.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Temmuz 2016 Pazar

2016-17 Yaz Transfer Dönemi Gelenler - Gidenler

O kadar olağanüstü günlerden geçiyoruz ki transfer muhabbeti çevirecek ne enerjimiz ne isteğimiz kaldı . Mevcut gelişmelerin futbol üzerindeki yansımaları da etkisini göstermeye başladı . Özellikle Beşiktaş gündemden en fazla etkilenen takım gibi görünüyor zira 2 tane stratejik oyuncusunu ülkenin politik gündeminde gerçekleşen hadiselerin etkisiyle ülkeden ayrılma kararı almış durumda. İşin can sıkıcı noktası FFP dahilinde zaten oldukça limitli bir kaynağa sahip olan kulübün önüne  aynı sebeplerden ötürü yerlerini doldurabilecek seviyedeki isimlerin de ülkeye gelmeye sıcak bakmaması engeli önümüzde dağ gibi yükseliyor . Bütün transfer stratejisi Mario Gomez 'in olası Dortmund transferi ve Milan'ın Beşiktaş'ın istediği parayı vermesine kalmış durumda . Zira Gökhan'dan gelen 3 m € dışında herhangi bir gelirimiz yok . Marcelo'nun 1.5-2m arası olduğu söylenen satın alma opsiyonu kullandığına göre net olara kulübün transfere ayırabileceği para şu anda 1-1.5 m € + Uefa'Nın izin verdiği oran kadar .  Yani önce Fiorentina Gomez'i Beşiktaş'ın da istediği biçimde satacak , Milan Beşiktaş'ın istediği rakamlara çıkacak , listedeki alternatif oyuncularla temas kurulacak , oyuncular ülkeye gelmeye ikna edilecek vsvs . Sıkıntılı günlerin bizi beklediği açık .


GELENLER :

Marcelo Guedes
Gökhan Gönül
Fabri
Adriano
Aras Özbiliz

GİDENLER :

Gökhan Töre
Mario Gomez
Jose Sosa
İsmail Köybaşı
Günay Güvenç
Pedro Franco
Alexis Delgado
Serdar Kurtuluş

Anket :

PS : Cogunluk ayni oyunculari farkli pozisyonda isaretlememe konusunda buyuk ozen gostermis tesekkurler . 

84 Yorum:

Birini unuttuğumu biliyordum , diğer seçenekleri onun için vardı :)

Mayor dedi ki...

Fiorentina'nın Gomez'i biyere satması ile bize verılecek yuzde nedir yazabilirmisin?
Sosa için 4-5 milyon arası birşey almamız gerekiyor yanılmıyorsam.
Bu iki satistan toplam 6 Milyon civari bir gelir cikabilir mi?

Adriano transferi kadar ferahlatici bir haber de duymamistim bu yaz. Ilk yil verilecek bonservis maliyeti 150 bin euro diye yaziliyor. Yani yukaridaki iki oyuncu haric haric hala yaklasik 1.5 milyonluk bir transfer hakki var.

Su tweet'i cok sevdigim icin alintilayayim dedim.
Ali Tanrıverdi ‏@1903_tanriverdi Jul 22
Beşiktaş 113 yıllık tarihinin en iyi sol bekini almıştır. İsmail Köybaşı'nı yollayıp Adriano'yu almak devrimdir. Yeni bir çağa geçmektir.

Gomez'in bonservisinin %50'si Beşiktaş'a kalacak .

Dortmund'un 10m€+jakub blaszczykowski teklifi olduğu söyleniyor ama ana kaynak herzamanki gibi dandik Türk basını olunca pek inandırıcı gelmiyor.

nuri mu dedi ki...

tolga
g.gönül - transfer - marcelo - adriano
atiba - Oğuzhan
q17 - transfer - olcay
transfer

Unknown dedi ki...

Nurettin ince'nin kurduğu kadro bence de ideal kadromuz. Buradaki sorunumuz transfer olarak buralara kimin geleceği. Sosa ve gomez'in boşluğunu kiminle dolduracağız. Eldeki kadroya göre transfer yapılmazsa buraya tolgay ve cenk girecek gibi. Bu iki isim geçen senenin başarısını tekrar etmeye yeterli olur mu?

Ben defansa yapilmasi dusunulen transferin forvet ve ofansif orta saha transferinden sonra uygun şartlar varsa yapılması taraftariyim. Öncelik ofansif orta saha ve forvet.

Medyada dillendirilen forvet oyuncularindan bony veya eren mevcut sisteme daha uygun gibi.

kokocambo dedi ki...

sosa gideceğine göre, tolgay'ın 11 çıkması olmazsa olmaz. 4-1-2-2-1 gibi bir diziliş bu durumda aklıma ilk gelen oluyor.

boyko (fabri'den de umutluyum, hatta tarz olarak boykodan daha uygun)

gg-transfer-marcelo-adriano
atiba

tolgay-ozi

aras-q17

transfer
__

açıkçası, sosa ve gomez'den ne kadar ve ne zaman para gelir belli değil; o yüzden oradan gelecek paraya bel bağlama ya da bir transfer beklemek çok zor diye düşünüyorum. Nitekim, yönetimin de şu anda böyle bir planı olmadığı kanaatindeyim. Muhtemelen, gomez ve forvet transferini bitirirler ve şapkadan tavşan misali çok muhtemel kiralık bir orta saha alırız ancak bu b2b mı olur, sosa tiplemesi mi olur, nasıl olur zannediyorum onu da hoca belirler.

Basar dedi ki...

Gomez + Sosa = 33 gol + 13 asist

Asistleri de sayarsak atılan 75 golün yarısı bu ikiliden gelmiş. Bunu dengeye getirmek lazım. Yoksa başarı zor gelir.

Bir başka sıkıntı ise, Osmanlı karşısında 29 yaş ortalama ile oynayan kadronun hem zamanın akışından hem de gelen transferlerin yaşından ötürü 30-30,5 yaş ortalamasına oturmuş olması. Bu yıl yırtsak bile yarınlarımız endişe verici. Esasında bu yıl kadroya genç arkadaşların katılması gerekirdi.

Şu an pozitif olan tek nokta, belki stoper alamadık ama alınan 2 bek ile defansın zeka seviyesi birkaç tık arttı. Bu çok olumlu.

Transfer sezonu bitsin daha iyi yorumlarız umarım.



Sürekli giden futbolcular üzerinden değerlendirme yapıyoruz ama Gelen ftubolcuların da oyun karakterini çok değiştireceği açık .

Geçen sene neredeyse hiç hücum katkısı almadığımız iki bekten muhtemelen hücumu oldukça genişletip sürekli destek verecek iki beke geçiyoruz .

Bu bağlamda Oğuzhan'ın merkez ikilideki top taşıma yükü beklere paylaştırılabilir ve o bölgede daha defansif bir oyuncu kullanıp Oğuzhan Sosa yerine konularak yeni birşeyler denenebilir . Bu bağlamda Sosa-Kucka takası işimize gelebilir . Gerçi Kucka bizim oyun stilimize uygun bir adam değil ama Sosa'nın direkt alternatifini bulmak bence sistem değiştirmekten çok daha zor mevcut şartlarda.

alper dedi ki...

Rahmetli Kazım Kanat'ı hatırladım bugün nedense.Bu açıdan hem altta ki post ve hem bu post için kamu vicdanı adına yazacağım cümlelerimi.Çünkü sanırım bu blogta yazan çoğu arkadaştan eskidir model yılım.

1-Şenol Güneş varsa umut vardır.Çünkü o adam tamamen yağmalanmış bir TS ile bile CL de tek galibiyetle gruptan çıkabilecek seviyede puan toplamıştı beraberliklerle.Haa CL çok umrumda mı?STSL şampiyonluğunu CL de gruptan çıkıp elenmeye tercih ederim.Çünkü BJK gibi takımların gidebileceği zirve CL de gruptan çıkmaktır.

2-Bu yıl STSL de zaten iki takımlı bir yarış olacak.FB ve BJK yarışacak.GS yi yarışın içinde gören,yarışabilecek sanan yokuna fitbol izlemesin gözlerine yazık.

3-17 iç saha 17 dış saha maçımız var STSL de.Yeni açılan ve büyük ihtimal en azından bu sezon full folu olacak stadımız da oynayacağımız 17 maçtan 14 galibiyet bir beraberlik 2 mağlubiyet bize 43 puan şampiyonluk için yeterli olur.Amk topçuları da Alanya,Antalya,Antep,Adana gibi deplasmanlarda toplasın 17 maçta 32 puan.

4-Gomez gitti.İyi oldu.Topçuluğunu çok matah bulmazdım.Eto'o sanırım 18 tane Gomez eder belki 19.Şutu olmayan çalımı olmayan 40 metre sağdan sola top atamayan forvet 26 gol atsa ne atmasa ne..Umarım Eto'o gelir bir yılığına da golcü ve topçu görürüz.Ve ayrıca Eto'o gibilerin derbilerde ki ve büyük maçlarda ki taşşağı on okka eder.

5-Ben siporcunun zeki çevik ve ahlaksızını severim.Ama ahlaksızlığı rakibe yapacak bize değil.Sosa'yı üçe beşe bakmadan satalım diyorum.Aa paramız olsa FFP sıkıntımız olmasa hergün 10 ar tane ses bombası atacağımız alt yapı antrenmanlarında sürünsün derdim ama.Belki gittiği yerde bir terör saldırısına maruz kalır da geberir gider amk iti.

6-Hulusi Baba'nın 80 küsur yıllık yaşantısında sanırım en mutlu olduğu gün İsmail'in BJK dan gitdiği gündür diyeyim.Siz anlayın.

7-Geçen yıl evlenen bu yıl yeterince eskimiş bir damat olarak Olcay 10 gole etki eder(Gol+Asist)....Oğuzhan 15 gole etki eder..Cenk Tosun 15 gole etki eder.Quresma 10 gole etki eder.Aras Özbiliz 5-8 arası bir gole etki eder.Adriano 7-10 arası bir gole etki eder.GökhAN Gönül 5 gole etki eder.Kerim Frei-Marcelo-Tolgay-Atiba dörtlüsü 5-8 arası bir gole etki eder.Bunlardan bazılarından birer ikişer eksilip bazılarından birer ikişer artış olabilir ki bu eksilmeleri de Eto'o tarzı bir forvete yazarsanız 75 puan 75 gol =STSL şampiyonluğu..

8-GS zaten yarışta olmayacağı için 75 puan 75 golü FB ye dağıtmaya kalktığımızda ne olur Josef-Topal orta ikilisi İsmail(Hasan Ali),Skrtel,Kjaer,Neudstader,Ozan dürtlüsü ile siz yapın bir zahmet.

9-Enseyi karartmayın Bu takım bu sene bu ligde bu rakiplerle atleti külotu basın ŞAMPİYON olur.

beagle dedi ki...

Ilk hazirlik macinda yetenekleri acisindan Arasin Forvet arkasi işler yapabildigini gördük. Olcayi kesemeyecegimiz bir seneye doğru Oguzhani yerinden etmemek daha doğru.
Tolgay eli kirik geldi. Idmanda capraz kopartti. Simdi de gene kolunda kirik var. Ilk 11de yer yazamayacagimiz garanti gibi. Iyi yedek saymak lazim.
Kucka veya Luiz Adriano takasi en azindan kadro derinliği sağlar.

Santrafor işini cozersek ben umutlandim. Aras beklenenin çok üzerinde katki verebilir.

YSY dedi ki...

Gomez işi dengeleri bozdu. Zamanda daralıyor. Eğer hiçbirşey bulamayacaksak kimse beni burada asmayacaksa eto derim. Bu seneyi götürür. Bende açıkçası yaşlandığımızı eskisi kadar genç oyuncu almadığımızı görüyorum. Başkan al-sat devri başladığını söylemişti ama arasın dışında birşey göremedik. Bana kalırsa önder özen in mirasını yedik bu sezonda son kısmını yer bitiririz.

nuri mu dedi ki...

çek bi luiz adriano be fiko...

keşke sosanın yerine milandan adrianoyu alsak başabaş olmasa bile biraz fark ödeyerek..

transfermarkt değeri 8 m.euro zorlasa olur aslında..

WiLdHoney dedi ki...

Forvet için ben Eren Derdiyok ve/veya Eto'o nun çok faydalı olabileceğini düşünüyorum. Hatta mümkünse Pektemeği gönderip bu ikisini birden alabilsek ve Eto'o'yu TR'de forvet arkası olarak yada gezgin olarak oynatsak duruma göre Eren'le duruma göre Cenk'le başlatılabilir.
Eto'o, Cenk, Eren TR için gayet yeterli bir opsiyon olacaktır bize (Ömer'i nedense sayma ihtiyacı hissetmedim)

ilk 11 tercihim;
Kale : Boyko, Fabri, Tolga'dan herhangi birisi.
Defans : GG-Beck-Marcelo-Adriano (Sonrasında ise Rodolfo)
DMC : Atiba-Oguzhan (Tolgay)
AMC : Eto'o(Aras)
Kanat: Q7-Frei(Olcay)
Golcü :Cenk (Eren)

WiLdHoney dedi ki...

Son olarak giden 6 oyuncu olmasına rağmen, ilk 11'den 3 oyuncu gitti, bunların birine sanırım hepimiz sevindik ama giden diğer ikisi ise takımın can damarlarıydı. Buna rağmen gelen5 oyuncudan fiilen 4 aslında ikisi nokta transfer denilebilir, Marcelo ile bu 3 nokta transfer olur. Aras'ın performansına bağlı olarak bu sayı 4'e çıkabilir. Ben hala (TR için) gayet yeterli olduğumuzu düşünüyorum.

Coolio dedi ki...

Aras hücumda sol ayaklı tek oyuncumuz olduğu için oldukça fazla forma şansı bulacaktır. Eğer yönetim orta saha transferi yapmassa Sosa'nın yerine Şenol hoca onu oynatacak diye düşünüyorum. Böylece Olcay kendi kanadında kalmaya devam edecek ve Adriano'yu rahatlıkla ileri çıkarabilecektir. Gönül'ün ivme kaybetmesi nedeniyle onu geride bırakıp, soldan Adriano ile abanmak ister bence hoca.

Antalya ile Pektemek-Eto takası yapsak süper olur. Eto ile 1 yıl oynarız. Ayrıca yaşı nedeniyle Cenk'i de bol bol oynatma şansı buluruz. Böylece Cenk'i köreltmeyiz ve Eto'nun etinden sütünden de faydalanırız.

Basar dedi ki...

Eto bitmiş! :)

Mergan1903 dedi ki...

Tolgay ve Cenk hakkında yapılan yorumları görünce üzülüyorum. Bu gidişle hiçbir zaman yerli bir yıldız olamayacak. Kimseye güven veya inanç yok.

Sosa ilk geldiğinde herkes onu kanat olarak yazıyordu (önceki kariyerinde orta saha oynasa da). Ancak çıkışını özellikle Şenol GÜneş ile yaptı. Senol Güneş'in takımı içerisinden Sosa gibi başka bir değer yaratabileceği kanısındayım. En büyük adayım Tolgay. Biraz sebat edip Şenol Güneş'in direktiflerini dinlediği takdirde Sosa'dan bile başarılı olacağına inanıyorum.

Cenk Tosun da kendine verilen her şansı çok iyi bir şekilde değerlendirdi. Bu sene sadece onunla bir yere varamayacağımızın farkındayım. Ancak bu sezon daha fazla süre alarak gitgide esas golcü konumuna geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Takımın tansfer konusunda yavaş davranmasının bir sebebi olarak FB'nin CL ön eleme maçlarının sonucunun beklenmesidir diyorum. Zira bütçe sonuca göre artacaktır.

Ben Tolgay ve Cenk'e inansam da takımın transfer dönemi sonuna kadar bir ortasaha ve bir forvet alacağı kanaatindeyim. Kaliteli bir stoper ise olmazsa olmaz.

CL gelirleri Besiktas'in transferde harcayabilecegi miktara etki etmiyor . Sadece sezonu 10 m € uzerinde ekside kapatmamasi adina onemli .

Burada yanlis anlasilan bir diger mevzu da harcanabilecek olan para = satilan oyuncudan gelecek para . Evet anlasmanin boyle bir maddesi var ama sadece Uefa organizasyonlarini kapsyiyor . Yani Turkiye'de oynatmak icin isterse 30 milyon verip adam alabilir durumda lakin anlasma maddesine uymadigindan adami Uefa organizasyonlarinda oynatamaz . Kisaca Besiktas 10 milyon € zarar etmedigi surece istedigi hamleyi yapabilir .

Bununla birlikte Nisan ayinda 49 milyon TL zarar acikladik . Yani mevcut sekilde siki bir bicimde devam etsek bile anlasma kosullarini saglayamiyoruz . Gecen sene 20 m € olan zarar etme hakki bu sene 10 m €'ya dustu . Yani epey sikintili bir sezon aslinda bu .

Bu mevuzlarla ilgili kapsamli bir seyler yazacagim vaktim olunca .

Basar dedi ki...

@Övünç

Şu kurallar bir bize mi işliyor arkadaş? gs ve fb hala bol keseden para harcıyor...

Ayni mevzu . Galatasaray Uefa organizasyonlarina katilmiyor . Maddi sartlari yerine getirebilecegine inaniyorsa istedigini yapar . Olmassa 2 sene daha ceza yiyecekler yani keyifleri bilir . Ayrica ne para harcadilar abi bir tek Serdar Aziz danasina girdiler onun disinda para verip aldiklari kimse yok . Telles gitti Rodrigues gitti Bruma gitti gidiyor . Yani bu transfer donemi icin pozitif devam ediyorlar . 3.5 m € artilari var .


Fenerbahce'nin anlasmasina gore bu periyotta 30 m € uzerinde zarar etmemeli diyor . Bu da maas konusunda bu sene ellerini baglamaz ama seneye 20 ondan sonraki sene 10 'a dustugunde gorecegiz .

Diger kosullari bizimle hemen hemen ayni . Nani'yi 7.5'a satmislar , Skrtel ' i 5.2 ye almislar yani hala 2.3 m € harcayabilirler .

Bizim anlasmamiz bu sene bitiyor . Onlarin anlasmalari daha yeni basladi . Yani bizim gectigimiz yollardan daha yeni gececekler ve bu durumu bizim kadar iyi idare etmeleri cok dusuk ihtimal . Kisaca bunlar daha iyi gunleri .

WiLdHoney dedi ki...

@Övünç,
Bilgiler için sağol dostum merakla bekliyorum detaylı yazını.
Umarım, sadece bizi değil, karşılaştırmalarla rakiplerimizinde durumlarını yazarsın.

BurkayJK dedi ki...

Eto bonservissiz gelecekse buyursun, ben de isterim. Bir senelik sözleşme imzalar, 2 Milyon Euro civarı para veririz. Sözleşmesinde, "ligde 25 gol atarsa 1 Milyon Euro daha alır" gibi maddeler düşünülebilir.

Açıkçası ben, gol ve asist krallarını kaybettiğimiz için endişeliyim. Gomez neyse de Sosa'nın yeri zor dolar. Sosa'nın gidişiyle orta sahadaki diziliş değişebilir ama bu sefer kulübe için transfer ihtiyacı doğar. Atiba-Tolgay&Oğuzhan şeklinde oynayacağımızı düşünürsek ne Atiba'nın ne de Tolgay&Oğuzhan'ın yedeği var. Veli'den bu saatten sonra hayır gelmez, Necip demeyin rica ediyorum. Eslem belki o bölge için alternatif olabilir fakat ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum. Bu tip oyuncuların (özellikle kaleciler) bir sezon sürekli oynayabileceği bir takıma kiralanıp, her hafta düzenli izlenmesi taraftarıyım.

Arkadaş ne şanssızlıkmış. Harika bir kadro kurduk, ülkede yaşanmayan şey kalmadı. Hiç hevesim kalmadı doğru dürüst.

YSY dedi ki...

@Basar

gs nin durumunu net bilmiyorum ama fb elinden baya oyuncu çıkardı. Aslında mesela ben gs'nin yerinde olsam sneijder ve muslera'dan da kurtulurum satar parayı koyarım cebime. Zaten bu kadroyla birşey olmayacağı belli bu sene ortada avrupada yok. Bana sadece ters gelen daha düşük ücretli oyuncu transfer etmeleri gerekirken hem yaşı yüksek hemde maaşı yüksek oyuncu transfer etmeleri. Övünç'ün de dediği gibi ileriki yıllarda daha zorlanabilirler, hele birde sportif başarı elde edemezlerse işleri daha da zor. Biz yolumuzu baştan düzgün kurduk, gelecek vaad eden oyuncular, bonservissiz kalbur üstü oyuncular ve düşük maaş seviyesi ile iyi iskelet kurduk. Ona göre de beklentiyi çok yüksek tutmayınca işler ilerleyiverdi. Canımı sıkan tek şey töre, ozzy, frei, tolgay, cenk ile yakaladığımız genç jenerasyonun devamı gelmeyecek gibi hissediyor olmam. Büyük ihtimal seneye ozzy de gider onun yerine tutup 32 yaşında çıkma star birisini koymayalım. İnşallah bu döngü bozulmaz. Bir an için başarı baskısı bize geleceği olmayan transferler yaptıracak diye çok korkuyorum, öyle hissediyorum. Birde tabi başkanın bütün iş yapan adamları doğrama huyuda beni buna sevkediyor.

yilmaz dedi ki...

Sosa ve Gomez çok iyi oyuncular ve gitmeleri bizi etkilemez demek çok kolay değil ama şunu da unutmamak lazım. Bu oyuncuların istatistiklerini bu kadar yukarılara taşıyan teknik direktörün oyun yapısı. Defalarca kez kanıtlamış adam bunu. Burak, Fernandao gibi adamlara 20+ gol attırmış. Yani hocanın takımlarında bu şekilde sivrilen oyuncular hep oluyor. Cenk birinci forvetimiz olursa 26 atamaz belki ama 15+ kesin atar. Ozzie geçen sene 9 attı merkez ortasaha oynarken. O da sayısını arttırabilir. Sosa -bence- frikikleri filan da hesaba katarsak az gol attı ama asisti çok fazla. Sonuçta takımda birileri 26 gole ulaşırsa Sosa olmaz Mosa olur biri zaten 10+ asiste ulaşmış olması gerekir. (Tümdengelim oldu biraz ama)

Bence bu sezon için değil de önümüzdeki sezonlar için başka bir problem var. Takımın yaşı her transferde biraz daha yükseliyor. İlk 11'e 1 ya da 2 tane 25 yaş altı oyuncu atmak lazım. Tabii takımın vadettiklerini gerçekleştirebilecek seviyede genç oyuncu bulmak ücret açısından çok kolay değil ve bizimkiler burada biraz kolaycılığa kaçıyor. Şu anda yönetimin en çok eleştirilmesi gereken konunun bu olduğunu düşünüyorum.

Coolio dedi ki...

@yılmaz +1

Hocanın oyun anlayışının temel neden olduğun hep unutuyoruz. Elbette doğru adamlar önemli ama kaliteli kumaşı olmasına rağmen bir sene önce takıma birşey verememiş Sosa ve aynı şekilde kendi takımına birşey verememiş Gomez'den bahsediyoruz. Onlar gitti diye çok da karalar bağlamaya gerek, yerlerine gelen adamlar futbol oynamak istesinler yeterki.

Ayrıca Sosa'nın asistlerini, katkısını veya Gomez'in gollerini filan değilde en çok Gomez'in takıma kattığı liderlik, karakter, şampiyon takım oyuncusu olma/davranma gibi özellikleri ararız.

Coolio dedi ki...

@Burkay

Necip Veli yorumuna katılıyorum. Bu ikisinin kadroya giremediği bir kadro yapılanması bizi bir yerlere taşır. Hadi Necip altyapı kontejyanından kadroda dursun ama Veli'yi yok hükmünde sayıp canavar bir adam almalıyız oraya. Daha öncede söylemiştim, tekrar olacak kusura bakmayın ama canavar bir orta saha aldık bu nedenle forvet ve defans trasnferi yapamayacağız deseler uyar bana.

hastati dedi ki...

sosa diyince osmali maci ve kayseri maci geliyor sap diye aklima. derbiler de felan hatirlayamadim(istatistikleri bilmiyorum,cokta sallamayayim) ama kafamda canlanan hep kale direginin yanindan out'a cikan toplar. kurtardigi maclar felan diyoruz da, maci kurtarmak icin kisir mac olmasi lazim,kisir mac olmasi icinde bazi oyuncularin yetersiz olmasi lazim. kisir maclarimizi hatirlayalim : 1)sosa genelde mac icinde(onemli maclarda ozellikle)kaybolur,top kapilip ani ve super paslasmalarla kale onune gidilir,kale onunde top carcur edilir(sosa cikti vurdu felan hatirlayamadim) ,2) ismail ileride is yapiyormus gibi gorunur ismaillik yapar. 3) beck hucumda pas opsiyionu yaratir ama sonrasi gelmez. 3) atiba da oguzhanda uzun-capraz top denemez(taktik icabi olabilir, ama cok sikintisini cektik) 4)kaleci yallah taca yollar toplari
geridekiler topla akilli davrandilar bence,kisirligi oraya baglamamak lazim.ersan ve delgado haric.
neticede sosa baglanti elemani olarak kurtardigi maclari kendi yaratti bence. en buyuk pay sahibi sosa,etkisiz tore, formsuz halindeki olcay, yetersiz bekler.
simdi bekler ucacak, sosanin gitmesi hayirli olur,umarim gider,umarim 10 numara pesinde kosmayiz. sampiyinlar liginde hucumcu bekler atiba-oguzhan orta sahasi eninde sonunda gedik verir mac icinde.ortayi bi sekilde saglama almak lazim 2 yonlu hatta 1.5 yonlu bi izbandutla.ileriye takim halinde cikariz zaten, bekler oguzhan'la beslenir.

hastati dedi ki...

baktim sosa'nin istatistiklerine usenmeden:) son 2 sezonda sadece trabzon macinda 1 asisti var buyuk maclarda. fener galatasaray hak getire.

YSY dedi ki...

25 yaş demişken mario balotelli ? Huyu cins ama zaten bizde normal adam pek yok :)

alper dedi ki...

Övünç Şentürk'ün yorumundan anladığım gayet sıkı bir şekilde devam etsek bile biz uefa organinazyonlarından yine men cezası yiyeceğiz?49 milyon zarar açıklamış 10 'a düşürecekmişiz ..İmkansız sanırım o...O zaman koyalım uefa nın götüne STSL için harcayalım parayı her sene şampiyon olalım avrupaya hiç gitmeyelim.bana uyar.

alper dedi ki...

Birde anlamadığımdan sorayım.Uefa cezayı verdi çektik cezamızı hala men cezası verme ihtimali var mı 2-3 yıldır çektiğimiz onca sıkıntıya rağmen.Var ise demedi demeyin bu yöneticiler EPL de olduğu gibi katakulli transferler yapmaya başlar yakında.Mesela FB G.Gönül'ü kğıt üstünde bize 15 'e biz İ.KÖybaşı'nı kağıt üstünde FB ye 10 a vs satarız aşarız o uefa sıkıntısını.

Ba dan Ersan dan Atınç tan gelen paranın tamamını bile harcamamışken o zarar hala veriliyorsa ve hala ufukta ceza görünüyorsa vay babam vay..

alper dedi ki...

Ya da büyük başkan YD genelde üç büyüklerin ilk üçe girdiği bu ligde ilk üçe giren takıma kağıt üstünde uefa nın koyduğu zarar limitlerini kara geçmiş gibi gösterecek büyük ödüller koyar aşılır.Olan bizim 3 yıl çekğimiz cefayı GS ve FB nin 1 yıl çekmesi olur.Ki büyük ihtimal GS hala şınaydır ve muslerayı bu yüzden satmıyor.

Basar dedi ki...

Bakarsınız hiç beklemediğimiz bir sürpriz olur forvette. Şu anda en düşünmediğimiz kişiyi seneye karşımızda görüveririz. Birkaç gün sabredelim :)

alper dedi ki...

Robin Van Persie...Gelirse bize iyi olur aslında.

@alper

Hocam sakin 49 milyon TL zarar . Uefa anlasmasi ise 10 m € yani 32 milyon tl .

Yani arada yine ucurum var tabi nasil cozulur bilmem ama oyle yemisim Uefa'yi denecek bir durum da yok .

Cezamizi cektik orasi ayri bir mevzu . FFP anlasmasi yaptik orasi ayri bir mevzu . Bu anlasmaya uymadigin takdirde aklini alirlar adamin . Anlasma 2017'de sona eriyor . Ondan sonra istedigin gibi takil olayi yok tabi .

Mali tablolari incelemek lazim ama kur farki filan nasil etkiliyor bilemiyorum.

beagle dedi ki...

@Mergan1903
Dostum bazi nitelikler/yetenekler belirleyicidir. Tolgay kolay sakatlaniyor, Cenk ise mac icerisinde kaybolabiliyor ve ceza alani ici süper bitirici değil. Çok oynayarak sadece form ve tecrubeleri artar. 12 değil 17 gol atar. O da bize yetmez.

Arasin idman frikik görüntüleri de cok enteresan. Ajaxdan yetisme oldugunu unutmayarak, Senol Güneş'in bu seneki yildiz adayi hazir diyebiliriz. Ama olmayan kumaşı isleyemez. Sert lider bir stoper ve nokta golcü gerekliler. Kerim ve Cenk dakikaları artarak katki verebilirler.

Eslem de bu sene is yapacak. Herkesin gözü açıldı. Senin genc oyuncunu oynatip yetistirmiyorlar. Bu kiralik işini akildan cikarmak lazim. Pilot takimlarimizi da nasil yonetiyorsak kume düşüyorlar. Arkadas devre arasi super lig seviyesindeki tecrubeli kalecin gonderilir mi...

Coolio dedi ki...

Bu sene şampiyon olursak o borç seviyesini istenen seviyeye düşürürüz çok rahat. İkinci olsak bile son haftalara kadar giden bir şampiyonluk yarışından elde edilecek gelir de yetebilir. Başkanı bu konuda rahat görüyorum dolayısıyla bir hesabı vardır herhalde.

Ayrıca Gomez ve Sosa'dan da toplamda en az 10 euro kazanıp bunun çok daha azını harcayacağımızı düşünüyorum.

ideal 11 dedi ki...

uefa nın bonservis konusundaki ffp uygulaması saçma geliyor bana.kulüplerin ana harcaması en yüksek harcaması bonservis değilki.en yüksek harcama maaş tır.misal bonservisi olmayan ibrahimoviç i alabiliyorsun ama bonservisli oyuncu alamıyorsun.bu işte bi saçmalık var aga.

bide tv de şu yorumu duydum.oyuncu maaşları 65 milyon avro yu geçmeyecekmiş.aga ortalama 20 oyuncu olsa takımda hepsine 3 milyon avro maaş versen gene geçmez bu rakamı.kulüplerin ortalama maaşı 1,5 milyon avro civarında.buda 30 milyon avroya geliyor.

bu ffp olayında başka şeyler dönüyor sanki.mantıklı işler değil.hem bonservis hemde maaş rakamları

ideal 11 dedi ki...

sosa nın gitmesi fırsata dönüştürülebilir.çok iyi bir cm transferi ile daha sağlam bir orta saha elde edilir.atiba ozi ikili hiçbir şekilde ideal değil.geçen sezon birçok maçta bu görüldü.kanser dakikaları gene çok oldu.güzel oyun oldu ama sağlam bir oyun yoktu.güzel oyun bazı gerçeklerin üzerini kapatmasın.stoper sorunu ve kaleci sorunu nun ana nedenlerinden biridir orta sahanın fiziksel dezavantajı.hem yetenekli hemde dinamik bir 8 numara transferi takımı cl de ileriye götürür.misal lassana diarra.hala dinamik ve hala yetenekli.

BJK4EVER dedi ki...

Tolgay'in oyuna girip Oguzhan'la oynamasina hic sicak bakmiyorum. Bizi takim olarak ileri tasiyan nokta gecen sene zaten Oguzhan'i merkezde kullanip hucum gucunu maksimuma cekmekti. Belki riskli oynadik, ama senin elinde daha kaliteli oyuncular varsa ve takim olarak rakibinden daha ilerideysen maclarin cok buyuk kismini kazanirsin; oyle oldu da. Ustelik gecen sene bize sikinti yaratan solbek mevkisi upgrade edildi defansif anlamda; bir stoper daha gelecek. Tek kanser edici defansif mevki kaleci oluyor, yani kisisel hatalar da minimuma inecek.

Bence ofansif dusunceyle devam etmeliyiz. Oguzhan forvet arkasina gecince dar alanda kayboluyor iste; bu anca onde oldugumuz maclarda 60 sonrasi opsiyon olur. Oguzhan onunde pas atacagi alan ve 4 oyuncu ve kat edecegi saha olunca maksimum verim sagliyor. Orta sahada hucumsal katki yapan oyuncu onu ileriye atinca ayni katkiyi saglayacak diye birsey yok. Xavi, Pirlo'nun forvet arkasi oynamasi ne kadar sacmaysa bu da o kadar sacma.

Ben Tolgay'in daha fazla oynayacagini dusunuyorum, ama as orta saha olarak degil de, daha ziyade Necip'in rolunde taze 12. adam olarak ve zaman zaman Atiba'nin yerine. Ofansif gibi gelebilir, ama Trabzon'da da Selcuk-Colman'la tum sezonu gecirmis hocadan bahsediyoruz.

Sosa kesinlikle giderse bir 10 numara lazim ve alinmali da. Milan'dan Luiz Adriano-Honda'yi koparabilsek isler kokunden hal olur.
Eto'oya da hayir demem acikcasi. Fiziksel olarak iyi durumda oldugunu gosterdi, bitiriciligi ve oyun zekasi tartisilmaz. Son bir kez CL'de parlamak ve farkli bir takimla bir sampiyonluk daha yasamak icin kopek gibi motive olacaktir (Antalya'da motive olabilen adam yahu). 2 milyon euro civari maas ve uygun bonservis bedeliyle (max 1 milyon euro) neden olmasin?

alper dedi ki...

Bonservissiz Etoo hayırlı olsun.2,5 milyon euro..

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Oguzhan konusunda +111

Forvet arkasi rol de alabilmesiyle bu durumdaysak bonservissiz Etoo hosgelmis.
Ama kesinlikle gecen yilki sistem Eto uc forvet olarak calismaz. Iki gunde sakatlarlar.

Coolio dedi ki...

Yalnız bu Adriano Şenol hocanın oyun anlayışıyla kendi kariyerinin istatistik rekorlarını kırar. Adam tam hocanın istediği felsefenin admaı. Bu arada yıllar yıllar sonra sağ ayağını da kullanabilen bir sol bek görmek bu gözleri yorar. Bu arada tekrar olacak ama Adriano'nun önünde oyanaycak adam sadece Olcay'dır.

Geri 4'lünün 3'ü Brezilyalı oluyor şu aşamada. Faydasını görürüz umarım.

Oğuzhan konusunda daha önce de hep yazdığım üzere bende @bjk4ever'a katılıyorum (geçen yıl oynadığı yerde oynamalı).

Tolgay şu aşamada yedek oynayacak duruyor ama sağlıklı kalabilirse her maç 60'dan sonra yaptığımız orta saha değişikliği Necip yerine onunla olur. Ama ben Tolgay'ın yedek kalmayı çok dert ettiğini düşünüyorum ve geçen yılki gibi problemler çıkabilir.

Cenk-Eto ikilisi bence çok çok iyi olur. Bu beklerle ve Oğuzhan ile hücum varyasyonlarını da arttırmış oluruz. Bu durumda Sosa yerine Eto olmuş oluyor (Eto gelmesse adayım Aras). Cenk'in pres gücüyle ve Olcay'ın oynaması koşulu ile ve de Oğuzhan'ın geçen seneki fizik gelişiminin artılarını bu sene daha iyi göreceğimizi düşünürek altından kalkılmayacak bir kadro (takım savunması açısından) değil gibi geliyor bana. Belki bir tek İBB, Konya gibi futbol katili takımlarda farklı kadro ile çıkılabilir.

Coolio dedi ki...

@bjk4ever

"Antalya'da motive olabilen adam yahu" çok güldüm yaa. Gerçekten çok doğru bir tespit, adamda Gomez'in çalışma etiği var.

Zaitsev dedi ki...

Giden oyuncular önemli ama Şenol hocaya güvenmek lazım. kariyeri bitmiş, tamamen tükenmiş Burak'tan gol kralı ve milli takım forveti yarattı. yetmedi kariyerinde Bursaya kadar 9-10 takım değiştirmiş Fernandao'yu gol kralı yaptı. CL için Cenk yetmeyebilir belki ama bu ligi Cenk'le ve Ömer'le epey zorlayacaktır.

@ ideal 11

UEFA başabaş zarar limiti koyuyor. gelirin kadar ödeme yap diyor takımlara. FB ve GS için oyuncu maaş skalası 55-60 milyon avrolarda. bizim için 30-35 milyon avro civarı. 1 sene daha dişimizi sıkacağız limitler kalkacak. 2 sene de izlememiz var ama transfer kısıtı yok / saçma transfer hakkı yine yok.

@ Övünç

Bu başabaş hesaplama tarihi ne zaman? Mayıslar arası mı? temmuzlar arası mı? bu önemli bir durum. Şampiyonluk primi var, Atınçtan gelecek 1 milyon avro var. Demba'nın taksiti var. bunları içine gireceği bir tarih aralığı mı olacak? ayrıca bunlar transfer bütçesine ek olacak mı? son 3 maç gelirlerimizde var bu arada. içerideki 3 maçta 15 milyon civarı hasılat toplandığını düşünüyorum.

Eto'o gelirse 20+ gol atar ama sürekli Sosa'nın yerinde oynamaz. oynarsa geçen seneki oyun olmaz. Eto'o ön tarafta Cenk'le dönüşümlü oynar. Eto'o Gomez tarzı bir dinamizm getirmez ama gol vuruşu ve top alışverişi olarak takımı 1-2 tık daha öne taşıyacaktır.

Sosa'ya biraz daha gider yapılıp satılacaktır. Her aklına esen ayaklanmasın diye Başkan taviz vermiyor. Onu da geçtim ilk geldiğinde Fikret Başkan Quaresma'yı kadro dışı bırakmıştı bu tip mevzulardan. Katar'a gidebildi bizden sonra ;)

Sosa'nın yerinde de Tolgay oynatılabilir. Tolgay-Oğuzhan ile ileri-geri yer değiştirmeli bir sistem yaratılabilir. Hatta ara sıra Kerim bile oynatılabilir orada. Önder Özen Fulham'da orada iyi maçları olduğunu söylemişti Kerim'in.

Bu arada Aspor inanılmaz bir Eren Derdiyok pazarlamasında. her gün bir büyükle ismini çıkarıyorlar. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon sürekli manşette tutuyorlar. kendi kanalında futbolcu pazarlaması da ilginç bir yöntem..

Muhabbet süper ama bence FFP olayını fazla kurcalamayın, ona bakarsanız ben hala anlamıyorum 15.000 ortalama seyirciye oynayan takımlarımız o kadar Milyon EURO maaşı nasıl veriyor :))) Dipsiz kuyu misali. TV gelirleri dışında ne var ki anasını satayım

@zaitsev

Tarih araligi degil finansal yil olarak veriliyor . Finasanl yil ulkeden ulkeye degisiklik gosteriyor ama genel olarak Nisan'da baslar sonraki Nisan'da biter .

Bu durumda bizim icin belirleyici olan 2016 Nisan-2017 Nisan arasi . Burayi 10 m € zarar etmeden kapatmamiz gerekiyor .

Uzak ihtimal degil ama gecen sezon 16m € net transfer gelirine ragmen 49 milyon tl zarar ettigimizi var sayarsak biraz daha tutumlu gitmek sart . Sosa-Gomez iyi paraya giderse sampiynluk sebebiyle artan gelirlerle birlikte bence oluru var.

QuaresmA dedi ki...

Etoo asla Mario Gomez etkisi yapamaz. Antalyaspor başka, Beşiktaş başka. Evet Beşiktaş'ta daha fazla beslenecek ama Etoo'nun gol vuruşu Mario Gomez gibi değil. Hatta Barcelona yıllarında bile bitiriciliği bence soru işaretiydi o takımın seviyesine göre. Mario Gomez'in öyle oyuna gol atmak dışında çok bir etkisi yok ama ayağına, kafasına geleni tık diye gol yapar. Etoo'nun uzaktan şutları iyi gerçekten, oyun içindeki etkisi de Gomez'den fazla. Geriye gelir, oyun içine girer, alır verir vs. Daha tekniktir, ayağında daha iyi top tutar. Ama Antalyaspor'daki performansına ulaşamaz çünkü Etoo gibi oyuncular açık alanda çok etkilidir ve Antalyaspor'da oynarken bunları bol bol buldu. Bizde öyle olmaz. Ayrıca şunu da unutmayın: tüm Antalyaspor takımı aldığını ileride Etoo'ya veriyordu. Bizde tek opsiyon olmayacak.

QuaresmA dedi ki...

fitneci

Taraftar gelirleri ve lisanslı ürün satışı da Türkiye'de (veya 3 büyüklerde) alım gücüne göre bakarsak epey yüksek. Bilet fiyatları alım gücünün bizden 3-4 kat fazla olduğu ülkeler düzeyinde.

ideal 11 dedi ki...

4-4-2 de etoo ve cenk ikilisi çok iş yapar.şenol hoca 4-4-2 ye dönmeli.geçen sezon çoğu maçta ilk golü atamamanın sıkıntısını yaşadı.anadolu rakiplere karşı atiba ozi orta saha göbeği fazla sırıtmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Okurken bahsettigi kisi acaba Eto'o mu yoksa Souleymane Youla mi diye suphe etmedim degil. Tamam, Eto'o Gomez gibi bir ceza alani santrforu degil, ama gol vurusu kotu vs diyemezsin kesinlikle. Yerden inanilmaz etkili ve kendi pozisyonlarini yaratir ve arkadaslarina pozisyon hazirlar. Gomez gecen sene belki duvar olup 2-3 asist yapmistir, ama onun disinda oyunda harbiden hic yok. Sadece pozisyon almasi ve gol atmasiyla var olan oyuncu.
Eto'o belki kanattan getirilecek uzun toplarda o kadar basarili olamaz, ama onune top atildigi an o topu mukemmel kontrol edip adam eksiltip golu atacak adam.
Bence Eto'oyu o kadar kucumseme. Barcelona, Inter'de kapali takimlara karsi patir patir gol atan adami kucuk takimlarin kontraatak forveti yapmissin resmen.
Bu arada pozisyon/gol orani anlaminda Eto'o ve Gomez'in gecen seneki performansini kiyaslarsak Eto'0 daha yuksek. Hem sut/gol hem pozisyon/gol oraninda ustun:

http://images.performgroup.com/di/library/Goal_Turkey/1/af/gomez-etoo-surface_u727z3miprkr149b0o9d3n5mq.png?t=650111566

alper dedi ki...

1 milyona aldığımız Delgado 500 bine gitti.FFP dolsayısıyla oraya zarar yazmanızı rica edicim..

@QuaresmA Etoo gibi oyuncular açık alanda çok etkilidir demiş..Barcelona kontra mı yapıyordu?Etoo'ya laf söyleyen çarpılır.Etoo ile Gomez'in oyuna katkısını kıyaslayan kötürüm olur.Okuduğum bir benzetmeye göre Etoo bu BJK takımı için işten eve elleri dolu gelip kapıyı tekmeyle açan baba gibi olur.

alper dedi ki...

İçeride büyük maçlarda deplasmanda derbilerde ve zor maçlarda Etoo sahaya yürek koyar mı?Koyar.Geçen sene FB yi tek başına yendi adam.Onun çün Etoo konusunda diyeceğim tek şey keşke gelse .Altın pabuç adayı olur bizde.

Unknown dedi ki...

önce emeğe saygı diyelim, adam transfer gündemimizdeki omeruo ile ilgili bir video yapmış, yapanın elleri dert görmesin. böyle stoper evlerden ırak...

https://vimeo.com/173201749

oyuncu hakkındaki yorumum; evlat olsa sevilmez!

beagle dedi ki...

Hah Omeroyu söylemiştim. Biri kanit yapmış. Ellerine sağlık.

Alexis satisinda Ahmet Bulut etkisi olabilir. Elimizde ise yaramaz yabanci şişkinliği oldugundan demek ki başkan onu işin icine katmış. Miloyu da pazarlarsak helal olsun.

QuaresmA dedi ki...

Inter, Barcelona zamanları çok eskide kaldı.

Artık o dönemki atletizminden ve kondisyonundan uzak. Şu an eskisinden çok daha fazla beleşe yatıyor ve beleş goller açısından Etoo, Mario Gomez'in ikamesi olmaz. Biz geçen seneden daha çok kanat futbolu oynayacağız ama Etoo kafa golünü de denk getirirse atar, o açıdan da bir Gomez değil.

Etoo'nun şut/gol, pozisyon/gol gibi oranları yüksek. Tamam güzel istatistiksel veri, iyidir hoştur. Ama ikilinin pozisyon kalitelerine de bakmak lazım. Etoo'nun pozisyonlarında rakipten kaç oyuncu varmış etrafında, Gomez'in pozisyonlarında etrafında kaç kişi varmış?

Bence şu anki Etoo'dan ziyade bize genelde beleşte bekleyen, gerisiyle mümkün mertebe (oyun çok sıkışmadığı sürece) geriyle işi olmayan, kafa golü de sık sık atabilen forvet lazım. Yani Gomez gibi birşey. Etoo da büyük ihtimal iş yapar ama bir Gomez ol-maz. Sezon içinde Cenk kesebilir de.

QuaresmA dedi ki...

"Etoo kafa golünü de denk getirirse atar" derken sadece denk getirirse atar demek istedim.

QuaresmA dedi ki...

Etoo gelirse eğer varlığını Sosa'nın da yokluğuyla değerlendirmek lazım. Bu sezon görünüşe göre göbekten paslarla gelmek yerine daha fazla kanat futbolu oynanacak. Bekler yardıracak ve bunu verimli hale getirmek için ileride/içeride epey kalabalıklaşmakta fayda var. Oğuzhan ise geçen sezona göre daha destek bir rol oynamalı.

Şöyle alternatif birşey de düşünülebilir:

Kale
GG - Stoper - Stoper - Adriano
----- Atiba - Oğuzhan --------
Cenk ---- Quaresma ---- Olcay
----------- Etoo -------------

Kanat futbolunda bir anda içeride 3 forvet olur ve epey gol çıkar. Quaresma'nın rolü de geriye destek değil, çalımla pozisyona girme ve uzaktan şutlar. Quaresma - Cenk yer de değiştirebilirler. Quaresma ters ayakla sola da geçebilir. Maç içinde habire yer de değiştirebilirler rakibin savunma stratejilerini karıştırma adına. Forvet arkası üçlüde Aras da girebilir duruma göre.

Ofansif olarak göze daha kötü gelen bir futbol ortaya çıkar ama epey gol çıkar.

Unknown dedi ki...

@beagle

ben yapmadım valla, twitterda denk geldim, daha önce buradaki isyanı hatırladım ama kimin isyan ettiğini hatırlamıyordum :)

en azından elden ele uzatırsak, birilerinin gözüne değer belki...

beagle dedi ki...

@Quaresma
Eto elestirilerine tanimina katiliyorum.
Ama tek forvet oynatacagimiz adamin guvenilir bir gol istatistigi olmali. Misal Almeida baksan ayagi iyi boyu iyi kilosu iyi topcuydu ama yuregi yoktu. Gol atamiyordu.
Bence Eren tanim olarak daha uygun ama 30a yaklasmis kariyeri 50 golluk adama 5 milyon euro isteniyorsa Etoo daha garanti opsiyon.

ideal 11 dedi ki...

eto yu bikaç kez antalyada izledim.beleşte beklemiyor aga.orta sahaya gelip pas oyununa katılıyor.bu konuda gomez den iyi olduğu kesin.inter barca yarı final maçıydı sanırım.bek bile oynadı.ha fizik olarak ilk 60 dakika oynasın yeter.90 dakika zaten kimse oynamasını beklemez.eto cenk ikilisi çift forvet çok rahat oynar.eto bide lider karekter aga.winner isimlerden.zor zamanlarda kenarda durması bile pozitif katkı sağlar.eto gelirse şov yapar şov

ideal 11 dedi ki...

eto gelirse cenk te kazanılır.cenke çok gol attırır aga.tabi beraber oynarlarsa.eto yu biraz fit tutmak gerekiyor.o da şenol hoca ve kondüsyonelerin işi.tabi bide cl motivasyonu var.ligi tanıyan bir eto her türlü iş yapar.

ideal 11 dedi ki...

klasik 4-4-2 oynarım aga.

anadolu maçlarında risk alınabilir.yani:

sağda kü7 solda kerim frei göbekte atiba ozi

forvet cenk eto

cl ve derbilerde ise ozi yi çıkarıp atiba nın yanına koşan agresif ve yetenekli bir 8 numara transferi yapardım.tolgay var ama o da devamlı sakatlanıyor.

ideal 11 dedi ki...

bide bazı oyuncuları fazla abartıyorsunuz aga.fernandao 2 sezon önce 22 golle kral oldu.şenol güneşin bursasında.yeteneksiz topla ilişkisi rezalet hantal beleşçi bir golcü.22 gol 7 asist fernandao. gomez 26 gol 6 asist

gene şenol güneşin bursasporunda.volkan şen: 12 gol 10 asist

sosa: 7 gol 12 asist

aman bittik yandık yorumları yapılıyor sosa ve gomez gidince.enteresan.şenol güneş efekti denen bişey var aga.iki yıl önce bursaspor güzel oyun oynuyordu.herkes övüyordu.şenol güneş efektini düşününce gomezinde sosa nın rakamları bana anormal gelmiyor aga.topla ilişkisi rezalet olan burak bu ligde 33 gol attı.

gomez mübihten fiorintinaya düştü.çünkü klasik son vuruşcu forvetlerden biri idi.ayağı daha iyi forvet aradılar ve buldular.lewandovski.gomez tarzı forvetler halen iş yapar.lakin artık daha hızlı ve topla ilişkisi daha iyi forvetler aranıyor günümüzde.eto bu haliyle bile fark yarattı antalyada.sadece gol attığı için mi.hayır.geldi orta sahaya oyun kurdu.misal.ikiside fit olsun hız konusunda kimin geçeceği konusunda şüpheliyim.

sosa ya bakalım.aga sosa dediğimiz oyuncunun kariyeri metalist karkiv den ibaret.abartmayın o kadar .almanyaya gitti olmadı.italyaya gitti olmadı.ispanyaya gitti olmadı.neden?klasik 10 numara tarzında takılıyor.topsuz oyunda defansif olarak yok.klasik 10 numara takılıyorsan her sezon 10 gol 15 asist yapacaksın aga.çünkü çift forvetten yiyorsun

al istatistikleri.2 yıl önce 5 gol 8 asist klasik sosa istatistiği.şenaol güneş efektini geçiniz.o aldatır.

http://www.transfermarkt.de/jose-sosa/detaillierteleistungsdaten/spieler/20137

5 gol 8 asist yapacaksan ben çift forvet oynarım aga.daha mantıklı.ha sosa topla dripling yapan hızlı dikine giden bir kanat açık olsa düşünülebilir.tek oynayacağı yer forvet arkası . ve çoğu maçta gördük.topu kaybettikten sonra bekliyor.defansif katkısı sıfır.

ha diyeceksinizki iyi pasör ve pas istasyonu oluyor.istatistik harici katkısıda var.aga bek oyuncuların gönül ve adriano ise sosa ya pas konusunda o kadar muhtaç olmazsın.geçen sezon köybaşı ve beck iyi pasörler olmadığından sosa ozi kü17 daha vazgeçilmezdi.

özetle yandık bittik takımın omurgası dağıldı.geçiniz.geçende tv de yorumcu şunu demişti.gomez ve sosa başka takımlara giderse ne performans gösterir belli değil ama atiba başka takıma da gitse aynı performans gösterir.doğru yorum.şenol güneş efekti sayesinde abartılan oyuncular vazgeçilmez değiller.net

Coolio dedi ki...

@ideal 11 +1
Şenol hoca efektine de bende vurgu yapmıştım.

Bu arada Alexis'i kutlamak gerek. Adam muhtemelen transfer olacağını biliyordu ama yine de kampa geldi, olaylar sırasında İstanbul'da kaldı, nasılsa giderim bu takımdan diye sorun çıkarmadı. Bu arada Sosa'nın yaptığı yanlıştı diyemem, anlıyorum onu. Ama demek istediğim Alexis farklı davrandı.

Milo kesinlikle ilk 11 oynamak istiyor. Dolayısıyla menejeri ona kiralık bir takım bulmaya çalışıyor bence. Bu durumda yeni transfer ile Marcelo+Rhodolfo kalır. Tosic jokeri ile idare eder yönetim sanırım. Ama Almanya'dan genç, potansiyelli bir Turk bulsalar fena olmaz.

Bu arada Eto için bende olumlu yorumlar yaptım ama boşa konuştuk sanki. Fikret Orman sanırım hedef şaşırtmak için Eto'yu kullanıyor gibime geliyor şu an.

Basar dedi ki...

Şenol efekti unutmayalım diyen arkadaşlara cevaben...

Arkadaşlar evet haklısınız ama ne olursa olsun 2 oyuncu kaybettik. Yerlerine 2 adam almamız gerekiyor ki hocanın mucizesi devam etsin. Bunun yanı sıra Veli zaten kayıp gibi, Tolgay da malesef yarım gibi!

Ayrıca defansta da sıkıntımız var. Milosevic gidecek. Ya Marcello-Tosic ya da Rhodolfo-Tosic ikilisi yapacağız. Marcello ve Rhodolfo (ve hatta giden Alexis) hepsi sağ stoper oynayan adamlar. Bu yüzden hem 3 değil 4 stopere sahip olmak için hem de sol stoperi güçlendirmek için oraya transfer şart.

Eğer Eto'yu da alırak yaş ortalamamız hakikaten çok yükselecek. Takımda min 6-7 oyuncu 30 yaş üstü olacak. Tamam tecrübe iyi ama bu kadarı da takımın nefesini kesebilir. Sağa sola bir iki genç gurbetçi alıp fava atmalıyız. Olcay, Ozzy, Cenk, Tolgay, Kerim hattına ilaveler yapmamız gerekiyor. Şu scout ekibinin ne işe yaradığını ben anlamış değilim. GG ile Adriano'yu mu izlediler bütün yıl Allahaşkına?

Geldik Ağustosa dayandık, 3 hafta sonra lig başlayacak. 2 pozisyon + sol stoperde net eksiğimiz mevcut. 2 de genç yetenek alsak 3 ile 5 oyuncu arası transfer yapmamız lazım. Bu adamlar ne zaman gelecek, takıma adapte olacak? Kusura bakmayın, sürekli kararıyorum.

yilmaz dedi ki...

başkan transfer sezonunun başından beri önceliğimiz stoper kaleci sağ bek sol bek diyordu.
kaleci sağ bek sol bek alındı, stoper transferi arayışlarının devam ettiğini başkan açıkladı, gomez gittiği için forvet alınacak bu da açıklandı, sosa giderse yerine biri alınacak bu da açıklandı. Yani yönetim de taraftardan farklı düşünmüyor ki. Biz Ibra'yı isteriz onlar N'Doye' ı getirir ama illa ki alınacak biri. Bir kaç maç izlesek bu karamsarlıkların hiçbiri kalmayacak ama başlamadı işte amk ligleri.

Scout işini de takımı gençleştirme işini de beceremediğimiz gün gibi ortada. İşin ideali scouting sistemini kurmak olsa da beceremiyorsanız bunda ısrar etmenin de anlamı yok. Scout ekibinin çalışmaları olan Pedro ve Milosevic'in kıçına teneke takan yine bizim taraftar. Yönetim de işin kolayına kaçıp menajerler üzerinden ilerliyor. Çok şükür ki "henüz" büyük bir facia yaşamadık. Bu durumun ilerisi için umut vermediğini düşündüğümü belirteyim. Ama 2016-2017 sezonu açısından en ufak bir endişem yok, yine domine eden biz olacağız.

emruli dedi ki...

Omeruo videosu cok başarılı olmuş. Yapanın eline sağlık. Yalnız adam o kadar hızlı ki... Bir pozisyon hatası yapıyor, sonra rakibe arkadan yetişip ustune bir de çalım yiyor. Erman Guracar'ı anımsattı birden.

Bu arada, bir yandan Sosa'nın transferi hakkında oyuncuya ve Milan'a etik dersi vermeye çalışırken Eto'o konusundaki tutumumuz çok iki yüzlü geliyor bana.

QuaresmA dedi ki...

Aynen ben de onu yazacaktım. Video adamın hataları videosu ama aynı zamanda bu kadar hızlı stoper de çok nadir. Allah sonunu benzetmesin, Dany'den bile hızlı. :) Kumaşı iyi olabilir yani o Omeruo'nun aslında.

ozkankaya35 dedi ki...

İdeal11 teo ya benzer yaziyor aga ,günahi boynuma

hastati dedi ki...

teo'ya kim benziyor bilemem ama butun site neo-teo'nun bir parcasi olmus vaziyette. Ozel hayatindaki sorunlari besiktasin transferleriyle cozememe durumu herkese yansimis gibi. fikir calmalar da cabasi. yonlendirilmeye musait herkes hemen hemfikir. bu 71 yorum siteden sogutur adami, gercekten cok mu sicak havalar? abi fikrimiz cokmu onemli? iki analiz yapin bari sebep sonuc gorelim, o olmaz, bu olmaz. tamam da niye? kimsenin soru soran kucuk yigeni felan yokmu, neden demiyormu etrafta kimse. lak diye olur olmaz mi diyonuz ufak yigeninize,cocugunuza.

açıkçası bu saatten sonra sosa'dan fayda gelmez. onu milana kucka+5-6 m arası bir bedele okutmak gerek. MC alternatifi için gayet uygun bir takas önerisi, bence yeterli olur. Ayrıca ŞGüneş'in bursadan oyuncusu olan josue de bir yıllık satın alma opsiyonu ile kiralanması hücum orta saha alternatifi için uygun olacaktır. Forvet için kap gel Eto'oyu bir sene (bir yıl için 2 m, 25 gol ve üzerine ver bir 300 daha şampiyon olursan ver bi 300 daha)bu mali yapıda en uygun transfer hamlesi olacaktır. kısacası benim için Kucka+Josue+Etoo ortasaha ve hücum için yeterli isimler. Son olarak savunma için kim olur bilmiyorum ama oraya şartlar sonuna kadar zorlanmalı. Bir transfer yeterli olur.

Mayor dedi ki...

Bir soru,
Fener bu turu gecemezse biz ekstra para almiyormuyuz CL'den?

yilmaz dedi ki...

Muhtemelen sezon sonunda yayın gelirlerinden dağıtılacak payı tek başımıza alacağız. Yani al sana kemiksiz bi 5m€ demeyecekler.

@mayor

Aliniyor .

Sabit gelir olarak alinan 8.6 m € var . Bir de Market pool diye ulkerlerin gecmis yillardaki katilim ve basari durumuna gore ayrilan bir para var .

Atiyorum 10 m € turkiye'ye ayrilmisa o para gruplara kalan takimlar arasinda CL ve ligdeki durumlarina gore bir takim kistaslarla dagitiliyor . eger tek takim giderse paranin hepsini o takim aliyor. GS gecen sene 9.6 m € total para almis market pooldan bu da ekstradan 4.5 m€ civarinda paraya tekabul eder . yani fener elenirse 17-18 m € civari elenmez gruplara kalirsa 12.5-13 gibi bir para soz konusu .

beagle dedi ki...

Demekki 1-0 olsun, bizim olsun diyoruz :))

Zaitsev dedi ki...

Adriano Correia ile anlaşmaya varılmıştır,
Buna göre oyuncuya;
2016-2017 sezonu garanti ücreti 2.350.000 Avro
2017-2018 sezonu garanti ücreti 1.850.000 Avro
2018-2019 sezonu garanti ücreti 1.850.000 Avro ödenecektir.
Ayrıca oyuncuya görev aldığı müsabakalarda puan başı 4.000 Avro ödenecektir.

Neredeyse İsmail'den ucuza oynayacak adam :))

yilmaz dedi ki...

alexis'in 400b€'ya gönderilip yeni stoper aranmasını mantıksız buluyorum. Şenol Hoca'nın bu stoperler konusundaki kararsızlıkları bize fazla bedel ödetmeye başladı. Pedro gitti, Alexis gitti. İkisi de bonservisi ile alınmıştı. Milo'da gidecek muhtemelen. Bu da en az iki stoper almak demek. Ki içinde bulunduğumuz şartlarda daha iyisini alabileceğimizin garantisi yok. Bence eldeki 4 stoper ile girebilirdik sezona. Duruma göre devre arasında takviye yapılabilirdi. Çok kolay harcadık eldeki adamları. Hayırlısı bakalım.

nuri mu dedi ki...

@Yılmaz

1marcelo
2transfer
3rhodolfo
4(omeruo ?)
tosic

gelecek senenin transfer dörtlüsü böyle olacak gibi.
omeruo olmazsa ve ikinci bir stoper transferi de olmazsa tosic dörtleyecek..

alexis ve milo yu kadroda tutup tekrar amerikayı keşfe gerek görmedi hoca..
(ki zaten geçen yıl şans buldukları sürede saç baş yoldurdular)

zaten pedroyu kendi oyun sistemine uymayacağını görüp en baştan silmişti..

lige kadar rhodolfo hazır olur herhalde veya yeni transfer Yetiştirilecektir.. ikiside olmasa bile süper kupa ve ligin ilk bir iki haftası marcelo tosic idare edebilir..

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce, söylemek istediğim, omereu ve alınacak stoperler takımı ne kadar yükseltecekler kararsızım. Ben geçen sene defans bölgesindeki problemin oyuncu kaynaklı değil kurgusal olduğunu düşünüyorum. Alexis'in tefe konulduğu Akhisar maçındaki penaltı pozisyonunda korner sonrası 1 dk içinde 4 5 kez top dolduruldu içeri. Alexis ellerini kaldırmasa topun gol olma ihtimali de vardı. Burada sadece Alexis'in değiştirilmesiyle o hatalar ortadan kalkmaz.

ideal 11 dedi ki...

jeremy mathieu alınırsa tadından yenmez.oyun kurucu sol stoper. + sol bek

rodolfo

marcelo

omerou

mathieu

cl ve ligde sağlam bir stoper rotasyonu sağlanmış olur.

sorun 2 yıl önce 20 milyon avro bonservis vermiş barca nın 33 lük mathiue yu ne kadara bırakacak olması.

gene 2 yıl önce vermalen i 19 milyona almışlar.an itibariyle 5 stoperi var barcanın.maskerano-pike-umtiti-matheiu-vermalen

orman genelde transfer yaptığı kulüplerle iyi ilişkiler kuruyor.bu kez barcaya dadanmış olabilir :)

beagle dedi ki...

Son dakikaya kadar gelmez diye umudum var. Yazmayin ömeroyu. Cagirmayalim 115. dandik stoper transferini.
Alexis geldiginde okudugum belayi tekrarliyorum. Şu takima güçsüz, kazma stoper dolduran kimse Manitu'nun laneti uzerine olsun. Gamlı Baykuş'un dedesinin diline düşsün, yetmiş sene tepesinde yağmur bulutuyla dolaşsin. Fb bu haliyle Skertel almış biz Kasımpaşa'da duman olmuş adam pesindeyiz.

Emrah dedi ki...

Omeruo kalitesinde birini alacaksan Alexis'i göndermeyecektin. Stoperde kalite katacak üst düzey, solak ve hızlı birini ayarlamaları lazım.

Yorum Gönder

Ara