.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ağustos 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 4 - 1 Alanyaspor


Goller: Oğuzhan Özyakup (6'), Olcay Şahan (43'), Cenk Tosun (58' P, 78')
En iyi üç: Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Cenk Tosun
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Tolga Zengin, Aras Özbiliz

Karne:

Şenol Güneş7.5
Beşiktaş6.9
Alanyaspor3.2
Barış Şimşek4.7


Tolga Zengin5.4
Dusko Tosic7.0
Marcelo Guedes6.9
Adriano Correia (29')6.5
Andreas Beck7.2
Atiba Hutchinson7.7
Oğuzhan Özyakup8.2
Tolgay Arslan6.9
Olcay Şahan (68')7.0
Ricardo Quaresma (84')5.3
Cenk Tosun7.2


Necip Uysal (29')6.5
Kerim Frei (68')5.6
Aras Özbiliz (84')5.4


Takım Ortalaması6.6

Anket: 90 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

58 Yorum:

turkkant dedi ki...

Rakip öyle zayıftı ki bu maç özelinde fazla söylenebilecek bir şey yok.

Benim bu seneye dair notlarım:

- Eğer ilk 11'e nokta üç transfer olursa, yedek kulübemiz: yedek kaleci, Rhodolfo(ya da Tosic), Beck, Necip, Tolgay, Kerim (ya da Aras) ve Cenk oluyor. Gayet iyi bir yedek kulübesi.

- Bahsedilen isimlere göre, bana en mantıklı üçlü Abubakaar, Talisca, Martins İndi geliyor. Özellikle M. İndi tam Ş. Güneş'in tarih ettiği stoper... Artık 3-5'e bakmadan alsınlar adam gibi bir stoper.

- Etoo alınırsa ilk 11'de 34 ve üstü üç oyuncumuz olacak: Etoo, Atiba, Quaresma... Bu kesin sıkıntı yaratır. Uzun maratonda Atiba bu kadar yaşlı adamın arkasını kapatmaya çalışırken ruhunu teslim eder.

- Kerim-Aras'ın hali beni endişelendirdi, yedi başlangıç yılını gemiş, 1 yaş yaşlanmış, Avrupa Şampiyonası hedefi kalmamış Quaresma performansı beni düşündürüyor. İç sahada ve Ş. Ligi'nde faydalı olabilir, ama dış sahada özellikle sıkıntılı olacaktır.

- Transferler tutmazsa Ş. Ligi'nde hayal kırıklıkları yopratır, bu yıpranma lige de yansır. O yüzden yönetimin çok dikkatli olması lazım. Ligin gol kralı - ligin asist kralının yerine adam arıyoruz, yerlerini doldurmak çok zor...

beagle dedi ki...

Maçı sonucu bilerek tekrardan izledigimden skor bagimsiz birkac tespitim oldu:
-Maçın kopmadığı ilk yarıda takım boyumuz acayip uzamıştı. 2 farktan sonra düzeldi biraz. O arada ahmakça tehlikeler de verdik.
- Elimizde kalan miras moral kondüsyon. Onu bir kaybedersek çok hizli düseriz.
- Atiba Oğuzhan ve kopuk oynamasina rağmen Tolgay farkı yaratan unsurlardı. Arkada da Marcelo ortalari iyi karşiliyor.
- Gomez, Töre ve Sosa gidince tiki taka bitmiş.
- Quaresma ayni. Morali iyi ama verimliliği kafacı forvet olmayinca iyice düşmüş. Ancak topu rakip sahada biraz tutacak tek unsur.
- Cenk mi? Merkezde olmaz o iş. Atilacaklari kaçırdı, kalecininin üstüne abandıği gol oldu. Musleraya 900 dakika gol atamaz.
-Tolgayin girişi işi baskalastirmiş. Golcü kenar ve Merkez Forvet gelirse bu orta saha iş yapabilir.
-Kerimden de birşey olmaz.

Özetle savunma merkezi, forvet merkezi ve kanat verimliliği çok zayiflar. Eldeki parayla alinamayacak 10 numaradan çok bunlara ihtiyaç var.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Selamlar ve iyi haftalar,

Admine bir soru sormak istiyorum. Sayfada solda hala Biliç & Önder Özen fotosu var. Şenol Hoca geldi, şampiyon olduk, stadyum açtık... Bunların resimleri daha koyulmaya değer değil mi güncelde?

teşekkürler

beagle dedi ki...

Transfer adaylarina bakiyorum aklima oturmuyor.

Talisca geçen sene GS karsisinda dökülmüş ama adama güvenildigi top verildiği belli. Raket ayaği var, dinamik değil, Nuri Şahin misali birşey oynamis Benficada. Belki ikinci firvet oynar ama hazir oyuncu olmadığı belli.%51 Şenol Hoca yaralanir diyelim.

Ebubekir tam muamma. Kafa vurmuyor, koşamiyor. Pas özelliği artisi. Yani tiki takaya faydali olur da Besiktasda 20 gol atamaz sanki. Kaldiki daha önce bazi arkadaslarin söylediği gibi Cenki kesemez. Benim ek notum ise Furkan Yaman olacak. Furkan sadece ağırdı. Tecrübe hariç çok benzer oyuncular. Hatta Kafa topunda Furkanda daha umut vardi. Kendi oyuncumuzu niye gönderdik bu adami kiralamaya 2.2M niye oneriyoruz?
Gestede veya Mbokani bu Abubakara oranla bize daha uygunlar.

planck dedi ki...

eto gelir beyler bence, nasrinin durumuna göre belki kerim kiralık gider antalyaya.

planck dedi ki...

gelmiş bile :)

Emre Toraman dedi ki...

Hatırlatma için teşekkürler Başar :)

cochise dedi ki...

önceki posta yazdım ama eskimiş bile :)

öncelikle iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ben de evlenme aşamasındaki arkadaşları şimdiden tebrik edeyim.

Beklenildiği gibi bir maç oldu. Rakip hiç oturmamış. Ancak Benfica'dan kiralanan eleman bu ligde iş yapar. Bir de geçen sene de bizim ağır sürklase ettiğimiz maçlardan sonra rakiplerin zayıflığı anlatıldı. Ama bir çoğu için sonradan hikayenin tam da öyle olmadığı anlaşıldı. Bizim fizik durumumuz o kadar iyiydi ki belki de Alanya'yı olduğundan da zayıf gösterdi. Zira yetenek haricinde de lise takımı ile ortaokul takımı maçı gibiydi.

Oğuzhan-Tolgay meselesi hala olmuyor. birbirlerini çok kesiyorlar. iki sahada olacaksa 3'lü orta saha şart bence.
Oğuzhan'ın golü muazzamdı ama onun dışında epey kötü maç çıkardı.

Adriano gibi hem bir süredir tam oynamadığı için sakatlık riski olan hem de bir çok pozisyonda oynayabilecek yeteneklere sahip bir oyuncu varken genç ya da yerli bir sol bek transferi çok iyi olurmuş. Eren Albayrak alınabilirdi misal. (İsmail'le anlaşılacak diye düşünülmüş olabilir).

Transferler tamamlanınca takıma daha iyi bakacağız ama Euro 2016 hedefi de kalmamış bir quaresma'dan verim almak için formsuzken onu kesebilecek bir oyuncu gerek gibi geliyor bana. Keza Olcay da zaman zaman kötü oyun döngüsüne girip haftalarca çıkamayan bir oyuncu. Ancak Kerim'in bu ikisini kesme umudum yok. Aras 2 ay sonra belki. Töre'nin gitmiş olması bu açıdan bir sorun, umarım sadece kabak gibi görünen eksiklerin yanı sıra bir kanat/kenar alınır.

Necip normalde riske atacağı bir pozisyonda taca atarak acaba akıllandı mı dedirtti ama son dakika penaltısı ile beni benden aldı. Evet topu vurduğu için kesinlikle penaltı değil ama mutlaka tehlikeli hareket verilmesi gerek. Beni kızdıran ise topu ıskalayıp adama vurum kırmızı görebileceği bir pozisyon oluşturması. Yahu maç bitmiş, git şarj falan et en kötü gol olsun. O riske değer mi?

Hazırlık maçı gibi oldu biraz. Yeniler adapte olmadan Konya maçını da alırsak sağlam bir mesaj olacak..

Coolio dedi ki...

Bende Kerim'in kiralık gideceğini düşünüyorum ve istiyorum. Burada sadece yedek oyuncu olacak ve yeterli süreyi almadıkça da hep kendini kanıtlamaya çalışıp gereksiz işlere soyunacak. Kafa olarak da pek doğruları yapmaya hevesli gözükmüyor zaten bunca zamandır.

Olcay ne zaman sert şut çekecek gerçekten merak ediyorum. Adamın bütün şutları süper ötesi yavaş. Bu maçta gol oldu ama sene boyunca olmuyor işte. Bazende ıskalıyor. Bir adam bu kadar çok ıskalarmı yaw? Bütün bunlara rağmen diğer yaptıklarını yapabilen olmadığı için ilk 11'de oynamayı hakediyor.

turgay dedi ki...

öncelikle bu kadar çok yabancı oyuncu konusuluyor ama kadromuzda suanda 10 tane yabancımız var. 5 tane daha alıcaz diyoruz ama 14 yabancı kuralı varken göndermeden nasıl alıcaz ? boyko malaga deniyor o zaman 5 oyuncu alınabilir. caner şuanda kiralık gelebilecek durumda. interi kandırıp sol beke onu alarak bence süper bir iş yaparız. böyle türk oyuncu kontenjanımız da 1 artar. pektemek gittiğine göre orada tolga-gökhan ve necip kaldı. nasıl uydurulacak kimler dışarıda kalacak merak içindeyim.

indi-talisca-etoo-nasri-aboubakar en cok konusulanlar. yine atibanın arkası boş kalıyor gibi. caneri alırsak omereu'yu almayıp tosic'i stoperde kullanabilir ki bence bu adam stoperde acayip bir seviyeye geliyor. özellikle şampiyonlar ligi dönüşlerinde rhodolfo-tosic ikilisini kullanıp marcelo-indi ikilisini dinlendirebiliriz. talisca dendiği gibi çıkarsa oğuzhan ve tolgay'da verimli kullanılabilir. bu yıl daha fazla maç yapacağımızdan yorgunluk seviyesini minimuma düşürebiliriz. ancak yine de şampiyonlar ligi için nasıl kadro yazılacak merak ediyorum.

beagle dedi ki...

Turgay dostum ben Ormani tanidiysam 2 transfere sukretmek lazim kalan sürede. CL gazi ile belki 3 ama 5 adam almasi cok küçük olasilik.
Talisca Eto olasi
Messias plase
Abu ve Indi surpriz
diyorum :)

planck dedi ki...

abu için 2.2m kiralama ücreti vereceğime yıllık 2.5e eto'yu almak daha mantıklı. talisca akşam geliyormuş. indi de hocanın istediği tarz bir isim. benim tahminim talisca eto indi bonus inler. caner işi zor. belki olcan veya semih gelebilirler gsden, sırf trde yetişmiş oyuncu kontejanı için.

turgay dedi ki...

bende tam tersi caner işinin daha kolay olduğunu düşünüyorum. inter elden çıkarmak istiyor. sözde yapılan teklifler orta sınıf takımlardan. menajeri ahmet bulut gibi oyuncusunu orta sınıf takımlara götürebilecek kapasitede biri değil. ahmet bulut emre çolak'ı deportivo'ya gitmeye ikna edebiliyorken mehmet topal'ı valencia sonrası fenerbahçe'ye getiriyor. halbuki mehmet topal çok rahat ispanyada kalıp kariyerini ingilterede devam edebilirdi. ama çapsız menajeri yüzünden para için türkiye'ye geldi. şimdi aynı durum canerde de var. caner 1 yıl avrupada kalsa mental ve fiziksel olarak ileriye gidebilecekken yeni antrenöründen mütevellit heemen türkiye'ye pazarlanmaya çalışılıyor. bundan yararlanıp ülkenin en iyi sol bekini alabiliriz.tabi menajeri fb'yi ikna etmezse.

emruli dedi ki...

Turgay aynı şeyleri dusunmusuz. Oyuncu karakteri olarak hic sevmesem de Caner ilac olur. Kaliteyi gectim sayısal eksikliği doldurabilmek için bir forvet, bir forvet arkasi (Talisca'nin oynayacagi bölgeye ve Senol Gunes'in oyun planina göre 6 numara), iki de savunma oyuncusu lazım. Su an Talisca dahil 11 yabanci var. Boyko gidecek sanırım. Bu transferlerin hepsi gerçekleşse 14 yabancı oluyor. Aslında ideal dunyada bize bir de uzak forvet oynayabilecek bir kanat oyuncusu lazım. Keske Q7 gitse ama o riski kolay kolay kimse alamaz ya da Aras'i oynayabilecegi bir takıma kiralamak cozum olabilir. Bu arada 10 gunden az sure varken bizim başkan 5 transfer yapmaz tabi ama umut iste...

sports guy dedi ki...

5 transfer mi? Neler diyorsunuz abi siz?

Bek transferleri yapilmisken bu takimin ihtiyaci olan sey giden iki banko adaminin yerini doldurmaktir. Stoper zaten yaz basindan beri gundemde olduguna gore yapilacak maksimum transfer sayisi uc.

Oyuncular konusunda olmasa da pozisyonel anlamda oldukca seffaf bir yonetimimiz var beyler. Yani evet bugun aboubakar deyip yarin bony ile buraya gelebilir forman o sasirtmaz da, gundemde olmayan pozisyona transfer yapilmadi hic bu donemde.

Forvet transferi illa olacak. Stoper de olursa cok iyi olur, ha olmazsa da rhodolfo'nun iyilesme sureci veli'ninkine benzemedigi surece ligi yine goturur. Tosic'i bek oynarken hic sevmiyorum, ama stoperken gayet basarili buluyorum.

Yani isin sonunda bu takimin tam anlamiyla "ADAM ALIN" diye bagirdigi(hem nitelik, hem nicelik olarak) tek pozisyon forvet su an.

E zaten forvet almadan bu donemi kapatmayi dusunmuyordur herhalde yonetim. Kendi ayagina boylesine sikmaca yapilmaz. Gerci yapilir da onun icin galatasaray olmak lazim :)

beagle dedi ki...

Arild Stavrum, Edu, Almeida, Adini unuttugum dovmeli romen, illie, madida, stada atla giren manyak dobi, sevgilisine kacan mcdonald o kadar çok fiyasko forvet aldik ki, öyle olacaksa almasinlar

GS'ye karşı oyununun hakimiydik iddaasının ne kadar boş temelli olduğunu görüyoruz . Geçen seneden hiç bir farkları yok . Bu adamların ruhu ölmüş , nasıl kupa verdik inanamıyorum . Ben bu kadar geçirgen bir orta saha bu seviyede hatırlamıyorum pek .

Zaitsev dedi ki...

Alanya maçının hiç bir mevzuya referans olabileceğini düşünmüyorum. Takımda genel bir lakaytlık vardı. 6cı dakikada Oğuzhan golü atınca rehavet çöktü Olcayda 2-0 yapınca maç bitti zaten. çoğu kendine oynadı. maç bitsin diye idare ettiler. Oğuzhan kaç kere topla buluştu 2ci yarı. 80den sonra 1-2 top aldı o kadar.belki Tolgay'ın kendine güveni gelsin diye de bilerek kendini saklamasını istemiş olabilir Şenol hoca. Q7 desen zaten kampa 2-3 Ağustosta katılmış.

Takımın eksikleri var. Talisca tamamsa eğer 1 defans ve 1 forvet alınacaktır.

Geçen sene de forvet geç katılmıştı takıma. Defans hattımızda geçen seneden kötü değil. Hatta Adriano ve GG takviyeleri ile daha ofansif olduk. Tek sorun Sosa'nın yeri gibi duruyor genel kanı olarak ama geçen sene ilk 13 hafta Sosa ne yapmış. 1 asist.

Sosa'dan ziyade ilk yarı ki Töre'nin yalancı performansına ihtiyacımız var. O eksikliği gidermek lazım.

Beşiktaş maçlarında olsun diğer maçlarda olsun sürekli çirkeflik yapan maçları provoke eden bir adamı ben takımımda istemem. Caner kalsın Inter'de.

Bi de bu Barış Şimşek nasıl bir kötü hakemdir arkadaş ya. tam düşman başına lafına karşılık gelir.

@ Övünç

GS'nin geçen seneden farkı yok. hedef maçlarda oynayan bir oyuncu topluluğu. Türkiye Kupasında kastılar, gol yemediler FB'yi yendiler. Süper Kupa'da kastılar, gol yemediler penaltılarla bizi yendiler. Hakem birşey yapmazsa zor yenerler Karabük'ü.

sadrazam dedi ki...

Geseyi șampiyonluk yarıșįnda rakip olarak görmediğimden 90+sabaha karșı atılan golle 3 puan almalarına üzülmedim. Ancak göz göre göre uzatma bittikten sonra gesenin yan pas yapmasına nihayetinde 30 saniye haybiye fazla oynatılan maçla karabük ün bir puanının gasp edilmesine kızgınım.
Demek ki fetö nün uyuyan hücreleri halen tam olarak temizlenememiș.

bu sene şampiyonluk yarışında en büyük rakibimiz galatasaray olacaktır. mmuslera, yusuf namoğlu ve rakip takımlardaki truva atlarıyla lige tutunacaklarına eminim. haftaya akhisarla oynayacakları maçı iyi izleyelim. cihat arslan 40 takla atacaktır kaybetmek için.

sports guy dedi ki...

Gs o kadar kotu ki, orta sahaya transfer yapmazlarsa 3 yusuf namoglu gelse kurtaramaz onlari. Selcuk bitmis, uzatmalari bile oynamiyor artik. Pas verecegi hedef 2 metreden uzaksa her turlu hataya acik bir adam olmus.

Dun gs kazandiysa sebebi karabuk forvet hattinin beceriksizliginden baska bir sey degil.

Gol atacak adamlari az, ikinci forvetleri yok. Sneijder bruma sinan eren 4lusunun rahat bi 45 golu gormesi lazim ki sampiyonluk kovalasinlar. Sene basindan beri "bu hucum hatti cilgin atacak ligde bu sene" diye basimizi sisirdiler de yok oyle bir sey.


Bizim maci izleyemedim acikcasi hatun sagolsun, ama 20 golu zorlayacak bir forvet su rakiplere karsi bizi sampiyon yapmaya yetebilir, benim aldigim izlenim o. Tek endisem cl donusu takim performansi. Bu kadro o donusleri kaldiracak derinlige nitelik olarak sahip degil cunku.

yilmaz dedi ki...

galatasaray'ın şu ölüp ölüp dirilmeleri beni çok güldürüyor.

Medya transfer sezonunu çok sevdiği için bu senenin favorisi olarak sayısal olarak çok fazla transfer yapan GS'yi gösteriyor.

Fakat lig başlayıp, selçuk ile oğuzhan başbaşa kalınca ak g.t, kara g.t belli oluyor işte.

"GS en kötü sezonunda bile 2 kupa bla bla bla". E baba geçen sene 3 kupa aldılar noldu? 6. haftada teknik direktörü şutlandı. Niye şutlandı?

GS'nin aldığı kupaların Türkiye'nin olimpiyatlarda aldığı madalyalardan hiç bir farkı olmadığı 2 senedir yüzümüze yüzümüze vuruluyor ama hala ısrarla aynı kafadalar.

Dün akşamki maç berabere bitse bu kadar sevinmezdim. 2-3 hafta da "biz mücadeleyi bırakmayız, eren derdiyok bla bla bla" geyikleri devam eder. Ailecek severek ve beğenerek izliyoruz efem.

Basar dedi ki...

Ligin başında gs zayıf gözükse bile, iyi bir ön libero ilavesi ve daha etkin/bitirici bir hucüm anlayışı ile (geçen yıl bizimle birlikte en fazla pas yapan takım) ciddi bir rakip olabilir.

Yine de dün yenilmeleri iyi bir başlangıç olurdu.

Coolio dedi ki...

Talisca'nin özellikleri bize çok iyi gelecek ve Şenol hocanın katkısıyla çok yüksek verim alacağımız bir oyuncu olacak görüşündeyim.

turkkant dedi ki...

GS iyi değil, ama kesin yarış dışılar demek için çok erken bence. Podolski, Selçuk, Sneijder gibi oyuncular yaşları itibariyle geç form tutacaklar. Keza Eren de henüz hazır değil. Stopere diri bir adam gelecek. Öndeki genç oyuncularından biri, ikisi (bruma-Sinan) patlama yapabilir. En büyük handikapları kötü beklere sahip olmaları ve merkez orta sahadaki sıkıntıları...

Ben yine de FB ile çekişiriz düşüncesindeyim, ama belli olmaz... Adamların 5 sezonda 3 şampiyonlukları var.

beagle dedi ki...

Milliyet Eto'o ya sponsor olan şirketin çekildiğini bu sebeple bize gelecegini yazmış. Kendilerine güvenmesem de Antalyanin agzi süt kokan başkaninin pişmiş kelle modunda verdiği röportajla birleşince mantikli geliyor.
Etoo gelirse 442 ile ligi halledebiliriz. Ama yirtici, ilk topa basacak stoper de gerekir.

Basar dedi ki...

@beagle

Sakho'ya ne dersin?

http://www.turkish-football.com/liverpool-want-to-axe-star-player-sakho-after-bust-up-with-jurgen-klopp-besiktas-want-to-offer-exit/?

beagle dedi ki...

Gelmez derim Başar. :) Ama gelirse hiz güç gayet iyi. Rhodolfo ile olur.
Marceloyla sorun olur. Ikisi de iyi top cikaramaz.
Su durumda Gil olsaydi isterim. Hepsiyle olur.
Liverpool taraftari Skertelden nefret ederken Sakho'yu çok seviyorlar. Bu da önemli gösterge. Gelirse başimiz ustune.

Huzeyfe dedi ki...

Benim anlamadigim Talisca transferi. Cok tanimiyorum ama okuduklarimdan anladigim Sosa'nin yaptigini yapacak bir adam degil. 8 numara oynayacaksa Oguzhan-Tolgay ne yapacak? Sosa'nin yerine Nasri'yi dusunuyorsak Talisca Oguzhanla rotasyona mi girecek? Eger oyleyse deli gibi kira parasi basmaya gerek var miydi?
Eger Talisca Sosa'nin yerine oynayacaksa o zaman niye Nasri'nin pesinde kosuyoruz?
Ben anlayamiyorum ne yapmaya calistigini yonetimin.

Forvet transferi icin Eto'o dusunuluyorsa Cenk'siz tek forvet oynayabilir mi? Eto'o ikinci forvet oynayacaksa Talisca-Nasri nerede oynayacak?

Cok tutarsiz bir planlama, daha dogrusu ciddi bir plansizlik var sanki.

Endise verici acikcasi. Bu takimin 2-3 tane net plani yok ki. Eski planda oynamamiz da cok mumkun gozukmuyor yeni transferler olsa bile.

Nasri Sosa'nun yerine de oynayabilir kenarlarda da oynayabilir . Keza Talisca Sosa'nın yerine oynayabilir , Oğuzhan hatta Atiba'yı yedekleyebilir . Bence mükemmele yakın bir mühendislik söz konusu . 2 tane adam alıp 5 mevkinin rotasyonuna sokuyorsun .

Farklı mevkilerde mevcut oyuncularla aynı verimi verir vermez orası ayrı tartışma konusu . Bu adamlar sistem konusunda da elini kuvvetlendirir . Çok fazla varyasyon üretilir . Mesela Çok güzel Efsane Milan sistemi çıkar 4-3-1-2 .

Ayrıca ceza sahası dışından gol atmayı geçtim isabetli şut atan adam sayımız belli . Oraya yönelik de önemli bir ekleme Talisca .

Oğuzhan'ın seneye ayrılma ihtimali son derece yüksek .Orayı 1 sene Talisca ile kapatırsın ki muhtemelen hesapların içinde var olan bir şey .

Bunlar tabi hep kağıt üzerinde mevzular . Rekabetten kuvvet doğar . Bence Talisca 8 numara oynamaya daha müsait ama sorunları tamamen aynı . Topsuz oyunda biraz uyukluyorlar ikisi de . Daha hareketli olmaları şart.

yilmaz dedi ki...

geçen sene beşiktaşın avrupaya en fazla 23 kişilik kadro bildirebilecek olmasını yorumlarken "çok da şey değil aga, sanki finale gitcez 2 eksik, 2 fazla nedir yani" diye düşünmüştüm, şimdi kadro bildirimi için astrofizik hesapları yapmak zorundayız. Vereceği cezayı iyi biliyormuş hırtolar :D

Takımda şl listesine bildirilmeyecek 5 oyuncu çıkmıyo ya la, ne güzel :D

Armagan dedi ki...

Talisca ligde tahminen kaç gol-asist olur, 13-6?

Nasri kabul etmiş ,maaş konusunda anlaşılmaya çalışılıyor deniyor.

Dün Porto'nun yenmesi kötü oldu bu arada.Bugün Rostov kaybetmese iyi olur

sports guy dedi ki...

Talisca senol hocayla cift hane gol gorur derim ben, asist sayisi muamma. Onune gelecek forvet kim ona bakmak lazim.

Benim az cok bildigim kadariyla, portekizli bi kac elemanla da konustum konuyla ilgili, en buyuk patlamayi 10 numara bile degil, secondary striker oynayarak yapmis bir oyuncudan bahsediyoruz.

Kendisinin 8 numara oynadigi donemlerle ilgili benfica taraftari iki arkadasim baya ofke kustular bana. Kaleye ne kadar yakin oynatirsak o kadar iyi gibi geliyor bana elemani.

Bu da burada "duyum" olarak kalsin, bakalim sezon ilerledikce neler gorecegiz Talisca ile ilgili.

sports guy dedi ki...

Henuz nasri yazan olmamis. Sabaha cok hareketlenir buralar :)

YSY dedi ki...

Aboubakar da diyorlar da birde bize bir teklif gelmiş sevilla dan 12 milyon euro. Sanırım oğuzhan.

Islak imza görelim hele bi. Islak lazım ıslak :)

planck dedi ki...

tasilcanın kiralık anlaşması 1+1 yıllıkmış, bu sene için 2m verecekmişiz. oyuncunun eksik yönleri topsuz oyun ve fiziki olarak güçsüz olmasıymış. bana göre öyle çok da ahım şahım bir transfer değil. ve evet ortasahada nereye koyarsan oynar gibi bir yapısı da yok, en iyi pozisyonu ss, belki sağ açık da oynar q7 kadar defans yaparsa. en iyi istatistikleri 9 gol 1 asist olan bir adamdan sosalık bekleyemeyiz. 15 gol 3 asist fln olur taş çatlasa.

nasri de gelmiş diyolla. senelik 2.5 verecekmişiz üstünü city tamamlıycakmış. taliscayı ss olarak düşünürsek forvet gelmeyebilir mi acaba bilmiyorum. stoper kesin ama herhalde. eto için antalya 300-500 bişeyler koparmak istiyor herhalde bizimkiler oralı değil gibi. çok geç kaldık aslında ama milli ara falan varmış orda biraz toparlarız belki. sonra zaten cl maçları.

yarın için online kura çektim ama olasılıksız bir grup çıktı: benfica, dortmund, mönchengladbach. tahminim psg, sevilla, kiev şeklinde. barça çıksada takım ayağıma gelse bir maç izlesem diye içimden geçmiyor değil ama ancak grubun son maçı olursa ve barça zaten garantilemiş olursa olsun başka türlü istemem :)

Walla cok enteresan oldu . Is tamamen hocaya kaldı . 1 hafta önce şikayet ederken şimdi kimi nasıl kesecek , formayı nasıl dağıtacak çok çok önemli .

Benim şahsi fikrim Talisca-Nasri-Quaresma-Oğuzhan 4'lüsünden 3'ünün aynı adan sahada olması zaten aksayan takım savunmasını büyük sıkıntıya sokar . Nasri'yi kesinlikle kenarda oturtamassınız . Ee oğuzhan zaten takımın yıldızı . Yine en makul seçenek Quaresma'yı hamle oyuncusuna evirmek . Gerçi transferler olmasaydı da olması gereken oydu ama şimdi elzem oldu .

Man Management gerçekten çok çok kritik . Kağıt üzerinde tarihin en iyi kadrosu .

Demirören'in "marka olacaz" diye batırdığı kulübü yavaş yavaş, üzerine koya koya marka yapmaya doğru ilerliyor Fikret Başgan vallaha helâl olsun. Hataları var, adam harcadı, taraftarı kızdırdı kabul ama Türkiye şartları için optimum (kesinlikle hakaret anlamında söylemiyorum) yavşaklık/işbilirlik dengesi var adamda.

Futbol Tanrıları izin verirse ligi 1 sene daha domine edecek bir kadro kuruluyor gibi. Avrupa işi şans işi zaten ekseriyetle.

sports guy dedi ki...

Taliscayi forvet her kim olacaksa onunla yakin oynatmak durumundayiz,obur turlu "gercekten geldiyse" nasri'nin amc oldugu sistemde talisca yedek olur arkadaki atiba ozzy ikilisinin bozulmayacagini dusunursek.

Gecen seneki sistematik oyunu zaten talisca ile genel olarak surdurmemiz cok zor, istasyon pasor ozelligi zayif bir oyuncu bildigim kadariyla.

Isin komigini ben size soyleyeyim, o kadar transferden sonra yine su kadroya yazilacak ilk isim belli.

Olcay "the qral" Sahan :)

Huzeyfe dedi ki...

Nasri'den amc olmaz. Istatistiklerine bi bakin. En cok golu sag acik oynarken, en cok asisti sol acik oynarken yapmistir. AMC istatistikleri Winger istatistiklerinin yanindan gecmez.
Amc'siz oynayacak bu takim bu sene belli oldu. Yeni bir oyuna evrilmemiz gerekecek. Bence en makulu Talisca'dan SS yapip, Nasri'yi Quaresma'nin yerine oturtmak olur. Oguzhan ve Atiba yerinde kalacak bu durumda.

Cihane dedi ki...

Talisca pozisyonu olamayan bir oyuncu gibime geliyor. Yoksa bu kadar yetenekli olup bize gelmesini anlamiyorum. Boyle oyuncular var, ozellikle de Brezilyali. Ricardinho yu hatirlayanlar, anlar ne demek istedigimi. Cok yetenekli ama her mevki icin cok onemli bir eksigi olan oyuncu profili. Orta saha icin fizigi zayif, kanat icin hizi zayif, forvet icin son vurusu zayif ama top cambaziydi. Bence Talisca da buna benzer bir problem var. Ama umutluyum yine de, cunku elimizde bu tip sorunlari cozebilecek bir hoca var.

emruli dedi ki...

Dun akşam kendimi zor tuttum yazmadim. Yazılan yorumların onemli bir kısmına katılıyorum. Bu site ondan degerli. Etrafa baksanız nasri ve ebubekir'i de kadroya katıp "Ş.L. şampiyonluğu neden olmasin?" diyenler var. Neyse Allah akıl fikir versin.

Sabah daha salim kafayla dusunuyorum da isim olarak cok heyecan verici olmakla birlikte biraz uyumsuz bir kadro kurduk bence. Gerci ebubekir daha dogrulanmadi ama o da olursa gol konusunda zorlaniriz gibi geliyor bana. Görece zorlaniriz diyeyim, sonucta Şenol Güneş takımı. Oguzhan, talisca, q7, nasri. Herkes ayagina top bekler, takim savunmasinda oldukca zorlaniriz. Atiba da catlar muhtemelen.

Bence bize daha golcu bir forvet lazim. Kenardan gelecek ortalari bos gecmeyecek. Pas özelliğiyle talisca'ya sut imkani saglayacak. O yuzden bu isim eto'o olmali diye düşünüyorum. Hem ebubekir hem de eto'o olursa (boyle bir niyet var mi bilmiyorum) bu sefer de Cenk'e yazık olur.

Bir de 1-2 denemeden sonra bana da Olcay ilk 11 oynar gibi geliyor. Yeni Deli Ibo'muz...Taraftar sikayet eder ama kim gelirse gelsin kesemez.

emruli dedi ki...

Bu arada sizi bilmem ama ben gecen yilki takımın efendiliginden, bos yere kart gormemesinden cok memnundum. Agresif oyuncu eksikligimiz olduğunu kabul ediyorum. Örneğin, gecen sene GS'de Melo olsa 2 macta da psikolojik anlamda çok zorlanirdik.

Hem Caner'in hem de Pepe'nin adı ciddi olarak konusulmaya başlandı. Fifa'da cm'de alsan muthis transferler olur. Oyuncu özellikleri açısından kesin ihtiyacımız da var (Türk olması sebebiyle Caner'in transfer edilmesinin cok akilci olduğunu da dusunuyorum) ama açıkçası ben oyuncusunun davranışından utanan, cok şükür bugunku maçı da 11 kişi tamamladık diyen bir taraftar olmayı istemiyorum. Keske Indi olsa.

Basar dedi ki...

Demirören'in Guti-Simao-Quaresma-Fernandes'li kadrosu gibi bir kadro oluyoruz sanki. Topu seven, peşinden pek gitmeyen bir kadro oluşuyor sanki...

Geçmişte başarılı olamamıştık, Şenol Hoca bir sistem oturtur mu göreceğiz. Not: Burada Şenol Hocaya yüklenilmez, tüm oyuncular sezon başladıktan sonra takıma katıldı/katılacak.

nuri mu dedi ki...

Ebubekir gelirse gomez etkisi yaşatmaz belki ama demba ba ayarına yakın bir şey olur gibime geliyor.
bence de bize bu yıl gomez veya ona denk bir adam lazımdı ama ebubekirin gelişi cenk için fırsat olur.
zira gomez veya ona denk marka isim olduğu zaman cenk'in ilk 11 şansı yok. şimdi ise en azından ilk 11 e girmesi için rekabete girebileceği bir adam gelmiş olur bu transfer olursa.
tabi bu durum cenk için artı bir durum olsa da bize kesinlikle gomez gibi sahada yatsa bile fırsatı bulduğunda golünü atacak golcü ve güçlü bir kişilik, karakter lazım..

tolga
g.gönül?(beck) - transfer - marcelo - adriano

atiba - Oğuzhan


nasri(sağlıklı olursa) - talisca(nasri) - OLCAY :)

transfer/cenk

planck dedi ki...

guti-q7-ferdi-simao lu kadro yorumları doğru ama herhalde hoca öyle bir oyun oynamaya çalışmaz. talisca nasri q7den en az biri kenarda oturur. çok verimli olmayan kiralık oyuncuların kenarda oturmaları da pek sıkıntılı olmaz gibi geliyor bana. talisca yaşı itibariyle nasri de fizik kondisyonu itibariyle arada yedek başlamayı sorun yapmayabilirler. inler de gelse bazı maçlara atiba inler çıkıp nasri talisca q7 üçlüsü yapılabilir ama tabi o zaman bambaşka bir oyun oynamak gerekir.

yilmaz dedi ki...

@övünç şu olaya bi el at karşim, bu kadar transfer olursa kimi bildirmicez uefa'ya tolgay'a filan geliyor işin ucu?

Bizim yönetimin olayın farkında olmama ihtimali olabilir mi? UEFA kadro kısıtında biraz esneme yapmış olabilir mi? Aydınlat biraz bizi :)

nuri mu dedi ki...

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ugur-meleke_605/besiktas-rehabilitasyon-merkezine-donmemeli_40207360

nuri mu dedi ki...

bu yıl da transferleri(aras-o.aydoğan, ggönül-adriano, nasri-talisca vs.) tutturabilirsek harbiden yavaş yavaş biz de bir modeli benimsemiş/başarmış olacağız galiba..


tabiki kaleci (mc gregor-tolga-boyko-fabri) anlayışımız ve politikamız hariç...

@yılmaz

Valla o olayı kulüp bile bilmiyor olabilir şu anda :)

Aksi bildirilmediği sürece 15+8 yapmak zorundayız diye yorumluyorum ben . Ama PSG , City ve Rus takımlarına yapılan (bazılarının 21 oyuncu kaydetme cezası vardı) 15+6 veya 16+7 tarzı güzellikler Beşiktaş'a emsal yaratır mı bilemiyorum . Bence yaratır ama Uefa'nın Türk takımlarına uyguladığı bariz çifte standartlardan sonra emin olmak zor.

Yani mevcut durumda Pektemek'de gittikten sonra Tolga+Utku+Gökhan+Necip dışında yerli oyuncumuz yok . Bu da bu 4'lü + 15 oyuncuyla gideriz anlamına geliyor . City'nin filan bildirecekleri listeye bakmak lazım . Hocanın tutumuna bakılırsa Aras - Kerim - Ömer - Boyko - Rhodolfo ocak dışı kalır .

Caner Transferi çok kritik o yüzden .

sports guy dedi ki...

Ya su 23 kisi mevzuunda biri bir fikir atmisti ortaya, 4 altyapi oyuncusu 2ye dusuyor diye. Yani 4 ulkeden yetisen 2 kulupten yetisen oluyor denmisti. Bunu hem eksi'de hem de baska yerlerde okudugumu hatirliyorum, ama kaynak bulamadim.

dominic molise dedi ki...

selam.

bence defansif ortasaha skintisi cekecegiz ki inler de cozum degil bence. yok mu bi ernst, fink falan ya? gelmedi mehmet topal mis gibi olcakti geleydi, simdi fener'de yedek oturur.
talisca oynar mi sizce orada (atiba'nin yerinde)? transfermarkt en iyi oynadigi bolge olarak DM'yi gosteriyor. saka maka resmen pogba gibi adam aldik sanirim. tek derdim portekiz'den gelen bir brezilya'li olmasi. porto-benfica'dan adam alinmaz diye bir hissiyatim var. ayni sey ebubekir icin de gecerli. bence care etoo

dominic molise dedi ki...

bi de ibo'yla anlassak bize ahmet calik'i verse nasil olur?
hic izlemedim ama aklima baska turk stoper de gelmedi zaten.
yalcin ayhan .o((((((

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emrah dedi ki...

5 gün kaldı transfer sezonunun bitmesine. Bir bitse de biz de kesin kadro üzerinden konuşsak. Fiko başkan piyasadaki her topçuya teklif yaptığı için 50 tane adam yazıldı yaz boyu. Forvete Eto, kanada Nasri gelirse gol rekoru kırabiliriz bu sene:)

YSY dedi ki...

Caner erkin h.o Nasri işi yattı mı sizce caner olayından sonra?

Yorum Gönder

Ara