.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Ekşi Beşiktaş İlk 11 Anketi Sonuçları


Geleneksel 2. EkşiBeşiktaş ilk 11 anketini çok da sürprize açık olmayan bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz , katılım için herkese teşekkürler .

Tahmin edildiği gibi şampiyon takımın iskeleti üzerine yeni transferler yerleşti ve ayrılan önemli isimlerin pozisyonlarına rotasyondan doldurmak yerine transfer beklentisi hakim . Bu bağlamda oluşan 11 aşşağıdaki şekilde . 



Bu isimlere en yakın oy alan diğer oyuncular ve oy oranları ilginç ipuçları da veriyor :


Kaleci : Boyko en başından beri ilk kaleci tercihi olarak yerini kaptırmadı .  Hazırlık kampının hırslı isimlerinden olduğu söylense de takımdan ayrılması kuvvetle muhtemel .

Boyko'nu ardından Fabri %38 oyla 2. sırada . Anketin ortalarına doğru iki youncu eşitlenmiş gibi görünmekteydi . Fabri'nin Hoffenheim maçı performansına rağmen Boyko'nun gerisinde kalışı sakatlık geçmişinden gelen soru işaretinin emareleri olabilir. Tolga'nın %20 oy alabilmiş olması da bir başka kayda değer anektot . Hocanın yerli sevdasına realist bakanlardan veya Milliyetçi arkadaşlardan oy almış olması muhtemel .


Sol Bek : Üzerinde tamamen uzlaşmaya varılan tek oyuncu Adriano . İsmail Köybaşı  takımın şok presinden en fazla top çalma çıkaran 2. oyuncu olmasına rağmen hücumdaki etkinliğinin sınırlı oluşu ve defansif kademe problemleri de fazlasıyla dikkat çekiyordu . Takımda en fazla sırıtan bölgeye Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu görmüş bir oyuncu alarak önemli mesafe aldığımız ortada .

Sol Stoper: Bu bölgede Marcelo %44 oyla aslında en fazla tercih edilen oyuncyudu lakin sağ stoperde daha fazla oy aldığı için o mevkide yer alıyor . %26 oy oranı net bir şekilde stoper ihtiyacımızı ortaya koyacak kadar güçlü değil gibi zira diğer alternatifler de ciddi oy oranına sahip.

Dusko Tosic'in de %25 gibi ciddi bir oy oranı var . Sanırım Tosic'in sezon bitiminde verdiği katkı kendisini taraftar nezdinde rotasyonun parçası yapmayı başarmış . Bununla birlikte eldeki stoperlerden Milo ve Rhodolfo sadece 2'şer oy almış. Rhodolfo'nun ana seçeneklerde olmamasının da etkisi olabilir fakat en az 2 ay daha ilk 11'de oynamasının beklenmediği söyleniyor. Adriano'nun kampa katılmadığını , Alexis'in Alaves'e gidişi ve Milosevic'in de Olimpiyatlarda oynamak için kamptan ayrıldığını göz önüne aldığımızda takımın şu an orjinal savunma hattından sadece 2 kişi ile çalıştığını söylemek mümkün . Umarım ilerisi için bir uyum sorunu yaşanmaz .

Sağ Stoper: Bu bölgede Marcelo yine önemli bir oy farkı ile en fazla oy alan isim . Geçen seneden taraftar gözünde en fazla kredisi olan stoper . Bunda şampiyonluk maçında attığı gollerin etkisi de yadsınamaz . Kendisini %25 oyla transfer %15 oy ile Rhodolfo takip ediyor .

Sağ Bek :Sağ bek pozisyonu da tıpkı sol bek gibi tartışmaya açık değil . Senelerdir ülkenin en iyi sağ beki olma konusunda haklı şekilde zirvede olan Gökhan Gönül hem sistemin işlerliği hem de karakter olarak takıma en fazla katkı vermesi beklenen isim . Andreas Beck'in istikrarlı performansına rağmen hücum aksiyonları ve etkili bindirme sayısının yetersizliği Beşiktaş'ı böyle bir transfere yöneltmiş olabilir . Yaşı ve kontratın uzunluğu dikkate alındığında kafalarda bazı soru işaretleri oluşması muhtemel olsa da 1-2 sene boyunca ligin en iyi bek ikilisine sahip olacak olmamız bu noktada çok kritik ve önemli .

Merkez Defansif Orta Saha :Burada fazla söze gerek yok . Takımın merkez dişlisi , sistemin kilit adamı , kıymetini yokluğunda anlamadığımız için şanslı olduğumuz Atiba Hutchinson 9 oyluk fireye rağmen ezici üstünlükle formanın sahibi.

Merkez Ofansif Orta Saha :Biliç'in 2 sene süren 2 defansif merkez orta sahalı ileride çoğalma konusunda zaafiyet gösteren Beşiktaş'ında en önemli ve belki de şampiyonluğu getiren değişiklik , Şenol Hoca'nın gözünü kırpmadan bu mevkide Oğuzhan'ı değerlendirmesiydi .Ünal-Tolunay , Emre-Tugay , Colman - Selçuk , Belluschi-Ozan Tufan gibi top kullanabilen , dar alanda top saklayabilen aynı zamanda fizik ve temposu yüksek oyuncuları beraber kullanmayı seven Şenol Güneş Beşiktaş'ta da benzer bir merkez kurdu ve yine tempolu göze hoş gelen bir takım yaratmayı başardı . Bu bağlamda Oğuzhan'ın yerini koruyor oluşu bir sürpriz değil . Bununla birlikte Tolgay'ın %42 gibi ciddi bir oyla onu takip ediyor oluşunda takipçilerimizin Oğuzhan'ı  Sosa'nın mevkisinde değerlendirmelerinin etkisi büyük zira Tolgay o bölgede beklenen transferden çok daha fazla oy almasına rağmen kadroda yer alamıyor . Hocanın hazırlık maçlarında Oğuzhan'ı sürekli forvet arkasında görevlendiriyor oluşu Tolgay'a bir fırsat yaratabilir .

Sağ Kanat :Bu mevkide Quaresma geçtiğimiz sezon büyük çoğunluğumuzu şaşırtarak haklı biçimde Hocanın ilk tercihi haline gelmiş ve ciddi katkı vermişti . Euro 2016 şampiyonu Portekiz'de de rotasyon içerisinde önemli rol oynayınca mevkinin tartışılmaz 1 numarası haline gelmiş durumda. Zaman zaman takımın temposunu ciddi ciddi düşürmesine ve kritik yerlede yaptığı top kayıplarına rağmen , kapanan takımları açma ve oyunu genişletme konusunda önemli etki yaptığı su götürmez bir gerçek . Bununla birlikte şahsi fikrim onu Portekiz'in kullandığı biçimde kullanmak daha efektif olabilir. Burada 2 alternatif ismin sadece %10'ar oy alabilmeleri de Kerim ve Aras açısından düşündürücü .

Ofansif Orta Saha :Bu mevkide çıkan sonuçlar takipçilerimizin sistemden memnun olduğunu gösterir nitelikte . 2.forvet çok fazla tercih edilmemiş . Mevkide en fazla oy alan isim %46 oyla Oğuzhan . Orta sahada Tolgay'ı değerlendirenlerden gelen oylar epeyce yüksek doğal olarak . Bununla birlikte Tolgay'ın da %22 gibi kayda değer bir oran yakaladığını görüyoruz . Tolgay'ın aslen bir 8 numaraya daha yatkın olduğunu düşünürsek çok efektif bir tercih olacağı muamma . Bu noktada Sosa'ya benzer bir tarzda oyunu hızlandıracak , ne zaman tempoyu tutup , ne zaman hızlandıracağını bilen bir oyuncu bulabilmek çok büyük bir sıkıntı olacak gibi görünüyor . Mario Gomez'den çok bu bölge Şampiyon Takımın kafa ayarları konusunda çok daha kritik öneme sahip benim gözümde . Nasıl doldurulacağı çok ama çok önemli .

Sol Kanat :Taraftarın hem sevdiği hem dövdüğü oyuncu Olcay %38 oy oranıyla burada formayı kapmış durumda . En az oyla seçilen 3 mevkiden biri . Diğer mevkilerde oyuncuların farklı pozisyonda değerlendirmeleri ve kalede alternatif sayısının fazlalığı göz önüne alındığında Olcay kadrodaki zayıf halka olarak öne çıkıyor .Aynı zamanda bu mevkide alternatif yaratma konusunda da bir sıkıntı içerisinde olduğumuz da söylenebilir . Burada Quaresma %29 , Aras %19 , Kerim %14 oy almış . Fikret Orman uzun süredir Aras ismi üzerinde duruyor. Hazırlık maçlarında Aras zaman zaman uzak forvet koşuları , kaleyi daha fazla düşünmesi ve defansif görevlerini aksatmamasıyla yarışa ortak olduğunun işaretlerini vermiş olsa da şampiyonlar ligi seviyesinde vasat bir rotasyon olduğunu söylemek gerekiyor .

Forvet:Burada aldığı %47 oy  , Cenk'in geçen sene gösterdiği performansla takımın 1. forveti olabileceği konusunda taraftarı  ikna etmiş olduğunu gösteriyor . Hırsı , bitiriciliği ve pes etmeyişiyle geçen sene gelen şampiyonluğun gizli mimarlarından biriydi Cenk . Lakin yakın bir oy farkıyla transferin gerisinde kalıyor. Takımın diğer iki forvetinin vasat altı oyuncular oluşu ve son 2 senedir çok iyi forvetlere kadroda yer vermeyi başararak bir alışkanlık geliştirmemiz bu noktada bizi yine marka bir isim arayışına itiyor. Mevcut durumda en fazla transfer dedikodusu da bu mevki için .


Anlaşılan transfer gündemi en azından bizim için bir süre daha oldukça yoğun olacak .

70 Yorum:

ideal 11 dedi ki...

futbolda şampiyonluğa oynamak için en az 34*2= 64 gol üstüne ihtiyac var.bu matematiksel bir gerçek.bu kadar golü kim atacak sorusuna cevap bulmakta fayda var.geçen sezon 75 gol atılmış.çok çok iyi bir rakkam.lakin aldatıcı.bu rakkama güvenip yola çıkmak büyük hayal kırıklığına neden olabilir.

top 5 scorerler geçen sezon.mario gomez -oğuzhan-cenk - sosa- olcay
sosa kariyer zirvesi yaptı.ekstra bir katkı.oğuzhan kariyer zirvesi yaptı.cenk sonradan oyuna girip katkıda bulundu.

2 yıl önceki şenol güneşin bursasporu.69 gol en çok gol atan takım.skorerler.

fernandao-bakambu-volkan şen -josue-holmen top 5 bunlar.

2013-2014 sezonunun feneri 74 gol

scorerler:sow emenike kuyt webo-emre

golü kim atacak sorusuna güvenle sosa ozi kü7 dersen sıkıntı yaşarsın aga.fenerde kuyt ve sow gitti.nani ve volkan geldi.golleri kim atacak sorusu havada kaldı.volkan şen kandırır kariyer zirvesi yaşayıp gelsede.nani nin gol potansiyeli belli.fener geriye gitti gol konusunda.

ya çift forvet oynayacaksın.yada 2 yıl önceki bursasporun yaptığı gibi tek forvet + güvenilir kanat forvet bakambu ile oynayacaksın.

kanat forvet olcay şahan var ama güven vermiyor an itibariyle.15 gol atar diyemiyorsun.

tehlike şu.gol konusunda kariyer zirvesi yaşamış ozi sosa gibi oyuncular fabrika ayarlarına dönerse ne yapacaksın.elde kanat forvet yok.çift forvette oynamıyor şenol güneş.

özetle gol konusunda hala güvenli bir takım yok ortada.gomez de kariyer zirvesi yapmıştır.forvetin 18 gollere düştüğünde diğerleri mi yüklenecek gol yükünü.

ideal 11 dedi ki...

ikincisi

merkez ofansif orta saha mevzusu.selçuk colman ı atiba ozi yi değerlendirirken akıldan kaçan nokta kanat beklerinin durumu.trabzonda ileri geri çalışan dm den bozma agresif bir serkan balcı.ile daha çok defansif takılan solbek cale oynuyordu.

geçen sezon defansif takılan beck vardı.

imdi 2 ofansif bek ile hücumcu merkez orta saha (ozi) ile oynamak intihardır.net heleki bu arkadaşların yaşı 31-32 lerde iken.

onunçün trabzonda selçuk colman geçen sezon atiba ozi derken beklerinde ne olduğunu gözardı etmemek lazım.defans ofans dengesini iyi ayarlamakta fayda var.gönül isterki bu hücumcu oyuncular 90 dakika pres yapsın ileri geri gitsin.ama öyle olmayacağı bilinen bir gerçek.ne ozi den ne de kü7 den bunu bekleyemezsin.

geçen senenin sırlarından biriydi pres gücü.ozi atiba diyoruz ama olcayın presi beckin savunmaya katkısı ozi atibayı taşıdı az-çok.ona rağmen defansın arkasına sarkmalar çok oldu rakipler tarafından.bu da stoperleri ve kaleciyi taça çıkarttı.ne diyoruz stopere ve kaleciye ihtiyac var.demekki takım defansında arızalar meydana gelmiş.

geçen sezon kanser dakikaları az mı oldu sanıyorsunuz.

beagle dedi ki...

Küçük bir duzeltme, 34x2 68 olacak. Ornekledigin butun sezonlar bu seviyede. Sonuna kadar katiliyorum. Golcü kenar forvet, Yardimci Forvet veya 10 numara gerekli.
Forvet 20 Oguzhan 6 7 olcay 7 8 Quaresma 5 ce digerleri toplarsan 50 zor oluruz.

ideal 11 dedi ki...

stoper mevzusuna gelirsek

şenol güneşin hücum oynattığını biliyoruz.haliyle stoperde aranacak en önemli şey hız dır.marcelo ve rodolfo da o hız yok.defansın arkasına atılan her top kaleciyi liberolaştırır adeta.zaten günümüzde forvetlerin şekli şemali değişti malumunuz.daha yeni a.madrid gameiro ya 32 milyon avro saydı.grizmann var .kısa ve orta boylu hızlı forvetler moda an itibariyle.emenike nasıl etkili oldu monaco maçında.hızlı sprinter forvetlere karşı hızlı stoperler olmazsa olmaz.dikkat edilirse stoperlerinde boyları küçüldü biraz.1.85 boyunda stoperler daha fazla.

onunçün marcelo ve rodolfo sıkıntı yaratır an itibariyle.

kaleciler ise liberolaştı.boyko kiraya verilir bence.hantal bir yapısı var.

fabriyi son maçta beğendim.atletik ayağı iyi oyunu takip eden ve liberolaşan bir kaleci.ama şüphem videolardan izlediğim kadarıyla tutan değil çelen kaleci görüntüsü vermesi.

fenerin monaco maçında birkez daha gördük ki tutan kaleci ile çelen kaleci farkı yaratıyor aga.ertuğrul taşkıran çelen kaleci olduğundan ilk planda topu tutma planı olmadığından gole neden oldu.topa çıkarken kafasında çelmek vardı.risk almayan kaleci tipi bu.kafasında çelmek olduğundan yumuşak gelen topu tutmayı düşünemedi.
fabride de bu sıkıntı olabilir.ama ilk maçında gayet iyiydi.

boyko nun kaleye geçmesi imkansız şu yetenekleri ile.zaten dnipro da da çelen kaleci izlenimi veriyordu.

ideal 11 dedi ki...

@beagle

teşekkürler.34*2=68 olacaktı.

şunuda eklemek lazım.asıl sıkıntı şuda olabilir.adriano ve gönül ün gelmesi gol yollarında gene istenilen rakamlara ulaştırabilir.lakin yenilen gol sayısında da yükselme olur.

iki hücumcu bek(ki bunlar bağlasan durmaz.alameti farikaları hücum etmektir)ve neredeyse dm siz orta saha.(atiba bile klasik dm lerden değil)

böyle hücumcu 11 e ağır stoperler koydun mu her maç üst biter aga.ki artık forvetler hızladı günümüzde.ağır forvet kalmadı neredeyse.

kağıt üzerinde ve sahada seyir keyfi yüksek bir takım yaratılıyor olsada yenilen gollerden sonra o keyfin de uzun süreceğini sanmak safdillik olur.skora endeksli bir futbol iklimi var çünkü.

bu arada pres gücü ve topu geri alma süresinin hücumu belirlediğini unutmamak lazım.tabloda ortaya çıkan ilk 11 in topu geri alma süresi sıkıntılı gibi duruyor.1 yaş daha yaşlandı takım.kü7 sosa atiba gönül adriano hatta olcay bile yaşlandı.

yilmaz dedi ki...

bu gol muhabbeti geçen sene de vardı. Kariyer zirveleri bile yetmez dendi. Takım 75 gol attı. Niye bu sene atamıyoruz? Ayrıca Şenol Hoca'nın takımlarında illaki 20+ bi golcü çıkıyor, adamın oyun felsefesi bu ve bunun dezavantajlarını da yaşadı. Bizde de yaşayacaktı ama biz trabzon ya da bursa değiliz daha geniş kadro ile toparladık. Atacağımız gol sayısının 70'in altına düşeceğine ihtimal bile vermiyorum. Aha hazırlık maçlarında bile ozzie cenk olcay'ın yaptığı üçgenleri görüyoruz. Biraz güvenin şu takıma artık :)

ozan dedi ki...

@yilmaz

Aynen katiliyorum. Gol hesabi daha sezon baslamadan takimi oyunculari gormeden biraz gereksiz oluyor.

%99 olan tek sey Gomez kadar gol atan santrafor yok.

Birde su kariyer rekoru yaptigi dedigimiz Oguzhan belki de adam akilli ilk senesini oynadi, gecen sezonun uzerine en az 5-6 gol koymamasi icin sebep yok.

Veya atiyorum gecen sene hamle oyuncusu Necipken bu sene Tolgay olursa ona da 5-6 gol koyabiliriz vsvs.

Volkan Sen gecen sene farkli sistem de daha az mac oynadi, atiyorum Besiktasta olsa Senol Gunesle ikinci senesinde belki kendi rekorunu egale edicekti. Ornek Burak Yilmaz tsde Senol Gunesle ilk sezon ligde 30 macta 19 yapip ikcini sezon 32 gol atiyor, iki sezonda da rekor yapiyor.

Elimizde cok saglam kadro var. Lig ise hedef stoper transferine bile gerek yok. Forvete genc oyuncu alsak, Tolgay-Oguzhana alternatif alsak bile 75 gol atariz. Sosa-Gomez ayarinda oyunculara bile gerek yok, Senol Gunes-Oguzhan-Atiba uclusu bozulmadigi surece.

Mayor dedi ki...

Agir stoperlerimiz oldugu kesin ama ama beklerin degismesiyle skoru koruma potansiyelimiz artti. Iki oyuncu da presten cikabilen top cevirebilen adamlar. Atiba ve oguzhan zaten yuksek pas yuzdesi ile oynuyor. Tek zayif halka Olcay olur bu konuda fakat o da hata yaptiginda pesinden kovalayan tipten oyuncu. Ani atak yeme ihtimalimiz cok cok daha azaldi hele ki Ismail'in gidisiyle.
Bence Cenk'le bile devam etsek 60-70 arasi gol atilir. Ama daha az gol yenir.

Coolio dedi ki...

@ideal 11
bu gol sayısı mevzu @yılmaz'ın dediği gibi geçen senede yaşandı dolayısıyla yanlış yere takılıyorsun bence. Kendi zirvelerine ulaşan oyuncular geçen seneye has bir şans değil tam tersine Şenol Güneş etkisidir. Çalıştırdığı her takımda bunu yaşamasına rağmen, geçen sene de biz de yaşatmasına rağmen neden hala bu sayılara takılıyorsunuz anlayamıyorum. Elbette Olcay'ın, Q7'nin daha çok gol atanını isteriz ama büyük sorun değil bu futbolla.

Beklerimizin ikiside hücumcu diye geride iki ikişi bırakıp hurraa hücum edeceğiz diye birşey yok. Geçen sene İsmail hücum etti, Beck kaldı. Rakip çok geride kaldığında Beck çıktı sadece. Bu senede yeteneğinden ötürü Adriano çıkar (çıktığında İsmail'den 8 gömlek yukarıda iş yapacağı kesin), Gökhan geride kalır (GG defansif açıdan Beck'den daha fazlasını veremez ama ileri çıktığı zamanlarda Beck'den daha isabetli orta atarak fazlasını verebilir). Burada her ikisiylede seviye atladık (GG transferini gereksiz buluyorum bu arada), yani bu ne demek? Top bizde daha fazla kalacak, daha fazla atak son aşamaya kadar götürülecek ve daha az defans yapacağız.

@Mayor'un dediği gibi Cenk ile bile bu rakamlara ulaşılır. Ama şampiyonlar ligi faktörü ve maç çokluğu nedeniyle bir golcü daha alınınca takım başka bir seviyeye gelir (Almeida benzeri adamlar almazlarsa tabiki).

Bence bu takımda geçen seneden eleştirilecek en önemli nokta takım savunmasındaki eksiklikler. Ama rakip takımların bu sene bizi daha geride karşılayacaklarını düşünürsek ve de beklerin artan kalitesiyle bu etki biraz azalır. Ama her ne olursa olsun tekrar tekrar ediyorum. Atiba'nın daha iyisi veya daha iyisi olma potansiyeli veren bir oyuncu en önemli eksikliğimiz. Necip'in yedekten ilk giren oyuncu olması bizi ŞL'de ve ligde hep kötü duruma sokuyor. Veli sakat, sakat olmasa bile bu oyunda yeri yok. Atiba'ya filan sorsak yo beğendiği bir oyuncu var mıymış diye? Onu gidip alalım bari.

sadrazam dedi ki...

Ben sağ - sol açık pozisyonları için değerlendireceğim. Geçen sezon G7-Q7-Olcay- Kerim alternatifleri varken dahi o pozisyonlardan yeterli katkı alamadığımızı düşünüyorum. Bu sene Az katkı veren ama çok potansiyelli bir G7 yerine, ne katkı vereceğini hiç kestiremediğimiz Aras ile sayısal olarak eşit giriyoruz sezona. Hem ayrıca her ne kadar kullanmasak da gerektiğinde sağ tarafa Sosa gibi bir adamı yazabilme opsiyonumuz varken bu sene yok. Kesinlikle bu iki pozisyon için bir alternatif daha olması gerektiğini düşünüyorum. Bununda kenar forvet olarak nitelendirdiğimiz düzgün ayaklı, fizikli, şut tehdidi olan, görece genç bir oyuncu olası taraftarıyım.

Biz topu gol çizgisinden iteleyerek sokmaya çalışıyoruz, oysa arada 18 civarından sağlı sollu yapıştıracak adam lazım. Ligde bu kadar kova kaleci, bu kadar az şut deneyen orta sahalar varken, böyle bir oyuncu ile ciddi fark yaratabiliriz.

Basar dedi ki...

Gol hesabı yapmayın zaten Şenol Hoca'nın olayı bu diyen arkadaşlara... Evet hocanın takımları gole dönük olur ama Töre, Sosa ve Gomez yerine kim geldi? Hadi diyelim Olcay, Oğuzhan ve Cenk oynadı bu pozisyonlarda peki onları kim yedekleyecek? Mesela Cenk geçen sene yedekten girip 8 gol attı, bu sene o rolü kim üstlenecek?

Kısaca sistem devam etse bile adam sayısı olarak işlevi yerine getirecek sayımız yeterli değil. Hatta bu konuda Şenol Hoca'nın da demeci var. O da bizim gibiler gibi düşünceli sanırım.

"Genel duruma bakarsak eksiklerimiz var, istediğimiz seviyede değiliz. Düşündüğümüz seviyenin çok gerisindeyiz. Performans olarak, oyuncu sayısı olarak geriden geliyoruz. Ama bizimle olan arkadaşlar İstanbul'da da burada da güzel çalıştılar. Ellerinden gelen gayreti gösterdiler. İdman performansı olarak, oyuncuların gayreti olarak iyiyiz ama lig ve Şampiyonlar ligi için çok gerideyiz."

Coolio dedi ki...

@Basar, transfer dönemi kapanmadıki? Eğer transfer yapmasssak hep beraber deriz nasıl olacak bu iş diye.. ama en az bir santrafor alınması kesin gibi. Transfer dönemi daha bitmeden sanki bu kadro kesinmiş gibi gol hesabı yapmak yanlış bence. Hele hele Şenol hocanın olduğu takımda bu hesabı yapmak çok yanlış. O hesabı FB, GS yapsın. Biz nasıl gol yemeyiz hesabı yapmalıyız bence. Geçen seneki sorunumuz anlamsız goller yemekti. Bu taktik anlayışı ve de defansif bölgedeki oyuncu yapısını endişe etmek daha mantıklı bence. Gündemde defansif orta saha transferi gözükmüyorken, kaleci haklarımızı zaten doldurmuşken nasıl yapıcaz bu işi?

sports guy dedi ki...

Senol hoca genel anlamda "yedigimden fazlasini atarim" felsefesine sahip olsa da, gecen seneki 1-0lik serileri cabuk unutuyoruz gibime geliyor bana. Yani rolanti savunmayi da yapti gecen sene bu takim, ki bence sampiyonlugu oyle aldi.

O yuzden saatli bomba ismail'in de olmadigi sistemde bu takimin geri dortlusu arti atiba ile savunma sorunu yasayacagini dusunmuyorum ben.

Sorun hucumda olacak. Orada ciddi bir yaraticilik kaybimiz var cunku. Tamam tore ikinci yarilarda yok oluyor biliyoruz, ama adam iki sezondur da bizi ilk yarilarda neredeyse tasiyan adam rolundeydi. Sosa ve gomez'in durumlari artik iyice mide bulandiriyor. Agustos ayina gelmisken takimin en kilit 4 oyuncusundan ikisinin su halde olmasi nereden bakarsaniz bakin ic burkucu.

Ha senol hocanin "eksiklerimiz var" aciklamasina takilmamak lazim cok o ayri, adam ayni aciklamalari sampiyonluga yururken de yapiyordu. Tarzi bu. Eline dort dortluk takim versen ayni cumleleri yine kurar sezon oncesi.

BurkayJK dedi ki...

Vlad Chiriches'i kiralamak için resmi bir teklif yaptık sanırım. Çok iyi olur diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum? Heyecanlandım.

Gomez geri gelirse coşkulu sevineceğimi sanmıyorum. İyice sıkıcı bir hal almaya başladı.

Gol konusunda ben de endişe ediyordum ama kaybedilen isimlerin yerini biraz daha düşük profilde uygun oyuncularla doldursak bile sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Şenol Güneşli günler göreceğiz faktörü.

Bizim sıkıntımız kale, stoper ve sol bek bölgesiydi. Önemli olan buraları halletmek. Sol bek tamam. Kale için hamle yapıldı fakat yeterli mi göreceğiz. Kumar oynandı diyebiliriz. Stoperde ise Rhodolfo ve Marcelo'yu tamamlayacak, en az 30-40 maç Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan hızlı bir isme ihtiyacımız var. 4 stoper ile rotasyon sağlam olur diye düşünüyorum. (Omeruo da gelirse 5 stoper)

Bir de Atiba'yı yedekleyecek birine ihtiyacımız var, FFP yüzünden orayı es geçeceğimizi düşünüyorum. Atiba kendine bakan bir sporcu, bu sezon da maç kaçıracağını düşünmüyorum ama kulüpler ve yönetimler böyle bir düşünce ile hareket edemezler tabiki.

Transfer dönemi resmi olarak kapansa bile bizim için kapanmamalı. Gelecek senenin kadrosu düşünülmeli, scout ekibi ve gönüllü scoutlarla dünyanın dört bir yanı taranmalı. Şüphesiz bir sonraki sezon kadro çok daha yaşlanmış olacak.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Cenk geçen sene Ligde attığı 8 golün 3ünü ilk 11 çıktığı Mersin maçında attı. Ayrıca Avrupada 2 gölünü ve kupada attığı 6 golün 5ini ilk 11 çıktığı maçlarda attı.
Puan getiren golleri ise çift forvete döndüğümüz Akhisar ve Başakşehir maçları. Onun dışındaki golleri 4 ve 5'gollü maçlarımız..

"Sezon öncesi herşey istediğim gibi, kadrom tamam" diyen antrenör çıkmaz. o yüzden Şenol hoca'nın transfer haricinde takım durumu ile ilgili dediklerine takılmamak lazım.

Ben orta sahada Oğuzhan ve Tolgay'ın önlü arkalı değişerek bir hücum formasyonu ve zenginliği yaratabileceğini düşünüyorum ama yine de Sosa'nın yerine biri lazım. Belki bu ikiliyle Oğuzhan-Sosa ikilisinin maç içlerinde ara sıra kaybolup takımı zora sokmalarının da önüne geçilebilir..

Acı gerçeklerde ise forvet, Sosa efendi yerine bir adam ve defans lazım. bakalım neler olacak??

hastati dedi ki...

sosa'nin son 2 sezondaki derbilerde birtek trabzonspor'a 1 asisti olmasina birtek ben mi takiliyorum.

beagle dedi ki...

Haydi Gomezin yerine Almeida'yı koyalım, Oğuzhanı forvet arkası oynatıp, Veli-Atiba çıkalım maçlara... O gol gereken gol sayısı, yani maç başına 2.2 falan bir tutsun da göreyim.

Şampiyonluk hedefli takımlarla 3. - 15. arası bir yere oynayan takımın hedefi ayrıdır. Elinde düzgün gol sayısı olmayan tek santrafor ile düzenli başarı yaşayan takım düşünelim... Bayern bile Gomez'den vazgeçince işler karıştı. Lewandowski'ye döndü. Hayal görmeye gerek yok tek forvet oynayacaksak çok sağlam bir forvete ihtiyacımız var. Bu adamlardan bilinen futbolcular arasında da bizim alabileceğimiz 20 tane yok.

Bir başka konu oturmuş taşlara dokunmamak. Oğuzhan yerini buldu. Atiba yerini buldu. Marcelo keza savunmada , Tosiç stoper/solbekte yedek falan.
Sosa gidiyorsa Hernanesi alıp devam edeceksin. Oğuzhan'ı kaydırdığında 2 oyuncu birden kaybediyorsun!!!

@Hasta Ti
Kendisine büyük maçların adamı değil diyen biri olarak aynı fikirdeyim. Sosa'ya hiç 10 numara olarak ısınamadım.

Coolio dedi ki...

@beagle

Hocanın elinde zaten Veli vardı tercih etmedi. Pektemek vardı tercih etmedi. Ama Bilic efendi bu ikisini de banko oynattı. Yani fark oyun anlayışında demekki. Elbette sen adamın eline kazmalar topluluğunu verirsen işler kötü gider ama şu an transferler yapılmadığı halde elimizde kazmalar topluluğu yok. Olan kazmayı da hoca oynatmıyor zaten. Bir de üstüne yeni transferler gelecek. Süper adamlar alınmasa dahi o takım belli sayıda gol atar. Dolayısıyla hocanın oyun tarzını hala küçümsüyorsunuz. Veli-Pektemek oynatmamak da oyun tarzının bir parçasıdır. Bu arada Fernandao, Burak filan süper yetenekli adamlar değildiler. Onlara uygun oyun tarzı oynatmak marifet zaten.

Benim takıldığım nokta adam çalıştırdığı bütün takımlarda farklı cinslerde forvet oyuncularıyla gol rekorları kırmış ve bunu bizde de gerçekleştirmişken transfer sezonu bitmemesine rağmen gol sayısı derdine düşmemiz çok ilginç geliyor bana.

Bu arada Sosa'nın önemli bir kayıp olmadığını düşünüyorum. Aynen Töre'de olduğu gibi.

Bence kiyas olarak buyuk hata var . Hocanin tarzi farkli olabilir lakin oyuncu kalitesi Bursapor'u 6. yaparken Besiktas'i sampiyon yapti . Burada Gomez-Fernandao , Josue-Sosa kiyasi salt istatistik uzerinden yapildiginda cok yaniltici oluyor .

Dunya futbolunda Sosa tarzi yetenegi olmasina ragmen ayaginda top tutmayan tempoyu hizlandiran basit oynayan adamlar cok kolay bulunmuyor . Diego'yu gorduk , Sneijder'in Sosa'nin 3 kati para aldigini biliyoruz .

O isler Demba'yi gonderdim Gomez'i buldum seklinde yurumuyor arkadaslar bu adamlarin yeri kolay dolmaz . Gecen seneki sistem gider baska sistem gelir o kadar kritik adamlar .

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk evet gidenlerin yeri kolay dolmayabilir ama daha lig başlamadan bu sene 50 gol bile atamayız demek için de yeterince done yok elimizde. Şahsen benim anlatmak istediğim bu. Yani biz gomez+sosa+töre'nin 35-40 golü çıkartıp yerine gelenlere ve kalanlara 20 gol mü yazacağız? Geçen sene devreye girmeyen tolgay sosayı "gol sayısı olarak" %80-90 ikame edebilir, keza aras da töre'yi. Gomez'in yerine de gelirse bir forvet gelir gelmezse de Cenk birinci forvet olarak oynadığı antep'te 15 golü buldu bunun üstüne çıkabilecek kadar da formda.

Benim şampiyonluk umudum ise atılacak gol sayısında değil, cenk ozzie olcay kerim quaresma gibi oyuncuların dönem dönem başrole çıktıkları maçlar olması. Kerim'in bile aldığı 2 maç geldi aklıma.

Benim gol hesabıyla ilgili bir derdim yok sadece Sosa yerine adam işi öyle kolay olmuyor demek istedim zaten bu sebeple adamdan kolay vazgeçilemiyor. Bize gelmeden önceki sezon Şampiyonlar Ligi finalinde 11 başlamış bir adamdan bahsediyoruz .

Sosa'nın takımın tempsouna kattığı çok şey var . Oğuzhan ile sinerjisi yüksek . Zaten onu bu kadar önemli yapan çok doğru bir yapının içinde çok doğru oyuncu olması . Sosa Milan'da bu kadar göz önünde olmaz . Oğuzhan'ın milli takımda nasıl sırıttığını yerini yadırgadığını gördük . Bu oyuncular burada değerli çünkü birbirlerinin dilinden anlıyorlar. Böyle şeyleri ha dediğinizde yakalayamassınız . Bu bağlamda ben Sosa'nın gidişinin Gomez'e oranla daha sancılı olduğunu düşünüyorum .

beagle dedi ki...

Istatistikte beklenen deger hesabi yaptigimiz yaklaşık olarak. Çok basit yaklasimdir da, hayat inis cikislara karsin genellikle normalize olur. Asiri olumlular iflas eder.
Sinan Engin cehaleti ile bir zamanlar kardeşi gol atiyor bu da atar diye Federico Higuani getirmislerdi. Olmadi tabi...

Neyse Eto icin masadaymisiz. Pektemeki kakarak alirsak bayagi kârlı cikariz.Sezon umudumuz artar. Bence Antalya da yararlanir.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mergan1903 dedi ki...

Kadromuzun takviyeye ihtiyacı olduğunu kabul etmekle beraber çok da kötümser değilim. Q7'nin Şenol Güneş gerçeğini kabul ederek ve onun istediği gibi bir oyun oynayarak bu sezon 8+ gol ve 10+ asist performansına ulaşacağını düşünüyorum. Ki bunun olamayacağını kimse iddia edemez. Aras da hazırlık kampında Kerim'den daha iyi olarak gözüktü.

Adriano ve Tolgay uzaktan şutlarla gol arayan oyuncular. Her ikisi de frikikler için Oğuzhan'la birlikte alternatiflerimizi arttıracaktır. Ayrıca Tolgay oyunu dikine oynamayı seven bir adam. Yani tıpkı Sosa gibi topu alınca takımı ileri taşımayı düşünecektir.

Cenk Tosun sabırla sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Umarım sabrı taşmaz. Kafa ve ayak ile son vuruş kabiliyeti iyi olan, uzaktan şut atabilen, arkadaşlarına duvar olabilen ve alan boşaltabilen bir oyuncu olarak tek eksiği taraftarın kendisine güvenmesi. Kendisini Bundesliga'nın orta düzey takımlarından birine koysak en az 15-20 gol ortalaması yakalayacak; biz de transfer etmek için servet ödemek durumunda kalacaktık. Umarım kariyerinde İlhan Mansız gibi şans bularak sivrilmesine izin verebiliriz.

Tüm açıklamalarıma rağmen defansa, orta sahaya ve forvete takviye şart. Ancak özellikle orta saha ve forvet için yıldız alınması gibi bir beklentim yok. Şenol Hoca'nın önceki performanslarına bakarak söyleyebiliriz ki alınacak her kalburüstü oyuncu kariyer ortalamasının üzerinde performans gösterecektir.

YSY dedi ki...

@Övünç

Bende sosa konusunda seninle hem fikirim. Adamın bu sene tek başına aldığı benim hatırladığım 9 puanı var. Öyle kafadan silinecek bir oyuncu değil hazır da uyum yakalmışken ama yönetimin bir an önce bu adama bir çare bulması lazım. Bu dakikadan sonra kampa katılmamış, ibiza benim milano senin geziyor bu adamın ne kadar katkısı olacak bize. E bu ülkede yarın tekrar bomba patlamayacağının garantisi de yok o da biliyor bunu, o yüzden hukuken zorlayıp oturtsak bile bence verimsiz olacaktır.

Hoca kafasında sosasız bir formasyon mu düşünüyor yada oğuzhanı oraya mı çekerim diye düşünüyor bilemiyorum ama acil alarm veriyoruz şurada ligin başlamasına iki hafta kaldı. Oğuzhan'ın forvet arkası oynatılmasına bu arada bende karşıyım, hadi oynatttın bu sefer atiba-tolgay ın yedeği olmamış oluyor. Geçen sene de böyleydi diyebilirsiniz ama bu sene şartlar daha ağır rakipler bizi ilk haftadan itibaren daha zorlayacaklar o yüzden sıkıntı yaşayabiliriz. Özellikle bize karşı ibb ve kasımpaşa nın oynadıkları oyun tarzını daha çok göreceğiz anadolu klüplerinde.

Hadi forvet konusunda ŞL ni çöpe attık lige uzanalım dedik cenk e güvendik ama stoper ve 10 numara acil ötesi. Bunlarsız lig de zora girer.

turgay dedi ki...

oğuzhan ve atibayı bozmamak lazım. son hazırlık maçında ikinci yarı oğuzhan geriye tolgay ileriye geçtiğinde çok daha iyi top oynadık. tolgay daha iyi hücumcu bana kalırsa oğuzhana göre. sosa giderse 4-4-2 oynayıp kanatları daha efektif kullanır hem de sayısal olarak ceza sahasında daha fazla adam bulundurabiliriz. belki de bu yüzden 4 forvet 2 yabancı-cenk-ömerle ligi götürebiliriz. şampiyonlar liginden beklentim açıkçası yaralayıcı sonuclar almamaktır. olabiliyorsak 3.olup ligde şampiyon olarak gelecek yıl daha istekli şekilde şampiyonlar ligine katılabilir.

planck dedi ki...

https://twitter.com/Besiktas/status/760558030152839168

planck dedi ki...

FPye konu olan kaç tane futbol takımı var dünyada :)) http://foreignpolicy.com/2016/08/02/running-out-of-people-to-purge-erdogan-targets-turkish-soccer-referees/

Coolio dedi ki...

video çok güzel olmuş yalnız..

WiLdHoney dedi ki...

Video efsane olmuş, paylaşım için teşekkürler.
Bu arada Twitter'da Şafa Malatya diye bir hesap var, ne kadar güvenilir olduğunu ve kim olduğunu bilmiyorum ama dün çok ilginç bir bilgi paylaşmış Gomez ile ilgili, başkanın aracıları ayıklamaya çalıştığı, menajer vb ile toplamda bize €7,5M'ya mal olacağı vb gibi. Bu arkadaş kimdir nedir bilen eden birileri var mı acaba, kaynak sağlammı diye merak ediyor insan

Coolio dedi ki...

Gomez'in geleceğini düşünmüyorum ama olurda gelirse yanında Şıvaynşıtayger'de olacakmış gibi geliyor bana nedense. Bence bayağı iyi bir kadro olur o zaman. Bu arada Gomez'in para verilerek alınması demek Sosa'nın kesin satılması demek oluyor. Ama defans için bonservis parası kalmıyor o zaman. O da Fikret Orman'ın yine pazarlığına kalıyor.

Bu arada şu Adriano bu şartlar alltında Fener'e gelseydi 40 gün 40 gece haberlerde izliyor olurduk ama bir de üstüne İsmail transferi denk gelince renkli basın olay yaşanmamış gibi davranıyor.

beagle dedi ki...

Adriano'nun baldizi Gomez'e alsaymisiz is tamammis. Devlet gibi karısı var. Hosgeldin yenge diyorum.

Basar dedi ki...

2. OZZY'miz hayırlı olsun. İnşallah 1.sinden de iyi olur. Bu sene en sevindiğim transfer oldu. Bu takımın mayasında gurbetçi altyapısı olmak durumunda.

dominic molise dedi ki...

selam beyler;
aytac sulu diye bir adam varmis.
stoper ve golcu.
bye.

Armagan dedi ki...

Adriano küçümsenecek bir transfer değil https://twitter.com/info_gsn/status/760506089834180614

Gomez'in büyük oyunlarda parlaması kişiliğiyle alakalıydı, mevki farketmeden bize böyle bir oyuncu lazım.
Sosa'nın ise gitmesi büyük zora sokar.Evet derbilerde yoktu ama sistemin olmazsa olmazı Oğuzhan-Atiba-Sosa üçlüsü. Bu kurcalanırsa takım kolay kolay organize olamaz.Gidişat kalması yönünde ama verimi ne olur bilemiyorum.

3 transfer ihtiyacı olan bölgeden en az birisi bu hafta açıklanmalı artık. (Bu Sosa'nın ben kalıyorum demesi de olur) Yoksa beklemekten çok geç kalmaya başladık demektir.

beagle dedi ki...

Bu gece itibariyle Umut Guner de patates oldu. Çarşambaya dünya yıldızı getiriyordu. Aslinda dün akşam kivirmisti.
Bu mikrofon gören yeni yöneticilere neler olduğunu bilim adamları arastirmali.

yilmaz dedi ki...

kulüp yalanlamadı mı abi bu çarşamba geyiğini?

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/66904/kulubumuzden_aciklama.html

Kulüp açıklamayı yalanlamıştı. @yilmaz'in dediği gibi.

Ntvspor harici çok itibar etmemek lazım böyle haberlere.

BurkayJK dedi ki...

Fenerbahçe'nin elenmesine sevinecek profilde bir taraftar değilim ama kasaya girecek olan 10 Milyon Euro civarı paradan dolayı seviniyorum, yapacak bir şey yok. Bu sene şampiyon olursak FFP'nin de kalkmasıyla önümüz çok daha net açık olacak gibi. Bulanıklık falan kalmayacak yani.

beagle dedi ki...

Yalanlamayı biliyorum da, Pazarın geyiğini Salı 18:30 da yalanlayınca "kıvırma" olarak adlandırdım. E. Torunoğulları'nın pabucunu doldurma çabasıydı sanki.

O değil de, Uefa'cım sar bizim ŞL giriş parasını. Azize mi? Yok canım onun payını da bize veriyorsun :)

Dip not: 3-5-2 yi hiç özlememişim. Bizim geçen yılki futboldan sonra bu iğrençlik izlenmez.

Zaitsev dedi ki...

Fener'in bu kadroyla gruplara kalacağını sanmıyordum ama en azından bu turu geçer diyordum bir şekilde. 3-5-2 görünümlü 5-3-2 oynuyorlar zaten. geçen seneye göre daha defansifler. Van Persie'yi oyuncu antrenör yapsalar futbola daha yakın birşey oynarlar..Aziz başkanda dar gün dostudur. senelerce Galatasaraya yaptığı kıyağı bize de yapmıştır :)

Basar dedi ki...

Mario Gomez

Gomez baya baya geri donuyor gibi gorunuyor . Sosa'da ikna edilirse bir sampiyonluk daha yazalim oraya lutfen !

yilmaz dedi ki...

gomez haberleri ile ilgili güvenilir bir kaynak var mı gerçekten?

emruli dedi ki...

Twitter'de doğru kaynakları takip etmeye çalışıyorum ve bugün neredeyse tamamı gomez konusunda doğrudan veya dolaylı bir şekilde olumlu mesajlar yazdı. Ben ilk defa umutlandim. Kulübüyle anlaşılırsa Gökhan İnler de olacak gibi. FB'nin elenmesinin ardından iyi stoper alma konusunda beklentim arttı. Daha somut hiçbir gelişme yok aslında ama bu transfer doneminde ilk defa bayağı umutluyum. Insallah bir Oguzhan sürprizi olmaz.

hastati dedi ki...

haberlere gore bizim baskan bu kadar menejerle bu kadar yemek yiyor. hesabi kim oduyor? 50 50 mi? besiktas mi? tam masadan kalkarken abi ben odicem valla olmaz mi yapiyorlar? cok merak ettim. birakin gomezi momezi:)

czeslaw dedi ki...

gökhan inler de gelirse ilk 11'in yaş durumu ne olacak? teknik ekip veya yönetim kadrosundan kimse işin bu boyutuyla ilgilenmiyor mu acaba?

32

32 29 29 31


32 33

32 23 29

+30

sizce de çok fazla değil mi?

beagle dedi ki...

Czeslaw FFP baskisi sonucunda bu normal. Ilk 11 kıvamında genc oyuncuyu bedava bulamazsin. Scoutlarimiz da yillardir feci batiriyor. Pedro, Milosevic vb.
Olaya rotasyondaki 18 olarak bakarsan Fabri, Necip, Kerim, Aras, Cenk hatta yeni Oguzhan falan, ortalama epey toparlanir.

Ben asil başkanın Londra'da ne yaptigini merak ediyorum. Ingiltereden çöp aliriz ancak bu mali durumda. Bizim sikintilarimiz Paris, Milan veya Berlin/Münih bölgelerinde çözülür.
Menejerlerin elinde çok sıkı kaziklanacagiz korkusundayim.

BurkayJK dedi ki...

Yeni sezonda kaptan Quaresma yapılacak sanırım. Bu da önemli bir konu. Kariyer veya tecrübenin kaptanlık için yeterli kriterler olduğunu sanmıyorum. Saha içi rakiple/hakemle diyalog ve takım arkadaşlarıyla iletişim önemli. Kaptanlık için adayım, burada da herkesin hemfikir olacağını düşündüğüm Atiba Hutchinson'dır. İkinci kaptan olarak Quaresma düşünülebilir.

Şaka maka biz eldeki 2.5 Milyon Euro ile hem forvet hem stoperi nasıl alacağız yahu? En mantıklısı kiralama yöntemi. Yoksa umutsuzum ben.

Coolio dedi ki...

@Burkay, Q7 o maçta asıl kaptanlar olmadığı için kaptan oldu. Onu kaptan yapma gibi bir durum yok bence. Ama konuyu açmışken kaptan adayımı söyleyim: Oğuzhan. Oyun aklımız, liderimiz o olduğu için kaptan olmalı. Maç içinde nerdeyse herkese taktik direktif verir haldeydi geçen sene. Atiba 10 üzerinden 11'lik bir adam olsada kaptanlık özellikleri yok bence.

2.6 milyon euro ile 3 transfer çıkarırsa hatta Adriano'yu da sayarsak 3.2 Euro karşılığında 4 transfer ile kapatırsak bence tarih yazarız.

@czeslaw, evet kağıt üstünde bayağı yaşlı görünüyoruz ama ligde akıcı bir oyun oynanmadığı için hatta herhalde dünyanın en çok duran, topun oyunda kaldığı sürenin en az olduğu lig filan olduğumuz için bence sorun olmaz. Ayrıca Utku+Oğuzhan (doğru ise) transferleri de var. Seneye ilk 11'de de oynayabilecek 2 tane 26 yaş altı transfer gelmesse o zaman sıkıntı başlar. Ama bu sene sıkıntı yaşamayız gibime geliyor.


@Hasta Ti, başgan hesabı ödüyordur dicem ama Fikret başgan orada da hesabı katakuliye getirip başkasına kitliyor olabilir. Kendi ödersede masraf formu doldurup klüpten alıyordur.


Coolio dedi ki...

@Burkay, eklemeyi unutmuşum. Bence Sosa satılacak ve ordan gelen para bayağı yerde kullanılır. Başkan taksitli alışverişin yolunu da açtığına göre o parayla takım bile kurabilir.

WiLdHoney dedi ki...

Meraktan sabahtan beri haberleri karıştırıyorum, Gomez dönüyormuş, defansa Gil diye bir adam alıyormuşuz, G.İnler bitmiş geliyormuş. Oğuzhan adında bir genç geliyormuş falan. E bu adamların yanında neredeyse bittiği söylenen Eto'o transfer haberleri de var.
Ya bunların tamamı yanlış yada alışveriş delisi olmuş bir yönetim var elimizde 3 kuruşluk malı 1 kuruşa almayı marifet sayanlardan.
Gökhan İnler gelirse, Oğuzhan gidecek mi? Eğer gitmeyecekse o zaman Tolgay'ın durumu nedir.
Hem Gomez hem Eto'o olur mu? Eğer olursa Tosunumuza ne olacak?
Genç Oğuzhan kanat oynuyor diyorlar, altyapıya mı gidecek, a takımamı gelecek?
Gil, Çin Süper Liginde oynuyormuş ve 1.92 boyundaymış, bu boyda bir adam ne kadar hızlı olabilir, Marcelo, Rodolpho, Gil mantıklı bir hamle gibi durmuyor.

Bu arada dünkü hazırlık maçında orta sahada adını denk getiremedim ama 34 numarayı giyen boylu poslu bir genç vardı, acayip beğendim, şu haliyle Eslem ve Necip'ten iyi gibi geldi bana. Bilen var mı acaba kimdir nedir?

Neyse sanırım bütün olaylardan sonra hiç birşey düşünmemek için kafayı Beşiktaş'a çok taktım.

dominic molise dedi ki...

bence kaptan olcay ve cenk tosun olmali.
dunku macin azicik ozetine bakayim dedim q7'nin artisliginden sonuna gelemedim.

hastati dedi ki...

ne sosaymis arkadas :
son 2 sezon derbiler sadece tranzona 1 assist
son 2 sezon avrupa sadece sporting lizbon 1 assist,sadece iskenderbey 1 gol(abanma golu)
tamam fizigi yerinde,yakisikli bir oyuncu, ama ismailin sol bekteki performansi feneri nasil kandiriyorsa, sosa'da bizi fena kandiriyor. ikisi de yakisikli,fizikli, dikine giden, rakibin yanindan hizli gecen, goze hos gelen oyuncular. ama ikisi de kaleye yanasamayan, oralarda sacmalayan oyuncular. defansif olarakta arkalari hep bos.
simdi sosa sampiyonlar liginde skor yapamicakken,efendim oyun icinde cok faydali felan mi dicez. oguzhan zaten yapiyor geriden sosa'nin yaptigini, bence avrupa mackarinda 10 numara yalaniyla oralarda dolasmasin kimse ozellikle skora katki yapmiyacaksa.

sports guy dedi ki...

Ya su sosayla ilgili "derbide yok" goy goyu daha ne kadar surecek merak ediyorum. Adamin bu sene kafadan aldigi 5 mac falan var.

Derbilerde sahne alan adamlarin kimlerdi bu sene skora katki anlaminda? Mario Gomez ve Gokhan Tore. Bu matematikle zaten bizim Gomez'e 10 milyon euro falan maas verip tutmamiz lazim. Adam derbi aliyor malum.

Sosa'nin derbi oyuncusu olmamasi onemli degil benim icin. Ligde sallantida giden 4 maci koparsin tamam zaten, ki onun disinda da sahada hayalet gibi dolasmiyor adam, pres yapan ortasaha herif. Oyle diego falan gibi top ayagindan gidince mala baglamiyor yani.

Ha sosa gitsin ona lafim yok. Ama ne kadar para kazanabileceksin ve kimi koyacaksin oraya? Bunlarin cevaplarini verin, sosa'ya ilk ben gitsin derim. Ama adam gidici diye "zaten bi bok yapmiyodu" yoluna cekmeyelim muhabbeti lutfen. Adam sahane sezon gecirdi.

Emrah dedi ki...

Sosa demişken, Milan, Çin-Avrupa yatırım şirketi Changxing’e €700M bedelle satılmış.

beagle dedi ki...

@WildHoney
Dediğin geçen sene altyapıya aldığımız Sezer Yıldırım olmalı. 1.87 falan ve ayağı da fena değil. Ama önlibero meziyetleri sağlam mı emin değilim. Biraz ağır ve pek yırtıcı değil gibiydi. Tuzlaspor'a verdiğimiz Oğuz Aksoy taş gibi önliberoydu. Anlamıyorumki yetki sahiplerimiz bu altyapı oyuncularını nereleriyle izliyorlar. Altyapıda bile transfer gelenin şansı daha fazla...

@Sportsguy
Sosa 10 numara pozisyonunda oynuyor. Alex, Hagi, Sneijder falan derbilerde neler yapmış bir de o ne yapmış bak. Sosa geldikten sonraki derbi oranlarımıza bak. Bizi de anlarsın.
Yoksa bence de kötü oyuncu değil. Küçük maçların bir kısmında gayet iyi, oyundan çıkarırsan da büyük dert değil. Yani 1 küsür maaşla elde kalmasında sorun yok. Ha gider de yerine biraz takım oyunu oynayan biraz da ceza alanı çevresinde gol tehdidi daha fazla bir adam gelirse karalar bağlamayız. Şans verirsek Aras orada etkinlik sağlayacak umudum var mesela.

@Coolio +1
Oğuzhan Beşiktaş'ın sahada ruhu ve aklı şu anda. Kazanma hırsı da gayet iyi ve yaşına rağmen sözü geçiyor belli ki. Bence de kaptan olmalı, ve kendi gemileri yakmadıkça satılmamalı. Oğuzhanı tutmakta birkaç şampiyonluk potansiyeli daha var.

BurkayJK dedi ki...

@Coolio

Sosa'nın durumu benim de aklımda. İyimser bir tahminle Sosa'yı 6 Milyon Euro'ya sattık diyelim. 8 Milyon Euro civarı bir bütçe ile forvet, ofansif orta saha ve stoper nasıl alınır bilemiyorum. Sonuçta, saydığım bölgelere kendini kanıtlamış yıldız(!) isimler bekliyoruz. Hem taraftarın beklentisi hem de haberler o yönde. Her kulüp bu taksit işine yanaşır mı emin değilim, endişem bu yüzden. Başkan gizliden gizliye iyi bir transfer pazarlığı süreci yürütüyor gibi hissediyorum. Umarım yanılmam. Elimizde bir de para edecek veya takasta kullanılabilecek Boyko var. Mali zorlukta kilit rol oynayabilir.

Basar dedi ki...

Sosa maç başına ortalama rakibe 3 sarı kart çıkarttırdı. Bu bile çok değerli bir istatistik. Büyük Besiktas düşmanı Bilicin sisteminde malesef o da parlayamadi ama Şenol Hoca ile ne kadar etkin bir oyuncu oldugunu cok net gördük.

Şu an kotu oyuncu olduğundan degil sorunlu oyuncu olduğundan gitmesi gerekiyor. Bu yuzden derbiler Performansı cok gereksiz bir Tartışma.

beagle dedi ki...

Abi kör ölür badem gözlü olur olmasın. 32. hafta FB'den 1 gün önce oynuyoruz. Puan kaybetsek duman olabilirdik. Sosa kritik maçta budur:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/32/galatasaray-0-1-besiktas-mac-ozeti

Gomezsiz kalırsak Sosa'nın ve kenar forvetlerin gol yeterliliği büyük dert olur başımıza.

QuaresmA dedi ki...

Birkaç derbi maçında kötü oynaması büyük maçları kaldıramadığı anlamına gelmez. Bu 1-2 maç istatistiksel yorum yapmak için yeterli bir örneklem değil, her topçunun kötü maçları olur. Yarın çıkar bir derbiyi aldırabilir, burada yazılanların hepsi de boşa çıkar. Sosa 10 numara topçudur, giderse arama ihtimalimiz yüksek.

du, levande dedi ki...

sosa çok çok iyi bi oyuncu ama biz kendisini toplamda 3.4 milyon euroya almıştık. sosa, gomez, atiba vb transferlerini kulübün transfer becerisinin gelişimi olarak yorumluyorsak şimdi sosa'yı milan'a 4-5 milyon euroya sattığımızda o paraya yine onun ayarında bi oyuncu bulabilecek transfer becerisine sahip olunduğunu düşünmek gerekir. umarım gerçekten transfer becerisinde gelişme olmuştur.

beagle dedi ki...

Sosa 58 maç 12 gol. Yaklasik 0.2
Mehmet Ozdilek 500 macta 200 gol 0.4
Hagi.... 0.45
Alex de Souza 0.55
10 numara gormesek zorla satacaksiniz.

Emrah dedi ki...

Sosa, bence Atiba ile birlikte en akıllı pres yapan oyuncumuz. Güzel toplar kapıyor. En eksik yönüyse herkesin eleştirdiği gibi gole çok yakın bir oyuncu olmaması. Yalnız ligin ikinci yarısı belki de kariyerinin en iyi devresini oynadı. Benim hatırladığım en az iki maçı tek başına aldı, her maç rakibe ortalama bir-iki sarı kart gördürttü, tehlikeli bölgede fauller aldı, şok presle toplar kazanıp asist yaptı, goller attı. Zaten hep böyle oynasa Barcelona'da oynar:) Ben de gitmesini istemezdim ama gitmeyi kafaya koymuş adama kal dersen sonra Fernandes gibi elimizde patlar. Hazır Çinliler Milan'a parayı gömmüşken 7-8 milyon euro gibi bir paraya satarsak süper olur.

Ben orta sahada hep iki tane çift yönlü zebellah istemişimdir. Düşünsene orta sahada iki tane Appiah var. Veya en azından bir Appiah bir Ernst var. Henüz kısmet olmadı maalesef ama umudumu koruyorum:) İki tane çift yönlü güçlü orta saha yoksa da orta saha oyuncularından birinin en az 20-25 gole katkı yapan biri olması gerektiğini düşünüyorum. Ulan nereden bulacaz öyle adamı dersen;

Bonservisi elinde olan Scarione 2015-2016 sezonunda ligde 11 gol, 2014-2015 sezonunda 13 gol, 5 asist, 2013-2014 sezonunda 16 gol, 6 asist yapmış. Son üç yıl ortalaması 13 gol, 4 asist. Şenol Güneş çarpanıyla 15 gol, 10 asiste rahat ulaşırdı.

Yine Fener'e bonservissiz gelen Atıf Şeşu (Bu arada benim bildiğim bu adamın sözleşmesi devam ediyordu. Nasıl bonservissiz geldi. Yanlış mı hatırlıyorum?) son üç yılda ortalama 14 gol 5 asist (12-3, 13-2, 17-9) yapmış

Bunlar tabi 2. kalite örnekler. Üç beş kuruş elinizi cebinize atarsanız çok daha kaliteli isimler de gelebilir.

Bu sezon için en büyük merakım Adriano'nun performansı olacak. Hatırlarsınız Tello yıllarca İspanya'da 400-500 bin euro maaşla vasat altı bir sol bek olarak oynamışken bize gelince aradaki kalite farkından iki sene sonra neredeyse 10 numara oynamaya başlamış ve eşeğin kulağına su kaçırıp 2 milyon euronun üzerinde maaş istemişti. Adriano okuduğum ve izlediğim kadarıyla ve yatış zihniyetiyle gelmediyse bu sene Sivas'taki Cicinho etkisi yapar. Bu sene en az 8 gol, 12 asist falan gibi bir bek için hayvani rakamlara ulaşmasını bekliyorum. Beşiktaş tarihinin ve hatta galiba Roberto Carlos'tan sonra Türk futbol tarihinin en iyi sol bekini aldık.

Çok kopuk yazdım ama bir diğer kafama takılan konu Oğuzhan mevzusu. Bu adamı seneye takımda tutabileceğimizi zannetmiyorum. Şimdiden yerine birini ayarlamak lazım ama kolay bulunacak bir adam da değil. Takıma ehtiyarları doldurup duruyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin. Seneye transfer kısıtlaması kalkınca işler düzelir diye umut ediyorum.

Mayor dedi ki...

Bugun uzun aradan sonra Tolgay'i izledikten sonra diyebilirim ki 300'u 500'u dert etmeyip Sosa'yi satin.
Bu izledigim Tolgay Sosa'dan cok daha fazla is yapar.
Ustune bir de Aras'i ekle. Tadindan yenmez.
Aras ciddi bir rakip karsisinda gayet verimli sanki 40 yillik Besiktasli gibiydi.
Maci yarim yamalak izledim ama son dakikalarda Adriano'nun Q7'e attigi super bir uzun top vardi ki beni cok mutlu etti. Gecmis travmalarimizi unutturacak bir bekimiz mi oldu yoksa?
Fabri bana Boyko'dan daha cok guven verdi.
Omer Sismanoglu istekli, hizli, cusseli umarim daha iyi olur.

planck dedi ki...

tolgay hala maç içinde uykuya dalıyor, ozzy hep maçın içinde en büyük farkları bu. aras banko oynar. q7 ile devamlı frikik kavgası yaşarlar. adriano efsane. tosiç ve rodolfo ile lig bile gitmez, sol stopere adam lazım kesin. pektemek duygusal olduğundan belki ıslıklar etkiler gitmesi yönünde. eto gelirse cenkle değişmeli oynarlar, ömer de geçen seneki cenk olabilir. gomez gelirse şişmanın işi zor. fabri>boyko>=tolga. bi de atiba efsane ya.

planck dedi ki...

Şenol Güneş: "Bu eksiklikleri kaliteli oyuncularla doldurmalıyız. Forma bulamayan oyuncuları zorlamaya çalışırsak vakit kaybederiz."

Ekrem35 dedi ki...

Atiba'yı övmelere doyamam ben. Bu adamı ne kadar övsek, anlatsak az. Allah nazardan saklasın.
Ah kerim şu topla az oynasan var ya ahh ahh.
Aras, adriano çok güzel oynadılar mutlu ettiler.
Fabri'ye sanırım bütün taraftarlar ben dahil daha bir ısındık. Şu an taraftara sorsan 1. Kalecisi kesin Fabri çıkar.
Stoperleri barcelona, bayern karşısında düşününce buz gibi terliyor insan. Acil müdahele lazım.

beagle dedi ki...

Cenk'in etkisizligi atlanmamali. Ömer bile daha çok iş yapiyor. Kenar Forvete dönmeye calistirilmali.

Pektemek işi...Oyuncunu sezon başı islikladin, 83 milyon euroya sattirican sanki zeki taraftar. Besiktasli duruşu?

Adriano vay be dedirtti. Barcadaki vasat adam burada böyle oluyormuş demekki. Santrafor alabilirsek buyuk kazanç.

Yorum Gönder

Ara