle dedi ki...

@İdeal11
Planck'ın verdiği linki takip edersen, geçmiş yılların Gelir Gider tablosuna ulaşırsın:
https://pbs.twimg.com/media/CpqRvtYWYAAjKHh.jpg:large

Tahmin ettiğim şekilde Fikret Orman geldiğinden beri gelirleri %56 artırmış, faiz ve vergi öncesi kâr elde etmiş, devraldığı yıllık 17.7 milyon Euroluk faizi, gelirleri kırdırılmış olması ve stad yapmasına karşın 25 M Euro'da tutmuş, gelirleri kırdırılmışken yılda 66 milyon Euro zarar eden kulübü, Vodafone Sponsorluk geliri, yeni stad gelirleri, ŞL gelirleri olmadan 17.5 milyon toplam zarara indirmiş.

Demirörenin şike şaibesi ve belge sahtekarlıkları ile 2 sene UEFA menlerinin yıllık gelirlere kayıp etkisi 10-15 milyon Euro'dur arasıdır. Gelir de kalmamış olduğundan sonraki yıllarda vuku bulan bu gibi kayıpların hepsi Demirörene girmelidir.

Ha bal tutan parmağını yalar olayı oluyordur. İnşaattan, ünlü olmaktan, Kadir abiden, sayın bilmemneden yani tanınmaktan kaynaklı Fikret Orman şahsi mali faydalar sağlıyor olabilir. E zaten bu kadar küfürü de boşuna yemiyor bu insanlar. Yalnızca kulüp aşkı olduğunu sanmıyorsundur inşallah. Başkan gibi pozisyonlarda aleni yolsuzluk olduğunu sanmıyor ve ummuyorum.

Zaitsev dedi ki...

Borç 1.48 milyar diyen arkadaşlar orada 217 milyon TL alacak var lafını niye dikkate almıyor. Borç totalde 1.250 milyar.

Localar 3er yıllık satıldı. Senelik fiyatları 35bin ile 300bin dolar arası. Ortalama 150bin dolardan hesaplanırsa 200 milyon liralık bir borç var hesapta şu anda. 3 sene sonunda otomatikman 200 milyon TL azalacak borç.

Locaları da düşersek 1 milyar civarı bir borç kalıyor geriye.

33bin kombinenin de yaklaşık 15bini geçmişten gelen kombineler olması lazım. Onlarında parası geçen senelerde alındığı için onlarda borç hanesinde.

Ayrıca dolar ile dönen bir sektörde 2012'nin 520si bugünün yaklaşık 900-950 milyon TLsi eder. Stada verilen 300-350 milyon arası para olduğu için borcun erimesi zaten söz konusu olamaz.

@ Övünç

UEFA 1.5 milyon avroyu cezayı peşin aldı ama kalan 4 milyon sanırım kulübün FFP performansına bağlı olarak değerlendirilecek. Cezanın tepe değeri 5.5 milyon avro. Başarılı bir süreç sonucu bu cezadan kurtulunabilir. Ayrıca para UEFA organizasyonu gelirinden kesilecek.

planck dedi ki...

bu arada şöyle de birşey var(mış). bizim ve fbnin özel ffp anlaşmamızdan dolayı transfer geliri ≥ transfer giderinden ama gsnin ffpsine bakılırken mesela bonservis/sözleşme süresi göz önüne alınıyomuş yani bu sene 1m olarak yazılacakmış. keza eren için de aynı. city united real gibi klüpler de ffp işinden öyle yırtıyolarmış.

biz bu kadar merakla araştırıyoruz falan ama kimse anlatmıyor bile olsa hocanın bunları bilmemesi bu kadar iş, emek, hak üzerinde duran bir insan için inanılmaz. yani gerçekten inanmıyorum, herhalde mübala etti yoksa çok saçma. konuşmanın içinde diğer gerçekçi olmayan husus da oyuncu satma stratejisi. ona kalsa herkesi takıma toplayacak 1 sene yedekte duran oynamayanları satıcak :) istiyor ki sosa dursun ama yerine adam da alınsın, sonra sosa formayı alamazsa gidebilir. oldu paşam :) 7.5a sattığın adamı 2e belki satıcan yani. hoca bazen tersinden kalkıp fazla ütopik takılıyor, o gününe rastgeldik herhalde.

Armagan dedi ki...

Konuyla alakasız, bazı insanlar var tukurdugunu yalayan,bilmeyenlerim sezondaki gs maci yorumlarini okumasi yeterli. 1.5 milyar diye diye kafam şişti, dolayıp, neymiş stata gitmesmiş defol gitme ya.
Bu realistlik değil,hainlik. Şimdi yine "yok olmaz aga, Pogba'yi biz almaliydik aga" tarzinda yazilarla gelinir. Gece gece sinirimi hoplatti,herkesten ozur diliyorum kalabalik yaptigim icin.

Bu arada denildigi gibi,su 2 hafta bitmeden cok atip tutmamak lazim. Super kupa maci kadrosunun mesaj oldugu bir gercekti, dinlemedim ama hoca artik caresizlikten dile geldi galiba. Evet medyaya koz veriyor ama isler bu sekilde halledilcekse, halledilsin. Taraftarin mental olarak guclenmesi gerekiyor, korku bulasicidir derler ya takimi da etkiliyor bu travma sonrasi stres bozuklugu belirtileri. Su kadrolarla gs %40-bize %20 deniliyorsa ihtimal olarak bu takim bosuna oynuyor o sahada.

Cl guzel deneyim olacak cunku bu ortamda bir takimin en az 2 farkli duzeni olmali. Nasil hucum yapmayi ogrendiysek gecen sezon, bu sezon da kale onune otobusu minibusu her neyse cekip gol yememeyi ogrenmeliyiz.

ideal 11 dedi ki...

abooo. ulan uefa ya bide para mı ödeniyor?neyin parası bu aga.uefa dan borç mu aldık? uefa bu parayı ne yapacak?yiyecek mi?

adamın diyelim 50 bin tl borcu var.batmış .ödeyemiyor.sen buna ne ceza veriyorsun?diyorsun ki borcun var ödeyemiyorsun bana da 20 bin lira para ver.ulan zaten adam 50 bini ödeyemiyor.sen bundan para alıp daha da borca sokuyorsun?böyle saçma bişey varmı aga.uefa resmen haraç alıyor kulüplerden.

ben zaten bu ffp olayının ne saçma bişey olduğunu daha önce yazdım.yıllarca arap çin rus sermayesinin avrupaya girmesine bişey demediler.çünkü para akıyor avrupaya.kulüplerin giderlerinden 10 katı paralar harcadılar.petro dolarlar vs. sonra uefa dedi ki arap patronlara.bizide gör aga.bizede bişeyler ver.olmuyor böyle.ceza adı altında onlarıda yemlediler tabi.sonuç?hala takır takır transfer yapıyorlar.

@zaitsev in dediğine göre de uefa 1,5 milyon avro peşin almış.uefa ya bağış mı yapıyorsun aga.

sistem rezalet aga.her yerde rant dönüyor.

planck dedi ki...

Hocam uefa ceza kestiği zaman gel bana bunu öde demiyor, uefa organizasyonlarından sana vereceği paradan kesiyor.

Hocam Galatasaray'ın olayı bizden çok farklı . Onlar anlaşma yapmadan borçları indireceklerine dair tahhütte bulundular ve indiremediler . Yeni yönetim ama kardeş bunlar yapmış kaçmış dediler , ülkenin büyümesinden tut , Suriye krizine kadar ülkenin mali büyümesine etkilerinden filan dem vurup 2 yıllık cezayı indirttiler 1 yıla .

Şu anda sorumlu oldukları tek husus oyuncu bütçesinin 65m €'yu geçmemesi . Geçtiğimiz sezon 65.4 m € imiş bu para . Kadrolarında 30 civarı futbolcu var. Ortalamada 2m €'yu yakaladıkları sürece sıkıntı yok .

Galatasaray'ın yıllık ortalama geliri neredeyse 150 milyon € . Beşiktaş tarihinin en iyi sezonunda 94 m € gelir yaptı . Aradaki fark uçurum . Fenerbahçe ile de aralarında da çok büyük uçurum var . Bu kadar kötü yönetiliyor olmasa şimdiye ligin Bayern Münih'i olurlardı .

Unknown dedi ki...

Övünç üç büyüklerin gelir ve borçlarını karşılaştırır mısın? Bu konuya gayet hakimsin sanırım. Sonuçta bu rakamlar rakiplerine göre nasıl, esas o değerli...

theotheo dedi ki...

ya kardeşim bırak ne sponsoru. bu takıma kim sponsor olur. 34 atiba 34 tolga 34 quaresma ya mı sponsor olacaklar. bırakın bu işleri ya.

ulan takıma bak komedi. atiba sakatlansa yerine oynayacak adam yok. kale desen bir alem. sol bek sakatlansa koyacak adam yok. stoperde necip var. ortasahada kanatlarda olcay quaresma var. aras diye bir adam var dünyada adını bir tek ermeni soykırımı savunucuları duymuştur heralde. kerim frei gibi bir komedi var. oğuzhan gibi kendini 10 numara sanan bir dallama var. cenk gibi topa vurmayı bilmeyen bir enayi var.

bırakın beyler bu takıma kimse para vermez.

kimi izlemeye gidicen ya. geçen sene gomez için gidilir di yani. o zaman dön feda sezonuna mehmet akgünü getir birader. herkese para dağıtmasını biliyosun. takımda 1.5 milyon euro dan aşağı para alan yok ya.

cenk tosun adlı komedyeni mi izlemeye gidicek bu taraftar. bu yönetim işi dalgaya aldı heralde. bu takım ne kombine satar ne forma satar. kimin formasını alıcan. cenk tosunun mu. lavuk topa vurmayı bilmiyor ya attığı penaltıyı gördük. ama paraya gelince almasını bilir adiler.

arkadaş kural getiriceksin. ceza.

ya sen iş yerinde performansın düşük diyelim prim alabiliyo musun? ne bilim böyle büyük bir hata yapıp şirketi çok büyük zarara uğratsan ne olur? ya arkadaş cenk tosun kardeşim öyle penaltı vuruyosan bir haftalık ücretin kesiliyor. bu kadar basit kardeşim. beşiktaş darphane borç 1.5 milyar tl bol keseden dağıt ne ala dünya.

yilmaz dedi ki...

@theotheo Allah rızası için bi kadro kur karşim. Change.org'da fikoya "bize bunları al başgan" diye kampanya başlatalım

planck dedi ki...

Beyler okumayın ilgilenmeyin ya :( zaten bikaç hafta sonra azalarak yok olucak.

fkerim dedi ki...

Tupcuden sonra borcun artma sebepleri 1 kur farki
2 faizler
3 gunu gelmis borclari odemek icin alinan krediler
4 tupcuden sebep oldugu davalardan gelen cezalar. Buna ragmen gelen sampiyonluk. Daha iyisi olabilir miydi? Belki.
Son olarak takim eksik olmasina ragmen gs macinda kotu oynamadi. Fenerin durumu ortada. Gs bize karsi pozisyona giremedi. Onceligimiz tr ligi olduguna gore ve rakiplerimizin durumu da ortada olduguna gore bu karamsarlik niye anlam veremiyorum.


diope dedi ki...

yok öyle olmuş yok böyle olmuş, her kafadan bir ses çıkıyor. ben takımımı hiç kimse ile kıyaslamam. futbol çok farklı bir olay. portekiz ve yunanistan gibi takımlar avrupa şampiyonu oldular. oynadıkları komik futbolla. biz de biraz iyimser düşünememiz lazım artık. ahmet dursunla 3 attığımızı ne çabuk unuttunuz barçaya. takım inanırsa yapar. kimseyle kıyaslamayın bizi. futbolcular gelip gider. şu kadroya kötü diyemem. töre gider aras gelir. sosa gider tolgay gelir. kalede fabri oynar. rdolfo güçlenir. adriano alışır. cenk akıllı oynar. q7 her zamanki gibi oynarsa neden olmasın. gönül var marcelo var, o var bu var. ekonomik bir zorunluluğumuz olduğu içinde transfer yapamıyoruz. diyelim bir futbolcuyu aldık ve onun yüzünden CL den gidemeden men edildik, bu sefer ne olcak? biraz kendi içimizdeki topçulara güvenmemiz lazım, iyi yada kötü oynasalarda formamızı taşıyorlar. istemediğimiz topçular olabilir ama yapacak çok birşey yok. evililik gibi bu, pektemek geldiğinde iyiydi ama şimdi iyi bile diyen bir taraftar çıkmaz. ama anlaşması yüzünden kovamıyoruz. ne yapalım?

theotheo dedi ki...

@diope

ya mantığa bak hele. senin mantığına göre barcelonanın falan hiç transfer yapmıyor olması lazım. haddadi oynasa, bojan bilmemne yapsa, öbürü uçsa güçlense. olm burası rekabetin en düzeyde yaşandığı trilyon dolar paranın döndüğü sektör lan siz kafayı mı yediniz. böyle iş olur mu?

aras dediğin adamı ben daha önce duymamıştım, ermeni soykırımı destekçileri bile duymamıştır bence.

sen stad yaptın da o stadı dolduramadıktan formayı sattıramadıktan sonra stadın bir anlamı yok külliyen zarar. 150 milyon dolar para harcadın sen o stada. onun gideri diğerinin giderinden kat kat daha fazla. e dolduramıcaksan ne bokuma yaptın abi. bu boktan oyuncular mı izlenicek.

takım geçen sene şampiyon oldu evet. ama galatasarayın nasıl bir sezon geçirdiği ortada. fenerbahçenin hali zaten ortada. buna rağmen zorlanarak şampiyon olduk.

her sene futbol takımları şampiyon da olsa güçlenmek için hamleler yapıyor şampiyonluğu korumak için. biz ye yaptık. takımın yüzde 40 ını gönderdik, yerlerine de adam falan almadık. ismail dışında.

o kadar yanlış ki ismail milli takım sol beki. 600 bin euro yıllık fazla ücret vermemek için gönderiyorsun. peki adrianonun bacağı kırıldı diyelim yarın napıcaksın? kaç para ödüceksin. elindeki değerleri kaybetmek bu kadar kolay. gomez ile anlaşamadın. gökhan töre gibi çok önemli bir oyuncunu, bence türkiye deki en yetenekli oyunculardan birini en önemli sezonlarından birinde kiralık gönderiyosun. yerine aldığın adam aras.

sosa yı eğer o fiyata sattıysan iyi ama yerine 10 milyon euro luk bir adam koyucaksın ki olsun. bu iş bilmezlikle bu borçta artar beşiktaş batağa sürüklenir stada rağmen.

stad önemli bir kazanım beşiktaş için ama içini doldurabilirsen. öyle bir penaltı atan bir oyuncunun bu takımda işi olmamalı. bu bir forvet oyuncusu ya, defans atar anlarım da. yani bu kadar kazmalık olamaz arkadaş.

diope dedi ki...

@theotheo
he afferim tamam sana. komple sen haklısın. evet hep birlikte seni alkışlıyoruz ayakta.

ozan dedi ki...

Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar.

Burası onun yeri değil.

Burası Ekşi Beşiktaş



Bu arkadas blogu sabote etmiyormu? Olay farkli dusunmesi degil de , dusundugu bile tartisilir, bildigin troll.

Birde kendi takimin futbolcularina enayi dallama vs diyor, neden musade edilyor bu arkadasa?

Emrah dedi ki...

Gidenlere hiçbir şekilde birşey demem. Gitmek isteyeni göndereceksin. Sosa'ya verilen para bir transfer başarısıdır. Milan taraftarı isyan ediyormuş, "Sosa kim ki bu yaşta bu kadar para veriliyor" diye. Gökhan Töre'nin de aklı zaten İngiltere'deydi. Göndermesen oynamayacaktı, nitekim de hiç oynamadı ikinci yarı.

Benim takıldığım nokta bizim yönetimin neden hep İngiltere'den Çin'den adam peşine düştüğü. Gerçi çıkan haberler traş da olabilir ama eğer haberler doğruysa dünya üzerinde en yüksek maaş veren iki ülkeden transfer bakmanın amacını hiç anlayamıyorum. İspanya'dan gelenler de başarılı olamıyor. Bizim oyuncu bakacağımız ligler bunlar olmamalı.

Sosa'dan gelen taze parayla yönetim 2 hafta içinde fiyat/kazanç dengesi süper bir forvet, stoper ve orta saha alabilecek mi? Bu sorunun cevabı bizim şampiyonluğumuzda belirleyici olacak. Galatasaray'dan bu sene bir numara çıkmaz. Fener de 120 yaşında, bitik adamı getirdi başa. Ofansif transfer yapmazlarsa onlar da zorlu bir raki olmazlar. Bu sene Vodafone Arena'nın da etkisiyle şampiyon olmamızda ben sizin kadar kötümser değilim. Şu 3 transferden 2'sini kaliteli isimlerle yapabilirlerse yine en büyük favori açık ara biziz. GS ve FB'nin kombine rakamları bizimkinin neredeyse 5'te biri olmuş, onlar bu kadar karamsarken bizim forumdaki bu durumu anlayamıyorum:)

Şampiyonlar liginde başarı benim için tarihi farklar yemeden 3. olmaktır. 4. torbanın bile en düşük profilli takımlarından biri olarak gruptan çıkmak hayalleri gerçekleştirmek olur. Bu sene de şampiyon olursak Fener seneye Uefa kısıtı nedeniyle iyice sıçar sıvar. GS ise kendini birkaç sene daha zor toparlar. Önümüz iyice açılır.

Unknown dedi ki...

Blog bildiğin karalar bağlamış.hakaret,karamsarlık..ne ararsan var.! Beğenilmeyen futbolcuların %70 i takımdaydı geçen sezon.!onların emeği ile şampiyon olundu! Stadsız seyircisiz! Türk insanının tipik özelliği bu.!! Vur,kır parçala yok et!!!sadece sosa/gomez şampiyon yapmadı bu takımı.şampiyonlar liginde de üstün başarı beklemek renkli takım taraftarlarının psikozuna girmekten öte değil.! Devamlılık sağlasak kafi.!

yilmaz dedi ki...

Övünç'e titizlikle hazırladığı bu post için öncelikle teşekkür etmeliyiz. Görünen o ki bu sene FFP kemeri son deliğine kadar sıkılmış vaziyette. Bu yüzden nefes almakta zorlanıyoruz. İşte benim isyanım burada devreye giriyor.

Madem bu kadar vaziyetimiz kötü eldeki 2 stoperi 400+200 = 600b€'ya gönderip fellik fellik yeni stoper niye arıyoruz? Şu soruya bir cevap bulsam rahatlayacağım. Tamam Alexis ve Milo kaliteli stoperler değil ama Tosic'i de dahil edersek 4. ve 5. stoper konumundalar. En azından biri tutulup sezona girilebilirdi.

Hedefimizin ŞL olmadığı açık zaten. E mevcut stoper rotasyonu da geçen seneki şampiyon kadronun rotasyonu. Yani giden oyuncular hücum oyuncuları, biz ısrarla stoper'e enerji harcıyoruz.

Unknown dedi ki...

Blogda ki arkadaşalar fb/gs'yi lig başlamadan b.münich bizi ise st.pouli yaptı.sanki gs on numara fb 100 numara da biz onlar ile aşık atamayacağız.allah aşkına beyler monaxo karşısında fb yi bizim maçta gs yi gördük.! Adamlar orta sahayı geçemedi.şampiyonlar ligi geyiği yapablara da ayrıca ağzım açık okuyorum.! Akıl var mantık var. Final, yarı final uman insanlar var heralde aramızda.!

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Coolio dedi ki...

@övünç, teşekkürler çalışma için.

@yılmaz, kendimce cevaplamaya çalışayım sorunu. Hoca Alexis ve Milo'yu o kadar beğenmiyorki takımda dursalar dahi oynatmıyor. Geçen sene az da olsa şans verdi haksızlık yapmamak için ama bu sene kadroda dursalar dahi oynatmayacağı için (gerekirse Necip'i orada oynatarak) gönderilmesini istedi. Yönetim içinde makul bir karar çünkü maaş yükünden de kurtuluyor olacaklar ve yeni transfer fırsatı doğuyor. Yönetim ve yöneticilerin en bayıldığı şey transferdir bildiğiniz üzere. Dolayısıyla ben bu oyuncuların gönderilmesi olayında bir terslik görmüyorum. Bir de yönetim oraya transfer yapacağını söylemişti zaten. Yani eldekilernde daha iyi olacağı düşünülen bir adam almayı düşünüyorlardı.

@emrah, bencede 4. torbadan girip 3. olmak bizim için başarıdır. Zaten birkaç kişi haricinde herkesin beklentisi bu yönde sanırım.

ideal 11 dedi ki...

şenol yarın basın toplantısı düzenleyecekmiş. ya istifa edecek yada özür dileme anlamında eldeki oyuncuları sıvayacak.üçüncü bir seçenek göremiyorum.

ben gomezinde sosa nında olmazsa olmaz oyuncular olduğunu hiç düşünmüyorum.

gomez bayern in kovduğu bir isim.yani öyle abartılacak bir isim değil.ha kötü de değil.ama gomezin yeri çok rahat dolar bu futbol piyasasında.şenol güneş fernandaoya 22 gol burak yılmaz a bir sezonda 32 gol attırdı.sen neden bahsediyorsun birader.iddiam o ki geçen sezon cenk oynasaydı belkide şenolun yeni burak yılmazı olacaktı gol anlamında.

al işte ligler başlamaz üzere gomez efendi hala kulüp bulamadı.biz ya çok abartıyoruz yada yerin dibine sokuyoruz.ortası yok.

her zaman söylerim.şenolun en büyük sıkıntısı atiba ozi ikilisi ile oynamasıdır.bu stoperleri çürütür aga.bu colman selçuk ikilisinden bile yumuşak bir ikili.önlerinde sosa ve kanatta kü7. bu yumuşak 11 i cl de perişan ederler.ayağı iyi atibanın yanına sağlam bir dm transfer edilmeliydi.net

atiba bence 8 numarayada evrilebilir bir oyuncu.

olcayın daha yeteneklisi ve golcüsü olan bir kanat forvet(bakambu tarzı)alınabilirdi.ozi bu takımda sadece forvet arkası oynar.hatta serbest takılması lazım.

beagle dedi ki...

Bu kargaşada Benteke'yi alıp gelirse Fiko'nun ilahi şansı olduğuna inanıcam.

ideal 11 dedi ki...

kü7 süper kupa maçında fabrika ayarlarına geri dönmüş gözüktü.gene lakayt hareketler ve gereksiz çalımlar.kü7 ye güvenip yola çıkmam aga.huylu huyundan vazgeçmezmiş.bide avrupa şampiyonu olunca kafa bir karış yukarda dolaşıyor.

oraya aras ı monte etmek lazım.hoca süper kupa maçında adeta takımı ve yönetimi sabote etti.akıl almaz bir 11 ile sahaya çıktı.bir tane yeni transferi koymadı.sanırım yönetimle şenol arasında bir gerginlik var.

hocanın bakmayın öyle mülayim göründüğüne.hoca takıntılıdır aga.kaleye buffon u alsan gene tolgayı sahaya sürer.demedi deme hoca gönülüde adrianoyada takacak.ikidir transfer diye ağlıyor.bu iki oldu aga.ve eldeki kadroyu kötülüyor.hemde medya önünde.aras gönül adriano az buz oyuncular değil.

ideal 11 dedi ki...

bu arada cl yide fazla abartıyorsunuz.eğer doğru 11 ile oynanırsa birazda kura şansı olursa gruplardan çıkmak işten bile değil.geçen sezon son 16 turunda kimler vardı aga.

gent-psv-d.kiev ve eski gücünde olmayan zenit.wolsburg benfica da abartılacak takımlar değildi.sonra ne mi oldu.wolsburg gent ile benfica zenit ile eşleşti.al işte çeyrek finaldesin.

şenol un bu kadro cl de iş yapmaz diyerek ağlamasını doğru bulmuyorum.ama sen ozi atiba ikilisi ile çıkarsan 5 lik olman işten bile olmaz.

@yilmaz

Eldeki stoperi gondermesen bile Sampiyonlar Ligi listesine yazamiyorsun ki ? Yani burada hedef sampiyonlar ligi degil cikarimi yapilamaz bence . Hatta tam tersi hedef sampiyonlar ligi oldugu icin vasat adamlar tutulmuyor .

Para sikinti eyvallah ama kontenjan da sikinti bunu unutmamak lazim . Hesap ortada 4 adam alsak elimizdeki 13 oyuncudan 2 tanesi ocak disi kalacak . Kimi hangi gerekceyle liste disi biraksan olay cikar .

Cok ince muhendislik gerekiyor burada nasil cozecekler bilemiyorum . Tahminimce Aras - Kerim ikilisinden biri kiralik gidecek . Rhodolfo 'da sadece ligde kullanilacak muhtemelen .

ideal 11 dedi ki...

eldeki oyunculardan ideal 11 imi söyleyeyim.eğer kaliteli bir dm alınırsa eldeki stoperler fazla sırıtmaz.

fabri

gönül-rodolfo-marcelo-adriano

------atiba(8)-transfer(6 numara lassana diarra kalitesinde)

araz------ozi-------(transfer kanat forvet bakambu ayarında)

---------cenk tosun------------

4-2-3-1

al sana cl de iş yapacak kadro. 2 transferle işi bitirirsin.sen hala stoper arıyorsun.hoca orta sahada atiba ozi olduğu sürece stopere bonucci yi alsanda işe yaramaz.net

ideal 11 dedi ki...

hoca senin iki bekin artık hücumcu.orta saha ikilisini kuvvetlendir artık.ha ben beklerin hücuma katılmasını istemiyorum diyorsan ne diye gönül adriano alındı diye sorarlar.günümüz futbolunda bekler hücum aksiyonları için kritik mevkideler.

en korktuğum şeyde hocanın gönülü ve adriano yu devre dışı bırakması.bunu yapar mı yapar.süper kupada bunun sinyallerini verdi.basına açıklamalarında da verdi.ismail diye ağlıyordu.kanat beklerimiz zaten vardı diyor.

beagle dedi ki...

@ideal11

O kadroyla, süper transfler olmadan, 4. torbadan girdiğin Şampiyonlar Ligi'ni Cincon gibi gol atamadan kaparsın. Oğuzhandan 10 numara olmayacak. Savunma merkezin inanılmaz ağırlaşır, ileride basamazsın, transferler zaten yok, beklerin de yaşlı, aşırı zorlamada patlarlar.

İlla eldeki malzemeyi zorlayacaksak

Fabri
Beck,Marcelo,Tosic,Adriano
Gönül,Atiba,Oğuzhan,Olcay(Q7)
Aras (10 numarada)
Cenk

Yapıp, en azından daha hareketli ve şut veya arkaya sarkma tehditli olabiliriz.

GeceGezgini dedi ki...

@ideal 11;

Hocam güzel hoş yazıyorsun, bence diyaloga da katkın olabilir, boşa gitmesin yazdıkların. Nacizane görüşüm.

@Övünç; eyvallah ffp açıklaması için. Özellikle kadro mühendisliği kısmını nasıl çözeceğiz gerçekten çok zor gözüküyor. Şenol Hoca' nın bunları bilmemesi yada bilmiyora yatması da oldukça ürkütücü. Basın toplantısında bence yanlış anlaşıldığını söyleyecek hoca, çünkü Ömer Güvenç'le röportajda 100 defa "bakın bu şekilde anlaşılmasın, bunu demek istemiyorum" dedi her cümlesinden sonra. Hoca konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Gönlümden geçen Sosa alternatifi ise, Bryan Ruiz :)

turkkant dedi ki...

Bence bu duruma şöyle düştük.

1. Töre meselesi: Yönetim tüm planlarını Töre'yi satıp ondan gelecek parayla transfer yapmak üzerine yaptı. Aras'ın devre arasında transferi de zaten ön hazırlık. Töre zaten sıkıntılı adam demek kolaycılık; ona bakarsan Quaresma da sıkıntılı. Mesele elindeki kaliteli (ve genç) bir adamdan maksimum verim almak. Ya satıp para kazanarak, ya da performans alarak... En azından bekleyip Kerim-Aras performansına baksalardı. Oyuncu gitmek istedi işin "marketing"i. Bakarsan Tolgay da gitmek istedi? İkna edilip bir sene daha tutulabilirdi.

2. Sosa meselesi: Sosa'nın gitmek istemesi tüm planlarını bozdu. Ama... İşin aması var... Anlaşıldığı kadarıyla oyuncuyla görüşme yapılmış. Görece az olan maaşına zam yerine, gitmek istersen sana kolaylık gösteririz demişler; ve bunu da hocaya danışmadan yapmışlar.

3. İsmail konusu: İsmail cepte sanıyorlardı, gidince bir anda sol bek transferi elzem oldu. Evet, adam bakıyorlardı, ama öncelik değildi, İsmail'i tutarız, önce stoperi vb. hallederiz, mantığı vardı. Gidince, öncelikler değişti.

4. M. Gomez: Gomez Beşiktaş tarihinin belki de en üst seviye oyuncusu. Ben ondan ötesini anımsamıyorum, muhtemelen uzun zaman da daha iyisini görmeyiz. 25+ gol atan santrafor için Feyyaz'lara filan gitmemiz gerekiyor o derece... Haliyle bir ihtimal diye, Orman kapısında yattı oyuncunun. Haksız da sayılmaz. O da biliyor, bunun ötesi Beşiktaş'a pek düşmez.

Sonuçta şartlar vb. yönetimin aleyhinde gelişti, ama Demirkol'un dediği gibi, yönetim de ağırdan aldı, rahat davrandı, yanlış kararlar aldı. Şimdi transfer sezonunun bitmesine 15 gün kaldı. Hocanın kontağı da atmış. Doğru söyledi, Türk yöneticisi eleştirilmekten hiç hoşlanmaz, bunu ego çatırmasına çevirebilirler. Ki geçen seneki coşku yok, diyor hoca, bence en büyük tehlike bu. Son 15 şampiyonsan sadece 2'si ertesi sene de şampiyon olabilmiş. tesadüf değil; rakipler daha aç, şampiyon takım daha tok oluyor. Yani aslında şampiyon olmak ertesi sene için, bence bir avantaj değil, aksine dezavantaj. %33 şansın, %13'e düşüyor.

Ne olur? 15 gün kalmış, bütçen 8-10 m. euro, Ş. ligi kalitesi 3 nokta transfer yapacaksın. Ligin gol kralı ile ligin asist kralının eşini alacaksın, üzerine marshal stoper... Bence imkansıza yakın... Hocayı allayıp pullasınlar, tek şans Ş. Güneş'in yine ekstra bir performans göstermesi. Onu da kaybederlerse ikinci Lucescu sonrasını yaşarız...

planck dedi ki...

kadro kuran arkadaşlara not olarak ekliyim, dün hoca hala sol bek diyordu sanırım adrianoyu gerektiğinde ortaya veya sol öne çekmeyi düşünüyor. bakalım..

sosanın gidişi kesinleşti 7.5 rakamı doğru ise listeye 3. sıradan giriyor: https://pbs.twimg.com/media/CoyQEvxWEAAvWLq.jpg:large

3m'a kiraya verdiğimiz töre bile en fazla gelir elde ettiğimiz 10. futbolcu. rezalet valla.

ozan dedi ki...

Aynen sanki sampiyonlar ligi gediklisiyiz her sene gruptan cikiyoruz vs. basari bekliyoruz. En son sampiyonlar ligi macinda Denizli vardi takimda kac sene gecmis. 3-4 sene pes pese katildikta basari kovaliyoruz.

ideal 11 dedi ki...

orman yönetimi transferde acayip iyi işler yapıyor.ama bunun aması var tabi.

demba ba:13

sosa:7,5

ersan:7

atınç:6

töre:3

mcgregor: 1.75

toplamda 38 milyon avro girdi sağlanmış kemiksiz.

kombine ve loca satışlarında da acayip girdiler sağlandı.

sponsorluklar tarihin en yüksek rakamlarına çıktı.

aması var dedim.bu girdiler birilerinin ceplerine mi giriyor yoksa kulübün borçlarına mı?asıl soru işareti bu.açıklanan borç rakkamları hayra alamet değil.yani acayip girdiler var ama borçlar bırakın azalmayı sabit de durmuyor.tersine artıyor.akla şu soru gelmiyor değil.bütün kağıt üzerinde yapılan bu doğru işlerin amacı yöneticilerin cebellezi yapması mı?

malum iki türlü soygun türü var.birincisi kötü yönetirsin bunun sonucu olarak soygun gerçekleşir.yani giderleri artırıp kırışma vakıası diyoruz buna.misal gs nin tarık transferi.o bonservisin nerelere gittiği muamma.

ikinci soygun türü ise giderleri kısıp gelirleri artırarak yapılan soygun.yani doğru yöneterekte soygun yapabilirsin.bunu anlamak için borçların durumuna bakmak lazım.borçlar sürekli artıyorsa bu işte bi terslik var demektir.bu devirde gelip geçici olan yöneticilerin aman kulübün borçlarını azaltayım kulübün geleceğini kurtarayım romantikliğinde olacağını hiç sanmıyorum.herkes yarın ne olacağını bilmediğinden(seçimlerde vs) günü kurtarma yani cebi doldurma politikası ile hareket ediyor.

haliyle biz dışarıdan ne güzel 38 milyon kulüp kar etti falan diyoruz.eğer kulübün sahibi yoksa kulübün zarar mı kar mı ettiği kimsenin umurunda olmaz.hangi devirde yaşıyoruz aga.bırakın bu romantikliği.

al işte bursa ve es es son 5 yılda acayip oyuncu sattılar.sonuç?bu paralar nereye gitti aga.naklen yayından gelen paralar nereye gidiyor?kırışıyorlar üleşiyorlar yöneticiler .yoksa bu gelirlere rağmen hepsinin bu kadar borçlu olması açıklanamaz bir vakıa.açıklanabilir tabi.soygun.

bekleyip göreceğiz.en son borç : 1 milyar 478 milyon tl idi.sanırım 1 yıl sonra et mi balık mı anlayacağız.

Herkeste ayni ifade yok mu ya :

Hhahahahahahahhaha Samir Nasri diyolalla hahahahahahaaklalallal lan yoksa !

planck dedi ki...

ideal11 aynı şeyi yazıp duruyosun "aga". belli ki sen de benim gibi ekonomi finans fln olaylarından çakmıyorsun ama bari klüple alakası olmayan ve bu işleri bilen adamların yazdıklarını oku. cebellezi diye tutturmuşsun gidiyor :) girdilerin kimsenin cebine gitmesi gibi bir olay olamaz diyor insanlar. ancak menejerle payı kırışılır, veya inşaat yaparken stad yaparken masrafı fazla gösterir kendi şirketine yaptırırsın vs. ama bunlar da olmuş gibi durmuyor. futbol aş borsaya kote, hatırladığım kadarıyla dünyanın top firmalarından Ernst & Young tarafından hesaplar denetleniyor gözden geçiriliyor. olay çarşı pazar hesabı gidi dönmüyor, borcun artmasına neden olan başka sebepleri arkadaşlar yazdılar. okumanı rica ediyorum yeni theocan sen olma başımıza :)

planck dedi ki...

nasri istanbula gelmeden o işe inanmam abi :) gomez de 7ye gitti diyorlar ama paranın yarısını alabilecek miyiz acaba bir katatulli olmadan. nasri+gomez de ne iş yaparlardı ha :/

ideal 11 dedi ki...

planck

ekonomi finanstan anlayanlar kulüpleri ne hale sokuyorlar hafız.

aga bir yerde milyon avroları yönetip sıfır sorumluluğun varsa orada rant oluşur.kara delik oluşur aga.

bu dernekler yasası derhal değişmesi lazım.kulüplerin sahipleri olmalı.net

sahipsiz olan kulüpleri gelip birileri cebellezi yapar.bu düzen değişmeli.

hafız borsa morsa boş işler bunlar.herşey kitabına göre yapılıyor.eleman misal 10 milyon avroya transfer yapıyor.imzayı atıyor değil mi?2 ay sonra ceketini alıp gidebiliyor.anadın mı?birader sen 2 ay önce 10 milyon avroluk transferin altına imza attın hele bi gel.diyemiyorsun.

borcun artmasına neden olan sebebleri gayet iyi biliyorum.kimse sahibi olmadığı kurumun pisliklerini(borçlarını)temizlemez.devir kötü aga.
ne yapıyorlar.borcun faizini ödeyip yollarına devam ediyorlar.faizini ödediğine şükret.onu ödemeyende var.bırak borcu azaltmayı bırak borcun sadece faizini ödemeyi eleman borcun üzerine kredi çekiyor bide.bankalarında işine geliyor tabi.

lamı cimi yok kardeşim.düzeni kurmuşlar.malı göütürüyorlar.bizde avanak gibi sistem mistem taktik konuşuyoruz.konuşturuyorlar.

planck dedi ki...

klüplerin sahipleri olmamalı fakat yönetime gelenlerin yasal sorumlulukları olmalı, batıran batırdığıyla bırakıp gidememeli.

wolfsburg açıklamış ya gomezi, uzun zamandır ilk defa birinin gidişi içime oturdu :/

du, levande dedi ki...

7'ye mi gitmiş gomez?

ideal 11 dedi ki...

gomez açıklanmış.hayırlı olsun.wolsburgun elinde patlayacak.

sosa ve gomez aynı gün uçtular.ne güzel bir gün :) 10 milyon avro cepte.

Bakın çok basit iki şeyi anlatacağım, unutulup duruyor:

1. Borç tek başına kötü bir şey değildir. Dünya üzerinde her ülkenin, her şirketin borcu vardır. Borç, ileride geri dçnüşü olacak belli yatırımları yapmak için alınan paradır. Ha, borcu alıp parayı karı kızla yersen o zaman borç sırtına biner.

Siyasette de aynı muhabbet dönüyor arada "borcumuz şu kadar arttı" diye, e dayı petrol mü çıkıyor, miras mı kaldı, cepten mi harcayacağız tabii ki borç artacak yani.

2. Türk lirası, son 3 yılda Euro'ya karşı %40, Dolar'a karşı %60 değer kaybetti yaklaşık. Ancak son altı aydır bir stabilizasyon var kurlarda. Takdir edersiniz ki Euro cinsinden borçlanıp bunu bilançoya TR cinsinden yazınca, bir dönemde hiç harcama yapmasan bile borcun bu kadar artmış alıyor. Tabii ki bütün gelirimiz TRY, giderimiz EUR üzerinden değil ama şu kur farkı muhabbetini bir zahmet unutmayın çoğumuz 90'ları yaşamış insanlarız.

ideal 11 dedi ki...

bana borcu anlatma hafız.borç nedir biliyormusun?borç faiz sisteminin dayattığı birşey.her yıl seni haraca bağlıyorlar.her yıl bankalara milyonlarca tl faiz ödüyorsun.bunun neresi iyi.tek tek insanları ve kurumları köleleştirmenin adıdır borç.binlerce aile telef oldu bu sistem yüzünden.kredi borcu faciaları aileleri yok etti

inşaallah bu düzeni hep beraber yıkacağız :) önce bankaları ve faizi kaldıracağız.sonrası kolay

planck dedi ki...

marxist misin erbakancı mısın bilemedim ama ikincisi daha yakın gibi :))

Basar dedi ki...

Talisca hayırlı olsun. Ayrıca B harfli bir forvet ve S harfli bir stoper ile görüşüyormuşuz. Haydi Hayırlısı... Lig başlamadan artık güzel haberler duyalim

Basar dedi ki...

Ideal 11 ile Theo aynı mı? Başka şüphelenen var mı? :)

can dedi ki...

Detaylari aciklanmamis ama Talisca transferi gerceklesmis gorunuyor. 2 senelik kiralama ender olan bir sey futbolda, aklima gelen tek ornek Salih Ucan. Ingiltere'nin buyuk kuluplerinin pesinde oldugu bir futbolcuyu getirebilmek onemli bir sey, umarim satis opsiyonu vardir diyecegim ama sanirim imkansiz.

Talisca uzerine bir kac scouting raporu okudum. Aslen orta saha oyuncusu ama ayni zamanda golge forvet olan bu adam onemli iki eksigimizi kapatabilir gibi gorunuyor: driplingle gidip uzaktan sut atma ve serbest vurus. Onun disinda cok hizli ve iyi pasor. Ust bedeninin ve taktik bilgisinin zayifligi ve 1.90lik boyuna ragmen hava toplarinda etkisizligi handikaplari. Ama gelisime cok acik bir mental ve fiziksel yapisi var gibi. Gunes'in elinde parlayabilir.

Scouting demisken Benfica'nin Talisca'yi bulma hikayesini okuyunca scouting sistemi nasil olur insan goruyor. Adam Brezilya'nin onde gelen kuluplerinde denenip begenilmiyor ve tasradaki Bahia'da siradan alt lig takimina gidiyor. Takimi Bahia eyalet sampiyonasini kazanirken Talisca da Benficali scoutlarin begenisini. Kisa surede Avrupa'nin gozde genc oyuncularindan.

Elbette Portekiz-Brezilya arasindaki kolonyal gecmise dayanan iliskiye benzer iliskilerimiz yok buyuk futbolcu kaynagi ulkelerde. Ama gene de insan ozenmiyor degil boyle scouting kesiflerine. Sonucta Portekiz kulupleri boyle kesifleri en yakin eski somurgelerinin (Endonezya herhalde) oldukca uzagina dusen Japonya'da da yapiyorlar.

planck dedi ki...

Beyler okumayın ilgilenmeyin ya :( zaten bikaç hafta sonra azalarak yok olucak.

ideal 11 kesin theo bence de . tarz aynı söylemler aynı . aynı değilse ekşibeşiktaş olarak troll çıtamız yükseliyor demek olabilir .

Talisca çok acayip transfer . Adam şu anda ihtiyacımız olan her bölgede oynayabilir . Türkiye ligi için Yaya Toure seviyesi adam . Hani desem ki BJK'da CL oynasın kendini göstersin , Benfica'da şampiyon , onlar da CL'de oynayacak niye gönderiyorlar anlamıyorum . O bölgeye ahım şahım bir transfer de yapmadılar . Yani şu adamın gelişine bile bir kulp buluyoruz ama bunlar hep şüphe uyandıran şeyler . daha 2 hafta önce 20 milyon €'ya Wolves'a gidiyor , çalışma izni çıktı diye haberler vardı .

Enteresan bir hafta bizi bekliyor gibi.

turkkant dedi ki...

Sosa büyük kayıp ama bu sene aynı performansı gösteremeyebilirdi. Talisca-Sosa takası işin maddi tarafını da düşününce yönetime artı yazar. Gol katkısı fazla olur gibi, ama asist ve oyuna akıl ekleme açısından eksildik.

Töre-Aras takası şu an muamma, ama hocanın açıklamalarından anladığımız kadarıyla Aras'a pek güvenmiyor. M. Gomez'in yerini doldurmak ise maalesef çok zor...

Stoperde de Ronaldo, Zago'msu, ağır ama tecrübeli stoper arasak illa ki buluruz derdim; ama sert, mücadeleci, hızlılardan arıyoruz. Bunların iyisi pahalı oluyor. Örnek Kjaer, örnek Chedjou 7+'a transfer edildi. Biz bu işe an fazla 2-4 ayırırız. Bu bütçeye en fazla kiralık gelir.

WiLdHoney dedi ki...

Talisca falan pek olacakmış gibi gelmiyor bana hatta olsa bile faydalı olacakmış gibi de gelmiyor.
Sanırım Sosa ve Gomez'in kalacakları fikrine kendimi çok alıştırmışım.
Neyse Benteke, Nasri, Hernanes, Gil, Gyan falan derken bu arkadaş ve gene hiç beklemediğimiz bir forvet gelirse bizden çok renkliler tırsacaktır sanırım "Gene nerden bulup geldiler bunları" diye.
Öte yandan Kadro mühendisliği açısından bir yerli stoper yada oyuncu daha elzem gibi duruyor.

Bence kadro aşağıdaki gibi olabilir;

Kaleciler: Fabri, Tolga, Utku (3)
Defans : GG, Beck, Marcelo, Rodolfo, Transfer, Tosiç, Adriano (7)
Orta Saha : Atiba,Tolgay, Oguzhan, Transfer(Talisca), Aras, Q7, Frei, Olcay, Necip, Veli, Eslem (11)
Forvet : Transfer, Cenk, Ömer, Pektemek (4)

Toplam 25 oyuncu eder. (4+4)8 kuralı için (Eslem, Necip + GG, Tolga,Pektemek, Utku) Bu durumda 4 oyuncuyu denklem dışı bırakmak zorundayız.

21(2+4) Yapabilir duruma geliriz.
Şimdi bu bilgilerin doğru olduğunu kabul ederek;

Kale : Fabri, Tolga, Utku (3)
Defans : GG , Beck, Marcelo, Transfer, Tosiç, Adriano (6)
Orta Saha : Atiba,Tolgay, Oguzhan, Transfer(Talisca), Aras, Q7, Frei, Olcay, Necip, Eslem (10)
Forvet : Transfer, Cenk, Pektemek (3)

Veli, Ömer, Rodolfo, Uefa kadrosuna alınmayabilir ve Boyko gönderilebilir(kiralanabilir)
Bir orta saha ve bir forvet alabilir durumdayız sadece, fazlasını alsak bile en azından bu sene CL'de oynatamıyoruz gibi. Keşke Yerli Statüsünde bir defans bulabilsek.

planck dedi ki...

gomez ve sosanın aynı gün gitmeleri de acaip oldu ya. bence barça style tiki taka devri de bitti takımda, sadece olcay ve ozzy ile işlemez. taliscayı hiç bilmiyorum ama görünen o ki pas oynunun adamı değil. bu sene daha çok kanat beklerin bindirmeleri ve cezayayından şutlarla işimizi görücez gibi. talisca aras tolgay şutu seven adamlar. lig maçına 2 gün kala takımın ne oynayacağının hala belli olmaması hocaya cinnet geçirtiyor herhalde. yine de bugün biraz daha sakin açıklama yapacaktır herhalde.

YSY dedi ki...

Tiki-taka da sıkıntı olmaz. Talisca da buna uyum sağlar yaşı çok genç eğitilebilir. Olcay'ın uyum sağladığı yerde hayli hayli olur. Bu arada adama satın alma opsiyonu koyudurulmuş 20 milyon euro. Bunun üzerine giderse bizde pay alacakmışız. Atiba'nın yanına da alındığı söyleniyor, eğer öyleyse yeni 10 numaramız oğuzhan. Hal böyleyse bir stoper bir forvet işimiz kaldı. Forvetede bence eto yu alacaklar.

cemekici dedi ki...

Şenol hocanın açıklamalarını dinliyorum. Keşke şunu biri Şenol Hoca'ya hatırlatabilse. İlk 18de 1 yerli kaleci olmak zorunda, gerekirse 1 yerli 1 yabancı yedek kaleci koyarız kulübeye. Kural saçma ama esnek.

nuri mu dedi ki...

şenol hoca lucescu dan sonra Beşiktaş için ikinci şans..
kötü yönetim, kötü organizasyon ve saçma transferlerle berbat kadrolar kurularak hocayı heba etmemek lazım..

Coolio dedi ki...

@cemekici
hoca söylediğin şeyi söyledi zaten. O kuraldan ötürü sıkıntılıyız diyor. Tolga sakatlansa maç kadrosuna alacak yerli kalecim yok diyor. Utkuyu kadroya almak zorunda kalıcam diyor. Dolayısıyla iki yabancı kaleciden en az biri Türk olsa daha iyiydi diyor. Sanırım yanlış anladın sen.

Onun haricinde sol bek neden istediğini de net bir şekilde anlattı. İlk röportajında da gayet netti ama nedense insanlar Adrianoyu beğenmiyora getirdi lafı. Neyse. Yönetim yedek sol bek almayacağını düşünürsek 2 defans gerekli, hocanında dediği gibi. Ben bunlardan birinin genç gurbetçi oyuncu olmasını diğerinin üst seviye olmasını isterim.

Coolio dedi ki...

Bu arada neden Fabrinin alındığını da geçen röportajda söyledi ama basın onun üzerinde durmadı.

Ne hikmetse iki röportajda da ayrılan yardımcı antranör sorulmadı. Varsa yoksa transfer sorusu, kavga çıkarma sorusu.. Ulan sonra futbol niye gelişmiyor derler. Gelişmez tabi. Bir tanesi de çıksın bir takstik sorusu sorsun, bir oyuncunun özelliğiyle ilgili soru sorsun. yok..

du, levande dedi ki...

aynen fabri konusunda ilk defa net bi açıklama yapıldı ama konuşulmadı nedense. bu arada fabri'nin lisansı çıkarılmadı henüz deniyordu süper kupa maçı öncesinde, doğru mu bilmiyorum ama tff'ye bildirilen ikinci yabancı kaleci için 1 milyon euro civarı bi ödemeden bahsediliyordu yabancı kuralı ilk açıklandığında, onunla ilgili olabilir lisansın çıkarılmaması.

Emre Toraman dedi ki...

FFP'nin oyuncu listesi kısıtlaması Football Manager 2016'ya da yansıtılmış. 2016/2017 sezonunda listeye eklenen 23 oyuncunun 3-7 kulüp-ülke altyapısından yetişme oyuncu içermesi gerekiyor. 2015/2016 için de 22'de 2-6 gerekiyor. Gerçekte bunu ya da aksini belirten herhangi bir açıklama, haber vs. bulamadım ama özellikle geçen sezon 22'de 4-8 gibi bir kısıtlama altında olsaydık listeye dahil edilmeyen oyuncuların sayısı fazla olurdu. Konuyla ilgili teyitli bilgisi olan var mı?

sports guy dedi ki...

442'nun konuya iliskin soyle bir yazisi var: http://www.fourfourtwo.com/news/man-city-and-psg-given-boost-over-ffp

Ozetle, 21 adam bildirebildikleri sene 5 hg oyuncu bildirmisler sadece.

Eger bu sekilde uygulanmaya devam ediyorsa, bu kural bizim icin 7 oyuncuyla uygulanmali diye bir teori atabilirim ortaya.

Kulupler icin bu kadar onemli bir mevzuyu niye bir gazeteci daha detayli arastirmaz onu da anlamiyorum. Ya da yazildi da biz mi kacirdik?

beagle dedi ki...

Bizi 2 saatte bir panikle transfer kontrol eder hale getirenler utansin...

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
makavel dedi ki...

Hacı sen kim Barcelona kim ?

Zaitsev dedi ki...

Gomez beklediğim 3 yıllık kontratı Wolsburg'dan kapmış sonunda. Gomez'in yaptığı konuşmaların ne kadar boş olduğu UEFA'ya bile katılamayan bir takıma gitmesiyle ortaya çıkmış oldu. diğer ihtimalde adam cidden tırsmış falan filan. kazandırdıkları için teşekkürler.

gitmek için kendini yırtan ve geri dönmek istemeyen 2 adamdan gelen 11 milyon avro iyi para. artık önümüze bakmalıyız.

Gerekirse satıl alma opsiyonlu kiralık şeklinde stoper/forvet/orta saha eksiklikleri giderilmeli.

Milo'yu Darmstadt'a kiralamışız. Mantıklı bir hareket. Oradan oynayarak kendini geliştirme imkanı var. Rhodolfo'nun yerine ileriki senelerde oynatılabilir.

@ planck

Olcayla ne kadar tika taka ne kadar oynanabilirse o kadar oynuyoruz zaten. adam iyi niyetli ama dipsiz kuyu. arka direk bindirmeleri ve koşu performansı olmasa kadroya zaten zor girer.

Bi de bu ideal 11/theo oaynı kişiler mi bilmem ama @ideal11 ne ana yazıyı ne de yorumları okuyor. aynı kişi olmasalar bile kafalar aynı. girip ateş ediyorlar. bide alper vardı sanki bu kafada :)

Şenol hoca'nın açıklamaları anlamak için ise 2-3 sefer dinlemek lazım. o yüzden hemen atlamamak lazım spor basınının yaptığı gibi..

EC dedi ki...

Ovunc, tesekkurler bu degerli bilgilendirmen icin. Lig basliyor ve hala bir cok Besiktas taraftari maalesef Theo tadinda.. bunlarin bu karamsarligi ve negative enerjisi ilk kotu sonucta Vodafone Arena yi fitbolcularimiza dar edecektir.. kendimizi yerden yere vururken rakiplere laf soylememesine sasiriyorum bu TROLLERIN ! Turk Ligi, Turk Futbolu ne ki, biz Besiktas dan Barcelona hamlesi bekliyoruz. taraftar destegi ile 17 ic saha macinda 15 galibiyet alir bu takim.. deplasmanda nasil oynanacagini da bizden daha iyi bilen yok.. karamsar olmayin, karamsar adamlarla takilmayin.. iyi bir forvet gelecektir..

Yorum Gönder

Ara