.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Olympiakos Maçı Notları



Hazırlık sürecinde genel itibariyle Sosa ve Gomez durumları takımın oyununun çok önüne geçmiş bulunduğu ve aynı zamanda son derece yetersiz bir hazırlık maçı periyodu geçirmemizin de etkisiyle geçen sene bıraktığımız yerin neresinde olduğumuzu uzunca bir süredir konuşamıyorduk . Bu bağlamda ilk ve tek ciddi hazırlık maçımızın gösterdikleri üzerine birşeyler karalamak sezona olan mesafe bu kadar kısayken  artık iyice can sıkan transfer muhabbetini ilerletmekten daha makul olacak gibi görünüyor. Sıcağı sıcağına bir yandan olimpiyatları takip ederken aldığım bazı notlar :

 - Fabri ilginç bir şekilde aslen çok zor toplar çıkarmış olmamasına rağmen ayaklarına hakimiyeti ile takımın ihtiyacı olan pasör kaleci özelliklerinden verdiği kuplelerle ilk 11'e ciddi göz kırpıyor. Hocanın bu kadar ciddi bir hazırlık maçında Tolga'yı düşünmemesi de olumlu bir gelişme olsa gerek .

 - Tosic uzun süredir gördüğüm en iyi niyetli oyunculardan biri olmasına rağmen sakarlıkta Ersan'ı geçecek kalibrede . Alternatifsizlik dışında çok düşünülmemesi gerek .

 - Kerim'de bir özgüven artışı var. Oyunu yeterince olgunlaşmış değil hala gereksiz işleri zorluyor .

 - Atiba - Oğuzhan ikilisi bıraktığımız yerden devam ediyor . Oğuzhan mevki değişikliğinden çok etkilenmiş gibi durmuyor , top taşımadaki etkiniliği devam ediyor ve Olcay ile olan koordinasyonu yine üst düzeyde . Bununla birlikte çok rahat top alıp kullandığı bu maçta skora net bir katkı vermesini beklerdim .

 - Quaresma'nın senkron sorunu devam ediyor . Nerede ne zaman ne yapacağını bizim ve rakip takım oyuncularının bilemediği gibi takım arkadaşları da bilemiyor . Lakin enteresan biçimde katkı vermesi için senkronlu olması gerekmiyor . Acayip adam ...

 - Tolgay oynadığımız kötü hazırlık maçlarının yıldızlarından biriydi bu maçta da Sosa'nın yokluğunun kapatılması konusunda tek çıkış kapısı olduğunu gösterdi lakin ben Tolgay'ın ideal bir 8 numara oyun anlayışına biraz daha mesafesi var . Topsuz oyunda zaman zaman çok hareketsiz kalıyor , bugün bir kaç defa gördüğümüz Marcelo ve Necip'in top kayiplari ve pres altinda sikismalarinda bu hareketsizliğin etkisi var . Bununla birlikte top taşıma konusunda Oğuzhan kadar efektif değil henüz . Oynadıkça açıklarını kapatatıp ilk 11'e adını yazdıracaktır .


 - Ömer çok istekli . Çok da zeki bir oyuncu . Dakika bulduğu maçlarda skora katkı da yapıyor ama rotasyonun 3. sırasında kalacağı kesin  . Bu durum umarım  istekliliğini etkilemez .


 -  Hoca tandemde Necip'e yer vermek zorunda kalıyor. Bu da Rhodolfo'nun hala ilk 11'e girecek fiziksel kalitede olmadığını gösterdiği gibi Tosic'in de aslında stoper rotasyonunda Necip'in arkasında olduğunu ima ediyor bana kalırsa . Şampiyonlar Ligi seviyesi için inanılmaz iç karartıcı . İsmi geçen pek çok stoper var lakin sadece bütçe sebebiyle nicelik bakımıdan zenginlik yaratmanın bize çok getirisi olacağını sanmıyorum . Bir tane daha uzun boylu ağır stoper alıp zaten dar olan bütçeyi iyice daraltmanın anlamı yok . Burada nicelik kadar nitelik de çok önemli .

  - Aras , Fikret Orman'ı haklı çıkartacak gibi görünüyor . Çok zeki ve teknik . Sosa'dan sonra duran toplarda etkili bir isim daha kazanmış durumdayız. Son paslarda biraz daha dikkatli olduğunda Gökhan Töre çabuk unutulur .

 -   Adriano ve Gökhan'ın sezon artık bu kadar yakınken hala hazır durumda olmamaları can sıkıcı . Haftaya Süper Kupa maçında ilk 11 çıkmazlarsa şaşırmam .



 - Şenol Hoca'nın maç sonu açıklamaları taraftarla çok paralel düşündüğünü gösteriyor . Her zaman olduğu gibi yine mütevaziydi . Bununla birlikte Stoper ve Forvete kesin olarak takviye gerektiğini , orta sahada da sayısal olarak eksiklik olduğunu belirtti . Sayısal eksiklikle Sosa'dan vazgeçtiğini mi yoksa Gökhan İnler'e göz kırptığını mı ima etti bilemiyoruz tabi .


  - Hakemler konusunda  sezonu erken açmış olduk . Sonumuz hayrolsun .

130 Yorum:

diope dedi ki...

dün kuzey alt dan maçı izledim. aras hakkında çok az şey yazılmış. arasın attığı ara pasları sadece benmi gördüm arkadaşlar :D sosayıda töreyide unutturur aras bana göre. demedi demeyin.

WiLdHoney dedi ki...

Bende maçın tamamını değil ama büyük kısmını izledim, aklımda kalanlar;

Fabri'ye formayı verip en az 10 maç üstünden almamak lazım.
Defans hattına acil 1 hatta mümkünse 2 takviye lazım.
Adriano cuk oturmuş, hatta sol açık bile oynayabilir bizim bu adı süper olan ligimizde.
Beck bildiğimiz bek, aynı standartı ilk ciddi maçtada koruması takdir edilesi, ama GG ile orada biraz daha iyi olabiliriz.
Necip heryerin yedeği, seviyorum bu çocuğu, evet bir yerin as oyuncusu değil ama her yerin yedeği.
Tolgay'ın bu oyunu umarım reklam değildir, eğer bu gerçek Tolgay'sa, Şenol Güneş orta sahaa için taktik tahtasına Atiba'dan sonra onu yazmalı.
Oğuzhan, henüz ritmini bulmamış gibiydi ama bulacaktır, ve bu sene bizdeki son senesi olacaktır, sonra ver elini PL.
Atiba'ya nazar değmesin.
Aras'ı izlerken mutlu oldum, hem şut çeken, hem ara pas atan, hemde sert kavisli orta kesen bir arkadaş umarım üzerine koyarak devam eder.
Frei'ya tam küfredecek gibi oluyorum sonra yaptıklarını yapabileceklerini görünce vazgeçiyorum. Az daha sakin ve aklıyla oynarsa forma onun olabilir, girdiği heryeri karıştırıp rakibin dengesini bozuyor ama sonra tıkanıyor. Şenol Güneş'le de bunu aşamazsa zor.
Ömer gayet iyi bir yedek ve bu sene bize ciddi katkı sağlayabilir, zira çok enerjik ve çok hareketli, çalımı var, top sürmesi fena değil, vuruşları belli bir kalitede. Pektemek'ten çok katkısı olur.
Cenk Tosun, pek ritminde değil gibiydi, umarım hızla toparlar.
Şenol Güneş biraz gergin gibiydi, sanırım transferlerin yetişmemesi canını sıkıyor.
SOn söz hakem hakkında, bilader sen ne kazma bir hakemmişsin ya.

Coolio dedi ki...

@Övünç
Hocanın bu maçta Tolga'yı düşünmemesi onu Süper Kupa maçında oynatacak olmasından dolayı bence. Dolayısıyla pek heveslenmeyelim.

@diope
Sosa'nın yerine adayımın Aras olduğunu belirtmiştim (Eto gelmesse). Bu özelliklerle Şenol Hoca'nın istediklerine uyum sağlarsa güzel olur. Gördüğüm kadarıyla da şempiyon kadroya kendini kanıtlamaya çalışıyor, onlara uyum sağlayarak, bencil oynayarak değil.

@wildhoney
Oğuzhan bencede ritmini bulamadı ve dediğin gibi bu sene son senesi. Ben aslında bu transfer döneminde gitmesini bekliyordum ama Avrupa şampiyonasında takım olarak rezil olduğumuz için o da transferini gerçekleştiremedi.

Kerim yine yedekten girip ortalığı karıştırmaya devam edecek. Ama herkesin dediği gibi (hocanın da net bir şekilde ifade ettiği gibi) kafasında plan olmaması bütün herşeyi heba ediyor. Özetlerde yanlış görmediysen bir ara elastico yaptı adam. Attığı her çalım basit gibi gözükse de çok özel çalımlar. Umarım bu sene oyun zekasını geliştirir.


yilmaz dedi ki...

dünün en güzel olayı bu maçtı. Olimpiyatta sahne alan sporcularımıza haksızlık etmek istemiyorum ama ben Beşiktaş'tan başka spor bilmiyorum ne yapayım :)

Bütün gün saat 8 olsunda "illegal maç yayını yapan şerefsizler"i arayım diye bekledim. tost makinası çekiminden hallice bir yayınla izledim maçı. O bile yetti. Açar açmaz ozzie'nin dripling'ini gördüm. Cenk'in "boş koşularını" :D

Şahsen ben geçen seneden birşey kaybetmediğimizi düşünüyorum oyun olarak. Özellikle Tolgay'ın sazı eline alışı harikaydı. İlk günden beri ısrar ediyorum Aras Töre'yi u-nut-tu-ra-cak. Aras sonuç odaklı bir oyun oynuyor. Bu yönü ile biraz Sosa'ya benzetiyorum.

Defans ise bildiğimiz gibi. Açıkçası defans sorununun oyuncu bazlı olduğuna ikna olamıyorum. Bu Şenol Hoca'nın oyununun defolarından biri bence. Ayrıca sezon bittiğinde elimizde toplam 5 stoper vardı, 2'si gitti muhtemelen 1'i daha gidecek. Yerine 2 stoper bile alsak sayısal olarak bir eksik kalıyoruz. Buna rağmen Hoca'nın sayısal eksikliğimiz var demesini yadırgıyorum. O zaman bu oyuncuların gitmesine mani olaydın hocam?

Pektemek konusunda da, ben şu taraftayım: Bir oyuncu, formasına, takımına, taraftarına, arkadaşlarına ihanet edecek bir hareket etmedikçe, ıslıklanmamalı. Aldığı yüksek ücret oyuncunun değil yönetimin hatası. Yerliler üzerine bir şablon kurma denemesi yaptılar nasıl olduysa Pektemek'in de bu çekirdekte yer alacağını düşündüler. Ona bir öküz parasını gömdüler. Yanlış yaptılar, tıpkı Eneramo, Sezer, Süzen, Dentinho vb transferleri gibi.

Sezonun açılış maçında oyuncu ıslıklamamak lazım bence.

Bu arada, Şenol Hoca'nın sahaya şampiyon kadroyu çıkartmasını da oyunculara güzel bir jest olduğunu düşünüyorum.

Ozetlerden izledigim kadariyla takim hiz kesmemis, ayrica yeni transferler de gayet guzel oturuyor. Demek ki hala daha favoriyiz.

Gomez de nefret ettigi Fiorentina'da oynamak yerine bize geri donse, Yenikapi mitingine falan gotursek "bak memleket tek yurek oldu, BURASI TURKIYE KIMSE BURAYI YIKAMAZ" falan diye gazlasak?

WiLdHoney dedi ki...

Başkan'dan anladığım ) eğer bizi yemiyorsa, Gomez ve Eto'o işi çok zor, önümüzde net bir alternatif yok yada en azından bizim düşündüğümüz isimler olmayacak gibi.
Orta saha almak gibi bir düşünce de görünürde yok anlaşılan.
3 hafta daha var, sonuna kadar bekleyeceğiz gibi görünüyor.

planck dedi ki...

çok da öyle bıraktığımız yerde görmedim ben takımı ama tabi sezon başı olmasına veriyorum. bir de karşımızda her sene CL oynayan uefanın ilk 25 takımı içinde olan bir rakibe karşı oynadık. maçın bazı kısımlarında rakip ön alanda 2 oyuncu ile baskı yaptı. fabri bu sırada fark yarattı ama stoperler hata yapmaya açık gibi göründüler. fakat bu baskılardan çıktığımız anda top kerim veya q7ye gelmezse çok ciddi tehlike yaratma şansımız oluyor geçen yıl olduğu gibi. set oyununda pek ışık vermedik. birkaç kere stoperlerle uzun top denemesi oldu, etkili de oldu çalışılmış gibiydi.

aras ozzy q7 sosa karışımı bir adam. ozzy gibi sonuç odaklı ki bu çok iyi, q7 gibi ayak hakimiyeti var hatta duran topları ondan iyi, fiziksel olarak da sosayı andırıyor :) frikik ve kornerlerde q7de kullanmaya gitti ama q7 gelmiş ona vereyim demedi özgüveniyle kullandı. defansif yönünü henüz anlayamadım fakat banko sağ kanat yazarım.

tolgay bana biraz abartılıyor gibi geliyor. dmc bile oynayabilen bir oyuncu olarak topsuz oyunda ara ara kayboluyor, hem hücumda hem defansta. özet izlenilince fark edilmiyordur ama bazen nerde bu adam diye sahada aradığım oluyor. sezon boyu devamlılık yakalarsa bu değişebilir tabi. yine de sosanın yerini alabilirmiş gibi gelmedi, dün de zaten ozzy ile değişmeli oynadılar. inler de gelirse orda işler iyice karışır, bence mc transferi yapılacaksa direk atibayı yedekleyecek dengeleri bozmayacak birine bakılmalı.

sol stoper alarm veriyor, sol bek gözlerin pasını siliyor, sağ bek hala ileri çıkmıyor.

tolga hastaymış sanırım o yüzden kadroda yoktu. evinden izlesin sıkıntı değil.

şunu da buraya bırakim: https://twitter.com/MedyaBesiktasTV/status/762634433694461952

sports guy dedi ki...

Bu yonetimi tanidiysam biraz, orta sahaya transfer beklemeyin hic derim.

Forvet ve stoper transferleri icin senol hoca bile aciklama yapmisken oralara takviye kesin gelecektir ama. Bilmiyorum fikret orman gomezle ilgili aciklamalarinda donmeyecekmis gibi goruntu cizdi ama, umarim bu konuda b plani vardir. Omer'i cok sevsem de, Cenk-omer ikilisiyle koca sezonun gecmeyecegi de asikar.

Stoperde de uclu rotasyonun marcelo-transfer-rhodolfo olmasi gerektigi belli artik, oraya da adam lazim. Bunlar tartisilmayacak kadar bariz seyler. O iki bolge hallolursa icim rahatlayacak.

O zamana kadar mackolik-ligtv ikilisinden "transfer notification'i" beklemeye devam.

yilmaz dedi ki...

yönetim oyuncu anlamında şaşırtma yapıyor ama genelde şuraya şuraya transfer yapacağız dediğinde öyle ya da böyle sadece oralara transfer yapıyor.

Başkan 1 stoper 1 forvet alacağız dediğine göre artık başka bir beklenti içine girmek gereksiz.

Stoper konusunda belki 35. kez söyleyip sıkıcam sizi ama, hatanın büyüğünü Hoca'da ararım.

Forvet konusunda da Gomez'e bu kadar süre verilmemeliydi. Yönetimin en stratejik hatası buydu. Zaten "iyi kadro kurmazsanız gelmem" şeklinde konuşan bir oyuncudan bu kadar uzun süre cevap beklemek büyük hata. Ha tabi arka planda adam bakıyolar mı bilemem.

Ben dedikodularda ismi geçmeyen ve onlar kadar heyecan vermeyecek orta karar bir forvetle anlaşacağımızı ve cenk-transfer-ömer/pektemek şeklinde bir forvet rotasyonumuz olacağını düşünüyorum.

Bu arada, pektemek'in gönderilmesine ihtimal bile vermiyorum şampiyonlar ligindeki kadro statüsünden dolayı.

QuaresmA dedi ki...

- Fabri 11 kalecisi olmalı çünkü görünüşe göre o 3'lü arasında kaleciye en çok benzeyen kişi o. İlk geldiğinde de demiştim; Fabri'nin kesilip Tolga'nın başladığı maçlarda epey sinirlenebiliriz kadroyu görünce. Ayrıca libero özellikleri de kadro içi rakiplerine fark sağlıyor.

- Gökhan Gönül Süper Kupa maçına başlamaz. Adriano ise alternatifsizlikten başlar muhtemelen.

- Eğer Sosa kalmazsa Tolgay bu sezonun Oğuzhan'ı olur, bu konuda çok netim. Böyle olması için bir koşul daha var tabi, onu da nazar değmesin diye yazmıyorum.

- Bu takımda yedek forvet veya yedek hücumcu olmak istemeyen varsa kanat forvet oynamayı öğrensin. Gerekirse evinde kendi kendine Thomas Müller, Ronaldo falan izlesin tüm boş vakitlerinde. Kesecekleri adam Olcay. Misal Ömer 3. forvet olmak istemiyor mu? Kanat forveti kotarıp Olcay'ı keserse bir anda kendini as kanat olarak bulabilir, Cenk de kulübeden onu izleyebilir. Aynısı Aras için de geçerli. Solda Aras, sağda Q7 iş yapabilir ama gol atmaları lazım.

- Aras demişken; çok yanılabilirim ama kendisinden öyle çok büyük bir çıkış beklemiyorum. Bu yaşa kadar olmadı, bundan sonra da çok zor. Ayrıca Anadolu deplasmanlarında çok çirkin protestolara da maruz kalabilir. Gerçi bazı insanları bu tip tepkiler kamçılar. Irkçı tepkiler olursa eğer umarım Aras'ı da kamçılar bunlar.

- Pektemek 95% ihtimalle bu takımdaki sözleşmesini tamamlayacak. Kötü sözleşme ama artık olan oldu. Herkes alışsın buna.

BurkayJK dedi ki...

Fikret Orman dünkü imza töreninde transfer sorularını yanıtlarken 2 veya 3 transfer yapacağız dedi. Forvet ve stoper alacağız, şartlar uygun olursa bir de orta saha alınacak demekki.

Ömer veya Mustafa'nın kiralık gidip gitmeyeceği yönündeki soruya da "ikisinden biri gidecek evet" gibi bir cevap verdi. Ömer gider de Mustafa kalırsa çok üzülürüm. Ömer bir şansı fazlasıyla hakediyor ama kalırsa rotasyonda önce Cenk'in önüne geçmesi gerekecek.

Sosa'nın özür dileyip takıma katılması konuşuluyor. Antrenman eksiği ne durumda bilmiyorum ama ligde birkaç haftayı kaçırır galiba.

Şimdi Süper Kupa maçına odaklanmak istiyorum. Şu Galatasaray'ı sezona kupayla başlatırsak bize yazıklar olsun.

beagle dedi ki...

Galatasarayın durumu tam takip edemedim ama:

Muslera
Cavanda(Linnes),Chedjou,Serdar Aziz(Balta),Carole
Selçuk-Tolga Ciğerci
Sneijder
Podolski,Sinan Gümüş
Eren

Gibi bir kadro görünüyor. İtiraf etmek gerekirse bize göre çok daha net durumdalar. Leiva da gelirse, sakatlık harici durumlarda gayet iyi olurlar.

Moral faktör dışında bizim bu kupayı almamız normal değil. Kale-Savunma,Ortasaha-Forvet her yer karışık. Sonunda 2 iyi bek aldık onlar da idmansız. Cenk Tosun tek santrafor ise olmayacak dua.

planck dedi ki...

sosa kalmış. cezasız geçiştirmezler umarım.

WiLdHoney dedi ki...

Sosa kaldığına göre,

------Fabri (Tolga)-------
GG(Beck)--Marcelo(Rodolfo)--Transfer--Adriano
-------Atiba(Necip)--Oguzhan(Tolgay)---------
-----Q7(Aras)----Sosa----Olcay(Frei)---------
-------------Transfer(Cenk)(Ömer)------------


Fena değil, Sadece orta sahada hala bir eksiklik var gibi.
Fabri'de ve Aras'ta düşeş atmış olmamız ve Gomez veya Eto'o kalitesinde bir forvetle ligde gayet yarışmacı olabiliriz.

alper dedi ki...

Beagle,bir bjk blog sayfasında GS takımının ilk onbir çalışması yapmanız eğer Gsli degilseniz pek bir manidar olmuş.Keza hangi kadroyla çıkarsak çıkalım batık ve vasat futbolcular transfer eden Gsyi yenmemiz çok muhtemel.Belirleyici olacak olan,çok hevesli olarak yapmış olduğunuz GS ilk onbiri değil BJK nin ne oynacağı olacaktır

planck dedi ki...

beagle totem yapıyorsan eyvallah ama yazdığın kadrodan kimi alırsın bizim 11e muslera hariç? bir de tabi kadro haricinde takım olmak gibi bir durum var.

yilmaz dedi ki...

galatasaray'ın bizden artısı sezon öncesi kupayı senelerdir üstüste oynamasının getirdiği bir alışkanlık. Ayrıca Adriano ve GG bu maçta hazır olmayacaksa cavanda, ciğerci, eren de olamaz mantık olarak.

Benim GS'den çekindiğim nokta uzaktan şutları. Çok isabetli şutlar atan adamları var. Sneijder, podolski, Sinan, Selçuk... Oyun üstünlüğü ile bizi yenmelerine ihtimal vermiyorum ama oyunu dengede tutup usta ayaklarıyla gol bularak kupaya uzanabilirler.

bence de beagle totem yapıyor çaktırmayın ;)

sports guy dedi ki...

Beagle'in totem yaptigini dusunmuyorum ve hak da veriyorum. Kendisine "gsli degilseniz.." diye alttan laf carpilmasina ise sadece guluyorum :)

Gs'nin hucumda ne yapacagi belli. Savunmalari sikinti, ondan da "su an" ne kadar faydalanabiliriz soru isareti.

Kaldi ki super kupa pek onemsedigim bir kupa degil benim zaten. Rakip gs degil de bir anadolu takimi olsa acip maci izlemezdim bile. Guzel ve ciddi gececek bir hazirlik maci sadece bu.

Hamza'nin "3 kupali adam" titri haricinde bu kupanin bahsinin gectigini hic duydunuz mu yahu siz?

Neyse, tolgay bomba gibi geliyor ve ozzy ile beraber cok guzel top sizdiracaklar savunma arkasina bu sene. Gs maci onun bir onizlemesi olacak benim icin, o acidan keyifli.

beagle dedi ki...

:))) şenlenmişiz sayemde.
@sportsguy eyvallah hocam. Teneke kupa da olsa bizim olsun. Müzede camekana koyup ışık vurunca belli olmuyor.

Önce ağzımızın tadı gelsin. Eder'in şu bitiriş vuruşu, eski golcüleri özleyenler için:
https://www.youtube.com/watch?v=CByAFf7UTeI

GSli lafına cevap vermiyorum tabiki. Bu forumda futbola kafa patlatıyoruz. Bir önceki arkadaşın GS maçını kazanalım temennisi aklımdan geçtiğinde, adamlar maça nasıl çıkar, biz nasılız durumuna bakıyordum. Bugün pat diye iki eksik daha tamamladılar. Oğuzhan ileri çekilmiş, Gomezsiz Beşiktaş'a gayet tehdit oluşturacak hale geldiler. Rakibimizin kadro yapısının "dengeli" olduğunu düşünmenizdi amaç.

@Planck
Muslera, Sinan Gümüş, Podolski, Sneijder, Chedjou alırım. Eren ve Serdar Azizi de bizim yönetim taze istedi. Selçuk İnan da 2 sene önce ligin en iyisiydi. bir kenarda dursun hani :))) Kaçı 11 oynar dersen ilk saydığım 5i...

yilmaz dedi ki...

@beagle sen yine de takımımızı o kadar küçümseme :D

Ya herkes bu Cavanda'yı geçen sene 2. hafta oynadığımız maçta beğenmişti, ben hiç beğenmemiştim. Kabul, daha sonra alıcı gözüyle de hiç izlemedim galiba ama nesi var bu elemanın ya?

BJK4EVER dedi ki...

Gs'nin bu kadar abartilmasina anlam
Veremedim. Sonucta gecen yilin 6.si arti tolga cigerci+s.aziz+bruma+eren+cavanda.
Cavanda'nin nesi var diye sormus shelbyl. Hizli, atletik, versatile. Onun disinda bizim yeni backlerle kiyaslanmaz bile kalite acisindan. Serdar, tolga ve ereni bizim yonetim o paralara alsaydi ic savas cikardi. Sosa'nin 1.6 aldigi yerde ne idugu belirsiz tolga 2 alacak, bunun aciklamasi olamaz. Serdar aziz muzmin sakat ve bizim begenmeyip yerine adam aradigimiz marcelo'dan ustun degil.
Bruma inanilmaz abartiliyor; ispanyada muthis gelismis ozellikle son vuruslari vs. Bir tane akili da sormuyor neden sociedad ucretini odeyip almadi ve koca sezonu 2 golle tamamladi (2side uzaktan sut). Manu haric koy takimlarina atilan goller pek bir degerli olmus.
Gs gelecek sezon tamamen sneijderin oyun kurmasi ve kanatlarin tasiyacagi toplara bakacak gibi gozukuyor. Bizim tecrubeli beklere karsi sokmez. Tek cekincem muslera ve sneijderin insanustu oynamasi ve podolskinin bitiriciligi olurdu, ama o hazir degil galiba. Net bir oyun ve pozisyon ustunlugu ve kolay bir galibiyet bekliyorum sahsen.

emruli dedi ki...

Önce Cavanda'dan başlayayım. Oldukça hızlı, güçlü, zaman zaman tempolu bir bek. Oyun zekası sıfıra yakın. Disiplini sıfırın da altında. Biz olsak muhtemelen bonservissiz alırdık. Trabzon zaten kadro dışı bırakmış ve maaş yükünden kurtulmak istiyordu. Önce Cavanda, sonra Linnes derken 15. haftada Sabri Reyiz yolu gözükür Galatasaray'a.

Macla ilgili olarak BJK4EVER kadar iddialı konuşamıyorum ama bu benim karakter özelliğim belki de. Normal şartlarda görece iyi oyunla kazanırız gibi geliyor bana. Tek endisem Galatasaray'in bu tur maçlarda kötü de olsa kazanabilmeyi başarması. Ama sezon genelini düşünürsek takım içi sorunlarla uğraşan, oyuncuların parasını ödeyemeyen, taraftarın yonetimi protesto ettiği ve Uefa'dan yeni cezalar alması muhtemel bir Galatasaray bekliyorum. Neyse konumuz GS degil.

Gomez kaliyor gibi. Bence yonetim krizi iyi idare etti. Gomez kalırsa ve iyi bir stoper kiralaybilirsek (Gil'i hic tanımıyorum, ozet goruntu dışında izleyen varsa yardımcı olabilir belki) ekonomik anlamdaki butun zorluklara rağmen gecen seneden daha güçlü bir takım olacağız. Sampiyonlar ligi bu sene icin gerçekçi hedef olmaz.

YSY dedi ki...

Herşey güzelde bir ben mi öyle hissediyorum bilemiyorum. Bu sosa kaldı ama gönülsüz kaldı, bana öyle geliyor. Bu sene geçen seneki heves ve iştahla oynayabilecek mi ? zannetmiyorum. İşine gönlünü motivasyonunu veremeyen birisi istediği kadar profesyonel pencereden baksın başarı oranı düşük. Açıkçası ben de kendi şahsım adına adamı kafadan silmiştim hatta gomezi bile artık gitti gözüyle bakıyordum. Biz taraftarız her ne kadar duygusal baksakta bu işin profesyonel yönü itibari ile en sevilen oyuncu bile birgün çekip gidebiliyor bizede geride adamı iyi hatıralarla anmak kalıyor ama sosa olayında benim ağzımın tadı kaçtı. Bana kalmasıda çok samimi gelmedi. Tadı kaçmış gomezi bile bir yere kadar ama sosa bende nedense hiç heyecan yaratmıyor. Yerine başkasını izlemeye hazırdım ben. İnşallah performansından ötürü ah keşke gönderseydik demeyiz beni de utandırır.

BurkayJK dedi ki...

Son yazılanlara göre Gomez Beşiktaş'a daha da yaklaştı, her geçen gün yaklaşıyor. Fırat Günayer, Beşiktaş Gomez'i en geç 23 Ağustos'a kadar bekler, olmazsa bir tane Fransız alır gelir yazmış. Sanırım Remy ve Chelsea ile satın alma opsiyonlu kiralama için anlaşıldı, bekletiliyor.

Gomez sorun para değil diyordu fakat yıllık 7 Milyon Euro civarı bir para istediği yazılıp çiziliyor. Geçtiğimiz sezon için 5-6 Milyon Euro civarında bir para aldı diye biliyorum. Sorun para değil diyen bir oyuncu böyle ücretler talep ediyorsa ayıp eder. Avrupa'da bizim verdiğimiz paranın yarısını teklif eden var mıdır acaba...

Bruma hakikaten fazla abartıldı. İspanya'da antrenmana bile çıksa gelişmesi doğal. Goller atıyor tamam da maç içinde ne yapıyor ne ediyor önemli olan bu. Eğer maç içinde de faydalı işleri varsa tamam bu çocuk olmuş/olacak denilebilir. Maçları izlemediğim için maç içi durumunu bilmiyorum. Neyse, Süper Kupa bence de önemsiz bir teneke ama sırf şu Galatasaraylıların diline düşmemek için kazanmak istiyorum. Düşünsenize kupayı aldıklarında "kupa varsa bizimdir" böbürlenmelerini. Hayatımda gördüğüm en itici camia, blogu takip eden Galatasaraylılar varsa kusura bakmasınlar.

BJK4EVER dedi ki...

Ya su a spor'daki yorumcular ne kadar serefsiz ya. Adamlar tum transfer donemi bjk dagiliyor diye konusup durdular, atiba ve sosa kalinca sus pus oldular. Hele su taner karaman katiksiz bir o.c. Bu mal gecen sene bjk fb'den iyi futbol oynamadi diye konusuyordu, sonra g.gonul transferine gereksiz diyip ismail koybasi icin cok iyi transfer dedi, simdi de kupanicin gs favori diyor. Neymis gs cok daha hazirmis, bjk'den 2 oyuncu yokmus. Su o.c.nin pislik suratini kapak yemis sekilde gormus olmak icin evire cevire yenelim istiyorum.

yilmaz dedi ki...

@YSY lig tam 9 ay sürüyor. İlk başlarda dediğin gibi gönülsüz olabilir ama, yılın her günü gönülsüz bir şekilde antrenmana çıkmaz heralde. Geçen sene de ilk yarının sonuna doğru takıma adapte olabilmişti tam anlamıyla. Oyuncu kaldıktan sonra gerisi kolay. Bence bu en son dert edilecek durum. Hele bi 14 Eylülde Vodafone Arena'da ŞL cingılını bi duysun bakalım :)

YSY dedi ki...

Gomez türkiyeye dönmek istemediğine ve kariyerine avrupada devam etmek istediğine dair açıklama yapmış. Hayırlısı olsun yolu açık olsun.

Bizde artık birini bulalım. Eto olaydı şimdi fena olmazdı.

sports guy dedi ki...

Gomez ile ilgili haberin kaynagi BiP Spor. Yazalim da dursun burada. Ben baska takimla anlasincaya kadar o defteri kapanmis saymiyorum sahsen.

Ha daha once de yazdim buraya, B plani onemli. Umarik mevcuttur. Ki yonetimin bos durdugunu hic sanmiyorum bu asamada.

Bu arada Gomez'in gecen sene ilk iki hafta 11de olmadigini unutmayalim. Alanyaspor'u Cenk ile de altedebilelim bir zahmet ilk hafta.

Tamam hepimiz temmuz ayinda butun transferlerimiz hallolsun isterdik ama para basmadan olmuyor iste.

planck dedi ki...

Sosaya kalsa temmuz ortasında dönecekti takıma, eşini ikna edemedi tüm olasılıklar kapanıncaya kadar. Verimlilik açısından ekimden sonra sıkıntısı olmaz gibi geliyor.

turgay dedi ki...

stoper için GİL oldu deniyor. çine giden adamın fizik olarak çok da iyi oldugunu düşünmüyorum ama genel itibariyle nasıl oyuncu bilgisi olan varmıdır ? alper öcal (tanıyan bilir brezilya ligi bilirkişisidir) kemik gibi stoper atlettir de demiş. o bölge sıkıntılı bölge. bakalım gomez-sosa git gelinde stoper konusunda neler yaşayacağız.

beagle dedi ki...

@Yılmaz
Küçümsemiyorum dostum. Potansiyelimizin farkındayım ama öyle bir maça gidiyoruzki Gomez yok, Sosa tahminen yok, Oğuzhan Sosa'nın yerine çekilmiş, Töre de gitmiş. Herkeste hala bayram havası. Beklenti gereksiz yüksek olunca çok kötü çöküyoruz. Onu istemiyorum.

@Turgay
Gil aslında epeydir bilinen bir oyuncu ama niye Avrupa pazarına giremediği muamma. Fransada işler iyi gitmeyince Corinthiansa 3M euroya alınması ve kariyerinde 300 üzeri maç oynamış olması benim açımdan umut veren göstergeler.

Video gözlemim ise uçan kaçan yıpratan biri değil ama akıllı-kemik stoper. Ayağı da Marcelo'dan çok iyi. Yani 5M altı bir transfer için çok iyi diyebilirim. İnşallah olur da bir açığı kaparız sezona girmeden.

WiLdHoney dedi ki...

Gil transfermarkt'a göre bu sene Çin takımının rezerve'inde görünüyor, Çin'de Ligler başlayalı epey olduğuna göre ne kadar formda ve hazır geliyor acaba, birde Gomez işi çok sulandı artık, başka bir sağlam forvet alıp geçebilir durumda olsa keşke yönetim, Gyan falan filan olmasın mümkünse.

sports guy dedi ki...

Gil reserve degil, transfermarktta gordugunuz sey muhtemelen yabanci oyuncu statusunde oldugudur.

Son iki macta 11 ciktigini biliyorum SD Luneng ile. Su an iki haftalik tatile girdi Cin ligi, bu haftasonu mac var, yine 11 oynar.

Benim derdim mac kondisyonundam ziyade yorgunluk olur onunla ilgili. Agir bir takvimimiz var, su an mac yapan oyuncu kac mac kaldirabilir transfer edildikten sonra, soru isareti.

Neyse olay daha ciddilesirse bakariz artik. Ben soylentilere pek inanmiyorum konu forman oldugunda, genelde baska isim geliyor is bu kadar sulandigi ve basina sizdirildigi zaman(gomez ve gg buyuk istisna tabii).

Coolio dedi ki...

Kaldırılan deplansman yasağı ile Vodafone Arena'nın kullanılmaya başlaması tesadüf müdür acaba? İçeri girip azıtan, küfreden, etrafa zarar veren renkliler, yeşiller karşısında bizimkiler de karşılık verince o stadı 5 maç kapamak mıdır amaç?

Çok dikkat etmeliyiz. Bu stad başlı başına maç kazandırıyor. Ruhsuz toğçuyu uyandırıp oynatıyor. Bunun değerini biip sezonu sıfır ceza ile kapamalıyız. Sahaya yabancı madde atmak, toplu küfretmek takıma bir gram dahi fayda sağlamıyor, zarar veriyor. Umarım bunun bilincinde bir sezon geçiririz.

Coolio dedi ki...

Ayrıca denenmeye gelen Amokachi ikizlerini U21'e almışlar. Amokachi genleri varsa ki var gözüküyor bence direk A takımla başlatmalılar. Yoksa U21 deki rakip gençlere yazık..

planck dedi ki...

deplasman yasağının kalkmasını orman istiyordu, tahminen baya pahalıya satıcak biletleri. millet gelsin şovu görsün istiyordur. ve azıtanlar için güvenlik sistemine güveniyordur herhalde.

Emrah dedi ki...

Arkadaş güya güvenlik sistemi var. Son maçta 3-5 kişi küfretti diye ben ilk maçı kaçırıyorum. Ne anladık biz bu işten? Artık biletler de ciddi pahalı. Her kaçan maç bir dünya maliyet demek.

Unknown dedi ki...

İki gün önce haberlerde vardı, görmüşsünüzdür.
3 büyüklerin geçen yılki konsolide net zararı şeklinde.

Beşiktaş - 58,792,338 TL
Fenerbahçe - 116,529,632 TL
Galatasaray - 79,675,595 TL

Az önce şu dandik f.n.tik gazetesine gireyim bi bakayım dedim. Sinirlendim durduk yere.
Beşiktaşın sayfasında üsteki güncel haberlerin olduğu yerde 2. sıradaki haber "Beşiktaş 58,7 milyon lira zarar açıkladı." şeklinde
Dur bi diğerlerine bakayım dedim. Ne fb'nin ne gs'nin sitesinde bırak güncel haberlerde alttaki, kıyıda köşedeki haberlerde hiçbir haber yok zararla ilgili. Bi de üstüne dev sponsorluk haberleri.
Ulan her defasında aynı şeyler, insan azıcık utanır, ondan sonra bir de bizim taraftarın bir kısmı bunların yazdığı haberleri ciddiye alıp yönetime, futbolcuya sallıyor sağda solda.
Gerçi üledeki sporun seviyesi belliyken spor haberciliği aynısının laciverdi işte.

beagle dedi ki...

Stad masraflariyla böyle kapadiysak, gelecek seneler için gercekten umut var. Ama maaşları 2M eurolara cikarmamak kaydiyla.

QuaresmA dedi ki...

@ Coolio

Gol vuruşu, bitiricilik genlerini Amokachi'den almamışlardır umarım.
Bir de modern tıbba inanıyorlardır inşallah, Amokachi sakatlanınca Nijerya'ya büyücüsüne giderdi yanılmıyorsam.

beagle dedi ki...

Amokachi ailesini Afrikada tutup gününü gün ediyordu. Buyucuden çok çorba yapani olduğundan gidiyordu. Malum futbolcu avcisi ablalar hasta bakmada pek iyi değiller.
Valla Amokachi gibi güçlü olsalar keşke. Topu nasilsa ittirirler kaleye

Bu Aboubakar olayı yalandır inşallah.

Adam hem aradığımız oyuncu tipi değil hem de Cenk'i yedek bırakacak kalibrede bir oyuncu değil .

Topsuz oyunda yok gibi birşey yok , bitiriciliği felaket . Cenk bu adamın arkasında beklemez . ee oynatmayacaksan Porto niye versin bir dünya yatırım yaptığı adamı ? Neresinden tutsan elde kalacak transfer .

planck dedi ki...

emenike benzeri eleman ki zaten westham girmiş trasnfere, 10M civarı veriyolarmış. hedef şaşırtma haberi gibi geliyo bana.
gil'i kiralamak için 3M verecekmişiz diye haber çıktı, herhalde klübü ikna etmek için opsiyonu düşürüp kiralık fiyatını yükseltiyolar. 1+5 yerine 3+3 gibi. aranılan özelliklerde değil deniyor ama bakalım görcez.

sports guy dedi ki...

Aboubakar'i alacagima butun sezonu Cenk+Omer ile geciririm yemin ediyorum. Portekiz gibi her kafaya oynayan takim forvetinin leblebi gibi gol attigi ligde 20 gol bile gorememis adami a2ye alirim ancak. Abartiyosun demeyin cok ciddiyim.

Su adama verilecek bonservisin yarisina eto'o alinir zaten. Bu seneyi idare edecek adama ihtiyacimiz var bizim su an, gelecek yatirimi seneye yapilmali.

Yarinki mactan transferlerin henuz takima alismamis olmasi sebebiyle umitsizim bu arada, yoksa yeni kadro bu gs'ye goz actirmaz. 2-1 yeniliriz gibime geliyor. Laflarimi yemeye hazirim tabii ki.

QuaresmA dedi ki...

Ne kadar kabiliyetsiz varsa sahada.
Bir Mustafa Pektemek eksik şu kadroda.

YSY dedi ki...

Şuana kadar gördüğüm tolgaydan 10 numara olmaz. Net

sports guy dedi ki...

Dedigim gibi sadece ciddi bir hazirlik maci bu. Ama hucum kurgusunda net problem var. Ozzyle tolgay degismeli 10 oynuyorlar ve amiyane tabiriyle "yemiyor". Akicilik yok.

Savunma bildigimiz gibi, geri 4lu onde atiba bu ligi transfersiz bile goturur. GG ve adriano CL icin lazim tabii de.

Formda sosaya da ihtiyac var, forvete de.

BJK4EVER dedi ki...

Mac yorumu falan yapmaya gerek yok. Su siktigimin eksi surati ikinci yarida 2 altipasin dibine atilan kornere cikmadi, gsliler vuramadi. Uzatmalarda yine altipasa gelen topa cikmadi, yedik. Tum bu toplar altipasa gelen ve vasat bir kalecinin toplayacagi toplardi. 1.90 kusur boyundasin, elini kullanma avantajin var ama 1 topa cikacak got yok. Penalti serisinde zaten o kadar ezik bir goruntu veriyordu ki, penaltiyi sabri gotuyle atsa gol olurdu. Rakipte de muslera olunca fark oldu. Necipin stoper oynamasi, cenkin yetersizligi vs cozulecek konular. Ama su kaleci hemsehriciligi cozulecek konu degil. Bu gerizekali yaptigi hatalardan sonra tepki yememek icin yaptigi numaralar disinda sakatlanmiyor da maalesef, senol gunes de kesecek gibi degil. Ilk lig macinda oynarsa adam oyle bir yuhalanmali ki oyundan cikmak istemeli ve bir daha asla oynamamali. Sikerim 3 senelik kontratini; resmen takimin enerjisini emiyor pektemek gibi. Bu adamin yedek kalacagi gun benim bayram gunum olacak. Gsyi yarisi yedek kadroyla ezdigimiz macta bu eksisuratin ezikligi sayesinde yine bir kupayi kaybettik. Artik illallah dedirtiyor.

QuaresmA dedi ki...

İyi oldu, almasını bilene çok ders var bu maçta. Kazara penaltılarda veya uzatmalarda 2-1 falan kazansak bazı gerçekler hasır altı olabilirdi.

Şenol Güneş zaten hiç üzülmemiştir, yedek kulübesinin düzeyi bile şu maçta 11 başlayanların düzeyinde yukarıdaydı. Şu çıkardığı kadro Biliç'liğin ta kendisi, maç satmanın ise bir tık altıydı.

czeslaw dedi ki...

tolga'yı saymazsak çıkabilecek en iyi kadro çıktı bence. adriano hazır görünmüyor, gg kadroya bile girecek durumda değil/miş, stoperin gelmemiş, forvetin yok, sosa sorununu yaz boyunca çözememişsin. elden daha fazlası gelmiyor. ki oyun anlamında da rakibe bariz üstünlük kurmuşsun, her zamanki gibi abuk tartışmalı kararlar da var.

ama herkes gibi benim de anlamadığım madem tolga oynayacak neden fabri geliyor? senin 3. kalecine 1m civarı maaş verme imkanın var mı? ayrıca maalesef sakatlık sonrasındaki tolgay ve kerim ilk 18 oyuncusundan fazlası olamayacak gibi duruyor. oğuzhan gider, tolgay oynar; gökhan gider, kerim oynar hayalleri çok güzel de... neyse, yine de kaosa gerek yok.

Unknown dedi ki...

Demba,gomez...
Golcü ivmemiz yıl yıl 90° yukarı doğru giderken gomez'siz ilk derbide düştüğümüz durum çok sıkıcı.bazı şeyler var ki deme ki onlarsız olmuyor. Golcü rahatlığına alıştığımız 2 yıllık periyottan sonra ki bu keskin düşüş bizi yıpratmaz umarım...(demba ba nın derbi kariyeri tamamen biliç in eseriydi).

Şimdi 1 hafta kala şapkayı önüne koymalı yönetim.yoksa şu kadroya yazık olacak.!

YSY dedi ki...

Fiziki olarak ben daha erken çöküş bekliyordum çünkü çok az hazırlık maçı yaptık ama o açıdan umduğumdan daha iyi buldum. Yediğimiz golde necip yerine rhodolfo olsaydı kafayla en azından sektirebilirdi diye düşünüyorum. Penaltı işine çözüm bulmamız lazım. Tolga meselesini ise söylemiyorum herkesce malum ama öyle takımı yuhalamakla falan olmaz. Şenol hoca paşa paşa fabriyi koyacak. Böyle saçmalık yok çünkü

YSY dedi ki...

@schwarz-weiß

Yok o konuda yönetimde farkında baya forvet bakılıyor ama malum gomezde hala biryerle anlaşabilmiş değil. En azından bu hafta stoper işi hallolursa tik atacağımız bi forvet işimiz kalır. Bu arada ekleyeyim bu akşam eto olsaydı almıştık maçı

beagle dedi ki...

Benim Totem tutmadi diyeceğim de rakip kadroyu %91 doğru bildim. Demekki konu o değilmiş.

Bjk taraftarı ne zaman gerçekçi olur, kalici başarı o zaman gelir. Çünkü yonetimimiz populist.
Yeterince gol atmayan adamlardan ileri taraflarda "Yildiz" olmaz. Cenk Tosun, Quaresma, Olcay, Kerim falan kapasiteleri budur. Tolgay, Oguzhan 10 numara değillerdir.

Elde neler var? Oguzhan Atiba gayet iyiler hatta 4 4 2 yi bile idare ediyorlar. Marcelo-Tosic eldeki en iyi merkez defans ikilisi.Durduk yere bozmamak lazim.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Burada yazanların çoğu ne yazık ki milli takımda 45 dakika top gelmedi diye "Cenk oynamasın, Burak oynasın." diyen fırsatçı sözde milli takım destekçisi kripto Fatih Terimsporlular'ın eleştirdiği gibi değerlendiriyor forvet mevzusunu.

Tam 1 sezon boyunca kısıtlı süre oynayıp gol attı Cenk, 1 maç kötü oynadı diye gömmeyin hemen. 1 sezon her oynadığında gol atarken iyiydi, şimdi Cenk bu takımın forveti olmaz olmuş. Her forvetin kötü maçı olur. Forvetleri değerlendirirken gol kaçırmaları kadar pozisyonlara girebilip girememesini de değerlendirmek gerekir. Bugün Cenk devamlı pozisyona girebildi en azından. Hatta maç sonunda sorumluluktan kaçmayıp penaltıyı dikmesine de sevindim. Kaçırdıklarına kafayı takıp penaltılarda da sorumluluktan kaçabilirdi. Cenk bu takımın ilk 11 forvetliğini kotarır. Ha eğer bir Gomez performansı bekliyorsanız 20-30 yıl daha beklersiniz, Gomez'in bize gelmesi tam düşeşti. Ama en az Demba Ba seviyesinde transfer yapılamayacaksa, Remy'dir, Aboubakar'dır falan bunlar gelecekse hiç gelmesin çünkü Cenk'i kesemez bunlar. Bu tip adamlar yerine genç, potansiyelli birini al, belki tutar.

İnşallah Cenk Tosun da bu maça çok takılmaz ve işine, çalışmasına bakar.

ozan dedi ki...

@Quaresma

Cenk konusunda dediklerini 100% katiliyorum.

Birde bugun kacirdiklarini diyoruz da net bir tane gol kacirdi. Ilk kacirdigin da dogru duzgun aci yok top baska yerden zaten gecmez, son kacirdigi da ayni hikaye belki orda pas atabilirdi.

Sanki her sene Gomez varmis gibi Besiktasta Cenk begenilmez olmus.

Ya ust duzey forvet gelsin yada Etoo vari yasi basi gelmis ama hala is goren biri ile 1+1 yillik sozlesme imzalansin Cenkle beraber sezonu gotursunler.

Unknown dedi ki...

Yıllarca büyük maçlarda gol atabilecek forvet açlığını bir sezonda kapatamadık...cenk çok gol atabilir.ama derby bambaşka bi alem.o alemin adamı lazım bize..olur veya olmaz..40 yılda bir gelir öylesi.o da bir sezon.!!! Cenk'i kötülemek haksızlık olur.

Unknown dedi ki...

Enseyi fazla karartmışız sanki,

Oyunun hakkı kesin olarak bizimdi, adamlar bir gazla iyi başladılar ancak 20.dakikadan sonra oyundan düştüler. Rakibin topa hakim olduğu dakikalar dahil girdiği gol pozisyonu sayısı 0. Biz ise 90 dakika boyunca en az 3 gol bulabilirdik ki, o pozisyonları Cenk'in değerlendirememesinin sebebi "kendini kanıtlama isteği". Baskı altında olmayan Cenk o pozisyonları gol yapardı ama Beşiktaş'ın forveti her daim baskı altında oynar. Ayrıca oynadığı kısa sürede Ömer de gayet faydalı oynadı, en azından pozisyon bilgisi Pektemek'e göre çok çok daha ileride. Ömer ve Cenk kendilerine verilen bu şansları değerlendirip gol bulmadıkça 2 ve 3. forvet olmaya mahkum olacaklar.

İkinci bölümde ise Sosa, Quaresma, Gökhan ve Adriano gibi oyuncuların bugün sahada olmadıklarını hatırlatırım. 4 oyuncunun sahada olmasıyla daha iyi bir oyun sergileyeceğimiz neredeyse kesin. Ayrıca takıma bir stoper ve bir forvet daha eklenecek gibi. Eğer o yatırımlar da yapılırsa, bugünkü ilk onbire göre tam 6 oyuncu değişmiş olacak. Yani takımın %50'den fazlası değişecek.

%50'si yedek olan takım (Tolga'yı saymadım bile) dahi, idealine yakın bir 11 ile oynayan gs'yi rahatça yenebilirdi. Tabela değişmemiş olabilir, kupayı da kaybetmiş olabiliriz, nihayetinde derbidir, kazanılır-kaybedelir ama bunun için de bu kadar karamsar olunmaz. Nihayetinde penaltılarla kaybettik ve sanırım sezon boyunca koyduğumuz hedeflerden biri bu kupayı kazanmak değildi.

Mühim olan bence takımın durumunu görmekti, bizim için güzel bir hazırlık maçı oldu. Eksiklerimizi giderdikçe, lig ilerledikçe yine güzel bir fitbol izleyeceğimize inanıyorum. Her şeyden önce Şenol hocaya inanıyorum. Burak ve Fernandao andavallarına 30 gol attıran adam Cenk'e de en az 20 attırır. Oğuzhan'ı birkaç gömlek büyüten adam Tolgay'a da mesafe aldırır. Umut kazmasından rotasyon oyuncusu yaratan adam Ömer'den oldukça iyi bir oyuncu çıkarır.

Basar dedi ki...

Dün gecenin sonucu hayırlıdır. Bir forvete net ihtiyacımız var. Necip de stoper oynamaz! Adamı bu kadro ile CL'de paspas ederler.

beagle dedi ki...

Altyapida leblebi gibi gol atan, ruhunda golcülük olan genclerimizi bir maçta yiyen taraftar, milyon eurolar maaşlı gol ozurlulere tahammul ediyor ya, Fiko ne yapsa yeridir.
He he Ndoyeyi ucuza kapatacaz Şenol Güneş 35 gol attiracak. Nasil Gunesse Furkana attiramadi, Hamzaya attiramayacak ama kesat transfere attiracak.

Ben de anlamadım bu kadar kötümserliği . Ha forvet alınmaz ise eyvallah ama geçen sene Gomez'de son anda gelmedi mi nerdeyse .

Beşiktaş kafadan 5 ilk 11 eksiği olan bir maçta bence çok net üstün olan taraftı . Sadece Cenk'in 3 tane net pozisyonu var.

Bence hem fizik olarak hem oyun olgunluğu olarak Galatasaray'ın çok çok önündeyiz .

Bu maç şunları gösterdi ki Cenk 1. forvet olamaz , al işte gördün stopersiz bu kadar oluyor mesajı , Sosa - Tolgay değişikliği bence orta üçlü arasında aynı sinerjiyi sağlamıyor.

Açıkçası ben rahat şampiyon olacağımızı düşünüyorum.

sports guy dedi ki...

Gs'nin kasimpasa transferlerini cok kiskanmisiz herhalde ki omeruo gelmis :)

Cok begenmem kendisini ama, en azindan derinlik olarak stoper rotasyonu tamam artik.

Forvet de bu hafta icinde biterse kadro tamam. Sonrasi senol hocayla pasta yapna dersleri.

ideal 11 dedi ki...

an itibariyle gomez güzellemeleri yapıyorlar medyada falan.acayip abartıyorlar .demirkol önder özen falan.ya aga şu soruyuda bir sorun ya.26 gol attığı avrupa şampiyonasında boy gösterdiği bir sezonda niye kulüp bulamadı aga?niye formda olduğu zamanda münihten fiorentinaya düştü.öyle bir anlatıyorlarki sanki ronaldo.messi suarez higuian falan sanırsın.ama an itibariyle kulüp bulabilmiş değil.gomez yada x oyuncu güzellemeleri yaparken abartmayı çok seven tipler var.bunlara basit sorular sormak yeterli.sosa niye kulüp bulamıyor.maaşıda makul.öyle bi anlatıyorlarki sanki uçuyor kaçıyor falan.

transfer olamıyorlar çünkü adamlarda şenol güneş faktörünün farkına varmış durumdalar

beagle dedi ki...

Genel bir soru: Kalan eksik oyuncularin hepsi dönse ama Atiba sakatlansa ne olur?
Dün Atiba sayesinde merkezi kaybetmedik o kadar.
Mactan önce abartiyorduk, gördük gene inanmiyoruz. Arkadaş pamuk ipliğine bagli gücümüz. Kanatlar Forvet Kale Stoper döküntü Atiba faktörü patlarsa ilk 5e giremez bu kadro.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hastati dedi ki...

@ideal11
ne sosaymis arkadas demekle birlikte(skor yapamayan bir 10 numara), gomez icin diyemiyorum.topsuz oyunda muhtesem otesi isler yapiyordu Tosun gibi tek numarasi gobekte, rakip defansla orta saha arasinda sirti donuk top almak deildi topsuz oyunu. bence,besiktas icin gomez abartildigi kadar var. ama yillanmis oyuncu, beli donemeyen oyuncu(cok onemli sıkışık ceza sahalarinda),topla gidemez, hizli deil,ve de sakatlandi. yeterince sebep var buyuk takimlara gidememesi icin. basin bizim oyunculari cok abartiyor,sanki dandiklik yapissin ister gibi-gereksiz ovmeler felan, bence cogu izlemiyor besiktas maclarini 90 dakika. yahu ersanin satisinda ntv'deki adam bir hesap yapti,kontratini 6'la felan carpti cok az dedi bonservisi.
@beagle
"pamuk ipligine bagli gucumuz". yedeklemek lazim atibayi, hatta yanina yardimci lazim, bu macta sanki tolgay+ oguzhan orta sahayi daha bi derli toplu yapmis gibi geldi. kerimin, tosunun,tolgayin heyecanindan pek gorunmedi ama. sakatlanirsa fena halimiz, atiba buyuk pas aracisi, buyuk bolge kaplayicisi, topta kaptirmiyo kerata.

bekkenbaver dedi ki...

Tolgay Oğuzhan ya da çok sıkışırsak Atiba'nın yerinde oynayabilir, maalesef Sosa'nın yerinde oynayamaz, bunu dün gece çok net gördük. Asıl anlamadığım konu şu, GG neden hazır değil, hem de 18'e bile giremeyecek derecede hazır değil. Avrupa şampiyonası oynayan Oğuzhan, Cenk, Olcay, Selçuk, Podolski vs hepsi sahadayken GG hazır değil. Sakatlık filan geçirmedi diye biliyorum. Bu büyük bir sorumsuzluk değil midir?

czeslaw dedi ki...

@bekkenbaver

gg bildiğim kadarıyla sakatlık geçirdi veya mt kampından sakat döndü. yakın zamanda da gribal enfeksiyon tarzı bişeyler geçirip antremanlardan uzak kaldı. şu an bakmaya üşeniyorum ama aklımda böyle kalmış. umarım kaynak götüm değildir.

Massaro dedi ki...

Geçen sene yanıltan şu oldu: Cenk dandik Mersin'e üç sallayınca haddinden fazla iyi gözüktü, tüm sene boyunca da Gomez'in fiziksel ve mental olarak yıktığı defanslara karşı sonradan oyuna girip gol atınca aslında olduğundan daha iyi gözüktü Cenk.

Seneler önce FB'li Semih'te de aynısı olmuştu, ondan önce GS'li Arif için de mesela. Yani bi oyuncunun yedek girip çok iyi işler yapıyor olması ile ilk 11 oyuncusu olması çok farklı şeyler. Mesela dün Gomez olsaydı, maç 0-0 bile olsa 75'de oyuna girecek diri bir Cenk gol atardı muhtemelen.

Gomez kulüp bulamıyor çünkü çok para istiyor .Bu kadar para isteyecek durumda mı tartışılır kendince son sözleşmesi gözüyle bakıyor . 6.5 m € net parayı kolay kolay kimse veremez . Verebilecek takımlar hali hazırda zaten 1. forvetleri olan takımlar ve rotasyondaki adama bu kadar para vermezler .

Gomez güzellemelerinin nedeni dünkü pozisyonlardan birini mutlaka gol yapacağını herkesin biliyor olması . Cenk'in sorunu bu zaten adam müthiş formda da olsa güvenip ilk 11 yazılacak adam değil .

Benim aklıma gelen tek ihtimal Arsenal , onlar neden hiç düşünmüyor o konuda bir fikrim yok açıkçası . Orada sisteme uymayabilir . Birşey diyemem .

ideal 11 dedi ki...

uğur meleke de avrupa şampiyonasında santrafor kalmadı diyor.takımlar santrafor bulamıyorlarmış.işte bitek gomez kalmışmış.hala 10 sene öncesinden bahsediyor orada kalmış.o devir bitti aga.başka tarzda golcüler türedi türüyor.grizmann misal.jamie vardy.suarez higuian.bunlar ne aga.bunlar topla ilişkisi iyi boyu 1.75-1.85 arası değişen defansın arkasına sarkan topla da gidebilen hızlı forvetler.profil değişiyor aga.lewandovksi gerektiğinde 10 numara rolüne evriliyor.öyle ileride sadece kendini pozisyona hazırlayan tipte santraforlar kalmadı aga.istemiyorlar bunları.istemedikleri için piyasadan siliniyorlar.yoksa çok büyük özellikleri varda yetişmediklerinden değil.

fransanın bir maçında grioud nun önüne topu attılar.ağır olduğu için rakip yetişti ve müdahale etti.

bu arada beşiktaşta oyuncuya dayalı bir sistem oluşmaya başladı ki bu hayra alamet değil.yani takımdan çok bazı oyuncular ön plana çıkıyorlar olmazsa olmaz hale getiriliyor.bunun sonu iyi değil.şenol güneşide yönetimide yerler aga.

ideal 11 dedi ki...

gomez in kaçırdıkları çabuk unutuluyor.acemice kaçırdığı çok pozisyon var.uzun boyundan dolayı kafa ile ayak uyumu haliyle zor oluyor bazen.dar alanda topun ayaklarına dolandığını çok gördük.26 gol bazı gerçekleri gözden saklamasın.

gene kazma diyebilebileceğiz fernandao 22 gol attı.

tosunun eksiği driplingi yok.gomezinde yok.haliyle forvet alınacaksa biraz topla dripling yapabilen dar alanda çalım atıp şutunu çeken forvet almak lazım.boyuda en fazla 1.80 olmalı.uzun boylular genelde yeteneksiz ve top tekniği zayıf oluyor.

ideal 11 dedi ki...

gomez in son sözleşmesi.bence çok dikkat etmek lazım maddi olarak.en fazla kiralanmalı 1 yıl.

son sözleşme kovalıyor.son sözleşmeyi yapan oyuncu kulübe karşı bütün kozları elinde bulundurur.kulübün hiçbir kozu olmaz.

bu arada her zaman söylerim.zirvedeyken her oyuncuyu maddi olarak değerlendiririm.satış olarak.sosa misal. 1 yıl sonra elde patlayabilir.başarısızlıkta.

31-32 yaşındaki oyuncular genelde son sözleşme kovalar.35 yaşına kadar kendilerini garanti altına almak için.malum 35 yaş artık futbolun sonudur genelde.

misal çhedhu yu örnek vereyim.2017 de sözleşmesi bitiyor.32 yaşına geliyor.bu sezon kötü oynarsa biliyorki yeni sözleşme bonservisi elinde olsa bile istediği gibi olmayacak.3 yıl daha oynama planı yapıyordur.

bütün kozlar aslında kulübün elinde.şöyleki.kulüpte oynar süper oynaması lazım.kulüpte kazanır bu durumda.yani naz yapamaz bonservisim elime geçiyor diye.
ikincisi kulüp kadro dışı bırakır oyuncu hepten kaybeder.kulüpte onun yerine başkasını oynatarak yeni stoper kazanmış olur.

onunçün 30 yaşındaki oyuncuyla en fazla 2 yıllık sözleşme yaparım.sonra +1 +1 devam ederim.30-31-32 yaşındaki oyuncuyla 3-4-5 yıllık sözleşmeler yapmak intihardır ekonomik olarak.

1. Gomez dünyada dakika başına en fazla gol atan 3. oyuncu . İlk 2 zaten belli.

2. Golcü ve forvet aynı şeyler değildir . Uğur Meleke'nin golcü tarifi zaten olayı özetliyor.

Yani Gomez gider yerine daha iyisi gelir , yok öyle birşey . Bu seviyede daha iyisi gelmez . Ligde en son 25 gol atan yabancı forvet sadece 2 tane var biri Alex diğeri Shota . Drogba'lar , Van Hoijdonklar , Demba Ba'lar , Kezman'lar , Baros'lar onlarca golcü döneminin iyisi oyuncu geçti var mı o kadar gol atan yok . Ha bu başkası atamaz anlamına gelmiyor ama bu kadar adam gelip gitmiş sadece 2 tanesinin başardığı bir işten bahsediyoruz .

Bize forvet değil golcü lazım . Bunun herkes farkında yoksa şimdiye kadar bir forvet çoktan alınırdı . Gomez'in olayı golcülüğünün yanı sıra sistem için biçilmiş kaftan olması .

Sosa'ya 7.5 veriyorlarmış sat sat diyor herkes . ŞEnol Hoca niye istemiyor gitmesini . Aynı sebepten . Beşiktaş'ın sistemi var yapması gereken üstüne koymaktı . 2 tane taş gibi bek aldı ama sistemin ana dişlilerini kaybetti . Başka sistem kurarsın o zaman ona da lafın yok ama tıkır tıkır işleyen bir sistemi devam ettirme şansın varsa olabildiğince o sistemin devamını zorlarsın bu kadar basit .

Emrah dedi ki...

Milan'dan Sosa için 7.5'luk teklif gelmiş. Güzel para. Transferde elimiz rahatlatacak.

ideal 11 dedi ki...

övünç

sistemin tıkır tıkır işlediğine hiç katılmıyorum.bu takım avrupa ligi gruplarından çıkamadı.geçen sezon kanser dakikaları az mı oldu sanıyorsun?

gomez sadece golcü.onunçün bayern onu yolladı.tutmadı.bayern gibi bir takım istese tutardı değil mi?ama tutmadı.tek nedeni var.gol dışında sahadaki etkinliği sıfır.sırtı dönük oynayamaz.topu alıp iki çalım atıp şut atamaz özellikle dar alanda top ayaklarına dolaşır.

dakika başı gol sayısı fazla bişey ifade etmiyor artık günümüzde.çünkü büyük takımlar artık beleşci golcü istemiyorlar.biraz al ver yapsın topla oynasın istiyorlar.

uğur meleke nin santrafor tanımı artık demode oldu.onu demek istedim.uğur meleke nin tanımı tabiki doğru.lakin bu tür tek yönlü golcüleri büyük takımlar kaldırmıyor.

25+ golü fazla abartma.burak yılmaz kaç gol attı ligde bir sezonda.şimdi çinde sürünüyor.kazma fernandao 22 gol attı.bu sayılara takılma.günümüz golcülerinin profillerine takım.bakın daha yeni a.madrid 25 milyon avroya gameiro yu aldı.boy kaç? 1.75. grizmann var misal.bunlar golcüler aga.durdurulması zor oyuncular.kanata açılırlar ceza alanına gelirler orta sahaya gelirler vs.

demedi deme eğer beşiktaş almazsa gomez i fio nun elinde patlayacak.senede 10 gol atarsa iyidir fio da.avrupada takımlar enayi değil artık.bütün takım enayi gibi gomeze çalışmıyor gol atsın diye.herkes her zaman gol atacak şekilde düzen işliyor.

beagle dedi ki...

Futbolun ana amaci gol atmak. Övünç'ün net şekilde soylediginin itirazlik bir yani yok. Ya Gomez veya benzeri golcü bulacaksin ya da Burak Yilmaz-Selcuk Inan ikilisi kuracaksin. Yani vasat bir adami golcü yapacak sistem kuracaksin.
Sosa satilirsa bence sistem değişimi olabilir. 12 15 golluk 10 numara ile Güçlü forvet bilesimine gidebiliriz.

Zaitsev dedi ki...

Beklediğimden iyi bir maç çıkardık. Olcay-Kerim kanatları biraz zorlama oldu. Tolgay çok çekinerek oynadı. geçen seneki 3-5 dakikaları saymazsak 1 sene sonra ilk kez ilk 11 ve ciddi maçına çıktı. biraz daha güven ve zaman lazım. ben dün Aras'ı da görmek isterdim.

Necip stoperde gole kadar sırıtmadı. Golde hatası var ama Cenk ve Tolga efendinin katkıları da var golde. Adriano-Q7-sol stoper-GG-hatta Aras kadroya girince daha güçlü, efektif ve komple bir takım olacağız.

Gomez'in yerine bir adam lazım ama realist olalım. Bu transfer şartlarında Gomez gelmediği sürece oraya ancak bir takımın istemediği sorunlu/yedek bir forvet getirebiliriz. Büyük oranda mecburiyetten biraz da umutla Gomez'i bekliyoruz. Başkan yine şapkadan tavşan çıkarıp beni mahçup ederse eyvallah :)

Gomez'in bu seneki kontratı vergilerle beraber 11 milyon avro(5.5 milyon avro net). Gomez yaşında bir oyuncu en azından 3 senelik kontrat kovalayacaktır. Bakınız Van Persie,Adriano. Bu yaştaki bir oyuncuya vergiler dahil 3 sene için yaklaşık 25-30 milyonluk kontratı İngilizler hariç hiçbir Avrupa takımı vermez. İngilizlerinde vereceği şüpheli.

Avrupada vergiler %50 civarı, bizde ise %15-20 civarı sanırım. Bu vergi ve takım bulamama sorununun Gomez konusunda şansımızı arttırdığını düşünüyorum.

Cenk'e sabredersek Cenk'in Burak gibi bir çıkış yapacağına inanıyorum. Tam hazır olmadan sürekli önüne transfer düşünülen bir oyuncu'nun mükemmel top oynaması çok zor. Dün 3 pozisyon harcadı ama özellikle direğin dibinden dışarı giden toptaki düşünce tarzı ve hamlesi beni umutlandırdı.

Sosa önemli bir oyuncu bizim sistemimizde ama ben bu dakikadan sonra bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Bizi transfere razı etme eğiliminin futbol oynama eğiliminden daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Hele Beşiktaş'ın istediği paralara yakın bir bonservis önerildiyse kazan kaldıracaktır.

Şampiyonlar Ligi filan unutun zaten. 1-2 galibiyet çıkarıp grup 3.lüğü büyük başarı bu sene.

Zarar 58 milyon TL olmuş. Yaklaşık 18 milyon avro. Stad açıldığı için bu sene stadın yıllık isim hakkı parası da bütçeye gelecek. Ayrıca CL gelirleriyle bütçeyi UEFA kriterlerine göre dengeleriz.

ideal 11 dedi ki...

gomez olayının ekonomik boyutuda var ve çıkmaz burada.gomez fio dan kemiksiz 4.2 milyon avro alıyordu.vergilerle maliyeti 8 milyon avroya geliyor.

geçen sezon beşiktaştan kemiksiz 5.5 milyon aldığı söyleniyor.

geçen sezon higuian napoliden kemiksiz 5.5 milyon avro almış.ki avrupanın en iyi 5 golcüsünden biri.

carlos bacca geçen sezon milandan kemiksiz 3,5 milyon avro almış.ki son dönemlerin en formda ve güncel golcülerinden biri.

mario gomez isim olarakta güncelliğini yitirmiş durumda.yani son 2 sezon fio da yokları oynadı.sakatlıklar derken ismi kayboldu.

türkiyede 26 gol atması onu gene güncele taşımadı.sadece hatırlattı biraz o kadar.piyasada takım bulamamasının nedenlerinden biride hem maliyeti bu maliyete ters orantılı şekilde güncel olmaması.

özellikle ingiliz takımları acayip rakamlar vermesine rağmen gomez gündemde değil.futbolda 2 yıl oynamadı mı piyasa dışı kalabiliyorsun.

an itibariyle 2 milyona kemiksiz kulüp bulabilir avrupada.4 e 5e ançak çin yolu gözükür.

beşiktaş kulübü başkanı olsam en fazla kemiksiz 3 milyon teklif ederdim.higuian ın 5,5 bacca nın 3,5 aldığı piyasada 3 milyon çok bile.

fernandao bursada 22 golle kral olurken muhtemelen 500 bin avroya oynuyordu.ne yani 4 gol fazla attı diye niye +5 milyon avro bayılacaam.

26 gole karşılık 5,5 milyon avro geçen sezon verilmesi ne olursa olsun kulüp ekonomisi türkiye şartları ile bağdaşmaz.şunu unutmamak lazım.gomez tek başına şampiyon yapmadı takımı.cenk in gomez yerine ful oynayıp kaç gol atacağını bilemiyoruz.ama gördüğümüz şey 20 den aşağıya atmayacağı idi.o yolda gidiyordu.

planck dedi ki...

cenk gomez fernandao karşılaştırmasında önemli olan sezon boyu attığı gol sayılarından ziyade hangi maçlarda gol attıkları. cenk dün girdiği pozisyonların aynısını antalya maçında atar ama fb gs CL maçlarında atamıyor. çünkü önemli maç, çünkü derbi, çünkü az sayıda pozisyona giriyosun ve telafisi olmadığını biliyosun. kaçırdın mı dönüyor işler. gomez eto bunları kaçırmıyorlar veya 1-2 tane kaçırdıklarında 3.sü gelirse affetmiyorlar. cenk olduğun zaman 3.sünü daha da kaçırıyosun. bu aradaki fark cebine giren 5-10M€yu değiştirebiliyor. haliyle bu adamlar fazla para ediyorlar.

turkkant dedi ki...

Şu anki tablo: Son 3 şampiyonluğumuz gibi, şampiyonluk sonrası hayal kırıklığı sezonu bekliyor bizi gibi.

Sene bittiğinde anlatılan şuydu. Ş. Ligi'ne direkt gidiyoruz, stat bitti, artık Beşiktaş bir cazibe merkezi, herkes gelmek için can atıyor, tüm planlarımız hazır, eksikleri en kaliteli isimlerle dolduracağız filan falan...

Hepimiz burada iyimserdik. Kadroyu koru. İyi bir kaleci, bir stoper al. İki bekten birine üst seviye takviye yap. İş tamamdır.

Sonrasında M. Gomez, Töre, Sosa ben yokum dediler. Stopere birinci tercih hiçbir oyuncuyu alamadık. Geçen sene komple sakatlık geçirmiş soru işareti bir kaleci transfer ettik. Üzerine 32 yaşında Tolga'yla 3 yıl yenilemek ise akıl mantıkla açıklanamaz zaten.İki bek iyi transferler ancak, birinci önceliğimiz miydi? Bence değildi? Birinci öncelik kale ve stoperdi.

Bazı arkadaşlar farkında değil ama, ligin gol kralı ve ligin asist kralını kaybettik. Takımın en iyi beş oyuncusu kim desen Sosa-Gomez-Oğuzhan-Töre-Atiba dersin. Üçünü kaybettik. Stopere Omerao, kaleye Fabri gibi manasızlıklarla uğraşıyoruz. Bundan sonra akşam pazarına kaldık, düşeş kovalayacağız. Ama ya hep yek gelirse?

M. Gomez zaten Beşiktaş tarihinin en iyi santraforuydu da, Sosa bence çok büyük kayıp. 1.4 m. euro alan adam 2,5'luk Diego, 4 m. euroluk Sneijder'dan daha iyi performans gösteriyordu. Bir daha bu fiyata bu performans çok zor bulursun. Şimdi Aras-Frei'in iyi olmasına dua edeceğiz; Töre Sosa'sız, 34 yaşında Quaresma (bence ilk gitmesi gerek oydu) ile bu sene kanat sorunu konuşacağız.

Aslında Beşiktaş'ın çöküşü bir Atiba'nın sakatlığına bakar. Farkında değiller ama takımı öyle kırılgan hale getirdiler ki, Atiba bir olmasın, takım pamuk ipliği gibi çözülür.

turkkant dedi ki...

@İdeal11

Planc'a katılıyorum. Cenk M. Gomez kadar atar (belki) ama şampiyon olamazsın. M. Gomez gider Fener'e 3. golü atar takımına yıllar sonra derbi galibiyeti aldırıp özgüvenini kazandırır, GS'den saçma sapan bir gol yiyip moraller düşmüşken 5 dakika sonra Muslera'yı avlayıp işi döndürür. Ön direkte disipliniyle bu GS maçında yediğin golü yedirmez (geçen sezon bu kadar az duran top golü yemememiz tesadüf değil). Takım rehavete düşmesin diye bir açıklama yapar takımı toparlar. Atiba-Oğuzhan-Sosa üçlüsü Beşiktaş'ın oyununun merkezidir, ama kritik goller gelince o oyun bozulmaz.

WiLdHoney dedi ki...

Bir an oluyor çok keyifleniyorum, gerek Şenol Hoca'ya, gerekse yönetime inanıyor ve güveniyorum. Sonra bir an geliyor, bakıyorum Atiba'nın yedeği yok, geçen sene bizi şampiyon yapan kare as'tan en değerli 2 parça yok, yanına takımın Oğuzhan'la beraber en önemli adamı Töre yok, Kalede kaleci yok, defansta stoper yok, ortada en güçlü olduğumuz yerde Oğuzhan'ın pozisyonunda birde yedek Tolgay var ama Atiba'nın yerine Veli dahi yok. Forvette ise Cenk malesef alıp götürecekmiş gibi durmuyor ama Pektemek hala ondan çok kazanıyor. Sosa'ya ne olacak belli değil, Olcay ve Q7'nin yeri sanki geçen seneden daha garanti gibi ama bu onlar içinde takım içinde kötü bir durum.
Alttan gelecek gibi görünen ve bırak 11'i, 18'i zorlayacak hiç oyuncu yok.
Kimse Şenol Hoca'ya kızmasın, altta eğer hakeden oyuncu varsa tak diye 11'e koyduğunu biliyoruz ama demekki bizde öyle bir oyuncu yok.
Bugün bu moddayım, umarım yarına kadar Sosa konusunda netlik oluşur, Gomez yada herhangi başka iyi bir forvet gelir, Defansa adam gibi bir stoper alınır, mümkünse orta sahaya Atiba'nın yerine gelecek vadeden iyi bir oyuncu monte edilir, ama kiralık ama satılık.
Veli, Pektemek gönderilir.
Necip, Ömer, Olcay, Tosiç, Omerou, Tolga gibi adamların sadece zaruri durumlarda 18'e alındığı bir takım olmamız umuduyla.

yilmaz dedi ki...

hemen her transfer sezonunda 2-3 stoper alma geleneğimize devam ediyoruz sonra hoca çıkıp necip'i stoper oynatıyor. Sonra da küfürü necip yiyor. Ben böyle bir şey görmedim arkadaş. Geçen seneki kadro'ya güzellik olsun diye kurduysan bu kadroyu, ismail gitti yerine adriano geldi. Sadece orada değişikliği yap olsun bitsin.

Yani bu telafisi olan bir lig maçı değil ki. Bu ciddiyetsizlikten başka birşey değil. Öyle hatır gönülle de geçiştirilecek bir durum değil. Biz her sene süper kupada oynamıyoruz. Kupa kupadır sonuçta almak için oynamak lazım.

Şu maçı 2-3 farkla kazanmamak bile futbolun ruhuna hakaretken, biz bi de gittik gs'ye kupa verdik. İnşallah ligde böyle saçmalıklar yapmayız. Öyle gomez-sosa güzellemesine de gerek yok. Takımın oynadığı oyun, onlar olmasa başka yıldızlar çıkartır içinden. 9'luk oynamayız ama 7.5'luk oynarız. her biri 30 küsür yaşındaki -af buyrun- eşşek kadar adamlara "takım içi lider" filan gibi soyut kavramların bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum.

turkkant dedi ki...

@Yılmaz

Güneş balçıkla sıvanmaz. Beşiktaş'ın bu sene şampiyon olma ihtimali düşük. Bak 2000 sonrası 15 şampiyondan sadece ikisi ertesi sene de şampiyon olabilmiş. 15'te 2, yüzde 13. 3 büyükten biri şampiyon olduğu bir ligde, yani %33 ihtimal neden %13'e düşüyor?

Senin olumlu bakma isteğini anlıyorum. İyimser olmak istiyorsun, Biliç bu takımı şampiyon yapamaz dendiğinde de, en çok karşı çıkanlardan biriydin, ama maalesef 35 gol 20 asistlik bir katkıyı kaybettik -geçen yılki istatistiğin yarısı neredeyse. O iş öyle, başka yıldız çıkar oynar kadar kolay bir iş değil. (Dikkat edersen Töre demiyorum, İsmail demiyorum).

Ben Ş. Güneş'in ciddiyetsizlik yaptığını da düşünmüyorum. Adriano sana hazır gözüktü mü? Bana hiç hazır gözükmedi. Kimi oynatacaktı? Sosa'yı mı, bir hafta önce gelmiş Quaresma'yı mı? Elindeki hazır olanları oynattı.

yilmaz dedi ki...

@turkkant her sezonun kendi hikayesi var. Biz de Denizli sezonu sonrasındaki hataları tekrar yaparsak biz de şampiyon olamayız. 35 gol 20 asistin yerine 10 gol 10 asist ile doldurursan tabii ki olmaz. Ayrıca Gomez'den daha düşük kalibrede birini alırsak, Cenk'in sayısı da biraz daha artacaktır. (Bobo + Nobre + Holosko gibi) Bu durumda 9'luk oynamayız ama 7.5'luk oynarız. Sistem kendi yıldızını çıkartır dediğim bu.

Bilic'le ilgili de "derbi kazanamadan şampiyon olamayız" tezine karşı geldim halen daha oradayım. Bilic Antep akhisar konya maçlarını kazansaydı gs maçına ihtiyaç kalmayacaktı. Benim itirazım derbi galibiyetine 3 puandan fazla önem verme üzerineydi.

Basar dedi ki...

Tespitlerimi yapayım. Baştan söylüyorum kızanlar olabilir.

Bu saatten sonra ALINAN stoperden de forvetten de hayır gelmez. Çürük çarık oyuncu alırsın, hadi vasat bir adamın bile takıma adapte olması 2 Ayı alır.
Takım gecen senenin gerisinde. Forvet gitti, Sosa'nin ne olacagi muamma.
Kanatta Quaresma gitseydi takım oyunu daha kompakt olurdu ama en cok para edecek 2. Adamın 3 kurusa gitti. Arasın iyi çıkmasına duacıyız.
Kaleye 6 ayda 2 transfer bir SÖZLEŞME uzatma yaptık. 3unun toplamının ne vereceğini bilmiyoruz.
Insanoğlu Mars'a çıkmış, Beşiktaş'ta hala stoperde Necip oynuyor. Pozisyon onda kalırsa alexisi bile ararız.
Orta saha kırılgan, kimsenin yedeği yok. Yine ya Allah Bismillah sezona başlıyoruz.
Peksimet hala takımda. Adamın 3 sezon oynamadan aldığı para ile Avrupa ilk 5inden adam oynatırsın.

Bu sezon CL'de 6 maçta 20+ gol yeriz, şampiyon olamayız.

emruli dedi ki...

Merhaba;

Twitter'deki yorumları görüp canım sıkılmıştı. Neyse Allah'tan Eksi Beşiktaş var dedim ama buralar da karışmış. Yorumlara baktığımda tek tek dogru geliyor ama bazı gerçekleri gözden kaciriyoruz:

- Kulübün parası yok, oyuncu satmadan transfer yapamıyoruz. Bilic bile Gokhan'a guvenmiyor, kiraliyor. Iyi para getirecek ve satmayı göze alabilecegimiz baska bir oyuncu olmadığı için bastan bütün strateji bozuluyor.

- Gomez konusunda elimiz kolumuz bağlı. Hatta düştüğümüz durum beni cok rahatsız ediyor. Isteseydi Nisan Ayi'nda sozlesmeyi uzatirdi ama uzatmadi. Su an onun icin son terchiz. Ona denk bir oyuncu bulmak neredeyse imkansız. Ve bu bizi cok zor bir duruma sokuyor. Daha hareketli, gerektiginde kenar forvet oynayacak bir oyuncu artı eto'o ile ve farklı bir oyun tarzıyla belki günü kurtarabiliriz.

- Sosa uzun zamandır gitmek istiyor. 31 yasindaki bir oyuncuya gercekten 7.5 milyon euro veriliyorsa bence direk gondermeliyiz. Onun gibisini bulamayacagiz ama Mehmet Demirkol'un dedigi gibi gecen sene üst limitlerinde oynuyordu. Bu sene ayni performansı gosterebilmesi kendisi icin bile zordu. Ve tekrar ediyorum gitmek istiyor.

- CL gercekci hedef değil tekrar soyluyorum. Ama sampiyonluk konusunda soylenenler inanılmaz şaşırtıyor. Neredeyse tam kadro GS'yi gördük. Daha ne sorunlar çıkacak. Fener'in antrenoru yok. Bugun Dick Advocaat gelmis. Biz kalede Tolga olunca kalecimiz var gibi hissediyor muyuz? Fener'de de oyle olacak bence.

Uzun lafın kısası cok iyi durumda oldugumuzu soylemiyorum ama gercekleri de goz ardı etmeyelim. Enseyi karartmaya gerek yok.

Sevgiler

czeslaw dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=QF6reK0QUBk&feature=youtu.be&t=131

cenk'in penaltısının gecikmesine sebep olan da büyük kaptanın garip hareketleriymiş sanırım. muslera'nın tepkisinden anladığım kadarıyla önce cenk'le iletişim kurmaya çalışıyor, ardından da cenk'le beraber koşuya niyetleniyor. bu geciktirme için sebep mi bilmiyorum da yaşlı başlı adamsın işte. ne gerek var?

ideal 11 dedi ki...

imdi beşiktaşın önünde 2 engel var.birincisi içten ikincisi dıştan gelen handikaplar

iç tehlike, oyuncularda motivasyon sıkıntısı belirmesi.şampiyon olan takımlarda gözlenen bir tehlike bu.oyuncuyu harekete geçirecek bir hedef an itibariyle yok.en azından lig için geçerli.ikinci iç tehlike ego yapmış oyuncuların takım içi huzurunun bozulması.başarıyı yönetmek ve zirvede kalmak başarı kazanmaktan daha zordur.

dış tehlike ise malumunuz süper ligin şampiyonunun genelde sonraki sezon değişiyor olması.bu ligin mantığında günümüzde en azından 2000 yılından sonra 3 yıl üst üste şampiyon olma ihtimali sıfır.2 yıl üst üste şampiyon olma şansı da yüzde 15 lerde.reyting saha dışı masa başı ilişkiler belirliyor genelde.

haliyle mantıklı olan şampiyonluğu maddi olarak kazanca dönüştürmek lazım.yeni genç oyuncular bulmak ve bunları 2017-2018 sezonuna şimdiden hazırlamak.

galatasaray bu hatayı yaptı geçen sezon.şansla gelen şampiyonluktan sonra bunu kazanca dönüştüremedi.oyuncular elde patladı sonraki sezon.

genelde oyuncuların miadı yada heyecanı diyebiliriz 5 yılda doluyor.sonra yeni bir proje yapıyorsun.galatasarayda 2011 deki proje bitti.beşiktaştada bence bu proje sonuna gelindi.

olası bir başarısızlıkta bu kadroyu ne yapacaksın?maaşlar yükseldi.aynı galatasarayın şimdiki durumu olabilir.

yönetim bence başarıyı paraya çeviremedi bonservis anlamında.hatta maaşlar konusunda ağır bir yük altına girdi.safiyane şekilde sürekli başarı hedefleniyor ama bu futbol ikliminde bunun olması imkansız.generaller takımı nda herhangi bir başarısızlıkta fatura ağır çıkar

planck dedi ki...

sosa 7.5e gitmiş 6.5 cash 1 aralık ayında gelecekmiş. kısmet. şimdi 2ye juveden hernanesi alıp gelmek gerekiyor. + atibanın yedeği olarak inler. + 1e eto. gomezin yarı fiyatına oynar bence.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

Bu sene Sosa harici net bir transfer teklifi yok oyuncularımıza. Fanatik haberlerine itibar etmeyin. Şampiyonluk sonrası oyuncuların paraya dönüşme olayı yok yani bizim açımızdan.

Maaş yüküne bakarsak Gidenler İsmail(600) + Serdar(900) + Gökhan(1.5) + Alexis(1.1) + Pedro(500) + Gomez(5.5)..buranın toplamı yaklaşık 10 milyon avro olmalı

Gelenler ise Adriano(2.3) + Fabri(1) + GG(1.75) + Aras(1 küsur olmalı) + Ömer(1) + Marcelo(1.5 diyelim)+omerau(700) = Burası da yaklaşık 10 milyon avro civarıdır.

Oyuncuların maaş zamları filan en fazla 1 milyon avro fazlamız var. Alacağımız tek ekstra forvet olacak şu anda. o da max 4-5 milyon avroluk bir ek getirecek.

Sosa denklemin dışına çıkarsa bir hesap daha yapılır sonra. Onun yıllık ücretinin üstüne 500 bin avro filan koyularak bir oyuncu alınabilir.(yıllık 2 civarı)

Geçen seneye göre extra bir stad isim geliri ve CL geliri olacak. biraz limitler aşılabilir.

Yani bir yanım diyor ki 31 yaşında adama 7.5 m çok iyi para , bir yanım diyor ki Milan'ın bile daha iyisini bulamadığı yerde biz nerden bulucağız . Gerçekten çok kritik adamdı bizim için .

Yolu açık olsun. Transfer stratejisinin baştan aşşağı değiştiğini varsayarsak ve opsiyonlar bu kadar azalmışken para çarçur edilmez umarım.

turkkant dedi ki...

Üzücü olan, rakiplerin bu kadar sendelediği bir dönemde, kadroyu tutup sadece 1 doğru kaleci ve 1 doğru stoperle bu sezon büyük ihtimal ikilerdik. Yazık oldu... Şimdi her şey sıfırlandı. Yarış sil baştan başlıyor, tipik %80 Fener ya da GS şampiyon olur (bu konjuktürde FB), %20 biz senesi...

Coolio dedi ki...

Sene sonunda kadronun bozulmamasına imkansız gözüyle bakıyordum çünkü bu sürecin doğal bir parçası. Önemli olan her zaman hazırda transfer listenizin bulunması, menejerlere teslim olmamak.

Yeni gelecek adamlarla birlikte bu transfer sezonu iyi kapayacağımızı düşünüyorum. Son iki yıldır düzgün adamlar, iyi fiyatlara alındı. Bu sene için sadece transferler (forvet ve defans) gecikti diyebiliriz ama o da maliyetler nedeniyle böyle oluyor. Sosayı yüksekten satabilmek için bekledik ve ordan gelecek parayla alacağımız adamları da beklemek zorunda olduk. Mali açıdan elimiz güçlendikçe bu gibi durumları daha az yaşarız.

beagle dedi ki...

Eveet yaklaşık 8.5 M Euro bütçe ile Golcü, Stoper ve 10 numara bulmak üzere pazardayiz. Üstelik Erdal T. olmadan. Lige 4 gun var.

Bu zorlukta hala tüpçünün payi olduğunu başta soyleyerek kendisine bela okuyorum. Sonra Fikocum. Herkese akil satarken Ersanin satışına butcesini bu seneye aktaracak bir madde bulamadin mi? Yoksa bit pazarindan CL kadrosu cikaracagini mi saniyordun?
Bugün Erdalin kapisina yatip Gil ve Gomezi bitirmesi icin yalvarman lazim.
Hernanesi de gelecek yil için iyi bonservis maddesiyle kiralarsak belki toparlariz.
Ha golcü ve 10 numara alamiyorsaniz bari Gil + Visca'yi alin. Viscali 4 4 2 ile sansimiz olabilir.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Arkadaşlar yorumları okudum içim karardı..evet kadroya takviye düşünürken eldekiler gitti 4 gün sonra lig başlıyorken..4 gün içinde stoper/golcü/orta saha adamı almamız gerekiyor.cl kuraları çekilecek.bizde ki kura şansına bakılırsa kimler kimler gelecek gruba.!!! Neyse içim zift gibi oldu yine.sezon bittiğinde ne umuyorduk şimdi ne bulduk. Şu halde bile en büyük şampiyonluk adayıyız hala fakat lig ilerledikçe ne olacağını artık kestirrmiyorum.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

sattığın kadar transfer yapabilirsin olayı komple yalan. bu kural sadece bize geçerli herhalde galatasaray değil mi? manchester city öyle mi yapıyo? manchester united o kadar oyuncu mu sattı. bu uydurma bir defa.

ikinci konuya gelelim.

sosa, gomez, töre gitti. takımın yüzde 60'ı gitti, yerine bir tek transfer yapamadın.

arkadaşlar beşiktaş batık durumda. kulübün 1.5 milyar tl borcu var. böyle bir rakam hiç bir stad reklam vs kapatamaz. devletler bu parayı birbirine borç veremiyorlar yani öyle büyük bir para. inanılmaz bir faiz gideri var beşiktaşın.

fikret orman bu batağa takımı iyice soktu. beşiktaşın transfer yapamamasının asıl sebebi bu borçtur.

Unknown dedi ki...

Muhtemelen gidecek ama Sosa'nın 7,5 milyona gideceği henüz kesinleşmedi. Parayı görmeden bizim başkan hayatta girişimde bulunmaz. Açıkçası gittikten sonra da kimleri alabiliriz diye kafa yorduklarını da sanmıyorum. Medyada her zamanki aynı isimler (Belhanda'lar falan) yer alıyor. Muhteşem scout ekibimizin bu zamana kadar yaptıklarının, bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğunu da biliyoruz. O yüzden medyada yer alan isimleri tespit ettiklerini söylemek çok da yanlış olmaz herhalde.

Madem zaman kısıtlı, şöyle bir şeyler de deneyebiliriz; Eto'o ve N'Diaye ikilisini hızlı bir şekilde bitirebiliriz. Hali hazırda elimizde patlayan başta Mustafa Pektemek, Boyko, Miloseviç, Kerim Frei gibi isimler takas için önerilebilir. Her iki oyuncu içinde para ve oyuncu teklifi ile gidebiliriz. Bu şekilde hem elimizdeki parayı ziyan etmemiş oluruz hem de gidenlerin yeri fena olmayan isimlerle dolar..

theo yine bos beles sallayarak hizli donus yapmissin .

http://www.uefa.org/protecting-the-game/club-licensing-and-financial-fair-play/news/newsid=2244685.html

Anlasma sadece Uefa nezdinde gecerli . Yani demek oluyor ki ben annemin liginde oynamak istiyorum sittir et Uefa'yi o zaman uymak zorunda degilsin .

Daha oncede soyledim Galatasaray'in anlasmasi yok direkt ceza aldilar . Bu sene taahhut ettiklerini yerine getiremezlerse ki baya yuksek ihtimal yine ceza alacaklar .

Neyse ben su yazimi tamamlayayim tek tek anlatmak zorunda kalmayayim ...

FB'nin bizimkine benzer bir anlasmasi var bir bok alamadiklarini gayet net goruyorsun .

xiyar dedi ki...

omerou fena bir oyuncuya benzemiyor. bizden once ado den haag, middlesborough ve kasimpasa'da kiralik oynamis. hepsinde de ilk 11'de yer bulmus. bazi videolarini seyrettim. atiba'nin defansif versiyonu gibi. ama ondan daha sert. defansi onde kuran takimlar icin hizi, pas kabiliyeti ve onde basmasiyla iyi secenek. nitekim riza'nin takimlari da defansi onde kurup, kompakt oynar. orada ilk 11'e girmeyi basarmis. hava toplarinda çekingen degil. sertligi de bizim nanemolla defansimiza iyi gelir, boyle bir oyuncuya ihtiyacimiz var. pozisyon bilgisi de fena degil, atiba gibi koku aliyor adeta. bunlar zaten chelsea gibi bir takimda olmasina yol acan ozellikleri. mental acidan sorunlu. defansta yersiz atraksiyonlar, calimlar, dengesiz fauller yapabiliyor. kart alma ve penalti yaptirma potansiyeli yuksek. ama gecen yil kasimpasa'da oynadigindan ligi ve hakemleri az cok ogrenmistir. kisa zamanda rotasyonun onemli bir oyuncusu olacagini dusunuyorum.

yilmaz dedi ki...

Neyse sezon başlasın da kara bulutlar bi dağılsın. Geçen sene de benzer karamsarlıklar vardı. Bizim takım topu oynamaya başladıkça herkes yeniden umutlanmaya başlar.

Bi gomez'le sosa şampiyonlukta bu kadar etkendiyse biz zaten şampiyon olmuş sayılmayız. Ya da en azından tekrar edecek başarıyı kazanacak olgunluğa erişmemişiz demek ki. Lig başlarken bizim santraforumuz yoksa fenerin de Teknik Direktörü yok nedir yani Fener'i %80 favori yapan? GS'ye girmiyorum bile.

Hakikaten bu transfer sezonları bizim taraftarda 8-0'dan fazla travma yaratıyor.

Unknown dedi ki...

Hala görmeyen kalmış, Omerou'dan maksimum çıkacak oyuncu Dany Nounkeu'dur. Geçen yıl adamın içinden geçmeyen rakip forvet kalmamış. Oyun kuramayan, ayağı düzgün olmayan, kolay çalım yiyen bir oyuncu görünümünde. Bkz:

https://vimeo.com/173201749

izleyin, izlettirin.

Derseniz ki kalede Fabri oynayacak, en geriden oyunu o kuracak, o zaman iş başka, zira Şenol hoca yabancı kaleci sevmez.

Zaitsev dedi ki...

Geçen seneki kadro korunsaydı güzel olurdu.. genel kanımız bu ama kadronun korunamama sebepleri neler? Gomez ve Sosa'nın gidişlerinin ne yönetimle ne takımla ne de ülkeyle ilgisi var.

Gomez kalacak olsa zaten Nisan'da kalırdı. gerçekçi olalım. iyi bir sezon geçirince kapağı ingiltere/Almanya veya İspanyaya atarım diye düşündü. Nisan ayını pas geçti. Bu dakikadan sonra bize gelmesinin tek sebebi istediği minimum 3 senelik kontratı kimsenin vermemesi olacaktır.

Sosa geçen sene başında da gitmek istedi. Adamın ilk aksiyonu değil ki bu. Kayseri maçına kadar da katkı yapmadı zaten(ilk 13 hafta). O zamanda bu takım gol atıyordu. İlk 13 maç 30 gol. Sosa Milandan teklifi alınca da bahaneleri aradı, buldu. bu dakikadan sonra kalsa da hayır gelmez zaten. 2 gün düzgün idman yapar 3.gün sorun çıkarır yine.

Töre ise büyük potansiyel ama sezon 2ci yarılarında oynamıyor kasmıyor. sakatlıktan geldi son 6-7 hafta takıma girmek için kılını kıpırdattı mı? azcık yürüse hem Olcay'ı hem Q7yi keser bu adam. belki ingilterede bir şeyler yaparda bonservis getirir kulube.

her sene de düşeş Gomez, Demba ba bulamazsınız ki Demba'ya 6 milyon avro bonservis sayıldı. Bu sene engellerin son senesi. Gerekirse Cenk'le sezon bitecek.

Borç mevzusu ise karışık. Geleceğe dönük sayılan locaların parası da büyük ihtimalle borca yazıldığı için borç bu kadar kabarıyor.

Eskiden ileriye dönük kullanılan paralar kullanılsa bile o paralar alacakta gösterilerek borç düşürülüyordu. şimdi ise borca yazıldığı için borç kabarıyor.

beagle dedi ki...

Ben de videoya tekrar dikkat cekerim
https://vimeo.com/173201749

Bu Omeroyu Besiktasa layik gören scoutun, direktorun, yoneticinin bütün sezon tüm sülalesi küfür yer.

Harbi 5 kutu bisktrolgit 1000 mg lazim bunlara. Para verecekler bu kifayetsize bu yoklukta. Genc takim oyuncularina da futbolu biraktiriyorlar. Ulan bundan daha fiziksiz ve kevgir adami amatör liglerde bile zor bulursun.

ideal 11 dedi ki...

bu ffp olayı banada saçma geliyor.uefa nın ve kulüplerin ne yapmak istediklerini anlamış değilim.normal şartlarda dünyanın herhangi başka bir yerinde olsa bizdeki kulüplerin yüzde 90 ı iflası açıklamıştı.devlet desteği sonra dolar ve euro ların yurt dışına aktarılması yani birileri bu işlerden kar ettiği için iflas olayını yapmıyorlar.avrupaya çin katar ve rus destekli bir para akışı sağladılar.bizde de benzer para akışı var yurt dışına ama bu devlet destekli gerçekleşiyor

ffp de niye bonservise takılmış uefa onuda anlamadım.oyuncu maaşları daha fazla gider olarak.misal ibrahimoviçi alabiliyorsun bonservisi olmadığı için ffp ye göre.

uefa demişki galatasaraya oyuncu maaş bütçen 60 milyon avro yu geçmesin.ya aga oyuncuların hepsine 3 milyon maaş versen anca 60 milyon yapıyor.buda senin batman demek zaten.yani ffp sen batmaya devam et diyor.geçende üşenmedim juventusun kemiksiz maaşını topladım.60 milyon yapıyor.

http://acetobalsamico.blogspot.com.tr/2015/09/serie-yllk-ucretler-2015-2016.html

uefa nın ne maaş bütçesi kısıtlaması mantıklı ne de oyuncu sat oyuncu al demesi.
başarılı olanda batıyor başarısız olanda batıyor bizde.kulüpler özelleşmedikçe bu devam edeceğe benziyor.es es bursa son dönem acayip bonservis kazandılar borçluyuz diyorlar.galatasaray 4 sene cl ye girdi ffp cezası aldı.ben daha borcumuzu azalttık diyeni görmedim.bitek akhisar gençlerbirliği var gelirlerle idare edip borçlanmayan.normal olanı bu zaten.eğer kulübü soymazsan bu gelirlerle kar bile edebilirsin.ama gelirleri cebellezi yapıp giderler için kredi çekersen yani büyük soygun yaparsan geriye enkaz bırakıp kaçıyorsun.

ideal 11 dedi ki...

türkiyede taraftar şöyle düşünüyor.misal bursa taraftarı diyelim.işte serdar aziz ve duşcak transferlerinden kasaya 7,5 milyon avro girdi.rahatladık.çok güzel oldu.o para kasaya mı giriyor kişilerin cebine mi giriyor düşünmüyorlar.1 yıl sonra borç bi açıklanıyor.battık yandık diyorlar.türkiyede genel mantık şu.gelirleri cebellezi yapalım giderler için kredi çekelim.borcun sürekli artmasının nedeni.türkiyede sanki kulüplerin hiç geliri yokmuş gibi algılanıyor.

bide anadoluda şöyle bir düzen işliyor.sezonun ikinci yarılarında bazı takımlar acayip düşüşe geçerler.karışıklık falan olur.nedeni birazda maaşların ödenmemesi.şöyleki.anadolu kulübü bonservissiz oyuncu alıyor(ki genelde hep bonservissiz alırlar).2 yıllık anlaşma yapıyorlar misal.sezon sonu oluyor.ne diyor yöneticiler.alacaklarına karşılık bonservisini eline veriyoruz.buyur git.aga alırken sen zaten bonservis vermedin.oyuncuya verecekleri maaşıda cebe indiriyorlar.sonra yerine başka bir oyuncu geliyor.çok fazla sirkülasyon olmasının nedenlerinden biride bu.tabi yerli oyuncular için geçerli bu.çünkü yerli oyuncular tff ye gitmek zorunda alacakları için.o da uzun iş ve seni kötü yapar bu alemde.ama yabancılar cas a falan gittikleri için ya kulüp faiziyle birlikte ödemek zorunda yada her sezon puan silme cezası falan geliyor.

imdi en az 10 milyon avro geliri var kulüplerin.en düşüğünden.bonservis vermiyorlar.oyuncu maaşlarınında en az yarısını vermiyorlar.(ki genelde ligin ikinci yarısında olur bu.gerekli puanı toplarsan düşme tehlikesi yoksa maaşta yok.düşme tehlikesi varsa yöneticiler gene maaş vermez.maaş verdik ya düşersek.giden paracıklar oyuncu yerine kendi cebime girsin vs).arada bonservis kazanıyorlar,üzerine kredi çekiyorlar.sonrada bir yığın borç açıklıyorlar.tam bir soygun düzeni.

geçende a.yıldırım açıklama yapmıştı hatırlarsanız.tam zamanını bilmiyorum.yarış devam ederken.beşiktaşın gücü yok oyunculara ödeme konusunda demişti.yani maaşları ödeyemeyeceği için yarışta geri kalacaklar manasında.sanırım fenerin yıllardır ilk 2 de olmasının nedenlerinden biride maaşların tıkır tıkır ödenmesi.çünkü ligde küçük büyük bazı takımlar bir yerden sonra garip şekilde düşüşe geçiyorlar.

beşiktaşın borcu 10 ayda 150 milyon tl artmış.çoh enteresan.hemde işlerin iyi gittiği bir sezon sonunda.bonservis falanda kazanışmış.sponsorlar ve stad devreye girmiş vs.

http://www.aspor.com.tr/besiktas/2016/08/15/besiktasin-borcu-aciklandi

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/besiktasin-borcu-aciklandi,4njSbK_3H0Ss2q0AmHHnTQ

ideal 11 dedi ki...

bu arada geçmiş olsun.şenol güneşin son açıklamalarından sonra şenol güneşin sezonu tamamlayacağını düşünmüyorum.yönetimi fırçalıyor an itibariyle.

kim haklı derseniz eğer yönetim borç azaltmıyorsa şenol haklı.(ki an itibariyle borçlar artıyor)

ha borçları azaltacağız ondan harcama yapmıyorsa yönetim haklı.(ki borçların azaldığı yok)

yilmaz dedi ki...

Gomez sosa neyse de hoca krizi kötü. Şenol hoca'nın bu üslup probleminin bizi bir yerde uçuruma götüreceğini tahmin ediyordum.

Hocam bu saate kadar söylemediğin şeyleri, ömer güvenç'in karşısında söyleyerek neyi hedefledin? Hem ben işin mali boyutundan anlamam deyip hem gs'nin 8.5m€ verdiği eren ve aziz'e "keşşşşke benim olsa" diyorsun? Şimdi daha iyi mi oldu?

Kendi milli takımlarında oynayan Pedro ve Milosevic'i niye hiç kullanmadın 4 stoper lazımdı da? Alexis'i yarım sezonda niye sildin?

Muhtemelen 2-3 güne kadar yeni bir takıma gideceksin. Bizi mi kurtardı, kendini mi, yeni geleni mi kimi kurtardı bu söylediklerin?

Tamam arkadaşlar, şimdi ikna oldum, şampiyonluk filan gelmez.

Sevmezsiniz ama Bilic bir kez olsun bu renkli medyaya şu kozu vermedi. Bilic'in siktir çektiği adama Şenol Hoca "Eren'le Serdar'ı alamadık, çok dertliyim kanka" diyor.

yilmaz dedi ki...

Şu maçtaki takım senin takımın hoca, burada sosa da gomez de eren de serdar aziz de yoktu.

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/1/mersin-idman-yurdu-2-5-besiktas-mac-ozeti

Senol Gunes butun keyfimi kacirdi. Dediklerinin %10'una katiliyorum desem bile mubalaga etmis olabilirim. Ayip, yazik.

planck dedi ki...

hocanın haklılık payı var abi en azından yarısı bizim de konuştuğumuz şeyler fakat ne yeri ne zamanı bunları konuşmanın bence.

Hidayet dedi ki...

senin için önemli olan, kilit pozisyonda çalışan, sana başarı kazandıran fakat mesela çok öfkelendiği zaman rasyonel zeminden kayan bir elemanıza nasıl muamele edersiniz, ben, çok öfkelenmemesi için gereken tedbirleri gücüm elverdiğince almaya çalışırım, peki ey yönetim ;

-başkan bizzat söyledi sene sonu telegol de , bizim geçen yıldan 6-7 milyon euro harcamadığımız para var diye,gerçi o programda bu paranın seneye kullanılmayacağını da söylemedi, sonra öğrendi herhalde, devretmezmiş dedi, sen madem bu satmadan alamama olayını biliyordun, mesela en azından iyi bir stoperi neden geçen sene bu artan paraylaa almadın, niye hep eleştirdiğimiz 1 milyon'luk stoper peşinde gezdin, bu sezon için kimi satacağına güvendin

- gökhan töre'yi niye kiraladın birader bunu bi açıkla, niye kiralık, kiradan gelen para senin transfer sorununu çözmezken neden kiralık, sosa'yı affetmedin mi, peki şimdi neden satıyorsun, çünkü 7.5 , o zaman töre neden kiralık, cl oynayacaksın, elinde gökhan yok, ondan gelen 3 lira da sorununa merhem olmuyor, transfer yapamıyosun, o zaman nye kiralık gökhan ?

-geçen başkana hocanın transfer istediğini söylediler, hemen başladı, "cl var diye parayı saçmayacaz" ne saçması lan, nerede para ki saçasın, sen takımı dağıtıyorsun, 1 hafta oldu sosa'yı affettin, şimdi sattın, neden , paraya ihtiyaç, ilk maçına 4 gün kala, ve direkt 11 oynayacak 3 kilit adam alacaksın o parayla, çünkü geçen sene artan 6-7 milyon euro'yu değerlendirmedin, töreyi de satmayıp kiraladın, töre-gomez-sosa gitti, ha bire başkandan aras reklamı, ulan seni şampiyon yapan hocanın aras kadar reklamını yapmadın,nerede lan boyko'ya verdiğin para, 3.3 milyon euro ?

hem ffp var , uefa ceza keser diyenlerin, cl de olmasada olur,zaten umudumuz yok demesi de ayrı, ulan cl yoksa, uefa nın zaten değeri belli, katıldığında kadonu güçlendiremezsen, hatta senin gibi dağıtırsan, niye gidiyon lan oraya, ha ffp den gidememişin, ha kadronu dağıtıp 0 çekmişin , direkt katıldığında aldığın par mı yani herşey, seneye ikinci olursan yok o zaman o para, ne yapacaz

bir de aynı şeyleri gomez dediğinde, şampiyonluk sonrası, ntv de , koçum benim, işte vizyon..... diyip güneşi eleştirenler var, e gomez'in dediği , istediği kadro çakıltaşı ile mi kuruluyordu

beagle dedi ki...

Gene Londra'ya uçmuş, ulan su 20 lira orada, sana 1 milyona golcü satarlar mi? Yönetimde işi bilen adam bırakmadı. Londrada manita var herhalde.
Halimiz sudur: Umudumuz Ahmet Bulut...

ideal 11 dedi ki...

geçende tv de biri söylemişti.şenol güneşe transfer yaptırmayacan transferi kendin yapacan şenol hocaya kadro teslim edecen.o da oynatacak.futbolcu transferinden hiç anlamıyor demişti.

geçen sezon ozan tufan gibi vasat oyuncuyu istemişti.bu sezonda serdar aziz ve eren derdiyok için ağlıyor.çoh enteresan.

burdan şunu anlıyoruz.genel bir kanı vardır.avrupada transfer işini sportif direktörler yapar.teknik adama kadro teslim edilir.teknik adam o kadrodan helva yapar.aslolan kulüptür.teknik adamlar gelip geçicidir.

bu hatayı yakın zaman vahid hoca ile trabzonspor yaptı.hatırlayın.sezon başı bu oyuncuları satın bana 10 oyuncu transfer yapın diyordu.yönetim hocayı dinledi.sonuç?malum bataklık.

beşiktaşta benim anlamadığım olay şu.4 sezon feda denildi.maaşlar düşürüldü falan.geçen sezonda bonservis geliri elde edildi.son 3 maç iyi para kazanıldı staddan.ama 10 ayda 150 milyon tl borç artmış.

senaryom şu : serdar aziz ve eren galatasaraya gittiğine göre şenol güneşte yakın dönemde bir galatasaray yapabilir.bu açıklamalardan sonra en ufak bir sendelemede ipler kopar aga

yilmaz dedi ki...

@ideal 11
bence sezona başlamayabilir, ya da ilk yarıyı bitiremeyebilir.

ideal 11 dedi ki...

ayrıca şenolun sezon başında bu oyunculardan bi cacık olmaz demesi hele medyanın önünde.bu oyuncular üzerindeki negatif etkiyi düşünün.hocan senden bi cacık olmaz diyor.hoca ne yapmak istiyor anlamadım.bi cacık olmasa bile medyada söylenmez bu.cenk e süper oyuncu diyordu şampiyon olduktan hemen sonra.kampta ise cenk cl de işe yaramaz demeye getiren açıklamalar yaptı.

yakın zamanda bir kıbrıs rum kesimi takımı cl de çeyrek final yaptı.cl de herşey olabiliyor bazen.dağılan ts kadrosu ile cl de son anda gruplardan çıkıyordu hoca.bu kadar kadroyu kötülemesi enteresan.bunun oyuncular üzerindeki negatif etkisini sezon içinde görürüz.

Hidayet dedi ki...

hakikaten acayip, adam serdar aziz ve eren için ağlamıyor, isteyip de gs'nin aldığı adamlar diyor, aynen geçen sezon ozan gibi, ben de bunardan hiçbirinin o paralara takımımda oynamasını istemem, ama hoca,kilit noktalara transfer diyor, daha çok gidenleri sorun ediyor, öyle ya , ağlama hoca serdar aziz'i alamadık da şu var denildi mi, şu saate kadar , töre gitti, sosa gitti, gomez gitti, söz verdim ya hoca, gomez'in daha iyisi diye, al sana şu denildi mi , yook, hani iki sezon önceden planlamalar yapılırdı beiktaşta ,palavra,dur hocam satmadan alamıyom, gomez gitti, bi töre kiralarım, bide sosa satarım, hah tamam, parayı denkleştirdim, takımımın en iyi mevkisini öldürdüm, şimdiiiiii transferi yapıyom, ağlama hocam ya , sefa senesi bu sene sevin, feda bitti yaaa

Coolio dedi ki...

Röportajı izledim. o kadar abartılcak birşey söylemiyor. Millet (buradakiler dahil) aşırı tepki göstermiş bence.

Misal, "şampiyon takımdan 4 oyuncu gidermi" sorusunu neden bu 4 oyuncu gitmek istedi diye soruyor aslında. Neden gönderildiler demiyor. Hatta devamında da bunda demekki benim de hatam var, yönetimin de, tesisin de hatası var diyor.

Transferlerin geç kalınmasını soru üzerine cevap veriyor yarım ağızla ama dünyanın sonu değil diye de ekliyor.

Geçen sene başında Ozan Tufan, Volkan Şen için aynı muhabbet dönmemiş miydi? Şimdi de Serdar Aziz ve Eren için aynı muhabbeti döndürdü hoca. Hocanın Türk oyuncuya karşı ilgisi olduğu için (tek sebebi de aynı dili konuşabildiği için isteklerini daha iyi anlatabiliyor) ortalamanın üzerindeki yerli oyuncuları takımda görmek istiyor.

Şu an itibarıyla istediği kadronun elinde olmadığını söylemek zorundaydı sezon başlarken, onu da bu röpartajda söyledi. Eminim bir daha da konusunu açmaz. En fazla yeni gelecek olan adamların adaptosyan için zamana ihtiyaçları olduğunu söyler maç sonlarında. Geçen sene başında Hamza hocayı hatırlayın. Sırf yönetimi korumak için bu kadro yeterli dedi ve kafasız millet yapılamayan transferleri sanki o istemediği için yapılmadığını sandı ve başarısızlık ona kaldı. Şenol hoca geçen sene net bir şekilde söyledi ve bu senede söylüyor tüm yapılan ve yapılmayan transferler yönetimin işidir diyor. Dolayısıyla gereksiz yere kendisinden sorumlu olmayan konularda üzerine yük almıyor. Böyle davranarak çakallık da yapmıyor çünkü elde ettiği başarılarda da hiç bir zaman başarıyı aşırı üstlenip egosunu tavan yapmıyor. Her zaman oyuncuların başardığını vurgular, kendisine en az payı verir. Dolayısıyla transferi eleştirme hakkına ilk sahip kişi de kendisidir.

Burada rahatsızlık duyulabilecek tek şey Övünç denen adamla o röportajı yapmasıydı. O da yayıncı kuruluşun Beşiktaş muhabiri olduğuna göre yapacak bişey yok.

Bakın Türkiye futbolunda (hatta dünyada da yansımaları olan) çürümüş bir düzen var, dışına çıkamıyorsun. Bu düzende belli menajerlerin ve kurumların borusu ötüyor. Öyle istediğin bedava oyuncuyu maalesef alamıyorsun buraya.

Yönetimin hataları var mı? Var. Transfer konusunda geçen sene çok ağır eleştirdim sene başında. Ha ne oldu, eğrisi doğrusuna geldi sene sonunda taş gibi takım oluştu ve de dediklerimin hepsini yutturdular bana. İyi ki de yutturdular.

Eren'in, Serdar Aziz'in 4.5 milyon Euro ettiği yerde benim hocam çıkıp buna ağlıyorsa ben buna kızarım arkadaş. Hem vizyonunun bu kadar kısıtlı olmasına, hem de çıkıp takımı demoralize etmesine (medya önünde bunu diyorsa ardında neler diyordur?) kızarım.

Geçen sene de yönetim başarısız transfer stratejisi güdüyor gibiydi. N'oldu? Quaresma oynadı, Gomez son anda geldi (ondan önce N'bilmemnenin falan ismi geçiyordu) takım oynadı.

Geçen sene Aras, bu sene Oğuzhan transferleri var geleceğe dair. Sosa'dan gelecek para ümidiyle transferde yavaş davranılıyor belki. Acele davranılıp herkesin sövdüğü Alexis mi alınsın (ki o Alexis golü yazıp şampiyonluğa katkı verdi o da ayrı)

Yönetim transfer konusunda basına her şeyi sızdırınca kızıyoruz. Basına yeterince bir şeyler sızdırmayınca da kızıyoruz.

Ben transfer dönemi bitmeden ağzımı açmamayı öğrendim geçen sene. Bu takım Sosa'sız, Gomez'siz puan da aldı geçen sene, gol de attı. 2-3 hafta kadromuz yetersiz olacak diye feveran etmeyi manasız buluyorum. Bunu teknik direktörüm yaparsa da kahroluyorum.

yilmaz dedi ki...

@hidayet nurügengi dediklerinin hepsini doğru olduğunu kabul edelim, hocanın bunları ligin başlamasına 4 gün kala söylemesi neyi çözecek? "Bu yönetim istediklerimi yapmıyor, gelecek sezon bu kadro planlamasıyla hedeflediğim başarılara ulaşacağımı düşünmüyorum, o yüzden istifa ediyorum" diyip gitseymiş madem 10-15 gün önce. Şimdi yönetim de, kendisi de, oyuncular da çarşafa dolandı. İyi mi oldu?

Bu bizim ülkemizde itidal denen şeyin zerresi neden yok aklım hafsalam almıyor.

Unknown dedi ki...

Öncelikle hoca haklı,

Gomez Mart-Nisan ayında opsiyon varken imzalamıyorsa ve FFP gereği bonservis ödeme durumun da yoksa, sezon sonu bonservisi eline geçecek oyuncuları opsiyon hakkının dolduğu tarihten itibaren detaylı olarak araştırırsın. Nasıl hocanın görevi takıma rehberlik yapmaksa, yönetim olarak da senin görevin alternatif bulmaktır. Bulabildin mi, yok.

Bunu istersen Ahmet Bulut ile birlikte yaparsın, (borç sadece 500 milyoncuk daha artar) veya kendi imkanlarınla kendi ekibinle yaparsın. İnternet bağlantısı olan herhangi bir pc, biraz futbol bilgisi ve beginner seviye ingilizce ile bu iş için yeterli bilgiye ulaşabilirsin. Şu özelliklere sahip 3 - 5 taraftarı toplasan bu işi keyifle yapar ve menajerlere oranla çok çok daha düzgün oyuncu bilgilerinin bulunduğu bir listeyi hazırlayıp önüne koyar (Misal yukarıda verilen Omerou videosu gibi).

Tutumlu olmak çok güzel, kulübün gelir-gider dengesi tabi ki olmalı, belli bir zararı aşmamamız lazım (Geçen yıla göre 508 milyon lira daha içerideyiz, daha ne kadar içeri girebiliriz ki!), hatta her yıl kar da etmeliyiz ki kahrolası demirörenden kalan!!!!! devasa borcu kapatalım. bunların hepsi kabul edilebilir sebepler. Peki hayvani derecede büyüttüğün borcun dışında, gidenlerin yerine kimi koydun ve sezon biterken ihtiyaçların nelerdi ve sen ne yaptın diye de adama sorarlar.

Haklı bir şekilde isyan eden, elle tutulur icraatlar yapan birkaç yöneticiden biri olan Erdal Torunoğulları'nın başını üç kuruşluk menajer (esasında hükumetin yönetime özel olarak yerleştirdiği adam Umut Güner) yüzünden yemişken, şimdi Şenol hocayı da yiyebilecek misin?

Basar dedi ki...

Hoca 100% haklı. Koca takım mundar oldu. Hiçbir B Planı yok.

hastati dedi ki...

bu ne mutsuzluk.herkes bi dinlensin, kahve icsin gelsin!

Yorum Gönder

Ara