.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ağustos 2016 Cumartesi

Karne: A. Konyaspor 2 - 2 Beşiktaş


Goller: Olcay Şahan (14'), Cenk Tosun (53')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Luiz Rhodolfo
En kötü üç: Necip Uysal, Tolga Zengin, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş5.2
Beşiktaş5.6
A. Konyaspor5.6
Cüneyt Çakır4.9


Tolga Zengin3.9
Necip Uysal (82')3.3
Marcelo Guedes5.5
Dusko Tosic4.7
Andreas Beck6.3
Atiba Hutchinson6.9
Oğuzhan Özyakup (63')5.8
Tolgay Arslan (77')5.0
Olcay Şahan6.8
Ricardo Quaresma (88')6.2
Cenk Tosun6.6


Luiz Rhodolfo (63')6.8
Kerim Frei (77')5.3
Ömer Şişmanoğlu (88')5.3


Takım Ortalaması5.6

Anket: 83 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

180 Yorum:

Arda Gitmez dedi ki...

Hepimiz Tolga'ya, Necip'e hayli hayli kiziyoruz zaten ama, benim bu macta asil kizmak (kizmak ne haddimize de, sitem etmek diyelim) istedigim kisi Senol Hoca. Necip iyi bir insan, feci iyi niyetli bir oyuncu, belki takimin cimentosu, belki de iyi bir rotasyon oyuncusu. Ama su bir gercek ki bu cocugun nitelikleri stoper oynamaya elverissiz: cok heyecanli, cok fazla panik yapiyor, en onemlisi de ilk mudaheleleri cok dengesiz. Tabii cok ekstrem sartlarda, ligin orta sira takimlarina karsi bir macligina stoper olarak idare eder; ama ben bu mac ozelinde belki Rhodolfo'nun stoperde oldugu, belki de beklerin Gokhan Gonul-Andreas Beck ya da Andreas Beck-Olcay Sahan oldugu ve Tosic'in stopere cekildigi bir formul bulunabilirdi diye dusunuyorum. (Bu formulu tercih etmemin bir sebebi de Tosic'in cok kotu bir bek ve vasat bir stoper olmasi. Bugun de Tosic'in kanat bindirmelerinde yaptigi orta acma cabalarini gordukce insanliga olan umudumu kaybettim. Tosic stoper rotasyonundayken cok daha faydali bir oyuncu. Necip'i stoper, Tosic'i bek olarak kullandigimiz zaman takim bir degil, iki mevkide birden asagi dusuyor.) Hadi mac oncesinde Senol Hoca'nin baska planlari vardi, o yuzden Marcelo-Necip tandemiyle baslamak istedi, onu da anlarim. Ama benim bozuldugum sey su: maci izlerken hepimiz Necip'in kirmizi kartinin bagira cagira geldigini daha on besinci dakikada gorduk. Bu noktadan sonra Senol Hoca'nin eline, Necip'i oyundan cikarmak icin de fazla fazla firsat gecti. En basitinden (i) devre arasindan hemen once Necip az kalsin ikinci sariyi gorecekti -ki gorse haksiz diyemezdim-, bunu fark edip ikinci yariya Necip'siz (Gokhan Gonul-Marcelo-Tosic-Beck ya da Beck-Marcelo-Rhodolfo-Tosic dortlusu ile, hadi hic olmadi Beck-Marcelo-Tosic-Olcay dortlusu ile) cikabilirdi, (ii) Kerim-Tolgay degisikligi yerine Kerim-Necip degisikligini yapabilirdi. Senol Hoca'nin gozunun onundeki bu tehlikeyi gormemesi veya gordugu halde alternatif saha ici dizilimlerine yonelmemesi bende kendisinin konsantrasyonunun biraz dusuk oldugu izlenimini uyandirdi, ne yalan soyleyeyim. Sanki kafasi baska yerdeydi gibi. Butun bunlara Oguzhan-Tolgay'in keyfinin yerinde olmamasi da eklenince son zamanlarda izledigim en tatsiz tuzsuz Besiktas'i izledim sanirim.

Tabii enseyi karartmaya gerek yok, Senol Hoca'ya yuklenmeye de. Nasil ki futbolcularin kotu gunleri oluyor, teknik direktorlerin de olur. Ligin puan hesabi yapilirken Konya deplasmanina beraberlik yazilmasina pek fazla kisi itiraz etmez. Bunlar, hele ligin ilk haftalarinda takimin mac ritmi de yukselmemisken, gayet makul kayiplar.

Arda Gitmez dedi ki...

Isin iyi tarafi ise, su "tatsiz tuzsuz" Besiktas bile az kalsin koparacakti maci. Ikinci golu yemeden bir on dakika daha dayansaydik (ya da Necip dayansaydi), tam Omer Sismanoglu'luk bir mac geliyordu. Ceza alani cevresinde, Cenk'in etrafinda cok fazla bosluk bulmaya baslamistik. Standart bir Omer Sismanoglu dk. 70'ten sonra bile girse iki gol atip bu maci 3-1, 4-1'e getirebilirdi. Olmadi, duran top organizasyonundan yedik golu. Ama ben acikcasi 45-60 arasi oyunumuzu bir "umut isigi" olarak goruyorum. Bunun en buyuk sebebi de ozellikle bu dakikalarda Beck'in Gokhan Gonul-Adriano-Caner Erkin ayarinda bir ofansif bekmiscesine bindirmelere baslamis olmasi. Sezon ilerleyip asil ofansif bekler duzenli forma sansi buldukca bu 45-60 arasi futbolun "aslini" izleyecegiz diye dusunuyorum. Bu hem bizim takimin hucum varyasyonlarini artirir, hem de Oguzhan-Tolgay orta sahasinin verimini yukseltir. (Ben genel kaninin aksine Sosa'nin gidisinin ardindan oyun tipi olarak kendisinin muadili bir oyuncu bulmamiz gerektigi kanisinda degilim. Gecen sene sahip olmadigimiz hucumcu bekler bu takimin hucum sablonunu da onemli olcude degistirecektir. Benim dusunceme gore topu ayaginda tutup oyunu kanatlara acmayi beceren iki 8 numara -Oguzhan-Tolgay gibi- bu sablonda daha bile ideal. bkz. Ersun Yanal sezonunda hucumcu beklerden yararlanmak icin Topal-Emre-Meireles orta sahasiyla oynayan Fenerbahce. Hele ki bu sablonda oyun tikanirsa dis sut tehditiyle oyunu acabilecek Talisca gibi bir silahimiz da var artik, super. Senol Hoca bu parcalari nasil dogru yerlestirecegini bulacaktir, itimadimiz tam.)

Takimin havasinda genel bir dusus var gibi, milli mac arasi ve katilan transferler iyi gelecektir. Guveniyoruz bu cocuklara!

turkkant dedi ki...

Maçla ilgili geleceğe dair notlarım:

- Bu maç aslında Tolga fena maç çıkarmadı, gollerde net hatası yok. Son dakika belki de 1 puanı kurtardı, ama taraftar Tolga'ya takmış durumda. Buna da neden olan maalesef hoca-yönetim. 33 yaşındaki oyuncuya 3 yıllık kontrat yaptılar. Üstelik Brugge, S. Lizbon ve Akhisar maçları ortadayken. İşin kötüsü artık yapacak bir şey yok. Fabri'nin geçmiş kariyerine bakıyorum, o da net, bu adam Beşiktaş'ın as kalecisi olur diyemiyorsun ki! Kaleci konusunda fırtınalı bir sene bizi bekliyor.

- Necip eleştirileri de haklı, ama hoca naapsın, mevcutta eldeki kadro bu. Gördük Rhodolfo'nun halini, mümkün değil 90 dakika çıkaramazdı. En az 1-2 aya ihtiyacı var.

- Caner-Nasri doğruysa çok alternatifli güzel bir kadro kurduk. Orta saha ve ofansif mevkilerde kalite de alternatif de gayet iyi. Belki "haddinden fazla" iyi, zira Aras-Kerim-Ömer filan ilk 18'e girmekte bayağı zorlanacaklar. Bazı oyuncular Ş. ligi kadrosuna giremeyecekler. Tolgay yedeğe düşünce yine trip atacak mı, son dakika gelen, kamp geçirmeyen bu oyuncu takıma nasıl adapte olacak filan... Hoca oyuncuları yönetmekte zorlanacak orası kesin. Burada takım birlikteliğini sağlamak bence bu senenin kilit sorusu.

- Kadro bazında da şu an kritik üç konu var. Birincisi, net bir stoper bu sefer gelecek mi? (Martins İndi mesela eksik halkayı tamamlar) İkincisi, Abubakaar M. Gomez'den sonra "attan inip eşeğe" mi derdirtecek, "yeni Amokachi" mi olacak. Üçüncüsü Atiba (ve alternatifi) sezonu taşıyabilecekler mi?

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi kimse kusura bakmasin, ama su antrenorlerin icat cikartip sonra hata oldugunu bile bile hatadan donmeme inadi tartisilmaz bir olay.
Gecen sene Bilic doneminde de adamin loser ve korkak oldugunu belirtip, bol bol Veli/Pektemek ve Oguzhan/Cenk tercihlerini elestirmistim.

Genelde karsi cikanlar hep antrenorun antrenmanlari ve oyuncularin durumunu bizden daha iyi bildigini, onlarin bile bile hatali tercih yapmalari icin neden olmadigi soylenmisti. Bilic defolup gidince bu takimin ofansif, cekinmeden top oynadiginda ne hale geldigini, Oguzhan ve Cenk'in takima neler katabilecegini gorduk iste. Oguzhan nisan 2015'te yetersizdi de eylul 2015'te mi super oyuncuya evrildi? Alakasi yok tabii ki.

Simdi S.Gunes/Bilic kiyaslamasi yapmak istemiyorum, genel performans olarak kiyaslanamazlar. Ama Senol Gunes'in de bu Necip ve Tolga inadi ayni sekilde arkadas. Yani gercekten hicbir aciklamasi yok.
Hadi Boyko adapte olamadi, kaleciligini begenmiyorsun falan, onu geciyorum. Fabri'yi sen kendin aldirdin. Adam cogu muhabire gore kampin en iyilerinden biriydi. Hadi muhabirleri gectim, biz kendi oynadigi hazirlik macinda ayagi duzgun, cevik ve guvenilir bir kaleci imaji verdigini gorduk. Hala sen su rezil Super Kupa ve Alanya performansindan sonra Tolga'yi oynatirsan ben bunda futbol disi bir sebep ararim. Firat Gunayer mactan sonra Tolga'ya taraftarin tepkisinin oldugunu ve kendisinin kulubeye gecip gecmeyecegini soruyor. Adam cevap verecegine bu senin kendi uydurman, cirkin bir soru diyor. Ulan bu bile adamin bu olaya hic mantiksal bakmadigini gosteriyor. Artik hemsehrisi diye mi koruyor, yoksa inat yapip hakli mi cikmak istiyor bilmiyorum, ama bu tercih bize zarar veriyor. Ben sahsen kadroda Tolga'yi gorunce mac zevkim kaciyor, adam tum enerjimi emiyor. Sadece bende degil, cogu taraftarda boyle. Takim arkadaslarinin da bu adama guvendigine zerre inanmiyorum. Bu raddeye geldiyse adam oynamamali abi, otesi yok. Kaleci kaliteleri harbiden yerlerde surunuyor. Altipasa dusen toplara bilerek cikmayip defansi sikintiya sokuyor. Geri paslarda vurdugu sutlar orta sahayi gecemiyor ve ya rakibe ya taca gidiyor. Hala cikmasi gereken pozisyonlarda hata yapiyor. Adamin timingi resmen gol yemek uzerine arkadas. Erken ciksa dun uzaklasir, gec ciksa aciyip kapatacak, ama adam ozellikle adamin en kolay gol atacagi sekilde cikabiliyor nasil yapiyorsa. Rhodolfo cizgide olmasa 1 puan da gitmisti. Biliyoruz ki bu adamin Karabuk macinda ilk 11 cikma ihtimali 90%. O macta tepki gostermezsek Benfica macinda cikma ihtimali 90%. Bu adamin CL'de sahaya ciktigini hayal edemiyorum abi. Adamin o macta cikmasini taraftar engellemeli. Cunku ya sakatlanacak ya taraftar cikartacak takimda, baska opsiyon yok cunku. Club Brugge ve Sporting macindan sonra da taraftar isliklayip sahaya cikmasini engellemeli demistim, insanlar burada karsi cikmisti. Sonra bugunlere kadar geldik iste. Kufur etmeden, isliklayarak, protesto ederek adamin sahaya cikmasini engellemeliyiz. Anca bu sekilde Senol Gunes insafa gelip yedege cekecek. O yapmasa bile belki Tolga klasik sakatlanma numarasini yapip oyundan cikar, ona da raziyim. Ama bu adam dussun yakamizdan be abi, illallah dedirtti artik.

BJK4EVER dedi ki...

Necip-Tosic tercihlerini de anlamiyorum. Aciklamalarindan sonra elestirmistim Senol Gunes'i once kendin dogru tercihleri yapip maksimum verim alacaksin diye. Kaleci tercihlerini gectim, hala stoperde Necip oynuyor. Necip stoper Tosic solbek olunca hem defansin ortasi hem solu bozuluyor. Tosic stoperde tas gibi, solbekte agir kaliyor. Necip o kadar savruk ve oyun zekasi anlaminda gerizekali ki, stoperde bomba gidi dolasiyor. Rhodolfo ve G.Gonul nasil oynamaz anlamiyorum. Hazir degil deniyor, ama ikisi de gecen hafta kulubedeydi, Rhodolfo cikti yarim saat takir takir oynadi. Nasil hazir olmaz anlamiyorum. Gokhan sagda Beck solda (Hoffenheim'da da oynadi) Tosic gobekte oynasa bile olacak, tercih etmiyor adam. Yeni stoper geldikten sonra bile bu adam hazir degil begenmedim diyip Necip'i stoper oynatmayacaginin garantisi var mi? Gecen sene de 2. yarida elimizde stoper varken 2-3 mac arka arkaya Necip'i stoper oynatti. Sonra berbat oynayinca zorla kenara cekti ve Tosic-Marcelo'ya gecince defans tas gibi oldu son maclarda, ama simdi Necip aski depresti yine. Necip kotu oyuncu degil, altyapidan yetisme oldugu icin takimda kalmali da. Ama adamin rolu gecen senenin ilk yarisindaki rol iste; takimin yedek on liberosu, bitirmemiz gereken maclarda sonradan oyuna girer. Stoperde 5. alternatif, beklerde 3. alternatif olur.

Dunku giden 2 puan umrumda degil. Full kadro bile deplasmanda Konyaspor'la berabere kalmak ayip degil. Oynanan oyun da bence kotu degildi. Ileri uctaki kalite transferlerle birlikte artinca daha kolay pozisyonlara girip bitirecegiz, Quaresma daha form durumunu yukseltecek. Ama su Necip ve Tolga meselesi harbiden ilerisi icin umutlarimizi kiriyor, bas agritiyor. Bu inattan vazgecmedigimiz surece ligde rahat bir konuma gelemeyiz, CL'de basari hayal olur.

sports guy dedi ki...

Abi bu "yeni amokachi" lafini bir cok yerde goruyorum. Sanirim bu kadar kotu performans sergilemis adami gecmise yonelik yuceltmek biz besiktaslilarin nostaljik romantizminde var.

Amokachi kim abi? Ismi sekil, futbolu les bi adam. Iki uc onemli macta sekil gol atti diye bas taci yapilmis bi herif. 103 tane 11 ciktigi macta toplam 26 gol atan golcu mu olur ya?

Olmasin aboubakar amokachi falan. Baska biri olsun mumkunse.

kokocambo dedi ki...

Sports guy ve bjk4ever'a katılmakla beraber, turkkant'a katılmıyorum.

Hoca, stoperde sayısal eksiğimiz var dedi ama 3 stoper yolladı? Hadi milo aynı tip diğerleriyle diyelim, ayağı duzgun franco ve dengesiz de olsa çabuk ve agresif denebilecek alexis?

Tolga'daki takıntı değil, sıfır guven. Sebebi de kendisi. Somut ornekler: akhisar brugge lisbon. Avrupadan elediği gibi, şampiyonluğu da verecekti. Normal yetersizliklerinin yanında, akşam bir pozisyon vardı, korner oldu ve topu hemen degajladı ama oyle bir yere attı ki, çok uygun durumda (sanırım olcaydı) osaha boşken gitti iki rakibin kucağına verdi topu, 2ye2 yakalayıp bariz şans vardı. Ve top gelneyen oyuncu da sinirlendi el kol yaptı zaten. Aynı veya benzer pozisyonda fabrinin bizim oyuncuya tak diye vereceği izlenimini edindik mi? Evet. Oyuncunun geçmişi değil, bugun ve geleceği onemli. Geçmişi şaaşalı olup, burada gobek yapan çok oyuncu eskittik yeterince.

Necip in yıllardır bizim çocuk kontenjanından oynaması akıl dışı. Sanırım bu durum, altyapıdan oyuncu taşıyamamızdan kaynaklı. 18 yaşında ilk maça çıktığından beri, fizik dışında hiçbir gelişimi yok. Oyun zekası, alan sadakati, mental olgunluk ve dahası yetenek. Yazıyla sıfır. Bana kalırsa, necip + veli karşılığında osmanlıdan musa çağıranı almak, muazzam karlı iş olur.

Gelelim amokaçi şeysine. Ebubekirle amokaçi farklı tipte oyuncular. Vucudu heybetli ve diri ama ayaklarına da çok hakim, gezgin ve pas oyununda başarılı. Amoakaçi ohen falan bunlar ancak djehoua tiplemesi oyuncular.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş tolga'ya rekabet olsun diye yabancı kaleci alacak takım mı? parasızlıktan takım kiralık-tutunamamış- rehabilitasyona ihtiyacı olan oyuncu revirine döndü, niye yabancı yedek kaleciye o kadar para verilsin, biri şu hocayı cidden bilgilendirsin, taraftar tolga hususundaki kararını "adaletsizlik" olarak görüyor, ve artık iş infiale gidecek bizden söylemesi, bu fabri'ye ne zaman şans verecek, ilk ziraat kupası maçında mı, önüne de yedek/oynamayan oyuncuları dizecek, gol yerse hoca haklı olacak, tolga'ya devam, neden takım içerisinde kimsenin kredisi tolga kadar değil ?

eğer fabri yeterli değilse, tolga da yeterli değil, o zaman takıma tekrar birinci kaleci lazım, bu kadar basit, ya tolga'yı muslera seviyesine getir, ya fabri'yi oynat, ya da yeni kaleci al, bu kadar basit, sıkmaya başladı, acıyorum fabri'ye , ligin başında şans vermezsen sonunda hiç vermeyecen, eee, ne zaman oynayacak, bu adamın fabriyi oynatmaya falan niyeti yok, eğer öyle olsaydı alanya maçından iyi fırsat mı olur, kendi evin, kendi seyircin, rakip zayıf...

aynı şekilde, hocanın yeni transferleri de hemen takıma sokacağını zannetmiyorum, alınırsa sosa'nın yerine gelecek adam hariç, mesela aboubakar direk oynayacak mı, sanmam, yani onu hemen cenk'i kesip oynatmaz, peki talisca nerede oynayacak , kimi kesecek, eğer bunları hazırlamazsa cl de ne olacak, nasıl hazırlayacak, g gönül bi 45 dk oynayamaz mı, kampa katıldı bu adam, anlamadım gitti

dominic molise dedi ki...

ebubekir gelmis beyler.

az once gollerini izledim biraz, cogunun asistini q7 yapmis resmen.
bence q7 kefil oldu bu adama.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Dostum Amokachi bir golcü efsanesi değil. Ancak topu aldığında tüm rakip savunmayla tek basina mucadele edip topu koruyor takimin rakip sahaya gecmesini sağlıyordu. Efsane kadromuz yaslanip dagildiktan sonraki gucsuzluk donemimizde bizi yeniden güçlü yapmisti. Rasim Kara ile sampiyon da olduk. Kupayi Ahmet Cakar pici GSye verdirdi o kadar...

turkkant dedi ki...

Fabri oynasın diyenlere şu yazıyı öneririm: http://www.medyabesiktas.tv/fabriciovetransferparametreleri/

Oyuncu iyi kötü bilmiyorum, ama cv.si güven vermiyor. İkincisi, kalecinin ayağının iyi olması ekstradır; bir oyun kurucu guard'ın çok iyi rebound alması gibi bir şeydir. Ondan önce kaleci yetenekleri gelir. Geçenlerde Ömer Çatkıç'ın ayak hareketlerinde sıkıntı var, Boyko'nun gerisinde kaleci diye bir yorumunu okumuştum. İnşallah iyi çıkar, Tolga'dan fazlasını yapar, ama benim çok umudum yok.

kokocambo dedi ki...

Hocam, omer çatkıç'ın kaleciliği neydi ki,yorumunu sahih kabul edelim. Oly maçında karşı karşıya çıkardığı pozisyonda gayet seri ve kaleciyim ben goruntusu verdi. Daha onceki ve eldeki kalecilerden daha fazla mutlu oldum.

Fabrinin çapraz olayında, ameliyat hatası vardı sanırım ikinci sefer için, neyse ne. Transferini savunmuyorum zaten. Ama gerçekçi olup eldeki malzemeyi değerlendirdiğimizde fabri'nin tarz olarak bize daha uygun olduğu aşikar. Mevzu da bu zaten.

Kariyere laf edilmesinin manasını şoyle ornekleyeyim. Betisin kalecisi adan, yıllarca yetiştiği madrid'de casillas'ın yedeğiydi alt lig kaleciliği vs. Adam 30una geldi şimdi betiste muazzam iş çıkarıyor, kotu kaleci mi? Keza, boyko. Adamı antin kuntin bir iki maçta oynatıp kdışı bıraktı hoca. Hocanın kendisi kaleci ve bu kadar kolay mı yani mevzu? O zaman da dedim, hem etik hem de teknik olarak büyük ayıp etti hoca. Şu anda da, özelde bu konuda devam ediyor. Herkes, tribünde ilk maçta tolgayı yemeyi düşünüyor. Tum unsurlarla düşününce, bu işte herkes adına zarar var. Hoca, kulüp, oyuncu.

kokocambo dedi ki...

Kalecilik açısından bakınca, boyko'nun çizgi kalecisi olduğu belli. Bize sadece ayağı değil, once eliyle oyun kuracak ama elini kullanamadığı durumda, ayağıyla da topu olumlu kullanacak, sadece araya atılan kontra pozisyonlar verdiğimiz için de, oyun goruşu zihni açık bununla beraber kaleden derhal çıkabilecek ve bundan çekinmeyen kısaca libero kaleci gerek. Tolga'da bu meziyetlerin hiçbiri yok.

Hoca, şu anda ne duşunuyor bilmiyorum ama tercih bakımından oyunumuzla uyuşmayan bir kaleci tercihiyle karşı karşıyayız. Pep city'e geldi ve takımın kaptanı, ing milli takımının birinci kalecisi ve yıllardır cityli hartı, adem dursunmuş gibi kapının onune koydu ve duşunduğu oyun için gerekli kaleciyi aldı. Anlatmaya çalıştığım bu.

kokocambo dedi ki...

Bir de, işin trajikomik tarafı mi dersiniz bilmiyorum, bu kadar çuruğe çıkarılan adam, kaleci olmasına rağmen necipten veliden ayaklarını daha iyi kullanıyor :)

alper dedi ki...

@beagle

Ahmet Çakar mı yoksa van maçında metin tokat mı verdirmişti kupayı gs ye..Bence metin tokat. Ve evet amokachi golcü efsanesi değildi.Koşarken penisi bir dizinden bir dizine çarpan koca taşaklı bir beygirdi.At topu ona takımı ileri taşısındı.Yoksa valencia maçında kaçırdığı gol golcü olmadığının kanıtıydı.

hastati dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=uahhUrmVgwQ
keyfim yerine geldi yemin ediyorum. 2 defa izledim. bu videoyu hergun 2 defa izlersek gomez'i 3-4 ayda yavas yavas unuturuz.
azicik ozler gibi de oldum

Huzeyfe dedi ki...

Amokachi'yle Ohen ayni diyen adam var. Ustune de Aboubakar yorumu yapmis, benim anladigim hicbirini izlememis.

Buralar mac sonu hep sis, duman vallahi..

BJK4EVER dedi ki...

@ turkkant

Hadi ayagini gectim; kaleci ozelliklerinin tolgadan kotu olma ihtimali var mi sence?
Normal canli adami gectim, kutuk koysak kaleye ayni performansi gosterir.
Soyle boyu kale diregine yakin, genisligi 50 cm, mekanizmayla random saga sola yatan bir kutuk dusun. Birebir karsilastirma:

- Uzerine gelen toplari saga sola celme (tutma degil bak): check
- Yan toplarda cikmayip odun gibi kalede beklemek: check
- Karsi karsiya/ savunma arkasina sarkilan pozisyonlarda yuksek oranda gol yeme: check
- Kalede durusuyla guven vermeme: check. Hatta kutuk biraz heybetli olursa bu konuda tolgadan ustun olabilir.
- Topu oyuna sokma: tolga ustun ama kutuge random topu firlatan bir mancinik sistemi konulursa bu konuda tolga kadar basarili olabilir ve ona yakin bir isabet orani yakalar.

turkkant dedi ki...

Burada Tolga'yı savunacak hale geleceğimi ummazdım :)

Valla Fabri'yi bilmem de Boyko işi neden olmuyor onu çözemedim, adam Avrupa Ligi'nde yılın 11'ine girmiş, Avrupa Finali oynamış, Ukrayna milli takım oyuncusu... Hoca bir güven verse Boyko'nun esas kaleyi alması lazım bence...

beagle dedi ki...

Valla Gs derbisinde son adam Amokachiyi bicti, bizimkine kirmizi verdi diye hatirliorum. Yetmedi fetocu Şaban kendini atinca son dakikalarda penalti uydurup sampiyonlugu bizden alip verdi. Sergenin frikige smac da tabi türk hakemlik yuzkaralarinda onemli yer tutar.

Zaitsev dedi ki...

Tolga / Tosiç / Necip derken kafalar karışmış biraz.

@kokocambo

Amokachi iyi top süren, inanılmaz kuvvetli ve dengeli bir oyuncuydu. Hafif kazmaydı o kadar. Ayrıca Amokachi'nin katkısı attığı gollerle değil takıma verdiği katkıyla, ruh ile ölçülür. Tek başına aldığı Fener maçları bile yeter. Hangi futbolcu totalde 18 saatlik uçak yolculuğu yapıp istanbula geldikten 1 saat sonra maça çıkar ve o maçı kazandırır. Dünya Kupasında sakatlandıktan sonra iflah olmadı futbol hayatı bitti.

Ohen ise tamamen farklı bir oyuncuydu. Amokachi'ye nazaran epey ağırdı.. Mevki olarakta farklıydılar zaten. Ebubekir'in biraz yavaşı diyebilirsin hatta. Bu arada Real Madrid Castilla'da oynamıştır. Real Madrid radarına girmiş ama kendini yukarı atamamıştır.

Necip+Veli verip Musa Çağıran'ı veya Anadoludan takasla oyuncu alma işi olmaz. Bonservis harici verdiğin oyuncuların ücretini de ödemeye devam edersin. Necip+Veli yaklaşık 2.3-2.4 milyon avro alıyordur toplamda. Musa da 500-600 bin TL alıyorsa iyidir. Hangi kulüp böyle bir saflık yapar? Musa da İstanbula gelince 1.5 milyon avro ister :)

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Beşiktaş Rasim Kara ile şampiyon olamadı. O sene ve peşi sıra toplam 4 sene Galatasaray şampiyon oldu.

@ Kuzeyfo

Tamamen katılıyorum :)

Stoper mevzusu kazılmış. Miloseviç, Rhodolfo ve Marcelo ile aynı tarz oyuncu olduğu için kiralandı. Pedro'nun ayağı düzgündü ama fizik yok, hava topu yok ve hız yok.. Alexis'i herkes çarmıha gerdi zaten. şimdi bu adamlar niye yollandı denilmesin hiç.

Gökhan'ın sakatlık çıkış durumunun Rhodolfo ile benzer olduğunu düşünüyorum. 90 dakika çıkarabilecek olsa Şenol hocanın onu oynatacağına inanıyorum. Orta yapamıyoruz orta :( O yüzden Beck sol bek fantezimizden vazgeçelim :)

Cenk bu kafayla oynarsa Ebubekir çok kulübede oturmaz alır formayı hemen.

Boyko ayak bakımından Tolga'dan iyi. Vurdu mu top gidiyor rakip sahaya ama neresine:) Kalecilik özellikleri olarak aynı skalada kalecilerimiz var. Kimin ayağı iyiyse o oynasın. Marcelo/Adriano/potansiyel transfer hepsi İspanyolca konuşuyor. Fabri geçecek kaleye ama ne zaman.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev "bu adamlar niye yollandı" derim ben abi, zaten diyip duruyorum:)

5 stoper'in 5'i de şl standartında olamaz. Böyle zengin bir takım değiliz. Buna rağmen bu 3 oyuncuya (Pedro milo alexis) toplam 6m€ bonservis gömdük. Pedro ile uzun süreli bir sözleşme imzaladık. Pedro ve Milosevic kendi milli takımlarında oynuyorlardı. Bu oyuncuların 3'ünün birden gidip Necip stoper olarak sahaya çıkarsa kim göndermişse bu oyuncuları hata ondadır. Rhodolfo ve Marcelo şu anki as stoperlerimiz. Bir de yeni alınacak stoper etti 3. Koca sezonun stoper rotasyonu bu 3 + Necip olacağına Alexis ya da Milosevic takımda tutulabilirdi. Aynı şeyi Ömer olmasaydı Pektemek'in gidişi için de söylerdim.

Şahsi fikrim, tüm takımın kötü oynadığı fb ve akhisar maçlarında faturanın alexis'e kesildiği yönünde. Adama daha Beşiktaş oyuncusu olduğu hissettirilmeden biletini kestik. Boyko'yu zerre kadar beğenmem ama sanırım aynı şeyi onun için de yapacağız.

Eldeki kalecilerin dezavantajlarını sıralayınca Fabri Tolga Boyko sıralaması oluşuyor benim zihnimde. Hakkaniyetli olan Fabriyi kaleye, Tolgayı Kulübeye, Boyko'yu Malaga'ya (satılık), Kaptanlık bandını da Ozzie'ye göndermek.

Maçla ilgili de şunu anlamıyorum: Biz Konya gibi güçlü denebilecek bir takımla oynarken ve maç 2-2 iken, rakip sahadayken niye kazanmaya mecbur hissediyoruz ki kendimizi? Adamlar 8 kişi defans yapıyorlar bizimkiler de ısrarla ayağa oynamaya çalışıyor. Bırakın da onlar oynasınlar gitmeyin siz de kaleye. Rakip sahada 10 kişi oynarken ve berabereyken son dakikada az daha kontradan gol yiyorduk. Biz mi kurtaracağız bu amk futbolunun namusunu?

beagle dedi ki...

Zaitsev
Sen yazidaki nüansi kacirmissin. Sampiyonluk kupasini hakemler GSye verdi... Sahanin Sampiyonu bence Rasim Kara ve takimidir.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Ozzie kaptan olmalı. Katılıyorum.

Bence de en azından Alexis tutulmalıydı kadroda. Geçen sene sorunlar yaşadı ama sürekli kapanan bir takımdan hücum oynayan bir takıma geldi. 4.cü stoper olarak kalabilirdi. 2ci sol bek alınmadan Adriano'nun sakatlanması kötü oldu. Alexis'te bu sene oynayamayacağını düşündüğü için gitmek istedi zannımca.

Ben devşirme oyunculara karşıyım. Sol bekin yoksa al A2den orijinal bir sol bek oynat. Tosiç'ten daha az hata yapacaktır kesinlikle. Şenol hoca da bu kadar cesur değilse kim bilmiyorum.

Pedro yanında Ersan varken iyiydi ama Ersanda "ben zamanında feda dedim bırakın para kazanayım" diyerek Çin'e gidince hep aynı tarz adamlar kaldı kadroda ve tutmadı bu formasyonda. Benim Milo'dan umudum var. Pişmesi için kiralanması iyi oldu. İlk maçta 90 dakika oynamış bu hafta.

Oyun tarzı olarak yorumuna katılmakla beraber hücum yapacak kombinasyonları hocanın bu sene oluşturamadığını düşünüyorum. Konya bariz kapanacak.. o zaman Olcay ile çıkmaya gerek yok sahaya. Kerim'e Olcay'a gösterilen sabır gösterilmeli artık.

Basar dedi ki...

Hocanın tüm kariyerinde değişmeyen iki özelliği var. Ne olursa olsun Hücum futbolu oynatıyor. Adam takıntısı var (Imansız diye diye yediler çocuğu yerine fetocu oynadı, muhtemel bir dünya kupası finalinden olduk)

QuaresmA dedi ki...

Nasri'yi boş verin de esas Joe Hart'ı kiralayalım. Yedeğe düştü Guardiola ile.

beagle dedi ki...

Bugünkü haberler iyice kafa karistirdi.
Etoo, Abubakar, Caner, Nasri, Stoper

Etoo olmaz desek bile ligin 5 veya 6.haftasi

Fabri
GG, Marcelo, Transfer, Caner
Atiba,Oguzhan
Nasri,Talisca,Olcay
Abubakar

Kadrosu olasi. Marcelo ile sadece 4 eski oyuncu bu kan naklini kaldiramayabilir.
Yani bir sure daha Tolga Zengin, Quaresma hatta Beck oynayacak.

Ayrica Kerim,Quaresma,Aras,Nasri,Olcay kanat forvet grubu bana hic heyecan vermiyor. Talisca iyi SS cikmazsa sistem patlar.

Basar dedi ki...

Son yorumumdan sonra aklıma geldi... 96-97 sezonunda Kuşadası'nda forvet ikilisi Feyyaz Uçar-İlhan Mansız! Şöyle iki forvetimiz olsa ne lig kalır ne Avrupa yemin ederim!

Not: Bu ikisinden biri takım forvetlerine özel antrenörlük yapsın.

alper dedi ki...

Orospu çocuğu guardiola.

beagle dedi ki...

Beter ol beter, sevgili Fener...

Nasri işi havamizi azaltsa bile takim Quaresma Abu Talisca ve Nasriyi tasiyamaz. Gelmezse adam gibi 4-2-3-1 oynariz.

sports guy dedi ki...

Bu senenin gs'si de fener olacak sanirim bu gidisle :) deplasmanlari da ilk yari acaip kazik, ikinci yari baslamadan havlu atabilirler.

Gs de bu halde olmaliydi aslinda ama onlar iki haftadir yirtiyor masallah bi 93 golu bi direkten donen rodallega topuyla. Garip oyun su futbol. Biz de bi rhodolfo depariyla 1 puan kurtardik gerci :)

Oyun kurgusu anlaminda 3 takim arasindan en olgunu sanirim akhisar macinin ilk yarisinin sonunda oynadigi futbolla gs idi. O macin 20-45i arasi bizim gecen seneki futbolu hatirlatti.

Bizim kadro netlesmeden bu ligin gelecegi hakkinda yorum yapilmaz. 3 takimli lig yarisi olmayacagi da belli, bizim o iki takimdan biri olacagimiz da belli. Takim netlessin, gelecekle ilgili tahminleri oyle yapariz.


Kismet. Eglenceli bi sezon olacak ama bence iyisiyle kotusuyle.

turgay dedi ki...

ben stoper transferinin halen bitmemesine anlam veremiyorum. bütün iş nasri transferine kalmış gibi lanse ediliyor. halbuki o bölgede büyük sıkıntı çekiyoruz. şenol hocanın takıntılı hali, yönetimin geç kalması yüzünden stoper tarafında necip oynatılarak takımın bütün dengesi bozduruluyor. bunun da şenol hoca tarafından kasten yapıldığını düşünüyorum. çünkü şenol hocanın beck'in sol bek de oynamayabiliyor oluşunu umursadığını zannetmiyorum. umursasa tosic'i en iyi olduğu yer olan stoperde değerlendirir. gökhan gönül'ün çok sakat sakat fenerde oynadığını biliyoruz. şimdi forma verseniz yine bizde de oynar. ama şenol hoca takıntılı bir adam olduğundan böyle şeyleri düşünmek yerine necip gibi bir sakarı inatla stoper oynatıyor. tolga ve necip'le oynadığımız maçlarda gol yememe gibi bir seçenek yok maalesef. ama biz bu oyuncuları inatla oynatıyoruz.

sports guy dedi ki...

Caner transferi stoper konusunda kritik. Cl icin ust seviye stoper ihtiyacimiz oldugu acik, ama caner gelirse tosic stoper yedegine kayar ve ligde marcelo-rhodolfo-tosic rotasyonuyla is goturulur.

2 gun kaldi..

yilmaz dedi ki...

stoper almıcaz galiba ama niye böyle oldu anlamadım.

turgay dedi ki...

abi bu ebubekir porto'da ne alıyordu da biz buna 3.3 veriyoruz. acayip fazla geldi bu rakam bana. umarım bu paranın hakkını verir tüm yıl.

beagle dedi ki...

Yuh diyorum 3.3M arti macbasi 8 9 bin alacak (2.1 puan ort.).
Etoo yu niye almadik ki? Kiralik adama senelik 6M Euro gommusuz. Adamın bir kariyeri de yok.
Bu seneki olaylarin biraz arttirdigini kabul edelim ama bu hazırlıksızlik, hesapsizlik, is bitiren adamlari cekemeyip kendi s..tigini sivamaktir

yilmaz dedi ki...

Aboubacar'ın maliyetini aşırı fazla bulduğumu belirteyim. Niye böyle birşey yaptıklarını anlamış değilim. Yani Nasri ile de ilgileniyoruz madem, Forvetimiz pekala Cenk ve Ömer olacak diyebilirdik talisca nasri ve ozzie'li bir ortasaha ile. Cenk'in muadili Eren de GS'nin forveti. Niye bu kadar abartıyoruz anlamıyorum. Üstelik adam bizim de değil. Gelecek sezon gidecek takımına.

Bu saatten sonra umarım Nasri'yi filan almazlar. Takımın altı şişhane üstü tophane oldu. Ne gerek var abi bu kadar maliyete? Taraftardaki transfer fetişizmi yönetime bulaştı. Bu yolun sonu yol değil.

ideal 11 dedi ki...

fiyat yüksek görülebilir ama aldığın oyuncu emekli yaşı gelmiş oyuncu değil.yukarı sıçrama potansiyeli olan aktif bir oyuncu alıyorsun aga.sıkıntı şurada.16 gol 8 asist yaptığı sezon alınalıydı lorient den.onu hemen porto aldı.

gomez beşiktaştan kemiksiz 5,5 milyon avro aldı .bonservisi yoktu ve düşüşte yaşı geçen bir oyuncu idi.ebubekir ise son sezon porto da 13 gol ligde cl de de 3 gol atmış.aktif bir oyuncu.toplam maliyeti yüksek tabi.kiralama bedeli+maaş 6 milyon avroya patladı.

genç oyuncular için kiralamanın risk i var satan için.yani porto için.o risk için bu bedeli talep ediyorlar.çünkü sen oyuncuyu kiralayıp 1 yıl oynatmayıp oyuncunun piyasasını çok aşağılara düşürebilirsin.bu riskin bedeli oluyor haliyle.ama +30 yaş için bu geçerli değil genelde.kiralama bedelinden çok maaştan kurtulma önceliklidir.

ideal 11 dedi ki...

kendini fransada ve porto da ispatlamış vede genç oyuncu getirmek oldukça zor oluyor süper lige.genelde 2 tip yabancı geliyor ülkeye.ya vasat yabancılar.yada yaşı geçmiş düşüşte olan kaliteli yabancılar.hem genç hemde kaliteli oyuncu getirmek oldukça zor oluyor.ve bunun maliyetide oluyor haliylen.

lestır ahmet musa ya 20 milyon bonservis ödedi.arsenal perez e 20 milyon ödedi.totnım jannsen e 22 milyon ödedi.bunlar ebubekir transferi mantığında olan transferler.yani güncel ve kaliteli oyuncu maliyetleri.

yaşı geçmiş oyuncu almak büyük risk bence.çünkü oyuncunun hedefleri bitiyor.

ebubekirin cl de atacağı goller ile maliyetini çıkarması işten bile değil

planck dedi ki...

ebubekire 3.3 verirsen nasriye 7 vermen gerekir yahu. takımda q7 var adriano var, ulan ozzy nin 3 katı maaş alacak adam nerdeyseo ne be. nerde kaldı takım içi dengeler? bu adamın kendini kanıtlaması lazım herkese, gomez geldiğinde öyle değildi. bilemiyorum altan bilemiyorum. ebubekire vereceğin maaşı sakhoya versen çok daha dengeli takım olurduk.

Emrah dedi ki...

Yuh ki ne yuh!!! Porto'nun 2 sene önce 3 milyona satın aldığı, daha olmamış, Cenk Tosun kadar istatistiği olmayan adamı bir yıl kiralamak için 5.8 milyon vermek nedir Allah aşkına? Al Eto'yu arkadaş 2-3 milyona. 300 ondan 500 bundan tasarruf ettim diye övünen adamın yaptığına bak! Sanki dünya çapında leblebi gibi gol atan Süperstar getirdik. Çok sinirlendim. Portekiz kulübünden adam mı alınır? Adamı öperler böyle.

ideal 11 dedi ki...

hocam porto 2 yıl önce transfer ettiğinde transfermarkt değeri 5,5 milyon avro idi.3 milyona transfer etti.şimdi transfermarkt değeri 10,5 milyon avro.yani sen aslında 3 milyona alınmış oyuncuya 2,5 milyon vermiyorsun kiralama bedeli olarak.o dönemde değil artık ebubekir.

töreyi 2013 te kiraladığında market değeri 3.8 milyon avro idi.350 bin euro kiralama ödedin.

1 yıl sonra satın aldın.4,5 milyon avroya.satın aldığındaki market değeri 7 milyon avro idi.

şimdi westham a 3 milyon avroya kiraladın.market değeri 15 milyon avro iken.

özetle sen 10.5 milyon avro market değeri olan oyuncuyu kiralamış durumdasın.3 milyon bonservisle gelen oyuncuyu değil.mantık bu

ideal 11 dedi ki...

transferin olumlu yönleri çok.teknik açıdan çok doğru transfer.maddi olarakta bu seviyede rakkamlar normal.

ebubekir kanat forvet de oynayabilir.bakambu tarzında kanatta oynayabilir.cenk tosunda oynamaya devam eder bu şekilde.cenki de kazanmış olursun.

transferde tek olumsuz taraf satın alma opsiyonunun olmaması.10-15 milyon avro arası opsiyon olsaydı iyiydi.çünkü transfer piyasasında artık 20-30 milyon avro bonservis vermek cerez parası olmuş durumda.haliylen 13 e alıp 25 e satabilirdin.misal.

bekkenbaver dedi ki...

Kimsenin Nasri filan beklediği yoktu. Forvet geldi, şartlar tartışılır, Talisca geldi soru işareti. Düzgün bir stoper gelse Bi de üstüne makul şartlarda Caner geldi desen herkes zaten ok diyecekti. Nasri dendi sosyal medyadan, tamam, yüzde 100 ok, uçak biletleri filan taraftar beklentiye sokuldu. Şimdi bahsettiğim transferleri yapsan bile herkes mutsuz. Bu yönetimin ki bambaşka bir kafa...

Emrah dedi ki...

@ideal11
Fiyattan bağımsız olarak 1 sene oynatıp geri göndereceksen Eto'yu mu Aububakar'ı mı tercih edersin? Ben şahsen Eto'yu tercih ederdim. Yarı fiyatına da biterdi.

yilmaz dedi ki...

şimdi de nasri yattı diye öldük bittik geyikleri yapılıyor. Ben bunu çözemiyorum bir türlü. Yönetim de bu taraftara şirin gözükmek için transferin bitimine 2 gün kala abuk subuk paralar saçıyor. Ben "abubakar bu para etmez" demem hiçbir zaman. Fakat içinde bulunduğumuz durumda Messi bile gelse o para çok. 3.3 oyuncuya veriyosun, satın alsan bu maaşı vermeni anlarım. efenim 24 yaşında potansiyelli filan filan. Adam en fazla 1 sene oynayacak. ŞL'de atacağı gollerle o parayı çıkarır argümanı da yanlış. Bunun gerçek olması için Cenk'in hiç atamayacağı goller atması lazım ŞL'de. E Cenk de kütük değil ya, milli takımın forveti. Ne yapacak bu adam farklı olarak?

Gomez gitti bir forvet
günay gitti utku
Sosa gitti talisca
İsmail gitti adriano + gg
Töre gitti Aras + oğuzhan aydoğan
Alexis gitti ?

Formül bu kadar basit. Bir forvet lazım illa ki de gomez'in geçen yıl aldığı parayı niye gömüyoruz gelen adama? Top liglerden orta karar bir forvet yok mu arkadaş max 2m€'ya alınacak? Daha bi de Aboubacar varken Eto'o konuşuluyor ki iyice çıldırmışlık.

Zaten nasri nereden çıktı onu da anlamadım. Gerçekten bizim kulüp bu kadar ilerledi mi transfer konusunda, yoksa talisca ile ikisinden biri arasında talisca'yı seçti de medya mı bu kadar uzattı konuyu bilmiyorum.



yilmaz dedi ki...

bu arada o sevilla'nın da amk. İkidir alacağımız adamları alıyolar. :)

Armagan dedi ki...

Gündem ne bu nasıl oynayacağı bilinmeyen Aboubakar, ne de gelip gelmeyeceği son güne kadar anlaşılmayacak olan Nasri olmalı. Bu kadar parayla doğru düzgün stoper alınmazsa sezon çöpe atılmış olur, bu iş sağ bek almamaya benzemez. Hocanın Necip ısrarının yönetime mesaj olduğu düşüncesine katılıyorum. Yönetimin üstünü çizdiği adamlardan sonra ak koyun kara koyun belli olacak yaklaşık 2 gün içinde, umarım şaşırttırlar da iyi atlatılır şu dönem.

sadrazam dedi ki...

Șu anki șartlar yatırım yapmayı değil, idare etmeyi gerektiren șartlar.
Ne vereceğini tam olarak bilemediğimiz oyuncuya bir sezon için neden 6 M gömüyoruz anlamıyorum.
Oysaki yarı fiyatına min.20 gol+10 asist tapusuyla eto alınabilir, 1 sezon idare edilebilirdi. Sezon sonu da "Eto çin yolcusu" haberleri olurduk.

hastati dedi ki...

bu kadar kotu transfer olmaz diyemicem "eneramo" vardi, bu transfer seneye %100 baglayamiyacagimiz oyuncu olmasi acisindan kotu.hemde cok kotu.
10 milyon satin alma opsiyonu olsa, seneye lak diye 10 milyon verebilecekmiydik?
10 milyonu verdik diyelim, oyuncu 3.3 milyona 5 yillik sozlesme yapacakmiydi? imza parasi + sozlesme felan diyipte wolsfburga gidemezmiydi?
10 milyon satin alma opsiyonu olmadan aldik, oynadikca 15-20-30 milyona cikmayacakmi degeri?

beagle dedi ki...

Tolgay, Aras, Oguzhan Aydogan ve Eslem elimizde kullanilamaz halde yatarken, başkan Nasrinin kapisinda yatarken 33 yaşındaki Gokhan Inlere yillik birkac milyon Euro gömmek kimin fikri? İnler de gelip elde patlarsa Fikonun borca katkisi tezleri reel örneklerle kafasini alir

dominic molise dedi ki...

nasri, etoo, caner, glik mi yoksa hart mi deseniz hart derim. joeee harrrrt ulan

turkkant dedi ki...

Nasri'nin olmaması bence şöyle bir sıkıntı doğurabilir. 30-32 yaşında santrafor-forvetimiz vardı geçen sene, bu sene o ikisini 24-22 yaşında iki oyuncuyla takas ettik. Sezonun sonuna girilirken bu iki oyuncunun deneyimi, liderliği, kritik anlarda sorumluluk almaları vb. M. Gomez-Sosa'nın muhtemelen yanına yaklaşamayacak. Nasri bu açığı kapatacaktı. Şimdi Oğuzhan'dan ekstra bekleyeceğiz, zira mevcut 11'de artık birinci yıldız o. Bu da kolay kaldırılabilecek bir stres sorumluluk değil.

Transfer dönemi bitsin öyle konuşuruz, ama maalesef geçen seneden daha güçsüzleşerek çıkıyoruz. Şu son dakika meselesini biraz fazla abarttık. Kimi zaman daha ucuz, kimi zaman daha pahalı oluyor -Abubakaar örneğindeki gibi...

turgay dedi ki...

Tecrübe anlamında geçen yılın gerisindeyiz bu çok net oldu. Önemli maçlarda ortaya çıkan winner oyuncularımızı kaybettik yerlerine daha bu konuda tecrübelenmeyen oyuncular getirdik. Nasri evet tecrübe getirecekti fakat maaş dengesi açısından da külfet olacağı da gerçek. İki ucu b.klu değnek. Ayrıca halen adam gibi stoper alamadık asıl sorun da bu bence.

Bunun yanında ebubekir kardeşimize bu parayı gömmek hala bana şaşırtıcı geliyor. Etoo yaşı itibariyle tüm sezonu kaldıramazdı ama hala alınabilirse tecrübe açısından yarar sağlar düşüncesindeyim. Ama tabi maaş yükü de gelecek. Sezon sonunda 10 milyon Euro zararı tutturabilir miyiz bilemiyorum. Beşiktaş transfer politikası gerçekten acayip kafa yapıyor insanda.

Bunların yanında geçen yıl adele sakatlığı olmadan geçen sezonda şimdiden 2tane hatta boyko da sanırım adeleydi 3 tane sakat verdik. Antreman teknikleri mi değişti yoksa başka şeyler mi var bu da sorgulamamız gereken bir durum bence

sports guy dedi ki...

Takim ici yildizliga soyunmasi gereken: oguzhan

Takim ici yildizliga soyunacak olan:
quaresma

Kendime not babinda dursun bakalim bu burada.

yilmaz dedi ki...

benim aboubakar'ın performansı konusunda çok bi kaygım yok. 20 civarında atacağını tahmin ediyorum. Ama sorun şu Cenk de muhtemelen o civarda atacaktı. Şimdiden 3 golü var. Düzenli oynadıkça form da tutacaktı.

Yukarıdaki yorumları yapan arkadaşlardan özür dilerim ama, o liderliktir, karakterdir, karizmadır gibi "soyut" kavramların önemine çok inanmam. Gomez 10 gol atsaydı geçen sene istediği kadar lider olsun bana ne. Messi ronaldo takımlarını sırtlamaya başladıklarında oğuzhandan da gençlerdi.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Takim oyununda, özellikle işler kötü giderken, soyut faktörler somuta dönüşüyor. Santrafor savunmanin arkasinda isteyerek veya farkinda olmadan sakli kalıyor, umudu azaldığı için boşa kacamiyor.Adi Noumaysa en yakindakine kafa gomuyor. Savunma uzun topa, orta saha geri ve yana başlıyor.
Bu negatif çevrimi bazen kaptanlar kırar (Riza Calimbayin topu kalemizden alip santraya getirirkenki bakışları) buna karizma diyebiliriz. Bazen Amokachi veya Gökhan Töre topu alir, rakip sahada tek başına boğuşur, takim kendine gelir. Bazen iyi oynadigin derbide kalecin orta sahaya cikip gol yedirir, taraftar kime kufredecegini secene kadar Gomez Musleraya ceza alani disindan gol atar. Ya da hatirlanirsa Sifo Mehmetin Dortmunda yaptigini yapip sahanin her karisinda 10 numaran rakibe üstün gelir, tekme yer kalkar, utanip Almanlar bizi 5ler halini birakip kosmaya baslarsin...

@Sports Guya katiliyorum. Quarejma yildizligi ile olmaz bu iş. Etoo bu senelik karmasayi azaltmaya faydali olabilir. Basket maçı finisi gibi Kap izlioruz.

hayalet dedi ki...

Caner işi bitmiş. bu iyi haber. İnler geirse mükemmel olur. kaleci işine girmek istemiyorum moralim bozuluyor zira. Gerçekten bu güzel kadroyu bi kaleci hiç edebilir mi? evet eder çünkü tolga var. bilemiyorum altan.

turgay dedi ki...

Veli yine ameliyat olup 6-7 ay olmayacakmış bu yüzden inler transferi rakamlar açıklanmadı ama iyi olacak. Oğuzhan ve talisca 10numarayı kotarır gibi. Arkada da atiba-tolgay-inler-necip olursa Avrupa ve lig için iyi bir rotasyonumuz olur diye düşünüyorum. planlı programlı transfer yapımız olmadığından menajerlik sistemiyle yürüyen politikamızda umarım stoper işi de dönem kapanmadan bitirilir.

yilmaz dedi ki...

başım döndü amk, bi yakınıma ziyarete gittim geldim caner gelmiş atınç gelmiş etoo gelmiş. Noluyo lan?

Bizimkiler defanstan umudu kesmiş anlaşılan forvete yığalım adamları demişler heralde. Daha dün yıllığı 6m€'ya forvet aldık şimdi etoo ne alaka?

Atınç + Caner'in gelişinin anlamı bence şu stoper mtoper almıyoruz. Rhodolfo Marcelo Atınç Tosic (ve bittabi Necip) şeklinde bir stoper rotasyonu olacak. Şahsen çok bi itirazım yok ama madem böyle olacaktı baştan yapaydınız ya?

Atınç ve Caner'in gelmesi ŞL'de +2 kontenjan demek bence iyi hamle. Sendeyiz Övünç :)


sports guy dedi ki...

Basim dondu ya aspor da eto'o yu gecti son dakika olarak simdi.

Adamlara(aspor) gore manoel de alindi,
Bu durumda sirf bugun inler, manoel,eto'o ve atinc alinmis oluyor. Su 4 isimden hangileri patlayacak merak ediyorum.

Gunayer sadece inler ve atinc'i yazmis, nasri sonrasi ufleyerek yogurt yedigi icin bu ikisi kesin digerleri muallakta diyorum ben.

Yarin ola hayrola.

sports guy dedi ki...

Yalniz eto'o geldiyse senol hoca'dan kanat forvet olarak bir mac da olsa tosun'u 11 yazmasini beklerim ben ya. Inonu'deki bi macta olcay-abou-cenk uclusu ilerde olsa teror estirirler gibime geliyor bana. Su uclu onde olsun arkalarinda hem inler hem atiba'ya bile razi olurum arkayi toparlamalari icin :)

Evet kadro sisti, gecen sene sampiyon olurken dar kadronun da cok ekmegini yedik. Hepimiz "ilk 11i belli besiktas istikrari yakaladi" diyorduk, basari anahtari olarak bunu yazdik yorumlarimizda.

Ama sanirim 100. Yildan beri ilk defa boyle alternatifli bir kadromuz oldu. Basari gelir mi gelmez mi onu bilemem, ama taraftar olarak bu isin matematigini kurmaya calismak bile bir keyif bence.

Gecen sene dort yedek vardi, ve bunlarin ikisi kanat oyuncusuydu. Orta sahada tek alternatifle butun sezonu gecti takim bir sekilde. Saglik problemi neyse ki yasamadik.

Bu sene dakka bir gol bir ozzy'nin ayak gitti. Sakatligi ciddi degil deniyor,dogrudur, dogrudur da baska bir adama daha ciddi bir sey olmayacaginin garantisi yok.

Bence senol hocanin en buyuk problemi beklerini mutlu etmek olacak. Gokhan ve caner'in turk olmasi da bu acidan elini kuvvetlendiriyor bence.

Bu arada cl statusu konusundaki son durum da su oldu:

Ulke homegrown:
Tolga
Caner
GG

Kulup homegrown:

Necip
Atinc

Geriye 18 oyuncu kaliyor, onun icin daha cok kafa patlatmak lazim. Alternatif cok cunku.

buzkan dedi ki...

şg: ilk önceliğimiz stoper. takımımızın en değerli oyuncusu töre.
tk: gomez büyük ihtimalle kalacak. sosa'da sorun çözülür. töre gidici, geçen sene pek katkı vermemişti zaten.
şg: şl tecrübesi olan stoper istiyorum.
tk: milosevic, franco, alexis hocanın tercih ettiği stoperler değildi zaten. bizde gönderdik.
şg: kampta oynatacak stoper bulamıyorum.
tk: gökhan ve adriano'yu aldık. mis gibi beklerimiz var.
şg: bek transferi istememiştim. bize acilen hızlı, hamleli bir stoper lazım.
tk: sosa kalmak istemiyordu, sattık. gomez dönmek istemedi.
şg: stoper bölgesinde sayısal olarak da eksiğiz.
tk: talisca ve aboubakar'ı kiraladık.
şg: stoper transferini bir anca yapmamız gerek geç kalıyoruz.
tk: nasri'yi alıp maaşını m.city'e ödetecez.
şg: tosic stoperse sol bek yok, sol bekse stoper yok.
tk: nasri yamuk yaptı.
şg: bana hızlı, hamleli, şl tecrübesi olan bir stoper bulun.
tk: az kalsın oumeru yu alıyorduk.
şg: stoper?
tk: caner de tamam inler de.
şg: stoper yok mu?
tk: oktay üzülmesin eto'o da bitti.
şg: eee stoper
tk: atınç'ı kiraladık hocam. altyapı kontenjanı
şg: hızlı, hamleli, şl tecrübesi olan stoper atınç mı?
tk: hocam bahsettiğin özelliklerde ki stoperler çok para. hem artık yetişmez transfer.
temsili mi? evet öyle.

beagle dedi ki...

Tek Kap Canere geldi. Adam 27 yaşında. Sezonun transferi aslinda. Şükran yenge az hayatini duzenlerse tamamiz. Ah Gomez Ahh. Kalsaydin 30 35 görürdün.

Baskan hirs yapti Ingiltereden boş gelmez dersen Inler de gelir. Atinc CL için şart dersek Manoel gibi spor düşmanı bir transfere de gerek yok. Bu adam gelir de müthiş çıkmazsa Önder Özen gözümde Ömer Çavuşoğlu Kaya Çilingiroglu seviyelerine iner.

Etoo yu lig icin cok istiyorum. Sahada Quaresma Nasri falan yuruyecegine Etoo yürüsün. En azindan gol nerden cikar biliyor.
Hatta cilgin 442 yazarim Etoolu durumda.
Beck,Marcelo,Atinc,Adriano
Gonul,Atiba,Oğuzhan,Caner
Etoo-Abubakar
İç sahada 30 dakika da Quaresma kullanirsin.
KAPlar da gelirse yarin bayagi idman yapariz :)

planck dedi ki...

eto gelirse
sağ taraf gökhan q7 sol taraf caner adriano göbek inler atiba forvet eto ebubekir veya cenk olur iç saha maçlarında. yönetimin nkoluoya 2.2 vermeyip stoper bulamıyoruz demesi de inanılmaz.

WiLdHoney dedi ki...

Vallaha sevinsem mi kızsam mı bilemedim ben artık, bekleyip görmek dışında yapabilecek birşeyimiz yok gibi. Şenol Hoca'ya güveniyorum açıkçası, Ebubekir ve Cenk'in parlayacağı bir düzene geçer umarım.

nuri mu dedi ki...

bu yıl moda oyuncu kiralamak oldu..

nuri mu dedi ki...

tolga
fabri
utku
...........
g.gönül
beck
...
rhodolfo
marcelo
atınç
tosic
...
adriano
Caner
...........
atiba
necip
veli
..
g.inler
tolgay
..
Oğuzhan
talisca
...........
quaresma
aras
o.aydoğan
.
olcay
kerim
...........
Ebubekir
cenk
ömer


önder özen dün NTV de manoel messiası 17 yaşından beri izlediğini, güçlü, hızlı, şenol hocanın istediği tarzda olduğunu hatta ismi geçen diğer iki stoperden daha iyi olduğunu vs vs anlatıp durdu ama aklıma franco gelince özene güvenedim açıkçası...

aslında kanatta oynayacak gole yakın bir adam alsak çok iyi olurdu, Caner veya adrianoyla ileride kanatları takviye edebiliriz ama ne derece iş görür bilinmez..

sports guy dedi ki...

Manoel hem ayi gibi hem de deparli stoper. Gelseydi elbet faydasi olurdu, ama transferin son gununde brezilya'dan adam almak imkansiz gibi bi sey, yatar o transfer.

nuri mu dedi ki...

bu yıl bence yine fb ile çekişiriz gibime geliyor..

gs ileriye eren ve İzlandalı
orta sahaya tolga, de jong, josue yi alıp geçen yıla nazaran bir tık güçlensede
defansa denayerin yerine serdar ve tırt cavanda takviyesiyle hala defansta kötü durumdalar ve musleranın ellerine bakıyorlar

fener ise alves yerine skrtel, ba nın yerine neustadter, oynamayan ggönül yerine de van der wiel transferiyle güçlü oldukları defansta daha da güçlendiler
sol bek hariç ki orada da aslında geçen yıl hasan ali 38 Caner 27 maç yapmış hasan ali ve ismaille yine de idare ederler..

ileride ise kanatta oynayan nani gitti yerine lens, atıf, stoch (musa sow) la takviye ettiler
mevcut forvetlere ek olarak ise emenike ve musa sow la alternatif oluşturdular..

bir de on numaraya transfer yaparlarsa geriye bütün iş advocaata kalıyor...

planck dedi ki...

Stoperden sonra en kritik yer atibanın yeriydi bence, veli tekrar ameliyat olunca inleri almamız çok yerinde oldu. Ki veli en sağlıklı halinde bilr atibanın yerini dolduramazdı. H şeklinde sağlam bir takım olduk yani bekler kanatlar ve ortasaha çok iyi, stoper ve forvet kısmı soru işareti. CL maçlarına kadar rhodolfo hazır olur mu bilemiyorum ama sakatlanmadan önce de on numara değildi zaten. CLde büyük ihtimal stoper ve kaleci zaafiyetinden kaynaklı herşey son maça kalacak, o da kiev deplasmanı..

Zaitsev dedi ki...

@ Nurettin İnce

Geçen sene oynamayan GG, Canerden 3 maç fazla oynamış.

Skrtel, Alves'i aratır. Biraz Volkan Şen, biraz Alper bol bol Kjaer haricinde çok bir esprisi yok Fener'in. Emenike tahminim 2-3 hafta sonra sorun çıkarır. Üvey evlat Lens kadroya girip Volkan yedek kalınca oradan da bir sorun yazar. Esas transferleri Atıf ama o da Lens, Stoch, Volkan ve Alper rotasyonunun arkasında kalacak.

GS forvet pozisyonu haricinde kadro olarak daha opsiyonlu ve efektif bir halde Fener'e göre. Ayrıca takımda ikilik ve sorun yaratan Trabzon oluşumunu bitirdiler. Sneijder etrafında ciddi bir toparlanma olacaktır.

beagle dedi ki...

Asporda toplanmış anti-Beşiktaş itler sürüsü Caner kötü transfer (İsmail süper profesyonel dediler ya), Etoo takımı bozar diyorlar. Demekki Etoo yu da alırsak işler yoluna girer.

Bu haftanın istatistikleri Beşiktaş 30 orta ile ligin en çok orta yapan takımlarından, %61 ile en çok top tutanlardan 200 pas ile en çok pas yapanlardan ama en az şut çeken 3 takımdan biri!!! Sonuç puan kaybı. Hatta 1 puana şükür.

Cenk Tosun, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma falan toplamı budur. Oğuzhan süper bir pasör, iyi bir 8 numara, gayet kötü bir 10 numara. cenk ve Tolgay ancak iyi yedekler. Hayal kurmayı bırakalım. Geçen sene Veli'den, Sivok'tan, Serdar'dan kurtulup Gomez, Beck ve Rodolfo/Marcelo katılınca Şampiyon olduk.
Bu sene İsmail ve Tolga'dan kurtuluyoruz. Gomez'in yerinde kara delik açtık. Kenarlarda golcü oynatmadan veya Çift Forvet oynamadan bu deliği dolduramayız. Abubakarı beklersek ilk yarı bitince anlarız bize ne çarptığını...

Kenar forvet yok. Etoo da olmayacaksa %10 Talisca %5 Abubakar patlarsa ihtimalleri veriyorum Şampiyonluk için o kadar. Azize'nin saray ziyaretinden sonra domine etmeden şampiyon olamayız.


sports guy dedi ki...

Sampiyonluk isini ic saha performansi belirler. Bilmiyorum farkinda misiniz da, inonuyu gectim basaksehirde bile duzenli mac yapmaya basladigimiz zamandan beri puan vermiyoruz kolay kolay. Ic sahada 11 maclik galibiyet serimiz var basaksehir+inonu toplaminda.

Takimin deplasman oynama aliskanligi zaten kuvvetli.

Ic sahadaki derbilerini kazan, 17de 14 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi yaz. O yenilgi de klasik anadolu takimi kontrasi yenilgisi olur. Aslinda karabuk buna favori adayim olurdu da siradaki mac onlarla, o kontenjani simdiden kullanmis olmayalim :)

Neyse, ic sahadan 44 topladigin zaman disaridan 36 puan seni sampiyon yapar. 17 macta 11 galibiyet 3 beraberlik 3 yenilgi yani atiyorum.

Ben bu mevcut besiktas kadrosu bunu yapabilir diyorum.

Diyorum ve yaziyi yazdiktan sonra kendime kahkaha atiyorum, cunku gecen seneki tabloyu tahmin etmisim resmen. Tek farki bir maglubiyet az yazip bir beraberlik fazla yazmis olmam :)


Hadi goreyim seni senol hoca, 80 puan yakisir sana.

Basar dedi ki...

Kadro kağıt üzerinde hiç fena değil.

Olumlu düşüncelerim şunlar:

Bekler net bir şekilde seviye atladı.
Atiba yedeksizdi, Velisiz bir ortamda İnler ile yedeklenmiş oldu. Onun canı da can
Talisca ile uzaktan şut atan bir adamımız oldu. (Sosa'ya göre daha az asist, daha fazla gol beklendim var.
Aboubakar ile sıkışık maçlarda 4-4-2'ye dönme şansımız var.
Osmanlı maçında 29,5 yaş ortalamasına sahiptik, Talisca, Caner, Aboubakar muhtemelen ilk 11 oynayacak ve yaş ortalamasını aşağıya çekecek

Olumsuz düşüncelerim:
1 stoper alınsa takıma neredeyse fittik. Atınç'tan 1. stoper olmasını beklemiyorum Geçen sene 12 maç yapmış bir çocuktan bahsediyoruz. Malesef bu pozisyon yine boşta kaldı.
Aboubakar Gomez'e göre daha az gol daha çok asist katkısı verir. (bizim al vere uyabilir)
Çok fazla kiralık oyuncumuz var.
Takıma katılanlar deyim yerindeyse Eylül 1'de top başı yaptılar.
Kaleci sorununu çözdük mü anlamış değilim.

sports guy dedi ki...

Kaleci sorunu taraftar gozunde sorun, senol hoca tarafinda degil. Bunu zaten kendisi de basin toplantisinda acik ve net ifade etti.

Yoksa hangi mevkiiye adam istedigini acik acik basina soyleyen adam, gider onu da konusurdu.

Senol hoca'nin gozunde 1. Kaleci zaten Tolga, bir de adamla 3 yil sozlesme uzatilmis bu sene sozlesmesi biterken. Idari kanada gore orasi sorunsuz demek oluyor bu.

O yuzden yarin tolga sacmalarsa senol gunes "ama kaleci :/" diyemez, elestiriyi de yer. Adam o riski aliyor. Hatta tolga ile boyle konustugunu da tahmin ediyorum motivasyon icin falan: "bak herkes git derken ben durdum arkanda, cik sahaya yuru oglum" tarzinda.

Stoper isi ayri mevzu. O tarafta yonetim suclu taraf. Onlarin da hocaya "gecen sene rhodolfo ersan vardi yedekleri yoktu, simdi ersan yerine marcelo var yedekleri de tosic. Al bak atinc da geldi zora dusersen o da var" dedigini dusunuyorum.

Eto'o enteresan hikaye, orada ne olur bilmiyorum da kaleci ve stoper muhabbetini ben boyle yorumluyorum yonetim-hoca acisindan.

sports guy dedi ki...

Ekleme yapayim, tosic gecen sene de vardi biliyorum da ismail'in arkasinda adam olmadigi icin tam olarak oranin yedegi gibi duruyordu kadro planlamasinda. Simdi oyle degil.

ekozu1903 dedi ki...

transferlerden benim anladığım, bu sene farklı bir takım olacağız. Geçen sene ki oyunu beklememek lazım.

Ayrıca gökhan inleri herkes atibanın yedeği olarak yazıyor ama sanki oyun tarzları çok birbirine benzemiyor gibi. Ben inleri daha çok tolgaya benzetiyorum. inşallah atibayı yedekleyebilir.

en büyük umudum Şenol Hoca.

yilmaz dedi ki...

4-3-3 oynayabilir miyiz acep?

kanat forvetler olcay ebu, striker cenk
orta üçlü sol baştan ozzie ati tali
Böylece ön 3'lümüz geçen seneki gomez+cenk(+mustafa :P) gol sayısına ulaşabilir.


Defansı da size bırakıyorum. Nasıl olsa her türlü yiyoruz.

sports guy dedi ki...

@yilmaz eto'o gelseydi benzeri bi kadroyu ben de yazmistim yukari. O yoksa bu kadro oynanmaz tahminim. Hos ben kanat forvet olarak cenk demistim, abou ile o is tutar mi bilmiyorum.

Caner'in satin alma opsiyonu 1 milyon euro imis. Artik bu sene kalp krizi falan gecirmezse 4 sene besikasta diyebiliriz bu durumda.

Hidayet dedi ki...

"ya şenol hoca niye acele ediyo ya"

"ya hoca satmadan alamayacağımızı bilmiyor mu ya"

"ya yönetim bilmiyor mu stoper ihtiyacımızı ya, elbet alacak stoper, bu ne acele, ayıptır yönetime ya"

elimizde 3 milyon vardı, sosa'yı da sattık, ama şu saat oldu halen stoper yok, sağlam bi marcelo , 7 ay oynamamış rhodolfo, benden uzak olasıca tosic, ve bırak cl'yi lig tecrubesi bile olmayan tıfıl atınç

inşallah alınır fakat dün de söylediler, bjk transferi kapattı diye, ya işte bunun için biraz acele etmek gerekiyo, ama o kafa yok, adamlar akıllanmayacak

şenol güneş'e de yazık, adama sağlam bi stoper alamadılar... diye tam düşünürken, aklıma tolga geliveriyor..

şahsen iyi bi takım cezamızı evire çevire bi kessin istiyorum, çünkü şampiyon olduk ya, serdik resmen

beagle dedi ki...

Beyler 1 iyi 1 berbat haberim var.

u21 ile antrenman maçı yapıyoruz:

Önce iyi haber. Talisca'da büyük futbolcu kumaşı ve niyeti var. Daha vurdukları tam yerine gidip skora çeviremiyorsa da kanatlara süper baston pas falan açıyor. Rakip topa hakimse saklanmıyor. Alıyor, veriyor, 60 metreyi kullanıyor. Al bizim 11'e koy sahaya katacağı nitelikler var.

Gelelim berbata. Bu Abubakar bildiğiniz yılın bidonu olur. Olumlu söylenecek hiçbir şey yok. Siyahi belki o sebeple seven olur. Ağır, Yere sağlam basamıyor, kilolu ama güçlü de değil. Bizim U 21 stoperi omzu koyunca Kamerun'a validesini ziyarete gitti. Sonra zaten bir koptu ki futbolun seviyesini anlayınca. Ağlar Portekize kaçar 2 haftaya. Berbat transferlerimiz listesine Ohen, Ayhan, Tabata,Sivok+Zapo paketi ardından Dentinho'nun çok üzerine yerleşir.

Aranızda başkanın numarası olan varsa Etoo için yalvarıp şampiyonluğu kurtarmak için son birkaç saati.

Forvet kalite durumumuz:
1. Cenk 2. Ömer 3. Hamza 4. Büfeci çocuk 5. Abubakar diyebilirim :)





planck dedi ki...

canerin yıllık ücreti 1.75m, 1m da opsiyon. çok iyi anlaşma. nasri için laf etmiyorum ama alınmayan stoper için çok laflar hazırladım bekliyorum. takımın boyu 10 metre uzayacak marcelo rhodolfo oynadığı zaman. ayrıca seneye de transfer için ağustos sonunu beklerse yönetim şenol hoca istifa eder gider.

QuaresmA dedi ki...

Fabri
GG - Marcelo - Tosiç - Caner
Q7 - Atiba - Oğuzhan - Adriano
---- Abou - Cenk/Etoo ------

Massaro dedi ki...

Etoo gelmezse sampiyon gs plur. Sampiyonu kaleci ve golcu belirler, bek, stoper teferruattir. Bugun 3 takimin da golcusu yok, ama Gsnin kalecisi var. Gecen sene Gomez imzayi atinca sampiyonluga ne kadat kesin baktiysam, bugun de Gs yr oyle.

beagle dedi ki...

Maç sonu raporu

Abubakar %10 daha toparladı. Bir topu orta sahada göğüs alınca morali düzeldi sürdü gitti. Sonlara doğru da Kerimin yanında koşup önüne gelen topa net olmayan bir vuruşla gol attı.
Yan toplara hayatta vuramaz. Azıcık al vere yeteneği var. Israr edersek atacağı 10-12 gol. Cenk bunu keser, Mustafa Pektemek de keserdi.

Talisca skor açılınca çocuklara yüklenmedi, hatta rolü değişti, ama adam topçu. Sonlarda sert kavisli bir orta yaptı ki of of. Satın almış veya 5-7 milyon opsiyonumuz olsaydı bi yanım tavana vurmuştu. Yalnız durum şu ki, daha tam olmamış. Yeteneklerden ne kadar verim üretir bakacağız. Şüpheli konu, öyle çok skor yapacağa da benzemiyor. Bildiğin orta saha oyuncusu, ikinci forvet değil.

Oğuzhan Aydoğan daha ham. U 21 seviyesinde. Altyapı kalitesi ve sağ ayak görünüyor ama o kadar. 1-2 sene ortalarda görünmez.

Eslem topa, oyuna hükmetme açısından Atiba'nın yedeği olmaya A takımdaki çok kişiden daha uygun. Çok daha yırtıcı olması lazım ama 1 kademe kalmış forma almasına.

Anıl Tekeli Becki perişan etti, ikinci yarı u-21 merkez stoperdeki kırmızı pabuçlu oğlan, bayağı stoper olacak. Emin olmamakla beraber ismi Abdullah olabilir. Boy pos falan tamam. O da Abubakarın aklını aldı birebirde.

Ömer Şişmanoğlu gazozuna maçta bile istekli ama 4 pozisyon 1 gol adamın maksimumu.

Golcüsüz bir seneye, ah vahla geçen maçlara, hakemlere saymaya, kısacası Abubakarı aldıran scoutun/menejerin/başkanın içine ettiği bir sezona merhaba deyin.



sports guy dedi ki...

@beagle

Abou'yu cabuk gommussun :) tamam ben de karamsarim da o kadar degil. Izledim 4-5 macini, golculuk meziyetleri sikintili evet ama oyle cat diye yikilacak adam da degil. Biraz idman yapsin, tekrar konusuruz. 1.5 idman uzerinden kariyerini bitirdin adamin be :)

beagle dedi ki...

Idman yaparsa Bufeciyle cekisir. :)
Mahalle maçina alinmaz bu halle. Günde 30 bin lira aliyor kazmataş. Idmanini mi bekliycez biz onun?

3.3M maaşı buna kim neye göre verdi ya?

ozkankaya35 dedi ki...

Guzel soylemissin...bu adami bu paraya alan haindir.ilk kez baskani elestiriyorum.yaziklar olsun.3 saat kaldi'eto en azindan.ama ne sacma 6 meuro abu bakar.gonyenizi skiym.

ozkankaya35 dedi ki...

Guzel soylemissin...bu adami bu paraya alan haindir.ilk kez baskani elestiriyorum.yaziklar olsun.3 saat kaldi'eto en azindan.ama ne sacma 6 meuro abu bakar.gonyenizi skiym.

ozkankaya35 dedi ki...

Guzel soylemissin...bu adami bu paraya alan haindir.ilk kez baskani elestiriyorum.yaziklar olsun.3 saat kaldi'eto en azindan.ama ne sacma 6 meuro abu bakar.gonyenizi skiym.

ozkankaya35 dedi ki...

Bu luzumsuz siyahi oğlan işinde bi komisyon var.Fransadan konustum birileriyle ,saniyordum bedelsiz kiralik yillik 1,2 m euro.kimse olumlu konusmadi.haram zikkim olsun,yalanim varsa yuzume tukurun ...kimin bokuysa temizlesin bunu...alllah vizyonunuzun belasini versin.eto yu almayanin anasini ebu bakar gezdirsin..kac forma satacak sizce bu adam.haram zikkim olsun.

ozkankaya35 dedi ki...

Bu luzumsuz siyahi oğlan işinde bi komisyon var.Fransadan konustum birileriyle ,saniyordum bedelsiz kiralik yillik 1,2 m euro.kimse olumlu konusmadi.haram zikkim olsun,yalanim varsa yuzume tukurun ...kimin bokuysa temizlesin bunu...alllah vizyonunuzun belasini versin.eto yu almayanin anasini ebu bakar gezdirsin..kac forma satacak sizce bu adam.haram zikkim olsun.

ozkankaya35 dedi ki...

Abi biri bisey yapsin'kaleci yok,stoper yok,golcu yok...kaderimi skiym'tam stad acilmisken

ozkankaya35 dedi ki...

Abi biri bisey yapsin'kaleci yok,stoper yok,golcu yok...kaderimi skiym'tam stad acilmisken

ozkankaya35 dedi ki...

Abi biri bisey yapsin'kaleci yok,stoper yok,golcu yok...kaderimi skiym'tam stad acilmisken

Basar dedi ki...

Aboubakar bize Pektemek'i aratacaksa nalet olsun aldığım kombineye. Pektemek'i tutup buna döktüğümüz parayla düzgün bir stoper alsaydık bari. Ah Gomez ah, götüne Wolksvagen hatti girsin emi! Gittin Allah'ın vizyonsuz takimina!

beagle dedi ki...

Unutmuşum ozkankaya az moralini duzeltecekse Fabri gayet iyiydi. Ayaklar, oyun kuruş, hatta sakat bir topu cikaris. Sambadenin sonunda bir hayrı dokunmuş.

bekkenbaver dedi ki...

Abubakar Afrika kupasına gidecek mi, var mı bu yıl Afrika kupası? 2 ay da öyle yoksa zaten, yanmışız.

bekkenbaver dedi ki...

Şimdi de atınç açıklandı, aptalız ya biz 100 bin Euro bize ödenecek diye açıklıyorlar. 1mEur alacak vardı. 900bin Euro vermişiz. Ya bunun üstüne 4-5 koyup Bi stoper niye almadık aklım almıyor. Atınç'ı neden bıraktıkları da belli oldu, yerine Fm efsanesi papadopulos'u kiralamışlar.

Massaro dedi ki...

Kendini bir yere getirememis adamlarin, BJK yi bir yere getirmesini bekliyoruz. Aboubakar in en buyuk basarisi bu sene 5 milyon euro ona odeyecek olmamiz.

Winnersiz bu sene husran olur bize. Gecen sene zor zamanlarda Gomez'in yaptigi liderligi yapacak adam yok.

Eto'nun sirf Tolga negatifinden pazu bandini alip takmasina 3-4 milyon euro verilirdk, varsin gol atmasin.

ozkankaya35 dedi ki...

Beagle kardesim,teselli etmiyor gonlumü ne yildiz nede ay bu gece...gordum fabri ye geri paslari'minik takima karsi...takim fabri yi istiyor sanki..

ozkankaya35 dedi ki...

Beagle kardesim,teselli etmiyor gonlumü ne yildiz nede ay bu gece...gordum fabri ye geri paslari'minik takima karsi...takim fabri yi istiyor sanki..

beagle dedi ki...

Hatirlarsaniz Gomez yerine az kalsın NDoye geliyordu. Belli ki Abubakari alan ayni zihniyet. Golcü ile karpuzcuyu ayirt edemeyen bir gözü var. Ve tahminleri aliyoruuuz. Evet evet bence de Fikonun şahsi transferidir.

Aras ve Fabri konularindan dolayi forma adaletimizde de suphem var ama Cenkin milli mactaki haline de bakinca haftaya maça Ömer Sismanoglu ile baslamamiz lazim.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

Bu blogdaki yorumlar maalesef Haber1903 blog sayfasındaki ergen yorumların seviyesine düşmüş.Yazık ki bu bloğa hâlâ saygım var ama bu karamsarlık ve teslimiyet halini anlayamıyorum.Geçen senenin başında da Fenerbahçe transfer sezonunda çosmuştu hatırlatırım.Şu an medya zaten Fener'den ümidi kestiği için Gsyi pazarlama derdinde. Bari buna çanak tutmayalım. Ayrıca bugünkü hazırlık maçını sanki sadece yurtdışında yayınlamışlar gibi birtek kendi seyretmişcesine yorum yapan arkadaşlaŕın heyecanına da sadece gülmek geldi içimden.Bugünkü maçı herkes seyretti ve ölçü olmayacağı çok açık.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hastati dedi ki...

nasil yani stoper hala yok mu?
bu gece 12 demi kapaniyor transfer. turkiye saati mi?
senol gunes raki kavun yapiyodur, tesislere gazete kagidiyla sokturmustur, ofisinde tamer tuna'yla dertlesiyodur : "yahu tamer,abicim ben stoper demedim mi?,yahu demediysem soyle" arada 30 saniyelik sessizlik "lan!bi stoper lan!"

bulut dedi ki...

vay arkadaş, adamın u21 ile maçını izleyip böyle döktürmek de nedir allahaşkına? fiyatı ilginç bir şekilde fazla evet ama bu kadar erken konuşmak gerçekten anlamsız. gs maçında gol atıp maçı kurtarsa hz. ebubekir diyeceksiniz. hakkaten bu ülkede takip edilebilecek çok az şey var zaten bunun da içine etmeyin, bu foruma bi theo yeter.

kendi öngörümü de söyleyeyim, kale ve defans göbeği (inönü taraftarının da etkisiyle) fazla kırılgan görünüyor onun dışında takım kağıt üstünde hiç fena değil ki bahsettiğim yerler geçen sene de böyleydi hatta daha vasattı. gomez ve sosa kalsa tabii ki iyi olurdu ama böyle bir ülkede kalmadığı için kimseyi suçlamam. fikret orman ve ekibinin- siyaseten hiç hazzetmesem de böyle bir ortamda ebubekir dışında (mali olarak) gayet iyi transferler yaptığını düşünüyorum.




özkan kardeş sen de şu 3 post olayına dikkat ediver bir zahmet.

beagle dedi ki...

Alper sen ergenliğe girince gülersin kiçinda çıkan ilk kıla. 3 5 hafta sonra da tribünde ilk yuhu çekersin onun şerefine.

Bulut adam kötü cikarsa sen de bize Hazreti deme. Göz var kullan, hallolur.

alper dedi ki...

Beagle sakin ol biraz yorumlarında.Eğer en ufak eleştiriye bile tahammül edemeyeceksen zaten sosyal mecra tam sana göre bir yer.Bu arada benim yaşımın genç olduğuna dair sende niye kanı oluştu anlamadım.Büyük olasılıkla sen daha dünyada yokken ben Statta Rıza kaptanları Metin Ali Feyyazları izliyordum.Senin gibi pesimistler herzaman oldu Beşiktaş camiasında ve statta ama Büyuk başkan Seba da dahil ilk defa bu kadar akıllı bir yönetim varken başta bu kadar karamsar olmayı ben kabullenmiyorum.Ayrıca Allah bilir geçen sene başı nasıldı senin ruh halin.

ozkankaya35 dedi ki...

Beagle kardesim,teselli etmiyor gonlumü ne yildiz nede ay bu gece...gordum fabri ye geri paslari'minik takima karsi...takim fabri yi istiyor sanki..

ideal 11 dedi ki...

yönetim doğru yaptı.son gün bir çılgınlık yapmaması doğru idi.neden?

bu stoper olayını fazla abartıyorsunuz.hücum oynayan takımda stoperler her zaman dikkat çekerler.olumsuz anlamda.defans oynayan takımda ise hücum oyuncuları dikkat çeker olumsuz anlamda.bakınız fener.

atınç hamlesi sol stoper için oldukça ideal ve uygun maliyetli bir çözüm idi.

caneri alarak bir taşla iki kuş vurdular.bu şekilde tosic stoper alternatifi oldu.iyide oldu.

gökhan inler ise atibanın alternatif oldu.hemde kaliteli bir alternatif.hatta cl de daha defansif oynamak gerektiğinde atina inler ikilisi ilede oynarsın aga.

son gün bir çılgınlık yapmadılar dedim.eğer yapsaydılar bence hücumda kadro istikrarı bozulurdu.fazla oyuncu oldu zaten hücum bölgesinde.talisca yı değerlendirmek lazım.bence hem rekabet yaşanacak hemde bu rekabet kırıcı olmayacak oyuncular üzerinde.hücum bölgesine alınması muhtemel bir oyuncu kadro şişkinliği yaratırdı.buda bazı oyuncuların ilk 18 dışına gitmlerine neden olurdu.

özetle transferin son günlerinde yapılan 3 hamleyide gayet olumlu buldum.

stopere yatırım yapılmasının önüne artık bir dur denmeli idi.ki denildi.nedir aga bu stoper aşkı.hücum oynuyorsan stoperlerin zaten hata yapacaklar.messi den çalım yemeyen stoper mi var aga piyasada.

caner hamlesi ile hem stopere gerekli rotasyon sağlandı(necip artık oynamaz stoperde)hemde cl de geniş kadro için türkiyede yetişmiş 2 oyuncu dahil edildi.caner ve atınç.

yalnız tek sıkıntı şu an itibariyle.şenol hocanın tolga zengin takıntısı.fabri ye neden şans vermiyor enteresan.tolga ile şampiyon olduğunu düşünüyor.kaptan falan diyor.ama bu sezon kayıp olursa bu tolga dan ve tolgada ısrar eden şenol hocadan kaynaklanacak.iki sezondur avrupada elenmenin nedeni tolga idi.cl de affetmezler basit kaleci hatalarını aga.

bu güzel kadro mühendisliğini tolga batırırsa bunun sorumlusu güneş olur.

ebubekir yorumlarını ibretle ve hayretle okuyorum.çok gol atacak ebubekir.ve masraflarını çıkaracak.ebubekirde teknik olarak sıkıntı yok.

ideal 11 dedi ki...

burdan yönetimi tebrik ediyorum.tam bir kadro mühendisliği yaptılar.

özellikle stopere yatırım yapmamaları çok doğru oldu.daha kaç tane stoper alacaksın aga.rodolfo marcelo çerez parasına mı geldiler.alexis milosevic pedro franco alındı daha yeni.tosic alındı.alındı oğlu alındı.hücum oynuyorsun kardeşim.tabi ki stoperler hata yapacaklar.defans oyun sistemin olursa hiç stopere ihtiyac yok denilirdi.

cl de 4 türkiyede yetişmiş 4 de alt yapıda yetişmiş oyuncu listesi vereceksin.atınç ve caner alındı.daha ne?atınç potansiyeli olan oyuncu.şenol güneşin elinde daha iyi olacak.tosic stoper alternatif oldu canerin alınması ile.bir taşla iki kuş.kimse atiba nın alternatif yok demiyorken inler alındı.buda iyi planlanmış bişey.

hücuma oyuncu iyiki alınmadı.yoksa acayip şişiyordu kadro.aras kü17 kerim olcay talisca oğuzhan tolgay var .bunları paslandırmamak lazım.

bekkenbaver dedi ki...

Birşey atlamıyorsam, verilen imza paraları, ya da açıklananlardan farklı bir durum yok ise son durum aşağıdaki gibi, 12.6 mEUR satış/kira'dan gelir, 6 mEUR satış/kira'dan gider var, 6.6 mEUR artıdayız.
Bence, Sosa gittikten sonra, stoper alınır planlaması yapıldı bu tabloya göre fakat bir şekilde alınamadı ve bu artı kaldı.
Bunu önümüzdeki yıla artı olarak taşıyamayacağımız için devre arasında bir stoper alabiliriz bonservisi ile ya da en azından Caner'in bonservisini alırız diye düşünüyorum.

Sosa 7,5
Töre 3,0
Alexis 0,5
Boyko 0,4
Milos 0,2
Gomez 0,0 ?
Atınç 1,0
12,6

Aboubakar -2,5
Talisca -2,0
Atınç -0,9
Adriano -0,6
İnler 0
Fabri 0
Utku 0
Caner 0
Gönül 0
Oğuzhan A. 0
-6,00

can dedi ki...

Genel transfer plani, takim kurgusu, ve ucret dengesini dusunmeden baktiginda pek cok olumlu sey soylenebilinir transferler hakkinda. Mesela Besiktas tarihinin en iyi beklerine sahip olmus olabiliriz. Hem Barcelona'nin yedek sol bekini, hem de Fener'in yillardir giptayla izledigimi iki bekini bayagi ucuza kapattik. Caner, Gokhan SL yerli kontenjanini da dolduruyor; ayni mantikla Atinc da iyi transfer. Orta sahadaki eksiklikleri bonservissiz aldigimiz Inler ve Talisca'yla kapattik.

Ama genel transfer plani rezalet...demeyecegim, yok! Paramiz olmadigi belliyken pek cok bedava adami kacirip sonra yuzbin adamin pesinden kostuk; ortada bir oyuncu listesi olmadigi transferin ortasinda baskanin oyuncu izlemeye gitmesi rezaletlerinden belliydi. Sonunda da
bombalamalar, darbe, Tore'yi satamama, oydu buydu derken hocanin tek istegi olan stoperi alamadan kapattik transferi. Ayni sekilde taraftar yalvarirken kaleci diye tartismasiz bir kaleci de almadik. Aylarca Gomez pesinde kosup yerini golculuk anlaminda doldurabilecek tek secenek Eto'o'yu almadigimiz gibi (ki benim tercihim degildi) yerine de son derece silik profilli bir santrafor getirdik.

Takim kurgusu anlaminda ise isler iyica karisik. 4-2-3-1 dizilimi son derece yerlesmisken hem Sosa ve Gomez'in islerini yapabilecek insanlar almayarak sifirdan arayislara yonelmeye zorladik hocayi. Aldigimiz oyuncular hangi sisteme gore alindi belli degil. Talisca nerde oynayacak mesela? Ebubekir sag forvet oynayabilirse belki biraz toparlanabilir mi ortalik?

En fena kisimda ucret dengesi. Ebubekir sicti bu isin icine en basta ama sadece o degil. Mesela Gokhan'in Atiba'nin alternatifi olarak alindigini soylemis bu transferi olumlu gorenler. Yedek yani. Peki kendisine verilen 2 milyon euro yillik ucret ne olacak? Asil oyuncunun maasinin iki katina yedek oyuncu almak nasil bir akil tutulmasidir? Ustelik de sabahtan aksama ucret dengesinden dem vuran bir yonetimce!

Emre Toraman dedi ki...

@bekkenbaver
-Marcelo (Transfermarkt'a göre 2, bazı kaynaklara göre 1.2)

GeceGezgini dedi ki...

Transfer dönemindeki en büyük olumsuzluk FB'nin Sow'u alması oldu bence. Adam bize hiç acımıyor :(

Onun dışında ise; bu kadar plansızlığa son dakikada iyi bir kadro kuruldu, tam Türk işi.

sports guy dedi ki...

Sow bize acimiyor dogru da, fenerbahce o ortasaha ile acinacak takim olur sezon boyu. 150 forvet-kanat forvet alip sifir 8 numara alirsan o is yas olur.

Bu 8 numara isi onemli bak. Gsliler de tolga cigerciden yaratmaya calisiyorlar simdi 8'i. O da orada tutmayacak bence.

Ozzy'nin ayaklarini kutsayalim, o cocugun senesi olacak bu sene.

WiLdHoney dedi ki...

Herhangi bir takımla anlaşamayan oyuncular transfer sezonu bitse bile sözleşme alabiliyor gibi bir madde vardı diye hatırlıyorum, detayını bilen eden varmı? Martin Cacares ( http://www.transfermarkt.co.uk/martin-caceres/profil/spieler/54935 ) diye bir arkadaş açıktaymış diye bir haber var. Biz istersek bu arkadaşla sözleşme yapabilir miyiz?

yilmaz dedi ki...

@WiLdHoney bence yeterince transfer yaptık. Bundan sonra bunların takıma adapte olmasına kafa yormalı teknik heyet. Yönetim de -eğer varsa bir niyetleri- devre arası transfer(ler)i için çalışmalı.

planck dedi ki...

30 eylüle kadar bonservisi elinde olan oyuncu transfer edilebiliyor. Emin değilim ama Eto bonservisini antalyadan alırsa o bile gelebilir belki.

Genel olarak transfer dönemine 7/10 veririm. Bonservisi elinde olan adamları yıllık ücreti çok diye kaçırdık sonra atınça kaldık. Resmen yeni takım kurduk ama adamlar yaz kampı görmediler, sezon açıldıktan sonra takım kuruldu. Bir de tolga var tabi.

WiLdHoney dedi ki...

@yilmaz, saygı duyarım fikrine ve çok doğru söylüyorsun ama ben hala stoper ve kalede çok ciddi bir eksiğimiz olduğunu düşünüyorum, bunu o sebeple dile getirdim.

@planck, ben 6/10 veririm şahsen, kronik bölgelerde nicelik olarak tamam ama nitelik olarak bir gelişme olmadığını düşünüyorum.
Keşke trasfer sezonunu hem genel hemde oyuncu bazında oylayabileceğimiz bir post açılsa (Maç postu tadında) da görsek, genel düşünce nasıl blogda.

yilmaz dedi ki...

@WiLdHoney stoper ve kale konusunda tüm taraftarlar gibi hemfikiriz. Fakat belli ki kaleci konusunda teknik heyet, stoper konusunda yönetim bizim gibi düşünmüyor.

Ben transfer sezonuna 7/10 verecektim ama Aboubakar ve İnler'in takımın çok üstünde maaşlara imza atması vereceğim notu düşürmeme sebep oldu. 6 veririm en fazla o da son dakikada caner + atınç transferi ile ŞL'de +2 kontenjan sağlanmış olması sebebiyle.

beagle dedi ki...

@Can
Takimin net yildiz ve lider adayi Oğuzhan.Su anda Turkiye ligi bonservis deger lideri. 400 500 le başladığı maaşınin su anki halinin 2,5 katına kendini kanıtlamamis adam alindi. Bakalım seneye 11.5 km kosturabilecek miyiz?
Fiko ajanlari ne kadar yirtinirsa yirtinsin pimi çekip bombayı içeri bıraktı.

sports guy dedi ki...

Oy oy. Gercekten turkiye'de belli takimlarin taraftar profilleri net oturmus ya. Mesela fenerliysen "kadroda kim varsa ölüsü ikinci olur" diyorsun, gsliysen "takim iyi, iki transfere sampiyonuz. Yaptik mi? Tamam sampiyonuz" bjkliysen de her sezon oncesi "suraya transfer yapilmaliydi yapilmadi sictik. Elimizdeki sampiyonlugu yonetim hediye etti." Goygoyu. 3 senedir sekmiyor artik bu, o kadar alistim ki.

Inler'in maasi cokmus. Bak hic almayalim dersen onu anlarim da, aliyorsan zaten alabilecegin en dusuk fiyatlardan biri bu. Gecen sene kemiksiz 3.2 milyon paund(euro da degil bak) kazanan, kante'sinden mahrez'inden cok kazanan adamdan bahsediyoruz. Bonservis odemiyorsun, 2 milyon euro maas veriyorsun. Bu durumun alternatifi adami almamak olur. Sunu gs taraftari soylese anlarim, sagda solda 500 bin euro alan adamlara 2 kagit cakiyorlar onlar malum. Bize ne oluyor? Su kadroda ederinden fazla alan tek adam aboubakar. Kalani zaten ya kariyeri sonucu piyasasi bu olan adamlar, ya da zaten hakettiklerinden az maas alan adamlar.

Stoper mevzusunda cl acisindan sictigimizi net kabul ediyorum. Ama lig penceresinde bakarsak sunu net soyleyeyim, yildiz stoper sampiyon yapmiyor. Ama orta saha ikilisi saglam takim her zaman yuruyor. Gecen sene gs'si de fb'si de orta saha diye aglarken biz at kosturduk. Atiba-ozzy takimda oldugu surece umut vardir, olacaktir.

Ben demiroren kadrolarindan sonra su kadroya bakinca hemen umutsuzluga burunup sagli sollu girismem sahsen.

sports guy dedi ki...

Ayrica oguzhan bu sene mac basilarla beraber(3 kulvarda toplam 40 mac oynayacagini varsayiyorum, gecen sene de 40 mac gormustu) 1.7 milyon euro olacagini, inler'in kontratinda herhangi bir mac basi veya puan basi ucretinin olmadigini da ekleyeyim buraya, 2.5 kati nerden cikti anlayamadim ben.

sports guy dedi ki...

Ha o muhabbet aboubakar icinse ayri tabii. (Niye edit secenegi yok buranin yorumlarinda ya?)

WiLdHoney dedi ki...

Sanırım herkesin hem fikir olduğu net iki büyük transfer hatamız var;
1. Stoper ve kaleci - kaliteli - alınmaması.
2. Aboubakar'ın uçuk maaşı ve maliyeti.

Yılmaz'ın dediği gibi Şenol Güneş sanırım kaleci konusunda bizim gibi düşünmediği için kaleci konusuna denecek pek birşey yok, tüm sezon boyunca Tolga'nın bomba yapmaması için dua edeceğiz.
G. İnler konusunda ise geçen sezon sonu veya devre arası bonservis verip alsaydık, heyecan yaratacak bir transferken, şimdi 2M€ maaşın bile bu oyuncuya çok görülmesini anlamıyorum açıkçası, bence Caner ve İnler direk 11 yapabilecek kadar kaliteli oyuncular. Caner'i sevmem ve istemezdim gelmesini o ayrı.

Aboubakar konusunda ise takımla 1 ay geçirdikten sonra yorum yapmayı tercih etmek istesemde, transferin son günü gelen adamın hazır olması gerektiğini düşünüyorum ama aldığı maaş takım içinde huzursuzluk yaratabilme potansiyeli taşıyor.
Bunun dışında, Gökhan Töre'nin ayrılması, sağ tarafta Q7'yi alternatifsiz bırakmış durumda, ne Frei, ne de Aras Q7'den formayı kolay kolay alamaz. Bu durum umarım Q7'nin kendini vazgeçilmez görmesine ve saçmalamaya başlamasına neden olmaz.

Şenol Güneş'in işi çok zor. Umarım elindeki malzemeye göre en ideali en kısa sürede bulur ve bu süreci sancısız geçebiliriz.

beagle dedi ki...

:)) bonservissiz gelen Gokhan g., Caner hatta İnler ile ilgili pek itiraz yok dostum.
Ama bir arkadaşın dedigi gibi H şeklinde takim kurduk. Atacakla Tutacaklar sakat.

nuri mu dedi ki...

1 fabricio

2 beck
3 marcelo
4 rhodolfo
5 adriano

6 atiba
7 g.inler
8 tolgay
9 Oğuzhan
10 talisca

11 quaresma
12 olcay
13 aras (veya kerim)

14 Ebubekir
15 cenk
---- ülkede yetişmiş ----
1 tolga
2 utku
3 g.gönül
4 c.erkin
---- kulüpten yetişen ----
1 atınç
2 necip
3 altyapıdan x oyuncu
4 altyapıdan x oyuncu
---- liste dışı kalan ----
1 tosic
2 veli
3 o.aydoğan
4 kerim (veya aras)
5 ö.şişmanoğlu

veli ile o.aydoğan kesin liste dışı kalırlar.

tosic ile ömer de büyük olasılıkla liste dışı kalır. aksi olup listeden birilerini kesmeleri zor görünüyor.

kerimle arastan ise muhtemelen biri listeye yazılıp diğeri liste dışı kalır.

uzak ihtimalse adriano veya caneri ilerde opsiyon olarak kullanırım deyip kerim ve arasın ikisinin de liste dışı kalıp ömer veya tosicin listeye girmesi..

benim tahmini kadro şekillendirmem böyle.
unuttuğum veya teknik olarak atladığım yerler olabilir...

yilmaz dedi ki...

@sports guy

gökhan inler'in maaşını çok bulduğumu söylememin sebebi, takımdaki belli bir maaş politikasının dışına çıkılmış olması. (3+ m€ yıldız oyuncu, bunun dışındaki en yüksek ücret 1.75m€) Ben teknik bir yorum yapmadım burada. Ayrıca umutsuz filan değilim tam tersine bu blogda şu anda benden daha pozitif ve umutlu kimseyi görmüyorum, aylardır da bundan dert yanıyorum. Ben dört gözle maçların başlamasını bekliyorum.

İnler'i kadro derinliği amacıyla alındığını düşünüyorum. Teknik heyetin başka bir planı varsa bilemem tabi ama benim gibi düşünüp genelde rotasyon oyuncusu olacaksa, aldığı ücret çok fazla. Söylemek istediğim bu.

planck dedi ki...

inler kağıt üstünde atibadan daha iyi oyuncu, uzaktan şutu da var her türlü pası da var. sisteme uyum sağlarsa atibayı klübeye gönderebilecek potansiyelde. bekleyip görücez.

Coolio dedi ki...

Yukarıda bahsedilenleri tekrar etmemeye çalışarak bir iki şey eklemek isterim.

İki tane sol ayaklı defans oyuncumuz (Atınç, Tosic) var. Oyun anlamında olumlu yönde çok fark ediyor diye düşünüyorum. Hem rakip oyuncuyu, rakip atağı savunma anlamında hem de hücumu başlatma anlamında, hemde presten çıkma anlamında.

Caner ve Adriano çok iyi orta yapabiliyor. Cenk'in eksikleri var ama ortalara karşı fena olmayan bir dokunuş, vuruş yeteneğini var. Ayrıca ceza sahasının oralarda sırtı kaleye dönükken defans oyunucusunu arkasına alıp şutu çekecek adama iyi duvar pası yapabiliyor.

Şut atan adam eksikliğimiz vardı, bunu da giderdik. Caner, Adriano, Aras, Talisca, İnler, Cenk bol şut çeken adamlar.

İnler, Tolgay, Oğuzhan, Atiba, Talisca'ya sahipken Necip'i oyuna ilk giren yedek oyuncu olarak görmek istemiyorum.


Coolio dedi ki...

Bu arada bu derin kadro ile Türkiye Kupasını almamız şart. Ligde oynamayacak adamların o maçları dört gözle bekliyor olmasını beklerim.

sports guy dedi ki...

Benim lafim sana degildi hocam, surada en cok kafamin uyustugu adamlardansin zaten genel olarak, uzerine almasaydin.

Inler konusunda ise dedigimde diretiyorum, 2 milyon euro adamin piyasasinin asgari fiyati bence. Daha asagisi zor, alternatifi de almamak. Almasaydik dersin onu anlarim, ama alirsan ederi bu olur daha dusuk olmaz.

sports guy dedi ki...

Cl'de zorunluluktan ilk giren oyuncu Necip olabilir:))

Coolio dedi ki...

10 dk içinde kırmızı kartı da yer zaten..

sports guy dedi ki...

Tutacak sakatsa hep sakatti. Atacak kismi sadece forvet uzerinden incelenmemeli, kaldi ki cenk hala bu takimdaydi son baktigimda ve penalti harici iki macta iki golu de var.

Benim su an takimda gol attiginda sasirmayacagim tek isim atiba mesela. Gecen sene ismail ve beck de dahildi oraya. Arti bu sene olcayin daha cok atacagini dusunuyorum atiyorum. Ha olay bence hic bir zaman total gol sayisi degildir, 60 gol atarak da sampiyon olursun 103 gol atarak da. Ikisi de haneye sampiyonluk yazar, diger kismi tarza girer.

Ben bu takimin 0-0 mac giderken kilit acabilecegine inaniyor muyum? Evet. Gerisi senin attigini korumaya bakiyor. Sikintiyi atmakta degil tutmakta yasayabiliriz, oraya da bence inler ve bek transferleri cuk oturuyor.

Bu benim yorumum. Bakalim nasil hikayeler uretecek sezon.

sports guy dedi ki...

Isim de basimdan askin aslinda bakmayin surekli buraya yazdigima ama :)

Sanirim demba ba ve gomez donemi sonrasi "ligde 25 gol atmadiysa salla gitsin" gibi bir algi olusmus bizde. Ki ayni demba, ligde 18 gol atti sadece. 7 mac sakatti kacirdi hadi, totalde 22 atmis olsun sakatlanmamis olsa.

Bence kadronun forvet harici gol uretme kapasitesi daha yuksek artik. Alanya macindaki ofsayttan iptal adriano golu var atiyorum, o kadar aliskin degiliz ki o pozisyondan skor gormemeye, sezon planlamasini yaparken o pozisyonlardsn gelecek olasi katkiya da kapatmisiz kendimizi.

Ornek veriyorum, adriano ile paslasan talisca ikilisinden herhangi biri oradan sut cikarip skor uretir mi? Evet.

Caner'in ortasina aboubakar kafa vurabilir mi? Veya sektirdigi topu tamamlayacak oyuncu var mi?

Gokhan gonul sag kanatta pas oyunuyla topu rakip yari sahaya yikabilir mi? Ceza sahasina giren bektir GG hepimiz biliyoruz bunu.

Daha burada ilk konusuldugu zaman "aboubakar kazmadir almasinlar" diyen adamim bakin, oradaki cuvallamayi ben de kabul ediyorum.

Ama bu dunyanin sonu da degil, yapmayin.

ideal 11 dedi ki...

ozi nin maaşı ile inlerin maaşı karşılaştırılamaz hocam.biri italyada kendini ispatlamış yıllarca oynamış bir oyuncu.sonra premier lige transfer olmuş.

ozi nin uluslararası piyasası henüz oluşmuş değil.henüz yerel yıldız kıvamında.ve yeni piyasaya çıkıyor.öyle süper ligde 8 gol 7 asist yaptım maaşımı artırın olmaz aga.gider 4 büyük lige(fransayı almıyorum) oynar kendini ispatlar sonra maaş ı yükselir aga.

ekozu1903 dedi ki...

transferden bağımsız birşey yazayım.

TFF niye 3. haftanın maç programını açıklamıyor. Malum o haftanın ardından bayram var. mesela cmt olursa maç ben giderim, ama pazar olursa gidemem. Maçın gününü saatini bileyim ona göre biletimi fln ayarlayım di mi?!

ama yok, zaten millet maca gitmio, hiç gitmesin boş kalsın o statlar.

Ülkede futbol bitsin diye uğraşılıyor resmen

sports guy dedi ki...

Hocam tff'nin yaptigi ayip da, sen de besiktas taraftarisin uyanik ol :) sali gunu benfica macimiz var o hafta. Yani pazar olmasi mumkun degil. Cumartesi olur o mac, genelde milli takim arasi donusune 3 buyuklere mac koymuyorlar cuma gunune. Yoksa cuma derdim.

sports guy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emrah dedi ki...

Benfica maçı deplasmanda olduğundan Cuma gününe koyarlar diye tahmin ve umut ediyorum.

Barreto dedi ki...

7,5/10 .... Ebubekir dışında isabetli transferler. Ebubekir konusunda ise iş Şenol Güneş e dusuyor. Burak Yılmaz ve Fernandao Yu golkralı yaptığı düşünülürse Ebubekir den daha fazlasını da alabilir. Bana stil olarak biraz biraz Les Ferdinand ı anımsatıyor. İnşallah Sidnei ve Bebe gibi bir transfere dönüşmez.

Gelelim oyun tarzına. Geçen sene oynadığımız oyunu CL de oynayamayız. Daha dengeli ve kısa yoldan rakip kaleye gidecek bir tarzda oynayabiliriz bu sene. Uzaktan şutlar ve yeni ofansif bekler bu açıdan takımı daha da geliştirecektir. Ben ligde stoper ve kaleci sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum.

Barreto dedi ki...

7,5/10 .... Ebubekir dışında isabetli transferler. Ebubekir konusunda ise iş Şenol Güneş e dusuyor. Burak Yılmaz ve Fernandao Yu golkralı yaptığı düşünülürse Ebubekir den daha fazlasını da alabilir. Bana stil olarak biraz biraz Les Ferdinand ı anımsatıyor. İnşallah Sidnei ve Bebe gibi bir transfere dönüşmez.

Gelelim oyun tarzına. Geçen sene oynadığımız oyunu CL de oynayamayız. Daha dengeli ve kısa yoldan rakip kaleye gidecek bir tarzda oynayabiliriz bu sene. Uzaktan şutlar ve yeni ofansif bekler bu açıdan takımı daha da geliştirecektir. Ben ligde stoper ve kaleci sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum.

fidddas dedi ki...

bence hoca atiba, inler, oğuzhan, talisca 4 lüsünün sahada olacağı bir formül üretebilir.
4-3-2-1 ya da 4-3-1-2 formatlarını deneyebilir.
bu formatların hucüm ve defans yönünü oynayabilecek beklere sahibiz artık.

takımın uzun zamandır 10+ gol yapan kenar forveti yok, ya da olanları hiç öyle kullanmadı ya da oraya hiç adam evrilmedi.
son iki yıl tecrübeli gerçek golcülerle oynadık. ba'nın ikinci devresi hariç çok gol sıkıntısı da çekmedik. atmak istediğimiz zaman atabiliyorduk.
bu yıl ise genç ve yapılı bir duvar forvetimiz var. aslında ligin yapısına da uygun. boş kaleye dağlara taşlara vurmadığı sürece sorun olmaz. onun ağzına topu sokacak kadar organize bir takımız. orta saha ve beklerin becerisi ligin üstünde bence.

bu kadar kuvvetli bir orta saha ile format değişimi mümkün görünüyor.

4-3-2-1 için
GG-Rhodolfo-Tosic-Adriano
Inler-Atiba-Oğuzhan
Q7-Talisca
AbouBakar
denenebilir. Q7 doğal olarak yerine sadık kalmayacağı için serbest bırakılabilir. zaten ondan kanatlara defansif katkı gelmeyedebilir. ama inler ve oğuzhan işin defans tarafında da yardımcı olurlar.
atiba stoperlerin önünde kaldığı sürece bizim klasik olan panik ve sakarlık konusunda toleransımız olur...

yine 4-3-1-2 için ise
GG-Rhodolfo-Tosic-Adriano
Inler-Atiba-Oğuzhan
Talisca
Q7- AbouBakar
olabilir. Q7 ye yine serbest rol verilebilir.

her iki formatta da Q7 olmak zorunda değil ama hem avrupa şampiyonasındaki morali hem yıldız statüsünde olmasına rağmen birşeyleri bahane etmemesi ona kredi kazandırdı. çok berbat olmadığı sürece 11 de yer bulur...
Ayrıca yine aboubakar yeterli olmazsa ilerideki 1'e Cenk yazılır.

Inler, talisca, adriano, oğuzhan gibi şut tehdidi çok güçlü oyuncularımız var. bu yıl ceza sahası dışından daha fazla gol izleriz gibi geliyor bana.

eğer oyun içerisinde bu formatlarda başarı sağlanmaz ise yine klasik 4-2-3-1 e bir değişiklik ile dönmek mümkün.

ama hocanın takıntıları var, tolga bunlardan biri ise diğer olcay olacaktır.
Olcay kale önünde panik yapmasa ve feyyazdan biraz vuruş dersi alsa 10+ gol yazar ama öyle olsa zaten belki bizde olmazdı :)

bu aralar blogta tartışmalar fazla sert geçiyor, açıkçası çoğunu okumadan geçiyorum...
ortaya elimizdeki malzeme ile ne yapabiliriz sorusu atmaya çalıştım...

bu arada 1-2 saat sonra ŞL listesi verilecek.
Veli sakat ve zaten girmez. Oğuzhan Aydoğan 19 yaşında olduğu için B listesinden yazılır. onları çıkarırsak geriye 18 aday futbolcu kalıyor.
bana göre tolgay, ömer ve aras liste dışı kalırlar.







Unknown dedi ki...

1-) Kanımca Ebubekir'e ödeneceği söylenen fahiş yıllık ücretin vaad ettiği söylenen patlamayla, geleceğiyle, potansiyeliyle filan hiç alakası yok. Menajer tufası gibi duruyor. Muhtemelen başka bir işten dolayı şirkete borç vardı, maaş kisvesiyle o kapatıldı. Şahsi borç bile ödenmiş olabilir. Aklıma Tabata ile Julio Alves'in bize, Bebe'nin 7 m euroya ManU'ya itelenmesi geliyor. Bir de işin içinden Mendes çıkarsa, yeme de yanında yat. :) Tamam Porto sıçrama tahtasıdır, futbolcular çok fazla para peşinde koşmaz ama bu yaşta Porto'dan 1,25 alan adama (küsüratta yamulmuyorsam) 2,5 kira + 3,3 maaş verilmesi, hele ki bu kariyerle bu yaşta, Abramoviç olsan taşak oğlanı olursun. Hepsini geçtim, hadi alicengiz olmasın, yine fiyasko. Övünülen 'donanımhaber ölücülüğü' de bir yere kadar işte. Can havliyle santrofor arasan Ağustos sonunda, bir Porto çıkar, tokatlayıverir ayak üstü.

2-) Benim için asıl büyük hayal kırıklığı Atınç oldu. Niye gitti, niye geldi? Hadi bizimkiler can havliyle istediler de, kendisi hangi akla hizmet geri döndü? Kaç dakika, hangi pozisyonda oynayacak? Bu adamı birkaç yıla EPL'ye satacağız ucuza bile aldık diyordu Rangnick. Daha geçen sezon ortası çok olumlu konuşuyordu hakkında. Bu kadar kötü bir kariyer planlaması olamaz. Tam Ahmet Bulut transferi. Çocuğu projeye yolla, sonra 4.stoper olarak geri getir.

3-) Başıma bir şey gelmeyecekse, taa başından beri Gökhan Gönül'ün, yıllık ücreti de düşünüldüğünde yanlış bir transfer olduğunu düşünüyorum. Burada da yazmıştım geldiğinde ve tepki de almıştım. 2010'da değiliz. Sık sakatlanıyor ve iki senedir de eski günlerine rahmet okutacak performanslar sergiliyor. İstikrarını yitirdi. Ayrıca Zico da Alex de söyledi çok tembel olduğunu. Bu yüzden sakatlıktan dönmesi de uzun sürüyor. Yaş ilerledikçe de daha çok sakatlanacak ve dönüşler daha uzun sürecek. Bu yaştaki Gökhan'a bir de 4 senelik dolgun bir kontrat verdik. Bu sezon değilse bile 2017/2018 sezonunda küfürlerin yağmaya başlayacağını düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

4-) Tolgay varken ve Talisca alınmışken, Gökhan İnler neden getirildi? Atiba'yı yedeklesin diyoruz da tarzı aynı mı? Değil. Asıl sorun; Atiba'yı yedeklesin diye geldiyse, daha yeni ücretinde iyileştirme yaparak takımda tuttuğun Atiba'yı, daha pahalı yedekle nasıl oynatacaksın? Atiba oynadı diyelim, ki oynar; o zaman takım içi dengeyi neyleyeceksin?

5-) Adriano en prestijli transferimiz, geldiğinde de çok sevindim ama Caner de alındı. Kağıt üstünde iyi hoş da, kimi oynatacağız? Caner bek, Adriano sol ön oynarsa, Olcay kulübeye çekilecektir. Adriano o mevkıde ne kadar katkı verebilir? Olcay ya da Aras'ı oynatıp Adriano'yu yedek oturtsan, tuhaf olacak. Gomez yok-Eto'o veya muadili bir forvet de alınmadı. Gol kabızı olmayacağımızın garantisi var mı?

Demba bile 18 attı denilmiş. Ama Töre-Sosa gitti, Olcay büyük ihtimalle artık kulübede. Talisca on numara değil, Q7 golcü değil, Ebubekir de Demba Ba olmadığı gibi Gomez hiç değil. Büyük maçlarda ağırlığı kim koyup takımı kim toparlayacak?

6-) Tam 8 aydır stoper bulamamak...Turnuvada patlama yapan Kamil Glik'in turnuva sonrası peşinde koşacak kadar hülyalara dalmışsa başkan; yemlediği yalakası muhabirler önce Kompany sonra Pepe (evet evet, delilli ispatlı) yazarken yalanlamayıp taraftarı beklentiye sokuyorsa, ardından da kimseyi bulamayıp müthiş scouting ile Atınç'ı 900 bin euro karşılığında kiralıyorsa, kimse kusura bakmasın, bu taraftarla da takımın geleceğiyle de menajer ilişkileri yüzünden alenen taşak geçiyor demektir. Zannediyor musunuz ki piyasada kimseyle anlaşılamadı da FFP idi UEFA idi de, bula bula Atınç'ı bulduk...Erdal Bey'i yiyip Ahmet Bulut'un kucağına düşersen, gelip geleceğin nokta budur. CL başlayacak, 1 stoperin Hannover'den, bir diğeri Gençlerbirliği, öteki sakat, yenisi de çaylak...Allah hep böyle GS balı versin, Barça-Real-Bayern filan gelmedi. 30 sene beklerdik bu sefer '2. Liverpool intikamı' için.

Valla Beşiktaşlı pesimistliği denilebilir, pek çok arkadaş da kızacaktır ama ben Caner hamlesi hariç gerçekten çok ama çok kötü bir transfer sezonu geçirdiğimizi düşünüyorum. Hiçbir kadro planlaması yok. Ligi yine alabiliriz, bence de en büyük favoriyiz ama artık takım yap boz tahtasına döndü, kimyası bozuldu. Bu saatten sonra 4-3-3 mü 4-2-3-1 mi oynayacaksın yoksa daha yeni birbirini gören bunca adama özel sistem mi oturtacaksın? Yönetim gerçekten sıvadı.

Bu defans ve Tolga sayesinde özellikle CL'de eleğe çevireceklerini düşünüyorum. Tam bir trajedi. CL diye cilalı transferleri dolduruyorsun ama ceza sahana gelen her üç toptan beşi tehlike dördü gol oluyor. Şaka gibi.

Unknown dedi ki...

Düzeltme: 'Adriano ve şapkadan çıkan Caner hamlesi hariç gerçekten çok kötü bir transfer sezonu geçirdiğimizi düşünüyorum' şeklinde düzelteyim. O kadar adam aldık ki, arada sevindiklerimizi de unutacak hale geliyoruz :))

turgay dedi ki...

Erdal torunoğulları kimin kucağındaydı o da Ahmet bulut. Erdal beyin ayrılmasının sebebi üstüne umut güneri getirmeleriydi. Yoksa Erdal beyin de abartılacak futbol veya futbolcu bilgisi yok. Futboldan anlayan adam ndoye peşinde mi koşar ?

Tekrar söylüyorum bizim transferlerimiz plan program içinde olan transferler değil. Töreyi pazarlayamayınca kaldık ortada. Sosa olmasa çok muhtemel transfer bile yapamazdık bu kadar. Üstüne bir de darbe pisliği olunca elindekini bile tutmakta zorluk çekiyorsun. Ebubekir kardeşimiz dışında ben alınan oyunculardan memnunum. Geçen yılki kadar çok gol atamayabiliriz gibi duruyor. Şenol hoca adamcı. Ona kalsa 11 Türk olsun yabancı çok önemli değil. Eren ve Serdar'ı inatla istemesinden belli. Olcayı keseceğini düşünmüyorum. Ancak arası çok rahat keser ama hata da yapar. Takıntılı bir hocamız var. Mesela Tolga onun için vazgeçilmez ama fabri de iyi kaleci. Büyük ihtimal Caner formayı alır ama Gökhan Gönüle hoca soğuk. Yoksa Konya maçında çok rahat beck sola Gökhan sağa yapardı. Yapmıyor çünkü mazereti var. Bir kaç hafta sonra olmayacak bu mazeret ama o Zaman beck çok formda diye ortaya çıkabilir. Türk seviyor ama kendisinin istediğini seviyor. Bu kadrodan verim alamazsa mazeret dinlemeye hazır olun derim. Çünkü laf kalabalığından acayip kafa yaptırıyor karşısındakine Şenol hoca.

sports guy dedi ki...

Aboubakar MSM'in oyuncusu(mondial sports management). Mendes Gestifute'nin kurucusu. Orada mendes bagi yok.

Hatta genel olarak mendes'ten uzagiz bu aralar sanirim, adriano ve inler'in menajeri fair play ltd diye bir sirket.

Ha tabi su var, aboubakarin menajerlik sirketi mendes'inkinden bile daha cok kar yapan bir sirket. Mendes'i tek kotu adam belirleyip oradan yurumemek lazim yani :)

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hastati dedi ki...

1. bek bek diye agliyoduk, 4 tane ilk 11 bekimiz oldu
2. stoper diye agliyoduk, rodolfo konya'da cizgiden top cikardi, atinc geldi ----- mavi ekran --- restart!
3. sosa ileride bekleyen, yukunu oguzhana birakan onemli maclarda bitirici olmayan bi oyuncuydu, oguzhan da yukunu atiba'ya birakiyordu 70. dk'dan sonra, atiba'da gobekteki 2'liden birine birakiyodu, onlardan biride kaleci tolga'ya birakiyodu --- mavi ekran --- restart!
4.talisca ya da tolgay, sosa'nin yerine orta sahayi daha bir guclendirecekler durus acisindan, 3'lu bir orta saha olacak, sampiyonlar ligi orta sahasi. kaybettigimiz super kupa macinda bile saglam durduk, dandik defans siritmadi. bekler ofansifken orta saha daha saglam olacak bu sene
5.gomez mukemmel bi bitirici ama, aboubakar daha guclu derrrmisimmmm- mavi ekran ---restart! --- format!

Emrah dedi ki...

Transferlerin iyiden kötüye sıralaması
1-Caner: Türkiye'nin en iyi sol bekini hemen hemen bedavaya alıp üstüne yıllık ücret olarak da 1,7 milyon Euro vermek çok güzel bir hareket oldu.
2- Adriano: Sakatlanmazsa belki de Aboubakar'dan fazla gole katkı yapabilir.
3- Talisca: Potansiyel çok iyi. Uzaktan zımbalayan bir adama ihtiyacımız vardı. Satın alma opsiyonu şöyle 10-15 falan olsaydı iyiydi. Yıllık 2 milyon kiralama ücreti biraz yüksek.
4- Gökhan İnler: Geçen yıl Oğuzhan ve Atiba'nın hiç sakatlanmaması büyük şanstı. Kariyerli adamı bedavaya aldık. Yıllık ücret makul.
5- Fabri: Kaleye herkes iyi bir transfer beklerken gelen isim hayal kırıklığı yarattı. Böyle adam alacağına hiç almasaydın. Ya da madem Tolga'ya yedek alıyorsun git Almanya'dan genç bir çocuk al da bari ilerisi için umudumuz olsun. Bonservisinin olmaması ve yıllık ücretinin düşük olması alt sıralardan kurtarıyor.
6- Gökhan Gönül: Tamam iyiydi hoştu da. 31,5 yaşında adama 4 yıllık sözleşme nedir, izahı yok. 2 milyon da imza parası verilmiş. Tembel, kendine bakmayan bir adamdan 35 yaşında futbol oynamasını mı bekliyorlar? Son 2 yıl ATM memuru olur.
7- Aboubakar: Çok tanımıyorum ama Cenk Tosun'dan üstün olduğunu düşünmüyorum. Verilen kiralama ücreti rezil. Adama verilen ücret ise bütün takımın motivasyonunu bozacak cinsten. En zararlı transferimiz olabilir. Yarı fiyatına winner karakter Eto dururken alınması ise son sıraya onu atmama neden oldu.

Zaitsev dedi ki...

Herkes numaralama yapmış bende yapayım :)

1. Takımdaki Ahmet Bulut topçuları: GG, Atınç, Utku, Hamza
Mendes oyuncusu : Q7

Öyle birinin kucağına oturma durumu yok yani.

2. Menajerler gelir oyuncu önerirler, işinize bütçenize gelirse gider görüşür zorlarsınız. Erdal Torunoğulları'nı efsane yapılıyor ama o olmasa hangi transferi yapamazdık? Erdal Torunoğulları oyuncuyu bulmuyor. gidip görüşüyor ağalar. Kulübün şartlarına göre işi bitiriyor veya bitirmiyordu.. Gomez'i yılda 40 maç 25 gol sonrası getirmedik. Fiorentina'dan net 5.5 milyon avro alacak adama imza parasıyla toplamda aynı parayı verdik o da geldi bir sene bize faydası dokundu, piyasasını yaptı, Avrupa Şampiyonasında oynadı ama gide gide Wolsburg'a gidebildi.

3. Kamil Glik taş gibi top oynadı Şampiyonada. sonra kime gitti? Monaco. 2ci Zapotacny olma potansiyeli yüksek. hayatı boyunca kapanan takımda oynamış adam..
Şampiyona sonrası peşine düştük mü o da ayrı bir hikaye. bonservis ödeyecek paran mı vardı ki elinde adam kovalıyorsun? basın şişirmesi haberler.

4. Bu sene hedef şampiyonluk. hedef 3cü yıldız + UEFA şartlarını yerine getirip kıskaçtan kurtulmak. CL ligi değil. CL de başarı ne kadar olursa o kadar?

5. Defans hattımız geçen seneye göre daha iyi. Şenol Güneş Fernandao odununa 22 gol attırmış. Porto'nun gelecek görüp transfer ettiği, geçen sene 28 lig, 6 CL maçı oynamış bir oduna da 20-25 gol attırabilir. Sosa'nın eksikliği önemli ama kalsaydı hayır gelir miydi? Atiba-İnler-Oğuzhan-Tolgay-Talisca kötü bir orta saha mı? çarpılırız :)

6. U21 Hazırlık maçında ilk yarı ağırlıklı olarak Talisca sol açık, Kerim forvet arkası gibi oynadı. Forvet arkasını Oğuzhan ve yedek olarak Kerim ile kurgulayıp, Gökhan'ı Atiba yanında kullanabiliriz. Uzaktan şut atma potansiyeli de ayrı bir bonus bizim için. Talisca ilk yarı bir derinlemesine pas attı Ömer'e. öyle pas atıyorsa yeni Pascal'ı olur tribünlerin.

7. Farklı taktik olmaz bu sene. 4-2-3-1 devam. ayrılan ve gelen oyuncular olsa da takımın büyük kısmının oynamayı bildiği bir sistem var. zihinlerimizi boşa zorlamayalım.

Fabri/Tolga
GG/Beck- Marcelo/Rhodolfo- Tosiç/Atınç- Adriano/Caner
Atiba/İnler/Tolgay/Necip
Q7/Kerim/Olcay - Oğuzhan/Kerim - Talisca/Olcay/Aras/Adriano
Ebubekir/Cenk/Ömer

Geçen seneye göre opsiyonlu,iyi bir kadro.

CL'de Caner-Adriano önlü arkalı oynayacaktır. Defansif olmak açısından.



8. Ebubekir'in Porto kontratıyla ilgili net bir detay yok internette. garip bir sitede 1.2 milyon avro diyor. ben başka bir yerde 1.925 milyon avro gördüm.

9. Hoca Türk oyuncu sever diyoruz. Sonra GG'ye soğuk diyoruz. biz ne diyoruz? GG sakatlık izlerini tamamen silsin ilk 11e yerleşir. Beck zaten hazır orada. Erkenden GGyi oynatıp tekrar sakatlamanın anlamı yok..

Bence GG'nin kontratının son senesi imza parası yerine yapıldı..imza parası vermeyelim 3 değil 4 sene olsun sözleşme muhabbeti olabilir.

İsmail bile 1 milyon avro imza parası almış yuh diyorum :)

ideal 11 dedi ki...

emrah

bazı oyuncuları alırsın ve bir daha o bölgeye oyuncu almazsın.kapatırsın yani o bölgeyi.yaşlı diyebileceğiz kalitesi belli oyuncuları alıp o bölgeyi kapamak ve gelecek sezonlarda oraya adam almayıp maddi açıdan sıkıntı yaşamamak.gönül transferine bu açıdan bakmak lazım birazda.galatasaray son 2-3 yılda oldukça fazla sayıda sağbek aldı.ama zararda.bu transfer mantığının bir tarafı.

ikinci transfer mantığı ise oyuncuyu alıp yükselterek satmak.maddi olarak kar elde etmek.

transfer mühendisliğinde yönetimi başarılı buldum bu sezon.muhtemelen gelecek sezonda ozi yi satacaklar.aras özbiliz de cenk tosunda gelecek sezonun transfer piyasasında gözde oyuncular olması işten bile değil.bazı bölgeler ise aynı kalacak.cl de oynamak oyuncuların piyasasını acayip yükseltir.kerim frei da patlama yapabilecek yeteneklerde.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar, bu akşam fazlaca işgal ettim ama birkaç hususta izahat yapmama kızmazsınız sanırım :) Birkaç arkadaşın yorumlarını/itirazlarını okuyunca doğru yanlış anlaşılmaya müsait bazı şeyler yazdığımı fark ettim

@ turgay
@ zaitsev
Erdal Torunoğulları'nın futbol-futbolcu bildiğini düşündüğüm yok. Sihirbaz filan da saymıyorum. Anlatmak istediğim; transferi iş bitirici ve artık tecrübeli Erdal Torunoğulları'ndan alıp ne idüğü belirsiz (hakaret kastıyla yazmıyorum, gerçekten belirsiz) Umut Güner'e ve an be an izlediğimiz üzere kendi YK üyesine tercih ettiği Ahmet Bulut'un inisiyatifine bıraktı. Bunca uzamasında ve kritik bölgelere takviyenin becerilememesinde bunun payı yadsınamaz. Neticede Ahmet Bulut'a bu işi bırakıyorsan, onun teması/açık-gizli ortaklığı olan menajerlerin portföyüne mahkum olursun. Umut Güner'in hiçbir tecrübesi yok. Elde bonservise dökebileceğimiz parayla stopersiz kalmayı, ligler başlayınca fellik fellik oyuncu izlemeye gidilmesini nasıl açıklayabiliriz? Beni rahatsız eden Ahmet Bulut'un şu kadar bu kadar oyuncusu var mevzusu değil. Ayrıca an itibarı ile gerçek sayıyı da asla bilemeyiz :) Sorun başkanda. Transfer işleri bu denli uzamayabilir, Gomez-Sosa konusu daha erken olumlu veya olumsuz çözümlenebilirdi. Ama başkan ne yaptı? Hiçbir planı olmadığı ayyuka çıktığı gibi medyanın önünde Ahmet Bulut'un tüm küstahlıklarını sineye çekip, kendi YK üyesini tam transfer sezonunun başında tasfiye ederek tecrübesiz adamı getirdi. Sonra da 'transfer benimle başlar benimle biter' şeklinde ego patlamaları geldi. Vaziyet ortada. Stoper için seni yaylım ateşine tutan şampiyon hocana bir stoper dahi getiremedin. Kızmamın sebebi bu.

Gitgide de malum şahısa benzemeye başladı. Birlikte yola çıktığı kim varsa bir vesileyle birer birer satıyor.

@ sports guy
Mendes muhabbeti işin esprisiydi zaten :) Sadece bana Mendes kazıklarını hatırlattığından yazdım Ebubekir mevzusunda.

ekozu1903 dedi ki...

@sports guy

Haklısın uyanık olmamız lazım :) ama ben sadece bizim takım için değil tüm takımlar için demiştim. zira inönü zaten çok sıkıntı yaşamaz:)

JimmyLue dedi ki...

Kadro nicelik olarak geçen yılın üzerinde fakat nitelik anlamında konuşabilmek için sanıyorum zamana ihtiyacımız olacak. Geçen yıl 'beksiz oynuyoruz' yorumları yapılırken bir anda üst düzey 4 bekle oynayacak olmak.. ki bu adamların 1 tanesi kesinlikle 18'e yazılamayacak.
Herkes Rhodolfo'nun çizgiden çıkardığı topu konuşuyor fakat o pozisyonda ofsaytı bozmaya geç kalışı - ağırlığı yakın gelecekte güven vermiyor. Golü önleyen şey topun Tolga'ya 'çarpması', hız kesmesi ve Rhodolfo'nun haliyle yetişmesi idi.. Yukarda değinildiği üzere tandem CL seviyesinde ne yazık ki değil. Almanya sonuncusu Hannover'in tandemi, geçen yıl 11 maç yapmış çaylak Atınç, son 4 maç iyi tandem performansı yakalamış lakin CL'de ne yapacağı belirsiz Tosiç ve 6 aydır olmayan, fitken dahi belirli bir ağırlığa sahip Rhodolfo (hazır olsa defansta en güvenilir kişi o olurdu). Kaleci ya da defans hatası ile yenilecek herhangi bir gol oyunu domine ettiğimiz- sağlam giden bir CL maçında bir çuval inciri bok edebilir bkz. Lisbon maçı.

Buradan mevzuya forvet transferi ile devam edelim. Aboubakar için 1 yıllık 20 milton TL harcandı. Bu adam bizi CL grubundan çıkaramazsa TSL'de Etoo ile de şampiyon olup belirli Forvet gol sayısına ulaşılabilirdi. Benim için Aboubakar'ın iyi transfer olma koşulu bizi extra işler yapıp CL'de gruptan çıkarmasıyla alakalıdır. TSL'de gol bir şekilde gelir.
Adamın CL cv'si iyi duruyor: 10m 6gol 1asist.

İnler transferi makul görünüyor ama denildiği üzere yedek olarak düşünüldüyse biraz pahalı bir yedek. Gökhan 5milyon € da alsa Atiba küsüp oynamamazlık yapacak bir adam kesinlikle değil fakat bu transfer Ozzy için devre arası performansa göre kontratta uzatma ve iyileştirme yapılabilme ihtimalini doğurabilir.
Beck böyle devam ederse zaten hazırlık kampını pek iyi geçiremeyen Gökhan oynamadıkça sorunlar çıkarabilir. Aynı şekilde Adriano da tutarsa oynamayan Caner de mutsuz takılabilir bir müddet. Ben Güneş'in kanat beklerini -özellikle GG'yi önde değerlendireceğini pek sanmıyorum.Belki Adriano Caner'in önünde kullanılabilir fakat onu da görmek gerek.
Fazla opsiyonlu, rüzgara göre yön değiştiren, ffp soslu plansız bir planlama oldu. Beklentim Tr şampiyonluğu ve 3. olup UEFA'da çeyrek final. Tr Kupasını hoca yine sallamayacak ve formsuz oyuncular neden oynamadıklarını teyit etmiş olacaklar. Fazlası extra mutluluk sebebi olur..

GeceGezgini dedi ki...

Aras ve Ömer ŞL kadrosunda yer almamış. Yapacak birşey yok ama umarım morallari bozumaz adamların, özellikle Aras'ın.

bekkenbaver dedi ki...

Oyuncu bildirme cezasını hep 15+4+4 olacak şeklinde düşündük, fakat 16+4+3 şeklindeymiş. Bu durum, çok tartışılan Tosiç mi yazılır, ne yapılır derdini ortadan kaldırdı. Haydi bakalım...

sports guy dedi ki...

16+4+3 yazilmadi yalniz, 16+4+2 yazildi. Hala net bir bilgimiz yok bununla ilgili. Sanirim oraya 6 oyuncu yazinca diger tarafa 17 oyuncu yazamiyoruz gibi bir sey oldu. Yani su kural nasil acik bir sekilde bir yerde yazmaz ben anlamiyorum ya hala.

WiLdHoney dedi ki...

Sanırım nedeni aşağıdaki linkte bahsedildiği gibi;

http://www.goal.com/tr/news/234/%C5%9Fampiyonlar-ligi/2016/09/02/27127282/be%C5%9Fikta%C5%9F%C4%B1n-%C5%9Fampiyonlar-ligi-kadrosunda-neden-22-oyuncu-var?ICID=HP_BN_1

bekkenbaver dedi ki...

@sportsguy haklısın, bence 14+4+3 yazabilirdik, adam olmadığı için yazmadık.
Wildhoney'in yolladığı linkten de onu anladım, biz zaten adamımız olmadığı kontenjandan kullandık 1 adet cezayı.

Coolio dedi ki...

Ben mi yanlış anladım yoksa başkan Aboubakar'ı aslında satın aldık ama bu sene kiralık gibi oynayacak mı dedi?

Coolio dedi ki...

Bir de bir gazeteci Fabricio'ya soru sorarken taraftarlar ve takım arkadaşları onun oynadığı maçlarda güven duydu, antemanlarda da çok iyiydi diye laf göndermesi yaptı.. adam gibi bir kaç resmi maçta da biz izlesek bari..

Emrah dedi ki...

+3 yıllık satın alma opsiyonu var anladığım kadarıyla. Fahiş kiralama ücretinin nedeni belli oldu. Şartları neden Kap'a açıklamazlar ki?

delgado dedi ki...

Geçmiş olsun, Aboubakar veya Cenk'ten biri sakat/cezalı olursa yedek forvetimiz yok. Müthiş planlama. Pektemek gitsin yeaaa, Tolga'nın sözleşmesini feshedin hemen, Necip'in Beşiktaş'ta ne işi var!!1

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Aboubakar aslinda satin alinmis olabilir, buna benzer anlasmalar el altindan yapiliyor ffp sebebiyle.

Ama fikret orman bu konuda cok saibeli gozumde mario gomez olayindan sonra acikcasi, o yuzden herhangi bir varsayima/imaya inanip oradan laf yurutmem ben.

WiLdHoney dedi ki...

Aboubakar'ın aslında satın alınmış olması demek, bizim onun bonservisine 10+M€ para gömmüş olmamız anlamına gelir ki, bu işte çok büyük bir kumardır. Umarım opsiyonlu falandır da, adam patates çıkarsa olan sadece 3M€'ya olur.

ideal 11 dedi ki...

ooo çok iyi haber geldi.abubekir in satın alma opsiyonu varmış.hatta satın alınmış sanırım.başkan yaş tahtaya basmamış demekki.bu yüksek kiralamanın nedenide satın alma opsiyonu imiş.ki doğru olanda budur.

muhtemelen satın alınıp 20 milyon avrolara satılacak.iyi iş.

ideal 11 dedi ki...

abubekir 24 yaşında. an itibariyle transfermarkt değeri 10.5 milyon avro.

bu sezon 20 gol attığını düşün.cl de de 3-4 gol atsa.en az 20 milyon avroları görür.

buda ebubekirin managerinin listesindeki oyuncular.boş oyuncu yok aga.

http://www.transfermarkt.de/mondial-sport-management-amp-consulting-sarl/beraterfirma/berater/2106

trabzonspor waristen hiç yararlanamamasına rağmen 4,5 milyon avroya lorient e sattı.o da aynı şirketin oyuncusu.bu oyuncuların elde patlaması söz konusu değil aga.en kötü senaryo şu olur.aldığın bonservise başkasına satarsın.en kötüsü budur.

Hehehe .

Gecen sene Atiba sakatlansa ne olacak deniyordu Gokhan geldi bu sene Cenk sakatlansa ne olacak deniyor . Onu da seneye alirlar .

Bitti abi artik transfer o olsaydi bu olsaydinin kimseye faydasi yok eldeki bu. 22 adam bildirebiliyorsun listeye , hoca bunlari secmis . Tosic'i almadi diye Gurcan ortaligi yikti sabah twitterda .

Yani listedeki 22 oyuncudan hangisini cikarip Omer'i yazacaksin ? Az biraz hocaya guvenmek lazim .

Benim zaten bir beklentim yok . Takimin yarisi ilk defa oynayacak CL'de . Bu seviyeler aksam yatarken ya hoca ne sorabilir ki ya her seyi biliyom diye dusunup sabha tek tek sorulari okuyup hic birini bilmedigini farketmek gibi :)

beagle dedi ki...

Maç başı 0.5-0.6 gol altında atan bir tek forvet ile nal toplanır. Beşiktaşı takip ettiğim 32-33 yılın özeti budur. Kovacevic, Feyyaz, Gomez hatta İlhan, Ertuğrul falan bulursan şampiyonluğa oynarsın.
Bobo, Almeida gillerle adıgüzel liginde oynarsın.
Fikocum daha yeni başladım üstüne 10 milyon Euro daha vericem Abuya diyor. Hadi bakalım 0.6'yı görsün alalım da, görmezse...

Forvet işi neyse de GS bu sene yüzyılın mali piçliklerini yapıyor. Biz FFP için kıçımızı yırtarken bu yaptıkları yanlarına kalmamalı.

- Sneijder'e göstermelik 2.2 milyon Euro ceza kesip, bütçeyi aşma limitlerini tutturmaya çalıştılar.
- Maaş limitlerindeki sıçışı kapamak için 1 milyon Euro maaşını ödeyerek Tarık Çamdalı kiraya verdiler. Umutun sözleşmesi feshedip, 1 milyon Euro negatifi maaş bütçesinden başka maddeye kaydırdılar.
- Donkun maaşının 500 bin eurosunu ödüyorlar
- Olcan adının 2 yıllık 3.7 M Euro alacağı varken fesih edildi. Bu da maaş bütçesinden başka zarara kaydırma operasyonu.

Yukarı bakınca oynatmadan boşa verilen 6 - 6.5 M euro para var, Toplam hesap yolsuzluğu kokusu ise 8.5 m Euro (30 milyon TL) eder.

Bunları örtbas edip, sanki başarıymış gibi gösterip, sonra renkli basın diyince kızıyorlar.

sports guy dedi ki...

@beagle

Hocam gs'nin yaptiklarini uefa'nin atlayacagini hic sanmiyorum. Hadi sneijder cezasi neyse (ki neyse degil) de, umut-tarik-olcan-donk 4lusu uefa'dan kacacak seyler degil. Maas skalasindan degilse baska yerden vurgun yiyecekler bu sefer.

Aboubakar icinse yukarida bir arkadas yazmis, adam mondial'in adami. 0 gol atsa bile bonservisini alirsan yine satacak adam bulursun. Menajerler belirler bu piyasayi, oyle bu isler.

Yorum Gönder

Ara