.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Temmuz 2016 Çarşamba

2015-2016 Sezonunun Değerlendirilmesi: Futbolcular (1. Bölüm)


cochise: Bir yıl sonu değerlendirmesiyle daha karşınızdayım. Önce atılan ve yenilen gollere bakmıştık. Şimdi de bireysel performans ve katkılara bakacağız. Tamam transfer konuşmayı çok seviyoruz ama arada geçmişe de bakalım ve hiç değilse tarihe bir not daha düşelim istedim. Bir süre sonra transfer postunu tekrar üste alacağız. Geçen yıl bu Ekşi Beşiktaş'ta verilen puanlar üzerine bir değerlendirme yapmıştım.  Bu yıl biraz daha farklı bir çalışma yaptım. İki tablo hazırladım. Birincisi oyuncuların bireysel performansı üzerine. Tabloda oynadıkları süre ve kartlarının yanı sıra o oyuncu sahadayken takımın kazandığı puan, attığı ve yediği gol üzerine. NBA'deki "on/off court" istatistiği gibi. Kimi spor sitesinde maç başına aldığı puan gibi rakamlar var ama bunlar oynadığı dakikadan bağımsız olarak yer aldığı maç ve maçın sonucu alarak değerlendiriliyor. Ancak aşağıdaki tabloda sadece o oyuncunu oynadığı süredeki maç sonucu ele alınıyor. Örneğin A oyuncu maçtan çıkarken 2-0 yenik durumdaysak ve yerine B girdikten sonra skor 2-2 olduysa; A, maçı 2-0 kaybetmiş B, 2-0 kazanmış gibi değerlendirildi. Bu istatistiğin en önemli sorunu maçlarda çok az süreler almış oyuncuları değerlendirmede gerçekçi olmayan sonuçlar verebilmesi. Burada da Kerim ve Cenk'in sonuçlarına bu pencereden bakabiliriz. 

TABLO 1 - Bireysel Performanslar

Oynadığı Maç / Dakika
Sarı Kart (Kırmızı Kart)
Sahadayken alınan puan ortalaması*
Sahadayken ortalama skor
Tolga
30 / 2.655
1
2,43
2,3-1





Alexis
10 /    844
2
2
2,1-1,4
Beck
32 / 2.798
4
2,28
2,15-0,93
Ersan
14 / 1.260
5
2,64
2,57-0,85
İsmail
27 / 2.338
3
2,37
2,07-0,93
Marcelo
14 / 1.260
2
2,21
2-1,14
Rhodolfo
18 / 1.547
3
2,27
2,27-1
Tosic
15 / 1.270
3
2,33
2,13-0,93
Tosiç (stoper)
  7 /     630
2
2,57
1,85-0,42





Gökhan Töre
24 / 1.455
2
2,08
1,62-0,62
Atiba
34 / 3.003
-
2,35
2,17-0,97
Kerim Frei
23 /    712
-
1,78
0,82-0,43
Necip
29 / 1.215
7
1,48
0,87-0,45
Oğuzhan
31 / 2.554
8
2,35
2,12-0,90
Olcay
33 / 2.082
4
1,78
1,69-0,87
Quaresma
26 / 1.701
9 (2)
1,92
1,30-0,73
Sosa
31 / 2.483
2
2,12
1,64-0,87





Cenk Tosun
29 /     693
2
1,72
0,82-0,34
Mario Gomez
33 / 2.700
3
2,12
2-0,93
TOPLAM
(2014/2015)

61 (2)
66 (10)
2,32
2,02
2,20-1,02
1,61-0,94

semioticus: Bu analiz modelinin temel bir eksiği, yedekten giren oyunculara "sahadayken ortalama skor" (SOS) kategorisinde haksızlık yapması, bir de basketboldaki gibi farklı rotasyonlar çok olmadığı için özellikte yedekten giren oyuncuların performansını birbirine benzetmesi. Fakat bu gibi eksikleri bir yana koyarsak bize söylediği bir şeyler var:

* Kerim, Cenk ve Necip'in SOS datası aşağı yukarı aynı olmasına rağmen Necip'in "sahadayken alınan puan ortalaması" (SAPO)  diğer ikisine kıyasla düşük. Necip gibi ekseriyetle "skor tutma" için oyuna giren oyuncunun skor tutmaya ofansif oyunculardan daha az katkı yapmış olması enteresan.

*Aslında burada takımın değişen karakterinin de payı var. Geçen sezon ile bu sezon arasında yenilen gol miktarında ciddi bir değişme yokken attığımız gol %37.5 oranında artıyor. Beşiktaş takımı öne geçtiği anda skor tutmak istiyorsa ofansif oynamaya devam edecek. Öbür işi beceremiyoruz biz.

*Oynadığı maç sayısı daha az olduğu için istatistiki anomali ihtimali daha fazla olsa da Tosiç'in stoper performansının altını çizmek lâzım. Hem SAPO, hem de SOS açısından bakınca en üst düzey performansı veren oyuncu. Kendi kalesine attığı goller yüzünden sezona ciddi bir yafta ile başlasa da sezonu iyi tamamladı ve hatta 2. yarı yaşadığımız stoper rotasyonunda son çaremiz olup şampiyonlukta da pay sahibi oldu.

*Rhodolfo ve Marcelo ikilisinin SAPO değerinin en düşük iki stoper olması, birlikte oynadıkları 30 küsur dakikada sergiledikleri gayet umut verici performans ile ciddi bir çelişki oluşturuyor. Diğer değişkenlere de bakmak lâzım (rakiplerin zorluk derecesi vs.) ama anket yapsak sezonun en iyi iki defans oyuncusu çıkacak oyuncular (bir sonraki post için spoiler) sahadayken en çok golü yiyoruz ve düşük puanı alıyoruz. Burada rakamları bırakıp göz testine inanmayı seçiyorum ama şu bilgi bir kenarda dursun.

*Atiba-Oğuzhan-Sosa-Gomez omurgasını SAPO değerleri de destekliyor. Öte yandan SOS puanına Beşiktaş adına en çok katkıyı yapan oyuncunun Atiba olması da enteresan. Görünmez kahraman demeyelim zira iyi övdük sezon boyu ama gerçekten ortasahada böyle bir toparlayıcı oyuncunun olması günümüz futbolunda aşırı önemli.

*Analizdeki datalarla alâkası yok ama toplu görünce insan şaşırıyor: Bütün sezon boyunca iki defa kırmızı kart görmüşüz, ki ikisi de Quaresma'nın aptallığı sebebiyle. Geçen sene gördüğümüz 10 kırmızı kart ile inanılmaz bir kontrast. Hakemlerin art niyeti vs. tabii ki konuşulur, ama böyle dominant futbol oynadığında ve takdirleri arkana topladığında hakemlerin sana olan önyargılarını da kırıp sahada daha dik duruyorsun.

Arkası pek yakında...

98 Yorum:

beagle dedi ki...

Oyuncuların gol ve yenilen gollerdeki rolleri çalışmasına bu da eklenince "hurafe"lerden kurtulmak için çok güzel bir aracımız daha oldu. Tebrikler, elinize sağlık.
İlk aşamada genelde ilk 11 kullandığımız oyuncular için gördüklerim:

1. Alexis bu takımın en berbat savunmacısıdır. Sahadayken gol yeme oranımız %40 artıyor.

2. Quaresma bu takımı eksik oynatır, ahım şahım bir katkısı da yoktur. Sahadayken averajımız 0,57. Takım averajı 1,18.
Qımıl sahadayken gol atma oranımız da yaklaşık %40-45 azalıyor.
Senenin 2 kırmızı kartında da imzası var.

3. Oğuzhan ve Sosa arasında gözle görülür bir fark var. En büyük yıldızımızın Oğuzhan olduğunu kabul edelim artık. Bu şekilde elimizde tutma ve başarımızı uzun yıllara yayma ihtimalimiz artar.

Basar dedi ki...

Ben transfere takılı kaldım, kusura bakmayın. Öncelikle herkese iyi bayramlar. Yönetimin nakite dönüp kaçalım havası var! Başkan'da ben bilirim Havası ise cabası. Içimdeki his, ki yanılıp morarmayı çok isterim, bu sena çok fena patlayacagimizi söylüyor.

Şu ana kadar transferlerimiz; Önceliğimiz olmayan ve Demirörenvari fenerin elinden kaptığımız (!) emekliliğe yelken açmış sağbekimiz ve Tolga oynasın diye aldığımız Son 2 yıl düzgün mac yapmamış kalecimiz...

Bu adam sendeci, iş bilmez, menejer kucağindaki transfer politikasını CL'de çok fena ödetirler adama. TR'de bile başarıyı zor görürsün. O son 3 maç en ucuz 150 TLden sattığın biletleri bir daha rüyanda satarsın.

Gomez laf etti ama adam baskanı filan net analiz etmiş aslında. 3.lugumuz hayırlı olsun!!!

planck dedi ki...

Hocam anında negatifi vermeye başladınız yahu. Gg transferine 7/10 fabriye 2/10 verilir tamam fakat hadi fb şampiyon olacak kabul ediyorsunuz 2. kim olacak ki biz 3. olalım? Gs başakşehirle çekişir bu senede. Nani gitti onun maaşı wiele verecekler yerine küme düşen takımın forveti oynayacak :) futbollarında pek bir gelişme beklemek zor. Lig için rahat olun yani, gomez gitse bile falcao gelir ligi yine götürürüz. Yeter ki ozzy sosa atiba bozulmasın.
Törenin 3e gitmesi baya mantıksız nakite ihtiyacımız olan dönemde. Opsiyonu 18m yazmışlar bi yerde ama çoğunluk 13 diyor, 18 ise kararsızım, 13 ise kötü anlaşma. Ama 2.yarılarda yatan bir adamdan bahsediyoruz, pazarlığı zor.
Gg geldi kolarov da gelirse gomezin kesin kalması lazım. Bu arada ismaille sözleşme yenilenmedi o da ilginç.
Atibaya 5-6 verilirse satılmalı mı? Obi mikel yerini ikame edebilir mi?

Analiz için eline koluna sağlık cochise.

cochise dedi ki...

@beagle
değerli arkadaşım, içerikle ilgili herkes istediği çıkarımı yapıp yorumlayabilir. Zaten bu ve sonraki postta gelecek çalışmalarda amacım da tam bu. Herkes baksın, belki daha önce bakmadığı şeyler görür belki düşündüğünü teyit eder vs. Hatta ben yorum bile yazmadım ki yıl boyunca zaten çok konuşanlardanım, fazlaca hacim kaplamayayım istedim. Ama Quaresma'ya qımıl deme hususunun makul bir tartışma ortamına olumlu katkı sağlamadığını düşünüyorum. Sonuçta burada hemen herkes farklı farklı oyunculardan rahatsız başka oyuncuları çok seviyor. Buraları takılmayalım bu yıl da..

Basar dedi ki...

Abi su defans ve kaleci hattıyla CL macları 3-0 default baslar. Taraftara da yazık. Bir sezona da kafa rahat girelim.

Kolarova o parayı odeyebilecegimizi sanmıyorum, ödesek bile takım ici dengeleri etkileyebilir. Bakalım. Acil bölge stoperler biz beklerden başladık...

beagle dedi ki...

@Cochise
Canın sağolsun şefim. Kımıl zararlısı benzetmesinin küfür olmadığını düşünüyorum ama Admin edit opsiyonu varsa replace quaresma yap lütfen.

Yalnız senin çalışmandan benim matematiksel yorumum, adamın gerçekten takımın sırtında bir "zararlı" olduğu. Kendisi ile ilgili çıkan rakamlardaki takım performansını aşağı çektiği görünen yüksek sapmaları tartışalım lütfen.

İlişkili bir görüşüm ise Beşiktaş camiasının uzun süredir en büyük yanlışlarının yanlış kahramanlar seçmek olduğudur. Töre rakip sahada topu tutabilmesi, adam ekarte edebilmesi, bizde giderek gol etkisini artırması ile büyük bir yıldız adayı idi. Quaresmayı geri alıp oynatarak kaybettik. Takımı "büyük" yapan yıldız tozuna şu anda Oğuzhan sahip. Onu da kaybetmeyelim.

yilmaz dedi ki...

Ouuuv üçüncülükten başlamışız bu sezon, iyi. Geçen sezon altıncılıklar, dördüncülükler uçuşuyordu bu mevsimlerde. Hacı golü nasıl atcaz diyoduk. Demek ki baya ilerlemişiz. Yalnız ikinciyi merak etmedim değil. Birinci Fener heralde. Neustatder, ve şeyşu önemli adamlar.

cochise dedi ki...

@beagle
küfür değil haklısın ama bir şekilde sevenini çok kızdıracak ve tartışmayı içerikten ziyade boş polemiğe dönüştürecek bir kullanım. Biz içeriğe yoğunlaşalım.

Oğuzhan konusu %100 katılıyorum; ufacık sendelese hemen saldırı başlıyor ama çok çok değerli. vitaminsiz dendiği dönemde dahi hep savunan biriydim hatta komşu bloglardan birinde aslında takım ona uygun oynamadığı için o da performans veremiyora getiren yorumlar yapmıştık da dalga geçilmişti. Neyse ki bugünleri gördük inşallah üstüne de koyar.

Bu arada transfer istediğimiz gibi gitmeyince oluşan tepki takımın potansiyeline ilişkin biraz fazla olumsuz beklentilere mi yol açıyor ne. Eğer ana parçalardan kimseyi satmazsak merak etmeyin şampiyonluğun en güçlü adayı biziz yine. Ha iyi bir kaleci artı sağlam stopere bu iş normal şartlarda kesin şampiyon oluruza getirecekti. Tabii gitme gündemleri olan Atiba-Sosa-Gomez gibi ana parçalarda sorun yaşarsak her şeyi yeniden değerlendirmek gerekecek. E tabi belki yetersiz görülse de en azından sorunsuz bir bölgemize oyuncu alarak transferi açmak ve ondan sonra ilave iyi hamle görememek haklı olarak kaygılandırıyor.

planck dedi ki...

"Tore on his way-It is looking extremely likely that the Turkish winger Tore will join the club tomorrow. He has been at the Spire Roding Hospital today for a medical and will complete the second part of this and his personal terms tomorrow. The deal is expected to be originally a season long loan costing between £4m-£6m in fees. This fee will then be deducted from the £13m that is the agree fee at the end of the loan spell. The Turkish club need to sell because they are close to reaching the Financial Fair Play Limit and so were determined to secure a large payment before negotiating. They had expected Tore to join West Ham in January this year and so his departure has been long over due."

ozzy ile sözleşme yenileyip, 1.8-2 arası maaş verip 30M€luk serbest kalma bedeli belirlesek ya.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@yilmaz
Ben gecen yıl 6. Oluruz gibi yorumlar yapmadığım icin gönlüm ferah.

Defansımız sorunlu, kalemiz sorunlu, Gomez ne olacak belirsiz, solbek kronik, biz gidip Demirören gibi fenerden son transferini yapan adamı birinci derece Önceliğimiz olmayan mevkiye alıyoruz. Alacağı para da takımda oynayan oyunculardan daha fazla.

Her bölgeni halledersin, üstüne bu transfer hoşluk olur. Bunu 1 Numaralı transfer yapıyorsan amacın populizmdir. Daha önce birçok sefer tecrübe ettiğimiz uzere bizi popülizm degil kan ter ve Gözyaşı başarıya ulaştırıyor.

yilmaz dedi ki...

@basar sağ bek neden önceliğimiz değil acaba? Serdar Kurtuluş da gitti, tek sağ bekle mi bitirmeyi düşünüyorsun ligi? Ayrıca transferleri illa ki sıraya göre yapma zorunluluğu mu var? Mesela bir oyuncu istersin, atıyorum Gustavo Gomez. Adam ve kulübü sana 10-20 gün süre verir, bu arada -senin tabirine göre- daha az ihtiyacın olan mevkideki bir oyuncuyla ilgili bir fırsat geçer eline. O zaman biz Gomezi bekliyoruz mu dersin? Yani herkesin görüşüne saygılı olmak lazım ama böyle bir transfer mantığı olabilir mi Allah aşkına?

Başkan lig bittiğinden beri öncelik sağ bek sol bek kaleci ve stoper diyor. Sağ bek alındı sol bek alınmak üzere kaleci -taraftarlarca beğenilmese de- alındı. Stoper de alınacak (ki şahsen ben lüzumlu görmüyorum), neyin tantanası kopuyor aklım almıyor. Ayrıca Gökhan Gönül transferinin Demirören transferi olması için Fenerin verdiğinin fazlasını vermek, ihtiyacımızın olmadığı bir mevkii olması, Fener'in sözleşme yenileme konusunda çok da istekli olmaması gibi bir sürü kriter olması lazım.

Daha temmuz'un ortası gelmeden takımından umudu kesen taraftarla üçüncü olsak bile başarıdır, ne diyim Allah takımımızın yardımcısı olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Aynen katiliyorum.
Su anki transferler G.Gonul ve Fabri. Fabri'yi gec. G.Gonul zaten iyi-kotu verim aldigimiz bir mevkinin adami. Serdar-Gokhan upgrade'i onemli, ama takima level atlatacak transfer degil.
Gomez'in takimdan ayrilmasiyla takim net seviye dustu diyebiliriz hatta.
FFP'den dolayi elimiz kolumuz bagli, eyvallah. Ama stoper ihtiyaci elzemken coktan halledebilirdin yonetim. Glik Avrupa kupasi baslamadan dusunulebilirdi. Veya Caceres, N'Koulou gibi oyuncular icin erken adim atilabilirdi high season'i beklemek yerine. Veya kiralik alternatifler daha evvel arastirilabilirdi. Ayni sey forvet mevkisi icin de gecerli (Gomez opsiyonu nisanda kullanmadi, su an temmuzdayiz). Bence bizim icin yapilmasi gereken sey Gomez'i tutmak, 1 iyi kaleci ve 1 iyi stoper (arti Marcelo) ve 1 solbek almak. Sagbek ve onlibero bonustu benim icin.
Kritik mevkilerden forvet sikinti, kaleci vasatla dolduruldu, solbek belirsiz, stoper belirsiz. Ve piyasada free agent'larin cogu elden kacti bile. Nasil insanlarin umutla bakmasi bekleniyor anlamiyorum.

emruli dedi ki...

Günaydın;

Hepimiz futbola ilgiliyiz, dünya futbolunu elimizden geldiğince takip ediyoruz. Ee bayram günü blog'a yazdığımıza göre Beşiktaş ile yatıp kalkıyoruz. Bu isin profesyoneli olmasak da görüşlerimiz cok değerli çünkü emek harcıyoruz.

Ancak işin profesyonellerine de beceriksiz muamelesi yapmak haksızlık. Örneğin N'koulou transferinin ic yüzünü hangimiz biliyoruz ki? Belki ilk teklifi 6 ay önce yaptık. Belki adam paradan bağımsız her gün ölümlerin yaşandığı bir ülkeye gelmek istemiyor. Belki Fransa'dan ayrılmak istemiyor. Kamil Glik deseniz, tüm transfer bütçemizi harcasak ancak alırdık. Avrupa ve Amerika kıtasında kupa varken kim oyuncusunu satar ki?

Doğru, Gökhan Gönül pozisyonu itibariyle Beşiktaş için oncelikli bir isim değil. Ancak şampiyonluk yolunda en onemli rakibinin 30 Haziran'da sozlesmesi sonra eren ve senin de ihtiyacin olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Elbette öncelik Gokhan'a verilecek. Diğerlerinin süreci uzun çünkü. Parayı bastırıp alma dönemi gecti. Bedavaya Mario Gomez'i getiren yönetim biraz daha sağduyulu davranilmayi hak ediyor bence.

Temmuz başında bu kadar olumsuz olmayı anlayamıyorum. Simdi cep telefonuyla bakmaya uşendim, gecen sene Atiba'nin sözleşmesinin uzatılması başta olmak üzere birçok konu da baştan eleştirilmişti. Sezon ortasında Senol Güneş'in hoca olmadığına karar verilmişti. Son maclarda da Fener'in puan kaybetmeyecegi, Emre&Bekir'in yatacağı, yine şampiyonluğu kaybedecegimiz söyleniyordu.

Bu kadar olumsuz düşünerek yaşamak cok zor değil mi? Gerçekçi olmak ama konulara farklı açılardan bakmak gerek. Enseyi karartmayalim derim.

planck dedi ki...

Ne 3.lük sendromuymuş arkadaş şampiyon olduk hala aynı name. CLde tur atlayamayız umutsuzluğu başka züperligde anca 3. oluruz umutsuzluğu başka arkadaşlar. Geçen senenin açık ara en iyi futbolunu oynayan, şampiyon olan takıma ve teknik heyete büyük haksızlık bence bu yapılan.
Free alabileceğin adam antepten gençlerden geliyor olsa haziranda imza attırırsın (bkz cenk, tosic) ama adamlar zaten büyük liglerdeler şartlarını koyuyor önüne isteyen alır diyor. GG için verilen 1.7m a laf edilirken (ki türkiyede yetişmiş adam almamız şarttı, fenerde aldığının ve alabileceğinin altına imza attı) nkolouya 2 verilse o da eleştirilecekti. Ben eleştirmezdim o ayrı, zaten üst sınıf stopere 2m veremiyceksen CLde ne işin var. Yani ben de eleştriyorum ama yönetimi eleştriyorum takımın hakkını takıma veriyorum.
Defansta sıkıntı var evet bu sıkıntı CL için var. Biliç futboluyla yediğimiz golden daha fazla yememişiz güneş futboluyla. Kolarov da gelirse sol stoper biraz daha rahatlar. Ayrıca son sakatlıktan sonra gomezin kalacağina inanıyorum.

Basar dedi ki...

Ya beyler tartışmaya gerek yok. FFP Gereği adam satmamız lazım ki transfer yapalım. Biz en para edecek adamımızı kiraya veriyoruz. Kaleye 2 yıldır sakat olan, normal hali bile vasat altı adam alıyoruz. Haftaya kamp Başlıyor daha transfer yapmadık... Sampiyonluk sarhoşluk yaratmış görünümünde. Burda sanki size küfretmişim gibi karşılık veriyorsunuz ama ben en basında insallah moraririm diye giriş yaptım. Morarmayı hepinizden fazla istiyorum.

beagle dedi ki...

2-3 hafta önce destekli transfer haberlerinden hareketle bir olası kadro yapmıştım. Dün gece Gustavo gomez ve Kolarov haberleri yoğunlaştı, Marcelo alındı, GG de kadroya katıldı.
Mario Gomez de gelirse, ki sakatlık sonrası %51, değil enseyi karartmak, yeni sezonu iple çekecek bir durum görülüyor.

Tolga-(Fabri)
G.Gönül, G.Gomez, Marcelo, Kolarov (Beck, Rhodolfo, İsmail, Omero vb.)
Atiba-Oğuzhan (Tolgay,Necip,Veli)
Quaresma-Sosa-Olcay (Aras,Kerim)
M.Gomez (Cenk Tosun)

Satışlara göre bir de skorer kenar forvet bulursak, tadından yenmeyiz.
Konunun ana yazısı olan çalışmaya göre ise Quaresma ve Olcay ilk 11'den ilk düşürmemiz gereken iki problem olarak görülüyor. Kalecisiz oynadığımız için orayı geçiyorum.

planck dedi ki...

GG ve kolarovun önünde ters ayaklı adamlar lazım ki içeriye kaçıp alan boşaltsınlar. q17 solda çok daha verimli oluyor onu sola çekip sağda da sol ayaklı, şutları isabetli arası kullanabiliriz.

Ekrem35 dedi ki...

Gökhan töre'nin kiralanmasıyla moralim hafiften bozulmuştu ama sosa ve atiba'nın gitme durumlarının çok ciddi şekilde konuşulmaya başlanmasıyla modum iyice düştü. Bu sezondan sonra gitmek isteseler gayet zevkle bunu isteyebilirdim ama bu sene çok kritik. Umarım yine temmuz sonları bizi şaşırtan yönetimin yine bir planı vardır.

Fb'nin yaptığı hiçbir transferden korkmuyorum geçen sene de aynı şekilde başlamışlardı transfer sezonuna ancak nani'nin, gg'nin serbest düşüşlerine penaltılar çıkmasaydı ya da b.yıldırım 90+7de nasıl gol attırırım derdinde olmasaydı yarış çok erken bitecekti. O yüzden yaptıkları transferden çok medya yoluyla yaratacakları baskıdan çekiniyorum.

QuaresmA dedi ki...

Sosa gidebilir, arkasındaki Tolgay 11 başlayabilecek bir oyuncu. Atiba'nın da yaşını hesaba katarsak o da gidebilir, yerini daha genciyle doldurma şansımız var.

Arta kalan parayla da stoper ve belki kanat halledilebilir mi? Gerçi ben kanat alacağımızı pek sanmıyorum, o bölge sayıca biraz şişik.

planck dedi ki...

sosa için 8 atiba için 5 istiyormuşuz. yaşlarına bakınca fena paralar değil ama en kritik mevkiler, yerlerine kante ile griezmannı da alsan kasıma kadar anca uyum sağlarlar. sosa geçen sene de gitmek istiyordu aile mevzusundan ama ikizleri doğunca herif level atladı. şimdi aile + terör diyormuş. terör kısmına ikna etmek zor hakkaten. bu parlatıp satma olayı da hoşuma gitmiyor değil bir yandan.

Emrah dedi ki...

Bence Atiba 3-5 milyona gidebilir 33 yaşında olduğu için. Hakkıdır da İngiltere'de oynamak. O kadar hizmet etti kaç senedir 3 kuruş paraya. Sosa ise daha genç ve en verimli zamanı. Geçen sene resmen tek başına aldığı puanlar var. Gitmesini hiç istemem. 1 sene daha kalmaya ikna ederler inşallah. Transferleri terör saldırıları etkilemiştir diyoruz ama Fener çatır çatır herkesi getiriyor valla. Sikirtel'i de almışlar. Defans hattı taş gibi oldu. Finansal Fair play kurallarına nasıl uyacaklar bu şekilde acaba? Getirdikleri adamlar dünya maaş isteyen tipler...

Basar dedi ki...

Yüzüklerin Kardeşliği gibi dağılıyoruz. Kare astan Gomez, Sosa, Atiba. Yönetimden Erdal Torunogullari... Halbuki parola ileriyi tut, geriyi al idi.
Malesef yakaladığımız muazzam ivmeyi değerlendirmeyeceğiz gibi...tamam futbolcuya Dayalı düzen kalmadı ama bir anda 4 oyuncu gidince düzenin bozulmaması mumkun degil.

beagle dedi ki...

Biz başka takımların işe yarayan oyuncularını makul paraya koparabiliyor muyuz? Hayır. 3 Milyon Euro için oturmuş Atiba'yı göndermek olmaz. Adama da haksızlık falan değil. Bizden önce net ne kadar kazanıyordu acaba? Adama level atlattık. Maaşını 1 seneliğine biraz iyileştirip mutlu edebiliriz.

Sosa konusunda 8 milyona fit olmak makul. Geçen yıl performans yaptıysa bile büyük maçların kayıp oyuncusu genelde. Tabi Engin Bekdemir gibi adamları beleşe toplamazsan Sosa'yı nasıl satarsın o muamma. Djalma ve Engin'i beleşe almış olsaydık şimdiye rahattık.

FB'nin transfer işlerinde kesin bir hile var. Aklıma gelen Ali Koç vb adamların şirketlerinden reklam/sponsorluk anlaşması adı altında futbolculara ek ödeme yapıyor olabilecekleri.
Geçen Yıl Van Persie hakettiği liyaket ücretiyle beraber bonservis hariç en az 13-15 milyona malolmuştur.

Skertele hepimiz hayran olmuştuk ama Liverpool taraftarı nefret ediyor. Son maçlardaki kontrolsüz çift dalmalarına bakınca da şaşırtıcı değil. Biz Lugano sandık ama adamın içinden Pepe çıktı. Türkiye'de seri kırmızı görüp nefret edilen bir duruma düşebilir.

cochise dedi ki...

Fener'in savunmada sorunu mu vardı ki savunmaya aldığı adama imreniyoruz. Ayrıca adamlar sonuç itibariyle 8.5 milyon euroluk oyuncu sattılar. (Ki o adamı çok arayacaklar. O kadar ofansif sorunları olan takımda 9 gol 8 asist yapmış.) şimdilik FFP sorunu olduğunu düşünmüyorum ki onlar da denetimlere yeni yeni giriyorlar. Fener transferin şampiyonu olsun zararı yok yeter ki biz akıllı olalım.

Sosa meselesi ise hiç hoşuma gitmedi ama terör diyeni verimli bir şekilde tutmak kolay değil. Sosa'nın katkısı sadece yaptıkları üzerinden değerlendiriliyor (normal olarak) ama bir çok önemli artısı var. o da top tutmayan ofansif orta saha olması. Şimdi bizim takımda topu ayağına isteyen-oyunu şekillendiren bir orta saha var. ayrıca kanatlardan biri de mutlaka topla oynayan adam olacak ki Töre gittiğine göre Quaresma tek bu konuda. Ofansif orta sahaların çoğu pozisyon icabı ayağında top tutan, topu isteyen adamlar. Sosa ile aynı kalite hatta daha iyisini alsak bile top paylaşımında ciddi sorun yaşayabiliriz. Geçen yıl Quaresma ve Töre aynı anda sahadayken top paylaşımı sorunları yaşadık (ilk yarı iki aynı anda sahdayken hiç iki fark yapamamışız misal). Ha Tolgay çok iyi dönerse bu açık kapanır; Ozzie öne atılarak. Ama bu iyimser bir yaklaşım; olmaz demiyorum ama fifty fifty. Keza Rhodolfo'nun iyi dönmesi, Kerim'in bu yıl ilk 11 oyuncusu performansı verecek olması, Aras'ın rotasyona girmesi hep iyimser yaklaşımlar. Bunların hepsi olabilir ama hiçbiri olmayabilir de. Tekrar Sosa'ya dönersek eğer iyi paraya satılırsa ben olsam Nani gibi forvete evrilen kenar forvete kasar (böylelikle bu takımda Olcay oynar mı tartışmalarını da bertaraf ederdik), Tolgay'ın durumunda göre bir orta saha daha alıp oğuzhanı öne çekerdim. Ama bu kadar oturmuş bir düzeni bozmak her halukarda risktir. Bu yıl da en büyük favori biziz derken kare asın bozulmayacağını varsayıyorduk ama zor gibi ..

Coolio dedi ki...

Olcay'ın daha yeteneklisi, Töre'nin daha akıllısı rolündeki bir adam bence birçok şeye çözüm olacaktır. Kim bulmuşta biz alalım dememek gerek. İlla olmuşunu almaya gerek yok. Pancu gibi bir adam büyük fark yaratır bu takımda. Töre gibi kötü yerde top kaptırmayan, Olcay gibi süper paslaşma sonrasında gelen topu yumuşatamayıp kaptırmayınca top bizde daha fazla kalacaktır ve müdafaya daha az iş düşer. Ayrıca önümüzdeki sene rakiplerin şaöpiyon takıma karşı biraz daha kapalı oynaycağını düşünürsek Pancu tarzı adamın şutlarına da daha fazla ihtiyaç duyacağız demektir.

Unknown dedi ki...

Harika yazmışsın.

Ekrem35 dedi ki...

Sosa antremana da katılmamış ciddi ciddi gitmek istiyor galiba. Çok zor bir konu ikna etmek ve yine verim alabilmek. 3 milyon teklif ettiği söyleniyor milan'ın. Bu paraya yönetim asla göndermek istemez ancak gidecepim diye diretirse yapacak bi şey yok.

Şampiyonluk keyfimizi kaçıracak biraz da endişe yaratacak bir temmuz ayı bizi bekliyor sanki.

BJK4EVER dedi ki...

Scarione bir yere imza atti mi bilmiyorum ama bosta sanirim. Sosa'nin durumuna bakmaksizin mutlaka alinmali bence. Hatta 1.5-1.7 bandinda sozlesme bence mantikli olur.

Emrah dedi ki...

Aaaa hakkaten Scarione gibi adam boştaymış. Bence de kaçırmamak lazım.

QuaresmA dedi ki...

Sosa bugün de antrenmana çıkmamış sebepsiz yere. O veya bu sebepten gitmek istiyor olabilir ama kariyerine bu derece katkı yapmış bir takıma ve takımdaki diğerlerine çok ayıp ediyor. Atiba da gitmek istediğini söylemiş, hatta 3.5 milyon Euro'luk teklif reddedilmiş ama o böyle şeyler yapmıyor. Bonservis bedelinin indirilmesi için böyle şeyler yapıyor da bedavaya mı verelim? Adamlar dalga geçer gibi 3 milyon önermiş.

Fener Skrtel'e yıllık 4 milyon verecekmiş, yani Gomez'in geçen sene aldığı para. Para bol, kafa rahat. Bu sene de şampiyonluğun favorisi olarak başlayacaklar.

İçimden bir ses Fabri iyi çıkacak diyor. Libero özellikleri de var sanırım, şampiyonluğa oynayan takımlar için önemli. Hatta sezonun çoğunda Tolga oynayacak ama Fabri'nin oynamadığı her maç kafayı yiyebiliriz. :)

Eğer Kolarov veya sol bek alamazsak bence Beck bu sezon Gökhan'dan daha çok maç oynar. Gökhan iyi hoş ama önce Beck'i kessin bakalım.

BJK4EVER dedi ki...

Ben de bu oyuncularin nankorlugunu begenmiyorum. Ayni olay basketbol takimimizda da olmustu. Nedendir bilmiyorum, ama bu kadar cabuk dagilmamamiz lazim acikcasi.
Onun disinda oyuncular takimdan kesilince veya takimdan gonderilmek istenince kontratlarini bahane gosterip catir catir paralarini aliyorlar, ama ayni sekilde simdi de imzaladiklari kontrata saygi gostermeleri lazim.

emruli dedi ki...

@cochise

Şimdi fark ettim. Yazımda sana teşekkür etmeyi unutmuşum. Eline, emeğine sağlık.

BurkayJK dedi ki...

Kaç yıldır ilk defa harika bir hücum hattı kurduk, o da öyle veya böyle bazı sebeplerden dağılacak gibi görünüyor. Şans yok. (Terörün azması tabiki bizim iyi günlerimize denk gelecek, başka ne beklenebilir)

Sosa'nın durumu tamamen terörle alakalı değil diye düşünüyorum. Zam için blöf yapıyor olabilir. Şu an aldığı para 1.6 ve zam yapılırsa haliyle Oğuzhan ve Atiba da ister. Eğer ailesi de gelip burada yaşayacaksa maaşında 300-400 bin Euroluk artış yapılabilir. Geçen sene eşine ve çocuklarına kavuştuğunda nasıl oynadığını hepimiz hatırlarız. Geçen sezonki gibi (özellikle ikinci yarı) oynayacaksa ben Sosa için bu zammı çok görmem. Maç başını da biraz arttırırsak ikna olacağını düşünüyorum, tabi mesele paraysa.

BJK4EVER dedi ki...

Eger blof yapiyorsa Sosa'ya siktiri cekmek gerek harbiden yahu. Olay terorse; Bruksel ve Paris'te de saldirilar oldu. Tamam, TR'de istatistiksel olarak daha fazla, ama Milan'da da guvende degilsin. Ki burada oldugun 2 senede bir sey olmadi sana iste. Gecen sene de sene basinda ayni sorunlari cikarmisti.
Eger sorun paraysa da defolsun gitsin.
Bir defa performansa gore sozlesme bu kadar kolay upgrade edilmemeli, resmen sark kurnazligi. Pektemek gecen sene bir bok yapmadi, kulube gelip; ben beklenen katkiyi veremedim ve takimdaki rolum degisti, benim sozlesmemi 1.4'ten 0.5'e cekin dedi mi? Demedi. Sosa gecen senenin basinda kotu bir performans gosteriyordu. Sozlesmesinde indirime gittik mi? Gitmedik. Eeeee? BJK bu parayi imzalarken zaten senin iyi performans gosterecegini dusunerek o paralari teklif etti. Sen de o paralarin normal oldugunu dusunerek uzun sureli sozlesme imzaladin. Neyin tafrasi bu?
Ki siradisi durumlarda zaten upgrade ediliyor; Oguzhan 400.000 euro'dan 1.4'e cikti mesela. Sosa zaten hali hazirda su an takimin en fazla para kazanan oyuncusu sanirim. Hic sikayet etmeye hakki yok.
Atiba keza oyle. Iyi performans sergiledin, ama 32 yasindasin arkadas. Ve BJK'de aldigi para zaten kariyerinde hicbir zaman kazanamadigi bir para. PSV gunlerini hatirlasin bakalim. Zaten sirketlerde de oldugu gibi ucret arttirimi ve yillik bonus tamamen ayri kavramlardir. Bonus o seneki performansa gore belirlenir (Atiba ve Sosa gecen seneki performansinin karsiligini primlerle aldi zaten). Yillik ucret arttirimi ise calisanin potansiyeline gore belirlenir. Yasi ilerlemis ve profil olarak super yildiz statusunde olmayan Atiba ve Sosa niye maas arttirimi alsin ki? Neye gore kime gore? Sosa gelecek sene gecen seneki performansi gosteremezse mesela 2.5 milyon euro'ya yenilen sozlesmesinin 1 milyon euro'sunu geri verir mi? Vermezse zaten konusmaya gerek yok.
Oyuncularin bu sark kurnazligi ve nankorlugu sinirimi bozuyor.

BurkayJK dedi ki...

@BJK4EVER

Dediklerine katılıyorum. Yapılması veya yapılmaması gereken bunlardır ama sırf şu orta saha bozulmasın diye zam yapılabilir diyorum. Yakaladığımız ivme kaybolacak diye çok korkuyorum ne yalan söyleyim. Şimdi Sosa-Atiba gitse uğraş dur uygun isimleri bulmak için. Bulduğunu düşünsen bile aşı tutacak mı garantisi yok. O yüzden makul zamlar yapılarak ikna etme yolu düşünülmeli demek zorunda kaldım. FFP olmasa bu kadar kötümser olmazdık.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ivme bozulacaksa bozulsun. Bu oyuncular zaten kariyerinde hicbir yerde kazanamadigi bir para kazaniyor. Yepyeni statta oynuyorlar, CL'de oynayacaklar, basarili ve potansiyelli bir takimin parcasi olmuslar. Sen Sosa'ya zammi yaparsan Quaresma da isteyecek, Oguzhan da. Daha gider bu. Takimin dengesi komple bozulur. Su an maas dengesinde 2 sikinti var; Pektemek ve Atiba. Pektemek'e yapilacak birsey yok; Atiba da yasi geregi bence sikayet etmeyecek. O kadar. Begenmiyorlarsa iyi bir bonservis bedeli getirecek kulup bulup gidebilirler. Bulamiyorlarsa da profesyonel olarak imzaladiklari sozlesmenin hakkini verip cikip oynamalilar. Antrenmana cikmiyorsa da simdi yaptigimiz gibi noter tespiti yaptirip catir catir cezayi vermemiz gerekir.

planck dedi ki...

Sosanın hayatı eşi ve iki çocuğu. eşi ben istanbulda yaşamak istemiyorum artık diyor ve gelmiyor. napabilirsin ki. zorlasan yine kalacak ama eşi istanbula gelmeyeceği için ruh gibi dolaşacak sahada. bedeli gelinceye kadar satmıyorum diye yaz sonunu beklesen yerine transfer yapamayacağımız için iyice kötü. g.amerikalı insanların bu duygusal olayları çok zor ya.

BJK4EVER dedi ki...

Bunu 4 senelik sozlesmeye imza atacakken dusunecekti o zaman. O imzayi bu kadar kolay atiyorsan da yukumlulugunu yerine getireceksin. Getiremezsen de karsi tarafin zararini catir catir karsilayacaksin, bu kadar basit. Sosa beklenen performansi gostermeseydi ve biz gondermeye kalksaydik donumuza kadar isterdi veya catir catir tazminat isterdi. Biz enayimiyiz? Oyuncunun haklari varsa kulubun de vardir. Umarim bu tur sari kurnazlarina taviz vermez yonetim.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
dominic molise dedi ki...

o degil de, gecen sene trabzon sampiyon olur demistim. adamlar kume dusuyorlardi.
bu seneki favorim kesinlikle galatasaray ve hemen arsiz gibi ilk 11 yapiyorum:

muslera
linnes, ceju, balta, telles,
selcuk, melo
sinan, sneijder, bruma
rodellega

hadi bye. umarim 8. olurlar.

yilmaz dedi ki...

gs yabana atılacak bi takım değil, ama bu yönetim her an kriz çıkartmaya meyilli. İtiraf edeyim yd'den bile beter bi yönetim. Eğer yd gibi uzun süre kalırsa uzun süre toparlayamazlar.

benim şampiyonluk favorim hem subjektif, hem objektif olarak Beşiktaş. Sezon başladığında şu anda kriz diye anlattığımız şeyleri hatırlayıp güleceğiz. Şampiyonlar liginden ise ne bi umudum ne de bi beklentim var. Biz henüz avrupalı bi takım değiliz. Zaten 32 takım arasında 4. torbanın 8. takımı olacağız.

Unknown dedi ki...

Quaresma,nın atacağı golle kupayı alsa keşke Portekiz

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Abi Scarione harbiden niye dusunulmez anlamiyorum.

1 Sosa tipinde oyuncu (gole donuk, teknik 10 numara)
2 Ulkeyi taniyor
3 Kendini Turkiye'de hedefleri olan bir takimda ispatladi
4 Bosta
5 Adamin lig istatistigi 94 mac 40 gol 11 asist (gecen sene 11 gol 0 asist), Sosa'nin 58 mac 12 gol 20 asist

Ki kendisi 30 yasinda, yani rahat 2 sene gider. Ki oyuncu tipi olarak bizim takima uyacak bir oyuncu. Bilekleri yumusak, iyi pas alisverisinde bulunuyor ve gole yakin, direkt oynamayi seviyor. Ideal transfer olur. Hani Sosa kalsa bile adami alirim, forvet arkasinda alternatif olur, gerekirse Sosa sag kanada da gecebilir.
Yonetimle iletisimi vs olan biri varsa iletemez mi yahu? Harbiden mukemmel bir transfer olur ve en onemlisi adam bosta ve bonservis butcesinden yemeyecek.

sadrazam dedi ki...

Sosa ve Atiba olayları öyle "Ya Herro, Ya Merro" yaklaşımıyla çözülemez. Ha çözülür ama elinde nur topu gibi yeni bir Fernandes olarak çözülür. Lütfen olaylara bakarken ülkenin içerisinde bulunduğu gerçekleri de dikkate alalım.
@BJK4EVER söyledikleri Almanya-Hollanda-İngiltere gibi ülkelerde gerçekleşir. Doğrusu da o dur. Ancak bizim ülkemizde bu işler bu şekilde yürümüyor maalesef. Sosa da Atiba geçen sezonun iskelet oyuncularıdır. Takım iskeletinin hepi topu 5 oyuncudan kurulu ise ve bunların 2 tanesi bu kadrodan ayrılırsa(Gomez de giderse 3)bu ciddi bir sorundur. Biz sezon sonu bu 5 kişilik iskeleti nasıl 6-7 yaparız diye düşünürken 2 oyuncu kaybetmek takımı 2 sene geriye götürebilir. Elbette her oyuncunun bir değeri vardır. Ancak sattığında 5 m$ eden adam, gidişiyle sana 10 m$ zarar verebilir. Sen aynı mevkiye beşer milyondan alacağın 2 oyuncudan aynı verimi dahi alamayabilirsin.

YSY dedi ki...

Sen ben oscar scarione yi isterizde şimdi beklentiler yükseldi sosa gittikten sonra scarione dedin mi ortalık ayağa kalkar ama bana sorsan bencede sıkıntı olmaz gelsin derdim.

herhalde bizde sampiyon olduğumuz sezonun yazında,mutlaka ve mutlaka bir yerden bir şekilde problem çıkartıyoruz.demek ki kronik bu bizde ne diyeyim ki.

YSY dedi ki...

Hani bu töre 4.5 milyon pound a gitmişti ? 2.5 a gitmiş.

Umit dedi ki...

Olay basit ama Beşiktaş'ta işler hep yavaş.
Atiba'ya 3,5 milyon veriyor West Ham. 4'e biter bu iş. Al boştaki Veloso'yu olsun bitsin. Bu 4 milyona bile 2 yıllık imzalarsın.
Sosa artık dönmez. Scarione en fazla onun aldığı paraya oynar kaybın yok.
Zaten FFP nedeniyle böyle adamlar ilaç.
Omeruo, Gustavo Gomez ve Kolarov geliyor gibi. Mario Gomez de imzalayacakmış.
Kanatlar Q17, Frei, Olcay ve Aras.
Temmuz ortasına geldik. Niye uzatıyorlar anlamış değilim.

cochise dedi ki...

Kulübümüzden Açıklama

21 Temmuz 2009'dan bu yana Beşiktaşımızın oyuncusu olan İsmail Köybaşı'nın, 31 Mayıs 2016 tarihi itibariyle kulübümüzle olan sözleşmesi sona ermiştir.

Kendisine Beşiktaşımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder; bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

Saygılarımızla

Beşiktaş JK

Huzeyfe dedi ki...

vurma ismail

Umit dedi ki...

İçimden bir ses FB'ye havale ettik diyor. Misilleme buysa ben şahsen memnunum.

Basar dedi ki...

Hakikaten Yüzüklerin efendisi gibi dağıldık.

planck dedi ki...

Abi ne saçma işler oluyor yahu uefa listesine 8 tane ülkede yetişmiş adam yazman lazım kimi yazıcan şimdi? Pektemek ömer eslemle CL qeyfi..

beagle dedi ki...

Gökhan Zan'ın GS transferinden beri en büyük olay FB'ye İsmaili kakmak oldu. Hasan Ali olmasa tam ayvayı yemişlerdi ama tüm Beşiktaşlılara kutlu olsun.
Oynadığı her maç gol yedirme potansiyeli olan bir adamdı. Maaşı da bonservisi de ocağımıza incir ağacı dikmekteydi.

Bugünün borsasında Mario Gomez dönüyor, Gustavo için başkan bitirmeye gidiyor, İsmaili şutluyorsak Kolarov geliyor, Atibaya zammı yapıp tutacağız deniyor. Bence hepsi iyi haber.

FFP de nasıl ayarlanıyor bilemiyorum ama son halimiz:
-----
Tolga (Fabri)
G.Gönül, G.Gomez, Marcelo, Kolarov
Atiba Tolgay
Aras(Kerim) Oğuzhan Quaresma(Olcay)
Super Mario
-----

Alayına gideriz ligde. Cl yi bilmem.

QuaresmA dedi ki...

Hayırlısı olsun bakalım. Kaktırdık mı, yoksa alan çok faydalı bir iş mi yapmış olacak göreceğiz. Bence illa FB'ye gidecek diye birşey yok. GS, Trabzon veya Avrupa da olabilir.

Artık Kolarov'u almak şart oldu.

QuaresmA dedi ki...

O değil de geçen sene Ramon oynasaydı ve şimdi dursaydı bari. Boşu boşuna başını yediler. :))

beagle dedi ki...

Motta'yi haksizlik mi ettik diye Antalyada izledim. Yok be abi. Tosici koy en azindan guvendesin. Adam beyni kulübede birakip cikiyor maca. O penalti tesebbuslerinin hicbir aciklamasi yok. Ayni calimi 1000 defa yemenin de.

BJK4EVER dedi ki...

----------------------Boyko------------------------

G.Gonul-----Rhodolfo-------Marcelo----------Kolarov

-------------Oguzhan-------Atiba--------------------

Quaresma-------------Sosa-------------------Olcay

---------------------Gomez--------------------------

Tolga
Fabri
Beck
Alexis/Omeruo
Tosic
Umit Karaal
Necip
Veli
Tolgay
K.Frei
Aras
Cenk Tosun
Omer Sismanoglu
M.Pektemek

Kotu degil bence. Stoperde Omeruo/Alexis yerine Marcelo'nun yaninda oynayacak saglam stoper olsa tadindan yenmez, ama butce nereden gelecek bilmiyorum.

Ama nedense icimden kotu bir ses Boyko satilacak diyor. Baska turlu transfer butcesi nasil saglayacagiz bilmiyorum. Fabri ve Tolga da buna isaret bence (3 kaleci baya luks oluyor).

Kömür Kentli dedi ki...

Aslında su pektemeki de cincona bi iteleyebilsek var ya tadından yenmez.. zira o maaşı başka takım vermez ihtiyaçları da var. Ellerinde patlar işte

cochise dedi ki...

@bjkever'im koyduğu kadro herkes geçen sene gördüğümüz gibi oynarsa olağan üstü form düşüklüğü olmazsa yine şampiyon olacaktır. Ama şampiyonlar ligi için bi stoper ve kaleci şart(tı). Hiç değilse stoper olur umarım ..

Umit dedi ki...

En az bir stoper geliyor orada burada salaş yazanlardan kesin bilgi. Fabri'yi de bir görelim derim. Peşin hükümlü olmamak lazım.

planck dedi ki...

sosa da gitti yaw. valla benim korkum kutlamalar sırasında bomba patlamasıydı, bu terör meselesini sadece sosanın gidişiyle kaparsak ben öpüp başıma koyarım.

Ekrem35 dedi ki...

Türkiyede yetişmiş oyuncu sayısında ismail varken bile sıkıntı içindeydik diye biliyorum şimdi ne olacak bu açık nasıl kapanacak asıl düşündüren bu. Sosa'nın da yolu açık olsun 4küsür milyonlu bir bonservisle giderse faydası da olmuş olur.

can dedi ki...

Ismail'le bu zamana kadar sozlesme yenilenmedigine gore Gunes istemedi kalmasini. Cok cektirdi bize ama yedek olarak dusuk bir maasla kalmasi taraftariydim. Fener 'den muhtemelen bizden asla alamayacagi bir maas koparmistir. Ama burda ciddi bir yonetim zaafi var gene. Madem adami istemiyorsun, neden defalarca Ismail'le anlastik, sozlesme yeniledik aciklamasi yapiyorsun?

Su ana kadar sadece Marcelo'yu ve fahis fiyatla bir sag bek aldik, bir de kaleye kimseyi tatmin etmeyen bir transfer yaptik. Gomez belirsiz. En iyi kanat oyuncumuzu uc kurusa gonderdik. Hic bir zaman kendisine cok isinamadigim ama gecen sene ikinci yarida bizi tasiyan Sosa da gidiyor. Atiba'nin da gitme ihtimali var. En az 4 adam (sol bek, stoper, of. orta saha, forvet) almamiz sart su anda. Atiba'ya gore 5 de olabilir.

Sene basinda kuracagimizi hayal ettigim ilk 11'de hucumdan kimseyi kaybetmiyor, kaleye stopere, ve beklere 4 saglam adam aliyorduk. Simdi ise gecen senenin takimini mumla arayacakmis gibi gorunuyoruz. Hadi hayirlisi!

can dedi ki...

Bir de sunu ekleyeyim: Gokhan'a onerilen fahis ucretler yerli oyuncu ihtiyaci uzerinden aciklanirken elindeki yerli oyuncuyu kaybetmek neyin kafasi bilmiyorum.

Umit dedi ki...

Bu sezon Avrupa için yazabileceğimiz isim sayısı 22. Şart olan ise 4 kendi altyapın+4 ülke altyapılı oyuncu=8. Yani 14 harici oyuncun olabiliyor. Necip bu kontenjanlarından birini dolduruyor hem de kendi altyapı kontenjanını. Diğeri de GG ve Tolga. Etti 17. Gayet yeterli, zaten turnuvalar için ideal kadrolar 18’liktir. Kalan 5’i de nasıl istersen doldur, mesele isim yazmak. Bu yerli işini çok abartmayalım derim.

@can. İşi sadece yerli oyuncuya bağlayacaksak bazı isimlerle yine ve yeniden 1 milyon avro üstü maaşlarla anlaşalım. Uyar mı ?

can dedi ki...

@ Umit
Yukarida soyle yazmistim, belki gozunden kacmistir diye burda da paylasiyordum: "Cok cektirdi bize ama yedek olarak dusuk bir maasla kalmasi taraftariydim. Fener 'den muhtemelen bizden asla alamayacagi bir maas koparmistir." Ben Ismail'e hakettigi vasat sol bek maasinin uzerinde para verilmesine karsiydim. Ama iki sol bek almayacagina gore yedek olarak Ismail'le sene icinde yedek olarak sozlesme yenilenmesi gerektigini dusunuyordum. Ha dersin ki Ismail bu sartlari kabul etmemistir, o zaman istedigi yere gidebilirdi. Ama eger oyle olduysa daha neden sonuncusu iki gun once Cebi tarafindan olmak uzere defalarca Ismail'le anlasildigini, hatta imza attigini acikladi yonetim?

Umit dedi ki...

@can. Yönetimin o 17'yi 18 yapma çabası elbette anlaşılabilir ve İsmail'le ne konuştuklarını bilmiyoruz. Anlaşmışlardır sonra araya birileri girmiştir filan. Mesele aynı senin yazdığın gibi ederinin çok üstüne kalmaması gerektiği. Ben şahsen bu tür işlerden bıktım. Birileri kendince misilleme yapmış hoş yapmış. Hayırlı ve uğurlu olsun. Zerre üzülmedim.

glorfindel dedi ki...

İsmail'in FB'ye gitmesiyle aynı gün içinde hem güç kazandık hem de en büyük rakibimizi zayıflattık. Gerçek olamayacak kadar iyi.

Sosa'nın gitmesi epey tatsız tabi.

Basar dedi ki...

Içimden bir ses GG'ye verilen paranın bizim Oyuncuları olumsuz etkilediğini söylüyor.

Töre'nin gidiş Şekli çok büyük kumar. O 12 milyon Euro'yu rüyamızda görme ihtimalimiz cok yüksek.

İsmail gitse sorun degil. Di normalde ama bu kadar cok oyuncu gidince sıkıntı.

Bu postun ilk yorumunda bana tepki gösterilmişti. Su an aşağı yukarı herkes aynı çizgide buluştu. Bu kadro ile lige girersek 3.luk bile hayal. En cok gol atan adamın, en fazla asist yapan adamın gitmis, iyi kotu iş yapan (en azından kötüyse rotasyonla yerini doldurduğun) lanat adamın gitmis... Yerlerine adam alsak bari, Temmuz Ortası bu kadar cok adamın yeri nasıl dolacak merak ediyorum!

planck dedi ki...

çebi ismail ile 6 aydır görüşüyormuş, turvuna öncesi anlaşılan rakam 1.2 iken gelince 1.7 istemiş, gökhandan gördü herhalde. en önemli özelliği pas arası ve first touchlar ile kazandığı toplar ile atağa kaldırmasıydı. bu açıdan takıma uyuyor ve defansif yerleşimdeki sıkıntılarını hoca görmezden geliyordu. bakınca hasan ali ve caner 30 top kapmamışlar sezon boyu ama ismail 70 küsur kapmış. asist şut vs yok tabi, yedirdiği goller de cabası. kısmet. artık sezon boyu ismail köybaşı fenere koy başı diye bağrılır tribünde :)
kolarov gelirse zaten hiç sorun yok ama gelmezse de beck solda da oynuyor. fakat bir yandan da takım yaşlanıyor. sosanın yerine 25lerinde birisi gelse bari. yok mu şöyle yıldız adayı olup da uzun süreli sakatlık sonrası çıkış arayan bir amc?

du, levande dedi ki...

sosa'nın kaybı atiba'dan da gomez'den de önemli gözüküyor ama 8 olmasa bile 5-6 milyon euro civarı bi para getirirse yerine yenisini koymak zor ama imkansız değil. sosa'nın kendisi toplamda 3.4 milyon euro'ya gelmişti sonuçta.

ismail konusunda ise takımın yaşının büyümesi dışında bi sıkıntı yok bence. kolarov olur mu olmaz mı bilmem ama her halukarda ismail'in önünde olacak birinin alınması düşünülüyor. yedek olarak da bırakın 1.7 milyon'u 1 milyon alacak olsa bile ismail'dense tosiç'in tutulması daha mantıklı. as oyuncu olabilecek durumda değil ama her zaman belli bi seviyede hazır, tecrübeli ve stoper için de alternatif olabiliyor.

ideal 11 dedi ki...

http://www.transfermarkt.com.tr/super-lig/fairnesstabelle/wettbewerb/TR1/plus/?saison_id=2015

ligin en fazla faul yapan 3 takımından biri olan fenerbahçe sadece 1 kırmızı kart ile sezonu tamamladı.şunun altını çizmek lazım.hakemlerin ayarı yok.sezon sezon değişiyorlar.misal 2 sezon önce fener 500 altı faul yapmasına rağmen 8 kırmızı kart görmüş.ki ligde 500 altı faul sayısı düşük bir rakkamdır.gene 2 sezon önce galatasaray 1 kırmızı kart ile sezonu tamamladı.o da son hafta çıktı sanırım.

bu faul sayıları ve gösterilen kırmızı kartlar hatta sarı kartlar hakemlerin ruh durumu ile ligin tablosuna çok paralellik gösteriyor.

ligin sert takımı konyaspor 580 faule karşılık 1 kırmızı kart görmüş.yani hakemler yürü ya kulum demişler.fener içinde geçerli.

beşiktaş 600+ faul ile oynasaydı geçen sezon ne olurdu soru işareti.yani beşiktaş bu ligde oynayarak kazanmak zorunda halen.

çok defa yazdım.süper ligin önemli şifrelerinden biridir faul sayıları.ve faul sayılarına ters orantılı gösterilen kartlar.iki sezon önce ligin en çok gol yiyen takımı idi kasımpaşa.geçen sezon ise en az gol yiyen 5. takım oldu.el sebeb? ligin en fazla faul yapan takımı durumunda.

ligde geçen sezon 600+ faul yapan 3 takım vardı.fener konya osmanlı. ligin en az gol yiyen 3. takımı osmanlıspor.başakşehir de 596 ile 600 barajına yaklaşmış.o da osmanlıspor ile en az gol yiyen 3. takım.

özetlersek.en çok faul yapılan takım beşiktaş.hunharca faul yapılmış adeta.buda oyuncuları fazla yıpratıyor.

ideal 11 dedi ki...

sosa nın satılması aslında bir avantaj beşiktaş için.ozi nin gerçek mevkisi olan forvet arkasına evrilmesi lazım.koşan pres yapan bir 8 numara ile daha dinamik bir takım ortaya çıkabilir.bence 2 hücumcu bek ile oynayacaksan (ki öyle planlanıyor) 2 koşan orta saha göbeği olmazsa olmaz.geçen sezon beck daha defansif oynuyordu.buda ozi atiba ikilisinin yumuşaklığını az çok telafi ediyordu.

bidefa cl de ozi atiba ikilisi ile oynamak intihardır.bunu değiştirmek şart idi.avrupa şampiyonası finalinde izledik.musa sisoko tarzı bir 8 numara harika olur.1.87 boyuna rağmen topla dripling özelliği hızı müthiş.bu arada pogba ya 110 milyon avro konuşuluyorda musa sissoko an itibariyle pogba dan iyi aga.finali izledikten sonra pogba nın değeri oldukça fazla düşmüştür herhalde.topla driplingi neredeyse sıfır .günümüzde en önemli özellik topla dripling yapabilmek.bazı oyuncuları acayip şişiriyorlar aga piyasada.pogba da bunlardan biri.tamam iyi oyuncu ama süper yetenek falan değil.pogba yerine musa sissoko yu alırım başkan olsam:) (artı parantez söyleyim)

onazi konuşuluyor.bence çok iyi bir 8 numara.birkaç kez izledim.talihsiz sakatlıklar yaşadı ama an itibariyle iyi durumda.tolgay var elde.o da bir alternatif 8 numaraya.

ideal 11 dedi ki...

oyuncu satışlarına gelirsek.galatasarayın düştüğü hataya düşmesin beşiktaş aga.değerini bulan oyuncuyu satacaksın.bunu a.madrid dortmund çok yapıyor.galatasaray yapmadı ne oldu.2 sezon önce şampiyon oldu bişekilde.kadro değerlendi.ama satış ve gençleştirme yapmadılar.gelecek sezon saha dışı faktörlerden dolayı şampiyon olamama ihtimali yüksek.gelecek sezonun bu aylarını düşünün.şampiyon olunamamış.oyuncu maaşları yükselmiş.ve kaos.oyunculara talip yok.zarar.bir sene sonra sosa yı üstüne para verip yollamak durumunda bile kalabilirsin.1 senede her şey değişiyor türkiyede aga.

yaşlı oyuncular ile yollar ayrılmalı ve yeni genç oyuncular ile yola devam edilmeli.türkiyede şampiyon olunduktan sonraki sezon çok tehlikelidir aga.(saha dışı faktörler devreye girer).zaten daha lig başlamadan medyada karıştırmaya başladılar.onunçün biraz ekonomik düşüneceksin.ben olsam gomez e yatırım yapmam.hele bonservis vermek büyük risk.çünkü son sözleşmesi olacak.son sözleşme kovalayan oyunculardan kaçacaksın aga.elde patlar.hedef bitiyor çünkü.maddi olarak.gomez düşüşte geldi ve yukarı çıkmak için tırmaladı.alırken bunlara dikkat etmek lazım.

ikincisi şampiyon olunduktan sonra oyuncu konsantrasyonu çok düşer sonraki sezon için.zaten şampiyon olunmuş.

beşiktaş planını 2017-2018 sezonuna göre yapmalı.şimdiden.

bide sosa satılırsa çift forvete dönme ihtimalide ortaya çıkar.elde cenk var.unutuluyor.ozi formsuz olduğunda yada maç içinde sadece forvet arkası oynayan ozi yi çıkarıp forveti çiftlersin.ama hem sosa hem ozi varsa çift forvet oynamak imkansız.ozi çıkıp sasa girer yada tersi.biri lüks ve fazla olur.planlamada.

töre nin kiralanması olumlu oldu misal.çünkü kerim frei nın önü açıldı.bence bu sezon kerim ön plana çıkacak.kanatlarda kerim ve kü17. bence ideal.forvet arkası ozi.

ideal 11 dedi ki...

2016-2017 sezonu beşiktaş için düşündüğüm kadro mühendisliği:

satılacaklar:boyko-miloseviç-atiba-sosa-pektemek-gomez

kale:tolga-fabri- 3. kaleci alt yapıdan
sağbek: gönül-beck
solbek: tosic-transfer
stoper: rodolfo-marcelo-alexis-transfer
6 numara:necip-veli
8 numara:tolgay-transfer
sol açık:kerim frei-olcay
sağ açık:kü17-aras özbiliz
forvet arkası: ozi -gerekirse tolgay
forvet:cenk tosun-şişmanoğlu-sinan kurumuş-transfer

atiba ve sosa dan son maddi vurgunu yapardım.gomez in satışından belli bir para gelecek mutlaka.gomezi almayarak bu vurgunuda yapardım.forvet transferi olarak tosunu zorlayacak ama tosunu ezmeyecek genç bir forvet alırdım.maliyetli bir forvet transferi tosunu bitirebilir.forvet alırken tosunu da düşünmek lazım.tosunu zorlayacak gerekirse tosunla çift forvet oynayacak genç forvet alınabilir.

parayı yatıracaksam çok iyi bir 8 numaraya yatırırdım.hücum oynamak istersen anadolu takımlarına karşı çift 8 numara ile oynayabilirsin.tolgay+transfer.
ozi nin alternatifi için klasik bir 10 numara almazdım.çünkü 10 numara oynayabilecek bir tolgay var elde.hem 8 hem 10 numara oynayabilir.bu sezon frei ile birlikte tolgayın sezonu geldi.6 numara transferine gerek yok bence.hem veli hem necip var.alınacak iyi bir 8 numara ile gerekirse veli de necip te yedek bekleyebilir.sıkıntı olmaz.daha iki yıl önce vatiba efsane değilmiydi.veli yi yok saymamak lazım.

yukarıda yazdım.sosa nın gidişi kayıp değil.ozi yi daha fazla ön plana çıkartır.sosa nın gidişi tolgayıda kazandırır.mühendislik açısından.misyonu hedefi vadesi dolmuş oyuncularla yola çıkmak maddi manevi zarardır.avrupada da bu işler böyle yapılıyor.gidenlerin yerine eldeki alternatifler ön plana çıkartılıyor.misal amadrid de arda gitti saul nunez ön plana çıktı.hazırlanıyordu zaten.töre gitti frei ipleri eline alacak.aç oyuncu çünkü.süre almaya başlayacak ve hedefleri var.ama töre gider yerine başka transfer yaparsan frei yı kaybedersin.net

benzer şekilde sosa giderse tolgay alacak formayı.ozi forvet arkasına kayacak.ve orta saha göbeği daha agresif hale gelmiş olacak.

kaybederken kazanmayıda düşüneceksin aga.misal oldu ya gelecek sezon şampiyon olamadın.atibayı sosayı gomezi ne yapacaksın.aynı bu sezonki galatasarayın durumuna düşersin.

2 stoper birden almakta hata.zaten elde rodolfo marcelo alexis var.1 stoper almak yeterli.2 si zaten yedek bekleyecek.

yukarda yazdım.ozi nin bölgesinde tek olması çift forvete dönülmesini kolaylaştırır.ozi yi kesip yada 8 numara aktarıp anadolu maçlarında çift forvet oynarsın.lestır çift forvet oynadı.portekiz çift forvet oynadı.a.madrid çift forvet oynuyor.

satılacaklar:boyko-miloseviç-atiba-sosa-pektemek-gomez

bu oyunculardan hem maddi gelir elde edersin.üstüne eldeki genç yetenekleride kazanırsın gelecek sezonda.bir taşla iki kuş.

ideal 11 dedi ki...

birileri beşiktaşı ekonomik yönden sıkıştırmaya çalışıyor.maaş yükseltmesi tehditi ve büyük maaşlı transfer yapma yönlendirmesi.aman dikkat diyorum.yönetimin bu oyuna gelmemesi gerekiyor.

biri diyor ki gönüle verilen para ozi yi ve diğerlerini rahatsız edecek.aga 9 yıldır fenerde ve milli takımda ful oynamış bir oyuncu ile daha 2 sezondur oynayan oyuncu karşılaştırılır mı?

oyuncuya dayalı oyuncuya bağlı bir kulüp olursan galatasarayın düştüğü duruma düşersin.tehlike başarı geldikten sonra oluyor zaten futbol kulüplerinde.

hiç şampiyon olmamış gibi yoluna devam edeceksin aga.kaybederken bile eldeki oyuncuları parlatabilirsin.sosa ve gomez 31 yaşında atiba 33 yaşında.son demlerini yaşıyorlar.
al işte sneijder.elden çıkarmaya çalışıyorlar.32 yaşında.bonservis kazanacaksan vereceksin piyasaları varken.fikret orman fernandezi vermedim dedi devre arası 10 milyon vermişler.sonra ne oldu.beleşe gitti.bugün satmazsan yarın üzerine para verip yollamaya çalışırsın.net

ideal 11 dedi ki...

ismail köybaşı vakıasına gelirsek.

bkz:

http://www.transfermarkt.com.tr/ismail-koybasi/detaillierteleistungsdaten/spieler/74641

son 3 sezonda 1 sezon ful oynamış.diğer sezonlar sakat.toplam 6 sezonda sadece 2 golü var.asist sayısı vasat altı.borçlu olan taraf ismail.ama sanırım son sezon oynadığı için gene fırsattan istifade maaş yükseltti.haliyle yönetimde kabul etmedi doğru yaparak.

işin teknik tarafıda doğru.yani ofsayt taktiğinden bihaber maç içinde.defansif olarak sıkıntı yaratır her zaman.daha sağlam ve istikrarlı bir sol bek transferi doğru karar.

elde zaten tosic var.

http://www.transfermarkt.com.tr/dusko-tosic/detaillierteleistungsdaten/spieler/17184

son 4 sezonun 3,5 sezonunda ful oynamış.2 gol 12 asistle oynamış.beleşe almışsın.uygun fiyatlı iyi bir alternatif.

5 milyon bonservis verdiğin 6 sezonda 2 sezon ful oynamış ve yeni sözleşmede uçuk rakamlar isteyen ismaille yola devam etmek maddi manevi zarardır.

ben olsam uzaklara gitmem.emre taşdemir var bursada.yatırım yapılacak bir sol bek.3 milyona bitirebilirsin.

BJK4EVER dedi ki...

Van der Wiel, Skrtel, Fabri demek ki 9 canli ki onlar kolay kolay gelebiliyor. Teror saldirilari ilk defa olmuyor Istanbul'da, sadece Istanbul'da da olmuyor.
Paris'teki saldiridan sonra (saldiri statta ustelik) hicbir PSG'li futbolcunun rest cektigini falan gormedim.
Muhtemelen mamalanmak ya da Milan'a gitmek istiyor. O paylasimi da degerini dusunmek icin yapti, yoksa boyle bir paylasim kimse yapmaz.
Ben Sosa'nin iyi niyetli olduguna inanmiyorum.

beagle dedi ki...

@ideal11
Hocam bizi 3. değil şampiyon yapan bazı detayları kaçırdığını düşünüyorum:

-Vatiba'dan kurtulmak. Velinin saha içerisindeki saçma hareketleri ve yeteneksizliğinden kurtulmak hem Atiba'yı parlattı hem de topla yetkinliğimizi artardı.

- Oğuzhan çok iyi bir vizyoner, ama top tutma, çalım, ani hızlanma, özel şut tekniği gibi eksiklerinden dolayı 10 numara denendiğinde yedek kulübesinden çıkamıyordu.
Harika paslarına, maç başına 11 KM koşma azmini de ekleyerek süper bir 8 numara oldu ve beklenen sıçramayı gerçekleştirdi. Mecburen 10 numara oynayabilir ama orada değer kaybetmesini ve takıma 2 pozisyonda birden güç kaybettirmesini bekleyebiliriz.

Benim Şenol Güneşten beklentim Gomez'in 3 senelik imzalaması sonrasında Cenk Tosun'u artık 2. forvet veya kenar forvete ikna ve monte etmesi, ısrar etmesi, öğretmesi. Tek forvet oynamayı beklerse Cenk'e de yazık olacak.

ideal 11 dedi ki...

@beagle

mesele 1. veya 3. olmak değil hocam.mesele sürdürebilir başarı ve ekonomik yapılanma.dortmund 3 oyuncusunu birden sattı.ilkay hummels ve mikitaryan.oyuncuya bağlı kalırsan herhangi bir başarısızlıkta tekrardan eskiye dönersin.hep iyi senaryo hesaplanıyor.kötü senaryoda ayakta kalabiliyormusun.onunçün atiba gomez sosa üçlüsü an itibariyle doymuş ve yaşı gelmiş oyuncular.töre nin satılması doğru karar idi.kadro mühendisliği açısından.çünkü frei geliyor aras geliyor geriden.

türkiyede saha dışı faktörleri hesaba katmazsan sıkıntı büyür.imdi 2000 yılından sonraki şampiyonluklara bak.16 yıl var.3 yıl üst üste şampiyon olan takım yok.geçti o devirler hafız.birer kez 2 yıl üst üste fener ve galatasaray şampiyon olmuş.diğer yıllar devamlı şampiyon değişmiş.

süper ligde 2 yıl üst üste şampiyon olma ihtimali yüzde 20
3yıl üst üste şampiyon olma ihtimali ise yüzde sıfır
2 yıl üst üste şampiyon olanlarda fener ve galatasaray.beşiktaş için 2 yıl üst üste şampiyon olma yüzdesi daha düşüktür bu zamanda.

haliyle başarıyı yakaladın mı direk paraya çevircen aga.sonra başarısızlıkta elinde patlıyor oyuncular.bu küçülmek değil.küçülürken büyümek.hele şenol güneş varken dortmund porto olmak daha kolay.oyuncuyu büyütüyor zaten her sezon.

Coolio dedi ki...

@beagle
İsmail, Motta yorumlarına katılıyorum tamamen.
Ayrıca Oğuzhan'ın 8 numara yorumuna da katılıyorum. Hatta 10 numara oynamasını isteyen insanları açıkcası anlayamıyorum. Topu alıp arkasını dönme, yön değiştirme, top kontrolü, vücut çalımı, yere bakmadan top sürme, sahayı geniş açıdan görme özellikleri avrupalı üst seviye oyuncuların standartlarında. Bu özellikleri geçen sene oynadığı yerde çok iyi kullandı. Ayrıca güçlendiği için rakibi kalesine ittiğimiz dakikalarda ceza sahasına da çok yakın oynayıp ara topu da yaptı. Ama asıl önemlisi Şenol Güneş'in hızlı hücum taktiğinde takım topu kaptığında hep en yakınında Oğuzhan olduğu için bu atakları güel yönlendirdik. 10 numara olarak iyi bir şutör değil ayrıca.

Coolio dedi ki...

@ideal 11
oyuncu satışı konusunda sana katılıyorum. Değerini bulan adamı direk satacaksın. Gitmek istediğini söyleyen adamı direk satacaksın. Hiçbir örneği yokturki bu tarz talepler sonrasında takımda kalan adamdan verim alınsın.

Yönetime düşen görev her daim elinde sağlam bir alternatif liste olacak. Biri gittiği an yerine koyacak adım hazır olacak. Tabi şampiyon olmayı unuttuğumuz için şampiyon takımın oyuncularına nasıl trasnfer teklifleri gelip, kadro dağılma tekhlikesi yaşadığını unutmuşuz.

Coolio dedi ki...

İsmail haberi müthiş güzel bir haber.
Töre transferi de bence çok iyi. Geçen sene doğru dürüst oynamamış, 2 senedir ha patladı patlayacak dediğin adam şu Şenol Hoca döneminde bile kendini parlatamadı. 2.5 GBP kiralama bedeli nerde görülmüş? satış fiyatı da çok iyi bence? Yeni isimler bulup devam etmeliyiz.

planck dedi ki...

İdeal11in söylediği en önemli konu giden oyuncunun yerini eldekilerle doldurucan, o kadro derinliğin hali hazırda olacak. Doldurduğun oyuncunun yerine adam alıcan. Sosanın yerine tolgay 11 başlarsa tolgayın yerine adam alıcan. Yanlız ozzyyi +20M gibi rakamlara satmak istiyorsak mc olarak devam etmesi, orda fark yaratması lazım. Amc olarak 5-6M anca eder. Yolu modriçin yolu olmalı.

Son ekonomik durumları takip etmek için güzel bir twit: https://twitter.com/kakbas/status/752752252599885825

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

İsmail mevzusunda kel ölür sırma saçlı olur moduna bağlanmış. İsmail 600 bin avroluk kontratıyla iyi bir yedekti. Geçen sene saç baş yoldurmasıyla beraber iyi oynadı ama kontrat senesi olduğunu da unutmayalım. Bugüne kadar sözleşme yenilenmemesinin sebebi de Fenerle görüşmesiymiş demekki. Oradan alacağı parayı bizden alamayacağı aşikar. Yolu açık olsun. Gökhan Zan ve Egemenden sonraki iyi transferlerden biri :)

Sezonların ilk yarılar iyi oynayıp 2ci yarıları yatması yüzünden Töre'nin satılması taraftarıydım her zaman. Geçen sene sakattı ama iyileştikten sonra Olcay ve Q17yi kesmek için uğraşmadı hiç. Zaten bu sezonki oyunundan sonra 15-16lık bir piyasası yoktu. belki ingiltere'de o piyasayı yapar ve satın alma opsiyonu kullanılır. Büyük potansiyel belki katkı verir modunda ne kadar daha beklenecek??

Sosa'nın ise hep bir ayağı dışarıdaydı. realist olmak lazım. Kayseri ve Osmanlı maçları ile bağlandı bir anda takıma. O ana kadar 1.5 sezon boyunca sürekli bir oyunu ve katkısı yok. istatistikleri de bunu gösterecektir. Giderse o bölgede Tolgay kullanılabilir. Biliç verim almıştı orada oynatarak. Oğuzhan arkada kalmalı. oyun kurma ve topa hakim olmak için bu önemli.

beagle dedi ki...

Satış işinde hassas bir denge olmali.
Zamaninda Bobo ve Fernandezi satmaliydik. Potansiyelleri tıkanmış yaslari uygundu.
Johnsen, Karhan hatta Nihat satislari sacmaliktir.
Nihati 4 5 e satan Sinan Engin 2 katina Zapo ve Sivoku getirmistir mesela.
Basarili satislarimiz Ilhan ve Demba Ba. Ilhan kazigindan sonra Japonlar futbola yatirimi azaltti :)

Su anda terör etkisiyle durum özel. O yüzden Sosayi makul fiyata satip Atibayi zamla tutmaya calismak mantikli.

Altyapidan sivrilenleri gelistirmeyi beceremedigimiz sürece düzenli satış yapamayiz. Son 3 kusakta en az 5 6 katki verecek oyuncu adayimizi harcadik.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Selam Umit,

Gozlerinle okusaydin fark ederdin ki post'un ikinci yarisini ben yazdim. 2.5 saat cevap gelmemesine sabredemeden yaptigin yamuk Ingilizceli ego muhabbetini silmiyorum, ibretlik burada birakiyorum. Bence bloga sarhos girme :)

Imza,
semioticus

turkkant dedi ki...

İsmail'in gitmesi büyük kayıp değil, ancak oraya iyi bir sol bek alınacak mı orası soru işareti. Son yıllardaki sol bek transferlerimizi düşününce -Gökhan Süzen-Motta-Tosic- insan kendinden çok emin konuşamıyor. Kolarov çok iyi isim, ama o maliyete girer miyiz, girersek hangi parayla gireriz, oyuncu satamadık ki daha...

Sosa çok büyük kayıp olur. Maliyet-fayda olarak düşeş attığımız bir transferdi. Bu maaşa, bu kadar verimli oynayacak, üstelik yıldız egosu olmayan, hem 10 hem kanat oynayabilen, defansif katkısı olan, fizik kalitesi dezavantajı yaratmayan, ölü top kullanan... Çok talihsiz oldu çok... O kalitenin muadili yıllık 2,5-3 m. eurodan başlar, yerini çok zor doldururuz. Üstelik aynı performansı alacağının garantisi de yok - misal Diego. Scarione-Jouse gibi isimlere yönelsen attan inip eşeğe binmek olur.

Oğuzhan oraya geçer kolaycılığını da anlayamıyorum. Oğuzhan 8 numara oynadığında "çok değerli" bir oyuncu, yoksa 10 numarada sıradan ofansif oyuncu olur. Yavaş yavaş 8 numarayı öğrenirken riskli bir değişim olur. Çoğumuzun hayali tabi, çoğu büyük takım gibi iki sekizli (Tolgay-Oğuzhan) oyunu, ama pek Şenol Güneş'in ezberinde olan bir oyun değil.

Transfer dönemine başlarken işimiz kolay gibiydi. Kare ası tut. Töre'yi iyi paraya satıp o parayla kaleye ve stopere nokta transfer yap. Bekleri güçlendir. Geldiğimiz noktada kare asın üçü soru işareti, Töre'yi iyi fiyata pazarlayamadık, kaleci işi tam bir muammaya döndü.

Eric financee dedi ki...

Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (Ericfinancee@gmail.com veya ericfinancee@outlook.com) daha fazla bilgi için +1 936-681-9131 numaralı telefonu arayabilir veya kredi alabilirsiniz. bugün.

Yorum Gönder

Ara